Ensimmäinen reili edessä

 (Luettu 1950 kertaa)

Wilhelm

 • Aloittelija
 • Viestejä: 2
  • Profiili
Ensimmäinen reili edessä
« : 18.03.2006, 22:17:11 »
Toukokuun alussa lähdössä ensimmäiselle reilille itä-Eurooppaan. Lentoliputkin on jo tilattu. Matkapäiviä kertyy yhteensä 16.


Vaikka sanotaan että liika suunnittelu on pahasta, tuntuu turvallisemmalta kehittää näin ensimmäiselle reilille ainakin suht tarkka reitti. Varsinainen reissu alkaa Itävallan Salzburgista. Tarkoitus käydä siellä Eisriesenweltin luolilla, jonka jälkeen junalla kohti Budapestia ehkä jo samana päivänä. Budan jälkeen Bratislava ja Praha jonka jälkeen siis takaisin Salzburgiin. Kysyisin teiltä mielipidettä miten itse jakaisitte noissa kaupungeissa päivät. Praha on meille se "pääkohde" joten ainakin siellä useampia päiviä. Siistejä kohteita olen yrittänyt noista kaupungeista metsästellä, muutamia löytänytkin, mutta mieluusti kuulen vielä muilta ehdotuksia hienoista paikoista. Muita kaupunkejakin saa ehdottaa, kuitenkaan Krakovaan emme lähde, emmekä Ljubljanaan. (Tuntuu, että noita kaupunkeja saatetaan ehdottaa  :wink:)

Sitten ihan tälläistä käytännön asiaa. Onko tolle reissulle järkevää ostaa D-vyöhykkeen reililippu? Tästä on puhuttu kyllä täälläkin mutta tuntuu että toiset kannattavat ja toiset ehdottomasti ei. Ehkä hinnoiltaan nuo olisivat kuitenkin suhteellisen samoissa, reililippu tuntuu tällä hetkellä hieman helpommalta vaihtoehdolta kuin erikseen ostetut junaliput. Itävallan puoleltahan saisi 50% alennuksen matkasta D-vyöhykkeen rajalle reililipulla. Vähän reissanneena täytyy kysyä vielä, että kuinka helppoa on tuo junalla matkaaminen. Onko esim. kuinka yleistä päätyä väärään junaan, kun tuo englannin kielen taitokaan ei päätä huimaa  :roll: Kannattaako hankkia muuten joku aikataulukirja, vai pärjääkö hyvin ilman??

Rahapuolesta: Visa electronilla saa nostettua aika vaivattomasti ulkomailtakin jo rahaa???, joten käteistä ei ole tarkoitus ottaa kauheeta nippua mukaan (Korjatkaa jos olen väärässä). Pärjääkö mielestänne ensikertalainen n.800 budjetilla tolla matkalla sisältäen liput.

Majoituksesta myös sananen. Varailemaan en uskalla lähteä mitään yöpaikkaa,  koska olen varma että meidän aikataulut kosahtaa jo ensimmäisten päivien aikana :lol: . Miten helppoa on löytää varailematta edullinen paikka? Kuinka paljon toukokuussa reissataan, onko vaaraa että paikat olisivat täynnä?

Hakua käyttelin, mutta vastauksenne ovat silti kaivattuja. Kiitos ja kumarrus.

Pallo

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 258
  • Profiili
Ensimmäinen reili edessä
« Vastaus #1 : 19.03.2006, 02:59:04 »
Aikataulukirja on varmaan yks turhimmista keksinnoista. Aikataulut muuttuu koko ajan. Sita varten juna asemilla on isot screenit josta nakee aikataulut, ja sellasia samanlaisia mukaan otettavia paperilappuja kun VR:llakin loytyy monesta maasta. Ja jos ei niin ei muuta kun tiskille kysymaan. Mutta unoha aikataulukirjat. Asemilta loytyy aikataulut.

Tosta reililipusta. Riippuu siita minka ikasia ootte ja kuinka paljon meinaatte reissata. Opiskelija tms alennuksia ei valttamatta joka maasta heru. Itavallassakin taytyy olla Vorteilskarte etta saa alennuksen. Ja tahan vaaditaan itavaltalainen osoite. Ite ehka hommaisin sen reililipun. Voispahan porrata ympariinsa niin paljo ku jaksaa.

Vaaraan junaan paatyminen... Ma oon paatyny vaaraan junaan Suomessakin. Ainahan se on mahollista, mutta jos vahan maalaisjarkea kayttaa niin ei kovinkaan todennakoista. Ja jos niin kay, niin ota uudesta yllattavasta kohteesta tai seikkailusta kaikki irti! 8)  Mutta ei se tosiaan niin yleista ole. Ei kysyva tielta eksy. Jos oot epavarma niin kysy joltain mihin juna menee. Ita Euroopassa ei valttamatta kaikkialla puhuta enkkua, mutta hoe sitten vaikka maaranpaasi nimee ja nayta typeralta... :lol:

Joo visa electron toimii kun junan vessa Euroopassa. Ei huolta siis. Muistathan kuitenkin etta maasta ja pankista riippuen pankkisi todennakoisesti velottaa nostosta aina jotain (euro alueen ulkpuolella yleensa enemman), joten kannattaa hieman suunnitella etukateen ja nostaa kerralla enemman, jos nimittain pankkisi sattuu velottamaan per nosto. Kay kysymassa noista velotuksista omassa pankissa.

Hostellin varaileminen on ihan turhaa. Aina sita jotain loytaa. Ja yleensa nimenomaan paikanpaalle saapumalla loytaa ne halvimmat paikat. Juna asemalla kun hostellien edustajat monesti roikkuvat lahkeessanne ja kilpailevat teista. Siina voi sitten koittaa tingatakin. Ja toukokuussa on ihan salettiin vapaita paikkoja. Ite reilasin oikeen kunnon sesonki aikana, heina-elokuussa enka mitaan varannu etukateen.  Aina jotain loytyy. No worries.

Tatuks

 • Reissaaja
 • Viestejä: 49
  • MSN Messenger - tatu_l@hotmail.com
  • Profiili
  • http://www.bonsaifi.net
Ensimmäinen reili edessä
« Vastaus #2 : 29.03.2006, 22:22:07 »
Joo huomattiin kyllä että aikataulukirja oli turha, sitä tuli kerran käytettyä eikä sillonkaan ois ollu mikään hirmuinen pakko.

Vähän kun käyttää järkeä niin selviää kyllä. Tosin yks ikävä skenaario mikä voi käydä on sellainen että oot keskellä yötä asemalla eikä isolta skreeniltä näy ku joku 10 lähtevää eteenpäin, sillon ois kiva tietää että miltä asemalta lähtis seuraava vai että pitääkö sitä lähteä kujalle nukkumaan (tai vaikka hostelliin).
eu

maizena

 • Aloittelija
 • Viestejä: 11
  • Profiili
Ensimmäinen reili edessä
« Vastaus #3 : 07.04.2006, 15:59:54 »
Junien aikatauluja käytiin netistä kattomassa, www.bahn.de, löytyy kaikki mitä tarvitsee! Samoin hostellit yleensä varattiin netistä edellisestä kaupungista...

Useissa hostelleissa oli ilmainen tai halpa internetti. Mutta joskus käytettiin nettikahviloita ym. Ne vain olivat hieman kalliimpia...