Maahanpääsyssä (Bangaloreen lensin) oli omat haasteensa ... juoksutettiin tiskiltä toiselle ja jonkun isomman pomon kuulusteltavaksi lähes puoleksi tunniksi.
Lopulta hyväksyivät syyni, kun kerroin olevani täällä joogaamassa, piti myös kaivaa joogaopettajani yhteystiedot heille, eivät sentään aamuyöllä alkaneet soittelemaan. Aiemmin olen kuullut, ettei joogaa kannattaisi mainita, kun ainakin joskus siihen on vaadittu opiskelijaviisumi, mutta nyt ei ollut enää muuta selitystä jäljellä ja kuulinkin jälkikäteen ettei joogaan opiskelijaviisumiakaan enää vaadita, eli on turvallista kertoa se syynä pitkään visiittiin.
Indiamike.comsta (@nycank) löytäneenä:
Intia näyttää jälkikäteen helmikuussa kirjanneen viralliset 1.4.2017 voimaan tulleet uudet viisumisäännöksensä
https://mha.gov.in/PDF_Other/AnnexIII_01022018.pdf Joiden mukaan lyhtytaikainen (alle 6 kk) jooga-opiskelu ilman todistuksia sujuu turistiviisumillakin, jollei halua pidempiaikaista opiskelijaviisumia.
Turistiviisumi T-1 (sivulla 3) IV 18 Korkeintaan 6 kk ..."attending a short term yoga programme... (Short term yoga programme means a yoga programme not exceeding 6 months duration and not issued with a qualifying certificate/ diploma etc.)". Olisko niin, että oppipaikaksi ei kannata mainita sivuilla 58 - 59 lueteltuja, joissa joogaamalla voi saada pitkäaikaisen opiskelijaviisumin?
Opiskelijaviisumi S-5 (sivulla 22) IX 64 Maximissaan 5 vuodeksi. Vaatii paperien pyöritystä kts tarkemmin IX 64.
Intian sisäministeriön tekstiä helppolukuisemmin eri viisumityypeistä kts
https://www.tripsavvy.com/guide-to-indian-visa-types-1539766 (
[email protected]).On harmi, ettei Intian Helsingin lähetystön sivulla
http://www.indianembassy.fi/aloita-tasta.php tällä hetkellä selosteta suomeksi tarkemmin eri viisumityyppejä.