Uganda ja vuorisogorillat

 (Luettu 49050 kertaa)

Mojave

 • Aloittelija
 • Viestejä: 3
  • Profiili
Uganda ja vuorisogorillat
« Vastaus #20 : 15.08.2007, 10:45:32 »
Kannattaa ilmanmuuta ottaa mukaan. Itsellänikin oli mukana ja kuvat onnistuivat hyvin. Tosin tämäkin on todella paljon tuurista kiinni, että millaisessa paikassa gorillat sattuvat olemaan. Meillä kävi hyvä tuuri, koska satuimme paikkaan jossa gorillat olivat olleet yötä ja siis talloneet kaiken aluskasvillisuuden ja näin valoa riitti hyvin. Noin puolen tunnin kuluttua gorillat lähtivät liikenteeseen ja siirtyivät sellaiseen rämeikköön, missä kuvaaminen ei olisi ollut mahdollista.

Meillä oli hieman samantyylinen reitti ja siis Queen Elisabethin kansallispuisto sekä Lake Mburo tulivat tutuiksi. Näistä etenkin Lake Mburo on ihan järkyttävän siisti paikka. Queen Elisabeth puolestaan tutumpaa safarimeininkiä, joka lienee sinullekkin tuttua.

Alppiruusu

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 719
  • Profiili
Uganda ja vuorisogorillat
« Vastaus #21 : 23.08.2007, 13:33:17 »
Mikä siellä on lämpötila? Oppaissa lukee "viileä" niin mitä se tarkoittaa?! +10 astetta? +15? mitä ihmettä? Entä onko niin, ettei shortsit ole sopiva asu naisille vai olisiko se muutenkin liian viileä? Oppaassa nimittäin lukee, että pitäis aina olla polvet peittävää... :roll: Mikäs siinä  jos ilma on tosiaan vilpoista eikä pitkissä housuissa läkähdy, mutta jos se "vilpoisa" onkin parikymmentä astetta niin höh.

Muutaman kerran oon nimittän päiväntasaajalla palellu tosissani. Nairobissa esimerkiksi ja Brasiliassa. Jälkimmäisessä päivälämpötilakaan ei noussu 20 asteeseen ja illla oli vain kymmenisen astetta. Nairobissa oli päivällä lämmintä mutta iltaisin noin 15°C...  Ja Kenia on kuulemma selkeästi lämpimämpi kuin Uganda :roll: Tarviiko siis edes mitään toppeja tai t-paitoja ottaa?

Mitä varusteita "ei saa unohtaa"? Onko kumisaappaat tarpeelliset? Vaelluksille suositellaan hanskoja koska rämmitään piikkisissä pusikoissa ... onko tavalliset välikauden nahkahanskat liian kuumat? Ne nimittäin suojaa hyvin piikeiltä, testasin eilen karhunvatukkapensaassa :lol:

Alle kuukausi reissuun aikaa mikä on vielä hyvin hoitaakseen välineostoksia ja sitä sun tätä.... malariaprophylaxi on hankittava ja yhtä sun toista... Kiitti jos osaat vastata edes johonkin kysymykseeni  :P

Mojave

 • Aloittelija
 • Viestejä: 3
  • Profiili
Uganda ja vuorisogorillat
« Vastaus #22 : 24.08.2007, 20:55:26 »
Itse olin Ugandassa marraskuussa, jolloin siellä on pieni sadekausi ja käytännössä se tarkoitti sitä, että yöisin satoi usein, mutta päivällä ei juurikaan ja päivällä oli reilu 20 astetta lämmintä. Eli t-paidat ovat kyllä ihan käyttökelpoisia. En tosin tiedä onko sadekausi jo alkanut silloin kun menet, mutta kyllä siellä varmasti lämmintä ainakin päivisin.

Tuohon hanskakysymykseen en osaa vastata ollenkaan. Itselläni ei ollut mitään hanskoja mukana, mutta viidakossa esim. gorillaretkellä ja muillakin vaelluksilla ehodottomasti oltava pitkähihainen paita päällä, koska osa kasveista saattaa raapia ikävästi.

mpala

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 364
  • Profiili
Uganda ja vuorisogorillat
« Vastaus #23 : 27.08.2007, 11:33:51 »
Hyva alppiruusu, jos yhtaan paikallisia nakemyksia haluat kunnioittaa, shortsit eivat ole juuri missaan saharan etelapuolisessa afrikkalaisessa maassa sopiva vaate. ainoastaan rannalla tms. sen lisaksi etta ne ovat paikallisia loukkaavia, ne ovat maastossa aarimmaisen epakaytannolliset, kuten mojave kirjoitti: kasvit raapii, itikat pistaa.

Alppiruusu

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 719
  • Profiili
Uganda ja vuorisogorillat
« Vastaus #24 : 28.08.2007, 12:01:04 »
Vai hyvä ... Jopas ollaan muodollisia :lol: Mähän ooon paha :twisted:

Omien kokemuksieni mukaan Keniassa ja Etelä-Afrikassa oli shortsit ihan käyttökelpoiset, mutta ei siitä sen enempää. Näyttää nuo lämpötilataulukot anyway sellaisilta, että ohuet pitkälahkeiset on sopivimmat ja suojaa samalla ötököiltä yms...

mpala

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 364
  • Profiili
Uganda ja vuorisogorillat
« Vastaus #25 : 29.08.2007, 09:10:23 »
Ei kyse ole kayttokelpoisuudestta tai muodollisuudesta, vaan paikallisten kasityksista ja siveysnormeista. Monille afrikkalaisille paljaat reidet/saaret on tabu. Toisaalta Afrikassa esimerkiksi perinteellisesti rinnat eivat ole olleet sita, toisin kuin lansimaissa. Kukaan ei shortsien kaytosta tulisi sinulle huomauttamaan, mutta herattaisit kylla hiljaista paheksuntaa. Kaupungeissa pukeutuminen on vapaampaa kuin maaseudulla ja kuten sanottu, rannalla etc voi ottaa rennommin.

Mielestani huomaavainen matkailija kunnioittaa isantamaan kulttuuria.

Alppiruusu

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 719
  • Profiili
Uganda ja vuorisogorillat
« Vastaus #26 : 30.08.2007, 11:30:50 »
Jaaha. No kiitos tiedosta.*nimim. kylänpäällikön määräyksestä tissit paljaana kirkossa istunut

Alppiruusu

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 719
  • Profiili
Uganda ja vuorisogorillat
« Vastaus #27 : 08.10.2007, 12:00:46 »
Nyt ollaankin jo sitten viisaampia ja vastaan alkuun itseäni eniten vaivanneisiin kysymyksiin.

* Kumisaappaat ovat kaikkein parhaat vaelluskengät gorillojen luo varsinkin jos lähipäivinä/yöllä on satanut. Itselläni oli maatalouskaupasta ostetut voimakaskuvioispohjaiset saappaat, jotka jätin viimeisen vaelluksen jälkeen sinne. Kumisaappaat oli käytössä myös simpanssivaelluksella Kibalessa sekä sen lähellä olevalla suolla, jonka ympäri kävelimme.

*Tavallisille lenkkareille ei ole käyttöä mutta mun "metsälenkkarit" oli oikein käyttökelpoiset. Mulla oli kassillinen kenkiä mukana kun ei ollut käytännössä rajoituksia painon tai tilan suhteen... Eniten käytössä oli ruskeanahkaiset ballerinat, jotka oli kepeät ja tarpeeksi vilpoiset. En oo niin sandaali-ihminen... Nekin ois kyllä hyvät, jos sandaaleista tykkää...


*Shortsit ovat erittäin käyttökelpoiset pitkillä automatkoilla (neljä päivää aamupimeästä iltapimeään). Istuin Land Gruiserin etupenkillä ja luoja siinä oli kuuma moottorin kärventäessä sääriä.
Muuten käytin paljon tavallisia puolihameita. Paikallisilla näytti olevan kylissä lyhyempiäkin, maalla vain pitkiä, mutta polvipituiseen ei kukaan herättänyt mitään huomiota. Jos herätti jotain hiljaista paheksuntaan niin so what.

*Statiivi oli täysin turha. Simpanssit olivat niin pimeässä metsässä ja päiväkin oli pilvinen, että kuvia oli todella vaikea ottaa. Eläimet olivat kuitenkin niin liikkuvaisia, että statiivi oli hyödytön. Molemmat gorillaryhmät olivat metsäaukiolla ja valoa oli riittävästi. Molempien ryhmien luona maasto oli niin epätasainen, että statiivin käyttö oli epäkäytännöllistä. Mutta enemmän mua ois harmittanu jos mulla ei ois ollu sitä mukana kuin et kannoin sitä turhaan :)

*Hanskat oli tarpeen ylittäessämme nokkospensaikkoja. Muuten vaellus onnistui pikku topilla ja pitkälahkeisilla housuilla kun sen topin päälle vetäisi nokkosia lähestyessämme pitkähihaisen. Nokkoset polttaa kuulemma ohuempien housujen läpi, mutta mä säästyin niiltä. Hanskoiksi riitti mainiosti ne mun ohuet nahkahanskani joista oli iloa myös aamulla ja illalla istuskellessamme baarissa, joka oli ulkoilmassa.

* "Viileä" tarkoitti Ruandassa aamulla seitsemää astetta (7°C), päivällä oli parikymmentä astetta ja illalla noin 13°C. Huoneet oli lämmittämättömiä (Mountain Gorillas Nest), lämpötila oli arviolta jotain 17°C ja nukuin pitkähihaisella t-paidalla. Koko matkalla kerrospukeutuminen oli valttia. Aamulla lähdin liikkeelle alla toppi, sitten pitkähihainen t-paita, ohuehko fleese-takki ja vielä vettä hylkivä urheilutakki avonaisena. Vaelluksen alkaessa olin kuorinut jo muut paitsi topin ja takin. Myöhemmin meni takkikin reppuun.

*Muualla kuin vuoristossa lämpötilat oli siinä parinkymmenen tienoilla. Fort Portalissa aamulla sen alle, mutta päivällä reilusti yli. Muualla aina ennemmin yli, kuin alle, mutta huh helteitä ei ollu.

* Vaatteiden väri ei ole niin kriittinen, kuin olin oppaskirjoista lukenut. Ehkä kirkkaimpia punaisia ja keltaisia kannattaa välttää, vaikka yhdellä oppaalla oli kyllä kirkkaankeltainen t-paita.... Ihan tavalliset ulkoilukamppeiden värit (violetit, siniset, beiget, ruskeat jne. ) on oikein sopivat. Valkoinen on hyvin epäkäytännöllinen punaisen pölyn takia. Ruskea toimii beigeä paremmin.


Vielä on paljon sulateltavaa reissusta. Kirjoittelen lisää kun asioita tulee mieleen tai jos joku osaa kysyä jotain niin koitan vastata :)

Alppiruusu

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 719
  • Profiili
Uganda ja vuorisogorillat
« Vastaus #28 : 17.10.2007, 09:38:48 »
Privalla pyydettäessä voin antaa linkin kuva-albumiin Uganda/Ruanda-matkaltamme.

Avaruus

 • Aloittelija
 • Viestejä: 16
  • Profiili
Vs: Uganda ja vuorisogorillat
« Vastaus #29 : 08.08.2008, 15:22:00 »
Suunnitteilla lähteä Ugandaan ja mahdollisesti Ruandaan loppuvuodesta 1-2 kk:ksi. Tarkoituksena olisi matkustaa itsekseen paikasta toiseen (kokemusta on, Aasiasta). Miten on omatoiminen matkailu ko. maissa; onko ilman valmiita paketteja helppo nähdä myös pienempiä kaupunkeja/kyliä? Kertokaa mitä kaikkea ei ko. maissa gorillojen lisäksi kannata missään nimessä jättää väliin.
Vuoristogorilloista kysyisin vielä, että tuleeko lupa hankkia etukäteen myös silloin. jos ostaa valmiin paketin paikanpäältä? Millainen on pakettejen saatavuus ja hintataso tällä hetkellä?

Entä Ruanda, onko Ugandasta helppo matkustaa esim. bussilla Ruandan puolelle? Entä viisumi; saako sen Kampalasta helposti vai tulisiko se hankkia etukäteen? Miten muuten on Ugandan viisumin laita - saakohan sen lentokentältä, vai oletteko hankkineet etukäteen (Tanskan?) lähetystöstä? Tarvetta olisi siis multiple entry viisumille, sikäli kun ajatuksena on poiketa myös Ruandassa.

Kaikki tieto kohteista, nähtävyyksistä. liikkumisesta, hintatasosta ym. olisi erittäin tervetullutta  :)

mpala

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 364
  • Profiili
Vs: Uganda ja vuorisogorillat
« Vastaus #30 : 08.08.2008, 16:03:53 »
Viisumitietoutta:
http://www.immigration.go.ug/visa.htm

Viisumin saat kentalta, multiple tulee kalliimmaksi kuin pari singlea.


puosu

 • Aloittelija
 • Viestejä: 9
  • Profiili
Vs: Uganda ja vuorisogorillat
« Vastaus #31 : 24.08.2008, 20:01:35 »
Terve,

Kävin Ugandassa ja Ruandassa 2006 alkuvuonna, ja ainakin silloin asiat toimivat hyvin omatoimipohjalta. Erilaiset kansallispuistot saattavat vaatia pakettia paikalliselta toimijalta, koska bussilla ei perille pääse.

Ugandassa kannattaa käydä ainakin Jinjan rafting-reissulla. Unohtumaton kokemus, jollaista on harvoin muualla tarjolla.

Ruandaan on helppo matkustaa Kampalasta, busseja lähti ainakin silloin joka päivä. Aamulla lähtö ja perillä ollaan ennen auringonlaskua, jos kaikki menee putkeen. Ruandan viisumin voi hankkia rajalla. Samoin Ugandan viisumin sai ainakin silloin lentokentältä. Jos tiedät jatkavasi parin päivän sisällä matkaa eteenpäin Ruandaan, voi penniä venyttää maksimaalisesti ostamalla pelkän transit-viisumin, joka on single entry -viisumia halvempi, mutta voimassa vain muutaman päivän. Kannattaa tarkistaa viimeismmät faktat ennen lähtöä.

Ruandassa bussiliikenne toimii hyvin, mutta edelleen kansallispuistoihin tutustuminen onnistuu parhaiten pakettien avulla. Itse hankin luvan gorilla-luvan soittamalla n. kuukauden verran etukäteen ja sitten kävin sen maksamassa ja hakemassa Kigalista. Ruhengerissa pitää sitten hankkia erikseen kuljetus kaupungista puistoon ja puiston portilta vielä eteenpäin. Itse loisin hieman törkeästi erään saksalaisen seurueen autossa.

Ruandassa kannattaa käydä Kivu-järven rannalla esim. Gisenyissa. Matkoihin kannattaa varata paljon aikaa, koska suurin osa teistä oli ainakin tuolloin huonossa kunnossa. Tiet Ugandan rajalta Kigaliin ja Kigalista Ruhengeriin olivat ok-kunnossa.
er84

 • Aloittelija
 • Viestejä: 10
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Uganda ja vuorisogorillat
« Vastaus #32 : 24.08.2008, 20:17:05 »
british airwaysillä muistaakseni lensin lontoon kautta kampalaan. nairobin kautta meno tuntuis aika turhalta kun ugandankin puolelle pääsee suoraan. bussimatka nairobista kampalaan on todellakin kokemuksen arvoinen, että jos ei turhan luksusta vaadi, niin miksei sitäkin kautta.

mattimeikalainen

 • Reissaaja
 • Viestejä: 56
  • Profiili
Vs: Uganda ja vuorisogorillat
« Vastaus #33 : 25.08.2008, 00:40:51 »
Ei kyse ole kayttokelpoisuudestta tai muodollisuudesta, vaan paikallisten kasityksista ja siveysnormeista. Monille afrikkalaisille paljaat reidet/saaret on tabu. Toisaalta Afrikassa esimerkiksi perinteellisesti rinnat eivat ole olleet sita, toisin kuin lansimaissa. Kukaan ei shortsien kaytosta tulisi sinulle huomauttamaan, mutta herattaisit kylla hiljaista paheksuntaa. Kaupungeissa pukeutuminen on vapaampaa kuin maaseudulla ja kuten sanottu, rannalla etc voi ottaa rennommin.

Mielestani huomaavainen matkailija kunnioittaa isantamaan kulttuuria.
ois kiva saada tähän vähän tarkempaa lähdettä, varsinkin kun rupee puhumaan noin laajasta alueesta (saharan eteläpuoleinen afrikka).

en löytänyt (lähinnä kun niitä ei ole) omista temmellyksistä muualta kuvia kun pohjois-ghanasta, mutta ainakin niissä näkyi naisia polviin yltävissä hameissa sekä shortseissa. tosin kylläkin köyhiä ihmisiä, joilla nyt harvoin on varaa valita vaatteitaan.


mpala

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 364
  • Profiili
Vs: Uganda ja vuorisogorillat
« Vastaus #34 : 25.08.2008, 11:19:56 »
Ei kyse ole kayttokelpoisuudestta tai muodollisuudesta, vaan paikallisten kasityksista ja siveysnormeista. Monille afrikkalaisille paljaat reidet/saaret on tabu. Toisaalta Afrikassa esimerkiksi perinteellisesti rinnat eivat ole olleet sita, toisin kuin lansimaissa. Kukaan ei shortsien kaytosta tulisi sinulle huomauttamaan, mutta herattaisit kylla hiljaista paheksuntaa. Kaupungeissa pukeutuminen on vapaampaa kuin maaseudulla ja kuten sanottu, rannalla etc voi ottaa rennommin.

Mielestani huomaavainen matkailija kunnioittaa isantamaan kulttuuria.
ois kiva saada tähän vähän tarkempaa lähdettä, varsinkin kun rupee puhumaan noin laajasta alueesta (saharan eteläpuoleinen afrikka).

en löytänyt (lähinnä kun niitä ei ole) omista temmellyksistä muualta kuvia kun pohjois-ghanasta, mutta ainakin niissä näkyi naisia polviin yltävissä hameissa sekä shortseissa. tosin kylläkin köyhiä ihmisiä, joilla nyt harvoin on varaa valita vaatteitaan.’Afrikka’ kirjoituksessa viittaa moniin/useisiin Afrikan kulttuureihin, kuten mielestäni se aika selkeästi siinä tulee esiin. Kyseessä ei ole tarkoituksena olla mikään yksioikoinen väittämä, että aina ja kaikkialla näin on. Eroja on niin kaupunkien ja maaseudun välillä, kuin bisnesmaailman ja yöelämämn välillä. Tarkoituksena oli lähinnä tuoda ilmi, että 'Afrikassa' (lue: monissa Saharan eteläpuolisissa Afrikan maissa ja kulttuuriryhmissä) perinteellisesti reisien paljastaminen on tabu.

Valkoisethan voivat tietenkin tehdä mitä vaan, ja tekevätkin: toisilta löytyy respectia, toisilta ei. Olen nähnyt esim Zanzibarilla useammankin neidon hot pantseissa ja tank topissa. Kukaan ei pistä vankilaan, mutta kyllä se paikallisen pukeutumiskoodin ulkopuolella on eikä mielestäni kovin huomaavaista paikallisten suhteen.

Uganda on aika konservatiivinen ’virallisen’ pukeutumisen suhteen, Kampalassa vapaalla ollaan sitten vapaalla. Gorilloja saattaa löytyä Kampalan yöelämästä, mutta epäilen että tässä oli kyse maaseuturetkestä. Alla linkki hyvään ketjuun, jos mattimeikäläistä kiinnostaa voiko pistää minihameen vaiko pitääkö laittaa vähän pidempi hame. :)
http://www.lonelyplanet.com/thorntree/thread.jspa?threadID=1607250&tstart=0

Kuten näkyy, riippuu tilanteesta ja paikasta. Mulla on hyvä mosambikilainen naisystävä, joka Maputossa kulkee AINA shortseissa. Kun lähtee retkelle keski-pohjois-mosambikiin, käyttääkin sitten huivia alavartalon ympärillä. Konteksti siis.

mattimeikalainen

 • Reissaaja
 • Viestejä: 56
  • Profiili
Vs: Uganda ja vuorisogorillat
« Vastaus #35 : 26.08.2008, 03:19:32 »
eli et sit kuitenkaan viittinyt vastata muilla kun omilla mielipiteilläsi? en yritä olla tässä mitenkään hyökkäävä, haluaisin vain oikeasti oppia asiasta lisää, ja ei tunnu löytyvän oikein mitään järkeviä lähteitä (yritin katsella vähän googlella). ei sillä että asian suhteen olisi ongelmia ollutkaan, täytyy vaan sanoa etten pahemmin muista eroja muiden kuin islamilaisen afrikan ja muun afrikan (kristityt, animistit etc) välillä naisten pukeutumisessa.

lisätään vielä sen verran että muslimi-naisetkin afrikassa (esim. mauritania, niger, guinea) pukeutuu yllättävän "vapaasti", verrattuna vaikka sudaniin. toisaalta oli myös hyvin outoa nähdä mun guinealaisen frendin 15v pikkusisko tissit paljaana, ja he kaikki ovat muslimeja.
« Viimeksi muokattu: 26.08.2008, 03:24:31 kirjoittanut mattimeikalainen »

mpala

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 364
  • Profiili
Vs: Uganda ja vuorisogorillat
« Vastaus #36 : 26.08.2008, 09:00:56 »
Tuossa lonely planetin keskustelussa muiden kuin itseni nakemyksia asiasta. Kuten naet, ne eivat kaikki ole ihan samanlaisia, mutta mielestani perusideat ovat samat. Uskon etta esim matkaoppaista loytyy vastaavasti nakemysta asiasta. Minulla ei valitettavasti ole nyt aikaa tehda mitaan hakua varsinaisesta tieteellisesta aineistosta.

Se mita kirjoitit on aivan samoilla linjoilla miten itsekin naen asian (ja josta kirjoitin viela aikaisemmasssa viestissani). Perinteellisesti rinnat eivat ole olleet sellainen tabu kuin lansimaissa. Olen myos joskus nahnyt itaisessa afrikassa naisia rinnat paljaana, mutta se alkaa olla harvinaista. Lansimaiset kulttuuriarvot vaikuttavat ihmisten nakemyksiin. Esim perinteellisesti useissa paikoissa tukevia, uhkeita naisia on pidetty kauniina (ja monet afrikkalaiset miehet vielakin pitavat), mutta lansimaiset laihuusarvot vaikuttavat yha enemman esim afrikkalaiseen missi- ja mallimaailmaan.

Uskonnon saantojen kautta voidaan esim naisten pukeutumista ja kayttaytymista saannella, eli  uskontoa kaytetaan myos hallintavalineena. Itse uskon etta uskonnon kautta tulevat maaraykset ja paikalliset kultuuuriarvot sekoittuvat usein. Siksi olen samaa mielta kanssasi etta muslimimaissa naisten pukeutumisvariaatiot ovat aika suuria. Tasta varmaan joku paremmin asiasta perilla oleva voisi kirjoittaa enemmankin.

Olisin myos aika varovainen liittamalla joitakin pukeutumiskoodeja pelkastaan uskontoon. Tasta oli juttuja ISn Zanzibar juttu ketjussa. Jotkut nakevat huivit tuolla alueella merkkina islamista, itse uskon etta huivi on siella myos kulttuurin tuote: myos kristityt naiset kayttavat huiveja, ja ne suojaavat katevasti paahtavalta auringolta.

Muuten, mainitsemani shortseja kayttava nainen on myos muslimi.

Oma lansi-afrikan kokemus on sen verran rajoitettua, joten viittan ennemmin ita-etelaiseen-afrikkaan jota tunnen paremmin.

UsvaAuer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 072
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Uganda ja vuorisogorillat
« Vastaus #37 : 15.03.2009, 11:31:05 »
Gorillaluvista muutama sana.

Toisin kuin yleensa uskotaan, lupa jarjestyy usein myos paikan paalla lyella varoituksella. Kabalen gorillatoimistossa on tarkat luvut puistossa kayneita ja ainakin nyt maaliskuussa useina paivina lupia oli jaanyt ostamatta. Yleinen neuvo on se, etta kannattaa varata kaksi yota Bwindissa, jos saapuu puistoon ilman lupaa. Jollei seuraavaksi paivaksi ole lupia, niin todennakoisesti sita seuraavaksi. Viikolla on tietenkin paremmat mahdollisuudet saada "akkilahto" kuin viikonloppuna. Joulu-tammikuussa seka heina-elokuussa matkaavien ei kannata jattaa luvan hankkimista viime tippaan.

Koskenlaskusta Bujangalin-putouksilla viela muutama sana.

Kosket ovat katoamassa taman vuoden aikana suurimmaksi osaksi, joten kiiretta pitaa, jos aikoo katsastaa taman maailman hurjimman koskenlaskun. Jo nyt patohanke on vaikuttanut vedenmaaraan; koskista suurin on kadonnut tyystin, mutta viisi muuta 5-kertoimen koskea ovat viela jaljella. Joskus loppuvuodesta patohanke etenee siihen pisteeseen, etta kaikki Victoria-jarven ja Bujangalin valiset kosket katoavat ja muutkin kesyyntyvat.

Talla hetkella hinta laskulle on 125 USD kahdella suurimmalla yrityksella, mutta Equatorial myy samaa pakettia 75 USD:lla Turistimaarat eivat tahan vuodenaikaan ole paatahuimaavia. Kaytannossa vain Nile River Explorers laskee joka paiva, Adrift muutaman kerran viikossa ja Equatorial vain kerran viikossa, jos silloinkaan. Halpa ei kay kaupaksi, koska backpackerit ovat sopuleita.

Lake Bunyonia ei saa kukaan Ugandassa vieraileva missata. Yksi maailman kauneimmista paikoista, todellinen paratiisi!


Lainaus
shortsit eivat ole juuri missaan saharan etelapuolisessa afrikkalaisessa maassa sopiva vaate

Valilla voi kayda niinkin, etta on pukeutunut peittavasti kaulasta nilkkoihin mutta silti saa osakseen pahuksuntaa. Nain kavi minulle Etiopiassa. Syyna oli alhaalla lantioilla roikkuvat ja alavatsaa vartalonmyotaisesti hyvailevat "verkkarit". Housut ylos, paikalliset naiset huutelivat minulle!

Viestiä muokattu. Heloriina/mode

mpala

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 364
  • Profiili
Vs: Uganda ja vuorisogorillat
« Vastaus #38 : 15.03.2009, 15:19:10 »

Lainaus
shortsit eivat ole juuri missaan saharan etelapuolisessa afrikkalaisessa maassa sopiva vaate

Valilla voi kayda niinkin, etta on pukeutunut peittavasti kaulasta nilkkoihin mutta silti saa osakseen pahuksuntaa. Nain kavi minulle Etiopiassa. Syyna oli alhaalla lantioilla roikkuvat ja alavatsaa vartalonmyotaisesti hyvailevat "verkkarit". Housut ylos, paikalliset naiset huutelivat minulle!


Onko kyseessa ns persvakohousut? Onko "alavatsaa vartalonmyotaisesti hyvailevat" asu peittava? Terveen jarjen kaytto ei liene kiellettya.

Etiopiassa sentaan huudetaan, muualla vaan hiljaisesti paheksutaan (jonka joku kulttuurisensitiivisyytta vailla oleva ottaa hyvaksyntana).

UsvaAuer

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 072
  • Profiili
  • Sähköposti
Vs: Uganda ja vuorisogorillat
« Vastaus #39 : 18.03.2009, 22:09:55 »

Lainaus
shortsit eivat ole juuri missaan saharan etelapuolisessa afrikkalaisessa maassa sopiva vaate

Valilla voi kayda niinkin, etta on pukeutunut peittavasti kaulasta nilkkoihin mutta silti saa osakseen pahuksuntaa. Nain kavi minulle Etiopiassa. Syyna oli alhaalla lantioilla roikkuvat ja alavatsaa vartalonmyotaisesti hyvailevat "verkkarit". Housut ylos, paikalliset naiset huutelivat minulle!


Onko kyseessa ns persvakohousut?

Kaulasta nilkkoihin peitettyna luki viestissani. Paattele siita sitten itse.
« Viimeksi muokattu: 18.03.2009, 22:11:28 kirjoittanut UsvaAuer »