Pienen rinkan / repun kanssa matkaavat: mitä mukana?

 (Luettu 134317 kertaa)

Kutvonen

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 184
  • Profiili
No niin. Ensi kesänä edessä on ensimmäinen reili (reissussa noin 24 päivää) ja rinkka tai reppu on vielä hommaamatta. Haluaisin selvitä mahdollisimman helpolla, ja näitä viestejä täällä luettuani olen tullut siihen tulokseen että itselleni sopivin vaihtoehto on se, että raahaan perässäni mahdollisimman vähän roinaa  :arrow:  kantamus olisi kevyt ja minä pysyisin iloisena. Vähillä tavaroilla tulen kyllä toimeen (jopa vähemmällä kuin spartalainen poikaystäväni), se ei ole ongelma.

Haluaisinkin kysyä teiltä kanssatallaajilta että mitä te oikein loppujen lopuksi olette matkaanne pakanneet, kun olette maailmalle lähteneet pienen (< 40 l) selkävekottimen kanssa? Erityisesti haluaisin kuulla millaisia pyyhkeitä teillä on ollut matkassanne (kuvittelisin sen olevan helposti eniten tilaa vievin kapistus), tai mikä on ollut mukana turhaan / mitä jäi puuttumaan.

Ja sitä tiedustelen myös, että mitenkä olette kaupungille lähtiessänne toimineet, jos teillä on ollut esimerkiksi hostellihuone. Monet täällä tuntuvat harrastavan sitä, että ottavat jonkun pienen repun tai olkalaukun mukaan, jonne laitetaan vain kaikista välttämättömin ja rinkka jätetään turvallisesti hostelliin. Entäs jos matkassa on todellakin vain yksi pieni reppu, jossa on kaikki?

Pyykkiähän sitä pitää tietysti pestä suhteellisen usein, mutta ei sekään minua vaivaa. Lähinnä harmittaa jos rinkka/reppu on sitten typeryyteni vuoksi ääriään myöten täynnä, kun ostaessani ajattelen että kyllä se 25 litraa riittää... Olisihan se ihan kiva että sinne mahtuisi esimerkiksi pari hedelmää tai jotain muuta evästä. Ja tietysti kamera. Mitään tuliaisia tai muuta krääsää en aio reissusta hommata (tyytyköön postikortteihin). Jos jotain on ihan pakko saada, sen voin kyllä postittaakin kotiin.

Yritin kyllä hakea keskusteluita tästä aiheesta, mutta ei oikein kohdalle osunut. Olisikohan tämäkin pitänyt laittaa tyhmiin kysymyksiin..?  :?

tico

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 223
  • Profiili
Pienen rinkan / repun kanssa matkaavat: mitä mukana?
« Vastaus #1 : 06.04.2006, 19:10:44 »
25l repussa mukana viiden viikon reissulla oli (sinne jai viela tilaakin):

- matkapyyhe, sellainen kevyt ja pieni. Taisi olla jonkun Irlantilaisen firman valmistama.
- hammsharja & -tahna, shampoo, ym.
- yhdet vaihtohousut
- kaksi paitaa (joista toinen fleece ja toinen t-paita)
- kolme paria sukkia joista yhdet villasukat
- kolmet alusvaatteet
- makuupussi (Lafuma tms. sellainen maitotolkin kokoinen pakattuna)
- makuualusta (thermarest (se paksumpi, taitettuna ja keralla))
- kamera (Rolleiflex I) 8 rullaa rullafilmia.
- ensiapulaukun minipainos, sisaltaa kaikkea tarpeellista henkilon tai omaisuuden korjaamiseen.

Mitaan ei roikkunut ulkopuolella eika painanut mitekaan erityisen paljon. Makuuvarusteita kaytimme lahes joka yo. Jos niita ei tarvitse, tilaa jaa vaikka kuinka.

Lisays: Majapaikkaan yleensa jai kaikki ylimaarainen, jos se ei syysta tai toisesta ollut mahdollista niin silloin kaikki kulki mukana.
Mirrors and copulation are obscene, for they increase the numbers of mankind." -- Borges

olivia

 • Reissaaja
 • Viestejä: 55
  • Profiili
Pienen rinkan / repun kanssa matkaavat: mitä mukana?
« Vastaus #2 : 06.04.2006, 20:58:14 »
Mulla oli Espanjan vaelluksella pyyhkeenä tavallista valkosta harsokangasta sellanen "pyyhkeenkokoinen" pala, kangaskaupasta ostettu. Kevyt ja nopeastikuivuva, tosin ei mikään paras vaihtoehto jos tykkää kekkuloida ympäriinsä ihmisten ilmoilla pyyhe lanteilla tms. Sen sai myös mukavasti kiedottua palaneen käsivarren ympärille kun aurinko porotti vähän liian kuumasti.

Makuupussi oli silkkinen sellainen, painaa muistaakseni 350g, tosin  voi olla vähän viileä. Parempi kuitenkin kevyt makuupussi + mahdollisimman kevyt villapaita kuin paljon painavampi makuupussi.

Kutvonen

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 184
  • Profiili
Pienen rinkan / repun kanssa matkaavat: mitä mukana?
« Vastaus #3 : 06.04.2006, 21:52:34 »
Tuo harsokangaspyyhe houkuttelee minuakin halpuutensa puolesta. Luulisi tuohonkin pystyvän itsensä kuivaamaan, pitkää tukkaa kun ei saa pyyhkeeseen kokonaan kuitenkaan kuivattua vaikka se olisi kuinka pehmeää froteeta tai pienen Afrikan valtion kokoinen.  8)

Ide

 • Reissaaja
 • Viestejä: 29
  • Profiili
Pienen rinkan / repun kanssa matkaavat: mitä mukana?
« Vastaus #4 : 06.04.2006, 22:19:33 »
En lähde luettelemaan kun mukana on ollut aika lailla samaa kuin edellä, mutta peruskamat otan ja sitten kaikki ylimääräinen pois. Pesuaineitakin pienissä pulloissa vaan tarvittava määrä. Alkkareita ja sukkia pidän viidetkin mukana, ne ei niin paljon vie tilaa. Pyrin siihen että kaikkia vaatteita voi käyttää missä tilanteessa vaan, eli ei tarvitse ottaa hienoja vaatteita, kaupunkivaatteita, retkeilyvaatteita, matkustus- jne. Ens kesän suhteen onkin miettimistä, miten siistit illallistamisvaatteet pakataan mukaan.  8)

Yksi ainakin mun mielestä näppärä asia on kokoonmenevä reppu, joita myydään muistaakseni partioliikkeissä. Oiskohan Halti ollut noissa merkki. Menee sellaseen 10cm x 5cm tilaan ja tarpeen mukaan sen voi ottaa sitten päiväkäyttöön tai jos tavaraa kerääntyy matkalla, eturepuksi. Jos pelkää varkaita paljon, niin siihen tuo reppu ei ehkä ole paras kun on aika nopeasti avattavissa.

akk

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 620
  • Profiili
Pienen rinkan / repun kanssa matkaavat: mitä mukana?
« Vastaus #5 : 07.04.2006, 08:30:34 »
Mulla on aina ollut mukana ihan normaali pyyhe, Materiaali on ehkä vähän erilaista kuin yleensä pyyhkeissä, joten se taitaa mennä vähän tavallista pienempään tilaan. Ei siis kuitenkaan ihan pieneen tilaan.

Repun lisäksi mulla on käsilaukku, joten repun voi jättää hostellille.

Mukaan pakattavat vaatteet kannattaa valita niin, että ne voi pestä kaikki samassa koneellisessa ja rumpukuivata.

Kutvonen

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 184
  • Profiili
Pienen rinkan / repun kanssa matkaavat: mitä mukana?
« Vastaus #6 : 07.04.2006, 11:13:02 »
Lainaus käyttäjältä: "akk"
Repun lisäksi mulla on käsilaukku, joten repun voi jättää hostellille.


Etkö ihan oikeasti pelkää, että joku tulee ja tempaisee juoksusta sen käsilaukun ja lähtee litomaan sen kanssa? Naisihmisenä olen ohikiitävän sekunnin harkinnut käsilaukkuakin, mutta taidan olla liian vainoharhainen pystyäkseni käyttämään sitä tässä tarkoituksessa (tai sitten vaan liian kiintynyt tavaroihini  :wink: ).

Lainaus käyttäjältä: "akk"
Mukaan pakattavat vaatteet kannattaa valita niin, että ne voi pestä kaikki samassa koneellisessa ja rumpukuivata.


Tämä oli todella hyvä vinkki, kiitos!

Astrosus

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 141
  • ICQ Messenger - 30483897
  • Profiili
Käsilaukku
« Vastaus #7 : 07.04.2006, 11:41:28 »
Naisihmisenä allekirjoittanut vannoo kyllä käsilaukun nimeen ;) Repusta en pidä sen takia, että kaikki arvokas on silloin selän takana ja kun en satu omaamaan silmiä takaraivossa, en pysty niitä valvomaan. Vainoharhaisena ihmisenä pidän siitä, että tavarat ovat jatkuvasti käden ulottuvilla ja pystyn pitämään niitä siis silmillä, lisäksi ruuhka-aikoina käsilaukku kainalossa on mukava ja kerää vähemmän paheksuntaa kuin täysi reppu.

Käsilaukun on tosin täytettävä tietyt kriteerit. Sen pitää siis olla sellainen lyhythihnainen malli, ei mitään sellaista hihnaa, joka heitetään ristiin rinnan yli ja sitten kassi keikkuu missä keikkuu. Eli siis niin lyhyt hihna, että kassi kulkee koko ajan käden alla ja hihnasta pidän myös kiinni. Tämäntapainen malli on itselläni. Tietysti joku voi sen siitäkin temmata mukaansa, mutta reppuakin on helppo taskuvarkaan kaivella erityisesti ruuhkissa/julkisissa kulkuvälineissä/yms. Kädensijojen pitää myös olla leveät ja littanat, etteivät hierrä tai paina olkapäätä/hartiaa ikävästi. Toiseksi kassissa pitää olla vetoketju ja kassin sisällä vetoketjullinen tasku. Näin saan passin/lompakon/kameran/muun arvokkaan omaisuuden kassin sisälläkin turvaan, jos vaikka joku päättää viiltää pohjan auki. Lisäksi käsilaukkua on repun kanssa näppärä kuljetella olkapäällä tai kädessä. Ja lisäboonuksena näyttää vähemmän turistilta.

Miinuksena on tietysti se, että painavana käsilaukku on aina vähemmä ergonominen kuin reppu.

Vielä ei ole mitään käsilaukusta varastettu. Repun kanssa olen aina täysin vainoharhainen ulkomailla ja lompakko pitää aina piilottaa jonnekin pehmustetaskuun ja sitä on sitten inha kaivaa kaupan kassalla esiin kaiken muun rojun takaa/alta.

Edit: lisäsin linkin.
liquando insanire iucundum est!

babar

 • Reissaaja
 • Viestejä: 34
  • Profiili
Pienen rinkan / repun kanssa matkaavat: mitä mukana?
« Vastaus #8 : 07.04.2006, 11:54:18 »
Käsilaukku on lähes vihonviimeinen kapistus missä minä kantaisin mitään likaisia sukkia arvokkaampaa. Se kun lähtee kädestä helpommin kuin lapselta tikkari. Reppua taas ei niin vain selästä repäistä ja julkisissa sen voi ottaa etupuolelle tai kantaa sylissä. Onko joltain muka henkilökohtaisesti viilletty reppu niin auki, että sieltä on kamat lähtenyt? Aika pirun taitava saa olla jos joku pöllii kamat repusta niin, että sitä ei itse huomaa kävellessä. Julkisissa voi aina nojata selkä seinää vasten tai jos nyt on niin pinkeenä, että joutuu keskellä käytävää seisomaan niin silloin sen repun voi tosiaan ottaa syliin. Helpompi muutenkin kävellä ahtaassa tilassa kun reppu on käsissä. Eikös turvallisinta olisi ottaa joku alumiinisalkku ja pistää se käsiraudoilla ranteeseen jos varkaita pelkää? Silloin se ei ainakaan kovin helposti lähde rosvon mukaan. Tosin kiinnostusta se voi herättää enemmän ja sitten voikin pahimmassa tapauksessa  joutua opetella kirjoittamaan toisella kädellä.

akk

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 620
  • Profiili
Pienen rinkan / repun kanssa matkaavat: mitä mukana?
« Vastaus #9 : 07.04.2006, 12:10:52 »
Lainaus käyttäjältä: "Kutvonen"
Etkö ihan oikeasti pelkää, että joku tulee ja tempaisee juoksusta sen käsilaukun ja lähtee litomaan sen kanssa? Naisihmisenä olen ohikiitävän sekunnin harkinnut käsilaukkuakin, mutta taidan olla liian vainoharhainen pystyäkseni käyttämään sitä tässä tarkoituksessa (tai sitten vaan liian kiintynyt tavaroihini  :wink: ).

Tätä on jo kommentoitukin, mutta kerronpa vielä oman mielipiteeni. Repulla ja käsilaukulla on molemmilla omat hyvät ja huonot puolensa. Tungoksessa selässä olevasta repusta on kohtuullisen helppo pölliä tavaraa, joten sitä pitäisi kuitenkin pitää edessä ja samalla vaivalla siinä tungoksessa pitää käsilaukustaan lujasti kiinni. Lisäksi mulla on yleensä käytössä rahavyö, jossa on tärkeimmät jutut (esim. toinen kortti, kun visa on lompakossa), joten se käsilaukun varastaminen ei aiheuttaisi niin suurta ongelmaa.

Käsilaukku on lisäksi mielestäni kivempi käyttää kuin reppu. Yritän suhtautua mahdolliseen varkauteen niin, että pidän mahdollisimman hyvää huolta tavaroistani, mutta huonosti voi käydä ja sitä varten on vakuutus, eikä sen takia kannata liikaa huolestua.

Kutvonen

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 184
  • Profiili
Pienen rinkan / repun kanssa matkaavat: mitä mukana?
« Vastaus #10 : 07.04.2006, 12:12:59 »
No niin, nyt kun näkemykset sekä käsilaukun että repun puolesta ollaan saatu kuuluville, voidaan varmaankin palata alkuperäiseen...  :D

Goksu

 • Aloittelija
 • Viestejä: 6
  • Profiili
Pienen rinkan / repun kanssa matkaavat: mitä mukana?
« Vastaus #11 : 09.04.2006, 02:52:29 »
siis tosta pyyhkeestä, kun puhuitte niin jos saat jostain pöllittyä/ostettua jostain army shopista intin pienen kasvopyyhkeen niin sillä varmasti pärjäät kokomatkan. Kooltaan se ei ole kuin joku 15X30cm ja tämmönen 190cm mörkökin kuivasi itsensä siihen hyvin. Ei varmasti vie tilaa eikä paina  8)
..rahaa kerätessä

Kutvonen

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 184
  • Profiili
Pienen rinkan / repun kanssa matkaavat: mitä mukana?
« Vastaus #12 : 09.04.2006, 10:24:07 »
Lainaus käyttäjältä: "Goksu"
siis tosta pyyhkeestä, kun puhuitte niin jos saat jostain pöllittyä/ostettua jostain army shopista intin pienen kasvopyyhkeen niin sillä varmasti pärjäät kokomatkan.


Tiedätkös kuinka monta kuutiota vettä joka ainoan tytön tukasta ihan oikasti valuu vettä suihkun jälkeen?  :D

Goksu

 • Aloittelija
 • Viestejä: 6
  • Profiili
Pienen rinkan / repun kanssa matkaavat: mitä mukana?
« Vastaus #13 : 10.04.2006, 11:58:31 »
a) ei oo mun vika  :D  b) kyynel :D  c) kyllä silti sillä pärjää...puristaa vedet vain pois parikertaa  :wink:
..rahaa kerätessä

Liazz

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 132
  • Profiili
Pienen rinkan / repun kanssa matkaavat: mitä mukana?
« Vastaus #14 : 10.04.2006, 12:34:11 »
Itsellä on matkoilla mukana 40litran rinkka, ja pyyhkeenä toimii riepu joka on intianpuuvillaa. Se kuivuu tosi nopeasti, on kevyt ja sopii erittäin pieneen tilaan. Joskus reilillä hostellista lähtiessä ripustin märän rievun rinkan ulkopuolelle, ja siinä vaiheessa kun saavuin juna-asemalle se oli jo kuivunut! Kätevää :D
pen to everything happy and sad
Seeing the good when it's all going bad
Seeing the sun when I can't really see
Hoping the sun will at least look at me

Saduli

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 75
  • Profiili
Pienen rinkan / repun kanssa matkaavat: mitä mukana?
« Vastaus #15 : 10.04.2006, 13:44:04 »
Itsekin olen usein käyttänyt käsilaukkua. Kun reissuvaatteissani tuskin erityisen varakkaalta näytän, niin eipä ole kukaan koskaan yrittänytkään sitä ryöstää. Reppu selässä sen sijaan loistaa paljon selkeämmin ulospäin se, että on turisti ja kerää näin ollen enemmän huomiota, kuten tuossa jo mainittiin.
Tavaroista: joskus, kun on ollut pelkkä reppu mukana, olen jättänyt ylimääräiset tavarat ihan reilusti vaan hostellin sänkyyn peiton alle tai muovikassiin sängyn alle (jos lukittavaa kaappia ei ole ollut). Eipä ole koskaan mitään hävinnyt, harvaa varmaan kiinnostaa varastaa muutamaa käytettyä vaatetta ja pyyhettä.

porsasurhea

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 232
  • MSN Messenger - kmajamaa@hotmail.com
  • Profiili
Pienen rinkan / repun kanssa matkaavat: mitä mukana?
« Vastaus #16 : 14.04.2006, 11:26:05 »
Lainaus käyttäjältä: "Kutvonen"
Lainaus käyttäjältä: "Goksu"
siis tosta pyyhkeestä, kun puhuitte niin jos saat jostain pöllittyä/ostettua jostain army shopista intin pienen kasvopyyhkeen niin sillä varmasti pärjäät kokomatkan.


Tiedätkös kuinka monta kuutiota vettä joka ainoan tytön tukasta ihan oikasti valuu vettä suihkun jälkeen?  :D


Ala ota pyyhetta ollenkaan mukaan alaka kay suihkussakaan koko matkan aikana  :lol: eipa ainakaan kukaan tule liian lahelle tahi luule liian rikkaaksi  :twisted:
quot;Mie ku kasson ahkerii ihmisii ni väkiste tulloo sääli"

Hiia

 • Reissaaja
 • Viestejä: 28
  • Profiili
Pienen rinkan / repun kanssa matkaavat: mitä mukana?
« Vastaus #17 : 18.04.2006, 19:48:49 »
Jos tukkasi on suora, se kuitenkin kuivuu aika nopsaan.  :)  Toista on takkujen kanssa, mutta silti mukanani on aina vain pienehkö pyyhe, hieman perus käsipyyhettä suurempi, mutta pieneen tilaan menevä.

Neiti Q

 • Tuplatonnitallaaja
 • Viestejä: 2 328
  • Profiili
Re: Pienen rinkan / repun kanssa matkaavat: mitä mukana?
« Vastaus #18 : 24.04.2006, 10:43:09 »
Lainaus käyttäjältä: "Kutvonen"
mitä te oikein loppujen lopuksi olette matkaanne pakanneet, kun olette maailmalle lähteneet pienen (< 40 l) selkävekottimen kanssa?


Vietin juuri 2 vkoa reilun neljän kilon painoisten matkatavaroiden varassa. Ei tehnyt tiukkaakaan ;)
Keskityin pakkaamaan kosmetiikan mahdollisimman pieneen, koska sitä on pakko olla mukana ja se painaa eniten. Esim. kasvojen puhdistukseen varasin puuterimuodossa olevaa ainetta, joka vaahdotetaan veden kanssa. Kaikki aineet, joita tarvitsee vain vähän (hiusvaha, erikoisvoiteet) pakkasin esim. yliopiston apteekista tai Stockalta saataviin pieniin näyterasioihin (näitä noin kymmenmillisiä, tiiviskantisia rasioita oli kertynyt vuosien varrella, mutta jouduin myös pyytämään muutaman lisää juuri ennen matkaa). Riippuu tietysti omista tottumuksista/tarpeista, kuinka montaa ainetta lopulta joutuu raahaamaan mukana, mutta ainakin yksi pieni tuubi apteekin perusvoidetta kannattaa varata matkaan, se pelastaa monenlaisissa kuivettumissa (ja esim. Korsikalla ei apteekeissa tunnettu vastaavia minipakkauksia joita meillä myydään).. Aurinkovoidetta tarvitsee melkein lomalla kuin lomalla, kannattaa varata tuubi kunnon kamaa (suojakerroin 25 - 50, omista väreistä riippuen).

http://jan.linja.org/korsika_2006/pictures/gallery/target90.html

Pyyhettä en yleensä ota ollenkaan mukaan, koska majapaikoissa tuppaa olemaan. Jos menen muihin kuin koti- tai hotellimajoituksiin, otan käsipyyhkeen kokoisen. Miehellä on jotain avaruusainetta pieni pyyhe, joka kuivuu rinkan ulkopuolella hetkessä.

Monesti muissa ketjuissa on ylistetty huivin kätevyyttä. Se on kyllä hyvä: käy päähän, kaulaan, peitoksi (jos on vähän isompi..) sekä kylmää että kuumaa vastaan. Rajoitetun kapasiteetin vuoksi mulla oli tässä reissussa vain kaponen silkkihuivi, mutta siitäkin joko hellepäähineen tai vuorilla kaulaliinan, puhumattakaan tärkeästä asusteesta illallisilla ;)
Makuni on hyvin yksinkertainen. Haluan vain parasta. (Oscar Wilde)

Kutvonen

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 184
  • Profiili
Pienen rinkan / repun kanssa matkaavat: mitä mukana?
« Vastaus #19 : 24.04.2006, 14:24:16 »
Kiitoksia kaikille hyvistä vinkeistä.

Tuumasin tuossa että en kyllä ala mitään rinkkaa ostamaan, kerta miehellä on niin hyvä iso reppu (Burton, priimakunnossa). Kokeilumielessä pakkasin sinne kaiken välttämättömän roinan plus vähän ylimääräistäkin, ja tilaakin jäi. Makuupussi pitää tosin kötöstää jotenkin siihen ulkopuolelle, mutta se nyt on ongelmista pienin.

Sain reppuun mahtumaan oikein nätisti pyyhkeen, farkut, collegepaidan ("takiksi"), viidet alusvaatteet ja t-paidat,  hygieniatarpeet (omassa pussukassaan) ja järjestelmäkameran. Toki jotain pikkusälää tulee vielä (esim. lusikka/veitsi tms.), mutta pitäisi nuo mahtua siihen oikein nätisti. En kyllä keksi mitä muuta pitäisi vielä mukana olla, etenkin kun voin reissun päältä sen ostaa jos sitä niin kipeästi tarvitsen. Ylimääräiset 20 litraa vaihtovaatteita?  :shock:

Se mitä ei ole, sitä ei tarvita!

ps. ai niin, huuliharppu lähtee tietysti myös mukaan...