Äänestys

Mitä mieltä olet aborteista?

Hyväksyn
149 (87.6%)
En hyväksy
4 (2.4%)
Ne tulisi kieltää lailla
1 (0.6%)
Tulisi sallia ainoastaan äidin hengen ollessa uhattuna tms. syystä
16 (9.4%)

Äänestäjiä yhteensä: 169

Äänestys päättynyt: 16.04.2006, 20:46:11

Abortti

 (Luettu 37417 kertaa)

Alppiruusu

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 719
  • Profiili
Abortti
« Vastaus #80 : 20.04.2006, 12:46:23 »
Lainaus käyttäjältä: "AS"
... jos abortti on aina ihmisen murha, niin missa vaiheessa hedelmoitynyt munasolu muuttuu ihmiseksi? Jos hedelmoittyneen munasolun tuhoaminen on aborttiin rinnastettava, niin eiko silloin myos munasolun hedelmoitymisen estaminen ole murha tai siihen rinnastettava? Missa menee raja, jo hedelmoityneen munasolun tuhoamisessa vai myos hedelmoitymisen estamisessa?..


Kyllä on näin ajattelevia ihmisiä paljonkin, jotka pitävät sekä kaikkinaista jälkiehkäisyä, kierukka mukaanlukien, murhana. Katolisten ehkäisykielto perustuu osaltaan myös tähän. Mukaraamatullisia ehkäisykiellon perusteluja on johdettu kahdesta näkökulmasta, joihin mihinkään ei ole yksiselitteistä määräystä Raamatussa. Yksi syy on juuri tuo murha tai potentiaalinen murha näkökulma. Toinen kohta on, kun Jumala ohjeisti yhtä miestä tietyssä, hyvin poikkeuksellisessa tilanteessa, että tämän oli maattava veljiensä vaimojen kanssa (veljet olivat kuolleet), eikä hän saanut antaa siemenensä valua maahan. Lause on usein irrotettu kontekstista koskemaan kaikkinaisen ehkäisyn kieltona.

sannannaa

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 619
  • MSN Messenger - sannannaa@windowslive.com
  • Profiili
  • http://my.opera.com/sannannaa/albums/
  • Sähköposti
Abortti
« Vastaus #81 : 20.04.2006, 12:57:44 »
Mä hyväksyn sen, myöskin itsekkäistä syistä. Jos ei ole taloudellisia resursseja, henkistä valmiutta tms synnyttää lasta niin kyllä sen pitää olla mahdollista saada tehdä. En toivoisi sitä itseni kohdalle, voisi olla todella raskas paikka.
Yesterday I got drunk on Jack
Lost my wallet and my back-pack

AS

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 875
  • Profiili
Abortti
« Vastaus #82 : 20.04.2006, 13:54:41 »
Lainaus käyttäjältä: "Alppiruusu"
Kyllä on näin ajattelevia ihmisiä paljonkin, jotka pitävät sekä kaikkinaista jälkiehkäisyä, kierukka mukaanlukien, murhana.


Niinhan noita on, kyselyni ovatkin lahinna suunnattu naille tassa keskustelussa aborttia vastustaville. Mielellani kuulisin mika heidan katsantokantansa naihin muihin laheisesti asiaan liittyviin "moraalisiin ongelmiin" on. Etta mihin he vetavat viivan, mika on sallittua ja mika ei ja ennen kaikkea milla perustelulla.

Kuten henkilo, joka siteerasi Raamattua perustellakseen kielteisen kantansa aborttiin. Raamattu sanoo myos hyvin selkeasti: "Ala tee huorin." ja kasittaakseni ainakin useimpien tulkintojen mukaan tama tarkoittaa esiavioillista seksia. Mika on hanen kantansa asiaan, onko han siitakin yhta jyrkka vai joustaako tulkinta tassa tilanteessa? Jos joustaa, niin mika tekee tasta kaskysta erilaisen kuin kaskysta "Ala tapa"?
ähdön läheisyydestä he turvaa saa.

Nakke

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 867
  • Profiili
Abortti
« Vastaus #83 : 20.04.2006, 14:03:42 »
Lainaus käyttäjältä: "beibi beibe"
Lainaus
Eli siis, eiko ole vastuuta abortista, ja ihminen pelastuu ainoastaan uskomalla Jeesukseen? Vai onko vastuu abortista, ja hyvat ihmiset paasevat taivaaseen ja huonot menevat helvettiin?


Ensinnäkin uskon abortista tällä tavalla, koska näin Raamattu, joka on Jumalan sanaa, opettaa. Tästä usein esitetään jatkoväite, että jokainen tulkitsee Raamattua eri tavalla jne. mutta niille keskusteluille jokin toinen topikki lienee oikea paikka.


Niinkuin jo todettiin, raamattu ei abortista opeta yhtaan mitaan. Konservatiivisilla kirkonmiehilla ja muilla vastaavilla on aina enemman syita lahettaa ihmisia helvettiin, kuin mita Jeesus opetti. Jossain Jenkeissa funfamentalistit kannattavat irakilaisten tappamista oljyn takia, mutta pitavat aborttia raamatun vastaisena tappamisena :shock: Kaipa tuonkin voi jotenkin raamatulla perustella!

Buddhalainen lahestymistapa sen sijaan vastaa aika lahelle omaani:
Vaikka abortin tekeminen on periaatteessa huono ratkaisu, jokaisen tulee pohtia itse, mika on paras ratkaisu yksilollisessa tilanteessa. Epatoivotun lapsen syntyma saattaa aiheuttaa niin isoja ongelmia, etta ketaan ei tule moralisoida ratkaisunsa perusteella!

Omassa tilanteessa ratkaisu olisi helppo; Lapsi syntyy. Asun Thaimaassa, jossa abortti on laissa kielletty. Kiinni jaadessa linnaan lahtevat seka abortin tekija etta lekuri. Tyttoystavaani olisi turha edes yrittaa painostaa, varsinkaan mihinkaan laittomiin operointeihin. Asiasta on jokunen tovi keskusteltu :?
ไม่เป็นไร

Alppiruusu

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 719
  • Profiili
Abortti
« Vastaus #84 : 20.04.2006, 15:13:55 »
Jatketaan Raamattu-keskustelua ja muuta, kuin aborttiin liittyvää uskonnollista keskustelua vaikkapa täällä

Illusion

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 732
  • Profiili
Abortti
« Vastaus #85 : 20.04.2006, 17:21:23 »
Hyväksyn abortin, mutta en tietenkään "ehkäisy"keinona. Järjetön ja inhottava ajatuskin!

Minusta on syntymättömän lapsen edun mukaista ja lapselle parasta olla syntymättä ei-toivottuna, oli kyse sitten hyvätuloisesta ja onnellisesta pariskunnasta, alkoholistista, kännissä sekoilleesta teinistä tai ihan kenestä vain. Jos ei lasta halua, siihen on yleensä jokin syy! Ei ole oikein, että lapsi joutuu kärsimään mahdollisesti koko elämänsä vain sen takia, koska joku katsoo kurjankin elämän elämättömyyttä paremmaksi vaihtoehdoksi. "Oikeus elämään" - elämänlaadun kustannuksella - on minusta varsin kummallinen ajatus.

Kysymys abortin hyväksymisestä aiheuttaa niin paljon kysymyksiä ilman selviä vastauksia, että on vaikeaa vastata asiaan tapausta tuntematta.

Mora

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 625
  • Profiili
  • Sähköposti
Abortti
« Vastaus #86 : 20.04.2006, 22:00:28 »
Lainaus käyttäjältä: "AS"
Mielellani kuulisin mika heidan katsantokantansa naihin muihin laheisesti asiaan liittyviin "moraalisiin ongelmiin" on. Etta mihin he vetavat viivan, mika on sallittua ja mika ei ja ennen kaikkea milla perustelulla.

Siihen kun lapsi pystyy teoriassa kehittymään ihmiseksi kohdun ulkopuolella. Siinä sekä raja että perustelu. Lääketieteen kehitys tietysti vaikuttaa asiaan.

Voisitko sinä vastavuoroisesti vastata siihen, että miksi abortteja voisi/ei voisi tehdä silloin kun raskaus on edennyt pidemmälle kuin mitä suomen laissa on abortin takarajaksi määrätty? Miksi "aborttia" ei voisi tehdä syntymän jälkeen? Suomen lakihan on kansainvälisesti vertailtuna tiukanpuoleinen.

Miklo

 • Reissaaja
 • Viestejä: 43
  • MSN Messenger - paulakiukas@hotmail.com
  • Profiili
Abortti
« Vastaus #87 : 20.04.2006, 23:28:16 »
Lainaus käyttäjältä: "Illusion"
Minusta on syntymättömän lapsen edun mukaista ja lapselle parasta olla syntymättä ei-toivottuna, oli kyse sitten hyvätuloisesta ja onnellisesta pariskunnasta, alkoholistista, kännissä sekoilleesta teinistä tai ihan kenestä vain. Jos ei lasta halua, siihen on yleensä jokin syy! Ei ole oikein, että lapsi joutuu kärsimään mahdollisesti koko elämänsä vain sen takia, koska joku katsoo kurjankin elämän elämättömyyttä paremmaksi vaihtoehdoksi. "Oikeus elämään" - elämänlaadun kustannuksella - on minusta varsin kummallinen ajatus..


Mitenkäs sitten sellaiset tapaukset jossa voidaan myös noista yllä mainituista syistä(tai jostain muista syistä) olettaa että lapsella ei tule olemaan hyvät oltavat, mutta äiti ei tahdo tehdä aborttia? Voidaanko sitten pakottaa/suostutella äiti aborttiin siinä mielessä että lapsella tulee olemaan kurja elämä?

Kuka sitä voi mitenkää etukäteen tietää että millainen elämä sillä lapsella tulee/tulisi olemaan?

Miklo

 • Reissaaja
 • Viestejä: 43
  • MSN Messenger - paulakiukas@hotmail.com
  • Profiili
Abortti
« Vastaus #88 : 20.04.2006, 23:35:38 »
Lainaus käyttäjältä: "silva"
Tuskin ja toivottavasti kenenkään periaatteena on, että kun nyt omaa tyhmyyttäsi tulit raskaaksi, niin pidä lapsi vaikka et sitä koskaan tule haluamaan. Ei väliä vaikka sinä menee sekä omasi että lapsen elämä pilalle ? Näin niinkuin kärjistäen.


En sano että lapsi pitäisi pitää itsellään jos sitä ei millään tahdo. Sen voi myös antaa pois.

En nyt ehkä oikein osaa selittää tätä mutta miusta teoistaan pitää ottaa vastuu. Siis joko pitää lapsi tai antaa se pois. En pidä sitä asian hoitamisena että tekee abortin koska se koskee myös sitä lasta eikä vain sinua se päätös. Niin mutta tääkin nyt menee sitten siihen että kuka pitää sitä millonkin ihmisenä jne...

Cybu

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 264
  • Profiili
Abortti
« Vastaus #89 : 21.04.2006, 00:01:43 »
Lainaus käyttäjältä: "AS"
Lainaus käyttäjältä: "Cybu"
no voi hyvänen aika... :roll:  kait se nyt ON tyhmää, jos ei huolehdi ehkäisystä.....ja niitä tapauksia on MONIA!.


Voi pieni sua jos kuvittelet, etta ehkaisy on 100 % varma. Lue ne pilleripaketin ohjeet. Et ole myoskaan koskaan kuullut, etta kortsu voi hajota, tai siina voi olla reika? Oletko ajatellut, etta maailmassa on idiootteja joiden mielesta on hauskaa tokkia kaupan kortsupaketteja nuppineuloilla?

[


no voi.hmpph! Meinasin laittaa tuon kommenttini perään, että "ei tietenkään aina ole itsestä kiinni, vahinkoja sattuu tms".. Mutta ajattelin, että kai ihmiset nyt tän itsekin tajuaa, et tuskin täs tarvii rautalangasta vääntää! mut ois pitänyt näköjään vääntää!  :D  kun moni meni lankaan..tosin olin vielä käyttänyt tuota sanaa "MONIA" --> josta voisi päätellä, että "monien" lisäksi myös MUITA, jotka eivät lukeudu "moniin", eli heitä, jotka huolehtivat ehkäisystä YMS YMS YMS mutta se pettää..tai jotain
yrittänyttä ei laisteta

AS

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 875
  • Profiili
Abortti
« Vastaus #90 : 21.04.2006, 13:56:53 »
Lainaus käyttäjältä: "Mora"
Voisitko sinä vastavuoroisesti vastata siihen, että miksi abortteja voisi/ei voisi tehdä silloin kun raskaus on edennyt pidemmälle kuin mitä suomen laissa on abortin takarajaksi määrätty?


Kuten jo Alppiruusulle totesin,

Lainaus käyttäjältä: "AS"
en oikein osaa maaritella missa vaiheessa alkio muuttuu ihmiseksi. Tuo, etta parjaa yksin kohdun ulkopuolella kuullostaa ihan fiksulta.


Tarkan rajan vetaminen ei ole minulle mahdollista, en voi antaa sinulle raskauspaivaa jota ennen kay ja jalkeen ei. Varsinkin, kun syyt aborttiinkin riippuvat niin monista eri asioista. Suomen aborttilaissa maariteltyyn aikarajaankaan en ole ottanut mitaan kantaa mihinkaan suuntaan, joten en ymmarra miksi kuvittelet etta minulla olisi joku mielipide nimenomaan ja juuri tuosta 12 viikosta.

Tarkennukseksi viela, mina hyvaksyn abortin, mutta tietynlaisissa tapauksissa saatan silti paheksua sita. Esim tunnen tyton, joka on kaynyt kuudessa tahan mennessa, plus saanut kaksi keskenmenoa ja synnyttanyt kahteen kertaan, ensimmaisen kerran 15-vuotiaana, tosin tama lapsi luulee etta tytto on hanen siskonsa ja etta aiti on tyton aiti. Ei vain tunnu tytto oppivan. Tosin hantakaan en "rangaistukseksi" pakottaisi lasta pitamaan - jonkunlainen pakkovalistus tai munajohtimien katkaiseminen sen sijaan voisi tehda hyvaa. Tai psykiatrinen hoito.

Aborttiasia ei kertakaikkiaan vain ole niin mustavalkoinen, etta siita voisi hyvin jyrkkaa kantaa ottaa suuntaan tai toiseen. Itse siis olen jyrkasti sita mielta, ettei sita tule jyrkasti tuomita muttei myoskaan jyrkasti hyvaksya aina ja kaikkialla. Mutta enimmakseen tulee hyvaksya, koska hyvin harvassa tapauksessa on kyse tuosta kaytosta "ehkaisykeinona" johon niin moni taalla viittaa.  :? Kaviko jarkeen?

Cybun, jonka mielesta ihminen jolle vahinko on kaynyt on "tyhma", kommenttia odottelen edelleen mielenkiinnolla.
ähdön läheisyydestä he turvaa saa.

AS

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 875
  • Profiili
Abortti
« Vastaus #91 : 21.04.2006, 14:04:13 »
Lainaus käyttäjältä: "Miklo"
Lainaus käyttäjältä: "Illusion"
Minusta on syntymättömän lapsen edun mukaista ja lapselle parasta olla syntymättä ei-toivottuna,


Mitenkäs sitten sellaiset tapaukset jossa voidaan myös noista yllä mainituista syistä(tai jostain muista syistä) olettaa että lapsella ei tule olemaan hyvät oltavat, mutta äiti ei tahdo tehdä aborttia?


No eiko tapaus ole jo lahtokohtaisesti eri, kun ensimmaisessa aiti ei halua lasta ja jalkimmaisessa haluaa?
ähdön läheisyydestä he turvaa saa.

AS

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 875
  • Profiili
Abortti
« Vastaus #92 : 21.04.2006, 14:07:08 »
Lainaus käyttäjältä: "Miklo"
En nyt ehkä oikein osaa selittää tätä mutta miusta teoistaan pitää ottaa vastuu. Siis joko pitää lapsi tai antaa se pois.


Tama, etta vastuun kantaminen rinnastetaan aina rangaistukseen, on aika mielenkiintoinen ajattelutapa. Etta vastuun voi kantaa vain karsimalla. Kai se on perujaan siita uskonnollisesta ajatusmallista, etta vain karsimalla paasee taivaaseen? Mihin uskontoon tuo nyt kiinteasti liittyikaan, luterilaisuuteen muistaakseni niinkuin jarkevaa olisi. Jumala rankaisee pahoista teoista, ja sitten olet puhdas.
ähdön läheisyydestä he turvaa saa.

Cybu

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 264
  • Profiili
Abortti
« Vastaus #93 : 21.04.2006, 16:24:40 »
AS ei kannattais vääristellä toisten sanomisii, ainoo mitä oon sanonu et mun mielestä on tyhmää jos ei huolehdi ehkäisystä. Ja mielipideode kumpuaa siitä, että on tullut vastaan kaikennäköisiä aborttitapauksia - paljon myös tämmöstä et ei välitetä ehkäsystä, ajatellaan et no ei se yks kerta nyt niin..ja muuta älytöntä. tommonen rassaa. tietty jos tapauksia ei oo tullut eteen tosielämässä, niin ei niitä niin helposti tule ajatelleeksikaan. Onneksi meillä nyt ei sentään olla siinä pisteessä kuin esim itänaapurissa, että abortti ihan oikeasti on yleinen "ehkäisykeino" (!!!)..  :?
yrittänyttä ei laisteta

Cybu

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 264
  • Profiili
Abortti
« Vastaus #94 : 21.04.2006, 16:33:45 »
Lainaus käyttäjältä: "AS"
Lainaus käyttäjältä: "Miklo"
En nyt ehkä oikein osaa selittää tätä mutta miusta teoistaan pitää ottaa vastuu. Siis joko pitää lapsi tai antaa se pois.


Tama, etta vastuun kantaminen rinnastetaan aina rangaistukseen, on aika mielenkiintoinen ajattelutapa. Etta vastuun voi kantaa vain karsimalla. Kai se on perujaan siita uskonnollisesta ajatusmallista, etta vain karsimalla paasee taivaaseen? Mihin uskontoon tuo nyt kiinteasti liittyikaan, luterilaisuuteen muistaakseni niinkuin jarkevaa olisi. Jumala rankaisee pahoista teoista, ja sitten olet puhdas.


Ai jos kantaa vastuunsa ja ei tee aborttia, niin sekö on rangaistus?? Vai mitä tarkoitit? Vastuun kantamisen voit toki halutessasi yhdistää vaikka mihin uskontoon, mutta kyllä mun mielestä ihan yleinen oikeustajun mukaan vastuu kannetaan omista teoista?!! Eli jokainen on vastuussa tekemisistään tai tekemättä jättämisistään ja tekojensa seurauksista. Ja abortti ei kyllä tunnu hirveän vastuuntuntoiselta ratkaisulta.
yrittänyttä ei laisteta

phanatic

 • Tonnitallaaja
 • Viestejä: 1 056
  • Profiili
Abortti
« Vastaus #95 : 21.04.2006, 16:49:14 »
Lainaus käyttäjältä: "Cybu"
Eli jokainen on vastuussa tekemisistään tai tekemättä jättämisistään ja tekojensa seurauksista. Ja abortti ei kyllä tunnu hirveän vastuuntuntoiselta ratkaisulta.


No sinusta ei välttämättä tunnu. Jonkun muun mielestä taas voi olla vastuun ottamista, jos ei synnytä lasta surkeisiin olosuhteisiin. Vastuun ottamista voi olla vaikka se, että tekee sen ratkaisun, mikä itsestä tuntuu oikealta, eikä kuuntele muiden painostusta.

Cybu

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 264
  • Profiili
Abortti
« Vastaus #96 : 21.04.2006, 18:04:44 »
ahaa, no jos sun mielestä voi tappaa syntymättömän lapsen, kun tiedossa ois "surkeat olosuhteet", niin miksei sit yhtälailla vaikka yksvuotiasta muksua voi pistää hengiltä, jos olosuhteet on sattunu vaikka muuttumaan surkeiks..? et ei kuullosta hirveen vedenpitävältä logiikalta
Et jos lähdetään leikkimään toisten ihmisten hengellä niin kyllä se on musta aina väärin, olipa olosuhteet sitten ihan mitkä tahansa..!
yrittänyttä ei laisteta

AS

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 875
  • Profiili
Abortti
« Vastaus #97 : 21.04.2006, 18:19:11 »
Lainaus käyttäjältä: "Cybu"
Ai jos kantaa vastuunsa ja ei tee aborttia, niin sekö on rangaistus?? Vai mitä tarkoitit?


Vahan jotain sinne pain. Eli miksi vastuun kantamista on vain lapsen pitaminen, miksi abortissa kaymista ei lasketa vastuun kantamiseksi? Jos ei missaan nimessa halua lasta, niin silloinhan sen pitamiseen pakottamisen voisi katsoa olevan rangaistus?

Kylla minusta yhta lailla vastuun kantamista on kayda abortissa, jos elamantilanne on sellainen etta siihen ei millaan muotoa ole jarkevaa lasta tuoda.

Lainaus käyttäjältä: "Cybu"
Ja abortti ei kyllä tunnu hirveän vastuuntuntoiselta ratkaisulta.


Olisitko halukas antamaan vahan tarkennusta, etta miksi abortti ei ole vastuuntuntoinen ratkaisu?
ähdön läheisyydestä he turvaa saa.

AS

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 875
  • Profiili
Abortti
« Vastaus #98 : 21.04.2006, 18:21:40 »
Lainaus käyttäjältä: "Cybu"
Et jos lähdetään leikkimään toisten ihmisten hengellä niin kyllä se on musta aina väärin, olipa olosuhteet sitten ihan mitkä tahansa..!


No kerro sitten kantasi tuolla edempana esitettyihin kysymyksiin, missa vaiheessa ehkaisy muuttuu toisen ihmisen tappamiseksi? Onko jalkiehkaisypilleri murha? Onko ehkaisy ylipaansa vaarin? Jos ei (kuten ilmeisesti mielestasi ei ole, koska ehkaisyn jattavat ihmiset ovat tyhmia), niin miksi ei? Tulisihan siita muna- ja siittiosolun kohtaamisesta ihminen yhta lailla kun alkiosta/sikiosta, jos sen vaan annettaisiin tapahtua?
ähdön läheisyydestä he turvaa saa.

silva

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 376
  • Profiili
  • Sähköposti
Abortti
« Vastaus #99 : 21.04.2006, 18:24:25 »
Lainaus käyttäjältä: "AS"
Lainaus käyttäjältä: "Cybu"
Ai jos kantaa vastuunsa ja ei tee aborttia, niin sekö on rangaistus?? Vai mitä tarkoitit?


Vahan jotain sinne pain. Eli miksi vastuun kantamista on vain lapsen pitaminen, miksi abortissa kaymista ei lasketa vastuun kantamiseksi? Jos ei missaan nimessa halua lasta, niin silloinhan sen pitamiseen pakottamisen voisi katsoa olevan rangaistus?
Olen samaa mieltä AS:n kanssa. Vastuullisempaa se on tehdä abortti kuin olla huono äiti/isä.

Minäkin kuulisin mielelläni Cybu:n perusteluja sille, miksi abortti ei ole vastuullista. Nämä "oikein on oikein" perustelut ei ihan vakuuta.