Aegina, Kreikka

 (Luettu 3298 kertaa)

mary

 • Aloittelija
 • Viestejä: 2
  • Profiili
Aegina, Kreikka
« : 22.04.2006, 05:51:01 »
Suuntaamme kesällä Aeginaan.
Onko kenelläkään kokemuksia?
Minkälainen paikka esim. Agia Marina on?
Missä hotellissa/hostellissa asuit, kokemuksia.
Kiitos jo etukäteen!  8)

Tuppatuur

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 86
  • Profiili
Aegina, Kreikka
« Vastaus #1 : 22.04.2006, 21:56:12 »
Heips. Oltiin Aeginassa eli Eginassa viime kesänä. Reilattiin puolitoistaviikkoa pitkin Kreikkaa (Ateena + saaria). Egina on lähin ja myöskin turistunein ja ruuhkaisin saari Ateenan lähistöllä Salaminan lisäksi, kannattaa ihmeessä kierrellä niitä muitakin siinä lähistöllä. Oltiin silloin Ateenassa, Eginassa, Methanassa (pieni ja KUOLLUT paikka rannikolla, huono ja likainen ranta...) ja Poroksella. Poroksen saari näistä ehkä paras. Upeita laguunirantoja joille pääsee paikallisilla busseilla. Eginassa ei oltu kuin Agina Marinassa. Ihan hyvä pieni ranta ihan sataman tuntumassa. Majoituksena siellä oli joku perheen pitämä pieni hotelli/hostelli kirkon vieressä. Nimestä ei hajuakaan.
Majoituksen saa paikallisilta aika helpolla ja todella hyvä majoitus (tuuletus, suihku, jääkaappi, joskus liesi) 15e/lärvi. Englanti ei ole siellä mikään käyttökieli, eli kannattaa opetella kreikkalaiset aakkoset ja muutama sana. Elekielellä selviää. Onnistuttiin saamaan majoitus jopa ranskalaiselta ukolta ilman sanaakaan ranskaa. Satamassa tulee heti ukot tarjoamaan majotusta jostain kaukaa autolla, ei menty kun epäilytti. Turistitoimistosta saa hyvin majapaikan.
Turisteja aika paljon mutta ei niitä huomaa. Suomalaisia ei nähty kertaakaan, ruottalaisia perheitä sen sijaan.
Suosittelen.

ompukka

 • Aloittelija
 • Viestejä: 2
  • Profiili
Aegina, Kreikka
« Vastaus #2 : 04.05.2006, 19:51:36 »
Aeginaan liittyy yksi kivoimmista pienistä kokemuksistani viime kesän reilillä.

Olin yksin liikkeellä ja tein saarelle päiväreissun, aikaa kun (mukamas :) ) ei ollut paljoakaan. Se kolkka, jolle laivani tuli (taisi olla Aegina Marina), oli todellakin turistipaikka. Kovin pitkälle ylös paahteista maantietä ei tarvinnut kuitenkaan kulkea ennen kuin turistit jäivät kauas taakse. Satuin kulkemaan ohitse perheestä, joka oli korjaamassa pistaasisatoa. He hakkasivat kepeillä puita saadakseen pähkinät putoamaan suurille pressuille, joita vedettiin puulta toiselle sitä mukaa kun sadonkorjuu edistyi. Jäin siihen sitten katselemaan ja ihmettelemään, en edes tiennyt vielä, mikä kasvi siinä oli kyseessä. Perheen isä huomasi minut, ja viittasi hymyillen lähemmäs. Hän antoi minulle maistiaisia ja kävipä vielä hakemassa pussin, johon pakkasi pähkinöitä evääksi.

Kannattaa aina poiketa syrjäisemmille paikoille. Siellä ihmiset eivät ole vielä kyllästyneet turisteihin, ja arvostavat sitä, että on tullut kaukaa katsomaan juuri heidän kotiseutujaan.