Panama

 (Luettu 84702 kertaa)

Nikka

 • Reissaaja
 • Viestejä: 23
  • Profiili
Panama
« : 26.04.2006, 07:32:59 »
Suunnitteilla ensi vuoden alusta Panamaan ja Costa Ricaan sellaiselle 5 viikon reissulle. Olen yrittänyt netistä kaivaa hostelleja Panaman puolella, mutta aika heikoin tuloksin. Panama Cityssa kyllä tarjolla, mutta mitenkäs muualla maassa? Ja mitkäköhän paikat olisivat näkemisen arvoisia Panama puolella? Kaikki vinkit ovat tervetulleita, jotta saan matkastani kaiken irti.

Skönäri

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 475
  • Profiili
Panama
« Vastaus #1 : 29.04.2006, 11:56:07 »
No mitään hirveän laajoja tietoja mulla ei ole. Kanava on näkemisen arvoinen, joten sen laitamilla kannattaa varmaan koittaa pyörähtää. Gatun-järvestä en osaa sanoa, kun ilta kerkesi pimenemään, kun purjehdimme sen läpi. Cristobal De Colon, on aika rähjäinen ja mitään sanomaton. Jos Latinalaisen amerikan rappioromantiikkaa haluaa pällistellä, sitä Colonista kyllä löytyy. Sen sijaan Colonin lähellä sijaitsee historiallinen Porto Bellon kylä; nähtävää ei moneksi päiväksi varmastikkaan riitä, mutta jos liikut siellä pohjoisessa suosittelen pyörähtämään. Ystävällinen taksikuskimme suositteli myös Archipelago de Bogas del Toron kansallispuistoa, ja ainakin kuvien perusteella vaikutti varsin näkemisen arvoiselta paikalta. Panama Cityssä kannattaa varmaan piipahtaa, mutta liikaa ei kannata sille aikaa tuhlata. Hostelleista en osaa sanoa mitään, mutta en ole vielä törmännyt paikkaan, josta ei yö sijaa löytäisi. Sori on vähän vajavaiset ohjeet, ku oon vaan menny purkkarilla kanavasta läpi ja pysähtyny hätäsesti Colonissa Ja Panama Cityssä. Mutta suosittelen silti Panamaa lämpimästi. Ainakin kaikkialla missä me kerkesimme liikkumaan oli todella ystävällinen ja rento pössis.
Vapaus on sitä, kun ei tiedä missä nukkuu seuraavan yön. Fotoja:
http://www.merikauhu.kuvat.fi/kuvat/

Fosse

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 303
  • Profiili
  • http://www.world66.com/member/fosse
Panama
« Vastaus #2 : 16.10.2006, 00:31:58 »
Löytyisikö foorumilta henkilöä jolla olisi jotain hyvää infoa koskien Panamaa noin ylipäätänsä?Kiinnostaa koska olen kohta sinne suuntaamassa ja reissun aikan käymme ainakin seuraavissa paikoissa:
Colon,Panama City,Kanavan alue,Bocas Del Toro ja David. Elikkä jos varsinkin noissa paikoissa on tullut vierailtua niin kiinnostaisi kuulla kokemuksista :D

Boca

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 137
  • Profiili
Panama
« Vastaus #3 : 17.10.2006, 21:25:52 »
menin tsygalla Panaman lapi, Bocas de Toro oli kiva paikka, rento fiilis ja lahisaarilla kivoja biitseja ja snorklausta. David ei ollu mikaan erityinen, kaytiin leffassa ja syomassa ja jatketiin matkaa mut siis sieltakin loytyi hostelli helposti. Panama City on jees (paitsi hieman pirullinen navigoida pyoran kans) varsinkin se vanha kaupunki josta loytyy hostelleja. kaytiin myos juhlimassa, kivoja yokerhoja ja reggaeton soi  :D  kanavallakin kaytiin mut sinne nakotorniin meno olikin niin kallis (siis todellisuudessa ehka 20 dollaria mutta kun otti paahan se rahastuksenmaku) etta rapsittiin kuvat ulkopuolelta eika maksettu. Panamassa on torkeen halpaa ruokaa joka paikassa!! ja samoin netti on halpa. ja Panamastahan paasee Kolumbian puolelle veneella jos ei ole varaa lentaa  :D

Skönäri

 • Reissaajaguru
 • Viestejä: 475
  • Profiili
Panama
« Vastaus #4 : 18.10.2006, 13:23:15 »
Yks turisti vihje vielä Panama Cityn varalle. Kannattaa kiivetä siihen rantsussa olevaan Inter Continental hotelliin ja ajaa hissillä jonnekkin 25:n kerroksen kieppeille katsomaan allas terassille kun valot syttyvät pikkuhiljaa pilven piirtäjiin Tyynen valtameren luodessa uskomattomia sinisiä sävyjä.
Vapaus on sitä, kun ei tiedä missä nukkuu seuraavan yön. Fotoja:
http://www.merikauhu.kuvat.fi/kuvat/

dEvax

 • Reissaaja
 • Viestejä: 37
  • MSN Messenger - henkkamatkalla@hotmail.com
  • Profiili
Panama
« Vastaus #5 : 24.10.2006, 11:31:40 »
Lainaus käyttäjältä: "fosse"
Löytyisikö foorumilta henkilöä jolla olisi jotain hyvää infoa koskien Panamaa noin ylipäätänsä?Kiinnostaa koska olen kohta sinne suuntaamassa ja reissun aikan käymme ainakin seuraavissa paikoissa:
Colon,Panama City,Kanavan alue,Bocas Del Toro ja David. Elikkä jos varsinkin noissa paikoissa on tullut vierailtua niin kiinnostaisi kuulla kokemuksista :DColonissa en oo käyny mutta saa kuulemma pitää lompakostaan kii ihan huolella siin kaupungissa johtuen siitä tax-free meiningistä mikä on kai tehny siit jonkunnäkösen merirosvokylän :)
Davidissä ei ainakaan omien kokemuksien perusteella ole yhtään mitään. Panama city taas on aikalailla länsimainen suurkaupunki latinalaisen amerikan mittakaavassa. Biletysmeininkii löytyy aa:sta öö:hön ja shoppailla voi kanavan läpi kulkevia merkkituotteita aavistuksen halvemmalla kuin suomessa ;). Kanava on kai sellanen  "kiinanmuurijuttu" et pakko se on käydä kyttää vaikkei itteeni ainakaan mitenkään hirveesti häikässy.
Bocas del Toro on näistä paikoista se ehdoton must. Saarilla on todella letkee lähestulkoon autoton meininki ja rantaravintoloissa on kiva istuskella iltaisin. Hitto vie en nyt millään tahto saada päähän sen loistavan hostellin nimee mut semmonen joku "mundo tai" tjsp. elikkä periaatteessa sen esikuvana on "deltahouse"-tyyppiset amerikkalaiset opiskelijakunta-asunnot. Todella kiva traveller hang-out baari ja loisto henkilökuntaa (jotka yleensä kännissä ko käet iltasin :)) ja makeita teema-iltoja ... yx lepposimmista hostelleista missä tuli käytyä väli-amerikassa...

Pidä hauskaa... Ja sori nää mun "omatsanat" :) ei nyt oikeen jaksa keskittyy rapulapäissään ni pitää soveltaa :)

Fosse

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 303
  • Profiili
  • http://www.world66.com/member/fosse
Panama
« Vastaus #6 : 25.10.2006, 19:11:53 »
Colonista ollaan luovuttu koska olen muiltakin tahoilta kuullut että siellä ei oikein mitään ole ja rikollisuus kukoistaa. Ja jos millään saat päähäs jonkun hyvän hostellin Bocas Del Torosta niin ois tosi jees...
Tota paikkaa innolla odotan koska kaikki on sitä kehunu maasta taivaaseen!!!!

Fosse

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 303
  • Profiili
  • http://www.world66.com/member/fosse
Panama
« Vastaus #7 : 06.12.2006, 19:23:28 »
Panaman reissu takana ja oli kyllä semmoinen paikka että uudestaankiin vois lähteä. Muutamia ajatuksia Panamasta:

Panama City:
-Casco Viejo (vanhakaupunki) oli ihan kiva mutta parempiakin on nähty, kannattaa käydä katsastamassa mutta ei kannata liikaa aikaa tärvätä.

- Rauniokaupunki on aivan kuollut paikka(ainakin minun mielestä) ei kannata mennä ellei ole liikaa aikaa.

-Panama Cityn parhaimmat paikat löytyy vanhan ja uuden kaupungin välistä La Exposicion, El Cangrejon ja Bella Vistan kaupunginosista. mm. Calle Uruguaylla / Via Argentinalla on monta hyvää ravintolaa/kuppilaa (2 parasta El Trapiche & La Mexicanata).

-"Uusikaupunki" on länsimaalainen pilvenpiirtäjä helvetti jossa on kaupungin kalleimmat hinnat eikä oikeen mitään erikoista nähtävää.

-Parque Nacional Metropolitano on kaupungin laidassa sijaitseva iso sademetsäalue. Kannattaa käydä kävelemässä 2$ hintaan Monkey Trail ja "Challenge Route"(haastavin reitti). Monkey Trailin lopussa on Näköalapaikka josta näkee upeasti koko Panama Cityn alueen sekä osan kanavan alueesta.Kannattaa käydä varsinkin jos ei ole menossa käymään isommilla sademetsäalueilla. Tuolta saa pientä ideaa siihen minkälaista esim. Amazonissa olisi tarpoa.  :)

-Kanavan alueelta voin suositella Miraflores Locks aluetta kohteeksi,
Museosta löyyy rakennusvaiheilta kuvia ja tarinaa, Ulkotasanteilta näkee loistavasti kun laivat ajavat kanavan läpi  :D  

- Jos haluaa tehdä päiväretken Panamasta jonnekin niin valitse ehottomasti Isla Taboga!!Hieno paikka venematkan päässä kaupungin edustalla jossa on hienot rannat, hyvät kuppilat ja kivoja kävelyreittejä ja voi siellä myös golfiakin pelata. Meno-Paluu laivamatka maksaa 8-10$.

Colon:
- Lyhyesti: PYSY POISSA TÄÄLTÄ!!!!

Portobelo:
- Todella kiva pieni kaupunki jossa muutamia historiallisia nähtävyyksiä. Jos olet menossa esim.Isla Grandeen niin kannattaa pysähtyä täällä, vaikka nauttimaan ravintola Arithin erinomaisia kala-annoksia.

David:
- Ei oikeen säväyttänyt mutta 1-2 päiväksi löytyy täältäkin tekemistä itse kullekin.Mutta en voi suositella kohteeksi kenellekään kun sen verran ontto fiilis paikasta jäi.

Bocas Del Toro:
- Ehdottomasti Panaman paras paikka! Jos menet Panamaan niin käy Bocasissa  :D  Isla Colonissa riittää terasseja,rantoja ja vaikka pyöräilyä kenelle vaan mutta ZAPATILLAS CAYS on paikka jota ei kannata missata. Aivan uskomattoman hienot rannat ja snorklauksen paratiisi :D  Myös Isla Bastimentossa kannattaa pyörähtää uimassa,saaren puistossa kävelemässä sekä Bastimentos Townissa.
Oikeastaan yksikään alueen saarista ei ole pettymys!!!  :D
Lennot tänne saa Panama Citystä n.60$ hintaan.


Yleisesti Panamasta voisi sanoa että ihmiset siellä ovat todella ystävällisiä, hinnat ei päätä huimaa ja maa on todella hieno. Ainoastaan Karibian melkeen jatkuvat sateet olivat ainoa miinus matkalla mutta ei nekään matkan arvoa vähentäneet. Jos jäi kyseltävää näistä paikoista niin vastailen mielelläni ja majoitustietokantaan olen lisäillyt muutamia vinkkejä Panamasta.

renne

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 161
  • Profiili
Panama
« Vastaus #8 : 17.01.2007, 18:14:20 »
Tarkoitus ois lähteä touko-kesäkuussa seikkailemaan Panamaan ja Costa Ricaan, pääasiassa Bocas del Toron ja Limonin seuduille. Samalla pitää toki piipahtaa Panaman kanavalla.

Tuo touko-kesäkuu on useamman säätietolähteen mukaan sadekauden alkua siellä päin niin kiinnostaisi tietää, että miten tuolla päin sataa. Eli jos ja kun tuona aikana tulee satamaan niin minkälaista sade on.

- Sataako vain tunnin tai pari kaatamalla ilta-aikaan?
- Sataako kaatamalla taukoamatta?
- Sataako ripotellen taukoamatta?

Tokihan vuodet on erilaisia, mutta jos on kokemuksia tuohon aikaan siellä päin liikkumisesta niin jakakaa tietoa rakkaat ystävät.

DonC

 • Reissaaja
 • Viestejä: 44
  • Profiili
Panama
« Vastaus #9 : 21.01.2007, 15:14:33 »
Olen ollut tuolla mmutaman päivän sadkauden aikaan. Silloin siellä kyllä sataa kaatamalla ja vähän väliä. Eipä osunut tihkuja kohalle. Mutta s nyt oli tietysti yksi muutaman päivän pistohyökkäys.
 Emmä näitä hommia jättäis -

renne

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 161
  • Profiili
Panama
« Vastaus #10 : 14.03.2007, 13:42:50 »
Onko Panaman kanava näkemisen arvoinen? Oon menossa Panamaan Costa Rican kautta ja tarkoitus olis lähinnä hengailla Bocas Del Torossa ja Davidin ympäristössä, mutta toisaalta se kanavakin vähän houkuttelee. Tosin siinä menee arvokkaita reissupäiviä.

Minkälainen paikka se kanava siis on? Kannattaako sinne mennä?

Fosse

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 303
  • Profiili
  • http://www.world66.com/member/fosse
Panama
« Vastaus #11 : 14.03.2007, 18:52:05 »
Lainaus käyttäjältä: "renne"
Onko Panaman kanava näkemisen arvoinen? Oon menossa Panamaan Costa Rican kautta ja tarkoitus olis lähinnä hengailla Bocas Del Torossa ja Davidin ympäristössä, mutta toisaalta se kanavakin vähän houkuttelee. Tosin siinä menee arvokkaita reissupäiviä.

Minkälainen paikka se kanava siis on? Kannattaako sinne mennä?


No onhan se kanava ihan käymisen arvoinen paikka mutta jos olet Bocasissa niin suosittelen että pysyt siellä koska se on 100 kertaa parempi paikka viettää aikaa kuin kanavan alue. Jos sinulla ei mitään erityistä syytä ole siellä kanavalla vierailla niin jätä väliin!!!

PS.Bocasissa kun olet niin käy ihmeessä ZAPATILLAS CAYS:lla!!!!! Paras paikka siellä 8)

Nikka

 • Reissaaja
 • Viestejä: 23
  • Profiili
Panama
« Vastaus #12 : 16.03.2007, 08:18:17 »
Ehdottomasti suosittelen itsekin Bocas del Toroa. Ehdottomasti parasta mitä Panamalla oli tarjota. Itse vietin siellä lähes viikon ja sateita saatiin yhtenä yönä sinä aikana. Tämä oli helmikuun alkua. Suht' edullisa päiväretkiä lähisaarille ja upeita rantoja. Snorklaus oli ehkäpä hieman pettymys, odotin enemmän kaloja/koralleja (mutta Belizen jälkeen ei varmaankaan ihan äkkiä voittajaa löydy). Toinen suositeltava kohde on Boqueten pikku kaupunki vuorilla. Erittäin rauhaisa ja kaunis paikka.
Jos Panama Cityyn asti menet, käy todellakin tuolla Tabogan saarella. Aivan uskomattoman kaunis. Panama Cityssä saa helposti vietettyä pari päivää, suhteellisen edullinen paikka.
Itse kävin San Blas saarilla ja vietin siellä 3 päivää. Ehdottomasti näkemisen arvoinen Kuna intiaaneineen. Itse saarella ei ollut rantaa, joten hintaan kuului päivittäinen veneretki lähi saarille. Mutta kaksikin päivää olisi riittänyt, kun oli nähnyt yhden saaren, oli nähnyt ne kaikki. Ja aika kalliiksi tuli.

analogic

 • Aloittelija
 • Viestejä: 12
  • Profiili
Panama
« Vastaus #13 : 17.03.2007, 00:59:30 »
Lainaus
Hitto vie en nyt millään tahto saada päähän sen loistavan hostellin nimee mut semmonen joku "mundo tai" tjsp.


Tosiaan Bocas del torossa lämpimästi suositellen sellainen hostelli kuin Mondo Taitu, "päätietä" laitureilta eteenpäin ja tien päässä vasemmalle niin tulee sellainen rähjäinen keltainen ladon näköinen talo vastaan. Omistaja ihan loistava tyyppi joka järjestää hostellin omassa baarissa kaikenmaailman teemailtoja extempore meiningillä ja ympäripäissään suurimman osan ajasta, muistaakseni joku australialainen häiskä. Yläkerrassa dormit ja alakerrassa kahden hengen huoneita muutamia. Yläkerrassa hyvä hengailuterassi ja leppoisa fiilis.
Never argue with an idiot, they drag you down to their level and then beat you with experience-

Reissu Sanna

 • Aloittelija
 • Viestejä: 10
  • Profiili
mitenkäs laitesukellus?
« Vastaus #14 : 21.09.2007, 20:52:07 »
Heips, panamaan ollaan menossa ja nyt haluaisin kuulla laitesukelluskokemuksia Panamalta? Kerro heti jos tiedät hyvä paikkoja tai firmoja. :) kiitos!

Fosse

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 303
  • Profiili
  • http://www.world66.com/member/fosse
Panama
« Vastaus #15 : 22.09.2007, 00:48:31 »
Ainakin Bocas Del Torossa on kuulemma muutamia hyviä paikkoja. Itse en siellä harrastanut kuin snorklausta mutta ehkä tuosta linkistä on jotain apua.

http://www.bocas.com/bistacdi.htm

Evita

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 78
  • Profiili
Panama
« Vastaus #16 : 23.09.2007, 03:20:38 »
Sukeltamisesta Panamassa..
Fillaroin jonkin aikaa sitten Panaman halki ystavani kanssa, joka on dive instructor. Itse en sukella, mutta han sanoi, ettei Bocasissa sukeltaminen ollut mikaan paata huimaava kokemus. Sen sijaan Tyynenmeren puolella oleva Isla Coiba oli niin vaikuttava, etta tytto hommasi Santa Catalinassa olevasta dive shopista itselleen tyopaikan ja aloittaa siella joulun tienoilla. Kanavassa sukeltamisesta han haaveili, mutta korkean hinnan vuoksi jai vain haaveilun asteelle.
quot;Eihän sitä matkusta perille tullakseen, vaan matkustaakseen"

Reissu Sanna

 • Aloittelija
 • Viestejä: 10
  • Profiili
helmikuun eka päivä lähestyy
« Vastaus #17 : 03.01.2008, 12:53:19 »
joo, piletit on hommattu ja pari yötä panamasta varattu hotellista.

Mitä kokemuksia löytyy: onko majoitusta helppo saada ilman ennakkovarausta vai olisko syytä hommailla lisää majapaikkoja? Aika moni hotelli edellyttaa maksua ennakkoon... ja sehän ei kiinnosta kun ei tiä kauanko jaksaa jossain päin olla... Ajatus olis panama cityn jälkeen mennä bocasiin ja sieltä sit takas tyynenmeren puolelle johonki... ehdotuksia? Mites lennot maan sisällä, onko helppo saada ilman varausta... lentoja tuntui esim bocasiin menevän useampia päivässä...

Kiitos, jos jaksat vastailla.

Fosse

 • Himoreissaaja
 • Viestejä: 303
  • Profiili
  • http://www.world66.com/member/fosse
Re: helmikuun eka päivä lähestyy
« Vastaus #18 : 03.01.2008, 18:35:47 »
Lainaus käyttäjältä: "Reissu Sanna"
joo, piletit on hommattu ja pari yötä panamasta varattu hotellista.

Mitä kokemuksia löytyy: onko majoitusta helppo saada ilman ennakkovarausta vai olisko syytä hommailla lisää majapaikkoja? Aika moni hotelli edellyttaa maksua ennakkoon... ja sehän ei kiinnosta kun ei tiä kauanko jaksaa jossain päin olla... Ajatus olis panama cityn jälkeen mennä bocasiin ja sieltä sit takas tyynenmeren puolelle johonki... ehdotuksia? Mites lennot maan sisällä, onko helppo saada ilman varausta... lentoja tuntui esim bocasiin menevän useampia päivässä...

Kiitos, jos jaksat vastailla.


Ainakin Panama Citystä löytyy majoitusta ilman varaamistakin ja Bocasissakin on niitä majoituspaikkoja sen verran paljon että en usko että sielläkään ongelmaa tulee.     ( www.bocas.com )
Itsekin olen kohta menossa kanssa Bocasiin ja ilman varauksia.
(Tuossa HYVÄ hotelli Panama Citystä: www.marparaisopma.com

Tyyneltämereltä suosittelisin paikkaa nimeltä Santa Catalina. Sinne pääsee bussilla esim.Santiagosta. Toinen erinomainen paikka on Panama Cityn edustalla oleva saari jonka nimi on Isla Taboga.

Lentoja kannattaa itse katsella niiden päivien mukaan jolloin lentää
www.aeroperlas.com
http://www.flyairpanama.com/tickets/

Heluna

 • Tosireissaaja
 • Viestejä: 88
  • Profiili
Panama
« Vastaus #19 : 06.02.2008, 18:00:40 »
Jos Panamaan on menossa ja haluaa nähdä jotain vähän aidompaa ja erilaisempaa, suosittelen Kuna Yalan maakuntaa. Sinne on vähän hankala päästä ja mitään ei oikein pysty suunnittelemaan etukäteen, mutta vierailu kannattaa ehdottomasti. Helpoimmalla pääsee kun ottaa halvat lennot Aeroperlasilta ja vaan ilmestyy paikalle toivoen että majoitus ilmaantuu jostakin, koska hotelleilla ei siellä ole nettisivuja eikä puhelinta. Itse teimme näin ja lentokentällä sattuikin olemaan lähisaaren hotellin työntekijä katsastamassa olisiko lennolla tulossa mahdollisia asiakkaita. Olimmekin sitten pari päivää hotellin ainoat asiakkaat (syys-lokakuussa) joten ainakaan sesongin ulkopuolella ei pitäisi olla tungosta. Hotelli oli Hotel San Blas ja lentomme oli El Porveniriin. Tällä saarella oli noin 500 asukasta, tämä yksi hotelli ja pari putiikkia joista sai ostettua lähinnä coca-colaa ja olutta, sekä tietysti käsitöitä. Hotellia piti mukava mies, joka vei meitä toisille saarille ja jonka kavereiden kanssa istuskeltiin iltaisin juomassa olutta. Sähköä saatiin generaattorilla pari tuntia illassa. Kunat asuvat siellä majoissaan ja elelevät melko vaatimattomasti. Kala-allergiselle vähän huonompi kohde sillä lautasella on aina sitä mitä kalastajat ovat sinä päivänä sattuneet saamaan. Muilla saarilla on helppo vierailla veneellä, ympärillä on sekä vähän isompia saaria että pikkuisia paratiisipalmusaaria joissa on mahtavaa esim. snorklata.