Reppureissaaja loungessa – näin pääset loungeen mahdollisimman pienellä rahalla

Reppureissaajat eivät ole lentokenttien loungeissa tuttu näky, sillä nämä eksklusiiviset oleskelutilat on suunnattu nimenomaan bisnesmatkailijoille. Se ei kuitenkaan tarkoita, että lounget olisivat reppureissaajan tavoittamattomissa. Pienellä panostuksella myös minibudjettireissaajan on mahdollista päästä hengähtämään lentokentillä loungejen suljettujen ovien takana, vaikka taskussa ei olisikaan lentoyhtiön kultakorttia tai ensimmäisen luokan lentolippua.

lounge1

Loungeen pääsemiseen on monta tapaa, eivätkä kaikki ole niin kalliita mitä ensin voisi kuvitella. Näillä tavoilla pääset loungeen niin halvalla kuin se vain on mahdollista.

Osta sisäänpääsy

Helpoin tapa päästä loungeen on ostaa sisäänpääsy rahalla. Hinnat vaihtelevat eurooppalaisten loungejen 50 euron sisäänpääsymaksuista Kaakkois-Aasiassa sijaitsevien loungejen parinkympin hintaisiin sisäänpääsymaksuihin. Vaikka loungeen pääsystä maksaminen voi tuntua kalliilta, saattaa se olla hintansa väärti pitkillä välilaskuilla. Esimerkiksi parille kaljalle koneenvaihdon aikana lentokentällä meneminen saattaa osoittautua kalliimmaksi vaihtoehdoksi kun loungen sisäänpääsyn ostaminen, loungessa kun voi nauttia myös alkoholitarjoilusta rajattomasti.

Loungen sisäänpääsystä saattaa saada alennusta, jos sen ostaa etukäteen. Tieto kannattaa kuitenkin selvittää loungekohtaisesti.

Hanki luottokortti, joka oikeuttaa sisäänpääsyn loungeen

Monia luottokortteja vilauttamalla pääsee kävelemään useisiin loungeihin. Ongelma näissä minibudjettireissaajan kannalta on se, että monet loungen sisäänpääsyyn oikeuttavat kortit joko maksavat hillittömästi tai vaativat älyttömät vuositulost.

Poikkeus on kuitenkin Diners Club, jonka kortin saamiseksi ei vaadita hirmutuloja. Diners Clubilla on yhteensä 450 loungea ympäri maailmaa, ja muutoksena aikaisempaan ilmaiseen sisäänpääsyyn joutuu pulittamaan nykyään 19 euroa, jotta loungen ovet avautuisivat. Parhaassa tapauksessa loungeen saa samaan hintaan kaverin mukaan, mutta se on täysin loungekohtaista. Loungeen pääsemiseen riittää siis pelkkä kortti, eikä tiskillä kysellä lennätkö Ryanairilla vai Virgin Atlanticin ykkösluokassa. Diners Clubin kortti maksaa noin 50 euroa vuodessa, joten se maksaa aktiivisella lounge -kävijällä itsensä nopeasti takaisin. Toistaiseksi Diners Clubilla ei kuitenkaan ole loungeja Helsinki-Vantaalla, joten kotimaisilla kentillä ei tälläkään kortilla loungeissa heiluta.

Useihin loungeihin pääsee myös esimerkiksi American Expressin Platinum -kortilla, mutta kortin vuosimaksun ollessa 550 euroa ei sitä kannata hankkia pelkästään loungen sisäänpääsyä varten.

Kaveeraa kortillisen kanssa

Ilmainen tapa päästä loungeen on kaveerata semmoisen tyypin kanssa, joka pitelee käsissään loungen sisäänpääsyn oikeuttavaa korttia. Ellei kaveripiiristäsi löydy kortillisia loungekävijöitä, voit yrittää tutustua lentokentillä parveileviin pukumiehiin ennen kuin he katoavat loungen suljettujen ovien taa.

lounge2

Hanki Priority Pass

Priority Pass -kortilla pääsee yli 600 loungeen ympäri maailmaa. Kortti on kuitenkin todella kallis, sillä priority passia saa kolmessa eri tasossa ja pelkästään alimman tason vuosimaksu on 99 euroa, eikä silloinkaan pääse vielä ilmaiseksi loungeen: alimman tason kortilla loungeen meneminen vaatii 24 euron sisäänpääsymaksun. Priority Passin parhaan tason kortti maksaa vuodessa 399 euroa, ja sillä jo pääsee ilmaiseksi loungeen, mutta kaverista pitää maksaa edelleen. Ellei vieraile lentokentillä ja loungeissa useita kymmeniä kertoja vuodessa, tulee priority passin hankkiminen melko kalliiksi.

Osta lentoyhtiön klubijäsenyys

Joillakin lentoyhtiöillä on tarjolla klubijäsenyyksiä, jotka ostamalla pääsee kyseisen yhtiön loungeihin rajoituksetta. Nämä ovat erityisen hyviä silloin, kun matkustaa jollain tietyllä yhtiöllä. Esimerkiksi American Airlinesin Admirals Clubiin voi ostaa lyhyenkin jäsenyyden. Kuukauden jäsenyys maksaa sata dollaria ja pitää sisällään sisäänpääsyn kaikkiin American Airlinesin loungeihin. Tarjolla on myös 50 dollarin päiväjäsenyys.

 

Löhöilyä loungessa – Pallontallaajien loungearvosteluja

Pallontallaajien lounge -keskustelu

  • Lähetä sähköpostitse
  • Jaa Twitterissä
  • Jaa Facebookissa
  • Jaa LinkedInissä

Kommentit (1364)

Hopiska

17.3.2014

Hei,

Classic (se normaali) tason Dinersilla loungeen ei pääse enää ilmaiseksi vaan se maksaa uuden käytännön mukaan 19€.

“Loungevierailun hinta on 19 euroa/käynti ja se sisältää kaikki loungen palvelut. Diners Club Premium, Finnair Plus Gold Diners Club ja Finnair Plus Platinum Diners Club -jäsenille loungevierailut ovat maksuttomia.

cha am fani

31.7.2015

Minä käytin vanhentuneita Finskin pisteitä paluussa Lontoosta business-korotukseen, menee helposti aika ennen lentoa loungessa, palaan Bangkokista ennen Joulua

  • Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *