Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Matkavakuutusvertailu - Pallontallaajat.net

Matkavakuutusvertailu

Matkavakuutus on syytä huolehtia kuntoon ennen pitkää tai lyhyttä matkaa sen varalta, että laukku katoaa tai auto ei pysähdykään ylittäessäsi suojatietä. Vertailimme neljää kotimaista matkavakuutuksentarjoajaa ja pyrimme löytämään niiden joukosta parhaan mahdollisen vaihtoehdon maailmanympärysmatkalle.

vakuutukset1

Matkavakuutuksen etsinnän lähtökohta on esimerkkitapaus, 30-vuotias mies joka on lähdössä 12 kuukauden maailmanympärysmatkalle. Reissun aikana harrastetaan laitesukellusta Thaimaassa, vuoristovaellusta Nepalissa ja surffausta Australiassa.

Osa yhtiöistä vaatii keskittäjäasiakkuuden

Vertailussa huomioitiin neljä Suomessa toimivaa vakuutusyhtiötä: If, Fennia, Eurooppalainen sekä LähiTapiola. Koontitaulukossa esitettävä hinta 12 kuukauden matkavakuutukselle sisältää matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen, mutta ei esimerkiksi urheilurajoituksen poistoa tai lisävakuutusta sotariskinalueelle matkustaessa.

Koska haluttu vakuutus on niin pitkäkestoinen, jotkut yhtiöt vaativat keskittäjäasiakkuutta tai terveysselvityksen tekemistä vakuutuksen saamiseksi. Esimerkiksi vakuutusyhtiö If vaatii molemmat ennen 12 kuukauden matkavakuutuksen myymistä. Muilla yhtiöillä keskittäjäasiakkuus ei ole pakollinen, mutta keskittäjäasiakas saa alennusta esimerkiksi Eurooppalaiselta. Ifiä lukuun ottamatta yhtiöt eivät vaadi terveysselvityksen tekemistä vakuutusta ottaessa, jos vakuutettu on alle 70-vuotias.

Kaikki neljä vakuutusyhtiötä korvaavat malarian hoidon. Ifin vakuutusehdoissa on kuitenkin hämäävä maininta: ”tapaturmaksi ei katsota hyönteisen tai punkin pureman tai piston aiheuttamaa tartuntatautia tai sairautta seurauksineen”. Yhtiön henkilövakuutusten asiantuntija Jarmo Koskisen mukaan Ifin matkustajavakuutus kuitenkin korvaa malarian hoidon.

Urheilurajoitus poistuu lisävakuutuksella

Useimpien vakuutusyhtiöiden vakuutukset korvaavat sotariskinalueilla alkaneet tavanomaiset matkasairaudet tai -tapaturmat, mutta eivät mitään mahdollisista sotatoimista aiheutuvia sairauksia tai tapaturmia. Vakuutuksiin ei myöskään sisälly evakuointiapua. Esimerkiksi LähiTapiolalla on tarjolla vakuutuksia, jotka korvaavat myös sotatoimista aiheutuneet vahingot.

Valtaosa matkustajavakuutuksista sisältää urheilurajoituksen, jonka voi poistaa ostamalla lisävakuutuksen. Lisävakuutusten hinta ja saatavuus vaihtelee. Esimerkiksi Eurooppalaiselta voi ostaa kaksi viikon mittaista määräaikaista urheilurajoituksen poistoa eri lajeille. Ifin asiakkaat taas joutuvat joko karsimaan ja kokeilemaan ainoastaan yhtä riskinaltista lajia ottamaan urheilurajoituksen poiston koko matkan ajaksi, jolloin hinta hipoo nopeasti pilviä. Fennian asiakkaat taas voivat kokeilla useimpia riskinalttiita lajeja ilman lisävakuutusta. Myös LähiTapiola myy määräaikaista urheilurajoituksen poistoa.

vakuutustaulukko

Tämän lyhyen vertailun perusteella paras ja edullisin matkavakuutus esimerkkihenkilölle on siis Fennian matkavakuutus, joka on jo perushinnaltaan edullisin, mutta ei vaadi myöskään esimerkiksi urheilurajoituksen poistoa esimerkkitapauksessa mainittujen urheilulajien osalta.

 

Vertailu on tehty keväällä 2013

Matkavakuutus-keskusteluun

Fennian matkavakuutus
Ifin matkavakuutus
Eurooppalaisen matkavakuutus
LähiTapiolan matkavakuutus

Katso myös Rantapallon vinkit matkavakuutuksen ostoon

Kuva: Flickr/egmTacahopeful

  • Lähetä sähköpostitse
  • Jaa Twitterissä
  • Jaa Facebookissa
  • Jaa LinkedInissä

Kommentit (1223)

Jii

15.8.2014

Nämä on menneet aika lailla uusiksi. Kävin tänään Fenniassa ja Pohjolassa (Eurooppalainen) kyselemässä. Fenniassa vaaditaan nykyään keskittämistä eikä tuosta “kokeile kerran extremeä” -pykälästä ollut mitään mainintaa – riskialttiit lajit vain lisäävät hintaa 200%. Pohjolassa taas paketti on mennyt aika lailla uusiksi, max. kesto jatkuvalla vakuutuksella voi olla jopa 150 vrk jne.

  • Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *