Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Löhöilyä loungessa: Almost@home - Pallontallaajat.net

Löhöilyä loungessa: Almost@home


Pallontallaajat.net esittelee juttusarjassaan lounge –palveluita ympäri maailmaa. Tällä kertaa tutustutaan Almost@home –loungeen, joka sijaitsee Helsinki-Vantaan lentokentän Schengenin ulkopuolelle matkustaville tarkoitetulla alueella, lähtöporttien 32-40 läheisyydessä.

 

Almost@homessa on nimensä mukaan kodinomainen tunnelma. Sitä korostavat mukavat löhönurkkaukset televisioineen, mukavat nojatuolit joita vierustavat täydet kirjahyllyt sekä tauluilla verhoillut seinät. Onpa loungessa vielä pelikonsolikin.

”Ideana on tarjota paljon matkustaville kotoisaa tunnelmaa, vaikka matka olisikin vasta alussa”, sanoo Anneli Taskinen-Lintula, loungesta vastaavan SSP:n loungeliiketoiminnan johtaja. Steriiliyden sijaan tästä loungesta on haluttu tehdä tarkoituksella nätti ja tilaa on terästetty yksityiskohdilla, esimerkiksi sohville sijoitetuilla vilteillä, jotka tekevät loungesta kotoisan.

Ensimmäisenä loungeen tulijan eteen pärähtää se kaikkein tärkein: keittiö. Tarjolla oleva ruoka vaihtelee kellonajan mukaan, sillä loungessa on tarjolla erikseen aamiainen.

”Aamiaisella meillä on tarjolla puuroa, jogurttia sekä leipää täytteineen. Puolenpäivän jälkeen ateria vaihtuu, silloin pöydässä on salaatti ja keitto”, Taskinen-Lintula kertoo.

Loungen ruuat on haluttu tarkoituksella pitää kevyinä, kesken matkaa nautittaviksi sopivina. Salaatin voi itse koota tiskille asetelluista raaka-aineista. Osa ruuasta on lähiruokaa. Kodinomaisuutta korostavat pienet asiat, esimerkiksi se, että aterimet haetaan itse vetolaatikoista, aivan kuin kotona. Ruuan lisäksi loungessa on luonnollisesti tarjolla juotavaa niin kuumien juomien, limsojen, viinien kuin oluiden muodossa.

Almost@home on täynnä pieniä nurkkauksia, joihin voi asettua lounge –vierailun ajaksi ja keskittyä nautiskelemaan tarjoiluista. Lounge on pitkä tila, jonka molemmissa päissä on omat nurkkauksensa. Toisessa päässä on kirjahylly, sohvia, taidetta ja televisio, kun taas toinen pää on omistettu lapsiperheille. Sieltä löytyy lasten oma nurkkaus pehmoleluineen, lastenkirjoineen ja pienine huonekaluineen. Lisäksi nurkkauksessa on pelikonsoli, ja pelaamista varten mukavia säkkituoleja. Luonnollisesti loungessa on myös muutama tietokone ja ilmainen internet –yhteys.

Almost@home on vienyt kodinomaisuuden niin pitkälle, että loungessa on erilliset suihkutilat, joita pitkänmatkalaiset voivat hyödyntää. Halutessaan asiakas voi ostaa sisäänpääsyn pelkästään suihkuun.

 

Pallontallaajat.netin arvio loungesta:

Palvelu 4/5  ”Palvelu oli aidosti ystävällistä, mutta loungessa sai olla myös omassa rauhassa, vaikka muita asiakkaita ei vierailuhetkellä ollut.”
Tarjoilut 4/5  ”Maukas keitto ja itse koottava salaatti olivat mainio ateria kesken matkustuspäivän. Erityisesti plussaa monipuolisista salaattitäytteistä.”
Tilat 3/5  ”Aluksi tila vaikutti hieman sekavalta, mutta se kai siihen kodinomaisuuteen kuuluukin. Oli mukavaa, että tila oli täynnä rauhallisia nurkkauksia, mihin voi rauhassa käpertyä.”
Palvelut 4/5  ”Suihku, televisio, tietokone nettiyhteydellä ja pelikonsoli, kyllä ne riittävät tekemään vaihtovälistä mukavan.”

Keskiarvo 4/5

 

Almost@home, sisäänpääsy muun muassa Priority Passilla sekä eri lentoyhtiöiden tasokorteilla. Sisäänpääsy maksaa 45 euroa. Ajalla 1.4. – 30.9. kahden aikuisen sisäänpääsy 78 euroa, perhelippu (kaksi aikuista ja kaksi lasta) 98 euroa. Yhden vierailun kesto maksimissaan kolme tuntia. Lounge sijaitsee Helsinki-Vantaan Schengenin ulkopuolisella alueella tax free –myymälöiden vieressä, lähtöporttien 32-40 läheisyydessä.

  • Lähetä sähköpostitse
  • Jaa Twitterissä
  • Jaa Facebookissa
  • Jaa LinkedInissä

Kommentit (1216)

ollisl

22.3.2012

Ihan kiva lounge silloin kun ei ole paljon väkeä. Mutta ruuhka-aikaan (esim. 15-18) on lounge aivan mahdoton.
Ja toki väkevämmät viinakset maksaa täällä myös überkorttilaisille päinvastoin kuin Finnairin loungessa.

  • Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *