Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Löhöilyä loungessa: Finnair - Pallontallaajat.net

Löhöilyä loungessa: Finnair


Pallontallaajat.netin juttusarjassa vieraillaan loungeissa eri puolilla maailmaa. Suomen suurimmalla lentokentällä Helsinki-Vantaalla sijaitseva Finnairin non-Schengen lounge on kerännyt kiitosta ympäri maailmaa, ja se tyydyttää taatusti myös reppureissaajan tarpeet.

Marimekon astioita, Eero Aarnion valaisimia ja Mikko Laakkosen Covo –naulakoita, muun muassa niiden muodossa näkyy Finnairin non-Schengen loungessa kotimainen suunnittelu. Yhtiön toisen Helsinki-Vantaan lentokentällä sijaitsevan loungen tavoin tila paitsi uhkuu valoa, myös henkii rauhallista tunnelmaa. Vaikka kyseessä on yksi suuri tila, jakautuu se useaan pienempään soppeen, joista voi valita itselleen paikan vierailun ajaksi. Tilasta löytyy niin ruokapöytiä tuoleineen, rentoja nojatuoleja, pehmeitä sohvia sekä lekottelua helpottavia raheja.

Ensimmäisenä vierailijaa on vastassa suuren tilan ruokailuhuoneena toimiva osio, missä lapsiperheet nautiskelevat oikeaoppisesti ruokapöydissä takana olevien tiskien antimista. Vieressä on nojatuoleja sivupöytineen ja niiden takana suurempien pöytien ympärille kasattuja nojatuolirykelmiä. Lounge sijaitsee valtavassa huoneessa, jota reunustaa muutaman portaan korkuinen leveä käytävämäinen tila. Portaiden takaa löytyvätkin loungen parhaimmat paikat: superrennot nojatuolit, joilla voi ottaa nokoset ellei edessä olevasta ikkunasta avautuvia maisemia ja ohitse rullailevia lentokoneita jaksa loputtomiin ihastella. Likellä on myös työskentelyyn tarkoitettuja pöytiä, joissa kaikissa on sähköpistoke. Netti toimii loungessa moitteettomasti.

Ruoka sijaitsee loungen toisessa päässä ja sitä on usean tiskin verran. Monille loungeille epätyypillisesti tässä loungeissa panostetaan juomapuolen lisäksi myös ruokaan. Tarjolla on päivän keiton lisäksi toinen lämmin ruoka, joka vierailuhetkellä oli kiinalaisittain maustettuja kanavartaita. Halutessaan loungesta voi ostaa sushia. Lisäksi tiskien uumenista löytyy monipuolinen salaattibuffet, hedelmiä sekä yllätykseksi myös leivoksia. Juomapuoli on tuttua laatua: kahvimasiina, limsa- ja oluthana sekä hyvä tee- ja viinivalikoima. Tarjolla on myös väkeviä.

Aasian –matkaajille tarjotaan erityishuomiota paitsi ruuan puitteissa, myös haarukoiden vieressä töröttävien syömäpuikkojen ja monipuolisen lehtivalikoiman muodossa.

Loungessa näkyvä vierasjoukko on monipuolista: on lapsiperheitä, lomailevia pariskuntia sekä kiireisen oloisia pukumiehiä. Palvelu on todella ystävällistä ja tunnelma rauhallinen. Loungessa on muutama televisio, mutta niiden volyymitaso on sen verran alhainen, että ohjelmia on hankala seurata. Syöpöttelyn lisäksi aikaa voi viettää loungen tietokoneilla surffaten, ohikiitäviä lentokoneita seuraillen tai vaikkapa suihkussa. Aivan vastaanoton vieressä on nimittäin kuusi hyvin varusteltua suihkuhuonetta, mistä löytyy kaikki tarpeellinen shampoista ja pyyhkeistä parranajovälineisiin ja hammasharjaan.

Pallontallaajat.netin arvio loungesta:

Palvelu 5/5 ”Palvelu oli erinomaista, työntekijät olivat ystävällisiä mutta eivät liian tungettelevia. Santsata kehtasi useaan otteeseen kun kukaan ei ollut kyttäämässä ruokatiskien vierellä.”
Tarjoilut 4/5 ”Tarjolla oli monipuolista ja laadukasta ruokaa, joskin leipävalikoima oli melko tylsä ja juuston puuttuminen kokonaan valikoimasta jäi ihmetyttämään, Suomessa kun ollaan.”
Tilat 5/5 ”Tila on valoisa ja tilava, ja vaikka kyseessä on melko avonainen tila, löytyy sieltä useita rauhallisia nurkkauksia missä vierailuajan voi viettää.”
Palvelut 3/5 ”Loungessa on tarjolla melko vähän tekemistä, sillä televisioiden katselu on hankalaa eikä esimerkiksi pelikonsoleita ole. Lehtivalikoima on tosin monipuolinen ja kansainvälinen, ja asiakkaiden käyttöön tarkoitetut tietokoneet ovat tarpeellisia, ellei omaa laitetta ole mukana.”

Keskiarvo 4,5/5

 

Finnairin non-Schengen –lounge sijaitsee Helsinki-Vantaalla lähtöporttien 36 ja 37 välissä. Sisäänpääsy loungeen vaatii joko Finnairin platina-, kulta- tai hopeakortin. Sisälle pääsee myös muiden oneworld –allianssin yhtiöiden kahden ylimmän tason kortilla. Kortittomille kolmen tunnin vierailu maksaa 45 euroa/hlö.

  • Lähetä sähköpostitse
  • Jaa Twitterissä
  • Jaa Facebookissa
  • Jaa LinkedInissä

Kommentit (1216)

Nimetön

12.10.2012

Monipuolista ja laadukasta ruokaa? Ehka verrattuna tahan saakka arvioituihin loungeihin, mutta kylla Finskin lounge on tarjoilultaan reippaasti alempana keskitasoa kun katsotaan muiden OW yhtioiden “omia” loungeja. Lahimpana BA:n lounget Lontoossa joissa laadukkaampaa ja myos enemman vaihtoehtoja ruoan suhteen. Niihin ei tosin paase maksua vastaan (onneksi, ovat jo nyt joskus aika taynna).

  • Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *