Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Löhöilyä loungessa: Finnair - Pallontallaajat.net

Löhöilyä loungessa: Finnair


Pallontallaajat.net esittelee juttusarjassaan lounge –palveluita ympäri maailmaa. Ensimmäisenä esittelyyn pääsee Finnairin lounge Helsinki-Vantaan lentokentän porttien 25-26 lähellä.

Finnairin loungeen astujaa tervehtii valoisa alue, joka notkuu kotimaista designia. Tervetulotiskin karkkikulho on täynnä Fazerin sinistä, ruokapuolen astiasto on lähes yksinomaa Iittalan Teema –sarjaa ja huonekaluista katse osuu ensimmäisenä Eero Aarnion tunnettuun klassikkoon Pallotuoliin.

Loungessa on rauhallinen tunnelma, eikä vieraita ole kourallista enempää. Muutama hassu asiakas hukkuu suureen tilaan, joka etenee lentokentän ikkunoiden mukaan. Sisään astutaan aivan loungen toisesta päästä, jossa päästään heti itse asiaan, ruokapuoleen.

Ruokatiskien tarjonta ei ole kovin laaja, mutta pitää nälän loitolla. Tarjolla on yksinkertaista vihersalaattia sekä päivän keitto, jonka kyytipojaksi tarjoillaan leipää. Hedelmiä on tarjolla muutamaa sorttia, eikä leivonnaisia keksejä lukuun ottamatta pöydillä notku. Ruokapuolen panostus onkin monipuolisessa juomapuolessa. Kuumajuoma-automaatin lisäksi loungessa on limsahana, muutaman vaihtoehdon oluthana sekä viinivalikoima.

Ruokatiskien yhteyteen on aseteltu muutama pöytä sekä korkea tiski baarijakkaroineen aivan ikkunan eteen,  joilla istuessa voi samalla katsella ohi rullailevia lentokoneita.

Ellei lentokoneiden tuijottelu nappaa, on loungessa tarjolla muutakin viihdettä. Vastaanottotiskin yhteydessä oleva lehtivalikoima pitää sisällään niin kotimaisia kuin ulkomaisia sanoma- ja aikakauslehtiä, ja lehtipisteen vieressä möllöttävät pallotuolit melkein komentavat löhöämään. Sanomalehtiä lukea myös pallotuolien takaa paljastuvissa nojatuoleissa. Lukutilan vieressä sijaitsee muutama tietokone.

Finnairin loungessa on helppo olla rauhassa omissa oloissaan, sillä luku- ja työtilan jälkeen edessä on valtava kasa nojatuoleja ja sohvia, joihin voi kätkeytyä odottamaan lähtevää lentoa. Kaikkia tiloja hallitsevat suuret ikkunat, joista on loistava näköyhteys pihalla odottaviin lentokoneisiin.

Aivan loungen päässä voi ottaa rennosti, sillä sieltä löytyy useita nojatuoleja raheineen kahden suuren television edestä. Välissä on pöytiä, minne juomansa voi laskea siksi aikaa, kun lepuuttaa väsyneitä jalkojaan upottavan pehmeässä rahissa.

Loungessa toimii langaton internet –yhteys. Sisäänpääsy Finnairin loungeen vaatii joko yhtiön kulta –tai platinakortin. Finnairin kanta-asiakkaat voivat myös ostaa sisäänpääsyn 18 000 pisteellä.

 

Finnairin lounge Helsinki-Vantaalla porttien 25-26 välittömässä läheisyydessä.

  • Lähetä sähköpostitse
  • Jaa Twitterissä
  • Jaa Facebookissa
  • Jaa LinkedInissä

Kommentit (1216)

alan_mies

23.2.2012

Tähänkö ollaan tultu omatoimibudjettimatkailufoorumilla?

Kannattaisi minun ja varmasti monen muunkin mielestä pysyä asiassa eikä lähteä loikkimaan sen enempää businessmatkustus- kuin seuramatkapuolellekaan. Pallontallaajien vahvuus on nimenomaan siinä, että nuo puuttuvat täältä.

ollisl

23.2.2012

Mistäs alanmies keksi tuon budjetti-sanan tuohon? Kyllä täällä on minun lisäksi varmasti muitakin jotka matkailevat joskus hieman isommalla budjetilla. Minä ainakin toivotan tämänlaisetkin jutut tervetulleiksi! Aivan yhtälailla kuin oikein viimeisen päälle tiukanbudjetin jutut ja keskustelut.

btw. Finnairin lounge löytyy myös non-schengen alueelta ja on siellä se almost at home myös. Spa on “remontissa”. Toivon, että tekevät siihen loungen OW emeraldeille ja LH bisnesmatkaajille. Jonkun josta saa kunnon pöperöä ja vaikkapa BA:n tyyliin JW Blue =)

pikkumika

24.2.2012

Erittäin hyvä, että tämän kaltaisia artikkeleita saadaan tehtyä. Toivottavasti jatkossa nämä jutut kohdistuvat yleisiin välilaskupaikkoihin ja sellaisiin loungeihin mihin pääsee joko rahalla tai esim. Diners Club -tyylisillä korteilla.

altteri

24.2.2012

Aika harvassa on ne lounget joihin ei rahalla pääse. Epäilen myöskin, että jos lounge todella on niin ekslusiivinen, ettei sinne pelkällä rahalla onnistu pääsemään sisälle, ei niissä paljon pallontallaajien toimittajatkaan pyöri.

wysig

25.2.2012

Rahalla pääsee aina, esim ostamalla First-luokan lipun. Lufthansalla on oma terminaali ensimmäisen luokan matkustajille, mistä on sitten henkilökohtainen kuljetus koneelle.

Mielestäni tuo yllä “mainostettu” Finnairin lounge on SAS:n vanha portin 26 yläpuolella oleva, tarjoilutiski näyttää tutulta.

Lounge-tiloissa on aina lehtiä ym. saatavilla, joten niiden puuttumisesta pitäisi ennemminkin raportoida. Suurin puute vanhoissa lounge-tiloissa on virtapistokkeiden puute/vähyys.

Toinen itsenäinen lounge-tiloja tarjoava kortti on Priority Pass. Toimii Helsingissäkin.

mummula

25.2.2012

alan_mies ottaa huomioon mahdolliset Finnair Plus Silver-kortin omistajat.

  • Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *