Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Matkailu Archives - Pallontallaajat.net

Matkailu

Seikkaile Brightonin pikkukaduilla

Lyhyen junamatkan päässä Lontoosta sijaitseva rantakaupunki Brighton on idyllisyydessään vertaa vailla. Pienten katujen varsilta löytyy kaupungin parhaat ostospaikat ja pienet kahvilat.

Koe Yhdysvaltojen pysäyttävät luontokohteet

Yhdysvallat on täynnä toinen toistaan upeampia luontokohteita, joihin pääsee helposti myös autolla. Pitkän ajomatkan aikana ohi kiitää mahtavia maisemia, eikä ajomatka missään nimessä käy tylsäksi. Punapuita ja vesiputouksia Kalifornian Yosemitessa Yosemiten kansallispuisto Kaliforniassa tarjoaa täydellisen pakomatkan kaupunkien sykkeestä. Noin kolmen tunnin ajomatkan päässä San Franciscosta sijaitseva puisto on täydellinen päiväreissukohde. Yosemite on suuri alue, missä […]

Reilaa Balkanilla

Balkanin alueella pääsee kulkemaan kätevimmin linja-autolla, mutta maissa on myös toimivat junayhteydet. Reili onnistuu, kun reissuun lähtee rennolla asenteella. Jos junayhteyksiä ei ole, pääsee onneksi aina bussilla.

Vieraile Pompeijin raunioilla

Lyhyen matkan päässä Napolista sijaitsee kuuluisa Vesuvius ja sen alapuolella Pompeiji. Muinaisen kaupungin raunioissa seikkaillessaan ristii sormensa ja toivoo, ettei tulivuori räjähtäisi uudelleen. Matka Napolista Pompeijiin kestää puoli tuntia. Suuri kaupunki täynnä ihmisiä vaihtuu hetkessä hiljaiseen maaseutuun, kunnes juna pysähtyy Pompeijin asemalle. Jo hetken aikaa ikkunasta on näkynyt kuuluisa tulivuori Vesuvius. Laavan alta paljastui kaupunki […]

Tee ostoksia Lissabonilaisilla markkinoilla

Lissabonin suurimmalle markkinapaikalle kokoontuu kaksi kertaa viikossa valtavasti katumyyjiä tekemään kauppaa. Markkinoilta voi tehdä mahtavia löytöjä, mutta pahimmassa tapauksessa rahat voivat kadota ennen kauppojen hieromista. Tummanharmaa pakettiauto on pysäköity Campo de Santa Clara –kadun varteen. Takaovet ovat auki, ja sisällä istuu pari pientä poikaa ruokakattilan ympärillä. Poikien isä annostelee muovilautasiin varovasti ruokaa samalla pitäen huolta […]

Bongaa sarjakuvagraffiteja Brysselissä

Bryssel on paitsi Belgian pääkaupunki, myös useiden sarjakuvataiteilijoiden kotikaupunki. Kuuluisin heistä lienee Tintin luonut Hergé, jonka teoksia löytyy ympäri Brysseliä maalattuna valtavan kokoisten rakennusten seinille. Sarjakuvagraffitit tuovat hieman väriä ja huumoria vakavan oloiseen kaupunkiin. Pitkin kaupunkia voi bongata Tintin lisäksi myös muita kuuluisia sarjakuvahahmoja, kuten vaikkapa Lucky Luken tai Marsupilamin.

Koe upea tippukiviluola Libanonissa

Libanonissa sijaitseva Jeita Grotto on tunnettu mahtavista tippukivistä, joita löytyy kahdesta valtavasta luolasta. Tippukivet ovat muodostuneet tuhansien vuosien aikana kalkkikiven liukenemisesta. Sen aiheuttamat pienet kerrokset ovat nousseet toistensa päälle ajan kuluessa ja tuloksena on vaikuttavat tippukivet.

Välilasku Pariisissa – näin saat siitä kaiken irti

Päivän välilaskun aikana Pariisissa ehtii nähdä melkein kaikki kaupungin kuuluisimmat nähtävyydet ja paljon muuta. Päivän kävelyreissu keskustassa riittää paitsi uskottavien turistikuvien räpsimiseen, myös nostamaan Pariisin lempikaupunkien joukkoon.

Reilaa lapsen kanssa – katso nämä kymmenen vinkkiä

Reilaaminen on kaikenikäisten puuhaa, sen todistaa eurooppalaisissa junissa reissaavat nuoret, vanhukset ja lapsiperheet. Reilaaminen lapsen kanssa voi olla ikimuistoinen elämys ja upea kokemus kaikille, mutta se vaatii joustavaa asennetta ja hyvää suunnittelua.

Yksin reissaava nainen, näin matkustat turvallisesti

Toiset reissaavat yksin pakosta, toiset omasta tahdostaan. Vaikka matkustaminen on melkeinpä yhtä turvallista kuin tutussa lähikaupassa vierailu, on erityisesti yksin reissaavan naisen huomioitava pari seikkaa matkan turvallisuuden maksimoimiseksi. Näillä vinkeillä reissu on entistä turvallisempi.

Edellinen sivu