Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Albania - Pallontallaajat.net

Albania

Albania

Pinta-ala: 28 748 km2
Väkiluku: 3,5 milj.
Valtiomuoto: Tasavalta
Pääkaupunki: Tirana (arvio 500 000 as., mahdollisesti jopa 700 000 as.)
Valuutta: Leke
Virallinen kieli: Albania
Muita kaupunkeja: Durrës, Vlorë, Elbasan
Suuntanumero: +355

YLEISTÄ

Albania on Kreikan luoteispuolella, Välimeren rannalla sijaitseva valtio. Albania ei ole Euroopan Unionin jäsen, mutta suomalaiset voivat matkustaa maahan ilman viisumia.

KIELI

Albanian virallinen kieli on albania. Muita kieliä puhutaan vähän, pärjätä saattaa kuitenkin saksalla, italialla ja englannilla.

ILMASTO

Albaniassa on välimerellinen ilmasto, ja aurinko paistaa noin 300 päivää vuodessa. Vettä sataa pääosin alkukeväästä ja loppusyksystä. Kesä on pitkä ja kuuma, ja maan keskiosissa on yleensä niin hiostavaa, että turistit pakenevat rannalle.

MATKUSTAMINEN

EasyJet lentää Lontoosta Kreikan Corfuun, joka sijaitsee aivan Albanian ja Kreikan rajalla. Corfusta on Albanian pääkaupunkiin Tiranaan noin 400 kilometriä.

Lentoyhtiöitä, joilla pääsee Albaniaan ovat muun muassa Lufthansa, SAS, Alitalia, British Airways, KLM sekä Air France. Suoria lentoja Suomesta Albaniaan ei ole.

Albanialainen lentoyhtiö Albanian Airlines ei lennä Suomeen, mutta sillä voi lentää Albaniaan esimerkiksi Lontoon Stanstedin kentän kautta.

  • Lähetä sähköpostitse
  • Jaa Twitterissä
  • Jaa Facebookissa
  • Jaa LinkedInissä

Kommentit (1216)

juspu

15.10.2002

Albaniassa junat tuntuvat olevan lähinnä vitsi ja jäänne kommunistiselta ajalta. Kamalassa kunnossa eivätkä kulje kuin muutamien suurimpien kaupunkien väliä. Vaikka on halvemmat hinnat kuin busseissa ja minibusseissa niin kovin moni ei junilla ajele. Minibussit ovat sitäkin suositumpia. Mutta vierailun arvoinen maa! Ei kannata uskoa kaikkia kauhutarinoita mitä intternetistä on lukenut. Todella mukavia ja vieraanvaraisia ihmisiä!

Afrim

6.7.2003

Albania on hyvää maa. olen käynyt siellä monta kerta.aino ongelma on että siellä ei ole paljon raha.jos siellä olisi asiaat kunossa kuin europassa voin sano että Albania olisi hyvää maa europassa.Siellä ovat tosi makeita rantoja.Ehkä joku päivä Albania nouse ylös ja näytää maiilmalle myös meille on jotain.

pinni

26.2.2004

Olen ollut Tiranassa kolme kesää vapaaehtois hommissa. Sydän sykkii Albanialle ja koko Balkanille. Hieno maa… kaunista ja ihmiset on mukavia. Suosittelen kaikille! 🙂

niina

11.5.2005

Albania on minusta todella mielenkiintoinen maa ja uskon että pienen ajan kuluttua turismin avulla se pääsee jaloilleen ja sitä varten perheemme ostaaki ehkä sieltä jonkin pienen maatilun nut kun se on viel halpaa ja perustamme sinne oman hotellimme..:):)

Lauri

5.7.2005

olen itse ollut albaniassa kaksi kertaa,. Maa on mielestäni erittäin mielenkiintoinen ja kaunis. Albanian vuoret ovat majesteetisen kauniita ja albanian kulttuuri on yksi euroopan vanhimpia,. suositteleen!

toni

5.7.2005

Jaaha, olen käynyt Albaniassa kerran frendien kanssa, ihan ookolta maalta näytti,. Albania ei oo viellä kunnon turisti maa joten siellä on aika rauhallista olla,. Albaniassa tytöt olivat mielestäni todella kauniita varsiinkin illalla kun laittaa parasta päälle baareihiin,.

Infinity

2.6.2006

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
Albaniaan.fi
Albaniaan matkoja järjestävän matkatoimiston sivu, josta löytyy myös tietoa kyseisestä maasta.

Baalbek

20.9.2007

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
Starlight Tours
Suomalainen matkanjärjestäjä, jolla matkoja Albaniaan

HermanHarris

7.1.2009

Albania osui 2008 kesällä reisun varrelle ja maa yllätti positiivisesti. Erityisesti Tirana jäi mieleen; jossa päällimmäisenä asiana yllätti ihmisten ystävällisyys. Liikenne Tiranassa oli melkoisen vauhdikasta, mutta siellä selviää kun on silmät auki. Ainoa harmittava asia oli, että etelärannikkoa maasta ei ehditty kiertämään.

hakalati

16.12.2011

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
Finalbania.com
Uusi kehittyvä sivusto Albaniasta. Vinkkejä ja keskustelupalsta. Lisäksi kontaktit joiden kautta voi vuokrata loma-asunnon.

hakalati

16.12.2011

Kävin viime kesänä Albaniassa Tiranassa ja Durresissa. Olen sitä ennen kuullut paljon maasta ja olin erittäin positiivisesti yllättynyt. Loistavat merenrannat hiekkoineen, halpa ja hyvä ruoka ja kalustetun asunnon kaikkine keittiötarvikkeine saa vuokrattua tosi edullisesti. Mukavat ihmiset ja lämmintä!

Hannu Kaukoranta

17.6.2014

Toimitukselle tiedoksi jotta Albanialaisten kielitaitoon on syytä lisätä (siis lähinnä Saranda-Himara-akselilla) kreikka jolla pääsee hienosti juttuun eteläisessä Albaniassa.

Paikkallinen

17.10.2014

Viesti

Albania on melkein uusi kohde, maa on kaunis ja eksootinen. Itse olen kasvanut aluella ja joka kesäloman aikana ole siellä. Suomalaisille on ollut vähän tunnettu maa, usein on ollut enakoluuloja . Yhteiskunta on hyvin sosiaalinen, herkullinen ruoka, kaunis vuoristo (Alpit), hienot hiekkarannat ja halvat hinnat. Toisaalta on ihanaa kun € valuuta on käytössa koko maassa eli ei tarvi vaihta valuuta ollenkaan. Pääkaupuki, Tirana on moderni, länsimäinen ja Helsingin kokoinen kaupunki.

Helena Ferchichi

2.3.2015

Heippa kaikki,
Olin kesäkuussa 1974 2 vkoa Albaniassa 4 suomalaisen miehen kanssa.
Olimme Suomi-Albania-seuran valtuuskunta.Shkodra, Tirana, Durres,Girokastra, Saranda jne.Pohjois-etelä-akselilla.Oppaamme oli oppinut enkun radion avaulla ja puhui hyvin.Ikimuistoinen reissu.Olin 22v.

hakalati

11.5.2016

Nyt on oma kämppä Albaniassa ja Facebook ryhmä “Matkusta Albaniaan!”

http://www.booking.com/hotel/al/aati-apartment.html

hakalati

7.6.2016

Facebook ryhmässä “Matkusta Albaniaan!” voi jakaa kokemuksia, kuvia ym tai kysyä neuvoa Albanian matkaan.

  • Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Majoitustietokanta

Tietokannassa 12 majapaikkaa, 0 ilmaismajoitusta ja 8 kommenttia.

Uusin majapaikka:
Satunnainen majapaikka:

Aiheeseen liittyvät keskustelut

Road trip koronan ai...
  • 24 viestiä
  • Viimeisin: mpala, 7 kuukautta sitten

Uusimmat tarjoukset

Suosituimmat maat

Thaimaa

Thaimaa on Kaakkois-Aasiassa sijaitseva suosittu lomakohde, jonka pitkät rannat ja edullinen…

Italia

Italiasta riittää moneksi; historiaa Rooman Colosseumilla, romantiikkaa Veronassa Roomeon…

Espanja

Espanjaan matkatessaan sukeltaa maailmaan, joka on niin kaukana suomalaisesta, kuin vain Euroopan…

Australia

Australia on eteläisellä pallonpuoliskolla sijaitseva mannervaltio, joka on maailman pienin manner,…