Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Andorra - Pallontallaajat.net

Andorra

Andorra

Virallinen nimi: Principat d’Andorra
Pääkaupunki: Andorra la Vella
Pinta-ala: 467,76 km2
Väkiluku: 84 000
Valuutta: Euro
Kieli: Katalaani, mutta Espanjaa ja Ranskaa puhutaan myös

YLEISTÄ

Andorra on pienen pieni valtio Pyreneiden vuorilla Ranskan ja Espanjan välissä. Andorran matkailuviranomaisten sivut.

ILMASTO

Andorrassa on vuori-ilmasto välimerellisin tuulahduksin. Talvet ovat kylmiä ja kesät melko viileitä, mutta ympäri vuoden on melko kuivaa.

MATKUSTAMINEN

Andorraan matkustava ei tarvitse viisumia. Päästäkseen Andorraan on matkustettava joko Espanjan tai Ranskan kautta.

LENTÄMINEN

Andorrassa ei ole lentokenttää. Lähin lentokenttä on Espanjan Lleida-Alguairen lentokenttä. Muita melko lähellä olevia lentokenttiä ovat espanjalaiset Prat (Barcelona), Girona (Barcelona) ja Reus (Tarragon).

Edullisimmin Suomesta lentää Ryanairilla Gironan kentälle tai EasyJetillä Pratin kentälle Lontoon Gatwickista, minne pääsee Suomesta esimerkiksi Norwegianilla.

Ranskan puolella lähimpiä lentokenttiä ovat Rivesaltesin (Perpignan), Blagnacin (Toulousen) ja Carcassonen (Pays Cathere) lentokentät, joihin pääsee Helsingistä käyttämällä esimerkiksi KLM:ää tai Air Francea.

JUNA

Andorrassa ei ole rautatieasemaa. Lähimmät asemat ovat Espanjassa ja Ranskassa. Espanjan Lleida ja Puigcerdà ovat lähimpinä Andorraa Espanjan puolella ja Ranskassa Toulousen Matabiau sekä aivan Andorran rajan lähellä sijaitseva Hospitalet-près-l’Andorren asema.

Ranskan ja Espanjan rautatieasemilta pääsee Andorraan joko bussilla tai taksilla.

BUSSI

Andorraan pääsee helposti bussilla esimerkiksi Barcelonasta, Gironan kentältä ja Toulousesta. Novatelin bussit kulkevat viisi kertaa päivässä ja esimerkiksi Barcelonasta Andorraan matkustettaessa meno-paluulippu maksaa 49 euroa. Matka kestää reilut kolme tuntia.

Hospitalet-près-l’Andorren asemalta pääsee parissa tunnissa Andorraan Montmantell-bussilla kaksi kertaa päivässä. Yhdensuuntainen lippu maksaa 9,50 euroa.

 

  • Lähetä sähköpostitse
  • Jaa Twitterissä
  • Jaa Facebookissa
  • Jaa LinkedInissä

Kommentit (1216)

Murray

28.8.2002

Eikä tuotteiden hinnoissa veroa!

jappe

26.5.2003

Fantastinen maa vuoristomaisemista ja -retkeilystä nauttiville. Pyreneiden Sveitsi – paitsi hintatasoltaan, mikä on kohtuullista espanjalaista tasoa. Ja todellakin tax-free, eli melkoinen ostosparatiisi.

Jyrki

3.3.2004

Vaikea päästä. Pääkaupunki La Vella on ahtaudessaan ja neonvaloissaan lähinnä ruma. Halpa ja erikoinen, mutta siihen plussat sitten tahtovat loppuakin.

Tappi

28.4.2004

Barcelonasta Andorra la Vellaan bussilippu edestakaisin maksoi 32 ? vuoden 2002 lopulla.

Kia

2.11.2005

Andorra on ehkä yksi hämmmästyttävimmistä paikoista, jossa olen käynyt. Matka Andorraan mutkittelee pitkin Pyrénéen jyrkkiä vuorenrinteitä. Maisemat ovat huiketa ja ajomatka on jopa vaarallinen. Varaa aikaa ja aja keskittyneesti.

Andorran rajalla on tulli. Andorraan menijöistä ei pysäytetty juurikaan ketään. Vastassa oli vuorenrinteeseen rakennettu kaupunki, jossa oli vieri vieressä edullisia kauppoja. Tarjolla oli niin väkeviä, parfyymejä, vaatteita kuin mitä tahansa muutakin tavallisesti kaupoissa. Hintataso oli kuitenkin huomattavasti edullisempi. Kosmetiikkaa kannattaa ostaa.

Näin marraskuun alussa lämpötila oli +10C. Tuuli oli kylmä. Paluumatka Andorrasta kotiin päin alkoi hitaasti. Ajoimme 30km/h vauhdilla, sillä tulli tsekkaa pois lähtijöitä varsin tarkkaan. Tiedoksesi, että jos kuvittelet ostavasti Andorrasta jotain ylimääräistä salaa, niin ei onnistu. Kauppiaat saavat “ilmoituspalkkion” niistä shoppailijoista, jotka ostavat yli kiintiöiden. Eli tulliviranomaisilla on varsin tarkka tieto ostosten määrästä. Ja ns. salakujettajat jäävät kiinni.

Merkittävin nautinto Andorran matkallamme oli ehdottomasti ajomatka vuoristossa. Ajoimme Toulousesta Andorraan ja Andorrasta Välimerelle. Mikäli liikut näillä main myöhään, huomaa, että pimeä tulee yhtäkkiä (nyt klo 18:00) ja tiet ovat erittäin mutkaisia ja vaarallisia huolimattomalle kuljettajalle.

Jockey

22.5.2006

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
Andorra
Pyreneiden pikkuvaltion sivut turisteille.

  • Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Majoitustietokanta

Tietokannassa 3 majapaikkaa, 0 ilmaismajoitusta ja 2 kommenttia.

Uusin majapaikka:
Satunnainen majapaikka:

Aiheeseen liittyvät keskustelut

Road trip koronan ai...
  • 24 viestiä
  • Viimeisin: mpala, 7 kuukautta sitten

Uusimmat tarjoukset

Suosituimmat maat

Thaimaa

Thaimaa on Kaakkois-Aasiassa sijaitseva suosittu lomakohde, jonka pitkät rannat ja edullinen…

Italia

Italiasta riittää moneksi; historiaa Rooman Colosseumilla, romantiikkaa Veronassa Roomeon…

Espanja

Espanjaan matkatessaan sukeltaa maailmaan, joka on niin kaukana suomalaisesta, kuin vain Euroopan…

Australia

Australia on eteläisellä pallonpuoliskolla sijaitseva mannervaltio, joka on maailman pienin manner,…