Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Bangladesh - Pallontallaajat.net

Bangladesh

Bangladesh

 

Väkiluku: 118 milj.
Pinta-ala: 143 998 km2
Pääkaupunki: Dhaka
Valtiomuoto: Tasavalta
Viralliset kielet: Bengali
Muita kaupunkeja: Chittagong, Khulna, Sylhet
Naapurimaat: Intia, Myanmar, Nepal
Kansainvälinen suuntanumero: +880
Aikaero: GMT +6
Valuutta: Bangladeshin taka

 

YLEISTÄ

Bangladesh sijaitsee Intian itäpuolella, Bengalin lahden rannalla. Tiheään asuttujen kaupunkien lisäksi Bangladesh tarjoaa matkailijalle mahdollisuuden nauttia maan vuorista ja monimuotoisesta luonnosta.

 

KÄYTTÄYTYMISSÄÄNNÖT

Bangladeshiin matkustavan tulee pitää mielessä, että kyseessä on islamilainen maa, joten konservatiivinen pukeutuminen on suositeltavaa.

Homoseksuaalisuus on Bangladeshin lainsäädännön mukaan rikos.

 

MATKUSTAMINEN

VIISUMI

Bangladeshiin matkustava suomalainen tarvitsee viisumin. Lisätietoja Bangladeshin Ruotsin suurlähetystöstä.

LENTÄMINEN

Suomesta lentää Bangladeshiin noin 16 tunnissa. Matkoja tarjoaa useat lentoyhtiöt, esimerkiksi Turkish Airlines ja Cathay Pacific.

  • Lähetä sähköpostitse
  • Jaa Twitterissä
  • Jaa Facebookissa
  • Jaa LinkedInissä

Kommentit (1216)

Altzu

12.11.2013

Ilmeisesti kovin moni suomalaisista ei ole käynyt Bangladeshissa, kun ei tänne ole kukaan kommentoinut mitään. 🙂 Itse oon ollut Bangladeshissa vain kerran, vietin siellä viime joulun ja uudenvuoden. Olin viikon Dhakassa ja kaksi viikkoa Chittagongissa. Oli kyllä hyvin erilainen maa verrattuna kaikkiin muihin paikkoihin joissa olen käynyt, sekä hyvällä että huonolla tavalla. Ehdottomasti ikimuistoisin paikka jossa olen käynyt, tosin johtuu myös siitä, että näin siellä mun kymmeniä sukulaisia ensimmäistä kertaa, joka oli aika jännittävää. 🙂 Bangladeshissa on hyvin kaoottinen liikenne, siellä on todella likaista ja turistin näköisenä (vaikka olenkin puoliksi bangladeshilainen ja käytin paikallsia vaatteita) sain kyllä kaikkien katseet niskaan. 🙂 Hyvä puoli on, että siellä on paljon nähtävää, Dhakasta bussilla Chittagongiin matkustaessa osui silmiin paljon ihania ja idyllisiä maisemia, mm. pieniä kyliä, iso kalatori, loppumattomia riisipeltoja, veden päälle rakennettuja taloja… Kun tulin takaisin Dhakaan junalla, niin mieltä kohottavien maisemien lisäksi ajettiin myös slummien läpi, siinä sitten pääsi näkemään sitä kurjempaa puolta Bangladeshista. Totuushan on, että siellä on hyvin paljon köyhiä ihmisiä, ja lähes kaikkialla tulee vastaan kerjäläisiä ja ihmisiä, joilla ei oo mitään. Samanlailla kuin Intiassa tulee ihmiset koputtelemaan auton ikkunoihin, kun hetkeksi pysähtyy, niin kerjäläiset kuin kaupustelijat, jotka möi muunmoassa hattaraa ja koraaneja. Mun on vaikea sanoa millaista turistin on siellä matkustaa, koska mä kuljin siellä kokoajan mun paikallisten sukulaisten kanssa, en ollut hetkeäkään yksin ulkona, eikä olis kyllä välttämättä tehny mielikään lähtee kävelemään yksin sellasessa mestassa, on siellä kuitenkin niin paljon ihmisiä ja poliittisesti epävakaa tilanne, että en usko että nuoren, muita reilusti vaaleemman nuoren tytön kannattaa siellä ihan yksin lähteä kuljeskelemaan. Ja jos muslimikulttuuria ajatellaan, niin eipä tytön oo muutenkaan hyvä kulkea ilman miesseuraa. Mutta vaikka ihmiset tuijottikin, niin kyllä siellä sai enimmäkseen rauhassa olla, eikä kukaan käyttäytynyt uhkaavasti kertaakaan. Hintatasohan siellä on halpa, ruoka ja matkustaminen maksaa erittäin vähän, myös ketjuravintola KFC oli paljon halvempi kuin muualla maailmassa. Kävin myös paikassa, jossa myytiin kaikenlaisia eksoottisia lintuja ja eläimiä, ei ollut kyllä kivaa nähtävää, mutta sieltäkin sai sellasia lintuja, jotka Suomessa maksaa useita tonneja, niin kahellakympillä tarvikkeineen.. Se kertoo ehkä jotain hintatasosta Suomeen verrattuna. Mutta kaiken kaikkiaan suosittelen kyllä Bangladeshia, siellä on paljon nähtävää, kaupunkien lisäksi on myös sademetsää ja paljon kauniita luonnonpaikkoja. Itse kävin myös huvipuistossa, eläintarhassa, veneilemässä metsien keskellä ja niin edelleen. Ja jos haluaa kokea jotain erilaista, niin eiköhän Bangladesh ole ihan vierailemisen arvoinen kohde.

  • Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Majoitustietokanta

Tietokannassa 4 majapaikkaa, 0 ilmaismajoitusta ja 0 kommenttia.

Uusin majapaikka:
Satunnainen majapaikka:

Aiheeseen liittyvät keskustelut

Uusimmat tarjoukset

Suosituimmat maat

Thaimaa

Thaimaa on Kaakkois-Aasiassa sijaitseva suosittu lomakohde, jonka pitkät rannat ja edullinen…

Italia

Italiasta riittää moneksi; historiaa Rooman Colosseumilla, romantiikkaa Veronassa Roomeon…

Espanja

Espanjaan matkatessaan sukeltaa maailmaan, joka on niin kaukana suomalaisesta, kuin vain Euroopan…

Australia

Australia on eteläisellä pallonpuoliskolla sijaitseva mannervaltio, joka on maailman pienin manner,…