Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Belgia - Pallontallaajat.net

Belgia

Belgia

 

Virallinen nimi: Belgian kuningaskunta
Väkiluku: 10,8milj.
Pinta-ala: 30 528km2
Pääkaupunki: Bryssel
Kielet: Hollanti, Saksa, Ranska
Valuutta: Euro

Belgian matkailuviranomaisten sivut.

MATKUSTAMINEN

LENTÄMINEN

Helsingistä pääsee lentämään suoraan Brysseliin useita kertoja päivässä Blue1:lla, Brussels Airlinesilla, Scandinavian Airlinesilla ja Finnairilla.

Edullisesti Brysseliin pääsee suomesta AirBalticilla Riian kautta. Blue1 tarjoaa alle 26-vuotiaille nuorisotarjouksia Helsinki-Bryssel-välille.

JUNA

Lontoo-Bryssel-välillä kulkee Eurostar-juna. Matka kestää vajaat kaksi tuntia, ja junia lähtee jopa yhdeksän kertaa päivässä. Juna kulkee Brysselin eteläisen aseman (Bruxelles Midi/Brussel Zuid) ja Lontoon St. Pancras International Terminalin välillä. Edullisimmillaan yhdensuuntainen junalippu maksaa noin 63 euroa.

Pariisi-Bryssel-välin voi matkustaa Thalys-junalla 85 minuutissa. Pariisin ja Brysselin välillä matkaa 25 junaa päivittäin, ja meno-paluulippujen hinnat starttaavat 75 eurosta ylöspäin. Junat kulkevat Brysselin eteläisen aseman (Bruxelles Midi/Brussel Zuid) ja Pariisin pohjoisen (Paris Nord) tai Charles De Gaullen lentoaseman väliä.

Thalys-junalla pääsee Brysselistä myös Amsterdamiin tai Kölniin kahdessa ja puolessa tunnissa. Se pysähtyy useilla Belgian asemilla. Brysselin ja Kölnin väliset junalippujen hinnat alkavat 19 eurosta, Brysselin ja Amsterdamin väliset 25 eurosta.

 

 

Lähteet:
http://www.visitbelgium.com/
http://www.finlande.be/
http://europa.eu/

 

  • Lähetä sähköpostitse
  • Jaa Twitterissä
  • Jaa Facebookissa
  • Jaa LinkedInissä

Kommentit (1216)

Päivi

31.8.2002

Brugge on käymisen arvoinen. Nätti mukulakivikatuinen pikkukaupunki tyypillisine Belgialaisine tiilirakennuksineen.

Heidi

5.3.2004

Brüggeen kannattaa tutustua ehdottomasti joko keväällä jolloin on ihania kukkaistutuksia, mm.luostarin pihalla tai ennen joulua jolloin kaupunkin on todella tunnelmallinen.Brussel on kaunis paikka kunhan siihen tutustuu. Mm. kirkot on todella ihania, kannattaa käydä sisällä asti vierailemassa.

taas mennään…

10.5.2004

asuin vuoden Brysselissä ja sen jälkeen onkin tullut sitten käytyä useamman kerran. Viime kesänä pari viikkoo ja ensi kesänä reilu kuukausi… ja aina tahtoo takas! Bryssel on ihana,kannattaa käydä muuallakin kuin juna asemallaItse tykkään flanderin alueesta enemmän kuin walloniasta, mutta makukysymys. Leuven, Gent, Antwerpen, Brugge,Oostende jne… Brysselissä halpa ja hyvä hostelli on Sleep Well ja nettivaraukset toimii…

cutecatti

8.8.2004

ainakin ihan kivoja kävely/ostoskatuja siellä oli.. lähes joka kaupunginosassa omansa. junalla matkustaminen kallista. amsterdamiin brysselistä matkaa vain n. 200km. yövyimme brysselissä jacques brel nimisessä hostellissa. ihan viihtyisä paikka. hinnat alkaen 14 euroa henkilö..

Baby

6.9.2004

Hmm…Belgia… 🙂 Asuin Brysselissä 5kk, enkä olisi halunnut pois lähteä vaan kun työsopimus päättyi. Tulin Suomeen vajaa 2kk sitten ja nyt on tarkoitus mennä käymään tällä tai ensi viikolla, en voi pysyä poissa sieltä!!!! Rakastan sitä kaupunkia, voi miten kaipaan sitä kuinka lähes päivittäin menin metrolla De Brouckyére:lle ja kävelin keskustassa, Grand Placella tai pysähdyin “pörssin” rappusille kavereiden kanssa juomaan pirtelöä tai vaan katseleen ihmisiä jne…tai viikonloppuisin kävellä öistä katua pitkin O’reilly’s:iin tai ihanaan Nuaan!!! Voi haluan pian takasin!!! Eikö näin Cutie? Takas Brysseliin ja nuaan kattoon “japskia” ja “jenkkiä”…. 😉

eela

9.10.2004

Asuin vuoden Gentissä, juuri tulin takasi. Belgian paras kaupunki. Brysseli on täynnä turisteja, Brygge on pelkkä tyhjä Disneyland, jossa kukaan ei asu. Gentissä on särmää, Tampereen kokosessa kaupungissa on 270 pubia. N. 20% asukkaista on opiskelijoita. Use-it nimisestä nuorille tarkotetusta turisti-infosta saa ilmasen pubikartan ja todella pätevä opastusta halpaan eloon Gentissä. Oostendeä paljon kauniimpi ranta on De Hahnissa. Mutta rannikkoa on tosin Suomessakin.Ah, belgiaan kun pääsisi takasin ihanan makusta, halpaa olutta juomaan.Flanderissa on helpompi matkustaa, jos ei osaa ranskaa. Wallonit ei osaa muuta kuin sitä, flandikset puhuu mitä vaan. Ja on ystävällisempiä, ynnä kaupungit on siellä kauniimpia (koska wallonit on köyhempiä).

Mehiläinen

17.3.2005

Belgia on ihanaa maa, itse asunut siellä reilun vuoden. Todella kaunista paikoittain ja ihmiset todella ystävällisiä. Ei kannata jättää tutustumista pelkkään Brysseliin, koska pienemmät kaupungit ovat paljon kauniinpia ja niissä on tunnelmaa. Parasta aikaa on juuri kesä, koska tuolloin kukkaloista on parhaimmillaan.. Kaikille vaan terve menoa Belgiaan!

jonna

5.7.2005

Vinkki halpaan matkustamiseen. Belgian sisällä ei kannata ostaa erillisiä lippuja paikasta x paikkaa y, koska asemilta voi ostaa myös go-pass nimisen lipun. Se sisältää 10 matkaa jotka voi vapaasti käyttää belgian sisällä. hintaa koko komeudelle kertyy 43 euroa eli 4.3 euroa/suunta. go pass on usein halvempi vaihtoehto kuin ostaa erillisiä lippuja, jos matkustaa paljon. Lippu on voimassa vuoden ja samalla lipulla voi kulkea useampi ihminen. Kaukojuniin kannattaa varata liput mahdollisimman aikaisin sillä hinta nousee aina mitä myöhäsemmäksi lipun oston jättää. Lippukassalla kannattaa mainita että on alle 26 vuotias sillä se laskee hintaa. Jos ei halua maksaa Bryssel-Pariisi lipusta 70-120 euroa niin halvempi vaihtoehto on mennä eurolinesin bussilla (33 e menopaluu). Bussit lähtee nord-asemalta.

Jockey

20.5.2006

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
Visit Belgium
Belgian tourist officen viralliset kotisivut.

skarbo

3.2.2010

gent
hieno kaupunki,kunhan muistat katsoa jalkoihisi ettet astu koiran paskaan.muuten hieno city.
brugge
mahtava kaupunki 6€ junalippu gentista 25min reissu.kannattaa yopya lybeer travellers hostelissa.kysy hostellista in brugge elokuvan kaupunki kierrosta,et tule pettymaan.

AlexBir1975

16.9.2012

  • Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Majoitustietokanta

Tietokannassa 29 majapaikkaa, 0 ilmaismajoitusta ja 17 kommenttia.

Uusin majapaikka:
Satunnainen majapaikka:

Aiheeseen liittyvät keskustelut

Road trip koronan ai...
  • 24 viestiä
  • Viimeisin: mpala, 7 kuukautta sitten

Uusimmat tarjoukset

Suosituimmat maat

Thaimaa

Thaimaa on Kaakkois-Aasiassa sijaitseva suosittu lomakohde, jonka pitkät rannat ja edullinen…

Italia

Italiasta riittää moneksi; historiaa Rooman Colosseumilla, romantiikkaa Veronassa Roomeon…

Espanja

Espanjaan matkatessaan sukeltaa maailmaan, joka on niin kaukana suomalaisesta, kuin vain Euroopan…

Australia

Australia on eteläisellä pallonpuoliskolla sijaitseva mannervaltio, joka on maailman pienin manner,…