Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Bosnia-Hertsegovina - Pallontallaajat.net

Bosnia-Hertsegovina

Bosnia-Hertsegovina

Pinta-ala: 51 100km2
Väkiluku: 3,9 milj
Kieli: Bosnia, Kroatia, Serbia
Pääkaupunki: Sarajevo
Naapurimaat: Kroatia, Serbia, Montenegro
Valuutta: Markka

YLEISTÄ

Bosniaan ja Hertsegovinaan matkustettaessa riittää suomalainen passi, eikä viisumia tarvita.

Bosnian ja Hertsegovinan suurimmissa kaupungeissa on pankkiautomaatteja, joissa toimivat yleisimmät luottokortit. Maassa ei kuitenkaan käytetä maksukortteja samalla tavalla kuin suomessa, joten käteisellä on hyvä varautua maksamaan aina.

Bosniassa ja Hertsegovinassa on kolme kieltä: Bosnia, Kroatia ja Serbia. Englannilla pärjää suurimmissa kaupungeissa. Osa Bosnia- ja Hertsegovinalaisista on ollut pakolaisina saksassa, sen vuoksi myös Saksaa osataan jonkin verran. Maaseudulla voi olla vaikeuksia pärjätä englannilla.

Bosnian ja Hertsegovinan matkustusviranomaisten sivut.

MATKUSTAMINEN

Helsingistä voi lentää Sarajevoon esimerkiksi Austrian Airlinesillä. Edullisimmin Helsingistä Sarajevoon pääsee Norwegianilla, joka tosin lentää Sarajevoon melko satunnaisesti.

Norwegian lentää Helsingistä myös Kroatian Dubrovnikiin. Bussimatka Dubrovnikistä Sarajevoon kestää kuusi tuntia. Aikataulut

Myös saksalainen halpalentoyhtiö Germanwings lentää Sarajevoon.

Suomen ulkoministeriö suosittelee matkustusilmoituksen tekemistä matkustettaessa Bosniaan ja Hertsegovinaan. Myös alueen matkustustiedote kannattaa katsoa ulkoministeriön sivuilta ennen matkalle lähtöä.

  • Lähetä sähköpostitse
  • Jaa Twitterissä
  • Jaa Facebookissa
  • Jaa LinkedInissä

Kommentit (1216)

Jouni

20.3.2002

Bosniasta näkee pikku palan, jos matkustaa bussilla Kroatiassa Splitistä Dubrovnikiin. Tie kulkee Bosnian ainoan rantakaistaleen läpi, jossa sijaitsee kaupunki (?) nimeltä Neum. Bussit pysähtyvät molempiin suuntiin 10 minuuttia tässä kroatialaisten ostosparatiisissa – paikalliset sanoivat käyvänsä siellä usein ostoksilla, koska sieltä saa samat tavarat kuin Kroatian puolelta, mutta tietysti halvemmalla.

Bosnia-Hertzegovina on yksi harvoista EU:n ulkopuolisista maista, joissa euro on virallinen maksuväline.

katri

17.6.2003

Todella hieno maa. Unohtakaa ennakkoluulot ja matkustakaa Kroatian Dubrovnikistä Sarajevoon. Vuoristoinen Neretva joen alue Mostarin liepeillä on upea!

Arska

21.9.2003

Kannattaa käydä. Esim. Splitistä ja Dubrovnikista menee useita busseja päivittäin eri puolille Bosniaa. Bosniassa on sama kuin muissakin entisen järjestelmän maissa, eli busseja kulkee tiheästi. Euroilla maksaessa kannatta muistaa, että kolikot ei yleensä käy ja monissa paikoissa vaihtorahakassa on pieni. Voit mennä bussilla maan läpi pohjoiseen rajalle Bosanski Brodiin, josta rajajoen yli Kroatian puolelle Slavonski Brodiin. Siitä pääseekin junalla suoraan vaikka Belgradiin tai länteen Zagrebiin (2h).

-M-

2.12.2003

Vuokrattiin kesällä Dubrovnikistä auto neljään pekkaan ja ajettiin Mostariin päiväreissulle. Samalla pysähdyttiin Medjugorjessa pariksi tunniksi. Auto ja bensat tuli maksamaan alle 10 euroa per naama, suosittelen lämpimästi. Mostar oli hyvin mielenkiintoinen ja miellyttävä kokemus. Sodan jälkiä oli toki vielä näkyvillä, mutta ihmiset olivat ystävällisiä ja ruoka hyvää ja halpaa.

pinni

26.2.2004

Yksi kesä tuli vietettyä Tuzlassa ja Sarajevossa ja Kroatian rannikolla tuli kanssa käytyä. Mielettömän kaunis maa; ihmiset ihania, ruoka hyvää ja muutenki mainio maa 😛 Sinne rannikolle voisin vaikka muuttaa 😉

Jossu

16.8.2004

Tosi ihana maa!!! Kesäkuu vierähti Sarajevossa kuin siivillä, pidemmäksikin aikaa olisin mielelläni jäänyt. Ihmiset on erittäin mukavia ja sosiaalisia, kielitaitoisiakin: aina löytyi joku joka puhuu englantia tai saksaa. Vuokrat edullisemmat kuin Suomessa. Meillä vuokraan sisältyi vesi, sähkö ja siivous kahdesti viikossa. Naapurit oli ystävällisiä; apu löytyi läheltä joka tilanteeseen, milloin tarvittiin bosnian kieltä, oli kyse sitten pizzan tilaamisesta tai suihkun korjaamisesta. Ruoka ja kaikki muukin on halpaa. Vaikka hinnat vaikuttavat minimaalisen pieniltä, kannattaa silti kokeilla tinkiä, samalla tutustuu ihmisiin.Sarajevo on sekoitus itämaisuutta ja etelän rentoutta. Unohtumaton elämys!!!

Piva

2.12.2004

No kiertelijä ei oo ainakaan Sarajevossa käynyt!!. Tottakai sodan jäljet näkyy, mutta erittäin paljon on korjattu. Kävele vaikka Sniper-alleytä pitkin niin kaikki kadunvarrret tsto:t ja asunnot on käytössä. Myös vanha kaupunki kokonaisuudessa lähes sotaa edeltävässä kunnossa (kirjastoa lukuunottamatta). Ja kerjäläisiä paljon vähemmän kuin esim. Amsterdamissa. Erittäin mukava ja avoin kaupunki varsinkin kesäaikaan. Ja jos Bosniaan menee kannatta ainakin vierailla Mostarissa ja Banja-Lukassa.

inkku-pinkku

9.12.2004

bosniassa on hyvät maisemat,ja hyviä urheilu-ja vuorikiipeily mahdollisuuksia.kannattaa käydä!

tane

7.2.2005

elämme vuotta 2005 miksi katsoa menneisyyttä, on ihailtavaa huomata kuinka on jälleen rakenettu bosnialaisella sisulla..Minulla on bosnialaisia kamuja he ovat hyvin sympaattisia..on hauska kuunneellla suomea ja bosniaa sekaisin yhtä aikaa..

Puupää

20.2.2005

höpö höpö……Työttömyyttä on, mutta esim paikoissa missä turistit normaalisti käyvät esim. Sarajevo, elintaso on huomattavasti parempi. -Pellot ja metsät eivät ole “täynnä” miinoja, vuosittain tapahtuu yksi-viisi miina onnettomuuta. Kentät ovat hyvin merkittyjä ja riski että turisti astuu miinaan on 0.00001%.Korruptiota on, mutta paljon vähemmän kuin esim venäjällä. Normi turistilta kukaan ei tuu “lahjoja” kerjäämään.Salakuljetusta on…hyvä vaan saa cd levyjä eurolla :-). Aseita on poliisilla….itse siellä yli vuoden olleena en nähnyt kertaakaan asetta muilla kuin poliiseilla….Raajarikkoja?….tarttuuko se jotenkin???.

Kannattais joskus vaikka käydä kyseisissä maissa ennenkuin kirjoittaa tänne :-)-

h

29.3.2005

Bosniasta löytyvät ystävillisimmät ihmiset, joita olen koskaan tavannut! Ongelmatilanteessa ei saa vain neuvoja vaan apua kädestä pitäen 🙂 Ulkomaalaisena tuntee olonsa tervetulleeksi. Sarajevo on elämys, erilaisten kulttuureiden kohtaamispaikka, todella kaunis, kuten koko Bosnia. Suosittelen kaikille!

Ei nimeä

23.9.2005

Bosniasta löytyy maailman komeimmat ja seksikkäämmät jätkät, jos haluaa unohtaa suomalaiset poitsut ja saada kunnon miehen niin kannattaa käydä Bosniassa…maailman paras maa…siellä vasta osataan pitää hauskaa 🙂

Jani

27.4.2016

Bosniassa matkaajan kannattaa viettää muutama päivä Bosnian pyramideilla. Pyramidit, tunnelit ja labyrintit ehdottomasti kokemisen arvoisia.

Bosnian pyramidien viralliset suomenkieliset sivut:

http://www.bosnianpyramidit.fi

  • Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Majoitustietokanta

Tietokannassa 19 majapaikkaa, 0 ilmaismajoitusta ja 19 kommenttia.

Uusin majapaikka:
Satunnainen majapaikka:

Aiheeseen liittyvät keskustelut

Road trip koronan ai...
  • 24 viestiä
  • Viimeisin: mpala, 7 kuukautta sitten

Uusimmat tarjoukset

Suosituimmat maat

Thaimaa

Thaimaa on Kaakkois-Aasiassa sijaitseva suosittu lomakohde, jonka pitkät rannat ja edullinen…

Italia

Italiasta riittää moneksi; historiaa Rooman Colosseumilla, romantiikkaa Veronassa Roomeon…

Espanja

Espanjaan matkatessaan sukeltaa maailmaan, joka on niin kaukana suomalaisesta, kuin vain Euroopan…

Australia

Australia on eteläisellä pallonpuoliskolla sijaitseva mannervaltio, joka on maailman pienin manner,…