Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Bulgaria - Pallontallaajat.net

Bulgaria

Bulgaria

Väkiluku: 7,6 milj.
Pinta-ala: 110 910 km2
Pääkaupunki: Sofia
Kieli: Bulgaria (kyrilliset aakkoset)
Valtiomuoto: Tasavalta
Naapurimaat: Kreikka, Makedonia, Romania, Turkki ja Serbia
Maatunnus: BG
Kansainvälinen suuntanumero: +359
Valuutta: Bulgarian Leva

YLEISTÄ

Vaikka useimmat suuntaavat kulkunsa ainoastaan Bulgarian lomakohteisiin, on maassa muutakin nähtävää. Pääkaupunki Sofian lisäksi vierailla kannattaa ainakin Varnassa, Plovdivissa ja Burgasissa – vuoristoa unohtamatta!

Autoilu Bulgariassa voi olla hieman riskialtista suomalaisiin liikennesääntöihin tottuneille. On jopa sanottu, että paikalliset pitävät liikennemerkkejä ja –valoja lähinnä koristeina.

Jos matkustat Sofian lentokenttäbussilla, muista varata ylimääräinen lippu matkatavaroillesi. Lippuja myydään bussiasemalla.

Toisin kuin muissa maissa, Bulgariassa pään vuolas nyökyttely tarkoittaa kielteistä vastausta, ja pään puistelu taas myönteistä vastausta. Ennen matkaa tämä on hyvä opetella kunnolla, jotta välttyy väärinkäsityksiltä.

MATKUSTAMINEN

EasyJetillä pääsee edullisesti Helsingistä Sofiaan joko Lontoon tai Manchesterin kautta. Ryanair lentää Plovdiviin, jonne pääsee Tampereelta Lontoon kautta.

 

Lähteet:
http://europa.eu/
http://www.visittobulgaria.com/
http://www.bulgariatravel.org/
http://formin.finland.fi/
http://www.travel-bulgaria.com/
http://www.sofia-life.com

 

  • Lähetä sähköpostitse
  • Jaa Twitterissä
  • Jaa Facebookissa
  • Jaa LinkedInissä

Kommentit (1216)

Erika

15.1.2002

Olen vähän eri mieltä Bulgariasta kuin päivi&katja. Kerjäläisiä oli kyllä Sofiassa, mutta heitähän on kaikkialla. Yövyimme perhemajoituksessa sekä Sofiassa että Varnassa, aivan ihania ihmisiä! Väkivallan uhkaa en kokenut missään vaiheessa. Vietimme yötä Rusen asemalla junaa odotellessa ja näimme vain poliiseja, yms. Paljon enemmän pelottaa Helsingin asemalla! Ruoka oli hyvää ja halpaa ja mielenkiintoista nähtävää riitti.

esa

4.5.2002

enemman poliiseja en ole nahnyt missaan. bulgaria on taynna (tai ainakin sofia) pienia koppeja joissa poliisit istuvat. jos tulee ongelmia poliisin kanssa ja sakot uhkaa, niin kannattaa kysella kuinkas paljon pitais poliisimiehelle maksaa, etta han “unohtaa” kaiken. siis aika korruptoitunutta.

Hanna

16.2.2004

Bulgaria tosiaan on halpa matkakohde, mutten kyllä uudestaan lähtis!! Kerjäläisiä ja likasta!!! Eikä kovin ystävällisiä ihmisiäkään!

Janzu

10.3.2004

Mitä te oikeen selitätte?? Bulgaria on aivan ihana (ainakin Albena). Olen menossa sinne uudestaan elokuussa! Kerjäläisiähän on aina kaikkialla, ja mitä eläimistä?? Hullujako ootte kun ette osaa matkastanne nauttia?! Olin itse All Inclusive palvelussa ja oli aivan mahtavaa! Ilmaisia täydellisiä ruokia ja juomia allas baareista! Mikä siinä muka mättää??

Retti&Rotta

21.3.2004

Bulgaria oli aivan ihana paikka! Varnassa oli kyllä kerjäläisiä, mutta ei kai tarvitse olla niin “neiti” etteikö siellä pärjäisi! Paljon tuli ihania muistoja ja vaatteita mukaan reissusta, joo lähtisin uudestaan…. 😉

alluman!

21.3.2004

mä oon ollu bulgariassa 2 kertaa ekal kertaa hotellissa nimeltä sokos ja toisel kertaa olin kotva hotellissa siel oli myynnis kyl aika rivoja juttuja ja pieniä kauppoja oli paljo ja me mennään nykysin joka kolmas vuosi ulkomaille mut mä olin siel ihan ilonen käytiin ei me käyty paljo missää muuta ku uimassa ja shoppailemassa mun isosisko osti siel 500 eurol vaatteita ja sen semmosta eli kaikkee roinaa mä en ostanu ku kengät, housut ja pyyhkeen ja karkit olikin välttämättömiä et niistä ei kannata puhua mut kyl mä kävisn kolmannenkin kerran siel jos pystyis mun isä kyl menetti siel rahaa enemmän ku laki sallii! mä oon kymmenen ja teen tutkielmaa islannista mut käyn kaikenlaisilla sivuilla kaikkee tekemäs se on kivaa kannattaa ja mä lopetan kirjottamisen NYT!

Tryffeli

11.5.2004

Ei valitusta!! Bulgaria toimii kuin tauti! Halpaa ja nastaa. Asukkaat ystavallisia, jos ei yrita liikaa.

Vulgaria

21.6.2004

Bulgaria on loistava ja halpa maa. Jos ei kesta pienia “epamukavuuksia”, ja paiva menee pilalle liian karkeista pyyhkeista, niin miksi lahtea reissuun ollenkaan? Paras pysya sitten Suomessa, missa kaikki on niin helevetin hienosti.

elsa

25.7.2004

Viime elokuussa oltiin sunny beachilla. Ainoo päivittäinen ongelma oli roskisten puute. Happy hour kesti melkein kaikissa baareissa lähes koko illan.Paras baari/klubi oli l’azur, kannattaa pistäytyä.Elokuussa lähetään uudestaan, mut tällä kertaa Varnan kultahietikolle.

minä niin

11.11.2004

Olin Kultahietikolla elokuussa-03. Todella uskomattoman halpa paikka! Mutta VINKIKSI, jos olet saman henkinen kanssani: Jos vit**”aa nuoret aikuiset jotka lähtevät lomalle ainoastaan ryyppäämään, niin täällä sitä tehdään. Varaa rahaa kaikille kivoille retkille ja tutustu siihen aitoon Bulgariaan. Ei tarvitse sitten kokoajan katsoa ja kuunnella sitä ihme mökää.Mukava paikka kyllä muuten ja niin kuin sanoin: HALPAAAA! ja turistirysä

Pedro

14.1.2005

Muistakaa hyvät ihmiset, että parhaan kuvan maasta kuin maasta saa siten, että ei tunge sinne pahimpaan turistirysään pahimpaan sesonkiaikaan. Toki sekin voi olla monien mieleen, mutta usein näissä paikoissa hinnat elävät turismin mukana. Lisäksi kannattaa pitää se perussuomalainen turistiasenne (tyyliin: MINÄ olen suomalainen turisti matkalla malagaan, ja MINÄ olen maksanut omaisuuden tästä matkasta, joten MINUA kuuluu kaikkien palvella ja kunnioittaa ja kaiken pitää tapahtua juuri niinkuin MINÄ haluan ja yksikin sadepäivä PILAA koko lomani!!) kaukana itsestään. Kun olet ystävällinen paikallisille ja osoitat edes hiukan kiinnostusta heitä kohtaan (ehkä osaat jopa pari fraasia paikallista kieltä) niin sinua kohdellaan paljon ystävällisemmin. Moinen “mielistely” ei ehkä istu hyvin perisuomalaiseen jurouteen, mutta.. eikö hyvän eteen kannata nähdä vähän vaivaakin?? Ja muistakaa, että lomalla EI SAA olla kiire, lomalle lähdetään rentoutumaan. Jos aikataulutat tiukasti koko loman (tai muuten vaan esim interrail-reissun) jää paljon hyvää kokematta ja näkemättä. Myös kannattaa pitää mielessä, että Bulgarian kaltaisessa maassa on todella paljon alhaisempi elintaso kuin Suomessa. Turistirysät ovat kasvaneet eurooppalaisemmiksi, mutta niiden ulkopuolella kehitys on paljon hitaampaa.Nauttikaa lomastanne!! 🙂

A. S. S. Houl

22.2.2005

Bulgarian hienoin ja kulttuurisesti kiehtovin paikka on ehdottomasti Zakopane. Suosittelen.

make-vaari

30.3.2005

olen käynyt sunny beachilla vuodesta 1994 alkaen joka kesä, enkä ole katunut kertaakaan. ihmiset ystävällisiä ja rehellisiä jos joku muuta väittää kannattaa olla muutama päivä selvinpäin ja tutustua paikallisiin, itselläni on siellä jo paljon paikallisia ystäviä. olen lähdössä taas kesäkuussa kaverin kanssa ja tällä kertaa olemme kokonaiset 4 viikkoa ja edelleen sunny beachilla. maassa maan tavalla nirppanokat! kannattaa tutustua paikallisiin pikkukyliin ja niiden asukkaisiin saatte käsityksen siitä mitä tarkoittaa ystävällisyys! ja myös paikallinen ruokakulttuuri on todella maukas ja monipuolinen niin kuin myös juomapuolikin. (kotona saa kossua ja lihapullia, että silleen)!!! hauskaa ja antoisaa lomaa kaikille Bulgariaan matkaaville, tavataan siellä 08.06.-06.07.2005, hotelli kontinental, ei luksusta mutta hyvä nukkumapaikka, mutta eihän lomalla nukuta!

mirkuli

12.5.2005

Sofiassa suosittelen lämpimästi yöpaikaksi hostellia nimeltä Hostel Mostel. Siellä on halpaa yöpyä ja ystävällinen ja rento ilmapiiri. Tutustuu myös hyvin muihin matkailijoihin eri puolelta maailmaa..

laura

13.5.2005

oon lähössä kultahietikolle elokuussa.ekaa kertaa bulgariaan menossa ja ootan innolla :)voisko joku kertoo viel, et käykö/toimiiko visa electron siel??ja vähän jotain muuta yleistä, mitä kannattais tietää..

melba

21.5.2005

Bulgariassa on törkeen rasvasta ja kylmää ruokaa, ei vessapaperia missään, harvoin edes vessanpönttöjä, helvetisti minihameita ja ainakin aluksi töykeän tuntuisia ihmisiä. Mutta se on kyllä oikeesti loistopaikka, etenkin jos pysyy kaukana turistikeskuksista. Vuoristoteillä kaahataan hullua vauhtia ja välillä pysähdytään lammaslauman tukkiessa tien. Loistavaa!

jukkis 22v

3.7.2005

omasta mielesta bulgaria on ollu paras paikka oon ollu nyt varnassa ja sofiassa on ollu upeeta lahden huomenna burgasiin yo junalla sofiasta ehdottomasti nakemisen arvoinen paikka kandee pysyy poissa turisti mestoista (kalliimpaa) taa ehka euroopan halvin paikka ja omasta mielesta paikalliset on tosi mukavia ja naiset kauniita olin eilen joitenkin paikallisten kanssa koti bileissa ja hauskaa oli ja paikat jossa kandee asuu sofiassa hostel mostel ja varnassa flag hostel suositelen

spexim

17.2.2007

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
BULGARIAN Kiinteistöt ja konsultointi
Tätä kautta saa kaikenlaista apua Bulgariaa koskeviin kysymyksiin Suomalaiselta henkilöltä, joka todella ASUU paikanpäällä…Niin tyhmää kysymystä ei olekkaan etteikö kannattaisi ottaa yhteyttä Katiin! Edulliset Hotellit,kosmetologit, hierojat, hammaslääkärit sekä Parhaat ostospaikat ilman “turistilisää”. Tarvittaessa löytyy vaikka edullinen lakimies, jos sattuu ongelmia matkalla! (BURGAS/SUNNY BEACH seutu)

spexim

17.2.2007

Viiden vuoden oleskelun jälkeen Andalucian Ahdistavan Auringon alla, päädyin Burgasiin, Bulgariaan…Ja joka päivä tämä maa jaksaa yllättää minut positiivisesti!
Kesä oli ihanan lämmin ja pitkä, kuitenkaan ei tarvinnut hikoila ihan sikana…talvi yllätti leutoudellaan, Ihmiset TODELLA YSTÄVÄLLISIÄ espanjan ylimielisiin nirppanokkiin verrattuna, ja ASIAT HOITUVAT TÄÄLLÄ ihan toiseen tahtiin kun “mañana-mañana” (joka muuten eikoskaan tule) Espanjassa… Hinnat edullisia, RUOKA fantastista…Vielä ei ole huonoa ravintolaa vastaan tullut! Olen päässyt tutustumaan makuihin, joita en edes tiennyt olevankaan olemassa…ja tuntuu että tämä maa on yhtä suurta “Luomua”… empä muista, koska olen nähnyt kirkkaan ORANSSISEN munankeltuaisen… Ainoastaan kaduttaa, kun tuli niinkin monta vuotta hassattua Espanjassa!
Toivokaamme ettei EU pilaa tätä maata liian nopeasti, vaan saamme nauttia tästä ihanuudesta jatkossakin

Nimitimo tamminen

22.9.2013

Viestitosi hieno maa. Vuokra-auto alle, n 100-150 ekua viikko, ja eikun ajelemaan. Huippuhienoja edullisia hotelleja joka paikassa ja ruoka hyvää ja halpaa. 30-60 ekua yö hyvissä hotelleissa porealtaineen ym ym.
Lennot nowgegianilla 59alkaen hki burgas. Menkää esim achtopoliin ja pikkuhotelliin nimeltä AGatha beach. Siellä mieli lepää. Käyn bulgariassa joka toinen kuukausi ja ihastun aina vaan enemmän. Toki jos haluaa rairai meininkiä, ni sitte sunnybeachille tai isompiin kaupunkeihin., ni löytyy yöelämääkin.

  • Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Majoitustietokanta

Tietokannassa 15 majapaikkaa, 0 ilmaismajoitusta ja 18 kommenttia.

Uusin majapaikka:
Satunnainen majapaikka:

Aiheeseen liittyvät keskustelut

Road trip koronan ai...
  • 24 viestiä
  • Viimeisin: mpala, 7 kuukautta sitten

Uusimmat tarjoukset

Suosituimmat maat

Thaimaa

Thaimaa on Kaakkois-Aasiassa sijaitseva suosittu lomakohde, jonka pitkät rannat ja edullinen…

Italia

Italiasta riittää moneksi; historiaa Rooman Colosseumilla, romantiikkaa Veronassa Roomeon…

Espanja

Espanjaan matkatessaan sukeltaa maailmaan, joka on niin kaukana suomalaisesta, kuin vain Euroopan…

Australia

Australia on eteläisellä pallonpuoliskolla sijaitseva mannervaltio, joka on maailman pienin manner,…