Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Espanja info

Espanja

Espanja on yksi Euroopan suosituimmista matkakohteista lämpimän ilmaston ja pitkien rantojensa vuoksi. Espanja jaksaa houkuttaa myös suomalaisia reissaajia vuosi toisensa jälkeen eikä ihme, sillä Espanjassa on lämmintä ympäri vuoden.

ESPANJA

Väkiluku: 47 milj.
Pinta-ala: 505 955 km2
Pääkaupunki: Madrid (3 milj.as.)
Kieli: Espanja
Valtiomuoto: Perustuslaillinen monarkia
Muita kaupunkeja: Barcelona (1,6milj.as.), Valencia (800 000 as.), Sevilla (700 000 as.)
Naapurimaat: Ranska, Andorra, Portugali
Maatunnus: E (ajoneuvot)
Aikaero: GMT +1
Kansainvälinen suuntanumero: +34
Valuutta: Euro

Eteläisessä Euroopassa sijaitsevaan Espanjaan matkaava pääsee nauttimaan tiiviistä puheensorinasta ja vilkkaista kaduista yömyöhään, oli kaupunki mikä tahansa. Reissaaja voi valita miljoonakaupungin, rantakohteen tai vaikkapa pienen maaseutukylän välillä. Oli kohde kuitenkin mikä hyvänsä, löytyy leppoisa tunnelma taatusti.

Espanjaan pääsee edullisesti

Suomesta pääsee Espanjaan edullisesti, ja meno-paluulipun saa parhaimmillaan parilla sadalla eurolla. Halpoja lippuja saa ympäri vuoden, mutta hinnat kallistuvat selvästi joulun ja kesälomien tienoilla. Edullisimmillaan Espanjaan lentääkin aivan alkukeväästä ja loppusyksystä, jolloin lämpötilat eivät enää lähentele huippulukemia, eikä joulusesonki ole vielä alkanut.

Hintataso Espanjassa on hieman Suomea edullisempi esimerkiksi ruuan, juoman ja vaatteiden osalta. Aterian juomineen voi saada noin kymmenellä eurolla. Myös majoitus on halvempaa kuin Suomessa.

espanja1

Jokaiselle jotakin

Espanjaan mennään tyypillisesti nautiskelemaan hyvästä ruuasta ja juomasta sekä lämpimästä välimeren ilmastosta, mutta myös tekemään edullisia ostoksia. Espanjalla on toki tarjota reissaajalle paljon muutakin. Suuressa maassa on useita erilaisia alueita, ja maassa onkin seikkailunhaluiselle reissaajalle loputtomasti tekemistä: surffausta, kiipeilyä ja vaikkapa maastopyöräilyä luokattoman upeissa maisemissa.

Lämpimintä on heinä-elokuussa, jolloin kuukauden keskilämpötila on koko maassa noin 25 astetta. Tammikuussa keskilämpötila lähentelee kymmentä astetta, mittari ei juuri laske pakkasen puolelle vuoden aikana.

Espanjalaiset ovat tulista ja puheliasta kansaa, ja he suhtautuvat turisteihin ystävällisesti. Valtauskonto katolilaisuus ei juuri näy reissaajalle muuten kuin merkittävien pyhien aikaan.

Useita kieliä

Maan virallinen kieli on espanja, mutta siellä puhutaan useita muitakin kieliä, esimerkiksi katalaania, baskia ja galegoa. Espanjan puoleisella alueella Pyreneiden vuoristossa on myös oma kielensä, aranés.

Katalaania puhutaan pääasiassa Katalonian alueella, Valenciassa ja Baleaarien saarilla. Katalonian alueella sijaitsee esimerkiksi Barcelona. Baskia puhutaan espanjan pohjoisosassa sijaitsevalla pienellä alueella Baskimaalla, joka käsittää muun muassa Bilbaon ja San Sebasiánin. Espanjaa kutsutaan espanjassa myös toisella nimellä, kastiljaani (”castellano”). Sitä puhuu noin 72 prosenttia väestöstä.  Espanjalaiset puhuvat yllättävän huonosti englantia. Englannilla kyllä pärjää suurimmissa kaupungeissa, mutta kaiken varalta on hyvä opetella perusfraasit espanjaksi.

Taskuvarkaat ja aurinko pahimpia turvallisuusriskejä

Espanja on turvallinen matkakohde. Kesällä on syytä varoa palamista Espanjan kuuman auringon alla, mutta muita terveysriskejä maassa ei juuri ole. Turistien suosimilla alueilla ja erityisesti Barcelonassa parveilee taskuvarkaita, joten heidän varaltaan on syytä olla erityisen tarkkana.

Liikennekäyttäytyminen poikkeaa hieman suomalaisesta ajotavasta, joten erityisesti katua ylittäessä tulee vilkuilla molempiin suuntiin useaan otteeseen.

espanja2

Lennot ja majoitus edullisia

Helpoiten Suomesta pääsee Espanjaan lentämällä. Reittilentoja on tarjolla useista suomalaisista kohteista, ja edullisimpia lentoja Suomen ja Espanjan välillä tarjoaa Norwegian, joka liikennöi Oulusta ja Helsingistä useisiin kohteisiin Espanjassa. Myös VuelingFinnair ja Iberia lentävät Suomesta suoraan Espanjaan. Edullisimmillaan lennot Helsingistä Barcelonaan irtoavat noin sadalla eurolla, matkat Oulusta Alicanteen ja takaisin parilla sadalla. Lentoaika Helsingistä Barcelonaan on noin neljä tuntia. Suomesta lennetään Espanjaan myös lomalennoilla.

Majoitus on Espanjassa hieman edullisempaa kuin Suomessa, ja nuuka reissaaja majoittuu hostelleissa, joita on ainakin Espanjan suosituimmissa matkakohteissa reilusti. Hotellien lisäksi suosittuja majapaikkoja ovat huoneistohotellit, joita on erityisesti rantakohteissa. Edullisimmillaan hostelliyö Barcelonassa maksaa noin kymmenen euroa, kahden hengen huoneen taas voi saada Benidormista noin 30 eurolla.

Espanjan sisäinen liikenne toimii

Liikkuminen Espanjan sisällä on mutkatonta: tarjolla on niin toimivat juna- ja bussiverkostot kuin edullisia maan sisäisiä lentoja. Myös auton vuokraaminen Espanjassa on helppoa.

Espanjan junaverkosto kattaa kaikki suurimmat kaupungit, ja junia on monenlaisia. Nopein on AVE -juna, jolla pääsee esimerkiksi Madridista Sevillaan kahdessa ja puolessa tunnissa. Muita junia ovat vaikkapa Euromed ja Avant. Kaikkiin muihin kuin Regional Exprés ja Cercanías -juniin tulee varata lippu ennen matkaa. Ilman alennuksia junat ovat suunnilleen samanhintaisia kuin Suomessa. Esimerkiksi yhdensuuntainen junalippu Madridista 350 kilometrin päähän Valenciaan AVE-junalla maksaa 32 euroa.

Myös linja-autoverkosto on kattava, sillä linja-autoliikennöijiä on reilusti ja maassa on yli 16 tuhatta kilometriä moottoriteitä. Kaikkien liikennöitsijöiden reitit, aikataulut ja hinnat löytyvät kätevästi Movelian nettisivuilta.

Auton vuokraaminen Espanjassa on yhtä helppoa kuin muissa Euroopan maissa. Edullisimman hinnan saa kun varaa auton ennen reissua netin kautta. EU-ajokortti käy mainiosti myös Espanjassa, ja tieverkosto on kattava. Vain suurissa kaupungeissa parkkipaikan etsiminen voi olla haastavaa, mutta muuten suomalainen voi ajaa Espanjassa autoa ongelmitta.

Lentäminen Espanjan sisällä on tavanomaista, sillä välimatkat ovat pitkiä ja lennot edullisia. Maan sisällä liikennöi useita halpalentoyhtiöitä, esimerkiksi Ryanair ja Vueling, jotka tarjoavat Espanjan sisäisiä lentoja useaan kohteeseen. Myös Iberia tarjoaa lentoja Espanjan sisällä.

espanja3

Ennakkovalistelua ei juuri tarvita

Suomalainen voi matkustaa Espanjaan ilman viisumia. Myöskään rokotteista ei tarvitse sen suuremmin huolehtia, sillä maahan matkustaessa riittää, että perusrokotukset ovat voimassa. Tarkista kuitenkin aina ennen matkaa päivitetyt rokotussuositukset esimerkiksi rokote.fi -nettisivuilta.

Tapakset kuuluvat espanjalaiseen ruokaan

Espanjalainen ruoka vaihtelee melkoisesti eri alueiden mukaan, mutta perinteisesti Espanjan-matkoilla on syöty tapaksia ja paellaa. Ravintoloissa kannattaa kuitenkin aina tilata sitä, mikä on juuri sillä hetkellä sesongissa. Rantakohteissa merenelävät ovat pakkovalinta.

Tapakset ovat pieniä ja edullisia, euron-parin hintaisia ruokia, joita on helppo syödä. Niitä on tapa tilata useampi syöjää kohti ja nautiskella paitsi ruuasta, myös seurasta. Tapas-lounas saattaakin kestää useita tunteja.

Ruokakulttuuri eroaa suomalaisesta lähinnä syöntiajoissa. Espanjalainen nauttii nimittäin lounaan iltapäivän puolella ja illallisen myöhään illalla, aikaisintaan yhdeksältä. Se näkyy myös baarikulttuurissa: useimmat paikat aukeavat vasta keskiyön jälkee ja ovat auki pitkälle aamuun.

Tippaaminen ei ole Espanjassa pakollista. Ravintolassa voi halutessaan jättää noin viiden prosentin tipin tai pyöristää laskun loppusummaa, mutta pöydälle ei kannata koskaan jättää pienimpiä kolikoita, sillä sitä katsotaan töykeäksi. Hotellissa huonesiivoojille voi jättää euron yhtä päivää kohden.

Vähän katuruokaa

Espanjan katuruokakulttuuri ei ole kovin monipuolinen, sillä katuruuan sijaan edullisia herkkuja käydään nauttimassa halvoissa tapaspaikoissa. Tapasten lisäksi tyypillinen espanjalainen katuruokaan verrattava herkku

liittyy yöelämään: espanjalaiset nimittäin tapaavat juhlinnan täyteisen yön jälkeen tepastella syömään churroja eli suklaakastikkeeseen dipattavia uppopaistettuja taikina pötköjä. Vaikka churrot ovat perinteisimmin baarinjälkeinen ruoka, toimivat ne espanjalaisen aikakäsityksen vuoksi myös aamiaisena. Churroja myydään ympäri espanjaa ja annos maksaa kahdesta neljään euroa.

espanja4

Barcelona sopii kaikille

Katalonian pääkaupunki Barcelona on niitä harvoja eurooppalaisia miljoonakaupunkeja, jossa hektiseen kaupunkilomailuun voi yhdistää myös rentouttavan rantaloman. Barcelonassa asuu noin 1,6 miljoonaa asukasta, ja virallinen kieli on katalaani, mutta espanjaa ja englantia puhutaan myös.

Barcelona on todella monipuolinen vierailukohde, sillä se tarjoaa reissaajalle esimerkiksi ikimuistoisia kulttuurielämyksiä Gaudin suunnittelemien upeiden rakennusten muodossa, kuten vaikkapa keskeneräiseksi jääneen Sagrada Familian ja Passeig de Gracia -ostoskadulla sijaitsevan La Pedreran , mutta myös upean Park Güellin muodossa. Barcelonassa on paitsi loistavat shoppailumahdollisuudet, myös loputtomasti sympaattisia ja edullisia, herkullisia ravintoloita. Barcelona sopiikin monipuolisuutensa vuoksi melkein jokaiselle.

Yöelämää ja kulttuuririentoja Madridissa

Espanjan pääkaupunki Madrid on viime vuosina noussut miltei yhtä suosituksi matkailukaupungiksi kuin Barcelona. Madrid on tunnettu niin yöelämästään kuin kulttuuririennoistaan, ja esimerkiksi kaupungin suosituin museo El Prado kätkee sisäänsä eurooppalaisen maalaustaiteen helmiä Rubensista Riberaan, kun taas Reina Sofia -museossa pääsee ihastelemaan Dalin ja Picasson upeita teoksia.

3,3 miljoonan asukkaan Madrid on Espanjan suurin kaupunki ja suositun jalkapallojoukkue Real Madridin kotikaupunki. Jalkapallofani voi viettää  aikaa paitsi joukkueen kotipelissä, myös tutustumalla Santiago Bernábeu -stadioniin kierroksella. Shoppailun ystäville Madrid on oikea aarreaitta: suuntaa Puerta del Solille ja Gran Vialle tai vaikkapa pikkuruisille Hortaleza- ja Fuencarral -kaduille. Kalliit merkkiliikkeet löytyvät Salamancan alueelta.

Kaunis Sevilla

Sevilla on tunnettu huimista härkätaisteluareenoistaan, kohtalokkaista flamenco-tanssijoistaan sekä valtavasta Cathedral de Sevilla -kirkosta, joka on listattu maailman suurimpien kirkkojen joukkoon. Lounais-Espanjassa sijaitseva Sevilla on Andalucian pääkaupunki ja Espanjan neljänneksi suurin kaupunki 700 000 asukkaallaan.

Jalkapallon ystävä viihtyy mainiosti myös Sevillassa, sillä kaupungissa on kaksi jalkapallojoukkuetta, Sevilla FC ja Real Betis. Kaupungissa on myös muuta nähtävää: Sevillan kuuluisin aukio Placa de España on toiminut Star Wars -elokuvien kuvauspaikkana ja Real Alcázar sekä kaupungin juutalainen kaupunginosa ovat pullollaan ihastuttavia rakennuksia. Sevilla sopiikin siis paitsi kulttuurin ja jalkapallon, myös arkkitehtuurin ystäville.

 

Pallontallaajien Espanja-keskusteluihin 

Kuvat: Flickr/GustavoCba, Flickr/Bert Kaufmann, Flickr/Chodaboy, Flickr/NatashaP

  • Lähetä sähköpostitse
  • Jaa Twitterissä
  • Jaa Facebookissa
  • Jaa LinkedInissä

Kommentit (1218)

nanne

27.6.2001

Olen käynyt pariinkin kertaan tässä maassa sekä reilaten että ns. turistimatkalla. Normaali turistimatkalla olin Malagan lähellä Fuengirilassa. Muuten hybvä paikka, mutta liikaa suomalaisia. Jos haluaa bailata, täällä se on mahdollista. Ei hirveesti nähtävyykisä.
Reilaten taas käyty Madridissa, josta junalla ihan etelärannikolle ja sitä pitkin Portugaliin. Junissa tosi kuuma, ei mitään ilmastointia, mutta tunnelmaa. Vahdi rahojasi! Takasin tullessa Pohjois-Espanja, San Sebastian (Baskimaata). Loistava paikka. Ihmiset tosi ystävällisiä, shoppailua, upeat aallokot (kuulemma jopa jenkkisurffareiden mielipaikka). Vuoristoleirintäalueella yöpyminen. Loisto paikka, jossa oli paljon muistakin maista reilaajia. Oltiin baskifestareiden aikaan, jolloin kylläkin tosi tungos eikä meinattu saada yöpaikkaa. Suosittelen!

päivi & katja

28.11.2001

bulgaria oli likainen ja epäystävällinen paikka. kaikki oli halpaa, mutta toisaalta varkaita tuntui olevan joka puolella ja väkivaltakin oli ihan oikea uhka. bulgariasta jatkaessamme matkaa unkariin, helpotus oli suuri. vieläkin puistattaa kun ajattelen niitä kuutta päivää, jotka vietimme eri puolella bulgariaa, matkustellen ja yöpyen mitä ihmeellisimmissä paikoissa. tosin täytyy ottaa huomioon, ettemme vahingossakaan eksyneet turisti-turisti -alueille, vaan pysyttelimme suunnitelman mukaisesti ns. alkuasukkaiden joukossa (;

Tomppa

12.2.2002

Espanja on mun mielest paras etelän maa, mun mielipide voi johtuu myös siit etten oo käyny muualla 14 vuoden aikana.Espanjassa oon kayny 4 kertaa ja ruotsis jotai 10 viros 5-7 mutt ne ei oo etelän maita eikä ne muutenkaa espanjalle pärjäis!!!!!!!

ilona

3.3.2002

Reilasimme Barcelonaan kesällä 2001. Vähän oli kuuma, mutta muuten kaupunki oli mielenkiintoinen. Ehdottomasti kannattaa käydä ainakin Gaudin suunnittelemassa puistossa. Mielenkiintoinen oli myös leveä tie, jonka kummallakin puolella myytiin eläviä eläimiä matelijoista lintuihin ja jyrsijöihin. Niin ja bongasimme Henry Saaren uimarannalla .)

Tyllerö

2.11.2002

Viime kesän reilillä tuli käytyä Madridissa ja Barcelonassa. Madridissa oli sairaan kuuma, ja se vei vähän terää kaupungin innokkaimmalta tutkimiselta. Mieleen jäi päällimmäisenä kuitenkin kaupat, joissa olis saanut rahaa kulumaan kiitettävästi, jos sitä vaan ois ylimäärästä sattunu olemaan. Barcelona taas.. aivan mahtava tunnelma, ihania ihmisiä, satumaisen näköisiä rakennelmia (Gaudi pistänyt parastaan) ja Rambla, joka ei hiljene koskaan.. Parc Güell on pakko kokea, jos Barcaan eksyy! La sagrada familia on myös upea ilmestys. Siinä on kaupunki, jonne on päästävä uudelleen.. 😉

tanja

8.3.2004

Jos haluatte nähdä aitoa Espanjaa rantoja, nähtävyyksiä ja shoppailupaikkoja menkää Valenciaan!! Uskomaton paikka.

Petri

14.3.2004

Jos joku haluaa vuokrata asunnon espanjasta tai muualta euroopasta käykääpä sivuilla http://www.sembo.se

Hekke

21.4.2004

Kanarian saaret ovat nykyään aika kallis paikka viettää lomaa. Eurojen tultua kaikki on kallistunut. Yöelämä on vauhdikasta ja hasis liikkuu kaduilla. Paljon englantilaisia ketkä riehuvat baareissa ja laulavat futislauluja.Ihan kivaa.

Sasu

15.5.2004

Iso EI mallorcalle ja teneriffalle. Niistä ei kannata edes puhua. Joten espanjasta kannattaa nuo saaret jättää väliin. Tarkoitettu mielikuvituksettomille urpoille.

Sofia

26.5.2004

Suosittelen lämpimästi Pohjois-Espanjaa ja etenkin Baskimaata. 1.8 Vitoriassa järjestetään Vingen Blancan fiesta, joka on todellakin kokemisen arvoinen. Ihmiset todella ystävällisiä eikä täällä päin näy kännääviä kaljamaha turisteja. San Sebastian on nuorekas rantakaupunki, jolle olen myös menettänyt sydämeni.

Jossu

27.5.2004

Barcelona tuli valloitettua kaverin kanssa hiihtolomal ensimmäisen kerran… Reilu kuukausi pystyttii olemaan sielt pois ja pääsiäisenä istuttiin jo lentokonees nokat kohti Espanjaa.Ja kuten arvata saattaa polttelee taskussa jo uudet lentoliput BARCELONAAN. SUOSITTELEN, parempaa shoppailu-, biletys- tai rentoutumispaikkaa ei euroopasta löydy. *menovinkki-> OTTO ZUTZ*

Sume

27.5.2004

Malaga on aivan ihana kaupunki! Täytyy myös tunnustaa, että Malagan viereinen turistihelvetti(?) Torremolinos on mahtava paikka. Torren pääostoskadulta löytyy vaikka mitä kauppoja ja maanalaisessa ostoskeskuksessa (ei uskois ulkoapäin!) löytyy kaikki tarvittavat vaatekaupat nuorelle tytölle… Käykää ehdottomasti Tina’s Pubissa, viihtyisä pieni baari, josta voi bongata myös suomalaisia baarimikkoja. Paikalliset saattavat olla hieman äkeitä eikä englannilla välttämättä pärjää, mutta muuten paikka tarjoaa sopivasti kaikkea kivaa.

Pixie

16.6.2004

Jos meette Etelä-Espanjaan, käykää ehdottomasti ainakin Sevillassa ja Granadassa, Ronda ois varmaan ollut myös kiva paikka ellei olis ollut heinäkuu..ja mitä tulee tohon Mallorcaan niin kyllä sieltäkin löytyy kauniita paikkoja, mut aika paljon turisteja joka puolella. Niin ja espanjaa kannattaa opetella ees muutama sana, paikalliset on aika pitkämielisiä kuunteleen vaikka mitä mongerrusta, toisin kun esim Pariisissa..

Kaikkiaan Espanja on kokemisen arvonen paikka!

mk

22.6.2004

torreviejassa vietin viikon 1998 ja silloin siellä ei edes isoissa tavarataloissa osanneet englantia?! en hirveemmin pitänyt…

laura

25.6.2004

Suosittelen lämpimästi matkakohteeksi jo edellä mainittua ja kehuttua Torremolinosta. Se on 70-luvun turistihelvetti, joka on ilmeisesti menny Suomessa jo ajat sitten pois muodista ja nykyään sitä vois kutsua jo ihan oikeeks kaupungiks, vaikka siellä on edelleen aika paljon brittituristeja. Tästä kenties johtuu paikallisten mielestäni ilmiömäinen englannin kielen taito. Erittäin hyvät ja helppokäyttöiset kulkuyhteydet renfe-junalla Malagaan ja sieltä sitten ihan koko etelärannikolle, mm. Valenciaan, Granadaan, Rondaan ja Gibraltarille. Varoitus: Jos menet, varaudu palaamaan takaisin, sillä paikka vie sydämesi.

Lotta

6.8.2004

Viime kesänä reilaltiin Euroopassa ja Espanjassa tehtiin reissu akselilla Barcelona-Valencia-Madrid-(Lissabon)- San Sebastian. Tykkäsin kovasti, varsinkin San Sebastin oli tosiaan todella kaunis. Ja siellä on ihka oikea delfiini lahdessa! 🙂 Ja Valenciassa oli ihana ranta.Varoituksen sana: Valenciassa EI kannata juoda raanavettä. Kysyn aina paikan päällä, voiko vettä juoda vai ei – he sanoivat siellä, että voi, mutta jälkeenpäin kuulin, että he sanovat niin, mutta ei se oikeasti ole juomakelpoista…niinpä seurauksena oli parin päivän kuluttua hillitön kuume ja oksentelut, mutta kyllä se siitä.Portugaliin oli vähän ikävän kallis matkustaa. Madrid-Lissabon-välillä menee vain hotellijuna (öisin), joka istumapaikallakin maksoin reilaajalle noin 25 euroa. Vähän kirpaisi, mutta toisaalta, ainakin pääsi perille ja saman verran olisi voinut upota hostelliinkin.Madridissa oli tosi tylyä palvelua lipputiskillä, kannattaa varautua…muuten suositeltava paikka käydä. Etelä-Espanjaa (Granada, Sevilla) monet suosittelevat, harmi kun ei itse ehtinyt – jotain sitten ensi kerraksi! 🙂

Ihan loppu

30.8.2004

Barcelona, 7pva menossa taalla jaa hmm.. nojaa jos jaksaa bilettaa kokoaika ja tykkaa hikisesta ja haisevasta kaupungista ni tanne vaan.. ihan jees, paljon huumeita ja huoria. vanhoja ja nuoria jotka haluu sulta rahat ja vaatteet kuoria.Mut joo kyl taal bileet on…

Kalle

5.10.2004

Jos tarvitset majoitusta Barcelonasta tai ympäristöstä kannattaa vierailla sivuilla http://www.rentavista.fi.

mary

8.10.2004

Sevilla on sanonnan mukaisesti Andalucian helmi.. Kaunis kaupunki, ja sieltä löytää sen mitä Espanjalta odotetaan; flamencoa, härkätaisteluita ja hyvää viiniä…;) Suosittelen…

sus

15.12.2004

Lotta kirjoitti: “Varoituksen sana: Valenciassa EI kannata juoda raanavettä. ”

Asuin Valencian alueella vuoden, eikä mahatautia kertaakaan. Kyllä voi juoda.

Pedro

14.1.2005

Kesällä 2000 olin Etelä-Espanjassa kolmen viikon ajan kielikurssilla. El Puerto de Santa María paikkana. Valitettavasti matka osui (nuoruuden tyhmyyttä) heinä-elokuun vaihteeseen ja ilmasto oli vähemmän mieluisa. Lämpötilat pysyivät kahden ensimmäisen viikon ajan visusti yli 40 asteessa! Onneksi oppitunnit olivat iltapäivisin ilmastoidussa luokkahuoneessa, ja opettajakin osasi käyttää ilmastointilaitetta. :)Kaupungista löytyy maailman toiseksi suurin (näin ainakin meille väitettiin 😉 ) härkätaisteluareena. Vaikka en olekaan yltiöpäisen verenvuodatuksen ystävä oli kyseistä tapahtumaa pakko käydä katsomassa. Teimme myös retken Rondaan, uskomattoman kauniiseen kaupunkiin vuorten kupeessa. Niiltä vanhoilta silloilta ei kyllästy ihailemaan maisemia!! Itse el Puerto… muutamia jenkkejä löytyy, paikalliset osaavat juhlia ja suurimmissa pubeissa osataan arvostaa rahaa. Mene hieman syrjemmille kaduille ja saat alta puoleen hintaan saman juoman! Joillakin kaduilla leijui läpitunkematon koiranpaskan haju, johtuen varmaan suuresta kulkukoirien määrästä. Shoppailusta himoitseville en voi paikkaa suositella, koska lähin kauppakeskus sijaitsee hieman kauempana. Eikä sekään mikään ostosparatiisi ole (varsinkaan jos on kävellyt helteessä, auringonpaisteessa, tunnin matkan kaupungin toiselta laidalta ja on “hieman” jo janoissaan kun vesipullo tyhjeni ennen puoltaväliä). Paikalliset ovat ystävällisiä, varsinkin jos vaivautuu opettelemaan edes vähä espanjaa. Italialla ja saksallakin pärjää, el Puertossa jopa todennäköisemmin kuin englannilla. Ja espanjalaisen kanssa jos “erehdyt” juttusille, älä kuvittelekaan pääseväsi ihan hetikohta poistumaan paikalta! 🙂 Liikenne = kaaos, tosin paikallisilta siellä luoviminen tuntuu sujuvan. Suosittelen ehdottomasti!! Kuten koko Andalucían aluetta. Cádiz on myös kaunis.Kulkuyhteydet joko Málagan tai Madridin sekä Jérez de la Fronteran kautta.

SANTIAGO DE COMPOSTELA

21.1.2005

http://www.santiagoturismo.com sivulta löydät paljon tietoa Santiago de Compostelasta ja mm. majoituslistan hintoineen.Lähetämme mielellään tietoa postitse (ilmaiseksi) jos lähetät meille osoitteesi (info@santiagoturismo.com). Jos tarvitset tietoa Santiagon Vaellusreitistä, voit katsoa http://www.xacobeo.es sivua.

Pirre

3.3.2005

Maaliskuussa Valenciassa Las Fallas -bileet!!! Oon ollut pari kertaa jo ja aina vaan uudestaan 🙂 Valencia on muutenkin upee kaupunki, paljon nahtavaa ja ihania ihmisia!! Muita paikkoja joita oon sielta nahnyt on Salmanca, Toledo. Molemmat tosi idyllisia pikkukaupunkeja.. Madrid ja Barcelona.. no jaa.. isoja ja liikaa maahanmuuttajia ja rikollisuutta.. alicante jees kesalla. Pikkukylat Valencian ymparistossa kannattaa kans koluta lapi. Asuin Valenciassa reilun vuoden ja maksoin vuokraa huoneesta n. 100 euroa/kk. Kielen opin taydellisesti siina ajassa!

sami

3.3.2005

Gran Canarialla Moya ja Guia ainakin kyliä, minne Grande Turismo ei vielä iskenyt. Onneksi.

spanieli

13.3.2005

Espanjan vähemmän tunnettu matkakohde Sierra Nevada kannattaa käydä kokeilemassa. Laskettelijan taivas. Todella. Matkat äkkilähdöillä siinä 250-300e plus autonvuokraus. Halvemmaksi tuli reissu KUNNON rinteeseen Espanjaan meikäläisen hiihtoloman aikaan, kuin Suomen Lapin lumille tulee hintaa. Sesongin ulkopuolella myös majoitus kohtuuhintaista, tosin ylhäällä vuorella vähän hintavampaa. Kannattaakin sijoittua Granadaan. Ruoka hyvää ja halpaa.

ana

30.3.2005

Fuengirola on aika suomalaisrakas paikka, siellä asuu paljon suomalaisia ja on oma pieni “suomialueensakin”. ihan kivan kokonen kaupunki jos ei tosiaan oman kielen kuuleminen (ja ruotsin ja saksan ja…)haittaa, hyviä shoppailupaikkoja ja ranta! aika turismipaikka kylläkin, eikä mitään historianähtävyyksiä oo. Mutta päiväreissun sieltä voi tehdä vaikka Sevillaan, missä on ihana katedraali ja on muutenkin isompi kaupunki..eikä Gibraltarkaan kovin kaukana ole. Ite vietin lapsuuskesiä Alicanten lähellä olevassa pienessä kylässä, josta kesäsin kaikenmaalaiset turistit vuokras asuntoja. Meri oli n. 30 m päässä ovelta! Siellä ei sitten kyllä ollut erikoisempaa shoppailu eikä yöelämää yhtä (ja ainoaa..) ravintolakatua lukuunottamatta:)

Macarena

27.4.2005

olin pari kuukautta Sevillassa, asuin Macarenassa. kaunis paikka. kapeat kadut ja autokuskit vähän hulluja. mut paljon nähtävää..Tosin kannattaa katsoa mihin astuu kadulla..=) kadut täynnä koiran…. =/

tiikkus

1.6.2005

Torremolinos oli kyllä hauska paikka, ei törmätty yhteenkään suomalaiseen, mutta espanjalaisia ja varsinkin brittejä riitti.hauskaa riitti ja vähällä rahallakin pärjäs.suosittelen!

Juha Kalliovaara

14.7.2005

Tuli tehtya muutaman paivan reissu Galiciaan… Tosi hienoa luontoa! Siella seudulla ei todellakaan ole paljoa turismia. Kavin ainoastaan parissa isossa kaupungissa, Vigossa ja A Coruñassa. Hienoja paikkoja, tosin siella tuntuu huumehorhoja olevan aika paljon. A Coruñassa oli hiton hieno ranta, sinne tekee mieli paasta uudestaan. Vigossakin olisi ollut hienoja saaria joissa olisi ollut iisot rannat, mutta sinne asti ei aika riittanyt talla kertaa. Lautat vievat ko. saarille n. 15 euron hintaan. Vaikka alueella puhutaankin paikallista gallegon kielta, varmaan kaikki osaavat espanjaa aivan yhta hyvin, joten silla parjaa hienosti. Englanti ja kasimerkitkin toki toimii jos ei espanja ole hallussa =)

jarkkom

28.7.2005

Costa del Solin hinnoista:- 6-pack olutta noin 2e- sidut ja limuviinat yhtäkalliita ku suomes- viinit halpoi kaupassa, varsinkin pahvipakatut :)- jos mahdollista hommaa huoneistohotelli ja kokkaa omat ruokasi niin selviit todella halvalla- vältä turisteille suunnattuja kauppoja korkeiden hintojen takia

– mcdonalds pari cent kalliimpi kuin suomessa- ulkona syöminen suht. kallista- GinTonic 5e klubilla (samal hinnal dokaa rannalla 12 tölkkiä kaljaa:)

mirella

3.8.2005

Jos olette suuntaamassa Espanjaan, niin kaksi on Ylitse muiden; MADRID! kaupunki, ihmiset, elämäntyyli …se vie sydämmen mennessään eikä kaupungista saa ikinä tarpeekseen vaikka sinne palaa aina uudelleen ja uudelleen ja uudelleen…. :)VALENCIA on myös upea paikka! Aitoa Espanjaa eikä mitään turistien kansoittamia hiekkarantoja. Jos Valenciaan on suuntaamassa niin suosittelen ehdottomasti maaliskuuta ja Fallas -tulen juhlaa! Mitään vastaavaa on tuskin koskaan aiemmin nähnyt!!!

juke

22.8.2005

Tulin just 16 päivän reissulta espanjasta. Meillä oli reililippu sinne, koska ajateltiin tehdä reissu Portugaliin ja Marokkoon. Lennot oli Barceloonaan. Heti täytyy sanoa, että REILILIPUN OTTAMINEN oli TODELLINEN VIRHE! Jokaisesta junasta (paitsi paikallisjunista) piti maksaa lisämaksua vähintään 6 euroa, pahimmillaan maksettiin istumapaikasta (madrid-lissabon) 27 ? extraa! Samalla tai lähes samalla hinnalla pääsee bussiin, jotka ovat yleisesti ottaen todella hyviä (kaikissa ei tosin vessaa, joten kannattaa käydä tarpeilla ennen matkaa). ISEC kortilla saa vielä muutenkin halvoista busseista muutaman euron alennusta.

Elintarvikkeiden osalta Espanja ei ollut minun käsityksen mukaan juurikaan halvempi maa kuin Suomi. Tosin kauppahalleissa saa mm persikoita suht halpaan hintaan (noin 70-80 senttiä/kilo). Viinat ja viinit on suhteellisen halpoja (parilla eurolla saa jonkinlaisen viinipullon ja 4-5 eurolla parhaimmillaan litran lekan rommia). Marokkolaisesta pikkuputiikista ostetusta euron “kotiviinistä” lensi laatta parin huikan jälkeen, joten niitä en suosittele. (Saattaa tietysti olla jossain tapauksessa ihan hyviäkin.)

Lennot saa halvimmillaan Ryanilta siihen viiteenkymppiin jos varaa noin puoli vuotta aikasemmin.. mennessä ja tullessa pitää keikkua/nukkua yö Lontoossa. Parin viikon varoitusajalla saa hyvät lennot parhaimmillaan reilulla kahdella- kolmellasadalla.

En tiedä minkälaisista rannoista tykkäät, mutta jos minä vielä pääsisin Espanjaan menisin ehdottomasti pohjoisosien tai Portugalin rannoille, mihin Atlantti työntää massiivista surffiaaltoa! 🙂 Vesi on tietysti viileätä ympäri vuoden (Pohjois-Espanjassa ja Etelä-Portugalissa saattaa olla kesällä vähän lämpimämpää vettä kuin Lissabonin tienoilla.) Välimerihän on tietysti jokseenkin lämpimämpi (mutta tylsempi.. :). Mielestäni Barceloonankaan ranta ei ollut yhtään häiritsevän ruuhkainen, vaikka siellä on just pahin lomakausi menossa nyt elokuussa. Barsasta pääsee myös laivalla Ibitsalle, jos tykkää clubeista. (siellä varmasti populaa riittää) Jos menette sinne kevättalvella niin voi olla, että ihan joka päivä ei mitään biitsikelejä edes ole..

Niin ja siitä reililipusta vielä: Marokon lautasta piti saada 30% alennus, mutta paskan nakit! Ei saanu mitään alennuksia. 200 euroa meni ihan kankkulan kaivoon. En suosittele reililippua (pelkästään) Espanjan alueelle kenellekkään, ellei sitten meinaa istua 16 vuorokautta yhtä soittoa junassa.

Barceloona – ihan siisti kaupunki välimeren rannalla, paljon nähtävää.

Madrid – Kuuma ja vähän tunkkainen kaupunki ihan keskellä espanjaa, paljon museoita ja nähtävää.

Lissabon – (Kuulema) hyvää yöelämää. Baariin kannattaa mennä yhden aikaan ja ne ovat auki noin seitsämään. Hyviä surffiaaltoja suht lähellä!

Tanger – Afrikan Kabuli. Hektinen, paskainen, ahdas ja niljakas kaupunki täynnä rosvoja ja muita häsläreitä. Hintataso vähän halvempi, kuin espanjassa. Thé Vert – ainoa hyvä asia Tangerissa 🙂 (lämmin makea minttujuoma)

Bobadillo – Kuvittele itsesi Clint Eastwoodin vastanäyttelijäksi, kun ratsastatte autioituneeseen länkkärikaupunkiin…

Ola

24.8.2005

Barcelonaa voin lämpimästi (näin loppukesän ja syksynkin sääoloihin viitaten) suositella kaikille. Olimme kaverin kanssa kaupungissa ja sen lähialueilla 10 päivää. Elokuun painostava kuumuus oli valitettavasti karkottanut osan paikallisväestöstä maaseudulle. Tästä olin etukäteen jopa hieman kauhuissani ennen matkaa. Pelko osoittautui kuitenkin aiheettomaksi sillä kaupunki oli todellakin täynnä elämää niin öisin kuin päivisinkin myös tänä “hiljaisena kuukautena”…valitettavasti myös turistiryntäyksen ansiosta. Pakolliset nähtävyydet suosittelen katsastamaan heti ensimmäisinä päivinä jos ne ylipäätään on pakko nähdä. Mikäli haluat vältellä turisteja, välttele La Rambla – MareMagnum -akselia. Eixample ja erityisesti Gràcia tarjoavat huomattavasti autenttisempia kokemuksia. Erityisesti jälkimmäinen öisin! Dalí -museota Figueres’ssa suosittelen silti kaikille, osittain halvan ja mielenkiintoisen junamatkan ansiosta. Varudu silti tuskalliseen jonottamiseen museon ulkopuolella. Montserratin luostarivuori on myös käymisen arvoinen paikka. Ihmisille kannattaa jutella estottomasti ja nostaa muutenkin sosiaalisuusastetta. Barcelonassa et ole outo lintu, jos haluat tutustua spontaanisti uusiin ihmisiin. Älä epäröi, sillä Suomeen palatessa se on jo liian myöhäistä.

Pipsa

30.8.2005

vastaisin nimimerkilläa “ei nimeä” kirjoittaneelle:

että..

Espanjassa ei pärjää kehnolla eikäa hyvälläkään englannilla, paitsi erittäin turistisilla paikoilla, maaseudut ja pikkukaupungit ovat ainoastaan espanjaa puhuvien ihmisten “vallassa”Itse palasin juuri vaihtovuodelta espanjasta, eikä edes yo:lla osattu englantia!

Paikallinen hintataso ainakin etelä-espanjssa on alempi mitäa suomen, kuten ruoat ja vaatteet ovat edullisia, ja autot! 😉 Ja baareissa on halpaa.. etenkin Almerian ja Granadan provinsseissa harrastetaan vielä kuuluisaa TAPAS-kulttuuria, jolloin juoman mukana baarissa aina saa jotain pientä purtavaa.

Lentolippujen hinnat vaihtelee tosi paljon paikasta ja lentoyhtiöstä.. halvimmillaan pääsee kun lentää esim. viron, ruotsin tai englannin kautta halpalentoyhtiöillä, mutta silloin täytyy vaihtaa konetta luultavasti ainakin 2 kertaa.. Näin maksuja tulee ehkä noin 100 euroa per suunta.Suoria lentoja madridiin saa 250 eurosta (meno-paluu) ja malagaan 320 eurosta (meno-paluu).

Espanjan hienoimmat rannat allekirjoittaneen mukaan löytyy eteläkärjestä, Tarifan ja Cadizin maakunnan alueelta, jossa voi uida (Tarifa) sekä välimeressä, että atlantin valtameressä. Hiekkarannat muistattuvat hawaiita, ja siellä ei hienoisen ja ainaisen tuulen vuoksi ei ole niin hirmuisen ruuhkaista. Ja voi tavata paljon surffareita, etenkin amerikkalaisia! Toinen ihana rantapaikka on Almerian rannikko, Cabo de gata, esimerkiksi. Siellä on “neitsytrantoja”, jotka on kuitenkin helppo löytää pienen kävelyn päätteeksi!

Toivottavasti on apua jollekin!! Ja hyvää lomaa!!

-h-

24.9.2005

katselin 02/ ´05 Fuengirolaa viikon ajan. Tuli aika perusteellisesti nollattua kaikki stressit ja muut sellaiset. Suosittelen apart-hotel Veramar I:stä c/ Burgosilla!!! Kannattaa myös käydä tsekkaamassa Breezers Bar lähellä rannan Mäkkäriä!

ninni

9.11.2005

Espanjassa harvat espanjalaiset osaavat englantia joskin nuorison keskuudessa kieli on yleistynyt. Kyllä pärjäät englannilla, mutta kannattaa pitää espanjan sanakirjaa tukena. Ainakin Barcelonassa pärjäsi englannilla ja elekielellä.

tiuhti&viuhti

12.1.2006

Tinja. Viime kesänä reissattiin Andalusiaa ympäri. Junalla muuten, mutta just tuo Malaga-Sevilla-väli mentiin bussilla. Junalla pääsi tosi näppärästi, ilmastoidusti ja suht halvallakin. Ja rautatieasemilla esim. lipunmyynti ja tavaroiden säilytys tuntuivat toimivat näppärämmin kuin bussiasemilla. Malagasta otimme bussin ensin Rondaan, jossa vietimme päivän, ja jatkoimme illalla sitten bussilla Sevillaan. Malagasta lähtee busseja suoraan Sevillaan, mutta me epähuomiossa noustiin bussiin, joka kulki rannikon kautta eli pysähtyi jokaiseen rannikon kylään ja lähti ylöspäin vasta Marbellan jälkeen. Nopeammin pääsee varmasti suoralla bussilla.. Myös bussiaikataulujen kanssa oli jossakin jotain ongelmaa, kun jokainen bussifirma tuntui ilmoittavan asemallakin aikataulunsa erikseen, eikä niistä sitten oikein tiennyt…
Kyllä kannattaa matkustaa. Cadizia, Malagaa ja Sevillaa ainakin suosittelen. Malagaan satuimme ferian aikaan, jolloin koko kaupunki oli yhtä juhlaa. Hostellit varattiin yleensä edellisestä kaupungista puhelinkopeista soittamalla:)->halvempaa kuin kännykällä ja kivempi tulla uuteen paikkaan kun yö on jo valmiina. Elokuussa etelässä oli paljon muualta espanjasta tulleita lomalaisia mutta vain Rondassa turistimeininki alkoi vähän ahdistaa. Andalusiahan on ihan täydellinen paikka matkustella: isoja kaupunkeja ja pikkukyliä, rantsua ja kulttuuria ja historiaa ja kaupunkielämää, hyvää ruokaa ja juomaa ja kahviloita, kuumaa ja karua mutta ihana meri ja valo, turistit keskittyneet lähinnä marbella-malaga-välille, joten espanjaa ja elekieltä saa käyttää ja varmasti tapaa ihania ihmisiä. (Granada kuulemma vie sydämen, siellä emme ehtineet käydä mutta seuraavaa reissua jo suunnitellaan…)

tirmo

15.5.2006

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
About Madrid

tirmo

15.5.2006

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
El Pais
Espanjalainen sanomalehti

Jockey

21.5.2006

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
Costa Blanca Suomi Info
Ensimmäinen suomenkielinen nettisivusto Costa Blancasta. Kaupunki-esittelyjen ohella, keskeinen sisältö tulee olemaan Costa Blancan alueella toimivien suomalaisten yrittäjien ja yritysten esilletuonti.

Jockey

21.5.2006

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
RentaVista
Loma-asuntoja vuokrattavana useista kohteista Espanjassa.

pöre

27.7.2006

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
Kävelyreittejä Espanjassa
Kävelyreittejä Espanjassa
Topwalks sisältää yli 100 yksityiskohtaista reittikuvausta Espanjan
kävelyreiteistä myös suomeksi (slideshow, kartta, GPS-välipisteet ja ajo-ohjeet
kustakin reitistä). Kuvapankista löytyy kuvasarjat 800 alueen kasvista. Sivustoa
täydennetään jatkuvasti. Seuraava päivitys kesällä 2007.

aizea

16.8.2006

Pitää vielä hieman korostaa jo esiin tulleen San Sebastianin ihanuutta. Sydän jäi sinne siellä vietetyn kevään jälkeen ja halu takaisin on kova. Kauniita rantoja keskellä kaupunkia josta löytyy kaikki tarvittava. Kansainvälistä tunnelmaa joka ei kuitenkaan ole liialla turismilla pilattu. Baskialueen ominaispiirteet silti hyvin esillä.

anskubansku

23.9.2006

kertokaa voisittoko jäädä asumaan espanjaan vakituisesti entä mikä olisi se paikka? itsellä on suunnitelmissa….

Make

30.9.2006

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
Espanja.org – Elämyksiä Espanjasta
Espanjasta kiinnostuneille keskustelufoorumi, jossa voidaan vaihtaa ajatuksia ja elämyksiä Espanjasta ja siellä asumisesta. Keskusteluihin osallistuu paljon Espanjassa asuvia suomalaisia vastaillen kysymyksiin ja antaen hyviä käytännön vinkkejä!

tolemu

2.1.2007

2.01.07
Kanariansaaret ovat mainioita vaellusretkikohteita talvisinkin. Olemme ottaneet vain lennot Teneriffalle ja sieltä käyneet eri saarilla. Espanjankielen jonkinlainen taito on eduksi. yövyimme milloin missäkin ns pensionissa. Lonely Planet on täälläkin erinomainen apu, samoin erilaiset vaelluskirjat esim Sunflower sarjan kirjat. Säätiedotusten seuraaminen on ehdottoman tärkeää talvisaikana, jos menee vuorille. Sääolosuhteet saattavat muuttua todella nopeasti.

Ppuro

15.1.2007

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
Teneriffa
Suomenkieliset matkailusivustot Teneriffasta. Tietoa ja kuvia saaren eri osista.

hennaelina

19.3.2007

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
BCN Loft Hostel Styled Apartments
Valikoima hyvin varustettuja asuntoja Barcelonan keskustassa, seka ryhmille etta yksityisille vieraille, iasta riippumatta. Tavarasailytys, sisaanpaasy asuntoihin riippumaton ajankohdasta ja vieraille jarjestettyja juhlia ilmaiseksi joka viikko!

Ppuro

11.10.2007

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
Espanja Matkailijalle
Matkailusivustot Espanjasta. Tietoa ja kuvia maan eri alueista ja kaupungeista

nube

12.10.2007

pakko kirjoitella jotain… asuin viime vuonna 7 kk espanjassa, extremadurassa ja sevillassa ja myös madrid tuli hyvin tutuksi. Jos kolme puolta tästä monikasvoisesta maasta haluaa nähdä, siinä jo vinkki.
Extremadura on Espanjan maaseutumaisin ja köyhin alue jossa turisti on vielä nähtävyys. Itse tutustuin La Serena-seutuun, jossa on pikkukyliä ja pikkukyliä. Maisemaa katsoessa voisi välillä luulla olevansa kuussa, niin kummallisia kivimaisemia en ole nähnyt missään muualla. Puebla de Alcocerissä olevasta linnasta henki salpautui. Merida on myös mahtava pieni kaupunki täynnä roomalaisia muinaismuistoja, sieltä löytyy amfiteatterit ja vaikka mitä, yhteislippu on halpa ja sillä tosiaan pääsee kaikkeen. Kuitenkaan liian moneen turistiin ei törmää. Caceres-niminen kaupunki ylempänä Extremadurassa on myös kuuluisa. Muutoin Extremadura on tuntematon, mitä nyt lintuharrastajien keskuudessa. Mutta varsin “tutkimatonta” espanjaa vielä!
Sevilla, Sevilla onkin oma lukunsa. Rakastuin kaupunkiin viikonloppuvierailulla ja kuukauden päästä muutin sinne. Uskomaton arkkitehtuuri, kaupungin halkaiseva joki, Plaza de España, Katedraali, ja tietysti yöelämä.. Sevilla on kliseistä Espanjaa mutta suurella sydämellä. Aurinko paistaa ja andalucialaiset osaa ottaa ilon irti elämästä…Ostosmahdollisuudet on myös hyvät, keskusta on kylämainen mutta tiivis, kauempaa löytyy mainioita ostoskeskuksia (Airesur ja Metromar esimerkiksi) sekä outlet-keskuksia. Cartujassa pidetään viikonloppuisin markkinoita jonne löytää väkijoukkoa seuraamalla. La Carboneria-baari on turistinen mutta kelpaa halpaan flamenco-kokemukseen. . Vaihtoehtobaariksi mainitsisin Elefunkin joka löytyy Calle Arenalilta (ennen klo 03 ei kannata mennä). Triana ja Santa Cruz on alueina kuuluisat ja Santa Cruzin kaduille on ihana eksyä… Bussit kulkee kunhan saat jostain selville mihin mikäkin menee. Calle Betis on turistinen, mutta helppo valinta, jos pitää päästä syömään tai juhlimaan. Sevillassa et ole turistina yksin, mutta englanti on silti vielä monelta paikallilta haussa. Sevilla on härkätaistelua, siestaa ja mañanaa, mutta ei nyt liiaksi. Selvästi kuitenkin Andaluciaa! Siesta on pyhä ja liikenne sen mukainen koko kansan tunkiessa motarille ja sitä kautta idylliseen taloonsa naapurikyliin.
Madrid on oma lukunsa. Itse tiivistän sen seuraavasti: Fuencarral (ostoskatu), Supersonic (klubi) Plaza Maoyr (se minne kaikki turistit menee) Kuninkaanlinna (toinen suositeltava nähtävyys). Kaikissa edellisissä kannattaa käydä. mahtava Madridissa on metrojärjestelmä ja kaikkea muuta, josta joku osaavampi kertokoon. Madrid on nuorekas, kansainvälinen sisämaakaupunki, jossa riittää myös espanjassa monesti harvinaiseksi jäävää vaihtoehtokulttuuria.
Lisäksi mainitsen käymisen arvoisiksi Madridin lähestöltä Segovian ja Toledo. Molemmat nättejä pieniä kaupunkeja.
Etelästä löydän vielä Granadan, jota ei kannata missata. Idän kulttuurin vaikutus näkyy basaarikujilla ja teehuoneissa. Alhambra on pakollinen paikka! muuten voikin keskittyä kaupungin tunnelmasta nauttimiseen.
Cadizissa on rantaa ja katedraali ja historiallinen pieni keskusta josta poistuessa hämmästelee taas modernisaation määrää.
ja hei, unohtakaa ne aurinkorannikon turistimestat, tää maa on täynnä ihmeitä!
p.s. socibus liikennöi väliä madrid-sevilla menopaluu noin 30 e vaikka matkaa suuntaansa ehkä 550 km. istumalihaksia tarvitaan mutta kuinka halpaa elämä voikaan olla!

mackan

23.10.2007

Playa del Inglés,Gran Canaria, Kanariansaarilla. Upea paikka. Aurinkoa joka päivä, lämpöä myös helmikuussa. Käytiin myös Palmitos Parquessa, hieno kokemus sekin. Lähinnä negatiivista oli liian aktiiviset sisäänheittäjät ja kauppakeskusten huono taso, rihkamaa ja tylyjä myyjiä jotka lähes pakottavat ostamaan. Eräskin huusi peräämme että “Hullu suomalainen”…=) Mutta silti positiivinen matka…Seuraavaksi Puerto Ricoon.

Ppuro

15.11.2007

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
Gran Canaria
Tietoa saaren kaupungeista ja loma-aluiesta

mauno66

29.12.2007

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
Kanariansaaret
Keskustelua, videoita ja kuvia Kanariansaarista.

pöre

14.3.2008

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
Topwalks – Kävelyreittejä Espanjassa
Päivitetty:
Kävelyreittejä Espanjassa
Topwalks sisältää 150 yksityiskohtaista reittikuvausta Espanjan vaellusreiteistä myös suomeksi (slideshow, kartta, GPS-välipisteet ja ajo-ohjeet kustakin reitistä). Kuvapankista löytyy kuvasarjat 1200 alueen kasvista. Sivustoa täydennetään jatkuvasti.
Sivusto kattaa Aragonin, Andalusian ja Valencian upeimmat luontoreitit.

pides

2.5.2008

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
Ibiza-Spotlight
kaikki tarpeellinen tieto ibizan matkailijalle.

Pallontallaaja

9.4.2013

Mielenkiintoista

spyde

20.5.2015

Espanjassa riittää kyllä tekemistä, onhan kyseessä melko iso maa. Etenkin tähän vuodenaikaan on loistavaa matkustaa! Lomalistasta on tullut käytettyä kohteen valintaan Espanjassa mitä suosittelen muillekin http://www.lomalista.fi/lomakohteet/eurooppa/espanja

  • Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Majoitustietokanta

Tietokannassa 208 majapaikkaa, 0 ilmaismajoitusta ja 105 kommenttia.

Uusin majapaikka:
Satunnainen majapaikka:

Aiheeseen liittyvät keskustelut

alicante
  • 18 viestiä
  • Viimeisin: susanna8, 1 vuosi sitten
Córdoba
  • 12 viestiä
  • Viimeisin: hard, 1 vuosi sitten

Uusimmat tarjoukset

Suosituimmat maat

Thaimaa

Thaimaa on Kaakkois-Aasiassa sijaitseva suosittu lomakohde, jonka pitkät rannat ja edullinen…

Italia

Italiasta riittää moneksi; historiaa Rooman Colosseumilla, romantiikkaa Veronassa Roomeon…

Espanja

Espanjaan matkatessaan sukeltaa maailmaan, joka on niin kaukana suomalaisesta, kuin vain Euroopan…

Australia

Australia on eteläisellä pallonpuoliskolla sijaitseva mannervaltio, joka on maailman pienin manner,…