Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Filippiinit - Pallontallaajat.net

Filippiinit

Filippiinit

Pääkaupunki: Manila (1,7 milj. as.)
Väkiluku: 99,9 miljoonaa
Pinta-ala: 300 000 m2
Valtiomuoto: tasavalta
Valuutta: Filippiinien peso (PHP)
Sähkö: 220V/60Hz, eurooppalainen ja yhdysvaltalainen pistoke
Viralliset kielet: filipino, englanti
Muita kaupunkeja: Quezon City (2,2 milj. as.), Davao (1,2 milj. as.), Lapu-Lapu City (292 500 as.)
Naapurimaat: Taiwan, Indonesia, Malesia, Vietnam, Kiina
Kansainvälinen suuntanumero: +63
Aikaero: UTC +8

Päiväntasaajan yläpuolella, Kaakkois-Aasiassa sijaitseva Filippiinit on jättimäinen, yli 7000 saaresta koostuva saarivaltio. Filippiineillä pääsee nauttimaan upeista luonnonnähtävyyksistä, kuvankauniista saarista ja herkullisesta ruokakulttuurista. Pääkaupunki Manila tarjoaa suurkaupungin tunnelmaa, ja rauhoittumaan pääsee seesteisillä saarilla.

Halpa hintataso yllättää

Halvimmillaan lennot Filippiineille saa noin 600 eurolla, kalleimmillaan liput ovat joulusesongin aikana. Edullisimmat liput saa, kun ostaa lennot mahdollisimman hyvissä ajoin.

Filippiinien hintataso on todella edullinen verrattuna Suomeen. Esimerkiksi ravintola-aterian saa parilla eurolla, vesipullon 30 sentillä ja olutpullon 50 sentillä.

filippiinit4

Rentoa rantaelämää ja vesiurheilua

Filippiineille matkustetaan ottamaan rennosti ja nauttimaan elämästä. Saariryhmä tarjoaa loistavat vesiurheilumahdollisuudet sukelluksesta surffaamiseen, mutta myös mahtavia vaellusreittejä ja muita upeita luontokohteita. Filippiinit on myös mainio kohde shoppailun ystävälle, sillä alhainen hintataso ja monipuoliset ostosmahdollisuudet takaavat sen, ettei kotiin tarvitse palata tyhjin laukuin.

Filippiineillä on trooppisen kuuma ja kostea ilmasto, ja lämmintä on läpi vuoden. Kuuminta on maaliskuusta toukokuuhun ja märintä kesäkuusta marraskuuhun. Filippiineillä on myös taifuunien uhka.

Vieraanvaraisten kristittyjen maa

Filippiinejä sanotaan Aasian ainoaksi kristityksi maaksi, mutta saarivaltiolla ei ole valtauskontoa, vaan perustuslakiin kirjattu uskonvapaus takaa sen, että saarella harjoitetaan useita uskontoja islamista taikauskoon. Valtaosa filippiiniläisistä on kuitenkin katolisia.

Filippiiniläiset ovat todella vieraanvaraisia, ja vieraille tarjotaan usein parempaa ruokaa mitä isäntäväellä olisi varaa syödä. Ulkomaalaisia autetaan mieluusti, mutta joskus paikalliset haluavat maksun palkkioksi avustaan, ja esimerkiksi auton parkkeeraamisessa ja taksin tilaamisessa avustavat paikalliset on syytä torjua, ellei avusta halua maksaa. Pukeutuminen on Filippiineillä vapaamuotoista.

Englanti on toinen Filippiinien pääkielistä, joten englannintaitoinen reissaaja pärjää Filippiineillä mainiosti. Toinen pääkieli on filippiini.

Pysy valppaana

Filippiineillä on terrori-iskujen ja levottomuuksien uhka, ja reissaajan tuleekin olla valppaan varovainen liikkuessaan yleisillä alueilla. Mielenosoitukset ovat usein rauhallisia, mutta voivat pahimmassa tapauksessa äityä valtaviksi väkivaltaisiksi yhteenotoiksi, joten niitä on syytä välttää.

Rankkasateiden aiheuttamat tulvat ja maanvyörymät voivat olla vaarallisia, samoin pyörremyrskyt joita voi sattua myös sadekauden ulkopuolella. Ryöstöt ovat todella yleisiä, ja joskus aseelliset ryöstöt kärjistyvät henkirikoksiksi. Taksi kannattaa tilata aina valvotulta alueelta tai viralliselta taksitolpalta, sillä taksikuskit saattavat ryöstää asiakkaita. Tuntemattomilta ei tule vastaanottaa juomia.

Suomen ulkoministeriö suosittelee matkustusilmoituksen tekemistä ennen matkaa Filippiineille.

filippiinit2

Lentoja välilaskulla

Filippiineille pääsee Suomesta kätevimmin lentämällä. Yhteyksiä Helsingin ja Manilan välillä on useita, mutta suoria lentoja ei ole tarjolla. Välilaskullisia lentoja tarjoavat muun muassa China Southern, Air China, Cathay Pacific ja Air France. Lentoaika on välilaskuista riippuen noin 20-30 tuntia.

Majoitusta on tarjolla kaikista hintaluokista halvoista majataloista kalliisiin hotelleihin, mutta luksushotellien taso on alhaisempi kuin naapurimaissa. Halvimmillaan hostellin saa muutamalla eurolla yölle, vaatimattoman hotellihuoneen kahdelle noin kymmenellä eurolla yö. Filippiineillä on runsaasti tarjontaa, eikä majapaikkaa ole välttämätöntä varata etukäteen.

Matkusta Filippiinien sisällä

Pitkät välimatkat taittuvat Filippiineillä kätevimmin lentäen. Tarjontaa on runsaasti, ja Filippiinien sisäisiä lentoja lentävät muun muassa Philippine Airlines, Cebu Pacific, Air Asia sekä Tiger Airways. Valtaosa lennoista kulkee Manilan, Clarkin ja Cebun alueille mutta tarjontaa on myös muualle. Lentomatkustaminen on melko edullista, ja esimerkiksi reilun tunnin mittainen lento Cebusta Manilaan maksaa Cebu Pacificin kyydillä 19 euroa. Euroopan komissio asetti vuonna 2000 kaikki Filippiineillä rekisteröidyt lentoyhtiöt lentokieltoon EU:n alueella, sittemmin mustalta listalta on poistettu Philippine Airlines.

Filippiinien junayhtiö Philippine National Railways tarjoaa kahta pitkää yöjunayhteyttä: Manilasta Nagaan ja Manilasta Ligaoon. Rautatieverkostoa on tarkoitus kasvattaa lähivuosina.

Filippiiniläinen liikennekulttuuri poikkeaa suomalaisesta reilusti, ja esimerkiksi bussit ja taksit ajavat usein holtittomasti sekä aggressiivisesti. Teiden kunto vaihtelee reilusti kaupunkien hyväkuntoisista ja monikaistaisista päällystetyistä teistä maaseutujen kärrypolkuihin. Suurissa kaupungeissa on syytä varautua valtaviin liikenneruuhkiin. Autoa vuokrattaessa hintaan voi kuulua myös kuski, mutta ulkomaalaiset voivat ajaa Filippiineillä kansainvälisellä ajokortilla 30 päivää maahan saapumisesta. Torven huudattaminen ja ylinopeus ovat yleisiä.

Busseilla pääsee kätevästi liikkumaan paikasta toiseen myös Filippiineillä, ja se onkin yleensä kaikkein halvin tapa päästä paikasta toiseen. Bussit ovat usein valtavia ilmastoituja maantielaivoja, joissa on toimiva langaton nettiyhteys. Filippiineillä liikennöiviä bussiyhtiöitä ovat esimerkiksi Victory Liner, ALPS the bus sekä Philtranco.

Koska Filippiinit on saarivaltio, on saarten välillä helppoa liikennöidä myös laivalla. Laivamatkustaminen on myös todella edullista. Välimatkasta riippuen saarien väliset laivamatkat saattavat kestää yli vuorokauden. Erityisesti lyhyiden laivamatkojen kohdalla paikalliset huijarit voivat koittaa uskotella turistille että päivän viimeinen laivayhteys on juuri mennyt mutta sopivasti tarjolla olisi yksityinen laivakyyti suolaiseen hintaan. Laivamatka saattaa helposti viivästyä useita tunteja. Laivamatkoja tarjoavan esimerkiksi WG&A SuperFerry, Sulpicio Lines, Trans Asia Shipping Lines sekä Cebu Ferries.

filippiinit1

Viisumia ei tarvita

Suomalaisen passin tulee olla voimassa vähintään kuusi kuukautta Filippiinien matkan päättymisen jälkeen, ja pyydettäessä on voitava myös esittää lippu pois Filippiineiltä. Suomalainen voi oleskella maassa ilman viisumia 30 päivää.

Ennen matkaa Filippiineille on tulee hankkia riskinarvion perusteella rokotteet Hepatiitti B:tä, Japanin aivotulehdusta, Koleraa ja Lavantautia vastaan. Lisäksi Malarian estolääkitys on suositeltavaa osassa Filippiinejä. Luonnollisesi perusrokotteet tulee olla kunnossa. Tarkista aina ajantasaiset rokotussuositukset ennen matkaa esimerkiksi rokote.fi-sivustolta.

Nauti filippiiniläisestä ruuasta

Tippikulttuuri ei ole Filippiineillä yhtä vahva kuin esimerkiksi naapurivaltioissa, mutta esimerkiksi ravintoloissa voi jättää kymmenen prosentin tipin, ellei juomaraha sisälly laskuun. Myös oppaat, ja taksikuskit odottavat kymmenen prosentin suuruista juomarahaa. Hotelleissa, kampaajilla eikä kylpylöissä tarvitse tipata.

Autenttista filippiiniläistä minibudjetin ruokaa saa ruokakojuista. Carenderiat ja turo-turot ovat paikkoja, mihin nälkäisen reissaajan kannattaa suunnata. Valtaosa pääruuista maksaa alle euron, ja vatsan saa taatusti täyteen.

Filippiiniläiset ovat todella vieraanvaraisia ja se näkyy erityisesti ruokapöydässä, ja vieraan on syytä kunnioittaa paikallisten tapoja. Laulaminen ruokaa laittaessa tai ruokapöydässä on töykeää, ja ruokaan tulee suhtautua kunnioittavasti. Myös ruuan jättäminen lautaselle on erittäin epäkohteliasta. Kuten esimerkiksi Kiinassa ja Koreassa, myöskään Filippiineillä ei tule asettaa syömäpuikkoja pystyyn ruokakulhoon.

Syö katuruokaa

Filippiineillä on tarjolla mainiosti katuruokaa, ja edullisia herkkuja löytyy erityisesti koulujen, linja-autoasemien, puistojen ja kirkkojen ympäriltä. Annosten hinta vaihtelee, mutta noin 50 sentillä saa jo maittavan aterian.

Camote Cue on yksi tunnetuimpia filippiiniläisiä katuruokia, ja sitä myydään erityisesti myöhään iltapäivällä. Perinteinen Camote Cue valmistetaan viipaloidusta bataatista joka sivellään karamellisoituneella ruskealla sokerilla ja tarjoillaan vartaassa. Banaaniversio Banana Cue on muuten sama, mutta bataatin sijaan herkussa käytetään banaania.

Taho on yksi mielenkiintoisimpia filippiiniläisiä kadulla myytäviä jälkiruokia. Rahkamainen mukissa myytävä jälkkäri valmistetaan pavusta ja tofusta sekä joukkoon lisätystä makeuttajasta, jona voi toimia esimerkiksi makea siirappi tai makeat tapiokahelmet.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Ihmettele miljoonakaupungin menoa Manilassa

Filippiinien pääkaupunki Manila on valtava miljoonakaupunki, jota pidetään sieluttomana ja saastuneena betoniviidakkona joka toimii turisteille lähinnä välietappina lentokentältä edemmäs Filippiineille. Se ei kuitenkaan ole kaikki mitä Manila on, sillä kaupungista löytyy muun muassa myös upeita raunioita ja rakennuksia, mainiot shoppailumahdollisuudet sekä esimerkiksi yksi maailman suurimpia kiinalaisia kaupunginosia.

Noin 1,7 miljoonan asukkaan Manila sijaitsee pohjoisella Luzonin saarella, ja kuuluu suureen Manilan metropolialueeseen, jossa asuu noin 20 miljoonaa ihmistä.

Paratiisitunnelmaa Boracaylla

Tunnin lentomatkan päässä Manilasta sijaitseva paratiisimainen Boracay on pieni saari, joka tarjoaa reissaajalle rentoja ranta-aktiviteetteja ja monipuoliset vesiurheilumahdollisuudet. Pitkä saari on monipuolinen lomanviettokohde, sillä esimerkiksi kuivalla kaudella marraskuusta huhtikuuhun, saaren itäpuolella tuulee kovasti, ja se on ihanteellinen esimerkiksi leijasurffaukseen. Samaan aikana saaren länsipuolen rannalla on rauhallista.

Monipuolinen Minadanaon saari

Filippiinien eteläosassa sijaitseva suuri Mindanaon saari on yksi maan tärkeimmistä kulttuurisista kohteista. Saarelta löytyy niin upeita rantoja kuin mielenkiintoisia kaupunkeja. Mindanaon pääkaupunki Davao on mainio tukikohta saarella, sillä kaupunki tarjoaa paitsi mainioita ravintoloita ja ostosmahdollisuuksia, myös lyhyen matkan alueen kauniille rannoille.

Lue Pallontallaajien Filippiinit-keskustelua

Kuvat: Flickr/Storm Crypt, Flickr/Maxi Adrian San Augustin

  • Lähetä sähköpostitse
  • Jaa Twitterissä
  • Jaa Facebookissa
  • Jaa LinkedInissä

Kommentit (1216)

Teemu

12.10.2016

Suomalainen majatalo avautuu Filippiinien Davaossa joulukuussa 2016.
Tule hankkimaan elämän mittaisia muistoja.

terhoguesthouse.esy.es

  • Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Majoitustietokanta

Tietokannassa 35 majapaikkaa, 1 ilmaismajoitusta ja 3 kommenttia.

Uusin majapaikka:
Satunnainen majapaikka:

Aiheeseen liittyvät keskustelut

Uusimmat tarjoukset

Suosituimmat maat

Thaimaa

Thaimaa on Kaakkois-Aasiassa sijaitseva suosittu lomakohde, jonka pitkät rannat ja edullinen…

Italia

Italiasta riittää moneksi; historiaa Rooman Colosseumilla, romantiikkaa Veronassa Roomeon…

Espanja

Espanjaan matkatessaan sukeltaa maailmaan, joka on niin kaukana suomalaisesta, kuin vain Euroopan…

Australia

Australia on eteläisellä pallonpuoliskolla sijaitseva mannervaltio, joka on maailman pienin manner,…