Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Intia matkailuinfo

Intia

Intia

Väkiluku: 1027 milj.
Pinta-ala: 3,3 milj. km2
Pääkaupunki: New Delhi
Valtiomuoto: Liittotasavalta
Viralliset kielet: Hindi
Muita kaupunkeja: Mumbai, Ahmedebad, Kolkata
Naapurimaat: Pakistan, Kiina, Nepal, Bangladesh, Bhutan, Burma ja Sri Lanka
Kansainvälinen suuntanumero: +91
Aikaero: GMT +5.30
Valuutta: Intian rupia (INR)
Jännite: 230-240V

Intia on Arabianmeren ja Bengalinlahden välisellä niemimaalla sijaitseva valtava valtio, jonka rantakohteet houkuttavat kaikenikäisiä lomailijoita, kun taas pohjoisen vuoristokylät vetävät puoleensa seikkailunhaluisia reissaajia.

Pääkaupunki New Delhin kaltaisten miljoonakaupunkien eksoottisuus ja edullinen hintataso kutsuvat minibudjettireissaajia, ja löytyypä maasta myös legendaarisia temppeleitä, joihin myös ulkopuoliset voivat mennä hiljentymään ja mietiskelemään jopa kuukausiksi tai vuosiksi. Intian valtauskonto onkin hindulaisuus, ja se näkyy katukuvassa esimerkiksi lehmiä kunnioittavana käytöksenä.

Intia on edullinen reissukohde

Helsingistä lentää Delhiin ja takaisin noin 500 eurolla, suoralla lennolla matka kestää keskimäärin seitsemän tuntia. Edullisimmillaan lennot ovat syksyllä ja keväällä eli silloin, kun sää on mukavan lämmintä mutta ei vielä liian kuumaa. Esimerkiksi joulusesongin aikana lennoista Intiaan voi joutua maksamaan lähemmäs tuhat euroa.

Hintataso Intiassa on edullinen, esimerkiksi aterian saa alle kahdella eurolla ja metrolipun 20 sentillä. Myös majoittuminen on edullista, ja halvimmillaan hostellimajoituksen voi saada yöksi jopa eurolla.

intia4

Rantaa ja kauniita vuoristomaisemia

Intiaan on perinteisesti menty etsimään itseään ja valaistumaan, mutta toki maassa on muutakin puuhaa kuin istua paljain jaloin nurmikolla. Etelä-Intian rantakohteet vetävät puoleensa turisteja loikoilemaan ja rentoutumaan, Pohjois-Intiaan ulottuva Himalajan vuoristo taas houkuttaa seikkailunhaluisia matkailijoita luokseen. Suuressa maassa riittääkin tekemistä jokaiseen makuun, mutta automatkailuun Intia ei välttämättä ole paras mahdollinen kohde.

Intiaan kannattaa matkustaa keväällä ja syksyllä, kun lämpötilat ovat suomalaisesta näkökulmasta ihanteelliset. Maan suuren koon vuoksi lämpötilat vaihtelevat hurjasti maan sisällä, mutta esimerkiksi toukokuun keskilämpötila on lähellä 30 astetta. Vuoristoon matkatessa lämpötilat ovat kuitenkin täysin eri lukemissa, ja uimahousujen sijaan rinkkaan kannattaakin pakata kaiken varalta villapaita.

Käytökseen ja pukeutumiseen tulee kiinnittää huomiota

Intian pääuskonto on hindulaisuus, mutta myös islam on suuressa roolissa. Näiden lisäksi maassa on useita muita uskontoja, myös kristinuskoa. Erityisesti hindulaisuus näkyy selvästi katukuvassa, ja reissaajan tuleekin käyttäytyä uskontoa kunnioittavasti esimerkiksi kohtelemalla tiellä käveleviä lehmiä hyvin ja peittämällä polvet ja olkapäät temppeliin astuessa. Uskonnollisiin paikkoihin mennessä kengät tulee jättää ulkopuolelle.

Intialaiset pukeutuvat yleisesti melko konservatiivisesti, ja samaa suositellaan myös matkaajille aina ranta-alueiden ulkopuolella. Pukeutumiseen tulee kiinnittää huomiota erityisesti maaseudulla, sillä pienemmillä paikoilla ei turisteja vilise ja länsimaalaisia vaatteita ei olla totuttu näkemään.

Suhtautuminen alkoholiin vaihtelee eri alueiden välillä alueen uskonnosta riippuen, joten reissaajan tuleekin olla tarkkana, missä olutpullon korkkaa. Erityisesti kristityillä alueilla kuten esimerkiksi Goalla tai Punjabissa alkoholin juominen on hyväksyttyä.

Intian valtio on tunnustanut 18 kieltä, joiden puhujamäärä vaihtelee valtavasti. Esimerkiksi hindiä puhuu 250 miljoona ihmistä, kun andamaneesia puhuu vain muutama. Englantia puhutaan hyvin.

Varo huijareita

Intia on melko turvallinen matkakohde, mutta turistialueet kuhisevat taskuvarkaita. Myöskään hotellihuoneeseen murtautuminen ei ole epätavallista. Tilanteet äityvät harvoin väkivaltaisiksi, joten tavaraa suurempaa menetystä ei Intiassa kaikella todennäköisyydellä koe.

Intiassa on todella helppoa tulla huijatuksi, ja kaupankäyntitilanteissa kannattaakin olla tarkkana. Hinta tulee sopia etukäteen aina erityisesti taksimatkojen ja riksakyytien kohdalla, eikä rahanvaihtopisteissä ole ylireagointia laskea saatuja rahoja uudelleen vielä itse.

Julkisia hellyydenosoituksia on syytä välttää, ja yksinäisten naismatkaajien tulee kiinnittää erityistä huomiota turvallisuuteen. Esimerkiksi liikkuminen yksin suurkaupunkien kaduilla ei aina ole turvallista. Ei-toivottua huomiota voi välttää pukeutumalla konservatiivisesti ja huomiota herättämättömästi. Harmiton rupattelu vastakkaista sukupuolta olevan tuntemattoman henkilön kanssa voidaan tulkita helposti flirttailuksi ja vihjailuksi, joka saattaa johtaa epämiellyttäviin tilanteisiin.

Useimpien Intian-reissujen matkakaveriksi ilmaantuu jossain vaiheessa matkaa vatsapöpö. Pese kädet ennen syöntiä reissuripulin ehkäisemiseksi ja juo ainoastaan pullotettua vettä.

intia2

Intiassa on halpa hintataso

Paras tapa matkustaa Suomesta Intiaan on lentää. Helsingistä voi lentää suoraan Finnairilla Delhiin, jolloin lento kestää noin seitsemän tuntia. Helsingistä pääsee Intiaan myös välilaskullisilla lennoilla esimerkiksi Lufthansalla Frankfurtin kautta, Turkish Airlinesilla Istanbulin kautta tai vaikkapa British Airwaysilla Lontoon kautta. Välilaskullinen lento Helsingistä Delhiin kestää välilaskusta riippuen noin 13 tuntia. Edullisimmillaan lennon saa alle 500 eurolla.

Halvan majapaikan löytäminen on Intiassa helppoa. Tarjolla on alle euron hintaista hostellimajoitusta, parilla eurolla irtoavia guest house -yöpymisiä ja viiden euron hotelliöitä. Kansainvälisistä ketjuhotelleista kannattaa Intiassa pysytellä kaukana, sillä niiden hinnoittelu on aivan omaa luokkaansa, ja matkustaja saattaa joutua maksamaan satoja euroja aivan tavallisesta huoneesta, jonka kotimaassa saisi alle satasella.

Puhtauden ja turvallisuuden lisäksi Intiassa majailevan kannattaa aina tarkistaa, että majapaikoissa on tiiviit ikkunat ja sängyissä hyttysverkot malarian ehkäisemiseksi.

Maan sisällä liikkumiseen on useita vaihtoehtoja

Intia on valtavan suuri maa, ja maan sisällä voi matkustaa usealla eri kulkupelillä. Pitkien välimatkojen vuoksi lentäminen on harkitsemisen arvoinen vaihtoehto. Viime vuosina maansisäisten lentojen tarjonta on ollut nousussa, ja se näkyy myös lentokentillä: pienet lentokentät eivät pysy kasvavan tarjonnan perässä ja ruuhkautuvat. Hinnat ovat edullisia, sillä maan toisesta päästä toiseen päähän pääsee lentämään noin sadalla eurolla. Edullisia Intian sisäisiä lentoja tarjoavat esimerkiksi Go Air, IndiGo Airlines, Spice Jet ja Jet Airways.

Intiassa on vanha, kattava ja tehokas rautatieverkosto. Junamatkailu onkin yksi turvallisimpia tapoja matkustaa Intiassa, ja se on tehty mahdolliseksi kaikille yhteiskuntaluokille monitahoisella luokkajärjestelmällä: voit valita kalliin luksusjunan tai hitaamman ja halvemman paikallisjunan. Junamatkailu on suosittua, joten lippujen hankkiminen etukäteen kannattaa. Lippuja myydään paitsi rautatieasemien myyntitiskeillä, myös internetissä.

Taksilla matkustamisessa on omat riskinsä, mutta tarjolla on perinteisten mittaritaksien lisäksi myös etukäteen maksettavia takseja, jotka ovat taatusti luotettavia. Näitä takseja on tarjolla suurten kaupunkien lentokentillä tai vaikkapa rautatieasemilla. Ennen taksin nappaamista matka maksetaan tiskillä, josta saadaan kaksipuoleinen lippu, joista toinen annetaan taksikuskille, joka saa maksun tiskiltä vietyään asiakkaan perille.

Bussilla pääsee niihin paikkoihin, jotka eivät ole saavutettavissa junalla, kuten vaikkapa suosittuun Dharamsalaan. Jokaisella osavaltiolla on oma bussijärjestelmänsä, jotka usein kuljettavat matkustajia myös naapuriosavaltion puolelle. Kuten junissa, myös busseissa on monta luokkavaihtoehtoa. Vaikka halvimmat bussit ovat usein todella täyteen pakattuja, voivat ne minibudjettireissaajalle olla loistava tapa päästä paikasta toiseen, sillä viiden tunnin bussimatkan voi saada alle eurolla – tosin joskus koko matkan saattaa joutua seisomaan, ellei onnistu nappaamaan itselleen istumapaikkaa. Tarjolla on tietysti myös yksityisten yritysten tarjoamia nopeita luksusbusseja.

Liikenne Intiassa on todella kaoottista ja jopa vaarallista, eikä turistin ole kovin suositeltavaa ajaa autoa Intiassa. Suurin osa teistä on melko huonossa kunnossa, ja sen lisäksi ne ovat melko kapeita, mikä tekee ajamisesta entistä hankalampaa. Intiassa ajetaan tien vasemmalla puolella. Jos haluaa välttämättä kulkea omalla autolla Intiassa, voi palkata itselleen kuskin. Kuskin palkkaaminen on melko edullista, sillä edullisimmillaan kuskille riittää noin euron päiväpalkka.

Kolmipyöräinen autoriksa on kaikkein käytetyin intialainen kulkupeli erityisesti sen vuoksi, että pienet laitokset pääsevät kätevästi puikkelehtimaan liikenneruuhkassa tai kapeilla kujilla, jonne ei autolla ole mitään asiaa. Riksoissa on yleensä mittarit, joiden mukaan voi mennä, tai sitten neuvotella kuskin kanssa sopivan hinnan ennen matkan alkua.

intia5

Huolehdi rokotukset ja viisumi kuntoon ennen matkaa

Intian-matkaan tulee valmistautua varmistamalla, että perusrokotukset kuten tuhkarokko-sikotauti-vihurirokko ja polio- sekä jäykkäkouristusrokotus ovat voimassa. Hepatiitti A -rokotusta suositellaan Intiaan matkustaville. Japanin aivotulehduksen, Koleran ja Malarialääkityksen hankintaa kannattaa harkita joihinkin maan osiin matkustaessa, katso tarkemmat rokotetiedot esimerkiksi rokote.fi -sivulta.

Intiaan matkaavan tulee hankkia viisumi, jota voi hakea Intian suurlähetystöstä. Lisätietoa viisumin hakuprosessista on saatavilla Intian suurlähetystön sivuilla.

Suomen kansalaisen on mahdollista saada 30 vuorokauden turistiviisumi lentokentällä Intiaan saavuttaessa, mutta lentokenttäviisumin saa ainoastaan tietyt edellytykset täyttämällä ja se myönnetään pelkästään maan suurimmilla lentokentillä. Jos matkaan lähtee ilman viisumia, tulee olla erityisen tarkkana, että kaikki lentokenttäviisumin vaativat edellytykset täyttyvät.

Syö käsin ja tippaa jos siltä tuntuu

Tippaaminen ei ole Intiassa pakollista, mutta tippiä arvostetaan ja tippaavaa asiakasta kohdellaan taatusti hyvin, mutta halutessaan voi kyllä jättää tippaamatta kokonaan. Ravintoloissa tippiä voi jättää 5-10%, mutta jotkut paikat saattavat lisätä automaattisesti 10% palvelumaksun laskun loppuun. Esimerkiksi hotelleissa laukunkantajille voi tipata 20 rupiaa eli noin 25 senttiä, ja kuskeille tai oppaille 200 rupian eli noin 2,5 euron tippi päivän työstä on riittävä. Esimerkiksi taksikuskeja ei ole tapana tipata, mutta halutessaan esimerkiksi nopean ja turvallisen kyydin jälkeen summan voi pyöristää ylöspäin.

Intialaiset eivät juuri käytä aterimia syömiseen, vaan ruokaa syödään leivän avulla yhdellä kädellä. Joskus käytetään myös lusikkaa, esimerkiksi keittoa syödessä. Käsin syömisen vuoksi pitkiä kynsiä pidetäänkin Intiassa epähygieenisinä. Koska lehmä on hindukulttuurille pyhä eläin, nautaa ei joitain alueita lukuun ottamatta intialaisessa ruokapöydässä näy.

Koska Intia on niin valtavan kokoinen maa, on maan sisällä useita ruokakulttuureja. Tyypillisin intialainen ruoka on kuitenkin mausteinen riisin kanssa syöty ateria, joka voi olla hyvinkin tulista. Kasvisruokaa on tarjolla todella hyvin.

Maista rohkeasti katuruokaa

Intiassa on loistava katuruokatarjonta, ja herkullista katuruokaa myyviä kojuja tulee vastaan miltei joka nurkalla. Vaikka Intian-matkalla iskee usein turistiripuli, ei sen pelossa kannata välttää katuruokaelämyksiä, pikemminkin päinvastoin. Osta katuruoka kojusta, jonne on jonoa, sillä näin voit olla varma että raaka-aineet ovat taatusti tuoreita. Rikkaan ja vaihtelevan ruokakulttuurin vuoksi maalla ei ole yhtä tiettyä katuruokaa, vaan se vaihtelee kaupunkien mukaan.

Kolkatan suosituin katuruoka Kati Roll on intialainen lammaskebab, joka tarjoillaan rullatun paratha-leivän sisässä haudutetun sipulin, chilin ja maustekastikkeen kanssa. Kati Roll on erityisesti toimistotyöntekijöiden suosikki, ja heiltä saakin parhaat vinkit Kolkatan parhaan Kati Rollin löytämiseen. Varaudu maksamaan rullasta 50 sentistä 2 euroon.

Makeannälän yllättäessä Delhissä kannattaa katuruokakojusta hakea Daulat ki Chaatia, maitopohjaista herkkua joka tarjoillaan sahramin, sokerin ja pistaasipähkinöiden kanssa. Daulat ki Chaakia syödään erityisesti talvisin. Annosta myydään ainakin Kinari Basaarilla Chandi Chowkin metroaseman läheisyydessä. Annos makeaa maitopohjaista herkkua maksaa noin 20 senttiä.

intia3

Ihana kamala Delhi

Delhi jakaa mielipiteitä: toisten mielestä se on kamalan likainen ja epämiellyttävä kaupunki, toiset taas löytävät sen rappiosta myös ripauksen romantiikkaa. Niin tai näin, uuteen ja vanhaan Delhiin jakautunut kaupunki tarjoaa vierailijalleen paitsi ostosmahdollisuuksia, hyviä ravintoloita ja nähtävyyksiä, mutta myös köyhyyttä ja huijareita.

Delhi on useimmille matkaajille kauttakulkupiste, sillä esimerkiksi Finnair lentää Helsingistä suoraan Delhiin. Sieltä pääseekin kätevästi kulkemaan ympäri maata. Paras tapa välttyä huijauksilta on selvittää etukäteen, minkä verran mistäkin matkasta kannattaa maksaa ja olla uskomatta selityksiä, että bussi tai juna on juuri haluamallesi päivälle tupaten täynnä tai linjaa ei kuljeta juuri tuona päivänä sattuvan luonnonmullistuksen vuoksi.

Rantaloma Goalla

Länsirannikolla Goa on Intian tunnetuimpia rantakohteita. Alueen kulttuuri on sekoitus intialaista ja portugalilaista kulttuuria, ja vaikka hindulaisuus on Goan valtauskonto, on neljäsosa asukkaista kristittyjä. Se näkyy myös katukuvassa, sillä hindulaisten temppeleiden joukossa on myös useita kirkkoja.

Paras aika käydä Goalla on marraskuusta helmikuuhun, jolloin sää on parhaimmillaan. Alueella on useita kaupunkeja, rantoja ja luonnonsuojelualueita, joten koko lomaa ei ole pakko viettää samassa paikassa. Suosittuja rantoja ovat esimerkiksi pohjoisen Goan Calanguten ja Candolimin rannat.

Valaistu Dharamsalassa

Pohjoisen vuoristoseuduilla sijaitseva Dharamsalan vuoristokylä on tunnettu siellä asustavan tiibetiläisen yhteisön vuoksi. Se, että Dharamsalassa on mahdollisuus tavata Dalai Lama, houkuttaa matkaajia nousemaan korkeuksiin. Dharamsala jakautuu kahteen osaan: ylempään ja alempaan Dharamsalaan. Alempi osa sijaitsee 1 400 metrin korkeudessa, ylempi osa taas 1 750 metrissä, joten Dharamsalassa voi olla hyvinkin kylmä. Tammikuussa lämpötilat putoavat reilusti pakkasen puolelle, kun taas heinäkuussa lämmintä voi olla liki 40 astetta. Märkää on monsuunin aikaan heinäkuusta syyskuuhun.

Sijaintinsa vuoksi Dharamsala tarjoaa reissaajalle upeat vaellusmahdollisuudet, mutta sen lisäksi kaupungissa on mahdollista myös löytää itsensä. Joogaaminen ja meditointi onkin tehty Dharamsalassa todella helpoksi, sillä kouluja on paljon. Myös vapaaehtoistyöhön on useita

 

Pallontallaajien Intia-keskustelualueelle

Kuvat: Flickr/RedBerry, Flickr/Jon Siegel, Flickr/zane&inzane, Flickr/geolis06

 • Lähetä sähköpostitse
 • Jaa Twitterissä
 • Jaa Facebookissa
 • Jaa LinkedInissä

Kommentit (1216)

Emil

28.7.2013

Naapurimaihin kuuluu myös Bhutan ja Burma (:

pallontallaajat

29.7.2013

Kiitos palautteesta, lisäsimme ne faktalaatikkoon!

Heikki

13.10.2013

Mites sen Sri Langan kanssa on? Kuuluuko naapuriksi, vaikka vettä onkin välissä? Onhan Tanska ja Ruotsikin käsittääkseni naapureita.

pallontallaajat

21.10.2013

Kiitos kommentistasi Heikki! Lisätään Sri Lanka mukaan.

Pekka

21.2.2015

Lentokenttäviisumien myöntäminen on ymmärtääkseni lopetettu joulukuussa 2014?

 • Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Majoitustietokanta

Tietokannassa 135 majapaikkaa, 1 ilmaismajoitusta ja 41 kommenttia.

Uusin majapaikka:
Satunnainen majapaikka:

Aiheeseen liittyvät keskustelut

Intian e-viisumi 44....
 • 9 viestiä
 • Viimeisin: Emmita_, 2 vuotta sitten
Kokemuksia andamaane...
 • 90 viestiä
 • Viimeisin: Kirsikkat, 2 vuotta sitten
Intian sisäiset jun...
 • 271 viestiä
 • Viimeisin: musti, 2 vuotta sitten

Uusimmat tarjoukset

Suosituimmat maat

Thaimaa

Thaimaa on Kaakkois-Aasiassa sijaitseva suosittu lomakohde, jonka pitkät rannat ja edullinen…

Italia

Italiasta riittää moneksi; historiaa Rooman Colosseumilla, romantiikkaa Veronassa Roomeon…

Espanja

Espanjaan matkatessaan sukeltaa maailmaan, joka on niin kaukana suomalaisesta, kuin vain Euroopan…

Australia

Australia on eteläisellä pallonpuoliskolla sijaitseva mannervaltio, joka on maailman pienin manner,…