Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Irlanti - Pallontallaajat.net

Irlanti

Irlanti

Väkiluku: 4,5 milj.
Pinta-ala: 70 273 km2
Pääkaupunki: Dublin (1,1 milj. as.)
Kieli: Englanti
Valtiomuoto: Tasavalta
Muita kaupunkeja: Cork (190 000 as.), Dún Laoghaire (185 000 as.)
Naapurimaat: Iso-Britannia
Maatunnus: IE
Kansainvälinen suuntanumero: +353
Valuutta: Euro

YLEISTÄ

Irlanti, Iso-Britannian länsipuolella sijaitseva saari on tunnettu Guinnesista, punatukkaisista ihmisistä ja kielestä, josta ei voi saada selkoa.

MATKUSTAMINEN

LENTÄMINEN

Suomesta pääsee suhteellisen helposti matkustamaan Irlantiin. Irlantilainen halpalehtoyhtiö AerLingus lentää suoria lentoja Helsingin ja Dublinin välillä kaksi kertaa viikossa. Toisella irlantilaisella halpalentoyhtiöllä Ryanairilla pääsee myös matkustamaan edullisesti Dubliniin, mutta suoria lentoja Tampereelta Dubliniin ei tällä hetkellä lennetä.

Myös esimerkiksi AirBaltic ja SAS lentävät Helsingistä Dubliniin yhden välilaskun kautta.

JUNA

Dublinista käsin pääsee kulkemaan junalla melko hyvin pitkin Irlantia.

Junaliput kannattaa ostaa etukäteen internetistä, sillä tiskiltä ostettuna liput ovat huomattavasti kalliimmat. Esimerkiksi junalippu Athlonesta Dubliniin maksaa internetissä 10-25 euroa kun rautatieasemalta ostettuna sama lippu maksaa 22 tai 34 euroa.

Lippujen hintaan vaikuttaa matkustusaika. Jos matkustaa ”Off-peak”- aikoina, eli ruuhka-aikojen ulkopuolella, liput saa edullisemmin.

BUSSI

Edullisin tapa matkustaa Irlannissa on tehdä se bussilla. Kaikissa suurissa kaupungeissa on omat bussiasemansa, joilta pääsee kätevästi myös pienimmille paikkakunnille.

Irlannissa on useita bussiyhtiöitä, joista Bus Eireann on suurin. 

 

Lähteet:

http://www.geonames.org/IE/largest-cities-in-ireland.html
http://www.finland.ie/
http://www.discoverireland.ie

  • Lähetä sähköpostitse
  • Jaa Twitterissä
  • Jaa Facebookissa
  • Jaa LinkedInissä

Kommentit (1216)

Sininen

12.8.2002

Galway on mukava kaupunki, kannattaa ehdottomasti käydä ja käydä sieltä sitten päivän kestävällä kiertoajelulla ympäristössä katsomassa Moherin jyrkännettä (tms.) ja karua ympäristöä. Lippuja ajelulle saa ainakin hostelleista ja turisti-infosta.

Matkailija

10.5.2004

Olin Irlannissa kolme kuukautta ja rakastuin koko maahan.eli suosittelen kaikille lämpimästi että käytte tutustumassa maahan.Parhaina voin mainita Galwayn ja Limerickin ja löytyyhän sieltä paljon muitakin hyviä paikkoja.

Maifa

14.7.2004

Puoli vuotta olin Irkuissa töissä. Käykää tosiaan Galwayssa, ja jos haluatte karunkauniita kaupunkeja, niin Limerick ja Cork myös kandee tsekata. Ja siellä on melko lähellä sellainen pienempi kaupunki kuin Westport, jossa kannattaa etsiytyä Kelly’s Pubiin etenkin lauantai-iltaisin – ainakin ennen oli hyvä DJ tuolloin kehissä. Eikä Pohjois-Irlantiin ole pitkä matka.

Mun on kyllä pakko sanoa, että en huomannut, että irlantilaiset ois sen rennompia tai mukavampia kuin ketkään muutkaan. Tietysti kulttuureissa on erilaisia tapoja, mutta ystävällisyys on paljon enemmän luonteesta kuin kansalaisuudesta kiinni. Olipas suuri viisaus..jeh. Kannattaa kuitenkin mennä. Ehdottomasti.

mallow

18.8.2004

Moi! Olin juuri Irlannissa pari kuukautta töissä ja suosittelen sitä todella lämpimästi kaikille..varsinkin Luoteis-ja Länsi-Irlanti on upeaa ja maisemiltaan henkeäsalpavaa seutua, kannatta tutustua varsinkin Traleen ja Killarneyn kaupunkin(sekä siellä olevaan kansallispuistoon), sekä Dinglen niemimaahan jolta löytyy myös mailien pituisia unelma hiekkarantoja kuten Inch…myös Dinglen kylä niemimaalla kannattaa käydä tsekkaamassa…ja ihmiset on rentoja ja mukavia…varsinkin Dinglessä josta taatusti tapaat useita kansallisuuksia ja eksyt ihaniin pikku pubeihin….

ePa

30.8.2004

Limeric. Käytä B&B majoitusta. Paikallisen YHA-hostellin väki penkoo matkatavarat sillä välin kun asiakkaat ajetaan ulos päivän ajaksi.

ePa

30.8.2004

Irlanti. Työnhaku: Interimit eivät ota yhteyttä. Jos työn saa, niin sen saa kun on konttorissa. Parhaiten työn saa marssimalla suoraan tehtaalle. Pitää olla englanninkieliset todistukset ja – suosituskirjeet sekä työn, että asunnonhakua varten.

kynaniska

11.3.2005

JOs ajattelee Irlantiin toiden perassa lahtemista, kannattaa valita itselleen sopivan paikka. Eli siis mita hakee, elamyksia,rahaa vai mista nyt kukin saa kiksinsa. Jos raha merkitsee jotain, niin yllattaen ei kannata lahtee Dublinin ulkopuolelle. Elaman kannalta parhaat pleissit on Cork ja Galway. County Donegalin alueelle ei kannata hakeutua jos yokerho elama on sydanta lahella..(maaseutua) mita viela, tuuli ja sade, helvetillinen yhdistelma!!

shallowlittlebitch

14.5.2005

Asuin Cong-nimisessä kylässä lähellä Galwayta Co. Mayossa ja olin töissä paikallisessa viiden tähden linnahotellissa. Rakastuin maahan ja etenkin sen asukkaisiin loppuiäkseni! En keksi mitään pahaa sanottavaa Irlannista, paitsi SÄÄ! Vaikka Cork, Galway, Killarney jne on kivoja paikkoja, kannattaa EHDOTTOMASTI lähteä maaseudulle, siellä on se “oikea” Irlanti ja ne kuuluisat maailman ihanimmat ihmiset. Joku päivä palaan vielä Irlantiin, kunhan ensin koluan maailmaa ristiin rastiin muutaman vuoden… Saa laittaa meiliä jos on kysyttävää tms!

db

24.5.2005

Miten tassa maassa voi sataa nain paljon, 2kk aikana sadetta on tullut melkein jokainen paiva.

Shalley

5.7.2005

Irlantilaiset ovat aika suorapuheisia ja saattavat töksäytellä kaikennäköistä, mutta noin ylipäätänsä meininki on hyvin rentoa. Varsinkin “peruspaddyt” tuntuvat vierastavan, jos näytät vähänkin erilaiselta. Fuck ’em.Jos on menossa Dublinissa Barnacles nimiseen hostelliin Temple Bar-alueella, niin kannattaa varautua infernaaliseen meteliin viikon jokaisena päivänä. Hostellin huoneiden ikkunat ovat kadulle päin, ja öisin melu on melkoista. Staffi on vähän takakireää, mutta dormeissa tutustuu mielenkiintoiseen sakkiin.Ja on muuten aivan helvetin kallis city.

waingro

28.7.2005

Irlanti/Ennismahtava paikka. asuin siellä jonkin aikaa ja on kyllä todella kaunis kaupunki ja hyviä paikkoja biletykseen. Mm Queens aivan keskustassa on todella helmi yökerho ja muutenkin ravintola tarjonta on laajaa. 15 000 ihmistä ja hiukan yli 100 ravitsemusliikettä. Irlantilaiseen tyyliin kaikkiin riittää asiakkaita ja meininki on kyllä tosi hyvä.suosittelen. JOs kysyttävää,niin otappa yhteyttä. Btw,jos jollain australiasta infoa jollain ni vastaanotetaan mielellään. olen lähdössä kaverin kanssa sinne vuodeksi bäkkäröimään..

liinu

8.8.2005

Suosittelen vuokraamaan auton ja ajamaan pitkin Irlannin länsi/lounaisrannikkoa. Ring of Kerry ja Mohairin kallioiden seutu on hienoa! Muutenkin maaseutu ja luonto on mukavaa, kaupungit perussettiä.Työhön menijät hankkikaa paikallinen pps-numero sossusta, todistus asumispaikasta ja käykää perillä verotoimistossa. Niin palkansaanti helpottuu ja veroprosentti pienenee….

Pirra

10.10.2005

Tosi byrokraattinen maa. En suosittele tänne töihin tuloa! Lupaukset eivät pidä paikkaansa ja porukka “elää kuin pellossa” eli tosi likaista. Maaseutu kylläkin kaunista mutta tiet kapeita, mutkaisia ja kuoppaisia. Autosta lähtevät helposti peilit ohituksissa. Käydä täällä voi, mutta ei asua ja työskennellä.

Jockey

15.5.2006

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
Tourism Ireland
Paljon tietoa Irlantiin matkaaville suomeksi.

Jockey

21.5.2006

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
Travel Directories Ireland
Hostelleja, leirintäalueita ja muita majoituspaikkoja Irlannista.

Jockey

21.5.2006

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
Bus Eireann
Bussiliikenne Irlannissa.

Jockey

21.5.2006

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
Irish Rail
Irlannin rautatieyhtiö.

Jockey

21.5.2006

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
Irish Ferries
Lauttaliikenne Irlannissa.

Jockey

21.5.2006

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
Budget Hostels in Ireland
Hostelleja Irlannissa.

Jockey

21.5.2006

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
Caravan and Camping Parks
Leirintäalueita Irlannin maaseudulla.

Infinity

2.6.2006

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
Softguide Ireland
Paljon tietoa Irlannista.

Jebatiitti

4.5.2009

Moni valittaa Dublinin korkeasta hintatasosta, mutta mielestäni se on aika pitkälti samanlainen kuin esimerkiksi Helsingissä.

matkakuume

26.2.2010

Dublin on hintatasoltaan Suomea vastaava pääkaupunki. Majoitus ja esimerkiksi taksilla kulkeminen on vähän halvempaa kuin Suomessa mutta esimerkiksi yökerhon sisäänpääsymaksu on viikonloppuisin 10 eurosta ylöspäin. Dublin jakautuu selkeästi kahteen erilaiseen alueeseen: joen eteläpuoli on rikkaiden aluetta ja talot ovat siellä parempikuntoisia, pohjoispuoli on “tavallisten ihmisten” aluetta. Dublin on aktiivinen kulttuurikaupunki ja tarjontaa löytyy hyvin monenlaiseen makuun. Keskustassa suosittelen shoppailun (Penney’s tavaratalo tosi halpa!)lisäksi levähtämään St Stephens Greenillä tai Merrion Squarella lämpimän juoman kera, oiekin viihtyisiä puistoja molemmat. Kannattaa tutustua myös keskustan ulkopuoliseen Dubliniin ja ottaa esimerkiksi edullinen DART-juna Killineyhyn ja kiivetä mäen päälle katselemaan maisemia ja kurkistelemaan aitojen yli julkkisten (mm. Bono, Enya) pihamaille. DART-junan pohjoinen päätepysäkki Howth tarjoaa taas kalastajakylätunnelmaa ja kivoja kävelyreittejä.

  • Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Majoitustietokanta

Tietokannassa 65 majapaikkaa, 1 ilmaismajoitusta ja 64 kommenttia.

Uusin majapaikka:
Satunnainen majapaikka:

Aiheeseen liittyvät keskustelut

Road trip koronan ai...
  • 24 viestiä
  • Viimeisin: mpala, 7 kuukautta sitten

Uusimmat tarjoukset

Suosituimmat maat

Thaimaa

Thaimaa on Kaakkois-Aasiassa sijaitseva suosittu lomakohde, jonka pitkät rannat ja edullinen…

Italia

Italiasta riittää moneksi; historiaa Rooman Colosseumilla, romantiikkaa Veronassa Roomeon…

Espanja

Espanjaan matkatessaan sukeltaa maailmaan, joka on niin kaukana suomalaisesta, kuin vain Euroopan…

Australia

Australia on eteläisellä pallonpuoliskolla sijaitseva mannervaltio, joka on maailman pienin manner,…