Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Islanti - Pallontallaajat.net

Islanti

Islanti

Väkiluku: 308 910
Pinta-ala: 103 000 km2
Pääkaupunki: Reykjavik (112 000 as.)
Kieli: Islanti
Valtiomuoto: Tasavalta
Muita kaupunkeja: Mosfellsbær ja  Kópavogur
Maatunnus: IS
Kansainvälinen suuntanumero: +354
Valuutta: Kruunu

YLEISTÄ

Islanti on Pohjois-Atlantilla sijaitseva saarivaltio. Maa on yksi maailman vulkaanisimmista maista ja siellä onkin 200 tulivuorta, joista 30 on yhä toiminnassa.

KIELI

Islannin virallinen kieli on islanti. Vuodesta 1998 kouluissa on opetettu ensimmäisenä vieraana kielenä englantia, mutta myös vanhemmat yrittävät puhua englantia mielellään. Toisena vieraana kielenä opiskellaan yleensä tanskaa, joka lausuttaessa islantilaisittain on hieman helpompaa ymmärtää.

MATKUSTAMINEN

LENTÄMINEN

Helsingistä on mahdollista matkustaa suoraan Reykjavikiin. Suoria lentoja järjestää ainakin Icelandair sekä Finnair.

Icelandair tarjoaa mahdollisuuden stopoveriin lentomatkalla vaikkapa Yhdysvaltoihin. Icelandairilla vaikkapa Helsingistä matkustettaessa koneen vaihto tapahtuu Islannissa, jossa voi viettää haluamansa ajan, ennen kuin jatkaa matkaa kohti Yhdysvaltoja. Lisätietoa lehtoyhtiön sivuilta.

BUSSI

Koska Islannissa ei ole rautateitä, bussijärjestelmä on toimiva ja kattaa myös syrjäisempiä alueita. Bussiliput voi ostaa asemalta tai suoraan kuskilta. Polkupyörän saa mukaan lisämaksusta

Reitit ja aikataulut

AUTO

Auto on yleisin kulkuväline myös Islannissa. Autoileminen vaatii Islannissa erityistä huomiota varsinkin talviaikaan, eikä kuskien sovi kaahailla.

Lisätietoa www.safetravel.is

 

 

 

 

http://formin.finland.fi/public/default.aspx?nodeid=17218&contentlan=1&culture=fi-FI

http://www.iceland.org/fi/

http://www.oulu.fi/astronomy/planetology/vulk/Islanti/ISLANTI.html

www.visiticeland.com

  • Lähetä sähköpostitse
  • Jaa Twitterissä
  • Jaa Facebookissa
  • Jaa LinkedInissä

Kommentit (1216)

Päivi

23.5.2002

Olin Islannissa toukokuussa 2001. Aivan upea maa! Niin erilainen ja erikoinen; tulivuoria, kuumia lähteitä, vesiputouksia, hienoja maisemia… Reykjavikin lisäksi kannattaa ehdottomasti tehdä retkiä muille alueillekin. “Kultainen kolmio”-retki on ehdoton, siellä näet Islannin tärkeimmät nähtävyydet eli geysirit, Gullfossin vesiputouksen ja Thingvellirin kansallispuiston. Kannattaa myös pistäytyä Sinisessä Laguunissa kylpemässä ja islannin hevosilla ratsastamassa! Retki Etelä-Islantiin (“The Southshore adventure”) oli yksi matkan parhaimpia kokemuksia, suosittelen!

karo19

22.1.2003

Mä oon käyny siellä kesällä -99 ja menetin sydämmeni täysin kyseiselle maalle.. ens kesänä reilin jälkeen jos löytyy vielä rahaa lähden sinne tai sitten au pairiksi ensi vuodeksi.. suosittelen koko sydämmellä:)

syssy-03

25.10.2003

Kävin juuri Islannissa, kaunis ja karu maa. Sellanen amerikan ja englannin välimalli. Hintatasoltaan hieman kalliimpi ku Suomi, mut jos syöt ravintolassa ja käyt baarissa niin hintaa kertyy TODELLA! Bensa suunnilleen samoissa kuin Suomessa. Olin itse POhjois-Islannissa, ja voin sanoa et omatoimimatkailijan maa, kannattaa tuntea/tutustua paikallisiin niin saa tosi paljon hyödyllisiä vinkkejä. Syksy oli hyvä aika käydä turistirysä oli ohi ja sai ihan rauhassa samoilla paikoissa. Islanti ei kuitenkaan ole niin ns.kehittynyt maa kuin Suomi, Ruotsi ja Norja joten kannattaa varautua. Paljon kauniita vesiputouksia, kuumia lähteitä, etelässä geysireita, kauniita lampaita ja hevosia. Ja kuivaa kalaa, nam! Kyllä voisin lähteä uudestaan, mutta en ehkä asumaan :o)

henna

27.1.2004

Olen käynyt Islannissa jouluna-99…Voin vain sanoa,että aivan fantastinen maa!!!;) Jokaisen kannattaa käydä siellä..en ikinä tule unohtamaan uintia kuumissa lähteissä, geysirejä, hienoa gulffos-vesiputousta, maastoautoilla ajelua lumimyrskyssä, jouluillallista, jossa söin lehmä kieltä..=) jne. Yöelämä tosin jäi väliin, koska silloin ei ollut ikää (olin 15 vuotta..)mutta haluan sinne vielä uudestaan!!!

unqueen

13.2.2004

oon käyny kerran, pari vuotta sitten 14-vuotiaana. olin lähinnä reykjavikissa ja etelärannikolla olevilla vestmannasaarilla paljon nähtävää luonnossa, iloisia ihmisiä, ei mikään turistirysä ainakaan keväisin! puuttoman luonnon lisäksi oudointa (ja samalla ehkä hienointa) oli tuuli. hiukset auki, rullaluistelu ja asuntovaunut/-autot ei tule kysymykseenkään. kun tultiin keflavikin lentokentälle, ajattelin että ei kai täällä aina voi tuulla näin paljon (45-kiloisena pikkutyttönä meinasin lähteä lentoon). no, ei siellä tuullut niin paljon, tuuli paljon enemmän!Blue Lagoon oli omalla tavallaan hieno kokemus, mutta vesi oli todella kauhean makuista (sitä ei voinut olla maistamatta kun sitä oli joka puolella) ja savea ei saanut irti hiuksista, ei sitten niin millään.. eli hiuksia ei voinut kammata. kai se sitten parissa viikossa lähti. rastapääkaverini oli ainoa, joka nautti tilanteesta.menkää ihmeessä islantiin jos tilaisuus tulee! kallishan maa on, mutta sen arvoinen!

ísland-fani

22.10.2004

Olin Hotel Geysirissä töissä (en järjestön kautta) kesän ’04, ja mahtavaa oli! Työ oli mukavaa ja vapaapäivinä liftattii ympäri maata. Niin kaunis se luonto on, että tosiaan sanattomaksi jää. Ei voi ku suositella matka-/kesätyökohteena mitä lämpimämmin! Ehottomasti päästävä takas vielä joku päivä!

hessu

20.12.2004

Olin Islannissa opiskelemassa 11kk ’01-’02 ja täytyy sanoa, että mahtava maa! Maisemat tottakai loksauttelee leukaperät auki tämän tästä ja ihmiset todella ystävällisiä. Miinuspuolelle pannaan kalleus ja tietty “amerikkalaisuus”. Helppo reissata; maata kiertää kehätie (tienro 1), jota kautta pääsee helposti haluamalleen suunnalle. Huomioi, että keskinen Islanti on ajoneuvoilla (nelivetoauto, moottoripyörä) tavoitettavissa vain parina kesäkuukautena – muutoin tiet kiinni). Itse olin reissussa omalla autolla, joten oli helppo kierrellä saarta, mutta suhteessa muuhun hintatasoon autonvuokrat kohtuullisia ja suurimpiin turistirysiin tehdään myös bussiretkiä. Reykjavik mukavalla tavalla pikkukaupungin tuntuinen; ydinkeskusta helposti käveltävissä läpi. Pakko sinne on joskus vielä takaisin päästävä…

Vinda

16.5.2006

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
visit Iceland.com
Your official travel guide to Iceland.

Vinda

16.5.2006

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
South Iceland

Vinda

16.5.2006

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
Suomen Islannin suurlähetystö

Vinda

16.5.2006

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
Reykjavík

Vinda

16.5.2006

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
Altingi
Parlamentti

Vinda

16.5.2006

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
What’s on in Iceland

Vinda

16.5.2006

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
Suomen Islanninhevosyhdistys ry – SIHY ry
Paljon tietoa Islannin omasta hevosrodusta – islanninhevosesta.

Vinda

16.5.2006

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
Gateway to Iceland

mnium

16.8.2006

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
The Reykjavík Grapevine
Englannin kielisen The Reykjavík Grapevine -lehden www-sivut. Tietoa siitä, mitä, missä ja milloin tapahtuu.

  • Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Majoitustietokanta

Tietokannassa 10 majapaikkaa, 1 ilmaismajoitusta ja 11 kommenttia.

Uusin majapaikka:
Satunnainen majapaikka:

Aiheeseen liittyvät keskustelut

Road trip koronan ai...
  • 24 viestiä
  • Viimeisin: mpala, 7 kuukautta sitten

Uusimmat tarjoukset

Suosituimmat maat

Thaimaa

Thaimaa on Kaakkois-Aasiassa sijaitseva suosittu lomakohde, jonka pitkät rannat ja edullinen…

Italia

Italiasta riittää moneksi; historiaa Rooman Colosseumilla, romantiikkaa Veronassa Roomeon…

Espanja

Espanjaan matkatessaan sukeltaa maailmaan, joka on niin kaukana suomalaisesta, kuin vain Euroopan…

Australia

Australia on eteläisellä pallonpuoliskolla sijaitseva mannervaltio, joka on maailman pienin manner,…