Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Iso-Britannia info

Iso-Britannia

Iso-Britannia

Iso-Britannia on eurooppalainen saarivaltio, joka koostuu Englannista, Skotlannista, Walesista ja Pohjois-Irlannista. Vaikka kyseessä on yksi valtio, maan eri alueet ovat jakautuneet selkeästi ja jokaisella on oma lippunsa sekä vahva identiteetti.

gb4


Väkiluku: 59,5 milj.
Pinta-ala: 243 610 km2
Pääkaupunki: Lontoo
Kieli: Englanti
Valtiomuoto: Parlamentaarinen kuningaskunta
Muita kaupunkeja: Birmingham, Manchester
Maatunnus: GB
Kansainvälinen suuntanumero: +44
Aikaero: GMT 0
Valuutta: Iso-Britannian punta

Iso-Britannia sijaitsee Ranskan pohjoispuolella ja on sopiva matkakohde kaikenikäisille reissaajille. Vaikka maa on yleisesti tunnettu sateisesta säästään, voi siellä viettää kaupunkilomien lisäksi myös vaikkapa rentouttavia rantalomia tai nauttia pikkupaikkakuntien maalaisidyllistä.

Pääkaupunki Lontoo on ehdottomasti Iso-Britannian suosituin matkakohde, mutta maassa on myös useita muita mielenkiintoisia vierailupaikkoja. Shoppailun ja auringonoton lisäksi maa onkin loistava kohde vaikkapa automatkailuun, sillä esimerkiksi matka Englannista Skotlantiin pitää sisällään hurjasti vaihtuvia maisemia.

Kallis hintataso, halvat lennot

Iso-Britanniaan matkaaminen Suomesta on helppoa, sillä lentoja saa parhaimmillaan muutamalla kympillä. Liput eivät myöskään ole kovin riippuvaisia sesongeista, sillä edullisia lentoja saa ympäri vuoden. Kalliimmillaan lennot ovat koulujen loma-aikoina, mutta tarjolla on usein hyviä tarjoushintoja myös kesäisin.

Edulliset lennot kompensoivat muuten kallista hintatasoa, sillä Iso-Britanniassa on vähintään yhtä kallista kuin Suomessa. Erityisesti majoitus on kallista varsinkin suosituissa kohteissa, kuten vaikkapa Lontoossa. Ennen matkaa on hyvä tarkistaa punnan ja euron senhetkinen kurssi, jotta reissun keskivaiheessa joudu toteamaan, että budjetti onkin jo loppuun kulutettu.

gb1

Ympärivuotinen matkakohde

Iso-Britannia on mainio matkakohde, joka sopii melkeinpä kaikille. Kaupunkilomia rakastava matkustaa Lontooseen, kuin myös shoppailija ja kulinaristi, sillä kaupunki on täynnä toinen toistaan mielenkiintoisempia ravintoloita ja pikkuputiikkeja. Rauhaa rakastava taas voi suunnata esimerkiksi Skotlannin nummille ja rantalöhöilyä kaipaava rantakaupunkeihin, vaikkapa Bournemouthiin tai Brightoniin.

Iso-Britanniaan voi matkustaa ympäri vuoden riippuen siitä, mitä hakee. Sateisessa maassa ei voi koskaan luottaa säähän, mutta useimmiten isobritannialaiset säästyvät hurjilta lämpötilavaihteluilta. Kevät alkaa helmi-maaliskuussa, ja lämmintä jatkuu aina loka-marraskuun puolelle, joskus pidempäänkin. Erityisesti talvella kannattaa mukaan ottaa lämmintä vaatetta vaikka ulkona olisikin plussan puolella, sillä useimpien talojen eristys ja lämmitys on melko heikolla tolalla, ja sisälämpötila saattaa olla yllättävän lähellä ulkolämpötilaa.

Kohteliaasti englanniksi

Isobritannialaiset ovat tunnettuja kohteliaisuudestaan, ja turistinkin oletetaan ymmärtävän kohteliaisuussanojen päälle. Pyyntöjen perään tuleekin aina muistaa lisätä please, ja kiitosta kannattaa viljellä mieluummin enemmän kuin vähemmän. On parempi olla mieluummin ylikohtelias kuin käyttäytyä moukkamaisesti. Kannattaa myös olla tarkkana, ettei esimerkiksi puhuttele skotteja britteinä, sillä maassa ollaan erittäin tarkkoja omista alueellisista identiteeteistä. Ellei tiedä tarkalleen mistä puhuu, on parasta käyttää neutraaleja yleisilmaisuja.

Iso-Britannian virallinen kieli on englanti, jonka ymmärrettävyys vaihtelee alueen ja puhujan koulutustason mukaan. Alueittain vaihtelevat aksentit ovat välillä todella vahvoja, ja niiden ymmärtämiseen menee aina oma aikansa. Myös puhujan koulutustaso vaikuttaa aksenttiin.

Iso-Britannia on turvallinen matkakohde. Suosituissa turistikohteissa on aina taskuvarkaiden vaara, mutta kunhan pitää huolen omista tavaroistaan eikä esittele arvoesineitään ylenpalttisesti, ei sen suurempaa turvallisuusriskiä ole.

gb2

Suuri halpalentotarjonta

Paras tapa päästä Suomesta Iso-Britanniaan on lentää. Helsingin ja Lontoon välistä suoraa lentoyhteyttä tarjoavat esimerkiksi Finnair ja British Airways. Norjalainen halpalentoyhtiö Norwegian tarjoaa edullisia lentoja Helsingistä Lontoon Gatwickin kentälle. Ryanair taas lentää Tampereelta Lontoon Stanstediin. Suora lento Helsingistä Lontooseen kestää muutaman tunnin.

Majoitus on Iso-Britanniassa keskimäärin melko kallista ja erityisesti Lontoossa on vaikeaa löytää hyvää hinta-laatu -suhdetta. Hotellit ovat usein kapeita ja ahtaita, eivätkä pölyiset kokolattiamatot ole allergiaystävällisiä. Hyviäkin hotelleja on, ne vain täytyy löytää. Monet Lontoolaiset hostellit sijaitsevat joko entisessä pubissa tai yhä toimivan pubin yläkerrassa. Silloin meluhaittoihin tulee varautua, mutta hostelliyön saattaa saada yllättävän edullisesti eikä lähimpään pubiin ole todellakaan pitkä matka.

Maan sisällä kulkeminen helppoa

Iso-Britannian sisällä pääsee kätevästi kulkemaan junalla, bussilla, lentokoneella tai vaikkapa autolla. Maassa on useita junayhtiöitä, joista kukin hoitaa tietyn alueen liikenteen. Suurimmat junayhtiöt kattavat kaikki suuret kaupungit, pienet yhtiöt taas hoitavat pienten alueiden rautatieverkoston. Iso-Britanniassa ei siis ole yhtä koko maan kattavaa rautatieyritystä. Junalippujen hinnat vaihtelevat suuresti sen mukaan, mistä lipun ostaa. Edullisia junalippuja saa esimerkiksi megatrainin ja trainlinen sivuilta.

Kuten junissa, busseissakaan ei ole yhtä suurta koko maan kattavaa yritystä, vaan Iso-Britannian bussiverkosto toimii useiden pienten bussiyritysten voimin. Kaupungeissa on oma paikallisliikenteensä, ja lipun hinta riippuu yleensä matkan pituudesta. Lipun voi ostaa suoraan kuskilta bussiin noustessa. Edullisia bussilippuja myy esimerkiksi megabus.

Iso-Britanniassa on vasemmanpuoleinen liikenne ja tiet ovat yleisesti hyvässä kunnossa pienimpien paikkakuntien teitä lukuun ottamatta, jotka saattavat olla hyvinkin kapeita. Maassa ei ole tietulleja. Autoa vuokratessa kannattaakin pyytää mahdollisimman pieni auto, sillä isosta autosta on Iso-Britanniassa pelkästään haittaa. Useilla autovuokraamoilla automaattivaihteiset autot ovat usein suurehkoja, joten ellei jos toiveissa on vuokrata pieni automaattivaihteinen auto, kannattaa olla ajoissa liikkeellä.

Perusrokotukset riittävät

Perusrokotusten lisäksi Iso-Britanniaan matkaavalla ei tarvitse olla muita rokotuksia. Myöskään viisumia ei tarvitse, sillä Iso-Britannia on osa EU:ta. Maa ei tosin kuulu Schengeniin, joten lentokoneen laskeuduttua saa varautua pitkiin jonoihin passintarkastuksessa.

gb3

Tippaa vaihtelevasti, syö monipuolisesti

Iso-Britanniassa tipataan tietyissä tilanteissa. Esimerkiksi taksimatka pyöristetään lähimpään puntaan, ja hienommissa ravintoloissa laskuun lisätään 10% suuruinen tippi. Joissakin ravintoloissa ilmoitetaan joko menussa tai kuitissa jos palvelumaksu lisätään automaattisesti hinnan päälle. Jos kuitissa on erikseen maininta siitä, ettei palvelumaksua ole lisätty, odotetaan tippiä.

Kahviloissa, itsepalveluruokaloissa ja take away -paikoissa tippiä ei odoteta. Paikoissa saattaa olla kassan vieressä astia tippiä varten, mutta harvat tippaavat tällaisissa paikoissa. Myöskään pubeissa ei juuri tipata. Hotelleissa on asiallista antaa punnan tai parin tippi, jos joku kantaa laukkusi.

Brittiläinen ruokakulttuuri on mutkatonta ja monipuolista. Maan perinteiset herkut, kuten vaikkapa munuaispiiras, leipävanukas ja fish’n’chips löytyvät edelleen monen pubin ruokalistalta, mutta ovat saaneet vierelleen keittiöitä ympäri maailmaa. Iso-Britanniassa onkin valtava kirjo eri maiden ruokakulttuureja, eniten löytyy taatusti intialaista ja kiinalaista ruokaa. Saarivaltiossa myös kala on tärkeässä roolissa.

Varsinaista tyypillistä katuruokaa ei Iso-Britanniassa ole, mutta kaupungeissa on valtavasti pieniä kojuja, joista saa ruokaa monipuolisesti moneen makuun.

gb5

Lontoo sopii kaikille

Iso-Britannian pääkaupunki Lontoo on yksi Euroopan suosituimpia matkakohteita eikä ihme, sillä Big Ben, Trafalgar Square, Piccadilly Circus ja monet muut ikonimaiset nähtävyydet jaksavat kiinnostaa turisteja vuodesta toiseen. Vajaan kahdeksan miljoonan asukkaan kaupungissa riittää tekemistä ja näkemistä, ja kiinnostavia kaupunginosia löytyy vielä pitkälti keskustan ulkopuolelta. Lontoo on täynnä puistoja, pikkuruisia katuja, teattereita, ravintoloita ja museoita. Puuhaa löytyy jokaiseen makuun ja kaikille kukkaroille. Minibudjetilla Lontoossa matkustaa syömällä puistoissa kaupasta ostettua ruokaa ja kulkemalla metron sijaan jalan.

Persoonallinen Brighton

Räväkkä rantakaupunki Brighton sijaitsee vain tunnin junamatkan päässä Lontoosta lähellä Gatwickin lentoasemaa. Kauniin kivirannan lisäksi Brightonissa on useita persoonallisia pieniä katuja, joilla saa aikaa kulumaan vaivatta. Brightonia on usein nimitetty maan vapaamielisimmäksi kaupungiksi, ja se näkyy katukuvassa: samalla hetkellä vastaan voi tulla yläkroppansa täysin tatuoinut paidaton papparainen kuin fiini brittiläinen lady. Brighton on myös graffitien rakastajan lomakohde, mutta löytyypä sieltä myös kuningasperheen entinen loma-asunto.

Lumoavaa arkkitehtuuria Edinburghissa

Skotlannin pääkaupungin Edinburghin tunnetuin nähtävyys on kaunis Edinburghin linna, joka sijaitsee aivan kaupungin keskustan vieressä. Edinburghin arkkitehtuuri on lumoavaa, ja sieltä löytääkin paitsi moderneja rakennuksia, myös goottilaisia kirkkoja ja keskiaikaisia palatseja. Upean arkkitehtuurin lisäksi Edinburghissa on myös mahdollisuus päästä seuraamaan rugby-ottelua, kuuntelemaan folk-musiikkia paikallisessa pubissa ja vaikkapa osallistumaan johonkin kaupungin useista festivaaleista.

 

 Iso-Britannia -keskustelualueelle

Kuvat: Flickr/Anirudh Koul, Flickr/MatAnt, Flickr/Doug88888, Flickr/Kamal H., Flickr/Mark J P

  • Lähetä sähköpostitse
  • Jaa Twitterissä
  • Jaa Facebookissa
  • Jaa LinkedInissä

Kommentit (1216)

Heli

20.6.2001

Brittein saarilla reilaaminen vaati empatiaa. Ovat menneet yksityistämään junayhtiöt ja viikon aikana käyttämistäni junista 95% oli myöhässä. Lisämaksuja en maksanut kertaakaan, which was nice

Heli (jatkaa..)

20.6.2001

—Paras kokemus brittijunien ja tässä tapauksessa skottijunien kanssa oli Glasgown ja Edinburgin välillä. Juna pysähtyy keskelle vihreyttä. Korva ei ottanut mitään tolkkua skottimurteella nopeasti huikatuista kuulutuksista. Sitkeästi jatkoin vain kirjan lukemista ja päättelin, että tulevat sitten sanomaan, jos seisokki vaatii minulta jotain toimenpiteitä. Taas kuulutus. Ja yhtäkkiä lähes koko junavaunu tyhjenee. Venytän niskaani ja totean, että muut menevä istumaan toisiin vaunuihin. Mitä ihmettä…minähän en rinkkaa ala huvin vuoksi raahaamaan. Kohta se selvisi ihan ilman puhettakin. Vaunusta meni sähköt – ja ilmastointi. Saunakansan edustajakin meinasi luovuttaa, kun hellettä oli 20 astetta. Puolitoista tuntia siinä meni, ennen kuin pääsimme vaihtamaan ehjään junaan…

Hyvää palvelua saa asemilla. Ja ahkerasti kannattaa kyselläkin, sillä kokemukseni mukaan oikealle laiturille oikeaan aikaan tuleva juna EI välttämättä ole se oikea juna, johon tähtäät.

Pera

22.6.2001

Hostelleja Englannista ja Walesissa:http://www.yha.org.uk/

Juha

19.7.2001

Englannissa käydessä ei ollut reililippua, mutta ostin haluamilleni matkoille valmiiksi junaliput Saksasta. Konnarit ei tajunneet lipuista yhtään mitään, eivätkä leimanneet lippuja kertaakaan. Tuli sitten joitakin reittejä useampaankin otteeseen samaan hintaan mentyä;) Lisäksi liput olivat Saksassa ihme kyllä yli 50 % halvempia.

jokunen

14.5.2002

Sellainen tuli mieleen, että jos joku ei hoksaa, niin Lontoossa on ihan turha liikkua muulla kuin metrolla. Sillä pääsee kyllä ihan joka paikkaan (tai ainakin lähelle).

Damn

10.7.2003

Mikäli matkustat pikkukaupungeista toiseen ota selvää Bussien reiteistä ja aikatauluista (mikäli joku niistä tietää..) Voit päästä huomattavasti helpommalla!!(Britit itse ei niitä osaa käyttää!) Worcester ja strattford upon avon käymisen arvoisia ja tietysti Lontoo….aahhhh:) Birmingham nykyaikainen ja paljon(?) klubeja

Finn-Guildin keskustelu Britanniassa oleskeville

18.9.2003

Robin Hood

14.10.2003

Itselläni varsin hyviä kokemuksia junalla matkustamisesta englannissa. Ainakaan lontoon seudulla et voi eksyä väärään junaan. Tosin junat usein myöhässä mutta pienellä kärsivällisyydellä siitä selviää.Brighton todella kokemisen arvoinen paikka ainakin kesähelteillä. Oli, kuin olisi mennyt toiseen maahan. Täysin erilainen, kuin esim. Lontoon seutu… kiireinen, sykähdyttävä, kansainvälinen.

Childur

19.11.2003

Briteissä vuoden asuneena voin sanoa että kulkuyhteydet toimivat kunhan ei suhtaudu aikatauluihin liian tiukkapipoisesti. Ainakin bussien lähtö- ja saapumisajat ovat lähinnä viitteellisiä, mutta kun varaa aikaa niin kaikki järjestyy. Ja kaupungeista Norwich (Norfolkissa, lähellä itärannikkoa) kannattaa käydä tsekkaamassa, itse rakastuin siihen ja haluaisin muuttaa sinne takaisin mahdollisimman pian!

Ansku

24.1.2004

Olen ollut Englannissa kerran, silloin kiertelin Bathissa, Lontoossa, Bristolissa ja Cardiffissa. Nyt olen lähdössä uudelle Englannin-matkalle pääsiäisenä, lennotkin olen varannut ja sain ne todella edullisesti Ryanairilta (60 e meno-paluu) onko jollain kokemuksia kyseisestä yhtiöstä?

Oon lähdössä matkaan kahden hyvän ystävän kanssa, olemme kaikki opiskelijoita, joten matkan budjetti tulee olemaan melko tiukka. Siispä olisin kiinnostunut maan halpis liikeketjuista??Tarkoitus olisi viettää viikko Bathissa asuvien kavereiden luona ja viikko Cardiffissa asuvan kaverin luona. Osaako joku suositella näitten kaupunkien parhaita nähtävyyksiä, baareja, discoja, clubeja, kauppoja, ym…?

_Mikael

8.3.2004

Kävin Lontoossa pikaiseen kääntymässä lyhyellä varoitusajalla ja kaikki järjestelyt meni nappiin. RyanAirin lento sujui mutkitta ja olimme itseasiassa aikataulusta n. puoli tuntia edellä, hlökunta oli kohteliasta, tosin aika nuorta.. (kikattelevia lentoemoja..) Stanstedista lähdimme bussilla yöllä Golders greenille, (n.10puntaa) josta sitten metrolla Camden Towniin.. (sillä perusteella, että sillä oli kiva nimi) Hetken hortoiltuamme löysimme ihan peruskuntoisen hostellin jossa yöpyminen 4 hengen huoneessa oli 13.5 puntaa/yö/hlö, hintaan kuului aamiainen joka oli kyllä aika vaatimaton. Eli siis varauksia emme tehneet.. Camdenista pääsi kätevästi kulkemaan Tuubeilla eestaas ja se oli yllättävän helppoa. matkan Budjetti oli pieni, mutta löysimme ilmaisiakin asioita ja vähät rahamme käytimme Camdenin loistaviin toreihin. Aivan ihana ostosmekka, jossa hintataso ei ole niin huima..Ihanaa reissua kaikille, minä olin myyty.

APz

18.3.2004

Yksi asia mitä EI pidä jättää käymättä on Waterloon asemaa vastapäätä oleva 3D-teatteri Imax. Näitä ei ole Euroopassa montaa, ja jos sattuu olemaan elokuvien ystävä, ei kolmiulotteisia elokuvia (tai tavallisia elokuvia paikan käsittämättömän kokoisella kankaalla) ihan heti unohda.

maarit

21.3.2004

kävin viime keväänä lontoossa ja täytyy sanoa,että yllätyin todella positiivisesti!Mahtava kaupunki,ihania ihmisiä ja todella helppo liikkua.ainut miinus oli korkeat hinnat. sinne uudelleen!!!

caitrin

14.6.2004

Lontoosta vähän niille jotka menevät sinne vain lyhyeksi aikaa ja tahtovat nähdä parhaat palat:Kannattaa tsekata Camden Town, sunnuntaisin kylläkin kamala turistitungos, mut torit on auki muinaki päivinä.Myös Portobello Road on ihan kiva.St. James’s Park on ehdottomasti kaunein puisto keskustan alueella, peittoaa Hyde Parkin mennen tullen.Edullisesta safkaa saa China Townista ihan Leicester Squaren pohjoispuolelta.. Esim. “£5, eat as much as you like”. Se on halpaa _Lontoossa_.Välttäkää Oxford Streetiä viimeiseen asti, paitsi Oxford Circusilla sijaitsevaa Top Shopin valtavaa vaatekauppaa.. 😛 Muuten kannattaa vaate- ym. ostokset tehdä Covent Gardenin liepeillä, jossa ei välttämättä oo niin tungos. Se on muutenkin eläväinen (turisti)alue.Matkaoppaista löytyy tietty lisää vinkkejä perusnähtävyyksistä.. 🙂

Juha

21.10.2004

Aivan hyvin. Olen ollut Lontoossa ja kulkenut myös metrossa eräänkin kerran kahden lapsen ja kaksien tai yksien rattaiden ja/tai sateenvarjorattaiden kanssa, olemme käyttäneet sekä monien linjojen risteysasemiaa sekä vähän hiljaisempia. Joillakin asemilla on hissit käytössä. Isommat rattaat vain vähän pienemmäksi ja eikun menoksi. Ihmiset ovat tosi avuliaita auttamaan rattaiden kantamisessa ylös/alas. Rattaista ei kannata tehdä kynnyskysymystä Lontooseen mennessä.

Anna

4.11.2004

Kannattaa varata aikaa Briteissa matkailuun! Jo pelkastaan Lontoossa kannattaa viipya kauemmin, kuin pari paivaa.

Oskarsson

5.1.2005

Briteissä on aivan kamalaa ruokaa. Jos edullisesti haluaa syödä ihan menettelevää ruokaa niin on turvautuminen kolmioleipiin ja satunnaisiin käynteihin mm. Burger Kingissä ja KFC:ssä. Suosittelen myös pizzaketjua nimeltä Deep Pan Pizza Company.

Lontoon metro on todella laaja, mutta joskus on hyvä tietää millä asemalla kannattaa vaihtaa toiseen linjaan. Toisella asemalla saattavat laiturit olla samoille linjoille jopa vierekkäin, toisella ne voivat olla satojen metrien matkan päässä.

Lotta

30.1.2005

Elina, olen lentänyt tuolla samalla Ryanairin lennolla Stanstediin: lennon saavuttua kulkee vielä ainakin yksi Stansted Expressin vuoro kohti Lontoota, siihen ehtii aivan hyvin jos ei jää maleksimaan matkalle. Lisää tietoa Stansted Expressistä, aikataulut jne: http://www.stanstedexpress.com/

Kun Stansted Expressistä jää pois Liverpool Streetin asemalla, on aivan kulman takana saman niminen metroasema, jossa liikennöivät London Undergroundin linjat Central, Circle, Hammersmith & City ja Metropolitan. Niillä pääsee mihin päin kaupunkia sitten haluaakin. Osa linjoista lopettaa liikennöimisen puolen yön maissa joinain päivinä, mutta ainakin minä olin ehtinyt jo siinä vaiheessa hotellilleni.

näin on jutut

6.3.2005

Juttuhan on niin, että hethrovin kentältä pääsee Lontoon keskustaan metron Piccadillylinjalla ja maksun voi suorittaa Visitos travelcardilla. Jos on ostanut etukäteen zonet 1-2 niin maksaa lippuluukulla pikkusen lisää niin homma hoituu, näin tehtiin ja maksettiin 4.3.2005.Mitä tulee Stanstedista keskustaan niin bussit 7 ja 6 kulkevat 24 tuntia vuorokaudessa ja hinta tommosen 6 puntaa sivu, viimeinen juna lähtee 00.30 ja ainakin me ehdittiin viikonloppuna kello 23.30 lähtevään junaan ja hinta on tommonen reilu 20 puntaa meno/paluu.Eli aika hyvät pitää olla esim. finskin tarjous, että sillä kannattaa lähtee.http://www.nationalexpress.com/ tossa on linkki bussien aikatauluun ja Stansted Expressin sivulta löytýy junien aikataulut, joten kansaliset olkaa huoletta Stansted ei ole missään hevon kuusessa vaan siletä on toimivat yhteydet 24 h vuorokaudessa!!!!!

AS

9.3.2005

Nääs on vaarassa travelcardien suhteen, Heathrow’lta paasee kylla keskustaan travelcardilla, joka kattaa zonet 1 – 6. Turisteille myydaan Suomessa myos travelcardia, joka sisaltaa zonet 1 – 2 (kattaa kaikki keskustan tarkeat paikat + vahan ekstraakin), ja silla travelcardilla ei paase, vaan pitaa ostaa lippuluukulta extension zonelle 2.

AS

9.3.2005

..ja parhaan hinta/laatusuhteen Stansted – Lontoo valilla tarjoaa Terravision-bussifirma, http://www.terravision.it/london.html

Matka Victoria-asemalle kestaa noin 1,5 h (ei pysahdy matkalla kertaakaan), ja meno-paluu hinta oli muistaakseni noin £15 (22.50 ?).

Suosittelen lampimasti.

rosami

11.4.2005

Stansted-Liverpool Street Station (Zone 1) kestaa 45 minuuttia ja sinne myydaan meno-paluu lippua 22 punnalla. Liput ovat ostohetkesta kuukauden eteenpain voimassa. Junia menee paivalla vartin valein ja aamulla ja illalla puolen tunnin valein, viimeinen lahtee Stanstedilta joskus puoliltaoin.

Julkisten aikataulut ja reitit kannattaa katsoa journey plannerista http://www.tfl.gov.uk/journeyplannerLiverpol Street Stationilta menee yollakin runsaasti busseja.

MUTTA nyt on ryanairin varauskoodi hukassa eika mailiin ole tullut minkaanlaista postia ryanairilta. Kotimatkalento lontoosta on varattu joskus helmikuussa ja kaveri ei sitten ottanut varausnumeroa ylos. Paaseekohan koneeseen pelkan passin kanssa selittamalla jutun kaatuneesta tietokoneesta?

AS

29.4.2005

Ruokakauppoja keskustassa: Piccadilly Circukselta korttelin verran alaspain on kohtuuiso Tesco, en tosin muista onko Haymarketilla vai Regent Streetilla, mut kun ovat vierekkain niin ei liene vaikea loytaa kuitenkaan.

Oxford Streetilla Oxford Circusin ja itapaan valilla kadun etelalaidalla on Tesco, tai ainakin oli viela jokin aika sitten, voi olla etta on suljettu Piccadillylle avatun takia tai sitten ei. Eli siis kadun oikealla puolella, jos kavelet Oxford Circukselta itaan pain.

Oxford Streetin itapaassa Tottenham Court Roadilla, vasemmalla ihan kulman takana on Sainsbury’s Local.

Newsagent-kulmakaupoista saa naksuja, mehua, voileipia, joskus myos hedelmia, mutta tuoreempaa ja halvempaa tavara on noissa “kunnon” marketeissa.

tero

13.5.2005

Finn-Guildin jäsenenä saa todella hyviä alennuksia lennoista: http://www.finn-guild.org/suomi/

Ansku

26.5.2005

Lontoo – loved it! Lontoo on metropoli. Käsittämätön 10 miljoonan ihmisen kompleksi! Homot kuuluvat katukuvaan samoin eri väestöryhmien edustajat – värikästä on! Keskusta on kallista aluetta, halvemman majoituksen löytää hieman ydinkeskustan ulkopuolelta, samoin pubit ja ruokapaikat. Fairway Hotel King’s Crossilla on halpa ja viihtyisä Bed & Breakfast-hotelli. Siellä oli kodin tuntua ja henkilökunta oli tosi mukavaa! Hotellia vedetään toisen sukupolven voimin eli kiva pieni perheen omistama B&B!

Ostoksille kannattaa lähteä Camden Towniin! Ihania kirppareita ja tavaraa saa halvemmalla kuin keskustasta – varmasti! Kojutori tosin muistuttaa hieman Tallinnan Mustamäen toria, mutta fiilinkin on jotenkin mukavampi ja rennompi. Tinkiä voi! Lock Marketin liepeillä saa ruokakujalta kiinalaista, thai-ruokaa yms. Tulee mieleen itämainen katuruokakulttuuri. Take-awayna kaikkea herkkua mukaan!

Keskustan Leicester Squarella kalleimmat clubit, ei kannata mennä sisään 3-5 puntaa kalliimmalla. 10 puntaa on todella liikaa! Sisäänheittäjät saattavat yrittää puhua ympäri, mutta kun kuljeskelee hetken verran niin aina joltain saa flyerin, jolla pääsee halvemmalla sisään. Keskustan ulkopuolella on tosin clubeja, joissa on huokeampi sisäänpääsymaksu ja halvempaa olutta..

Anni

4.7.2005

Hei Nannuska,suosittelisin junalippujen ostoa etukäteen, hinnat kun nousuvat tietyin väliajoin. Esimerkiksi itse matkustin keväällä paljon välimatkaa Lancaster-Lontoo, ja Young Persons Railcardilla hinnat olivat suunnilleen seuraavat: 14 päivää ennen lähtöä £10, 7 pv ennen n. £17, 3 pv yli £20, alle 3 ov ennen melkein £40. Eli hinnat moninkertaistuu lähdön lähestyessä jos kyseessä on vähänkään pidempi matka (pikkumatkat kuten Lontoo-Brighton on käsittääkseni aina saman hintaisia). Tuo mainitsemani Young Person’s Railcard maksaa n. £20 ja kannattaa jos matkustaa vähänkään enempää. Vielä muuten noista alennuslipuista: ne tulevat joskus myyntiin vasta 3-4 vk ennen lähtöpäivää, että liian aikaisinkaan ei kannata ostaa…

Paivi Lontoosta

26.8.2005

Re: Liverpool futis

Kannattaa ensin ottaa yhteytta Liverpool Football Clubiin (http://www.liverpoolfc.tv/) ja kysya voiko lippuja edes ostaa. Stadikat ovat taysia, ja nimenomaan kausikorttilaisia. Jos kausikorttilaisten jalkeen on tilaa, liput yleensa menevat virallisen kannattajaklubin jasenille, jos viela on tilaa, ne saa monesti vain henk.koht. jonottamalla lippukassalta, tai sitten puhelimitse, jonottaen. Liverpoolin tapauksessa, toivottavasti puhelinvaraus olisi automaattinen, silla siita aksentista ei kylla saa mitaan selvaa. Monesti liput voi ostaa vain muutama paiva ennen matsia, joten vaikeata varata lentoakin.

Tuskin Suomesta suoria lentoja on Liverpooliin, mutta Lontoosta on hyvat juna/bussi/lentoyhteydet Liverpooliin, mutta kallista lystia, varsinkaan jos ei voi ostaa muutamaa viikkoa ennen matkaa.

Liverpoolissa halvempi majoitus kuin Lontoossa.

Ynselmi Kottarainen

28.8.2005

Nimim. AS uteli Lontoon ruokakauppojen sijaintia. Suosittelen suurta Tesco-kauppaketjua. Tescon liikkeitten, ja niitä on paljon, osoitteet saat vaikka Lontoosta kotinurkkasi takaa naputtelemalla http://www.tesco.com/storelocator.

Tonzan

10.9.2005

Jos haluaa päästä Lontoosta kätevästi ja halvalla muihin kaupunkeihin, suosittelen käyttämään bussifirmaa, joka löytyy osoitteesta megabus.com. Lontoo-Manchester-Lontoo maksoi itseltäni 20e. Lontoosta bussit lähtee Victoria-aseman läheisyydestä. Bussit on uusia ja tosi hyvä kuntoisia. Suosittelen!

anonymous

18.9.2005

Lontoossa kannattaa yöpyä suomalaisessa merimieskirkossa, vaikkei pitäisikään jeesustelijoista tai muista vastaavista (kuten minä). se on halpa, hyvä, ruoka ja palvelu suomalaista ja kaikenlisäksi paikka pitää sisällään asiakkaillekin käytettävissä olevan saunan!

Ansku

5.10.2005

Jalkapallofanille:Matkapaketteja Liverpoolin tai minkä muun Englannin joukkueen matsiin tahansa voit tiedustella http://www.event-travel.fi –> Jalkapallo –> Englannin liiga, josta löytyy paketit hintoineen kunkin joukkueen otteluihin. Ei oo halpaa, mut kyllä se itsekin järjestettynä tulisi maksamaan.

Jockey

20.5.2006

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
National Express
Koko Britannian kattava laaja bussiverkosto.

Jockey

20.5.2006

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
Scotland FAQ Page
Kaikki tarvittava tieto Skotlannista.

Jockey

20.5.2006

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
London for free
Lontoo on yksi maailman kalleimmista kaupungeista, mutta tämä sivusto opastaa mitä voi tehdä, nähdä ja saada ilman, että köyhtyy omaisuutta.

Jockey

20.5.2006

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
Visit Britain
Suomenkielinen sivusto Britanniaan matkaaville.

Infinity

2.6.2006

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
Translink
Tietoa liikkumisesta Pohjois-Irlannissa.

Bismarck^

22.2.2007

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
Visit Scotland
Matkailutietoa Skotlannista

gargantua

30.9.2012

Liverpooliin pääsee kätevästi junalla Manchesterin lentokentältä, jonne on lentoja Helsingistäkin. Junaliput ovat melko halpoja ja kannattaa huomata, että meno-paluu maksaa vain hieman enemmän kuin pelkkä menolippu.

mennäköEnglantiin…? :D

15.6.2013

Oi kuinka ihanaa että löysin tämän sivun! ;D Meen lukioon nyt syksyllä ja suunnitelmissa olisi vaihto-oppilasvuosi kenties Englannissa…? Osaisiko joku kertoa jotain ehdottomia syitä miksi kannattaisi mennä juuri Englantiin, eikä vaikka Ausseihin taikka USA:an? Olen veitsenterällä kamppailemassa hyvien ja huonojen puolien kanssa. Muse, ihanat teehetket ja brittiaksentti olisi niitä hyviä puolia mitä itse keksin, mutta entä ne huonot sitten… Onko Englanti tylsä ja ankea paikka?(kaiken maailman kauhutarinoita sitä on tullut luettua…)
Millaisia ihmiset on, että saako sieltä helposti ystäviä, ja millaisin odotuksin kannattaisi asennoitua vaihto-oppilasvuotta kohtaan? Entä koulu sitten, onko pakollisia aineita paljon vai onko paljon valinnaisia?
Haaveilen kyllä konserteista, aksentista, museoista, uusista harrastuksista(haluaisin oppia soittamaan rumpuja! :D) jne.
Paljon kysyttävää, mutta ihmiset joilla on näistä kokemusta, olkaa pelastavia enkeleitä ja vastatkaa, please 😉

  • Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Majoitustietokanta

Tietokannassa 175 majapaikkaa, 2 ilmaismajoitusta ja 161 kommenttia.

Uusin majapaikka:
Satunnainen majapaikka:

Aiheeseen liittyvät keskustelut

Gatwick lentokenttä
  • 23 viestiä
  • Viimeisin: hex, 2 vuotta sitten
Skotlantiin
  • 340 viestiä
  • Viimeisin: starman, 3 vuotta sitten

Uusimmat tarjoukset

Suosituimmat maat

Thaimaa

Thaimaa on Kaakkois-Aasiassa sijaitseva suosittu lomakohde, jonka pitkät rannat ja edullinen…

Italia

Italiasta riittää moneksi; historiaa Rooman Colosseumilla, romantiikkaa Veronassa Roomeon…

Espanja

Espanjaan matkatessaan sukeltaa maailmaan, joka on niin kaukana suomalaisesta, kuin vain Euroopan…

Australia

Australia on eteläisellä pallonpuoliskolla sijaitseva mannervaltio, joka on maailman pienin manner,…