Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Italia matkailuinfo

Italia

Italia

Väkiluku: 56,8 miljoonaa
Pinta-ala: 301 230 km2
Pääkaupunki: Rooma (2,8 milj. as.)
Valtiomuoto: tasavalta
Viralliset kielet: Italia
Itsenäiset valtiot maan sisällä: Vatikaani (800 as.) ja San Marino (27 000 as.)
Muita kaupunkeja: Milano (1,4 milj. as.), Napoli (1 milj. as.), Torino (963 000 as.)
Naapurimaat: Ranska, Sveitsi, Liechtenstein, Itävalta, Slovenia
Suuntanumero: +39
Valuutta: euro
Aikavyöhyke: UTC +1

Eteläisessä Euroopassa Adrianmeren ja välimeren rannalla sijaitseva Italia on ruuan ja viinin, upean arkkitehtuurin ja historiallisten hetkien tapahtumapaikkojen maa. Saapasmaan valtaväestö on katolilaista, ja se näkyy paitsi pääkaupunki Rooman katukuvassa, mutta myös erityisesti kaupungin sisällä sijaitsevassa uskonnollisessa lilliputtivaltiossa Vatikaanissa.

Italiasta löytyy puuhaa moneen makuun, ja esimerkiksi rantalomalle kannattaa suunnata etelän rantakaupunkeihin. Venetsia on romanttisten lomien ikisuosikkikohde, ja Rooma taas loistava paikka nähtävyyksien katseluun. Milano on muodin ystävän mekka Pompeijin houkuttaessa historiantuntijoita. Vaikka Italia on kooltaan melko suuri, pääsee siellä kätevästi liikkumaan paikasta toiseen ja jos reissukohteeksi valikoitu kaupunki alkaa kyllästyttää, on toinen mielenkiintoinen kohde lähellä.

Edulliset lennot

Italiaan pääsee matkustamaan Suomesta yllättävän edullisesti. Ryanair lentää Tampereelta Milanoon ja edullisimmillaan edestakaiset lennot voi saada alle sadalla eurolla. Helsingistä Roomaan ja takaisin pääsee halvimmillaan noin 170 eurolla. Kalleimmillaan lennot ovat kesällä.

Italiaan voi matkustaa Suomesta käsin myös autolla tai junalla. Välimatka Helsingistä Roomaan on noin kolme tuhatta kilometriä, joten vaikka automatka kestää kauan, ei se ole mahdoton.

Hintataso Italiassa on Suomeen verrattuna edullinen, ja erityisesti alkoholi on halvempaa kuin Suomessa. Italiassa on kuitenkin myös kalliita ravintoloita ja kauppoja, joten erityisesti turistialueilla hinnat kannattaa syynätä tarkkaan, ellei ole valmis maksamaan ylihintaa. Edullisimmillaan roomalaisen hostellin dormista irtoaa peti alle kymmenellä eurolla yö.

italia1

Italia sopii kaikille

Italiaan mennään tyypillisesti syömään, shoppailemaan ja ihastelemaan sekä maisemia että rakennuksia. Aktiivilomailija suuntaa pyöräilemään maaseudulle, rantalomailija nautiskelemaan Sisiliaan ja kaupunkilomien ystävä vaikkapa Roomaan tai Milanoon. Automatkailu Italiassa on mainio tapa tutustua pieniin kyliin ja löytää upeita ruokakokemuksia.

Paras aika matkustaa Italiaan on keväällä tai syksyllä, jolloin lämpötilat ovat suomalaiseen makuun mukavan lämpimiä ja muita turisteja vähän, sillä Italian pahin matkustussesonki on heinä-elokuussa. Kristillisten pyhien aikaan Italiassa tulee varautua siihen, että kaupat ja jopa useimmat ravintolat ovat kiinni.

Lämpimintä on heinä-elokuussa, jolloin esimerkiksi Roomassa keskilämpötila lähentelee 30 astetta. Keskilämpötila ei valahda pääkaupungissa nollan alapuolelle lainkaan. Kylmintä on joulu-tammikuussa, jolloin keskilämpötila on vain pari astetta plussan puolella.

Varo käsimerkkien käyttöä

Italialainen kulttuuri on toisaalta pitkälti samanlaista suomalaisen kulttuurin kanssa, toisaalta taas täydellisen erilaista. Italialaiset ovat rohkeita ja puheliaita, jopa äänekkäitä. Italiaan matkustavan reissaajan tulee minimoida käsimerkkien käyttö ja opetella niiden sijaan muutama sana Italiaa. Uskonnollisiin kohteisiin tulee Italiassakin suhtautua kunnioituksella, ja vaikka useimmat katolisten pyhät ovat tuttuja myös suomalaisille, hiljenee Italia esimerkiksi pääsiäisen viettoon noin viikoksi.

Italiassa puhutaan italiaa, ja englantia osataan melko heikosti erityisesti maaseudulla. Ennen reissua onkin suositeltavaa opetella ainakin kohteliaisuussanat italiaksi. Alueesta riippuen Italiassa puhutaan paikoitellen myös saksaa, ranskaa ja sloveniaa. Sardinialla on oma paikallinen kielensä sardo.

Ole tarkkana liikenteessä

Italia on melko turvallinen matkailumaa. Paikallinen liikenne on verrattain melko hurjaa, eivätkä autot säästy lommoilta. Turistien suosimissa matkailukaupungeissa, erityisesti Roomassa ja Venetsiassa, tulee olla alituisesti valppaana taskuvarkaiden ja huijareiden varalta.

Italia sijaitsee seismisesti aktiivisella vyöhykkeellä, joten maanjäristykset ovat mahdollisia.

italia2

Monia lentovaihtoehtoja

Nopein ja usein myös edullisin tapa matkustaa Italiaan on lentää. Sekä Finnair että Norwegian tarjoavat Helsingistä suoria lentoja Roomaan, Milanoon ja Venetsiaan. Ryanair lentää Tampereelta Milanoon. Edullisimmillaan lennot saa noin sadalla tai 170 eurolla. Myös Airberlin, Lufthansa ja Airbaltic tarjoavat Suomen ja Italian välisiä lentoja. Suora lento Helsingistä Roomaan kestää noin kolme ja puoli tuntia.

Italiassa voi majoittua paitsi hotelleissa ja hostelleissa, myös vaikkapa pienessä B&B:ssä tai kotimajoituksessa. Jos reissu sattuu pahimman matkailusesongin kohdalle, on majoitus viisasta varata hyvissä ajoin. Sängyn dormista saa yöksi alle kymmenellä eurolla, hotelliyön voi saada noin 30 eurolla yö, mutta hinnat vaihtelevat suuresti reissun ajankohdasta ja matkakohteesta riippuen.

Matkaa Italian sisällä

Liikkuminen Italian sisällä on melko helppoa. Koska maa on suosittu matkakohde, myös monet kansainväliset halpalentoyhtiöt tarjoavat Italian sisäisiä lentoja. Esimerkiksi EasyJet ja Ryanair lentävät useisiin kohteisiin Italian sisällä. Myös Alitalialla on Italian sisäisiä lentoja.

Junamatkustaminen on Italiassa edullisempaa kuin Suomessa, kun valitsee Regionale- tai IC-junan. Esimerkiksi junamatka Roomasta Venetsiaan kestää noin neljä tuntia ja maksaa ilman alennuksia 60 euroa. Juna-aikataulut eivät aina pidä ja junat voivat olla hyvinkin huonokuntoisia ja vanhoja, mutta vievät silti reissaajan kuin reissaajan perille saakka. Lippuja saa paitsi Trenitalian nettisivuilta, myös asemilta. Liput tulee aina muistaa leimata keltaisessa leimausautomaatissa ennen junaan astumista.

Italiassa on useita bussifirmoja, joiden reitit kattavat maan junia paremmin. Bussit eivät kuitenkaan ole aina junia edullisempi vaihtoehto, joten hintoja kannattaa vertailla. Bussilippuja myydään bussifirmojen lipputoimistoissa, linja-autoissa ja joskus jopa pysäkin lähellä olevissa kahviloissa tai baareissa. Lippujen varaamista etukäteen on syytä harkita erityisesti pitkänmatkanbussien kohdalla. Liput tulee leimata aina bussiin astuessa.

Autolla pääsee kätevästi paikasta toiseen myös Italiassa. Kaupunkien kapeilla kaduilla ajaessa tulee noudattaa varovaisuutta, mutta italialainen ajotapa ei hirveästi poikkea suomalaisesta. Liikennettä sekoittaa autojen joukossa pujottelevat mopot ja skootterit, mutta liikennesääntöjä noudattamalla ja kylmäpäisyydellä pärjää pitkälle. Katukuvassa näkee, että miltei joka toisessa autossa on lommo tai pari, joten autoa vuokratessa voi olla hyvä udella, josko tarjolla olisi jo vähän kolhiintuneempia vuokra-autoja. Polttoaine on Italiassa kalliimpaa kuin Suomessa.

SONY DSC

Viisumia ei tarvita

Italiaan matkustavan ei tarvitse huolehtia viisumista tai rokotuksista. Perusrokotukset riittävät, mutta tarkista aina ennen matkaa ajantasaiset rokotussuositukset vaikkapa rokote.fi-nettisivulta.

Tippaa vain jos haluat

Kuten useimmissa muissa Euroopan maissa, myös Italiassa tippaaminen ei ole tavanomaista. Hotelleissa, ravintoloissa eikä takseissa tarvitse tipata ellei niin halua. Jos kohdalle sattuu erinomaisen hyvää palvelua, voi tippiä jättää ravintolassa 10-15%, ellei laskuun ole lisätty parin euron palvelumaksua. Hotellissa voi tipata siivoojaa euron yötä kohden, mutta sekään ei ole pakollista.

Italialainen ruoka on tunnettua kaikkialla maailmassa. Pizzaa ja pastaa nautiskellaan Espanjasta Ecuadoriin, ja yksinkertaisuus lienee suurin syy italialaisen ruuan suosioon: perus pasta-annokseen riittää pastan lisäksi tomaatti ja parmesaani. Lisäksi italialaiset ovat tunnettuja herkullisesta jäätelöstään gelatosta, jota myydään miltei jokaisessa italialaisessa kadunkulmassa. Jäätelön suosio selittyy sillä, että se valmistetaan paikan päällä tuoreista raaka-aineista, ja kullakin gelaterialla on omat erityismakunsa. Kaiken lisäksi gelato on Italiassa todella edullista, ja jäätelöannoksen saa parilla eurolla.

Tutustu katuruokaan

Yllättävää kyllä, ravintoloiden kansoittamasta Italiastakin saa helposti katuruokaa. Tomaatti-mozzarellatäytteisiä leipiä myydään erityisesti nähtävyyksien lähettyvillä, mutta useilla alueilla on omat tyypilliset katuruokansa.

Palermon kaduilla syödään perunakroketeilla ja paistetuilla kikhernepullilla täytettyjä sämpylöitä. Pane, Panelle e Crocché -nimillä kulkeva annos saa nimensä perinteisestä palermolaisesta leivästä, seesaminsiemensämpylästä. Panelle taas viittaa kikhernepyöryköihin. Herkun historia ulottuu 900-luvulle, jolloin arabit hallitsivat Palermoa. Panelle on aamiaisherkku, ja sitä löytää esimerkiksi Ballarò-marketilta. Yksi annos maksaa 1,50 euroa.

Venetsiassa katuruoka ostetaan pikkuruisista bàcari-baareista ympäri uppoavaa kaupunkia. Tapasten tapainen Cicchetti on leipä, joka on suupalan kokoinen herkku. Täytteenä voi olla mitä tahansa oliiveista ja kananmunista mereneläviin, lihaan ja kasviksiin. Cicchettiä löytää esimerkiksi Rialton torin lähellä sijaitsevasta Cantina do Mori -bàcarista, missä annos maksaa 1,50 euroa. Cicchetti on tapana huuhtoa alas lasillisella paikallista ombra-viiniä.

italia4

Ikuinen Rooma

Rooma on romantikkojen ikisuosikkikohde. Ikoniset nähtävyydet Colosseum, espanjalaiset portaat ja upeat aukiot houkuttelevat niin pariskuntia kuin kaveriporukoitakin tähän ikuiseen kaupunkiin. Rooma on Italian pääkaupunki ja sijaitsee maan keskiosassa lähellä länsirannikkoa. Rooman-vierailun yhteydessä pääsee myös kurkistamaan Vatikaaniin, sillä valtio sijaitsee kaupungin sisällä. Rooma on todella romanttinen kohde, sillä vanhat, vähän rähjäiset mutta kuitenkin todella kauniit rakennukset luovat mahtavat puitteet iltakävelyille ja pienet ravintolat ovat täydellinen paikka herkälle illalliselle.

Roomassa tulee olla erittäin varuillaan taskuvarkaiden varalta. Myös turistihuijareita on reilusti liikkeellä, erityisesti suosittujen nähtävyyksien liepeillä.

Mielipiteitä jakava Venetsia

Venetsia on kaupunki, jota joko rakastaa tai vihaa, sillä harvalla on neutraalia mielipidettä siltojen ja kanaalien täyttämästä kaupungista. Pohjois-Italiassa Adrianmeren rannalla sijaitseva Venetsia on kuin suuri kulissi, sillä koristeelliset rakennukset, kapeat kadut ja ohilipuvat gondolit tuntuvat epätodellisilta. Rialton silta ja San Marcon aukio ovat ehdottomasti kaupungin suosituimpia turistinähtävyyksiä, mutta ihmeteltävää ja ihailtavaa löytyy miltei jokaisesta kadunkulmasta.

Koska Venetsia elää turismista, on turistihuijareita siellä täällä ja erityisesti taskuvarkaiden varalta tulee olla tarkkana. Ravintoloissa pyydetään helposti ylihintaa, joten nuukan reissaajan on paras valita paikallisten suosima ravitsemusliike. Ruokakauppojakin Venetsiassa on, ne vain on hieman hankala löytää.

Muodin ja bisneksen Milano

Italian pohjoisosassa sijaitseva Milano on tunnettu muodin mekkana, mutta myös Italian finanssielämän keskuksena. Kaupungista löytyy kuitenkin muutakin tekemistä kuin kalliissa luksusliikkeissä kiertelyä ja taloussivujen lueskelua. Tuomiokirkko Duomo on yksi kaupungin tunnetuimpia nähtävyyksiä ja samalla yksi maailman suurimpia goottilaisia kirkkoja.

Milano tuhoutui toisessa maailmansodassa, ja uudelleenrakentamisen jälkeen sitä on kutsuttu yhdeksi Italian modernimmista kaupungeista. Silti kaupungista löytyy yhä myös perinteistä italialaista arkkitehtuuria, mutta tunnelma Milanossa on tyystin eri kuin muissa italialaisissa kaupungeissa. Milanolaiset saattavatkin vaikuttaa reissaajan silmissä kiireisiltä ja tylyiltä.

 

Pallontallaajien Italia-keskustelualueelle

Kuvat: Flickr/MarcelGermain, Flickr/Ben Heine, Flickr/Dennis_F, Flickr/youngrobv

  • Lähetä sähköpostitse
  • Jaa Twitterissä
  • Jaa Facebookissa
  • Jaa LinkedInissä

Kommentit (1218)

fidanzata di siciliano

7.9.2001

Minun mielipiteeni Italiasta on… mitä etellemmäs mennään sitä ihanammaksi kaikki muuttuu jopa niin ihanaksi että ostimme omakotitalon Siciliasta. Sisilialaisten perhesiteet ovat lämminhenkistä. Ihana kuulua joukkoon!

uninenu

17.2.2002

Itse maassa en vielä tosin ole käynyt, mutta täyttelen tässä juuri Nordjobbarihakemusta ja mietiskelen minkä pistäisin ykkösvaihtoehdoksi. Islannin, Färsaaret vai Grönlannin? Olisi mukava saada tietää jotain maasta, mikäli olet käynyt, tai vielä parempaa jos olit siellä Nordjobbarina!

Tiina

11.3.2002

Mahtava paikka huonosta itsetunnosta kärsiville vaaleille tytöille. Jos kuitenkin haluat matkaltasi muuta, kuin pikavisiitin joka luigin makuuhuoneeseen, kehoitan ottamaan poikaystävän mukaan. Silloin saa (ehkä) olla edes vähän rauhassa huutelulta. Ehdottomasti karmein paikka: brindisi (kaupunki, josta lähtee reililaivat kreikkaan). Lisäksi turistirysissä, kuten venetsiassa, kaikki huijaavat esim. vaihtorahojen kanssa (huom. myös posteissa yms.). Hostelleissa viimeinen kotiintuloaika on noin klo. 23 ja päiväksi pitää yleensä poistua paikalta. Mielipiteensä kullakin, mun mielestä ahdistava paikka. Kaikista reilimatkani paikoista vain italia jätti huonoja muistoja. Never again…

ilona

26.3.2002

En välttämättä suosittelisi Venetsiaa lainkaan. Lähes kukaan ei oikeasti asu siellä, vaan paikka on täynnä “rahat-pois-turisteilta”-keinottelijoita, kaikkialla on kaupustelijoita, ravintoloiden hinnoissa turistilisä jne. Onhan se kaunis, mutta en suosittele korkeintaan kuin päivämatkaksi.

orvokki

9.4.2002

Italia viehättää, vaikka muidenkin maankävijöiden negatiivisia kokemuksia on jaettu. Ilmasto, ruoka, viini, maisemat saavat kuitenkin huonot asiat vähän taaemmalle! Rooma ja Napoli ovat jo melko tuttuja, muutaman kerran käytyjä. Ehkäpä italian kielen osaaminen lisäisi mahdollisuutta välttää “turistiryöstöt”. Mutta jos rahaa löytyy jostain, menen kyllä taas piakkoin, ehkä etelämmäksi jälleen. Omakotitalon ostaisin minäkin, jos voisin! Italiasta, mieluusti juuri Sisiliasta. Eikös sieltä ollut kotoisin tämä ponteva poliisimestari Montalbanokin?

Päivi

19.5.2002

Venetsia oli ihana paikka. Mielestäni todella näkemisen arvoinen.
Maisemat Sveitsin Luganosta Milanoon ja Milanosta Domodossolan kautta Sveitsin Brigiin ovat kauniita (ei tosin enää lähellä Milanoa). Varaudu siihen että Italian junat myöhästelee! Itse saavuin Sveitsin Sioniin Milanosta 40 min myöhässä!

anskuli

26.5.2002

Italia lyhyesti: mahdotonta :)! Ne on aivan käsittämättömän omalaatuista sakkia siellä, siis uskomatonta hyörinää ja pyörinää ja hälinää ihan taukoamatta..täydellinen vastakohta meille jäyhäleuoille!! Luonto on todella vaihtelevaa maan eri kolkissa, Sisilia lumosi yllättävällä vihreydellään ja vuoristoisella kauneudellaan..suosittelen, myös halpaa seutua! Kaikenmaailman muinaisrauniot sai historian pakosta koulussa läpi rämpineenkin kiinnostumaan kaiken maailman valloitusretkistä..;) Biletystä ei tosin helppo ole löytää ( Riminiä ym lukuunottamatta, en kyllä suosittele!), kaikkea muuta kyllä. Menkää ja viihtykää ja kokekaa itse, sen arvoista!

tupu

26.5.2002

En ole ikinä ollut mikään Italia-fani mutta poikani (13v.) toivomuksesta siitä tuli viime kesän reilimme pääkohde. Milano, Venetsia ja Rooma nähtiin tietysti. Pisassa pistäydyttiin katsomassa kallellaan olevaa kellotornia. Muutahan siinä kaupungissa ei olekaan…
Vaan mieleen jäi upea Firenze!! Matkaoppaiden pakollisten nähtävyyksien lisäksi oli mahtavaa kierrellä käsityöläisten pienissä työhuoneissa ja vain nautiskella lähes joka kulman takana vastaantulevista upeista vanhoista rakennuksista. Kuin sattumalta osuimme hostellia etsiessämme ja matkalla Pisaan Luccan pieneen mutta viehättävään kaupunkiin. Tunnelma oli sama kuin Firenzessä mutta ilman turistien kansoittamia katuja. Kerrassaan upeaa. Ja hostelli oli etelän lomakohteiden hotellien tasoa… Poikani tiesi kertoa Luccan olleen aikoinaan valtio valtiossa. Niitä peruja olivat varmaankin kaupungin muurit ja muu näkemisen arvoinen arkkitehtuuri.

Terhi

3.7.2002

En reilaamassa ole ollut Italiassa, mutta kaksi kertaa olen ollut perhemajoituksessa/hotellissa. Molemmista kerroista on jäänyt todella upeat muistot ja kokemukset! En minä pidä Venetsiaa huijareiden paikkana vaan romanttisena kaupunkina. Eikä minua ole siellä huijattu vaikka olen siellä kaksi kertaa ollut..
Jos ja kun interreilaamaan lähden niin Italia on ehdoton paikka viipyä monen monta päivää…

isa aurinkoinen

15.8.2002

Ihanaa!
Viikon kiertelin maata. Toscanan-alue on aivan mahtava. Firenzessä nyt oli liikaa turisteja, mutta sieltä pääsi hyvin pois ihaniin paikkoihin kuten Pisa ja LUCCA! Dolomiiteillekin on lyhyt matka, jos vuoret kiinnostaa. Löytyy ihastuttavia pikku kyliä, jollaiseen vahingossa eksyin (Piazza Al Serchio).

Vierailin myös ihastuttavassa Padovassa -> puoli tuntia Venetsiaan.

Torinoakaan ei kannata kiertää kaukaan, vaikka kaupunki pyörii vahvasti teollisuuden ympärillä. Kulttuuriakin löytyy yllättävän paljon. Plussaa omn tietenkin mahtavat alpit, jotka kohoavat pohjoisessa.

suvi.

7.9.2002

en itse ole ollut italiassa reilaamassa mutta viikon lomalla hotellissa pohjois-italiassa olen ollut 🙂 upea paikka. oltiin Cattolica nimisessä kaupungissa lähellä San Marinoa ja muuallekkin pääsi helposti. ihanaa ruokaa, mukavia ihmisiä ja upea sää!. jos menet reilaamaan tähän kyseiseen maahan niin varaa tarpeeksi aikaa, siellä viihtyy !

Maikki

10.9.2002

Juu’u…

Ihanahan se on. Oltiin pari viikkoa Sisiliassa, Palermossa ja rakastuin täysin. Siksipä suuntaan reilini Italiaan. Kyllähän se meininki siellä etelässä pikkasen erilaista on kun pohjoisessa johtuen mm. väestön “köyhyydestä”. Palermo ei ollut mikään turistipaikka ja siksi se olikin niin kiehtova. Voisin kuvitella itseni asumassa jossain päin Italiaa opiskelujen jälkeen…Aih!

Paavaliina

29.11.2002

En ole reilannut Italiassa juurikaan mutta sen verran pistäytynyt Venetsiassa, että ehdin ihastua. Olen samaa mieltä kuin Ilona, että paikka on täynnä “rahat-pois-turisteilta”-keinottelijoita. Mutta suosittelen, että jos päättää käydä siellä, kannattaa saman tien jäädä yöksi. Päivämatkalaisten häivyttyä kaupunki rauhoittuu hiukan, ja lämpimässä kesäillassa valojen tanssiessa kanavilla on helppo antaa anteeksi kaikenlainen riistäminen.

jonna

24.2.2003

no joo olen asunut nyt italiassa 3 viikkoa ja jalel ois viel reilut 2 kuukautta…Italia maana on kaunis ja taynna toistaan upeimpia rakennuksia. Asuminen ja reissaaminen Italiassa on varmasti kaksi eri asiaa…
En ole ihastunut italialaisiin ihmisiin ainakaan viela, painvastoin tuntuu etta ne eivat pida ulkomaalaisista lainkaan…tietysti joukkoon mahtuu poikkeuksiakin. Joka paikassa vedetaan rookia, jopa koulussakin ja vaatekaupoissakin joka on tallaiselle suomitytolle vahan liikaa…Matkailu on sujunut kivasti junilla ja suurimmaksi osin olen matkustanut pummilla, joten rahaa on saastynyt..torstaina lahden kohti roomaa ja siita sitten viela alaspain…
Kulttuuri oli todellinen shokki ja varsinkin asuminen ja ne saannot mita siihen liityy ovat omituisia…tosin nekin ovat varmasti aluekohtasia..
Kaikenkaikkiaan italia ei ole ainankaan viela vienyt sydantani, mutta aikaahan on jaljella viela reilut 2kk…

annina

27.2.2003

Italiassa tuli viime syksyllä reilattua muutama viikko. Sen verran voin sanoa, että niin surkeaa pitsaa en ole eläissäni maistanut…olin todella pettynyt! Ihmiset ovat lipeviä ja agressiivisia (varsinkin miehet). Luonto ja historia kylläkin ihastutti. Paremmankin maan olisi voinut valita Italian tilalle, mutta tulipahan tuokin nähtyä.

TiinaK

20.4.2003

Asuttiin italiassa vuosi ja sen aikana tuli monta kertaa vannottua että ikinä enää en tähän maaham astu jalallanikaan…olen samaa mieltä Jonnan kanssa että italialaiset ovat sisäänpäin lämpiävää kansaa…matkusteltiin jonkun verran ja täytyy myöntää että turistialueet ovat ihan eri asia kun joku pieni kylä johon harva turisti eksyy…ja nyt kun melkein vuosi ollaan oltu turvallisesti suomessa niin maa alkaa poltella jalkojen alla…takaisin italiaan!!!!Kaiken kaikkiaan…jos jonnekkin päin italiaa olisi mentävä niin rikasta turisti aluetta sen tulisi olla…tai ainakin lähellä!

dolce

20.6.2003

Vietin viime kesänä kaksi ihanaa viikkoa Cattolicassa, en reilaamassa, mutta muuten lomailemassa ja sydän jäi kyllä sille tielle! Cattolica, Rimini, Pesaro olivat viihtyisiä ja varsinkin viikonloppuisin nuorison suosiossa, mutta sitä oikeaa tunnelmaa löytyi Firenzestä!Aivan upea paikka!Kannattaa jäädä muutamaksi päiväksi,(nähtävää on!)varsinkin jos on aikomus käydä uffitsin galleriassa ym. “turistirysissä” sillä jengiä on aivan älyttömästi loma-aikaan.
Kävin myös Venetsiassa ja San Marinossa. Venetsia oli pienoinen pettymys; turisteja oli aivan liikaa(ei mahduttu sisään edes pyhän Markuksen kirkkoon), kapeilla kujilla oli tunkua ja viimeistään kun tajusin hieman mädäntyneen löyhkän tulevan merestä(tai mikä lahti nyt onkaan) olin vähällä lannistua, mutta jostain kumman syystä komean italiaanon ohjastama kondoli-ajelu pitkin kaupunkia sai suuni hymyyn..(mies osasi myös laulaa ja kajautti italiaksi jotain tunnelmallisia kappaleita:) Kaiken kaikkiaan italialaiset ovat mielettömän ystävällisiä ja huomaavaisia!Ei ole mitään huonoa sanottavaa. Maisemat on upeita, ruoka on hyvää, ja kannattaa käydä myös paikallisilla markkinoilla, voit tehdä edullisia löytöja! Kannattaa muistaa junilla kulkiessa että liput pitää leimata asemalla! Konduktööri oli aika vihainen kun Firenzeen menomatkalla en tietenkään ollut lippuani leimannut ja sain parin kympin sakot.. 🙂

Anni&Tuulia

25.10.2003

Olemme aivan myytyjä italialaisille, ja kokonaisuudessaan italian kulltturille, kielelle ja ehdottomasti ruualle ja viineille!!!!!!!! Vietimme kesän hienossa italialaisessa ravintolassa (Pariisissa tosin) ja kokemus italialaisesta ilmapiiristä oli unohtumaton! Pääsimme jyvälle italiaanojen parhaimmista ja pahimmista piirteistä ja keväällä suuntanamme onkin Italia, ja reilimatkan olisi tarkoitus ulottua Milanosta aina Sisiliaan asti ja takaisin syventäen tuntemustamme kyseiseen maahan. Onko kenelläkään hyviä vinkkejä ei-turistimaisista kohteista ja yleensäkään must-see -paikoista? Ja tottakai ylipäätään mikä tahansa italiaan liittyvä kiinnostaa! 🙂 Onko joitain esim. tapahtumia joissa kannattaisi käydä?
PS. Kaikki 99 Posse -fanit: ottakaa yhteyttä!!

sari

12.1.2004

Kävin Sisiliassa Taorminassa viime syyskuussa. Se oli tosi kiva paikka. Vaatteet oli tosi halpoja ainakin toreilla. Kengät on kyllä tosi halpoja melkein joka paikassa. Viina on tosi halpaa….Se oli oikein kaunis paikka.Maisemat oli tosi upeita. Ruoka oli hyvää. Pizza tosin oli yllättävän pahaa sillä suomessa on paremmat pizzat. Suosittelen lämpimästi!!!!!!!!

Ei nimeä

31.1.2004

Mimmeli- San Remo on aika pieni paikka ja siellä on hienot markkinat, että sinne vaan!

Kirahvee

31.1.2004

HENNI! Pohjois- Italian San Remon markkinoille kannattaa mennä. Sieltä voi löytyä vaikka mitä kivaa ja halpaa! mm. hienoja laukkuja ja jos on jalkapallo-fani niin halpoja pelipaitoja löytyy myös.

sofku

2.2.2004

-Olen seikkaillut auton kanssa ympäri italian jo kahtena kesänä peräkkäin ja ensi kesänä suuntailen roomaan. Italia on mahtava maa, haluaisin olla italialainen. Siellä elämä on niin rentoa ja huoletonta. Ainoa mikä todella ärsyttää on siesta. Se onnistuu aina alkamaan juuri silloin kun oli tarkoitus mennä shoppailemaan tai syömään, mutta onhan niitä kuuluisia nähtävyyksiäkin kiva katsella. Suuri elämys oli ehkäpä pisan torni. Siitä on koko elämänsä ajan kuullut ja nähnyt juttuja että oli pakko mennä tarkastamaan oliko se todella vinossa-olihan se, kuten muutkin sillä aukiolla olevat nähtävyydet. Kannattaa tsekata!!! ja mietoja alkoholijuomiahan tarjoillaan siellä jo 16 vuotta täyttäneille, joten nyt myös nuoremmat muoilmaa katselemaan-ikä ei ole este!!

mar

4.2.2004

pakko oli kommentoida… ettäkö italialaiset sisäänpäinlämpenevää kansaa? itsellä ainakin kahden reissun jälkeen hyvinkin erilainen kuva… ja kyse ei siis ole roomasta, vaan asuin 20000asukkaan pikkukaupungissa. kaikki todella ystävällisiä ja kohteliaita, myös innokkaita tutustumaan, eikä siis pelkät “luigit”… reissuilla sain ystäviä jotka ovat myöhemmin vierailleet myös täällä suomessa. ja kiertäessämme muita pikkukaupunkeja tää olo vaan vahvistui. yksinäiseksi tai “ulkopuoliseksi” en ainakaan mä (ainoona suomalaisena) joutunu kertaakaan tuntemaan! en tietysti voi yleistää, mutta älkää tekään. 🙂

sarpu

13.2.2004

mä liitän ylistyksen sanan kans tänne:)olin poikani kans pohjois-italias pääsiäisenä-03 ja aivan upeeta oli.kaverini asuu siellä ja taas suunta kohti italiaa toukokuussa-04.tutuksi tuli cremona ja mantova,asusteltiin piadenassa,pieniä paikkoja mutta aivan viihtyisiä,italiaan ihastuneena rupesin opiskelemaan myös kieltä.kannattaa tutustua maahan:)

Hanna

8.3.2004

Heips mimmeli ja muut italiaan matkaavat!On kyselty ns aitoja paikkoja.Italian Verona on idyllisempi kuin muut,vähemmän turisteja ja kulttuuri selvemmin nähtävissä.Leppoisa tunnelma.Pohjois-Italiassa on pieni kaupunki nimeltä Bolzona.Eksyin sinne vahingossa kun nukuin pommiin junassa,mutta kyllä kannatti.Paikassa turistit olivat nähtävyys… Edusti erilaista Italiaa.JA VINKKI REILAAJILLE.Italiassa kannattaa katsoa tarkkaan mihin junaan menee,todella monet ovat lisämaksullisia.Infon väki ei ole halukasta kertomaan mihin juniin ei ole lisämaksua,ja kuulin usein 10 ei oota, ennen kuin joku suostui myöntämään ettei kaikkiin juniin ole lisämaksua.Kannattaa siis jankata kunnes löytyy,niitä on aina!RUOKAILUSTAHinta oli harvoin se mikä oli listassa.Esim kahvin hinta oli eri riippuen siitä joiko sen tiskillä,pöydässä vai terassilla ja hintoihin ilmaantui usein esim tarjoilupalkkioita yms.Kannattaa siis aina katsoa,että käteistä on hiukan enemmän kuin mikä on listan hinta ettei tule ikäviä yllätyksiä.

sisilisko

20.4.2004

Pojois-Italiasta löytyvät järvet Garda, Como ja Maggiore ovat näkemisen arvoisia paikkoja. Syvät kapeat järvet, rannoilla toinen toisestaan pienempiä kyliä, vuoret nousevar lähes suoraan järvistä, ja kylät on rakennettu mitä uskomattomimpiin vuorenseinämiin. kesällä on tosin aika paljon matkailijoita, mutta joka kylästä löytyy majapaikkoja, joten tilaa on.

Omasta mielestäni Milanon kaupuni on merkki siitä, että helevetti voi olla maan päällä. Milanossa useamman kerran vierailleena en ainakaan suosittele kenellekään autolla liikkuvalle paikkaa. melkein kaikki kadut ovat yksisuuntaisia, ja jos ajat vahingossa risteyksen ohi, saat kiertää melkein koko kaupungin. Sieltä on mahdotonta löytää etsimäänsä, ihmiset ovat töykeämpiä kuin muualla Italiassa, ja hinnat ovat huipussaan maan hintatasoon verrattuna. hyi hyi, Milano sucks!

Jussi

22.4.2004

Olen täysin eri mieltä nimimerkki sisiliskon kanssa Milanosta. Kukaan täysijärkinen ei liiku miljoonakaupungin ydinkeskustassa autolla, joten saa syyttää itseään omista ongelmistaan. Milanossa on erittäin toimiva joukkoliikenne, mm. metro ja yölläkin kulkevat raitiovaunut.

Milano on yksi Italian hienoimpia kaupunkeja. Se on melkein kuin Pariisi.

gattina

24.4.2004

Mä olen täysin puolueellinen arvioimaan kyseistä maata, koska menetin sydämeni sille kun ensimmäistä kertaa sen näin.. Satun nimittäin rakastamaan taidetta, hyvää ruokaa ja valtaa, joita siis suomi-tytöille siinä maassa siunaantuu.Museoita kierrellen oon varmaan kuluttanu viikkoja, kaupunkien kaduilla vielä pidempään – arkkitehtuuri kun salpaa hengen! Oikeastaan koko maan kauneus on aika tyrmäävä :)Joku täällä kommentoi että pizza on Suomessa parempaa, mut se nyt on ihan makuasia.. Omat suosikit on Quattro formaggi (huom! tomaattikastikkeella, ei valkosta pizzaa) ja Funghi Porcini, jotka on siis taivaallisia lähes joka paikassa 😛 Paikallisia herkkuja kannattaa tietysti maistella, kerran sain eteeni pizzan jonka päällä oli kokonainen rapu..Pelkästään jäätelön takia on vähintäänki vuosittain Italiaan päästävä! Makuja löytyy kymmeniä eli ihan ensimmäistä ei kannata julistaa suosikix..Miehistä vielä sen verran että ne jättää hyvin nopeesti rauhaan kun sanoo että on varattu, ja jos nyt on tavallista sitkeempi lima kyseessä niin suomeksi nalkuttaminen toimii 🙂 Huuteluun ja viheltelyyn tottuu nopeesti, pääasia ettei yllytä.Junalla matkustaminen (paikallisesti) on uskomattoman halpaa ilman mitään opiskelija-alennuksiakin, mutta pidemmät matkat (ja nopeemmat junat) on samaa luokkaa ku Suomessa.Italialaisiin tutustuminen on paikasta riippuen joko helppoa tai törkeän helppoa, eli yleensä riittää kun kävelee kadulla tai istuu kahvilassa. Kielitaito luonnollisesti auttaa 🙂 Tosi ystävien saaminen viekin jo enemmän aikaa, kun kaikki on kaikille ystävällisiä päin naamaa, mutta helposti puhuu shittiä selän takana. Tämä on suomalaisille yleensä pikkusen outo kokemus..Nyt kesällä olen menossa neljäksi kuukaudeksi Trevisoon, eli jos joku on sinnepäin suuntaamassa niin saa pistää viestiä!

sonja

20.5.2004

Niin, Italia ihana maa! Milanossa ja Gardajärvellä (Desenzanossa) tuli oltua.Venetsiassa pistäydyttyä. Kaikki omalla tavallaan näkemisen arvoisia paikkoja.. Etenkin kun suurin turistirysä vielä puuttu 🙂 Junalla oli helppo matkustaa ja junaliput sai aika kivuttomasti ostettua ilman italian kielen taitojakin! (päinvastoin kun jostain olin lukenu, lipunmyyjät oli oikein mukavia huumorimiehiä…) Milanon metrokin tuli testattua. Toimi sekin. Ihanan ystävällisiä ihmisiä lähes kaikkialla. Sanakirja on hyvä olla matkassa, muuten ois tullu jotain sydänsimpukoita pizzassa syötyä… (kuulostaa ehkä pelottavammalta kun onkaan…) Silti ei kyl säästytty _hyvin_epäilyttävältä_haisevalta_ja_näyttävältä kala pastalta Venetsiassa. “mixed fish” osottautukin mustekalaks tai muuks lieroks kieroks. -Jäi syömättä, vaikka yleensä hyvin avarakatseisesti kaikkea maistelen! Tuo ravintola ei muutenkaan kauheesti hetkauttanu… Sijaitsi aivan S.Lucian rautatieaseman ulkopuolella. KIERTÄKÄÄ KAUKAA… 😉 Duomo Milanossa oli mahtava paikka. Uskaltasin jopa Kölnin tuomiokirkosta ylemmälle ylistää… Kantsii käydä. Vaaleehiuksiset tyttöset saa todella tottua kuuleen: Ciao bella ja hiusten hivelyitä ynnä muuta sellasta. Pitää pysyä vaan kylmänä… Ja tosiaan poikaystävä on jo kotona, vaikkei oiskaan… Milanon yöelämä osottautu kalliiks… Discoon sisäänpääsy sisältäen yhden drinkin 15 euroo ja pelkkä drinkki 10 euroa. Kokemuksena kuitenkin ihan hintansa arvonen, kun kerran vaan kävi. Varmasti vielä joskus tuonne uudelleen matkaan ja oikein kunnon ajan kaa!

marjo

31.5.2004

Rooma on mun taivas! Ollaan oltu siellä kaverin kanssa kolmena viime kesänä,ja nyt heinäkuussa on muutto siihen ikuiseen kaupunkiin. Ollaan netin kautta hankittu työpaikka valmiiks alkukuukausiksi ja nyt enää päiviä lähtöön lasketaan. Vuokrien hinnat on vielä ihan täysin arvailun varassa mut..öö..eiköhän sitä pärjätä 😀 Oikeella asenteella.Roomassa on niin paljon nähtävää ja koettavaa.Parhaita bilemestoja löytyy..mut kieltämättä kyllä hintaakin.Art Cafè Villa Borghesessa on paikallisten ja Hollywood-starojenki ykköspaikka,sisään joutuu pulittaan 25? ja tietty etiketti (ei tennareita,farkkuja/ normaaleja vaatteita). Pubcrawlille kannattaa osallistua jos vielä menopaikat hakusessa..siellä kierretään about 4 baaria,on kisoja ja ilmasia shotteja,hyvä kansainvälinen meininki!! Blondien skandinaavien kannattaa varautua loputtomaan flirttiin,ehotteluun ja jatkokutsuihin mut edelleen: oikee asenne mukaan ni kyllä sitä selviää.Piazza di Spagnalla tutustuu TODELLA helposti uusiin nuoriin,sekä paikallisiin että muihin matkailijoihin…menkkää kitaransoittorinkeihin laulaan meidän kavereiden kans ja pääsette kokeen sen oikeen italialaisen illanvieton.Unohtumatonta se fiilis.Shoppauksen suhteen pääkatu on Via del Corso;kaikille jotain.Myös Pietarinkirkolle johtava tie on täynnä shoppeja joista kyllä löytyy kaiken laista.Älkää kuitenkaan ostako sieltä tuliaiskrääsää..hinnat luonnollisesti kolminkertaisia.Via Nazionale on kunnon ostoskatu täynnä design-liikkeitä vähän paksummille kukkaroille…tavallisten tallaajien on oikeestaan ihan turha vaivautua shoppeihin sisäänkään. Myyjät on useimmiten suht ystävällisiä ja lopullinen jää murtuu jos osaa edes muutaman sanan italiaa ; Helpot Ciao tai Buongiorno hymyn kanssa riittää. Pizzaa ei kannata ostaa ravintoloista(kuivaa känttyä) vaan ns. pikaruokalapizzerioista joita tiheässä; isoja eritäytteisiä pizzalevyjä tiskillä joista myyjä leikkaa haluamasi kokoisen palan paperikääröön..aivan mahtavia!Iltasin kannattaa välttää päärautatieaseman läheisyydessä Terminissä liikkumista.Pimeellä sen ympäristö notkuu spurkuja pahvilaatikoiden alla ja huumeporukoita joten todella karmaisevaa kävellä pimeellä,varsinki naispuolisena.Siinä samassa on linjaautoasema mihin suuri osa busseista vie. Busseista muuten sen verran että niihin on ihan turha turvata kotimatkaansa öisin/iltasin.Jos täynnä(kuten yleensä varsinki kesäöinä),buse ajaa suoraan ohi ja seuraavaa joutuu usein odotteleen reilun puolisen tuntia…ellei koko tunninki. Kannattaa ottaa kartasta selvää aikasemmin miten kotii pääsee nopeimmiten,käveleen meki yleensä jouduttiin. :)Hostellimajotus tai B&B on tietysti edullisimpia,niissä Dorm-yhteismajoitus kaikista halvin.Viime kesänä oltiin Terminin Via Marsalalla Charlie Brown-hostellissa…oikeestaan halvin löytämämme h majoitus löytyi,2hkl huone ei yks. kylppärillä.Helkilökunta iloista ja suomalainenki tyttö töissä. Loistavalla paikalla päärautatieaseman vieressä(yhteydet jokapaikkaan metrolla ja kävellenki nopeeta),tosin se yöllä liikkuminen kahdestaan vähän karmaisevaa.Niin paljon ois kerrottavaa..jos joku jäi vielä mietityttään ni mailaa ihmeessä mulle tai tuu itse Roomassa paikan päälle kysyyn heinäkuusta eteenpäin Hostel Riminiin Terminiin..siellä ollaan kaverin kans töissä! Rauttikaa roomasta! 🙂

henna

8.6.2004

Olin siskoni kanssa reppumatkalla Italiassa 1.4-6.8.2004. Matkareittimme oli Milano-Gardajärvi-Venetsia-Bologna-Reggio di Calabria-Sisilia(Trapani)-Sardinia(Callasetta)-Rooma. Jos jotakin kiinnostaa kysellä Italiasta jotain niin minulla on hyviä vinkkejä-ainakin reppumatkailijoille!! Ihastuin italiaan, etenkin paikallisten elämän asenteeseen:) juu, ja junilla on helppo matkustaa ja kyllä ilman italian kieltäkin ne liput saa tilattua!=) mutta kyselkää, jos kiinnostaa :0)

poll

9.7.2004

Torino, Genova, Como, Milan, Venetsia, Bologna, Firenze, Rimini, Ancona, Rooma, Napoli – San Marino – Vatikaanit.Torino on Italian rebel kaupunki, ihan kun kaikki punkkarit ja Linea 77 diggarit asuisivat siellä. Genovassa saat etsiä itseäsi vähintään yhtä paljon kun Venetsiassa, kadut on niin niin kapeita. Como on Milanosta 40min junalla, näet Sveitsinkin samalla. Milan on puoli jumala, menetät sydämmesi. Venetsiaa ei ole, tai sinä et ole siellä, kartasta EI MITÄÄN apua. Bologna on kiva yöaikaan, asemalla ulkomaalaisia koska vaihtoasema moniin pohjoiseen ja etelään meneviin juniin. Firenze on aurinkoisella ehdottomasti kaunis, japanilaisia enemmän kun Japanissa. Rimini on olemassa vain koska sieltä pääsee San Marinoon, keväällä ei täällä ihmeitä, rannalla hyvät ruokapaikat. Anconassa on vähemmän turisteja kuin Riminillä, pikku paikka, pieni asema. Rooma on olemassa jotta kaikki muu on olemassa, käytä vähintään 3 päivää tämään kaunokaisen tutkimiseen. Napoli on ehdottomasti elämys, ymmärrät taas miksi Suomi on niin hieno paikka elää ja olla. San Marinossa ei voi olla törmäämättä kauppiaaseen joka huutelee “Suomalaisia?!, Raikkonen, Formula Uno!”. Vatikaaneissa on EHKÄ pääsiäisenä enemmän italialaisia kun japanilaisia, ehkä, en ole yhtään varma.

janne

23.7.2004

Ihme juttu, että vain tytöt ovat ihastuneet Italiaan, tai ehkä pojat eivät vain laita viestejä tänne. Blondi mieskään ei jää huomiotta Italiassa. Itse olen ollut Italiassa kaksi kertaa, koska ensin ihastuin Italialaiseen vaihtariin, ja nyt olen ihastunut koko maahan, tai ainakin Pohjois-Italiaan. Aluksi negatiivista oli ehkä alituinen väenpaljous, ihmisten temperamentti ja hössötys, mutta loppujen lopuksi nekin ovat hurmaavia asioita. Dolomiitit ja laaksoissa sijaitsevat kaupungit ovat mielestäni paratiisimaisia (mm. Fiera di Primiero). Dolomiiteilla voi harrastaa samoja asiota kuin Suomessa, ja paikoin ihmisetkin muistuttavat pohjoismaalaisia. Itse pidin siitä, että monet ihmiset olivat varsin maanläheisiä, ystävällisiä ja kuitenkin sopivasti ylpeitä. Tosin paljon oli todella ärsyttäviäkin ihmisiä. Luonto ja vuoristo on paikoin lempeää, ja toisin paikoin todella jylhää. Itse aloitan Italian kielen opiskelun syksyllä ja asuminen Pohjois-Italissa kiinnostaa kovasti. Puolet sydämestä on kuitenkin vielä Suomessa. Venetsiassa kannattaa käydä ehkä talviaikaan, koska turisteja ei ole liikaa silloin, mutta paikka on silti upea ja kaikki on avoinna niinkuin turistiaikaankin. Tosin siellä on melko viileää ja San Marcon aukio saattaa olla veden peitossa.

cutecatti

8.8.2004

Olin roomassa 8 päivää eikä se oikein vakuuttanut. Ihmiset tylyjä, palvelu ei pelaa ja hinnat aivan pilvissä. Majoituspaikka oli kyllä hyvä. Camping rome. Kaukana keskustasta, mutta hyvät kulkuyhteydet. Vanha Rooma oli näkemisen arvoinen paikka. Mutta tosiaan, ainakaan rautatieaseman turisti-infon työntekijöitä ei voi liiasta ystävällisyydestä tai avuliaisuudesta moittia..

diokenes

30.9.2004

Asuin joku vuosi takaperin vuoden pohjois-Italiassa, tein vuorotyota tehtaassa ja vuokrasin yksion kaupungin keskustasta.Ei niin liian vaikeita olleet kummatkaan, mutta kielta pitaa osata, Italiassa vain harva puhuu edes auttavaa Englantia. Kulttuuri on hieman erilainen Suomalaiseen verrattuna, ei auta niin liikoja uskoa ja luottaa puhuttuun sanaan, pikkukusetuksiakin saattaa sattua, esim. minulla meni aikansa, ennenkuin hoksasin, etta vuokraemanta kayttaakin mun sahkojani ! Italiassa arvostetaan oveluutta ja sukkeluutta, rehellinen ihminen on holmo ja helppo narautettava.Palkkataso ei ole aina kovin hyva, mutta kylla silla hengissa kitkuttelee.Unelma Italiasta ja todellisuus ei aina niin paiskaa katta.Etela-Italiasta ei kaytannossa saa virallisia toita, pimeita loytyy satunnaisesti, mutta esim. Napolin voi unohtaa, sielta on lahes mahdoton saada mitaan tyota.Mutta ken pitaa hyvasta ruoasta, vaihtelevasta elamasta, seikkailusta, kauniista ihmisista ja intohimosta, niin sinne vaan.Menkaa hyvalla onnella.

Sanna

5.11.2004

no..mun rooma ihastus meni niin päin että ensin ihastuin roomalaiseen..sitten hänen kotikaupunkiinsa 🙂 Mutta se on ihana paikka, ja olenkin menossa sinne reiluksi kuukaudeksi vuoden alusta. Olisiko teillä antaa vinkkejä siihen miten ja missä asuisin kaikkein edullisemmin.. olen kuitenkin n. kuukauden joten paljonkohan hostelli maksaisi? Italialaisilla on muuten kauheesti jotain omituisia kyläjuhlia jossa on kamalasti viiniä..kannattaa käydä tutustumassa..mm. Marinon kylässä järjestetään melkein joka kuukausi joku “folk festival”. ja viini siellä on super halpaa…oliks litra joku 80 centtiä ja se oli parasta viiniä mitä oon koskaan juonu..:)

Minsku

11.11.2004

Oon tällä hetkellä työharjottelussa P-Italiassa Genovassa. Ajatus tänne lähtemisestä kuulosti hienolta. Italia, maa johon kaikki haluaa matkustaa! Noh, totuus on ollut kuitenkin hieman toista. Ei tää oo sen kummempi, mitä Suomikaan. Genova on ihan ok paikka, mutta italiaa pitää osata. Kukaan ei oikeasti puhu täällä enkkua. Eli elekielellä ja muutamalla italian sanalla hoidettua asioita. Genovan historiaa pitää tuntea, jotta kulttuuria täältä löytää. Genova on siitä hyvä paikka, ettei täällä oo läheskään samassa suhteessa turisteja kuin esim. Roomassa. Onhan täältä Kristofer Kolumbus syntyisin!

Roomaan petyin. Liikaa turisteja ja melua. Milanossa oon käyny 2 kertaa. Ekalla kerralla oli tosi kivaa. Hyvää ruokaa ja mukavia enkuntaitosia ihmisiä. Toisella kerralla se oli maanpäälinen helvetti kun kaikki turistit oli kansottaneet sen.

Italialaiset miehet on päällekäyviä, kun kilsan päähän näkyy, että oon ulkomaalainen ja vaalea. Kulttuuri on Italiassa äärimmäisen maskuliininen. Uskonto on tärkeää varsinkin vanhemmille ihmisille. Paikalliset miehet kuvittelevat olevansa lahjoja kaikille maailman naisille. Perhe on myös hyvin tärkeä osa italialaista kulttuuria.

Kun mä täältä lähden Suomeen ennen joulua, niin en mä tänne enää asumaan tule. Voi sanoa, että käyty on, mutta en mä tähän niin ihastunu, että tulisin tänne asumaan. Nää nejä kuukautta riittää ihan hyvin. Italiassa voin matkailla myöhemmin, mutta mieluummin sellaisina ajankohtina, kun turisteja ei ole paljon. Multa nimittäin menee hermot odotellessa ja jonottaessa.

Seuraavaksi ajattelin kokeilla Espanjaa, jos siellä olisi erilaisempaa, vaikka täällä E-Euroopassa meininki tuntuu olevan samanlaista joka puolella.

diokenes

12.11.2004

Ameriikkalaisen ohje Italiaanmuuttajalle on: “learn to do nothing”.Kaikki Italiassa joskus asuneet tietavat kylla miksi…..Odottaminen, jonottaminen ja lakot, pohjoismaiseen tehokkuuteen tottuneelle vaikea pala ajoittain.

melssi

28.11.2004

itse käväsin tossa roomassa ja täytyy myöntää,että massiivisempaa ja täydellisempää kaupunkia saa etsiä 🙂 Nyt olisin menossa frendini kanssa italiaan 40pv ja ajattelin kysäistä et tietääkö ketään et tuleeko 1 vyöhykkeen reilauslipun ostaminen kannattavammaks (16pv maksaa 210e Italiassa) kuin normaalisti junalippujen ostaminen paikasta toiseen ku reissaisin vaan semmosen 10pv italiassa stogella? Itse kuulin että junaliput olisivat edullisia italiassa 🙂

diokenes

2.12.2004

Parhaiten töitä löytyy pohjois-Italiasta, etenkin Lombardian ja Veneton alueelta.Eures on hyvä osoite etsiä töitä.Puhutko yhtään Italiaa? Siitä on todella paljon apua, muuten tulee kyllä ongelmia, jos olet yhtään suurkaupunkien ulkopuolella.Mitä etelämmäs Italiassa menet, sen vaikeampi on löytää töitä, ainakaan virallisesti, pimeitä töitä kyllä löytyy, palkka 20-30 Euroa päivä, mutta Italia on nykyään Euron myötä kallis maa, etenkin asuminen maksaa !Työlupa asiat ovat yksi suuri “casino” Italiassa, laki on joustava, sen on pakko olla niin kaoottisessa maassa, eli kun saat töitä, niin kyllä se työlupakin sitten hoitunee (aikaa myöten). Mutta älä odota asioiden hoituvan yhtä nopeasti ja helposti kuin Suomessa, tarvitset hyviä hermoja ja paljon huumoria!Italiassa on kaikki mahdollista, sananmukaisesti, yllättäviä tilanteita tulee usein, niin myös riemun hetkiä, elämä on elämää isolla Eellä !Buona fortuna, in bocca al´lupo !

katri

25.12.2004

tosta pääsiäisenä roomaan menemisestä.. kauppojen aukiolemisesta en tiedä, mut sillonhan katoliset ympäri maailmaa tulee roomaan katsomaan paavia ja väentungos on varmaankin melkoinen. uskoisin myös (en siis tiedä), että hotellien hinnat ovat pilvissä silloin.

“During Holy Week (Easter) Catholics from around the world make pilgrimages to Rome’s various basilicas and to hear the Pope give his address at the Vatican. On Good Friday there’s a procession of the Cross from the Colosseum to Capitoline Hill.” http://www.lonelyplanet.com/destinations/europe/rome/facts.htm#togo

inez

8.1.2005

Olin pari viikkoa etelä italiassa perhemajoitukesella, aikamoista huisketta ja vilinää! Suomalaisiin verrattuna tosi päällekäyvää porukkaa ja blondit, tottakai, ovat huomion keskipisteenä! Kivaa vaihtelua suomalaiseen yrmyttämiseen! Kesällä sinne siis reilaamaan ja vanhoja kavereita olis ehkä myös kiva tavata 😀

inez

8.1.2005

Olin pari viikkoa etelä italiassa perhemajoitukesella, aikamoista huisketta ja vilinää! Suomalaisiin verrattuna tosi päällekäyvää porukkaa ja blondit, tottakai, ovat huomion keskipisteenä! Kivaa vaihtelua suomalaiseen yrmyttämiseen! Kesällä sinne siis reilaamaan ja vanhoja kavereita olis ehkä myös kiva tavata 😀 Ja sitten myös au-pairiksi, jos hyvin käy, eli siis voi sanoa, että ihan tykkään maasta kaikilla mausteilla!

Zarra

13.1.2005

oon ollu Italiassa neljä kertaa… ja tykkään siitä paljon!!! oon ollu melkein kaikissa osissa…rooma, firenze, milano, capri, sardinia, riminin lähellä, napoli, venetsia jne. Mutta siitä sardiniasta, se on ihana paikka!! todella kaunis… ihanat rannat ja kirkas vesi 🙂 lennettiin roomasta cagliariin Alitalialla, lento kesti noin 45min. mutta kannattaa mennä sinne!!!

s

7.4.2005

Venetsiassa liikaa turisteja heinä- elokuussa. Se on kuitenkin nähtävä. On siellä kaunista, hiljaisissa paikoissa ihana hengähtää.Bologna aivan ihana, elävä ja juuri sopivan kokoinen kaupunki.Perugia oli yksi parhaista paikoista. Todella korkealla, kaukaiset valot näytti todella hienolta. Autolla mutkiteltiin ylös. Kaupunki oli aika iso, kivoja pikku kujia yms.Muutenkin koko Pohjois-Italia oli mahtava. Hienointa oli autoilla siellä, missä apenniinit nousi. Heti lähden uudelleen kun vain pystyn.

Penny

20.5.2005

Tämä nyt on lähinnä näille “Menen käymään italiassa ja sen jälkeen aion muuttaa sinne”; vaikka aurinko täällä paistaakin, jäätelö on taivaallista ja viini halpaa, kulttuuri on aivan erilainen kuin Suomessa. Italialaiset ovat päällepäin avuliaita ja lämminhenkisiä, mutta valitettavasti useissa tapauksessa epärehellisiä ja kieroja. Tarkoitan tällä lähinnä työasioita…Olkaa tarkkana asioistanne ja sopikaa kaikki kirjallisena. Muuten kusetetaan 90& varmuudella… Ja tutustukaa kulttuuriin vähintään pari kuukautta ennen pysyvää muuttoa! Muuten voi olla kulttuurishokki vähän turhan rankka kun opitte tuntemaan tavat vähän paremmin…

Ruccia

10.6.2005

Italia jakaa näköjään mielipiteet äärimmäisyyksiin…ja sitähän se Italia juuri onkin! Kaikenlaista laidasta laitaan… Itse olen käynyt Italiassa 4 kertaa matkoilla, kesällä, talvella ja keväällä eri puolilla Pohjois-Italiaa. Yövyn useimmiten italialaisten kavereideni perheiden luona. Silloin näkee hyvin italialaista arkipäivää.

Italian kesä oli ainakin mulle aivan liian kuuma!! +38..huh huh…mutta mielenkiintonen reissu oli silti. Matkustin yksin joten kaikkea hassua tapahtui ja tapasin mitä erikoisimpia tyyppejä niinkuin aina Italiassa. Riccionessa tutustuin muutamaan opiskelijapoikaan, joiden kanssa juteltiin, pelailtiin ja vietettiin aikaa rannalla ihan kaverihengessä, kunnes ne yks päivä ihan viattomasti kysyi: “No kenet sä meistä nyt oikein haluat???” Eli lyhyt italian oppimäärä: “SI”=”KYLLÄ””NO”=”KYLLÄ””NO GRAZIE, HO GIA UN RAGAZZO”=”KYLLÄ, MUTTA EI KERROTA KENELLEKÄÄN.” 😉

Poikiin on huomattavasti helpompi tutustua. Tytöt ovat usein töykeitä ja tiiviisti keskenään. Ja niiden poikien kanssa täytyy siis olla varuillaan, varsinkin loma-aikaan, talvisin ihmiset on enemmän keskittyneitä omiin arkijuttuihinsa, uteliaita katseita kyllä satelee mutta aika rauhassa saa olla. Talvella on muuten tosi kylmä! Enemmän tarvii vaatetta kuin Suomessa! Se kylmä kosteus tunkeutuu luihin ja ytimiin ihan eri lailla ku Suomen kuiva pakkasilma. Talot on yhtä kolkkoja ja kosteita kuin Suomen keskiaikaiset kivilinnat. Eli villasukat ja tohvelit mukaan!

Nyt haluaisin lähteä Italiaan pitemmäksi aikaa, ehkä vaihtoon tai töihin. Mutta hieman kyllä epäilyttää. Voi olla että se hössötys, häslinki ja ihmisten epäluotettavuus on liikaa, vaikka Italiaan onkin ihana matkustaa viikoksi tai pariksi lomalle. Jos jollain on kokemuksia Italiasta esim au pairina, kirjoittakaa tänne!

liinakko

6.8.2005

Tytti on jo saanut varmaan tarvitsemansa tiedon 🙂

Italiassa kannattaa ehdottomasti matkata junalla, kätevä ja kohtuuhintainen. Rooma-Firenze-Pisa kätevää ja helppoa !

MariKa

31.8.2005

Hei kaikille,huomasin noita viesteja lukiessani etta monia kiinnostaisi vuokrata asunto Italiasta. Mina asun Pisan ja Firenzen valilla josta olen ostanut pienen asunnon jonka aion laittaa vuokralle toukokuusta 2006 lahtien. Jos kiinnostaa laittakaa viestia tanne palstalle.

diokenes

13.9.2005

Moottoritiemaksut Italiassa ovat aika korkeat,esim. Verona-Napoli vali on noin 50 Euroa. Suunnilleen sama raha mika menee normaalilla henkiloautolla polttoaineeseen sujahtaa myos moottoritiemaksuihin. Merda !

Heidi

23.11.2005

Trieste, Pohjois-Italia: harvat puhuvat englantia, jotkut huonoa ranskaa ja saksaa. Yrittävät huijata vaihtorahojen kanssa – olkaa tarkkana!

Gelateriat ihania. Miramaren linna oli kaunis. Kesäiltaisin rannassa mahtava fiilis kun kaupunkilaiset soittamassa ja tanssimassa. Bussilla kuljimme usein leimaamatta lippua, mutta vähän pelotti tarkastajaan törmääminen.

Sloveniaan pääsi mukavasti, koska raja hyvin lähellä. Samaten Venetsiassa kävimme sujuvasti junalla. Venetsia oli ainakin elokuulla aivan täynnä turisteja. Joka puolella kuuli puhuttavan suomea.

Emmiluu

21.5.2006

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
Italian juna-aikataulut
Italian juna-aikataulut paikasta a paikkaan b.

Jockey

21.5.2006

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
RentaVista
Majoitusta tarjolla Italiasta, kohteet Rimini, Riccione ja Rooma.

unkkatkumiankka

5.7.2006

Olen pari viikkoa kierrellyt Italiassa, reittiä Roma – Venezia – Rimini – San Marino – Firenze – Pisa – Cinque Terre. Upean mahtava maa, vielä upeampi historia ja kulttuuri, sekä upeista upein ruoka! Itse en kokenut minkäänlaisia kusetusyrityksiä tai mitään epäystävällisyyttä (lukuunottamatta yhtä ammattiinsa kyllästynyttä juna-asemavirkailijaa muistaakseni Riminilla). Se tosin varmaan suurelta osin johtui siitä, että puhun sujuvaa italiaa. Myös italialaisia kavereita minulla on, tosi mukavia ihmisiä, enkä mitään selän takana kieroilua ole havainnut koskaan. Meitä löytyy moneen junaan.
Italia on kuitenkin mitä ihanin maa, erityisesti Ligurian rannikko ja Rooma, ja olen opiskelujeni ja töiden myötä muuttamassa maahan todennäköisesti ensi vuoden puolella. Ah, la bella Italia!

diokenes

30.7.2006

Kuka tuon hintatason on kirjoittanut ? Taitaa olla pohjoisen hintoja. Etelassa jaatelo maksaa Eurosta alkaen, koko pizzan saa usein alle kolmen Euron, olut maksaa kaupassa halvimmillaan 60-70 C, baarissakin sen saa alta kahden Euron, viinipullosta en ole koskaan maksanut noin paljoa.

VestaResidence

13.10.2006

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
Vesta Residence, Rooma
Pieni, viihtyisa Bed&Breakfast Tiburtinan metro- ja juna- aseman vieressa. Huoneet 2-3henk. omalla tai jaetulla kylpyhuoneella…=) TERVETULOA!!!!!!! (palvelemme englanniksi,italiaksi,suomeksi, ja auttavasti ruotsiksi)

aarre

25.10.2006

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
Valokuvia Toscanasta ja Roomasta
Kuvallista materiaalia vuoden 2005 toukokuulta

maanni

16.12.2006

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
Italian Riviera/SanRemo
Hyvä sivusto suomeksi!

Nimetön

4.2.2007

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
VERBIT HALTUUN
Apua Italian kielen harjoitteluun!

miumau

22.2.2007

Hintataso on mun kirjoittama. Totta, asuin Milanossa kun tuota kirjoitin, ja totta myös että etelässä on halvempaa (Leccessä me käydään aina baarissa, jossa olut maksaa 0,70€ ja drinkit euron), mutta silloin pitää kyllä vähän jo tuntea paikkoja…

Kallu

20.2.2008

Menossa Perugiaan, Assisiin ja Sienaan. Mitä kivoja kohteita niissä ja ympäristössä? Ja kuka tietää, millainen sää mahtaa olla nyt pääsiäisen aikoihin?

Italia-Fani

7.10.2008

Kannattaa tsekata myös vähemmän tunnettu Abruzzon maakunta. l’Aquilan kaupunki kiva ja maaseutu upeaa luonnonkaunista maisemaa, mm. luonnonpuistoja. Erilaista Italiaa hakevalle !
Ks. esim. http://en.wikipedia.org/wiki/Abruzzo

AnniD76

23.2.2011

Hei,
Ollaan lähdössä huhtikuun alussa Roomaan. Ollaan varattu Booking.com:n kautta hotelli läheltä Terminiä, hotellin nimi on Soggiorno Sunny. Onko kenelläkään kokemuksia hotellista ja muutenkin alueesta. Onko turvallista liikkua naisporukassa?

mjokin

30.5.2011

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
Lippuvaraukset Italiassa
Lippuja eri kohteisiin Italiassa, mm. Viimeinen Ehtoollinen Milanossa, Dogen palatsin ‘salainen kierros’ Venetsiassa.

hanna82

7.6.2011

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
Venetsia – Pieni Matkaopas
Venetsian pieni matkaopas kertoo kanavien kaupungin nähtävyyksistä, ajanvietemahdollisuuksista ja antaa vinkkejä käytännön asioihin paikan päällä.

anu

10.6.2013

ollaan menossa roomaan vkon päästä ,mieheni on käynyt ennen venetsiassa,itse en ole käynyt koskaan,odotan matkaa kovasti.käykö visa electron pankkiautomaateilla

Tommi

31.7.2013

Upea Italia, mailman parasta futista..loistavaa ruokaa. Upeita maisemia , loistava historia. Rooma ja Napoli muuta ei elämässä tarvi kokea. Ottakaa scootteri alle ja ajelkaa myös maaseudulla. Kannattaa käydä myös sisiliassa.Grande Italy.

Mama Caffè

14.11.2013

Maailman kaunein maa <3 Ja maailman mahtavin kaupunki.
Tsekkaa meidän matkavinkkejä Roomaan ja kerro meille mitä meidän kannattais nähdä!
http://mamacaffe.com/

Vuokko

22.2.2014

Tervetuloa Kalabriaan 🙂
Hienot maisemat, aurinko paistaa ja ruoka on hyvää.
Ihmiset ovat todella ystävällisiä ja auttavaisia.
Parasta, aitoa Italiaa.

NimiMama

10.3.2014

Italotrenolla pääsee myös kulkemaan Italiassa, luotijunalla matka taittuu nopeasti!
http://mamacaffe.com/archives/2476

Auringonpalvoja

18.4.2014

olen lähdössä heinäkuun lopussa kahdeksi viikoksi Riminiin ja kaikki matkavinkit on tervetulleita. Minkälainen hintataso siellä on esim. vaatteet ja ruoka? entäs markkinat, kannattaako käydä? tarkoituksena olisi käydä ainakin san marinossa ja ventsiassa.

Larppa

13.6.2014

Minkälainen hinta-taso italiassa (riminissä) on nykyään paljon olut on baarissa tai pizza ravintolassa entä diesel? ja onko mitään kommentoitavaa riministä

Outsa

26.6.2014

Siskon kassa myös lähdetään matkaamaan väh. 3 viikoksi Italian halki syys-lokakuussa. Ehdotuksia paikoista mielellään otetaan vastaan – turistirysät ei juurikaan houkuta, toki perinteisessä Roomassa ja Venetsiassa täytynee käydä ainakin ohikulkumatkalla. Parasta matkailussa on paikalliseen elämään, ihmisiin ja maan kulttuuriin tutustuminen – missä ja miten tämä siis Italiassa onnistuu helpoiten?
– “siskot, jotka rakastaa viiniä, ruokaa ja hymyileviä ihmisiä”

Outsa

26.6.2014

Niin ja lisäkysymys vielä – kuinka helposti löytyy majoituspaikkoja pienimmistä kylistä ja kaupungeista?

Sarkku

20.7.2014

Terveiset Riminiltä! Hintataso yllätti, pihviruuat 17-25€. Eikä siihen saa edes mitään vihreää lautaselle. Lasagne ja pastaruuat n.8€ ylöspäin. Olut ravintolassa 4-5€. Pikkumarketit kalliita, mutta isompi market jo järkevän hintainen. Leikkeleet ja juusto kalliimmat kuin Suomessa. Melkoinen turistirysä tämä on. Rannalla vain ihan rantaviivalla voi maata pyyhkeen päällä, muutoin pakko vuokrata kallis aurinkotuoli 4-8€/pv.

Sanelma

23.2.2015

Loka-Marraskuun vaihteessa kahdestaan kaverin kanssa Italiaan. Pisa-Lucca-Montecatini välillä suhaamista lähinnä. Koitetaan saada lento Pisan kentälle. Lucca on juuri tuon kuun vaihteessa ihan tukossa siellä järjestettävän Lucca Comics & Games tapahtuman takia. Onko kellään kertoa kokemuksia ja vinkkejä kyseisistä kaupungeista?

Nama

25.6.2015

Voin kertoa tuoreeltaan kuulumisia Sanremosta. Rio -hotelli on ihan asiallinen, mutta terassisysteemit kuin jostain slummista. Alla auton pesupaikka ja vieressä huoltoasema. Positiivistakin löytyy kaupungista, kuten aika siistiä, ostosmahdollisuudet suht hyvät, markkinat kaksi kertaa viikossa, puistot ja viihtyisä rantabulevardi. Autoja ja skoottereita oli ainoalla pääkadulla paljon ja metelli sen mukainen. Ja sitten merenranta ei ole mitä kuvittelisi. Ensinnäkin merivesi seisoo ja on roskaista monien aallonmurtajien johdosta. Pienet vapaat postimerkin kokoiset uimarannat olivat maksullisten välissä. Niissä ei ollut mitään viihtyisyydestä jäljellä kun helteellä lapsiperheet valtasivat rannat. Ja vielä huvittava yksityiskohta. Nousin hiekkarannalta yhdelle kivelle, jotta saisin kuivattua jalat. Se aiheutti useamman rantavahdin uhkaavan lähestymisen, kivi kun sattui kuulumaan heidän valvomalleen alueelle. Yksi puna-asuinen vartija tuli aivan lähelle ja meinasi tarttua kiinni. Sain viime tingassa yli innokkaan kaverin rauhoittumaan italian kielellä – ja kengät jalkaani.

Moukkamaiset italialaiset

22.8.2015

Rooma on kyl parhaimpia kaupunkeja nähtävyyksien bongailuun. Valitettavasti petyin roomalaisten töykeyteen j epäkohteliaisuuteen asiakaspalvelussa. Englantia osasivat hyvin vaihdellen. Jos noita kuuluisia nähtävyyksiä ei olisi Roomassa, en menisi sinne uudestaan.

2Unski

17.3.2016

Uutena käyttäjänä tuleeko oikeaan kohtaan?
Pienellä ukkoporukalla olemme lähdössä polkupyöräilemään Toscanan alueelle, lento Firenze tai Pisa.
Onko jollakin käyttäjällä antaa vinkkiä hyvästä/ kohtuuhintaisesta pyörävuokraamosta sekä majoituksesta? Esim. jokin paikkakunta helpon matkan päässä lentokentältä? Tai linkkiä “paremmille” sivuille?

  • Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Majoitustietokanta

Tietokannassa 351 majapaikkaa, 0 ilmaismajoitusta ja 202 kommenttia.

Uusin majapaikka:
Satunnainen majapaikka:

Aiheeseen liittyvät keskustelut

Etelä-Italia, tilan...
  • 3 viestiä
  • Viimeisin: jakarta, 7 kuukautta sitten
Italia: mielenkiinto...
  • 90 viestiä
  • Viimeisin: Kalle matkalla, 11 kuukautta sitten

Uusimmat tarjoukset

Suosituimmat maat

Thaimaa

Thaimaa on Kaakkois-Aasiassa sijaitseva suosittu lomakohde, jonka pitkät rannat ja edullinen…

Italia

Italiasta riittää moneksi; historiaa Rooman Colosseumilla, romantiikkaa Veronassa Roomeon…

Espanja

Espanjaan matkatessaan sukeltaa maailmaan, joka on niin kaukana suomalaisesta, kuin vain Euroopan…

Australia

Australia on eteläisellä pallonpuoliskolla sijaitseva mannervaltio, joka on maailman pienin manner,…