Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Itävalta matkailuinfo

Itävalta

Itävalta

Pääkaupunki: Wien (1,7 milj. as.)
Väkiluku: 8,4 milj. as.
Pinta-ala: 83 858 km2
Valtiomuoto: Liittotasavalta
Valuutta: Euro (EUR)
Sähkö: 230V/50Hz, eurooppalainen pistoke
Viralliset kielet: Saksa
Muita kaupunkeja: Linz, Salzburg, Innsbrück,
Naapurimaat: Saksa, Tsekki, Slovakia, Unkari, Slovenia, Italia, Sveitsi
Kansainvälinen suuntanumero: +43
Aikaero: UTC +1

Saksan kaakkoispuolella sijaitseva pieni Itävalta on loistava reissukohde kulttuurin ja talviurheilun ystäville. Pääkaupunki Wienin arkkitehtuuri on koristeellisuudessaan ja värikylläisyydessään kuin suoraan sadusta, samoin kuin myös monien muiden itävaltalaiskaupunkien. Alppikaupunkien hiihtokeskukset taas ovat jokaisen talviurheilijan unelma.

Edullinen kohde ympäri vuoden

Itävaltaan on melko edullista matkustaa, ja edestakaiset lennot Helsingistä Wieniin maksavat keskimäärin noin 200 euroa. Halvimmin Wieniin matkustaa kesäsesongin ulkopuolella, ja muutamaa kuukautta ennen matkaa varaamalla lennot voi saada jopa alle 150 euron. Vaikka talven laskukauden aikana Itävalta on erittäin suosittu matkakohde, eivät lentoliput Helsingistä Innsbrückiin ole hirvittävän kalliita, ja menopaluulennon saa noin 260 eurolla.

Itävallassa on hieman edullisempaa kuin Suomessa, ja se näkyy erityisesti ruokakaupassa. Ravintolassa saa vatsan täyteen noin yhdeksällä eurolla ja hostelliyö Wienissä maksaa halvimmillaan kahdeksan euroa.

AUSTRIA1

Kulttuurin ja urheilun maa

Itävaltaan lähdetään joko kaupunkilomalle nauttimaan upeasta arkkitehtuurista ja kulttuuria uhkuvista kaupungeista, tai vaihtoehtoisesti aktiivilomalle joko laskettelemaan tai patikoimaan. Kohde sopii siis kaupunkilomailijalle että aktiivilomailijalle, ja Itävallassa on helppoa yhdistää molemmat.

Rentoa kaupunkikiertelyä tai kesäistä aktiivilomailua halajavien kannattaa matkustaa Itävaltaan toukokuusta syyskuuhun, jolloin sademäärä on alhainen ja keskilämpötila 15 asteen tuntumassa. Paras hiihtokausi kestää joulukuusta maaliskuun alkupuolelle, jolloin lämpömittari huitelee muutaman asteen pakkasen puolella.

Puhu saksaa

Itävallassa puhutaan saksaa, ja vaikka paikallisten murre on melko epäselvää, osaavat kaikki puhua selkeää hochdeutschia pyydettäessä. Englantia osataan erityisesti turistialueilla, mutta esimerkiksi nuorison keskuudessa englannin kielen osaaminen ei ole yhtä hyvällä mallilla kuin Suomessa. Ennen Itävallan-matkaa kannattaa opetella kohteliaisuussanat saksaksi ja muistaa, että itävallassa käytetään joistakin asioista eri sanoja kuin Saksassa. Esimerkiksi kaupassa tervehditään sanomalla ”Grüss Gott”.

Itävallan pääuskonto on katolilaisuus, ja se näkyy reissaajalle erityisesti juhlapyhien aikaan. Esimerkiksi pääsiäisloma kestää itävaltalaiskouluissa miltei pari viikkoa, ja kaupat ovat sen aikana melko huonosti auki. Ennen reissua Itävaltaan onkin syytä tarkistaa, sattuuko loman kohdalle katolisia pyhäpäiviä ja varautua niihin etukäteen esimerkiksi käymällä kaupassa.

Itävalta on turvallinen kohde

Itävaltaan matkustaminen on turvallista. Suurissa kaupungeissa kuten Wienissä, Linzissä ja Grazissa kannattaa varoa taskuvarkaita. Kaukojunissa on syytä pitää omia tavaroitaan tarkkaan silmällä.

Etenkin vuoristoseuduilla säätila saattaa muuttua äkisti, ja vuodenajasta riippuen kova tuuli tai sade voi aiheuttaa lumi- tai maanvyöryjä. Hiihtomatkailijan tulee noudattaa viranomaisten ohjeita lumivyöryjen suhteen tarkasti.

Ulkoministeriö suosittelee matkustusilmoituksen tekemistä ennen matkaa Itävaltaan.

AUSTRIA2

Matkusta ja majoitu halvalla

Itävaltaan pääsee Suomesta helpoiten lentämällä. Usein halvimmalla pääsee Airberlinin siivillä, mutta edullisia lentoja Suomesta Itävaltaan tarjoavat myös Lufthansa ja Finnair. Halvimmillaan menopaluulennon Helsingistä Wieniin saa noin 150 eurolla. Suora lento kestää noin kaksi ja puoli tuntia. Edullisinta on matkustaa loppukeväästä tai alkusyksystä.

Majoittuminen Itävallassa on samanlaista kuin muissa Euroopan maissa, ja edullisin majapaikka löytyy usein hostellista. Suurissa kaupungeissa voi majoittua hostellin lisäksi vaikkapa hotellissa tai vuokrata paikallisen kodin. Alppikaupungeissa on tarjolla myös mökkimajoitusta. Halvimmillaan kahden hengen hotellihuoneen saa Wienissä yöksi noin 40 eurolla.

Maan sisällä liikkuminen helppoa

Itävalta on melko pieni maa, mutta korkeuserojen vuoksi maan sisällä liikkumiseen voi kulua yllättävän pitkä aika. Itävallan kansallinen junayhtiö ÖBB liikennöi kattavasti ympäri maata, mutta yhtiö tarjoaa myös kansainvälisiä junayhteyksiä. Perusliput ovat melko kalliita, mutta esimerkiksi hyvissä ajoin internetistä ostettuina liput voi saada hyvinkin edullisesti. Esimerkiksi perushinta junamatkalle Wienistä Salzburgiin maksaa noin 50 euroa, mutta nettitarjouksella lipun voi saada 19 eurolla. Lisäksi ÖBB tarjoaa alle 26-vuotialle noin 20 euron hintaan 26<Vorteilskartia, jolla saa kaikkien junalippujen hinnasta puolet pois. Etukortteja on myös muille ikäryhmille. Junamatkoja tarjoaa myös ÖBB:tä reilusti pienempi Westbahn.

Junalla matkustaminen on paras tapa päästä liikkumaan Itävaltalaisten kaupunkien välillä, jos ei halua ajaa autolla. Juna- ja bussiliikenne täydentävät toisiaan, ja siinä missä junilla pääsee liikkumaan suurten kaupunkien välillä, kulkevat bussit pääasiassa pienille paikkakunnille. Bussiyhteyksiä tarjoaa muun muassa ÖBB:n alainen Postbus. Westbus tarjoaa bussimatkoja myös suurempien kaupunkien välillä, mutta keskittyy pääasiassa kansainvälisiin reitteihin.

Autolla ajaminen Itävallassa on monesti ainoa vaihtoehto, jos haluaa kierrellä syrjäisillä seuduilla tai alppikylissä. Joskus myös hiihtoreissu voi vaatia auton vuokraamista, ellei hiihtokeskukseen ole tarjolla bussikyyditystä. Ajaminen ei poikkea juurikaan suomalaisesta ajotyylistä, ja liikennesääntöjä noudatetaan hyvin. Itävallassa on käytössä moottoritiemaksu, joka on maksettava heti maahan saapuessa. Vastineeksi maksusta saa auton tuulilasiin kiinnitettävän tarran. Moottoritiemaksun voi hoitaa heti rajalla Asfinagin toimipisteessä tai huoltoasemalla.

Austrian airlines tarjoaa Itävallan sisäisiä lentoja. Esimerkiksi edestakainen lento Wienistä Innsbrückiin maksaa halvimmillaan 150 euroa ja kestää noin tunnin. Austrian Airlines lentää Wienistä myös Graziin, Linziin, Klagenfurtiin ja Salzburgiin.

AUSTRIA3

Passi ei ole ainoa matkustusasiakirja

Itävallan-reissun kohdalla ei tarvitse huolehtia rokotteista vaan riittää, että perusrokotukset ovat voimassa. Katso kuitenkin aina ennen matkaa ajantasaiset rokotussuositukset esimerkiksi Rokote.fi-sivustolta.

Suomalainen ei tarvitse viisumia Itävallan-matkaa varten. Passiakaan ei välttämättä tarvitse, sillä henkilökortti on riittävä matkustusasiakirja Itävaltaan matkustaessa.

Nauti vasikanleikettä ja suklaakakkua

Itävallassa palvelumaksu sisältyy hintoihin, mutta on kohteliasta pyöristää summaa ylöspäin seuraavaan tasalukuun esimerkiksi ravintoloissa. Taksikuskeja tipataan noin 10 prosenttia, ja hotelleissa laukunkantajille maksetaan euro per laukku.

Tunnetuimpia itävaltalaisia annoksia ovat Wiener Schnitzel sekä Sacher-kakku. Perinteisesti Wiener Schnitzel tarkoittaa todella ohutta leivitettyä uppopaistettua vasikanleikettä, ja se onkin Itävallan kansallisherkku. Wiener Schnitzel saattaa esimerkiksi Saksassa tarkoittaa myös sianleikettä, ja nimellä saatetaankin viitata vain leivitettyyn leikkeeseen. Itävallassa Wiener Schnitzelin voi odottaa olevan vasikkaa.

Sacherkakku, eli aprikoosihillolla täytetty suklaakakku, on wieniläinen kakku joka syntyi kaupungissa sijaitsevan Hotel Sacherin perustajien käsistä. Aitoa Sacher-kakkua saa vain tietyistä paikoista, mutta Wienissä ei ole kovin montaa kahvilaa, jotka eivät myisi omaa versiotaan tuosta kulttimaisesta herkusta.

Itävallassa ei ole tavatonta rouskutella matkaevästä kadulla, sillä kiireisimpinä tunteina miltei joka toinen vastaantulija pitelee ruokaa kädessään. Tyypillisimpiä matkaeväitä ovat leipomoiden valmiit voileivät, joita myydään pienissä kahviloissa ympäri maata. Suurimmat voileipäketjut ovat Der Mann ja Anker, joiden voileivät maksavat muutaman euron.

AUSTRIA4

Wien tarjoaa silmänruokaa

Itävallan pääkaupunki Wien sijaitsee maan länsipuolella lähellä Slovakian rajaa. Historiallinen Wien tarjoaa silmänruokaa kaikille upean arkkitehtuurin ystäville, mutta hemmottelee myös kulttuuria rakastavia useiden museoiden ja esitysten muodossa. Wien on loistava kohde kulttuurintäyteiselle kaupunkilomalle, ja onpa kaupungissa myös mainiot shoppailumahdollisuudet.

Kulttuurin, arkkitehtuurin ja shoppailun lisäksi Wienistä löytyy myös useita kauniita puistoja, mainio huvipuisto Prater sekä värikäs Spittelaun jätteidenpolttolaitos, joka on kuin karkki. Piipahda Riesenradissa nauttimassa maisemia ja kipaise sen jälkeen Tonavan yli nauttimaan Donauinsel-puistosaaren vehreydestä ja rauhallisuudesta.

Upea Salzburg

Keski-Itävallassa lähellä Saksan rajaa sijaitseva 150 000 asukkaan Salzburg on paitsi Sound of Music -musikaalin kuvauspaikka, myös Itävallan neljänneksi suurin kaupunki. Salzburgin vanha kaupunki on Unescon maailmanperintökohde eikä ihme, sillä kapeita kujia reunustavat värikkäät rakennukset ovat todellista silmäkarkkia.

Näkemistä Salzburgissa riittää, sillä kaupunki on täynnä linnoja ja museoita. Mielenkiintoisimpia vierailukohteita ovat ainakin kaupungin ylle kohoava Hohensalzburgin linnake, Mirabellin ja Hellbrunnin linnat sekä tietysti Mozartin synnyinkoti. Vaihtoehtoisesti Salzburgissa voi viettää aikaa myös kävelemällä Salzach-joen vierustaa ja nautiskelemalla kaupungin vehreistä puistoista.

Grazin kauneus houkuttaa

Itävallan kaakkoisosassa lähellä Slovenian rajaa sijaitseva Graz on Itävallan toiseksi suurin kaupunki. Graz on yliopistokaupunki, ja kaupungissa onkin kuusi yliopistoa. Kaupunki on itävaltalaiseen tyyliin tyypillisesti täynnä kauniita värikkäitä rakennuksia, ja ihailtavaa riittää yllin kyllin paitsi vanhan kaupungin puolella, myös kaupungin ylle kohoavalla kukkulalla, Schlossbergillä.

 

Keskustele Itävallasta Pallontallaajien foorumissa

Kuvat: Flickr/ecv5, Flickr/Tjfilex2, Flickr/8#X, Flickr/***Images***

  • Lähetä sähköpostitse
  • Jaa Twitterissä
  • Jaa Facebookissa
  • Jaa LinkedInissä

Kommentit (1216)

tuomas2

17.5.2002

kannattaa myös kokeilla italian ja innsbruckin välistä rataosuutta… Sielläkin oli aivan mahtavat näköalat, ja innsbruck maailman komeimman paikan omaava kaupunki… Hintataso muistaakseni noin 3/4 suomen hinnoista…

Päivi

19.5.2002

Itävalta on ehdoton paikka kauniista maisemista pitäville! BADGASTEINISSA on upeat maisemat; korkeat vuoret, vesiputous keskellä kylää..Junamatka Saksan Garmisch-Partenkirchenistä Innsbruckiin on huikea! Juna kulkee välillä tosi korkealla ja maisemat ovat LOISTAVAT! Muita kivoja nättejä paikkoja Itävallassa; Zell am See, Bregenz, Feldkirch. Bregenzissä ja Zell am Seessä kannattaa mennä “bergbahnilla” ylös vuorelle katsomaan näköaloja! Feldkirchistä maisemia voi tarkastella ihan keskustan liepeillä olevasta linnasta.

Juha

8.1.2003

Suosittelenpa minäkin varmemman vakuudeksi vielä tuota junareittiä Garmisch-Partenkirchenin ja Innsbruckin välillä. Maisemat ovat upeita, kannattaa varata ikkunapaikka ja vielä mielellään siltä puolelta, että Innsbruckin lähellä ne maisemat on eteläpuolella… 🙂

anselmi

5.3.2003

Oikeen reilaajaystävällinen maa, junissa ei tarvitse maksaa mitään lisämaksuja oli se IC/EC tai mikä hyvänsä karjavaunu. Paikkalippukaan ei ole pakollinen, mutta ei kalliskaan, jos haluaa varmistaa istumapaikan. Yksin matkatessa paikka tosin löytyi aina, yhdellä pidemmällä reissulla (8h) ostin sitten paikkalipun, kun päiväsaikaan matkustin ja halusin nähdä maisemat. (välillä Wien-Zurich löytyy melkoisesti katsottavaa…uijui ne vuoret!)

mäkiviikot

4.2.2004

Useampaan kertaan Itävallan ja Saksan alpeilla visiitillä käyneenä, reissu kannattaa AINA. Ja taas kesällä sinne….

Hanna

8.3.2004

Heips Ronsu ja muut Itävallan matkaajat.Wien on ehdottomasti näkemisen arvoinen paikka.Hostelleja löytyy tosi läheltä keskustaa turisti-infosta saa hyvät ohjeet.Hostelliin pääsee alle 20e yö.(sis.aamupala)Shönbrunin palatsi kannattaa katsastaa(vapaa pääsy).Niin ja kannattaa muuten aina tarkastaa aukioloajat.Itse jäin palatsin puutarhaan lukkojen taa ja kiipeilin sitten kivi ja pronssi muurien yli ei niin hienoin tuloksin.(tipuin alas ja loukkasin käteni mutta matka jatkui)Wien on hyvä paikka niin shoppailijalle kuin kulttuurin rakastajalle ja herkkusuille.Niin ja yx juttu.Itävallan hostelleissa sai kaapin tavaroiden säilytystä varten mutta munalukko piti ostaa omaksi jos ei ollut omaa ja hinta ei ollut sieltä halvimmasta päästä.ELI LUKKO MUKAAN.

Nuups

5.5.2004

Itävaltalaiset ihmiset on aivan mahtavia ja sosiaalisia ja ihania..(pienenä varoituksena kuitenkin että wieniläisen palveluhenkilökunnan kanssa on turha kuvitella saavansa nopeaa/iloista palvelua!!!) mutta muuten kannatan paikallisväestöön tutustumista!! 🙂 rakastan rakastan..

Cheve

30.5.2004

Tutustuin Itävallassa lähinnä Feldkirchiin ja sen ympäristöön, ja ihastuin. Feldkirch oli upea, vaikkakin vietin siellä pitkänperjantain illan ;)Suosittelen.

Erkki Tuira

18.7.2004

Itävalta on tosi kaunis maa.Olimme Söllissä viime kesänä ja kyllä oli hieno matka.Hitlerin kotkanpesällä kävimme joka on Saksan puolella,sekä Salzburgissa päivän retkellä.Salzburg on myös näkemisen arvoinen kaupunki.Mozartin syntymäkaupunki.Tänä kesänäkin Itävaltaan on päästävä,nyt on Seefeld kohteenamme.

siru

7.9.2004

Itävalta on kyllä ihana maa. Kiertelin viime heinäkuussa 3 viikkoa euroopassa. Itävallassa ehdin olla valitettavasti vaan 2 yötä, mutta siellä oli ihanaa! Olin paikassa nimeltä Innsbruck ja sitä voin suositella kyllä kaikille. Se oli hieno kaupunki, jota ympäröi Alpit. Lämmintä oli heinäkuussa yli 30 astetta. Ilmasto oli kyllä vaihteleva, vettä saattoi tulla yhtäkkiä niskaan, mutta ei se mitään. Innbruckissa on myös kivoja nähtävyyksiä, joten kaikki jotka on menossa Itävaltaan päin niin sinne kannattaa ehdottomasti mennä:)

seefeld

1.11.2004

Olimme elokuussa 2004 seefeldissä yhden viikon,ja pidimme paikasta tosi paljon.Seefeldistä on lyhyt juna matka innsbruckiin ja saksan puolelle,jo pelkästään juna matka innsbruckiin on elämys ja patikointi mahdollisuudet on hyvät(viikko oli aivan liian lyhyt aika)2006 mennään uudestaan…

diokenes

6.12.2004

Itävalta on luultavasti Euroopan vaikein maa liftata, täysin toivotonta siellä.Epäystävällisiä ihmisiä.Outo kontrasti naapurimaa Saksaan…

Erkki Tuira

9.12.2004

Seefeld on käynnin arvoinen lomakohde.Olimme elokuussa 2004, viikon siellä.Junalla matkustaminen on tosi halpaa.Kannattaa käydä Seefeldistä Innsbruckiin vievä rata katsomassa.Se on louhittu paikoin pystysuoraan vuorenrinteeseen.Välillä on kuin matkustaisi lentokoneessa,niin avarat on näköalat.Myöskin Seefeldistä Saksan puolelle Mittenwaldiin kannattaa tehdä retki.Junamatkan hinta noin 4 euroa/sivu.Mittenwald on pieni kaupunki jonka laidalta nousee lähes pystysuorat seinämät huikeisiin korkeuksiin.Huipulle pääsee myös kabiinilla.Aivan mahtavat näkymät ylhäällä.Saksan ja Itävallan raja kulkee huipuilla.Ylhäällä on myös pieni ravintola.Sieltä löytyy vaellusreittejä jossa osassa on käytettävä vuorikiipeilijän varusteita.Lämmintä vaatetta kannattaa varata mukaan sillä ylhäällä on huomattavasti kylmempää.Siellä jäi niin paljon näkemättä että ensi kesänä matkamme suuntautuu samoille seuduille.

aussibeibe

14.2.2005

Itävalta on varastanut mun sydämen! Olin 2kk vaihdossa 4H:n kautta. Kulttuuri on hieno ja ihmiset tosi ystävällisiä tai siis ainakin niissä pikkukylissä joissa asuin! Sinne kannattaa mennä. Ite asustelin ympärimaata ja kaikkialla oli mahtavia nähtävyyksiä, mutta ne Alpit jo tekee maasta ihmellisen. Salzburgin lähellä on jääluola ja siellä kannaattaa vierailla, jos vaan mahdollista! 😀

Tyty

28.2.2005

Upeaa, olimme asuntovaunulla Itävallassa, Weissbriach viehättävä pieni paikka, WIEN mahtava, illalla kävelykadulla upeita esityksiä…sinne takaisin tahtoisin ja LUONTOON!!!!

anne

28.4.2005

Itävalta on upea maa. Tiroli teki vaikutuksen minuun viime matkalla. Toivon vielä, että pääsen tekemään Itävallan kierroksen. Wien-Salzburg-Innsbruck junalla. Komeita alppimaisemia ja helppoa hengittää.Suosittelen kaikille tutustumista Tiroliin.Itävaltalaiset ovat ystävällistä kansaa.

Tijuanalaska

21.5.2005

Kannattaa kokeilla reittiä Munchen-Saltzburg-Villach, mielettömät maisemat, eipä malta pahemmin nukkua! Ihmiset ystävällisiä junassa, esim. turha suomessa odottaa hyvänpäivän toivotuksia vierustoverilta, jonka kanssa ei ole edes jutellut. Älyttömän näppärää ja ihanaa muutenkin junilla sukkulointi siellä päin!

pandis

31.10.2005

Olin Itävallassa tänä kesänä 3viikkoa vaihdossa Lions-clubin kautta. Oli aivan mahtavaa ja rakastuin maahan! Asuin viikon Badenissa, joka on n.25km Wienistä, ja kaksi viikkoa Eisenstadtissa, joka on Burgenland-osavaltion pääkaupunki. Uutta reissua olen kovasti suunnittelemassa, josko kirjoitusten jälkeen kesällä 2007 sinne lähtisin, Interrailille ja muutenkin 🙂 Suosittelen kyllä lämpimästi, aivan ihana maa!

Saara-Maija

4.11.2005

Suosittelen myös Innsbruckia! Aivan mahtavan värikäs ja kodikas kaupunki. Erityis suosittelut vanhankaupungin pasta-ravintolalle!! Wien oli liian laaja kolmelle päivälle, tai sitten olin itse tietämätön jostain hyvistä linkeistä. Oletan kuitenkin pikkukaupunkien olevan enemmän näkemisen arvoisia ja tietty edullisempia!

Jockey

23.5.2006

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
Austria.info
Itävallan matkailutoimiston infosivu turisteille.

Jockey

23.5.2006

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
Suomi-Itävalta yhdistys
Tietoa yhdistyksem historiasta, tulevista ohjelmista ja tapahtumista sekä paljon Itävalta-aiheisia linkkejä.

Jockey

23.5.2006

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
Leirintäalueet Itävallassa

Jockey

23.5.2006

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
Austria.com
Lisää tietoa turistille Itävallasta.

Kallu

10.3.2008

Itävallan Tiroli on verratonta ja kaunista vaellusseutua. Kokemuksistani ja vaelluskohteista saat tietoa blogista http://www.vaelluksillasielljatll.blogspot.com

parttis

10.4.2008

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
Saksan kielen kursseja Wienissä
Saksan kielen kursseja 12 eri tasolla. Kursseilla
opiskellaan 5-10 opiskelijan pienryhmissä kansainvälisessä
ilmapiirissä.

Jukina

29.3.2009

Upea maa nin kesällä kuin talvellakin. Itse olen rakastunut Alppeihin ja vieraillut siellä vuosi toisensa jälkeen yhä uudelleen. Vuorten jylhyyteen ei kyllästy ja aina löytyy uusia alueita tutkittavaksi. Majoituksia lyötyy kaiken tasoisia, itse olen vuokrannut huoneistoja. Lento Muncheniin, auto vuokralle ja talo Tirolista tukikohdaksi. Ison huoneiston hinta pyörii 400-500 e tietämillä kesäisin. Majoittuu 4-5 henkilöä helposti eli pekkaa päälle ei kovin kallista.
Tirolin laaksot ovat kuvan kauniita. Ötztal on vähän turistirysä, mutta sieltä pääsee huikealle Timmelsjochin reitille Italiaan, Pitztal on upea ja kapeampi. Landeckin 7 km pitkän tunnelin kautta pääsee sitten mielestäni kauneimpaan eli Kaunertalin laaksoon ja sieltä ylös jäätikölle. Imstin alue on upea tukikohta näihin vierailulle.
Nassereithissa on Fernsteinseen leirintäalue ja hotelli. Suosittelen leirintäaluetta, jos on teltalla tai matkailuautolla matkassa. Hyvät palvelut ja kaunis alue. Ei mikään läntti kylän eskellä. Hotellissa on tarjolla sitten hieman luxustakin.
Kesälle 2009 on jo liput hankittu ja talo varattu.

  • Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Majoitustietokanta

Tietokannassa 45 majapaikkaa, 0 ilmaismajoitusta ja 77 kommenttia.

Uusin majapaikka:
Satunnainen majapaikka:

Aiheeseen liittyvät keskustelut

Road trip koronan ai...
  • 24 viestiä
  • Viimeisin: mpala, 7 kuukautta sitten

Uusimmat tarjoukset

Suosituimmat maat

Thaimaa

Thaimaa on Kaakkois-Aasiassa sijaitseva suosittu lomakohde, jonka pitkät rannat ja edullinen…

Italia

Italiasta riittää moneksi; historiaa Rooman Colosseumilla, romantiikkaa Veronassa Roomeon…

Espanja

Espanjaan matkatessaan sukeltaa maailmaan, joka on niin kaukana suomalaisesta, kuin vain Euroopan…

Australia

Australia on eteläisellä pallonpuoliskolla sijaitseva mannervaltio, joka on maailman pienin manner,…