Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Kreikka - Pallontallaajat.net

Kreikka

Kreikka

 

Väkiluku: 11,3 milj.
Pinta-ala: 131, 957 km2
Pääkaupunki: Ateena
Kieli: Kreikka
Valtiomuoto: Tasavalta
Muita kaupunkeja: Thessaloniki, Patra, Acharnes
Naapurimaat: Albania, Makedonia, Bulgaria, Turkki
Valuutta: Euro
Kansainvälinen suuntanumero: +30
Jännite: 230V

YLEISTÄ

Kreikka on Balkanin eteläosassa sijaitseva valtio, jonka pinta-alasta 80 prosenttia on vuoristoa. Kreikka sijaitsee välimeren rannalla, ja maan pinta-ala koostuu tuhansista saarista.

MATKUSTAMINEN

LENTÄMINEN

Blue1 lentää suoria lentoja Helsingistä Ateenaan päivittäin. Helsinki-Ateena välillä on tarjolla myös nuoriso- ja senioritarjouksia.

AirBaltic lentää edullisesti Riian kautta Helsingistä Ateenaan.

Muita Suomesta Kreikkaan lentäviä lentoyhtiöitä ovat muun muassa Lufthansa, Czech Airlines ja Norwegian.

LAIVA

Italiasta voi matkustaa laivalla Kreikkaan. Laivat lähtevät Italian Anconan, Barin, Brindizin, Venetsian ja Triesten satamista ja saapuvat Kreikan Patraksen ja Igoumenitsan satamiin. Laivat kulkevat päivittäin, ja matka kestää noin 33 tuntia.

 

Visit Greece

  • Lähetä sähköpostitse
  • Jaa Twitterissä
  • Jaa Facebookissa
  • Jaa LinkedInissä

Kommentit (1216)

nanne

27.6.2001

En ole muualla käynyt kuin Lefkaksella, joka on saari Joonianmerellä. Kannattaa kokea jos kaipaa loistavia rantoja! Suositus: asu Nidrin puolella, jossa on yöelämä ja vuokraa päivisin auto tai vespa ja lähde saaren toiselle puolelle tutustumaan Katisman rantaan, Porto Katsikiin, Agios Nigitakseen (pieni ihanan kalastajakylä, josta taksivene menee rantapoukamaan, jonne ei muuten pääse). Suosittelen! Voi osallistua retkiin merelle, joita tarjotaan Nidrin rannasta käsin. Loistavia. Pääset Lefkakselta myös muille saarille lautoilla kätevästi. Scorpionsin saari on näköetäisyydellä.

Mirva

2.2.2002

Reilille en vielä päässyt kun päätin että Kreikassakin riittää kuukaudeksi näkemistä, niinkun riittikin, koska yks yö yks paikka -tahti ei oikeen kolahda. Kreikka oli hyvä valinta ekalle yksikseen reissulle, ei tarvitse paljon henkensä tai arvoesineidensä puolesta pelätä. Touko-kesäkuu on hyvä aika mennä, ei tartte varailla hostelleja yms, eikä jokapaikka oo täys. Kreikassa ei reililipulla juuri mitään tee, junarataa aika onnettomasti. Laivalla ja dösällä pääsee… hostellit löytyy suosituimmista paikoista.
Mailitse saa kysellä jos haluu.

Tiina

11.3.2002

Kreikassa on tietenkin parasta pysytellä paratiisisaarilla. Läpikulkua varten: Patrasissa olevaa (ilmeisesti ainoaa) hostellia kannattaa välttää. Meille varatussa huoneessa oli laudoilla korjatut rikkinäiset ikkunat ja käsittämättömän likaista. Yhteisiä suihkuja/vessoja ei oltu varmaan siivottu koskaan. Ei voitu jäädä yöksi, koska paikka oli niin karmea. Takuurahaa ei tietenkään palautettu… Jos hostelli näyttää epäilyttävältä, pyydä, että saat nähdä huoneen ennenkuin maksat mitään! Onneksi hotellit on suht halpoja. Matkashekkejen vaihtaminen on kreikassa hankalaa. Esim ko. patrasissa sijaitseva AmEx-toimisto sijaitsi osoitteessa, josta löytyi vain purettu talo…

Taru

14.8.2002

Kreikka on ihan turha paikka..! Itse viihdyin siellä peräti neljä päivää, josta kaksi kului matkustamiseen. Luonto OLISI kaunista Kreikassa, elleivät ihmiset heittelisi jätteitään minne sattuu. Ainut hyvä asia on meri ja upeat hiekkarannat… Talot ovat vanhoja -mutta eivät samalla tavalla kauniita kuin esimerkiksi Italiassa, vaan todella rapistuneita ja rumia. Ihmiset olivat tylyjä, liian paljon turisteja, liian kuuma, juna-asemien informaatiopisteissä ihmiset hädin tuskin ymmärsivät saati puhuivat englantia… Minulle Kreikka näytti kaikki huonot puolensa. Ei ole ikävä takaisin!!

Reija

4.10.2002

Ateena on ehdottomasti näkemisen arvoinen paikka. Vaikka kyllä ihmisiä, autoja ja saasteita on paljon, niin kyllä ilta pikku kahvilassa korvaa kaiken muun. Jos et pidä haasteista vaan löhölomista älä vaivaudu. Kaiken ei tartte olla helppoo ja samanlaista ku Suomessa…Asiat toimii omalla painollaan, jos toimivat. Metroasemilla ei saa juoda limua, kannattaa muistaa se ja metroakin saattaa joutua vaihtamaan kesken matkaa. Mut muuten aivan mainio maa, kannattaa tutustua siihen miten kreikkalaiset ite elävät. Mennä leffaan ja paikallisten suosimiin paikkoihin. Ite näin turisteja vaan akropoliksella…

saila

5.3.2004

Riipuu todellaki missa liikut jaa millasen porukan ka.Reikassa on todella paljo nahtavaa jos tosissaan haluu nahda ja on myos vaha tajua ottaa paikoista selvaa ennen matkaa.Reikkaliset ovat myos halunneet pitaa osan vanhoista rakennnuksista ja taloista myos pystossa muistuttamassa myos menneesta ajasta,toisin kuin meilla suomes.Joten ottakaa hieman selvaa,ennen kuin alatte sopaskaa jauhaan.

mk

22.6.2004

Santorini oli aivan ihana paikka:) Siellä kihlauduimme… matkapäiväkirjaa löytyywww.mbnet.fi/~thiraKesällä 2003 olimme SAmoksella, jonka kesken eräinen matkapäiväkirja löytyywww.mbnet.fi/~samossun

niina

7.7.2004

Olin kuukauden Kreikan mantereella Ioanninassa. 3viikkoa siellä ja viimeinen viikko Metsovossa joka on pieni 3500 ihmisen vuoristokylä n. 50km päästä Ioanninasta. Ioannina on Epiruksen pääkaupunki jossa on suuri yliopistoalue kaikkine mukavuuksineen. Kaupunkin on aika paljon saanut lisää turisteja ja saksalaiset ovat suurin turistiporukka ja Ioanninassa puhutaankin vanhemman väen kesken saksaa. Kaupoissa englanninkielen taito on heikko joten kannattaa varautua.

Metsovo taasen on yksi rikkaimpia kyliä mitä ei uskoisi vasta kun paikanpäälle menee. Uusilla mersuilla ja muilla hienosto autoilla ne siellä ajelee ja talot ovat erittäin hyväkuntoisia esim. Ioanninan kaupunkiin verrattuna. Ioannina on nuorisokaupunki missä saa varmasti uusia ystäviä kun nuoret puhut englantia paljon paremmin. Monta kansalaisuutta on edustettuna kaupungissa.

Kannattaa käydä.

diokenes

6.12.2004

Kreikka talvisaikaan on enempi mieleeni, ei liikaa turisteja, ihmiset ystävällisempiä, majoitusta saa murto-osalla kesäkauden hinnoista (ostajan markkinat).Etelä-kreeta talvella vastaa usein Suomalaista kesää, no joskus voi olla kylmää ja sateista, mutta kyllä jotkut pulahtavat uimaankin tammi-helmikuussa, ei mahdotonta.Pikkusaarilla on tuulisempaa ja kylmempää.Pieniin kyliin Kreetalla ! Välttäkää turistirysiä, kuten Ag. Nikolaos, Ag. Galini, etc. Talvella löytyy pimeitä tilapäistöitä, on kovaa hommaa, mutta mahdollista elää myös sillä.

diokenes

11.4.2005

Ei ole nakemisen arvoinen paikka Kreikka enaan tana paivana, suurimmaksi osaksi muovista turistipaskaa ja “rahat pois” mentaliteettia.En suosittele.

JOrgos

18.4.2005

Siis onhan kreikka turisien kansoittama hyvinkinpitkalle mutta on siella sita aitookin. riippuu niin paljon mihin sita on menossa…pienet saaret ja syrjakylat on aivan uskomattoman upeita. jepjep.

satu

20.4.2005

olin pari vuotta sitten maaliskuussa kiertelemässä kreikan pieniä saaria joille tuskin meni edes lauttoja. ehd. suosittelen! olin ainoa turisti lähes joka saarella joten majoituksen sai tosi helposti kunhan vain meni juttelemaan ihmisille.

Jockey

21.5.2006

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
Greek Travel Pages
Turistiopas Kreikasta, mm. majoitusta ja laiva-aikatauluja.

Jockey

21.5.2006

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
A Greece Travel Guide
“My name is Matt Barrett. I have been traveling or living in Greece since 1968 and I have been compiling information that I think is helpful to travelers to Greece and the Greek islands.”

Jockey

21.5.2006

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
Leirintäalueita Kreikassa

Jockey

21.5.2006

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
Greek Island Hopping
Kreikan saarten laiva-aikatauluja.

Infinity

2.6.2006

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
Kreikka.net
Tietoa Kreikasta ja mm. Kreikka-aiheinen keskustelupalsta.

Infinity

2.6.2006

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
Kreikan valtion matkailutoimisto

Infinity

2.6.2006

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
Greece travel guide
Tietoa Kreikasta.

massikassi

17.6.2006

Kykladit kannattaa ehdottomasti katsastaa. Saari hyppely on mukavan rentoa ja saaret sen verran erillaisia että jokaiselle luulisi löytyvän jotain. IOS on ainakin biletaivas jos tykkää juhlia aamuun asti päivästä päivään…

illusia

20.6.2006

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
Greek Travel Pages
Kattavat lautta-aikataulut ym.

cryptic

26.11.2008

Samoksen saarella kannattaa käydä. Parin päivän reissu kun kiertää koko saaren. Itse olin Pythagorionin kylässä kaksi viikkoa, uskomattoman ystävällisiä ihmisiä siellä!. Ravinoloissa safkat suht halpoja, kuten myös niissä kahdessa pienessä kaupassa, mutta turistikrääsä sun muu turha oli todella tyyristä. Pythagorionin lentokenttä on melko kuumottava lyhyen kiitoratansa takia…

kitalaki

21.5.2012

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
Kreetaa ja kreikkalaista elämäntapaa
Olen näille sivuille kerännyt syvempää tietoa Kreetan saaresta ja elämänmenosta. Blogeja, vaihtoehtoismatkailua, kummipuita, majoitusta jne

JohnWalker

17.2.2013

Varokaa Ateenassa Plakan-alueella ja muilla turistien suosimilla (aka. nähtävyydet) alueilla vanhoja miehiä, jotka ovat oma-aloitteisesti tuttavallisia ja neuvoa-antavia. Esimerkiksi legendaarinen huijari “George” kertoo sinulle nähtävyyksistä tms. muuta soopaa ja on ystävääsi. Tavoitteena on houkutella sinut, johonkin turistialueen “front” -ravintoloista, joita on alueella useita. Hän vie sinut ravintolaan/kahvilaan/baariin, jossa hän tilaa juotavaa ja kysyy, mitä sinä aiot juoda. Vitsi on siinä, ettei hinnasta puhuta mitään ennen kuin on maksun aika. Juomat ovat mielettömän kalliita (esimerkiksi lasi Ouzoa 10 €, kun kaupasta saa pullon 4 €) ja sinulta huijataan tällä tavoin rahat. George ja kumppanit maksattavat juomansa, joita eivät edes juo, sinulla ja kun tulee laskun aika ilmestyy muutoin tyhjään ravintolaan valtava mies estämään lähtösi, jos et maksa.

Tällaisia, ilmeisesti Kreikassa laillisia, mutta mm. Suomessa rikolliseksi tulkittavia, ravintoloita on ainakin mm. “Hollywood bar” (muistaakseni kadulla Skoufou) ja kahvila “El Greco” (muistaakseni kadulla Nikis, etelä-päässä).

Huijasivat minulta tämän “Boriksen” avulla (noin 200 kg mies) 40 €. Kostaakseni käytin seuraava illan heidät toimintansa sabotoimiseen, kun ei ollut muutakaan tekemistä.

Poliisista ei ole mitään apua, koska ilmeisesti saavat provikat. Lisäksi väittävät, että “itsehän tilasit juomat”.

Pete

17.5.2015

Yksi hyvä lähde on http://www.lomalista.fi/lomakohteet/eurooppa/kreikka , jossa on mukavasti tietoa Kreikan kohteisiin liittyen.

  • Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Majoitustietokanta

Tietokannassa 26 majapaikkaa, 0 ilmaismajoitusta ja 16 kommenttia.

Uusin majapaikka:
Satunnainen majapaikka:

Aiheeseen liittyvät keskustelut

Road trip koronan ai...
  • 24 viestiä
  • Viimeisin: mpala, 7 kuukautta sitten

Uusimmat tarjoukset

Suosituimmat maat

Thaimaa

Thaimaa on Kaakkois-Aasiassa sijaitseva suosittu lomakohde, jonka pitkät rannat ja edullinen…

Italia

Italiasta riittää moneksi; historiaa Rooman Colosseumilla, romantiikkaa Veronassa Roomeon…

Espanja

Espanjaan matkatessaan sukeltaa maailmaan, joka on niin kaukana suomalaisesta, kuin vain Euroopan…

Australia

Australia on eteläisellä pallonpuoliskolla sijaitseva mannervaltio, joka on maailman pienin manner,…