Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Kroatia matkailuinfo

Kroatia

Kroatia

Pääkaupunki: Zagreb (800 000 as.)
Väkiluku: 4,4 milj. as.
Pinta-ala: 56,542 km2
Valtiomuoto: tasavalta
Valuutta: kuna (HRK)
Sähkö: 230V/50Hz, eurooppalainen pistoke
Viralliset kielet: kroatia
Muita kaupunkeja: Dubrovnik, Split, Pula
Naapurimaat: Italia, Slovenia, Unkari, Serbia, Bosnia-Hertsegovina ja Montenegro
Kansainvälinen suuntanumero: +385
Aikaero: UTC +1

Adrianmeren rannalla sijaitsevalla Kroatialla on useiden satojen kilometrien edestä rantaviivaa ja kymmeniä pikkusaaria, joista löytyy niin upeita seikkailukohteita kuin paratiisirantojakin. Pääkaupunki Zagreb sijaitsee sisämaassa lähellä Slovenian rajaa, ja eroaa Kroatian rantakaupungeista huomattavasti. Välimeren tunnelmaa henkivä Kroatia on mainio kohde rantalomalle, saarihyppelyyn, kaupunkiviikonlopulle tai vaikkapa luontoreissulle.

Halpa hintataso ja halvat lennot

Matkustaminen Kroatiaan on melko edullista, sillä sekä halpalentoyhtiöt että täyden palvelun lentoyhtiöt tarjoavat edullisia tarjouslentoja useisiin kohteisiin Kroatiassa. Yhdensuuntainen lento Helsingistä Splitiin maksaa edullisimmillaan 55 euroa. Halvimmillaan pääsee keväällä ja syksyllä, mutta myös kesäsesongille voi löytää edullisia lentoja, jos ostaa lennot ajoissa. Kroatian hintataso on edullinen verrattuna Suomeen: aterian saa noin kuudella eurolla ja hostelliyön Splitistä kahdeksalla eurolla.

KROATIA4

Pieniä kaupunkeja ja aurinkorantoja

Kroatiaan matkustetaan ottamaan aurinkoa, nauttimaan rannan läheisyydestä, pikkukaupungeista ja rennosta tunnelmasta. Myös maan luontokohteet houkuttavat. Kroatia on myös hyvä shoppailukohde, sillä useiden eurooppalaisten merkkien hinnat ovat Kroatiassa Suomea edullisempia.

Lämpimintä Kroatiassa on heinäkuussa, jolloin keskilämpötila on 25 asteen hujakoilla. Sää on miellyttävän lämmin toukokuusta lokakuuhun. Eniten sadetta on marras-joulukuussa.

Perehdy historiaan

Kroatia on itsenäistynyt Jugoslaviasta vuonna 1991, ja verinen sota serbejä vastaan päättyi 1995. Kroatian sodassa kuoli noin 11 000 ihmistä, ja vasta vuoteen 2010 mennessä useimmat kroaatit pääsivät palaamaan kotiseuduilleen. Sota on edelleen useimmille kroatialaisille tabu ja toisin kuin Suomessa, myös valtaosa nuorista kroatialaisista muistaa sodan. Kroatiaan reissaavan onkin syytä suhtautua kunnioittavalla sympatialla sodan tapahtumiin.

Kroatiassa puhutaan kroatiaa, mutta englannilla pärjää mainiosti. Myös saksaa ja italiaa puhutaan hyvin. Ennen matkaa kannattaa opetella muutama kohteliaisuussanan kroatiaksi.

Vältä syrjäisiä paikkoja

Kroatia on turvallinen matkakohde. Turistiin kohdistuvaa rikollisuutta on vähän, eikä taskuvarkaita tarvitse erityisemmin pelätä. Omista arvotavaroista kannattaa kuitenkin pitää huoli ja olla tarkkana erityisesti passin ja luottokortin kanssa. Ainoa turvallisuusriski on syrjäisten, entisten sota-alueiden miinoista raivaamattomat alueet, jotka on tosin yleensä merkitty näkyvästi. Syrjäisillä alueilla kannattaa välttää päällystämättömiä pikkuteitä, hylättyjä peltoja ja alueita, joilla näkyy tuhoutuneita taloja.

Ulkoasiainministeriö suosittelee matkustusilmoituksen tekemistä ennen Kroatian-matkaa.

KROATIA2

Majoitu paikallisten kotona

Kätevin tapa päästä Suomesta Kroatiaan on lentää. Halpalentoyhtiö Norwegian tarjoaa edullisia lentoja Helsingistä Splitiin ja Dubrovnikiin, mutta hyviä tarjouksia löytyy myös SASilta ja Finnairilta. Muita Suomesta Kroatiaan lentäviä lentoyhtiöitä ovat muun muassa Croatia Airlines ja Lufthansa. Norwegian lentää suoraan Helsingistä Dubrovnikiin ja Splitiin, lentoaika Dubrovnikiin on noin kolme ja puoli tuntia, Splitiin kolme tuntia.

Kroatiassa voi majoittua hostellissa tai hotellissa, mutta useimmat Kroatian-matkaajat valitsevat majapaikakseen kotimajoituksen. Erityisesti juna- ja bussiasemilla parveilee kotimajoitusta tarjoavia paikallisia, joten majapaikan voi hankkia helposti paikan päällä. Jos kotimajoituksen haluaa varata etukäteen, löytyy majapaikkoja esimerkiksi airbnb- ja wimdu-palveluista.

Kahden hengen huone kolmen tähden hotellissa Splitin keskustassa maksaa noin 30 euroa yö.

Matkusta Kroatian sisällä

Kroatian sisällä kulkee useita eri kulkupelejä, joilla pääsee liikkumaan helposti paikasta toiseen. Kaikkiin paikkoihin ei pääse samalla kulkuvälineellä, ja esimerkiksi Dubrovnikiin matkustaessa joutuu usein turvautumaan sekä junaan että bussiin.

Kroatian junayhtiö HZ Putniki prijevoz kattaa kaikki suuret kroatialaiset kaupungit Dubrovnikia lukuun ottamatta. HZ lanseerasi hiljattain uusia junia, joilla pääsee entistä nopeammin liikennöimään suurten kaupunkien välillä. Junamatkustaminen Kroatiassa on melko edullista, ja vajaan kuuden tunnin matka Zagrebista Splitiin maksaa noin 23 euroa. ISIC- tai Euro26 -korteilla saa junalipusta 25 prosentin alennuksen.

Kroatian bussiverkosto on huomattavasti laajempi kuin junaverkosto, ja maassa liikennöi useita bussiyhtiöitä. Lippuja linja-automatkalle ei voi ostaa netistä, mutta ne kannattaa aina käydä ostamassa etukäteen paikallisesta bussiterminaalista. Joihinkin busseihin kuitenkin saatetaan myydä lippuja ainoastaan bussissa hieman ennen lähtöä. Erityisesti kesäsesonkeina bussit saatetaan ylibuukata, jolloin kaikille ei löydy istumapaikka. Silloin on turha lähteä etsimään lipussa olevaa istumapaikkaa, ja järkevintä on ottaa seuraava vapaa paikka omakseen. Matkatavarasta tulee yleensä maksaa vajaan euron suuruinen lisämaksu. Vajaan viiden tunnin bussimatka Splitistä Dubrovnikiin maksaa noin 16 euroa.

Kroatian pikkuruisille saarille pääsee kätevimmin laivalla. Maan suurin laivayhtiö Jadrolinija liikennöi valtaosan maan laivaliikenteestä. Kesäsesonkina laivoilla pääsee melkein kaikille asumattomille saarille, ja kauneimpia reittejä on matka Rijekasta Dubrovnikiin. Jadrolinijan lisäksi Kroatian edustalla liikennöi useita muita pienempiä laivayhtiöitä, esimerkiksi Rapska Plovidba, Kapetan Luka sekä Bura Line.

Croatia Airlines tarjoaa Kroatian sisäisiä lentoja Zagrebista muihin kroatialaisiin kaupunkeihin, muun muassa Dobrovnikiin, Splitiin, Pulaan ja Zadariin. Yhtiö liikennöi myös muiden edellä mainittujen kaupunkien välillä. Lentoaika on jokaisella yhteydellä alle tunti.

Autolla ajaminen Kroatiassa on siinä mielessä helppoa, että moottoritiet ovat melko uusia ja hyväkuntoisia. Ainoastaan syrjäseuduilla ja pienillä saarilla tiet saattavat olla huonossa kunnossa. Liikennekäyttäytyminen on hieman erilaista kuin Suomessa, ja esimerkiksi maanteillä ajetaan röyhkeästi ylinopeutta ja ohitetaan uhkarohkeasti. Hätävilkkuja käytetään lyhytaikaisen parkkeeraamisen merkiksi. Jos etsii ikimuistoisia maisemareittejä, kannattaa valita Jadranska Magistrala, joka yhdistää Rijekan Dubrovnikiin.

KROATIA1

Matkustaminen vaivatonta

Suomalainen voi matkustaa Kroatiaan ilman viisumia jos matka kestää alle kolme kuukautta, mutta rajanylitykseen tulee varautua passilla. Passin tulee olla voimassa vielä kolme kuukautta matkan jälkeen. Kroatian-matkaa varten ei tarvitse ottaa erityisiä rokotteita, mutta perusrokotusten on hyvä olla voimassa. Tarkista kuitenkin ajantasaiset rokotussuositukset ennen matkaa esimerkiksi Rokote.fi-sivustolta.

Nauti Cevapciciä

Kroatialaisissa ravintoloissa, kahviloissa tai baareissa tippi ei sisälly laskuun, ja sitä voi antaa noin 10 prosenttia. Kahviloissa tai baareissa voi halutessaan olla antamatta juomarahaa, eikä sitä pidetä mitenkään erityisen epäkohteliaana.

Kroatialainen ruokakulttuuri jakautuu noin kymmenen eri alueen ruokakulttuuriin, joista jokaisella on omat ruuanlaittotapansa, joita ei välttämättä tunneta Kroatian muissa osissa. Joistakin annoksista löytyy variaatio jokaiselta kroatialaiselta alueelta, ja usein kroatialaista ruokakulttuuria kutsutaankin alueiden ruokakulttuuriksi.

Tunnetuin kroatialainen katuruoka on Cevapcici, raa’an sipulin kera tarjoiltava kuoreton makkara. Kroatialainen cevapcici tehdään naudan- ja sianlihasta, ja se tarjoillaan litteän leivän kera. Cevapciciä myydään useimmissa kroatialaisissa ravintoloissa. Viidestä sormenmittaisesta makkarasta ja sipulista koostuva annos maksaa vajaat neljä euroa.

KROATIA3

Kaksiosainen Zagreb

Kroatian pääkaupunki Zagreb eroaa muista suosituista kroatialaisista matkakohteista selkeästi siinä, että kaupunki sijaitsee sisämaassa. 800 000 asukkaan Zagrebiin houkuttaa kaksiosainen vanha kaupunki, joka koostuu sekä ylä- että alakaupungista.

Zagrebin sisällä kulkeminen on helppoa, sillä suurin osa kaupungin nähtävyyksistä sijaitsee kävelymatkan päässä toisistaan. Yläkaupunkiin kipuaminen voi kuitenkin käydä raskaaksi, jolloin voi turvautua jyrkän mäen päälle vievän funicularin apuun. Reissupäivät kuluvat Zagrebissa paitsi vanhan kaupungin arkkitehtuuria ihastellen, myös kaupungin useisiin museoihin tutustuen sekä edullisesta ruuasta ja juomasta nauttien.

Splitissä paistaa aina aurinko

Adrianmeren rannalla sijaitseva Split kasvattaa suosiotaan eurooppalaisten rantakohteiden joukossa vuosi vuodelta. Kaupunki on rakennettu Unescon maailmanperintökohteen statuksen saaneen Diocletian palatsin ympärille, ja kaupungin historiallinen keskusta tarjoaakin mieleenpainuvia nähtävyyksiä paitsi palatsin, myös esimerkiksi kauniiden kirkkojen ja aukioiden muodossa.

Splitissä paistaa aurinko suurimman osan vuodesta, ja kaupungin lähistöllä onkin useita rantoja. Selvästi suosituin ranta on Bačvice, muita hyviä rantoja ovat Kaštelet, Kašjuni sekä Bene.

Upeiden rantamaisemien Dubrovnik

Rantakaupunki Dubrovnik sijaitsee aivan Kroatian eteläosassa, ja on paitsi suosittu rantakohde, myös loistava kulttuurikohde. Kaupunki rakennettiin muinoin Venetsian haastajaksi, ja Dubrovnik onkin täynnä upeaa arkkitehtuuria. Myös Dubrovnik sai osansa vuoden 1995 pommituksista ja vaikka valtaosa tuhoista onkin jo korjattu, voi pommitusten jälkiä nähdä edelleen katukuvassa.

Tyypillisintä puuhaa Dubrovnikissä on paitsi rannalla makoilu, myös kaupungin museoissa, kirkoissa ja muurilla kiertely.

 

Pallontallaajien Kroatia-keskusteluun

Kuvat: Flickr/archer10 (Dennis), Flickr/akk_rus, Flickr/Leshaines123, Flickr/outdoorPDK

  • Lähetä sähköpostitse
  • Jaa Twitterissä
  • Jaa Facebookissa
  • Jaa LinkedInissä

Kommentit (1216)

Zuki

7.12.2001

Kroatia on mahtava maa, jossa on ystävällisiä ihmisiä. Olin siellä 7 pv, ja siihen mahtui paljon eirlaisia aktiviteettia.. sukellusta, bailausta, nähtävyyksien kiertelyä.. ja liftausta!
Kroatiassa on kauniita luonnonpuistoja, yksi on Plitvickan luonnonpuisto, Zagrebista alle 100km (muistaakseni) jossa on paljon vesiputouksia ja se oli kaunista… Dubrovnik om hieno kaupunki.. jos ei anna turistiryysän häiritä.. Olin Kroatiassa elokuun alussa ja oli hieman kuumaa.. Yhteenveto: Kroatia on yksi hienoimmista maista jossa olen käynyt! Haluaisin sinne… =)

Erika

15.1.2002

Ihastuin Kroatiaan, vaikka vietin siellä vain muutaman päivän. Hintataso on lähes sama kuin Suomessa, mutta rahoilleen saa vastinetta. Zagrebissa on uskomattoman upeat taidemuseot. Olo tuntui turvalliselta, oli siistiä ja selkeätä. Etukäteen minua peloteltiin, että näen vain ankeutta ja kurjuutta. Kaikkea muuta! Todella to8imivaa ja länsimaista, tyyliikäitä ihmisiä, jne.

juspu

24.5.2002

Jos etelänlomalle halajat niin pois Kreikka, pois Italia, pois Turkki, Malta, Kypros… Vaan Kroatiassa on sitä jotain! Aivan tajuttoman hieno maa. Etenkin rannikkoseutu on kaunista. Zagrebissa myöhään illalla(yöllä) pimeällä valottomalla kujalla tuntui jopa turvalliselta kun lähes joka risteyksessä näkyi poliisi. Maaseudulla on vielä miinoja (etenkin Bosnian rajan liepeillä), ja varoitellaankin, että ei pitäisi mennä kävelemään metsiin ellei ole ensin varmistanut, ettei siellä taatusti ole mitään (ja sen jälkeenkin vielä hetken miettisi). Onneksi on kauniit kansallispuistot, joissa voi turvallisin mielin liikkua. Ainakin Splitissä kannattaa hieman varoa asemalla olevia majapaikan kauppaajia. Ei sinänsä mitään vaaraa ole, mutta ehdottomasti vaadi nähdä huone ennen kuin maksat mitään. Itse menin retkuun ja sain huonon sängyn, missä ei lakanoita oltu taidettu vaihtaa muutamaan vuoteen. Plussana se, että yksin sain ison, muuten siistin huoneen, missä oma kylpyhuone. Dubrovnikiin ei mene junia, mutta bussit kulkee…

uuge

7.6.2002

Kroatian rantakaupungeille saa hakea kauan vertaisiaan. Ihmiset ovat yleensä ystävällisiä ja yöllä juhlimisen jälkeen kaduilla kulkeminen ainakin tuntui turvalliselta. Käymisen arvoinen paikka on ehdottomasti Dubrovnik. Sinne pääsee Splitistä joko bussilla tai laivalla. Jos menee bussilla, niin pitää muistaa että ei ota majoitusta ihan bussiaseman vierestä,kun siitä on keskustaan matkaa vielä n. 4 kilometriä. Tätähän avuliaat majoituksen tarjoajat eivät välttämättä muista sanoa. Ainoana miinuksena voisi mainita uskomattoman hitaat kulkuyhteydet. Ja turisteiltä välttyy mainiosti jos matkustaa ennen keski-eurooppalaisten lomakautta.

liisa

23.8.2002

Kroatiaan mennessä uskomattomassa höyryjunassa. Zagrebista ensivaikutelma yövalaistuksessa. Uskomattoman kaunista ja erilaista, vaikka mcdonaldsin löydät jo sieltäkin(paitsi että mistäpä ei). Joka tapauksessa hienoa ja kulttuuririkasta.

Olli

30.8.2002

splitissa oli aikamoinen my holiday in rodos meininki mut ihan kivaa silti.
private roomit ainakin meidan kokemusten mukaan ovat siisteja mestoja,
hintaakin pystyi neuvottelemaan alaspain asumisen kestaessa pidempaan.

suosittelisin sellaista ravintolaa josta saa maailman parhaita grillattuja sardiineja
eurolla tai parilla mutta en muista muuta kuin etta se oli rannasta katsottuna vanhan
kaupungin vasemmalla puolella, jonkun kirkon vieressa 2. kortteli meresta ylospain kai.
ikkunassa oli semmosen ukon kuva jolla oli joku kupu kadessa.

hani

18.4.2004

Eli Kroatiasta siis löytynee jonkinmoista yöelämää, onko näin? Sinne ehkä menossa, ja vähän meininkiä pitäis saada kans. Mut yx kysmä, ollaan kaveriporukal menos ja mun yks joukosta on viel alle 18, eli osaisko joku sanoo, mitkä on ikärajat ja kuin tarkkoja ollaan Kroatiassa?

kari

20.4.2004

Moikka, tota on että kroatia on upea maa! Nyt jos koskaan kannattaisi lähteä meidn mukaan Kroatiaan purjehtimaan Lähtö ja paluu Splitistä. Lisätietoja http://www.marthatoo.fi/info/kroatia_syyskuu_04/

friida

29.7.2004

ei voi liikaa ylistää kroatia!!! ihmiset, luonto ja se ilmapiiri.. sinne sydän jäi.. hienoja paikkoja olivat zagreb ja pula jossa viikko vierähti. pulassa kannattaa ehdottomasti kokeilla kaupunkijuna, eikä käy kukkaron päälle! suosittelen lämpimästi!

Hanne

16.8.2004

Kroatia on kaunis maa, varsinkin rannikkoseutu on vertaansa vailla!!!! Ne värit, en oo missään muualla nähnyt sen väristä merta, niinku liilaa… no, ei sitä voi selittää, se täytyy nähdä!!! Kroatian rantatie on uusi ja hyväkuntoinen, mutta tosi mutkanen, en suosittelis ajamaan sitä rajotusten sallimaa kaheksaakymppiä, vaikka ne varmaan on jo ehtineet kaiteetkin sinne rakentaa, kesäkuussa se homma oli vielä vähän kesken… hehheh. Se on sananmukasesti RANTATIE: tieltä on yli sadanmetrin pudotus mereen. Sisämaassa menee tänä kesänä valmistuneet uuden uutukaiset moottoritiet, mutta ainakin pieni pätkä kannattaa ajaa rantaa pitkin, on se vaan niin upeeta, mutta jos menee koko rannikon halki(about tuhat kilsaa), siihen kyllästyy. Ja kartasta suosittelen katsomaan etukäteen kaupungin, missä yöpyy, niiden välillä ei ihan oikeesti ole mitään…

Hanz

25.9.2004

Kaunis maahan se, Kroatia. Zagreb on mielestäni kylläkin yliarvostettu paikka ja neuvoni on, että kannattaa suunnata kohti etelää ja rannikkoa. Ehdottomasti vierailemisen arvoinen nähtävyys on Plitvice Lakes (plitvitcka jazera) luonnonpuisto. Se on aivan mahtava mesta! Ainoa huono puoli on, että se sijaitsee keskellä ei mitään mutta bussilla ja omalla autolla pääsee perille. Suosittelen lämpimästi myös seuraavia kaupunkeja: Zadar, Korcula ja Dubrovnik. Joskin kaikissa on miinus puolena asumiskustannukset. Esim. Korculassa leirintäalue hyvällä paikalla mutta yksi yö omalla teltalla maksaa 10e. Dubrovnikissa ei ole kuin yksi hostelli mutta yksityisiä huoneita on sitäkin enemmän tarjolla, jotkin hieman epämääräisempiä kuin toiset.

tudjman

2.12.2004

Hieno maa. Zagreb kannatta jättää väliin. Plitvicin kansallispuistossa kannattaa käväistä. Myös osa saarista eksootisia ja niihin saa puoli-ilmaisia lentoja Zagrebista (esim20?!!!!). Kannaattaa vierailla Itä-Slavoniassa, Osijek ja Vukovar on näkemisen arvoisia paikkoja. Ja Vukovarista kannatta poiketa serbian puolella Novi Sadissa!!.

Anni

17.1.2005

Olin Kroatiassa, Hvarin saarella, Spilitn kaupungissa elokuussa 2004. Saari kaunis, taivas pilvetön ja pelkkää auringon paistetta viikon verran. Suosittelen pyöräretkellä lähtemistä. Kauniita maisemia, viinirypäle peltoja, aurinkoa, erilaisia kaupunkeja sopivan välimatkan välein. Bussilla pääsee paikasta toiseen ja se on vielä melkeinpä ilmaista. Kannattaa siis lähteä vaikka toiseen kaupunkiin päiväksi kiertelemään. Talot ovat kauniita, maisemat hmm, vihreitä, jylhiä, vuoristoja..Ainoa asia mikä minua jäi vaivaamaan, oli esim. kaupan kassojen töykeys. Muuten kroatialaiset ovat hyvin mukavia ja ystävällisiä. Suosittelen lämpimästi. Ja ei muuten paljon näkynyt suomalaisia tuolla saarella.. hyvä niin.

leptir

24.1.2005

Olen käynyt 3kesänä kroatiassa, Mahtava paikka, Etenkin opatija, pieni&Mukava paikka,Dubrovnik myös hieno paikka,Upeineen vanhoineen kaupunkineen,JA UPEINEEN MERIMAISEMINEEN.Zagreb oli odotettua pliisumpi “paikka”Mutta ihan näkemisen arvoinen.Junalla/Lentäen paikasta toiseen.

puupää

20.2.2005

Opatija….ihan perus turistirysä Rijekan satamakaupungin kupeessa….Sijainti sinänsä on ihan kiva, sieltä voi ainakin tehdä (autolla) mukavia päiväretkiä.

zany

5.9.2005

kroatiaan ihastuin! ystävällisiä ihmisiä, upeat maisemat reitin varrella ja muualla, uiminen sinisessä vedessä. todella hyvin ihmiset puhuivat englantia, paljon paremmin kuin muualla itä-euroopassa. pulassa ja zagrebissa käytiin ja kovasti tekis mieli reissata kroatiassa muutenkin..

Mourner

6.11.2005

Kroatia oli aivan uskomaton maa! Rakastuin siihen täysin toukokuun reilillä 2005. Tulimme Budabestista Zagrebiin ja jatkoimme sieltä Sarajevoon, Budvaan ja palasimme takaisin Dubrovnikiin ja pitkin rannikkoa ylös pysähtyen Splitissä, Plitvice Lakes:llä, Rijekassa, Pulassa ja Porec:ssa.

Parhain paikka tunnelmaltaan oli Zagreb. Terassikulttuuri oli lähellä sydäntäni. Myös alakaupungin ja yläkaupungin erot olivat käsin kosketeltavia. Miehet katukuvassa olivat uskomattoman komeita ja muutenkin ihmiset ystävällisiä. Juttuseuraa sai jokapuolella. Kaikki olivat kiinnostuneita taustastani jne. Englannin kielen taito yllätti minut positiivisesti. Jopa vanhemmat ihmiset puhuivat melkeimpä taydellistä englantia. Itseasiassa paljon minua parempaa 🙂

Sydän meni myös Plitvice Lakes:lle. Ilma oli niin puhdasta, että sattui keuhkoihin hengittää.. Uskomattoman kaunista ja vesi, miten se voikaan olla niin kirkasta!!! Ainut miinus puoli oli bussimatkat, paikalliset kuskit eivät oikein pidä rinkkamatkailijoista, mutta jälleen on kiittäminen paikallisten apua!!

Rannikko oli kaunis. Tosin petyimme hieman, että useat kaupungit kuolivat kellon tullessa kymmenen illalla. Rijekassa löytyi todella kivoja baareja 🙂 Split oli mielenkiintoinen temppelin sisään rakennettu kaupunki. Loistavia kuvia. Ja siellä oli todella edullinen ja suuri shoppailu tori. Pienelläkin päiväbudjetilla on vara shoppailla…

Ja Porec.. Se oli yllätys. Positiivinen sellainen.. Lähdimme karkuun Pulasta. Siellä ei ollut yhtään mitään ja hyppäsimme vain seuraavaan bussiin. Jäimme pois Porecissa ja onneksi jäimme. Ihana lepäily kylä. Vanha kaupunki on upea seikkailuun. Jos haluaa yksinkertaista ja helppoa kesken reilauksen kannattaa suunnata Poreciin. Siellä on ilmainen henkilökohtainen kuljetus jopa Club Plavalle. Kyydin saa myös kotiin, jos tulee väsy kesken bailauksen..

Aivan ihanat muistot. Voisin kirjoittaa maasta niin paljon..

Tommy72

13.12.2005

Joku tuolla ylempänä kyseli kumpaan kannattaa mennä, Krkaan vai Plitviceen. Sanoisin, että Plitvice on näkemisen ja Krkan kokemisen arvoinen. Plitvicessä oli ehdottomasti silmiä hivelevämmät maisemat, mutta Krkan eduksi voisin sanoa uimisen mahdollisuus. Olihan siellä ihan kivaa pulikoida putouksilla.
Summa summarum, jos pääset käymään yleensäkin Kroatiassa, niin käy ehdottomasti molemmissa, kun kerran sinne saakka olet päässyt. Molemmat ovat huippupaikkoja !!

Jockey

17.5.2006

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
Kroatia.fi
Suomenkielinen web-portaali, josta löytyy monipuolista, hyödyllistä ja päivitettyä tietoa Kroatiasta.

Jockey

17.5.2006

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
Kroatian rautatieyhtiö
Junaliikenteen yhteyksiä ja matkalippujen hintoja.

Infinity

2.6.2006

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
Croatian National Tourist Board

Infinity

2.6.2006

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
“Croatian homepage”
Paljon linkkejä Kroatia-aiheisille sivuille

Baallontallaajat

19.7.2011

Olemme lomailemassa Kroatiassa ja täytyy kyllä todeta että asunto kannattaa etsiä vasta paikan päällä joko itse kysellen tai turisti-infon kautta. Haimme alunperin hotellia joka 2 viikon reissulta olisi maksanut vähintään 1200€ ja hostellitkin 28/henki/yö. Päädyimme siis etsimään yksityisten tarjoamia huoneita ja asuntoja ja hinnat alkoivat näyttää lupaavilta 🙂 siis 20-60e/henkilö ja sillä summalla saa jo asunnon käyttöönsä! Kannattaa tosin olla tarkkana ja maksaa vasta huoneen nähtyään. Itse vuokrasin netin kautta 14 päiväksi asunnon joka oli vaivaiset 15€/naama ja piti olla ilmastointi ja puutarha näköala mutta paikalle tultua selvisi että kyseessä oli huone ja wc jossa ilmastointi tarkoitti parkkipaikalle avautuvaa ikkunaa… No kiertelimme kysymässä hintoja ja selvisi että oikean asunnon saa n.15€/yö/2henkeä ja meren rannasta! Kaikki tosin oli sesonkiaikana eli 1.7-15.8 täynnä. Löysimme kuitenkin asunnon joka kustansi 35€/2Henkeä kun vähän kyselimme ja asuntoon kuului jonkinlainen ilmastointi, keittiö, oma kylppäri ja parveke niin ja internet. n.50m merestä. Keittiö ja ruoanlaittomahdollisuus on kova sana koska ruoka on täällä naurettavan halpaa. esim kilo savulihaa 20 kunaa eli 2,80€! ja vesimeloni 3kunaa, maito ja juusto ovat ainoat jotka ovat normihinnoissa. Ravintola ruoka on myös edullista kalaa lukuun ottamatta joka on pöyristyttävän kallista n. 170 kunaa annos ja hummeri 700 kunaa! Suurehkon pihviannoksen ranskalaisilla saa 70 kunan hintaan ja pihvit onkin oikein rasvaista :I Minkään näköisiä terveellisempiä vaihtoehtoja ei ole saatavilla. Pitsat on ok 45 kunaa mutta pastat ihan kamalaa sotkua. Bussimatkat ovat tosi edullisia niin paikalliset kuin pitkänmatkan bussitkin. paikalliset 8 kunaa ja matka zagrebista zadariin 135 kunaa/henkilö. Ihmiset ovat tosi mukavia ja liskot viehkeitä mutta aivan liian nopeita :/ Merivesi on puhdasta ja lämmintä ja rannat pullollaan.

mmoraca

25.7.2011

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
Croatia Property Sales – Välitystoimisto Kroatiassa
Erikoisalana Kroatian Kiinteistön myynnistä kansainvälisille asiakkaille

mmoraca

25.7.2011

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
Jadrolinija
Tietoa laivayhtiöt

mmoraca

25.7.2011

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
National Meteorological Institute – Croatia
Sääennuste Kroatia

mmoraca

25.7.2011

Olen Kroatian kansalainen ja olen todella iloinen lukea näitä positiivisia kommentteja. On niin paljon kauniita paikkoja Kroatiassa, varsinkin Dalmatia. Jotkut “täytyy nähdä” paikkoja Dalmatia ovat definitelly Hvar kaupunki, Korcula kaupunki, Bol saarella Brac, saaren Vis ja Split keskustassa.

Hanna

27.7.2013

Tänne blogiin keräilen melko yksityiskohtaisia matkaraportteja ja vinkkejä Kroatiasta:
http://www.lehtikuningas.fi/blogi/hanna-paavilainen/2013/7/27/sukellusta-kroatiassa-1/

M

21.10.2013

Osaisko joku sanoa että mitkä ikärajat Kroatiassa siis on? Ja katsotaanko yökerhoissa tarkasti ikärajat?(:

Mikke

1.2.2015

Ikäraja Kroatiassa on 18 mutta eivät missään kysele vaikka olisi hienommankin näkönen baari tai klubi.

Crobest Transfers

4.3.2015

Paras liikenne Kroatiassa! http://www.croatiabestransfers.com/

Anne

16.4.2016

Olemme menossa vodiceen syyskuussa onko kellään kokemusta paikasta

  • Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Majoitustietokanta

Tietokannassa 62 majapaikkaa, 0 ilmaismajoitusta ja 30 kommenttia.

Uusin majapaikka:
Satunnainen majapaikka:

Aiheeseen liittyvät keskustelut

Road trip koronan ai...
  • 24 viestiä
  • Viimeisin: mpala, 7 kuukautta sitten

Uusimmat tarjoukset

Suosituimmat maat

Thaimaa

Thaimaa on Kaakkois-Aasiassa sijaitseva suosittu lomakohde, jonka pitkät rannat ja edullinen…

Italia

Italiasta riittää moneksi; historiaa Rooman Colosseumilla, romantiikkaa Veronassa Roomeon…

Espanja

Espanjaan matkatessaan sukeltaa maailmaan, joka on niin kaukana suomalaisesta, kuin vain Euroopan…

Australia

Australia on eteläisellä pallonpuoliskolla sijaitseva mannervaltio, joka on maailman pienin manner,…