Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Latvia - Pallontallaajat.net

Latvia

Latvia

Väkiluku: 2,2 milj.
Pinta-ala: 64 589 km2
Pääkaupunki: Riika
Kieli: Latvia
Valtiomuoto: Tasavalta
Muita kaupunkeja: Daugavplis, Liepaja, Jurmala
Naapurimaat: Liettua, Valko-Venäjä, Venäjä, Viro
Valuutta: Latvian lati
Kansainvälinen suuntanumero: +371

YLEISTÄ

Latvia on Viron eteläpuolella sijaitseva valtio, joka itsenäistyi Neuvostoliitosta vuonna 1991.

MATKUSTAMINEN

LENTÄMINEN

Halpalentoyhtiö AirBalticin päälentokenttä on Riiassa. Riika on koneenvaihtokenttänä melkein kaikkiin AirBalticin kohteisiin suuntautuvilla lennoilla. Suomesta AirBalticilla voi lentää Riikaan Kittilästä, Rovaniemeltä, Kuusamosta, Oulusta, Kuopiosta, Vaasasta, Tampereelta, Turusta, Helsingistä ja Lappeenrannasta.

Myös Ryanair lentää Tampereelta Riikaan.

Muita Suomesta Latviaan lentäviä lentoyhtiöitä ovat muun muassa Finnair ja Lot.

BUSSI

Eurolines ajaa Tallinnasta Riikaan neljässä ja puolessa tunnissa. Matka maksaa reilusta kymmenestä eurosta ylöspäin.

 

http://formin.finland.fi/public/default.aspx?nodeid=17231&contentlan=1&culture=fi-FI

http://www.latvia.travel/en

  • Lähetä sähköpostitse
  • Jaa Twitterissä
  • Jaa Facebookissa
  • Jaa LinkedInissä

Kommentit (1216)

Kerouac

30.1.2002

Riikaa ainakin voi suositella aivan kenelle tahansa, oli matkan tarkoitus mikä vain.

Paljon nähtävää (useamman eri uskontokunnan kirkkoja etc.) ja paikallinen yöelämä on _loistavan hienojen_ latvialaisten ansiosta parasta, mitä olen kokenut. Esimerkkinä mainittakoon, että olin kahden yön reissulla molempina öinä paikallisten luona jatkoilla =)

Kaiken lisäksi kaikki on vieläpä todella halpaa (ruokaa saa approx kolmeen euroon, olut maksaa baarissa suunnilleen euron…).

mari

12.2.2002

RIIKA oli aivan ihana! Kävin siellä heinäkuussa. Siellä oli tavallaan kaks puolta: hienoja muotiliikkeitä (hintataso melkein Suomen) ja sit torikauppoja ja zeppeliini.Ei suojateitä!Vanha kaupunki on aivan mahdottoman ihana, ainaski kesällä joka kadun kulmassa oli musikantteja.Niille annettiin muutama santimi.Latvian lati on muuten aika iso raha-yli 10 entistä vanhaa kunnon Suomen markkaa.Riikas on n. 800 000 asukasta, joista n. 2/3 venäläisii. Kadun nimet on silti latviaksi.Muualta Latviasta en nähnyt paljoa- bussin ikkunasta näkyi haikaroita ja kantarellin metsästäjiä (tuottoisaa bisnestä). Suosittelen lämpimästi.

Jouni

19.3.2002

Daugavpils, Latvian toiseksi suurin kaupunki on melko mielenkiintoinen. Asukkaita on noin 115 000, joista 85 % venäjänkielisiä. On siis melko keinotekoista, että kaikki kyltit ja kadunnimet ovat vain latviaksi. Yöpyä voi vaikka kahden tähden neuvostohotellissa nimeltä Latvija keskellä kaupunkia. Ruoka ei maksanut juuri mitään.

Jos haluaa matkustaa junalla Virosta Latviaan tai mieluummin toisinpäin, se onnistuu jaetun kaupungin Valga/Valka kautta. Viron ja Latvian aikataulut vain sopivat todella huonosti yhteen. Raja täytyy ylittää maantien varressa olevan kansainvälisen raja-aseman kautta, joka on keskellä peltoa 3 km keskustasta. Keskikaupungin rajanylityspaikoilta pääsevät yli vain virolaiset ja latvialaiset.

Jouni

11.8.2002

Riikassa kannattaa ehdottomasti käydä Latvian miehityksen museossa, joka on löydettävissä helposti vanhasta kaupungista. Nähtävyys, joka ei jätä kylmäksi.

Jouni

5.11.2002

Latvian länsirannikolla olevat kaupungit Ventspils ja Liepaja ovat mielenkiintoisen erilaisia. Ventspils kuuluu varmasti koko Latvian tasolla rikkaimpiin seutuihin johtuen Venäjältä tulevista öljykuljetuksista. Kaupungin keskustan kaikki kadut on kivetty uudelleen hiljattain (missä muualla on tehty lännessäkään näin isoja remontteja?) ja suuri osa taloista on kunnostettu.

Liepaja taas on selvästi köyhempi, vaikka sielläkin on suuri vientisatama. Keskusta on kohtuukunnossa, mutta laita-alueet ovat melko rappiolla.

Yksi erityispiirre Latviassa on verrattuna Viroon ja Liettuaan: kaikkialla on erittäin siistiä. Luutamummojen armeijat käyvät ilmeisesti kaikki paikat säännöllisesti läpi. 🙂

x

28.7.2003

Riika on upea kaupunki,kaunista,siistiä, vanhoja rakennuksia, katusoittajia ja upeita discoja auki myöhään. Tosi kauniita naisia.

lassej

10.9.2003

Opiskelijakorttien suhteen ISIC-kortti on tässä maassa, kuten muissakin baltian maissa, kovaa valuuttaa.

ma vain

6.5.2004

Riikaa voin suositella kaikille lämpimästi. On se kumma ettei tarvitse kovin kauas mennä kun on kaupunkitunnelma jo paljon eurooppalaisempi. Hyvässä lomakaupungissa on sekoitettu sopivasti vanhaa ja uutta. Näin on myös Riikassa!

Joni

25.6.2004

Perkule kun oli kaunis maa!Kerrostalot oli koristeltu muratilla ja muutenkin oli hienoa…tuli vietettyä yksi yö Riian bussiasemalla,jossa monta poliisia vartioi koko yön.Turvallinen fiilis =)

ePa

30.8.2004

Latvia. Riika – junalla 0,37Latia Jurmalan hienoille hiekkarannoille ja olut telttoihin(Tukums suuntaan). Kannattaa jäädä pois ajoissa Lielupe tai Bulduri asemilla natiiviväestön kanssa. Myöhäisemmät asemat (Dzintari, Majori jne.) alkavat olla neukkumafian seutukuntaa. Mausteena suomalaiset “liikemiehet”.

Tintsa

24.9.2004

Rakastuin kaupunkiin ja johonkin muuhunkin,vaikka ei montaa päivää siellä kerettykään olemaan.Nyt näyttää siltä että sinne pitää kohta mennä uudestaan.Vanhakaupunki on hieno mutta myös kallis,jos vertaa muuhun kaupunkiin.Äkkiä pääsee myös puhelimestaan eroon,oma taisi jäädä sinne.Unohtui.

esa

4.1.2005

Riikassa oltiin ja hyvät fiilikset jäi. Viinakaupasta puolen litran vodkapullon sai jollain 2,5 egellä suomenrahassa. Tuliaisviinat sai siis ainakin halvalla =). Ihmiset on pitkiä, hoikkia ja kauniita.

pioneer53

19.6.2005

Halpaa oli ja tavaraa lähti tosi paljon mukaan suomeenkin. Riikassa olin kääntymässä, autolla meno ei ainakaan ollut kivaa, mutta ulkomaalaiset tulivat kaupungilla juttelemaan. Paikalliset palvelivat ystävällisesti, mutteivat ottaneet mitään kontaktia. Jäi sisäpiiri fiilis. Jurmala on ihan jees paikka myös, mutta ruuasta en pitänyt ja Vaivari nimistä majataloa kannattaa välttää ellei halua sota-ajan venäjän kokemuksia. Nuoret eivät ainakaan Jurmalassa puhuneet sanaakaan englantia.

tsupe

25.6.2005

Riika on todella upee niinkuin moni on tässä jo ihastellutkin . Ihmettelen jos joku ei löydä hyvää ruokaa , sitä nimittäin saa joka paikasta . Suosittelen esim.Lidoa jossa ruokaa on mielin määrin seisovissa pöydissä ja niitä kerätään lautaselle, mitä kukin haluaa ,ja hinta painon mukaan . Naisille esim Lumenen tuotteet maksavat kolmasosan mitä Suomessa . Älkää unohtako , että on muutakin Latviaa kuin Riika . Maan etelä/länsirannikko on myös hienoa . Majoitusta löytyy mielin määrin melkein joka talon seinässä on kyltti huoneita vuokrataan . Joku oli kirjoittanut ettei englannilla pärjää mutta se on kieli jolla nimenomaan pärjää , myös Jurmalan alueella .Terve menoa vaan kaikille Latviaan .

ande

1.7.2005

Riikassa tuli vietettyä 4pv toukokussa ja voin ehdottomasti suositella. Halvalla voi yöpyä esim. hostellissa ja muutenkin hintataso edullinen. Jurmalassa aivanmahtavat 32 km pituiset hiekkabiitsit, joilla kannattaa ehdottomasti käydä. Paikanpäälle pääsee helposti junalla ja matkaa vain 25 km. Miinuspuolena voi mainita paikalliset ja paikallinen “heitetään rahat päydälle”-asiakaspalvelu. Viittomakieli on paras kieli heti suomen jälkeen. Englantia tms. turha koittaa käyttää yleensä. Kaikenkaikkiaan kuitenkin mahtava paikka.

Mari A.

25.9.2005

Olin Riikassa 22-24.9.05. Keskusta oli aivan ihana, shoppailupaikat loistavia. Lisäksi keskusta oli erittäin siisti. Majoitus kolmen tähden hotellissa oli kauhea kokemus. Hotelli Anda vastasi lähinnä retkeilymajaa ja siellä haisi home. Aamupalakin oli kuin pula-aikaan. Hinta oli tasoon nähden todella korkea. Lähdemme kyllä uudemman kerran Riikan – toivottavasti hotellivalintamme onnistuu paremmin.

peksi

30.9.2005

Reval Hotellissa todella hyvä palvelu. Riigaa ei suotta sanota Baltian Pariisiksi ja katukuvassa paljon, paljon todella upeitaRiigattaria….

Sanna

30.9.2005

Riika on tosi hieno paikka ja sinne ollaan menossa taas käymään tossa parin viikon kuluttua. Mennään käymään oopperassa ja ajattelin kysäistä, että jos joku sattuisi tietämään miten riikalaiset kyseenosaiseen tapahtumaan pukeutuvat?

Emma

4.10.2005

Hei, oltiin elokuussa operassa ja pukeutuminen ko. tapahtumaan oli todella kirjavaa. Itsellä oli siisti mekko ja jakku yllä, sekä nätit pikkukengät jalassa. Valtaosa esityksen yleisöstä koostui turisteista, jotka pahimmallaan pukeutuivat t-paitaan, lenkkareihin ja reppuihin (eräät jenkkirouvat). Ei siis ollut paljettiloistoa yleisön pukeutumisessa, eli perusasialliset ja siistit vaatteet ovat varmasti hyvä valinta! Nauttikaa illasta!

Sanna

27.11.2005

Chili picassa ainakin oli hyvää ruokaa. Niitä on kaupungissa useita mutta saksan suurlähetystön (vapaudenpatsaan lähellä) vieressä oli paras. Vanhasta kaupungista katsottuna siis joen toisella puolella. Shoppailtua ei oo tullu kauheesti kun ne vaatteet on siellä hiukan eri tyylisiä mitä itse tykkän käyttää. Hinnat vaihtelee paikoittain aika paljon että kannattaa tutkailla hiukkan ennen kuin ostaa. Hauskaa matkaa!

Jockey

21.5.2006

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
Baltic Roads
Tietoa Balttian teistä suomeksi.

rokkis

21.10.2006

Kannattaa suunnistaa turisti-infon eteen. Meitä tuli siellä vastaan opas, joka puhui suomea! Saimme 8 latilla siis loistavan opaskierroksen omalla äidinkielellä. Missään muualla en ole törmännyt moiseen. Opas oli hauska ja vain 4 kk suomenkielen kurssilla opiskeltuaan (loput itseopiskeluna) selitti asiat todella ymmärrettävästi. Oli pakko antaa tippiä moisesta! Tyypin nimi on Juris Kazanenko. Häntä voi kysellä siis turisti-infosta.

Ikiliikkuja

23.2.2007

Tuli käytyä viitisen päivää helmikuun lopulla. Sekavaa menoa paikoitellen ja kontrasteja löytyy. Tuhat pelisalia.Strippipaikkoja kannattaa välttää jos et halua menettää 200-300 latia tekemättä mitään. Zeppeliinihalleilta löytyy todella laaja tori,jossa myynnissä kaikkea valmiista ruuasta sianpäihin ja piraattipeleihin.Esim. parinsadan gramman juusto tai lihapizza irtoaa 30 santimilla (alle 50cent).Ruokaa saa alk.2 latista ravintolasta annoksen,8 latia on jo paljon.Ja hintahaarukkaa todella löytyy. http://www.eurolines.ee ja http://www.eurolines.lv tietävät bussihinnat tallinnasta (A/B terminaali) ja Riikan kansainväliseltä bussiasemalta. (itse maksoin virossa pimeästi 200kr,ei lippua, ja Riikassa etukäteen 10latia saaden myös lipun).Mukava paikka, unohtakaa se tallinna. jatkoyhteys toimii bussilla myös Liettuaan, Vilnan lippu noin 12 eur.

sicilia

11.7.2008

Muuta en lähde kommentoimaan, mutta pakko sanoa, että Riikassa on maailman toiseksi kauneimmat naiset. Kaikkihan tietävät, että kauneimmat ovat tietenkin Bratislavassa.

Ecaro

26.8.2008

Itse juuri eilen saavuin Riikasta. Kaupunki ainakin meille näytti hyvät puolensa. Ystävällisiä ihmisiä, mahtavia rakennuksia ja hyvää ruokaa ja juomaa. Tulee mentyä toistekin.

  • Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Majoitustietokanta

Tietokannassa 62 majapaikkaa, 1 ilmaismajoitusta ja 173 kommenttia.

Uusin majapaikka:
Satunnainen majapaikka:

Aiheeseen liittyvät keskustelut

Road trip koronan ai...
  • 24 viestiä
  • Viimeisin: mpala, 7 kuukautta sitten

Uusimmat tarjoukset

Suosituimmat maat

Thaimaa

Thaimaa on Kaakkois-Aasiassa sijaitseva suosittu lomakohde, jonka pitkät rannat ja edullinen…

Italia

Italiasta riittää moneksi; historiaa Rooman Colosseumilla, romantiikkaa Veronassa Roomeon…

Espanja

Espanjaan matkatessaan sukeltaa maailmaan, joka on niin kaukana suomalaisesta, kuin vain Euroopan…

Australia

Australia on eteläisellä pallonpuoliskolla sijaitseva mannervaltio, joka on maailman pienin manner,…