Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Libanon - Pallontallaajat.net

Libanon

Libanon

Väkiluku: 4,1 milj.
Pinta-ala: 10 400 km2
Pääkaupunki: Beirut
Valtiomuoto: Tasavalta
Viralliset kielet: Arabia
Muita kaupunkeja: Tripoli, Jbeil, Saida
Naapurimaat: Syyria, Israel
Kansainvälinen suuntanumero: +961
Aikaero: GMT +2
Valuutta: Libanonin liira (LBP)
Jännite: 230V

 

YLEISTÄ

Libanonin seetrit, lumipeitteiset vuoret sekä rannoille rakennetut bilekeskukset ovat vain yksi esimerkki maan monimuotoisuudesta. Matkailija yllättyy maan monimuotoisuudesta niin luonnon kuin ihmisten suhteen. Maa on eri uskontojen sulatusuuni, ja vaikka Lähi-idässä ollaan, muslimien ohella valtaosa kansasta on kristittyjä. Monet sodat nähnyt valtio pyristelee edelleen omilla jaloillaan, vaikeuksista huolimatta.

 

KÄYTTÄYTYMISSÄÄNNÖT

Libanon on yksi Lähi-idän vapaamielisimpiä maita. Paikalliset naiset voivat itse päättää, käyttävätkö huivia, joten sitä ei odoteta myöskään turisteilta. Muutenkin pukeutuminen on hyvin länsimaista. Kuitenkin muslimien pyhän kuukauden ramadanin aikaan on suositeltavaa pukeutua olkapäät ja polvet peittäviin vaatteisiin, sillä myös paikallisten pukeutumistyyli käy konservatiivisemmaksi paastokuukauden aikana.

 

KIELI

Libanonin virallinen kieli on arabia, mutta sen rinnalla hyvin yleinen kieli on ranska. Liikennemerkit ja tienviitat on arabian lisäksi kirjoitettu myös ranskaksi. Suurin osa libanonilaisista on saanut koulutuksen joko ranskaksi tai englanniksi.

 

VALUUTTA

Libanonin liiroja ei saa vaihdettua Suomesta, mutta maassa toimii liiran rinnalla Yhdysvaltain dollari, joten reissuun lähtiessä lompakon voi täyttää jenkkiseteleillä. Libanonissa hinnat ovat yleensä liiroissa, mutta melkeinpä kaupassa kuin kaupassa voi maksaa dollareilla. Dollarin vaihtorahana saa yleensä liiroja.

Liiroja voi nostaa libanonilaisista käteisautomaateista kansainvälisillä maksukorteilla.

 

MATKUSTAMINEN

Suomalainen tarvitsee viisumin matkustaessaan Libanoniin. Viisumi on helpointa hankkia lentokentältä maahan saavuttaessa. Viranomaisten mukaan viisumi on aina maksullinen, mutta sen voi saada myös maksutta.

Libanoniin saapuvan passissa ei saa olla Israelin leimaa eikä myöskään Israeliin johtavien rajanylityspaikkojen leimoja.

 

LENTÄMINEN

Libanoniin voi lentää Suomesta esimerkiksi Turkish Airlinesilla tai AirFrancella. Lento Helsingistä Beirutiin kestää noin yhdeksän tuntia.

Halpalentoyhtiö AirBaltic lentää Beirutiin useista suomalaisista kaupungeista Riian kautta.

 

PAIKALLISLIIKENNE

Libanonissa ei ole junaverkostoa. Pommiuhkien ja menneiden sotien vuoksi julkinen liikenne rajoittuu linja-autoverkostoon, joka sekin on melko suppea ja epäselvä.

Kaupunkien sisällä on helpointa liikkua serviiseillä, eli vanhoilla takseilla jotka huudattavat torveaan niin kauan, että auto on saatu täyteen. Serviisin tunnistaa yleensä punaisesta rekisterikilvestä ja kulahtaneesta autosta, mutta kuskilta kannattaa aina varmistaa, onko kyseessä serviisi vai tavallinen taksi. Kyyti serviisillä maksaa noin yhden euron, jos matka on erityisen pitkä, voi kuski vaatia kaksinkertaista korvausta.

Beirutin lentokentältä ei ole bussiyhteyttä kaupungin keskustaan, vaan kentältä kannattaa napata taksi.

 

AUTOLLA

Beirutin liikenne on kaoottista eikä liikennesääntöihin kannata luottaa. Liikenteessä jokainen on oman onnensa seppä, ja tilaisuuksiin kannattaa tarttua niiden tullessa eteen. Harva antaa tilaa toisille, eikä oikealta tulijoita juurikaan väistetä. Jopa liikennevaloihin kannattaa luottaa varauksella.

Liikenteessä käytetään torvea merkittävän paljon, ja se toimiikin osaksi ilmoituksena, että joku ajaa vierelläsi. Vilkkua käytetään vain harvoin.

Kärsivällisen kuskin onnistuu ajaa Beirutissa melko vaarattomasti, kunhan muistaa olla tarkkana.

 

 

www.lebanon-tourism.gov.lb/

  • Lähetä sähköpostitse
  • Jaa Twitterissä
  • Jaa Facebookissa
  • Jaa LinkedInissä
  • Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Majoitustietokanta

Tietokannassa 3 majapaikkaa, 0 ilmaismajoitusta ja 0 kommenttia.

Uusin majapaikka:
Satunnainen majapaikka:

Aiheeseen liittyvät keskustelut

Uusimmat tarjoukset

Suosituimmat maat

Thaimaa

Thaimaa on Kaakkois-Aasiassa sijaitseva suosittu lomakohde, jonka pitkät rannat ja edullinen…

Italia

Italiasta riittää moneksi; historiaa Rooman Colosseumilla, romantiikkaa Veronassa Roomeon…

Espanja

Espanjaan matkatessaan sukeltaa maailmaan, joka on niin kaukana suomalaisesta, kuin vain Euroopan…

Australia

Australia on eteläisellä pallonpuoliskolla sijaitseva mannervaltio, joka on maailman pienin manner,…