Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Liettua - Pallontallaajat.net

Liettua

Liettua

Väkiluku: 3,5 milj.
Pinta-ala: 65 300 km2
Pääkaupunki: Vilna (533 900)
Kieli: Liettua
Valtiomuoto: Tasavalta
Muita kaupunkeja: Kaunas (415 000), Klaipeda (200 000)
Naapurimaat: Latvia, Puola, Kaliningrad ja Valko-Venäjä
Valuutta: Liettuan lita
Kansainvälinen suuntanumero: +370

YLEISTÄ

Liettua sijaitsee Puolan ja Latvian välissä Itämeren rannalla. Kaupungissa oleskelun lisäksi Liettuassa kannattaa piipahtaa rannalla. Rantakaupunkeja ovat ainakin Palanga, Klaipeida sekä Neringa.

MATKUSTAMINEN

Läheisen sijaintinsa vuoksi Liettuaan on helppo matkustaa Suomesta. Mahdollisia kulkupelejä ovat lentokoneen lisäksi ainakin bussi ja auto.

LENTÄMINEN

Ryanair lentää Tampereelta edullisesti suoraan Kaunakseen. AirBalticilla pääsee Riian kautta sekä Kaunakseen että Vilnaan. Muita Liettuaan lentäviä lentoyhtiöitä ovat muun muassa Finnair ja Estonian Air

BUSSI

Eurolines ajaa Tallinnasta Vilnaan noin yhdeksässä ja puolessa tunnissa. Bussimatka maksaa 25 eurosta ylöspäin.

 

http://www.lithuaniatourism.co.uk
http://www.vilna.info/

 

  • Lähetä sähköpostitse
  • Jaa Twitterissä
  • Jaa Facebookissa
  • Jaa LinkedInissä

Kommentit (1216)

Jouni

20.3.2002

Liettuasta tiedetään Suomessa melko vähän ja suoria seuramatkoja ei taida olla, mutta maa on ehdottomasti vierailun arvoinen!

Vilnan vanha keskusta on hieno, laajempi kuin Riikassa. Keskellä kaupunkia on kukkula, jonka huipulla on vanhan linnoituksen torni, josta avautuvat hienot näkymät kaupungin ylle. TV-tornissa kannattaa myös käydä samasta syystä, matkalla sinne näkee myös karuja neuvostolähiöitä… 😉

Kaunasissa taas on varmaan kilometrin mittainen kävelykatu. Pienemmissä paikoissa täytyy käydä kesemmällä.

Liettualainen passintarkastus on edistyksellinen, rajavartija vetää vain passin viivakoodin lukijasta läpi ja antaa passin takaisin. Näin ei ole toimittu vielä minkään muun maan rajalla minun matkojeni aikana. Leimaakaan ei saanut… 🙁

Jouni

23.5.2002

Klaipeda on hyva tukikohta tutkittaessa kapeaa nienta, joka ulottuu Kaliningradin lahelta aina Klaipedaan asti. Hiekkarantoja riittaa. Klaipedaan paasee Riikasta kahdella bussilla paivassa, Vilnasta ja Kaunasista useammin. Klaipedassa on mukava hostelli aivan rautatie- ja bussiaseman vieressa, yo 10 euroa.

Jouni

6.8.2002

Epätavallisempia kohteita haeskeleva matkaaja voi vierailla Ignalinan ydinvoimalan infokeskuksessa (ma-pe 8-16). Voimalahan ei itse asiassa ole Ignalinassa vaan 20 km koilliseen sijaitsevassa kaupungissa nimeltä Visaginas.

Itse vierailu on ilmainen, mutta voimala on 8 kilometrin päässä Visaginasista ja parhaat tavat päästä sinne ovat oma auto tai taksi (hinta 15 litiä/suunta). Lisäksi paikka vaatii varaamaan vierailuajan etukäteen puhelimitse tai sähköpostilla.

http://www.iae.lt

ellu

10.1.2003

Kaunasin kavelykatu on 1.7 km mittainen ja todella viehattava. Kaunasin vanhakaupunki on idyllinen ja siella on paljon mielenkiintoisia pikku baareja. Olut ja ruoka on halpaa ja esim ilta teatterissa valiaikaostoksineen irtoaa alle neljan euron.

Naiset tykkaa pukeutua simsakasti ihan arkenakin. Ulkomaalaisiin suhtautuminen vaihtelee ihan laidasta toiseen, etupaassa kuitenkin positiivisia kokemuksia.

Kumina on mauste numero yksi: sita loutyy niin leivasta, juustosta kuin pikkuleivistakin. Vaviskaa kuminakammoiset.

hile

22.2.2003

palanga tosiaan on upee paikka…kannattaa käydä, jos baltiassa matkustelee…vaikka kyllä varmasti noita saman tyyppisiä pikku kaupunkeja löytyy useampikin…

Cloud

7.9.2003

Maan pääkaupunki Vilnahan siis on hyvin nätti ja viihtyisä paikka!!! Reppu selkään ja jalat kohti Oldtown hostellia.. Mieletöntä tunnelmaa ainaski kesäsin!!!

Seija

10.3.2004

Suosittelen myös lämpimästi Palangaa. Kannatta myös mennä Klaipedasta lautalla yli Kuurinkynkäälle missä on paljon nähtää. Upeita paikkoja.

pioneer53

19.6.2005

Klaipeda oli mahtavin paikka kyllä. Sitten etelässä se saari, jonka nimeä en muista (vastaa hiukan suomenlinnaa) .. se oli myös mukava, mutta jouduttiin aika äkäseen lähtee, kun illalla ei tiennyt meneekö lauttoja enää takaisin eikä kukaan puhunut mitään ymmärrettävää kieltä. Lisäksi meinasi kamat lähteä kauppiaiden mukaan. Kaunas oli aika järkytys, lähenteli koko kaupunki Jakomäki tunnelmaa. Tulipahan käytyä. Maaseudun majatalot mukavia paikkoja. Huoraksi tosi luultiin joskus, varsinkin suomalaisten rekkamiesten paikoissa. Äkkiä vaan jalat alle..

Jouni

14.7.2005

Missä lähiöissä olette Kaunasissa pyörineet? Keskusta on ainakin minusta tosi kiva. Kävelykatu on loputtoman pitkä, yli kaksi kilometriä ja täynnä elämää. Suosittelen!

Jockey

21.5.2006

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
Baltic Roads
Tietoa Balttian teistä.

peru

24.5.2006

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
Countryside tourism
Maatilamajoituksia Liettuassa laidasta laitaan.

Infinity

2.6.2006

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
Liettuan matkailuneuvonta
Tietoa Liettuasta suomeksi.

  • Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Majoitustietokanta

Tietokannassa 30 majapaikkaa, 0 ilmaismajoitusta ja 28 kommenttia.

Uusin majapaikka:
Satunnainen majapaikka:

Aiheeseen liittyvät keskustelut

Road trip koronan ai...
  • 24 viestiä
  • Viimeisin: mpala, 7 kuukautta sitten

Uusimmat tarjoukset

Suosituimmat maat

Thaimaa

Thaimaa on Kaakkois-Aasiassa sijaitseva suosittu lomakohde, jonka pitkät rannat ja edullinen…

Italia

Italiasta riittää moneksi; historiaa Rooman Colosseumilla, romantiikkaa Veronassa Roomeon…

Espanja

Espanjaan matkatessaan sukeltaa maailmaan, joka on niin kaukana suomalaisesta, kuin vain Euroopan…

Australia

Australia on eteläisellä pallonpuoliskolla sijaitseva mannervaltio, joka on maailman pienin manner,…