Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Malta - Pallontallaajat.net

Malta

Malta

Väkiluku: 414 000
Pinta-ala: 246 km2
Pääkaupunki: Valletta
Kieli: Malta ja Englanti
Valtiomuoto: Tasavalta
Muita kaupunkeja: Sliema, Mellieha
Naapurimaat: Kreikka, Albania, Kosovo, Bulgaria
Valuutta: Euro
Kansainvälinen suuntanumero: +356
Jännite: 250V

 

YLEISTÄ

Malta koostuu seitsemästä Välimeren keskiosassa sijaitsevasta saaresta, noin sadan kilometrin päässä Sisiliasta.

 

KIELI

Maltalla on kaksi virallista kieltä: Malta ja Englanti. Niiden lisäksi myös Italiaa puhutaan laajasti.

 

MATKUSTAMINEN

 

LENTOKONE

Ryanair lentää Maltalle esimerkiksi Edinburghista ja Lontoon Lutonin kentältä. Easyjetillä pääsee Maltalle muun muassa Lontoon Gatwickin kentältä. MyösAirBerlin lentää Maltalle, Suomesta AirBerlinillä pitää lentää mutkan kautta, sillä Maltalle pääsee vain Nürnbergin, Baselin tai Palman kautta.

Muita Helsingistä Maltalle matkoja tarjoavia lentoyhtiöitä ovat muun muassa AirMalta ja Austrian Airlines.

 

LAIVA

Maltalle pääsee laivalla Italiasta ja Tunisiasta. Esimerkiksi istumapaikka matkalle Palermosta Maltalle maksaa 40 euroa. Lisätietoa: 

 

www.yourmalta.com
www.visitmalta.com

  • Lähetä sähköpostitse
  • Jaa Twitterissä
  • Jaa Facebookissa
  • Jaa LinkedInissä

Kommentit (1216)

maltaturisti

13.6.2004

Ensimmäinen matkani välimeren alueelle suuntautui Maltalle ja todella mahtava paikka oli! Ensinnäkin saaren kiertely oli todella helppoa busseilla ja sairaan halpaa kaiken lisäksi. Kävellenki pääsi hyvin ympäri. Todella kaunista ja mielenkiintoista historiaa. Kaupunkia ja upeita hiekka rantoja. Kantsii mennä!

Maltalla_kerran_käynyt

15.8.2004

Kerran olen kyseisessä maassa käynyt ja todella kannatti! Kolme viikkoa menivät ihan siivillä. Vierailin siellä heinäkuussa ja keskilämpötila oli siinä +34asteessa..(parhaimmillaan +38astetta) eli varaa mukaan ainaski aurinkorasvaa riittävästi. Golden Bay uimaranta on todella näkemisen arvoinen, samoin Blue Lagoonin upeat luolat, historiasta pitäville löytyy kirkkoja sun muuta enemmän kuin kerkeäisit nähdäkkään, bussilla kulkeminen on todella helppoa ja halpaa. Ruoka aivan uskomattoman hyvää ja ihmiset ystävällisiä ja kansainvälistä. Kaikki paikalliset osaavat englantia joten eksyminen on melkein mahdotonta. Iltaelämä on ihan omaa luokkaansa. Todellakin näkemisen arvoinen paikka..!!

siellä ollut..

9.9.2004

Olin maltalla tänä kesänä, ja voin sanoa että oli mahtavaa!Mutta jos haluat kunnon rantalomalle, ei täältä löydy kuin Golden Bay. Muita kivisiä pikkurantoja. Ruoka ravintolas on ihan kohtuuhintasta, mutta vaatteet on kalliimpia, Italiasta tulleita.Yöelämä oli nuorekasta, paljon kielimatkalaisia ja turisteja Italiasta. Biletysmeininkiä kyllä riitti, mutta ei saaren koon takia ollut muutakun yhdessä kaupungissa.Taksit kalliita, bussit halpoja mutta kuumia.Heinäkuu on parempi kuukausi matkata sinne kuin elokuu: liian kuuma.Ruoasta vielä sen verran, ettei malta tosiaan ollut mikään “italialais-tyylinen” herkuttelumaa. Aika köyhä ruokakulttuuri..Matkaa maltalle jos haluat nähdä ihania pikkukyliä ja ostella merkkivaatteita – ja BILETTÄÄ!

one-time experience 15.9.2004

15.9.2004

Asustin hotellissa, saaren parhaassa bile-mestassa ( St. Julians ) kolmen viikon ajan ja se kannatti! Jos haet elämältäsi nuorekasta ja hauskaa illanviettoa ja mukavaa seuraa baareista ja clubeilta, on Malta paras paikka toteuttaa sitä! Ihmiset ovat ystävällisiä, vaikkakin heidän englannin aksenttinsa onkin joskus aika epäselvää.Top 10 miksi lähteä Maltalle:1.Aurinko laskee aikaisin biletykselle!2.Ollessani 21 pilvetöntä +35-43 päivää!3.Parhaat clubit yhdellä kadulla!4.Ihmiset kauniita ja vaatevalikoima kattava!5.Ikäraja baareihin ja clubeihin 16!6.Maltalaiset hupaisaa porukkaa!7.Kansainvälinen tunnelma!8.Kaikki puhuvat enkkua!9.Bussit mahtavia!10.Ei vielä turismilla pilattu kuten Ibiza!Tässä löytyi 10 syytä, mutta keksisin vielä toisen kympin helposti…Myös kulttuuria löytyy esim. neoliittiset temppelit, kirkot, johanniitta ritarit ja linnoitukset (näistä kaikista on maltalla multimedia näytöksiä).Jos joku haluaa tietää lisää tästä mahtavasta paikasta niin kirjoitelkaa sähköpostiini!

iituski

2.12.2004

Aivan mahtava paikka, Heart of the mediterraneansea.. Ihastuin paikkaan niin paljon, että pakko päästä ensi kesänä uudestaan!!!:) Saari oli aika pieni, mutta ihanaa oli se että upea meri oli joka puolella, menit melkein mihin tahansa. Bailumeininki ehdottomasti mieletöntä (-> johtuen varmaankin ihanista maltalaisista, jotka rakastaa bailaamista..)! Jos kaipaat kulttuuria, aurinkoa, merta, shoppailua ja bailaamista suuntaa Maltalle!

Ansku

6.3.2005

pari vuotta sitten olin kielikurssilla 3vkoa, oli todella lämmintä, helleaalto sattui juuri heinäkuun alkuun-> parhaimmillaan/pahimmillaan +41 ja hiki valui noroina selkää pitkin… Liikenne on aika kaoottista suomeen tottuneelle, jalkakäytävät kapeita, bussit hauskoja:> Taksit todella kalliita, varo niitä!:D (valkoiset kalleimpia), mutta bussiliput halpoja! Vastineeksi saat tosin mennä keltaisella rämällä jossa kuski kaahaa ja ilmastointi hoituu auki olevien ikkunoiden kautta (puhaltavat kuumaa tuulta…) tarkastaja sattui kohdalleni pari kertaa ja silloin pitää näyttää juuri se oikea lippu, niissä kun ei ole muuta eroa kun sarjanumero:P bussit ovat sitten usein täynnä. mutta halpoja ovat, muista vaan varata tarpeeksi pientä kolikkoa:D

Kesällä on paljon kielimatkalaisia, EF diskossa päivystävät pahimmat italialaiset/maltalaiset (en erottanut minkämaalaisia:o) päällekäyvät miehet, tanssiakin aina tietysti voi ja sitten lähteä… Paikallisia ei älyttömästi näissä kielimatkalaisten diskoissa näkynyt, oli heitä sielläkin, mutta loput varmasti olivat kyllästyneet teineihin ja olivat jossain muualla:D

Blue Lagoonin vesi oli ihmeellistä, näki pohjaan 20m:n syvyydelle… Joku meistä uskaltautui uimaankin sinne, mutta toiset menivät veneissä, joista ihan hyvin näkee kaikki hienot värit kallioissa. Ja ovat oikeasti hienoja:D

Pari kertaa kävimme maaseudulla ja siellä oli erilaista Maltaa, ehkä olisi siihenkin ollut kiva tutustua, nyt aika meni siihen opiskeluun, diskoiluun ja kaupoissa kiertelyyn. Pääkaupunkiin Vallettaan tehtiin päiväreissu, ei kerinnyt tekemään vaikutusta, mutta ruoka oli hyvää:o St.Juliansissa parhaat biletysmestat tosiaan yhden kadun varrella, kivenheiton päässä olevassa Sliemassa parhaat shoppailupaikat, siellä iltaisin rauhallisempaa. St.George’s Bay (jos nimen muistin oikein)-ostoskeskus, asuimme hotellissa siellä ylhäällä, ja 4.kerroksen ravintola on huippu! Omistaja huolehtii henkilökohtaisesti että onhan vierailla varmasti kaikki hyvin:D Saattaa olla kallis, mutta jos budjettiin mahtuu niin kannattaa käydä:)

Maltalla vierailut

27.9.2005

Olen ollut Maltalla EF:n kautta ja voin kertoa millaista Maltalla oli.St. Julians on ihana paikka.Hellettä riittää joka päivälle ja vesi on ihanan lämmintä.Tosin siellä on vain yksi hiekkaranta ja beach club on aina täyny ja on auki vaan 17 tai 18 asti.Beach clubilla kannattaa kokeilla banaanivenettä ja riippuliitoa.Jos haluat mennä uimaan kunnon rannalle kannattaa sinun mennä Golden bay beachil,Mellieha bayhin tai Gneija bayhin.Ruoka ja juomat ovat halvempia kuin Suomessa,mutta vaatteet ovat kalliimpia.Kannattaa varoa liikennettä Maltalla,koska tuntuu siltä ettei heillä ole mitään sääntöjä.Liikenne valoja ei paljon näkynyt.Jos olet 16 vuotta pääset Maltalla baareihin ja saat ostaa alkoholia no mutta ei ne oikeastaan välitä et minkä ikäset sinne baareihin pääsee ja myyvät alkoholia vaikket olisikaan 16 mutta säännöt kieltävät dogaamisin mutta silti kaikki dogaa Maltalla.Paikalliset suorastaan vetivät kädestä baareihin.Mietoja sekä väkeviä ihan kaikkea voi ostaa.EF:n liiderit biletti oppilaiden kanssa toisin kuin STS:n liiderit.Liiderit on tosi kivoja ja paikkallist liiderit tosi rentoi.Koulu oli ihan syvältä.Koko matka oli lähes tulkoon ylämäkeä,ei ollut ilmastointia,vessat oli surkeet,ei ollut mitään tietokoneluokkia niin kuin esitteissä luvataan ja pulpetit ovat vielä pienemmät kuin Suomessa siis aivan järkyttävät.Koulua oli klo 9-12 tai 13 asti ja joinakin päivinä oli klo 12-16 tai 17.Tasokoe oli helppo.Ryhmässä on noin 15 oppilasta.Kannattaa käydy Streetfellows pubissa (kaikkein paras baari),Empiressa (aina paljon porukkaa,iso ja hyvä meininki),Footloosessa,Havannassa sekä Qubessa.Ne ovat hyviä yökerhoja.Axis ja Bamboo ovat huonoja.Aikaero Suomeen on -1 tunti.Suosittelen mielummin isäntäperhettä kuin global villagea.Global villagessa siivoojat varastavat tavaroitasi ja tulevat aikaisin siivoamaan vaikka olisit nukkumassa,jos haluaa katsoa televisiota täytyy vuokrata kallis kaukosäädin,kaikissa huoneissa ei ole parveketta,meluavia jenkkejä ja italialaisia on käytävät täynnä yms.Erimaalaiset EF oppilaat istuvat ja mekastavat käytävillä yms.Voit ladata kännykkäsi ihan normaalisti kuten Suomessakin.Global villageen ravintolassa soitetaan joka päivä samaa musiikkia,tarjoilijat ovat epäystävällisiä ja ruoka on aina samaa pastaa,pizzaa,salaattia mutta pääruoka vaihtelee mutta lisukkeet ovat samat.Aamupalaksi on aina samaa tuoremehua,leipää,pekonia,muroja yms.Liiderisi tulee joka ilta kotiintulo varmistamaan että kaikki on hyvin.Ei hänellä ole mitään yleisavainta mutta kannataa silti avata ovi.Jos ei avaa ovea kysyy hän seuraavana päivänä missä olit tai sanoo “taisitte olla nukumassa”.Kotiintulo aika hotellissa oli arkisin 24 ja viikonloppusin muistaakseni 01.00 tai 01.30.Sitten kun liideri on käynyt tarkistamassa että kaikki on hyvin odottakaa että liideri on häipynyt ja menkää takaisin bilettämään.Niin me ainakin teimme.Hotellissa on sauna ja uima-allas katolla mutta ne menevät aikasin kiinni.Isäntäperhe voi olla joko tosi rento tai vittumainen.Jos olet isäntäperheessä voit hillua miten myöhään vaan ulkona ja saat dogata mutta jos he ovat vittumaisia joudut tulemaan aina kotiintulo aikaan ja dogaus ei tule kuuloonkaan.Paikalliset ovat ystävällisiä tosin he saattavat kysyä että käveleekö Suomessa jääkarhuja.Leffaliput ovat halvemmat kuin Suomessa.Kielikurssin tavoite on saada ihmiset keskustelemaan aktiivisemmin.Jos otat funpackitsin aktiiviteetit ovat yleensä koulun jälkeen ja EF informaatio huonosti koulussa aktiiviteeteistä milloin ne ovat.Voi olla että aktiiviteetit kestävät kotiintulo aikaan asti mutta yleensä ne kestävät vain illalliseen asti.Blue Lagoon on hieno paikka mutta täynnä meduusoja.Gozo on niin pieni että gozolaiset pitäävät ovensa auki vaikka olisivat poissa,koska kaikki tuntevat toisensa.Kurssiin sisältyy Valletan ja myös Mdinan retki.Kannattaa ottaa international kuin classic koska internationalissa opit paremmin.Internet kahvilat ovat halpoja Maltalla ja niitä löytyy.Kielikurssin jälkeen voit hakea isoseksi juniori leirille ja liittyä EF crew ja voittaa palkintoja jopa uuden kielimatkan mutta se edellyttää pisteiden keruuta.Voitteko merkata lisätietoja kohtaan tällaisen numerosarjan kuin RN121259 tai jos varaatte puhelimen kautta niin kertoa tämän kyseisen numerosarjan niin se auttaisi minua paljon ja olisi todella ystävällistä.Kiitos

Jockey

21.5.2006

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
Visit Malta
Kaikki Maltan saarista (Malta, Gozo ja Comino).

Jockey

21.5.2006

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
About Malta
Paljon lisää tietoa Maltasta.

Olivia

22.8.2013

Olin tänä kesänä kahen viikon kurssilla Maltan St. Paul’s Bayssä. Järjestönä toimi EF, suosittelen. Meidän suomalaisliideri oli mahtava ! Asuttiin mukavassa isäntäperheessä kaverin ja kahden ruotsalaistytön kanssa. Perhe asu lyhyen kävelymatkan päässä koulusta, kaupoista, rannalta sekä bussipysäkiltä. Matka oli kaikenkaikkiaan onnistunut. 🙂 Viesti

  • Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Majoitustietokanta

Tietokannassa 4 majapaikkaa, 0 ilmaismajoitusta ja 0 kommenttia.

Uusin majapaikka:
Satunnainen majapaikka:

Aiheeseen liittyvät keskustelut

Road trip koronan ai...
  • 24 viestiä
  • Viimeisin: mpala, 7 kuukautta sitten

Uusimmat tarjoukset

Suosituimmat maat

Thaimaa

Thaimaa on Kaakkois-Aasiassa sijaitseva suosittu lomakohde, jonka pitkät rannat ja edullinen…

Italia

Italiasta riittää moneksi; historiaa Rooman Colosseumilla, romantiikkaa Veronassa Roomeon…

Espanja

Espanjaan matkatessaan sukeltaa maailmaan, joka on niin kaukana suomalaisesta, kuin vain Euroopan…

Australia

Australia on eteläisellä pallonpuoliskolla sijaitseva mannervaltio, joka on maailman pienin manner,…