Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Monaco - Pallontallaajat.net

Monaco

Monaco

Väkiluku: 30 000
Pinta-ala: 2 km2
Pääkaupunki: Monaco
Kieli: Ranska
Valtiomuoto: Ruhtinaskunta
Muita kaupunkeja: –
Naapurimaat: Ranska
Valuutta: Euro
Kansainvälinen suuntanumero: +377

 

YLEISTÄ

Rikkaiden ruhtinaskuntana tunnettu Monaco on Ranskan eteläosassa sijaitseva pieni valtio. Välimerellinen sijainti ja verottomuus houkuttelevat rahamiehiä asustelemaan tähän yhteen maailman pienimmistä valtioista.

 

MATKUSTAMINEN

LENTÄMINEN

Monacossa ei ole omaa lentokenttää, vaan lähin lentokenttä sijaitsee 22 kilometrin päässä Nizzasta.

Nizzan lentokentältä Monacoon pääsee kolmella kulkuvälineellä: bussilla, taksilla tai helikopterilla. Bussimatka kestää 45 minuuttia, kun taksimatka vie ainoastaan 20 minuuttia. Helikopterilla lentokentältä pääsee 7 minuutissa, ja päivittäin lentokentältä lähtee useita helikoptereita kohti Monacoa.

Helsingistä suoria lentoja Nizzaan tarjoaa Blue1 ja SAS. Välilaskullisia lentoja tarjoaa muun muassa Norwegian, Lufthansa ja AirFrance.

JUNA

Monacossa on oma rautatieasema, Monaco Monte Carlo. Sen sijaan omaa rautatieyhtymää Monacossa ei ole, vaan Monacon junat ovat Ranskan rautatieyhtymän SNCF:n omistuksessa.

LAIVA

Monacossa on kaksi satamaa: The Port Hercule sekä Port of Fontvieille. Niihin voi saapua omalla jahdilla.

 

 

www.itravelnet.com/transport/rail/europe/railmon.html
www.monte-carlo.mc

  • Lähetä sähköpostitse
  • Jaa Twitterissä
  • Jaa Facebookissa
  • Jaa LinkedInissä

Kommentit (1216)

ripe

23.11.2003

Todella hieno paikka vaikka olinkin siellä kylmällä aikaa. Näkemisen arvoinen paikka varsinkin autolla, koska saa ajaa ne pienet koukeroiset tiet talojen välistä alas keskustaan.

Jyrki

3.3.2004

KALLIS. Ihan törkeen kallis. Hieno ja “meikä on käyny Monacossa” paikka, mutta syöminen tai yöpyminen ei tuke reilibudjetilla kysymykseen.

wicked

11.3.2004

Ainoa hieno asia mikä Monacossa on, on Formula GP kilpailu.. muun takia sinne ei kannata mennä koska koko maan kävelee ympäri parissa tunnissa

matkaaja

25.4.2004

Tosi siisti, siis kirjaimellisesti. Kaikki paikat kondiksessa eikä roskia tai sotkua missään.

Ei ehkä niin kallis kuin voisi kuvitella, mutta reppumatkaajalle päivän vierailu riittänee.

Mikis

22.6.2004

Monaco oli siisti paikka. Eikä se mun mielestä ollu kallis, kun vähän katto että mitä ostaa. Varmaan ravintolat oli kalliita, mutta supermarketit ehkä Ranskalaista hintatasoa. Onhan Monacossa hostellikin ja yks halvempi asumisen muoto on asua esim. Italian puolella ja käydä sieltä. kannattaa käydä kattoon.

Annikki

3.11.2004

Kaikki oli niin puleerattua, steriiliä, kliinistä, desinfioitua… Toinen toistaan upeimmat autot pörräsivät kasino-aukiolla, Cafe de Parisin edessä. Kauppakeskus kristallikruunuineen oli maan alla, mikä sinänsä hyvä ratkaisu, eipähän ollut räikeitä mainoksia pilaamassa maisemaa.20 minuutin junamatkan päässä oli Nizza, jossa sai väistellä koirankakkoja jalkakäytävällä, MUTTA Nizzassa haisi elämältä, Monacossa rahalta.

Aiski

7.6.2005

istuimme puleeratulta nurmikolla syömässä köyhiä eväitämme kun ohi astli varakkannäköinen pariskunta. Mies huuteli: “Hey girls! You’re not allowed to do that!”, johon viimeisenpäälle pyntätty blondiini lisäsi: “Not in Monaco!”. Että sellasta… En mene toisten, ei saa sorsatkaan jumalauta nurmella kävellä.

Anni

13.7.2005

Oli tosi fiiniä porukkaa, jotenkin tuli köyhä olo (kuis sattuski).. ihmisiä ei näkynyt juurikaan, eikä kauppojakaan. uimaranta oli melko kökkö, ja siellä uiskenteli jotain isoja kaloja, Nizzassa oli paljon mukavampi ranta.

massikassi

17.6.2006

Todella hieno paikka. Useat valittavat Monacon olevan huono paikka rikkaiden paskiasiten takia, niiden takiahan se juuri on HYVÄ PAIKKA. Hauska katsoa miten pinnallista joidenkin ihmisten elämä on ja yrittää itse fiilistellä pintaliito menossa mukana 😀 Hinnat ovat Suomen tasoa (ei tosin ravintoloissa ja baareissa). Päivittäinen ruokailu menee hyvin kauppakeskukseen piilotetussa MC Donalsissa …ellei sitten kokkaile omia eväitä. Päihde puoli menee hyvin kaupasta ostetuilla Viinaksilla (Suomen Alkon tasoa)kunnon pohjissa ja taskumatti taskussa yökerhoihin juomaan yksi 10e bishe ja juhlimaan!… Yö paikaksi käy melkeen mikä vaan!! Missä tahansa pusikossa voi nukkua suht turvallisesti koska poliiseja on niin paljon (poliisit vain herättävät jos näkevät). Tosin Stade de Luis:in(fudis stadioni) puolella Monacosta 100metriä ulos on mukava ranta kahden ranta ravintolan edessä jossa usein monet halpamatkustajat nukkuvat ilmatteeksi…myös ranta ravintoloiden rantatuoleja voi käyttää harmittomasti leppoisana sänkynä.. ja mikä parasta sinulla on PERSONAL ALARM CLOCK kun ranta ravintoloiden henkilö kunta saapuu hiemän ennen 9 herättämään sinut! EHDOTTOMASTI NÄKEMISEN JA KOKEMISEN ARVOINEN!

casablanca

26.8.2006

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
http://www.monte-carlo.mc

  • Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Majoitustietokanta

Tietokannassa 0 majapaikkaa, 0 ilmaismajoitusta ja 0 kommenttia.

Aiheeseen liittyvät keskustelut

Road trip koronan ai...
  • 24 viestiä
  • Viimeisin: mpala, 7 kuukautta sitten

Uusimmat tarjoukset

Suosituimmat maat

Thaimaa

Thaimaa on Kaakkois-Aasiassa sijaitseva suosittu lomakohde, jonka pitkät rannat ja edullinen…

Italia

Italiasta riittää moneksi; historiaa Rooman Colosseumilla, romantiikkaa Veronassa Roomeon…

Espanja

Espanjaan matkatessaan sukeltaa maailmaan, joka on niin kaukana suomalaisesta, kuin vain Euroopan…

Australia

Australia on eteläisellä pallonpuoliskolla sijaitseva mannervaltio, joka on maailman pienin manner,…