Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Norja - Pallontallaajat.net

Norja

Norja

Väkiluku: 4,8 milj.
Pinta-ala: 385 155 km2
Pääkaupunki: Oslo
Kieli: Norja
Valtiomuoto: Perustuslaillinen monarkia
Muita kaupunkeja: Bergen, Tromssa, Trondheim
Naapurimaat: Ruotsi, Suomi, Venäjä
Valuutta: Norjan kruunu
Kansainvälinen suuntanumero: +47
Jännite: 220V

 

YLEISTÄ

Norja on tunnettu viikingeistä, öljystä ja kuningasperheestään. Muita asioita, joita Norjasta tulee ensimmäisenä mieleen ovat revontulet ja upea luonto. Moni voisikin ajatella Norjan olevan kuten Suomi: kylmä maa, jossa on samanlaista kuin täällä. Norja kuitenkin ulottuu maantieteellisesti Suomea pidemmälle molemmissa päissä: etelässä ja pohjoisessa.

MATKUSTAMINEN

Norja kuuluu Schengen-maihin, joten suomalaisten ei tarvitse näyttää passia matkustaessaan Norjaan. Toisaalta kysyttäessä henkilöllisyys on pystyttävä todistamaan, joten virallinen henkilökortti (muu kuin ajokortti) tulee olla mukana.

LENTÄMINEN

Suomesta on erittäin helppo matkustaa Norjaan. Esimerkiksi norjalainen halpalentoyhtiö Norwegian lentää edullisesti Helsingistä Osloon. Myös monet muut lentoyhtiöt lentävät Suomesta Norjaan, esimerkiksi Blue1, SAS ja Finnair.

JUNA

Suomesta ei ole suoria junayhteyksiä Norjaan, mutta esimerkiksi Ruotsista pääsee helposti junalla Norjaan. Jos ehdottomasti haluaa matkustaa Suomesta junalla Norjaan, voi tehdä niin että matkustaa ensin bussilla Ruotsin puolelle Luulajaan ja hyppää siellä ruotsalaiseen junaan. Norjan sisäinen rautatieverkosto on melko kattava.

 

www.visitnorway.com

  • Lähetä sähköpostitse
  • Jaa Twitterissä
  • Jaa Facebookissa
  • Jaa LinkedInissä

Kommentit (1216)

Kaisa

24.5.2002

vuoria vuoria vuoria :)ja vuohia :)Tai ainakin lampaita ja lehmiä. Mutta myös lisämaksujen luvattu maa, melkein joka junasta, iaakin jos pidempiä matkoja menee, joutuu pulittamaan 30 kr. Vähän mutta paljon.

Sininen

30.6.2002

Norjan matkailutoimiston sivut, joilta voi tilata paljon erilaisia esitteitä (mm. leirintäalueluettelon).

http://www.visitnorway.com/

Sininen

6.7.2002

Nordlandin läänin matkailusivut http://www.nordlandreiseliv.no

Sininen

6.7.2002

Lofooteista infoa: http://www.lofoten-tourist.no/

Vihreänkeltainen

14.7.2002

http://www.reuber-norwegen.de – Tietoa, kuvia, linkkejä, webbikameroita, yms. Norjasta saksaksi.

jokunen

17.8.2002

Kertomukset parilta Norjan autoreissulta, sekä pohjois-, että Etelä-Norjasta.

http://www.helsinki.fi/~salste/doc/matkat/norja.html

Hanna

25.11.2002

En oo ollu reilaamassa, mut kuoromatkalla kylläkin. Oli tosi mahtavaa! Upeita näkymiä sai nähdä, ku Ruotsin läpi matkustettiin bussilla Bergeniin asti, sinne Norjan rannikolle! Jos pitää mahtavista, jylhistä vuoristomaisemista ja “pikkukylän tunnelmasta”. Suosittelen ehdottomasti tätä paikkaa!!! =)

Päivi

24.2.2003

Käymisen arvoisia paikkoja Norjassa:Geiranger (bussilla hurjia serpentiiniteitä sinne), Tromssa, Nordkapp, Lillehammer, Holmenkollen Oslossa. Muita nättejä paikkoja Sjusjöenin kylä 20km Lillehammerista, Hammerfest, Narvik, Ruotsin ja Norjan välinen raja välillä Kiiruna-Narvik.

Jossu

11.12.2003

Heippa! Te suomalaiset sairaanhoitajat, tulkaa Norjaan!! Tæællæ on kolminkertainen palkka eikæ tæællæ ole niin kallista kuin kaikki sanovat! Jos elæt yksin ja asut esim. sairaalan asunnoissa, niin sinulla ei ole juuri mitææn menoja rahallisesti! Tæællæ kaikki on mahdollista, voit tehdæ niin paljon tyøtæ kun haluat, tai niin væhæn kun haluat! Ihmistet ovat niin kivoja ja joustavia!!! Tyøtæ løytyy osoitteesta http://www.aetat.no

Heidi

15.12.2003

Ei ole kallis maa, jos tekee ruoat itse, esim. sämpylät alle 20 senttiä kpl 😉

Oslossa kannattaa kiertää muutakin kuin Carl Johania. Viehättävä on myös Lillehammer. Tässä maassa junamatkat (itselläni Oslo-Lillehammer-Trondheim-Fauske ja bussilla Narvikiin sekä Narvik-Kiruna) ovat jo kokemus sinänsä. Hienot maisemat, joita ei kokematta voi käsittää..

Ihmiset ovat mukavia eikä se norjakaan ole niin vaikeaa, jos ruotsin osaa..

jonna

5.5.2004

olen ollut autoreissulla moneen otteeseen norjassa, tänä kesänä taas. kannatan, nyt suuntaamme etelänorjaan, jossa kuulemma isoimmat vuoret. kaunista seutua siellä rannikolla, jossa on suurimmat huiputkin 🙂

höppänä

6.5.2004

Norja on todella kaunis ja jylhä maa, varsinkin autoillessa saa oikein kivan kuvan Norjan luonnosta. Sen verran varoituksen sanaa, että on hemmetin kallis maa ja Oslossa pyörii paljon pitkäkyntisiä:(

Apamobil

19.8.2004

Trondheim oli todella kiva 130000 askukkaan pikkukaupunkimaisella tunnelmalla varustettu paikka. Trondheim interrail centressä yö 24h dormissa maksoi n. 13 euroa sisältäen aamupalan. Trondheim-Oslo-välillä on junassa todella upeat maisemat, vietin suuren osan junamatkasta seisten ja oven ikkunoista ulos katsellen. Oslo oli ihan ok paikka, tosin ei kauhean iso. Anker hostel, missä yövyimme, sijaitsi todella arveluttavalla alueella, mutta oli kuitenkin ihan hyvä paikka nukkua. Päälimmäisenä Oslosta jäi mieleen narkkarien hämmästyttävän suuri määrä. Norja on kallis maa, mutta jos haluaa, on mahdollista päästä halvallakin. Asuminen oli mielestäni aika edullista, mutta esim. olut ja tupakka(melkein 8 euroa/aski) järkyttävän kallista!

Tuula

12.10.2004

kylla tanne norjaan voi muidenkin ammattien omaavat tulla toihin kuin sairaanhoitajat. esimerkiksi opettajat, lastentarhanopettajat, psykologit, rakennusalan ihmiset, kamala pula erityispedagogiikan omaavista ihmisista jne ja kielen oppii jos halua siihen on.

Timo

13.6.2005

Kuuden vuoden kokemuksella voin sanoo että on täällä paljonkin näkemistä. Oslossa on nähtävyyksiä paljonkin, Bergen on kokemisen arvonen kaupunki, eikä vähinten tää etelänorjan Kristiansand, jossa mä asun. Hinnat ei oo niin hirveitä (esim. ravintolat, hotellit) jos etsii jotain mitkä ei oo ihan kaikkein keskeisimmillä paikoilla. Ruotsinkielellä pärjää hyvinkin (paremmin kuin suomessa, missä ruotsi on sentään virallinen kieli) ja suurin osa ihmisistä osaa englantia. Ja jos päättää tänne muuttaa niin ei se norjan kieli niin uskomattoman vaikeeta oo oppia. Väki on ystävällistä ja niitten kanssa on helppo tulla tutuks. Suosittelen!

Jockey

20.5.2006

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
Norja-FAQ
Paljon hyödyllistä tietoa Norjasta. Pääpaino kesällä tapahtuvassa autolomailussa.

cryptic

26.11.2008

olen ollut monena kesänä autoreisulla Pohjois-Norjassa. Harstad, Sörstraumen tai Alta yleensä määränpäänä. todella kalliita paikkoja, melkein mitä pienempi kylä, sen kalliimpaa. jos tahdot mennä kalastamaan, niin sillon ehdottomasti Sörstraumenille!. siellä on yksi pieni kauppa ja bensa-asema, kirkko, hautausmaa ja muutama asukas. Sillan lähellä olevalta leirintäalueelta peritään muistaakseni 68 norjankruunun maksu per yö ilman sähköä. Harstadissa on juna-asema. pakko sanoa että siellä on myös todella kiinnostavaa arkkitehtuuria.

Sami

26.4.2013

Oliskohan tuota infoa syytä päivittää, vai haluaako joku kertoa mihin ruotsalaiseen junaan hyppään haaparannalla?Asema on ollut toiminnassa ehkä vuonna X?

  • Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Majoitustietokanta

Tietokannassa 18 majapaikkaa, 0 ilmaismajoitusta ja 17 kommenttia.

Uusin majapaikka:
Satunnainen majapaikka:

Aiheeseen liittyvät keskustelut

Road trip koronan ai...
  • 24 viestiä
  • Viimeisin: mpala, 7 kuukautta sitten

Uusimmat tarjoukset

Suosituimmat maat

Thaimaa

Thaimaa on Kaakkois-Aasiassa sijaitseva suosittu lomakohde, jonka pitkät rannat ja edullinen…

Italia

Italiasta riittää moneksi; historiaa Rooman Colosseumilla, romantiikkaa Veronassa Roomeon…

Espanja

Espanjaan matkatessaan sukeltaa maailmaan, joka on niin kaukana suomalaisesta, kuin vain Euroopan…

Australia

Australia on eteläisellä pallonpuoliskolla sijaitseva mannervaltio, joka on maailman pienin manner,…