Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Puola - Pallontallaajat.net

Puola

Puola

Väkiluku: 38 milj.
Pinta-ala: 312 685 km2
Pääkaupunki: Varsova (1,7milj.)
Kieli: Puola
Valtiomuoto: Tasavalta
Muita kaupunkeja: Krakova, Gdansk, Katowice
Naapurimaat: Liettua, Valko-Venäjä, Ukraina, Slovakia, Tsekki, Saksa, Venäjä (Kaliningradin alue)
Valuutta: Zloty
Kansainvälinen suuntanumero: +48
 

YLEISTÄ

Puola on suuri valtio Itämeren rannalla Itä-Euroopassa.
 

MATKUSTAMINEN

LENTÄMINEN

Halpalentoyhtiö Wizzair lentää Tampereelta ja Turusta Gdanskiin pari kertaa viikossa.

Ryanairilla on yhdeksän kohdetta Puolassa, joihin kaikkiin pääsee lentämään Tampereelta Lontoon Stanstedin kentän kautta. Lähempää esimerkiksi Krakovaan pääsee Tukholman Skavstan kentältä.

Muita lentoyhtiöitä, jotka lentävät Suomesta Puolaan ovat esimerkiksi LOT, Finnair ja AirBaltic.

LAIVA

Finnlines tarjoaa laivamatkoja Gdyniaan. Matka Helsingistä Gdyniaan kestää noin 22 tuntia ja maksaa edullisimmillaan 102 euroa.

BUSSI

Halutessaan Eurolinesin bussilla pääsee Tallinnasta Varsovaan, kun vaihtaa bussia Vilnassa. Edullisimmillaan matkan voi saada noin 40 eurolla. Matka Tallinnasta Vilnaan kestää 9,5 tuntia ja matka Vilnasta Varsovaan 8 tuntia. Matka-aika Tallinnasta Varsovaan on siis 17,5 tuntia.

PAIKALLISLIIKENNE

Paikallisliikenteen lippuja myydään sanomalehtiä myyvissä kioskeissa. Yksi lippu käy kaikkiin julkisen liikenteen kulkuneuvoihin. Metrolippuja voi ostaa myös lippuautomaateista.


www.poland.pl
www.poland.travel
 

  • Lähetä sähköpostitse
  • Jaa Twitterissä
  • Jaa Facebookissa
  • Jaa LinkedInissä

Kommentit (1216)

nanne

27.6.2001

Kaikkien reilaajien nähtävä ja koettava. Tosin olin reilaamassa täällä 1989, joten asiat ovat voineet hmm…muuttua. On todella pitkän matkan takana, mutta SUOSITTELEN! Etelä-Portugalissa todella ystävällisiä ihmisiä. Reilaajat tuolloin kohtasivat Lagoassa, jossa koulu muutettu reilaajien yms. matkaajien majoituspaikaksi. Majoittautua voi 2 jopa 30 hengen huoneisiin. Itse olin n. 16 hlön kanssa samassa “kämpässä”. Useista eri kansallisuuksista: siis suomalaisia, brittejä, Kanada, Etelä-Afrikka, Sakasa, Itävalta jne. Kuljetukset pikkubusseilla (kokemus tämäkin…hih) eri biitseille. Oli myös disko järjestetty ja oma kiska, josta sai hiukopalaa. Todella hyvä henki jos vaan itse ei ole mutrusuu ja reilaajahenkeä mukana. SUOSITTELEN!

jenni

13.7.2001

Ehdottomasti näkemisen arvoinen paikka. Etenkin Krakova on upea historiallisine rakennuksineen ja nähtävää riittää. Kannatta käydä tsekkaamassa kaupunki ja maistella Puolalaista Zubrowka-ruohovodkaa. Samalla kannattaa käyä Auschwichissä ja Birgenaussa (todella ahdistava paikka, mutta saa todella ajattelemaan). Samoin UNESCOnkin suojelemat suolakaivokset olivat todella näkemisen arvoiset. (vinkki suolailma tekee hyvää hieman krapulaiselle olotilalle…)

ilona

3.3.2002

Krakova on keskiaikaisimman oloinen kaupunki, jossa koskaan olen käynyt. Keskiaikainen tori on ihastuttava .. ja matka Auschwichiin kannattaa ainakin jos tahtoo avartaa maailmaansa.

Valaz

24.6.2002

Naiset ovat upeita Puolassa. Pitkiä ja hoikkia, upeat vihreät silmät ja pitkät hiukset – olin aivan haltioissani.

Juha

8.1.2003

Krakova on nasta paikka. Vanha keskusta ja paljon kellaribaareja. Auschwitziin pääsee reilaajat ilmaiseksi junalla, joten bussimatkoista ei kannata mennä maksamaan.

vixu

15.10.2003

Missä kannattaa käydä?

1. Krakova 2. Gdansk 3. Zakopane (Tatra-vuoristo) 4. Varsova

Jos kaipaat tekemistä, ihmisiä ja tapahtumia!Siinä järjestys jossa tulee kaupunkien arvot esille! Varsova on vähiten kiinnostava, mutta suurin..

Miia

18.3.2004

Heips!Tulin juuri Puolasta muutama päivä sitten. Kävin Varsovassa, Krakovassa ja Zakopanessa. Yhdyn edellisiin kommentteihin. Hintataso todella edullinen. Olut ravintolassa n. 1 euro, ruoka maitobaarien alle eurosta ylöspäin.Vaatteissa ei suuria eroja. Zakopane todella idyllinen vuoristokylä. Maistakaa paikallista savujuustoa!

kirahvi

20.4.2004

Suosittelen Sopotia. Kaupunki sijaitsee 10 kilometria Gdanskista ja Gdyniasta. Viime kesana talla alueella vieraili yli miljoona turistia. Kaikki kolme kaupunkia kuuluvat Puolan seitseman kauneimman kaupungin joukkoon.Et pety.

Sasu

15.5.2004

Olen käynyt puolassa jo monena peräkkäisenä vuonna. Suosittelen lämpimästi kaikille, vaikkakin varsovaa kannattaa vältää- todella ruma, ahdistava ja likainen kaupunki. Krakova onkin ihan toista maata. Krakovassa on kaunista, Halpaa, ihanaa. Parhaat baarit löytyy krakovan keskustorin läheisyydestä. Baarit sijaitsee usein maan alla, kellarisokkeloissa, ja fiilis on mahtava. Puolalaiset ovat usein valitettavan epäkohteliaita eivätkä kovinkaan paljon puhu vieraita kieliä, joskin taksikuskit usein väittävät ymmärtävänsä saksaa.Eivät todella ymmärrä.Mutta nuoriso on melko helposti lähestyttävää, ja kaupunki on kesällä täynnä reilaajia.Hostelli kannattaa hankkia vasta juna-asemalta, siellä kiertävät kaikki hostellien edustajat.Hinnat ovat halpoja: krakovasta löytyy niin dieselin kauppa kun vero modakin, ja rutkasti muitakin tunnettuja kauppoja. Alennuksia kannattaa kuitenkin odottaa, sillä silloin vaatteita saa todella halvalla. Viina, kalja ja tupakka ovat suomen hintatasoon verrattuna lähes ilmaisia.

Mikis

22.6.2004

Auswitch on käymisen arvoinen paikka. Se on kyllä aika järkyttävä, mutta kannattaa käydä. Sisäänpääsy oli ilmaista, tai lähes ilmaista, mutta kannattaa ottaa opastettu kierros. Kierros oli aika halpa, mutta antoi paljon. Näin oli pari vuotta sitten kun käytiin. Krakovasta pääsi junalla ja bussilla perille, vaikka meillä olikin vähän ongelmia niin hyvin päästiin.

Susi

22.10.2004

Olen varsovassa opiskelijavaihdossa ja haluaisin hieman korjata ihmisten käsityksiä varsovasta. Jos olet tulossa puolaan vaan esim. vklopuksi krakova on parempi vaihtoehto, koska se on paljon pienempi ja lyhyessä ajassa kerkeää nähdä kaiken tarvittavan. Mutta varsovaan tultaessa kannattaa varata aikaa. Eli huonon kuvan saa aivan varmasti jos käyt vaan keskustassa ja ehkä vanhassa kaupungissa. Tämä on 2,4 miljoonan asukkaan kaupunki ja täällä lähes kaikki parhaat paikat ovat keskustan ulkopuolella. Eli lähde rohkeasti pois keskustasta esim metrolla ja jää pois Dworak Gdansk asemalla. Saavut vanhaan juutalaisgettoon. Aivan loistopaikka. Samoten kun Mokotow ja sen lukuisat puistot. Eli lyhyesti sanottuna. Varaa aikaa jos haluat todella nähdä jotain muuta kuin keskustan pilvenpiirtäjät ja mäkit.

Niki girl

16.11.2004

Zielona Gora

Ihan sellaisena vinkkinä, jos haluaa käydä muissakin paikoissa kuin perinteisissä turistirysissä, Zielona Gorassa on aivan ihana pikkukaupunkitunnelma. Mukavia ihmisiä (joista kukaan ei kylläkään puhu kieliä). Ja varsinkin jos sattuu matkustamaan saksan rajatuntumassa kannattaa käydä vilkaisee. Aika siistiä, kivan näköistä, erityisesti kannattaa käydä vanhassa kaupungissa a.k.a . keskustassa, ja jos haluaa syödä hyvin eikä niin kovin kalliisti, käväise kasvitieteellisessä puutarhassa, ja jos erehtyy pöydän tilaa etukäteen (sitä ne ei näköjään siellä harrasta), saa ehdottomasti parasta palvelua, ravintolan parhaimman pöydän, hienot kattaukset ja kynttilätkin pöytään, ja kaiken lisäksi tarjoilijat puhuvat enkkua ja saksaa.

Puusilmä:)

18.4.2005

Gdanskiin ei käsittääkseni oikeen mee suomesta ainakaan enää laivayhteyttä…kävin siellä itse jokunen vuosi sitten, aivan ihana paikka muuten!! Todella kaunis city ainakin kesällä oli. Koneethan sinne lentää tätänykyä mut harmi sinäänsä kun lopettivat sen laivayhteyden…

Minna

27.5.2005

Jos halvalla haluaa matkustaa, yksi vaihtoehto on Eurolinesin bussi Tallinnasta (menee Varsovan ja Katowicen, muistaakseni Lódzinkin kautta) Krakovaan. Tallinna-Krakova one way n. 50 e, matka kestää aika tasan 24 tuntia, paremmat näkymät kuin lentiskan ikkunasta…Wizzair lentää halvalla Tukholmasta (Skavsta) Katowiceen, jopa 40 e, ja esim. Blue1:ltä saattaa löytää edullisia yhteyksiä Tukholmaan, jopa NIINKIN pohjoisesta kuin Oulusta ;)-Jos Krakovassa haluaa hyviä kuvia, kannattaa kivuta St. Mary’s kirkon torniin. Kova homma, ja siitä peritään vähän maksua, mutta se kannattaa. -Hyvän cappucinon ja siihen päälle omenapiiraan kermavaahdolla (kuuluu hintaan) saa Zachminie -nimisestä kahvilasta ihan keskusaukion kulmalta-Tilatkaa olut vadelmamehulla, se ON hyvää ;)-Eksykää ihmeessä Zakopaneen, Krakovasta menee busseja joka tunti, siellä voi käydä ihan hyvin päiväseltäänkin. Just sopivaa vastapainoa kaupunkielämälle 😉 -Kiva suloinen antikvariaatti myy englannin kielisiä kirjoja (paljon myös Puolaa, sen historiaa ja kirjallisuutta koskevia) ja amerikkalaisia leivonnaisia n. 5 min. keskustasta (Ul. Felicjanek 4).- Pierogeja (makaronikökkäreitä eri täytteillä) on pakko maistaa, paljon parempia kuin bigos!!

pippuri

21.7.2005

Junamatka Varsovasta Krakovaan on nopeimmillaan (IC) alle kolme tuntia. Maksoin ko. matkasta reilut 20 euroa. Ei siis kovin paha.

Arviina

3.8.2005

Poikettiin heinäkuussa Krakovassa ja Varsovassa. Molemmat kivoja kaupunkeja, enkä kyllä ymmärrä miks kaikki väittää että varsova on likanen ja ahdistava! Vaikka krakova ehkä onki kauniimpi ja “turistiystävällisempi”, niin kyllä varsovastakin löytyy nättejä katuja ja kivoja baareja tms. Kokeilkaa esim. Klub dziennikarzaa Novy Swiatin varrelta. Varsovassa paikalliset myös puhuu paljon paremmin kieliä kuin krakovassa… Joka tapauksessa, vaikka tässä pääkaupunkia koko ajan puolustelen, niin Puolaan matkaavalle suosittelen mielummin Krakovaa :)! Enemmän nähtävää, kuten Auschwitz ja silleen.

Rane

1.10.2005

” Riksu (01.10.2005)- Tietäiskö joku kertoa kauanko kestää junamatka Gdanskista Katowitciin? Ja muita hyviä vinkkejä tuon välimatkan matkustamiseen? Sekä Auschwichiin kulkuyhteydet?”

Tässäpä vastaus Riksulle. Juna Gdanskista Wroclawiin kestää n. 7 h ja siitä vielä Katowichiin noin 3,5 tuntia. Juna on paras. Varaa aikaa vaan koko päivä. Auschwichiin pääset kätevimmin kävelemällä Krakovan juna-asemaa vastapäätä (tien yli) olevaan turisti-infoon ja ostamalla sieltä paketin (kuljetus + opastus+pääsyliput) vaikkapa englanninkielellä. Hintaa oli kesällä noin 30 egeä per naama ja paljon kätevämpää kuin ite lähteä haahuilemaan bussien kanssa. Paikalliset suosittelivat ottamaan ton paketin. Bussit lähtee ihan Krakovan keskustasta. Suosittelen.

Kombii

7.10.2005

Jos on tullut pitkään matkusteltua ja tulee Suomea ikävä, ei mahdollista, niin kannattaa poiketa Krakovassa Rynek Glownylta Sw. Annylle tai Szewskalle, jommalta kummalta saapi ensimmäisestä tahi toisesta vasemmalla puolella olevasta ravintolasta Upcideriä. Vinkki: Ei kannata ottaa vodkaa paikallisten kanssa, menee kadut sekaisin!

Reilaaja

29.11.2005

Krakovasta pääsee Auschwichiin kyllä ihan kätevästi – ja huomattavasti halvemmalla kuin turistipakettihinnalla – paikallisbussilla. Maksoi muistaakseni jotain 7e. Krakovan juna-aseman kanssa samassa rakennuksessa on bussiasema, josta saa matkaliput.Bussin määränpää on joku Oswiesim (ei luultavasti kirjoiteta ihan tolleen), ja matka Auschwichiin kestää jotain 1,5 h. Suurin osa bussin matkustajista oli ainakin silloin, kun me olimme siellä, menossa keskitysleirille, joten oikealla pysäkillä jäämisestä tuskin tulee ongelma!

ervastir

4.2.2006

Auschwich-Birkenau on pikkukaupungissa nimeltä Oswiecim, ja kyllä sinne myös paikallisbussillakinpääsee. Turistipaketin (kuljetus+opastus) helppo puoli oli todellakin opastettu (eng.) ja varma vienti suoraan portille. Asiasta toiseen: voisiko joku suositella Wroclawissa hyvää hostellia. Asuin siellä viime vuonna mutta hostellit jäivät kyllä tsekkaamatta. Olisin kiitollinen vinkistä!!

Jockey

20.5.2006

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
Rail Travel in Poland
Kaikki mahdollinen tieto junalla matkustamisesta Puolassa. Päivitetään säännöllisesti.

Kinmo

21.1.2007

Autoiltiin Puola läpi. Upea kokemus ja hieno maa, lisäksi kaikki halpaa! Liikenne ei ole niin paha kuin väitetään, mutta Warsovaan en kyllä enään ajais ikinä. Krakova on tosi hieno kaupunki ja Auschwich-Birkenau kannattaa käydä samoin wielickan suola kaivos. Puolan kruunu on ZACOPANE ! täydellinen paikka. Pieni vuoristokaupunki täynnä elämää ja ravintoloita (halpoja). Yövyimme Villa Borogosz:ssa joka on mukava majatalo. Lähellä, hyppyrimäkeä, vuoristojärveä ja keskustaa. Lähellä myös mukavia ruokapaikkoja. Me olemme menossa jo uudestaan.

ervastir

12.4.2007

Vietin Varsovassa 3 kk 11/06 – 2/07 ja kokemukset erittäin myöteisiä. Pääkaupunkina Varsova hieman kalliimpi kuin muu maa mutta suomalaiselle silti halpa. Varokaa rahanvaihtopisteitä Varsovassa, kurssit ovat epäedullisia; esim. vuokrarahan nostaminen visa elektronilla oli kuluineen halvempaa kuin vaihtaa Kantor ym. muissa rahanvaihtopisteitä paikan päällä. Vinkkinä: Wilanowin palatsi laitakaupungilla on muuten näkemisen arvoinen.

Kallu

10.3.2008

Autoileville luontoystäville vihjeenä Kudowa Zdroj upeine hiekkakivikallioineen.
Lisää vinkkejä löydätte http://www.vaelluksillasielljatll.blogspot.com

hanna82

20.12.2011

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
Gdansk – Pieni matkaopas
Gdanskin pieni matkaopas kertoo Gdanskin nähtävyyksistä, ajanvietemahdollisuuksista ja antaa vinkkejä mm. majoituksen löytämiseen ja liikkumiseen.

Mara

3.8.2014

Mikä on paras ja edullinen tapa matkustaa Gdanskista Zelazowa wolaan

  • Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Majoitustietokanta

Tietokannassa 92 majapaikkaa, 0 ilmaismajoitusta ja 99 kommenttia.

Uusin majapaikka:
Satunnainen majapaikka:

Aiheeseen liittyvät keskustelut

Road trip koronan ai...
  • 24 viestiä
  • Viimeisin: mpala, 7 kuukautta sitten

Uusimmat tarjoukset

Suosituimmat maat

Thaimaa

Thaimaa on Kaakkois-Aasiassa sijaitseva suosittu lomakohde, jonka pitkät rannat ja edullinen…

Italia

Italiasta riittää moneksi; historiaa Rooman Colosseumilla, romantiikkaa Veronassa Roomeon…

Espanja

Espanjaan matkatessaan sukeltaa maailmaan, joka on niin kaukana suomalaisesta, kuin vain Euroopan…

Australia

Australia on eteläisellä pallonpuoliskolla sijaitseva mannervaltio, joka on maailman pienin manner,…