Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Ranska info

Ranska

Ranska

Pääkaupunki: Pariisi (2,2 milj. as.)
Väkiluku: 66,5 milj.
Pinta-ala: 547 030 km2
Valtiomuoto: tasavalta
Valuutta: euro (EUR)
Viralliset kielet: Ranska
Muita kaupunkeja: Nizza, Montpellier, Marseille, Toulouse
Naapurimaat: Belgia, Luxemburg, Saksa, Sveitsi, Italia, Espanja, Andorra, Monaco
Kansainvälinen suuntanumero: +33
Aikavyöhyke: UTC +1

Keski-Euroopassa sijaitseva Ranska on loistava matkakohde erityisesti ruuan, viinin ja historian ystäville. Pääkaupunki Pariisi tunnetaan paitsi romantikkojen suosikkikohteena, myös muodin mekkana, ja kaupungissa saakin aikaa kulumaan vaikkapa pelkästään kahviloissa istuskellen ja ohikulkijoita seuraillen. Ranskan maaseudulla voi vierailla viinitiloilla ja nautiskella upeasta luonnosta, rannikkokaupungeissa taas voi maistella mereneläviä ja ottaa rennosti rannalla.

Lennot ja ruoka halpoja

Suomesta pääsee lentämään Ranskaan melko edullisesti, ja halvimmillaan lennot Helsingistä Pariisiin saa noin 50 eurolla. Kalleimmillaan lennot ovat kesällä ja lomasesonkien, kuten joulun ja pääsiäisen aikana. Halvimmat lennot saa syksylle ja keväälle, jolloin lämpötilat ovat melko mukavissa lukemissa, mutta pahin turistikausi ei ole päällä.

Ranskassa on hieman Suomea edullisempi hintataso, ja erityisesti ruoka ja alkoholi on halvempaa. Majoituksen hinta vaihtelee majapaikan tasosta ja sijainnista riippuen, edullisimmillaan yö pariisilaisessa hostellissa maksaa noin 16 euroa.

ranska2

Ranska on monipuolinen matkakohde

Ranskaan voi lähteä niin kaupunkilomalle, rantalomalle, aktiivilomalle kuin vaikkapa maaseutumatkallekin. Paras aika matkustaa Ranskaan on toukokuusta syyskuuhun, jolloin lämmintä on vähintään noin 20 astetta. Lämpötila putoaa Ranskassa harvoin pakkasen puolelle, joten maa on miellyttävä matkakohde ympäri vuoden.

Ranskassa puhutaan tietysti ranskaa, ja tarinat ranskalaisista, jotka kieltäytyvät puhumasta sanaakaan englantia eivät ole tuulesta temmattuja. Englannilla toki pärjää erityisesti suurissa kaupungeissa, mutta ennen Ranskan-matkaa on syytä opetella muutama ranskankielinen kohteliaisuussana jään murtamiseksi. Ranskalaiset ovat myös tunnettuja tyylikkyydestään, joten reissaajan on viisasta valita matkapuvustoon muutakin kuin lempiverkkarit.

Varo varkaita ja huijareita

Matkustaminen Ranskassa on turvallista. Suurissa kaupungeissa, kuten esimerkiksi Pariisissa ja Nizzassa, tulee olla varuillaan taskuvarkaiden varalta erityisesti väkijoukoissa ja tungoksissa, kuten vaikkapa metroissa ja nähtävyyksien liepeillä. Yleisin turistihuijaus Pariisissa on tulla pyytämään nimeä adressiin, ja alkaa nimen kirjoittamisen jälkeen vaatia lahjoituksena pientä rahasummaa. Reissaajan onkin suositeltava vaan jatkaa matkaa, jos vastaantulijalla on adressi ojossa.

Lentokenttämetroissa ja -busseissa kannattaa pitää kiinni omista matkatavaroista koko matkan ajan, sillä suurten kaupunkien lentokenttäkuljetuksissa on varastettu kokonaisia matkalaukkuja. Kapsäkki saattaa kadota myös matkalla taksin peräkonttiin, joten omia laukkuja kannattaa todella pitää silmällä.

ranska5

Lennot edullisia, majoitus ei

Nopein ja edullisin tapa matkustaa Suomesta Ranskaan on lentää. Suoria lentoja Helsingistä Pariisiin tarjoavat muun muassa Norwegian, Finnair, Lufthansa ja Air France, lentoaika on noin kolme tuntia. Edullisimmillaan lennot irtoavat hyvissä ajoin ostettuina lomakausien ulkopuolelle. Suomesta voi matkustaa Ranskaan myös maitse joko junalla tai autolla Ruotsin tai Viron kautta.

Ranskassa on tarjolla useita eri majoitusvaihtoehtoja hotelleista pieniin b&b-paikkoihin. Majapaikka kannattaa varata mahdollisimman ajoissa edullisimman hinnan takaamiseksi, mutta erityisesti sesonkien ulkopuolella yöpaikkoja löytynee myös paikan päällä etsivälle. Majoitusta löytyy kaikista hintaluokista, mutta edulliset majapaikat ovat selvästi vähemmistössä. Pariisin keskustassa sijaitsevasta keskitasoisesta hotellista saa kahden hengen huoneen noin sadalla eurolla yö.

Liiku Ranskan sisällä

Useimpien ranskalaisten kaupunkien väliset matkat ovat pitkiä, mutta maan sisäisiä kulkupelejä on tarjolla useita.

Vaikka Ranskan junareitit kattavatkin useimmat suurkaupungit, junalla matkustaminen on kallista ja junat kulkevat melko epäsäännöllisesti. Ranskan junayhtymä SNCF tarjoaa silloin tällöin tarjouksia, joilla junamatkan voi saada hyvin edullisesti, mutta silloin liput on ostettava ajoissa. Tarjouksia voi löytää myös suurimpien kaupunkien välillä liikennöiviin luotijuniin eli TGV-juniin. Alle 25-vuotiaat saavat lipuista alennusta noin 25 prosenttia.  Ranskan junaliikenteen liput on leimattava ennen junaan astumista laitureilla olevilla oransseilla ja kelta-harmailla leimauslaitteilla.

Bussilla matkustaminen on Ranskassa melko hankalaa, sillä pitkänmatkan busseja ei ole juuri tarjolla. Paikkoihin johon juna ei kulje, tarjoaa SNCF korvaavan linja-auton, mutta muuten kaupunkien välillä julkinen liikenne hoituu junalla. Suurten kaupunkien bussiliikenne toimii hyvin, pienemmillä paikkakunnilla vaihtelevasti. Eurolines tarjoaa edullisia bussikyytejä Ranskasta ulkomaille.

Autolla ajaminen Ranskassa ei ole aivan samanlaista kuin Suomessa. Useimmat kuskit kaahaavat ylinopeutta eikä punaisia päin ajaminen ole tavatonta. Suomalaiseen liikenteeseen tottuneen kuskin kannattaakin olla valppaana liikenteessä ja erityisesti ohitustilanteissa. Kännykän käyttö ajon aikana on myös Ranskassa kiellettyä, turvavöiden käyttö on pakollista. Monilla isoilla teillä on tulleja, ja tielle saapumisen jälkeen annettu lipuke kannattaa pitää tallessa koko ajomatkan. Auton vuokraaminen Ranskassa on yhtä helppoa kuin muissa EU-maissa.

Pitkien välimatkojen vuoksi Ranskan sisällä on helppo lentää kaupungista toiseen. Ranskan sisällä liikennöi ainakin EasyJet ja Air France. EasyJet lentää kuuden ranskalaisen kohteen välillä, Air France lentää Pariisista 26 kaupunkiin ympäri Ranskaa.

ranska1

Ranskaan lähteminen helppoa

Ranskaan matkustavan ei tarvitse huolehtia rokotteista tai viisumeista. Riittää, kun perusrokotukset ovat kunnossa. Katso kuitenkin aina ennen matkaa ajantasaiset rokotussuositukset esimerkiksi Rokote.fi -sivustolta.

Ranskaan voi matkustaa pelkällä kuvallisella henkilökortilla, eikä passi ole pakollinen.

Syö hyvin ja tippaa vain jos haluat

Tippaaminen ei ole pakollista ranskalaisissa ravintoloissa, sillä 15% palvelumaksu sisältyy hintoihin. Jos kohdalle sattuu erinomaista palvelua, voi tarjoilijaa tipata muutamalla kolikolla. Prosenttien laskeminen ei ole tarpeen, ja ranskalaiset saattavat tipata kahvilassa parillakymmenellä sentillä, ravintolassa eurolla.

Ranskalainen keittiö on maailmankuulu, ja se on erittäin suuri osa ranskalaista kulttuuria. Ruokailu ei ole Ranskassa mikään pakollinen paha, vaan siihen suhtaudutaan intohimoisesti ja ateriat kestävät helposti tuntikausia. Tärkeimpiä ranskalaisen ruuan elementtejä ovat vahvat juustot, herkulliset viinit ja tuoreet patongit. Ranskalaista ruokaa pidetään melko fiininä, mutta paikan päällä ranskalaisia herkkuja pääsee nauttimaan myös pienellä budjetilla.

Miltei jokaisessa ranskalaisessa kadunkulmassa sijaitsee pieni Brasserie tai Bistro. Molemmankaltaisista ravintoloista saa ranskalaista ruokaa järkevään hintaan. Parhaimman ruokakokemuksen saa, kun kiertää turistialueet kaukaa ja syö siellä missä paikallisetkin.

Herkuttele kadulla

Vaikka Ranskassa ruokakulttuuri on muuten merkittävässä asemassa, katuruokakulttuuri on vasta lapsenkengissä. Ruuat syödäänkin usein take away -paikkojen sijaan sisällä ravintoloissa, mutta jälkiruoka sen sijaan otetaan usein mukaan.

Tunnetuimpia ranskalaisia jälkiruokia ovat paahdettu kermavanukas Crème brûlée, marenkileivos macaron sekä herkuilla täytetyt lätyt eli Crêpet. Crème brûléetä myydään kahviloissa, macaroneja leipomoissa ja Crêpejä löytää lättykahviloista. Herkkujen hinnat vaihtelevat, ja edullisimmillaan macaronin saa kaupan leivososastolta, kun Ladureen tiskiltä ostettuna pienestä sokerisesta herkusta joutuu pulittamaan useamman euron.

ranska4

Romantikon Pariisissa riittää nähtävää

Ranskan pääkaupunki Pariisi on romantikkojen kaupunki, jossa riittää nähtävää. Taidemuseo Louvre, upeat kirkot Notre Dame ja Sacré Cœur, Eiffelin torni sekä riemukaari sijaitsevat kaikki kävelymatkan päässä toisistaan. Reilun kahden miljoonan asukkaan Pariisi on loistava kohde myös minibudjettireissaajalle, ja päivän saa kulumaan vaikkapa viini- ja patonki-illallisella Eiffelin tornin vieressä sijaitsevassa puistossa ja käveleskelemällä pitkin Seine-joen rantaa.

Koska Pariisi on yksi maailman suosituimpia turistikohteita, tulee kaupungissa osoittaa erityistä varovaisuutta turistihuijareita kohtaan. Myös taskuvarkaiden varalta tulee olla erityisen valppaana.

Rantakaupunki Nizza

Ranskan Rivieralla sijaitseva rantakaupunki Nizza tarjoaa matkailijalle upeita merimaisemia. Kaupungin paras näköalapaikka sijaitsee Mont Boronilla, mistä eteen avautuu kaunis rantanäkymä.

Nizzan julkiset rannat ovat kuitenkin pääosin äkkisyviä kivirantoja, joten jos haaveissa on polskia turkoosinsinisessä meressä ja käydä välillä lekottelemassa hiekkarannalla, kannattaa rantapäivänä lähteä naapurikaupunkeihin, kuten vaikkapa Cannesiin tai Antibesiin. Nizzan-lomaan voi sisällyttää myös vierailun lilliputtivaltio Monacoon.

Ruuan ystävän Lyon

Ranskan ruokapääkaupunki Lyon on herkkusuiden ykköskohde. Ranskan itäosassa sijaitseva Lyon on sopivasti pohjoisen Pariisin ja eteläisten rannikkokaupunkien välissä, lisäksi Lyonista on vain 150 kilometrin matka Sveitsin puolelle Geneveen. Kaiken keskellä sijaitseva kaupunki tarjoaa reissaajalle paitsi meheviä ruokakokemuksia, myös kauniita nähtävyyksiä muun muassa Notre Dame de Fourvièren basilikan ja sieltä aukeavien näkymien muodossa.

Puolen miljoonan asukkaan Lyonissa kannattaa syödä perinteistä ruokaa tarjoilevissa bouchobseissa, jotka perustettiin alun perin työläisten ruokaloiksi. Bouchonseissa tarjoiltava ruoka on edelleen melko rasvaista ja annokset ovat suuria, mutta niillä jaksaa taatusti koko päivän. Valitse ravintola, joka sijaitsee muualla kuin suurimmissa turistikeskittymissä ja kysele paikallisilta suosituksia.

 

Pallontallaajien Ranska-keskustelualueelle

Kuvat: Flickr/Artur Staszewski, Flickr/Vainsang

  • Lähetä sähköpostitse
  • Jaa Twitterissä
  • Jaa Facebookissa
  • Jaa LinkedInissä

Kommentit (1216)

Lipla

10.8.2001

Pariisin Centre Georges Pompidoussa voi kayttaa nettia ilmaiseksi ja lukea paivan lehdet, jopa Hesari loytyy.

maija

16.7.2002

Pariisissa halvalla yö hotelli Formule 1:ssä. 33? huone ja huoneeseen mahtuu 3 henkeä. tarkempi nimi Porte de Chatillon. Sijaitsee ihan kaupungin laidalla, mutta kyllä metro kulkee!Annecy todella kaunis, vuoriston keskellä ja kaupunkia halkoo sellainen jumalattoman kirkas ja hienon värinen järvi. Lyonissa matkan paras hostelli, Vieux Lyon. Eikä sitten epäröidä sen funiculairen kanssa. Lyon muutenkin hauska paikka noin miljoonakaupungiksi.

Heidi

10.12.2002

Vastaus Hunajan kysymykseen Nizzan yöpymispaikoista: viime kesän reilillä tuli majailtua sellaisessa hostellissa kuin Backpackers Chez Patrick, joka oli todella mukaisa paikka 🙂 hinta tosin oli 20?/henkilö, mutta rento meininki ja keskeinen sijainti ovat kyllä sen arvoisia! Toinen hostelli josta olen kuullut kehuja on nimeltään Belle Meuniere. Henk.koht. kokemusta ei siis ole, mutta vierailun arvoinen paikka varmasti sekin.

annina

2.3.2003

Chamonix / Alpit. Mont Blancin huippua pääsee katselemaan lähietäisyydeltä 30 eurolla, jos budjetti antaa periksi. Junamatka sinne voittaa linnanmäen kummitusjunan ainakin jännityksessä. Keskustassa on halpa meksikolaistyylinen hotelli, joka on retkilijöille aivan loistava. Suosittelen.

PelleGrino

22.11.2003

Jos menette esim. Alankomaista Ranskaan niin kannattaa pysähtyä Amiensissa. Siellä on suurin koskaan rakennettu Notre Dame. Muutenki mukava kaupunki.

Kuubo

22.11.2003

Pariisissa kannattaa liikkua metrolla, 5e päivälippu. Nopeuttaa mukavasti liikkumista. Kaupungista ei tahdo millään löytää mitään kunnon ruokakauppaa, mäkkejä ja carrolsseja on 15m välein. Pakolliset nähtävyydet pitää tietenkin käydä katsomassa. Eiffeliin on pitkät jonot. Notre Dameen pääsee muistaakseni ilmaseks. Kokemus sinänsä.

Baci

13.1.2004

Pariisissa shoppailevat huom! Hienoimmassa (?) tavaratalossa LaFayettessa kaikki ei-ranskalaiset saavat 10% alennuksen ostoksista, jos muistaa kysyä ja on esim. passi mukana.

empee

14.1.2004

Vietin juuri uudenvuoden pariisissa.Metro on todellakin halvin ja kun asuin pariisilaisen kaverin luona niin hänen neuvottelemanaan viikon metro lippu alueille 1&2 maksoi 5.8e (tosin lipulla ei pääse takaisin lentokentälle muutakun portinyli mutta sehän on tuttua jo viime reissulta).Ja näistä nähtävyyksistä kun muut mainitsivat niin en käynyt missään..Buddha Bar voisin suositella kaikille vaikka jonottamaan joutuukin.Ja Club Paris oli ihan mukava kanssa.Yöllä liikkumisessa ei ole muuta ongelmaa muutakun metrot eivät kulje 00:30 jälkeen.Busseihin pääsee muuten samalla viikon ratp:n lipulla kuin metroon.Ruokapaikoista voisi suositella “Chicago Pizza Pie Factory” josta pannupizza 4:lle ja syödä se kaksin.. sen jälkeen on täynnä 😉

muuta jaksa nyt kirjottaa.. ens uusvuosi kans pariisissa o/

insu

22.1.2004

mä vähän toistan kaikkia nyt mut ee se mittään.. siis mä olen menossa helmikuun 14. pariisiin viikoksi ja ajattelin että jos koku joka siellä on käynyt jo voisi ystävällisesti kertoa mulle että mitkä paikat on käymisen arvoisia. koska eihän kaikkialle tosiaan viikossa hedi.. ja sitten noita kirppiksia, jos joku tietäis että esim missä pariisissa ois hyviä/halpoja kirppiksiä. kiitos jo etukäteen! 🙂

Kirahvee

31.1.2004

Nizzaan kannattaa mennä! Se on loistopaikka! Sen suunnattoman uskomattoman rantakadun lähellä on paaaljon hotelleja… Ja Nizzasta pääsee vajaassa tunnissa Cannesiin. Jos menee Nizzaan niin kannattaa käydä myös Monacossa… Se on hieno paikka.

gilda

3.3.2004

Formule1 on halpa hotelli, mutta yhteiset pesu- ja wc-tilat. ja matkaa “keskustaan” metrollakin kertyy väh. n.30 min. Yleensäkin jos vain etsiin googlella “budget hotel paris” tai “cheap hotel paris” löytyy hyvin vaihtoehtoja.

Jos kulkee bussilla voi “olla leimaamatta” päivän lippua ja käyttää sitä siis useampaan otteeseen…

marsu

3.3.2004

Ehdoton suokkariravintola PARIISIssa: Flam?s; osoite 62 rue des Lombards, 75001 Paris. Tél. : 01 42 21 10 30. Metropysäkki joko Chatelet tai Les Halles. Hieman meluisa, ja suuri (ei kovin intiimi). Hyvää “flammekueches” eli “pitsamaiselle” pohjalle tehtyjä ruokia, ml. jälkkäri. Kokeilemisen arvoinen paikka.

pallu

28.7.2004

Annecy on valtavan hieno paikka. Asuin siel viime keväänä 3kk ja ikävä on mahdoton. Käytiin viikon reissulla rannikolla (monaco, nice, cannes, marseille, montpellier). Osa öistä rannalla taivasalla ja osa nuorisohostelleissa pilkkahintaan 🙂 Halvin oli 10eur/yö. Että eiku rinkka selkään ja menox!!

*käxy*

10.8.2004

Jos olette joskus menossa Pariisin suunnalle ja kaipailette mukavaa yösijaa, suosittelen sellaista paikkaa kuin Hotel Ideal** (tai jotenkin noin se nimi oli..) hostelli sijaitsee rauhallisemmassa Pariisin osassa, mutta siinä ihan nurkalla on metroasema (Porte d’Orleans). Porte d’Orleans ei ole kuin muutaman metropysäkin päässä Montparnessesta. Hostelli oli yksinkertainen, mutta siisti ja henkilökunta ihan mukavaa. kerroksia paikassa taisi olla 6 tai 7, mutta ainakin meidän huoneesta 5.kerroksesta oli tosi ihanat maisemat yöaikaan suoraan kadulle… Pariisi rules! 🙂 aivan ihana kaupunki, eikä edes niin hirveän kallis kuin aluksi ajattelin. En tiedä miksi, mutta mun makuun siinä cityssä oli “sitä jotain”… käykää ihmeessä ottamassa selvää, jos ette Pariisissa vielä ole käyneet 🙂

susanna

30.8.2004

Lyonia voi kyllä suositella, hieno paikka! Rento meininki, vaikka suuri kaupunki onkin.

Marjaana

10.9.2004

Juuri Pariisista tulleena suosittelen ehdottomasti Seinen risteilyä! Kuulostaa luksukselta, mutta tunnin risteily, lähtö ja paluu Eiffelin edestä, maksoi ISIC- kortilla vain 5 ?! Kuulokkeista kuuli ilmaiseksi nähtävyyksistä englanniksi.

Notre Dameen pääsee ilmaiseksi kuten Sacre Coeuriin, mutta muualle maksaa. Eiffeliin kannattaa mennä heti aamusta, ei niin pahoja jonoja.

Jos aikaa on, niin päivä Versaillesissa kannattaa! RER- junalla pääsee, olisko lippu yhteen suuntaan ollut n.2,50 ?. Kannattaa mennä aamusta, ei niin paljon ruuhkaa. Puistoalueelle maksaa lippu n.3 ? mutta nähtävää riittää. Kannattaa ottaa piknik- tarpeet mukaan ja rentoutua kanaalin rannalla.

Sanna

14.10.2004

Moi kaikille!

Kaikille pubeista ja bileistä pitäville: Funky Paris Pub Crawl! Joka kerta aivan huippubileet, suosittelen!

Ottakaa yhteyttä jos haluatte kaupungista jotain infoa. Itse olen siellä kahteen otteeseen asunut (tai siis esikaupunkialueella), yhteensä vuoden verran.

Funkkis

6.11.2004

Käväisin viime elokuussa Nizzassa ja osuin pahaksi onneksi pahimpaan loma-aikaan: koko kaupunki täynnä ranskalaisia ja italialaisia lomailijoita. Ravintolat olivat aivan täynnä alkuillasta lähtien ja kohteliasta palvelua olí melkein mahdotonta saada miespuolisilta tarjoilijoilta. Kannatti ennemminkin mennä pieniin ravintoiloihin, jotka ehkä hävisivät asiakasmäärässä isommille rafloille.Iltaisin suurimmat keskusta -ja rantakadut olivat täynnä mitäkin ohjelmaa ja ihmisiä, mutta mitään sen syvällisempää oli turha etsiä. Kultturelleja kohteita ei Nizzassa ollut, ainoat maininnan arvoiset yllätykset olivat maanantaiset antiikkimarkkinat ja chateaun kukkula. Kannattaakin enemmin vierailla naapurikaupungeissa kuten Antibesissä, jos ei pelkkä rannalla löhöily ja päivällisen odottelu innosta. Ja tämä tapahtui siis kesällä. Lokakuun jälkeen Nizza autioituu pitkälti hyvin hiljaiseksi. Ravintolassa saattaa olla hyvällä tuurilla muutama asiakas itsesi lisäksi.

Taru

25.1.2005

suomi kauppa löytyy osoitteesta Cafe Lapon, Rue des Dames 24, 75017 paris !

pia

1.2.2005

– Asun tallakin hetkella Pariisissa..kuukauden ollut ja 6 viela tuun olemaan..suosittelen kaikkia pariisiin tulevia kaymaan porte de la clingancourtissa jossa on alyttoman isot kirpparit ja markkinat..kaksi paivaa kiertelin siella ja en vielakaan ehtinyt kiertaa koko paikkaa lapi..halpoja kenkia..merkkivaatteita..antiikkia…meikkeja ei mitaan vanhoja kamoja..tosi halvalla samoja vaatteita kun pariisin putiikeista…suosittelen lampimasti..

monsku

15.5.2005

Ranska on ihastuttava maa!kerrassaan valooittava ja pariisi on sellanen paikka mihin oisin niin hyvin voinu jäädä ja vaan elää täysillä!ihanan irrallaan muusta maailmasta,romanttinen ja valloittava matkustuskohde,kannattaa tsekata!

ellu

15.6.2005

MARSEILLEsta sanotaan, että sitä joko rakastaa tai vihaa. Minä rakastuin. Vilinää, sekamelskaa, kaaosta. Mutta se ilmapiiri, tunnelma: vapautunut, pulppuileva, härökin. Pohjois-Afrikan siirtolaisten markkinat, pyykkinarut vanhassa kaupungissa, Marseillen rap, meren tuoksu. Kannattaa ehdottomasti mennä Les Calanques -nimiseen paikkaan, lähellä Marseillea. Uskomaton luontopaikka; turkoosia merta ja laguuneja. Provence on paikka, jonne on aina ikävä!

Taivaanrannan maalari

23.8.2005

-oltiin vaimon kanssa häämatkalla pariisissa ja oli tosi hieno kokemus/paikka!!!suosittelen kaikille romantiikan nälkäisille…porte de la clingancourt oli kaupungin-osa jossa oli 99% pelkkiä mustia, mutta sitäkin hauskempi meininki.eiffel-tornin jonot olivat jo aamusta aikaisin väh. 2 tuntia, mutta maisemat sitäkin hienommat,kannattaa ehdottomasti käydä.louvre tosi iso Mona Lisa tuli nähtyä.ehdoton koho kohta oli Moulin Rouge suosittelen!!!pariisi sekainen ja paikoin likainen, mutta mielenkiintoinen ja historiallisesti upea paikka.

Anduze ja Sevennit

19.10.2005

13 vuotta sitten tulin tänne Etelä-Ranskaan ensimmäisen kerran 10 päivän pääsiäislomalle… http://myoldbear.free.fr

Kirjoitan blogia: museopaivakirja, se löytyy myoldbear-sivujen linkeistä.

Jockey

21.5.2006

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
Camping in France
Ranskan leirintäalueet.

Jockey

29.5.2006

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
http://www.sammakot.net
Ranskalaisten ja suomalaisten kohtaamispaikka verkossa.

allika

15.6.2006

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
SNCF Ranskan valtion rautatiet
Juna-aikataulut ja lippuvaraukset

allika

15.6.2006

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
ranska-englanti-ranska -sanakirja
Jos ei ranskan kieli taivu, tarkasta käännös sanakirjasta.

allika

15.6.2006

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
Ranskan valtion matkailutoimisto
Kattava tietopaketti Ranskaan matkaavalle. Muun muassa hakukone erilaisille tapahtumille alueittain.

allika

15.6.2006

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
Pariisin lentokentät
Pariisin lentokenttien CDG ja Orly yhteiset infosivut. Voit esimerkiksi tarkastaa, mistä terminaalista se lento oikein lähteekään ja miten kentältä/kentälle pääsee erinäisillä kulkuvälineillä.

Kallu

24.2.2008

Tosi vaeltajille voin suositella etelä-Ranskassa olevaa Via Podensis-nimistä pyhiinvaellusreittiä. Maksimissaan Ranskan alueella alle 800 km (Le Puy-Pyreneet). Kaunis, haastava reitti. Tarinaa siitä löytyy blogista http://www.vaelluksillasielljatll.blogspot.com

kattiainen

18.8.2008

Minusta Formule 1-hotelli oli aika kamala, kun ei ollut omaa kylppäriä.
Kannattaa muistaa että maanantaisin monet museot on kiinni, kun taas joka kuun eka sunnuntai valtion museot on ilmaisia. Mutta pakko kyllä sanoa että Pariisia kannattaa välttää turistikautena, ihan liikaa porukkaa kaikkialla. Latinalaiskortteli ja Montmartre on kauniita, ja Sacre Coeur on upea.

Jomppe

12.5.2013

Saako Ranskassa nukkua riippumatossa ns jokamiehenoikeudella? Rinnastetaanko riippumatossa nukkuminen telttailuun?

pearlspotting

9.8.2013

Bonjour! Kirjoitan blogia joka loytyy osoitteesta http://pearlspotting.wordpress.com/
Blogi on englanniksi ja kertoo elamastani Pariisissa, ravintoloista, viinista, Ranskan alueista, seka myos lukuisista ulkomaanmatkoistani. Minuun saa parhaiten yhteyden pearlspotting facebook sivun kautta!

  • Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Majoitustietokanta

Tietokannassa 150 majapaikkaa, 0 ilmaismajoitusta ja 86 kommenttia.

Uusin majapaikka:
Satunnainen majapaikka:

Aiheeseen liittyvät keskustelut

Oh lálá, minne Ran...
  • 10 viestiä
  • Viimeisin: conard, 4 kuukautta sitten
Nîmes
  • 11 viestiä
  • Viimeisin: susanna8, 1 vuosi sitten

Uusimmat tarjoukset

Suosituimmat maat

Thaimaa

Thaimaa on Kaakkois-Aasiassa sijaitseva suosittu lomakohde, jonka pitkät rannat ja edullinen…

Italia

Italiasta riittää moneksi; historiaa Rooman Colosseumilla, romantiikkaa Veronassa Roomeon…

Espanja

Espanjaan matkatessaan sukeltaa maailmaan, joka on niin kaukana suomalaisesta, kuin vain Euroopan…

Australia

Australia on eteläisellä pallonpuoliskolla sijaitseva mannervaltio, joka on maailman pienin manner,…