Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Saksa info

Saksa

Saksa

Saksa on yksi Keski-Euroopan suurimpia valtioita, mutta myös Euroopan suosituimpia matkailumaita. Hyvä ruoka ja olut sekä edullinen hintataso saavat suomalaiset matkustaman Saksaan, mutta osansa on myös monipuolisella kohdevalikoimalla, sillä Saksassa mielenkiintoisia kaupunkeja riittää.

Väkiluku: 83 milj.
Pinta-ala: 357 021 km2
Pääkaupunki: Berliini
Valtiomuoto: Liittotasavalta
Viralliset kielet: Saksa
Muita kaupunkeja: Frankfurt, Hampuri, Köln, München
Naapurimaat: Tanska, Alankomaat, Belgia, Luxemburg, Ranska, Sveitsi, Itävalta, Tsekki, Puola
Kansainvälinen suuntanumero: +49
Aikaero: GMT +1
Valuutta: Euro
Jännite: 230V

Keski-Euroopassa sijaitseva Saksa on kaikille sopiva matkakohde, sillä maasta löytyy niin upeita luontokohteita, ihastuttavaa kulttuuria, herkullista ruokaa, suuria kaupunkeja ja loppumattomia autobahneja.

Matkusta Saksaan milloin vain

Saksaan pääsee edullisesti ympäri vuoden, ja sinne voi matkata paitsi lentäen, myös autolla tai laivalla. Edullisinta on matkustaa lentokoneella, sillä halvimmillaan menopaluuliput Helsingistä vaikkapa Berliiniin voi saada alle sadalla eurolla. Euroopan kiireisimpinä matkailusesonkeina lennot ovat hieman muuta vuotta kalliimpia, mutta Saksa on ympäri vuoden yksi edullisimpia matkakohteita Suomesta käsin.

Hintataso Saksassa on selvästi Suomea halvempi. Eron huomaa erityisesti ruuassa, sillä elintarvikkeet ovat Saksassa reilusti kotimaata edullisempia. Edes majoittuminen ei ole kovin kallista, joten Saksassa on helppo matkustaa minibudjetilla.

saksa4

Saksa on oivallinen kaupunkilomakohde

Saksassa on pieni pätkä rantaa, mutta varsinaiseksi rantalomakohteeksi maata ei voi sanoa.  Saksaan mennäänkin tyypillisesti joko kaupunkilomalle tai automatkailemaan, sillä suuressa maassa etäisyydet ovat pitkiä ja maisemat vaihtuvat nopeasti, valtaosa teistä on leveitä ja hyväkuntoisia ja ajaminen nopeusrajoituksettomalla autobahnilla tuo harvinaislaatuisen vapauden tunteen.

Saksa sopii erinomaisesti myös kaupunkilomien ystävälle, sillä maassa on useita suuria kaupunkeja. Vaikka pääkaupunki Berliini onkin eittämättä maan suosituimpia kaupunkikohteita, löytyy mielenkiintoista puuhaa myös muista kaupungeista. Koska Saksa oli jakautunut itäiseen ja läntiseen osiin vielä muutama vuosikymmen sitten, näkyvät jaon erot yhä ympäri maata. Erityisen hyvin kahtiajakautuminen näkyy vielä tänä päivänä Berliinissä, joka oli silloin jaettu itäiseen ja läntiseen kaupunkiin, vaikka se sijaitsikin Itä-Saksan puolella.

Mainioiden auto-  ja kaupunkilomamahdollisuuksien lisäksi Saksa on myös viinimaa, ja viinin ystävä voikin kierrellä viinitiloilla ja maistella saksalaisten viininviljelijöiden viinejä. Maa on jaettu useaan viinialueeseen, joihin voi matkustaa aina sen viinin perässä, mistä itse pitää.

Saksaan voi matkustaa ympäri vuoden, eikä siellä ole mitään sen kummempia sesonkeja. Paras aika matkustaa on yleensä loppukeväästä tai alkusyksystä, jolloin pahin turistilauma on jo kaikonnut mutta lämpötila pysyttelee lähellä hellelukemia.

 Englannilla pärjää hyvin

Saksalainen kulttuuri on melko lähellä suomalaista kulttuuria, joten sinne reissatessa ei mitään suuria käytössääntöjä tarvitse huomioida. Niiskuttaminen katsotaan todella epäkohteliaaksi, samoin jos skoolatessa (”prost!”) unohtaa katsoa silmiin. Maan natsimenneisyydestä puhuminen ei ole suotavaa. Muuten suomalainen voi reissata Saksassa melko huolettomasti.

Saksassa pärjää parhaiten saksan kielellä, mutta toki myös englantia osataan, tosin huomattavasti heikommin kuin Suomessa. Sitä selittää esimerkiksi se, että ulkomaiset tv-ohjelmat ja elokuvat dubataan Saksassa. Saksalaiset kohteliaisuussanat, kuten bitte ja danke, kannattaa opetella, vaikkei Saksaa muuten puhuisi. Saksassa on useita eri murteita, eikä etelän paksu mongerrus juuri muistuta berliiniläistä murretta. Saksalaiset puhuvat usein omaa murrettaan myös ulkomaalaisten kanssa jutellessa, mutta vaihtavat kyllä selkeämpään hochdeutschiin pyydettäessä.

Saksa on melko turvallinen maa, eikä siellä ole mitään sen suurempia turvallisuusriskejä. Reissata voi huolettomasti, kunhan pitää huolen omista tavaroistaan ja varoo taskuvarkaita. Saksalaisilla moottoriteillä ei usein ole nopeusrajoituksia, joten siellä ajaessa kannattaa todella varoa, hurjissa nopeuksissa kun liikenneonnettomuuksia sattuu helpommin. Muuten saksalainen liikennekulttuuri on samankaltaista kuin Suomessa, ja ajaminen on muuten melko turvallista.

saksa1

Liikkuminen helppoa

Saksaan pääsee Suomesta parhaiten lentämällä. Lentoja tarjoavat paitsi useimmat täyden palvelun lentoyhtiöt, myös halpalentoyhtiöt. Saksalainen AirBerlin tarjoaa usein todella edullisia lentoja Helsingistä ympäri Saksaa. Halvimmilla yhtiön lennoilla pääsee yleensä AirBerlinin kotikentälle Berliiniin, ja edullisimmillaan menopaluulennot saa alle sadalla eurolla. Lentoaika Helsingistä Berliiniin suoralla lennolla on noin kaksi tuntia. Myös esimerkiksi AirBaltic, Lufthansa ja Finnair lentävät Suomesta Saksaan.

Lentämisen lisäksi Saksaan pääsee kätevästi Suomesta Finnlinesin matkustajarahtilaivoilla. Tuolloin matka-aika on huomattavasti pidempi, sillä matka kestää reilun vuorokauden. Laivaan voi ajaa kätevästi omalla autolla tai vaihtoehtoisesti ottaa autottoman paikan, jolloin yhtiö tarjoaa kyydin laivasta terminaaliin. Matkustajarahtilaivalla matkustaminen on selvästi kalliimpaa kuin lentäminen, mutta tarjoaa samalla myös harvinaislaatuisen elämyksen.

Väkirikkaassa Saksassa liikkuminen on helppoa myös julkisilla kulkupeleillä. Kaupunkeja on paljon, ja niiden välillä pääsee kulkemaan Deutsche Bahnin junilla. Saksan rautatieverkosto on laaja ja junat hyviä, tosin liput saattavat helposti tuntua hintavilta. Bussilla matkustaminen on huomattavasti harvinaisempaa, sillä maassa ei ole yhtä kaikenkattavaa bussiyhtiötä. Busseilla matkustetaankin pääasiassa kaupunkien sisällä paikallisliikenteessä. Sen sijaan erityisesti nuoret suosivat kimppakyytejä (mitfahren). Niitä tarjoavat nettisivut ovat usein saksankielisiä, joten kimppakyydin löytämiseen on hyvä osata muutama sana Saksaa. Kimppakyytejä on tarjolla esimerkiksi mitfahrgelegenheit-sivustolla.

saksa2

Perusrokotteet riittävät, viisumia ei tarvita

Suomalainen voi reissata Saksaan ilman sen kummempia rokotteita, sillä maahan matkustaessa riittää, että perusrokotukset ovat voimassa. Tarkista kuitenkin aina ajankohtaiset rokotussuositukset vaikkapa rokote.fi-sivustolta. Viisumia ei tarvita Saksaan matkustaessa, ja passin sijaan riittää virallinen henkilökortti.

Saksassa voi maksaa kansainvälisillä maksukorteilla vain suurimmissa ketjuliikkeissä, ja esimerkiksi pienissä ruokakaupoissa suomalaiset kortit eivät juuri käy. Saksassa on oma EC (electronic cash) -systeeminsä, joka ei hyväksy suomalaisia maksukortteja. Saksassa reissatessa kannattaakin turvautua käteiseen, jotta välttyy ikäviltä tilanteilta kaupan kassalla. Käteisautomaatteja on runsaasti.

Tippaa saksalaista palveluhenkilökuntaa

Saksassa tipataan taksikuskia, tarjoilijaa, baarimikkoa ja parturia, eli kaikkea palveluhenkilökuntaa. Ravintolassa voi tipata 5-10 prosenttia tai pyöristää loppusummaa. Tippiä ei koskaan jätetä pöytään, vaan se tulee ojentaa suoraan omalle asiakaspalvelijalle.

Saksalainen ruoka on usein melko tuhtia ja rasvaista. Maassa syödään paljon sianlihaa, muun muassa kuuluisien makkaroiden muodossa. Ennen ruokailua saksalaisilla on tapana kilistellä yhdessä muiden ruokailijoiden kanssa. Kilistely jatkuu pitkin ruokailun, ja yhden aterian aikana laseja saatetaan kohottaa useamman kerran.

Saksalaiseen katuruokaan kuuluu tiukasti kaksi ruokaa: currywurst ja kebab. Currywurst on sianlihasta valmistettu makkara, joka tarjoillaan ketsupin, curryjauheen ja ranskalaisten kanssa. Kebabia saa monenlaista, mutta saksalainen versio on döner kebap, missä liha tarjoillaan leivän välissä. Katuruokaa voi ostaa paitsi niitä myyvistä kojuista, myös pienistä imbiss-kojuista joita on ympäri saksalaisia kaupunkeja. Katuruoka on myös varsin edullista, sillä sekä currywurst-annoksen että kebabin saa parilla-kolmella eurolla.

saksa3

Berliini sopii minibudjettiin

Saksan pääkaupunki Berliini on yksi maan suosituimpia vierailukohteita eikä ihme, sillä se on budjettiystävällinen valinta. Berliini sijaitsi pitkään keskellä Itä-Saksaa, ja ainoastaan pieni osa kaupungista oli lännen puolella. Länsi-Berliini oli siis käytännössä saarroksissa Itä-Saksassa, ja jakautuminen näkyy edelleen katukuvassa. Entisen Itä-Berliinin alue on nykyään hyvin trendikäs ja suosittu, ja siellä tapaa useita eri kansalaisuuksia. Aluetta on myös rakennettu hurjasti ja se on muuttunut valtavasti muurin murtumisen jälkeen.

Muurin vaikutusten ihmettelyn lisäksi kaupungissa on useita upeita nähtävyyksiä, kuten vaikkapa kuuluisa TV-torni, museosaari ja KaDeWe-ostoskeskus. Berliinissä on useita edullisia majapaikkoja ja vielä halvempia ruokapaikkoja, joten budjetti pysyy kaupungissa helposti kurissa.

Hansakaupunki Hampuri ihastuttaa

Hansakaupunkina tuttu Hampuri on suomalaisille tuttu paitsi upeasta arkkitehtuuristaan, myös sijaintinsa vuoksi, sillä Itämereltä saapuvat rahtilaivat saapuvat usein lähelle Hampuria. Tässä Saksan toiseksi suurimmassa kaupungissa sijaitsee myös oma satamansa, joka on aivan kaupungin keskustassa.

Hampurissa on todella hyvät ostosvalikoimat, sillä keskusta on käytännössä yhtä kauppojen valtaamaa aluetta. Erityisesti rautatieaseman ympärillä on loistavat ostosmahdollisuudet. Hampurin arkkitehtuuri on kaunista, ja se muistuttaa kaupungin tärkeydestä muinaisena kauppakaupunkina.

Hampurin Reeperbahn on yksi maailman tunnetuimpia punaisten lyhtyjen alueita, ja sinne matkaavan on syytä tietää, että Reeperbahnille on kiellettyä tuoda lasipulloja viikonloppuisin 5000 euron sakon uhalla.

Vapaamielinen Köln

Läntisessä Saksassa lähellä Belgiaa sijaitseva Köln on tunnettu Saksan vapaamielisempänä kaupunkina, ja se on myös sen osaksi Saksan suosituimpia turistikohteita. Yksi kaupungin houkuttelevimpia ominaisuuksia on sen vilkas kulttuuritarjonta: kaupungissa järjestetään useita vuosittaisia kulttuuritapahtumia, paraateja, sekä tietysti erityisesti joulun aikaan markkinoita.

Kölnin tuomiokirkko on kaupungin tunnetuimpia rakennuksia eikä vähiten sen komeuden vuoksi. Kirkko sattuu myös sijaitsemaan aivan kaupungin rautatieaseman vieressä, joten se on usein ensimmäinen asia, jonka kaupunkiin saapuva turisti näkee.

Olutta ja jalkapalloa Münchenissä

Eteläisessa Baijerissa sijaitseva München on hyvin tunnettu jokavuotisesta olutkarnevaalistaan Oktoberfestista, mutta juhlien lisäksi kaupungissa on paljon muutakin koettavaa. Saksan kolmanneksi suurimmassa kaupungissa riittää myös kulttuurikohteita, ja kaupungissa onkin oma taiteelle pyhitetty alueensa Kunstareal, mistä löytyy lukuisia merkittäviä taidemuseoita.

Kaupungin arkkitehtuuri on vaikuttavaa, komeimpia rakennuksia ovat Frauenkirche ja sen vieressä oleva Neues Rathaus. Jalkapallon ystäville München on loistva vierailukohde, sillä kaupungista löytyy Bayern Münchenin kotikenttä, joka on upean näköinen myös ulkopuolelta, vaikka jalkapallo ei sattuisikaan kiinnostamaan.

 

Pallontallaajien Saksa-keskustelualueelle

Kuvat: Flickr/Thomas Birke, Flickr/Werner Kunz, Flickr/Stuck in Customs

 • Lähetä sähköpostitse
 • Jaa Twitterissä
 • Jaa Facebookissa
 • Jaa LinkedInissä

Kommentit (1216)

sari

18.7.2001

Maassa itsekin 1,5 v. asuneena voin sanoa, että junat ovat hyväkuntoisia ja yleensä ilmastoituja, mutta lisämaksuja joutuu nykyisin maksamaan aivan liian usein (EC/IC/ICE kallein). Joskus lisämaksujunissa on jopa aivan tavallisia junavaunuja, siis sellaisia, joihin pääsee normaalisti lisämaksuttakin. Saksalaiset junat myöhästelevät maineestaan huolimatta usein ja reilustikin, joten älä hyppää vahingossa väärään junaan. Asemilta saa aina (usein pyytämättäkin) printatun lapun, jossa näkyy koko matka yhteyksineen, vaihtoineen ja hintoineen. Jos sulla ei ole railikorttia, saat kuitenkin opiskelija-alennuksen 25%. Huom. Tätä ei koskaan anneta, ellet osaa sitä vaatia! Henkilökunta on usein epäkohteliasta, joten älä ota henk.kohtaisesti: Saksassa vaan ei tunneta vielä sanaa palvelu…

Juha

19.7.2001

Jätä Oktoberfest väliin ja mene samaan aikaan Stuttgartiin. Paikallisilla Volksfesteilla on samaa musiikkia, samoja olutmerkkejä, samaa sapuskaa, nopeampi palvelu ja parempi paikallisempi meininki. Turisteja hirveesti vähemmän kuin Münchenissa, telttoja on kuitenkin yhteensä n. 7. Münchenissä ehkä 10-12. Majoituskin on varmasti helpompi järkätä. Kestävät myös kolme viikkoa, ja sama toistuu keväällä.

Päivi

19.5.2002

Neuschwansteinin ja Hohenschwangaun linnat (Fussenissa)ovat ehdottomia jos haluat nähdä upeita maisemia ja hienoja paikkoja!!
Myös Lindau Bodenseen rannalla on erittäin kaunis kaupunki, ja Garmisch-Partenkirchen mahtavien vuorten juurella.

tupu

26.5.2002

Viime kesänä reilasin 13-vuotiaan poikani kanssa ja Saksan suuret kaupungit eivät juuri jääneet mieleen….
Keskiaikaiseksi restauroitu pieni Rothenburg ab der Tauber sen sijaan jaksoi viehättää. Jopa Mac Donalds oli joutunut vaihtamaan kultaiset neonvalokaarensa (käsin)taottuihin !!!! Rikosmuseossa tuhraantui useampi tunti. Jos nuo pyövelien kirveet ei niin viehättäneetkään niin häpeärangaistukset voisivat olla ihan hyvä juttu nykypäivänäkin. Ja maailman suurimmasta joulukaupasta ostin pieniä rinkkaan sopivia matkamuistoja ja myös joulumuseo oli mielenkiintoinen vaikka kuullostikin aika kornilta. Ei muuten ollut hassumpi Pieni Luneburgkaan, jonne pakenimme nukkumaan kun Hampurin majataloista ei meille sijaa löytynyt.

isa aurinkoinen

15.8.2002

Etelä-osissa pyörin Stuttgartin seudulla pikku kaupungeissa, joista Tubingen osoittautui uskomattoman tyylikkääksi. Alueella on paljon linnoja, joista on huikeat näköalat.

Munchen on suurkaupunki, mutta siellä ollessa sitä ei huomannut. Mahtava city!!!

hedelma

18.9.2002

Jawohl!
Olin Rostockissa kaksi viikkoa tänä kesänä ja tuli junailtua Saksassa muuallakin. Ehdoton vinkki junamatkalaisille = viikonloppuisin rautateillä on käytössä erityinen weekend ticket, jolla voi matkustaa viikonlopun ajan rajattomasti. Lippu kattaa viisi matkustajaa (tai vanhemmat ja kaikki lapset). Hintaa en valitettavasti muista, mutta lippu tulee jo kannattavaksi kahden hengen matkustaessa. Lipun tosin saa jo vielä halvemmalla rautatieasemalla kyselemällä, useat matkustajat myyvät/lahjoittavat lippunsa eteenpäin kun eivät sitä enää tarvitse. Onnekkaana pääsee myös ilmaisella mukaan muiden lippuihin, joissa ei viittä henkilöä ole vielä täynnä. Itse matkustin ilmaiseksi koko ajan.
Ja älä unohda taas myydä lippuasi eteenpäin kun et sitä enää tarvitse!

opa

25.12.2002

hedelman mainitsema weekend-ticket poistuu käytöstä näillä näkymin maaliskuun jälkeen. Siis sitä ennen saksaan junaileen tai lompakko tyhjenee.

vilja

12.7.2003

weekend-lipusta vielä.. lippu löytyy vielä saksasta, tosin muuttuneena. itse vietin kuukauden tänä kesänä saksassa ja lähinnä juuri wochenendticketillä reissasin. nykyisin lipun nimi on yhä sama, vaikka se onkin voimassa vain yhden päivän. maksoi 28 euroa ja samalla lipulla tosiaan sai matkustaa 2-5 henkeä ja niin paljon kuin päivän aikana ehti=) ja kuten hedelma sanoikin, rautatieasemilta ostimme lippua kymmenellä eurolla ja viidenneksi henkilöksi muitten porukkaa pääsee helposti kun lupaa maksaa vaikka vitosen=)

Miikka

21.8.2003

Saksassa matkustaessa kannattaa muistaa, että halvimmat Lufthansan Saksan sisäset lennot maksavat menopaluuna n. 90 euroa ja dba:lla (flydba.com) 25 euroa suuntaansa, joten suunnitelmat ajoissa tiedossa kannattaa lentää

ripe

18.11.2003

Ajattelin laittaa kans jotain juttua, kun kerran olen tällä hetkellä vaihdossa täällä.

Etelä-saksaan pääsee hyvin tällaisella lentoyhtiöllä kuin; http://www.vbird.com, tällä pääsee Muncheniin 70-80 euroa suunta.

Saksalainen junayhtiö; http://www.db.de, josta löytyy aika hyvin kaikki mitä tarvitsee paitsi hinnat jos matkustaa ulos Saksasta.
Jokaisella osavaltiolla on oma arkipäivälippu jolla saa matkustaa mukavasti kaikilla hitailla junilla (S, RB, RE) ja vielä paikalliset bussit kuuluu muistaakseni mukaan, riippuen sitten kaupungin omista säännöistä. Lipun hinta on 20-23 euroa.
Lippua saa käyttää aamu yhdeksästä seuraavaan aamuyöhön kolmeen saakka viisi henkilöä.

Sitten tämä SöhnesWochenende lippu maksaa yhdelle päivälle koko saksassa 28 euroa ja kulkuneuvot on (S-Bahn, RB, IRE, RE).
Käyttöaika alkaa yöllä kello 12 ja loppuu seuraavana yönä kello kolme. Lippua saa myös käyttää viisi henkilöä.

Näitä lippuja saa ostaa lähes jokaiselta asemalta siitä harmaasta pömpelistä, eli ei siitä DB punaisesta junalippu automaatista. Sitten vaan rahaa sisään ja menoksi.

Junaliput kun varaa hyvissä ajoin (mitä ennemmin sitä halvempi) ja jos on esim. Bahncard 25% tai 50% kortti, saa matkat todella halvalla jos vertaa normaali hintaan.
Mutta valitettavasti näillä pirulailla on 30 euron minitaksa, joten jos matkustat lyhyttä matkaa, ennakkotilaus ei toimi.

Tuollaisen baanakortin saa kaikilta asemilta ja Bahncard 25 maksaa 50 euroa vuodeksi (tulee nimittäin pitkällä juoksulla halvemmaksi, jo muinaiset intiaanit käytti tätä).
Sitten täällä on vielä sellaisia Deutche Nachtzug, eli yö junia jotka alkaa 29 eurosta ylöspäin ja ovat tosi käytännöllisiä.

http://www.europcar.de, on kyllä varmasti muitakin vuokraamoja, mutta itse olen käyttänyt tätä. Auton kun varaa 7 päivää ennemmin netistä (pitää olla luottokortti) saa mukavan viikonloppureissun perjantaista kello 12 maanantain kello 9:sään.
Auton hinta on vaivaiset 63 euroa, mutta sitten jos tekee vähän isompaa reissua niin kannattaa ottaa siihen se täyskasko joka maksaa 20 euroa päivä.
Ilman kaskoa omavastuu on 25 000 euroa ja kaskon kanssa 500 euroa.
Teimme juuri kavereitten kanssa 2400 kilometrin lenkin vastaavalla autolla (Genova,Monaco,Nizza,Mont Blanc).

Suosittelen reili lipun hankkimista jos aikoo viettää saksassa vaihto-opiskelu aikaa, tulee sekin halvemmaksi kuin ostaa näitä paikallisia lippuja jatkuvasti. Välistä tullu sanottua itteä oikein mastodontiksi kun ei ole ostanu semmoista (releet viimesen päälle, mutta sisällä vaan pieni tuhnu)

Laitan lisää jos jotain tulee mieleen ja puutteista saa huomauttaa enontekiön maalaiskunnan päätösvaltaiselle raadille kirjeitse neljänä kappaleena (tai sitten tuohon perään jatkoa)

sitten joitain linkkejä;
http://www.germanwings.de
http://www.tyskland-info.com http://www.kehlsteinhaus.com/english
http://www.gexx.de

Elina

24.1.2004

olin kesällä -01 Saksassa, en tosin varsinaisesti reilaamassa… Köln oli jees paikka, mut kiireessä tai väsyneenä ei kannata kiivetä Kölnin tuomiokirkon kellotorniin ja sateella sieltä ei näy paljoo mihinkään (luonnollisesti), Düsseldorf on myös jees paikka, voin suositella piknikiä Reinin varrella 🙂 se on tosiaan totta et esim juna-asemilla on vaikee saada palvelua edes saksaks! mut leipomot on ihania!

saska

31.1.2004

viime kesänä yötä lyypekin keskustassa sijatsevassa nuorisohostellissa, noin 20 e per yö, aamupala kuulu hintaan ja se oli luksus!! muuten vaatimaton. ei lyypekissä oo kauheesti vaihtoehtoja. youth hostel, keskusta.

Jennie

26.5.2004

eikös saksassa ole tämmöinen kuin suomikeskus? siis on kyllä kun koulustamme saksan lukijat kävivät saksassa ja olivat viikon tuolla kyseisessä suomikeskuksessa. siellä oleminen/yöpyminen oli ilmaista. että se on ainakin pienellä budjetilla lähteville reilaajille kannattava vaihtoehto 🙂

Piia

4.6.2004

Köln ihan kiva kaupunki, samoin Düsseldorfista on hyviä kokemuksia.Frankfurt on helvetin ruma kaupunki, en suosittele, jos tahtoo kaunista.

Kuten jo mainittu, Saksassa ei ole hirveän ystävällinen palvelu.Muuten suosittelen, Neuschwansteinin ym. linnat UPEITA!

Muistakaa, että saksalaisilla on yleensä erittäin huono englanninkielentaito.

cutecatti

14.6.2004

Heips!

Lensin Saksaan toukokuun alussa. Hahnin lentokentälle. Ryanairin kanssa ei onneksi ollut mitään ongelmia. ´Lentokentältä pääsee helposti bussilla mm. Mainziin, Frankfurtiin jne. (markku). Junalla on tullut matkusteltua mm Wiesbaden-Stuttgart väliä.. Matkaa on parisataa kilometria. Avoin lippu maksaa about 90 euroa, mutta jos on jo etukäteen tietoinen, mihin aikaan haluaa matkustaa, lipun saa suunnilleen puoleen hintaan. eli itse maksoin 44 euroa. Stuttgartia suosittelen varsinkin ihmisille, jotka haluavat shoppailla jne. Königstraße on aivan huippu. Rheingaun alue on myös kaunis. Viininmaisteluissakin kannattaa käydä. Frankfurt on myös ihan jees, vaikka ei mitenkään kaunis. Main Towerista näkee hyvin koko kaupunkikuvan. Mainz ei vakuuttanut, mutta Wiesbaden on myös mukava. Palvelusta ei ole kertaakaan tarvinnut valittaa. Henkilökohtaisesti olen kokenut saksalaiset erittäin mukavina ja ystävällisinä ihmisinä.. Kaipa se riippuu sitten henkilöstä itsestäänkin minkälaista palvelua saa.

Riina

16.8.2004

Ihan vaan vinkiks, että jos haluaa tulla kohdelluksi paremmin, kannatta laittaa päälle jotain, mistä ilmenee, että olet suomalainen…Ulkomaalaiset; turkkilaiset, itäeurooppalaiset ynnä muut on pohjasakkaa, mutta suomalainen on kuin rakas serkku. Kai se on vielä Hitlerin peruja… Tosi on, kysy keneltä vaan, joka on pidemmän aikaa ollu Saksassa.

flicka

9.9.2004

viime kesänä vietin kaks viikkoa Oelsa-nimisen kylän lähettyvillä leirillä. Oelsa sijaitsee Dresdenin lähettyvillä. Yllätyin siitä, että Saksa oli kaunis. Pellot ja vuoret, Sandstonet, maaston korkeusvaihtelut, lämpö.. En odottanut maalta ihmeempiä mutta tykästyin 🙂 Ja Dresdenissäkin oli nähtävää, samoin Meissenissä ja Berliinikin jäi mieleen. Freiberg hieman mitätön ainakin päivävisiitin pohjalta koettuna:)saxon switcherland oli nätti.

henttu

20.9.2004

Berliini ja Mainz ihan huippuja. Kaunista, kivoja paikkoja ja paljon nähtävää. Mainzissa maailman kivoin baari.

Frankfurtissa on todella rumaa ja paljon puluja!

ei nimeä

27.9.2004

kukaan käynyt weimar:issa? todella ihana kaupunki! olin 5pv. ja rakastuin kaupunkiin! todella hyvät ravintolat ja palvelu erinomaista jos osaa saksaa. kaikki historialliset tapahtumat ovat todella näkemisen arvoiset. illalla kaikki kadut ovat niin romanttisia ja musiikki soi aina vaan! todella romanttinen ja ihana kaupunki. kannattaa käydä!!

sanni

7.10.2004

Oli ihan pakko kirjottaa positiivinen kommentti myös Frankfurtista (Main), kun kaupunki ei oo tainnu kaikkien sydäntä viedä… Itte asuin puoli vuotta siellä ja kyllä sieltäkin ihania ja kauniita paikkoja ja kaupunginosia löytyy! Ja shoppailussa se on Kölnin lisäks ihan paras! Lähialueelta kannattaa käydä Kronbergin kylässä ja tietysti viinialueella Reinillä ja Moselilla.

Marimba

9.11.2004

Olen samaa mieltä Frankfurtista Sannin kanssa, eli kaupungista löytyy myös erittäin kauniita ja idyllisiä paikkoja, jos vaan osaa ne löytää. ;)Kannattaa myös poiketa Saksan-matkalla Moselin varrelle pikkukyliin, aivan ihania!!! Myös Erfurt ja Heidelberg ovat käymisen arvoisia.

Zerlachius

5.12.2004

Munsteriä (saksalaisella yyllä) suosittelen. N. tunnin matka Hollantiin, joten hyvä kaupunki vaikka välietapiksi. Sleepstation lähellä HBf:ää mukava Hostel. Olin siellä kolme kuukautta vaihdossa. Vihreä kaupunki ja paljon polkupyöriä, toisin kuin Ruhrin alueella! Palvelun suhteen veikkaisin että saksalaiset arvostavat kun yrittää puhua saksaa, eikä heti käännä puhetta englanniksi..

saksalainen

17.2.2005

Jos haluaa käydä etukäteen tutustumassa Saksan säihin, niin http://www.wetter.de on hyvä vaihtoehto ja sieltä varmaan löytyy myös diagrammi…

Tepsu

4.4.2005

Moselin varrella tosiaankin kauniita pieniä kyliä ja isommista kaupungeista etenkin Trier aivan vertaansa vailla…ihanaa viininviljelysaluetta, roomalaisajan rakennuksia jne.

liisa

22.4.2005

Moi!Saksassa asuvat suomalaiset vaihtelevat vinkkejä sivulla http://www.suomalaiset.de Varsinkin niiden, jotka haaveilevat muutosta, aupair-kesästä, työpaikasta tms. kannattaa tutustua.t. Liisa

aino

29.7.2005

Etelä-Saksa kannattaa kokea! Vuoria ja aivan mahtavat maisemat! Olin itse siellä just 2 viikkoa ja haluan jo takaisin….

susanna

31.8.2005

München oli kiva paikka. Ei liikaa turisteja, porukka puhuu hyvin englantia jos saksaa ei satu osaamaan. Halpoja hostelleja löytyi, oli tilaakin vaikka ei valmiiksi varaa. Olutpuutarha siellä täytyy käydä tsekkaamassa. Siellä on maailman suurin kaupunginsisäinen olutpuutarha, johon mahtuu 5000 asiakasta. S- ja U-bahneilla pääsee hyvin ympäriinsä. Puolessa tunnissa pääsee S-bahnilla ja bussilla Dachaun keskitysleirille, jos ei halua viettää liian mukavaa lomaa. Kauniita vanhoja rakennuksia, hyvä tunnelma. Oli kiva käydä.

mackan

18.10.2005

Kävin eka kertaa Saksassa viime keväänä, koulun kans opintomatkalla…(kanttoriopiskelijoita)…Tarkotus oli viivähtää hetki Bachin jalanjäljillä ja synnyinseudulla. Pari yötä oltiin Eisenachissa ja samoin Leipzigissa. Myös Weimarissa, Arnstadtissa ja Hallessa käytiin. Erityisesti tykkäsin Eisenachissa yöpaikasta, Hotell Pension Klostergartenista!!Hyvää palvelua (isäntäpariskunta ei osannut englantia, mutta heidän tyttärensä jonku verran!), hyvät huoneet, lämpimät petivaatteet ja pehmeät sängyt. Myös aamupala oli hyvä! Itellä ois tarkotus lähteä kaverin kans ens kesänä reilaamaan, ja samalla siis käytäs saksassa.

Jockey

16.5.2006

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
Saksa matkailumaana
Saksan matkailutoimiston sivut suomen kielellä

Jockey

21.5.2006

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
Suomalaiset Saksassa
Keskustelufoorumi

Reissumamma

17.2.2007

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
Pohjois-Euroopan liikenteen ja liikkumisen tiedotuspalvelu
Palvelu on kehitetty EU-projektissa. Siitä löytyvät Saksan viranomaisten keräämät tärkeimmät liikenteeseen ja liikkumiseen liittyvät linkit. Palvelusta löytyy lisäksi perustietoa maasta ja sen liikennejärjestelmästä. Palvelu sisältää myös vastaavat, mutta suppeammat tiedot Pohjoismaista.

Limppan

23.1.2008

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
Seurakunnat ja kielikoulut
Saksan suomalaisten seurakuntien, kielikoulujen ja äiti-lapsi-kerhojen yhteystiedot ja tapahtumat.

Limppan

23.1.2008

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
Deutsch-Finnische-Gesellschaft
Saksassa toimivan ystävyysseuran Deutsch-Finnische-Gesellschaft sivut ja paikallisyhdistysten yhteystiedot + saksankielinen foorumi.

parttis

10.4.2008

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
Saksan kielen kursseja Berliinissä, Münchenissä ja Frankfurtissa
Saksan kielen kursseja 12 eri tasolla. Kursseilla
opiskellaan 5-10 opiskelijan pienryhmissä kansainvälisessä
ilmapiirissä.

Nimetön

17.2.2013

Saksassa on tullut käytyä kahdesti. Ensimmäisellä kerralla kävin Frankfurtissa, siinä isommassa, ja kyllä tykkäsin. Ymmärrän kyllä, että keskusta pilvenpiirtäjineen ei ole kaikkien mieleen ja ikävämmänkin näköisiä kaupunginosia ihan keskustan lähellä, mutta Höchst, Sachsenhausen ja Bockenheim olivatkin sitten oikein mukavia. Höcshtissä Mainin ja Niddan varrella oli myös hyvin rauhallista ainakin aamupäivästä. Tutustumisen arvoista Frankfurtin seudulla kävijälle on apfelwein, josta en aluksi erityisemmin pitänyt mutta kun sitä pari kertaa oli tilannut niin ei oikeastaan muuta olisi halunnutkaan juoda! Sachsenhausenissa söin yhden parhaimmista aterioistani ikinä; ravintola Zur Germania, Frankfurter Würstchen ja tietenkin apfelwein. Mukava juttu tuossa ravintelissa oli rauhallinen sisäpiha vaikka ampiaiset vähän häiritsivätkin. Bornheim olisi muuten saattanut olla myös mukava paikka, mutta turhan paljon oli porukkaa liikenteesä siellä samaan aikaan

Toisella Saksan reissulla kävin vaihdossa olleen emännän luona Mittweidassa ja samalla reissulla vietimme viikonlopun Dresdenissä. Mittweida on pieni n. 15 000 asukkaan kaunis kaupunki lähellä Dresdeniä ja Leipzigiä. Vielä lähempänä on Chemnitz, mutta siellä en käynyt kuin rautatieasemalla kun oli junanvaihto. Mittweidaan pääsee junalla Dresdenistä Chemnitzin lisäksi joko Döbelnin tai Riesan kautta. Kannattaa tarkistaa millä junayhtiöllä minkäkin välin kulkee, sillä ymmärtääkseni Deutsche Bahnin juniin lippu pitää ostaa etukäteen mutta esim. Vogtland-Expressin juniin lipun saa ostettua vain konduktööriltä. Mittweida on ehdottomasti ainakin pistäytymisen arvoinen paikka. Dresdenistäkin pidin paljon. Keskusta “vanhoine” eli vastikään uudellenrakennettuine rakennuksineen on aivan mahtava, valitettavasti muualla ei keretty juuri käymään paitsi pikaisesti Neustadtissa. Niin, ja ratikkamatkalla Albertstadtissa, jossa käveltiin yksi ratikkapysäkin väli ja lähdettiin takaisin keskustan suuntaan, turha reissu mutta tulipa tehtyä. Myös Dresdenissä sai oikein hyvää ruokaa ja olutta hyvään hintaan (ainakin suomalaisen mielestä) niinkuin varmaan mistä tahansa Saksasta.

Emmi Virtanen

19.1.2015

Mitä matkailun hakukoneita saksalaiset käyttävät kun haluavat matkalle? T.s Jos omistan kanoottifirman ja haluan ulkomaalaisia asiakkaakseni mille saksalaiselle sivulle minun kannattaa paikka lisätä?

tarja alikirri

8.2.2015

Viesti olemme lokakuun puolivälissä lähdössä saksaan, rudesheimiin.tarkoitus on löytää kauniita viinialueita. Lennämme Helsingistä frankfurtiin. Miten pääsemme siitä parhaiten jatkamaan rudesheimiin ??? otamme kaiken tiedon ilolla vastaan.
Onko rudesheimissa vielä lokakuussa mahdollisuus päästä jokiristeilylle ?? Mitä muuta suosittelette ?

 • Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Majoitustietokanta

Tietokannassa 163 majapaikkaa, 3 ilmaismajoitusta ja 182 kommenttia.

Uusin majapaikka:
Satunnainen majapaikka:

Aiheeseen liittyvät keskustelut

berliiniberliiniberl...
 • 727 viestiä
 • Viimeisin: Tumeef, 1 vuosi sitten
Mainz
 • 1 viesti
 • Viimeisin: Naja Russelin, 2 vuotta sitten
Berliinin hostellit!
 • 45 viestiä
 • Viimeisin: karinas, 2 vuotta sitten
Travemunde -> Hki
 • 2 viestiä
 • Viimeisin: alan_mies, 2 vuotta sitten

Uusimmat tarjoukset

Suosituimmat maat

Thaimaa

Thaimaa on Kaakkois-Aasiassa sijaitseva suosittu lomakohde, jonka pitkät rannat ja edullinen…

Italia

Italiasta riittää moneksi; historiaa Rooman Colosseumilla, romantiikkaa Veronassa Roomeon…

Espanja

Espanjaan matkatessaan sukeltaa maailmaan, joka on niin kaukana suomalaisesta, kuin vain Euroopan…

Australia

Australia on eteläisellä pallonpuoliskolla sijaitseva mannervaltio, joka on maailman pienin manner,…