Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Singapore matkailuinfo

Singapore

Singapore

Pääkaupunki: Singapore (5,3 milj. as.)
Väkiluku: 5,3 miljoonaa asukasta
Pinta-ala: 720 km2
Valtiomuoto: tasavalta
Valuutta: Singaporen dollari (SGD)
Sähkö: 230V/50Hz, isobritannialainen pistoke
Viralliset kielet: englanti, kiina, malaiji ja tamil
Naapurimaat: Malesia, Indonesia Thaimaa, Filippiinit
Kansainvälinen suuntanumero: +65
Aikaero: UTC +8

Kaakkois-Aasiassa Malesian niemimaan eteläkärjessä sijaitseva pikkuruinen Singapore on kaupunkivaltio, jonka modernit pilvenpiirtäjät ja monipuolinen kulttuuri takaavat mielenkiintoisen elämyksen. Singapore sopii parhaiten kulttuurinnälkäiselle shoppailun, ruuan ja kaupunkilomien ystävälle.

Singapore on edullinen kohde

Halvimmillaan lennot Helsingistä Singaporeen maksavat noin 600 euroa. Kalleimmillaan lennot ovat joulusesongin aikaan, mutta muuten edullisia lentoja on saatavilla ympäri vuoden.

Singaporen hintataso on selvästi kalliimpi kuin naapurimaissa, mutta suomalaisen mittapuulla Singaporessa on halpaa. Aterian saa halvasta ravintolasta noin viidellä eurolla ja yö singaporelaisen hostellin dormissa maksaa edullisimmillaan noin kuusi euroa.

singapore3

Tekemistä jokaiselle

Singaporeen matkustetaan nauttimaan lämpimästä ilmastosta, upeasta miljoonakaupungista ja mahtavista lähikohteista. Vaikka Singapore onkin pääasiassa kaupunkikohde, löytyy kaupunkivaltiosta myös upeita hiekkarantoja. Singaporessa voikin yhdistää helposti kaupunki- ja rantaloman. Aktiivilomailija löytää monipuolisesti tekemistä Singaporesta snorklailusta surffaukseen, mutta hinnat ovat selkeästi korkeammalla kuin naapurimaissa.

Paras aika matkustaa Singaporeen on kuivan kauden aikaan eli maaliskuusta lokakuuhun. Lämmintä Singaporessa on ympäri vuoden, sillä keskilämpötila on 30 asteen hujakoilla vuoden jokaisena kuukautena.

Ole siististi Singaporessa

Singaporen tiukka siisteyslaki on maailmankuulu, ja monet muualla maailmassa itsestäänselvyytenä pidetyt asiat ovat kiellettyjä Singaporessa sakon tai jopa vangitsemisen uhalla. Maassa on hurjasti kieltokylttejä, Singaporessa onkin lailla kiellettyä esimerkiksi jättää wc-pönttö huuhtelematta käytön jälkeen, halailla julkisesti, tuoda purukumia maahan tai juoda vettä metrossa. Sakot ovat valtavat, ja esimerkiksi purukumin tuomisesta Singaporeen voi rapsahtaa noin viiden tuhannen euron sakot ja vuoden vankilatuomio.

Vasemman käden käyttöä tulee varoa myös Singaporessa, ja sitä tulee välttää erityisesti syödessä ja tervehtiessä. Singaporessa ei ole tiukkoja pukeutumissääntöjä, ja naisten on ok käyttää lyhyitä shortseja ja olkaimettomia paitoja.

Singaporessa on neljä virallista kieltä: englanti, malaiji, mandariinikiina ja tamili. Reissaaja pärjää siis mainiosti Singaporessa englannin kielellä.

Singapore on turvallinen matkakohde

Singapore on turvallinen matkakohde, mutta siitä huolimatta yleistä varovaisuutta on noudatettava. Ulkomaalaisiin kohdistuu harvoin väkivaltaa, mutta omaa omaisuutta on syytä pitää tarkkaan silmällä taskuvarkaiden varalta.

Ulkoasiainministeriö suosittelee matkustusilmoituksen tekemistä ennen matkaa Singaporeen.

singapore2

Singaporeen on pitkä matka

Singaporeen pääsee Suomesta kätevimmin lentämällä. Finnair lentää suoraan Helsingistä Singaporeen noin 12 tunnissa, ja suorat lennot maksavat halvimmillaan noin 600 euroa. Muita Suomen ja Singaporen välillä liikennöiviä lentoyhtiöitä ovat muun muassa Turkish Airlines, Malaysia Airlines, Lufthansa, China Southern sekä Cathay Pacific. Välilaskullinen lento kestää nopeimmillaan noin 16 tuntia.

Singaporen Changin lentokenttä on äänestetty useimmissa kilpailuissa maailman parhaaksi lentokentäksi, joten matkan yhteydessä voi olla mukava varata aikaa myös lentokentällä oleskeluun. Lentokentällä on matkustajien ilmaisessa käytössä muun muassa auringonkukka- ja perhospuutarha, nukkumiseen tarkoitettuja alueita sekä elokuvateatteri.

Majoittuminen Singaporessa on melko edullista, ja esimerkiksi kahden hengen huone maksaa Singaporessa halvimmillaan 20 euroa yöltä. Hotelleista saa edullisimman hinnan varaamalla majoituksen etukäteen, hostelleissa voi koittaa neuvotella hinnasta paikan päällä.

Liiku pienen maan sisällä

Liikkuminen Singaporen sisällä on helppoa, sillä julkisen liikenteen verkosto on kattava ja matkustaminen melko edullista. Jos maassa aikoo viipyä pidempään, voi olla viisasta hankkia esimerkiksi Lontoon Oysteriin verrattava EZ-link, johon voi ladata arvoa ja jolla voi matkustaa kätevästi kulkupelistä riippumatta matkakorttia vilauttamalla. Tarjolla on myös lyhyeen visiittiin sopivia Singaporen turistipasseja. Matkoista veloitetaan välimatkan mukaan. Singaporen julkisen liikenteen aikataulut ja hinnat löytyvät kätevimmin gothere.sg -palvelusta.

Singaporen junayhtiö SMRT on edullinen ja luotettava, ja junaverkosto kattaa kaikki maan merkittävimmät nähtävyydet. Junaliikenne eli  onkin maan tärkein liikenneverkosto, ja sitä käytetään eniten. Singaporelaiset bussit ovat huomattavasti hitaampia kuin junat, mutta ne liikennöivät myös melko kattavasti ympäri Singaporea. Bussi tarjoaa toki parempia maisemia kuin metroon verrattava juna, mutta linja-autoverkoston lippusysteemi on melko sekava, ja selkeimmin matkan hinnan saa selville kysymällä bussikuskilta.

Singaporessa on vasemmanpuoleinen liikenne ja liikennekäyttäytyminen melko sujuvaa. Auton vuokraaminen on melko harvinaista sillä julkinen liikenne kuljettaa turistit ympäri maan, lisäksi vuokraaminen on jokseenkin kallista.

singapore4

Viisumivapaa reissu

Suomalainen ei tarvitse viisumi matkustaessaan Singaporeen, jos tarkoituksena on oleskella Singaporessa korkeintaan 90 päivää kuuden kuukauden mittaisella ajanjaksolla. Passin on kuitenkin oltava voimassa vähintään kuusi kuukautta matkan päättymisen jälkeen.

Singaporeen matkatessa ei välttämättä tarvitse huolehtia sen kummemmin rokotteista. Tarkista kuitenkin aina ennen matkaa ajantasaiset rokotussuositukset vaikkapa rokote.fi-sivustolta.

Tippaa mutta älä syö vasemmalla kädellä

Tippaaminen on suositeltavaa myös Singaporessa, ja vaikka monet ravintolat saattavat lisätä laskun loppusummaan kymmenen prosentin palvelumaksun, ei raha todennäköisesti mene koskaan palveluhenkilökunnalle. Riippumatta siitä oliko palvelumaksua tai ei, on suositeltavaa jättää tarjoilijalle noin kymmenen prosentin suuruinen juomaraha. Pöytiin jätetyt tipit päätyvät harvoin tarjoilijoiden taskuihin, joten juomaraha on syytä antaa henkilökohtaisesti tarjoilijan käteen.

Kahviloissa, baareissa, ruokakojuissa tai lentokenttäravintoloissa ei tarvitse tipata. Myöskään taksikuskit eivät odota saavansa tippiä.

Singaporelainen ruokakulttuuri on yhdistelmä malesialaista, kiinalaista, intialaista ja länsimaista ruokakulttuuria.  Valtaosa ruuista syödään haarukalla ja lusikalla, jolloin ruokaa liikutellaan ja leikataan vasemmassa kädessä olevan haarukan avulla ja syödään oikeassa kädessä olevalla lusikalla. Nuudelit syödään syömäpuikoilla ja osa malesialaisesta ja intialaisesta ruuasta syödään ronskisti käsin. Vältä kuitenkin vasenta kättä syömäpuuhissa.

Syö katuruokaa

Singaporessa on loistava katuruokakulttuuri, ja edullisia herkkuja on tarjolla useimmissa kadunkulmissa. Valitse koju jossa on pisin jono, sillä silloin ruoka on takuulla tuoretta.

Herkullinen Tow Huay on makea tofuannos, joka muuttaa käsityksen tofuruuista. Kiinalainen superpehmeä tofu tarjoillaan esimerkiksi inkiväärillä maustetun siirapin, maapähkinöiden, seesamitahnan tai vaikkapa kookosmaidon kanssa.  Singaporelaisessa versiossa tofun kyljessä on useimmin siirappia. Herkkua on tarjolla kylmänä ja kuumana, ja parhaillaan se toimii viilennyksenä kuuman päivän päätteeksi. Annos Tow Huaya maksaa noin 50 senttiä.

Singaporelainen Ice Kacang on makea sekamelska, joka muodostaa herkullisen kombinaation eri väreistä ja koostumuksista. Annos pitää sisällään jäätä, värillisiä hedelmäsiirappeja, punaisia papuja, makeutettua maissia, hyytelöä, siemeniä, pähkinöitä ja strösseliä. Lisäksi myyjä voi heittää sekaan mitä vain antamaan herkulle oman lisäyksensä. Ice Kacang -kojuja löytyy useimmista singaporelaisista food courteista, annos kylmää herkkua maksaa noin 50 senttiä.

Keskustele Singaporesta

Kuvat: Flickr/kahwailin, Flickr/Eustaquio Santimano, Flickr/Chai Sabz, Flickr/williamcho

  • Lähetä sähköpostitse
  • Jaa Twitterissä
  • Jaa Facebookissa
  • Jaa LinkedInissä

Kommentit (1216)

  • Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Majoitustietokanta

Tietokannassa 17 majapaikkaa, 0 ilmaismajoitusta ja 7 kommenttia.

Uusin majapaikka:
Satunnainen majapaikka:

Aiheeseen liittyvät keskustelut

Uusimmat tarjoukset

Suosituimmat maat

Thaimaa

Thaimaa on Kaakkois-Aasiassa sijaitseva suosittu lomakohde, jonka pitkät rannat ja edullinen…

Italia

Italiasta riittää moneksi; historiaa Rooman Colosseumilla, romantiikkaa Veronassa Roomeon…

Espanja

Espanjaan matkatessaan sukeltaa maailmaan, joka on niin kaukana suomalaisesta, kuin vain Euroopan…

Australia

Australia on eteläisellä pallonpuoliskolla sijaitseva mannervaltio, joka on maailman pienin manner,…