Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Slovakia - Pallontallaajat.net

Slovakia

Slovakia

Väkiluku: 5,4 milj.
Pinta-ala: 49 035 km2
Pääkaupunki: Bratislava
Kieli: Slovakia
Valtiomuoto: Tasavalta
Muita kaupunkeja: Kosice, Presov
Naapurimaat: Unkari, Ukraina, Puola, Tsekki, Itävalta
Valuutta: Euro
Kansainvälinen suuntanumero: +421
Jännite: 220V

YLEISTÄ

Slovakia on Keski- ja Itä-Euroopan kohtaamispisteessä sijaitseva valtio. Paikalliset kokevat itsensä pääosin länsieurooppalaisiksi, ja takuuvarman väittelyn saa aikaiseksi kutsumalla heitä itäeurooppalaisiksi.
 

MATKUSTAMINEN

LENTÄMINEN

Suomesta on helppo lentää Slovakiaan. Suoria yhteyksiä ei juuri ole, mutta yhdellä välilaskulla Slovakiaan lentää noin neljässä tunnissa.

Suomen ja Slovakian välisiä lentoja tarjoaa muun muassa Lot Polish Airlines ja Czech Airlines.

Halpalentoyhtiö Ryanair lentää Bratislavaan esimerkiksi Lontoon Stanstedin kentältä.
 

JUNA

Slovakian juna-aikataulut löytyvät Internetistä, mutta rautatieasemalla junan aikataulu kannattaa varmistaa vielä aseman henkilökunnalta.

Slovakiasta käsin pääsee hyvin junalla myös ulkomaille. Esimerkiksi Wieniin pääsee junalla tunnissa.

PAIKALLISLIIKENNE

Slovakiassa on hyvät bussi- ja junayhteydet maan sisällä. Pääkaupungissa Bratislavassa julkinen liikenne koostuu kolmesta eri liikennevälineestä: raitiovaunuista, linja-autoista sekä johdinautoista.

Julkisen liikenteen lippuja myydään lehtikioskeissa ja pysäkeillä sijaitsevissa automaateissa. Kertaliput tulee leimata.

Bratislavan kaupungin paikallisliikenne
 


www.slovensko.com
www.finlanfembassy.sk
www.slovakiatravels.com

  • Lähetä sähköpostitse
  • Jaa Twitterissä
  • Jaa Facebookissa
  • Jaa LinkedInissä

Kommentit (1216)

reetta

21.5.2003

Slovakia on mahtava maa! Kalja on vähintään yhtä hyvää kuin Tsekeissä ja vielä halvempaa.. Kauniita kaupunkeja ja upeat Tatras vuoristot, rentoa meininkiä ja iloisia ihmisiä. Itse en keksi mitään negatiivista sanottavaa. Kannattaa vierailla nyt kun suuret turistijoukot eivät ole paikkaa vielä vallanneet, kuten valitettavasti juuri Prahassa on käynyt. Bratislava on mukava sekoitus vanhaa ja uutta eikä se ole liian iso kaupunki kierreltäväksi. Suosittelen lämpimästi 🙂

Vaara

18.8.2003

Yhdyn edellisen sanoihin! Slovakialla on paljon tarjottavaa, eivätkä turistit (vielä) ole löytäneet sen ihanuuksia. Halpa, kaunis ja yllätyksiä täynnä oleva maa. Ja täysin aliarvostettu. Ensi kesänä ehkä vaeltamaan Tatras-vuoristoon…

Ari

20.6.2004

Bratislava ja Poprad on ihan jees. Popradista hyva yhteys Tatroille ja mainiot retkeilymahdollisuudet. Mut kaikki meneekin sitten ihan perseelleen kun menee naiden kahden turistikeskuksen ulkopuolelle. Kosice on aika karsee, juna-asemilla yleensa todella toykea kohtelu ym.

Lahdin itse Popradista Folk-festareille ja laskemaan jokea. Turistitoimistolla valehdeltiin kulkuyhteyksista mita sattuu. Reissu jokea pitkin oli tylsin kokemus koko elamassani ja kaiken lisaksi ne huijas yli 10 euroa taksista et paasee takaisin pelimestoille. Kynyttajat kun ei maininneet et se halpa bussi, jolla paasee takaisin, ei kulkenut enaa.

Mistaan bussiasemilta ei loyda minkaanlaisia aikatauluja ja paikallisille ei vaan mene paahan, etta EN osaa puhua Slovakiaa. Vois edes kasimerkein tms, yrittaa selittaa jotain, muitta EI, ne vaan molottaa sita kieltaan, vaikka kuinka osoitat, ettet ymmarra..

Paasis vaan nyt mahdollisimman pian pois taalta! Mut safka on hyvaa ja bisse halpaa.

Memmu

22.6.2004

Hei Eevi,

joko lähdit Slovakiaan? No semmosta ohjetta antaisin, että jos haluat edullisesti ja ei niin extremesti retkeilemään kauniisiin vuoristomaisemiin, mene Krakovasta bussilla etelä- Puolaan Zakopaneen. Se on oikea retkeilymesta. Osta turisti – infosta Tatran reiteistä kartta. Sieltä voi varata jonkilaisen majoituksenkin. Itse kävimme Krakovasta käsin päivän patikkaretkellä siellä. Lähdimme aamulla aikaisin ja tulimme keskiyöllä takaisin Krakovaan. Ehkä kannattaisi yöpyä Zakopnessa ja retkeillä useammalle huipulle. Me kävimme 2100 km: n korkeudessa. Eväänä oli hiilihydraatteja leivän muodossa ja kaksi litraa vettä. Söimme vastaan osuneessa vuoristomajassa maailman ihaninta gulassia!kaikki sujui hienosti, menen tänä kesänä Slovakiaan mieheni kanssa ja menemme Tatralle uusimaan kokemuksemme. Retkeilypolut ovat kohtalaisen hyviä kulkea, mutta laita silti hyvät kengät ja varaudu vaihteleviin ilmasto-olosuhteisiin ja ota filmiä mukaan; kaunista on!

Minsku

29.6.2004

käykää zvolenissa, pieni kaupunki, älyttömän halpaa ja tosi kaunis! suosittelen!

Ei nimeä

28.7.2004

poprad turistikeskus?! *ihmeissään* no eihän kun slovakien pieksämäki.

Rajan ylityksestä: zakopanesta menee bussi joka kulkee slovakian rajan ohi, jossa voi hypätä pois, kävellä rajan yli ja odottaa slovakian puolella seuraavaa bussia popradiin josta pääsee taas junalla/bussilla ihan minne haluaa. junalla pääsee krakowasta ainakin kociceen, ja tsekkien (ja parin vaihdon) kautta Bratislavaan.

Banska Bysrtrica, Banska Stiavnica, Zilina, Kezmarok, tatrat, fatrat, kansallispuistot…onhan siellä monia mukavia paikkoja 🙂

eljaz

6.9.2004

Olin viime viikolla ensimmäistä kertaa Slovakiassa 4 päivän ajan.Se on maa jonne suosittelen tutustumista. Ihmiset ovat tavattoman ystävällisiä,vaikka yhteistä kieltä ei löytyisikään.Erityisesti maan hintataso (vielä) on suomalaiselle edullinen.Kaiken suomalaisen kalleuden keskellä on ollut ainutlaatuinen kokemus nauttia hyvin laadukkasta ruokailusta ravintolassa, ostaa edullisia vaatteita, tutustua museoiden tarjontaan, hiljaisesti seurata sivusta kuinka slovakialaiset hakeutuvat sinisen kirkon messuun.Iso osa ihmisistä jäi joutui jäämään ulkopuolelle tilanahtauden vuoksi.Oli elämys kuunella katusoittajan viulumusiikkia vanhassa kaupungissa ja paikallista rockia Tonavan rannalla.Viinit ja oluet ovat hyvin laadukkaita, slovakit osaavat suhteuttaa alkoholinkäytön elämäänsä, varmaan heillä olisi ihmettelemistä suomalaisessa “mäyräkoiraolutkultturissa?Hintatasosta (elo 04) : 170 skk söin hyvän aterian ravintolassa, olut maksoi 30 skk 0,5 lit,kun 1 euro = 40 skk. Ratikkalippu oli 14 skk,playstation 2 pelin olisin saanut ilman pelejä 700 skk.jne,jne….Menkää Slovakian tasavaltaan NYT,. siellä on vanhaa ja uutta,kaunista ja rumaa sopivasti tarjolla.Retrokauppa keskustassa oli mielenkiintoinen paikka.Kiva kaupunki.

ahoj

2.12.2004

Hei, olen seurustellut slovakialaisen kanssa jo monen monta vuotta ja vieraillut maassakin moneen kertaan. Kaunis maa, Todella ystavallisia ihmisia. Kielimuuri ei tunnu olevan haittana lainkaan. Bratislavakin on halpa mutta matkustakaapa Slovakian itapuolelelle, siella vasta halpaa onkin. Hinnat on tosin jo nousussa kovasti, joten nyt kannattaa menna kun viela on mahdollisuus “rajattomaan shoppailuun”.

Ravintolat todella halpoja, viina melkein ilmaista ja paljon halpoja kauppoja. Kauniita maisemia. Hauska tapaus tapahtui kun olimme menossa bussilla kaupunkiin, ja kesken matkan kuski nousi paikaltaan, antoi auton jatkaa matkaa ja lahti korjaamaan auki jaanytta ovea. Okei, ehka tapaus ei silloin tuntunut yhta hauskalta.

Harmi etta monella on viela Slovakiasta aika negatiivinen kuva. Itse asiassa todella kaunis maa, kannattaa kokea. Bratislavasta on Wieniin vain 45min bussimatka joten ei muuta kuin lomaa jatkamaan sinne (tai halvempi lento, jos ei ota jatkolentoa Prahasta Bratislavaan vaan lentaakin suoraan Hki-Wien ja sielta bussilla Slovakiaan.)

Sanna

22.5.2005

Slovakiassa parasta on ehdottomasti Banska Bystrica! Jos vaan ootte Slovakiassa niin suosittelen tätä kaunista ja idyllistä kaupunkia keskellä slovakiaa. Rakastuin siihen täysin ja aina pitää päästä uudestaan!

Arviina

3.8.2005

Ei taida olla Bratislavaan suoria lentoja Suomesta. Pitää mennä joko Wieniin (junalla Bratislavaan n1,5h) tai sitte Budapestiin josta on vähän pidempi matka. Suosittelen Bratislavaa kyllä lämpimästi kaikille! Helsinkiä asukasluvultaan pienempi kaupunki, tosi kaunis vanhakaupunki (Itä-Euroopan noin seitsemästä käymästäni kaunein), ja sopivan vähän turisteja rauhallisen loman viettoon. Biletysmestoja me ei kuitenkaan löydetty, ja Bratislavassa saattaa loppua tekeminen jos on kauemmin kuin muutaman päivän. Mutta kannattaa poiketa ehdottomasti jos Itä-Euroopassa päin reilailee!

TheFu

23.5.2006

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
The Guide to the Slovak Republic
Paljon yleistä tietoa Slovakiasta

TheFu

23.5.2006

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
Another Guide to Slovakia
Lisää yleistä tietoa Slovakiasta

TheFu

23.5.2006

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
Tourist Guide to Slovakia
Lisää hyödyllistä tietoa

TheFu

23.5.2006

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
Official sites of Bratislava
Slovakian pääkaupungin Bratislavan viralliset kotisivut

Kallu

20.2.2008

Moi. Kiinnostaako Tatra-vuoristo, Slovensky raj-kansallispuisto =Slovakian paratiisi tai Mala Fatran kansallispuisto. Lue kokemuksiani http://www.vaelluksillasielljatll.blogspot.com

Kallu

20.2.2008

Slovakiaa suosittelen. Halpa ja kiva maa. Upeita kohteita Tatra, Mala Fatra ja Slovensky raj eli Slovakian paratiisi. Vaellustarinoita niistä löydät osoitteesta http://www.vaelluksillasielljatll.blogspot.com. Siitä löydät myös paljon nettiosoitteita.

  • Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Majoitustietokanta

Tietokannassa 27 majapaikkaa, 0 ilmaismajoitusta ja 49 kommenttia.

Uusin majapaikka:
Satunnainen majapaikka:

Aiheeseen liittyvät keskustelut

Road trip koronan ai...
  • 24 viestiä
  • Viimeisin: mpala, 7 kuukautta sitten

Uusimmat tarjoukset

Suosituimmat maat

Thaimaa

Thaimaa on Kaakkois-Aasiassa sijaitseva suosittu lomakohde, jonka pitkät rannat ja edullinen…

Italia

Italiasta riittää moneksi; historiaa Rooman Colosseumilla, romantiikkaa Veronassa Roomeon…

Espanja

Espanjaan matkatessaan sukeltaa maailmaan, joka on niin kaukana suomalaisesta, kuin vain Euroopan…

Australia

Australia on eteläisellä pallonpuoliskolla sijaitseva mannervaltio, joka on maailman pienin manner,…