Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Suomi - Pallontallaajat.net

Suomi

Suomi

Väkiluku: 5,3 milj.
Pinta-ala: 338 144 km2
Pääkaupunki: Helsinki (583 350 as.)
Kieli: Suomi, Ruotsi
Valtiomuoto: Tasavalta
Muita kaupunkeja: Tampere (210 000 as.), Jyväskylä (130 800 as.), Oulu (141 300 as.)
Naapurimaat: Venäjä, Norja, Ruotsi, Viro
Valuutta: Euro
Kansainvälinen suuntanumero: +358
Jännite: 230V
 

YLEISTÄ

Suomen matkailu tuo elämyksiä myös Suomessa asuville, erityisesti kesällä suomalaiset kaupungit tarjoavat parastaan. Turun saaristo, Keski-Suomen järvet, etelän kaupungit ja Lapin luonto ovat vain pieniä esimerkkejä siitä, miten myös kotimaan matkailu voi tarjota erilaisia maisemia ja upeita elämyksiä.

MATKUSTAMINEN

Vaikka Suomessa on pitkät välimatkat, matkailu on suhteellisen helppoa. Rautatie kattaa kaikki suurimmat kaupungit ja linja-autot kulkevat sinne, minne juna ei pääse. Myös tiet ovat hyvässä kunnossa.

JUNA

Suomen valtion rautatie VR kattaa Suomen kaupungit Hangosta Kolariin. Rautatiet eivät ulotu Koillismaalle ja pohjoisimpaan Lappiin, mutta muuten junalla pääsee matkustamaan suomessa melko sujuvasti. Junat ovat melko luotettavia, mutta varsinkin talviaikaan kannattaa varautua myöhästelyyn. Suomesta pääsee myös sujuvasti junalla Venäjälle.

Alennukset

VR tarjoaa alennuksia muutamille ryhmille: opiskelijoille, eläkeläisille, lapsille, varusmiehille, lehdistölle, ryhmille ja perheille.


Opiskelijat saavat sekä kauko- että lähiliikenteestä 50 prosenttia alennusta VR:n hyväksymällä opiskelijakortilla. Lisätietoa:

Myös eläkeläiset saavat kauko- ja lähiliikenteestä 50 prosenttia alennusta. Alennuksen saa automaattisesti, jos on yli 65-vuotias. Alle 65-vuotiaiden eläkeläisten tulee hankkia VR:n oma eläkeläiskortti (VR E-kortti), joka maksaa 9 euroa.

Alennusta saavat myös niin lapset kuin perheet. Alle 6-vuotiaat  lapset matkustavat junassa maksutta ilman istumapaikkaa. 6-16-vuotiaat lapset matkustavat junassa juniorilipulla, joka oikeuttaa 50 prosentin alennukseen.

Perhelipulla yksi 6-16-vuotias matkustaa maksutta yhden aikuisen kanssa, kun aikuinen maksaa täyden hinnan junalipusta.

VR tarjoaa varusmiehille ja siviilipalvelusta suorittaville 50 prosentin alennuksen junalipuista. Alennuksen saadakseen tulee lippujenoston yhteydessä näyttä varusmies- tai siviilipalvelusmieskortti.

Kaukoliikenteen yhteyksille voi hakea ryhmäalennusta, jos matkustaa kolmen hengen ryhmässä. Tuolloin alennus on 15 prosenttia. Jos ryhmässä on vähintään 11 henkilöä, on ryhmäalennus 20 prosenttia.

BUSSI

Suomessa liikennöiviä kaukoliikenteen bussimatkoja tarjoavat esimerkiksi Matkahuolto ja ExpressBus.

ExpressBus tarjoaa tiettyjä reittejä, jotka kattavat pääosin eteläisen Suomen. Pohjoisin pysäkki on Rovaniemi. ExpressBus tarjoaa alennuksia  muun muassa opiskelijoille, eläkeläisille, lapsille ja lehdistölle.

Matkahuollon bussiliikenne kattaa melko hyvin koko Suomen, myös pohjoisimmat paikkakunnat. Alennusta matkahuollolta saa esimerkiksi opiskelijat, varusmiehet ja lapset.

LENTÄMINEN

Suomessa on 24 lentoasemaa, joten maan sisäiset lentoyhteydet toimivat hyvin. Kotimaan sisäisiä lentomatkoja tarjoaa esimerkiksi Finnair, Blue1, Flybe ja Norwegian.
 


www.visitfinland.com

  • Lähetä sähköpostitse
  • Jaa Twitterissä
  • Jaa Facebookissa
  • Jaa LinkedInissä

Kommentit (1216)

Pinja

22.4.2002

Suomi on hyvä paikka elää siinä mielessä,että meillä on melko turvallista täällä pohjoisen sydämmessä ja siksi niin moni on valmis maksamaan korkeasta elintasosta ja kestämään kylmää=)

Sammy

23.4.2003

Kun välillä oleilee ulkomailla huomaa, kuinka hyvä maa Suomi loppuen lopuksi on.

Joni

25.6.2004

On tää Suomi paras.Ei ole kaikkea töhritty spraylla,kaupungit on sopivan pieniä,luontoa ja järviä löytyy.

Ei ole köyhyyttä(samassa suhteessa kuin esim.Venäjällä),ei liikaa ihmisiä,ja nämä vähätkään eivät höpötä turhia vaan avaavat turpansa vain kun tarviaa.

Ja historia…tätä maata on vainottu mutta yksin isoisämme vihollisen löivät takaisin =) .

sake

10.12.2004

Oon paljon reissannu, Arvostakaa ihmiset tilaa. Omaa rauhaa, omanlaisia ihmisiä. Mäkin varmaan muutan eläkepäiviksi lämpöön, mutta aina kiihkolla palaan – kuin muuttolintu.

Ei nimeä

24.1.2005

On mielenkiintoista seurata sita miten Suomea verrataan esimerkiksi Venajaan, Puolaan tai yleensakin joihinkin sellasiin maihin jotka muutamia vuosikymmenia aiemmin olivat eraan poliittisen ikeen alla. Tietenkin asiat ovat paremmin – vai ovatko? Olisi mielenkiintoista vertailla Suomen oloja ihan rehellisesti esimerkiksi Puolan tai Unkarin vallitseviin oloihin Lantisen / Etelaisen Euroopan maista nyt puhumattakaan. Joskus tuntuu silta etta siina missa Keski- / Ita-Euroopan maat ovat ottaneet suuria askelia eteenpain, Suomessa kehitys on ollut painvastaista. Tietenkaan asiasta ei voi puhua ilman tunnelatausta, on paljon helpompaa keskustella siita kummassa maassa on kivempaa elaa jos ei ole kotoisin kummastakaan. Lopultakaan lieneeko silla kauheasti merkitysta jos kaupungilla on muutama talo joille ei ole tehty mitaan sotien jalkeen tai jos kaduilla on roskia. Mielestani paljon enemman on merkitysta ihmisilla ja heidan asenteellaan. Itseriittoisen kuppikunnan vetaminen ja itsensa rajaaminen ihmiskontakteilta on tietysti jokaisen valinta ja se lienee asia jota en koskaan Suomessa asuttuani sisaistanyt.

Tama ei suinkaan tarkoita etta kaikissa maissa asiat olisivat paremmin, olisi vain mukava joskus huomata ihmisten osaavan suhtautua kriittisesti myos oman kotimaansa autuuteen.

pioneer53

19.6.2005

Suomi on aina kotimaa ja täällä on kaunista, mutta ihmiset on aika sisäänpäin lämpeneviä ja kylmiä varsinkin näissä pienissä paikoissa.. selän takana kyllä osataan puhua, kun kylän pojat ei oo ikinä edes käynyt kylän raitin ulkopuolella.

Miikka

28.7.2005

Suomi on kotimaani ja olen siitä tosi ylpeä, Suomi on paras maa ja täällä on hyvä ilmasto ja mukavat lumiset talvet. Maa jossa on kauniit maisemat katseltavana kun matkustaa,järviä ja metsiä, Pohjoisessa tuntureita ja vielä on sitä erämaan rauhaa!!

  • Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Majoitustietokanta

Tietokannassa 61 majapaikkaa, 1 ilmaismajoitusta ja 34 kommenttia.

Uusin majapaikka:
Satunnainen majapaikka:

Aiheeseen liittyvät keskustelut

Road trip koronan ai...
  • 24 viestiä
  • Viimeisin: mpala, 7 kuukautta sitten

Uusimmat tarjoukset

Suosituimmat maat

Thaimaa

Thaimaa on Kaakkois-Aasiassa sijaitseva suosittu lomakohde, jonka pitkät rannat ja edullinen…

Italia

Italiasta riittää moneksi; historiaa Rooman Colosseumilla, romantiikkaa Veronassa Roomeon…

Espanja

Espanjaan matkatessaan sukeltaa maailmaan, joka on niin kaukana suomalaisesta, kuin vain Euroopan…

Australia

Australia on eteläisellä pallonpuoliskolla sijaitseva mannervaltio, joka on maailman pienin manner,…