Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Sveitsi matkailuinfo

Sveitsi

Sveitsi

Pääkaupunki: Bern (127 500 as.)
Väkiluku: 8 milj. as.
Pinta-ala: 41 290 km2
Valtiomuoto: valtioliitto
Valuutta: Sveitsin frangi (CHF)
Sähkö: 230V/50Hz, sveitsiläinen pistoke
Viralliset kielet: Saksa, Ranska, Italia ja Retoromania
Muita kaupunkeja: Zürich, Geneve, Basel
Naapurimaat: Saksa, Italia, Itävalta, Liechtenstein ja Ranska
Kansainvälinen suuntanumero: +41
Aikaero: UTC +2

Sveitsissä ei ole juuri mitään, mitä muualta ei löytyisi. Suomesta löytyy enemmän järviä, jäätiköt ovat Islannissa isompia ja Nepalissa vuoret korkeampia. Sveitsissä kuitenkin on kaikki nämä ja paljon muuta pienellä alueella hyvin lähellä toisiaan, ja jo parin tunnin junamatkan aikana voi nähdä täysin erilaisia maisemia.

Keskellä Eurooppaa sijaitseva pieni Sveitsi onkin paitsi lyhyiden etäisyyksien, myös henkeäsalpaavien maisemien ja upeiden talviurheilukohteiden maa. Sveitsi sopiikin loistavasti reissaajalle, joka hakee matkoiltaan mahtavia ulkoilmaelämyksiä. Maassa on myös hyvät shoppailumahdollisuudet, ja vaikka Sveitsin hintatasoa pidetäänkin melko korkeana, voi suomalainen siitä huolimatta tehdä maassa hyviä löytöjä. Pääkaupunki Bern sijaitsee kätevästi maan suurimpien kaupunkien keskellä, joten sieltä on lyhyt matka niin Geneveen kuin Zürichiin.

Lentäminen edullista, paikan päällä kallista

Sveitsiin ei ole hirmu kallista matkustaa, ja lentoliput Helsingistä Zürichiin maksavat noin 200 euroa. Halvimmat liput saa, kun matkustaa alkukeväästä tai loppusyksystä. Kalleimmillaan liput ovat kesäsesongin aikaan. Edullisimmillaan liput Helsingistä Zürichiin ja takaisin irtoavat reilulla 150 eurolla.

Hintataso Sveitsissä on hieman korkeampi kuin Suomessa, ja se näkyy myös elintarvikkeiden hinnoissa. Esimerkiksi ateria edullisessa ravintolassa maksaa yhdeltä noin 15 euroa, hostelliyö Bernissä noin 30 euroa.

sveitsi4

Sveitsi on aktiivi- ja kaupunkilomien kohde

Sveitsiin mennään kaupunkilomalle, laskettelemaan, vaeltamaan ja kiertelemään pikkuruisia vuoristokyliä. Aktiivilomailijalta ei tekeminen puutu, sillä upeita maisemia ja mahtavia luontokohteita riittää ympäri vuoden. Kaupunkeihin tykästynyt lomailija voi vierailla useissa sveitsiläisissä kaupungeissa jopa lyhyen visiitin aikana, sillä kaupunkien väliset matkat ovat todella lyhyet, ja esimerkiksi Zürichistä matkaa maan pääkaupunkiin Berniin puolessatoista tunnissa.

Lämpimintä Sveitsissä on kesäkuusta elokuuhun, jolloin vuorokauden keskilämpötila on lähellä 20 astetta. Kylmintä on joulu- ja tammikuussa, kun lämpötila on lähellä nollaa. Eniten sataa lämpiminä kesäkuukausina.

Sveitsissä on monta virallista kieltä

Sveitsi on tunnettu puolueettomuudestaan ja rauhanomaisuudestaan, eikä maa esimerkiksi ollut osallisena kummassakaan maailmansodassa.

Maassa näkyy selvästi kolme erilaista, alueittain jakautunutta kulttuuria. Saksaa puhuvalla alueella ollaan täsmällisiä ja siistejä, ranskankielisellä alueella lipitellään viiniä hienostuneesti, italiankielisessä kaakossa taas hengaillaan ilman huolen häivää aukioilla. Yhdessä nämä muodostavat sveitsiläisen moniulotteisen kulttuurin.  Siitä kertoo myös se, että Sveitsissä puhutaan useita kieliä, ja alueesta riippumatta reissaaja voi puhua saksaa, italiaa, ranskaa tai englantia.

Sveitsissä ei ole virallista valtionuskontoa, eikä uskonto juuri näy Sveitsissä vierailevalle. Noin kaksi kolmannesta väestöstä on joko katolisia tai protestantteja, ja noin kymmenen prosenttia sveitsiläisistä ei kuulu mihinkään uskontokuntaan.

Varo taskuvarkaita ja lumivyöryjä

Sveitsi on turvallinen matkakohde, mutta maassa vieraillessa kannattaa seurata paikallisia tiedotusvälineitä sään ja tieliikenteen suhteen ja noudattaa niitä koskevia määräyksiä. Suurissa kaupungeissa, kuten Zürichissä, Bernissä ja Baselissa on syytä olla varuillaan taskuvarkaiden varalta.

Talvisin hiihtokeskuksissa tulee olla varuillaan lumivyöryjen varalta, ja noudattaa niihin liittyviä viranomaisten ja hiihtokeskusten ohjeistuksia tarkasti.

Suomen ulkoasianministeriö suosittelee matkustusilmoituksen tekemistä ennen matkaa Sveitsiin.

sveitsi2

Nuku kaupungissa hotellissa, alppikylässä mökissä

Paras tapa päästä Suomesta Sveitsiin on lentää. Helsingin ja Zürichin välisiä lentoja tarjoavat muun muassa Lufthansa, Airberlin, Airbaltic sekä SAS ja Finnair. Lentoaika suoralla lennolla on vajaat kolme tuntia.

Majapaikka riippuu siitä, missä päin Sveitsiä matkustaa. Kaupungeissa kannattaa majoittua hostelleissa, hotelleissa tai kotimajoituksessa, maaseudulla taas mökeissä ja retkeilymajoissa. Alppivaelluksella yöt saa mukavasti kulumaan alppimajassa ja hiihtoreissulla mökissä.

Kahden hengen huone alppimajassa ruokailuilla maksaa halvimmillaan noin sata euroa, kahden hengen hotellihuone Zürichissä hieman alla sata euroa ja yhden hengen kotimajoitus Genevessä noin 50 euroa yöltä.

Sveitsin sisällä liikkuminen helppoa

Sveitsin sisäinen liikenne on esimerkillistä, sillä maassa kulkevat junat ja bussit ovat moderneja, nopeita ja siistejä. Merkittävin liikenneväline on juna, sillä Sveitsissä on hyvin vähän kaupunkien välistä bussiliikennettä.

SBB-CFF-FF -nettisivuilta voi varata matkan kätevästi, ja varausvaiheessa ilmoitetaan paitsi perustiedot junasta, myös onko reitille odotettavissa paljon vai vähän muita matkustajia. Vajaan kolmen tunnin junamatka Zürichistä Geneveen maksaa ilman alennuksia noin 35 euroa, mutta kaikille tarjolla olevalla maksullisella Half-Fare -alennuskortilla hinnasta saa puolet pois. Alennuskortti käy myös useimpiin busseihin. Tarjolla on myös monia muita alennuskortteja, joten omalle matkalle parhaiten sopiva kortti löytyy helposti.

Sveitsin paikkakuntien välinen julkinen liikenne painottuu juniin, ja pitkänmatkan busseja ei ole samassa merkityksessä kuin Suomessa. Pienillä paikkakunnilla liikennöi postibusseja, joilla pääsee helposti perille.

Vaikka sveitsiläisten kaupunkien väliset välimatkat eivät ole kovin pitkiä, tarjoaa useampi lentoyhtiö maansisäisiä lentoja. Swiss Airlines lentää Zürichin, Baselin, Geneven ja Luganon välillä, Darwin Airline taas liikennöi Luganon ja Geneven välillä.

Autolla ajaminen Sveitsissä ei juuri poikkea Suomessa ajamisesta: liikennesääntöjä noudatetaan hyvin, vähäisestäkin ylinopeudesta rapsahtaa sakot ja ajo-olosuhteet ovat joskus hyvin haasteelliset. Vuoristossa ajellessa on syytä muistaa, että ylämäkeen ajavalla on aina etuajo-oikeus suhteessa alamäkeen ajavaan, eikä olosuhteisiin tottumattoman kannata edes yrittää kiihdyttää samoihin vauhteihin teihin tottuneiden paikallisten kanssa. Talvella tulee käyttää talvirenkaita. Moottoriteiden käytöstä tulee maksaa noin 33 euron suuruinen tienkäyttömaksu, jota vastaan saa tuulilasiin liimattavan vignette-tarran.

sveitsi3

Matkusta henkilökortilla

Suomalainen ei tarvitse viisumia matkustaessaan Sveitsiin. Passi ei ole ainoa käypä matkustusasiakirja, vaan myös virallinen suomalainen henkilökortti käy.

Ennen Sveitsin matkaa ei tarvitse huolehtia rokotuksista, sillä riittää, että perusrokotukset ovat voimassa. Katso kuitenkin ajantasaiset rokotussuositukset aina ennen matkaa vaikkapa rokote.fi-nettisivustolta.

Monipuolinen ruokakulttuuri

Sveitsiläisissä ravintoloissa ei tarvitse tipata, sillä juomaraha sisältyy laskuun. Jos palvelu on erityisen hyvää, voi laskun loppusumman pyöristää ylöspäin tai lisätä viitisen prosenttia loppusummaan. Myöskään hotelleissa tai baareissa ei tarvitse jättää juomarahaa.

Sveitsiläinen ruokakulttuuri vaihtelee alueittain, ja jokaisella alueella on omat erikoisuutensa. Ranskankielisellä alueella Ranskan vaikutus näkyy myös lautasella, ja siellä vallitsee ranskalainen ruokakulttuuri. Alppien eteläpuolella syödään paljon italialaista ruokaa, ja saksankielisellä alueella saksalaisesta ruokakulttuurista tuttuja raskaita ruokia. Saksankielisen alueen tyypillisimpiä annoksia ovat esimerkiksi röstiperunat, juustoruuat ja fondue.

sveitsi1

Pieni pääkaupunki Bern

Sveitsin pääkaupunki Bern on melko pieni kaupunki 130 000 asukkaallaan. Bern sijaitsee Sveitsin saksankielisellä alueella ja kaupunki sijoittuu Aare-joen muodostamaan niemeen. Pieni Bern on helppo kohde matkailijalle, sillä kaupungin keskusta on täysin käveltävissä. Unescon maailmanperintökohteiden joukkoon listattu Bernin vanha kaupunki on loistava kävelykohde, sillä siellä riittää nähtävää reilun kuuden kilometrin matkan mitalta.

Bern on museoiden kaupunki ja suosituimpien museoiden joukkoon kuuluvan muun muassa Albert Einsteinin kotitalo, Bernin historiallinen museo, taidemuseo sekä esimerkiksi Sveitsin alppimuseo. Museoiden lisäksi Bern tarjoaa tekemistä kukkuloilta avautuvien näkymien ihastelusta paikallisen jääkiekkojoukkueen SCB Bernin pelien katseluun.

Juhlijan kansainvälinen Zürich

Zürich on Sveitsin suurin ja kansainvälisin kaupunki, sillä joka kolmas kaupungin 390 000 asukkaasta on kotoisin jostain muualta kuin Sveitsistä. Myös Zürichissä puhutaan pääasiassa Sveitsin saksaa. Zürichissä riittää tekemistä kulttuurin saralla, sillä kaupungissa on valtavasti museoita, taidegallerioita ja elokuvateattereita.

Kulttuurin lisäksi Zürich tarjoaa todella vilkasta yöelämää, ja kaupungissa onkin valtava määrä klubeja ja baareja, jotka tarjoavat vierailleen ikimuistoisia iltoja. Valtaosa klubeista sijaitsee Zürichin läntisessä kaupunginosassa. Zürichin vierailuun voi yhdistää mainiosti myös lasketteluloman, sillä lähin hiihtokeskus Flumseberg sijaitsee alle sadan kilometrin päässä kaupungista.

Ranskankielinen Geneve

Sveitsin itäosassa, aivan Ranskan rajan lähellä sijaitseva ranskankielinen Geneve on maan toiseksi suurin kaupunki. Geneve oli alun perin itsenäinen valtio, mutta liittyi osaksi Sveitsiä 1800-luvulla. Geneveläiset ovatkin erittäin ylpeitä juuristaan, ja parhainta palvelua kaupungissa saa yhä ranskaksi.

Geneven julkinen liikenne toimii mainiosti, ja jokainen kaupungin hostellissa tai hotellissa majoittuva turisti saa majapaikaltaan ilmaiseksi lipun, jolla pääsee nauttimaan sujuvasta paikallisliikenteestä. Kaupunki on kuitenkin helposti käveltävissä, ja erityisesti vanha kaupunki kannattaa ottaa haltuun jalan.

 

Keskustele Sveitsistä Pallontallaajien keskustelupalstalla

Kuvat: Flickr/MichaelGro, Flickr/Y. Ballester, Flickr/Fr Antunes, Flickr/Ronile35

  • Lähetä sähköpostitse
  • Jaa Twitterissä
  • Jaa Facebookissa
  • Jaa LinkedInissä

Kommentit (1216)

Juha

12.6.2001

Luzern on todella kiva kaupunki. Mukava keskusta, ei mikään suurkaupnki ja muutama hyvä baari. Vieressä taivaisiin kohoavat Alpit. Eikä hinnat suomalaiselle mitään mahdottomia ole. Zurichiä on myös mielestäni jotkut turhaan moittineet. Sieltä löytyy menoakin.

Kaisa

6.3.2002

Mie pidin myös Zurichista. Sveitsi on niin ihana maa, kun on vuoria. Ja pärjää monella eri kielellä. Puistot olivat jotenkin karuja, vaikka toisaalta viihtyisiä. Tuli vaan ainakin muutamassa puistossa sellainen olo, että täällä on varmaan 1000 huumeruiskua. Sveitsistä saa jotain irti muutamassakin päivässä. Kannattaa käydä jossain kaupungissa ja josain kylässä. Se on tietty ihan mistä kukakin tykkää 🙂

jokunen

14.5.2002

Älkää vain jättäkö Sveitsiä käymättä reissuillanne. Se on ihan valtavan mahtava maa! Eikä siellä edes ole niin kallista, mitä väitetään. Suunnilleen Suomen hinnoissa. Muutenkin elintasossa ovat päässeet lähellä kotimaista tasoa… 😉

jokunen

14.5.2002

Niin ja se vielä Sveitsistä, että kannattaa katsoa tarkkaan, minkä firman junaan nousee. Siellä nimittäin on n kappaletta eri junafirmoja, joista kaikki ei oo mukana InterRail – hommassa. Yleensä ylös huipuille menevät junat on maksullisia.

Ja vielä… Sveitsissä sitten otatte aina sen hitaimman mahdollisen junan (mikäli ei oo mihinkään kiire). Nimittäin ne hitaat junat kulkee kaikista parhaita reittejä, “vuoristo ratoja”, sanan varsinaisessa merkityksessä. Nopeat junat paukauttavat tunneleissa vuorien läpi.

Päivi

19.5.2002

Luzern on kiva kaupunki kauniiden maisemien ympäröimänä.Junamatka Luzernista Luganoon on upea, samoin kuin Luzernista Interlakeniin. Lugano on todella kaunis paikka! Myös Sion on visiitin arvoinen. Läntisessä Sveitsissä ei ole niin hienot maisemat kuin idässä ja keskellä.Valitettavasti monet hienot reitit ovat maksullisia reilaajillekin; mm. Zermattiin menevä rata ja Interlakenista Grindelwaldiin. (Interlaken-Grindelwald meno-paluu n.300mk)

Vaara

4.5.2003

Jossain Sveitsin matkailuesitteessä oli joskus kuva vuorista ja teksti: “Once you learn their language, they will never let you go”. Se tiivistänee kaiken.

conquistador

20.5.2004

Zurich on ehdottomasti Sveitsin upein kaupunki. Jos olet reilaamassa elokuussa, niin poikkea zurichiin Street parade-nimisten konemusiikkifestivaalien aikaan. Yöpyminen oli melko kallista 33e/yö dormissa, mutta festareiden aikaan voit pystyttää teltan rantakadun varteen ilmaiseksi. Bern vaikutti hieman “hämärältä” kaupungilta, mutta sieltä käsin on helppo tutustua vaikka genevenjärven ympäristöön tai luzerniin, junamatkat 1,5-2h. Interlakenissa kannattaa ehdottomasti poiketa, jos käy sveitsissä. Interlaken ostbahnhofilta pääsee vaijerikiskojunalla Harder mann-nimiselle vuorelle(~16e), kiskojunan ylä-asemalla on mukava ravintola ja hienot näkymät Mont Blancille.(Jos on 120e ylimääräistä rahaa mukana niin voi matkustaa paikallisjunalla 3800m korkeudessa olevaan raflaan kyseiselle vuorelle). Kaikille reppuselkämatkustajille tiedoksi, että Sveitsin hintataso ruokakaupoissa on suunnilleen suomen tasoa.

Swiss-boy

9.8.2004

Jihaaaaa!!! Vuoden parhaimmat bileet on sitten takana, toisin sanoen maailman suurin tecno-paraati/tapahtuma. Upeaa oli! Musiikki oli mahtavaa ja ihmiset oli mukavasti pukeutunu…. Ilmeisesti nettiinkin tulee jossain vaiheessa tämän vuoden paraati-kuvat, mutta viime vuoden kuvia voi katsella http://www.streetparade.com Kannattaa tsekata! Suosittelen lämpimästi kyseistä tapahtumaa kaikille. Paraati pyörähtää käyntiin jälleen ensi kesänä ja silloin olen taas mukana, toivottavasti… Onko jollain kokemuksia kyseisestä paraatista? olis kiva kuulla muidenkin kokemuksia.

Muutenkin Sveitsi on aivan tajuttoman upea maa,kallis mutta upea. Jos jollain on aikaa ja RAHAA niin suosittelen Titliksellä käyntiä. Matka huipulle on kohtuullisen kallis, 80CHF, mutta näköala on päätä huimaava ja ei ihan kaikilla ole mahdollisuutta käydä iltapäiväkävelyllä keskellä kesää yli 3000 metrissä ja tepastella lumella. Tuli niin kotoinen olo… =)Toinen paikka on Matterhorn ja ylöspääsy on reilusti halvempi. Zürichin lähellä löytyy myös Pilatus ja sitten Sveitsin kuningatar-vuori, Rigi. Rigi on kuulemma kaunein vuori Sveitsissä vaikka korkeutta on vain reilut 1000 metriä.Että tälläistä.Suosittelen maata kaikille.

Suomalainen Sveitsissä

5.11.2004

Sveitsi on kaunis maa kuten Suomi, jos on kaunis ilma.Jos haluu haukata happea, niin näihin kannattaa hakeutua… Kerran se vaan kirpaisee…

35 eur, aikaa kuluu 8 tuntia (9.00 ->)Lauterbrunnen-Wengen-Mänlichen (Kävelyä 1,5 tuntia) alaspäin Klein Scheidegg-Wengen-Lauterbrunnen. Eväät mukaan ja maisemien ihailua UPEETA.

50 eur, aikaa kuluu 8 tuntia (9.00 ->)Engelberg-Titlis -EngelbergAlas kannattaa lähteä klo 14.00 ja pysähtyä trübseellä (kevelemään, eväitäsyömään alppiniitylle) Suomalaiselta ei ole mahdottomuus myöskään kiivetä Titliksen varsinaiselle huipulle (45 min ylös)… pois turistien jaloista… Normaali vaatetus ja vaelluskengät riittää. hyvä vauhti on kun ei hengästy ( huom vuoristosairaus). VALLOITA ELÄMÄSI ENSIMMÄINEN HUIPPU… täällä se on mahdollista. VARMASTI KOKEMUS JOKA EI POISTU MIELESTÄ.

Zürich:n Streetparade on konemusiikin ystävän paratiisi yli miljoonan ihmisen keskellä.

Mattis

29.11.2004

Basel on juuri sopivan kokoinen ja todella kaunis kaupunki Saksan ja Ranskan rajalla. Ihmiset ystävällisempiä kuin Zürichissä ja rennompia kuin pikkukaupungeissa. Suosittelen lämpimästi. Kaupungin läpi virtaava Rein-joki on näkemisen ja kokemisen arvoinen, varsinkin kun aurinko alkaa laskea. Jäin koukkuun, opettelin kielen, eivätkä ne päästä mua sieltä koskaan pois..;) Ei sillä että haluaisinkaan lähteä..

cappucino

15.1.2005

Sveitsi on hyvin hyvin kaunis maa. Vietin yhtenä kesänä 3 viikkoa Zürichin alueella ja ihastuin! Reillilläkin oli pakko päästä käymään, Berniin ja ranskankieliselle alueelle. Suosittelen, sillä kaikille löytyy jotakin!

Alma

27.3.2005

9kk au pair hommissa Bernissä…ja kesäksi takaisin! Suosittelen mm. uimista aare-joessa Bernissä, kapuamista Niesen vuoren huipulle, Fasnacht-juhlia helmikuussa, Murtenin pikkukaupunkia, pyöräilyä vuorilta alaville seuduille, Tessiinin kantonia (Lugano, Ah!)…Ota haaste vastaan: Tutustu kunnolla Sveitsiläisiin ihmisiin. Kestää muutaman hetken pidempään kuin kuvittelit…

Susku

26.4.2005

Geneve on Sveitsin ranskalaisin kaupunki, mutta sveitsiläiseen tyyliin siisti ja kaunis. Paljon suklaata ja kelloja… Keskusta on aika pieni ja helppo hahmottaa, tsekkaamisen arvoista ainakin Lac Lémanin ranta joutsenineen, suihkulähde, katedraali ja sen alapuolella ostoskadut, Rhone-joki, kukkakello…

poppis

9.6.2005

Sveitsissä tuli käytyä viime pääsiäisenä. Seitsemän päivää, kahdeksan kaupunkia! Winterthur, Zürich, Fribourg, Grinderwall, Berne, Montreux, Lausanne, Geneve..! Onneksi sveitsiläinen kamu jaksoi paahtaa mun mukana! Sveitsi on siitä kiva, että se on niin pieni ja kaikki on niin lähellä.

Rakastuin Alppeihin, ihastuin ihmisiin. Rentoa ja letkeetä meininkiä! Kannattaa ehdottomasti kokeilla!

Johannes

14.8.2005

Kiersimme Sveitsissä kesäkuussa viikon. Suosittelen lämpimästi! Lugano-StMoritz-Davos-Appenzell-Romanshorn-Zurich-Brienz-Lausanne-Montreux-ZermattReitti tuli tehtyä, erityisesti sykähdyttivät itäisen ja keski-Sveitsin hienot vuoret ja Jungfrau-alue, ja Zermatt, vaikka turistirysä olikin. Junat ja hissit hirveän kalliita, mutta ei voi yleistää että maa totaalisen kallis olisi. Lännen raskalaiskaupungit Lausanne ja Montreux eivät oikein miellyttäneet, vähän epäsiistiä muuhun näkemäämme verrattuna.

Saara-Maija

4.11.2005

Etelä-sveitsi ja Riazzino, Porte Brollan uimaranta ja helteiset päivät. Aivan uusi puoli sveitsistä avautui minulle viimeksi. En ollut aiemmin reissanut, kuin pohjois-sveitsiä mm. Zûrich, St. Gallen jne. Nyt löytyi kuitenkin ihan uusi maa alppien eteläpuolen. Keski-euroopan elokuiset tulvat unohtui, kun pääsi vuorien toiselle puolelle. Erityissuositus Porte Brollaan, maanpäällinen paratiisi, kirkasta vettä, helle päivä ja köllöttelee isojen kivenlohkareiden päällä ottammassa arskaa. Jos uskaltaa, voi hypätä kalliolta metrien päästä kirkkaaseen ja syvään veteen. Porte Brolla on lähellä Locarnoa, josta suora junayhteys muutama minuutti! Suosittelen kesä aikaan!!

Cheve

15.5.2006

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
MySwitzerland.com
Switzerland Tourism on koonnut nettisivuilleen tärkeimmät turisti-infot kulkuvälineistä majoitukseen. Mukavana lisänä on tärkeimpien turistikohteiden omat esittelyt.

selma

25.5.2006

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
SBB
Sveitsin julkisen liikenteen aikataulut, junalippujen sekä alennuskorttien hinnat löytyvät täältä. Puhuu saksaa, ranskaa, italiaa ja englantia. Myös ehdotuksia retkiksi maan sisällä sekä lähialueilla.

Marko77

22.3.2007

Joulukuun puolivälissä poikkesimme erään delegaation kanssa Genevessä ja kokemus oli hieno! Varsinkin Manorin joulu *köh* ruuhka ja hienot valot olivat kokemus sinänsä. Julkinen liikenne toimii ja ihmiset ovat ystävällisiä. Eikä ilmastossakaan ollut vikaa: aurinkolasit päähän ja paistattetelemaan päivää! 8)
Puolitoista vuotta kävin Verbierissä. Hieno mesta, jos tykkää laskettelusta tai vaikka Italian vastaisista Alpeista. Sydämeni taisi jäädä noiden kahden vierailun ansiosta Sveitsiin ikuisiksi ajoiksi!

Vihko

4.4.2009

Tuli 9 päivän reissu Zürich-St.Gallen-Insbruck(Itävalta) välillä pyörittyä. Ei tietenkään maana halvimmasta päästä, erityisesti matkusteluun paikasta toiseen pitää varata rahaa. Mahtavia maisemia, hienoja ja auttavaisia ihmisiä. Sveitsinsaksa eroaa normaalisaksasta jonkun verran, mutta hauskalta sekin kuulostaa ja se on ihan opittavissa. Pohjois- Sveitsi on kaunista aluetta, vaikka ei korkeimpia alppivuoria olekaan. Kauniita niittymaisemia & pikkukyliä. Schaffhousessa on mm. Euroopan suurin vesiputous.

Anna

7.4.2015

Olen juuri vaihdossa Sveitsissä ja kirjoitan blogia enimmäkseen viikonloppuretkistäni ja muista seikkailuistani Sveitsissä. Blogissani on paljon kuvia, mitkä mielestäni toimivat hyvin myös vinkkeinä paikoista missä kannattaa käydä.

http://annaabroads.blogspot.ch/

Paikallinen

20.6.2016

Tämä juttu ei ollut hyvin kirjoitettu. Sveitsissä on kallista. Hintataso ei ole Suomeen verrattavissa. Maassa, jossa mediaani palkka huitelee yli CHF6,000 kuussa, hinnat ovat korkeat. Jos suomalainen matkailija on tottunut halvimpaan mahdolliseen majoitukseen/ateriointiin/huvitukseen niitä löytää mutta henkilö, joka etsii hyvää laatua maksaa siittä paljon. Luulisin että tämän tekstin kohderyhmä ei ole pelkät interreilaajat… Kahvikuppi & vesi ei keskellä mitään maksaa sekin 8CFH per henkilö. Davosissa pelkkä kasvislautanen & juoma on CHF40-CHF50 paikkeilla. Luksushotelleissa saa laskea kuluttavansa CFH1,000/yö keskimäärin. Isolla porukalla auton vuokraaminen tulee halvemmaksi kuin junalla liikkuminen. Ajaminen on toki haastavaa vuoristossa mutta muuten ei. Sveitsin turvallisuus on heikentynyt huomattavasti viime vuosina. Pelkona ei ole edes enää taskuvarkaat (Zürich-Geneve junassa laukusta kiinni), vaan väkivalta ja murrot. Sveitsi on rikas maa, joka houkuttelee muitakin kuin turisteja. Jos haluat palan oikeaa Sveitsiä unohda Zürich, Luzern and Geneve tai Interlaken. Nämä on täynnä turisteja.. Itä-Sveitsistä löytyy paljon alueita, Graubünden on parempi kuin ranskankieline alue ja Bodensee-järvi (Konstanz-järvi) on kauniimpi kuin Zürich. Sitten huomautus kirjoittajalle; saksankielisellä alueella ei ole saksalaista ruokaa jne. Nämä ruokalajit ovat sveitsiläisiä. Suurin loukkaus monelle sveitsiläiselle, alkuperäiselle ei secondolle, on kutsua heitä ja heidän kulttuurian “saksalaiseksi”, eihän suomalaisiakaan kutsuta ruotsalaisiksi tai venäläisiksi, vaikka rajalinjaa on molempien kanssa.

  • Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Majoitustietokanta

Tietokannassa 36 majapaikkaa, 0 ilmaismajoitusta ja 28 kommenttia.

Uusin majapaikka:
Satunnainen majapaikka:

Aiheeseen liittyvät keskustelut

Road trip koronan ai...
  • 24 viestiä
  • Viimeisin: mpala, 7 kuukautta sitten

Uusimmat tarjoukset

Suosituimmat maat

Thaimaa

Thaimaa on Kaakkois-Aasiassa sijaitseva suosittu lomakohde, jonka pitkät rannat ja edullinen…

Italia

Italiasta riittää moneksi; historiaa Rooman Colosseumilla, romantiikkaa Veronassa Roomeon…

Espanja

Espanjaan matkatessaan sukeltaa maailmaan, joka on niin kaukana suomalaisesta, kuin vain Euroopan…

Australia

Australia on eteläisellä pallonpuoliskolla sijaitseva mannervaltio, joka on maailman pienin manner,…