Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Tsekki matkailuinfo

Tšekki

 Tšekki

Pääkaupunki: Praha (1,3 milj. as.)
Väkiluku: 10,5 miljoonaa asukasta
Pinta-ala: 78 866 km2
Valtiomuoto: tasavalta
Valuutta: koruna (CZK)
Sähkö: 230V 50Hz, eurooppalainen pistoke
Viralliset kielet: tšekki
Muita kaupunkeja: Brno (386 000 as.), Ostrava (296 000 as.), Plzeň (170 00 as.)
Naapurimaat: Saksa, Puola, Slovakia ja Itävalta
Kansainvälinen suuntanumero: +420
Aikaero: UTC +1

Keski-Euroopassa sijaitseva Tšekki on pieni eurooppalainen valtio, josta löytyy niin kaunista maaseutua, upeita kaupunkeja kuin mainiot talviurheilumahdollisuudet. Pääkaupunki Praha on paitsi loistava kohde vaikkapa vain viikonloppulomalle, mutta myös yksi suosituimmista reilikaupungeista.

Edullinen kohde ympäri vuoden

Helsingistä lentää Tšekkien pääkaupunkiin Prahaan melko edullisesti, sillä lennot saa noin 150 eurolla ympäri vuoden, jos matkan varaa riittävän ajoissa. Kalleimmillaan lentoliput ovat joulusesongin aikaan. Hintataso Tšekeissä on melko edullinen, ja esimerkiksi yö prahalaisessa hostellissa maksaa halvimmillaan noin kuusi euroa. Aterian saa edullisesta ravintolasta noin viidellä eurolla, bussilipun 80 sentillä.

TSEKKI2

Kaunis arkkitehtuuri houkuttaa

Tšekkeihin matkustetaan yleensä edullisen hintatason, kauniin arkkitehtuurin, hyvien oluiden ja rentojen kaupunkielämysten perässä. Kohde sopii paitsi kaupunkilomailijalle myös automatkojen ja aktiivilomien ystäville, sillä pienessä maassa pääsee näppärästi kulkemaan autolla paikasta toiseen.

Paras aika matkustaa Tšekkeihin on kesäkuusta syyskuuhun, jolloin kuukauden keskilämpötila on 16 asteen hujakoilla. Tosin kesäkuukausina maassa sataa eniten, joten reissuun kannattaa varautua sateenvarjolla.

Tuttu kulttuuri

Tšekki on yksi maailman epäuskonnollisista maista, sillä valtaosa kansasta on ateisteja. Tšekkiläinen kulttuuri ei poikkea huomattavasti suomalaisesta kulttuurista, joten kulttuurillisiin seikkoihin ei tarvitse kiinnittää erityistä huomiota.

Tšekeissä puhutaan tšekkiä, mutta englantia osataan erityisesti Prahassa. Reissaaja pärjää mainiosti myös saksan ja joskus myös venäjän kielen avulla.

Varo taskuvarkaita

Tšekki on turvallinen matkakohde, mutta erityisesti Prahassa on syytä olla valppaana taskuvarkaiden varalta. Erityisesti halvasta oluesta humaltuneet turistit ovat varkaille helppo kohde, ja taskut saattavat tyhjetä huomaamatta. Ulkomaalaisen on pystyttävä todistamaan henkilöllisyytensä ja kansalaisuutensa vaadittaessa, mutta passin sijaan mukana kannattaa kantaa muuta henkilötodistusta.

Ulkoministeriö suosittelee matkustusilmoituksen tekemistä ennen matkaa Tšekkehin.

TSEKKI1

Halvat lennot, edullinen majoitus

Suomesta pääsee kätevimmin Tšekkeihin lentämällä. Lentäminen on edullista, sillä edestakaiset lennot Helsingistä Prahaan maksavat halvimmillaan noin 150 euroa. Suora lento kestää reilut kaksi tuntia. Väliä liikennöivät paitsi halpalentoyhtiöt Norwegian ja Airbaltic, myös täyden palvelun lentoyhtiöt, esimerkiksi Finnair, SAS ja Czech Airlines.

Tšekeissä on tarjolla useita eri majoitusmahdollisuuksia luksushotelleista halpoihin hostelleihin. Majoittuminen kuten hintataso yleensäkin on melko edullista, ja esimerkiksi kahden hengen huoneen saa prahalaisesta hotellista halvimmillaan noin 25 eurolla. Majoitus kannattaa varata hyvissä ajoin etukäteen, sillä paikan päällä kysellessä hinnat voivat olla huomattavasti kalliimmat.

Matkusta helposti maan sisällä

Liikkuminen Tšekkien sisällä on vaivatonta, sillä pienessä maassa on mainiot kulkuyhteydet. Lyhyistä välimatkoista huolimatta tarjolla on myös maansisäisiä lentoja, sillä Czech Airlines lentää Prahasta Karlovy Varyyn, ja Ostravaan. Lentäminen on melko kallista, sillä edestakaiset lennot Prahasta Ostravaan maksavat noin 200 euroa. Lentoaika kaupunkien välillä on yksi tunti.

Ympäri Tšekkejä pääsee kätevimmin ja edullisimmin liikkumaan bussilla. Halvimpia bussiyhtiöitä on Student Agency, joka liikennöi kattavasti paitsi ympäri maata, myös rajojen ulkopuolelle. Bussimatkustaminen on edullista, sillä esimerkiksi kahden ja puolen tunnin bussimatka Prahasta Brnoon maksaa hieman alle kahdeksan euroa.

Myös maan junayhteydet ovat mainiot, sillä tšekkiläisillä junilla pääsee miltei maan jokaiseen kaupunkiin. Usein junat ovat kuitenkin vanhoja, ja sen vuoksi paitsi hitaita myös melko nuhjuisia. Vajaan neljän tunnin junamatka Ostravasta Prahaan maksaa hieman yli 11 euroa. Tšekkien juna- ja bussiaikatauluja voi hakea yhdistetysti IDOS-nettipalvelusta.

Autolla ajaminen Tšekeissä ei ole yhtä jouhevaa kuin suomessa, sillä ylinopeutta ajetaan jatkuvasti ja liikenneonnettomuuksia sattuu runsaasti. Suomalainen voi ajaa Tšekeissä EU-ajokortilla, mutta kuskilla tulee olla ikää vähintään 21 vuotta ja ajokortin tulee olla ollut hallussa vähintään vuoden. Moottoriteillä ajaminen vaatii huoltoasemilta tai postitoimistoista ostettavan tarran, joka on liimattava tuulilasiin.

TSEKKI3

Matkusta ilman passia

Tšekkeihin matkustaessa riittää, että perusrokotukset ovat voimassa eikä muista rokotteista tarvitse huolehtia. Tarkista kuitenkin aina ennen matkaa ajantasaiset rokotussuositukset esimerkiksi rokote.fi-sivustolta.

Suomalainen voi matkustaa Tšekkeihin ilman viisumia, eikä passiakaan ole pakko ottaa mukaan sillä matkustusasiakirjana käy myös suomalainen henkilökortti. Ajokortti ei kuitenkaan ole käypä matkustusasiakirja.

Pyöristä tasalukuun

Ulkomaalaisten oletetaan tippaavan Tšekkien turistikeskittymissä, ja juomarahaa odotetaan vähintään kymmenen prosenttia ravintoloissa. Turistipaikkojen ulkopuolella tippaaminen ei kuitenkaan ole pakollista. Esimerkiksi ravintolassa loppusumman voi kuitenkin halutessaan pyöristää tasalukuun, sillä niin tekevät monet paikalliset. Fiineissä ravintoloissa odotetaan 10-15 prosentin tippiä.

Ruokailu Tšekeissä on mutkatonta: ruoka syödään haarukalla ja veitsellä, ja vieraan odotetaan istuvan vasta sen jälkeen, kun hänen on pyydetty istuutuvan. On epäkohteliasta aloittaa syöminen ennen isäntiä, joten vierailijan tulee odottaa rauhassa, että isäntä aloittaa ruokailun. Pöydän vanhin naishenkilö tai kunniakkain vieras saa yleensä ruuan ensimmäisenä. Kokki on helppo pitää tyytyväisenä kehumalla ateriaa vuolaasti jo ensimmäisten suupalojen jälkeen.

Syö ravintoloissa

Katuruokatarjonta on Tšekeissä melko kehnoa, mutta alhaisen hintatason vuoksi halpaa syötävää löytää myös ravintoloista. Minimaalisesta katuruokakulttuurista huolimatta Tšekeissä voi nauttia muutamaa halpaa kadulta ostettavaa herkkua.

Halpojen oluiden nautiskelun jälkeen Prahan kaduilta löytyy täydellinen herkku yön pikkutunneille. Juustosämpylä eli smazeny syr on nimensä mukaisesti sämpylä, jonka välissä tarjoillaan paksu, uppopaistettu juustoviipale. Juustosämpylöitä löytää parhaiten Prahasta Wenceslas Squaren katukojuista. Prahalainen juustosämpylä maksaa noin kolme euroa.

TSEKKI4

Kaunis pääkaupunki Praha

Praha on Tšekkien suosituin vierailukohde, sillä pääkaupungin kaunis arkkitehtuuri, romanttiset kapeat mukulakivikadut ja lumoavat näköalapaikat houkuttelevat reissaajia. Lisäksi Praha on yksi Euroopan halvimmista pääkaupungeista, joten se sopii mainiosti myös minibudjetilla reissaavalle. Vanha Praha on täynnä punatiilikattoisia rakennuksia, sekä upeita torneja, katedraaleja ja siltoja.

Kaupungin suosituimpia nähtävyyksiä ovat Kaarlen silta, Prahan linna sekä vanha raatihuoneentori, missä sijaitsevat sekä Tynin kaksitorninen tuomiokirkko sekä astronominen kello. Vanhan kaupungin tuntumassa sijaitsee myös John Lennon Wall, joka näyttää jokaisella vierailukerralla eriltä alati uudistuvien graffitien vuoksi.

Yliopistokaupunki Brno

Tšekkien kaakkoisosassa sijaitseva Brno on maan toiseksi suurin kaupunki 370 000 asukkaallaan. Yliopistokaupunki Brno jää selvästi Prahan varjoon matkakohteena, ja reissaajat voivatkin kuljeskella kaupungin kaduilla rauhassa ja säästyä turistihuijauksilta.

Kaupungin mielenkiintoisimpia vierailukohteita ovat muun muassa Náměsti Svobody, joka on kaupungin pääaukio ja paitsi joulumarkkinoiden, myös lukuisten ilmaiskonserttien ja -tapahtumien paikka. Muita nähtävyyksiä ovat Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva Tugendhatin kartano, boheemikaupunginosa Kamenná Kolonie sekä maanalainen Brno, joka kätkee sisäänsä muun muassa keskiaikaisen luolaverkoston ja hautakammioita.

Kansainvälinen rajakaupunki Ostrava

Aivan Tšekin ja Puolan rajalla maan itäreunalla sijaitseva Ostrava tunnetaan rennosta ja kansainvälisestä ilmapiiristään, kauniista arkkitehtuuristaan ja useista puistoistaan. Kaupunki sijaitsee myös lähellä Slovenian rajaa, joten kansainvälisyys on taattu. Ostrava on pieni ja kaunis kaupunki, joka ei kuulu Tšekkien ykköturistikohteiden joukkoon. Se tarkoittaa sitä, että kaupungilla voi kuljeskella vapaasti ilman turistihuijausten pelkoa, mutta myös sitä, että englantia ei osata yhtä hyvin kuin esimerkiksi Prahassa.

 

Keskustelua Prahasta ja Tsekin pikkukaupungeista

Kuvat: Flickr/Miroslav Petrasko, Flickr/Miroslav Petrasko, Flickr/ptrbndr, Flickr/JAIRO BD

  • Lähetä sähköpostitse
  • Jaa Twitterissä
  • Jaa Facebookissa
  • Jaa LinkedInissä

Kommentit (1216)

ilona

3.3.2002

Praha on valtavan ihastuttava kaupunki. Kannattaa kuitenkin edes yrittää välttää sesonkiaikaa, koska turisteja on *käsittämättömän paljon*. Vierailun arvoinen kohde on myös Kutna Hora, jonne on helppo tehdä päivän matka Prahasta: 30 000 ihmisen luilla koristeltu (kristillinen) kirkko ja hurjan hyvää olutta .) Ylipäätään Tsekki on mielenkiintoinen vaihtoehto keski- ja länsieuroopassa muuten matkustaville.

Kannattaa muuten tarkasti katsoa turisteille suunnatut tarjoukset mm. julkisilla kulkuneuvoilla matkustamisesta: viiden päivän lippu voi olla halpa, mutta kertamaksu niin pieni, että ennemmin kannattaa ostaa niitä kasa.

uuge

7.6.2002

Praha on kyllä ihan ykkönen, mutta jos budjetti antaa myötä niin kannattaa vuokrata auto ja ajella esim. Karlovy Vary nimiseen kylpyläkaupunkiin Lansi Tsekkeihin. Paikka on aivan loistavan kaunis ja rauhallinen, mm.autoilla siellä ei mielestäni saa ajaa kuin erityisluvalla. Ainakin toiseen suuntaan suosittelen ajamaan pikkuteitä pitkin mitkä menevät kaikkien matkalla olevien pikkukylien läpi. Auton sai ainakin viime syksynä vuokrattua n. 42 ecun hintaan vuorokaudeksi.

Prahassa kannattaa suosia julkista liikennettä ja ostaa kertalippuja jokunen kpl kerralla taskuun. Tulee luultavasti halemmaksi kuin esim 3 päivän lippu.

jorma

30.7.2002

Prahaa kannattaa välttää kaikkina vuodenaikoina. No ainakin kesällä.
Koko matkalla v-käyrä nousi lähimmäs kattoa prahan turistilaumojen keskellä.
Tietty jos tykkää vanhoista taloista, ei siinä mitään, muttei kaupungista niiden ja kenkäkauppojen lisäksi paljoa irti saa.

Ainoa kaupunki missä törmättiin kusetukseen “turistiravintoloissa”, lisäksi taksikuski yritti vetää 8x taksaa.

Jotkut tykkää, itse en, älkää kuitenkaan varatko majoitusta kolmeksi yöksi saman tien kun tulette prahaan 🙂

jaakko

20.5.2003

Kannattaa pysyä pois keskustasta,zizkov on mainioo aluetta,halpoja rafloja,mukavia ja halpoja pieniä kuppiloita,5min keskustaan sporal,taxia ei koskaan kannata ottaa lennista,kusettaa aina ja mittari”rikki”,pikainen puheli aaa:lle puh:33113311 ja taxi saapuu pikaisesti ja mittari toimii ja sen mukaan veloitetaan,tai yhtiö ei käytä eneään sitä kuljettajaa…Praha on ihan paikka,menoo ja meininkiä ihan eri kaliberissa ku muualla itä-E:s,ihmiset on ihania ja aika moni puhuu englantia,varsinkin nuoret,ja,grrr,MAAILMAN PARAS OLUT…

kmz

18.8.2003

Junaan Prahasta ja parisataa kilometriä etelään Cesky Krumlov nimiseen keskiaika kaupunkiin. Siellä halpaan n.6e/yö hostelliin ja melomaan! Illalla sisäfilepihvi naamaan ja “liian” halpaa kaljaa, sekä absinthiä juomaan.

Prahasta kannattaa etsiä käsiinsä Clown and the bard niminen hostelli ja Cesky Krumlovista vastaavasti hippiluola jota myös Skippyksi kutsutaan. Over and out.

Raissari

2.3.2004

Prahassa tuli käytyä tammi-helmikuun vaihteessa: se on hyvä aika! Ei liikaa turisteja, joissain paikoissa edullisemma hinnat talvisesongin ajan.. Hyvä ruoka edullisesti (ja olut), nätti paikka….

Miro

20.4.2004

Maaliskuun aikana kannattaa vierailla Prahassa. Turistit on vasta valtaamassa aluetta. Kevät on kuitenkin paljon pidemmällä. Ja jos menette suunnalle niin vuokratkaa ihmeessä auto ja käykää lähellä sijaitsevassa ghetto/keskitysleiri alueella. Kannattaa varata kokonainen päivä sinne koska nähtävää oln paljon. Vaikka paikka ei olekkaan mikään “kivakiva” niin aukaisee se ainankin silmät. Konsertteja on paljon, mutta yrittäkää löytää sellaisia joissa voi oikeasti nauttia musiikista ilman “rahat pois” tunnetta.

Tinja

22.6.2004

Jep. Prahassa kannattaa jokaisen joskus käydä, jos vain saa tilaisuuden. Ja jos aikoo pysähtyä siellä vain päivän-pari, menettää todella paljon. Tietysti paikka kannattaa käydä reilimatkalla katsastamassa, mutta takaisin tulette palaamaan!

loza

3.7.2004

praha oli kyllä mahtava kokemus, vaikka visiitti oli pikaine, ja turisteja pilvin pimein.. todella kaunis kaupunki, ja yöelämäkin oli kovaa, kannattaa kokeilla!

Jermu

5.8.2004

Jeh, hieno kaupunki!Asennoituu vaan valmiiksi että siellä sit kanssa näkee turisteja :)Eikä hinnat kauheen kalliita ole missään. Kallein kalja minkä näin vanhankaupungin keskustassa tais olla 100 korunaa, eli n. 3?.

Ja auto tosiaan kannattaa vuokrata ja lähtee vaan ajelemaan pikku kyliä läpi. Vuokraus maksaa n. 1000 korunaa/vrk. Meillä oli auto tuolta –> http://www.toscar.cz

Jukka

12.11.2004

Tahtoo takaisin! Joulu 2003 Prahassa oli mieletön kokemus. Päivät meni kävellessä ympäriinsä ja metrolla ajellessa kulkureittiä päästä päähän välietappeja tutkien – 7 päivän metrokortti helpotti elämistä huomattavasti.

Hieno joulukokemus kaikin puolin. Ei liikaa turisteja ja iso osa paikallisistakin oli (kuulemma) joulun vietossa maaseudulla. Joulumarkkinnoilla todellinen joulufiilis oli käsin kosketeltava. Paikalliset ihmiset olivat ystävällisiä ja avuliaita. Ruoka ja juoma tosi edullista, varsinkin jos jaksaa kävellä laitakaupungille. Majoitus halpishotellissa saatteli täysin slaavilaisiin fiiliksiin.

Opiskelijabudejetilla pystyi tsekkaamaan Prahan kansallisteatterissa pähkinänsärkijän ja tulipa väliajalla siemailtua jopa shampanjaa.

Staropramen tuli tutuksi, kuten muutkin paikalliset oluet. Böömiläisen maaperän suodattamassa pohjavedessä on sitä jotakin 😉 Oluen ystävän kannattaa muuten tsekata U Fleku, 500 vuotta vanha panimo

Hanu Center

10.12.2004

Havlickuv Brod on pikku kylä Prahan ja Brnon välissä. Sinne junalla ja hotelliin. Vastapäätä Roxio-bar, kylän rokkiluola, jossa Suomi-friikki omistaja tarjoo Vodkaa! 10+ Olut 20 paikallista, eli 50cent. Eikä mitään suomalaista kusivettä.

Teme

31.1.2005

prahaan kolmatta kertaa,eikä koskaan mitään valittamista mitä tähän tarvis kirjottaa.kutna horaa suosittelen noin 70km prahasta.kun prahan keskusta on nähty äkki sieltä pois,tunnelma muuttuu paljon antoisammaksi keskustan ulkopuolella,mukavia ihmisiä..ja se olut voi jeesus….

Ansku

18.3.2005

Saavuin juuri Prahasta ja täytyy sanoa, että olipa kokemus! Tähän aikaan vuodesta (maaliskuussa), kun luulisi ettei pahin turistiaika ole vielä käynnissä, on Praha täynnä ulkomaalaisia ja meininki on erittäin kansainvälinen. Brittejä, jenkkejä ja italialaisia on kadut pullollaan. Paikallisiin ei tutustu yhtään niin hyvin kuin muihin turisteihin. Harmi sinänsä!

Hyviksi koettuja illanviettopaikkoja olivat mm. Café Marquis de Sade, Karlovny lázné ja Double Trouble, unohtamatta tietenkään kuuluisia Svejkin ja U Flekun oluttupia (kannattaa huomioida kuitenkin oluttupien aikainen sulkemisaika, joka on jo klo 23!).

Ruoka on edullista ja hyvää lähes kaikkialla, paitsi ehkä linnakukkulalla. Kannattaa hakeutua etenkin syrjäisempien katujen pieniin ja idyllisiin kahvila-ravintoloihin – erinomainen palvelu ja erikoisia ruokaelämyksiä! Paikalliset letut suolaisine ja makeinen täytteineen ovat kokeilemisen arvoisia!

Pieni vinkki taksinkäyttäjille – kysykää aina hinta etukäteen!

Majoitusvinkkinä budjettimatkalaisille on keskustan Apple Hostel. Hieman keskustan ulkopuolella sijaitseva Ariston Hotel Prague on puolestaan hyvä vaihtoehto hotelliin haluaville. Netin kautta tilattuna kolmen yön hinta per pää oli 88,5 EUR (huomioi ajankohta) ja hotelli oli todella siisti! Ratikoilla 5 ja 9 pääsee keskustaan noin 5 minuutissa.

Praha oli positiivinen kokemus kaikin puolin ja kesällä se on varmasti vielä kauniimpi, tosin terassit olivat auki jo nyt! Ja olut oli maailman parasta.. 🙂

riku

22.7.2005

Täällä sitä on tullu vietettyä viimeisestä vuodesta 3/4. Ympäriinsä sahaille ja nytten Prahassa asustellen. Nähtävää riittää varmasti pariksi vuodeksi vielä, ja sehän ei haittaa. Saa laittaa mailia ja kysyä jos jokin askarruttaa, autan parhaani mukaan!

Na Zdravi!

Arviina

3.8.2005

Reilattiin heinäkuu Itä-Euroopassa ja totta kai poikettiin Prahassa. Kaikista vierailemistamme kaupungeista se oli eniten turistimesta, esim. Kaarlen silta notkui porukkaa aamusta iltaan. Jos Prahassa haluaa shoppailla maksamatta ostoksistaan turistilisää, kannattaa suunnata keskustan ulkopuolelle. Esim. parin metropysäkin päässä Andelilla löytyy kauppakeskus ja shoppauskatuja tosi kivasti. Muutenkin kandee hengailla enemmän kaupungin laitamilla, paljon aidompaa meininkiä jne. Ratikat on muuten hyvä melkein ilmainen kiertoajeluväline.

Jockey

17.5.2006

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
TSM Tšekkimatkat
TSM Tšekkimatkat on perheyritys, joka tarjoaa asiakkaan tarpeiden mukaan räätälöityjä matkoja Tšekinmaahan ja erityisesti Prahaan.

Jockey

17.5.2006

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
Suomi–Tšekki-seura
Seuran tehtävänä on edistää Suomen ja Tšekin kansojen ystävyyttä, kulttuurivaihtoa ja tarjota suomalaisille monipuolista tietoa Tšekistä.

ihmeseikkailija

15.1.2007

Oikeasti puuttukaa huijamiseen! Pitkään jo sivusta seuranneena… Erityisesti ravintoloissa yritetään kusettaa yleensä aina. Ja on hyvä katsoa menusta mitä tilaa, vettäkin on monen hintaista. Tietenkin Prahassa riittää paljon turisteja mutta muuten kaupunki on loistava paikka kaupunkilomailuun. Suosittelen! Juominen ja syöminen edullista, varsinkin kun poikkeaa hieman syrjemmäksi ydinalueesta. Ihasteltavaa riittää takuu varmasti! Vinkki, majoitusta ei kannata välttämättä ottaa keskustasta myös Smichov (Andelin lähistö, Praha 5)on siistiä/hienoa ja hyvät yhteydet keskustaan, kävelenkin matka taittuu mukavasti maisemia ihaillen.

Ano

19.2.2007

Itsellä jäi todella hyvät kokemukset Prahasta. Viikon verran majailin Travellers Hostellilla jota suosittelen ihmisille, jotka eivät tarvitse välttämättä omaa rauhaa niin erikoisesti. Hostellilla majoitus järjestetty liikuntasalissa, jossa nukkuu ~ 80 ihmistä samassa “huoneessa”! Kaapeilla ja verhoilla tehty n. 10 hengen loosseja saliin. Hinta 7 euroa / yö, 7. yö ilmainen. Hostellista itse tykkäsin hirmusti, tosi rento ja kansainvälinen meininki. Ihan joka puolelta oli matkailijoita. Lisäksi mitään tavaroitani ei viety, vaikka ihan avoimesti oikeastaan kaiken jätinkin sängylle ja sängyn viereen. Hostellilla myös lukolliset kaapit.

Kallu

4.3.2008

Tsekki on kaunis ja halpa sekä historiallisesti ja luonnoltaan mielenkiintoinen maa. Via Baltican ja Puolan kautta ajaminen on monista pelotteluista huolimatta täysin toimiva vaihtoehto esim. lentomatkalle. Suurimpana etuna on se, että silloin voi risteillä maassa niin paljon kuin haluaa. Omasta blogistani (www.vaelluksillasielljatll.blogspot.com)voit lukea kokemuksistani eräissä luontokohteissa. Ceske Budejovicea ja Cesky Krumlovia ei pidä unohtaa matkakohteina eikä tietenkään Karlovy Varya ja Marianske Laznea (Marienbad).

Boheemi

23.10.2014

Viesti” Kaupunki sijaitsee myös lähellä Slovenian rajaa”
Tainnut tulla pieni painovirhepaholainen? Wenceslas Square on myös suomen kielellä Vaclavin aukio…

Janne

22.6.2015

Tekstissä on virhe. Ostrava ei ole Slovenian rajan lähellä, vaan Slovakian.
Slovenia ei ole Tsekin rajanaapuri. Etelän suuntaan välissä on ensin Unkari ja vasta sitten Slovenia. Slovakia on se itäinen rajanaapuri.

copypaste: –Kaupunki sijaitsee myös lähellä Slovenian rajaa

Janne Reuna

15.5.2016

Edullista ja rauhallista olemista maaseudulla Tsekeissä.

Kami

27.9.2016

Moi. Onko edullinen ostomahdolisuus matkailuautoon ?Entä onko verotuonti vapaa? Voisitko laitaa autoliikkeiden osoitteen?kiitos

  • Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Majoitustietokanta

Tietokannassa 78 majapaikkaa, 0 ilmaismajoitusta ja 107 kommenttia.

Uusin majapaikka:
Satunnainen majapaikka:

Aiheeseen liittyvät keskustelut

Road trip koronan ai...
  • 24 viestiä
  • Viimeisin: mpala, 7 kuukautta sitten

Uusimmat tarjoukset

Suosituimmat maat

Thaimaa

Thaimaa on Kaakkois-Aasiassa sijaitseva suosittu lomakohde, jonka pitkät rannat ja edullinen…

Italia

Italiasta riittää moneksi; historiaa Rooman Colosseumilla, romantiikkaa Veronassa Roomeon…

Espanja

Espanjaan matkatessaan sukeltaa maailmaan, joka on niin kaukana suomalaisesta, kuin vain Euroopan…

Australia

Australia on eteläisellä pallonpuoliskolla sijaitseva mannervaltio, joka on maailman pienin manner,…