Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Turkki matkailuinfo

Turkki

Turkki

Pääkaupunki: Ankara (4,5 milj. as.)
Väkiluku: 74 miljoonaa asukasta
Pinta-ala: 783 562 km2
Valtiomuoto: tasavalta
Valuutta: Turkin liira (TL)
Sähkö: 230V/50Hz, eurooppalainen pistoke
Viralliset kielet: Turkki
Muita kaupunkeja: Istanbul (13,5 milj. as.), Izmir (2,8 milj. as.), Bursa (1,7 milj.as.)
Naapurimaat: Kreikka, Bulgaria, Georgia, Armenia, Iran, Irak ja Syyria
Kansainvälinen suuntanumero: +90
Aikaero: UTC +2

Euroopan ja Aasian molemmin puolin sijaitsevan Turkin tunnetut rantakaupungit ovat suosittuja lomakohteita, mutta maasta löytyy rantalöhöilyn lisäksi myös paljon muuta nähtävää. Mystiset basaarit, kuumat hamamit, mielenkiintoiset museot ja kiehtovat kaupungit tekevät Turkista monipuolisen reissukohteen.

Valtaosa turkkilaisista on muslimeja, ja se näkyy erityisesti pyhän Ramazan-kuukauden aikana. Vaikka Aasian puolella sijaitseva pääkaupunki Ankara on jäänyt selvästi läntisen turismipääkaupunki Istanbulin varjoon, on kaupungin mielenkiintoinen historia ja modernisoitu keskusta riittäviä houkuttelemaan myös reissaajia tutkiskelemaan kaupungin katuja.

Turkki on halpa kohde

Turkkiin matkustaminen on melko halpaa, sillä esimerkiksi lennot Helsingistä Istanbuliin maksavat vuoden ympäri noin 160 euroa, lennot Helsingistä Ankaraan noin 220 euroa. Kalleimmillaan lennot ovat joulusesongin aikana, mutta esimerkiksi kesäaikaan edullisia lentoja on hyvin saatavilla.

Turkissa on Suomeen verrattuna edullinen hintataso, ja esimerkiksi aterian saa keskitason ravintolasta noin viidellä eurolla. Bussilippu maksaa hieman alle euron ja yö istanbulilaisessa hostellissa halvimmillaan noin viisi euroa.

turkki4

Lämmin ja eksoottinen Turkki

Turkkiin matkustetaan nautiskelemaan lämpimästä ilmastosta ja eksoottisesta kulttuurista. Maasta löytyy tekemistä niin rantaleijonalle kuin citynomadille, mutta myös historian, aktiivilomien ja luonnon ystäville. Turkissa on myös todella rikas ruokakulttuuri, joka ei rajoitu kebabiin.

Paras aika matkustaa Turkkiin on keväällä ja syksyllä, jolloin ilmasto on mukavan lämmin ja keskilämpötila 20 asteen tietämillä. Kesällä lämpötila voi olla kuumimmillaan jopa yli 40 astetta, ja se on monille liikaa

Pukeudu kunniottavasti

Turkissa puhutaan turkkia, mutta englantia osataan laajasti Istanbulissa ja muissa läntisen Turkin turistikaupungeissa. Muualla maassa englantia puhutaan vähemmän, ja turkinkielisten kohteliaisuussanojen lisäksi on syytä opetella muutama perusfraasi paikallisella kielellä. Turkissa saattaa pärjätä myös saksaksi.

Turistipaikoissa voi pukeutua huoletta shortseihin ja hihattomiin paitoihin, mutta mitä idemmäs menee, sitä konservatiivisempaa pukeutumisen tulisi olla, myös miesten osalta. Esimerkiksi Itä-Turkissa sijaitsevassa Erzurumin kaupungissa jopa sandaalit ja t-paidat voivat olla liian paljastavia. Länkkärinaisen on siis suositeltavaa pukeutua konservatiivisesti turistikohteiden ulkopuolella, ellei halua joutua liiallisen huomion kohteeksi.

Ole valppaana

Matkustamista Turkin ja Syyrian välisen rajan läheisyyteen on syytä välttää epävakaan turvallisuustilanteen vuoksi. Suurissa kaupungeissa saattaa puhjeta mielenosoituksia jotka voivat äityä väkivaltaisiksi, joten mielenosoitusten lähistöltä tulee poistua välittömästi.

Suurten kaupunkien turistikohteissa ja lomakohteissa on syytä olla varuillaan taskuvarkaiden vuoksi. Turistihuijauksia esiintyy erityisesti Istanbulissa, missä tyypillisesti huijataan yksin matkustava mies mukaan baariin, missä laskun loppusumma voi nousta jopa tuhansiin euroihin ja ellei laskua maksa, on edessä sairaalareissu. Toinen yleisempi istanbulilainen huijaus on kenkäharjahuijaus, missä kengänkiillottaja pudottaa harjansa, turisti poimii sen ystävällisesti ja päätyy maksamaan kalliista kengänkiillotuksesta.

Maanjäristykset ovat mahdollisia kaikkialla Turkissa. Ulkoasianministeriö suositteleekin matkustusilmoituksen tekemistä ennen matkaa Turkkiin.

turkki2

Lennä nopeasti Suomesta Turkkiin

Suomesta pääsee kätevimmin Turkkiin lentämällä suoraan Helsingistä Istanbuliin joko SASin tai Turkish Airlinesin kyydissä. Suora lento kestää noin kolme ja puoli tuntia. Muita väliä liikennöiviä yhtiöitä ovat muun muassa Ukraine International Airlines ja AirBaltic. Halvimmillaan välilaskullinen lento maksaa noin 160 euroa, suoran lennon hinta on noin kaksinkertainen.

Turkissa on useita majoitusmahdollisuuksia luksustason putiikkihotelleista edullisiin hostelleihin. Majoittuminen on huomattavasti edullisempaa kuin Suomessa, ja erityisesti putiikkihotelleja on tarjolla reilusti. Istanbulilaisen hotellin kahden hengen huone maksaa halvimmillaan noin 20 euroa yöltä. Edullisimman hinnan saa, kun varaa majoituksen reilusti ennen matkaa.

Matkusta Turkin sisällä

Koska Turkki on valtava maa, on maan sisällä liikkumiseen useita vaihtoehtoja. Kätevimmin suurten kaupunkien välillä pääsee kulkemaan lentäen, sillä Turkissa on noin 30 maansisäiselle liikenteelle omistettua lentokenttää. Edullisia lentoja Turkin sisällä tarjoavat Turkish Airlines sekä Pegasus Airlines. Esimerkiksi lentomatka Istanbulista Ankaraan kestää noin tunnin ja maksaa halvimmillaan noin 30 euroa.

Turkissa pääsee kulkemaan kätevästi paikasta toiseen bussilla, sillä maan kaukoliikenteen bussiverkosto on mainio. Mitä idemmäs menee, sitä harvemmin bussit kulkevat mutta lännen suurimmista kaupungeista linja-autot liikennöivät kohteesta riippuen jopa puolen tunnin välein. Ilmastoiduissa linja-autoissa on melkeinpä aina tarjolla ilmaisia virvokkeita ja bussi pysähtyy muutaman tunnin välein jaloittelutauolle. Bussiliput kannattaa aina ostaa joko netistä tai lippuluukulta, ja asemilla on syytä varautua huijareihin.

Turkin valtion virallinen junayhtiö TCDD tarjoaa junayhteyksiä ympäri maan, mutta ei kaikkiin kaupunkeihin. Junalla matkustaminen on Turkissa edullista, mutta junat kulkevat yleensä hitaammin kuin bussit. Suosituin junareitti on Istanbulista Ankaraan, ja matka kestää kuudesta ja puolesta tunnista kymmeneen tuntiin. Junalippuja voi ostaa etukäteen netistä ja paikan päällä juna-asemalta lippuluukusta tai automaatista.

Auton vuokraaminen Turkissa on yhtä simppeliä kuin missä tahansa muualla, autolla ajaminen taas ei. Turkkilainen liikennekulttuuri on huomattavasti vapaampaa kuin suomalainen, eikä liikennesääntöjä noudateta yhtä tarkasti, esimerkiksi punaisiin valoihin ei aina pysähdytä. Onnettomuuksia sattuu melko paljon, ja niihin suurimpana syynä on ylinopeus. Tiet ovat suurilta osin hyvässä kunnossa.

turkki3

Viisumia ei tarvita

Suomalainen voi matkustaa Turkkiin ilman viisumia, jos matka kestää alle 90 päivää. Maahan saapuessa passiin tulee saada leima. Passin tulee olla voimassa vähintään kolme kuukautta matkan päättymisen jälkeen.

Turkin-matkaan ei tarvitse varautua sen erikoisemmin rokotteilla vaan riittää, että perusrokotukset ovat voimassa. Tarkista kuitenkin aina ennen matkaa ajantasaiset rokotussuositukset vaikkapa rokote.fi-sivustolta.

Tippaa ja nauti ruuasta

Turkissa tulee tipata ravintoloissa, hotelleissa ja takseissa. Ravintolassa voi jättää 10-15 prosentin juomarahan riippuen palvelun tasosta. Hienoissa hotelleissa portieeri odottaa muutaman prosentin suuruista tippiä, ja taksikuskin pyytämän summan voi pyöristää lähimpään 50 kuruun eli puoleen liiraan.

Ruoka on turkkilaisessa kulttuurissa todella merkittävässä roolissa, sillä syöminen on paitsi nautinto, myös tärkeä osa turkkilaisia sosiaalisia tilanteita. Turkkilainen ruokapöytä laitetaankin koreaksi niin juhlana kuin arkena.

Turkkilainen aamiainen aloitetaan turkkilaisella kahvilla, joka juodaan huomattavasti pienemmästä kupista kuin perus aamukahvi. Tujun kahvin seurana on tapana nauttia valkoista leipää hillon tai hunajan, mustien oliivien, kasvisten, kananmunan ja valkoisen juuston kanssa. Kahvin jälkeen juodaan vielä kuppikaupalla makeaa mustaa teetä.

Lounasaikaan turkkilaiset suuntaavat lokantaan eli edulliseen paikalliseen ravintolaan, joissa tarjoillaan lämpimiä valmiiksi tehtyjä annoksia turkkilaisia herkkuja. Tarjolla on yleensä keittoa, mutta myös useita erilaisia liha- ja kasvisruokia.

Illallisen alkupalana syödään mezejä eli pientä naposteltavaa, jotka ovat yleensä kasvisruokia, mutta joskus annoksissa on myös kalaa tai äyriäisiä. Turkissa syödään paljon lihaa, ja kaikkein tunnetuin turkkilainen ruoka onkin kebab. Jälkiruokana käy muutama pala paikallista lokumia eli marmeladikarkkia tai baklavaa eli herkullista lehtitaikinaleivonnaista.

Nauti turkkilaisesta katuruuasta

Kebabia löytää miltei jokaisesta turkkilaisesta kadunkulmasta, ja vaikka itse kebab on tuttu juttu, voi sitä tarjoilla usealla eri tavalla. Tyypillisin ja halvin kebab-annos on katumyyjältä ostettu döner kebab, missä liha tarjoillaan paksun sämpylän välissä kasvisten kera. Döner on kebab-annoksista halvin, sillä parhaassa tapauksessa siitä ei tarvitse pulittaa euroa enempää. Rullassa tarjoiltava dürum kebab on huomattavasti döneriä lihapitoisempaa ja kalliimpaa, sillä ohueen vehnäleipään rullatun lihan kylkeen isketään vain vähän kasviksia. Dürüm kebab -annos maksaa kolmesta viiteen euroa. Kallein kebab eli sis kebab on ravintola-annos, missä lautaselle on isketty rutkasti kebabia kasvisten kanssa. Mukana on yleensä myös bulguria ja kasviksia. Annos sis kebabia maksaa halvimmillaan noin seitsemän euroa.

Gözlemet eli turkkilaiset lätyt ovat kaksikerroksisia ohuita vehnäleipiä, joiden sisään on paistettu lampaan tai naudan jauhelihaa, pinaattia, fetajuustoa perunoita tai vaikkapa munakoisoa. Suuret lätyt leikataan neljään osaan, jotta tarjoilu ja syöminen olisi helpompaa. Gözlemet tehdään suoraan kojussa ja niitä löytää parhaiten Istanbulin Grand Bazaarilta. Yksi Gözleme maksaa noin kaksi euroa.

Balik Ekmek on kalasämpylä, joka tarjoillaan tuoreeltaan grillistä. Turkkilaisen sämpylän välissä on paitsi grillattua kalaa, myös salaattia, sipulia, tomaattia, oliiviöljyä ja sitruunamehua. Herkku tarjotaan paperiin käärittynä. Parhaiten Balik Ekmekiä löytää Istanbulista Galatan sillan läheisyydestä, missä parveilee keikkuvia laivoja myymässä kalaherkkua. Kalasämpylä maksaa noin kaksi euroa.

sunset mosque

Mystinen Istanbul

Hagia Sofia, Topkapin palatsi, sininen moskeija, Grand Bazaar… Istanbul on huikeita nähtävyyksiä pullollaan, mutta rakennusten ihmettelemisen lisäksi kaupunki tarjoaa loistavaa ruokaa ja mielenkiintoisia kulttuurikokemuksia. Kahdessa maanosassa sijaitsevassa kaupungissa voi myös saman päivän aikana kierrellä sekä Euroopassa että Aasiassa, ja nauttia myös mannertenvälisen laivamatkan kauniista maisemista.

Istanbulissa voi ihmetellä miljoonakaupungin elämää Taksim-aukiolla ja käveleskellä pitkin suosittua kävelykatua Istiklal Caddesia ja tutustu samalla kuuluisan Beyoglun kaupunginosan pikkukatuihin. Galatan sillan eteläpuolisessa Sultanahmetissa tunnelma vaihtuu urbaanista mystiseen upeiden moskeijojen ja vesipiippubaarien koristaessa katukuvaa.

Moderni pääkaupunki Ankara

Turkin pääkaupunki Ankara sijaitsee vajaat 500 kilometriä Istanbulista Itään.  Neljän ja puolen miljoonan asukkaan Ankara on kansainvälinen yliopistokaupunki, jonka katukuvassa näkyy niin pummeja, bisnesmiehiä kuin opiskelijoita kaikista maailman kolkista. Betoniviidakkomainen Ankara tarjoaa pilvenpiirtäjineen modernin ja kansainvälisen vaihtoehdon historialliselle ja mystiselle Istanbulille.

Ankaran vanha kaupunki ja sen punatiilikattoiset talot ja kapeat mukulakivikadut tuovat mukavaa vaihtelua kaupungin muuten moderniin ilmeeseen.

Upeita luonnonihmeitä Kappadokiassa

Keski-Anatolian ylängöllä sijaitseva Kappadokian alue on Turkin kauneimpia paikkoja, jonka upeat savupiipun muotoiset kivimuodostelmat luovat henkeäsalpaavan hienon maiseman. Luonnon muokkaamien kivimuodostelmien lisäksi Kappadokiassa riittää ihmeteltävää myös noin neljä tuhatta vuotta vanhojen maanalaisten kaupunkien muodossa.

Kappadokiassa ei voi käydä ilman kuumailmapalloretkeä kivimuodostelmien ylle. Paras aika on hypätä kuumailmapallon kyytiin aikaisin aamusta, kun aurinko on vasta nousemassa ja taivas täyttyy erivärisistä kuumailmapalloista. Myös vaeltaminen kuuluu asiana Kappadokiassa, ja vaikka alueella saa kulkea vapaasti, voi oman oppaan palkkaaminen olla järkevää viisaan vaellusreitin takaamiseksi.

 

Keskustele Istanbulista

Kuvat: Flickr/Ömer Ünlü, Flickr/jikatu, Flickr/Neil Melville-Kenney, Flickr/Matthias Rhomberg

  • Lähetä sähköpostitse
  • Jaa Twitterissä
  • Jaa Facebookissa
  • Jaa LinkedInissä

Kommentit (1216)

tazka

19.11.2002

Istanbul on ehdottomasti näkemisen ja kokemisen arvoinen paikka. Ihmiset on ystävällisiä ja huomaa todella että on”idässä” vaikka istanbul onkin erilainen kuin muu Turkki.
Jos on esim. Kreikassa reilaamassa kannattaa ihmeessä käydä vaikka meno junalla kestääkin n.23 tuntia. Juna matkakin oli aika kokemus. Kannattaa ihmeessä Istanbulissa käydessä käydä Galata Bridgen toisella puolella, niin olet Aasian mantereella! kerran niin lähellä oot, Sininen moskeija on myös komea, Aya Sofia jäi väliin harmi juttu…
Ja kokeilkaa vesipiippua kans, aika monesta baarista / ravintolasta löytyy, ite käytiin paikallisten kanssa poltteleen…

Ja halpaa on, hotelli 7 euroa per nenä, ravintola annos 2-3 euroa ym.
Ainoo vähän ärsyttävä oli kauppiaat, mutta niitähän on joka paikassa.

Juha

8.1.2003

Istanbul ainakin on käymisen arvoinen paikka… vähän erilainen metropoli kuin joku Lontoo tai Pariisi. Istanbul jaksaa aina yllättä joko länsimaisuudellaan tai itämaisuudellaan, juuri kun vähiten osaisi odottaa. Matka on kyllä hidas tuli sitten Kreikan tai Balkanin suunnalta, mutta ainakin tällä hetkellä jo Turkin sikahalpa hintataso on hyvä syy käydä katsomassa tuota “legendaarista Konstantinopolia”.

Viisi kertaa käynyt

6.2.2003

Istanbul, ilman muuta ohittamaton paikka. Osin länsimaistunut itäinen kaupunki. Kun saavut Euroopan puoleiselle rautatieasemalla, saat aivan varmasti tarjouksia lähellä sijaitseviin hotelleihin. Hinta 6-8 euroa/yö.
Hyviä kohteita ovat mm.
-Grand Basaar, vanha basaari
-TopKap, sulttaanien palatsi
-BlueMosqueCami, Sultan Ahmedin moskeija
-SuleymanCami, Suleimanin moskeija
-AyaSofia, Pyhän Sofian kirkko
-Taksim, iltaelämän keskuspaikka

Ainakin kerran kannattaa syödä kalaa satamassa olevista “ravintolalaivoista”

Ja unohtaa ei kannata Aasian puolta. Helpoiten pääsee Euroopan puoleisen rautatien vieressä olevasta satamasta laivalla.

Erehtynyt

6.5.2003

Välttäkää turistirysä Alania. Kohtuulliset baarit biletykseen löytyy mutta varmasti Budabestistä löytyy paremmat. Tylsä kaupunki tylsineen nähtävyyksineen (niin tehtyä). Ja sama kuin yllä… aivan uskomattomia ne myyjät 😀 halpaa on.

Dave

24.9.2003

-Turkki on valtavan KAUNIS ja ystävällinen maa. Ei kannata jämähtää turistirysiin, vaan kierrellä ympäristöä. Turistirysät antavat maasta kieroutuneen kuvan. Marmaris on turistipaikoista suosikkini. Myös Antalya on ok, se ei ole pelkästään turistirysä vaan iso kaupunki paikallisineen. Jos kaipaa rauhaa ja lepoa Side ja Belek ovat korkeatasoisine hotelleineen hyvä vaihtoehto.

ärsyyntynyt

23.11.2003

Olen ollut töissä ja lomalla Turkissa, ihan mukava maa lämpönsä vuoksi, mutta ei ole kiva mennä sinne tyttöystävänsä kanssa jos ei voi rauhassa olla tämän kanssa ettei joku karvakäsi tule sitä käpäilemään……

Phoenix

10.12.2003

Turkin Alanya aivan mahtava paikka, etenkin kun pääsi paikallisen avulla tutustumaan muuhunkin kuin turistirysään!! Baarit aivan ihania ja sairaan komeita sisäänheittäjiä. Ainoa miinus jotkut aivan yliärsyttävät myyjät jotka ekan viikon jälkeen alkoivat mennä henkilökohtaisuuksiin. Kannattaa vältellä tekemästä minkäännäköistä lähempää tuttavuutta myyjien kanssa ellei oikeasti aio viettää niiden kanssa aikaa. Muuten tulee tukalaa kierrellä kaupoissa. Sama koskee kyttääviä hotellin työntekijöitä. Niille ei paljoa parane muuta puhua kuin säästä.

anselmi

21.1.2004

turkkia haukutaan ihan turhaan, se on tosi samanlainen paikka ku kreikka mut halvempi ja siel on paljon ystävällisempiä ihmisiä. ruoka on mahtavaa ja halpaa. paikallinen viini on todella hyvää! Bussilla kannattaa liikkua ympäri maata, halpaa ja hyvä palvelu (jopa tee, kahvi ja joku kakkupala tarjoillaan matkalla) Bussit on uusia ja ilmastoituja. Suosittelen Bodrumia ja sen lähiseutua. Jos tykkää ranta/baarielämästä niin suuntaa Alanyaan! Miehenikin rakastui turkkiin vaikka jouduin taivuttelemaan pari vuotta että sain sen mukaan “karvakäsien maahan”. Eikä kannata olla liian nipo miesten huuteluille, niihin ei ole pakko vastata… maassa maan tavalla!

vepasto

5.4.2004

Tazka jaakaa väärää tietoa Istanbulista. Eipä ole ensimmäinen joka on mennyt samaan vipuun. Galatan sillan toisella puolen ei ole vielä Aasia, vaan kyllä siellä kultaisen sarven toisellakin puolella on sama Euroopan manner. Silta jota pitkin pääsee Aasian puolelle on Bosphorous Bridge. Eli jos haluat mennä historiallisesta keskustasta Aasian puolelle ilman lauttamatkaa pitää ensin mennä Galatan sillan yli Peran kaupunginosaan ja sieltä edelleen Bosporin sillan yli Aasiaan. Huomattavasti kätevämpää on mennä lautalla Eminonün terminaalista Üskudariin. Lautta maksoi muistaakseni miljoona liiraa eli noin 60 senttiä.

matkustaja

12.4.2004

Olen kierrellyt erilaisia maita. Menin viime kesänä ensimmäistä kertaa niin sanotusti etelään, turkkiin icmeleriin. Ihastuin siihen paikkaan. Kävin paljon myös Marmariksessa, jos haluaa juhlia niin icmeler ei ole siihen ehkä paras paikka. Icmelerin ja Marmariksen välissä ei ole kuin 7km, pääsee hyvin minibusseilla ja taksilla jos ei jaksa kävellä. Taksi kuskeista on kyllä hieman negatiivisiä kokemuksia, kun kulki niillä yöllä mennessään takas hotellille. Suosittelen kaikkille Turkkia, vaikka siitä kuulee melkeen enemmän haukkuja kuin hyvää. Luulenpa vaan että haukkujista monikaan ei ole itse siellä käynyt.

Hekke

20.4.2004

Marmariksessa on käyty moonta kertaa ja pari juttua turkista on hyvä tietää.- Älä syö irtojäätelöä.maha menee sekaisin- Taksit ja bussit ovat suht edullisia.- Baareissa on suht kallista – Turkkilaiset miehet ovat hulluja.kannattaa käydä.

joanna & Linda

22.4.2004

moi oltiin nyt huhtikuussa alanyassa… oli vähän kaksipiipuinen matka ku neljä tyttöä turkkilaisten kiusaus kohteena hihi hauskaa oli mut kannattaa muista että varsinkin baari ja siihen liittyvä käyttäytyminen on aivan erilaista kuin suomessa..

serena

15.5.2004

kävin alanyassa, ja sillon ainakin tuntu ihan mahtavalta paikalta! tai sitten se johtu siitä valtavasta huomion määrästä jonka tällainen elovena-tyttö sai. ihmiset (siis myös nais-puoliset ja muutkin kuin kauppiaat) tosi ystävällisiä, ja ilmasto ei vois parempi olla. voi kun pääsis äkkiä takaisin.. ja ilman vanhempia!

Ei nimeä

23.5.2004

Olin 2 vko sitten KEMERISSÄ, aivan tajuttoman ihana paikka, vaikka se on rakennettu turismille. Hyvät rannat, mageet discot, hyviä ravintoloita ja ihania ihmisiä..Haluaisin ehdottomasti mennä muuallekkin Turkkiin, mutta kun mä seuraavan kerran lähden, meen takasin Kemeriin. Koska mä rakastuin siihen.

turkki ristiin rastiin

25.5.2004

Meidän 6henkinen perhe on käynnyt turkissa useita kertoja on ajettu sinne kerran autollakin ja kokemukset on ollut kivoja liikenteen ja ihmisten suhteen. Turkkilaiset ovat syystäkin ylpeitä maastaan.

turkki ristiin rastiin

27.5.2004

Heippa sinä kossille meniä!Jos aikomuksesi on vierailla turkissa, kantosiipialuksella pääset hyvin bodrumiin. Mikä on kiva paikka ,mutta täältä kotisuomesta sinne meno voi olla miltein mahdotonta,koska dalaman on lähin lentokenttä ja matka sieltä bodrumiin on useita tunteja jne….rohdos on lähinnnä marmariksen vastarannalla. Bodrum on kaunis rantakaupunki, kuin myös koskin.`SUOSITTELEN

lämpöön

14.6.2004

kolmas kerta toden sanoo…tänä kesänä kolmannen kerran alanyaa.lastenkin kanssa ollaan oltu ja kaikki meni hienosti..

hiili

7.11.2004

olen 61 vuotias nainen ja rakastan istanbulia se vie sydämmen olen ollut sielä 14 kertaa ja jos on mahdollista ens kesänä.sääli kun ei kesäsin ole matkoja suomesta,menin viimevuona malevin lennolla budapestiin ja sieltä istanbulin.ja matkaseuraa on mahoton saada mukaan että joutuu maksaan lisämaksuja hotellista.

zeline

13.1.2005

Kävin viime kesänä marmariksessa. Ei kai sitä voi kuvaillu kuin sanalla ihana. Kaunis, ihanat ihmiset ja viihtyisä ympäristö. Joku kysyi kestääkö siellä kahta viikkoa? Pakkaa jo reppusi ja hyppää lennolle hyvä ihminen! Rakastuin marmarikseen. Hyviä hotellja sieltä voin luetella ainakin. Metropolin, Anatolian ja Club anastasia. Hiukan erialaisia, mutta ihania 🙂 Vaatteita turkista saa kyllä halvempia kuin suomesta varsinkin jos ei ole niin väliä onko ne jotain huippu merkkiä. Lisäksi marmariksessa järjestetään joka torstai (ainakin kesä heinäkuussa). Suosittelen jokaiselle jonka mieltä turkki vähänkin mielyttää!

Meikkis

24.5.2005

Turkki on ehdottomasti paras paikka missä oon koskaan ollu…lämmintä, halpaa, ihania ihmisiä…kaikkea mitä suomessa ei ole:) tulin kotiin pari päivää sitte, ja nyt jo suunnitellaan takasin menoa…elämäni rakkaus käveli vastaan siellä(aika ironista, vaan 2500 km väliä:))ehdotan ihan kaikille että sinne vaan…ja marmarisken baarikatu, WOU!! sinne jos hiukankaan rakastaa bailaamista…uskokaa mua!!

Istanbul

6.7.2005

Istanbul on ehdottomasti näkemisen ja kokemisen arvoinen kaupunki. Ihastuin erityisesti kaupungin “erilaiseen”, samalla itämaiseen ja länsimaiseen tunnelmaan. Mielenkiintoista nähtävää riittää ja varsinkin käynti Yenikapissa, Cistern Basilicassa veti sanattomaksi ja jäi unohtumattomasti mieleen. Siis käsittämättömän upea paikka. Myös muut tärkeimmät nähtävyydet (Aya Sofia, TopKap, Sininen moskeija, Galatan torni, jne.) tuli nähtyä. Suosittelen.

Olen käynyt kerran myös Marmariksessa (v. 1994), mutta se ei herättänyt minussa suuria tunteita.

maailman matkaaja

29.9.2005

turkissa pitää olla varautunut siihen, että rahat kauhean suuria ja niitä on paljon, loppujen lopuksi rahojen kanssa menee ihan sekaisin.. 🙂 turkkilaiset saattavat olla aika päällekäyviä mikä tuntuu epämielyttävältä…mutta muuten maa on todella mukava ja nätti paikka

God Lives In My Kebab

5.10.2005

Turkki rules big time. Loistava maa. Istanbul on yksi hienoimmista, mystisimmistä ja ystävällisimmistä kaupungeista missä olen ikinä käynyt.Suosittelen.

Jockey

20.5.2006

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
Rail Travel in Turkey
FAQ junalla matkustamisesta Turkissa.

Infinity

2.6.2006

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
Turkin valtion matkailutoimisto
Suomenkielistä tietoa Turkista

Kerppo

10.4.2007

Ankarassa tuli käytyä. Kaupunki ei todellakaan ole, tai ainakaan nyt kevää korvalla ollut mikään ovin kaunis ilmestys jos nyt mikään paikka on keväisin. Kaikki puut oli hakattu kukkuloilta joten eroosio uhkaa kyllä. Ankarassa ei juuri turisteihin törmännyt joten oli mukavaa seurata autenttista turkkilaista elämää. Vieraanvaraisuus on jotain ihan ihmeellistä, siitä suuri kiitos heille. Ataturkin mausoleumi oli vaikuttava. Atakulen tornissa tuli käytyä myös. Paikallinen ruoka on myös todella hyvää.

SAMUE|_

31.12.2008

Pienenä asunut 4 vuotta turkissa.. Izmirissa ja Istanbulissa molemmissa 2 vuotta. Jälkeen päin tullut käytyä vain pikaisesti.. Mahtava maa täynnä ihania ihmisiä

  • Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Majoitustietokanta

Tietokannassa 31 majapaikkaa, 0 ilmaismajoitusta ja 4 kommenttia.

Uusin majapaikka:
Satunnainen majapaikka:

Aiheeseen liittyvät keskustelut

Road trip koronan ai...
  • 24 viestiä
  • Viimeisin: mpala, 7 kuukautta sitten

Uusimmat tarjoukset

Suosituimmat maat

Thaimaa

Thaimaa on Kaakkois-Aasiassa sijaitseva suosittu lomakohde, jonka pitkät rannat ja edullinen…

Italia

Italiasta riittää moneksi; historiaa Rooman Colosseumilla, romantiikkaa Veronassa Roomeon…

Espanja

Espanjaan matkatessaan sukeltaa maailmaan, joka on niin kaukana suomalaisesta, kuin vain Euroopan…

Australia

Australia on eteläisellä pallonpuoliskolla sijaitseva mannervaltio, joka on maailman pienin manner,…