Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Ukraina - Pallontallaajat.net

Ukraina

Ukraina

Väkiluku: 49, 8 milj.
Pinta-ala: 603 700 km2
Pääkaupunki: Kiev
Kieli: Ukraina
Valtiomuoto: Tasavalta
Muita kaupunkeja: Dnepropetrovsk, Kharkov, Odessa
Naapurimaat: Romania, Moldova, Unkari, Slovakia, Puola, Valko-Venäjä, Venäjä
Valuutta: Hryvna
Kansainvälinen suuntanumero: +380
Jännite: 220V
 

YLEISTÄ

Ukraina on pinta-alaltaan yksi Euroopan suurimpia valtioita. Se sijaitsee Itä-Euroopassa mustan meren rannalla.

 

MATKUSTAMINEN

Suomalainen ei tarvitse viisumia matkustaessaan Ukrainaan. Maassa voi oleskella viisumivapaasti 90 päivän ajan. Ulkoministeriö suosittelee matkustusilmoituksen tekemistä Ukrainaan matkustaessa.

LENTÄMINEN

Ukrainassa on noin 180 lentokenttää, mutta suurin osa kansainvälisistä lennoista tehdään Boryspilin kansainvälisen lentokentän kautta, joka sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Kievistä.


Suomesta lentoja Ukrainaan tarjoaa lähinnä venäläiset lentoyhtiöt. Esimerkiksi Rossiya Airlines ja Aeroflot lentävät Helsingistä Kieviin. Muita Ukrainaan lentäviä lentoyhtiöitä ovat esimerkiksi Austrian Airlines sekä Lufthansa.

AirBaltic lentää Riiasta sekä Kieviin että Odessaan.

www.ukraine.com

  • Lähetä sähköpostitse
  • Jaa Twitterissä
  • Jaa Facebookissa
  • Jaa LinkedInissä

Kommentit (1216)

rami renko

14.4.2004

Sevastopol on mukavan merellinen kaupunki. Jännä juttu.

kazak

20.6.2005

Ukraina on mielenkiintoinen nopeasti kehittyvä maa. Kiovassa alkaa vanha neuvostomeininki karista muuten paitsi mahtipontinen arkkitehtuuri ei lähde mihinkään. Hieno rockbaari-olikohan ’47 tai jotain-lähellä pääkatua.

Lviv on noin miljoonan jampan kaupunki ja käymisen arvoinen. Pääkadulta löytyy kuuluisa(?) oopperatalo jossa esityksiä lähes päivittäin. Ehdottomasti suositeltava hotelli George esplanadin päässa, maan tasoon nähden erinomainen taso ja viktoriaanista loistoa (ehkä menee kitchin puolelle välillä:). Eikä maksa paljon mitään.

Esc

18.11.2005

Kiovassa pääkadun varrella osoitteessa Krishnatyk 44 on sisäpihalla hämyinen “taide”baari. Sisäänkäyntiä ei ole merkitty ulkopuolelle, mutta vasemmalla on ovi, joka johtaa eteiseen ja vasemmanpuoleisessa ovessa lukeekin Art Bar 44. Liekö sama, jota kazak tarkoitti?

Baarissa paikallisia nuoria ja livemusiikkia. Henkilökunnan kielitaito heikko.

Ja voi jessus, millaisia naisia… Bongattu myös yksi D-kuppien päällä majaillut Ville Valo;)

Rahayksikkö suomalaisille helppo 1 UAH = n. 1 FIM. Bisse maksoi n. 4 – 8 UAH/tuoppi. Ulkomaalaiset kylläkin enemmän. Nam!

Turvallisen tuntuista ja siistiä. Ei tuntunut ollenkaan vanhalta Neuvostoliiton osalta.

Infinity

5.6.2006

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
Brama – Gateway Ukraine
Laaja Ukraina-sivusto sisältää sekä artikkeleita että linkkejä. Tietoa historiasta ja Tsernobylistä, musiikkitiedostoja ja kansantapoja, Ukrainan keittiö, sivut matkailijalle, tapahtumakalenteri jne.

piksi

7.12.2006

Kiova on todellinen suurkaupunki vaikka harva sitä rinnastaakaan muihin euroopan miljoonakaupunkeihin. Pitää muistaa, että Ukraina on Ranskan ohella Euroopan suurimpia maita ja etäisyydet korostuvat kuljetuksen ajoittaisen kökköyden vuoksi.
Kiova on keskusta-alueiden osalta turvallisen oloinen ja rauhallinen, länsimainen rahaporhous ja neuvostojäänteet (mm. metroasemilla viljaa ja ties mitä kauppaavat baabushkat) sekoittuvat vängällä tavalla. Myös varsin siisti kaupunki. Suosittelen lämpimästi.
Krimillä hermot saattavat mennä seasonin aikana jatkuvan pimeiden taksien, komnatin hokijoiden ja kaupustelijoiden hihassaroikkumisen vuoksi, mutta suuntaamalla matkan pienempiin kyliin ja upeille vuorille saa sekä rauhaa sekä upeita elämyksiä.
Muistutuksen sana Krimin luontoon suuntaaville. Hämärä tulee nopeasti, ja sitten ON PIMEÄÄ. esim Mangup Kalelta ei tullakaan niin helposti kuuttasataa metriä 30 asteen laskua kuraista enää pimeällä edes tikka plus päässä :->
Seuraavaksi tarkoituksena suunnata ukrainaa ristiin etenkin länteen karpaateille Lvivin suuntaan ja ehkä itäänkin.
Mainettaan parempi maa, ukrainaa onkin povattu seuraavaksi itäeuroopan matkailumaaksi tässä viiden vuoden sisällä.

Miriam

6.1.2007

Menin Ukrainaan tietämättä siitä mitään ja matka todella jäi mieleen! Lähellä Puolan rajaa sijaitseva Lviv (Lwòw)on tulevaisuuden Krakova niinkuin matkailumielessä, sanoivat paikalliset. Jännittävä asema jossa voi helposti olla yötäkin. Yksi odotushuoneista on laitettu prameaksi ja siistiksi, jos maksaa n.3UAH saa siellä viettää tunnin. Piti kokeilla, mutta sitten siirryttiin toiseen, paljon mielenkiintoisempaan saliin. Sinne oli majoittuneena kokonaisia perheitä.
Me tosin jatkettiin Lvivistä yöjunalla Odessaan. Suositeltava vaihtoehto, hinta makuupaikkoineen n.10e, slaavilaisen junan ainutlaatuinen tunnelma ja unettava puksutus halki loputtomien peltomaisemien.
Odessa on ristiriitainen kaupunki. Varsinaisen liikekeskustan kaupat olivat niin kalliita ettei niitä kehdannut edes katsella, eipä tosin, kenkäkaupasta tuskin olisi löytynyt yhtään omaan jalkaan ja makuun sopivaa paria. Länsiautot huristelivat ohi kuoppaisia katuja, missään ei mitään englannin kielellä. Piikkikorkoiset ja minihameiset naiset hätkähdyttivät. Hotellit kuulema kalliita eikä yhtään hostellia, sanoi tapaamamme paikalliset opiskelijat. Heidän avulla löydettiin kuitenkin sellainen virallisesti suljettuna ja kunnostuksen alla oleva hotelli joka kuitenkin majoitti matkailijoita. Loistopaikka! Aivan kekustassa, vanha, hulppeatkin ajat nähnyt rakennus josta nyt oli jäljellä boheemi nuhjuisuus. Hinta n.20mk yöltä tosin vain kylmää vettä. Ystävälleni kerroshoitaja keitteli vedenkeittimellä pari vatia lämmintä vettä hiustenpesuun pientä lisämaksua vastaan. Jos joku kaipaa tarkempia tietoja paikasta, saatan löytää nimen jostakin.
Rautatieaseman lähettyviltä avautui sitten miljoonakaupungin toinen todellisuus. Suuri tori ja markkina-alue jossa myytiin mitä mielenkiintoisempia mereneläviä, hedelmiä ja rihkamaa. Piti pitää kamerasta kiinni. Ihmisiä erilaisista taustoista, hevoset ja raitiovaunut sulassa sovussa. Sanoivat että alueella on paljon sosiaalisia ongelmia, kaduilla kulkiessa sen saattoi tuntea.
Oi Odessa!
Jäi olo, että Ukrainaan pitää mennä vielä uudestaan.

coraxo

11.3.2010

Viime kesänä menimme autolla Puolasta Kiovaan festareille. Oli kyllä mielenkiintoinen kokemus. Ulkomaalaisena räpsähti tottakai Kiovan lähistöllä ylinopeussakko, sillä ajoin “hurjat” 93km/h 90-alueella. Sakoista selvisi 50e setelillä, poliisi kun ei puhunut sanaakaan englantia eikä Puolan rahat kelvanneet. Festivaaleilla oli erikoinen meininki Suomeen verrattuna. Vartijoita ja aseita oli paljon, mutta yhtään järjestyshäiriötä ei kyllä näkynyt. Selvisin vielä säikähdyksellä pienestä torkahduksesta nurmikolle, miliisit antoivat jäädä alueelle. Toisena päivänä festarialueelle saapuessa ilmoitettiin, että esiintyjät on peruutettu, ilmeisesti rahapulan vuoksi. Joten ainakin festareille menevän on syytä varautua peruutuksiin ja yllätyksiin. Ukrainalaiset ihmiset olivat todella ystävällisiä ja kavereitakin saatiin.

  • Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Majoitustietokanta

Tietokannassa 29 majapaikkaa, 0 ilmaismajoitusta ja 5 kommenttia.

Uusin majapaikka:
Satunnainen majapaikka:

Aiheeseen liittyvät keskustelut

Road trip koronan ai...
  • 24 viestiä
  • Viimeisin: mpala, 7 kuukautta sitten

Uusimmat tarjoukset

Suosituimmat maat

Thaimaa

Thaimaa on Kaakkois-Aasiassa sijaitseva suosittu lomakohde, jonka pitkät rannat ja edullinen…

Italia

Italiasta riittää moneksi; historiaa Rooman Colosseumilla, romantiikkaa Veronassa Roomeon…

Espanja

Espanjaan matkatessaan sukeltaa maailmaan, joka on niin kaukana suomalaisesta, kuin vain Euroopan…

Australia

Australia on eteläisellä pallonpuoliskolla sijaitseva mannervaltio, joka on maailman pienin manner,…