Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Venäjä matkailuinfo

Venäjä

Venäjä

Pääkaupunki: Moskova (11 milj. as.)
Väkiluku: 145 miljoonaa
Pinta-ala: 17 075 200 km2
Valtiomuoto: liittotasavalta
Valuutta: Venäjän rupla (RUB)
Sähkö: 230v/50Hz, eurooppalainen pistoke
Viralliset kielet: Venäjä
Muita kaupunkeja: Pietari (5 milj. as), Jekaterinburg (1,3 milj. as.), Kazan (1,1 milj. as.)
Naapurimaat: Azerbaidžan, Valko-Venäjä, Kiina, Viro, Suomi, Georgia, Kazakstan, Pohjois-Korea, Latvia, Liettua, Mongolia, Norja, Puola ja Ukraina
Kansainvälinen suuntanumero:  +7
Aikaero: UTC+3 ­- +11

Aasian ja Euroopan mantereella sijaitseva Venäjä on maailman suurimpia maita. Valtavassa maassa riittää tekemistä niin kaupunkilomien, talviurheilun, aktiivilomailun sekä shoppailun ja kulttuurin merkeissä. Maan valtauskonto on ortodoksilaisuus, ja se näkyy pääasiassa upeiden kirkkojen ja kiiltävien sipulikupolien muodossa.

Naapurimaahan matkustaa edullisesti

Helsingistä lentää Moskovaan vajaassa parissa tunnissa noin 250 eurolla. Lennot ovat samanhintaisia ympäri vuoden, eikä valtavia hintaeroja esimerkiksi sesonkien välillä ole. Venäjälle voi matkustaa kätevästi myös junalla, autolla tai laivalla.

Venäjän hintataso on alhaisempi kuin Suomessa, mutta kaupunkien ja paikkakuntien väliset erot maan sisällä ovat huomattavia. Maitopurkki moskovalaisessa kaupassa maksaa selvästi enemmän kuin litra maitoa itävenäläisessä pikkukaupungissa. Edullisimmillaan yö venäläisessä hostellissa irtoaa noin kymmenellä eurolla henkilöltä.

venäjä4

Monipuolinen Venäjä

Venäjälle matkustetaan tyypillisesti ihastelemaan kaunista arkkitehtuuria, ihmettelemään tuloeroja sekä nautiskelemaan edullisesta ruuasta ja juomasta. Suuresta maasta löytyy kaikkea joka lähtöön, kunhan vain tietää mistä etsiä: shoppailemaan kannattaa suunnata Pietariin ja Moskovaan, laskettelemaan Moskovan ulkopuolelle tai lähelle Georgian rajaa ja unohtumattomien pakkaselämysten perässä Siperiaan.

Lämpimintä Moskovassa on kesäkuusta elokuuhun, jolloin vuorokauden keskilämpötila on 20 asteen tuntumassa. Kylmintä on joulukuusta helmikuuhun, sillä silloin keskilämpötila lähentelee kymmentä pakkasastetta.

Huomioi kulttuurieroavaisuudet

Venäläinen kulttuuri poikkeaa monella tapaa suomalaisesta kulttuurista. Eroavaisuuksia tulee vastaan jo heti kättelyssä, sillä tuntemattomat miehet ja naiset eivät kättele toisiaan. Venäläiset saattavat olla erittäin kohteliaita mutta varautuneita tuntemattomia kohtaan, ja esimerkiksi tuntemattomille hymyileminen ei kuulu venäläiseen kulttuuriin. Perinteisesti muutaman vodkalasillisen jälkeen varautuneisuus alkaa yleensä kadota, mutta kaupoissa ei kannata odottaa kassatyöntekijöiden hymyilevän asiakkaille.

Perinteinen kohteliaisuus naisia kohtaan on arkipäivää venäläisessä kulttuurissa, ja miehet maksavatkin usein ravintolalaskut naisten puolesta, mutta avaavat myös ovet ja avustavat naisia portaissa. Miesturistien odotetaan osoittavan samanlaista kohteliaisuutta paikallisia naisia kohtaan.

Toisesta maailmansodasta, Neuvostoliitosta ja Georgian tilanteesta puhuminen ei edelleenkään ole suotavaa. Aroista asioista kannattaa keskustella vain läheisten ystävien kanssa, ja vaihtaa puheenaihetta jos he kokevat sen epämiellyttäväksi.

Jos reissussa käy niin hyvä tuuri että pääsee vierailulle venäläiseen kotiin, ei paikan päälle kannata saapua kädet tyhjänä. Vaikka lahjasta saatettaisiin aluksi kieltäytyä, otetaan se lopulta aina kiitollisena vastaan. Jos tuliaisina on kukkapuska, tulee kukkien määrä olla pariton, sillä parillista määrää kukkia käytetään ainoastaan hautajaisissa. Kengät tulee riisua asuntoon tultaessa.

Venäjällä puhutaan venäjää, ja sinne matkatessa on syytä opetella edes kohteliaisuussanat venäjäksi. Englannilla pärjää suurissa kaupungeissa, mutta tilanteet on aina hyvä aloittaa esimerkiksi tervehtimällä venäjäksi.

Varo taskuvarkaita

Venäjä on melko turvallinen matkakohde, mutta erityisesti suurissa kaupungeissa kuten Pietarissa ja Moskovassa tulee osoittaa erityistä varovaisuutta liikenteessä, rautatieasemilla ja metroissa. Arvoesineiden ja passin kanssa on oltava erittäin tarkkana.

Pohjois-Kaukasian turvallisuustilanne on heikko, ja sinne liittyvää matkustamista on syytä harkita tarkkaan. Pohjois-Kaukasiaan liittyvät terrori-iskut ovat mahdollisia erityisesti Moskovassa. Suljettuihin kohteisiin kuten esimerkiksi sotilasalueille ei ole menemistä.

Ulkoasiainministeriö suosittelee matkustusilmoituksen tekemistä ennen Venäjän-matkaa.

venäjä2

Matkusta Venäjälle helposti

Venäjälle pääsee kätevimmin Suomesta junalla ja laivalla. Helsingistä Viipuriin, Pietariin ja Moskovaan liikennöivät Allegro ja Tolstoi -junat kulkevat Viipuriin kahdessa ja puolessa tunnissa, Pietariin kolmessa ja puolessa tunnissa sekä Moskovaan vajaassa 14 tunnissa. Matka Helsingistä Pietariin maksaa halvimmillaan noin 87 euroa, Helsingistä Moskovaan noin 105 euroa.

St. Peter Line risteilee Helsingin ja Pietarin välillä joka toinen päivä ja matka kestää noin 15 tuntia. Risteily on viisumivapaa, jos paluu tapahtuu 72 tunnin sisällä laivan saapumisesta satamaan ja jos varauksen yhteydessä on varattu shuttle-bussilippu. Myös majapaikka on varattava etukäteen. Edullisimmillaan viisumivapaa Pietarin-risteily maksaa 112 euroa.

Venäjällä on melkein kolme tuhatta lentokenttää, ja suurimmat kentät sijaitsevat Pietarissa ja Moskovassa. Suomesta voi lentää venäjälle esimerkiksi Air Balticilla, Finnairilla, Rossiya Airlinesilla sekä Aeroflotilla. Helsingistä lentää Pietariin reilussa tunnissa, ja edestakaiset lennot maksavat halvimmillaan noin 130 euroa.

Suomesta pääsee myös autolla kätevästi Venäjälle, ja rajalla onkin yhdeksän rajanylityspaikkaa: Niirala, Imatra, Salla, Raja-Jooseppi, Vaalimaa, Nuijamaa, Kuusamo, Vertius sekä Vainikkala. Vuonna 2009 Venäjä liittyi mukaan vihreä kortti -järjestelmään, minkä vuoksi matkustajien ei enää tarvitse ostaa venäläistä liikennevakuutusta raja-asemalla. Nykyään riittää, että ennen matkaa käy hakemassa omasta vakuutusyhtiöstään vakuutuksen voimassaolon osoittavan vihreän kortin.

Venäjällä on tarjolla paljon eri majoitusvaihtoehtoja. Hotelleja löytyy kaikista hintaluokista, aina halvoista yksinkertaisista hotelleista kalliisiin luksushotelleihin. Halvimmillaan hotelliyö Pietarissa maksaa noin 30 euroa kahdelta hengeltä.  Tarjolla on myös hostelleja, erityisesti Pietarissa ja Moskovassa, mutta niitä löytyy myös pienemmistä kaupungeista. Majoitus kannattaa varata mahdollisimman ajoissa parhaan hinnan saamiseksi, mutta myös esimerkiksi viisumittoman risteilyn saamiseksi.

Näe Venäjää

Venäjän valtavan pinta-alan vuoksi parhaita tapoja taittaa välimatkoja paikasta toiseen on juna tai lentokone. Venäläinen rautatieverkosto on todella laaja, ja junalla pääseekin miltei jokaiseen venäläiseen kaupunkiin. Junat on jaettu pitkän- ja lyhyenmatkan juniin, ja rautatieasemilla on yleensä omat lippuluukut kummallekin junatyypille. Pitkänmatkan juniksi lasketaan junat, jotka kattavat reitillään yli 200 kilometrin välimatkoja. Valtaosassa pitkänmatkan junista on tarjolla myös makuupaikkoja. Junamatkustaminen ei ole erityisen halpaa, sillä esimerkiksi vajaan yhdeksän tunnin junamatka Pietarista Moskovaan maksaa noin 70 euroa. Liput voi ostaa etukäteen netistä.

Venäjällä pääsee liikkumaan myös bussilla kätevästi paikasta toiseen, ja linja-autoliikenne kattaa myös ne paikat, minne junalla ei pääse. Samalla linja-autolla ei voi matkustaa maan päästä toiseen, mutta pienten välimatkojen eli viiden tai kuuden tunnin välimatkan päässä sijaitseviin kaupunkeihin pääsee bussilla kätevästi. Suurimpia kaupunkeja lukuun ottamatta kaupungeissa on vain yksi bussiasema pitkänmatkan linjureita varten. Bussimatkojen aikataulut ja hinnat selviävät parhaiten kysymällä linja-autoaseman lipunmyynnistä.

Venäjällä on tuhansia lentokenttiä, ja sen vuoksi lentäminen maan sisällä on vaivatonta. Valtaosa lentoreiteistä liikennöi Moskovaa tai Moskovasta, mutta muitakin reittejä toki on. Lentäminen Venäjän sisällä ei välttämättä ole kaikkien aikojen upein lentokokemus, mutta on nykyään jo melko siedettävää. Venäjän suurin lentoyhtiö Aeroflot lentää useisiin kohteisiin venäjän sisällä, samoin Transaero, jolla on 26 venäläistä kohdetta. Muita Venäjän sisällä liikennöiviä lentoyhtiöitä ovat S7 Airlines, Rossiya Airlines, UTair sekä Yakutia Airlines.

Venäläinen liikennekäyttäytyminen poikkeaa huomattavasti suomalaisesta, ja liikenne onkin yksi yleisimpiä kuolinsyitä Venäjällä. Tiet ovat paikoin melko huonossa kunnossa, eikä liikennesääntöjä noudateta samalla tavalla kuin Suomessa. Venäläiseen liikenteen tottumattoman kannattaakin liikkua paikasta toiseen mieluummin julkisilla liikennevälineillä tai taksilla.

venäjä3

Viisumi vaaditaan yleensä

Suomalainen tarvitsee viisumin matkustaessaan Venäjälle. Poikkeuksena on kuitenkin St. Peter Linen tarjoama risteily, jolla voi matkustaa viisumivapaasti Venäjälle, kunhan maassa oleskelee alle 72 tuntia. Viisumia kannattaa hakea hyvissä ajoin ennen matkaa Venäjän viisumikeskusten kautta. Viisumikeskuksia on Suomessa neljä: Helsingissä, Turussa, Lappeenrannassa ja Maarianhaminassa. Passin on oltava voimassa vähintään puoli vuotta matkan jälkeen. Venäjälle saapuessa täytetään maahantulokortti, ja yli seitsemän arkipäivän mittaisilla matkoilla on rekisteröidyttävä Venäjän maahanmuuttoviranomaisille. Hotellit rekisteröivät asiakkaansa aina matkan kestosta riippumatta.

Venäjän-matkaan kannattaa varautua tarkistamalla, että perusrokotukset ovat voimassa. Muita rokotteita ei tarvita. Tarkista kuitenkin aina ajantasaiset rokotussuositukset vaikkapa rokote.fi-sivustolta.

Muista tipata

Venäjällä on tapana jättää tippiä. Ravintoloissa juomarahaa voi jättää 10-15% palvelun tasosta riippuen, ja tippi tulee antaa suoraan käteisellä tarjoilijalle. Baareissa ja ravintoloissa missä ruoka ostetaan suoraan tiskiltä, ei tarvitse jättää tippiä lainkaan. Myös taksikuskille kuuluu jättää tippiä, ja matkan hinnan voi pyöristää lähimpään tasalukuun tai jättää korkeintaan kymmenen prosentin tipin. Matkan hinta kannattaa neuvotella aina etukäteen ennen matkan alkamista, jottei ikäviä yllätyksiä matkan päätteeksi tule.

Venäläinen ruoka on perinteisesti pelmenejä, blinejä ja kaviaaria, mutta valtavassa maassa on myös valtavasti erilaisia alueellisia ruokakulttuureja. Vodka liittyy tiukasti venäläiseen kulttuuriin mutta myös ruokakulttuuriin, ja snapsilasit käyvät huulilla tiuhaan tahtiin. Tarjotusta vodkasta voi kieltäytyä ainoastaan suurin perustein, esimerkiksi lääkärin määräyksellä. Tyhjennetty lasi täytetään taatusti uudelleen.

Syö blinejä

Venäläinen katuruokakulttuuri rajoittuu kaduilla myytäviin leivoksiin ja täytettyihin piiraisiin eli pirozhkeihin, ja lämpimät ruuat haetaan miltei poikkeuksetta ravintolasta. Yksi tyypillisimpiä venäläisiä ruokia on borssikeitto, eli lihaisa punajuurikeitto joka tarjoillaan smetanan kanssa.

Ehkä tunnetuin venäläinen ruoka on blini, joka tarkoittaa ohutta lättyä, jonka sisään on kääräisty vaikkapa juustoa, sipulia, kaviaaria smetanalla tai vaikkapa hilloa. Pikaruokanälkään auttaa shashlyk, venäläinen versio kebabista.  Pelmenit eli mykyt täytetään yleensä lihalla, ja ne voidaan tarjoilla yksinään tai esimerkiksi smetanan kanssa tai keitossa.

venäjä1

Läheinen Pietari

Kaikista venäläisistä kaupungeista Pietari lienee suomalaisille tutuin eikä vähiten sen läheisen sijainnin vuoksi. Saarten ja siltojen täyttämä Pietari hellii arkkitehtuurin ystäviä toinen toistaan upeammilla julkisivuilla ja kauniilla puistoilla. Kaupungissa riittää nähtävää niin kirkkojen kuin katedraalien muodossa, mutta kuuluisin pietarilainen nähtävyys on varmasti valtava talvipalatsi eli eremitaasi, joka muinoin toimi Venäjän keisarien palatsina, mutta on nykyään museokäytössä.

Vaikka Pietarin merkittävimmät nähtävyydet on muutamassa reissussa koluttu, jaksaa kaupunki yllättää. Mutkittelevilta kaduilta löytyy aina uutta nähtävää ja koettavaa, ja vanhoihin suosikkipaikkoihin kannattaa palata kerta toisensa jälkeen.

Kallis Moskova

Venäjän pääkaupunki Moskova on yksi maailman kalleimpia kaupunkeja ja Venäjän suurin kaupunki 11,5 miljoonalla asukkaallaan. Kaupungin tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat Punaisella torilla sijaitseva upea Pyhän Vasilin katedraali, jonka läheisyydessä sijaitsee myös Leninin mausoleumi. Moskovan metro on paitsi yksi maailman suurimpia metroverkostoja, myös kauneimpia. Asemat ovatkin kuuluisia näyttävyydestään ja koristeellisuudestaan.

Vaikka Moskova on Venäjän merkittävin teollisuuskaupunki, noin kolmannes kaupungista on puistojen peitossa. Esimerkiksi moskovalainen jättikokoinen Izmailovon puisto on noin neljä kertaa New Yorkin keskuspuiston kokoinen.

Siperian Novosibirsk

Siperiassa sijaitseva Novosibirskin kaupunki on Venäjän kolmanneksi suurin kaupunki 1,4 miljoonalla asukkaallaan. Novosibirsk on yliopistokaupunki, mutta ei kovin monen reissaajan ykköskohde. Sen vuoksi kaupunki onkin mainio paikka tutustua autenttiseen venäläiseen elämänmenoon, ja sinne kannattaakin matkata venäjänkieltä osaavan matkatoverin kanssa, sillä turistien vähäisen määrän vuoksi paikalliset eivät juuri puhu englantia.

Novosibirskin talvet ovat runsaslumisia, ja kaupunki onkin loistava kohde talviurheiluun.

 

Keskustele Moskovasta Pallontallaajien keskustelupalstalla

Kuvat: Flickr/archer10, Flickr/jaime.silva, Flickr/Maarten Takens, Flickr/vic.bergmann

  • Lähetä sähköpostitse
  • Jaa Twitterissä
  • Jaa Facebookissa
  • Jaa LinkedInissä

Kommentit (1216)

samovaari

20.4.2004

Niimpä niin Venäjä on mielenkiintoinen ja moni ilmeinen maa.Ole siellä työskennellyt ja muuten kuljeskellut. Siinä on jotakin käsittämätöntä,mystillist mielenkiintoist mutta arvaamatonta.Siellä eletään tunne voittoisesti ja ratkaisut tehdää yleensä tuntemuksen pohjalta,sillä onhan se äiti Venäjä.

julsku

27.4.2004

Pietari on hieno, joku tossa edellä sanoikin aika hyvin mun fiiliksiä kuvaavasti:”käsittämätöntä,mystillistä, mielenkiintoista mutta arvaamatonta.” Kaikki on huomattavasti helpompaa kun mukana on joku, joka osaa venäjää. Ja metroissa KANNATTAA tunkea arvotavarat niin monen vaatekerroksen alle kuin mahdollista, ne varkaat ei todellakaan oo mitään legendaa. Pietari on ihan mahtava paikka, kova polte ois päästä takas. En ollut siellä kuin vajaan viikon, mut mielelläni kerron kaikkea lisää!

Neiti Etsivä

26.5.2004

Kävin Pietarissa parin päivän reissulla ja täytyy kyllä sanoa, että niin vähäksi aikaa ei niin isoon paikkaan kannata lähteä. Siinä kerkesi käydä pääkadulla pyörimässä ja Iisakin kirkkoa ihmettelemässä. Ehdottomasti kannattaa varata vähintään puoli viikkoa, että näkee paikkoja kunnolla. Pietarissa on kyllä uskomattoman kauniita rakennuksia. Miten ne ovat joskus osanneet rakentaa sellaisia?! Varsinkin joidenkin nähtävyyksien koko mykistää – melkein lentokentän kokoisia. Upeaa nähtävää on siis paljon!

Meillä oli huoneisto ihan keskustassa, josta liikkuminen oli vaivatonta. Sydäntä lämmitti erityisesti viereisessä korttelissa sijaitseva 24h kauppa. Ainoastaan yöksi nostettavat sillat häiritsivät bilettämistä. Täytyi jaksaa bailata viiteen asti.. 🙂 Clubeilla tutustuttiin paikallisiin, mutta yllätykseksi vain harvat ymmärsivät englantia. Jäi jutustelu lyhyeen.. Toisena yllätyksenä tuli se hirvittävä liikenne. Mieletöntä kaahailua! Katua en uskaltanut ylittää kuin liikennevalojen kohdalla, mutta kyydin saaminen oli puolestaan helppoa. Pietarilaisiin, joihin tutustuttiin, neuvoivat nostamaan kätensä, niin johan niitä ladoja pysähtyi kadun viereen. Kaverini tuli jopa miliisin kyydillä!

Huom! Tarkkuutta kannattaa käyttää veden kanssa. Ensimmäisellä suihkureissulla ihmettelin, että mikä täällä haisee. Lopulta tajusin, että se on tää vaalenruskea vesi!! Hampaiden pesuun kannattaa siis käyttää pullovettä.

Tuliaisiksi kelpasivat vain votka ja shamppanja, kun ei löydetty edullisia kauppoja. Pääkatu on täynnä “länsimaalaisia” merkkituotteita. No, jos olisi ollut enemmän aikaa, niin kyllä oltais ängetty jollekin torille shoppailemaan. 🙂

Riskiretket

17.6.2004

Joo pietarin hulina on mukavata vaihtelua tähän Itä-Suomalaiseen maalaiselämään. Ryhmäytymistä kannatta välttää, koska turisteilta näyttävä ryhmä, joka kuikuilee ympäriinsä reput tiukasti syliin puristettuna herättää varkaiden huomion, ja ne kaverit osaavat hommansa, todellakin! Paras on liikkua pienellä porukalla ja yrittää pysyä paikallisten vauhdissa.

Liikenne on uskomaton! autot parkkeerataan lähes minne vain ja keskinopeus tuntuu kaupungissa olevan 80km/h!

Yöllä ylös nousevat sillat ovat oma lukunsa. Me arvelimme lopettaa clubilla bilettämisen vähän aiemmin ja tähdätä siihen hetkeen jolloin sillat lasketaan noin vartin ajaksi alas, siinä olikohan kolmen tienoilla. Toista kilometriä pitkät ja monta kaistaa leveät jonot silloille arveluttavat, että ehtiikö. Me pääsimme ensimmäisen sillan yli suht hyvin kun oli paikallinen kaveri ratissa, mutta juuri toiselle sillalle noustessamme auto sammui eikä enää käynnistynyt, siinä oli adrenaliinin eritys huipussaan kun poikain kanssa työnnettiin autoa juoksuvauhtia yli sillan tykinvetäjänäkin tunnetun Kamaz-rekan jyristessä kannoisa kiinni ja muiden autojen suhahdellessa molemmilta puolilta ohi ja kovaa. Eikä se kaistan vaihto kiihdytyskään pohjevoimin ihan helppoa ollut siinä liikenteen rytmissä.

Olimme kulttuuri matkalla joten majoituimme paikallisessa opiskelija asuntolassa,paikalliseen tyyliin, ei se niin kamalaa ollut 🙂

Junamatka maalle oli myös mukava kokemus ylipuolien vaunussa matkustavien laulaessa venäläisiä sävelmiä kitaroiden säestyksellä ja paikallisten mummojen höpötellessä meille, kielimuurista huolimatta osasimme nauraa samoille asioille.

Sitten Pietarista hieman etelään semmoiseen 200 000 asukkaan maalaiskylään nimeltä Luga, tai kai se kaupunki oli vaikkei kovin isolta vaikuttanutkaa.

Kyseinen paikka ei ole hyvin montaa turistia nähnyt, ei ainuttakaan turisti korttia koko kaupungista löytynyt. Ja paikalliset, joihin tutustuimme, kyselivät että mitä ihmettä me siellä oikein teimme, eivätkä olleet alkuun lainkaan uskoa että olemme Suomesta.

Ihmiset ovat maalla paljon ystävällisempiä ja uudet tuttavamme olivat ylpeitä saadessaan esitellä meidät ystävilleen ulkomaalaisina tuttavinaan. Mutta kyllä näihin uusiin “tuttaviin” ja heidän englannin ja omaan venäjän taitamattomuuteen sisältyy muun mukavankin lisäksi riskejäkin. Me muunmuassa päädyimme 10km päähän kaupungista keskelle palavaa turvesuota, tosin siellä sijaitsevaan maalaispubiin, josta ei meinannut päästä pois ja muutenkin oli vähän riskiretkeläisen olo.

Mutta kokemuksia ja erikoista nähtävää siinä maassa riittää. Lähden toistekkin!

Jouni

28.9.2004

Nyt on tullut kyllä pilkkuvirhe, ei Lugassa kyllä voi olla kuin enintään 20 000 asukasta. 🙂 Pskovissa ja Novgorodissa on yli 200 000.

Sputnik

30.9.2004

Suosittelen Venäjällä seikkailua lämpimasti kaikille, joilla on vähänkin “pippuria pe….ssä” 🙂 Käy tutkimassa muiden kokemuksia, vinkkejä ja valokuvia Venäjän omatoimimatkailijoiden nettisivuilla http://www.venajaseura.com/sputnik!

sanni

15.11.2004

Olin Pietarissa pari päivää ja se aika ei todellakaan riitä niin upean kaupungin ihmettelyyn! Paljon kaunista nähtävää ja venäläinen sirkus oli aika hieno kokemus. Venäjänkielentaidosta on muuten paljon hyötyä, kannattaa opetella edes aakkoset.

Miku

3.4.2005

Petroskoihin voi matkata autokyydillä, maksoi 50 e sivu. On ihmisiä, jotka ajavat ihan työkseen Petroskoista Suomeen ja toisin päin. Ikävä kyllä en osaa sanoa, mistä kyyditsijät löytäisi.. mutta itse olen näin matkannut ja hyvin sujui, vaikkei se kovin tasaista kyytiä ollut 😉 Olen ollut kerran Venäjällä, ja viihdyin siellä erittäin hyvin! Suomi on tuntunut tuon matkan jälkeen liian turvalliselta ja tylsältä maalta.. takaisin itärajan taakse mahd. tänä kesänä!

Julie

28.9.2005

venäjällä ei oikeen mielellään puhutan englantia, että venäjäntaito olisi hyväksi. Mutta jos nyt välttämättä on pakko puhua niin kyllä sieltä englantia osaavia löytyy.

Rane

28.10.2005

Tiedoksi vaan kaikille ikävämpi uutinen. Tulin vastikään Murmanskista Ivaloon bussilla (venäläinen bussi) ja lippuja ostaessani hoxasin että ikivanha kaksoishinnoittelu (kalliimmat hinnat ulkomaalaisille) pätee myös bussilippuja hankittaessa Murmanskissa. Minun lippuni oli yli kaksi kertaa kalliimpi kuin venäläisen tuttavani. Muuten viikon reissu oli mukava mutta tuo tulomatkan ryöstörahastus jäi harmittamaan!! Ens kerralla ota taatusti lennon Murmanskista Rovaniemelle.

Jockey

21.5.2006

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
Matkakertomus
Jukka Karvosen pyöräilymatka Siperiaan.

Jockey

21.5.2006

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
Suomi-Venäjä-Seura
Venäjän omatoimimatkailuun keskittyneet Sputnik-sivut.

Infinity

5.6.2006

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
Travel in Russia
Tietoa Venäjän lähialueille matkustaville.

Infinity

5.6.2006

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
The Official Guide to Russia
Official Site of the Russian National Tourist Office

Peijooni

17.8.2006

djuu. Pietari on kyl iso kaupunki. Ermitaasinkin eteen saa hyvin auton/ moottoripyörän parkkiin päivisin, ja siin tuntumassa ne tunnetuimmat nähtävyydet ainaskin on.

MadMaxVentures

9.12.2006

Kävin kaverin kanssa pitkähköllä automatkalle Venäjällä, joka ulottui Kaukasukselle asti. Olisi ulottunut Iraniin asti mutta autosta tai meistä rippumattomistä syistä matkaa jatkettiin Venäjältä lautalla Turkkiin ja sieltä Iraniin. Jos jotain kiinostaa kysyä millaista on autoilla Venäjällä, Ukrainassa ja Abhasiassa (+200m Georgiassa) niin kysymyksiä voi lähettää tänne teskola@cc.joensuu.fi kuvia löytyypi täältä http://www.flickr.com/photos/anarcissus/

-Sharona-

15.4.2008

Ylläpidon kommentiksi siirtämä linkki:
Altaitravels – ratsastusmatkoja vuoristo-Altain seudulle
Suomalainen matkatoimisto, joka järjestää ratsastusvaellusmatkoja vuoristo-Altain seudulle Etelä-Siperiaan.
Kuvia, matkakertomuksia, reissuinfoa.
Ratsastuskokemus ei välttämätön.

AlexBir1975

4.9.2012

Kuvia ja vitseja Venäjältä
http://fotoeuropesuper.blogspot.com/

Juha

18.9.2014

Ajeltiin kavereiden kanssa autolla Sochin seudulle, sekä Kaukasukselle ja kiivettiin Mt. Elbrusille (5642m). Lue kokemuksista automatkustuksesta ja muusta täältä: http://projectelbrus.blogspot.fi/

  • Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Majoitustietokanta

Tietokannassa 69 majapaikkaa, 0 ilmaismajoitusta ja 28 kommenttia.

Uusin majapaikka:
Satunnainen majapaikka:

Aiheeseen liittyvät keskustelut

Road trip koronan ai...
  • 24 viestiä
  • Viimeisin: mpala, 7 kuukautta sitten

Uusimmat tarjoukset

Suosituimmat maat

Thaimaa

Thaimaa on Kaakkois-Aasiassa sijaitseva suosittu lomakohde, jonka pitkät rannat ja edullinen…

Italia

Italiasta riittää moneksi; historiaa Rooman Colosseumilla, romantiikkaa Veronassa Roomeon…

Espanja

Espanjaan matkatessaan sukeltaa maailmaan, joka on niin kaukana suomalaisesta, kuin vain Euroopan…

Australia

Australia on eteläisellä pallonpuoliskolla sijaitseva mannervaltio, joka on maailman pienin manner,…