Pallontallaajat.net

Maapallo on pyöreä => Eurooppa => Aiheen aloitti: Äärijäbä - 15.04.2003, 20:14:50

Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Äärijäbä - 15.04.2003, 20:14:50
Tuli käytyä viime viikonloppuna Pietarissa, ja majoitus oli International Youth Hostellissa. Hostelli oli siisti ja turvallisen oloinen, tosin aamupala oli ankea. Myös sijainti oli todella bueno aivan Moskovan rautatieaseman tuntumassa. Aivan lähistöllä oli myös paljon kauppoja ja kivoja ravintoloita. Hinta (19 euroa dormi / 26 euroa double) ei maailman halvin, mutta puolet siitä mitä halvimmissa hotelleissa. Ja jos on tapana tuoda rajan takaa Vodkaa, CD-levyjä tai muuta sälää, niin rahat saa kyllä siinä takaisin.. (Litra vodkaa 2 euroa, CD-levyt 3 euroa jne.)

Sekin tuli taas opittua, että yökerhon jonossa ei kannata alkaa heittämään läppää paikallisten kanssa. Kun portsari havaitsee ulkomaalaisen => passitus VIP-ovelle ja tuplasti kalliimpi sisäänpääsy. >:(  (esimerkki Metro-klubilta)

Sitten vielä pari vinkkiä, joista ainakin toinen on mun mielestä ihan "must". Antropologisessa museossa on näytillä formaldehydiin säilöttynä mm. epämuodostuneita sikiöitä, vauvojen päitä, epämuodostuneita pääkalloja sun muuta sälää, joka tuo mieleen lähinnä tieteis/kauhufilmit. Muuten kyseinen museo olikin aika tylsä... Toinen mielenkiintoinen ensikokemus oli eläintieteellinen museo. Siellä on uskomaton määrä täytettyjä eläimiä eri puolilta maailmaa, mursuista kirahveihin, ahvenista pelikaaneihin - ihan kaikkea. Jopa Siperian ikiroudasta löytyneitä mammutteja! :)Myös yhdessä salissa oleva sinivalaan(?) luuranko on melkoinen...

Että semmosta... ja Eremitaasia remontoidaan vieläkin, mutta se ei varmaan ole mikään yllätys. :) Ärsyttää vaan kun johonkin huoneisiin päästäkseen pitää kiertää puoli palatsia..
Otsikko: Re: Kokemuksia Pietarista
Kirjoitti: Anonymous - 16.04.2003, 12:21:16
Itse kävin kaverini kanssa Pietarissa kesällä 1999. Siellä oli juuri silloin kunnon lämpöaalto -> lämpötila huiteli kokoajan yli 30 celsiusasteen. Kaupungilla käveleminen kävi silloin kyllä urheilusta.

Eläintieteellinen museo oli kyllä mahtava paikka. Siellä oli jos jonkinmoista otusta. Parhaita olivat kyllä ne mammutit ja sinivalas. Kävitkös muuten Äärijäbä siellä eläintarhassa? Oli ne eläimet aika velton oloisia silloin lämpöaallon aikaan. Ainoastaan apinat jaksoivat riehua.

Joku asemuseo tms. oli myös erittäin mielenkiintoinen paikka. Siellä oli aseita aivan laidasta laitaan, kämmenen sisälle piiloon menevästä pistoolista aina SS-20 -raketteihin saakka.

Eremitaasissa ei sillä kertaa jaksettu käydä, vaikka sitä kovasti kehuttiinkin. Ei vain aika riittänyt, harmi sinänsä.
Otsikko: Re: Kokemuksia Pietarista
Kirjoitti: Urho_Kekkonen - 16.04.2003, 15:16:31
Lainaus
Eremitaasia remontoidaan vieläkin, mutta se ei varmaan ole mikään yllätys. :) Ärsyttää vaan kun johonkin huoneisiin päästäkseen pitää kiertää puoli palatsia..

Eremitaasia (ja muita sen kaltaisia paikkoja, esim. British Museum) remontoidaan AINA, eikä siellä koskaan ole kaikki huoneet auki ja kaikki tavarat esillä.

Tämä kuitenkin on vain osoitus siitä, että paikka ja siellä olevat esineet edes yritetään pitää kunnossa. Tahdon siis sanoa, että tällaisissa megamuseoissa jatkuvat remontit ja esineiden puuttumiset ovat välttämätön paha.
Otsikko: Re: Kokemuksia Pietarista
Kirjoitti: Äärijäbä - 16.04.2003, 18:57:12
Lainaus
Kävitkös muuten Äärijäbä siellä eläintarhassa? Oli ne eläimet aika velton oloisia silloin lämpöaallon aikaan. Ainoastaan apinat jaksoivat riehua.

Eipä tullut käytyä, vaikka mielessä kävi.. Missäs kunnossa ne eläimet siellä noin ylipäänsä on ja missä oloissa? Ei nimittäin oikein tekisi mieli mennä katsomaan jotain kurjissa oloissa viruvia eläimiä ja siten "kannattaa" sellaista toimintaa. Toisaalta, pääsylipputuloilla niiden olosuhteita ainakin teoriassa voisi parantaa... mutta miten lie Venäjällä, toimitusjohtajan taskuun nekin rahat varmaan menisivät. :(

Myöskään Pietarin sirkus ei tuon takia kiinnostanut pätkääkään. Siellä kun kuulemma on paljon eläimiä, ja mun mielestä villieläinten paikka ei todellakaan ole missään sirkuksessa... Säälitti vain sekin karhu(npentu?), joka ketjussa oli siinä Eremitaasin vierellä turistien pällisteltävänä - lienekö ollut sama karhu kuin jo 1,5 vuotta sitten, kun edellisen kerran näin karhun samalla paikalla... :(
Otsikko: Re: Kokemuksia Pietarista
Kirjoitti: Jouni - 16.04.2003, 19:56:46
No minä kävin kyllä Pietarin sirkuksessa tietämättä eläimistä sen enempää. Tuntui kyllä hölmöltä katsoa niinkin komeita eläimiä kuin tiikereitä tekemässä jotain omituisia temppuja. Siellä oli myös norsuja ja hylkeitä.

Yksi karhunpentu oli maaliskuussa käydessäni Nevskin varressa ketjussa, lieneekö tämäkin se sama karhu? En tiedä, olisiko sen katsomisesta pitänyt maksaa jotain ja tekikö se jotain temppuja - jatkoin matkaa sen enempää pysähtymättä.

Taidan seuraavalla matkalla jatkaa Pietarista eteenpäin vaikka Novgorodiin tai Pskoviin, ne varmaankin elävät omaa elämäänsä ilman turistilieveilmiöitä. Nythän Pietarissa jo kohta alkavat juhla-ajan hinnankorotuksetkin. :(
Otsikko: Re: Kokemuksia Pietarista
Kirjoitti: Anonymous - 17.06.2003, 11:21:33
Karhuja on kaksi, pienempi ja suurempi. Suurempi on naaras, pienempi on uros. Pienen karhun nimi on Stepan, hellittelynimeltään "Stjopa".
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Anonymous - 15.12.2002, 14:35:13
Heräsi mielenkiintoinen ajatus, että pitäisi päästä Pietarissa käymään junalla, löytyykö siis keltään kokemusta matkustamisesta ja noin kaupungista yleensä? Turvallisuus, menovinkit jne.
Otsikko: Re: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: tuukka - 15.12.2002, 22:44:24
Pietariin pääsee bussilla halvemmalla, vaikka eihän siinä ole yhtä paljon tunnelmaa kuin esim. Repinissä. Nyt talvella voi saada vielä halpoja pakettimatkojakin, mutta kesällä voi olla aika mahdotonta edes kohtuuhintaista majoitusta Pietarista. Silloin on nimittäin kaupungin 300 vuotis juhlat ja hotellit on buukattu täyteen jo nyt ja harvojen vapaiden paikkojen hinnat nostettu pilviin.

Pietari on upea kaupunki, jossa on paljon nähtävää. Parasta minusta on upeat tsaarinajan palatsit, joita on kaupungin ympäristössä useita. Näistä ainakin Pietarhovissa, Pushkinissa ja Pavlovskissa kannattaa käydä mikäli on aikaa. Kaikkiin järjestetään päiväretkiä. Bussit lähtevät Gostiny Dvorin vierestä Nevsky Prospektin varrelta ja samasta paikasta näkee myös aikataulut ja löytyy lippukioski. Toinen vaihtoehto on mennä lähijunalla, mutta silloin joutuu jatkamana jonkin matkaa vielä bussilla. Voin kertoa tarkemmat ohjeet junalla menemisestä, jos joku kyselee, mutta muuten en jaksa alkaa näpyttelemään.

Tässä pari linkkiä joista voi tutustua noihin palatseihin:

http://www.peterhof.org/
http://www.alexanderpalace.org/pavlovsk/

Myöskään Eremitaasia ei kannata jättää väliin. Sellaista määrää taideaarteita ei löydy varmaan mistään muualta maailmasta. Opiskelijoille on ilmainen sisäänpääsy. Muita käymisen arvoisia kohteita on mm. Iisakin kirkko, Votka museo (5 Konnogvardeisky Bulvar), lukuisat torit (esim. Warehouse market, ul Marshala Kazakova) tai vaikka Pietarin viimeinen puulämmitteinen banja (sauna, Mitninskaya Banya, ul Mitninskaya).

Turvallisuudesta sen verran, että ei Pietarissa varmaan sen vaarallisempaa ole kuin missään muussakaan isommassa kaupungissa. Muutama asia kannattaa kuitenkin muistaa. Miliisien palkat ovat Venäjällä erittäin pieniä ja sen takia joskus saattaa tulla tilanteita että lainvalvojat yrittävät tienata vähän ekstraa höynäyttämällä turisteja. Yleisin tapa lienee periä jotain olematonta sakkoa perustelemalla sitä esim. puutteellisilla papereilla tai vastaavalla. Kannattaakin aina ulkona liikkuessaan pitää vähintäänkin kopio passista mukana sekä hotelikortti tai sen osoite ja yhteystiedot. Kusetuksiin ei kannata mukisematta suostua, vaan hyvä keino on esim vaatia kuittia maksetusta rahasta. Jos vaatimukset tuntuu järjettömiltä, voi myös vaatia että otetaan yhteyttä Suomen konsulaattiin.

Pimeisiin takseihin ei välttämättä kannata lähteä yksin ainakan öisin. Ja tietty se perussääntö pitää muistaa että hinta on aina sovittava etukäteen. Muuten pimeät taksit on kyllä ihan hyvä keino liikkua Pietarissa. Muutaman kilometrin matkasta keskustassa sopiva hinta on noin. 30-70 ruplaa. Pimeä taksihan on tunnetusti se auto joka pysähtyy kun nostat kätesi pystyyn kadulla, usein ränsistynyt ja ruosteinen Lada.

Kannattaa myös käyttää hyväksi Pietarin erittäin toimivaa metroverkostoa. Vuoroväli on yleensä jotain parin minuutin luokkaa joten odotella ei paljon tarvitse. Huonona puolena on se, että asemia ei ole mitenkään hirveä tiheään ja koska kaupunki on rakennettu suomaan päälle on metrosta jouduttu rakentamaan maailman syvin. Aikaa kuluu paljon tunneleissa ja rullaportaissa kulkemiseen. En ole kyllä missään maailmassa nähnyt niin pitkiä rullaportaita kuin Pietarin metroasemilla. Myös ratikoita ja busseja kulkee  Pietarissa ja liian montaa kertaa ei voi muistuttaa pitämään lompakosta huolta niiden väentungoksessa.

Ravintoloista voisin sanoa sen verran että vielä nykyäänkin näkee joskus ruokalistassa hinnat ilmoitettavan "uniteissa". Unitit sattuu olemaan arvoltaa juuri USA:n dollareiden arvoisia eli ateriasta saattaakin hieman odotettua kalliimpi jos ei ole tarkkana. Lasku maksetaan unitti ravintolassakin ruplilla. Eniten tällaista hinnoittelua näkee suosituimmilla turistialueilla Nevski Prospektin läheisyydessä. Muutenkin ravintoloita on paljon eri tasoisia ja eri hintaisia. Hyviä ja halpoja on, mutta aina niitä ei ole ihan helppo löytää. Suosittelen etsimään vähän kauempaa Nevskistä.
Otsikko: Re: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Jouni - 16.12.2002, 09:38:52
Majapaikoista voin suositella Puppet Theatre Hostelia ulitsa Nekrasovalla:

http://hostel-puppet.ru/

Tuossa hostellissa olen ollut kolme kertaa, viimeksi marras-joulukuun vaihteessa enkä ole pettynyt. Aamupala sisältyy hintaan. Talvella on melko hiljaista, olimme ainoat asiakkaat torstain ja perjantain välisenä yönä.

Yksi hostelli on erittäin lähellä Suomen asemaa, täytyy vain kävellä aseman edessä olevan Leninin aukion poikki Nevan rantaan ja hieman vasemmalle:

http://www.hostel.ru/

Yövyin tuolla kesällä yhden yön ja paikka oli muuten hyvä, mitä nyt sängyn patja oli melko kova.

Tunnetuin hostelli on varmaankin Moskovan aseman lähistöllä sijaitseva International Hostel:

http://www.ryh.ru/

Itse en ole tuolla vielä yöpynyt, täytynee joskus kokeilla. Yöpyminen maksaa kaikissa kolmessa noin 15-20 e, isommissa yhteishuoneissa voi selvitä halvemmalla. Kesällä yllättävän ongelman muodostavat Pietarin hyttyset, huoneen ikkunaa ei kannata pitää koskaan auki yhtään pidempään kuin tuulettaminen vaatii.

Arkipäivinä ruokaa etsiessä kannattaa haeskella ravintoloiden "Bisnes Lanch" -tarjouksia. Joskus ne löytyvät tosin vain venäjänkielisestä ruokalistasta. Kolmen ruokalajin aterian saa usein 150-170 ruplalla (n.5-6 e).

Metron lisäksi liikkuminen onnistuu trollikoilla, ratikoilla ja busseilla. Hinta on kaikissa sama, viisi ruplaa. Raitiovaunukiskot vain ovat kaikkialla kaupungissa niin surkeassa kunnossa, ettei ajan tasalla olevaa linjakarttaa kai ole olemassa.  :( Metrossa yhden matkan hinta on kuusi ruplaa. Poletteja ostaakseen ei tarvitse osata venäjää, riittää, kun antaa tiskille mielellään kuudella jaollisen ruplasumman, niin kyllä niitä sieltä ropisee.  ;)

Jos haluaa matkustaa Pietariin junalla mahdollisimman halvalla, voi hintaa leikata hyppäämällä pois Viipurissa ja jatkamalla venäläisellä lähijunalla. Meno-paluu Pietariin maksaa 94 euroa ja Viipuriin 74 euroa. Lippu Viipurista Pietariin maksaa 42 ruplaa (1,5 e) eli säästöä jää noin 17 euroa. Tosin matka tietysti myös kestää kauemmin.  :D
Otsikko: Re: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Jouni - 16.12.2002, 09:41:39
Tulipa vielä mieleen, että ruplia ei kannata vaihtaa Suomessa, kurssi on yleensä huono. Junassa kiertää vaihtokärry, jossa on kohtuullinen kurssi, parhaat löytyvät periltä Pietarista.
Otsikko: Re: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Jouni - 16.12.2002, 12:30:30
Pietarissa (kuten muissakin entisen Neuvostoliiton kaupungeissa) on vielä yksi tapa liikkua julkisesti - reittitaksit. Ford Transitit, sen venäläiset vastineet GAZel:it tai Mercedekset liikkuvat bussien reittejä mutta huomattavasti vauhdikkaammin. Jos autossa on tilaa, se pysähtyy missä vain kättä nostamalla. Hinta on yleensä 10 ruplaa (<50 snt).

Yksi ongelma on se, kuinka päästä ulos haluamassaan paikassa.  :D Itse en ainakaan tiedä, kuinka pysähtymistoivomus sanottaisiin venäjäksi, joten ainoa keino on nousta ylös ja mennä mutisemaan kuljettajalle jotain. Onneksi reittitakseihin ei oteta seisovia matkustajia...

Toinen ongelma on ehtiä lukea taksin reitti siinä lyhyessä ajassa, kun se pysähtyy kohdalle, ellei sitten satu tietämään oikean taksin numeroa. Olen kyllä lukenut jostain, että reittitaksit ajaisivat samalla numerolla ja samaa reittiä kuin bussit.

Pietarissa riittää kyllä nähtävää pitkäksi aikaa. En ole vielä ehtinyt edes noihin Tuukan mainitsemiin palatseihin, kun keskustassakin on niin paljon nähtävää. Viimeksi kävimme sirkuksessa, joka oli varsin hieno kokemus. Otimme kalleimmat liput eturiviin, 8 euroa. Tosin seinällä oli englanninkielinen lappu, että lippu kelpaa vain 300 ruplan (10 e) lisämaksun kanssa! Ei sitä lipunmyyjä vaatinut eikä myynyt, enkä itse osannut (enkä halunnut) kysyä, joten pääsimme sisään perushintaisilla lipuilla.

Nuo lisämaksut ulkomaalaisille ovat ärsyttävä asia Pietarissa. Ainakin Iisakin kirkkoon ja Kirkkoon veren päällä lippu maksaa venäläiselle 50 ruplaa ja ulkomaalaisille 250 ruplaa. Noin moninkertainen rahastus alkaa jo vähän jurppimaan, 8 euroa sisäänpääsystä estäisi menemiseni moneen paikkaan Suomessakin. No, ei olla sentään vielä niin röyhkeällä tasolla kuin Petrassa Jordaniassa, paikallisilta yksi dinaari (1,5 e) ja ulkomaalaisilta 20 dinaaria!  >:(
Otsikko: Re: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Jouni - 16.12.2002, 13:35:18
Pietarin ja lähiseutujen tunnelmaan voi eläytyä vaikka katsemalla upeita kuvia osoitteessa

http://www.enlight.ru/camera/index_e.htm

Huonoksi onneksi tekijät eivät ole ehtineet kääntää kaikkia tekstejä englanniksi, eli osasta kuvasivuja on vain venäjänkielinen versio. Mutta eihän se tosi Venäjän-koluajaa haittaa...  :)
Otsikko: Re: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: ilona - 16.12.2002, 17:18:24
Tuukka & Jouni, mitäs olette mieltä, ehtisikö Pietarissa nähdä ja kokea mitään jos jonkun 4 päivää viipyisi?
Viisumin kanssa taitaa olla sama juttu, mistä jo Trans-Siperia kohdassa oli puhetta. Että matkatoimiston kautta helpoin hankkia ja maksaa olikohan 50€...
Mitenkäs nuo linja-autoset, onko jotain vinkkejä bussiyhtiöistä? Paljonkohan tulisi säästöä junaan verrattuna? (voisin kyllä itsekin hakukonetta käyttää, mutta jos satutte tietämään)

Ajattelin tällaisena kevennyksenä kaiken arkisen keskelle, kun ei ole mahdollisuutta mihinkään kauaskauas lähteä pitkäksi aikaa. Ja nyt kun tuli puheeksi, niin innostus taas kasvaa. ;-)
Otsikko: Re: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: tuukka - 16.12.2002, 18:09:35
Kyllä neljässä päivässä ennättää jo jotain Pietarista näkemään. Itseasiassa minäkään en ole ollut siellä kertaakaan pidempään, vaan 6 kertaa tuollaisen 4 päivän jakson. Se on kuitenkin niin lähellä että matkoihin ei ihan tolkuttomasti mene aikaa.

Bussimatkat tulee myös sen takia edulliseksi, että matkatoimistoilla on usein aika hyviä sopimuksia hotellien kanssa, jolloin majoituksen hinnaksi ei tule paljon mitään. Vaikka eipä se hostelleissakaan paljoa maksa. Minä olen ollu muutaman kerran Finnsovin järkkäämällä matkalla ja majoitus on ollut hyvätasoisesa hotelli Moskovassa. Vaikka hotelli on ok, niin parasta siinä on varmaan se että samassa rakennuksessa on metroasema alakerrassa. Ainakin seuraavat yritykset järjestävät 2-4 päivän bussimatkoja Pietariin. Hinnat ovat alkaen 115 euroa sisältäen majoituksen mutta ilman viisumia.

http://www.turunnevatours.fi/
http://www.finnsov.fi/

Viisumiasiat poikkeavat tuossa Trans-Siperia viestiketjussa kertomastani jonkin verran, koska Suomen kansalaiset voivat saada Pietarin ja Karjalan alueelle ryhmäviisumin. Minimikoko ryhmälle on muistaakseni 5 henkeä ja se on edullisempi henkeä kohden kuin tavallinen henkilökohtainen viisumi.  Finnsovilla ryhmäviisumin hinta näyttää olevan 25 euroa/hlö (ostettaessa myös matka heiltä) kun normaali viisumi ilman omaa kutsua on 40 euroa hengeltä.

Laskenpa tähän pientä hintavertailua täysin omatoimisen junavaihtoehdon ja paketti bussimatkan välille:

Juna:

junalippu Helsinki - Pietari - Helsinki 94,10 euroa
viisumi 40 euroa
majoitus 3 yötä (Jounin mainitsema hinta) 45 euroa
yhteensä n. 180 euroa

Bussi:

pakettimatka (matka + majoitus) 115 euroa
viisumi 25 euroa
yhteensä 140 euroa

Bonuksena vielä ainakin hotelli Moskovassa kuuluu hintaan aamiainen.

Hmm, mitäköhän näkemistä suosittelisin ensimmäiselle Pietarin matkalle 4 päiväksi. Varaisin ehkä yhden päivän Eremitaasille ja yhtenä päivänä tekisin reilun puolen päivän retken johonkin lähiseudun palatsiin. Talvella Pietarhovista ei saa kaikkea irti kun suihkulähteet ei kai ole toiminnassa, joten valitsisin varmaan Pavlovskin (en kyllä ole käynyt kaikissa joten muitakin hienoja varmaan on). Loppuaika varmaan kuluukin keskustan nähtävyyksiä katsellessa ja vaikka toreja kierrellessä.

ps. Minulla ei ole oma lehmä ojassa noiden matkojen myynnin suhteen.
Otsikko: Re: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Jouni - 17.12.2002, 12:08:21
Joo, huomasin itsekin vasta, kun kaikki oli jo valmiina viime reissulle, että olisi kannattanut kysyä Finnsovin pakettihintaa, se olisi varmaan tullut vähän halvemmaksi. Mutta tarkoitus oli katsastaa myös Viipuri paluumatkalla sunnuntaina ja se ei olisi sopinut pakettimatkaan. Junamatkojen hinta putosi 10 euroa kun menimme lähijunalla Pietarista Viipuriin.  :D

Olen niin allerginen kaikelle pakettimatkailulle ja etukäteen järjestetylle, ettei tullut edes koko asia mieleen. Täytyy tehdä seuraava matka tuolla tavalla, eihän kukaan pakota liikkumaan suomalaisessa turistiryhmässä muiden mukana.

Pari kertaa olen yöpynyt ystäväni veljen luona tavallisessa kerrostaloasunnossa "viehättävässä" Kupchinon lähiössä, jolloin majoituksen hinta on jäänyt pois. Mielestäni kannattaa joskus nähdä myös arkinen Pietari eli matkustaa metrolla tai raitiovaunulla lähiöihin, ehkä kuitenkin vasta, kun tuntee nähneensä riittävästi keskustan loistoa.

Matkakuume on ja pysyy korkealla, ei tarvita kovin paljon houkuttelua, kun olen jo taas matkalla Pietariin.  :) Viime kerralla vanha luokkakaveri erehtyi ehdottamaan Pietariin lähtöä ja se oli taas menoa. Minulle reissu oli viides, nyt alkaa jo liikkuminen Pietarin metroilla, raitiovaunuilla, busseilla ja trollikoilla onnistua kuin Helsingissä konsanaan... Voin antaa niistä ja lähijunista vinkkejä, jos joku kaipaa.
Otsikko: Re: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Jouni - 17.12.2002, 14:16:55
Busseista vielä, Ilona, Helsingistä lähtee busseja Pietariin 7.15, 9.00, 12.00 ja 23.00 (Matkahuollon pikavuorohaku). Menin toukokuussa tuolla 9.00 bussilla myöhästyttyäni ensin Sibeliuksesta...  :)

Matkan hinta bussilla on noin 40 euroa, eli hiukan säästää junaan verrattuna. Itse taidan tehdä seuraavan matkan Finnsovin paketilla, kun se todella alentaa viisumin hintaa ja hostellin hinnalla pääsee kuitenkin hotelliin.

Ja lopuksi, minäkään en ole Finnsovilla töissä  :D , mutta siellä ovat vaan asiat hoituneet aina niin kuin on halunnutkin.
Otsikko: Re: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: ilona - 17.12.2002, 14:59:39
Voilà! Tehän ootte varsinaisia Pietarin kävijöitä!!
Itse oon ollut Tallinnassakin huikeat 2 kertaa, viime vuonna tunnin ja tänä kesänä yhden iltapäivän/illan bussia odotellessa...

Aways, kiitos taas infoista ja ideoista! (nopea ja hyvä palvelu tällä foorumilla ;-) Aika paljon halvemmaksi näyttäisi bussivalmismatkailu tulevan. Mutta kun se juna näyttää niin mukavalta. sigh.

Täytyy vielä etsiä joku toveri matkalle. Enpä taida kyllä lähteä ennen kun aurinko taas vähän lämmittää. Toissa viikonloppuna palelin Köpiksessä, kun paraskin päiväntasaajalta tullut.  brrrrr. Ottaiskohan toi Hessu mut mukaan, vaikka Pluton seuraksi...
Joo...ehkä olis päiväunien aika. Sitten perehdyn tarkemmin Pietariin ja kyselen taas. (-:
Otsikko: Re: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Jouni - 17.12.2002, 16:00:41
Junan eduksi voi sanoa, että busseilla on aina pieni riski juuttua rajan jonoihin. Jos Venäjän erottaminen rekkojen TIR-järjestelmästä toteutuu, voi rajoilla olla uskomattomat jonot, kun kaikki lastit joudutaan tarkastamaan. Ei paljoa auta, vaikka bussit pääsevätkin jonoista ohi, jonon ollessa kilometrien mittainen voi ohittaminen olla hankalaa. Molemmilla kerroilla, kun itse olen bussilla mennyt, on rajasta päästy kyllä saman tien läpi.
Otsikko: Re: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Anonymous - 18.12.2002, 11:10:46
Kiitos hyvistä vinkeistä ja neuvoista, hienoa että löytyy näinkin paljon tietoa, helpompi sitten kesällä sompailla...
pitänee toivoa että hostelli/hotellimajoitus löytyy, liekö 300-vuotisjuhlat silloin huipussaan...
Otsikko: Re: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: tuukka - 18.12.2002, 14:49:41
Lainaus
Olen niin allerginen kaikelle pakettimatkailulle ja etukäteen järjestetylle, ettei tullut edes koko asia mieleen. Täytyy tehdä seuraava matka tuolla tavalla, eihän kukaan pakota liikkumaan suomalaisessa turistiryhmässä muiden mukana.
Viimeks kun mentiin Finnsovin kyydillä, niin meidän porukalla (6hlö) oli yli puolet bussista käytettävänä. Peräpäässä istui sitten muutamaa muu turisti, mutta ei se meidän menoa haitannut. Pietariin ja hotelli Moskovan pihaan kun päästiin, niin saatiin oppaalta hotellikortit ja seuraavan kerran näimme häntä tai muita pakettimatkalaisia bussin startatessa takaisin kohti Suomea. Eli ei tarvinnut hirveästi turistiporukassa kierrellä eikä bussissakaan opas muistaakseni kertaakaan kuuluttanut että "ja oikealla...".

Jounin vinkki käydä katsomassa Pietarin lähiöitä on hyvä. Muutaman kerran olemme käyneet metrolinjojen päätepysäkeillä ja siellä kyllä huomaa missä ne 5 miljoonaa Pietarilaista asuu. Siellä ollaan kaukana palatsien loistosta ja lähellä todellisuutta.
Otsikko: Re: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: ilona - 18.12.2002, 23:09:05
En ole myöskään mikään pakettimatkailija, mutta kyllä tuo hintaero vähän vaikuttaa. Oltiin kaverin kanssa viime vuonna Riikassa Tallinkin viikonloppumatkalla ja oli siinä tilanteessa ihan kätevä, kun oli vaan 3 päivää vapaata. Se olikin hupaisa reissu, meillä oli sellainen eestiläinen eläkeläismies Aku oppaana (ja Hessu kuskina, sarjassamme Ankkalinna ;-), joka matkan aikana kertoili kaikkea Baltian maiden historiasta ja kulttuurista ja ohi vilisevien järvien pinta-aloista. Mielenkiintoista ihan oikeasti. Hauskaa oli se, että kaikki muut matkalaiset olivat vähintään viisikymppisiä ja aina huolehtimassa meistä jos ei oltu bussissa viittä minuuttia ennen lähtöä...
Ei tähänkään matkaan kuulunut mitään pakollista yhteisohjelmaa, joten kannatta tutkia tällaisetkin vaihtoehdot! (itseasiassa etukäteen luulin, että matkan hintaan kuului tasan kuljetukset ja yöpyminen)

Minkälainen kaupunki tuo Viipuri on? Enpä oikeastaan tiedä siitä(KÄÄN) paikasta muuta kuin Alvar Aallon kirjaston (olihan se kirjasto...).
Hyvä muuten Jouni tietää toi bussivaihtoehto! Kun on tapana aina joskus....olla myöhässä. ;-)
Otsikko: Re: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Jouni - 19.12.2002, 11:47:51
Viipurista on viime aikoina puhuttu paljon pahaa, mutta meille siitä jäi ihan kiva kuva. Tulimme lähijunalla Pietarista puoliltapäivin ja palasimme Suomeen Sibeliuksella. Aikaa jäi siis kuutisen tuntia.

Kävelimme keskustan läpi, rannan kautta linnaan ja kolusimme sen läpikotaisin. Linnan tornista oli hienot (ja kylmät) näköalat auringon mennessä jo mailleen. Tuli myös syötyä halpa ja herkullinen ateria eräässä kellariravintolassa. Lopuksi palasimme eri reittiä takaisin rautatieasemalle.

Ehkä syyt siihen, että saimme olla rauhassa olivat a) emme tulleet turistibussilla, b) lämpötila oli -18  ;) ja c)se, että osuimme kauppatorillekin vasta, kun toriaika oli ohi ja kojuja purettiin.

Vaikka onkin kuullut monenlaisia juttuja Viipurissa tapahtuneista ryöstöistä, tuntuu silti vielä, että kohu on ylimitoitettu. Tai sitten varkaat todella pyörivät vain turistibussien ympärillä.  ???
Otsikko: Re: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: tuukka - 19.12.2002, 14:44:15
Valitettavasti kohu Viipurin ryöstöistä ei ole ollenkaan ylimitoitettu, vaan asia on juuri niinkuin epäilit. Varkaat pyörivät siellä missä on turisteja eli torin ja turistibussien ympärillä.

Aina kun olen tullut Suomen rekkarit omaavalla bussilla Viipurin torille, on auton ulkopuolella ollut odottomassa lauma 10-20 vuotiaita poikia. He piirittävät autosta tulijat ja kaupittelevat kaikenlaista tavaraa (lähinnä CD-levyjä, tupakkaa ja viinaa) vaikka todellisuudessa kyttäävätkin tilaisuutta varastaa ihmisten arvotavaroita. Vähän kauempana on mummoja jotka tyrkyttävät villasukkia, tulitikkuja, muovikasseja ja kaikkea muuta ihmeellistä tavaraa. Kerran bussissamme oli venäläiset rekisterikilvet eikä tilanne ollut ollenkaan niin pahan ennen kuin meidät huomattiin suomituristeiksi.

Yleensä joukko poikia lähtee perääsi kävelemään muutaman sadan metrin matkan parkkipaikalta torille ja tässävaiheessa kannattaa olla erittäin tarkkana tavaroidensa kanssa. Olen ollut jopa todistamassa tilannetta, että suomalaiselta varastetaan huomaamatta passi ja sitä tullaan hetkeä myöhemmin myymään hänelle itselleen torilla. Tingitty hinta taisi olla 500 markkaa. Torille päästyä tilanne rauhoittuu hieman. Siellä missä mummot myyvät kristallia ja vaatteita saa olla melko rauhassa, mutta siellä missä on äijien CD-kojut ja -autot alkaa ympärille ilmestyä epämääräisen näköisiä kavereita. Myös kauppahallissa on rauhallisempaa.

Se on totta, mitä Jouni sanoi, että muualla Viipurissa kohu varkaista on ylimitoitettua. Ei tarvitse mennä kuin sata metriä torista johonkin muuhun kuin bussien suuntaan niin saa yleensä olla aivan rauhassa. Muualta Viipurista en voi hirveästi antaa neuvoja, koska minunkin käyntini rajoittuvat muutaman tunnin pysähdyksiin ja epämääräisiin kävelykierroksiin sinne minne nokka osoittaa. Arkkitehtuurista on minusta havaittavissa suomalaisuus. Talot ovat usein ränsistyneitä, mutta jos ne olisivat kunnossa, monet niistä voisi kuvitella jonkin suomalaisen kaupungin keskustaan. Samanalisia mahtipontisia ja valtavan kokoisia palatseja mitä Pietarissa on ei Viipurissa näkynyt lainkaan. (eipä sellaisa kyllä ole varmaan missään muualla maailmassa)

Se on muuten aika ihme että rautatieaseman ympäristökin on suht rauhallista. Pari kertaa olen pysähtynyt siinä matkalla Moskovaan eikä samoja poikia, jotka parveilevat turistibussien ympärillä ole näkynyt missään. Ainakin Tolstoi pysähtyy melkein puoleksi tunniksi ilmeisesti veturin vaihtoa varten, Repinistä ja Sibeliuksesta en tiedä.
Otsikko: Re: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Jouni - 19.12.2002, 15:12:05
Joo, ei siellä aseman lähellä ole ollut muuta riesaa kuin rahaa pyytäviä pikkupoikia. Laiturillakin niitä joskus pyörii konduktöörien ilona. Veturi vaihtuu kaikkiin kolmeen junaan Viipurissa ja ne seisovat 20 minuuttia. Tullimuodollisuuksien vuoksi junasta poistuminen siksi ajaksi on usein melko hankalaa.

Jos kävelee rautatieasemalta linja-autoasemalle ja edelleen hotelli Druzhban suuntaan, kohtaa melko varmasti lisää rahanpyytäjiä. Druzhban ja linja-autoaseman välissä on kauppa, jossa on kätevä muuttaa viimeiset ruplat vaikkapa olueksi...

Ilmeisesti todella varkaat pyörivät vain turistibussien ympärillä. Isäni kertoi, että porukka oli ollut laivaa vastassa satamassa ja kun bussi oli vienyt suomalaiset torille, sama porukka oli jo ollut siellä vastassa. Ei tietysti vaadi kovin paljoa kekseliäisyyttä tietää, minne se bussi satamasta suuntaa.

Tuo passin vieminen ja kauppaaminen takaisin lienee valitettavasti melko yleistä. Lompakkoa ilman rahoja voidaan myös tulla kauppaamaan takaisin. Olen kuullut myös, että turistille voidaan näyttää kassissa olevaa tavaraa ja kun hän katsoo, kassi nostetaan silmille ja samalla viedään tavarat.

Onneksi Viipuri on kuitenkin melko nopeasti nähty, eikä mikään pakota menemään sinne uudestaan. Pietarissahan ei vastaavia ongelmia ole.
Otsikko: Re: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: tuukka - 08.01.2003, 18:55:09
Hesarissa oli juttua Viipurin rikollisuudesta

http://www.helsinginsanomat.fi/tuoreet/juttu.asp?id=20030108OL23
Otsikko: Re: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Malla - 29.04.2003, 14:12:59
Pietari on ihan ok paikka, jos vähääkään on maalaisjärkeä ja muistaa käyttää sitä.
Nyt täytyy mainostaa Nevskillä olevaa pitsapaikkaa, ihan vessojen vuoksi. Siellä on paremmat vessat kuin monilla suomalaisilla huoltoasemilla. Eli nimeä en muista mutta italialainen ravintola, nevskin metroasemalta amiraliteetille (?) päin vähän matkaa. Hintataso onkin sitten suomalainen..
Metroa kannattaa välttää ruuhka-aikoina tai ainakin pitää tavaroistaan huolen. Näin omin silmin kun yhdeltä turistilta vietiin käsilaukku todella röyhkeästi. Mutta sellastahan on kaikkialla..
Ja se vielä, että jos hankkiutuu vaikeuksiin ni mieluummin mafian kanssa kuin miliisien. Ainakin tyttölapset selviävät helpommin mafian kanssa selvällä valuutalla. Ja miliisin kyytiin EI KOSKAAN pidä lähteä vapaaehtoisesti..siis taas naispuolisille ohjeita.. ;)
Otsikko: Re: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Anonymous - 04.05.2003, 16:32:26
On Pietarissa muutakin todella mielenkiintoista, kuin em. palatsit. Mulla tulee ainakin näin nopeasti mieleen eläintieteellinen museo Vasilin saaren rannalla ja sen vieressä oleva Kunstkamera, josta upean eri kansoista kertovan historiallisen kokoelman lisäksi löytyy epämuodostuneita sikiöitä, jotka mielestäni ovat kyllä näkemisen arvoisia. Niistä palatseista musta ihan ykkönen on Katariinan palatsi Suomenlahden rannalla. Jos on kiinnostusta taiteita kohtaan, niin venäläisen taiteen museo on myös hyvä katsastaa Ermitaasin lisäksi. Kirkkoista Kazanin tuomiokirkko on ilmainen, sielläkin kannattaa käydä, löytyy aivan keskustasta.
Kaikista halvin mahdollinen tapa matkustaa Pietariin, on venäläiset bussit, maksaa 10e yhteen suuntaan. Tosin saattaa vierähtää jokunen tovi, ennenkuin ollaan perillä :)
Viipurista sen verran, että siellä ei kyllä nähtävää ole kuin korkeintaan päiväksi. Rosvojen uhriksi ei helpolla joudu, jos järkeään käyttää. Itse olen ollut kymmeniä kertoja Viipurissa ja Pietarissa, eikä koskaan ole sattunut mitään.
Otsikko: Re: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Jouni - 09.05.2003, 11:54:07
Lainaus
Kaikista halvin mahdollinen tapa matkustaa Pietariin, on venäläiset bussit, maksaa 10e yhteen suuntaan. Tosin saattaa vierähtää jokunen tovi, ennenkuin ollaan perillä :)
Noita venäläisiä busseja lähtee ainakin Kiasman edestä Helsingissä.
Otsikko: Re: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: tuukka - 09.05.2003, 15:59:56
Lainaus
Noita venäläisiä busseja lähtee ainakin Kiasman edestä Helsingissä.
Onko noista busseista saatavissa lisäinfoa jossain? Aikataulut olis ihan pop niin ei tarttis hirveän pitkään siinä Kiasman edessä seisoskella =) Voiko lippuja varata etukäteen Suomesta jostain? Hinta kuulostaa houkuttelevalta.
Otsikko: Re: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Jouni - 09.05.2003, 17:11:28
En kyllä yhtään tiedä, missä niistä olisi tietoa. Täytyypä taas surffailla... Luulen kyllä, että lippuja ei Suomesta saa muuten kuin maksamalla suoraan kuljettajalle. ;)
Otsikko: Re: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: leposi - 12.05.2003, 13:50:49
Miekin vähän olen miettiny tuota Pietarissa käymistä heinäkuun puolen välin tienoilla. Siellä olisi Björkillä keikka. :P Pitäisi tosiaan selvittää todella halpa matka sinne ja takaisin. hmmm, ja tietenkin mistä helvatasta saisi ne itse konserttiliput tilattua/varattua..
Otsikko: Re: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Jouni - 17.06.2003, 16:25:25
Nämä taitavat tietää siitä Björkin keikasta jotain:

http://www.zerkalo.info/index.php?section=matkat/matkakohteet&page=bjork
Otsikko: Re: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: leposi - 17.06.2003, 21:55:27
Lainaus
Nämä taitavat tietää siitä Björkin keikasta jotain:http://www.zerkalo.info/index.php?section=matkat/matkakohteet&page=bjork
Jåå, kato homma on jo hanskassa, mutta kiitos kuitenkin. Tuo on hieman liian pitkä reissu minulle...
Otsikko: Re: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Jouni - 18.06.2003, 09:22:06
Oletko löytänyt jonkin halvemman vaihtoehdon?
Otsikko: Re: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: leposi - 18.06.2003, 22:56:44
Lainaus
Oletko löytänyt jonkin halvemman vaihtoehdon?
Olis suunnitelmissa lähteä pienellä porukalla. Ei oikein katso kykene poistumaan duunista noin moneksi päivää. Nyt ei tarvitse olla välttämättä yhtään päivää poissa. Keikalle sinne tällä kertaa mennään. Turisteillaan sitten myöhemmin...
Otsikko: Re: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Jouni - 19.06.2003, 10:27:08
Jaa niin, se on tosiaan torstaista maanantaihin. Tuon matkan hinta on kyllä melko kohtuullinen. Finnsovilta sai keväällä to-su-matkan 145 eurolla. Nyt kesällä hinnat alkavat kakkosella.
Pelkkä meno-paluu-junalippu maksaa jo sata euroa, bussilippu vähän vähemmän. Täytynee yrittää kaivaa jostakin tietoa niistä venäläisistä busseista... :)
Otsikko: Re: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: leposi - 19.06.2003, 21:09:42
VR ilmeisesti tarjoaa sellaista reilun 100 euron pakettia mihin kuuluu myös hotelli, joten ei paha! EN ole nyt oikein perillä matkan etenemisestä. Pitäisi varmaan lukea sähköposteja paremmin... Millanen mesta se St. Peterburg Arena on? Onko se joku uusi jäähalli tai vastaava?
Otsikko: Re: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: juhok - 23.06.2003, 13:57:48
Perskeles ne pakottaa mut töistä 2,5viikon palkalliselle kesälomalle, et tarttes varmaan lähtee jonnekin. Pietari se taitaa olla kohteeni. Voitko ISI kattoa mikä se VRn juna+hotelli paketti oli jos ne sulle kerran lähettelee postia.
Otsikko: Re: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Jouni - 23.06.2003, 14:54:39
Niin, oliko se sadan euron paketti jokin erityistarjous, kun tuolla VR:n sivulla näyttäisi olevan vain näitä kiskurihintaisia paketteja:

Hotelli Oktjabrskaya

1.1.-15.5. + 15.7.-31.12.
Yhden yön paketti sisältäen junamatkat Helsinki-Pietari-Helsinki 160 €/henkilö
lisäyö 77 €

15.5.-14.7.
Yhden yön paketti sisältäen junamatkat Helsinki-Pietari-Helsinki 186 €/henkilö
lisäyö 103 €

Huom! Lisämaksusta viisumi 37 €/henkilö
Otsikko: Re: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: leposi - 23.06.2003, 20:50:43
Lainaus
Niin, oliko se sadan euron paketti jokin erityistarjous, kun tuolla VR:n sivulla näyttäisi olevan vain näitä kiskurihintaisia paketteja
Oikeesti en ole vieläkään yhtään mukana. Tässä illalla pitää varmaan lukea uudelleen kaikki mailit jne. On ollu hieman kiiruspiirus... Kerron ehkä kun itse jotain varmasti tiedän.
Otsikko: Re: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: juhok - 01.07.2003, 15:55:35
Lainaus
Täytynee yrittää kaivaa jostakin tietoa niistä venäläisistä busseista... :)
Kerropa ihmeessä jos saat jotain tarkempaa tietoa kaiveltua.
Itse yritin vähän ettiä jotain, mutta kun toi venäjä ei niin hyvin taitu niin joutu tyytymään tälläsiin länsimaisiin hakumenetelmiin, eikä paljon auennut. :-X
Otsikko: Re: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Zara - 05.07.2003, 19:46:41
Minäkin oon ollu pakettimatkalla Pietarissa. Hotelli oli Sovetskaya (tms.) hieno oli ja reissuun kuului aamiaisen lisäksi myös tulopäivän "illallinen". Molempiin suuntiin mentäessä pysähdyttiin ns. "metsämarketteihin", elikkä venäläiset myi ladojensa perästä viinaa, tupakkaa, suklaata, kristalleja... Aika mielenkiintoista.
Viipurissa pysähdyttiin myös. Kesällä 2001 siellä oli meno aika villiä, koko ajan joku repimässä hihasta. Viipurissa oon kyllä käynyt myös kerran aiemmin, silloin siellä oli tosi rauhallista, ja kyllä se on mun mielestä oikein kaunis kaupunki.
Noilla bussimatkoilla on varmaan paljon kiinni siitä, millainen "opas" on. Meillä oli varsinainen opas, joka oli ihan karsee, perinteinen "te tyhmät turistit ette tajuu mitään", mutta sitten oli aivan loistava bussikuski, jonka takia se matka oli kokemisen arvoinen. Firma oli luultavasti juuri tuo Turun NevaTours.
Otsikko: Re: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: naksu - 13.07.2003, 20:35:09
Äkillisen inspiraation valloittamana olen ajatellut lähteä Pietariin ensi viikonloppuna Björkkiä katsomaan ja hieman kaupunkiin tutustumaan. Onko kellään vielä mitään tietoa niistä venäläisistä busseista? Itse katsoin tuossa että Tallinnan kautta matka tulisi halvemmaksi kuin Suomesta suoraan, mutta mitenköhän ton viisumin kanssa eli onko sama mistä maasta Venäjälle menee, jos viisumi löytyy?
Sitten vielä sellainen kysymys, että miten Pietarissa ovat paikat auki sunnuntaisin?
Otsikko: Re: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: leposi - 13.07.2003, 22:01:17
Lainaus
Äkillisen inspiraation valloittamana olen ajatellut lähteä Pietariin ensi viikonloppuna Björkkiä katsomaan ja hieman kaupunkiin tutustumaan.
HeiHei!
Sitten tökit miuta keikalla jos näät, jookoskookos? Kivaa! Itseni kohdalla ei kovinkaan äkillisestä inspiraatiosta voi puhua   :)
Otsikko: Re: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Jouni - 13.07.2003, 23:21:43
Lainaus
mutta mitenköhän ton viisumin kanssa eli onko sama mistä maasta Venäjälle menee, jos viisumi löytyy?
Ihan sama, mista menet, kunhan viisumi vain on. Vaikka Kostamuksen kautta... :D Tai Tallinnasta Eurolinesilla.

Lainaus
Sitten vielä sellainen kysymys, että miten Pietarissa ovat paikat auki sunnuntaisin?
Mita paikkoja tarkoitat? Kaupat, ravintolat ja melkein kaikki muukin on auki kaikkina paivina. Venaja ei ole kuin Saksa, jossa mikaan ei ole auki sunnuntaisin. :) Muistan viela elavasti, kun olin Stuttgartissa jonakin saksalaisena juhlapyhana, eika todella mikaan ollut auki. Ruokaa piti etsia huoltoasemalta (!). >:(
Otsikko: Re: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Jouni - 13.07.2003, 23:24:32
Lainaus
Äkillisen inspiraation valloittamana olen ajatellut lähteä Pietariin ensi viikonloppuna Björkkiä katsomaan ja hieman kaupunkiin tutustumaan.
Tuli viela mieleen, etta pidahan kiiretta sen viisumin kanssa, itse asiassa voi olla, etta et saa sita enaa ilman pikatoimituslisaa, normaali toimitusaika on 6 paivaa. Venajalle ei voi valitettavasti lahtea hetken mielijohteesta ilman, etta siita sakotetaan. >:(
Otsikko: Re: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: naksu - 14.07.2003, 19:54:57
Lainaus
Tuli viela mieleen, etta pidahan kiiretta sen viisumin kanssa, itse asiassa voi olla, etta et saa sita enaa ilman pikatoimituslisaa, normaali toimitusaika on 6 paivaa. Venajalle ei voi valitettavasti lahtea hetken mielijohteesta ilman, etta siita sakotetaan. >:(

Joo, näin todellakin kävi eli viisumille lisahintaa tuli aika mukavasti, mutta kun periaattelinen päätös tuli tehtyä että reissuun lähetään, niin sitten reissuun kanssa lähetään :) Hetken mielijohde ei todellakaan ole kauhean kova sana, jos Venäjälle on suuntaamassa :(

Tallinnan kautta tosiaan tarkoitus on mennä, liput vielä hankkimatta, mutta näin ilmeisesti tulee jonkin verran halvemmaksi kuin Suomen kautta. Zenkalon matkatarjous on kieltämättä aika hyvä, mutta kun torstaina on vielä töitä, niin silloin ei vielä valitettavasti voi lähteä, muutenkin vaikutti aika asialliselta ( <-- lue rennolta) tuo Zenkalon porukka.

Toki tökin isukkia selkään jos sinut siellä näen ;)
Otsikko: Re: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: leposi - 14.07.2003, 22:21:22
Lainaus
Toki tökin isukkia selkään jos sinut siellä näen ;)
Kiva! Olen herkkä ihminen, joten töki varovasti.

Olisihan tuo Zerkalon matka ollut mukava. Todella edullinenkin vielä. Mutta ei ollut varaa olla duunista pois niin montaa päivää (vaikka se paska duuni saattaakin loppua jo perjantaina). Ja yleensä paljon opiskelijoita matkaa. Nyt on kuulemma lähdössä jopa muutama kiinalainen mukaan, mutta he eivät konserttiin sentään tule. Niin, hommattiin vaan nuo keikkaliput Zerkalon välityksellä.

Jeeh, ekaa kertaa Venäjälle! Kysyn vielä, kun en tajunnut Jounin selityksiä sätissä. Eli missä kandee vaihtaa ruplia... Tai toimiiko Electron Pietarissa kuinka? Tarkoitus on vain syödä, juoda ja ostaa paitoja keikalta. mine olla vähän tyhmä!
Otsikko: Re: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Jouni - 17.07.2003, 02:17:12
Lainaus
Jeeh, ekaa kertaa Venäjälle! Kysyn vielä, kun en tajunnut Jounin selityksiä sätissä. Eli missä kandee vaihtaa ruplia... Tai toimiiko Electron Pietarissa kuinka? Tarkoitus on vain syödä, juoda ja ostaa paitoja keikalta. mine olla vähän tyhmä!
Vaihda junassa Safar Oy:n karrysta, ala Helsingissa. Paras kurssi on Pietarissa, mutta ei jokaisessa vaihtopisteessa.
Otsikko: Re: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Jouni - 17.07.2003, 02:18:22
Lainaus
Joo, näin todellakin kävi eli viisumille lisahintaa tuli aika mukavasti, mutta kun periaattelinen päätös tuli tehtyä että reissuun lähetään, niin sitten reissuun kanssa lähetään :) Hetken mielijohde ei todellakaan ole kauhean kova sana, jos Venäjälle on suuntaamassa :(
Tervetuloa kerhoon! Maksoin kerran 109 euroa... ;)
Otsikko: Re: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: juhok - 17.07.2003, 20:36:51
Lainaus
Siellä olisi Björkillä keikka. :P Pitäisi tosiaan selvittää todella halpa matka sinne ja takaisin. hmmm,
Niin taas taitaa mennä vähän mustanhuumorin puolelle, mutta menköön.
Sitä vaan että tuolla Venäjän päässä on ollut viime aikoina toi konserteissa hilluminen vähän vaarallista, että kannattaako sitä paluulippua vältisti ostaa ???  hmmm,
Otsikko: Re: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: hile - 18.07.2003, 15:22:57
Lainaus
Sitä vaan että tuolla Venäjän päässä on ollut viime aikoina toi konserteissa hilluminen vähän vaarallista, että kannattaako sitä paluulippua vältisti ostaa ???  hmmm,

Juhok, ei nyt pelotella Isukkia ja Naksua. Eihän ne kohta uskalla edes reissuun lähteä  :P
Otsikko: Re: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: leposi - 21.07.2003, 12:16:25
Olipas kerrassaan mukavaa. Sunnuntaina palloilimme "päättömästi" kaupungilla. En oikein tiennyt mistään mitään. Nin kivalta vaikutti, että sinne palaan vielä joskus hieman viisaampana. Ne ratikat olivat kyllä huvittavia. Ja kaikki oli ehkä hieman erilaista mitä kuvittelin. Ehkä hieman "ränsistyneempää" kuin luulin. En tiedä. Ei oikein turisteilu jaksanut innostaa keikan jälkeen...
Otsikko: Re: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: naksu - 22.07.2003, 14:47:05
Täytyy kyllä sanoa, että Pietari on aika mahtava paikka :) Kaksi päivää tuli juostua kaupunkia ympäriinsä, löhöiltyä puistoissa ja vierailtua muutamissa turistikohteissa, ja taas kaksi yötä tuli kierrettyä pieniä kahviloita, kapakoita ja tietenkin todistettua Björkin loistava keikka... Yö ja päivä eroavat Pietarissa äärimmäisen paljon: turistien vetäydyttyä illalla hotelleihinsa kaupunki muuttuu melkein kuin toiseksi maailmaksi.
Lähes kaikki on halpaa, jos viitsii hieman katsoa minne rahojansa pistää. Miliisien kanssa mitään ongelmia ei ollut (tosin voi tietenkin johtua siitä, että menimme aika hyvin läpi venäläisistä lähes tulkoon kaikille paikallisille), tosin taksikuskit osaavat yllättäen englantia ja puhuvat vain dollareista :)
Otsikko: Re: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Anonymous - 30.07.2003, 12:58:16
Visa Electronista ja rahanvaihdosta Pietarissa. Electron toimii ja rahaa saa, tosin jos isompaa summaa meinaa, voipi olla, ettei aina pankkiautomaatin rahat riitä :D. Kurssit vaikuttavat hyviltä, mutta usein niissä on erityinen ulkomaalaislisä, että siis ulkomaalaiselle vaihtokurssi ei ole ihan sama, kuin kyltit antavat ymmärtää. Kannattaa todellakin vaihtaa rahat saparilla, jos junalla menee. Jos taas bussilla, rahaa kannattaa vaihtaa Viipurissa, siellä lähes aina tosi hyvä kurssi. Jos ei ole aikaa, niin Pietarissa. Parhain kurssi melkein aina on olllut Nevskillä Amiraliteetilta tultaessa vasemmalla puolella katua melkein heti Gostinyj dvorin jälkeen, punaiset ikkunat ja kyltit.
Otsikko: rautatie-asema Pietarissa
Kirjoitti: ap - 27.01.2004, 21:27:32
Missä mahtaa olla Laatokan rautatie-asema, johon suomesta tulevat junat Pietarissa nykyään pysähtyvät? Onko metro-asema lähellä ja mikä se on nimeltään?
Otsikko: rautatie-asema Pietarissa
Kirjoitti: Ainuska - 28.01.2004, 00:34:54
...skutassa. No ei, Ladozhkij vokzal sijaitsee Pietarin keskustan tuntumassa, yllätys, yllätys Ladozhskayan metroaseman vieressä.
Otsikko: rautatie-asema Pietarissa
Kirjoitti: ap - 28.01.2004, 18:54:05
Eihän se skutsissa ole, jos on tuubi vieressä. Kiitos Ainuska tiedosta.
Otsikko: rautatie-asema Pietarissa
Kirjoitti: Jouni - 28.01.2004, 21:49:17
Itse asiassa tuubi on saman katon alla: nouset luiskaa ylös laiturilta asemalle, käännyt vasemmalle ja laskeudut toista käytävää alas, niin sieltäpä se löytyy. :wink:
Otsikko: Pietariin halvalla
Kirjoitti: krazy_kat - 01.04.2004, 00:33:39
Lainaus käyttäjältä: "tuukka"
Lainaus

Noita venäläisiä busseja lähtee ainakin Kiasman edestä Helsingissä.
Onko noista busseista saatavissa lisäinfoa jossain? Aikataulut olis ihan pop niin ei tarttis hirveän pitkään siinä Kiasman edessä seisoskella =) Voiko lippuja varata etukäteen Suomesta jostain? Hinta kuulostaa houkuttelevalta.


Minulla on toisen käden tietoa aiheesta, eli en ole vielä päässyt itse testaamaan, mutta tiedän niillä kulkeneita ihmisiä. Hinta on n.10 euroa. Lippuja ei voi varata etukäteen. Lähtöaika 10-12 aamulla.  Lipunmyyjiä kannattaa etsiä siitä Lasipalatsin kulmilta.

Ensi keskiviikkona minulla edessä ensimmäinen matka Pietariin, innostus valtava.  :lol:  Tällä reissulla en kylläkään aio kyseisiä busseja hyödyntää, sillä ei sovi aikatauluun. Ehkä sitten Pietarista Helsinkiin. Tarkoituksena oleskella Pietarissa ainakin 5 päivää, mahdollisuuksien mukaan jopa 10.  Osan ajasta yövyn tuttavien luona, osan sitten ehkä muualla. Eli kovin häilyväisiä ovat suunnitelmani.

Hiukan viisumin rekisteröinti arveluttaa. Jos olen vain 5 päivää, niin en aio sillä vaivata päätäni, koska siihen sattuu pääsiäinen, ja 3:n työpäivän säännön mukaan voin rauhassa oleskella. Sen jälkeen olisi nähtävästi sitten etsittävä jostain hotellihuone ja koitettava siellä rekisteröidä, hostellit eivät kai moista tee... Tai sitten otan riskin ja jätän edelleen rekisteröimättä.  :? No, kävi miten kävi, en malta odottaa, kelpo reissu tästä on tulossa.  :D
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: raven - 01.04.2004, 13:28:12
Vielä tästä Pietarin matkailusta... onko kukaan mennyt Tallinnan ja Pohjois-Viron kautta? Sillä reissulla nimittäin näkisi sitten Viroakin Tallinan ulkopuolelta. Miten esimerkiksi rajan ylitys? Virohan kyllä liittyy EU:hun, mutta helpottaako vai vaikeuttaako se asiaa?
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Mikko - 01.04.2004, 13:28:48
En tiedä vielä noista halvoista venäläisistä busseista tarkemmin, mutta parin viikon päästä olisi sellaisella tarkoitus Pietariin mennä. Hinta kuulemma hieman vaihtelee, 8 - 12 euro on kaverit joutuneet maksamaan. Pietarissa majoitus sitten yksityisesti / vallatussa talossa, mielenkiinnolla odotan varsinkin tuon squatin näkemistä.
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Anonymous - 01.04.2004, 14:25:56
Hei!

Toisen käden tietoa tuo HKI-SPB bussiliikenne, mutta kannattaa pienellä varauksella suhtutua, ainakin kunnes on 1. matkan tehnyt ja tuntee systeemin, jota itse en siis itse tiedä paremmin. Hinta kuulemma nykyisellään 500 ruplaa suunta, eli vajaa 15 euroa.

Tallinna-Pietari väli... no, kerran mennyt, eikä oikeen iskenyt. Vie muistaakseni about 8 tuntia(!), eikä nuo maisemat pahemmin hivelleet (no, Narva näytti ennakkoluuloja paremmalta). Hintakin taisi olla about 10 euroa. Mutta jos tuo reitti käy hyvin yhteen esim. Tallinnan reissun kanssa, niin mikäettei... Mutta helpommin kuitenkin Helsingistä ja jopa nopeammin.
Otsikko: ..
Kirjoitti: Mr. Voyageur - 02.04.2004, 14:08:59
Pietarissa on puolensa. Se on loistava kaupunki, jos sen tarkastelija omaa hyvän mielikuvituksen. Millainen kaupunki olisikaan, jos sitä hoidettaisiin paremmin.

Mä menin sinne bussilla. Rajan ylitykset olivat kerrassaan kokemus. Kyllä niitä passeja pitää katsoa aika moneen kertaan. Sitten tosiaan, kuten joku jo mainitsikin, ne ratikat ovat aivan käsittämättömän tunnelmallisia. Turvallisuus - no se nyt taas riippuu vähän omasta järjestä ja siitä, missä liikkuu ja mihin aikaan. Mua ruvettiin hämärissä seuraamaan, mutta tämä voi tietenkin tapahtua missä tahansa.

Plussia : +ratikat, +halvat nuotit ( kannattaa käydä ostamassa, ei maksa juuri mitään ), +se Talvipalatsi, vai mikä olikaan, se oli hieno. Vähän kuin Versailles. Ehkä. +tietenkin tupakka ja alkoholi on halpaa.

Miinuksia : -mistään ei oikein löytänyt ruokapaikkaa. Ehkä olin vain avuton. , -joku helvetin kusipää meidän hotellin aulassa myi mulle joka kerta kalliimmalla ja kalliimmalla Pepsi Lemonin. Rupes pännimään. Harmi, ettei meillä ollut yhteistä kieltä, olisin sanonut pari valittua sanaa. , -meidän hotelli haisi kuselta ja paskalta, ja siellä oli joitain sellaisia hyttysiä / luteita, joiden puremat syyhytti vielä kaksi viikkoa paluunkin jälkeen. , -kerjäläiset, jotka käyttävät koiranpentuja saadakseen rahaa. Vaikka tämä fakta on tiedossa, on niille aina annettava jotain. ( sen labradoripennun silmät vuotivat kultaisia kyyneliä. )

Yllättävän nopeasti se bussimatka sinne kuitenkin hoitui. En tiedä meenkö sinne uudestaan, haluisin ehkä käydä Moskovassa.
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Viper S - 02.04.2004, 17:36:27
Hitto kon luin tän alo tehdä mieli lähtee Pietariin. Oon unelmoinut vaan Keski- ja Itä-Euroopasta, että on jäänyt tuo raja kaupunki unohduksiin. Tosin olenhan mä siellä jo pari kertaa käynytkin, niin ehkä myös siksi haluis jotain uutta kerrankin, mutta Pietarista kyllä löytyy vielä paljon kaikkee. Oon ollu vielä aika nuori kon olen ollut siellä, niin vois olla vähän toisenlainen matka nyt, varsinkin kon tajusin että vois lähtee kavereitten kanssa, eikä mein mutsin=) vaik onhan meilläkin ollu kivaa.

Ensimmäisellä kerralla mentiin autokyydillä, ja emmä tiä tunnettiiks me niitä venäläisiä jotka sitä ajo, mutta ihan kivasti se meni. Majoitus oli kanssa kotimajoitus, joka oli ihan mielenkiintoinen. Asunto oli venäläisessä mittakaavassa keskitason yläpuolella, siinä oli monta huonetta ja sijainti kohtuullinen [lähellä eläintarhaa.] Porraskäytävässä hais silti kusi, enkä muista millaset suihkut siellä oli.

Toisella kerralla oltiin sit dösällä ja taas paikallisessa majoituksessa, tällä kertaa betonilähiössä. Todellakin sitä mitä näkee auton ja dösän ikkunasta kun aletaan lähestyä Pietaria. Talot lähellä toisiaan ja tiet niiden välissä "neuvostokunnossa" repeilleet ja hoitamattoman näköiset. Talossa oli kumminkin toimiva hissi, mutta oli se talokin korkea. Lämmintä vettä ei tullu ees päivällä, ja muutenkin asunto oli huonommassa kunnossa kun edellisellä kerralla vieraillussa paikassa. Kiva se silti on kokea sellastakin puolta, sillä korkeetasoset hotellit ja loistelijaat voi antaa vähän erilaisen kuvan Pietarista. Ainoa todellinen miinus tossa oli, että se tosiaan sijaitsi siellä lähiössä, eli keskustaan meni matkatessa sellainen tunti. Ja sekin siksi, koska metrolinja oli rikki [tai liekö sitä ikinä rakennettukaan] pieneltä pätkältä, ja tuo pätkä piti aina mennä dösällä, eli yhdistelmä, metro-dösä-metro ja sama takaisin, oli kyllä aina yllätys että millon tässä pitää jäädä pois kun melkeen randomilla ottettiin niitä busseja ja sit piti tietää missä on se metroasema missä pitää jäädä pois.

Ruokapaikoista en minäkään kovasti Pietarista tiedä, jossain rafloissa ollaan syöty, mutta kiinnostais itsenäni kasvissyöjänä jonkunlaiset suositukset.
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Jouni - 02.04.2004, 17:58:40
Lainaus käyttäjältä: "Viper S"
Ainoa todellinen miinus tossa oli, että se tosiaan sijaitsi siellä lähiössä, eli keskustaan meni matkatessa sellainen tunti. Ja sekin siksi, koska metrolinja oli rikki [tai liekö sitä ikinä rakennettukaan] pieneltä pätkältä, ja tuo pätkä piti aina mennä dösällä, eli yhdistelmä, metro-dösä-metro ja sama takaisin, oli kyllä aina yllätys että millon tässä pitää jäädä pois kun melkeen randomilla ottettiin niitä busseja ja sit piti tietää missä on se metroasema missä pitää jäädä pois.

Kuulostaa punaisen linjan pohjoispäältä. Sieltä on edelleen pätkä pois käytöstä, eli jos haluaa aivan päähän, täytyy vaihtaa Lesnajan asemalla bussiin ja matkustaa sillä Plostshad Muzhestvalle. Kuulemma linjan pitäisi aueta taas tänä vuonna. Tarina oli kai sellainen, että kalliossa havaittiin heikko kohta ja se sitten romautettiin hallitusti alas. Nyt paikkaa on korjattu jo vuosia. :roll:

Pietarissahan on tekeillä myös viides metrolinja, mutta sen aukeamisesta ei ole ainakaan minulla tietoa. Kai aikaisintaan 2010-luvulla...
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: krazy_kat - 13.04.2004, 13:18:20
Nyt eksaktia tietoa kaikille Pietariin halvalla halajaville, sekä myös sieltä pois haluaville. Tulin välin Pietari - Helsinki venäläisen Neofart -firman bussilla. Hinta oli 12 euroa. Bussi lähti 21:45 läheltä Moskovskij-asemaa, aukion vastakkaiselta puolelta. Siellä näytti busseja Helsinkiin olevan enemmänkin siihen aikaan. Metroasemat Маяковская ja пл. Восстания (majakovskaja, vosstanija) ovat siinä aukiolla. Matka meni mukavasti, perillä Helsingissä oltiin n. klo 5 aamulla. Suurin osa muista matkaajista oli venäläisiä, nähtävästi menossa viinaa myymään Suomeen. Bussi pysähtyi pari kertaa Venäjän puolella, joten on mahdollista ostaa nestemäisiä tuliaisia hyvin hinnoin matkalta. Henkilökunta oli varsin avuliasta ja ystävällistä. Helsingin päästä tämän firman bussit lähtevät joka päivä klo 11:45 Tennispalatsin takaa, jos matkustajia on vähintään 10. Pietarin päässä oli mahdollista ostaa lippuja etukäteen menemällä Oktjabrskaya-hotellin rakennuksessa sijaitsevaan toimistoon, Ligovskii prospekt 43, kolmas kerros. Avoinna 10-22.
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: ultzi - 13.04.2004, 15:18:06
Kuulin viime syksysiltä venäläisiltä vaihtareilta, että Pietariin pääsee huimalla kahdella eurolla, ainakin Svetogorskin raja-asemalta. Liftaten ensin rajan yli, Svetosta lähtee sitten kuulemma busseja Pietariin, hinta sen 2€.  :lol:
Mutta oli mulla ihan oikeaakin asiaa.. Kävin nyt toisen kerran Pietarissa, ja tunnen että on pakko jakaa kaikkea teidän kanssa. Hotelli Pulkovskayan lähellä (kävelymatkan päässä) on täysin venäläinen tori, joka on siis selkeästi venäläisten jokapäiväsessä käytössä -> hinnat on halvat. Kukaan ei kuitenkaan vuosi sitten siellä englantia osannut, mutta elekielihän toimii. Siellä kannattaa kuitenkin tinkiä, koska pistävät aika paljon ilmaa hintoihin. Ainakin jotkut.
Ruuhka-ajat Pietarissa ovat klo. 8-10 ja 16-18 about, eli silloin ei kannata mennä välttämättä metroon koska a) sinne ei mahdu kovin hyvin (jos hyvin käy, et pääse edes oikealla asemalla pois) ja b) silloin tapahtuvat lähes kaikki ryöstöt mitä tapahtuukaan.
Pietarin rikollisuuden määrää voi verrata esimerkiksi Roomaan, jossa autolla ajettaessa on hyvä pitää auton ovet lukossa. Itse en kuitenkaan kertaakaan tuntenut oloani uhatuksi kummallakaan kerralla, vaikka viimeksi asuimmekin jollain epämääräisellä sivukujalla.
Pietarilaiset ovat todella ystävällisiä, yhdestä ravintolasta lähdettiin hakemaan meille olutta viereisestä kaupasta. Tosin myöhemmin ilmeni, että ravintolassa oli vain kuusi pihviä kun tilattiin kymmenen, yksi limsapullo, ja kala-ateriassa oli ruokakerman sijasta vatkattua kuohukermaa.  :lol: Mutta hauskaa oli, uudestaan aion vielä mennä, ehkä seuraavalla kerralla on kesä.
Talvella matkaavien kannattaa myös ottaa huomioon, että Venäjällä käytetään teiden huoltoon sian ureaa, joten parhailla kengillä ei ehkä kannata kaupungilla koko reissua kävellä.
Jos jossain (esim. eremitaasin edessä) on soittajaryhmä, joka huomaa teidän olevan suomalaisia ja alkaa soittamaan suomalaisia ikivihreitä (tietysti sitä ennen kansallislaulun) antakaa joku ruplan kolikko taskun pohjalta. Samoin noissa turistikohteissa kannattaa antaa joku kolikko narikan tädille, varsinkin jos kyseinen täti on edes vähän hymyillyt. Meille se on mitätön kolikko, mutta ainakin sillä saa hymyn irtoamaan.
Itse en ole vielä busseihin, yms. uskaltautunut, mutta jos vaikka seuraavalla kerralla pääsisi omalla ajalla käymään, niin voisi kokeillakin. Mutta tosi kaunis kaupunki se on.  :)
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Pablo - 13.04.2004, 15:47:47
Lainaus käyttäjältä: "ultzi"

Talvella matkaavien kannattaa myös ottaa huomioon, että Venäjällä käytetään teiden huoltoon sian ureaa, joten parhailla kengillä ei ehkä kannata kaupungilla koko reissua kävellä.


Tarkoittaako tuo siis ihan oikeasti sitä, että venäläiset kylvävät sian kusta pitkin teitään ja katujaan  :shock:
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Anonymous - 14.04.2004, 12:34:55
ei tosiaan tarkoita. venäjällä laitetaan katuihin suolaa talvisin.
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Anonymous - 14.04.2004, 13:44:37
...jaa-a, en tiedä mitä kylvävät, mutta kengät syö kyllä tehokkaasti. Pelkkää suolaa tuskin on, tai sitten suomessa käytetään jotain muuta. Oikeestaan tuo urea voi pitää ainakin osaksi paikkansa.

Sveton bussitieto on totta, tosin saattaa olla nykyisin jo lähemmäs 3 euroa tuo hinta(!). Linja menee Viipurin kautta, josta siis myös pääsee kyytiin. Busseja menee päivittäin joitakin, ehkä n. 5. kpl. Joskus ollut aikataulukin, mutta kadonnut, enkä muutenkaan sen paikkansapitävyydestä menisi enää takuuseen. Mutta vissiin jotain 16.00 aikoihin menee joku bussi, ja sitten muut aiemmin. Lähtöpysäkki on heti rajan jälkeen ennen sitä 4n tien risteystä. Itse paikasta ei tosiaankaan uskoisi sen olevan mikään bussipysäkki, mutta on oikealla puolella, ja siinä on yksi kioski yhteydessä ja myös isohko aukio, jossa bussi mahtuu pyörähtämään...

En tiedä auttaako tämä löytämään, toivottavasti. Ainiin, bussi saapuu Pietariin Suomen aseman viereen ja matka kestää jotain 3,5 tuntia Svetosta.
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: salaninja - 12.07.2004, 14:37:57
Sellasta oon mietiskelly, että kun 3 arkipäivää voi olla Venäjällä ilman viisumia niin kuin tarkasti se on se 3 päivää. Esimerkki: lähen perjantaina helsingistä ja samana päivänä olen pietarissa joten siihen menee 1 päivä "viisumivapaata". Sitten lauantaina ja sunnuntaina ei kulu. maanantai -1. tiistaina kun lähtee illalla niin bussi on keskiviikon puolella vielä venäjällä niin voiko siitä tulla ongelma? eli pitäisikö lähteä jo maanantaina takaisin? Ei kiinnostais alkaa makselemaan mitää isoja summia ku kerran vois päästä käymään halvallakin.
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: ilona - 12.07.2004, 17:14:35
Lainaus käyttäjältä: "salaninja"
Sellasta oon mietiskelly, että kun 3 arkipäivää voi olla Venäjällä ilman viisumia niin kuin tarkasti se on se 3 päivää. Esimerkki: lähen perjantaina helsingistä ja samana päivänä olen pietarissa joten siihen menee 1 päivä "viisumivapaata". Sitten lauantaina ja sunnuntaina ei kulu. maanantai -1. tiistaina kun lähtee illalla niin bussi on keskiviikon puolella vielä venäjällä niin voiko siitä tulla ongelma? eli pitäisikö lähteä jo maanantaina takaisin? Ei kiinnostais alkaa makselemaan mitää isoja summia ku kerran vois päästä käymään halvallakin.


3 päivää voit olla Venäjällä REKISTERÖIMÄTTÄ viisumia. Ilman viisumia Venäjälle tuskin pääset. (jos et kiipeä raja-aidan yli tms.)
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: salaninja - 12.07.2004, 17:40:59
oonki miettiny sitä että joku tässä nyt kusee :) kiitoksia ja pitää sitten miettiä sitä raja-aidan yli kiipeämistä, kokemuksia? :P
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: mehu - 12.07.2004, 20:13:25
Yksi edullinen keino on myös mennä Svetogorskista junalla Pietariin tuon bussin lisäksi. Juna lähtee Svetosta kahdeksalta aamulla suomenaikaan eli kerkeää kun ylittää raja-aseman sen auettua. Imatran raja-asemahan ei ole vielä 24h (Vasta 2006 muistaakseni). Juna maksaa tietääkseni suurinpiirtein samanverran kuin bussi eli 100ruplaa .. reilu kolme euroa. Juna-asema löytyy heti raja-aseman jälkeen mutta kuitenkin ennen bussiasemaa. Keltainen rakennus oikealla.
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: mehu - 12.07.2004, 20:31:20
.. Vielä viisumin rekisteröinnistä. Aikoinaan kun hommasin monikertaviisumini matkatoimiston kautta ja oli puhetta rekisteröinnistä. Sanoivat että ei ole pakko rekisteröidä mutta sillon pitää varautua maksamaan jotain sakkoa rajalla jos rajavartijat ovat ilkeällä päällä. 1000ruplaa kuulemma saattaa joutua pulittamaan. Mutta olen ollut muutamia kertoja yli tuon kolmepäivää rekisteröimättä viisumiani eikä ole ollut mitään ongelmia.

Niin ja päivitystä Pietarin metropoletteien hintaan eli hinta on nykyään 7ruplaa, että kieltä osaamattomana tyrkkää nykyään sen seitsemällä jaettavan summan. :) Niin ja minibussin eli reittitaksin saa pysähtymään seuraavalla bussipysäkillä sanomalla [astanav'yte, pazalsta, na astanofke] eli pysähtykää, olkaa hyvä, seuraavalla pysäkillä. En ole venäjänkielen asiantuntija mutta on auto pysähtynyt. :) Minibussien hinnat ovat näyttäneet olevan nykyään 12 tai 14 ruplaa, mutta hinnanhan näkee aina jostain lapusta joka on esillä.
Otsikko: Karttoja?
Kirjoitti: Pietariinmenijä - 12.07.2004, 21:46:42
Heippa kaikille!

Ollaan Pietariin lähdössä muutamaksi päiväksi ja jonkinlainen kartta tarvitsisi paikasta saada. Miten te kokeneet Pietarin kävijät olette löytäneet paikkoja nähtävyyksiä yms? Ostitteko oikein kartan (jos, niin mistäköhän) vai löytyykö periltä (varmaan) jokin Turisti-info, josta voi riittävän tasoisen kartan noutaa? todellakaan ei ole tarkoitus mitään iltarasteja järjestää, että ihan yksinkertainen piisaa. Kiitos kaikista muista hyvistä vinkeistä!
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: jane - 12.07.2004, 22:55:45
Heippa!

Karttoja on saatavilla todella helposti!

Jos majoituskohteesi on hotelli niin siellä on aivan varmasti Pietariesitteitä, joissa jokaisessa tuntuu olevan kartta. Ne on ilmaisia. Nämä esitteet ovat samanlaisia vihkosia joita saa jokaisesta Eurooppalaisesta turistikaupungista. Niissä on siis listatty tärkeimmät nähtävyyskohteet, ravintolat, yöpaikat jne. Ja turisti infokin löytyy Nevskin varrelta Fontakajoen tuntumasta. (Kannattaa ehdottomasti poiketa samalla vieressä sijaitsevassa Propaganda nimisessä ravintelissa jos infoon päädyt!!)

Ja näitä perusesitteitä on myös monissa matkailunähtävyyksissä, niiden löytäminen ei ole tuottanut mulle ainakaan lainkaan ongelmia.

Tai voithan lainata reissun ajaksi kirjastosta Pietariaiheisen kirjan!

Netistä löytyi tälläisiä loistavia osoitteita hakusanalla Pietarin kartta:

http://www.eatlas.ru/scripts/ymap.dll/english/dmap.html?name=1089618003020&w=570&h=445&map=spb_eng&group=english

http://infoservices.com/stpete/map/center800.html

http://petersburgcity.com/map/index.phtml/z/bbdbppphppph

Näillä jo selviää  :D !

Hyvää matkaa! Niiiiiiiiin ihana kaupunki!

Jane

PS. Muistakaa käydä sirkuksessa Nevskin varrella!!
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Pietariinmenijä - 13.07.2004, 13:44:40
Kiitos linkeistä ja muusta Jane, laitoinkin heti varaukseen kirjastoon yhden kirjan, missä pitäisi olla hyviä karttojakin.. Niin voi sitten vähän perehtyä etukäteen.

Kiva jo vähän valmiiksi tietää turisti-infon yms paikkoja, sikäli kun tarvitsee. Kun on kysymys vain muutaman päivän reissusta, niin saa sitten ehkä vähän enemmän irti, kun mietiskelee jotakin paikkoja valmiiksi. Ravintolavinkkejä juuri myös tarvitaan: ei olis hirveesti haluja maksaa liikaa ja mieluiten kasvisruokaa olis hyvä löytää...
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: MinttuK - 13.07.2004, 15:32:05
Kertokaas nyt vielä Pietarin-kävijät, että milloin Pietari on parhaimmillaan, milloin kannattaa lähteä?  Tai milloin ei missään tapauksessa?
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: jane - 13.07.2004, 22:01:55
Kasvisruokaa on aikasta nihkeää saada Pietarissa  :lol: ...

Yli 10 vuoden lihattomuuden jälkeen jouduin todellisten lihapatojen ääreen huhtikuun reissullani - en yksinkertaisesti kyennyt kieltäytymään hostini edessä... Ei tullut edes maha kipeeksi!  :P

Tosissaan en oo löytänyt juurikaan mestoja, jossa olis varteen otettavia kasvisvaihtoehtoja. Joten varaudu siihen ja jos löydät, niin pliis ilmoittelethan. Mutta kyllä sielä aina JOTAIN on suuhunsa löytänyt!!

Jane
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Simbelmyne - 14.07.2004, 11:30:54
Lapsesta asti tuo Eremitaasi on aina vetänyt mua puoleensa...
Nyt ois sitten sinne meno vihdoin edessä.
Visiitti Pietariin tulee olemaan surullisen lyhyt ja katsaus vain pintapuolinen mutta pääsenpähän palatsiin.
Myöhemmin voi sitten tehdä perusteellisempaa tutkailua..

Vähän mietityttää, koska matkaseurasta johtuen kyseessä tulee olemaan valmismatka ja joudun kuuntelemaan jonkin verran "ja oikealla näette..."-lausahduksia.... :shock:
Itse kun haluaisin omin päin kulkea... taitaa kyllä jäädä nuo retket vähemmälle.
Mutta minä menen vaikka eläkeläisiä täynnä olevaan bussiin jos äiti haluaa kustantaa minut Eremitaasia ihailemaan. :)
Otsikko: Kasvisruoka
Kirjoitti: Pietariinmenijä - 14.07.2004, 20:02:31
Moi kaikille,

joo tota vähän pelkäsinkin tuon kasvisruoan osalta, että hankalaa voi olla... No, joutuuhan sitä joskus kohteliaisuudesta lihaa syömään kotomaassakin, että kaipa se menee. Luulis, että esim. kasvispizzaa sais jostain, sitä nyt saa melkein mistä vaan. Joo ja jos onni potkaisee, niin ilmottelen kyllä, että pääsevät muutkin nauttimaan kasvisherkuista:). jos jollakulla on tiedossa ylipäätään halpoja ravintoloita, siis kasviksella tai ilman, niin olisin erittäin kiitollinen vinkeistä. Rahahan se on se mikä ratkaisee taas..

Sinänsä kyllä vähän kummastuttaa, jollei kasvisruokia ala löytyä kohta myös Venäjältä.. Jo pari vuotta sitten Riikassa oli todella hyvä kasvisravintola keskustassa, mun mielestä paljon parempi kuin Helsingissä yksikään.
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Pietariinmenijä - 16.07.2004, 22:52:56
Noista kasvisravintolosta kuulin sellaista, että sellainen kuin Idiot-kasvisravintola pitäisi jostain päin Pietaria löytyä. En tosin tiedä kuinka ajantasalla tämän lähde oli, joten voihan se olla jo kuollut ja kuopattu. Toivottavasti ei...
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: jane - 17.07.2004, 12:15:09
Hei mä oon kans kuullu tosta Idiotista!! Ehkä sellainen onkin... ? Käyhän tarkistamassa.

Ja siitä, milloin Pietariin kannattaa mennä : Mun mielipide on AINA ja MILLOINVAIN!  :D ´Mä oon ollu it siel syksyl, syystalvel, kevääl ja kesäl ja suosittelen kaikille. Se on níin viehättävä kaupunki, että oksat pois!

Jane
Otsikko: Idiot
Kirjoitti: Pietariinmenijä - 17.07.2004, 16:01:46
Sain tuon Idiotin osoitteenkin, joka on siis Moika nab. 2. Sikäli kun siis jotakuta (mun lisäksi) kiinnostaa :) .Vielä pitäis puolitoista viikkoa jaksaa odotella...
Otsikko: Re: Idiot
Kirjoitti: Jouni - 19.07.2004, 11:55:08
Lainaus käyttäjältä: "Pietariinmenijä"
Sain tuon Idiotin osoitteenkin, joka on siis Moika nab. 2. Sikäli kun siis jotakuta (mun lisäksi) kiinnostaa :) .Vielä pitäis puolitoista viikkoa jaksaa odotella...

Ja tuo salaperäinen nab. tarkoittaa sanaa Naberezhnaja eli kyseessä on Moika-joen rantakatu. Kyllä Pietarista kasvisruokaakin löytyy. Voin suositella esimerkiksi Sennaja Plostshadilla olevaa kiinalaista ravintolaa "Hong Kong". Siellä saa muistaakseni klo 12-16 liikelounaan 250 ruplalla, ei aivan halvinta, mutta palvelu on erinomaista ja paikka muutenkin viihtyisä. Vähän sivummalta liikelounaan (katsele hinnastosta tai taulusta ulkoa taikasanoja Бизнес ланч) saa jopa 50 ruplalla (alle 2 €).
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Pietariinmenijä - 19.07.2004, 12:41:06
Kiitos Jouni, juuri tuon tapaista vinkkiä toivoinkin :D !
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Neeneh - 19.07.2004, 13:39:43
Heipsan,

tässä muutamia  ruoka/juomapaikkoja Pietarissa:

* Al Shark:
huippuhyvä bisnes lunch valinnan mukaan, n. 130 ruplaa. Parasta tässä se, että sitä lunchia saa ympäri vuorokauden. Tai siis tais olla klo 05 - 07 suljettu... :) Näitä taisi olla 3 Pietarissa, yksi ainakin ihan Moskovan asemalla ja yksi Liteini prospektilla.

*Propaganda: Nab. Reki Fontanki, ihan hevossillan kupeessa. Hiukan kyllä ylihinnoiteltu, mutta hauska miljöö. Hyviä burgereita yms.

*Lenin's Mating Call: Sennaja Ploshadin lähistöllä. Samoin ylihinnoiteltu, mutta turistille EHDOTTOMASTI kokemisen arvoinen paikka. Sisutettu kaikella mahdollisella Lenin-krääsällä. Hiukan pornahtava, mutta ei häiritsevästi... Hauska mesta.

*Kilikia: Gribojedovan ja Gorohovaja ulitsan risteyksessä. Tykkihyvää pizzaa n. 100 ruplaa (3 euroa) ja viehättävä avokeittiö. Kivempi päiväsaikaa, illalla liian kovaa musiikkia.

*Zoom: Tammikuussa 2004 avattu nuorekas ravintola. Moikin ja Gorohovajan kulmassa, aikavaikeasti havaittavissa kylläkin. Hyvää ruokaa edullisesti, ihana sisutus.

* joku Bierhaus tms. Vasilinsaarella, 7. linjalla. Huippuhyvä 3n ruokalajin bisnes lunch!

Ja sitten kun istutte olusilla niin kannattaa ehdottomasti maistaa valkosipulileipää, zeznozhii hleb (väärin translitteroitu, tiedetään)!

Ja sitten muuta. Minäkin suosittelen niitä pikkubusseja, ne on tosi helppoja, ja ei liian täynnä, koska kyytiin ei oteta porukkaa, jos sinne ei mahdu, toisin kuin esim. busseissa... Me ainakin päästiin liikkumaan myös pimeillä takseilla aina hyvin ja turvallisesti paikasta toiseen, tosin aina 2 - 4 hlön porukalla.

Sirkus on hyvä ja halvimmat (50 ruplan ) liput on parhaat, koska ne on yläpaikoilla. Sieltä näkee. Baletissa kannattaa myös käydä, esim. Mariinski teatterissa, mutta pyytää jotain paikallista ostamaan liput,muuten niihin tulee aika huimia ulkomaalaiskorotus. Paikallisille tarkoitettuja lippuja saa jo 200 ruplalla. Sitten pitää vain muistaa olla jonossa hiljaa, koska lippumummot voi muuten vaati turistiextraa....

Pietarista on myös näppärä matkustaa eteenpäin junalla. Moskovaan matka kestää 5 - 10 tuntia ja liput maksaa 250 ruplasta ylöspäin. Yöjuna oli todella tunnelmallinen. Ainut ongelma on se, että lipunosto on aika vaativa projekti, suosittelen paikallisen ottamista avuksi!
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Katerina Velikaja - 19.07.2004, 14:20:43
Heippa!

siitä on jo vierähtänyt muutama vuosi kun itse olen asunut Pietarissa joten enpä taida osata tarjota viimeisimpiä vinkkejä Pietarista kiinnostuneille, mutta suomi-venäjä seuran sivuilta löytyy oivallista materiaalia sekä matkakokemuksia.
Sitten vaan shastlivaja puti eli hyvää matkaa kaikille!

Mun mielestä kevät on parasta aikaa Pietarissa, toisaalta taas alkusyksyn romanttinen mollivoittoinen sävy tekee lähtemättömän vaikutuksen; ainakin tällaisiin tunneherkkiin kuin minä:-)

http://www.venajaseura.com/sputnik/
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: juhok - 20.07.2004, 11:08:52
Täällä onkin jo ollut paljon toisenkäden tietoa noista venäläisistä busseista Helsingistä Pietariin ja takaisin. Eli nyt huudeltaisi näillä busseilla matkustaneiden perään, jolta löytyisi suht kuranttia tietoa näistä linjoista. Eli mistä lähtee ja monelta? Kauan kestää ja paljon maksaa? Mistä voi ostaa lippuja ja minä päivinä  kulkee?
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: salaninja - 20.07.2004, 12:10:44
Lainaus käyttäjältä: "tmp"
Nyt eksaktia tietoa kaikille Pietariin halvalla halajaville, sekä myös sieltä pois haluaville. Tulin välin Pietari - Helsinki venäläisen Neofart -firman bussilla. Hinta oli 12 euroa. Bussi lähti 21:45 läheltä Moskovskij-asemaa, aukion vastakkaiselta puolelta. Siellä näytti busseja Helsinkiin olevan enemmänkin siihen aikaan. Metroasemat Маяковская ja пл. Восстания (majakovskaja, vosstanija) ovat siinä aukiolla. Matka meni mukavasti, perillä Helsingissä oltiin n. klo 5 aamulla. Suurin osa muista matkaajista oli venäläisiä, nähtävästi menossa viinaa myymään Suomeen. Bussi pysähtyi pari kertaa Venäjän puolella, joten on mahdollista ostaa nestemäisiä tuliaisia hyvin hinnoin matkalta. Henkilökunta oli varsin avuliasta ja ystävällistä. Helsingin päästä tämän firman bussit lähtevät joka päivä klo 11:45 Tennispalatsin takaa, jos matkustajia on vähintään 10. Pietarin päässä oli mahdollista ostaa lippuja etukäteen menemällä Oktjabrskaya-hotellin rakennuksessa sijaitsevaan toimistoon, Ligovskii prospekt 43, kolmas kerros. Avoinna 10-22.


tuossahan tuota tietoa on
Otsikko: Re: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: juhok - 20.07.2004, 12:48:50
Sitten löytyy myös hieman lisää pikkasen epävarmempaa tieto johon olisin tarkennuksia kysellyt.

Lainaus käyttäjältä: "Jouni"
Lainaus
Kaikista halvin mahdollinen tapa matkustaa Pietariin, on venäläiset bussit, maksaa 10e yhteen suuntaan. Tosin saattaa vierähtää jokunen tovi, ennenkuin ollaan perillä :)

Noita venäläisiä busseja lähtee ainakin Kiasman edestä Helsingissä.


Lainaus
Minulla on toisen käden tietoa aiheesta, eli en ole vielä päässyt itse testaamaan, mutta tiedän niillä kulkeneita ihmisiä. Hinta on n.10 euroa. Lippuja ei voi varata etukäteen. Lähtöaika 10-12 aamulla. Lipunmyyjiä kannattaa etsiä siitä Lasipalatsin kulmilta.


Lainaus
Toisen käden tietoa tuo HKI-SPB bussiliikenne, mutta kannattaa pienellä varauksella suhtutua, ainakin kunnes on 1. matkan tehnyt ja tuntee systeemin, jota itse en siis itse tiedä paremmin. Hinta kuulemma nykyisellään 500 ruplaa suunta, eli vajaa 15 euroa.


Eli lähinnä onko niitä yksi firma, josta kaikki puhuvat vai löytyykö kenties useampiakin vaihtoehtoja.
Otsikko: Re: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Jouni - 20.07.2004, 13:34:03
Lainaus käyttäjältä: "juhok"
Sitten löytyy myös hieman lisää pikkasen epävarmempaa tieto johon olisin tarkennuksia kysellyt.

Lainaus käyttäjältä: "Jouni"
Lainaus
Kaikista halvin mahdollinen tapa matkustaa Pietariin, on venäläiset bussit, maksaa 10e yhteen suuntaan. Tosin saattaa vierähtää jokunen tovi, ennenkuin ollaan perillä :)

Noita venäläisiä busseja lähtee ainakin Kiasman edestä Helsingissä.

Vaikea sanoa kokonaistilanteesta, Kiasman edestä näin omin silmin pietarilaisen ystäväni nousevan tuollaiseen bussiin vuosi sitten huhtikuussa. Voihan olla, että ne ovat muuttaneet sen jälkeen sinne Tennispalatsille. Enpä tiedä, millaisia liikennelupia tuohon tarvitaan ja ovatko ne kunnossa, kun tietoa ei löydy mistään eivätkä ne lähde reilusti linja-autoaseman laiturista. Ei sikäli, etten voisi itsekin noita venäläisiä busseja joku päivä kokeilla. :roll:
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Pietariinmenijä - 06.08.2004, 11:04:41
Oli puhetta noista kasvisravintoloista Pietarissa, ja nyt kun ihana, mutta lyhyt reissu on Pietariin takana, niin palataanpa aiheeseen. Eli, Idiot oli todella hyvä paikka. Menkää sinne. Allekirjoittaneella oli matkan aikoihin synttärit, ja kävimme juhlistamassa tätä syömällä Idiotissa. Paikka oli tosi tunnelmallinen ja ilmeisesti jokinlainen taiteilijaravintola. Vessa on venäläisittäin, miten sen nyt sanoisi, aika kiva! Idiotissa olisi ollut mahdollisuus lukea englannin kielistä kirjallisuutta pikku kirjastossa. Talo tarjosi snapsit ja tilattiin isot oluet, vesipullo, alkupalat, lämmintä kasvisruokaa ja jälkiruokajäätelöt kahteen pekkaan ja koko laskun hinta oli n. 1050 ruplaa. Eli kurssista riippuen n. 15 e per nuppi. Minusta ainakin halpaa oli ja erittäin sen arvoista. Halpoja Inwearin paitoja ostettiin, halpaa hydrokortison-voidetta (ostamisessa oli tosin elekielelle käyttöä, kun ei kieliä puhuta), halpa ei-piraatti-CD (jota ei taida saada suomesta), halpa matisse-kopio-juliste, tietysti vähän halpaa vodkaa ja halpoja välipaloja blinipaikoista. Etenkin, jos on opiskelija, on mahdollista käydä tosi paljon perusnähtävyyksissä puoli-ilmaiseksi. Jos vielä käyttäisi tuota halpabussia matkustamiseen ja asuisi hostellissa, niin reissussa ei kyllä hirveästi rahaa kulu ja saa itselleen tosi paljon elämyksiä yms. Menkää Pietariin!

Ps. Asuimme VR:n halvimmassa hotellissa (Primavera, www.primahotel.ru) Nevski Prospektilla (pääkatu!) ja hotelli oli ainakin minun mittapuiden mukaan erittäin luksustasoinen, itseasiassa "turhan hyvä". Kaikki uutta ja siistiä. Menkää sinne.
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Pietarissa olijat - 07.08.2004, 22:44:02
Lainaus käyttäjältä: "Pietariinmenijä"
Oli puhetta noista kasvisravintoloista Pietarissa, ja nyt kun ihana, mutta lyhyt reissu on Pietariin takana, niin palataanpa aiheeseen. Eli, Idiot oli todella hyvä paikka. Menkää sinne. Allekirjoittaneella oli matkan aikoihin synttärit, ja kävimme juhlistamassa tätä syömällä Idiotissa. Paikka oli tosi tunnelmallinen ja ilmeisesti jokinlainen taiteilijaravintola. Vessa on venäläisittäin, miten sen nyt sanoisi, aika kiva! Idiotissa olisi ollut mahdollisuus lukea englannin kielistä kirjallisuutta pikku kirjastossa. Talo tarjosi snapsit ja tilattiin isot oluet, vesipullo, alkupalat, lämmintä kasvisruokaa ja jälkiruokajäätelöt kahteen pekkaan ja koko laskun hinta oli n. 1050 ruplaa. Eli kurssista riippuen n. 15 e per nuppi. Minusta ainakin halpaa oli ja erittäin sen arvoista.

1050 ruplaa siis todella halpaa :D

kaytiin pyorahtamassa siella Idiootissa ja eika siella nyt mitaan niin ihmeellista ollut muuta kun tan reissun kalleinta ruokaa, eika ees saanut lihaa.

Lainaus
Ps. Asuimme VR:n halvimmassa hotellissa (Primavera, www.primahotel.ru) Nevski Prospektilla (pääkatu!) ja hotelli oli ainakin minun mittapuiden mukaan erittäin luksustasoinen, itseasiassa "turhan hyvä". Kaikki uutta ja siistiä. Menkää sinne.
Siis todella halpa. :D

All Seasons hostellissa maksaa yo 8,5euroo per perse.
Metrolla keskustaan 15min ja ruoka on siella suunnalla jonkin verran halvempaa kun Nevskilla.

Voin silti yhtya kommenttiin, etta MENKAA PIETARIIN!
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: jane - 08.08.2004, 23:31:13
Lainaus käyttäjältä: "Pietariinmenijä"
Oli puhetta noista kasvisravintoloista Pietarissa, ja nyt kun ihana, mutta lyhyt reissu on Pietariin takana, niin palataanpa aiheeseen. Eli, Idiot oli todella hyvä paikka. Menkää sinne.


Kiva Pietariinmenijä kun kerroit kokemuksistasi - ja vielä kivempi, että reissu oli onnistunut!! Jane
Otsikko: Pari päivää Pietarissa, help needed :)
Kirjoitti: lilliputti - 25.08.2004, 12:40:50
Olisi tarkoitus tehdä reissu 3 viikon kuluttua ja perilläolo aikaa on budjetoitu 3 päivää. Hyviä vinkkejä löytyi edellisestä topicista matkustuksen suhteen, mutta nyt kaipaisin hieman tarkempia vinkkejä..

Selvää ilmeisesti on, että liput teatteriin/sirkukseen/jne. tulisi ostaa paikallisen avustuksella. Museoista oli kuitenkin maininta, että joihinkin pääsisi ilmaiseksi opiskelijakortilla. Ihanko SYL:n sininen kortti kelpaa, vai olisiko joitain eri todistuksia hankittava? Onko kokemuksia muutoin opiskelija-alennuksista Pietarissa?

Sitten tähän erikoisosastoon, eli onkohan joku löytänyt/kuullut mistä löytyisi kauniita+hyvälaatuisia+huokeita kankaita, ei suinkaan mitään pirtaliinoja vaan ihan samaa tyyliä kuin esim Eurokankaassa. Henkilö joka tähän kysymykseen osaa vinkin antaa, tietäisi ehkä joitain vinkkejä myös lankakaupoista. Ajattelin lähinnä eri toripaikkoja/marketteja, todennäköisesti kaikki löytyisi myös Nevskillä sijaitsevasta vanhasta ja suuresta tavaratalosta. Hintataso siellä on kuitenkin varmaan lähellä Stockaa, joten hyöty olisi mitätön.

Jos nyt ei tismalleen näistä asioista ole kerrottavaa, niin matkan lyhyen keston vuoksi toki kaikki vinkit ovat tervetulleita  :)  Ja kiitoksia jo etukäteen kaikista neuvoista!
Otsikko: Re: Pari päivää Pietarissa, help needed :)
Kirjoitti: juhok - 25.08.2004, 13:30:25
Lainaus käyttäjältä: "lilliputti"
Museoista oli kuitenkin maininta, että joihinkin pääsisi ilmaiseksi opiskelijakortilla. Ihanko SYL:n sininen kortti kelpaa, vai olisiko joitain eri todistuksia hankittava? Onko kokemuksia muutoin opiskelija-alennuksista Pietarissa?

Ainakin Eremitaasiin pääsee opiskelijakortilla ilmaiseksi. Venäjän Federaation passilla saa kyllä kaikista parhaat alennukset Pietarissa Esim. kirkkoverenpäällä maksaa turiksille 5x hinnan.
Otsikko: Pari päivää Pietarissa, help needed :)
Kirjoitti: tellustelija - 25.08.2004, 14:38:12
Niin, tuskin ihan ilmaiseksi opiskelijakaan Eremitaasiin pääsee, mutta systeemi menee näin...

VENÄLÄISELLÄ opiskelijakortilla pääsee halvimmalla 8about 50 rbl. max.), sitten tulee se paikallisvaihtoehto, eli joku venäläinen hoitaa maksun venäläiseen hintaan.

Ulkomaisella opiskalijakortilla (kuten esim. SYL) pääsee myös normaalituristia halvemmalla, mutta hinnat on riippuen paikasta, kuitenkin 100-300 ruplaa. Luulisin Eremitaasin maksavan 200-300 ruplaa (kurssi on muuten about 35/1) opiskelijalle. Näihin sitten n. satanen päälle, niin ollaan "oikeassa" turistihinnassa.

Ts. perinteinen kaksihintajärjestelmä toimiin nykyään museoissa venäjällä...

Vinkkinä, että opiskelijakortin leimaa siellä ei kukaan katso, eli vanhentunutkin menee kuin väärä raha...

Hauskaa matkaa,

t: tellustelija
Otsikko: Pari päivää Pietarissa, help needed :)
Kirjoitti: juhok - 25.08.2004, 15:26:50
Lainaus käyttäjältä: "tellustelija"
Niin, tuskin ihan ilmaiseksi opiskelijakaan Eremitaasiin pääsee, mutta systeemi menee näin...

No kyllä ainakin pari viikkoa sitten pääsi suomalaisella ja ruotsalaisella opiskelijakortilla ihan ilmaseksi sisään Eremitaasiin ja kamerakin saatiin ilmaseks mukaan kun unohtu taskuun.
Otsikko: Pari päivää Pietarissa, help needed :)
Kirjoitti: Anonymous - 25.08.2004, 20:25:41
Ermitaasi on yks niistä harvoista paikoista Venäjällä, johon todella pääsee kaikenmaalaisella opiskelijakortilla ilmaiseksi sisään. Myös kelakortilla pääsi kerran, ei ne niin tarkkaan katsoneet. MOskovassa irroteltiin joskus Kremlissä  valokuvaa isic- kortista ja laitettiin toinen kuva sisään ja purkalla kiinni. Mitä tulee venäläiseen opiskelijakorttiin, niin jos sellasen jossain yhteydessä saa, kannattaa säilyttää, siihen voi itse lisäillä allekirjoituksia myöhemmin. Joissain paikoissa ainakin Pietarissa ja Moskovassa katsoivat kyllä sen verran tarkkaan senkin kortin, että huomasivat erään mun ystävän olevan ulkomaalainen ja vaativat ulkomaalaisen opiskelijan hintaa.

Ostin joskus menneinä vuosina vanhojen päivien pukua varten kangasta Pietarista, mutten kuolemaksenikaan muista mistä. Hitto. Siihen aikaan hinta oli edullinen, nyt en tiedä miten on asiat. Ei kuitenkaan kannata Nevskiltä ostaa, siinä vieressä Moskovskij prospektilla on ainakin jotain kauppoja, josko siellä oli se kangaskauppakin...
Otsikko: Pari päivää Pietarissa, help needed :)
Kirjoitti: Anonymous - 25.08.2004, 20:36:53
Ai niin. Vein mun ystäviä viime keväänä Pietariin, eivät olleet aikaisemmin olleet. Muistaakseni viivyttiin myös kolmisen päivää. Yhtenä päivänä käytiin katsomassa vahakabinettia ja siitä ne tykkäsivät kovasti. Siellä saa myös englannin kielisen esittelyn, tosin sen oppaan englanti oli niin kummallista, että helpompi oli kääntää venäjästä suomeen kuin yrittää ymmärtää sen englantia. Siellä on kyllä useampia oppaita, muilla voi olla parempi säkä. SE vahakabinetti löytyy Nevskiltä, heti Fontankan jälkeen olevasta vaaleanpunaisesta talosta Amiraliteetiltä päin tultaessa, vasemmalla puolella katua. Siellä on kaksi aikakautta, ennen ja jälkeen Aleksanteri II: sen jos nyt oikein muistan. Niistä voi valita. Nevskillä on kaks muutakin vahakabinettia, toinen on heti Moikan jälkeen ja toinen sitten jonkin matkaa Gostinyj dvorin jälkeen Amiraliteetilta tultaessa. Moikan jälkeinen on vain yhden huoneen kokoinen, eikä mielenkiintoinen ja se toinen on siellä tietyin väliajoin ja siellä on myös huoneellinen, käytiin sielläkin ystävien kanssa, ainakin Harry Potter ja LOTR- porukka oli. Ja päätä kääntävä Vladimir Vladimirovits Putin. Mut kantsii käydä katsomassa se historiallinen, niistä mielenkiintoisempi mun mielestä on se jälkimmäinen aikakausi, siellä on Leninit, Stalinit, Gorbat ja nuori terve Jeltsin. Hauskaa Pietarin matkaa, menkää kesäpuistoon, se on syksyllä tosi kaunis.
Otsikko: Pari päivää Pietarissa, help needed :)
Kirjoitti: Anonymous - 25.08.2004, 20:37:31
Ai niin. Vein mun ystäviä viime keväänä Pietariin, eivät olleet aikaisemmin olleet. Muistaakseni viivyttiin myös kolmisen päivää. Yhtenä päivänä käytiin katsomassa vahakabinettia ja siitä ne tykkäsivät kovasti. Siellä saa myös englannin kielisen esittelyn, tosin sen oppaan englanti oli niin kummallista, että helpompi oli kääntää venäjästä suomeen kuin yrittää ymmärtää sen englantia. Siellä on kyllä useampia oppaita, muilla voi olla parempi säkä. SE vahakabinetti löytyy Nevskiltä, heti Fontankan jälkeen olevasta vaaleanpunaisesta talosta Amiraliteetiltä päin tultaessa, vasemmalla puolella katua. Siellä on kaksi aikakautta, ennen ja jälkeen Aleksanteri II: sen jos nyt oikein muistan. Niistä voi valita. Nevskillä on kaks muutakin vahakabinettia, toinen on heti Moikan jälkeen ja toinen sitten jonkin matkaa Gostinyj dvorin jälkeen Amiraliteetilta tultaessa. Moikan jälkeinen on vain yhden huoneen kokoinen, eikä mielenkiintoinen ja se toinen on siellä tietyin väliajoin ja siellä on myös huoneellinen, käytiin sielläkin ystävien kanssa, ainakin Harry Potter ja LOTR- porukka oli. Ja päätä kääntävä Vladimir Vladimirovits Putin. Mut kantsii käydä katsomassa se historiallinen, niistä mielenkiintoisempi mun mielestä on se jälkimmäinen aikakausi, siellä on Leninit, Stalinit, Gorbat ja nuori terve Jeltsin. Hauskaa Pietarin matkaa, menkää kesäpuistoon, se on syksyllä tosi kaunis.
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Jouni - 22.10.2004, 00:41:00
Lainaus käyttäjältä: "mehu"
Yksi edullinen keino on myös mennä Svetogorskista junalla Pietariin tuon bussin lisäksi. Juna lähtee Svetosta kahdeksalta aamulla suomenaikaan eli kerkeää kun ylittää raja-aseman sen auettua. Imatran raja-asemahan ei ole vielä 24h (Vasta 2006 muistaakseni). Juna maksaa tietääkseni suurinpiirtein samanverran kuin bussi eli 100ruplaa .. reilu kolme euroa. Juna-asema löytyy heti raja-aseman jälkeen mutta kuitenkin ennen bussiasemaa. Keltainen rakennus oikealla.

Tuota Svetogorskin kautta menemistä kannattaa harkita vain, jos asuu Imatralla tai lähiseuduilla. Ei nimittäin ole mitenkään erityisen helppoa. Raja-asema ei ole Imatran keskustassa ja vielä kauempana se on rautatieasemasta. Rajaa ei saa ylittää kävellen, joten jalkaisin liikkuvan on liftattava johonkin autoon. Svetogorskista ei pääse junalla suoraan Pietariin, vaan Viipurissa täytyy vaihtaa junaa. Aikaa Imatran rautatieasemalta Pietarin Suomen asemalle siirtymiseen saa kulumaan melko helposti kuusikin tuntia. Onhan se tietysti "erilainen" reitti. :roll:

Lainaus käyttäjältä: "mehu"
Niin ja päivitystä Pietarin metropolettien hintaan eli hinta on nykyään 7ruplaa, että kieltä osaamattomana tyrkkää nykyään sen seitsemällä jaettavan summan.

Nyt ne ovat jo jonkun aikaa maksaneet 8 ruplaa.
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: tuomo - 05.03.2005, 17:50:46
Lainaus käyttäjältä: "Neeneh"

Sirkus on hyvä ja halvimmat (50 ruplan ) liput on parhaat, koska ne on yläpaikoilla. Sieltä näkee. Baletissa kannattaa myös käydä, esim. Mariinski teatterissa, mutta pyytää jotain paikallista ostamaan liput,muuten niihin tulee aika huimia ulkomaalaiskorotus. Paikallisille tarkoitettuja lippuja saa jo 200 ruplalla. Sitten pitää vain muistaa olla jonossa hiljaa, koska lippumummot voi muuten vaati turistiextraa....


Ollaan menossa pääsiäisenä Pietariin, ja kiinnostaisi kuulla, jos joku olisi äskettäin käynyt baletissa. Katselin netistä lipunmyyntifirmojen sivuja ja hinnat ovat Mariiskissa n. $26:sta (opiskelija) ylöspäin.  Tuo nyt ei ihan mahdoton hinta olisi, mutta nuo paikat ovat luonnollisesti kauimmaisena, eikä sinne oikein kiikarin kanssa innosta lähteä. Saisikohan paikan päältä jostain edullisesti lippuja, vaikkakin sitten turistilisän kera? Valitettavasti en tunne yhtään paikallista, joka voisi ne ostaa.
Otsikko: Moloko-klubi suljettu
Kirjoitti: Jouni - 25.10.2005, 16:34:17
Laitetaan tänne nyt tämmöinenkin detaljitieto, että jos joku on kuullut kehuttavan Pietarin Moloko-klubia, niin se sulkeutui sunnuntaina ja aukeaa joskus keväällä uudelleen uudessa paikassa. Lauantaina tuli itsekin käytyä ensimmäisen kerran (hyvissä ajoin) siellä kuuntelemassa Markscheider Kunstia. Sunnuntaina oli jäähyväisbileet ja maanantai-iltana ovet eivät enää auenneet.
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Jouni - 25.10.2005, 16:39:40
Lainaus käyttäjältä: "tuomo"
Saisikohan paikan päältä jostain edullisesti lippuja, vaikkakin sitten turistilisän kera? Valitettavasti en tunne yhtään paikallista, joka voisi ne ostaa.

Vastaan nyt hieman myöhässä tähänkin. Mariinskiin on erittäin vaikeaa ostaa ulkomaalaisena venäläishintaisia lippuja, koska lippuja myydään vain Mariinskin omissa kioskeissa (esim. Gostinyi Dvor). Vaatii hyvää venäjän taitoa onnistua vaikuttamaan venäläiseltä. Paljon helpompi teatteri on Musorgskij, sinne saa lippuja kaikilta teatterikassoilta ympäri kaupunkia ja ulkomaalaislisä maksetaan vasta teatterissa sisällä. Jos opiskelee Venäjällä, saa automaattisesti liput venäläisen opiskelijan hinnalla molempiin. :wink:
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Jouni - 25.10.2005, 16:42:39
Lainaus käyttäjältä: "Jouni"
Lainaus käyttäjältä: "mehu"
Niin ja päivitystä Pietarin metropolettien hintaan eli hinta on nykyään 7ruplaa, että kieltä osaamattomana tyrkkää nykyään sen seitsemällä jaettavan summan.

Nyt ne ovat jo jonkun aikaa maksaneet 8 ruplaa.

Ja vuoden 2005 alusta kaikkien laitteiden (metro, kunnalliset bussit, raitiovaunut ja trollikat) lippu on ollut 10 ruplaa. Kovaa vauhtia nousevat hinnat. Yhdeksän ruplaa jäi välistä ja kerralla 25 %:n korotus. :shock:
Otsikko: -
Kirjoitti: Blue_Room - 20.10.2006, 11:42:09
Tämä olisi pitänyt varmaan laittaa tyhmiin kysymyksiin, mutta laitetaan tänne.

Kuinka paljon maksaa suunnilleen taksimatka Pietarin suomenrautatieasemalta 5 kilsan päähän? Jotain osviittaa, että tietää ettei tule kovin paljoa maksaneeksi liikaa. Takseja varmaankin parveilee reilusti siinä aseman edessä?

Sekä millainen juhlapäivä on 4.11 vietetettävä kansallisen yhtenäisyyden päivä? Yritin etsiä tietoa netistä, mutta en oikein löytänyt.

Kiitoksia
Otsikko: Re: -
Kirjoitti: krazy_kat - 20.10.2006, 12:07:13
Lainaus käyttäjältä: "Blue_Room"
Kuinka paljon maksaa suunnilleen taksimatka Pietarin suomenrautatieasemalta 5 kilsan päähän? Jotain osviittaa, että tietää ettei tule kovin paljoa maksaneeksi liikaa. Takseja varmaankin parveilee reilusti siinä aseman edessä?


Ensinnäkin täällä ei kukaan käytä oikeita takseja, joten ei sinunkaan kannata. Kättä vaan ojoon tien laidalla ja joku Lada tai Volga pysähtyy. Aseman lähistössä ei tuota vaikeuksia. Sitten huutelet kuskille osoitetta, ja hän kysyy tarjoustasi. Hinta riippuu monesta eri seikasta, esim venäjän taidostasi, kellonajasta ja onko paljon matkatavaraa. Tuohon matkaan lähtisin tarjoamaan ehkä 100-150 ruplaa, en maksaisi missään nimessä enempää kuin 300 ruplaa.

Lainaus käyttäjältä: "Jouni"
Ja vuoden 2005 alusta kaikkien laitteiden (metro, kunnalliset bussit, raitiovaunut ja trollikat) lippu on ollut 10 ruplaa. Kovaa vauhtia nousevat hinnat. Yhdeksän ruplaa jäi välistä ja kerralla 25 %:n korotus


Tällä hetkellä hinta on 12 ruplaa.
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: andr - 21.10.2006, 14:49:51
Lainaus käyttäjältä: "Jouni"

Ja vuoden 2005 alusta kaikkien laitteiden (metro, kunnalliset bussit, raitiovaunut ja trollikat) lippu on ollut 10 ruplaa. Kovaa vauhtia nousevat hinnat. Yhdeksän ruplaa jäi välistä ja kerralla 25 %:n korotus. :shock:


Ja kuukausilipun hinta nousi samalla lailla, maksoi pari vuotta sitten metro-trolli-bussi-ratikka kk-lippu 430 ruplaa, nykyään on 650 ruplaa.... Järkyttävää :x

20-kerran lippu metroon (voimassa 2 viikkoa, vain yksi matkustaja voi käyttää) maksaa 180 ruplaa. Lisäksi ovat siirtyneet etäluettaviin kortteihin, sen ostaminen makssaa 30 ruplaa.
Otsikko: Re: -
Kirjoitti: andr - 21.10.2006, 15:01:50
Lainaus käyttäjältä: "Blue_Room"
Tämä olisi pitänyt varmaan laittaa tyhmiin kysymyksiin, mutta laitetaan tänne.

Kuinka paljon maksaa suunnilleen taksimatka Pietarin suomenrautatieasemalta 5 kilsan päähän? Jotain osviittaa, että tietää ettei tule kovin paljoa maksaneeksi liikaa. Takseja varmaankin parveilee reilusti siinä aseman edessä?

Sekä millainen juhlapäivä on 4.11 vietetettävä kansallisen yhtenäisyyden päivä? Yritin etsiä tietoa netistä, mutta en oikein löytänyt.

Kiitoksia


Kansallisen yhtenäisyyden juhlapäivä... Moskovassa on käsittääkseni silloin joku iso kulkue. Kun Neuvostoliitto hajosi, vanhat juhlapyhät saivat uuden nimen uudestisyntyneessä Venäjän valtiossa. Aikaisemmin Lokakuun vallankumouksen (=siis se vallankumous, josta alkoi Neuvosto-Venäjä ja Punaisten ja valkoisten sota) juhlapäivä oli 7.11. Neuvostoliiton hajottua/lakattua 7.11 sai uudeksi nimekseen Sovun ja yhteisymmärryksen päivä. Nyt siitä päivästä on näköjään luovuttu ja alettu  vuodesta 2005 alkaen juhlia tuota 4.11 juhlaa, joka on siis niin uusi kuin uusi voi olla. Suomi-Venäjäseuran sivuilta löytyy jonkin sortin perusinfoa ko. juhlasta. http://www.venajaseura.com/kulttuuri/kulttuuri.htm

Tuo mainitsemani kulkue taisikin muuten siis liittyä tuohon 7.11 juhlaan. Satuin olemaan syksyllä 2004 Venäjällä, ja silloin ainakin oli kulkue Moskovassa. Luulen että tuon 4.11 juhlinta on vähän haussa. En ihmettelisi jos tulisi humalaista väkeä kadulla vastaan.
Otsikko: Re: -
Kirjoitti: andr - 21.10.2006, 15:05:27
Lainaus käyttäjältä: "krazy_kat"


Ensinnäkin täällä ei kukaan käytä oikeita takseja, joten ei sinunkaan kannata. Kättä vaan ojoon tien laidalla ja joku Lada tai Volga pysähtyy. Aseman lähistössä ei tuota vaikeuksia. Sitten huutelet kuskille osoitetta, ja hän kysyy tarjoustasi. Hinta riippuu monesta eri seikasta, esim venäjän taidostasi, kellonajasta ja onko paljon matkatavaraa. Tuohon matkaan lähtisin tarjoamaan ehkä 100-150 ruplaa, en maksaisi missään nimessä enempää kuin 300 ruplaa.300 ruplaa on ihan liikaa viidestä kilsasta! 200 on sekin jo ihan tarpeeksi avokätistä. 300 veloittaisi tilattu firman taksi.

Alkuperäiselle kysymyksen esittäjälle vielä: viralliset firmojen taksit on aina mustia Volgia.
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Jouni - 23.10.2006, 20:33:21
Jep, paikalliset muistavat aina arvostella, että turistit nostavat käsitaksien hintoja ylös maksamalla liikaa. En muista itse kahtasataa maksaneeni kuin kerran, kun matka oli oikeasti todella pitkä, varmaan 15 km. 100 on usein ollut sopuhinta, 150 jo vähän liikaa. Ja jos pääsee seuraamaan paikallisen hintaneuvotteluita, niin saattaa itse jo hiukan kyllästyä, kun autoja liputetaan ohi niin kauan, että joku suostuu viemään sillä rahalla, jonka itse haluaa maksaa.

Kerran yksi kaveri tuli baarista kotiin ihan oikealla taksilla, eikä kuulemma maksanut yhtään enempää kuin pimeä taksi. Tässäkin on kyse neuvottelutaidoista ja varmasti hiukan myös tuurista. :)

Joskus pimeitä takseja joutuu itse opastamaan, kun Kaukasukselta kotoisin oleva kuljettaja ei tunne kaupunkia juurikaan. Ensikertalaiselle, venäjää taitamattomalle en kyllä käsitaksia lähtisi suosittelemaan. On syytä tietää ainakin suurin piirtein, missä mennään. Tilanne on hiukan vaikea, kun asemilla päivystävät oikeat taksit ovat taatusti kiinnostuneita ottamaan huonosti kieltä osaavalta turistilta hiukan tai vähän enemmänkin ylimääräistä. :?
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Juzt - 24.10.2006, 12:35:39
Onkos kukaan muuten kokeillut onneaa hypätä Turusta noihin Venäläisiin turistibusseihin (Helsingin malliin). Ainakin Tuomiokirkon edessä Venäjän kilvissä olevia busseja tuntuu tasaisen usein palloilevan, ja kaiken järjen mukaan nekin ovat Venäjälle jossain vaiheessa takaisin menossa. Eli tietoa onnistuuko ja mitä maksaa?

Pitäisi tietysti mennä vain nykimään kuskeja hihasta ja tiedustelemaan, mutta jos jollain on aikaisempaa kokemusta niin aina parempi.
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: andr - 24.10.2006, 23:30:59
Loistoidea Juzt! En tosin tiedä, että onko noi Turun bussit samantyyppisiä busseja kuin Helsingin bussit, koska en ole koskaan nähnyt Pietarissa venäläisen firman turistibussia, joka olisi ollut menossa Turkuun.

Niistä rahastavista takseista vielä: Pietarin jokaikinen juna-asema on metron välittömässä yhteydessä. Metro menee usein ja on luotettava. Yksi metromatka maksaa 12 ruplaa ja se maksetaan erityisellä metropoletilla; ison kolikon tapaisella zhetonilla. Viimeksi mentiin poikaystävän kanssa Pietarin metrossa mukanamme kaksi isoa rinkkaa, yksi matkalaukku ja yksi iso toripakaasi. Oltiin aika näky. Kukaan ei edes yrittänyt ryöstää, näytettiin varmaan sen verta pelottavan hikisltä :lol:
Otsikko: Pietari pääsiäisenä
Kirjoitti: Elody - 05.03.2007, 18:11:42
Mua kiinnostaisi matka Pietariin pääsiäisenä, kun olisi tuo sopiva neljän päivän vapaa töistä, mutta onkohan pääsiäinen järkevä ajankohta? Onko koko kaupungissa mikään paikka silloin auki?
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: mampa - 05.03.2007, 19:53:43
Pietarissa on tuolloin "kaikki" auki, jos nimittäin tarkoitat ajankohtaa jolloin mm. Suomessa pääsiäistä vietetään. Ortodoksit viettävät pääsiäistään nimittäin täysin eri aikaan. Eli, ei muuta kuin Pietariin!
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: PetraJii - 05.03.2007, 21:31:39
Lainaus käyttäjältä: "mampa"
Ortodoksit viettävät pääsiäistään nimittäin täysin eri aikaan.


Tarkennettakoon tähän vielä, että Venäjän ortodoksit siis viettävät. Suomessa pääsiäinen on samaan aikaan sekä luterilaisilla että ortodokseilla. (Tätä mampa varmasti tarkoittikin, sori OT) http://fi.wikipedia.org/wiki/P%C3%A4%C3%A4si%C3%A4inen
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: mampa - 05.03.2007, 21:41:21
/\
Juurikin näin.
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Neeneh80 - 10.03.2007, 20:39:10
Lainaus käyttäjältä: "Anonymous"
Sveton bussitieto on totta, tosin saattaa olla nykyisin jo lähemmäs 3 euroa tuo hinta(!). Linja menee Viipurin kautta, josta siis myös pääsee kyytiin. Busseja menee päivittäin joitakin, ehkä n. 5. kpl. Joskus ollut aikataulukin, mutta kadonnut, enkä muutenkaan sen paikkansapitävyydestä menisi enää takuuseen. Mutta vissiin jotain 16.00 aikoihin menee joku bussi, ja sitten muut aiemmin. Lähtöpysäkki on heti rajan jälkeen ennen sitä 4n tien risteystä. Itse paikasta ei tosiaankaan uskoisi sen olevan mikään bussipysäkki, mutta on oikealla puolella, ja siinä on yksi kioski yhteydessä ja myös isohko aukio, jossa bussi mahtuu pyörähtämään...

En tiedä auttaako tämä löytämään, toivottavasti. Ainiin, bussi saapuu Pietariin Suomen aseman viereen ja matka kestää jotain 3,5 tuntia Svetosta.


Onko kellään tietoa meneekä noita busseja/junia Svetogorskista edelleen Pietariin? Mistähän löytyisi aikatauluja tai muuta tietoa?
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Jouni - 11.03.2007, 10:20:05
Lainaus käyttäjältä: "Neeneh80"
Onko kellään tietoa meneekä noita busseja/junia Svetogorskista edelleen Pietariin? Mistähän löytyisi aikatauluja tai muuta tietoa?

Bussien aikatauluista en osaa sanoa, mutta junia menee talviaikataulun mukaan Svetogorskin ja Viipurin välillä seuraavasti:

Svetogorsk-Viipuri
4:53-7:00
8:35-10:42
14:53-17:13
17:58-20:11
21:37-23:41

Viipuri-Svetogorsk
5:51-7:59
9:30-11:47
15:12-17:29
18:58-21:07
22:30-0:38

Aikatauluja on vähän hankala netistä löytää. Täytyisi joku päivä yrittää hakea Googlella kyrillisillä kirjaimilla. Tämän aikatauluvihon myi minulle kymmenellä ruplalla kassimummo lähijunassa. :)

edit: No, kiinnostuin asiasta sen verran, että löysin ainakin tällaisen linkin:

http://www.188800.ru/bus.htm#126

eli bussilinja 126 Svetogorskin ja Viipurin välillä.

Tässä hakusanoja, jos joku muu haluaa etsiskellä Googlella:

расписание автобус Светогорск

edit2: Täältä (http://www.avokzal.ru/timetable/) löytyi tieto, että Svetogorskista lähtee bussi 810 klo 17.00 Pietariin, jonne se saapuu 21.15. Matka maksaa 190 ruplaa.
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Jouni - 11.03.2007, 10:39:51
Jaahas, kannatti haeskella. Löytyi myös aikataulupalvelu, jossa on esim. kaikki Pietarin ja Moskovan lähijunat (http://www.oval.ru/rasp.shtml).
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Neeneh80 - 11.03.2007, 16:53:49
Wau, kiitoksia Jouni! Pääsiäisenä on matka edessä Imatralta Pietariin ja oltiin suunniteltu menevämme Lappeenrannasta bussilla, mutta tämähän olisikin mielenkiintoinen (ja hyvin kustannustehokas) vaihtoehto!
Otsikko: kasvisravintoloista
Kirjoitti: Jepulis - 16.03.2007, 00:47:08
Lainaus käyttäjältä: "Pietariinmenijä"
Oli puhetta noista kasvisravintoloista Pietarissa ... Idiotissa olisi ollut mahdollisuus lukea englannin kielistä kirjallisuutta pikku kirjastossa. Talo tarjosi snapsit ja tilattiin isot oluet, vesipullo, alkupalat, lämmintä kasvisruokaa ja jälkiruokajäätelöt kahteen pekkaan ja koko laskun hinta oli n. 1050 ruplaa. Eli kurssista riippuen n. 15 e per nuppi..


Tuli itsekin käytyä Idiotissa (Mojka 82, kanaalin rannalla lähellä Iisakin kirkkoa) viime lauantaina saavuttuamme Pietariin iltasella. Minun mielestä ei ollut halpaa kun maksettiin salaateistamme, alkoholittomista juomista ja alkupaloistamme yhteensä jotain 700 ruplaa, Suomessa harvemmin tulee syötyä 10 eurolla ravintolassa. Mutta atmosfääri oli kiva (vaikka paikkaa turistipaikaksi haukutaan, väliäkös sillä) ja kasviruokaa sai (myös kala- ja äyriäsruokia).

Pietarista jäi tällä kertaa fiilis, että olisikohan hinnat siellä nousseet? Kun pari kertaa päivässä piti käydä teellä lämmittelemässä, niin ei teekupista oikein missään eurolla selvinnyt. Kaupoissakin kun tuli katseltua esim. purkkiruokien hintoja (joihin tykkään reissuilla turvautua kyllästyessäni ravintoloissa tilaamisiin ja laskujen odotteluihin), niin Suomen hinnoissa ne oli. Ihmettelemään jäin, että mitä ne paikalliset syövät sikäläisillä palkoilla.

Sunnuntaina kävimme hakemassa Andreaksen torilta (Vasilin saarella 6. linjan ja Bolsoi Prospektin kulmassa) isot määrä salaatteja (erilaisia maustettuja tofuja, merileviä ja vihanneksia), mulle on edelleen arvoitus onko ne sitten korealaisia salaatteja, joiden erinomaisuudesta matkaopaskirjassa oli pari mainintaa, tosi hyviä ja niitä on tullut ostettua Venäjällä useampien kaupunkien ruokatoreilta, suosittelen siis etsimään nämä aina kovin samanlaiset tiskit kauppahalleista. Pietarissa useampi tiski myös Heinätorilla (Sennyi, Moskovski Prospektilla Sennaja-metroaseman luona) sekä ainakin yhdessä muussa kauppahallissa. Mutta viiden ison purkin hinnaksi tuli 900 ruplaa eli melkein 30 euroa eli käsittämättömän kalliiksi tuli. Tosin syötiin kahdestaan ruokia pariin kolmeen otteeseen, ja ruoat painoi varmaan ainakin 1,5kg, mutta outoa silti, liekö tuli turistilisää. Säät eivät kuitenkaan olleet kovin pikniksäät, joten syöminen ensi nälkään oli hankalaa... Syömäpuikot saatiin kuitenkin mukaan kun elehdittiin tarvitsevamme syömävälineeet.

Maanantaina käytiin intialaisessa kasvisravintola Kasmirissa (Bolsaja Moskosvkaja 7, Dostoyevskaja-metroaseman liepeilllä). Se oli Idiotia halvempaa tasoa, alkupaloja lähinnä syötiin, jotain 80-100 ruplaa kpl, nälkään tarvii syödä useampi annos, joten hinta tulee helposti 300 ruplaa eli jotain 8 e/nuppi. Yllätyksekseni tilaamani basmatiriisi ja samosat olivat päällystetty maitoa sisältävillä kastikkeilla, joten täällä vegaanin kannattaa ilmoitella tarpeistaan, kun annosten nimistä ei voi ihan päätellä.

Tiistaina sitten käytiin Troitski Mostissa, joka on halpa kasvisravintolaketju (ainakin 5 Pietarissa). Käytiin Vasilinsaaren 6. linjalla (mukavin löytämäni katu Pietarissa, kävelykatu kauppoineen) nro 27 olevassa ravintolassa. Ite ostin vain salaatteja, 110 ruplaa maksava annokseni (salaatit punnitaan) ei täyttänyt nälkää, olisi tietty pitänyt ottaa kaksi lautasta. Paikassa voi tilata Bisnes Lanchin hintaan jotain 120 ruplaa eli jotain 3,4 euroa, jossa on kai yleensä pieni salaatti, keittö ja joku päivän ruoista. Ei mitään erikoista ruokaa, ehkä opiskelijaravintolatasoa, halpaa.

Muistutan, että meno-paluumatkat Helsingistä Pietariin hoituu yhteensä 20 eurolla, keskustelu löytyy täältä:
http://www.pallontallaajat.net/pt2/keskustelu/viewtopic.php?p=144741#144741

Yöpyminen hoitui 24e/yö/hlö Nordhostellista, josta laitoin juttua majoitustietokantaan, ilmestynee piakoin sinne.
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Teema - 19.03.2007, 19:23:15
Niin, Idiootti on ehkapa kaupungin kallein kasvisravintola. Ja kylla, Pietarin keskusta on jo Helsingin tasoa, ainakin ruokapaikoissa, joihin turistin on helppoa loytaa.

Mutta yha loytyy myos upeita edullisia ruokapaikkoja. Niiden loytamiseen on unohdettava katsoa paikan ulkoista kiiltoa. Tahan mennessa vuoden parhaat ruokailu elamykset ovat loytyneet vanhoista kansan kuppiloista. Seka maullisesti, etta palvelun laadullisesti.

Mita tulee ruokakauppojen hintoihin, voin vain sanoa, etta taalla asuessani minun normaali kauppalasku ruokakaupassa kaydessani on siina 150 ruplan molemmin puolin. eli kutakuinkin 4-5 euron valilla. Suomessa yha asuessani oli sama arvio siella 15 euron nurkilla. Ja silti luulen, etta olen alkanut ostaa ruokaa hiukan tuhlailevammin ja syoda enemman... (ainakin vyotaron ymparyksesta paatellen) Eli kylla taalla halvempaa on yha, taytyy vain osata ostaa oikeita tuotteita. (mm. mehu on kalliimpaa kuin suomessa) Paikallisia seuraillen on tullut huomattua, etta kaali ja peruna kasittaa perus ruokavalion. Niita tuotteita nakyy huomattavan paljon paikallisten ostoskoreissa. Ja niin, todellakin 300 euroa kuukaudessa on yha kohtuullinen palkka takalaisittain.
Ellei jopa keskiverron paremmalla puolella.

Korealaisia salaatteja pohti JEPULIS postissaan, kylla kuvailemasi salaatit ovat juuri niita korealaisia salaatteja. Hinta on huiman suosion myota noussut hirvittavaa tahtia ja ei niita enaa kannatakkaan kayda keskustan kauppahalleista ostamassa, kalliita alkavat olla. Kuitenkin vaikkapa Ligovski proispect metroasemalta jokunen satametria ligovskia pitkin loytyy halli jossa hinta oli viela kohtalainen. Vaan toki hinnat muuttuu akkia varsinkin halleissa missa hinta ei ole nakyvilla, mikali myyja ymmartaa teidan olevan ulkomailta...  It's Russia...

Pietarin kevat on jo pitkalla. Maa ja Neva on jo sulat nurmi vihertaa hennosti ja ensimmaiset kevatkukat on jo nahty. Eli ei kun reissuja suunnittelemaan tahan yhteen maailman viehattavimmista kaupungeista. Ja unohtakaa jo ne suomalaisten ilkeat ja kurjat ja kammottavan pelottavat Venaja peikot. Pietarin oinen keskusta on keskimaarin Helsingin oista keskustaa turvallisempi.

Nakymiin,
Painun suunnittelemaan peukalokyyti matkaa Uralille, kunhan ensin laitan pannun teeta kaasuliedelle porisemaan...
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: andr - 19.03.2007, 19:38:19
Lainaus käyttäjältä: "Teema"
Ja unohtakaa jo ne suomalaisten ilkeat ja kurjat ja kammottavan pelottavat Venaja peikot. Pietarin oinen keskusta on keskimaarin Helsingin oista keskustaa turvallisempi.

Nakymiin,
Painun suunnittelemaan peukalokyyti matkaa Uralille, kunhan ensin laitan pannun teeta kaasuliedelle porisemaan...


Komppaan! :D Kävelin viime kesänä aika usein ilta-/yö-aikaan yksin kotia, eikä koskaan sattunut mitään. En nyt missään kaatokännissä ollut, mutta useimmiten olin kyllä ehtinyt jo juoda muutaman lasillisen illan aikana.  Toisaalta, ehkä mä en näytä ryöstämisen arvoiselta. Mutta, saa kyllä mennä aika kauas keskustasta, ja sittenkin pitää hakemalla hakea niitä vaikeuksia, jotta niihin joutuisi.

Olen ihan varma, että puolet noista "kauhutarinoista" on ihan täyttä liioittelua. Kaikista suurimpaa hupia tuottaa näissäkin asioissa jenkit. Esim. nää ihme valokuvat: ollaan oltu 7 kuukautta vaihdossa Venäjällä, ja sitten yhtenä päivänä vuodesta tulee vesikatkos (joka sekin kestää maksimissaan 4 tuntia), josta tehdään kauhea meteli ja hulabaloo ja mussutetaan koko maailmalle, kuinka Venäjällä ei tule hanasta vettä. Tai sitten toinen tyypillinen esimerkki, yhtenä päivänä 4 kuukauden aikana tulee kahden tunnin ajan hanasta ruskeaa vettä. Ratkaisu: Valutetaan kraanasta ruskeaa vettä vatiin ja otetaan valokuva digikameralla/kännykällä, ja pistetään nettiin. Kuvatekstiksi: Venäjällä tulee ruskeaa vettä hanasta, mitäköhän siinäkin on mukaan? OMG! - Vaan jääköhän kertomatta, että sitä ruskeaa vettä tuli tasan tarkkaan yhtenä päivänä siitä neljästä kuukaudesta. Eikä tullut sitäkään paskavettä kuin vain kaksi tuntia. Mahtaa olla tylsää Venäjällä... :roll:

Silti paikassa kuin paikassa tuottaa uskomatonta perusturvallisuutta se, että huijaa itse itsensä sopeutumaan ympäristöönsä. Siten ei ainakaan erotu liikaa.

Anteeksi kaikille konservatiivisille junteille ja pelokkaille mammanpojille, etten maalannut uhkakuvia Venäjästä.
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: mampa - 20.03.2007, 12:04:56
Kasvisravintoloista vielä...

Kyllähän Pietarista löytyy kasvisravintoloita ja on löytynyt jo useamman vuoden ajan. Itse asuessani pietarissa pyrin aluksi käymään niissä säännöllisen epäsäännöllisesti, lopulta luovutin. Monille paikallisille kun nuo ravintolat tuppaavat olemaan kalliita, kuten myös itsellenikin. Paikalliset ystävät halusivat ennemmin syödä baareissa, lähes jokaisesta kuppilasta nimittäin löytyy Pietarissa myös keittiö. Niinpä myös itse söin ravintoloissa/baareissa lähinnä riisiä ja keittoja (väistellen lihanpalasia), omasta valinnastani. Seura ja juomat korvasivat ruoan...

Oman kokemuksen mukaan ei vegetarismi missään muodoissaan ole kaikkein helpoin tie venäjällä, venäläinen keittiö perustuu melko vahvasti myös lihan käyttöön, juureksien, rasvan jne. lisäksi. Itse ensimmäisen kerran venäjälle muuttaessani lähdin sinne "täydellisenä" vegetaristina (ei lihaa, kalaa, munia, maitoa jne.) ja takaisin tulin lakto-ovo vegetaristina, eli helpottaakseni syömistä otin kananmunat ja maidon ruokavalikoimaani. Niin vahvat olivat "aatteeni" :(

Helpoin, halvin ja nopein ruokailutapa pietarissa vegetaristeille (tarkentaen lakto-ovo) on mielestäni uuniperunat sekä Blinit ulkokioskeilta!
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: krazy_kat - 20.03.2007, 12:50:33
Lainaus käyttäjältä: "Jouni"
Jaahas, kannatti haeskella. Löytyi myös aikataulupalvelu, jossa on esim. kaikki Pietarin ja Moskovan lähijunat (http://www.oval.ru/rasp.shtml).


Tämä sivusto väittää, että siellä on Kaikki Lähijunat (http://www.alltrains.ru/), vaikea sanoa onko näin, mutta ainakin paljon. Aikatauluja pääsee tiirailemaan, kun valitsee ylävalikosta расписания, ja sitten alareunasta valitsee aseman.

Sivustolta löytyy myös aikataulutietoa, kuinka pääästä Pietarista Moskovaan päivässä vain lähijunia käyttämällä, se pitäisi joskus testata.  :)
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: andr - 20.03.2007, 14:46:08
Lainaus käyttäjältä: "krazy_kat"
Lainaus käyttäjältä: "Jouni"
Jaahas, kannatti haeskella. Löytyi myös aikataulupalvelu, jossa on esim. kaikki Pietarin ja Moskovan lähijunat (http://www.oval.ru/rasp.shtml).


Tämä sivusto väittää, että siellä on Kaikki Lähijunat (http://www.alltrains.ru/), vaikea sanoa onko näin, mutta ainakin paljon. Aikatauluja pääsee tiirailemaan, kun valitsee ylävalikosta расписания, ja sitten alareunasta valitsee aseman.

Sivustolta löytyy myös aikataulutietoa, kuinka pääästä Pietarista Moskovaan päivässä vain lähijunia käyttämällä, se pitäisi joskus testata.  :)


Ehtiikö Pietarin ja Moskovan välimatkan oikeasti tehdä lähijunilla päivässä? Luulisin, että menisi vähintään vuorokausi, jos ei enemmänkin. Pikajunallakin menee kuitenkin yli 6 tuntia... Ne lähijunat kuitenkin pysähtelee aika tiuhaan tahtiin... Vai meneekö Pietarista oikeasti lähijuna Moskovaan? (Luulisi nimittäin, että myös junanvaihtoon menisi aikaa... :roll: )
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: krazy_kat - 20.03.2007, 16:16:33
Lainaus käyttäjältä: "andr"
Ehtiikö Pietarin ja Moskovan välimatkan oikeasti tehdä lähijunilla päivässä? Luulisin, että menisi vähintään vuorokausi, jos ei enemmänkin. Pikajunallakin menee kuitenkin yli 6 tuntia...


Tuolta sivustolta löytyvän aikataulun (http://www.alltrains.ru/waves/moscow_petersburg.html) mukaan, jos lähtee 7.22 Pietarista, on perillä Moskovassa 20.48. Tämä kolmea eri junaa käyttäen.
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Jouni - 20.03.2007, 17:40:24
Jep, alltrains.ru on myös erittäin pätevä sivusto, jota olen paljon hyödyntänyt. Kaikki aikataulut eivät tosin ole aivan tuoreita, mutta suuntaa ne kyllä antavat. Esimerkki: tuo 7.22-juna lähtee nykyisin jo klo 7.10 (http://www.oval.ru/rasp/200040.html).

Tuo 7.10-lähtö on tosiaan keino päästä yhden vuorokauden sisällä aidoilla elektritshkoilla koko matkan Pietarista Moskovaan. :D Sankarimatkailijan Pietari puhuu soopaa väittäessään, että siihen menisi kolme päivää. :) Tosin soopaa siellä on sekin, että elektritshkalla voisi matkustaa vaikka koko matkan Vladivostokiin asti. Siperiassa on osuuksia, joilla ei kulje kuin kaukojunia.

Pietarin ja Moskovan välillä kulkee myös pikasähkömoottorijuna (http://www.poezda.net/ru/train_timetable?st_code=2004001&forDate=20-03-2007&order=trainnumber&tr_code=586253%3A%C0+), mutta sillä kulkeminen maksaa selkeästi enemmän kuin tavallisilla elektritshkoilla meneminen. Muistelen nähneeni jossakin niinkin korkean lipunhinnan kuin 1400 ruplaa. Onhan toki matka-aikakin sitten vain seitsemän tuntia.
Otsikko: Lenin's Mating Call
Kirjoitti: Neeneh80 - 20.03.2007, 20:27:51
Onko kukaan käynyt viime aikoina Pietarissa Lenin's Mating Call -ravintolassa? Onkohan se vielä pystyssä? Joltain nettisivulta olin tulkitsevinani, että olisi kiinni tms. Pakko päästä sinne, outo interiööri viehättää....
Otsikko: Re: Lenin's Mating Call
Kirjoitti: Jouni - 20.03.2007, 20:52:15
Lainaus käyttäjältä: "Neeneh80"
Onko kukaan käynyt viime aikoina Pietarissa Lenin's Mating Call -ravintolassa? Onkohan se vielä pystyssä? Joltain nettisivulta olin tulkitsevinani, että olisi kiinni tms. Pakko päästä sinne, outo interiööri viehättää....

Vuoden 2006 aikana kyllä, tänä vuonna en. Harmi, jos se on suljettu, oli nimittäin yksi kaupungin hinta-laatusuhteeltaan parhaista liikelounaspaikoista. 150-200 ruplalla sai erinomaisen ja täyttävän aterian. Paikka taisi (yllättäen) olla turistien suosiossa iltaisin, kun tarjoilijat olivat päivälläkin hyvin persoja juomarahoille.

edit: Kyllä ainakin keltaiset sivut sen vielä löytävät:

http://yellow-pages.ru/spb/index.php?detail&cr=266581
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Clotilde - 21.03.2007, 20:12:27
Onko kenelläkään tietoa meneekö joka päivä Viipuri-Pietari välillä pikajunia, siis venäläisiä? Entä onko jollain kovin huonoja kokemuksia venäläisistä lähijunista? Tarkoituksemme on mennä sellaisella, mutta Suomessa asuva venäläinen tuttumme onnistui pelottelemaan turhankin hyvin. Hänen mukaansa junassa matkustaa vaikka mitä porukkaa eikä mitään kontrollia ole ja on suuri riski tulla ryöstetyksi tai raiskatuksi, jopa päivällä. Hieman kyllä epäilemme, että kyseessä on vain yhden ihmisen huonoista kokemuksista syntynyt mielipide.. Mutta olis silti kiva kuulla jos joku on ko. junista hengissä selvinnyt  :D
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: andydeniro - 21.03.2007, 20:45:20
Tokihan kaikessa matkailussa on riskinsä, joten ei sen takia kannata jättää viipuri-pietari junamatkaa väliin. Muistaakseni kyseisellä välillä ei mene pikajunia, mutta paikallisjunalla kyllä pääsee todella edullisesti.
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Neeneh80 - 21.03.2007, 20:49:34
Kiitos taas vastauksesta koskien Lenin's Mating Callia! Ihanaa jos suosikkipaikka on edelleen auki! Seurueen poikiakaan ei ole sinne kovin vaikea houkutella, olivat jo viimeksi kovin viehtyneitä tarjoilijoiden asusteisiin.
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Jouni - 21.03.2007, 23:19:58
Lainaus käyttäjältä: "Clotilde"
Onko kenelläkään tietoa meneekö joka päivä Viipuri-Pietari välillä pikajunia, siis venäläisiä? Entä onko jollain kovin huonoja kokemuksia venäläisistä lähijunista? Tarkoituksemme on mennä sellaisella, mutta Suomessa asuva venäläinen tuttumme onnistui pelottelemaan turhankin hyvin. Hänen mukaansa junassa matkustaa vaikka mitä porukkaa eikä mitään kontrollia ole ja on suuri riski tulla ryöstetyksi tai raiskatuksi, jopa päivällä. Hieman kyllä epäilemme, että kyseessä on vain yhden ihmisen huonoista kokemuksista syntynyt mielipide.. Mutta olis silti kiva kuulla jos joku on ko. junista hengissä selvinnyt  :D

Tähän ei voi sanoa muuta kuin HÖPÖ HÖPÖ! Ikinä ei ole ollut yhtään mitään ongelmia venäläisissä junissa, ei paikallisjunissa eikä kaukojunissa. :lol: Kaikkea sitä kuuleekin! Pietarin ja Viipurin väliä olen kulkenut useat kerrat aamulla, päivällä ja illalla.

Pikajunat eivät tarkoita ihan samaa kuin Suomessa, mutta kyllä niitä menee. Ne ovat pikasähkömoottorijunia, jotka eivät pysähdy välillä kuin Zelenogorskissa (Terijoki) ja Udelnajassa.

Lähtöajat Viipurista: 7.12, 10.23, 15.53 (la,su) ja 20.13.
Lähtöajat Pietarista: 8.15, 13.10 (la,su), 18.07 ja 21.02.

Joulukuussa matkustin pikajunalla viimeksi ja silloin lippu maksoi 161 ruplaa. Liput täytyy ostaa kaukoliikennetiskiltä molemmissa päissä ja ostovaiheessa kysytään passia.

Paikallisjunaan lippu maksaa luullakseni noin 125 ruplaa. Lippu kannattaa säilyttää matkan ajan ainakin Pietariin päin mentäessä, koska liput tarkastetaan myös asemalta poistuttaessa. Lähijunan lipussa on viivakoodi, jota näytetään portin lukijalle. Pikajunan lippua täytyy näyttää tarkastajalle, joka avaa portin.

Lähdöt Viipurista: 4.41, 6.16, 8.10, 9.48, 10.50, 13.10 (la,su), 14.54, 17.32, 19.02, 20.37 ja 21.45.
Lähdöt Pietarista: 4.51, 6.36, 8.22, 8.55, 10.15 (la,su), 12.10, 15.42, 17.01, 18.40, 19.37 ja 22.45.

Nämä ajat ovat tuoreesta talviaikataulusta. Toki aina voi olla jotain poikkeuksia.
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Clotilde - 22.03.2007, 14:03:50
Kiitos Jouni kovasti, vastauksestasi oli paljon apua. Arvelimmekin, että tuttavamme pelottelu oli hieman liioiteltua :D
Otsikko: Re: Lenin's Mating Call
Kirjoitti: krazy_kat - 22.03.2007, 21:24:35
Lainaus käyttäjältä: "Neeneh80"
Onko kukaan käynyt viime aikoina Pietarissa Lenin's Mating Call -ravintolassa? Onkohan se vielä pystyssä? Joltain nettisivulta olin tulkitsevinani, että olisi kiinni tms. Pakko päästä sinne, outo interiööri viehättää....


Joulukuussa 2007 yritin sitä paikallistaa, kuljettiin kyseistä katua edestakaisin, mutta ei löynyt. Joten voi olla että ei ole pystyssä kyseinen pytinki.
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Neeneh80 - 12.04.2007, 16:18:31
Eipä löytynyt Leniniä enää. Samoin kaikki muutkin suosikkipaikat olivat menneet kiinni ja kaupunki kallistunut kolmessa vuodessa ihan sairaasti. Metrozetonin 14 ruplan hinta oli järkytys (no joo, onhan se silti vain 40 senttiä...). Plussaa tosin oli se, että ihania vesipiippubaareja oli tullut joka puolelle!
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: mampa - 12.04.2007, 16:34:21
Tietääkö kukaan löytyykö Pietarista enää Crocodile ravintoloita? Crocodilen pastat ovat hakusessa!

Pietarissa viimeksi käydessä järkytyin kun Moskovan juna-aseman luota ei enää löytynyt Kartoshka - perunakioskia. Onneksi sattumalta linnoituksen luota löytyi toinen, sisätiloilla varustettu.

Löytyykö Kartoshkoja nykyään muuten Pietarista muualta? Moskovassa niitä tuntui aiemmin olevan joka kulmassa ja kun Pietariin sitten saapui ensimmäinen oli onni suuri!
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: krazy_kat - 16.04.2007, 13:08:39
Lainaus käyttäjältä: "mampa"
Tietääkö kukaan löytyykö Pietarista enää Crocodile ravintoloita? Crocodilen pastat ovat hakusessa!


Löytyy edelleen ainakin yksi, Kazanskaya kadulla. Kertoo In Your Pocket. (http://www.inyourpocket.com/russia/st_petersburg/restaurants/venue/9347-krokodil.html)
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: mampa - 16.04.2007, 14:36:14
Lainaus käyttäjältä: "krazy_kat"
Lainaus käyttäjältä: "mampa"
Tietääkö kukaan löytyykö Pietarista enää Crocodile ravintoloita? Crocodilen pastat ovat hakusessa!


Löytyy edelleen ainakin yksi, Kazanskaya kadulla. Kertoo In Your Pocket. (http://www.inyourpocket.com/russia/st_petersburg/restaurants/venue/9347-krokodil.html)


Ei löydy enää tuotakaan Kazanskaya kadun mateliaa. Nykyään tilalle on tullut jokin trendikäs "ruokaklubi" jossa saa nauttia sitä trendikästä ruokaa suosittujen deejiiden soittaessa vieressä.

Pakotin kuitenkin itseni käymään tuolla viimeksi Pietarissa käydessäni, ainoastaan muistellakseni entisiä (muutaman vuoden takaisia) aikoja. Ainoastaan vessat olivat entisellään, hedelmien kuvia seinillä ja toimia siellä suorittaessaan sai edelleen kuunnella viidakon ääniä. Ruokailukin oli kokemus, oli mahtavaa syödä omia ranskalaisia (ainut annos jota vegetaristeille oli tuona iltana saatavissa) rikkaiden pikkutyttöjen kihitellessä omien hieman tasokkaampien annoksiensa takaa:)

Suosittelen tuota ravintolaa kaikille...
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Artjom - 01.05.2007, 09:57:53
Väittäisin, että Kazanskajalta löytää edelleen Krokotiilin. Niitä oli nimittäin jossain vaiheessa kaksi saman kadun varrella ja nyt toinen niistä on muutettu tuoksi mampan mainitsemaksi paikaksi. Gorhovajan ja Kazanskajan kulmalta pitäisi edelleen siis löytyä tämä Crocodile. Itse kävin siellä kerran syksyllä ja päällimäisenä mieleen jäi se, että annoksia sai odottaa todella kauan.

Kroshka Kartosha taas löytyy tuon Gorkovskajan aseman lähellä olevan lisäksi ainakin Sennajan aukiolta.
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: mampa - 01.05.2007, 11:16:45
Lainaus käyttäjältä: "Artjom"
Väittäisin, että Kazanskajalta löytää edelleen Krokotiilin. Niitä oli nimittäin jossain vaiheessa kaksi saman kadun varrella ja nyt toinen niistä on muutettu tuoksi mampan mainitsemaksi paikaksi. Gorhovajan ja Kazanskajan kulmalta pitäisi edelleen siis löytyä tämä Crocodile. Itse kävin siellä kerran syksyllä ja päällimäisenä mieleen jäi se, että annoksia sai odottaa todella kauan.

Kroshka Kartosha taas löytyy tuon Gorkovskajan aseman lähellä olevan lisäksi ainakin Sennajan aukiolta.


En tiennytkään tuosta samalla kadulla sijaitsevasta toisesta Crocodilesta. Itse tarkoitin Kazanskajan sekä Gorokhovayan kulmalta löytynyttä ravintolaa, tuota ei siis enää 3 viikkoa sitten ollut.
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: anssku - 27.05.2007, 20:36:39
Pietari on vaikuttanut hyvin kalliilta kaupungilta, mitä netistä on katsellut kaikkia mahdollisia hintoja. Pakkohan sielläkin kuitenkin on olla reppureissaaja majoitustakin? :shock:  Osaatteko neuvoa mitään 10-15 euron majoitusta? Millaisiahan tällaiset paikat ovat jos niitä sattuu löytämään? Olen viimeksi matkaillut K-Aasiassa ja siellä olisi saanut tuolla hinnalla jo todella ylellisen huoneen. Jos joku osaisi nimetä edes jonkun tällaisen paikan, mikä ei aivan kaupungin laidalla olis, niin olisin todella kiitollinen :) Pietari kiinnostaisi kovasti.
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Neeneh80 - 27.05.2007, 22:33:11
Täällä dormit menee tuohon hintahaarukkaan: http://7bridges.night.lt/index.html. Eikä sijaintikaan ole huono, vaikkakin kävelyä varmasti tulee jonkin verran, koska metroasemaa ei ole ihan hollilla. Ei tosin ole kokemusta tuosta hostellista, joten en osaa kertoa sen enempää. Päädyimme viimeksi Puppet Hosteliin sen paremman sijainnin vuoksi, kun ei ollut kuitenkaan montaa euroa kalliimpi.
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: kekkuli - 25.06.2007, 11:51:54
Juhannus 2007 Pietarissa, päivityksiä:

Lippu Kirkkoon veren päällä maksaa nyt ulkomaalaisille 300 ruplaa, valokuvaus maksaa ekstraa. Mielestäni ei sisältä tuon arvoinen, ulkoa paremman näköinen. Turistiryhmien aikaan ei ainakaan mistään hartaudesta voi unelmoida.

Lainaus
Parhain kurssi melkein aina on olllut Nevskillä Amiraliteetilta tultaessa vasemmalla puolella katua melkein heti Gostinyj dvorin jälkeen, punaiset ikkunat ja kyltit.


Kävin tässä vaihtamassa. Joko oli sattumassa karkea virhe tai yritettiin kusettaa pahasti. Huomasin asian ja se korjattiin. En suosittele. Viereisestä paikasta (valko-turkoosit pankin värit) kaveri sai 200 eurolla muutaman ruplakympin enemmän. Näitä saman pankin konttoreita/vaihtopisteitä on ympäri kaupunkia, mm. International Hostelia vastapäätä.

Sibelius-junassa Safarin kärrystä vaihtaessa kannattaa huomioida erillinen vaihtomaksu, mikä oli meillä 1 tai 2 euroa. Eli kannattanee vaihtaa kimpassa vaihtokulujen minimoimiseksi. Paluumatkalla setelien lisäksi myös ruplakolikot voi vaihtaa takaisin euroiksi muttei sentään kopeekkoja. Matkustin ensi kertaa Sibeliuksessa: aikataulut pitivät varsin hyvin ja maksuton vesi oli mukava yllätys.

Hyvä kartta on keltakantinen St. Petersburg City Map (The Traveller's Yellow Pages Series), 40 ruplaa. Siinä on vähän sponssattuja merkkejä, mutta luettavuus on erinomainen. In Your Pocket on muuten ilmainen, joten kannattaa napata se mukaan jos sattuu matkan varrelle. Matkaoppaista suosittelen Sankarimatkailijan Pietaria, uudistettu painos 2007. Ko. oppaan paha puute on olemattomat kartat.

Ainakin yksi Crocodile on Galernaya-kadulla, Vaskiratsastaja-patsaalta ennen Zamyatinia. Ihan ok sapuska, varsin hiljainen perjantaina iltapäivällä. Positiivinen yllätys oli Marius Pub, Ul. Marata 11. Keskihintainen, mutta ruoka ja palvelu hyvää. Kaiken lisäksi nimikko-olut oli parasta olutta mitä tuli maistettua. Satuimme sateen aikaan, mutta sisäpiha näytti muuten houkuttelevalta. Näyttelijä Ville Haapasalon suosittelema Ket oli kallis mutta muuten erinomainen. Ystävällinen tarjoilija opasti englanniksi, menu oli nimittäin vain venäjäksi. Varaus välttämätön. Teremok-ketjun paikoista saa mm. suolaisia ja makeita lettuja kohtuuhintaan ja nopeasti, englanninkielisen listan saa pyytämällä. Grand Hotel Europen sunnuntaibrunssia harkittiin törsäilykohteeksi ja se näytti todella hyvältä. Hinta oli ilmeisesti noussut 2900 ruplaan - ihan liikaa.

Petrogradskaja, Pietari-Paavalin linnoitus: Kosmonauttien ja rakettiteknologian museo on kiinnostava, jos on asiasta kinnostunut. Valitettavasti toteutus on hieman heikko, mm. englanninkielisiä opastekstejä oli liian vähän. Mitään aiheeseen liittyvää krääsää (julisteita tms.) ei ollut lainkaan myynnissä käydessämme. Paljon oli remontteja menossa, ja mm. vankila Trubetskoin bastioni oli suljettu entisöinnin vuoksi.

Pikkuvinkki: kannattaa pyytää majapaikasta sähköinen hyttystenkarkotin unensaannin avuksi.
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: matkaajama - 27.07.2007, 23:11:24
Tietääkö kukaan miten myöhään Pietarin juna-asemalla myydään Suomen-junalippuja? Vastauksesta erittäin kiitollinen
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Jouni - 30.07.2007, 17:32:52
Enpä ole koskaan tullut katsoneeksi Suomen aseman kv-kassan aukioloaikoja. Muilta asemiltahan noita lippuja ei ainakaan ennen ole saanut ostettua, poikkeuksena Tolstoi, johon tietysti saa lippuja Laatokan asemalta, koska se kulkee sieltä.

Pietarissa on myös rautateiden keskuslippukassa aivan keskustassa aika lähellä Nevski Prospektia (en nyt muista tarkkaa osoitetta). Matkatoimistot eri puolilla kaupunkia myyvät myös junalippuja. Toisinaan n. 4-5 €:n välityspalkkion maksaminen voittaa pitkän jonottamisen.
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: vompatti - 30.07.2007, 22:01:42
Lainaus käyttäjältä: "Jouni"
Pietarissa on myös rautateiden keskuslippukassa aivan keskustassa aika lähellä Nevski Prospektia.

Kävin siellä kerran ja yritin ostaa lipun Sibeliukseen. Reilun puolen tunnin jonotuksen jälkeen lippukassa meni 15 minuutin tauolle. Hermostuin, ja ajoin Suomen asemalle ostamaan lippua. Suomen asemalla ei jonoa ollut lainkaan!
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: sylvatica - 31.07.2007, 14:44:40
Keskustan lippukassa sijaitsee kanal Griboedovan varrella, olisikohan numero 26. Nevskiltä siis etelään parisen minuuttia kävellen, siellä on kyllä junan kuva kyltissä. Toukokuussa kv-lippuja myytiin melko mutkan takana: heti sisääntulosta oikealle ja rappuja ylöspäin. Kyllä sinne aina lopulta löytää, mutta kannattanee suoraan kysyä ensimmäisen kerroksen infotiskiltä, missä kv-kassat sijaitsevat.

Suomen aseman aikatauluja en minäkään tullut katsoneeksi, mutta epäilen, ettei niitä kovin myöhään illalla enää myydä. Suomen asemalla tauot menivät ainakin päiväsaikaan limittäin kahden kassan välillä, joten ei siellä ainakaan joudu kovin pitkiä aikoja odottamaan rouvien kahvitauoilla. Itse asiassa en ole koskaan jonottanut Pietarissa kv-junalippuja varttia pidempään, hyvää tuuria?
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: krookus - 31.07.2007, 16:13:41
Vakiopaikkani vaihtaa rahaa sijaitsee lähellä Moskovan asemaa ja Ploshad Vosstaniaa: aukiolle saavutaan Nevskiä pitkin Ermitaasin ym. suunnasta ja käännytään 90 astetta oikealle. Katua käppäillään eteenpäin ehkä 500 metriä (matkalla oikealla puolella tietä esimerkiksi Iceberg-levykauppa ja Castle Rock, Pietarin paras ja melkein ainoa raskaan musiikin liike) ja käännytään uudestaan oikealle. Tällä lyhyellä kadunpätkällä on oikealla puolella pikkuruinen rahanvaihtopiste, jolla on muistaakseni jokaisella Pietarin-reissullani ollut parempi kurssi kuin muualla. Suosiosta kertovat melkein aina paikalla nähtävä jono ja vartija kavereineen.
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Jouni - 01.08.2007, 08:21:54
Minä suosin Vyborg-Bankia Viipurissa. Sibeliuksesta ja Repinistä ehtii hyvin käydä aseman katutason vahtopisteellä, jos ollaan aikataulussa. 20 minuutin veturinvaihtopysähdys Viipurissa saattaa tosin siirtyä hyvinkin pian historian lehdille, sillä jo nyt on käytössä veturi, jolla junat voidaan ajaa suoraan Pietarista Vainikkalaan.

Vyborg-Bank on onnistunut vakuuttamaan ainakin minut tasaisen varmalla laadullaan jo viiden vuoden aikana. Ennen komissiokin oli vain viisi ruplaa, nyt joutuu pulittamaan jo kymmenen. (Pietarissa yleisesti ainakin 20, jopa 25-30 ruplaa.) Kurssit ovat tasaisen varmasti joka reissun parhaita. Joskus olen Pietarissa saanut neuvoteltua paremman kurssin suurta summaa vaihdettaessa, mutta muuten Vyborg-Bank on varma valinta, jonne pyrin joka reissullani euroni kiikuttamaan.

Suomessahan nyt ei luonnollisesti kannata vaihtaa ruplia kuin äärimmäiseen hätään. :evil:
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Kapris - 09.08.2007, 08:30:45
Olen lähdössä syyskuun alussa kolmeksi päiväksi Pietariin, kokemuksen vuoksi en halvoilla busseilla vaan Sibeliuksella. Kalliiksi tulee joka tapauksessa, mutta onko tietoa, kuinka paljon kalliimmaksi tulee ostaa meno-paluu Helsingistä kuin ostaa menolippu Helsingistä ja paluu Pietarista?

Jos tästä on jo tietoa jossakin ketjussa, pahoittelen huonoja hakutaitojani.
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Jouni - 10.08.2007, 12:32:21
Suomen junien lippujen hinnoissa ei pitäisi olla mitään eroa riippuen ostopaikasta. Menopaluualennustakaan ei ole.
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: sylvatica - 10.08.2007, 13:02:52
Repin-junan lippu Pietarista ostettuna makso ainakin heinäkuun lopussa 2080, 20 ruplaa eli 63,60 €. Suomesta ostettuna lippu olisi maksanut sen 56,20 €. Ennen ei mielestäni ole ollut noin suurta eroa lippujen hinnoissa, vaikuttaneekohan asiaan Repinin uusiutuminen. Repinhän on nykyään sellainen "tavallinen" juna eli ei mitään ahtaita loosseja enää. Itse olen vältellyt Repinin käyttöä aiemmin juuri sen takia, että ruuhkaisina päivinä pitkät koipeni ovat huutaneet tilaa! Tässä uudessa Repinissä olikin sitten jalkatilaa enemmän kuin Sibeliuksessa!

Kesäkuussa Pietarista ostettu junalippu Sibeliukseen maksoi 1956,8 ruplaa eli 59,82 €. Eli halvemmaksi tulee ostaa Suomesta lippu, jos tietää varmasti paluupäivänsä.

En ole kyllä tarkkaillut, että onko hintaeroa itse junalipussa vai paikkalipussa vai molemmissa. Sekin voisi meinaan olla vaihtoehtona, että ostaa junalipun Suomesta ja paikkalipun Venäjältä.
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Kapris - 10.08.2007, 21:02:42
Ok, kiitos vastauksista. Työläisen elämä on siitä mukavaa, että paluupäivä on aina tiedossa etukäteen - viime tipassa ennen vapaiden loppumista  :x
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Sakr - 25.10.2007, 03:36:51
Kotiuduin pari päivää sitten neljän päivän reissulta Pietarista. Täytyy kyllä sanoa, että tykkäsin paikasta. Monin paikoin mieleen tuli Pariisi ja Wien. Johtunee uusklassismihenkisestä arkkitehtuurista. Ihmetystä herätti se, kuinka länsimaalaistunut Pietari on. Latinalaisin kirjaimin kirjoitettuja mainoksia on siellä täällä ja heti hotellimme vieressä sijaitsi kohtuullisen kookas McDonald's.

Hintataso yllätti myös, etenkin Nevski Prospektin varrella olevat ravintolat olivat melkoisen hintavia. Kävimme syömässä lohiaterian, joka maksoi melkein parikymppiä per ihminen. Markettiruoka sen sijaan oli huokeahkoa, joskin esimerkiksi Puolassa se oli huomattavasti halvempaa.

Yövyimme hotelli Moskovassa, joka oli varsin hyvä hotelli. Aamupala oli runsain koskaan näkemistäni. Vaikka valtaosa Pietariin suuntautuvista matkoista lienee viinaturismia, olimme itse tällä kertaa liikkeellä enemmänkin kulttuurimatkailun merkeissä. Baarien sijaan tutustuimme kaupungin rakennuksiin, kävimme syömässä paikallisissa ravintoloissa, vierailimme Eremitaašin museossa ja kävimme katsomassa baletin legendaarisessa Mariinski-teatterissa. Pietarin metroyhteydet ovat varsin hyvät ja maanalaisella tulikin ajeltua melkoisesti.

Onneksemme Mariinskissa esitettiin juuri oleskelumme aikana peri venäläistä Pjotr Tšaikovskin Joutsenlampea. Näytös tosin oli loppuunmyyty, sillä se oli viimeinen. Onnistuimme kuitenkin saamaan liput mustan pörssin kautta, eikä hintakaan ollut kovin paha. Aluksi toki epäilimme hieman, pääsemmekö sisälle kadulta ostamillamme lipuilla, mutta myyjä vaikutti luotettavalta (osasi kertoa baletista, näytti liput ennakkoon ja vieläpä mukanaan olevasta kartasta, missä kohti salia paikat ovat). Baletti oli todella hieno, ja ääriään myöten täyden Mariinskin yleisö hurrasi lopussa päätähdet lavalle seitsemän kertaa.

Kuvia Pietarin reissustamme löytyy osoitteesta
http://www.reunalla.net/kuvat/pietari/index.html
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: tintin - 03.11.2007, 19:42:48
lähdössä Pietarin- reissuun sellaisen akkalauman kanssa, joiden reissukäsite on hiukan toisenlainen kuin allekirjoittaneella. Eli saivat halvauksen, kun ehdotin matkantaittoa metrolla Suomen- asemalta hotellille. Joten, onko arvon pallontallaajista joku muukin joutunut taksiin ko asemalta turvautumaan? Hotelli on eremitaasin lähellä, eli mitäköhän luokkaa mahtaisi tusta taksista suostua maksamaan?
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: eeva - 04.11.2007, 16:38:39
Metrolla ette pääsisikään Eremitaasin viereen, joten taksi on varmaan ihan aiheellinen. Napatkaa virallisen näköinen taksi, jolla on kyltti katolla. Isolla porukalla varsinkaan ei pitäisi olla mitään hätää.
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Jouni - 04.11.2007, 21:22:57
No ei sen kyllä millään pitäisi maksaa edes viittäsataa ruplaa, mutta tunnetusti asemilla seisovat taksit saattavat olla ahneita. Minusta yli 500 on jo liikaa. Matka on melko helppo ja yksinkertainen, joten rehellisen taksin hinta saattaisi olla 200-300 ruplaa. Jos auto täyteen tulee, niin voi tietysti miettiä, paljonko vaikka tuosta 500 ruplasta (15 €) jää maksettavaa henkeä kohti. Venäjää puhumalla saattaisi päästä tuonne 200 ruplan tietämille, ehkä allekin. Omat matkani virallisilla takseilla lasketaan yhden käden sormilla. :wink:
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: zztd - 05.11.2007, 17:00:59
Meille tarjottiin taksimatkaa Moskovan asemalta hotelli Moskovaan hintaan 500 ruplaa (samaa hintaa siis tarjosivat ne muutamat taksikuskit joilta kyselimme), siis 15e parista kilometristä suoraa tietä. Kun väitimme hintaa olevan liikaa, yksi taksikuski tarjosi vaihtoehtoa "no money, after you pay" osoittaen minua.

Kävelimme.   :wink:
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Jouni - 09.11.2007, 05:45:57
Moskovan asemalta hotelli Moskovalle pääsee 12 ruplalla aika monella bussilla ja johdinautolla. Metrolla en menisi, koska aikaa menee lyhyeen matkaan suhteettoman kauan ja jos ei tunne paikkoja, aseman vaihtaminen heti alussa voi olla haasteellista. ;)

Tuo Suomen asema - Eremitaasi on aika hankala, koska sillä välillä ei kulje oikein mitään bussejakaan.
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Nienna - 18.11.2007, 14:40:22
Tervehdys. Pietariin olen menossa lyhyelle pakettimatkalle joulukuun alussa Turun Neva Toursin kautta. Stressaan eniten kaikenlaisista paperisotkuista, joten kyselisin vähän, miten nuo hommat käytännössä sujuvat.

Kaupungilla liikkuessa kuulemma pitää olla mukana passin ja viisumin kopiot, maahatulokortti ja hotellin rekisteröintikaavake. Kysytäänkö näitä todella joskus? Maahantulokortit hoitaa ilmeisesti matkatoimisto?

Eniten ihmetystä aiheuttaa tulliselvityskaavake, joka kuulemma joskus pitää täyttä rajalla ja siihen pitää merkitä ulkomaanvaluutta, kännykkä sun muut arvotavarat. Oletteko joskus törmänneet tähän ja onko tullut ongelmia, jos takaisin palatessa rahanvaihtokuitit ja muut eivät täsmää? Yksi matkaopaskirja kehtaa väittää, että ruplien vienti Venäjältä on kielletty, onko todella näin? Minkälaisia nuo rajamuodollisuudet siis oikeasti ovat, voiko siellä joutua ongelmiin?

Lisäksi pohdin, uskaltaako passin jättää hotelliin. Finskituristihotelli Moskwassa yövytään, onko kokemuksia?
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Skoll - 18.11.2007, 22:33:09
Omien kokemuksieni mukaan asiat eivät ole todellisuudessa mitenkään niin tiukkoja kuin kuvailit. Kaupungilla ei ole kukaan tullut koskaan kysymään passia, mutta ei kuitenkaan ole välttämättä huono idea pitää ainakin jonkinlaista henkilöllisyyspaperia mukana. Joku tullilomake pitää muistaakseni täyttää joo, mutta siitä ei kannata stressata - meidän reissuillamme ei olla kertaakaan tarkistettu mitään rahamääriä tai kuitteja. Ensimmäisellä reissulla taisi Venäjälle tultaessa viranomaiselta unohtua joku tärkeähkö lappunen. Poistuessamme kun sitä rajalla kysyttiin, ei meillä luonnollisestikaan ollut mitään näyttää. Sekin tilanne saatiin selvitettyä inttämällä kovaa vastaan ja heiluttamalla käsiä. Eikä se siis haitannut myöhempiä maahanpääsyjä.
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Plantago - 19.11.2007, 12:39:12
Liiku ihan rauhassa Pietarissa. Ei siellä kadulla mitään kysellä, tai ainaskaan ikinä ei ole multa kyselty. Olen käynyt aika monta kertaa ja mitään ongelmia ei ole ollut. Metro on hyvä tapa liikkua. Voit ostaa metro-asemalta  esim. pienen metrokartan. Metrossa ja metroasemilla on myös asemat englaniksi. Sitten ostat asemalta metropoletteja ja laitat sen vaan portin polettiaukkoon ja pääset matkaan. Jos menette ryhmämatkalla niin noi tullimuodollisuudet hoituu ihan hyvin, opas neuvoo. Kukaan ei kysele on sinulla kännykkää mukana, se siis saa olla matkassa. Loput rahat voit tuoda mukanasi. Rahamääriä ei myöskään kysellä mennessä. Yleensä minulla ei oel matkassa mitään henkkareita kaupungilla, kun hotelli ottaa passin.
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Jouni - 19.11.2007, 13:12:25
Ei sitä tulliselvityslappua tarvitse enää täyttää, ellei ole auton kuljettaja tai kanna mukanaan erityisen suuria summia käteistä (tyyliin useita tuhansia euroja).

Passin kuvatietosivusta ja viisumista voi napata valokopion mukaan, jos se helposti järjestyy. Turistin passi on hyvinkin usein hotellissa rekisteröinnissä. Ryhmäviisumista ei toki voi kopioita ottaa muut kuin sen haltija.

Täytyy koputtaa puuta, papereita ei ole pitkään aikaan kyselty. :)
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Olly - 19.11.2007, 13:19:42
Samaa mieltä Skollin ja Plantagon kanssa,  olen käynyt siellä työreissuilla 2-3 kertaa vuodessa viimeisen 10 vuoden aikana, ja koskaan ei ole kadulla mitään papereita kyselty. Kai sitä passista voi kopion varmuuden vuoksi ja mielenrauhan takia pitää taskussa, mutta alkuperäisen voi huolettaa jättää tallelokeroon, joka löytyy Hotelli Moskovan jokaisesta huoneesta.

p.s. jos käyt hotellissa aamupalalla, niin kannattaa mennä ajoissa. viime kerralla kaikki meinasi loppua kahtena päivänä peräkkäin aamiaispöydästä.....
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Nienna - 20.11.2007, 09:44:35
Tänks, juuri tämän halusinkin kuulla! Mikä ihme siinä on, että ennen reissua vieras maa tuntuu pelottavalta - ruuasta saa takuulla myrkytyksen, lentokone putoaa tai bussi ajaa kolarin, taskuvarkaat ja ryöstäjät piirittävät... ja sitten perillä huomaa, että ei tämän nyt niin pelottava paikka olekaan?
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Heita - 27.11.2007, 13:46:14
Kannattaa kuitenkin pitää ainakin passin ja viisumin kopio mukana. Minulta sitä on kysytty tosin vain kerran tai pari, mutta mieheltäni todella monta kertaa!

Miliisit veivät kerran mieheni melkein mukanaan poliisiasemalle kostoksi siitä, ettei venäläisillä ystävillämme ollut henkilöllisyyspapereita!  :shock:  Järjetöntä tosiaan. Mutta tästä selvittiin puhumalla. Niin, sinne poliisiasemalle joutumista kannattaa tosiaan välttää viimeiseen asti, ja jos sen pystyy välttämään osoittamalla että kaikki dokumentit ovat kunnossa, niin pieni vaiva!

Muuten elomme täällä on sujunut loistavasti, ja on todella harvinaista että miliisien kanssa joutuu juttusille. Ainakaan naisilta he eivät juuri papereita kysele, miehiltä enemmänkin, mutta yleensä vain tsekkaavat passin. Joten ei syytä huoleen  8)
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Heita - 27.11.2007, 13:50:36
Ai niin Sakr, sitä piti kysymäni, että paljon maksoit Marinskin lipusta? Olin tuolla samassa näytöksessä, ja lippuni maksoi 1300 ruplaa. Paikka oli siellä parvella, näkyvyys ei ollut paras mahdollinen ja joutui istumaan polvet hampaissa  :) Mietin vaan, että maksoinko kenties itse liikaa....
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: andr - 27.11.2007, 19:31:54
Lainaus käyttäjältä: "Heita"
Kannattaa kuitenkin pitää ainakin passin ja viisumin kopio mukana. Minulta sitä on kysytty tosin vain kerran tai pari, mutta mieheltäni todella monta kertaa!

Miliisit veivät kerran mieheni melkein mukanaan poliisiasemalle kostoksi siitä, ettei venäläisillä ystävillämme ollut henkilöllisyyspapereita!  :shock:  Järjetöntä tosiaan. Mutta tästä selvittiin puhumalla. Niin, sinne poliisiasemalle joutumista kannattaa tosiaan välttää viimeiseen asti, ja jos sen pystyy välttämään osoittamalla että kaikki dokumentit ovat kunnossa, niin pieni vaiva!

Muuten elomme täällä on sujunut loistavasti, ja on todella harvinaista että miliisien kanssa joutuu juttusille. Ainakaan naisilta he eivät juuri papereita kysele, miehiltä enemmänkin, mutta yleensä vain tsekkaavat passin. Joten ei syytä huoleen  8)


Jos ei halua henkilöllisyyspapereitaan tiedusteltavan miliisin toimesta suosittelen lämpimästi välttelemään oluen lipittelyä kaupungin keskustan puistoissa. Voi joutua tunkemaan miliisisedälle rahaa lain rikkomisesta... ainiin, ja jos matkustaa yöjunalla Moskovaan, niin Pietarista lähtiessä pitää kyllä esittää dokumenttinsa junatädeille. Mutta noi onkin ne ainoat kaksi kertaa, kun olen passiani vilautellut rekisteröinnin ulkopuolella.

OT: Ei olisi pitänyt avata tätä ketjua, tuli ikävä Pietariin.. :cry:
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Jouni - 27.11.2007, 21:51:48
Lainaus käyttäjältä: "andr"
ainiin, ja jos matkustaa yöjunalla Moskovaan, niin Pietarista lähtiessä pitää kyllä esittää dokumenttinsa junatädeille.

Passia tai vähintään sen kopiota pitää kyllä esitellä jo niitä junalippuja ostettaessa käytännössä kaikkialla Venäjällä, koska lippuihin tulostetaan matkustajan nimi. Tätä nimeä vaunuemännät sitten vertaavat matkustajan henkilöpapereihin (tosin aina eivät jaksa). Tällä käytännöllä estetään lippujen mustan pörssin kauppa.

Ainahan voi toki matkustaa lähijunilla, joissa kukaan ei kysy yhtään mitään, ei lippuluukulla eikä junassa. ;)
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Heita - 28.11.2007, 12:06:09
Pietarissa on kyllä tosi usein miliisejä metroasemilla, joissa he tarkastavat metrosta tulevien papereita. Tässä tilanteessa passia on kysytty mieheltäni useita kertoja. Miehiltä näitä dokumentteja kysellään kai sen takia, että miliisit tarkistavat ovatko nuoret miehet käyneet armeijan. Ja kai siinä tarkistetaan myös se rekisteröinti.

Tuosta kaljan kittailusta en tiedä. Pietarilaisethan juovat olutta aina ja kaikkialla. Onko kenties joku sääntö, joka kieltää oluen juomisen puistoissa...? Ainahan miliisit tietty voivat keksiä omia sääntöjään  :lol:
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Jouni - 29.11.2007, 19:08:26
Minulta ei ole vielä kertaakaan metrossa katsottu papereita, täytyy koputtaa puuta. Usein ulosmenoaulassa päivystää 1-2 miliisiä tuiman näköisinä. Vähänkin etelämaalaisen näköisillä ei ole helppoa, heiltä kysytään jatkuvasti papereita.
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Hepe - 29.01.2008, 14:20:21
Olemme lähdössä maaliskuun alussa Pietariin neljäksi päiväksi Turun Nevatoursin kyydissä. Emme kuitenkaan majoitu hotelli Moskovaan, vaan hotelliin joka sijaitsee osoitteessa Malaya Morskaya Ulitsa 14. Lähin metroasema on Gostinnaja Dvor. Tässä vaiheessa meillä on tietysti kaikki pakaasit kannettavana, joten vaikka metron edullisuus houkuttelee, niin taksi voisi olla järkevämpi vaihtehto. Mitäköhän taksista kannattaisi maksaa? Osaan auttavasti venäjää. Muutenkin mietityttää, että kun luutavasti ollaan perillä torstaina n. viiden aikaan, niin siellähän on kauheat ruuhkat, mahtuuko metroon edes laukkujen kanssa?
Sitten hyviä ravintolasuosituksia otetaan vastaan  :D  Olen kuullut, että ravintolaan pitää aina tehdä varaus, mahtaako pitää paikkaansa?
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: kekkuli - 29.01.2008, 22:45:21
Lainaus käyttäjältä: "Hepe"
Mitäköhän taksista kannattaisi maksaa?

Enpä tuohon osaa vastata, mutta voisi auttaa kummasti, jos tietäisi minne Nevatours jättää sinut. Hotelli Moskovaan?
Lainaus käyttäjältä: "Hepe"
Olen kuullut, että ravintolaan pitää aina tehdä varaus, mahtaako pitää paikkaansa?

Ei pidä paikkaansa. Joskus tarvitsee varauksen, joskus ei, riippuu paikasta.
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Jouni - 29.01.2008, 23:38:34
Lainaus käyttäjältä: "Hepe"
Muutenkin mietityttää, että kun luutavasti ollaan perillä torstaina n. viiden aikaan, niin siellähän on kauheat ruuhkat, mahtuuko metroon edes laukkujen kanssa?

Ei tuo ole vielä pahin ruuhka-aika. Se on vasta seitsemän korvilla. Silloin ei maan pinnalla pääse mihinkään muuten kuin kävellen.
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Hepe - 30.01.2008, 08:50:13
Kiiots vastauksista. Tarkennukseksi siis, että bussi jättää hotelli Moskovan eteen. Mutta jos metrossa ei tuohon aikaan vielä ruuhkaa ole, niin me mennään sitten sillä.
Otsikko: Ostoksille Pietarissa
Kirjoitti: Hepe - 30.01.2008, 10:57:08
Niin ja vielä jos joku tietää, missä päin kaupunkia olisi hyvä shoppailla nuorten suunnittelijoiden yms. liikkeissä, niin kertokaahan. Yleensä mielenkiintoisimmat liikkeet on jossain ihan muualla kuin pääkadulla...
Otsikko: Re: Ostoksille Pietarissa
Kirjoitti: andr - 30.01.2008, 23:24:27
Lainaus käyttäjältä: "Hepe"
Niin ja vielä jos joku tietää, missä päin kaupunkia olisi hyvä shoppailla nuorten suunnittelijoiden yms. liikkeissä, niin kertokaahan. Yleensä mielenkiintoisimmat liikkeet on jossain ihan muualla kuin pääkadulla...


Hmmm.... Nevskin joku laskevista sivukaduista kenties? Toinen mahdollisuus on tietty Petrogradskajan kaupunginosan shoppailu-prospektit..

En oikein tiedä mitä tarkoitat auttavalla venäjällä, mutta venäjänkielisistä Time Out ja Afisha -lehdistä löytää aivan takuuvarmasti alan shoppailuvinkkejä. Englanninkielistä infoa löydät Saint-Petersbourg Timesista http://www.times.spb.ru/  ja In Your Pocketista
http://www.inyourpocket.com/russia/city/st_petersburg.html
Otsikko: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: ^alina^ - 02.02.2008, 13:31:06
Noista nuorista suunnittelijoista.. Nevskij prospektillakin (ihan metro Plotschad Vosstanian/Majakovskajan vieressä) on ainakin yksi, mielestäni parikin nuorten suunnittelijoiden myymälää. kandee pitää silmät auki siis niillä kohdin, kun kyllähän sitä melkein jokaisella Pietarin kävijällä tulee Nevski kuljettua läpi.

Jos osaat auttavasti venäjää, niin taksin hinta on helppo sopia. En osaa nyt ihan arvioida tuota välimatkaa hotlanne ja Moskovan välillä, mut karkea arvio, taksi korkeintaan 200 ruplaa? Siis jos ihan perus lada-käsitaksimenolla mennään.

Eli jos olette ekaa kertaa Pietarissa, ottaisin sen taksin, kun ei toi kuutisen euroo niin paha ole. Siis Pietarin metrohan kattaa hyvin kaupungin, mutta en rakasta sitä niiden pitkien rullaportaiden vuoksi:D Mutta onhan se ihan kiva nähä, ei vaan niiden kassien kanssa. (Öö, okei, saatan olla nyt pikkasen ärsyttävällä asenteella, kun pyörin juuri kaupungissa puoli vuotta ja nyt on ylikriittinen vaihe kaupunkia kohtaan päällä:D) Mutta aivan upea kohde se on, oikein mukavaa reissua:D
Otsikko: Vappu Pietarissa
Kirjoitti: Apamobil - 03.04.2008, 11:18:26
Morjens!

Olen menossa Pietariin vapuksi. Osaisiko joku kertoa pietarilaisista vappuperinteistä? Järjestävätkö kommunistit vielä mielenosoituksia? Juodaanko Venäjällä simaa? Kertokaapas hieman vinkkejä!
Toinen kiinnostava asia olisi paikalliset torit tai vanhojen tavaroiden liikkeet, suunnitelmissani olisi ostaa objektiivejä muutamaan vanhaan venäläiseen kameraan. Mistähän näitä löytäisi?
Otsikko: Vs: Vappu Pietarissa
Kirjoitti: janix - 03.04.2008, 11:29:32
Morjens!

Olen menossa Pietariin vapuksi. Osaisiko joku kertoa pietarilaisista vappuperinteistä? Järjestävätkö kommunistit vielä mielenosoituksia? Juodaanko Venäjällä simaa? Kertokaapas hieman vinkkejä!
Toinen kiinnostava asia olisi paikalliset torit tai vanhojen tavaroiden liikkeet, suunnitelmissani olisi ostaa objektiivejä muutamaan vanhaan venäläiseen kameraan. Mistähän näitä löytäisi?
Saattaa olla jotain työväen marsseja, Venäjällä ei tunneta simaa. Ihan kamerakaupoista saattaa kysyä jos löytyy jotain objektiivejä.
Otsikko: Vs: Vappu Pietarissa
Kirjoitti: mampa - 03.04.2008, 12:17:11
Morjens!

Olen menossa Pietariin vapuksi. Osaisiko joku kertoa pietarilaisista vappuperinteistä? Järjestävätkö kommunistit vielä mielenosoituksia? Juodaanko Venäjällä simaa? Kertokaapas hieman vinkkejä!
Toinen kiinnostava asia olisi paikalliset torit tai vanhojen tavaroiden liikkeet, suunnitelmissani olisi ostaa objektiivejä muutamaan vanhaan venäläiseen kameraan. Mistähän näitä löytäisi?
Saattaa olla jotain työväen marsseja, Venäjällä ei tunneta simaa. Ihan kamerakaupoista saattaa kysyä jos löytyy jotain objektiivejä.

Melko vaisua on Pietarin vappu, ainakin jos Helsingin (tai minkä tahansa muun oman maamme kolkan) vappua pitää "oikeanlaisena" juhlatapana. Eli samanlaista juhlahumua ei ainakaan yhtä suuressa mittakaavassa esiinny Pietarin kaduilla. Joitakin mielenosoitusmarsseja näkyy, nuorisoa kuljeskelemassa, vanhemmat ihmiset ystävien kera syömässä (ja kenties juomassa), siinäpä se. Suomalaisia kyllä Pietarista vappuisin tuntuu löytyvän ihan riittävästi...

Monet Pietarilaiset sekä muut naapurimaamme kaupunkien asukkaat suuntaavat viettämään vappua mökeilleen ja aloittavat kesäkauden. Työn juhla taitaakin olla nykyään enemmän kevään juhla. Itse yllätyin kun ensi kertaa koin vapun Venäjällä, silmissä liehui etukäteen punaliput jne., mutta todellisuus osoittautuikin toisenlaiseksi. Mutta tärkeintä on se, että itse voi viettää Pietarissa minkälaisen vapun tahansa, ympäristö tarjoaa tähän työnjuhlaan loistavat puitteet. Ja parin mielialaa nostattavan juoman jälkeen voi todellakin kokea entisaikojen juhlahumun, ainakin itselläni tuo onnistuu helposti:)
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Jouni - 04.04.2008, 06:15:30
Voiton päivä 9.5. on paljon parempi valinta nostalgiakaipuiselle. Silloin kyllä paraateja riittää. Nevski Prospekt suljetaan autoliikenteeltä paraatin ajaksi.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: mampa - 04.04.2008, 15:53:45
Voiton päivä 9.5. on paljon parempi valinta nostalgiakaipuiselle. Silloin kyllä paraateja riittää. Nevski Prospekt suljetaan autoliikenteeltä paraatin ajaksi.

Tähän mielipiteeseen (faktaan) vahva kyllä!
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: unkkatkumiankka - 19.04.2008, 01:24:03
Laitanpa tähän ketjuun pari ruokapaikkasuositusta Pietarissa:

Хамелеон (HAMELEON); Ulitsa Pravdy (Sotsialistitsheskajan kulmassa, lähin metroasema Vladimirskaja): Oma "kantapaikkani". Tunnelmallinen perusvenäläinen café kellarikerroksessa, erittäin hyvä ruoka! Menu vain venäjäksi. Kannattaa tilata "kotlety po-kievski" eli Kiovan kanaa tai kalaruokia. Ateriat kustantavat n. 200-300 ruplaa (5-8 euroa).  :)

Бар (BAR, ei tämän paikan seinässä muuta lue.. :/); Naberezhnaja Reki Moiki (numero on joko 16 tai 18, aivan Eremitaasin välittömässä läheisyydessä!): Kellarikerrokseen johtavien portaiden päättyessä eteen paljastuu tunnelmallinen pikkubaari/ravintola, josta saa todella hyvää shashlikia (hintaan 150-180 ruplaa eli 4-5 euroa). Menu löytyy myös englanniksi pienen sählingin jälkeen, jos sitä todella tarvitsee. Suosittelen tätä paikkaa lämpimästi jo pelkän sijainnin vuoksi! Nevskille ei kannata lähteä syömään kalliimmin..
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Jouni - 21.04.2008, 01:03:18
Хамелеон (HAMELEON); Ulitsa Pravdy (Sotsialistitsheskajan kulmassa, lähin metroasema Vladimirskaja): Oma "kantapaikkani". Tunnelmallinen perusvenäläinen café kellarikerroksessa, erittäin hyvä ruoka! Menu vain venäjäksi. Kannattaa tilata "kotlety po-kievski" eli Kiovan kanaa tai kalaruokia. Ateriat kustantavat n. 200-300 ruplaa (5-8 euroa).  :)
Hameleon on ketju, eli niitä on muuallakin Pietarissa. Tuo mainitsemasi on myös minulle hyvin läheinen, asuin puoli vuotta Sosialistikadulla samassa korttelissa. :)
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: unkkatkumiankka - 21.04.2008, 12:41:13
Ai se on ketju?  :o  Kiitos tiedosta, enpä ole muualla noita oikein nähnytkään. Löytyykö sitä lähempänä Nevskiä?
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Jouni - 22.04.2008, 11:23:18
Yksi oli muistaakseni joko ulitsa Vosstanijalla tai Majakovskajalla, mutta sitäkin lähin metroasema on Tshernyshevskaja.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: novosti - 06.07.2008, 19:18:06
Hei,

Tietääkö kukaan kirjakauppoja/toreja tms. mistä saisi vanhoja manuaaleja, käsikirjoja ja ohjekirjoja Pietarissa? Etenkin NL-ajan militääriopuksia. Eli siis divarihenkisiä paikkoja, ei niinkään uusia kirjoja kauppaavia.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: pzico - 26.07.2008, 08:20:24
Mina olen kasittanyt, etta sakko rekisteroinnin laiminlyomisesta olisi 5000 ruplaa. Voisiko joku vahvistaa tai sanoa onko joutunut maksamaan?

.. Vielä viisumin rekisteröinnistä. Aikoinaan kun hommasin monikertaviisumini matkatoimiston kautta ja oli puhetta rekisteröinnistä. Sanoivat että ei ole pakko rekisteröidä mutta sillon pitää varautua maksamaan jotain sakkoa rajalla jos rajavartijat ovat ilkeällä päällä. 1000ruplaa kuulemma saattaa joutua pulittamaan. Mutta olen ollut muutamia kertoja yli tuon kolmepäivää rekisteröimättä viisumiani eikä ole ollut mitään ongelmia.

Niin ja päivitystä Pietarin metropoletteien hintaan eli hinta on nykyään 7ruplaa, että kieltä osaamattomana tyrkkää nykyään sen seitsemällä jaettavan summan. :) Niin ja minibussin eli reittitaksin saa pysähtymään seuraavalla bussipysäkillä sanomalla [astanav'yte, pazalsta, na astanofke] eli pysähtykää, olkaa hyvä, seuraavalla pysäkillä. En ole venäjänkielen asiantuntija mutta on auto pysähtynyt. :) Minibussien hinnat ovat näyttäneet olevan nykyään 12 tai 14 ruplaa, mutta hinnanhan näkee aina jostain lapusta joka on esillä.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Jouni - 28.07.2008, 10:55:50
Tuo lainattu viesti on vuodelta 2004 ja säännöt muuttuivat vuoden 2006 loppupuolella. En edes tiedä, olenko onnistunut rekisteröitymään uusilla säännöillä. Olen yöpynyt tuon jälkeen hotelleissa, mutta vanhantyyppistä rekisteröintileimaa ei enää tule.

Rekisteröintiä tärkeämpää on se, että täyttää maahantulokortin (migratsionnaja karta) mennessään sisään ja se leimataan, jos aikoo poistua jonnekin muualle kuin takaisin Suomeen. Ilman maahantulokorttia rekisteröintikään ei käsittääkseni onnistu ja hotellit voivat kieltäytyä majoittamasta (koettu on). Maaliskuussa juuri sain kuunnella valitusta Latvian rajalla, kun en tajunnut pyytää maahantulokorttia Nuijamaalta. Autorajanylityspaikoilla joutuu hoitamaan asian itse, junassa kortit jaetaan ja täytetään aina.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Jouni - 28.07.2008, 11:00:04
Päivitetään nyt tuo metropolettien hintakin. :) Eli nyt tarvitaan jo 17 ruplaa, hinta nousee järkyttävää tahtia. Vertailun vuoksi:

Eurolla Pietarissa kaksi polettia (hinta 17 ruplaa)
Eurolla Kiovassa 14 polettia (hinta ollut ainakin viisi vuotta 50 kopeekkaa). Hryvna on sen verran heikentynyt, että eurolla irtoaa tänä päivänä kaksi polettia enemmän kuin vuonna 2003. :)
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: nixter - 02.08.2008, 09:49:41
Hei, olisi pari kysymystä tuosta viisumiruljanssista. Harkitsemme tällä hetkellä otammeko hotelli-& viisumipaketin matkatoimistolta vai järkkäämmekö itse. Tätä varten pitäisi kuitenkin selvittää pari asiaa:

 - mitä eroa on "turistiviisumilla" ja "kutsuviisumilla"?
 - sisältyykö esim Rustravelin turistiviisumiin se kutsu jota vissiin Pietarin hostellit kauppaa nimikkeellä "visa support"?
 - matkatoimistoilla tuo kutsu sisältynee niiden hintoihin, mutta jos ottaa esim Rustravelilta pelkän viisumin ja kutsun niin mitä se kustantaa? Heidän hintasivullaan oli vain kohta "kutsuviisumit asiakkaan omalla kutsulla"?
 - näiden lisäksi pitää sit vissiin maksaa joitain euroja (?) hotellille rekisteröinneistä ja ottaa matkavakuutus?
 - onko tässä kuviossa jotain muuta mitä pitäisi ottaa huomioon?

... itse asiassa jos joku voisi vain kirjoittaa listan "tee asiat a,b,c,d..." niin olisin kovin kiitollinen, tästä ei ole oikein löytynyt tyhjentävää vastausta :-D


Ja pari bonuskyssäriä:
 - mitä maksaa ulkomaalaisen lippu Mariinskin piippuhyllylle, pitääkö varata etukäteen jotenkin vai saako lippuja yleensä ovelta?
 - mistä saisi ostettua halvan ja toimivan samovaarin? (ei niitä Gostinyi Dvorin 5000r turistivehkeitä)?

Kiitän kaikista vinkeistä!
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: wilhelm- - 02.08.2008, 14:32:35
Joku muu osaa vastata varmasti laajemmin, mutta itse hommasin juuri viisumin rentlineltä, www.rentline.fi. Soittaa sinne tai lähettää s-postia, niin he laittavat viisumihakemuksen liitetiedostona. Sitten vaan passikuva, viisumihakemus, passi ja todistus matkavakuutuksesta kuoreen ja lähettää heille (siis ihan sieltä konttorista sellanen kunnollinen, ei mikään kopio vakuutuskortista tms. pohjolalla oli esim. ihan oma travel insurance certification for russian visa application lappunen). Kesti postipäivineen ja viikonloppuineen parisen viikkoa, vähän vajaa. Ainiin, ja maksu heille hoidetaan vasta sitten kun he ovat saaneet passit viisumeineen konsulaatista. Ei noiden kutsuviisumien kanssa kannata ruveta säätämään, tosin itselläni ei ole kokemusta, että joku viisaampi voi siihenkin kommentoida paremmin. Hotellien ja joidenkin hostellien hintaan sisältyy automaattisesti se viisumin rekisteröiminen, että siitä ei tarvitse sitten huolehtia. Mutta kannattaa tietysti varmistaa hotellia/hostellia varatessaan, että heidän sivuillaan lukee että heillä on oikeus rekisteröidä viisumi, joillakin halvemman hintaluokan majoituksilla tätä ei ole.

Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: börje - 12.08.2008, 16:26:01
Onko tietoa kamerakaupoista? Oletettavasti vanhoja Lomoja ei enää ihan ilmasiksi saa? Filmi on varmaan kuitenkin halvempaa kuin Suomessa?
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Jouni - 12.08.2008, 21:50:31
Silloin, kun olen viimeksi Pietarista filmiä ostanut, maksoi perus-Kodak Gold 100/36 noin kaksi euroa rulla eli aika selkeästi vähemmän kuin täällä. Hinnat ovat toki tuosta varmasti nousseet. Kamerakaupoissa ei ole isommin tullut käytyä, mutta kyllä niitä ainakin Nevskiltä löytyy. Uusi elektroniikka ei mielestäni ainakaan ole Pietarissa mitenkään erityisen edullista.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: alice in wonderland - 25.08.2008, 01:03:22
Digikameran hommasin pari kuukautta sitten Pietarista elektroniikkaliikeketjusta, jonka nimeä en nyt saa kuollaksenikaan mieleen... (dementia) Sellasia siniharmaita liikkeitä, tunnistaako Jouni?  :D Yksi ketjun liikkeistä oli Sennaja-aukion lähellä, Gribojedova-kanavan suuntaan. Muutaman euron kai jäin voitolle siinä, tarkkoja laskuja en tehnyt, mutta ei missään tapauksessa yli kymppiä (mikäli jäin ollenkaan voitolle). Samoissa hinnoissa kamerat pyörii. Kaverini kuitenkin väitti, että objektiivit olis ollut halvempia kuin Suomessa. Tiedä tuota...

Ja ei, älkää yrittäkö kutsuilla viisumia. Tai saahan sitä yrittää, mutta en lupaa mitään hyvää. Itse hommasin yliopiston kutsulla viisumin vuoden alussa, ravasin kolme eri kertaa konsulaattiin, ennen kuin ylipäänsä ottivat passini ja hakemukseni käsittelyyn (papereita puuttui/passi oli "vanha"). Mulla sentään oli mahdollisuus ravata siellä. Sain kuitenkin lopulta (ja ilmaiseksi, opiskelijaviisumi!! ;D) Näin myös tyypin joka oli tullut kauempaa Suomesta hakemaan työpaikkansa lähettämää ja hoitamaa viisumia/passiaan, niin oli tyypillä aika paljon vaikeuksia, oli vissiin passi/viisumi kadonnut. Ainakin sitä seisotettiin siellä ja alkoi kaverilta jo hieman pinna palaa...

EDIT: KEY oli kyseinen elektroniikkaketju, vaikutti luotettavalta (takuu yms.) ja palvelu oli osaavaa ja Venäjän mittapuulla ystävällistä :)
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: alice in wonderland - 25.08.2008, 01:07:45
Ja siis, kutsun tarvitsee aina Venäjälle, mutta jos matkatoimiston kautta ottaa viisumin (kätevintä), niin matkatoimiston "tytäryritys" kutsuu sinut Venäjälle ja tällä kutsulla matkatoimisto järjestää sinulle viisumin (ymmärtääkseni). Sun ei tarvitse tehdä muuta kun marssia matkatoimistoon ja sanoa että haluat viisumin.

Itse hommattu kutsu teettää töitä ensin kutsun saamiseksi, sen jälkeen viisumin saamiseksi...  >:(
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: ^alina^ - 07.09.2008, 22:12:12
Onko kellään täällä kokemuksia viisumin "mitätöinnistä"? (Vai miksi sitä nyt kutsuisi?) Olen hakenut vaihteeksi vuosiviisumia, mutta siinä on kuitenkin vain se 90 pvää. Jos siis käykin niin, että tämän vuoden sisällä haluan mennä asustamaan Venäjälle pidemmäksi aikaa, voinko mitätöidä edellisen viisumin ja ottaa uuden?

Olisi mukava kuulla kaikki vinkit aiheeseen liittyen:)
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Junantuoma - 07.09.2008, 23:59:25
Käsittääkseni uusi viisumi mitätöi automaattisesti edellisen, näin minulle selitti Venäjän matkoihin erikoistuneen matkatoimiston virkailija muutama vuosi sitten. Eli edellinen vielä voimassa oleva viisumi ei haittaa, jos haet asumiseen oikeuttavaa viisumia.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: MadMark - 20.09.2008, 16:23:21
Enpä vielä ole Pietarissa joutanut käymään. Toivottavasti myöskään postaamani asia ei ole kovin monessa paikkaa vielä ollut.
Iltalehti uutisoi Pietariin pääsevän laivalla viisumitta. Siis ei pelkästään risteilyillä vaan myös aikataulutetussa linjaliikenteessä.
Viisumivapauden aika olisi 72 tuntia.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/200809208298909_uu.shtml
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Plantago - 04.10.2008, 11:00:22
Osoite hukassa... Olen menossa ensi viikonloppuna Pietariin. Siellä on korutehdas ja korutehtaan tehtaanmyymälä. Samaisen korutehtaan myymälä on myös Viipurin Karusellissa. Jos joku käy Karusellissa voisiko kysyä tämän tehtaan osoitteen Pietariin.

Mä en osannut sinne viimeks. Mielestäni jäätiin oikella asemalla metrosta pois mutta hukkunut se oli. En ehken itse pääse matkalla pysähtymään Viipurissa ja kysymään kun on ryhmämatka
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: unkkatkumiankka - 04.10.2008, 16:48:39
Iltalehti uutisoi Pietariin pääsevän laivalla viisumitta. Siis ei pelkästään risteilyillä vaan myös aikataulutetussa linjaliikenteessä.
Viisumivapauden aika olisi 72 tuntia.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/200809208298909_uu.shtml

Onko kenellàkààn tietoa, ettà koskeeko tàmà viisumivapaus siis vain Suomen kansalaisia, vaiko myòs kaikkia muita??? Tàmàhàn olisi mità hienoin juttu! Sais vaan antaa viisumivapauden myòs Suomesta tulevalle bussiliikenteelle, niin asiat olisivat tàydellisellà tolalla... :)
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: desmo - 09.10.2008, 10:35:01
Kannattaako eurot vaihtaa rupliksi jo junassa e. Valuutanvaihto Safar Oy:n kautta vai rautatieaseman Forexissa vai pitäisikö hankkia xtrmeä ja luottaa  ;D katukauppaan perillä?

Kesältä jäi paha maku suuhun Puolasta visalla suorittamastani valuutannostosta automaatista. Kusettaako vai rulettaako homma Pietarissa paremmin?

Mitä nähtävyyksiä suosittelette, jos haluan skipata valmiiksi pureksitun työantajavälitteisen bussikiertoajelun? Etsin siis jotakin muuta kuin talvipalatsia jne   ???
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Freewheeler - 09.10.2008, 12:34:23
mä olen yleensä vaihtanut ensin vähän taskurahaa forexissa ja loput sitten perillä valuutanvaihtopisteessä tai sitten nostanut visa electronilla automaatista.
Pietarissa on kyllä rahanvaihtopisteitä joka puolella keskustassa ja varmaan Suomen asemallakin. Niissä on aina kurssi hyvin näkyvillä enkä ole mihinkään kusetuksiin törmännyt.

Nähtävyyksistä voisin suositella vaikka Kunstkameraa (Kaupungin vanhin museo mm. Pietari Suuren keräämä kokoelma abortoituja epämuodostuneita sikiöitä :P) ja sen vieressä olevaa eläinmuseota (maailman laajimpiin kuuluva kokoelma mm. sinivalaan ja mammuttien luurankoja)
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Jouni - 12.10.2008, 00:39:07
Kannattaako eurot vaihtaa rupliksi jo junassa e. Valuutanvaihto Safar Oy:n kautta vai rautatieaseman Forexissa vai pitäisikö hankkia xtrmeä ja luottaa  ;D katukauppaan perillä?
Kaikkialla Suomessa on surkeat kurssit. Jos nyt ihan pakko on vaihtaa, sitten n. 20 € Forexista. Mistä tahansa pankista Venäjällä saa paremman kurssin kuin Suomesta. Useiden havaintojen perusteella takuuvarma vaihtopaikka on Viipurin Vyborg-Bank, siellä on aina hyvä kurssi ja pieni vaihtopalkkio. Yksi toimipiste on Viipurin rautatieaseman alakerrassa (katutasossa).

En näe mitään syytä vaihtaa ruplia mistään katukaupasta. Voitolle tuskin jäät.

Kannattaa muistaa automaattinostojen suhteen se, että niistä menee aina 2 € + 2,5 % nostetusta summasta. Jos tämä ei yhtään häiritse, niin siinä tapauksessa lienee ihan sama, mistä vaihtaa.

Itse otan reissuille mukaan käteistä, jonka pyrin vaihtamaan Vyborg-Bankissa. Seuraavat vaihdot sitten Pietarissa vertaamalla tarjottua kurssia Vyborg-Bankin kurssiin. Automaatista en nosta kuin hädässä.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Lauri_K - 22.10.2008, 16:39:26
Osaako joku (vielä minuakin ;D) kokeneempi Pietarinmatkaaja kertoa jotain kaupungin uudesta vuodesta?

Ollaan porukalla suunniteltu vuodenvaihteen juhlistamista Pietarissa, onko ideassa mitään järkeä vai onko uusivuosi pakkasukkoineen enemmänkin perhejuhla? Miten paikalliset juhlivat, onko esim Nevskillä kova humu, baarit täynnä porukkaa?

Kiitos vastauksistanne.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Jouni - 22.10.2008, 23:34:00
Paikalliset varaavat aivan kaikki baarit täyteen uudenvuodenyönä. Jos aikoo jonnekin mahtua, pitää sinne yrittää sisään jo hyvissä ajoin ja riski on aina, että sanotaan pöytien olevan varattuja jostain kellonlyömästä puoleenyöhön asti. Hinnat on hilattu kattoon paitsi huippupaikoissa, myös missä tahansa pienessäkin baarissa, jossa voisi kuvitella illan viettävänsä. Usein kaupataan koko iltaa könttähinnalla (sisäänpääsy, ruoat ja tietty määrä juomia).

Monet juhlivat myös kaveripiirissä ystävien kotona, itsekin olen kerran päässyt tästä ilosta osalliseksi.

Uudenvuodenyö on Venäjällä huomattavasti suurempi juhla kuin Suomessa.

En tiedä, ovatko esim. hostellit järjestäneet asiakkailleen jotain ohjelmaa tai kiintiöitä joihinkin baareihin. Ehkä lähtisin niistä sähköpostilla kyselemään, ellei paikallisia kontakteja ole.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Sielläniin - 25.10.2008, 01:57:39
Jooh hei kaikki, toivottavasti tämä viesti sopii tähän ketjuun : D... Pahoittelen jos menee pieleen xD.

Elikä Venäjälle pitäisi päästä kesällä opiskelemaan kieltä. Jokin kielikurssi olisi siis kiva, mutta en oikein löydä mitään näiltä perinteisiltä järjestäjiltä, joiden tukahduttavaan turvaan äitini minut varmasti päästäisi. Tällainen Suomi-Venäjä-Seuran vapaahko kurssi kuitenkin löytyi:

 http://www.venajaseura.com/?sc=4904&sc2=4924&sc3=5350

Olin viime kesänä kielikurssilla ja ärsyynnyin hieman EF:n holhoamisesta (ja happy-happy-teinimeiningistä + että kurssin löyhä opiskelu ei sitten oikein kuitenkaan ollut sitä, mitä olisin halunnut, joten kurssi meni aikalailla huvittelun puolelle...), joten siinä mielessä vapaus ja itse kielen opettelu olisi kylläkin hienoa. Olen kuitenkin vain 17-vuotias, joten ymmärrän äitini huolen minun yksin Pietariin päästämisestäni.

Muttah kuitenkin, ajattelin kysyä teiltä, että onko joku ollut tuollaisella kurssilla, oliko hyvä juttu vai ei, tai että onko tuossa kurssissa mielestänne jotain hälyyttävää? Onko minulla jotain muita vaihtoehtoja? Onko 17-vuotias tarpeeksi vanha vai pitäisikö vain suosiolla luovuttaa?

Kielikurssi voisi olla se ihme, joka ehkä saisi minut uskaltautumaan osallistumaan venäjän ylioppilaskirjoituksiin... 

 
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: ikuisuus - 21.11.2008, 22:52:34
Laitan tähän kysymyksen joka ei varsinaisesti koske Pietaria, mutta tässä ketjussa on aiemmin puhuttu tästäkin aiheesta.

Olisin menossa piakkoin Viipuriin käymään, ja asun Imatran seudulla joten ajattelin mennä rajan yli ja hypätä junaan Svetogorskissa. Joku kirjoitti täällä aiemmin, että rajan yli ei päässyt kävellen vaan piti liftata kyyti. Pitääköhän tämä vieläkin paikkansa? Muistelen, että joku olis puhunut kulkeneensa jalkaisin yli, mutta en ole ihan varma enää. Onko kellään ajankohtaista faktatietoa asiasta?

Kiitos!
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Plantago - 22.11.2008, 10:30:33
Olisin menossa piakkoin Viipuriin käymään, ja asun Imatran seudulla joten ajattelin mennä rajan yli ja hypätä junaan Svetogorskissa. Joku kirjoitti täällä aiemmin, että rajan yli ei päässyt kävellen vaan piti liftata kyyti. Pitääköhän tämä vieläkin paikkansa? Muistelen, että joku olis puhunut kulkeneensa jalkaisin yli, mutta en ole ihan varma enää. Onko kellään ajankohtaista faktatietoa asiasta?
Mun mielestä ei saa kävellä. Fillarilla onnistuu hyvin, ainakin Svetosta oon nähnyt monen menevän pyörällä. Tietysti ongelma voi olla se, että mihinkä se fillarin sit laittaa? Mitäs jos liftaat? Mä oon mennyt joskus liftillä ja ollut ok.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Jouni - 23.11.2008, 12:53:28
Pyörällä saa ylittää rajan, kävellen ei. Raja-asemalle asti voi kävellä ja siitä sitten vain ruinaamaan kyytiä Svetogorskiin tai pidemmälle. Svetostahan pääsee myös junalla Viipuriin, tosin bussit taitavat olla nopeampia.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: ikuisuus - 24.11.2008, 14:07:58
Ok. Hmm, mitenkähän rajalla katsottaisiin jos menen 60-luvun jopolla josta on molemmat kumit puhki ja muutenkin "hieman" raihnaisessa kunnossa ;D Tekis mieli kokeilla, mut ehkä kuitenkin otan kyydin. Aiemmista keskusteluista selvisi että juna Viipuriin menee raja-aseman vierestä, meneekö bussitkin siitä? Onko siinä jotain paikkaa mihin voi jättää auton, jos otan sen mukaan vain rajan ylittääkseni. Olisi kiva mennä Viipuriin asti kuitenkin niin että voi vaan istuskella ja katsella maisemia. Mieluiten junalla, koska pidän enemmän junista ja itse matka on minulle vähintäänkin yhtä tärkeä kuin määränpää :)
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Plantago - 19.12.2008, 11:07:09
Onkohan tänä talvena Eremitaasin eteen tulossa luistelu-aluetta? Siis jos tulee edes pakkasta...Olisi hauska kokemus käydä luisteleen.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: SirPsycho - 28.12.2008, 21:25:09
Millä pääsisi mahdollisimman vähällä vaivalla Pietariin huomenna?
Viisumi on valmiina ja huomenna oli tarkoitus lähteä, mutta huomasin että vakiobussivuoro jolla olin suunnitellut meneväni vaatiikin paikkavarauksen. Tarvitsen siis vaihtoehdon mikäli bussi on täynnä. Etelä-suomen alueella voin matkustella kyytiä jahtaamassa.

Yksi vaihtoehto, joka ei hirveästi houkuttele, on että matkustan Imatralle, liftaan rajan yli ja menen junalla tai bussilla pietariin. Venäjänkielen taito on todella heikko, joten joku toinenkin vaihtoehto olisi hyvä saada.

En ole varannut matkaa siksi, että matkan päivämäärä ei ole ollut täysin selvillä.

edittiä: Jahas, osasin googlata tämän verran ja sieltähän kaikki tarpeellinen tieto löytyikin ;D:
http://wikitravel.org/fi/Pietari
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Ruuhkis - 28.12.2008, 23:02:57
Millä pääsisi mahdollisimman vähällä vaivalla Pietariin huomenna?
Viisumi on valmiina ja huomenna oli tarkoitus lähteä, mutta huomasin että vakiobussivuoro jolla olin suunnitellut meneväni vaatiikin paikkavarauksen. Tarvitsen siis vaihtoehdon mikäli bussi on täynnä. Etelä-suomen alueella voin matkustella kyytiä jahtaamassa.

Yksi vaihtoehto, joka ei hirveästi houkuttele, on että matkustan Imatralle, liftaan rajan yli ja menen junalla tai bussilla pietariin. Venäjänkielen taito on todella heikko, joten joku toinenkin vaihtoehto olisi hyvä saada.

En ole varannut matkaa siksi, että matkan päivämäärä ei ole ollut täysin selvillä.

edittiä: Jahas, osasin googlata tämän verran ja sieltähän kaikki tarpeellinen tieto löytyikin ;D:
http://wikitravel.org/fi/Pietari

10 euroa! Eipä ole matka hinnalla pilattu.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: unkkatkumiankka - 01.01.2009, 15:44:11
^Nykyhinta on kuitenkin siinä 15 egen kieppeillä per suunta. :)
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Freewheeler - 05.01.2009, 20:04:44
Onkohan tänä talvena Eremitaasin eteen tulossa luistelu-aluetta? Siis jos tulee edes pakkasta...Olisi hauska kokemus käydä luisteleen.

No eipa nayta olevan, vaikka pakkasta taalla kylla on
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: tinu - 29.03.2009, 12:28:07
Pietarin matka tiedossa pääsiäisenä ja muutama kysymys tuli mieleen.

Onko myös repinissä rahanvahtokärry?

Miten kannattaa hankkia liput sirkukseen?
Onko sirkuksessa yleensä täyttä?
Eli mietin jos liput aikoo hommata vasta Pietariin saavuttua, onko vaara, että niitä ei enää olekaan.
Vai oletteko tilanneet niitä netistä etukäteen?
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Jullikka - 29.03.2009, 14:03:49
Onko myös repinissä rahanvahtokärry?
- On, Safarin tytöt auttaa...
Miten kannattaa hankkia liput sirkukseen?
- Paikan päältä
Onko sirkuksessa yleensä täyttä?
- Ei yleensä (tietääkseni), mutta joskus on. Pääsiäinen voi olla näitä poikkeusaikoja (tosin Venäjällä pääsiäinenhän on myöhemmin, mutta turisteja luultavasti kaupungissa normiviikonloppua enemmän, joten paha sanoa). Itse kuitenkin ottaisin "riskin" ja ostaisin liput sieltä.

 
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Jouni - 29.03.2009, 20:24:24
Onko myös repinissä rahanvahtokärry?
- On, Safarin tytöt auttaa...
Paremman kurssin saa perillä mistä tahansa vaihtopisteestä. Suomessa ei lähtökohtaisesti kannata vaihtaa ruplia missään. En vaihtaisi Safarilta kuin max 20 €.

Tietysti jos heti perillä on pakko maksaa käteisellä jotain tuhansien ruplien maksuja, voi ehkä vaihtaa enemmän.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: alice in wonderland - 20.04.2009, 20:23:29
Onko myös repinissä rahanvahtokärry?
- On, Safarin tytöt auttaa...
Miten kannattaa hankkia liput sirkukseen?
- Paikan päältä
Onko sirkuksessa yleensä täyttä?
- Ei yleensä (tietääkseni), mutta joskus on. Pääsiäinen voi olla näitä poikkeusaikoja (tosin Venäjällä pääsiäinenhän on myöhemmin, mutta turisteja luultavasti kaupungissa normiviikonloppua enemmän, joten paha sanoa). Itse kuitenkin ottaisin "riskin" ja ostaisin liput sieltä.

 

Yritin itse viime vuonna ostaa sirkukseen lippuja paikan päältä itselleni ja kahdelle perheenjäsenelle, jotka minua tulivat tervehtimään. Muistaakseni oli menossa juuri joku ohjelmien "harjoitusaika" ts. eivät pitäneet esityksiä vaan harjoittelivat. Tämä oli toukokuun puolivälissä. Tämä on ehkä syytä otta huomioon, jos sirkukseen keväällä haluaa mennä. Huhtikuussa ei varmaan ongelmaa vielä ole.
Otsikko: valuutanvaihto pietarinjunassa?
Kirjoitti: peette - 12.05.2009, 15:57:59
onko kellään viimeaikojen tietoa sibelius-junan valuuttakurssista? onko suurta eroa forexiin?

Viesti siirretty ketjun jatkeeksi. Heloriina/mode
Otsikko: Vs: valuutanvaihto pietarinjunassa?
Kirjoitti: Hanna-73 - 12.05.2009, 21:33:49
Oliskohan pääsiäisenä ollu jotain 1€=n.42 ruplaa. Kauheasti ei ainakaan tosta heitä. Tavallinen pelkkä pankkikortti ei kelvannu.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Jouni - 13.05.2009, 00:11:25
Ihan yhtä huono kurssi niissä on molemmissa. ::)

En jaksa taas toistaa mielipidettäni asiasta, se löytyy tuosta pari viestiä ylempää.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Satyy - 13.05.2009, 16:43:40
Heii te kaikki Pietarissa asustelevat (tai muut asioista tietävät!),

Olen lauantaina tulossa Pietariin ja onko vinkkejä minne menisi katsomaan euroviisuja? Onko jotain tiettyä baaria/klubia, jossa finaali näytetään vai onko kaupungille pystytetty jopa jonkinlainen screeni tän hienon tapahtuman kunniaksi?  ;D

nimim. Fiiliksissä Waldon finaalipaikasta

heh!
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: edge123 - 15.05.2009, 15:29:45
Minäkin olen lähdössä huomenaamulla Pietariin, ja intresseissä olisi löytää hyvä paikka Euroviisujen katseluun. Vinkkejä baareista/klubeista jotka sopisivat tarkoitukseen? Tai tosiaan jos löytyisi jokin ulos pystytetty screeni, niin vielä parempi.  :)
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Freewheeler - 15.05.2009, 16:21:51
Käykää katsomassa onko siellä Eremitaasin edessä Palatsiaukiolla ulkoilma screeni. Se on ainakin todennäköisin paikka screenille, jos sellainen ylipäätään on..

Varmaan aika monessa baarissa kisat näytetään. Napatkaa Kofe Haus -kahvilasta mukaan ilmainen St Petersburg Times. Lehden loppupuolelta löytyy baari/klubi -opas, keikat ja muut tapahtumat. Löytyy myös nettiversiona.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Jouni - 15.05.2009, 16:26:05
Löytyi ainakin tällainen lista kahviloita, jotka kisoja näyttävät:

http://www.allcafe.info/holidays/eurovision_2009
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Missy - 21.10.2009, 18:21:20
Nostellaampa vähän...

Onko kellään tuoreita kokemuksia Pietarista? Ollaan todennäköisesti suuntaamassa sinne pidennetyksi viikonlopuksi.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Jouni - 21.10.2009, 23:49:42
Onko kellään tuoreita kokemuksia Pietarista? Ollaan todennäköisesti suuntaamassa sinne pidennetyksi viikonlopuksi.
Vähän tarkennusta kaipaisin kyllä tähän kysymykseen.

Jos Pietari on ennestään täysin tuntematon, täältä (http://www.inyourpocket.com/russia/city/st_petersburg.html) voit vaikka aloittaa.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: ikuisuus - 05.11.2009, 12:16:06
Tässä ketjussa oli viiden vuoden takaa tieto, että Svetogorskista menee suoraan busseja Pietariin. Onko kellään tietoa että kulkeeko kyseinen linja edelleen, ja jos kulkee niin minkälaisin aikatauluin, ja onko lähtöpaikka edelleen sama (eli tienvarresta jonkun matkaa raja-aseman jälkeen, vähän ennen neljän tien risteystä)? Ja hintakin tietty voisi kiinnostaa, vaikka tuskin siitä kuitenkaan jää reissun tekeminen kiinni  :)

Jos ei bussit kulje niin onko ajankohtaista tietoa junayhteyksistä ko. reitille?
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: katjab - 05.11.2009, 17:23:13
Tässä ketjussa oli viiden vuoden takaa tieto, että Svetogorskista menee suoraan busseja Pietariin. Onko kellään tietoa että kulkeeko kyseinen linja edelleen, ja jos kulkee niin minkälaisin aikatauluin, ja onko lähtöpaikka edelleen sama (eli tienvarresta jonkun matkaa raja-aseman jälkeen, vähän ennen neljän tien risteystä)? Ja hintakin tietty voisi kiinnostaa, vaikka tuskin siitä kuitenkaan jää reissun tekeminen kiinni  :)

Jos ei bussit kulje niin onko ajankohtaista tietoa junayhteyksistä ko. reitille?


En ole Svetogorskista mennyt Pietariin, mutta tuolta katson aina muuten aikatauluja ja on pitäneet paikkansa Viipuri-Pietari välillä:
Svetogorsk-Viipuri: http://electrichki.spb.ru/?p=p_14
Ja jatkoyhteydet:http://electrichki.spb.ru/?p=p_3Hinnat muutaman euron.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: ikuisuus - 05.11.2009, 17:37:08
Kiitos Katja! Vielä sellaista kyselen ennen matkaan lähtöä, että myydäänkö noissa venäläisissä junissa lippuja junissa? Svetogorskissa nyt tuskin mitään asemaa edes on, mutta lähinnä mietityttää että tarviiko Viipurissa vaihtaessa mennä asemalle lippua hankkimaan. Vaihtoaikaa näyttäisi olevan 17 minuuttia, eli jos mahdollista niin mieluiten sitä hyppäisi suoraan junaan...
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: katjab - 05.11.2009, 18:31:02
Kiitos Katja! Vielä sellaista kyselen ennen matkaan lähtöä, että myydäänkö noissa venäläisissä junissa lippuja junissa? Svetogorskissa nyt tuskin mitään asemaa edes on, mutta lähinnä mietityttää että tarviiko Viipurissa vaihtaessa mennä asemalle lippua hankkimaan. Vaihtoaikaa näyttäisi olevan 17 minuuttia, eli jos mahdollista niin mieluiten sitä hyppäisi suoraan junaan...

Olen ostanut aina lipun etukäteen ja Viipurin asemalle on tullut sisälle sellaiset portitkin, mistä ei ilman lippua pääse ratapihalle. Toisaalta sinä olet jo valmiina siellä kiskoilla, kun vaihdat vaan junaa, että tätä ongelmaa ei ole. Luulisin onnistuvan, koska hitaammat junat pysähtyy joka asemalla, missä harvalla on lipunostomahdollisuus ja olen nähnyt ihmisten ostavan lippuja junassa. 100 % en uskalla kyllä luvata, kun en ole lipullisena kovin tarkkaan asiaa seurannut. Mahdollisuus olisi ehkä kysyä jo Svetogorskin junassa, että VPiter? Tai viimeistään siihen Pietarin junaan hypätessä, että moshno sdes kupit biljeti?
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: tintin - 05.11.2009, 22:46:59
Osaisiko joku suositella Pietarista luotettavaa taksifirmaa, jonka kautta voisi tilata etukäteen (mielellään netitse) pari taksia Suomen-asemalle illaksi? Tiedän, että metro kulkee ja on ihan ok, mutta seurue on ns joukkoliikenneallergikkoja (älkää kysykö enempää). Hotellin kautta ei jostain syystä onnistu.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: eppulii - 09.12.2009, 22:13:48
Kenelläkään kokemusta miten Pietarissa ihmiset juhlii uutta vuotta? Onko siellä kaikki paikat ihan tukossa vai pysyttelevätkö kodeissaan? Epäilisin ensimmäistä vaihtoehtoa. Hyviä menovinkkejä?
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: john eskobar - 09.12.2009, 22:53:22
Kenelläkään kokemusta miten Pietarissa ihmiset juhlii uutta vuotta? Onko siellä kaikki paikat ihan tukossa vai pysyttelevätkö kodeissaan? Epäilisin ensimmäistä vaihtoehtoa. Hyviä menovinkkejä?

Tekevät Nevski Prospektista kävelykadun tuoksi yöksi, että eiköhän siel melkoset hulinat ole. :)
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: katjab - 10.12.2009, 17:36:50
Kenelläkään kokemusta miten Pietarissa ihmiset juhlii uutta vuotta? Onko siellä kaikki paikat ihan tukossa vai pysyttelevätkö kodeissaan? Epäilisin ensimmäistä vaihtoehtoa. Hyviä menovinkkejä?


Monet on kotona. Olen saanut käsityksen, että se on ennen kaikkea tällainen meidän joulua vastaava perhejuhla, missä pöytä katetaan koreaksi, ammutaan raketteja jne. Porukkaa riittää myös kaduille kuitenkin ja esim. metro taitaa olla neljään asti auki. Kaikilla on mahdottomat määrät kaikenlaisia paukkuja ja kuulostaa kuin olisi jossain sotatantereella. Saa nähdä vaikuttaako tuo Permin katastrofi asiaan mitenkään (tuskin).

Ravintoloissa on myynnissä kaikenlaisia illanviettopaketteja, mutta hinnat on olleet aika korkeita (3000 p---), eli en ole tällaisia ottanut. Tänä vuonna pääsen perille vasta iltapäivällä aattona, eli ehkä mennään vaan palatsiaukion suunnalle katselemaan ilotulituksia ja jos johonkin pääsee sisälle, niin sitten mennään.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Lauri_K - 14.12.2009, 16:24:33
Kyselin uudenvuoden vietosta tossa vuosi sitten, eipä lähdetty ainakaan silloin.

Tässä kuitenkin Jounin vastaus:

Paikalliset varaavat aivan kaikki baarit täyteen uudenvuodenyönä. Jos aikoo jonnekin mahtua, pitää sinne yrittää sisään jo hyvissä ajoin ja riski on aina, että sanotaan pöytien olevan varattuja jostain kellonlyömästä puoleenyöhön asti. Hinnat on hilattu kattoon paitsi huippupaikoissa, myös missä tahansa pienessäkin baarissa, jossa voisi kuvitella illan viettävänsä. Usein kaupataan koko iltaa könttähinnalla (sisäänpääsy, ruoat ja tietty määrä juomia).

Monet juhlivat myös kaveripiirissä ystävien kotona, itsekin olen kerran päässyt tästä ilosta osalliseksi.

Uudenvuodenyö on Venäjällä huomattavasti suurempi juhla kuin Suomessa.

En tiedä, ovatko esim. hostellit järjestäneet asiakkailleen jotain ohjelmaa tai kiintiöitä joihinkin baareihin. Ehkä lähtisin niistä sähköpostilla kyselemään, ellei paikallisia kontakteja ole.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: katjab - 14.12.2009, 20:36:27
Tuli mieleen, että uuden vuoden päivänä sitten on ollut vaikeuksia löytää yhtään mitään paikkaa, mikä olisi edes auki, että heräämisen kanssa ei ole kiire  ;D
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: matkamies31 - 21.12.2009, 13:24:24
Paljonkohan Eremitaasiin maksaa lippu paikan päällä?
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Bird - 29.12.2009, 18:51:35
Tuli mieleen, että uuden vuoden päivänä sitten on ollut vaikeuksia löytää yhtään mitään paikkaa, mikä olisi edes auki, että heräämisen kanssa ei ole kiire

Illalla vasta aukeavat useimmat ravintolatkin eli vähän niin kuin Suomessa joulupäivänä?

Entä mites tuo 2. tammikuuta mahtaa sitten toimia? Earth Calendar (http://www.earthcalendar.net/_php/CountrySearch.php) kertoo, että Venäjällä on silloin "2nd New Year's Day Holiday". Mahtaako tällaisena toisena uudenvuodenpäivänä olla myös suurin osa paikoista vielä kiinni vai vastaako se nyt lauantaille osuessaan käytännössä jo aika tavallista lauantaita?
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: katjab - 29.12.2009, 19:39:51
Tuli mieleen, että uuden vuoden päivänä sitten on ollut vaikeuksia löytää yhtään mitään paikkaa, mikä olisi edes auki, että heräämisen kanssa ei ole kiire

Illalla vasta aukeavat useimmat ravintolatkin eli vähän niin kuin Suomessa joulupäivänä?

Entä mites tuo 2. tammikuuta mahtaa sitten toimia? Earth Calendar (http://www.earthcalendar.net/_php/CountrySearch.php) kertoo, että Venäjällä on silloin "2nd New Year's Day Holiday". Mahtaako tällaisena toisena uudenvuodenpäivänä olla myös suurin osa paikoista vielä kiinni vai vastaako se nyt lauantaille osuessaan käytännössä jo aika tavallista lauantaita?

Muistelisin muutama vuosi sitten, että oli ihan kaupat auki ja jossain torillakin käytiin... Täytyypä lauantaina katella  ;)
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: LarCorps - 29.12.2009, 20:14:19
Eikös siellä nämä Produkt - pikkuliikkeet ole auki miltei aina? Ainakin mitä itse muistelen, niin aika hyvin olivat auki kun itse kävin.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: m4ick - 30.12.2009, 10:20:01
Paljonkohan Eremitaasiin maksaa lippu paikan päällä?

350 ruplaa maksoin itse lipusta noin 1.5kk sitten. Tyttöystävä meni venäläisen opiskelijakorttinsa turvin ilmaiseksi...
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: katjab - 03.01.2010, 22:29:12
Eikös siellä nämä Produkt - pikkuliikkeet ole auki miltei aina? Ainakin mitä itse muistelen, niin aika hyvin olivat auki kun itse kävin.

Uuden vuoden päivänä ei paljon mitään ollut taaskaan auki. Esim. Vladimirskajan metroaseman tienoilla yksi kirjakauppa ja Coffee House 14 maissa ja sitten myöhemmin pari muutakin paikkaa. Onhan noita Produkty-kauppoja, mutta ei niitä nyt varsinaisesti kierrellä viitti ;)

Lauantaina, eli 2.1. lähdettiin jo klo 13 junaan, eli ei katseltu, onko mikään auki. Viipurissa oli kaveri ja kaikki pikkukaupat oli kuulemma kiinni.

Lunta oli ja paljon, samoin palatsiaukiolla sakkia uutta vuotta vaihtamassa. Linkin takana muutama kuva, tosin kuvaaja ei oikein näytä olleen iskussa ;)

http://www.flickr.com/photos/katjafin/sets/72157623002617781/detail/

Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Jouni - 04.01.2010, 00:43:45
350 ruplaa maksoin itse lipusta noin 1.5kk sitten. Tyttöystävä meni venäläisen opiskelijakorttinsa turvin ilmaiseksi...
Suomalaisellakin opiskelijakortilla on ainakin aikaisemmin päässyt ilmaiseksi, aivan tuoreita havaintoja minulla ei ole.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Park - 04.01.2010, 00:45:20
350 ruplaa maksoin itse lipusta noin 1.5kk sitten. Tyttöystävä meni venäläisen opiskelijakorttinsa turvin ilmaiseksi...
Suomalaisellakin opiskelijakortilla on ainakin aikaisemmin päässyt ilmaiseksi, aivan tuoreita havaintoja minulla ei ole.

Ei päässyt ainakaan viime Helmikuussa, menin MGU:n opiskelijakortilla kun ekana suomalaista tarjosin ja ei kelvannut..
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: eppulii - 05.01.2010, 15:23:23
Nyt on sit koettu uusi vuosi Pietarissa. Suurimmaksi osaksi oltiin ihan vain kotibileissä mutta joskus yhden-kahden maissa poikettiin baariin, jossa ei kyllä ollut porukkaa paljon ketään. Hinnat oli Suomen tasolla.

Ja Eremitaasiin päästiin kyllä ihan suomalaisella opiskelijakortilla ilmaiseksi. Kyltissäkin luki, että ilmaiseksi pääsee kaikki opiskelijat kansalaisuudesta riippumatta.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: alice in wonderland - 05.01.2010, 22:30:02
350 ruplaa maksoin itse lipusta noin 1.5kk sitten. Tyttöystävä meni venäläisen opiskelijakorttinsa turvin ilmaiseksi...
Suomalaisellakin opiskelijakortilla on ainakin aikaisemmin päässyt ilmaiseksi, aivan tuoreita havaintoja minulla ei ole.

Ei päässyt ainakaan viime Helmikuussa, menin MGU:n opiskelijakortilla kun ekana suomalaista tarjosin ja ei kelvannut..

Riippuu varmaan myyjästäkin (ehkä). Mun mielestä hinnastossa ei lue erikseen että se opiskelijalippu koskisi vain venäläisiä/venäläisessä opinahjossa opiskelevia, mutta voi hyvin olla että se on rajoitettu venäläisille. Monissa paikoissa näin ainakin on. Toinen vaihtoehto on, jos puhuu sujuvasti venäjää, ostaa venäläisten lippu, 100 ruplaa. Päästiin kertaalleen sisään kokoonpanolla opiskelija+koululainen+aikuinen hintaan 100 ruplaa (vanhalla kurssilla = 3e  ;D), kun ei puhuttu suomea kassaneidille  ;)

EDIT: no siinähän se just lukikin ylempänä :)
Otsikko: Ravintola suosituksia Pietariin!
Kirjoitti: Kattis* - 05.03.2010, 21:32:15
Hei
Kuun lopulla menossa pietariin, ja tiedustelisin suosituksia hyvistä ravintoloista, jotka sopivat opiskelijabudjettiin?

Viesti ja siihen tullut vastaus yhdistetty vanhaan ketjuun. -Milma
Otsikko: Vs: Ravintola suosituksia Pietariin!
Kirjoitti: Browneyedmunster - 06.03.2010, 02:28:03
Nimeä en muista, edes katua en muista ja "keskustassa" on määritteenä niin laaja, että siitä ei ole hyötyä, mutta kesällä Pietarissa syötiin kaverin kanssa järkyttävän hyvä, järkyttävän iso ateria jollakin kuudella eurolla. Hintaan sisältyi alkuruoat, pääruoka, jälkiruokablini (joka oli taivaallinen!) ja ruokajuomat.
Tarjonta oli aika perinteistä venäläistä ruokaa, paikka oli vielä yöllä auki ja aluksi vaikutti vähän epäilyttävältä, mutta kokeilu kannatti: loistava ruokailukokemus!
Eli kannattaa uskaltaa kokeilla! Yleisesti ottaen Pietarissa on kyllä mahdollista löytää ihan halpoja ja hyviä ruokamestoja, jos osaa hakeutua paikallisten ruokailupaikkoihin.

Viestin sisältö tosin täysin turhaa kysymyksesi kannalta, mutta oli pakko saada muistella tota ateriaa, se oli HYVÄ!  :D
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: kims1500 - 06.03.2010, 17:31:46
Oisko saattanut olla Teremok? Edullinen venalainen ketjuravintola joita ympari Pietaria.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Browneyedmunster - 07.03.2010, 00:21:49
Oisko saattanut olla Teremok? Edullinen venalainen ketjuravintola joita ympari Pietaria.

Ei. Teremokhan on enemmän sellainen pikaruokala. Tää oli ihan kunnon ravintola-ravintola. Koitan selvittää sen nimeä vielä.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Kapris - 28.04.2010, 23:06:30
Pitäisi päättää, viettääkö tuleva juhannus ulkkisvieraan kanssa Helsingin seudulla vai Pietarissa. Itselle suomalainen juhannus on viime vuosina tarkoittanut pakenemista maan rajojen ulkopuolelle, mutta vieraalle se varmasti olisi uniikki kokemus.

Vieraalla itsellään kuitenkin on tietoa, että jussina olisi myös Pietarissa jotakin ainutlaatuista, joten hänelle on ihan sama, kummassako ollaan. Niin että. Onko Pallontallaajien tietojen perusteella Pietarissa juhannuksena jotakin, minkä takia kannattaisi jättää näkemättä Helsingin kaupunkijuhannus?
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Jouni - 29.04.2010, 21:55:57
Vieraalla itsellään kuitenkin on tietoa, että jussina olisi myös Pietarissa jotakin ainutlaatuista, joten hänelle on ihan sama, kummassako ollaan. Niin että. Onko Pallontallaajien tietojen perusteella Pietarissa juhannuksena jotakin, minkä takia kannattaisi jättää näkemättä Helsingin kaupunkijuhannus?
Juhannus ei ole Venäjällä mikään kovin iso juttu. Pietari tyhjenee jokaisena kesäviikonloppuna melkein samoin kuin Helsinki juhannuksena. Voihan olla, että Pietarissa on joku musiikkitapahtuma tms., mutta juhannus ei kyllä kaupungissa itsessään tarkoita mitään erityistä.

Jos haluatte tutustua Pietarin kaupunkiin omalla autolla, se onnistuu mukavasti kesälauantaisin, jolloin kaupunki on lähes tyhjä. ;)

Virossa ja Latviassahan juhannus on yhtä iso juhla kuin Suomessa.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Kapris - 02.05.2010, 10:22:05
Juhannus ei ole Venäjällä mikään kovin iso juttu. Pietari tyhjenee jokaisena kesäviikonloppuna melkein samoin kuin Helsinki juhannuksena. Voihan olla, että Pietarissa on joku musiikkitapahtuma tms., mutta juhannus ei kyllä kaupungissa itsessään tarkoita mitään erityistä.
Ok, kiitos!
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: hasta_la_vista - 17.06.2010, 17:59:22
Moro,

Onko kukaan teistä ollut omalla autolla Pietarissa? Millaisia kokemuksia?

Ollaan pohdittu että lähdettäisiin Pietariin juhannuksen aikoihin/ heinäkuun alkupuolella vkonlopuksi. Alkuperäinen suunnitelma oli lähteä autolla Helsingistä, mutta venäläinen kaveri totesi, että liikenne on yleisesti ottaen niin mielipuolista, että hän ei itse lähtisi koskaan Pietariin ajelemaan.

Tämän kommentin valossa tuntuu melkein helpommalta ajatus siitä, että hyppäisi tollaseen 10-30 e dösään ja paikan päällä liikkuisi julkisilla ja jalan. Tarkoitus olisi kuitenkin rentoutua eikä repiä hermojaan liikenteen joukossa. Jos Pietari kuitenkin on tyhjillään kesälauantaisin, niin silloin ei omakaan auto olisi poissuljettu vaihtoehto.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: eppulii - 17.06.2010, 21:31:34
Oltiin vuodenvaihteessa Pietarissa omalla autolla ja täytyy sanoa että en itse olisi koskaan suostunut ajamaan siinä liikenteessä. Kaverilla oli onneksi paljon kokemusta ja osasi sielläkin ajella. Miliisit oli kuitenkin jostain syystä perässä vähän väliä.

Mutta jos on totta että kaupunki tyhjenee kesäviikonloppuisin, niin kaipa se on ihan ok mennä sinne autolla. Ja kelitkin tietty on paremmat kuin keskellä talvea, niin ei tartte pelätä hengenlähtöä koko aikaa :) 
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Jouni - 17.06.2010, 23:01:29
Kesälauantai on todellakin aivan rento päivä Pietarin liikenteessä, autoja on todella vähän arkipäivään verrattuna. Pietarissa ja Venäjällä yleensäkin täytyy olla liikenteessä aivan eri tavalla hereillä kuin Suomessa. Tyhjä tila otetaan heti käyttöön ja liikenteen rytmi on melkoisen hektinen. Mistä suunnasta tahansa voi yhtäkkiä ilmestyä auto, jota ei edellisellä vilkaisulla vielä näkynyt. Oman lisänsä soppaan tuovat hurjatkin ylinopeudet vähänkin suuremmilla väylillä. Olen itse ajanut Pietarissa jonkin verran, enkä pidä sitä minään mahdottomana suorituksena, kunhan välttelee pahimpia ruuhkia. Esimerkiksi lomakauden ulkopuolella arkipäivänä klo 18-19 ei kannata nenäänsä työntää Pietarin keskustaan autolla.

Teoreettisesti kesäviikonloppu Pietarissa ei pitäisi olla mikään ongelma omalla autolla. Perjantaina suuret massat suuntaavat maaseudulle heti, kun töistä pääsevät. Lauantain ne pysyvät poissa ja alkavat sitten palailla kaupunkiin sunnuntaina. Mutta Suomen suunnasta tullessa ruuhka on molempiin suuntiin eri suuntaan. ;)

Tietysti jos kaupunkia ei tunne, eikä kyrillisten opastekylttien lukeminen suju, liikkuminen on ajoittain hiukan haasteellista. Lauantai on kuitenkin hyvä päivä eksyä Pietarissa. :)
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: hasta_la_vista - 21.06.2010, 15:36:46
Kiitos vastauksista! :) Harkitaan vielä vaihtoehtoja, katotaan mihin päädytään!
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: matkamies31 - 22.06.2010, 13:24:50
Menossa laivalla torstaina pietariin, kantsiiko raha vaihtaa jo suomessa?
Laivalla varmaan tosi surkee kurssi!
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Jouni - 30.06.2010, 23:58:48
Menossa laivalla torstaina pietariin, kantsiiko raha vaihtaa jo suomessa?
Laivalla varmaan tosi surkee kurssi!
Suomesta ei kannata vaihtaa kuin max 20 €, kurssi ei ole juuri sen parempi. Paikan päällä saa käytännössä mistä tahansa parempia kursseja, ei nyt ehkä hotellien auloista kuitenkaan.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Execution - 28.07.2010, 09:58:59
Olisi perjantaina taas lähtö edessä. Mitä luulet, ehtiikö Repinin pysähtyessä Viipuriin käydä vaihtamassa rahaa tuossa Vyborg-pankissa?
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Jouni - 28.07.2010, 15:50:28
Olisi perjantaina taas lähtö edessä. Mitä luulet, ehtiikö Repinin pysähtyessä Viipuriin käydä vaihtamassa rahaa tuossa Vyborg-pankissa?
Olen ehtinyt käydä, mutta en joka kerralla. Riippuu siitä, koska passit jaetaan takaisin. Ennen sitä ei voi poistua. Nykyisinhän Repinillä ja Sibeliuksella on puoli tuntia pysähdysaikaa entisen 20 minuutin sijaan, koska 20 minuuttia ei etenkään sesonkipäivinä riittänyt. Jos passit tulevat takaisin esim. 15 minuuttia ennen lähtöaikaa, ehtii vielä hyvin, mutta 10 minuuttia alkaa olla jo vähän tiukalla. Vaihtopisteelle ei sinänsä ole pitkä matka, laiturilta ovesta sisään asemalle ja portaat alas. Siellä on ollut lappu, että junamatkustajat ovat etusijalla, mutta asiasta täytyy varmaankin keskustella muiden jonottajien kanssa venäjäksi. ;) Ei siellä yleensä jonoa edes ole ollut.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Execution - 28.07.2010, 18:07:39
Kiitti!

Pitää kokeilla jos ehtisi. Onhan Pietarissakin mahdollista vaihtaa rahaa perille päästyä mutta vähemmällä vaivalla selviäisi kun ei tarvitsisi lähteä etsimään 24h rahanvaihtokojua.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Jouni - 29.07.2010, 13:27:43
Pitää kokeilla jos ehtisi. Onhan Pietarissakin mahdollista vaihtaa rahaa perille päästyä mutta vähemmällä vaivalla selviäisi kun ei tarvitsisi lähteä etsimään 24h rahanvaihtokojua.
Pietarissa kestosuosikkini sijaitsee Vladimirskajan metroaseman uloskäyntiä vastapäätä. Kurssit perusvarmat, mutta kuitenkin hiukan huonommat yleensä kuin Vyborg-Bankilla. Vaihtopalkkio on 25 ruplaa, kun Vyborg-Bank ottaa 10.

Onhan noita tietysti ympäri kaupunkia. Nevskilläkin paikoitellen lähes vieri vieressä, mutta kursseja kannattaa vertailla. Yleinen kikkahan on mainostaa suurin kirjaimin hyvää kurssia ja aivan pienellä vieressä kerrotaan, että alkaen 500 eurosta/dollarista. Sisällä paljastuu, että 50 €:lle kurssi on jotain muuta. Joissakin paikoissa on jopa kurssi neuvoteltavissa suuremmille summille. Siitäkin kerrotaan vain venäjäksi ja melko pienellä.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Jouni - 09.08.2010, 10:02:21
Perjantaina 6.8. Vyborg-Bankin aseman alakerran toimipiste oli suljettuna, mutta aseman laituritasossa, lähes suoraan sisääntulo-oven takana palveli Trans-Kredit-Bank, josta sai ruplia kurssiin 39,05 (1 €). Erillistä vaihtopalkkiota ei peritty. Jossain kaupungilla näin kurssin 39,20, mutta siinä pankissa luultavasti oli vaihtopalkkio.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Sponge - 13.08.2010, 23:17:55
Moro! oon pietarissa talhetkel ja on vaha tylsaa, frendilla on haat maanantaina ja normaalisti hengailen sen kanssa, mut silla on kaikkea saatoa ennen maanantaita joten on vaha orpo olo. Jos pietaris sattuu olee jotain kivoja 90+ syntyneita tytt'o'j'a' niin ois kiva pyorii tuolla jonkunkanssa eika yksin. Niin osaan siis suomee ja venajaa et en oo ihan eksyksissa taalla. Laittakaa viestii jos on jotaa jegii tana viikonloppuna paikalla. niin ja olen 21, ihan hyva tyypppi tai nain oon ainaki kuullu joten toivottavast loytyy joku ni saa juttuseura tan hullun kaupungin keskelle. tai sit voitte tekstaa tai soittaa pripeidii jonka numero on +79523581251
Votkaa juodessa ja deitti ilmotuksii postaillessa :D
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: vanilla - 14.08.2010, 10:20:07
Moro,

Onko kukaan teistä ollut omalla autolla Pietarissa? Millaisia kokemuksia?

Ollaan pohdittu että lähdettäisiin Pietariin juhannuksen aikoihin/ heinäkuun alkupuolella vkonlopuksi. Alkuperäinen suunnitelma oli lähteä autolla Helsingistä, mutta venäläinen kaveri totesi, että liikenne on yleisesti ottaen niin mielipuolista, että hän ei itse lähtisi koskaan Pietariin ajelemaan.

Tämän kommentin valossa tuntuu melkein helpommalta ajatus siitä, että hyppäisi tollaseen 10-30 e dösään ja paikan päällä liikkuisi julkisilla ja jalan. Tarkoitus olisi kuitenkin rentoutua eikä repiä hermojaan liikenteen joukossa. Jos Pietari kuitenkin on tyhjillään kesälauantaisin, niin silloin ei omakaan auto olisi poissuljettu vaihtoehto.

Mun mielestä siellä kyllä pelaa julkinen liikenne niin hyvin, etten lähtisi autolla sekoilemaan. Ja bussimatka sinne hoituu myös näppärästi, matkahuollon kautta pääsee kolmella päivittäisellä bussilla Helsingistä (muualtakin Suomesta, ainakin Lappeenrannasta, Tampereelta, Kuopiosta, Turusta ja Jyväskylästä kulkee suoria busseja), ja sitten on vielä venäläiset bussit.

Liikenteestä sen verran, että itse sain kokea venäläisen kuolemaapelkäämättömyyden skootterin kyydissä. Kerran törmättiin melkein bussiin, ja yksi auto meinas ajaa yli... mutta hengissä selvittiin. Toiste en ehkä lähtis.  ::)
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Sponge - 09.09.2010, 05:32:36
Joo Aikamoinen reissu tuli heitettyy, en tiiä kannattaako sinne omalla autolla lähtä sekoilemaan, varsinkaa jos ei oo kokemusta esim. auton kyydissä olemisesta ko. maassa. :DD Itse oon omistan kortin 3 vuotta ja ajoin ekaa kertaa maassa paikallisel Ladal jossa oli penkki puoliks irti ja ilmeisest reikä pohjassa jota en onneks löytäny, mut ihan hyvin meni vaikka ei lukkojarrut nyt kovin hyvin tominukkaan. :D

Junal kannattaa mennä jos haluu päästä helposti, joku 50e suunta Kouvolast  Finlandskii vokzalille tai sitte busseil, niissä on aina vissii suht ahast ja tunkkast mut ne on just sen parikymppii. Tai sitte paikallisilt autokuskeilta saa kyytejä aika edullisesti, varsinkii porukoille, ne on viel senverta mukavia tyyppei et palvelu toimii pihalt pihalle periaatteel ja siin näkee tän paikallisen tullimeininginkii, ja vähä katukuvaa ehkä jos sellainen kiinnostaa.

Tulin ite minibussil jossa oli ilmastointi vaikkei onneks sinä hetken ihan tappokuuma ollukkaa, ja ois päässy ihan helsinkii astikkii et sillee hyvä.

Ite täs mietin et ois siisti lähte aasiaa venäjän kautta pietarist moskovaa sielt jonnekki mongolian holleille junalla ja sit intian kautta mongolia ja kaikkee, mut taitaa päästä näin enshätää lentokoneel suoraa halvemmalla :pfff
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Edmundo - 10.09.2010, 11:43:14
^^ Aika raskasta lukea tuollaista puhekielistä tekstiä.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Execution - 10.09.2010, 13:01:46
Jatkossa vinkkinä matkaajille että kannattaa koettaa hankkia hyväkuntoisia seteleitä vaihdettavaksi. Kaikki rahanvaihtopaikat eivät huolineet omaa hieman revennyttä seteliäni ja lopulta kun sain sen vaihdettua, kurssi oli huonompi kuin hyväkuntoisella rahalla.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Jouni - 10.09.2010, 13:15:43
Jatkossa vinkkinä matkaajille että kannattaa koettaa hankkia hyväkuntoisia seteleitä vaihdettavaksi. Kaikki rahanvaihtopaikat eivät huolineet omaa hieman revennyttä seteliäni ja lopulta kun sain sen vaihdettua, kurssi oli huonompi kuin hyväkuntoisella rahalla.
Näin lienee muuallakin kuin Venäjällä. Ongelma on nykyään se, että pankkiautomaateista saattaa Suomessa saada melko heikkokuntoisiakin 50 €:n seteleitä. Eipä nyt varsinaisesti himota nostaa lisää rahaa vain sen takia, että mahdollisesti saisi joukossa muutaman hyväkuntoisenkin setelin.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Edmundo - 10.09.2010, 23:45:41
Myös "vanhat" hieman eriväriset eurosetelit vaihdetaan huonommalla kurssilla (Näin ne ainakin selittivät, itsehän en ole koskaan moista värimuutosta pannut merkille).
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Sponge - 15.09.2010, 21:13:46
^^ Aika raskasta lukea tuollaista puhekielistä tekstiä.

Otan osaa, oks Euroja olemas muka erillaisii :o
Ite oon kyl aina saanu ihan kaikellaisist seteleist sen mitä seinäs lukee vaihtokurssina olevan.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: phanatic - 16.09.2010, 11:23:51
Foorumin säännöt (http://www.pallontallaajat.net/pt2/keskustelu/index.php?topic=9769.0)

5 § Pyri kirjoittamaan mahdollisimman hyvää suomen kieltä kielioppisääntöjen mukaan. Täydellisyyttä emme vaadi, mutta muista välimerkit, isot alkukirjaimet ja kappalejaot.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: karti - 30.09.2010, 18:23:20
En pysty nyt lukemaan koko threadia eli anteeksi jos tämmöinen kysymys on jo tullut.

Siis, tarkoitus olisi lähteä talvella katsastamaan Pietari kaverin kanssa. Mua kuitenkin askarruttaa tää viisumiasia. Mistä mä saan viisumin? Onko kellään suosituksia mistä viisumi nimenomaan kannattaa hankkia? Oon ymmärtäny et turistilla pitäs olla Venäjälle mentäessä joku majoitus (hotelli/hostelli) varattuna missä rekisteröinti sit tehtäisiin. Tarkoitus olis siis asua kaverin venäläisen sukulaisen nurkissa se muutama päivä. Kuka tai mikä siis hoitaa mun viisumin rekisteröinnin? Vai tarviinko mä jonkun ihme kutsun?  ???Olis kiva viipyä joku 4-7 vuorokautta.

Oon kyl ymmärtänyt että viisumia ei tarvitse rekisteröidä alle kolmen päivän reissuilla ja että viikonloppuja ei ilmeisesti lasketa tähän kolmeen vuorokauteen.

Anteeksi epäselvä teksti. Tää viisumiasia on varmaan oikeesti tosi selkee mut mul ei nyt vaan sytytä  ;D
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Plantago - 30.09.2010, 22:09:40
Kertokaapa hyviä nettilinkkejä Pietarin tapahtuma sivuille? Mä en tahdo löytää hyviä sivustoja laisinkaan. Ja mitäs kansantoreja tiedätte?
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Jouni - 01.10.2010, 12:31:20
Tässä muutama sivu:

http://www.peterout.ru/
http://www.afisha.ru/spb/
http://www.sptimes.ru/

Tarkoitatko siis pääasiassa ruokaa myyviä toreja vai kaikkea mahdollista maan ja taivaan väliltä myyviä toreja? Yksi suosittu ruokatori keskustassa löytyy Vladimirskajan metroaseman vierestä, olikohan nimi nyt Kuznetshny Rynok?

Apraksin Dvorilla myydään kaikkea maan ja taivaan väliltä, mutta venäläiset tutut aina kauhistelevat, kun sanoo käyneensä siellä. Ilmeisesti siellä on peruspietarilaisen mielestä suuri riski päätyä eroon omaisuudestaan. ;)
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Edmundo - 01.10.2010, 22:08:04
En pysty nyt lukemaan koko threadia eli anteeksi jos tämmöinen kysymys on jo tullut.

Siis, tarkoitus olisi lähteä talvella katsastamaan Pietari kaverin kanssa. Mua kuitenkin askarruttaa tää viisumiasia. Mistä mä saan viisumin? Onko kellään suosituksia mistä viisumi nimenomaan kannattaa hankkia? Oon ymmärtäny et turistilla pitäs olla Venäjälle mentäessä joku majoitus (hotelli/hostelli) varattuna missä rekisteröinti sit tehtäisiin. Tarkoitus olis siis asua kaverin venäläisen sukulaisen nurkissa se muutama päivä. Kuka tai mikä siis hoitaa mun viisumin rekisteröinnin? Vai tarviinko mä jonkun ihme kutsun?  ???Olis kiva viipyä joku 4-7 vuorokautta.

Oon kyl ymmärtänyt että viisumia ei tarvitse rekisteröidä alle kolmen päivän reissuilla ja että viikonloppuja ei ilmeisesti lasketa tähän kolmeen vuorokauteen.

Anteeksi epäselvä teksti. Tää viisumiasia on varmaan oikeesti tosi selkee mut mul ei nyt vaan sytytä  ;D

Matkatoimiston kautta hoituu viisumi kutsuineen. Kaikki matkatoimistot eivät ota hommaa hoitaakseen, jos ei samalla varaa majoitusta, joten kannattaa asiasta kysellä ennen kuin pistää rattaat liikkeelle. Kun on asian saanut hoidettua (eli passi jätetty matkatoimistoon) niin homma hoituu omalla painollaan, eikä siitä tarvitse stressata.

Rekisteröityminen sen sijaan on harvinaisen vittumainen homma, jos ei hotellissa majoitu. Hotelli-/hostellimajoitus ei siis ole pakollinen homma, vaan kaverilla tai sukulaisella voi kyllä majoittua, mutta rekisteröinti muuttuu silloin byrokratiahelvetiksi. Ensinnäkin kaikista papereista pitää olla valokopiot, niin omista kuin rekisteröijänkin (tapauksessasi sukulaisesi) lapuista. Toisekseen koko homma menee näin: menet postitoimistoon ja pyydät rekisteröintipapereita. Nämä täytettyäsi menet pankkiin ja maksat rekisteröintimaksun (2 ruplaa per päivä) ja saat lopullisen rekisteröintipaperin. Tämän paperin kanssa menet takaisin postiin ja postitat sen yhdessä edellämainittujen papereiden kanssa postissa seinällä olevaan rekisteröintiosoitteeseen. Koko homma on todella turhauttava prosessi.

Näin siis ainakin omalla kohdallani. Jos joku tietää jonkun oikotien onneen (muun kuin hotellissa rekisteröinti), niin ottaisin mielelläni itsekin vastaan, tällä kertaa mielellään vuosiviisumia koskien tosin.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: PetRuska12 - 06.10.2010, 15:02:32
Itse kävin Pietarissa syksyllä 2009. Vietin siellä viikon ja voih mikä kaupunki. Niin paljon nähtävää. Aivan totta, mitä luin jo edellisistä viesteistä, että ruplat kannattaa vaihtaa paikan päällä koska kurssit Suomessa ja junassa huonoja. Yövyin hotelli Moskovassa. Hyvin siisti, hyvä aamupala, hyvä sijainti. Ei mitään valittamista!

Eremitage museoon on päästävä uudestaan, koska ehdin nähdä niin vähän. Ja se yö elämä..kaupunki on niin kaunis iltaisin, vaikka itse olin siellä marraskuun puolella niin ei voi muuta sanoa kun VAU! Ravintoloissa ruoka on edullisempaa, mutta huomaa että myös annoskoot ovat pienempiä. Hieman säät oli vilpoisia, mutta ei sitä niin jaksanut miettiä.

Pietarin metrot ovat niin erikoisia, koska sinne meno kestää hetken. Metro on tehty niin syvälle maanalle. Suomalaisena asiakaspalvelu taso ei ollut Suomen luokkaa, mutta yhdessä kenkäkaupassa oltiin hyvin ystävällisiä ja avuliaita.

Ei voi muuta sanoa, kun että takaisin on päästävä joku päivä! Uskomaton paikka!!
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: kirjastotäti - 12.12.2010, 10:02:15
Käytiin Pietarissa muutama viikko sitten lyhyellä varoitusajalla. Toisen matkan peruunnuttua varattiin reissu Neva toursilta maanantaina ja lähtö oli jo saman viikon perjantaina aamuyöstä. Kauheasti ei siis jäänyt aikaa reissun suunnittelemiseen.

Moskvassa mekin yövyttiin, kuten reissun hintaan kuului. Itse en oikein lämmennyt hotellille, toista kertaa en sinne menisi. Huoneet olivat toki siistejä, ja aamupalakin ihan hyvä, mutta todella persoonaton laitos.

Mutta itse kaupunki oli aivan huikaiseva, nimen omaan siis Pietarin keskusta. Miten missään voi olla niin kurinalaisesti rakennettuja, valtaisia rakennuksia vieri vieressä? Talvi ei ehkä ole miellyttävin vuodenaika kaupungilla samoiluun, mutta toisaalta siinä oli jotakin perivenäläistä. Pietari on mielestäni aika talvinen kaupunki. :)

Eremitaasi oli käsittämätön, sinne olisi tosiaan päästävä uudestaan. Tälläkertaa kiersimme museon kohokohdat, seuraavalla kerralla pitäisi keskittyä johonkin tiettyyn aiheeseen. Kävimme myös Mariinskyssä katsomassa baletin, se oli ehdottomasti yksi reissun parhaista paloista. Vanhassa teatterissa oli ihana tunnelma ja paikkamme ylimmällä parvella olivat hintaansa (n.22e)verrattuna erinomaiset. Toki penkit olivat kovat ja olimme kaukana lavasta, mutta narikasta sai vuokrata kiikareita. :)

Kävimme myös todella mielenkiintoisessa ravintolassa  "the house of actors" eli Дом актёра. Ravintola toimii vanhassa palatsissa, ja itse ravintolaan päästäkseen piti kulkea ensin puolen palatsin läpi. Ruoka oli todella hyvää ja melko edullistakin. Jos poikkeaa paikkaan, niin venäjän osaaja tai sanakirja on hyvä olla mukana, sillä edes menua ei saanut eglanniksi. Ravintolan osoite oli muistaakseni Nevsky Prospekt 86.
Kannattaa maistaa myös venäläisiä munkkeja, me kävimme täällä: http://www.ipetersburg.ru/guide/where-to-eat/fastfood/donuts-konushennaya/ Yksi munkki maksoi 10 ruplaa, ja olivat todella hyviä.

Niin vähän ehti näkemään, että uudestaan olisi päästävä. :)
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: keiku - 23.03.2011, 16:49:22
Tarkoitus olisi tuossa pääsiäisenä käydä tekemässä debyyttireissu Pietariin, mutta ilmeisen täyttä tuntuisi olevan hostelleissa, joten kaikenlaisia yöpymis-vinkkejä otetaan vastaan (Hostelworld tosiaan näyttää että vain yhdessä paikassa olisi tilaa koko reissun ajaksi). Muutama asuntohotelli on jo tarkkailussa, varsinkin tuollaiset vaihtoehdot keskustassa kiinnostaisivat erityisesti. Rohkeneeko tuonne lähteä ilman majoitusta?

Myös viisumin hakemiseen voisi antaa vinkkejä. Mistä tuon viisumin saisi kätevästi Helsiningistä? Onko näin pääsiäisen alla syytä olettaa että viisumi pyörii byrokratian rattaiss normaalia pidempään? Ja kuinka kauan etukäteen tuota olisi syytä hakea? Riittääkö 20 päivää ennen reissua?

Ihmeellisen hiljaista on Pietari keskustelu ollut, vaikka mahdollisuudet lähestyä tätä pohjoisen miljoonakaupunkia ovat nyt paremmat kuin koskaan...
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Jouni - 24.03.2011, 00:46:03
Onko näin pääsiäisen alla syytä olettaa että viisumi pyörii byrokratian rattaiss normaalia pidempään? Ja kuinka kauan etukäteen tuota olisi syytä hakea? Riittääkö 20 päivää ennen reissua?
Helsingistä ei nyt kyllä ole tuoreita kokemuksia, mutta viikossa se täällä Lappeenrannassa tulee ja viikossa olen sen Helsingissäkin joitakin vuosia sitten saanut. Tuntuisi, että kaksi viikkoa riittäisi hyvin. Jos mikään ei estä jättämästä hakemusta reilusti etukäteen, miksi toisaalta viivytellä asian kanssa tarkoituksella? Hakemuksessa annetaan päivät, millä välillä viisumin halutaan olevan voimassa. Kertaviisumi kannattaa ottaa vaikkapa yhden päivän ohi suunnitellun paluupäivän, niin ei tule paniikkia ehtiä rajalle, jos jokin meneekin vikaan.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: altteri - 24.03.2011, 11:55:48
Helsingistä ei nyt kyllä ole tuoreita kokemuksia, mutta viikossa se täällä Lappeenrannassa tulee ja viikossa olen sen Helsingissäkin joitakin vuosia sitten saanut. Tuntuisi, että kaksi viikkoa riittäisi hyvin. Jos mikään ei estä jättämästä hakemusta reilusti etukäteen, miksi toisaalta viivytellä asian kanssa tarkoituksella? Hakemuksessa annetaan päivät, millä välillä viisumin halutaan olevan voimassa. Kertaviisumi kannattaa ottaa vaikkapa yhden päivän ohi suunnitellun paluupäivän, niin ei tule paniikkia ehtiä rajalle, jos jokin meneekin vikaan.

Viime kesänä sai ainakin vielä viikossa. Ja henkilökohtaisesti olen aina ottanut viisumin maksimiajaksi, eli 30 päiväksi, kun ei siinä mitään aikaveloitusta ole. Tämä jättää pelivaraa suuntaan jos toiseen, koska siinä maassa ei ikinä tiedä miten hommat kehkeytyy.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: keiku - 05.04.2011, 08:34:00
Kiitokset näistä tiedoista, asiat näiltä osin jo kunnossa ja asumisetkin hoidettu, mutta itse kyyti on vielä vähän auki. Helsingistä lähdetään, mutta millä. Junat on toki jo täynnä, mutta mites nämä Kampista lähtevät venäläiset taksit? Onko syytä olettaa ettei 21. päivä enää siinä 16.00 aikaan näitä takseja päivystä siinä Tennarin kulmilla?

EDIT: Nyt on sitten matkatkin hoidettu, mutta kysymykseksi nousee Tolstoi-junan päätepysäkki Pietarissa, eli Laatokan asema. Juna tosiaan saapuu tuonne asemalle 1.20 yöllä ja siitä pitäisi vielä päästä osoitteseen: 5 Kazanskaya st. Saint-Petersburg, Russia, eli Cuba Hostelliin. Miten tuonne on mahdollista tuohon aikaan päästä ja mitähän siitä joutuu maksamaan?

Metro ei varmaan enää tuohon aikaan kulje? Entä mites nuo nostosillat? Jostain bongasin näiden nousevan 1.30 aikoihin, joka tarkoittaisi ilmeisesti vain yhtä tietä pitkin pääsyä tuonne keskustaan (jokin "kehätie"?). Minkälaisen lenkin sitä joutuu tuolta Laatokan asemalta heittämään?
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Execution - 06.04.2011, 13:20:03
Osaisiko joku kertoa, vastauksen kenties hieman haastavaan kysymykseen: vaihtuvatko Tanskan kruunut Pietarissa helposti rupliksi? Asun Tanskassa ja voisin toki koettaa vaihtaa rahat jo täälläkin mutta kuten tästä ketjusta käy ilmi, kurssi on todennäköisesti parempi Venäjällä.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: budjettimatkaaja - 04.07.2011, 02:19:24

Rekisteröityminen sen sijaan on harvinaisen vittumainen homma, jos ei hotellissa majoitu. Hotelli-/hostellimajoitus ei siis ole pakollinen homma, vaan kaverilla tai sukulaisella voi kyllä majoittua, mutta rekisteröinti muuttuu silloin byrokratiahelvetiksi. Ensinnäkin kaikista papereista pitää olla valokopiot, niin omista kuin rekisteröijänkin (tapauksessasi sukulaisesi) lapuista. Toisekseen koko homma menee näin: menet postitoimistoon ja pyydät rekisteröintipapereita. Nämä täytettyäsi menet pankkiin ja maksat rekisteröintimaksun (2 ruplaa per päivä) ja saat lopullisen rekisteröintipaperin. Tämän paperin kanssa menet takaisin postiin ja postitat sen yhdessä edellämainittujen papereiden kanssa postissa seinällä olevaan rekisteröintiosoitteeseen. Koko homma on todella turhauttava prosessi.

Näin siis ainakin omalla kohdallani. Jos joku tietää jonkun oikotien onneen (muun kuin hotellissa rekisteröinti), niin ottaisin mielelläni itsekin vastaan, tällä kertaa mielellään vuosiviisumia koskien tosin.

On olemassa oikotie onneen - rahalla toki. About 10€ joutuu köyhtymään, mutta käytännössä mitään ei tarvitse tehdä. Keskustassa ainakin on noita rekisteröintitoimistoja, onnistuu siis kaikenlaiset asiat siellä - mukaanlukien tämä.
Kaverin kanssa käytiin ja kaveri päätti varmuuden vuoksi rekisteröityä - itsekin olisin sen voinut hänelle tehdä, koska löytyy Venäjän kansalaisuus ja asumislupa Pietariin, mutta en tosiaan jaksanut tuota byrokratiahelvettiä.

Ainakin hieman Vostannya aukion jälkeen on Green Corridor (Zelonyi Korridor) vai olikohan Green Line (Zelonya Linya) niminen liike sisäpihalla joka homman hoitaa. Passi tai kopio (laskuttavat 10 ruplaa kopion ottamisesta), maahantulokortti ja that's it. Parissa päivässä tuleekin soitto, että homma valmis, about sen 10€, eli reilun 400 ruplaa ottavat.

Jos ei paikkaa löydy niin siitä vaan mainostädeiltä/sediltä kyselemään, vievät perille asti tai sitten toisen mainostajan luokse joka opastaa perille. Niin ja kyseisiä putiikkeja on kyllä pidemmällä Nevskillä enemmänkin, mutta suurinpiirtein saman verran ottavat rahaa.

Sinälläänhän homma on harmaata aluetta, mikäli ilmoitat meneväsi osoitteeseen X maahantulokortissa ja oletkin rekisteröitynyt osoitteeseen Y. Toisaalta harvemmin virkailijat koko rekisteröintiä tarkistavat.

Nykyäänhän (27.3.2011) alkaen rekisteröitymättä saa olla 7 arkipäivää, joten liekkö lyhyille matkoille enää tarpeellinen vinkki.

Btw, eräs mainossetä, jolta aluks asiaa kyseltiin kertoi erään liikekaverinsa saavan järjestettyä vaikka Venäjän passin päivässä ja kovasti kertoi kuinka eräskin syyrialainen pyörittää nykyään Pietarissa ravintolaa.. Päätettiin kuitenkin olla tarttumatta tilaisuuteen ;D

Osaisiko joku kertoa, vastauksen kenties hieman haastavaan kysymykseen: vaihtuvatko Tanskan kruunut Pietarissa helposti rupliksi? Asun Tanskassa ja voisin toki koettaa vaihtaa rahat jo täälläkin mutta kuten tästä ketjusta käy ilmi, kurssi on todennäköisesti parempi Venäjällä.
Eipä niinkään haastava - vaihtuu. Niinkuin käytännössä melkein mikä valuutta tahansa, joita laillisesti voi vaihtaa.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: virtahepo - 11.07.2011, 12:01:03

 Pietarista juuri palanneena .  :P

 - Junassa kannattaa vaihtaa vain "hätäensiruplat" ja pankissa loput
    kurssi junassa n.38 ja pankissa 39,5
 -  Ruokailu ravintoloissa ei mitään halpaa,edullista kyllä paikasta riippuen.
   
     Pikaketjuissa täytetyt letut 2,5- 5€ kpl jotka nykyääntaitaa korvata blinit.
     Teremokissa oli kyllä hyvät ja tuorreet lätyt, joissakin paikoissa tehty lätty valmiix ja
     mikron kautta lautaselle. ei hyvä.

 -   Moskova hotellin sijainti suht hyvä. Johdinbussilla nro 22 ,27 pääsi "keskustaan"päin
      Nevsi prospektia pitkin.21 ruplaa/hlö/suunta
      Rahastajalle maksu.
      Metrolla tietysti hotellin alta mihin vaan...
      Taxi 400-500 ruplaa kekustassa liikkuminen.

  -   Kanaali veneilykin tuli koettua,ihan kokemisen arvonen juttu sekin.
  -   Nähtävää ja koettavaa on paljon , ei kannata alkaa ahnehtimaan liikaa muutaman
      päivän reissuun... ;)

     


 

Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Naja Russelin - 09.08.2011, 19:51:43
Kannattaa varautua, että illallinen ulkona ravintolassa venäläisen tavan mukaan saattaa kestää useita tunteja. Tarjoilu on hidasta niin kuin kuuluukin olla, ruokaa on paljon ja se on hyvää, vodkat virittävät keskustelun ja lisäävät ruokahalua.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Nalle Nallukainen - 09.08.2011, 20:29:09

  -   Kanaali veneilykin tuli koettua,ihan kokemisen arvonen juttu sekin.


Mä kaipailisin tosta kanaaliveneilystä enemmän tietoa. Mistä ne lähtee, paljonko maksaa, kauan kestää? Olis kiva käydä jollain ilta-ajelulla, missä näkis vähän iltavalaistusta tai jotain...
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: NKN - 09.08.2011, 23:17:54
^ Noita risteilyjä on monenlaisia..itse olen ollut sellaisella, jossa tarjottiin pelkkää vodkaa ja kuoharia pikkusuolaisen kera sekä seurattiin kansantanssiesitystä. Taisi kestää pari tuntia ja tunnelma oli kyllä mitä huipuin tanssijoiden hakiessa meitä turistejakin tanssimaan. Kannella ei ollut varsinaisia istumapaikkoja, mutta siellä sai käydä kuitenkin vapaasti pällistelemässä maisemia. Tuo risteily lähti Anitshkovin sillan kupeesta ja oli varattu suomalaisen matkanjärjestäjän kautta hintaan 25e. Porukat oli puolestaan vast'ikään sellaisella versiolla, jossa ei ollut tanssia, mutta kylläkin kunnon ruokailut.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Neiti Q - 10.08.2011, 15:46:13
Yksi tapa hoitaa risteily on napata vene Kesäpalatsiin Eremitaasin rannasta. Olen tehnyt niin molemmilla kerroilla, kun olen Pietarissa käynyt (2000 ja 2011), ja se sopii silloin, kun haluaa nähdä myös tuon pramean palatsin kaupungin ulkosyrjällä. Kanavissa ei tosin liikuta, paahdetaan vaan noin puolen tunnin matka Kesäpalatsin laituriin.

Toinen juttu: jos on ihan aidosti turisti, saa maksaa itsensä kipeäksi Kesäpalatsin ihastelusta. Ensin puistomaksu, sitten linnamaksu - ja toisin kuin paikallisille, moninkertaisen hinnan maksaneille turisteille ei välttämättä anneta edes opastusta.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Naja Russelin - 11.08.2011, 17:41:02
Pietarissa kannattaa ehdottomasti lähteä ihan reippaasti pyörimään pidemmällekkin kaupungin keskustan ulkopuolelle. Hinnat tippuvat ja löytyy paljon muutakin mielenkiintoista kuin vain ne perus keskustan ruokapaikat, kaupat ja nähtävyydet. Ihmiset ovat ystävällisiä ja sosiaalisia, mutta eivät välttämättä puhu hyvää englantia. Jos on liikkeellä myöhemmin illalla, näkee venäläisen illanviettokulttuurin rajattoman monipuolisuuden.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: virtahepo - 12.08.2011, 08:20:08

 Kanaaliveneilyä myytiin mm. nevskin siltojen kupeessa "näyttävästi". meillä maksoi 15€ kuohistarjoilujen kera,
 kesti reiluntunnin.
 
 Juu,ehdottomasti pääkadulta syrjemmälle jos aika antaaperix, näkee vähän sitä normielämääkin...
 
 
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Plantago - 10.10.2011, 15:18:23
Nyt löytyi uusi kiva nähtävyys Pietarista Eli: Grandmaket niminen paikka. Se on pienoismalli koko Venäjästä. Aivan uskomattoman hienosti tehty pienoismalli, joka on kokonaiskooltaan tosi iso. Yksityiskohdat on pienenpieniä. Kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa.

http://grand-maket.ru/en

Se on vielä hieman kesken, mutta kokonaiskuva on jo hyvä. Nuo aukioloajat ei pidä paikkaansa englanninkielisillä sivuilla vaan se oli auki myös lauantaisin 14-19 ja sitten sunnuntaina 12-17. Sinne on helppo mennä metrolla ja sitten kävellä noin kilometri.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Da - 02.12.2011, 17:31:20
onko kokemuksia khl-peleistä jääpalatsissa? Ovatko pelit yleensä loppuunmyytyjä vai saako lipppuja paikan päältä ennen peliä? Trokareille ei kauheasti haluta maksaa ylimääräistä.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Jouni - 06.12.2011, 21:43:25
onko kokemuksia khl-peleistä jääpalatsissa? Ovatko pelit yleensä loppuunmyytyjä vai saako lipppuja paikan päältä ennen peliä? Trokareille ei kauheasti haluta maksaa ylimääräistä.
Kokemukset ovat vuodelta 2005 eli eivät aivan tuoreita. :)

SKA:n kotisivuilla näyttäisi nykyään olevan myös verkkolipunmyynti, en kyllä yhtään tiedä, kuinka se suomalaisella katsojalla toimisi.

http://www.hc-ska.ru/ (http://www.hc-ska.ru/)
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Da - 07.12.2011, 20:54:58
Pitihän se käydä peliä katsomassa. Suomesta lähdettäessä oli peli jo loppuunmyyty, mutta trokareilta sai hyviäkin lippuja. Ja se tunnelma oli aivan mahtava. 12 000 kannattaa osasi pitää ääntä kun ska teki peräti 10 maalia.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Plantago - 02.04.2012, 13:48:59
Mistä sivuilta kannattaa etsiä Pietarin tapahtumakalentereita? Näyttelyt, konsertit ja kaikki käy. Mieluiten englanniksi. venäjä menee just ja just. Ja toinen ksymys: Mistä saisin tietoa toukokuussa 2012 olevasta museoiden yöstä?
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: matkakuva - 02.04.2012, 17:25:05
Hei!

«Ночь музеев 2012» состоится в ночь с 19 на 20 мая 2012 года.
Museoiden yö Pietarissa 19-20.5.2012.

http://www.artnight.ru/

[email protected]
Tuosta sähköpostista voit kysyä infoa myös englanninkielisenä.

Kuvia vuoden 2011 museoiden yöstä Pietarissa:
http://www.artnight.ru/about/photos

Vuonna 2011 museoiden yö oli 21-22.5.2011, lippujen myynti alkoi 18.5..2011 teatterilippukassoilla, joita ympäri kaupunkia, osa niistä kioskintyyppisissä rakennuksissa.

Museoita on niin valtava määrä, että kannattaa katsoa etukäteen itseään kiinnostavat ja niiden välimatkat toisiinsa.

Luultavasti museot tulevat olemaan aika lailla samat vuonna 2012 kuin ne olivat vuonna 2011: http://www.artnight.ru/archive/2011

Vuonna 2011 museot olivat auki klo 18:sta illalla aamuun klo 6:00.
Lippuja alettiin myydä museoissa 1.5.2011 museoiden yöhön, mutta lipunmyyntipisteissä vasta 18.5.2011, johtuen joistain juridisista syistä ja toukokuun alun juhlallisuuksista/vuosipäivistä. 

Eli ehkä myös vuonna 2012 lippuja aletaan myydä vasta lähellä museoiden yötä.

Linkkejä, joista ehkä löytyy infoa, tai joista voit kysyä infoa:
http://blogit.yhteishyva.fi/ala_pelkaa_pietaria/museoiden-yo/
http://www.lonelyplanet.com/russia/st-petersburg
http://petersburgcity.com/
http://www.saint-petersburg.com/
http://www.sptimes.ru/
http://www.waytorussia.net/SaintPetersburg/Guide.html
http://www.venajaseura.com/venaja-tieto
http://www.afisha.ru/spb/
Hyvää matkaa!
terveisin Pietarin ja museoiden ystävä!


Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Plantago - 05.04.2012, 10:06:56
Kiitos tosi paljon noista museo-linkeistä. Laitoin sähköpostia  taholle joka järkkää museoiden yötä ja sain hyvän vastauksen:

List of museums and their programs will be available at artnight.ru a
little bit later in the middle of April. Museums night starts at 18.00
on 19.5 and finishes at 06.00 on 20.5.
Enjoy your stay in St.Petersburg!
Ekaterina Karpova
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Haroosh - 03.06.2012, 17:08:55
Onkohan kenelläkään kokemusta tai muuta tietoa? Tarkoitus on päästä Pulkovon lentokentälle. Savonlinjalla Lpr - Pietari, mutta millä pysäkillä kannattaa jäädä tuosta Savonlinjan bussista pois ja jatkaa kentälle? Takaisintuloa suunnittelin Allegrolla. Onko kenelläkään hajua Pulkovon kentältä Finljandski vokzalille siirtymisestä? Meneekö joku suora yhteys lähelle vai onko hypättävä taksiin?
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: m1tsu - 18.06.2012, 11:17:21
Olisi suunnitteilla joku sellanen parin, kolmen yön reissu Pietariin. Aikaisemmin ei olla käyty. Onko kenelläkään kokemusta, kannattaako ottaa suoraan vaan joku matkatoimiston tms paketti, johon sisältyy matkat (junalla/laivalla) ja majoitus paikanpäällä? Vai kannattaako matkat ja majoitus säätää itse? Entä viisumi, voiko sen hoitaa matkatoimiston kautta vaikkei niiltä mitään matkaa varaisikaan?

Oon yrittänyt katsella eri vaihtoehtoja mutta tollanen matkapaketti vaikuttaisi kai kaikista edullisimmalta vaihtoehdolta. Tosin nekin liikkuu jossain yli 300 eurossa. Tuntuu niin paljolta :)
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Pakoputki - 18.06.2012, 18:53:06
M1tsu: Jos menee noin lyhyeks aikaa, kannattaa mennä St Peter Linen viisumivapaalla risteilyllä, jolla saa olla 72 tuntia maissa. Mä menin tuolla viime marraskuussa ja ite varasin netistä majotuksen, tuli todellaki halvemmaks ku tuo 300 euroo. Meillä oli hytti täynnä, ja jokaiselle tuli meno-paluun hinnaks 108 euroo B-hytissä ja siihen hintaan sisälty aamiaiset molempiin suuntiin ja se shuttle-lippu mikä on pakollinen. Sitte varattiin Cuba Hostellista huoneet netin kautta, tosi helppo oli noi kaikki hoitaa eikä tullu kovin kalliiks, ku toi hostelliki oli sellasella paikalla et ei tarvinnu taksilla ajella ku kaikkialle minne haluttiin pääs kävellen.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: thautal - 11.07.2012, 13:17:33
Onkos kenelläkään suosituksia tai kokemuksia Pietarin baareista? Ollaan jätkäporukalla menossa tuolle risteilylle ja kun jossain vaihteessa levähdetään kävelyltä niin olisi mukava istahtaa johonkin mielenkiintoiseen paikkaan muutamalle. Mielellään ihan keskustassa tai metroaseman lieppeillä. Saa olla edullista ja hieman räkäistäkin, kunhan musiikki on siedettävällä tasolla.  ;D
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Jimmy_Hoffa - 01.08.2012, 21:35:23
300€ maksanut A - Luokan hytti A'la St Peter line / m/s Princess Maria !! Oli suunnaton nautinto olla lasten kanssa tossa rotanloukossa... laiva suoraan 80-luvulta ja aivan totaalisen romutus kunnossa.. Huoneessa ollessa odotti kokoajan mistä ne luteiteet/torakat mönkivät esiin!!

http://aijaa.com/albums.php?album&a=65656

Salasana: 123456789

Ps: Asiakaspalvelu + venäläinen eivät todellakaan kuulu yhteen... Ei enään ikinä tohon laivaan.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Pakoputki - 01.08.2012, 23:37:57
300€ maksanut A - Luokan hytti A'la St Peter line / m/s Princess Maria !! Oli suunnaton nautinto olla lasten kanssa tossa rotanloukossa... laiva suoraan 80-luvulta ja aivan totaalisen romutus kunnossa.. Huoneessa ollessa odotti kokoajan mistä ne luteiteet/torakat mönkivät esiin!!

http://aijaa.com/albums.php?album&a=65656

Salasana: 123456789

Ps: Asiakaspalvelu + venäläinen eivät todellakaan kuulu yhteen... Ei enään ikinä tohon laivaan.

Huono tuuri ollu, itellä oli samalla laivalla B-luokan hytti, eikä mitään valittamista. Ja eiköhän se asia tuu selväks vaikka postaisit vaan yhteen ketjuun...
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Plantago - 08.10.2012, 12:39:27
http://www.restoclub.ru/site/all/main/995/ tältä sivustolta voi käydä katsomassa ravintolaa jonka ruoka on siis ihan älyttömän hyvää. Heillä on kaksi ravintolaa Pietarissa. Ruoka on Gruusialaista. Lisäksi hintataso on halpa. Toinen ravintoloista on hyvin lähellä Nevskiä. ул. Некрасова, 28 (katu nekrasova 28) Nyt viime viikonloppuna ravintola oli täynnä, mutta vieressä on ihan kiva kahvilatyylinen paikka joka kuuluu samaan ravintolaan ja heillä on yhteinen keittiö. Tilasimme ruuat sinne. Hotelin respaa voi vaikka pyytää tekemään pöytävaruksen ravintolaan. Ravintolan nimi on киш миш (kis mis). Suosittelen lämpimästi.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Chelovek - 16.10.2012, 17:37:01
Pietariin ollaan isän kanssa menossa ensi viikon tiistaina St. Peterlinella. Aikaa on harmillisen vähän, eli se yksi päivä. Kyselisin missä tuolla Pietarissa kannattaisi/ehtisi käydä tuossa ajassa tutustumassa? Ensimmäistä kertaa siis Pietariin ollaan menossa. Tuo tykistömuseo kyllä vähän kiinnostaisi. Laivalta tietääkseni menee kuljetus keskustaan ja sitten pitäisi omin päin selvitä. Olisi ihan kiva nähdä muutakin kuin keskustan ostoskeskuksia ja ruokapaikkoja. Elikkä mitä suosittelisitte?

Miten muuten tuolla kannattaisi liikkua? Mainittakoot vielä se, että isä ei puhu sanaakaan venäjää ja minä vain alkeet, joten pitäisi englannilla ja venäjän alkeilla tulla toimeen. :D vähän jänskättäisi liikkua tuolla esim. metrolla kun kieltä ei kunnolla osaa ja metrokartta näyttää epäselvemmältä kuin Lontoossa. Myöskin laivaan pitä ehtiä takaisin. :D
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Edmundo - 16.10.2012, 18:01:04
Metro on mielestäni varsin helppokäyttöinen ja selkeä ja asemien nimet löytyvät kyrillisten kirjainten lisäksi myös latinalaisilla (vaikka venäjän alkeet hallitsevalle ei härmäkirjainten puutekaan luultavasti olisi katastrofi). Poletteja voi ostaa myyntipisteistä venäjäksi (numerot on varmaan hallussa?) ja on siellä jotain automaattejakin, joita en tosin ole koskaan käyttänyt. Olen ehdottomasti metron kannalla, jos aikoo vähänkään pitempää matkaa kulkea. Sen sijaan bussilla seikkailu (muilla kuin se shuttle) tarjoaisikin sitten jo vähän haastetta ;D
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Chelovek - 17.10.2012, 02:08:31
Kiitos vastauksesta. :)

Nyt kun vähän lueskelin ympäri ämpäri nettiä, niin ainakin Kunstkamera, Krestyn vankilamuseo ja se joku eläinmuseo kuulostaisi ihan mielenkiintoisilta. Onko kellään kokemuksia? Ja olisiko muita paikkoja joissa kannattaisi vierailla? Ei nyt kuitenkaan mitään taidemuseoita. :D

Tuolta St. Peterlinelta tulee vissiinkin kuljetus Pietarin keskustaan. Millähän tuolta kannattaisi jatkaa jos haluaisi käväistä noissa em. paikoissa? Metro? Taksi? Jalan?
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Edmundo - 17.10.2012, 10:52:39
Kunstkamera on kyllä ehdoton sen yhden kuuluisan huoneen takia. 300 vuotta vanhoja friikkisikiöitä lasipurkeissa.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Chelovek - 25.10.2012, 21:24:37
Noniin nyt on Pietarissa käyty ja itseasiassa ensimmäistä kertaa Venäjällä. :)

Pidin kaupungista paljon. Ei tosiaankaan ollut mikään pilipali-kaupunki. Näin kun oli vain yksi päivä aikaa, kun St. Peter Linella mentiin, niin eipä siinä hirveästi aikaa ollut nähdä kaupunkia. Museoista Eremitaasi, Kunstkamera ja eläintieteellinen museo käytiin katsomassa. Eremitaasi oli aivan huikean upea ja iso. Puolentoista tunnin kävelyn jälkeen tuli vieläkin uusia huoneita ja aarteita vastaan. :D

Kunstkamera oli ihan mielenkiintoinen vaikkei siellä aivan älyttömästi sitä nähtävää ollut. Se sikiöhuone oli kyllä mielenkiintoinen, ensikertalaisella, joka ei kyseisestä huoneesta ole kuullut saattaa tulla pieni mitä hittoa -reaktio. :D

Eläintieteellinen museo oli positiivinen yllätys. Aivan älyttömästi oli näkemistä. Molemmat olivat Kunstkameran lisäksi 200 RBL sisäänpääsy. Ei mun mielestä paha hinta. Tykistömuseoon oli vielä tarkoitus mennä, mutta oli portit kiinni, vaikka aukioloaikojen mukaan olisi pitänyt olla auki. Tosin portille tuli joku venäläinen mies selittämään venäjäksi vissiin jotain että jos oltaisiin maksettu vähän niin oltaisiin pihalle päästy kuvaamaan. :D

Metro oli erittäin hyvä vaihtoehto liikkua tuolla. Kertamaksu oli 27 ruplaa ja älyttömän helppo systeemi. Oli muuten syvällä tuo metropysäkki. Taitaa johtua tuosta Neva-joesta. Nevski Prospekt näytti hienolta, mutta ei valitettavasti hirveästi ehditty siihen tutustumaan kun alkoi aika loppumaan (ja alkoi jalat olemaan puhki kävelemisestä).

Pietarissa oli melko paljon käännetty metroasemien ym. opasteiden nimiä myös englanniksi. Ei toki kaikkialla. Kulkea siellä pystyy mielestäni venäjääkin taitamaton ihan hyvin. Harva siellä tosin kyllä osasi englantia. Ruokapaikoissa, metroasemalla ja museoissa jos poisluetaan Eremitaasi, ei osattu puhua englantia. Muutama simppeli lause näihin lippujen ostoihin yms. onkin ihan hyvä opetella ennen matkaa. :)

Sitten vielä St. Peter Linesta. Noh, eihän se nyt ihan Silja Linen tasoa ole, mutta kyllä minulle se kelpasi. :) Ei tuolla lapsille ole oikein mitään tekemistä, yksi pieni pallomeri ja pieni uima-allas siellä näytti olevan. Night Clubin esitys oli aika vaatimaton. Rauhallista laivalla oli, ei tullut yhtäkään kännistä ihmistä vastaan ja laivalla sujui systeemit melko hyvin. :) Myöskään nuoria häiriköitä mitä näkee usein ruotsinlaivalla makailemassa ja tupakoimassa käytävillä ei laivalla ollut. Buffeessa oli hyvää ruokaa. Melko samaa tasoa kuin ruotsinlaivoillakin. Laivalla ei muuten melkeen kukaan osaa suomea ja lähes kaikki ohjeet/tekstit ovat venäjäksi ja englanniksi. Esim. maihinnousukortti oli englanniksi. Passintarkastuksessa ei mennyt kuin 20min.

Pidin matkasta ja kaupungista paljon ja varmasti tulen vielä Pietarissa käymään uudelleenkin! Myöskin Moskovaan on pakko päästä jossain vaiheessa. Tässä aloitellaankin jo uuden matkan suunnittelua tulevaisuudessa. :) En tiedä mikä siinä on, mutta jokin tuossa itänaapurissa kiehtoo minua kovasti.  :)
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Edmundo - 27.10.2012, 00:53:17
Palasin itsekin tänään Pietarista ja tuli kyllä sellainen tunne, että englannin osaaminen on lisääntynyt viime vuosina. Pietarin reissu oli itselleni nyt seitsemäs. Ruokapaikoissa (muuallakin kuin Nevskiy Prospektilla) lähes kaikissa puhuttiin ainakin jonkin verran englantia (vaikka seurana oli toki paikallinen joten ei sillä käytännössä väliä). Esimerkiksi Grand Maketissakin ärjyn näköinen turvamies haastoi todella hyvää englantia.

Grand Maketia voin kyllä suositella. Venäjän pienoismalli, jossa yksityiskohdille on annettu paljon arvoa, jatkuvasti pilke silmäkulmassa. Löytyy peltoon ilmestyneitä kuvioita, joista kiinnostunutta mediaa poliisi yrittää pidellä loitolla, Grand Maketin puolesta järjestetty mielenosoitus, dinosauruksen luita esiin kaivavaa paleontologiryhmää jne jne. Paikka ei vieläkään ollut ihan täysin valmis, mutta varmasti 90-95% oli jo paikoillaan.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Jouni - 01.11.2012, 13:32:00
Metro on mielestäni varsin helppokäyttöinen ja selkeä ja asemien nimet löytyvät kyrillisten kirjainten lisäksi myös latinalaisilla (vaikka venäjän alkeet hallitsevalle ei härmäkirjainten puutekaan luultavasti olisi katastrofi). Poletteja voi ostaa myyntipisteistä venäjäksi (numerot on varmaan hallussa?) ja on siellä jotain automaattejakin, joita en tosin ole koskaan käyttänyt.
Eipä siellä lippuluukulla tarvitse välttämättä mitään sanoa. Työntää vain rahan luukusta ja jos se sattuu olemaan lähellä tasapolettimäärää, kassa ei luultavasti kysy mitään, vaan palauttaa heti poletit ja vaihtorahat. Sormilla voi hyvin näyttää lasin läpi, jos jää epäselvää.

Oranssit polettiautomaatit ovat itse asiassa erittäin käteviä. Niillä ei ole koskaan jonoa, työnnät vain 100 ruplan setelin sisään ja automaatti palauttaa poletit ja vaihtokolikot. Tällä hetkellä kolikoita tulee paljon, kun yksi poletti maksaa 27 ruplaa. 100 ruplalla saa kolme polettia ja 19 ruplaa takaisin.

Sarjalippujakin (kortteja) on olemassa, mutta niitä minä taas en ole käyttänyt.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Edmundo - 02.11.2012, 15:02:07
Eipä siellä lippuluukulla tarvitse välttämättä mitään sanoa. Työntää vain rahan luukusta ja jos se sattuu olemaan lähellä tasapolettimäärää, kassa ei luultavasti kysy mitään, vaan palauttaa heti poletit ja vaihtorahat. Sormilla voi hyvin näyttää lasin läpi, jos jää epäselvää.

Viimeksi pyysin kolme polettia ja työnsin satasen luukusta sisään. Myyjä halusi välttämättä vielä yhden ruplan, jotta voisi antaa 20 takaisin, joten silloin tällöin joutuu jopa interaktiiviseen kommunikointiin. Tämän olisi tietysti voinut ennakoidakin, sillä Venäjällä ainakin supermarketeissa pyytelevät todella innokkaasti noita hiluja, jotta vaihtorahan antaminen helpottuisi.

Sarjalippujakin (kortteja) on olemassa, mutta niitä minä taas en ole käyttänyt.

Minä olen käyttänyt kymmenen tai viidentoista matkan sarjakorttia (en muista kumpi se oli), mutta en ehtinyt vajaassa viikossa käyttää kaikkia matkoja ;D
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Jouni - 17.11.2012, 02:05:39
No tietysti tällaisen hankalan hinnan aikana voisi työntää suoraan luukusta 108 ruplaa, jolloin kassa ei varmasti kysy mitään, vaan työntää vikkelästi ne neljä polettia takaisin.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Tippi-Simo - 11.12.2012, 11:32:18
Terve vaan kaikille,

Varmasti tässä ketjussa ollut jo, mutta voisiko joku antaa jotakin listaa epämääräisistä ja hämyisistä pubeista Pietarissa? Ei siis mitään porttoloita, vaan juottoloita.

Kiitos etukäteen.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Nienna - 27.12.2012, 12:42:17
Olen menossa uudeksivuodeksi Pietariin. Onko kenelläkään käsitystä uudenvuodenaaton aukioloajoista? Ovatko esimerkiksi museot silloin kiinni?
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Execution - 11.02.2013, 22:21:40
Missähän nykyään kannattaisi vaihtaa euronsa rupliksi? Onko Viipurin rautatieasemalla sijaitseva toimisto edelleen halvin Pietariin matkaaville? Ehtiikö rahat vaihtaa siellä jos on liikenteessä Allegrolla?

Tarkoitus olisi lähteä ensi viikonlopuksi Pietaria pitkästä aikaa tutkailemaan :)
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Jouni - 12.02.2013, 10:27:09
Missähän nykyään kannattaisi vaihtaa euronsa rupliksi? Onko Viipurin rautatieasemalla sijaitseva toimisto edelleen halvin Pietariin matkaaville? Ehtiikö rahat vaihtaa siellä jos on liikenteessä Allegrolla?
Allegrosta en kyllä lähtisi Viipurissa ulos haahuilemaan. Viipurin aseman alakerran Vyborg-Bank on historiaa. :( Asemaa vastapäätä kadun toisella puolella (aseman pääovelta katsottuna viistosti vasemmalle) on erittäin edullinen uusi vaihtopiste, elokuussa kun käytiin, kurssi oli paras mitä viikonlopun matkalla nähtiin eivätkä perineet edes mitään vaihtopalkkiota (!).

Aika usein olen käyttänyt Pietarissa Vladimirskajan metroasemaa vastapäätä olevaa vaihtopistettä (olikohan CKB), se on lähes aina auki ja kurssit ovat olleet kohtuuhyvät. Onhan noita vaihtopisteitä toki ympäri kaupunkia. Vähän kannattaa tutkailla vaihtopalkkioita. Jotkut huonommat vaihtopisteet mainostavat vaikkapa Nevskillä suurella kyltillä jotain kurssia, mutta mainoksen jossain nurkassa on pienellä "от 500 евро" eli vaihdettaessa vähintään 500 eur. Vaihdettaessa 100 eur kurssi on jotain muuta.

Jos tarkoitus on jatkaa Allegrolta heti metrolla eteenpäin, voi toki vaihtaa junassa vaikka Safarilta 20 €, niin saa rahaa metropoletteihin.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Plantago - 12.02.2013, 11:47:01
Missähän nykyään kannattaisi vaihtaa euronsa rupliksi? Onko Viipurin rautatieasemalla sijaitseva toimisto edelleen halvin Pietariin matkaaville? Ehtiikö rahat vaihtaa siellä jos on liikenteessä Allegrolla?

Tarkoitus olisi lähteä ensi viikonlopuksi Pietaria pitkästä aikaa tutkailemaan :)

Ja sieltä junalaiturilta jos haluaa pois, pitää Viipurissakin syöttää viivakoodattu matkkalippu  koneeseen ennen kuin pääsee ulos asemalta. Eli ei kannata yrittää lähteä haahuilemaan. Sitten kun haluaisi palata laiturille ja junaan niin taas tarvitsee sen lipun viivakoodi lukea laiturille menevien porttien luona.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Execution - 18.02.2013, 11:09:08
Kiitos taas avusta kokeneemmille Pietarissa matkanneille!

Rahanvaihto onnsitui mainiosti Jounin mainitsemassa Vladimirskaja-metroasemaa vastapäätä sijainneessa 24h rahanvaihtopisteessä. Muistaakseni kurssi oli perjantaina 1eur=40.4rub.

Majoituin uudistuneessa suosikkihostellissani Soul Kitchen Juniorissa. Sijainti Moika-kanavan varrella on aikasta hyvä ja hotelli on varmasti siistein ja mukavin missä olen ollut oikeastaan missään päin maailmaa. Pientä miinusta hostellibaarin puutteesta tosin voisin antaa  :P

Baareista puheenollen vierailin Verikirkon lähellä sijaitsevassa Køpen-baarissa, Radio Babyssa sekä Doska Barissa. Kaikki näistä olivat ihan kivoja enemmän tai vähemmän hipsteripaikkoja. Erityispisteet Køpenille savuttomuuden johdosta.

Ruokapaikoista antaisin hyvät pisteet Clean Plates Society-nimiselle ravintolalle. Ruoka oli aika hyvää ja ravintolan ilmapiiri oli trendikäs. Asiakaskunta koostui täälläkin paikaillisista hipsterinoloisista nuorista.

Onko kukaan muuten ollut Pietarissa kielikursseilla? Ajattelin itse ilmoittautua Suomi-Venäjä -seuran kesäkurssille ja siitä ainakin kokemuksia kaipaisin.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Jouni - 19.02.2013, 10:24:45
Ja sieltä junalaiturilta jos haluaa pois, pitää Viipurissakin syöttää viivakoodattu matkkalippu  koneeseen ennen kuin pääsee ulos asemalta. Eli ei kannata yrittää lähteä haahuilemaan. Sitten kun haluaisi palata laiturille ja junaan niin taas tarvitsee sen lipun viivakoodi lukea laiturille menevien porttien luona.
No kun Allegron lipussahan ei niihin portteihin kelpaavaa viivakoodia ole, niin täytyy näyttää lippua portinvartijalle, joka sitten avaa portin manuaalisesti. Samalla tavalla pääsisi takaisinkin, tosin vartija saattaisi kyllä vähän ihmetellä, etkö ollutkaan jäämässä Viipuriin. Allegrolla on Viipurissa Pietarin suuntaan mennessä pysähdysaikaa vain viisi minuuttia. Siinä ei ehdi kyllä mihinkään. Toiseen suuntaan olisi kymmenen minuuttia, mutta silloin harvemmin enää lisää ruplia tarvitaankaan. ;) Tolstoihin vaihtuu veturi molempiin suuntiin mentäessä ja pysähdysaikaa on peräti 50 minuuttia. Siinä ehtii jo vähän pidemmällekin.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Plantago - 23.01.2015, 16:47:21
Moikka
Onko kokemuksia vierailla Udelnaya-torilla/kirpputorilla? Onko toimintaa talviaikana kuinka paljon?
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Fiasko - 23.01.2015, 17:50:49
 
Moikka
Onko kokemuksia vierailla Udelnaya-torilla/kirpputorilla? Onko toimintaa talviaikana kuinka paljon?

Udelnaya on huippu, kannattaa suunnata saman tien kirpparialueen perälle niiden hökkeleiden ja katettujen pöytien ohi. Käteinen mukaan pieninä seteleinä ja kolikoina, aikaa kannattaa varata reilusti.

Jos joku muuten on sattumalta Pietarissa nyt sunnuntaina, taidekeskus Etagin (Лофт Проект ЭТАЖИ, Ligovskiy prospekt 74) Garage Salea ei kannata jättää väliin - jos nyt ei Etagia muutenkaan (milloinkaan!), on nimittäin aikas helmi Pietarin taidetarjonnassa ja hipsteriskenessä.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Fiasko - 28.02.2015, 21:25:16
Onko kellään tarjota täsmävinkkejä Kronstadtiin? Kahvilaa, parasta maisemapaikkaa...  :)
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Plantago - 19.03.2015, 14:52:50


Udelnaya on huippu, kannattaa suunnata saman tien kirpparialueen perälle niiden hökkeleiden ja katettujen pöytien ohi. Käteinen mukaan pieninä seteleinä ja kolikoina, aikaa kannattaa varata reilusti.

Jos joku muuten on sattumalta Pietarissa nyt sunnuntaina, taidekeskus Etagin (Лофт Проект ЭТАЖИ, Ligovskiy prospekt 74) Garage Salea ei kannata jättää väliin - jos nyt ei Etagia muutenkaan (milloinkaan!), on nimittäin aikas helmi Pietarin taidetarjonnassa ja hipsteriskenessä.
[/quote]

Tosiaan Udelnaya oli hyvä kokemus. Menin omalla autolla Viipuriin ja jätin auton hotteli Druzhban parkkiin (150 ruplaa) ja sitten bussilla Pietariin. Olin vähän liian aikaisn torilla, myyjät alkoivat tulemaan vasta kymmeneltä lauantaina. Ostin kolme matkalaukkua 2€/kpl ja vanhoja puisia helmitauluja kanssa 2€/kpl. Kolme Ikean kassia niitä tuli haalittua. Sitten piti antaa periksi, kun en olisi voinut kantaa enempää. Parin viikon kuluttua uudestaan!
Minun kyllä täytyy sanoa, että en ihan ymmärrä tuota Etagia. Kävin siellä ehken kolme vuotta sitten ja oli aika kummallista menoa. Silloin näyttelyt eivät olleet kummoisia mutta  jonkin ikkunanläpi menin terassille maistamaan yhdet Невскоеt ja jatkoin matkaa. Olisin vielä kysynyt, että kun Etagia vastapääätä on myös jokin taidekalleria mitä siitä tiedätte? Sielläkin kävin kerran ja ei ollut kovin kummoinen kokemus, vaikka Keskisuomalaisen artikkelissa paljon kehuttiinkin paikkaa.
Ja hyviä vinkkejä lauantaille 28.3.2015 ja sunnuntai aamulle voisi antaa. Mitä kivaa tapahtuisi Pietarissa? Samoin pe 10.4- su 12.4.2015 (Varsinkin perjantai illaksi).
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Fiasko - 19.03.2015, 17:02:03
Olisin vielä kysynyt, että kun Etagia vastapääätä on myös jokin taidekalleria mitä siitä tiedätte? Sielläkin kävin kerran ja ei ollut kovin kummoinen kokemus, vaikka Keskisuomalaisen artikkelissa paljon kehuttiinkin paikkaa.

Olisiko Pushkinskaya 10 osoitteessa Ligovskiy prospekt 53? Jos Etagi ei iske, voi Pushkinskaya 10 olla vielä absurdimpi/asteen punkimpi kokemus. Mainittakoon kuitenkin alakerran baari Fish Fabrique: livemusaa harva se päivä, joskus suomalaisiakin artisteja esiintymässä.

Ja hyviä vinkkejä lauantaille 28.3.2015 ja sunnuntai aamulle voisi antaa. Mitä kivaa tapahtuisi Pietarissa? Samoin pe 10.4- su 12.4.2015 (Varsinkin perjantai illaksi).

Tässä on aika hyvä (venäjänkielinen) tapahtumakalenteri: http://kudago.com/spb/events/?date=2015-03-28. Myös pietari.info kokoaa sivuilleen isompia tapahtumia.

Minkä tyylisiä tapahtumavinkkejä Plantago toivoisit? Keikkoja, taidenäyttelyitä, balettia, urheilua ...?
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Plantago - 19.03.2015, 17:42:55

[/quote]
Minkä tyylisiä tapahtumavinkkejä Plantago toivoisit? Keikkoja, taidenäyttelyitä, balettia, urheilua ...?
[/quote]
Hei
Jos oikein saa toivoa niin kaikkea erilaista. Minua ei kiinosta mikään kaupoissa pyöriminen, ja samoja tuotteita katselu mitä saa jokaisesta Suomen kaupasta. Ihanaa on mennä ihan johonkin lähiöön metrolla ja katsella ympärilleen ja käydä esim. paikallisessa baarissa/ravintolassa. Ja jos tapaa paikallisia ihmisiä niin puhua heidän kanssaan vaikka puistossa, ottaa pienet votkulit/ sampukset ja nauttia jos keli on hyvä. Taidenäytelyt on ok mutta urheilu ei niinkään (paitsi jos tänne voi linkittää Pietari Ckan otteluohjelmat kunhan tulevat tietoon). Ja sitten puistot on kivoja. Mitä puistoja te suosittelette? Muutamissa olen Pietarissa käynyt mutta aika vähälle on jäänyt. Kronstadt nähdään ensimmäisen kerran su 12.4. Sitten jos menisi ratikalla tai vastaavalla Pietarinhoviin? Siellä on Ihana tunnelma, jo ihan itse kaupungissa Pietarhovin palatsialueesta puhumattakaan.
https://saintleningrad.wordpress.com/2015/03/02/pyhan-pietarin-ja-paavalin-kirkko-pietarhovi/

Ja voisihan sitä mennä Зеленогорск, Zelenogorskiin junalla/bussilla rannalle.

Kiitos tuosta tapahtuma-linkistä. Minulla menee aikaa kun luen, kun venäjä ei taivu ihan kovin hyvin.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Fiasko - 19.03.2015, 19:57:51
Tässä infoa ja vinkkiä hyvin sekalaisesti&vapaasti translitterioidusti:

1) Kronstadt: marsu 405 Chernaya rechkalta tai bussi 101 metroasema Staraya  Derevnyalta (kannattaa suosiolla kysellä vastaantuntijoilta, mistä bussi lähtee: tarvittaessa tähän riittää vain avainsana [Kranstat] ja kysyvä ilme.)  Jää pois vasta päätepysäkillä.
Historiallinen museo ihan ok, laivaston katedraali aivan ehdoton must see myös niille, joilla on tapana jättää kirkot väliin.  Hyvä kiinalainen ravintola osoitteessa Prospekt Lenina 45. Uimaranta.
2) Pietarhovi: mielestäni helpoin mennä bussilla 404 Baltiiskiy vokzalilta, lähtee samannimisen metroaseman edestä. Pietarhovissa on tosiaan paljon muutakin kuin palatsialue, on siis varsin kelpo kohde koko päivän reissulle, vaikka suihkulähteet eivät olekaan vielä toiminnassa eikä palatsialue ole tähän aikaan vuodesta muutenkaan ihan edukseen. Helppo yhdistää esim. Strelnassa käymiseen.
3) Klassikkomuseot Kunstkamera ja Eläintieteellinen ovat ainakin nopean visiitin väärti ja sijaitsevat ihan vierekkäin: jos ajasta tekee tiukkaa, kannattaa kipittää Kunstkamerassa suoraan friikkihuoneeseen ja vilkaista eläintieteellisen vetonaula, sinivalaan luuranko ja muuten kulkea lähinnä keskikäytävää pitkin kakkoshallin halki itseä kiinnostavimpien kohdalla pysähdellen. Museon kahvilasta saa ihania munkkeja 20 ruplalla.
4) Jäänmurtaja Krasin, Nabereshnaya Leytenanta Shmidta 23. Museo jäänmurtajassa, vaihtuvia valokuvanäyttelyitä.
5) Pietari-Paavalin linnoitus: useampi museo, parasta antia silti biitsi Nevan rannalla - auringonpalvontaa jo maaliskuussa. Älä maksa näköalatasanteelle pääsystä, vaan kierrä muurin ulkopuolelle nauttimaan näkymistä. Ja siitä biitsistä.
6) Kesäpuisto on hienoimmillaan lauantaisin, kun se on täynnä hääpareja kuvauttamassa itseään.
7) Yksi ihana puisto on Aleksanterin puisto, metro Gorkovskaya (puisto rajautuu käytännössä Pietari-Paavalin linnoitukseen: keskellä überhipsteri bunkkerikahvila "Bolshe Kofe").
8) Eremitaasin jälkeen: Modernin taiteen museo Erarta, Liniya 29-ya Vasilievskovo ostrova 2.
9) Hyvä burgeriravintola, myös kasvisvaihtoehto: The Wave, Apraksin pereulok 3. Loistava palvelu, henkilökunta puhuu todistetusti erinomaista englantia.
10) Metroasemabongailu! Upeita asemia ovat esim. Avtovo ja Admiralteistvo.
11) Jos ei muualta löydy mieleistä baaria/bileitä, suunta Dumskaya ulitsalle.
12) Ja alkoholin ystäville tiedoksi: kello 22 jälkeen ei isommista kaupoista saa holia. Ei tosin varmaan virallisesti pienistäkään :D

Mietin lisää. Blogiinkin koitan taas jotain päivitellä...
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Plantago - 24.03.2015, 11:20:38
Hei
- Voiko Strelnaan mennä omatoimimatkalle? Kävin siellä syksyllä 2014 ryhmämatkalla ja silloin siellä ei näkynyt ketään jotka olisivat päässeet palatsiin sisälle tai puutarhaan ilman ryhmää.
- Jos lähtee Pietarista bussilla Viipuriin, on Parnasiin helppo mennä ensin metrolla ja hypätä bussiin, mutta:
 - Missä sijaitsee ja millä pääsee tänne pohjoiselle bussiasemalle Северный автовокзал (Мурино)
 - Ja mikä tämä lähtöpaikka on: По адресам
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Lech - 24.03.2015, 15:44:57
Missä sijaitsee ja millä pääsee tänne pohjoiselle bussiasemalle Северный автовокзал (Мурино)

Devjatkinon metroasema on tuossa samassa yhteydessä, ykköslinjan pohjoinen päättäri.

Lainaus
Ja mikä tämä lähtöpaikka on: По адресам

Ei mikään, tuon jälkeen varmaan lukee osoitetieto?
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Plantago - 24.03.2015, 16:53:43
https://rasp.yandex.ru/search/bus/?toName=%D0%92%D1%8B%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B3&fromName=%D0%A1%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D1%82-%D0%9F%D0%B5%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B1%D1%83%D1%80%D0%B3+%28%D0%A4%D0%B8%D0%BD%D0%BB%D1%8F%D0%BD%D0%B4%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%B9+%D0%B2%D0%BE%D0%BA%D0%B7%D0%B0%D0%BB%29&fromId=s9602497&when=%D0%BD%D0%B0+%D0%B2%D1%81%D0%B5+%D0%B4%D0%BD%D0%B8&toId=

Tuolta linkistä olen aina katsonut aikataulut, vaihtanut vaan suunnan ja junan tai bussin. Ja miettinyt tuota По адресам kun siinä ei ole mitään osoitetta, mutta en vain ymmärrä tarpeeksi hyvin venäjää. Onko se jokin tilattava kyyti etukäteen kun tulee rajan yli ja jos näin niin mistä sen voisi tilata?
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Lech - 24.03.2015, 18:47:35
Nähdäkseni sun täytyy itse sopia osoite mihin haluat mennä, varmaan firmalla on tarkemmatkin yhteystiedot jossain.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Plantago - 28.05.2015, 14:23:25
http://www.hs.fi/matka/a1305958800893?ref=hs-art-uusimmat-#7

Mielenkiitoinen kauppa! Onko kokemuksia?
Советскaя улица, ykdeksäs sivukatu, ei mitään hajua missä tämä katu on?
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Aatos - 28.05.2015, 15:06:50
Eli venäläisittäin 9-я Советская улица, reilun kilsan kävelymatkan päässä Chernishevskajan metroasemalta.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: tanelid - 07.06.2015, 11:15:41
Matkailun ja kulttuurin uutisia ja käyntikohdevinkkejä Pietarissa voi käydä lukaisemassa myös sivuilla Pietari.info osoitteessa: http://pietari.info/ (http://pietari.info/)
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Execution - 29.06.2015, 11:47:31
Missähän Pietariin menijän kannattaisi nykyään vaihtaa euronsa rupliksi? Suomessa tuskin kannattaa edelleenkään? Mutta onko järkevämpi ottaa vain tarvittavat rahat automaatilla vai voittaa jos ottaa mukaan käteistä ja vaihtaa jossain rahanvaihtopisteessä? Mitään täsmävinkkejä järkevillä kursseilla vaihtaviin paikkoihin? Nevskillä nyt tuskin ainakaan kannattaa vaihtoa suorittaa missään(?)
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Aatos - 29.06.2015, 12:22:13
Tässä reaaliaikainen lista pietarin pankkien kursseista http://www.banki.ru/products/currency/cash/eur/sankt-peterburg/

Sovetskilla on aina käypäinen kurssi ja konttori löytyy suomen juna-aseman läheltä.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Plantago - 29.06.2015, 13:22:45
Missähän Pietariin menijän kannattaisi nykyään vaihtaa euronsa rupliksi? Suomessa tuskin kannattaa edelleenkään? Mutta onko järkevämpi ottaa vain tarvittavat rahat automaatilla vai voittaa jos ottaa mukaan käteistä ja vaihtaa jossain rahanvaihtopisteessä? Mitään täsmävinkkejä järkevillä kursseilla vaihtaviin paikkoihin? Nevskillä nyt tuskin ainakaan kannattaa vaihtoa suorittaa missään(?)

Millä menet Pietariin junalla, bussilla, laivalla...Tai missä asut siellä? Se vaikuttaa siihen missä järkeviä rahanvaihtopaikkoja. Mutta kannattaa ottaa käteistä ja vaihtaa matkanvarrella tai paikanpäällä.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Fiasko - 29.06.2015, 13:41:37
Eikä kortilla maksaessakaan juuri takkiin ota. Kortti käy Pietarissa jo hyvin, toki pieniä paikkoja varten kannattaa toki joko vaihtaa tai nostaa käteistä automaatista, ero ei loppujen lopuksi ole  kummoinenkaan -  erityisesti, jos laskee hyvän kurssin tarjoavan vaihtopaikan etsimiselle (ts.  omalle ajalleen) hinnan.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: aeroed - 29.06.2015, 17:49:06
Missähän Pietariin menijän kannattaisi nykyään vaihtaa euronsa rupliksi? Suomessa tuskin kannattaa edelleenkään? Mutta onko järkevämpi ottaa vain tarvittavat rahat automaatilla vai voittaa jos ottaa mukaan käteistä ja vaihtaa jossain rahanvaihtopisteessä? Mitään täsmävinkkejä järkevillä kursseilla vaihtaviin paikkoihin? Nevskillä nyt tuskin ainakaan kannattaa vaihtoa suorittaa missään(?)

Jos lähdet Helsingistä, voit vaihtaa ns. pienen alkukassan vaikkapa Forexissa, jotta voit maksaa paikan päällä taxeissa/busseissa/metrossa jne. Itse vaihdan yleensä max. 30 € ja kaiken lopun höylään korteilta tai nostan automaateilta. Jos nyt välttämättä haluat käteiskassan, Nevskillä kurssierot ovat mitättömän pieniä, joten minkä tahansa korttelin valuutanvaihdosta saat rahaa merkittävästi paremmalla hinnalla kuin Suomessa. Muista, että jotkut paikat voivat kysyä passia (tai passikopiota), mutta jos ei ole mukana niin siirryt vain seuraavaan paikkaan.

Kaupunki on aivan upea ja siihen jää erittäin helposti koukkuun :) hyvää matkaa!
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Fiasko - 14.07.2015, 14:20:29
Eremitaasi-opas  www.tripsteri.fi/pietari-blogi/pikaopas-eremitaasiin-1
Suositeltuja ruokapaikkoja http://www.tripsteri.fi/pietari-blogi/11-poimintaa-pietarin-kahvila-ja-ravintolamaailmasta
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Fiasko - 24.07.2015, 13:27:17
Ottaisin vuorostaan vinkkejä vastaan: onko jollain tullut vastaan hyviä paikkoja käytettyjen huonekalujen (erit. työpöytä) hankintaan? En kaipaa antiikkia, vaan opiskelijabudjettiin sopivaa, IKEA-kamatkin  välttävät.

Ja koska joku kysyy kuitenkin - ei, en ole kantamassa Suomeen, vaan Pietarin-kotiin. Ja joo, tiedän missä  Pietarin IKEA(t) sijaitsevat, mutta nyt kyselen käytettyjen huonekalujen markkinoita  :)
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Plantago - 01.08.2015, 13:36:56
Hei
25.9.2015 on Pietarissa Ska-Jokerit matsi. Sinä päivänä minulla on aika kiire ohjelma, mutta olisi kiva mennä otteluun jos ehdin. En löydä mistään tietoa moneltako peli alkaa?
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Fiasko - 01.08.2015, 18:03:51
Hei
25.9.2015 on Pietarissa Ska-Jokerit matsi. Sinä päivänä minulla on aika kiire ohjelma, mutta olisi kiva mennä otteluun jos ehdin. En löydä mistään tietoa moneltako peli alkaa?

SKA:n sivujen mukaan peli alkaisi klo 19.30.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: missapete - 04.08.2015, 15:38:33
Olen menossa Pietariin tämän kuun lopussa viikonlopuksi. Mistä tällä hetkellä kannattaa viisumi hommata? Kannattaako jonkun matkatoimiston kautta, onko merkittävästi nopeampaa/helpompaa? Mites tuo matkavakuutus, millainen pitää olla?
Mitä muuta muistettavaa/hommattavaa?
Kenellä olisi omakohtaista kokemusta lahiajoilta...
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Fiasko - 04.08.2015, 16:49:36
Olen menossa Pietariin tämän kuun lopussa viikonlopuksi. Mistä tällä hetkellä kannattaa viisumi hommata? Kannattaako jonkun matkatoimiston kautta, onko merkittävästi nopeampaa/helpompaa? Mites tuo matkavakuutus, millainen pitää olla?
Mitä muuta muistettavaa/hommattavaa?
Kenellä olisi omakohtaista kokemusta lahiajoilta...

Sojuzista on hyviä kokemuksia, mutta hintaerot eri firmojen välillä ovat aika pieniä, kertaviisumi yleensä 75-85 euroa. Omin nokkineen hommaaminen ei oikeastaan kannata, hintaero jää yleensä pariin euroon (61 euroa + maksu viisumikutsun kirjoittamisesta). Jos viikonlopuksi meinaat, tsekkaa viisumittomat risteilyt.

Matkavakuutustodistuksessa pitää erikseen lukea, että se on voimassa myös Venäjällä ja koko matkan ajan.

Muuta muistettavaa... Eipä kai, kysele, jos jotain tulee mieleen. Hyvää reissua!

Edit. Lisään linkin yhteen Pietari-FAQ: http://www.tripsteri.fi/pietari/usein-kysyttya/
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: missapete - 04.08.2015, 18:25:28
Ok, eli junalipun ja passin kaa matkatoimistoon ja ne hoitaa kaiken? Meneeköhän noihin nykyään kauan?
Kiitti nopeesta vastauksesta.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Fiasko - 04.08.2015, 20:48:30
Ok, eli junalipun ja passin kaa matkatoimistoon ja ne hoitaa kaiken? Meneeköhän noihin nykyään kauan?
Kiitti nopeesta vastauksesta.

Detaljit vaihtelee firmoittain, joten kannattaa tarkistaa valitsemansa matkatoimiston sivuilta /puhelimitse: yleensä tarvitaan juurikin passi, matkavakuutustodistus ja matkapäivät,  joskus myös täytetty viisumihakemus (netistä). Kertaviisumin toimitusaika on tyypillisesti kymmenisen päivää, lisämaksusta saa nopeammin.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Iirisveera - 04.08.2015, 21:38:58
Olen ottanut kertaviisumin (turistiviisumin)  muutaman kerran Lähialuematkoilta. Viimeksi tänä kesänä. Hinta 84 euroa. Heillä on netissä selkeät ohjeet, mitä papereita tarvitaan. Hoitavat myös kutsumisen tai sen matkapuollon jos majoitus tuttujen luona.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Strange Little Girl - 05.08.2015, 14:12:09
Olen kayttanyt Tampereella Aikamatkoja. Ovat kylla nykyaan tosi kalliita, 100€ kertaviisumi. Plussana kylla se, etta asia meni tosi jouhevasti, ja viisumikin oli valmis huomattavasti nopeammin kun mita oli luvattu. https://www.aikamatkat.fi/viisumit (https://www.aikamatkat.fi/viisumit)
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Lion - 13.08.2015, 10:27:07
Järkevän matkan päässä Tsadista asuva voipi menetellä kuten minä joulukuussa (http://www.pallontallaajat.net/pt3/keskustelu/index.php?topic=11615.msg355077#msg355077), jolloin kertaviisumikustanteeksi tulee 55€. Tupla-entryn saakin sitten kuudellakympillä.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Fiasko - 13.08.2015, 11:15:21
Järkevän matkan päässä Tsadista asuva voipi menetellä kuten minä joulukuussa (http://www.pallontallaajat.net/pt3/keskustelu/index.php?topic=11615.msg355077#msg355077), jolloin kertaviisumikustanteeksi tulee 55€. Tupla-entryn saakin sitten kuudellakympillä.

Haitko viisumia siis viisumikeskuksesta? Miten sait vältettyä 26 euron palvelumaksun, onko tähän joku kikka?
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Lion - 13.08.2015, 13:10:26
Haitko viisumia siis viisumikeskuksesta? Miten sait vältettyä 26 euron palvelumaksun, onko tähän joku kikka?

En, vaan Tehtaankadun luolasta suoraan. Miksi käyttää maksullisia välikätösiä?

http://www.rusembassy.fi/fin/viisumihakemusten-jaettaeminen-konsuliosastoon.html
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Fiasko - 13.08.2015, 19:30:04
Kiitos Lion, olin todellakin siinä käsityksessä, että palvelumaksu peritään myös suurlähetystössä asioivilta

Papereiden jättö/passin nouto onnistui siis ihan vain ajan varaamalla? Itse sain juuri uuden opiskeluviisumini, mutta tutuille ja kavereille pääsee kohta taas viisumeita järkkäilemään...
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Lion - 14.08.2015, 12:30:06
Papereiden jättämisaika piti varata suurlähetystön sivulta. Tosin epäselväksi jäi. miksi, koska ei siellä mitään nimenhuuteluja tahikka jonotusnumerokäytänteitä ollut. Perislobomaista irrationaalista resurssiperseilyähän kyseinen äkseeraus ainoastaan on.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: aeroed - 17.08.2015, 22:58:28
Papereiden jättämisaika piti varata suurlähetystön sivulta. Tosin epäselväksi jäi. miksi, koska ei siellä mitään nimenhuuteluja tahikka jonotusnumerokäytänteitä ollut. Perislobomaista irrationaalista resurssiperseilyähän kyseinen äkseeraus ainoastaan on.

Tuolla haluavat varmaan tasapainottaa porukkavirtaa. Ei tarvitse mennä montaa vuotta taaksepäin, kun kyseinen rakennus oli täynnä porukkaa kellonajasta riippumatta ja jonoissa saattoi mennä koko päivä. Omasta mielestäni aikaisempaan verrattuna ihan fiksu järjestely. Ongelma tuon laitoksen kanssa on vain se, että sinne en ole ikinä päässyt puhelimella läpi.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Iirisveera - 18.08.2015, 06:54:45
Sekä suurlähetystön että viisumikeskuksen kohdalla ongelma vaan on se, etteivät hoida viisumipuoltoa, joka turistiviisumiin tarvitaan. Siksi matkatoimisto. Majoitun Pietarissa ystävien luona.

En, vaan Tehtaankadun luolasta suoraan. Miksi käyttää maksullisia välikätösiä?

http://www.rusembassy.fi/fin/viisumihakemusten-jaettaeminen-konsuliosastoon.html
[/quote]
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Lion - 18.08.2015, 14:32:43
Sekä suurlähetystön että viisumikeskuksen kohdalla ongelma vaan on se, etteivät hoida viisumipuoltoa, joka turistiviisumiin tarvitaan. Siksi matkatoimisto. Majoitun Pietarissa ystävien luona.
Niin, kuten siellä joulukuisessa jokelluksessani seisoi (, johon linkkikin oli), voi viisumipuollon tilata  kahdellakympillä netistä (http://www.visaable.com). Edelleenkään ei  siis tarvita mitään välikätösiä, vaikka majoittuisi heinäpaalissa.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Plantago - 31.08.2015, 18:17:57
Sekä suurlähetystön että viisumikeskuksen kohdalla ongelma vaan on se, etteivät hoida viisumipuoltoa, joka turistiviisumiin tarvitaan. Siksi matkatoimisto. Majoitun Pietarissa ystävien luona.
Niin, kuten siellä joulukuisessa jokelluksessani seisoi (, johon linkkikin oli), voi viisumipuollon tilata  kahdellakympillä netistä (http://www.visaable.com). Edelleenkään ei  siis tarvita mitään välikätösiä, vaikka majoittuisi heinäpaalissa.

Mutta kyllä ne siellä kenkkuilee. Ei menny hakemus läpi kun kutsuja laittoi multivisa vaan olisi pitänyt lukea многократное. Mutta jos sen olisi vaihtanut, sitten olisivat keksineet muuta piruilua, joten ei jaksanut tapella.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Plantago - 21.09.2015, 12:08:44
Hei
Ajattelin mennä käymään tässä kaupassa, mistä tämä artikeli kertoo

http://www.hs.fi/matka/a1305958800893?ref=hs-art-uusimmat-#7

Sain jo hyvät vinkit, että se on yhdeksännellä kadulla, mutta tietääkö joku kapan nimeä tai tarkempaa osoitetta, nettisivuja yms. Olisi kiva suunnistaa helpommin ja jos vielä tietäisi aukioloajat.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: aeroed - 21.09.2015, 22:11:03
Hei
Ajattelin mennä käymään tässä kaupassa, mistä tämä artikeli kertoo

http://www.hs.fi/matka/a1305958800893?ref=hs-art-uusimmat-#7

Sain jo hyvät vinkit, että se on yhdeksännellä kadulla, mutta tietääkö joku kapan nimeä tai tarkempaa osoitetta, nettisivuja yms. Olisi kiva suunnistaa helpommin ja jos vielä tietäisi aukioloajat.

Moi,

VR:n sivuilta löytyi (https://www.vr.fi/cs/vr/fi/pietari_kerailijoiden_kaupunki), että kaupan nimi on Купеческий двор (Kupecheskij Dvor), tarkempi osoite 9-я Советская ул., 2 (Yhdeksäs Sovetskaya, talo nro 2). Lähimmät metroasemat ovat Chernichevskaya ja Ploshad Vosstanya, molemmilta noin vartin kävelymatka.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Plantago - 28.09.2015, 15:35:23
Kiitos vinkeistä, tähän keräilijän kauppaan. Kävin siinä ovella, mutta se ei ollut auki ja hän ei ollut paikalla (Siellä on myös ovikello vähän piilossa seinällä). No toisen kerran. Tässä on puhelin nro kannattaa soittaa varmaankin etukäteen (tai vaikka pyytää hotellin respaa soittamaan). Oli kyllä mielenkiintoisia tavaroita kun kuikuilin ikkunoista sisälle.
КУПЕЧЕСКИЙ ДВОР
 
Адрес:  191015, Санкт-Петербург, 9-я Советская улица, дом 2

Район: Центральный район

Метро:  Чернышевская, 936 м.

Телефон:  8-911-039-89-36
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Plantago - 13.11.2015, 17:23:43
Onko kokemuksia Рынок Юнона sta?

http://www.peterburg.ru/shops/rynok-yunona-v-sankt-peterburge

Jos mieheni viisumi vain tulee ensi viikolla, niin voisi viikonloppu Pietarissa olla paikallaan. Muutakin hauskaa ajankohtaista tapahtumaa yms. saa ehdottaa. Mennään varmaan yöksi Viipuriin perjantai iltana ja sitten 7.05 junalla Pietariin lauantai aamuna.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: shootarz - 15.03.2016, 11:22:20
Pietari on yksi minun suosikkikaupunki Euroopassa! Kävin siellä 2014 vuoden loppupuolella neljän päivän kestäneellä reissulla, ja menisin sinne milloin vain uudestaan. Pietarissa on paljon nähtävää ja koettavaa, eikä kaikkea ehtinyt itsekään tekemään tuon neljän päivän aikana. Se oli vasta pintaraapaisu kaupungin sydämeen. Matka oli pakettimatka, sillä se oli koulun kautta tehty "opintomatka."

Ensimmäinen päivä meni kaupunkia kierrellessä bussilla, matkaoppaana toimi venäläinen suomea puhuva nainen. Yksi pääkohteistamme oli Pietari-Paavalin linnoitus, jonka yhteydessä on myös Pietari-Paavalin katedraali. Tuonne katedraaliin on haudattu kaikki Venäjän keisarit! Käsittääkseni katedraalissa on myös Pietarin rahapaja, mutta siellä emme käyneet. Bussi käytti meitä myös krääsäkaupassa (turistishopissa) ja paikallisessa kahvilassa, jossa maistelimme venäläisiä perinneherkkuja. Siellä tuli ensimmäistä kertaa kohdattua se fakta, että venäläinen palvelu on todella tylyä, eikä yhteistä kieltä tahdo löytyä! Illalla kävimme päivän viimeisessä kohteessa, Aleksanteri Nevskin luostarissa. Ei mikään kummallinen paikka, ainakaan omasta mielestä. Siellä on miehillä siis päähinekielto ja naisilla päinvastaisesti huivipakko. Jos puhuu venäjää, sillä pystyy välttämään pyydetyt sisäänpääsymaksut. :D

Toisena päivänä kävelimme Nevski Prospektiä pitkin pitkän pätkän. Kiertelimme "pakolliset" ostoskohteet, eli Stockmann ja Galeria-kauppakeskus. Pietarissa on hyvät ostosmahdollisuudet, etenkin jos haluaa ostaa luksusta päälleen. Vaatteet ovat samassa hintaluokassa kuin Suomessa, jossakin jopa kalliimpia. Shoppailuun Pietari ei siis ole mikään budjettikohde. Tietenkin tuli käytyä myös Eremitaasissa, jonka kiersimme pääpiirteittäin. Siellähän saa koko päivän kulumaan tai vaikka enemmänkin, jos mielenkiintoa ja aikaa löytyy. Eremitaasin vieressä on myös tunnettu Talvipalatsi jossa myös kävimme. Eremitaasissa saa nykyään valokuvata sisällä, mutta siitä pitää mainita sisäänkäynnin yhteydessä. Kuvauslupa maksaa euron tai pari, ja siitä saa tarran käteen. Siitä Eremitaasin valvojat tietävät, että kuvauslupa löytyy. Kävimme myös IIsakin kirkon portailla, mutta sisälle emme menneet. Illalla kävimme vielä jokiristeilyllä, joka olikin aika viileähkö syksyn aikaan! Kannattaa siis pukea lämpimästi päälle kun menee jokiristeilylle. Perus syystakki ja farkut eivät ole tarpeeksi lämpimiä vaatteita.

Kolmantena päivänä otettiin hieman kevyemmin. Kiertelimme taas hieman Nevskin kauppoja, jonka jälkeen menimme metrolla Jääpalatsiin katsomaan SKA Pietari vs. Helsingin Jokerit -matsia. Liput olivat matkatoimiston kautta ~30€, mutta lippuja saa alle 20 eurolla Venäjältä. Venäläiset jääkiekkofanit yllättivät meidät käytöksellään! He ovat todella rauhallisia ja ystävällisiä, vaikka yhteistä kieltä ei olekaan. Tupakkapaikalla ihmetyksekseni huomasin, että tupakan tumppeja ei juurikaan ollut maassa vaikka tupakalla oli satoja ihmisiä. Pietarilaiset kuuleman mukaan rakastavat siisteyttä, ja se näkyykin katukuvassa. Roskiksia on metrin välein, eikä roskia ole maassa. Matsin jälkeen säntäsimme limusiiniajelulle, jonka hintaa en muista. Sen muistan, että todella edullista se oli Suomen limusiineihin verrattuna. Limusiini kierrätti meitä ympäri kaupungin päänähtävyyksiä, jotka olivatkin jo tulleet tutuksi. Näimme myös sattumalta hienon ilotulitus show'n, jota myös kuljettaja pysähtyi ihmettelemään. Hän ei osannut kertoa ilotulituksen syytä. Sanottakoon vielä, että limusiiniajelut eivät ole Pietarissa mikään ihme. Limusiini ei saa pietarilaisten päitä kääntymään, sillä limusiinikruisailut ovat yleistä Pietarissa. Luultavasti siksi, että Pietarissa mennään naimisiin joka päivä! Illalla paikalliseen tapaan vodka maistui, ja siitä ei sen enempää! ;)

Neljäs päivä, joka vodkanhuurteisen illan jälkeen oli aika kamala. Kävimme Verikirkossa, eli Kristuksen ylösnousemuksen katedraalissa. Kirkko on rakennettu sille paikalle, jonne Aleksanteri II murhattiin. Kävimme myös pikaisesti Kazanin katedraalin pihassa valokuvailemassa (ja siinä vieressä Starbucksissa.) Muuta erityistä emme oikein tehneetkään.


Yleinen yhteenveto Pietarista ja pietarilaisista:

- Pietari on todella siisti kaupunki, eikä roskaaminen ole suotavaa.
- Venäläiset ovat ystävällisiä, mutta tylyjä ulospäin. Se näkyy asiakaspalvelussa.
- Ulkomaalaisia ehkä jokseenkin pelätään, ja niitä pidetään kaupoissa silmällä.
- Isoilla seteleillä maksamista kannattaa välttää, monesti ei ole tarpeeksi vaihtorahaa antaa takaisin!
- Hintataso on todella edullinen verrattuna Suomeen, paitsi vaatteissa. (Tupakka ja alkoholi on todella edullista)
- Alkoholin myynti kaupoissa loppuu klo. 23, mutta kaupoista saa kaikkia alkoholeja miedoista väkeviin.
- Menthol savukkeet on kielletty, niitä ei kaupoista saa!
- Pietarissa mennään joka päivä naimisiin.
- Englantia ei juuri osata, lukuunottamatta hotelleja ja Starbuckseja.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: UsvaAuer - 03.01.2017, 20:33:14
Nopea kysymys: Onko jollain vinkkejä, miten Eremitaasi otetaan haltuun?

Olen kahdella edellisellä kerralla skipannut museon, koska se on pelottavan laaja. Nyt ajattelin käydä, ehkä jopa kahdesti; torstaina (kuun eka päivä) museoon on nimittäin ilmainen sisäänpääsy. Onko kenellekään kokemusta, kuinka ruuhkaisia ilmaispäivät ovat? Entä onko takki pakko jättää säilytykseen? (Ajattelin säästää aikaa jonottamiselta.)

Kävin tänään Jusupofin palatsissa. Audio-opas oli melko mitätön. Palatsissa oli kolme kaunista huonetta ja muutama vähäpitoisempi.

Pietari on erittäin valokuvauksellinen juuri nyt keskitalvella. Kaikkialla loistaa jouluvalot ja kanaalit ovat jään ja lumen peitossa.

Lisäys: Minulle on ollut paljon iloa Pienenmatkaoppaan Pietarista. Sivulla on mm. kartta, jolle on koottu yhteen kaikki nähtävyydet, ruokapaikat ja baarit: http://www.pienimatkaopas.com/pietari/vinkit_kartalla.html . Pietarihan on mitä mahtavin kaupunki pitkien kävelyretkien ystäville.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: reissuesa - 03.01.2017, 22:20:21
Onko kenellekään kokemusta, kuinka ruuhkaisia ilmaispäivät ovat?

Elokuussa oli ilmaispäivänä toistasataa metriä jonoa ulkona, en jäänyt jonottamaan. 
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: UsvaAuer - 04.01.2017, 09:54:57
Onko kenellekään kokemusta, kuinka ruuhkaisia ilmaispäivät ovat?

Elokuussa oli ilmaispäivänä toistasataa metriä jonoa ulkona, en jäänyt jonottamaan.

Olen lukenut nyt lukuisia vinkkejä.

Voidakseen välttää jonoja pitää mennä:
1) heti aamusta (jonoon puoli tuntia ennen museon avaamista)
2) lounastunnilla (kesällä?) koska silloin risteilevät turistit ja ryhmät ovat syömässä
3) kaksi tuntia ennen museon sulkeutumista
4) talvella viikolla
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: servechilled - 04.01.2017, 16:37:50
En käynyt ilmaispäivänä Eremitaasissa mutta joku viikonloppu toukokuun alussa oli aika vähän väkeä. Mestahan on valtava ja visiittiin vaikuttaa se kuinka innoissasi olet klassisesta maalaustaiteesta. Itse pidän enemmän modernista taiteesta joten Eremitaasin maalaukset alkoivat kyllästyttää nopeasti ja aika moni sali toisti itseään kun saman tyylisuunnan taidetta oli paljon vierekkäin.

Rakennus sen sijaan on itsessään niin upea, että tuli enemmän ihailtua huoneita kuin niissä olevaa taidetta. Pari tuntia meni nopeasti vain kävellessä läpi salien syventymättä maalauksiin. Jos haluat syventyä enemmän näyttelyyn, niin kannattaa varmaan etukäteen miettiä kiinnostavimmat nurkat. Paikka on niin valtava että jokaisen teoksen syynääminen on lähes mahdotonta. ehkä pari tuntia syvällisempää tutustumista muutamaan saliin ja sitten yleinen kierros jossa näet kokonaisuuden?
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Plantago - 04.01.2017, 17:18:58
Entä onko takki pakko jättää säilytykseen? (Ajattelin säästää aikaa jonottamiselta.)

Kävin tänään Jusupofin palatsissa. Audio-opas oli melko mitätön. Palatsissa oli kolme kaunista huonetta ja muutama vähäpitoisempi.
Jonot ovat tosiaan aika pitkiä, mutta jos sisälle pääset ei se takin jättäminen sitten enää iso asia ole. Ja on se pakko jättää narikkaan.
Minulle taas tuo Jusupovin palatsi on olut paras kokemus, meillä oli suomea puhuva opas ja kuulimme hyvin paljon mielenkiintoista Venäjän historiasta ja Rasputinista monta tuntia
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Fiasko - 04.01.2017, 17:52:12
Nopea kysymys: Onko jollain vinkkejä, miten Eremitaasi otetaan haltuun?


Tässä pikaopas: http://www.tripsteri.fi/pietari-blogi/pikaopas-eremitaasiin-1

Kesäsesongin ulkopuolella ilmaispäivät eivät ole kovin ruuhkaisia. (Jos jotain auttaa, niin  opiskelijakortilla sisäänpääsy on ilmainen aina. ISIC menee läpi helposti, muut kortit vähän oman ja lippukassan rouvan kärsivällisyydestä riippuen.)
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: UsvaAuer - 04.01.2017, 18:17:50
Nopea kysymys: Onko jollain vinkkejä, miten Eremitaasi otetaan haltuun?


Tässä pikaopas: http://www.tripsteri.fi/pietari-blogi/pikaopas-eremitaasiin-1

Kesäsesongin ulkopuolella ilmaispäivät eivät ole kovin ruuhkaisia.

Tällä viikolla on venäläisten lomaviikko. Tänään olisi ollut Kunstkameraan tunnin jono, Eremitaasilla jono oli klo 12.30 Aleksanterin kolumnille asti. Mitäköhän tämä tarkoittaa jonotusaikana?

Infossa tosin vinkattiin. että aukion toisella puolella Erermitaasin toiseen osaan ei ole jonoa juuri ollenkaan. Ja siellähän on ne kaikista mielenkiintoisimmat taideteokset eli 1900-luvun eurooppalaiset. (Tämän luin linkkaamastasi sivusta; kiitos!)

Strategiani huomiselle on siis seuraava: jos jono on pitkä, suuntaan Eremitaasin toiseen osaan (reservirakennus) ja yritän pääsisääntulosta vasta pari tuntia ennen sulkemista.

Huomiseksi luvataan haastavaa jonotussäätä: Tuntuu -34 asteelta.

Lainaus
Minulle taas tuo Jusupovin palatsi on olut paras kokemus, meillä oli suomea puhuva opas ja kuulimme hyvin paljon mielenkiintoista Venäjän historiasta ja Rasputinista monta tuntia.

Voi, aivan eri kokemus! Itse opin, että klassiselle (sisustus)tyylille on leimallista eri väreille omistetut huoneet ja että vihreän huoneen puukalusteet oli tehty Karjalan koivusta.

Monotoninen ja laiska audio-oppaani ei katsonut aiheelliseksi kertoa historian pikkudetaljeja.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Fiasko - 04.01.2017, 18:35:55

Strategiani huomiselle on siis seuraava: jos jono on pitkä, suuntaan Eremitaasin toiseen osaan (reservirakennus) ja yritän pääsisääntulosta vasta pari tuntia ennen sulkemista.

Huomiseksi luvataan haastavaa jonotussäätä: Tuntuu -34 asteelta.


Suosittelen lähestymään tällä suunnitelmalla. Tuulisena pakkaspäivänä palatsinaukio on sietämätön paikka.

Oletko käynyt Venäläisen taiteen museossa? Näyttävä sekin, vähemmän jonoa ja helpommin hallittavissa.
(Ja jos jotain erilaista etsit, käväise sotilaslääketieteellisessä museossa. Siinä propagandahurmoksessa riittää sulateltavaa hetkeksi aikaa.)
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: UsvaAuer - 24.01.2017, 12:43:24
Raportti Eremitaasiin jonottamisesta ilmaispäivänä tammikuussa venäläisten lomaviikolla. Museo avautuu klo 10.30.

9.50 jonon perällä. Jono kulkee museon ulkopihalla porttien ulkopuolella.
10.00. Avataan portit ja päästetään ihmiset jonottamaan sisäpihalle. Tässä vaiheessa tapahtuu jonotuspaikkojen uusjako. Jonon perimmäiset ottavat jalat alleen ja lähtevät juoksemaan sisäpihalle muodostettavan jonon kärkeen.
10.15. Sisäpihan mittari näyttää -17 astetta. Kaiuttimista aloitetaan kuulutukset. Englanninkielinen kuulutus tulee vain kerran ja siinä (käsittääkseni) neuvotaan nettilipun hankkineita siirtymään jonon kärkeen.
10.30. Museo aukeaa. Sivukaistaa sisään pakkaa turistiryhmiä.
10.35. Uusi englanninkielinen kuulutus neuvoo nettilipun hankkineita siirtymään toiselle sisäänkäynnille, joka on varattu erityisesti nettilipullisille.
10.40. Jonossa tapahtuu koko ajan pientä muutosta. Röyhkeimmät vaihtavat paikkaa eteen päin. Kukaan ei huomauta.
10.55. Vihdoinkin sisällä.
11.05. Lipun nouto tiskiltä ja vaatteiden säilytykseen jättö sujuvat ripeästi.


Yhteenveto. Jos oikein ymmärsin, nettilipun hankkineiden ei tarvitse jonottaa (juuri ollenkaan). Jos ei ole nettilippua, kannattaa tulla jonottamaan juuri ennen kymmentä ja juosta röyhkeästi niin kovaa kuin jaloista pääsee porttien auettua. Nopeimmat juoksijat pääsevät helposti jonon kärkeen oli jono porttien ulkopuolella kuinka pitkä hyvänsä.

Itse museosta. Eremitaasin  Talvipalatsin puoli (eli se mihin kaikki haluavat) oli minusta taide-elämyksenä huomattavasti vaatimattomampi kuin pihan toisella puolella oleva osasta. Talvipalatsin mielenkiintoisinta antia oli arkkitehtuuri ja eri tyylisuuntien mukaisesti sisustetut huoneet. Erikoisnäyttelynä oli tällä kertaa Talvipalatsin astiastoista koostuva näyttely. Kuulostaa tylsältä, mutta itse asiassa kaikkea muuta. Juhla-astiastiastot olivat upeita!

Eremitaasin toinen puoli (eri sisäänkäynti pihan toisella puolen) keskittyi 1800- ja 1900-luvun eurooppalaiseen taiteeseen ja se kokoelma on hulppea! Jälkikäteen oli virhe, että jätin tämän osaston iltapäivällä, viimeiseksi. Museoähky alkoi jo hieman painaa eikä energiaa ei ollut tutustua kaikkiin ihaniin tauluihin tarpeeksi.

Näiden kahden osaston välillä kannattaa käydä pikaisella lounaalla.

Kaikkineensa Pietari hurmasi minut neljännellä käyntikerralla. Pietari saattaa hyvinkin olla suosikkikaupunkini Euroopassa! Suosittelen talvikuukausia, koska silloin Pietari on hyvin kaunis ja valokuvauksellinen. Tammikuun eka viikko on yksi parhaista ajankohdista, kun kaupunki on koristeltu jouluvaloin ja kanaalit ovat jäässä ja lumessa.

Etäisyydet kaupungissa ovat pitkiä, mutta kaupunkikävelyiden ystäville tämä on yhtä iloa. Itse tein yhtenä päivänä 20 kilometrin kävelyn (Moskovan juna-asema - Nevski Prospekt - Eremitaasi - Vasilin saari - Petrograd - Pietari Paavalin linnoitus - Venäläisen Taiteen Museo - Moskovan juna-asema)!
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Plantago - 15.08.2017, 11:49:00
Hei
Lauantaina 21.10.2017 suunnitellaan matkaa Pietariin 12 kaverusten kanssa. Ajatus olisi mennä omilla autoilla Viipuriin ja siitä sitten Elektriskalla Pietariin klo 9.57-11.12.
Mutta kun vähän isompi porukka en uskaltaisi jättää lipun ostoa Viipurin asemalle. Tiedättekö voiko lippuja ostaa etukäteen ja kuinka paljon aikaisemmin jos voi? Voikohan noita Elektriskalippuja ostaa netistä vai vaan luukulta? Ja voinko ostaa noin monta lippua kerralla, jos käyn ostamassa etukäteen.
Aluksi meillä oli tarkoitus vuokrata minibussi, mutta hinta on ollut aika korkea 18 000 per suunta. Saa  vinkata jos tietää jonkin halvemman minibussifirman...
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Fiasko - 15.08.2017, 12:05:39
Hei
Lauantaina 21.10.2017 suunnitellaan matkaa Pietariin 12 kaverusten kanssa. Ajatus olisi mennä omilla autoilla Viipuriin ja siitä sitten Elektriskalla Pietariin klo 9.57-11.12.
Mutta kun vähän isompi porukka en uskaltaisi jättää lipun ostoa Viipurin asemalle. Tiedättekö voiko lippuja ostaa etukäteen ja kuinka paljon aikaisemmin jos voi? Voikohan noita Elektriskalippuja ostaa netistä vai vaan luukulta? Ja voinko ostaa noin monta lippua kerralla, jos käyn ostamassa etukäteen.

Käsittääkseni elektritskalippuja ei saa netistä. Kahdelletoista hengelle ei ole kuitenkaan mikään ongelma ostaa lippuja joten ei huolta, sen kun vaan kävelet luukulle (tai automaatille) ja lyöt ruplia  tiskiin.
Mulla on mielikuva, että lippu  Pietarin  ja Viipurin  väliä suhaavaan Lastochkaan olisi voimassa päivän, mutta en ole tästä ihan varma.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: hiirimato - 23.08.2017, 08:38:39
Keväällä kävin junalla Viipuri-Pietari-Viipuri.  Se lippu taitaa olla yhden suunnan kertalippu joka on koko päivän voimassa kunnes sen käyttää. Maksaa n. 330rub juna-aseman automaatissa(myös englanninkieli löytyy).

Itse en etukäteen lippua ostaisi, ovat kuin pääkaupunkiseudun lähijunia.
Lippuja on muistaakseni kahden hintaisia kun juniakin on kahta sorttia;

1h15min kulkevia lastochka-junia(72XX-alkuiset junannumerot), ovat uusia ja hienoja, pysähtyvät kolmella asemalla matkan aikana muistaakseni.
n. 4 vuoroa päivässä/ suunta

Sitten on näitä hitaampia jotka pysähtyvät joka maitolaiturilla ja matka -aika n. 2-3h.
n. 10+ ? vuoroa päivässä.

Myös nopeammat pysähtyvät mm. Terijoella, jos ks. paikka kiinnostaa.

Ja tuo nopeampi on sen 330-350rub / kertalippu eli 5-7e kurssista riippuen.

Aikataulut löytyvät:

https://pass.rzd.ru/timetable/public/en?STRUCTURE_ID=729
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Plantago - 25.08.2017, 14:30:03
Kiitos vastanneille.
Sain nyt aika halvan 19hlö:n bussin vuokrattua Viipuri-Pietari- Viipuri. Ja laadin ihan kivan matkaohjelmakin. Kerron sitten kuinka sen bussin kanssa meni, jos joku muukin innostuu. Nimittäin viimeksi meinasi seisomapaikatkin loppua Pietarista- Viipuriin nopeassa junassa niin mukavampi näin.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: starman - 09.04.2018, 08:32:06
Suunnittelen reissua Venäjälle. Ajatukseni ajaa autolla Pietariin, jossa olisin muutaman päivän. Sieltä junalla pariksi päiväksi Moskovaan. Osaako joku neuvoa, minne voisi auton jättää Moskovan visiitin ajaksi?
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: starman - 13.04.2018, 08:51:59
Nostetaan aihetta pinnalle, koska kahlasin kirjaston kirjoja lävitse löytämättä tähän Pietarin parkkeeraus-asiaan apuja, joten käytännön vinkkejä edelleen kaipailen.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: hiirimato - 16.05.2018, 16:12:13
Moi! huomasin parkkikysymyksesi vasta äsken. Jos tästä vielä apua on niin Pietarissa juurikin moskova-juna aseman vieressä on Park INN by radisson hotelli. Heillä on parkkihalli maan alla johon pääsee autohissillä. Ainakin lyhytaikainen parkki on ollut nykykurssilla n. 10 euroa (700 ruplaa) /vrk. Sitä olen muutama kertaa käyttänyt hotellissa yöpyessäni. Sijainti on hyvä mutta parkki ei varmasti Pietarin halvin. Ainakin auto on hyvässä turvassa. Ainoa miinus on että autohissi on melko pieni. Mun Peugeot 307(n. 4.3 metriä) mahtuu siihen hyvin. Farkusta en tiedä.

Osoite
Goncharnaya Ulitsa, 4 А, Pietari
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: reissuesa - 16.05.2018, 16:51:05
Olen jättänyt auton Pietarissa kolme kertaa ilmaiseksi kadun varteen viikoksi, toistaiseksi ei ole autolle mitään sattunut.  Paikkana on ollut Grafski Pereulok tai Fontankan rantakatu.   Järkevämpää olisi varmaankin jättää auto jonkin mahdollisimman kaukana keskustasta olevan metroaseman luokse  maksulliselle pysäköintialueelle.

Edit. etsiskelin noita maksullisia pysäköintialueita, sivustolta http://gcup.spb.ru/ löytyy venäjäksi sijainnit ja hinnat (esim. 200 ruplaa/vrk).
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Plantago - 06.06.2018, 20:51:05
Nostetaan aihetta pinnalle, koska kahlasin kirjaston kirjoja lävitse löytämättä tähän Pietarin parkkeeraus-asiaan apuja, joten käytännön vinkkejä edelleen kaipailen.

Ja olisiko mahdollista jättää auto Viipuriin. Siellä linja-auto ja juna-aseman vieressä hotelli Druzhba, jossa vartioitu edullinen parkki. Ja bussilla tai junalla nopeasti ja alle viiden euron Pietariin.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Betula - 04.07.2018, 19:20:45
Osaako joku vinkata, missä Pietarissa pääsisi käymään suihkussa? Olen läpikulkumatkalla ja ennen pidempää junamatkaa olisi kiva päästä jossakin pesulle - muistaakseni Moskovassa oli rautatieasemalla maksulliset suihkut, tietääkö joku onko Pietarissakin? Periaatteessa hostellitkin varmaan maksua vastaan päästää suihkuun, mutta aikaisempien kokemusten perusteella epäilen, avaavatko hostellit lainkaan ovia ilman etukäteen tehtyä varausta.
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: starman - 14.01.2020, 15:40:14
Löytyykö joltakin tallaajista vinkkejä majoituksen suhteen Pietarissa?

Mistäpäin kaupunkia olisi hyvä ottaa tukikohta kauoungin tutkimiseen?
Onko jotain alueita mitä kannattaa välttää?
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Tiger - 15.01.2020, 00:19:32
Löytyykö joltakin tallaajista vinkkejä majoituksen suhteen Pietarissa?

Mistäpäin kaupunkia olisi hyvä ottaa tukikohta kauoungin tutkimiseen?
Onko jotain alueita mitä kannattaa välttää?

Itse olin juur uuden vuoden Pietarissa. Majailin Hotel Neptun:ssa. Hotelli sijaitsee lähellä Oceanarium:ia (mikä on muuten mielenkiintoinen vierailu kohde).
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: starman - 15.01.2020, 09:48:01
Oliko tuo hotelli Neptun mielestäsi kätevällä sijainnilla kaupungin tutkimiseen?

Menitkö sinne muuten millä kulkuneuvolla?
Itse olen menossa autolla, ja koska olen lukenut tarinoita autojen huonosta kohtelusta, niin kiinnostaisi tietää enemmän yksityisistä ja vartioiduista parkkipaikoista?
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: Tiger - 15.01.2020, 12:14:43
Oliko tuo hotelli Neptun mielestäsi kätevällä sijainnilla kaupungin tutkimiseen?

Menitkö sinne muuten millä kulkuneuvolla?
Itse olen menossa autolla, ja koska olen lukenut tarinoita autojen huonosta kohtelusta, niin kiinnostaisi tietää enemmän yksityisistä ja vartioiduista parkkipaikoista?

Pietari on tosiaan laaja paikka ja nähtävää riittää.  :) Mulla asui paikallisia ystäviä, jotka veivät minua eri paikkoihin. Se helpotti aikas lailla. Mutta kyllä sain myös kartan ja opastusta myös hotellin henkilökunnaltakin. Metrot ovat kätevä tapa liikkua, jos vaan osaa jäädä oikeilla pysäkeillä pois. Kuulutukset ovat Venäjän kielellä.

Oceanarium on Sea Lifen kaltainen akvaariopaikka, jossa voi tutustua vedenalaiseen maailmaan.

Autoista ja parkkipaikoista en osaa sanoa, sillä en omista edes ajokorttia. Finlanski rautatieasemalta maksoi 600 ruplaa taksilla hotellille.

Toivottavasti tästä oli jotain apua!
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: reissuesa - 15.01.2020, 23:12:12
Löytyykö joltakin tallaajista vinkkejä majoituksen suhteen Pietarissa?

Mistäpäin kaupunkia olisi hyvä ottaa tukikohta kauoungin tutkimiseen?


Jos olet menossa sesonkien ulkopuolella eli esimerkiksi nyt, jopa pääkatu Nevskin varrelta saa 20 eurolla ok majoituksen omalla kph:lla. Esim. Rinaldi Premier 15 e/yö.  Mutta myös ydinkeskustan ulkopuoliset sijainnit ovat hyviä kunhan majoitus on kävelymatkan päässä lähimmältä metroasemalta (em. Neptun on kohtuu hyvä, 800 m metroasemalta).
Otsikko: Vs: Kokemuksia Pietarista?
Kirjoitti: starman - 17.01.2020, 08:56:52
Etsin majoitusta, johon sisältyisi parkkihalli, sillä auton vakuutusehdot romahtavat Venäjän puolella.
Onko kellään kokemusta tällaisesta hotellista?
Ovatko nuo parkkipaikat metroasemien yhteydessä luotettavia ja vartioituja?