Pallontallaajat.net

Omatoimimatkailu => Junamatkustus => Aiheen aloitti: Akihan - 23.06.2006, 02:57:56

Otsikko: Ulkona yöpyminen (teltatta)
Kirjoitti: Akihan - 23.06.2006, 02:57:56
Teltta-aiheista keskustelua kyllä löytyi, mutta ei sattunut näin sateisen yön tunteina silmään muuta kuin yksi maininta teltatta ulkona yöpymisestä. Onko siis kokemuksia siitä, että mukaan lähtee retkipatja ja makuupussi, ja etsiydytään vaikkapa johonkin metsänlaitaan tai syrjäiseen puistontapaiseen yöpymään? Meillä oli ajatuksena, että säävaran huomioonottaen (voi myös ottaa junan, jäädä asemalle, etsiytyä hostelliin tms) vois koisia jotkut yönsä ulkosalla ihan ilman telttaa.. Matka-aikana heinäkuun loppu ja Keski-Euroopassa reilataan..

Maan kylmyydestä ja yön/aamuyön kosteudesta olikin jo paljon juttua telttailupuolella. Muita kokemuksia?

Jos aiheesta jo jossain keskustelua, niin linkkikin otetaan mielellään vastaan :)

Nyt lähen tästä nukuskelemaan ihan omaan lämpöiseen petiin  :)
Otsikko: Ulkona yöpyminen (teltatta)
Kirjoitti: Poikanen - 23.06.2006, 11:39:36
Mikäs siinä. Täällä kotimaan kesässä olen nukkunut muutamia öitä ihan vain taivasalla ja kuivalla kelillä se onnistuu ihan hyvin. Tärkeintähän tuossa on eristää itsensä maasta. Selän alla kasassa oleva makuupussi ei eristä kovin hyvin, eli retkipatja pitää olla makuupussin lisäksi mukana. Riippumattoa vois myös miettiä vaihtoehdoksi.
Otsikko: Ulkona yöpyminen (teltatta)
Kirjoitti: diokenes - 23.06.2006, 12:53:38
Tuota on tullut harrastettua paljonkin.
Pelkassa makuupussissa on tullut oita vietettya niin Ranskalaisissa
metsikoissa, lahes jokaisen Euroopan maan puistojen penkeilla,
vessojen katoilla, kerrostalojen sisaantulon rappujen alla,
pienten rautatieasemien hiljaisissa nurkkauksissa, yms.

Italiassa en suosittele ko. yopymistapaa, samoin kuin Amsterdamissa,
 Pariisissa, etc. kannattaa suojata omaisuutensa
huolella. Kamat jemmaan jonnekin.
Jos ei paalla ole mitaan varastettavaa, niin siita vaan.

Suurehko muovinkappale on hyodyllinen myos.
Paskaisimmissa paikoissa sen voit levittaa makuupussin alle,
ja sateella sen voit vetaa sateensuojaksi.

Myos pikku iltadrinkki avittaa kummasti younia !
 :D
Otsikko: Ulkona yöpyminen (teltatta)
Kirjoitti: Akihan - 23.06.2006, 23:05:26
Kiitos vinkeistä  :D Kaipa se ulkona nukkuminen on Saksa-Sveitsi-Itävalta -akselilla suhteellisen turvallista, kunhan valitsee paikkansa tarkoin ja pitää tavaroistaan huolen. Katsotaan nyt paljonko siitä reissusta menee loppujen lopuksi ulkona nukkuessa..

Täällä oli jo puhetta telttailusta ulkomailla.. Mitenkähän siihen suhtaudutaan, jos johonkin metsän laitaan heittää pitkäkseen tähtiä kattomaan ja uni-mattia ottamaan vastaan? Sehän ei oo telttailuleiriytymistä, mutta leiriytymistä kuitenkin.. Tämä taitaa jo siirtyä tuonne "tyhmät kysymykset" osioon  :oops: Pitänee käyttää maalaisjärkeä ja kysellä paikallisilta, missä saa yötänsä viettää, jos niikseen tulee.
Otsikko: Ulkona yöpyminen (teltatta)
Kirjoitti: Jonna-Karoliina - 29.07.2006, 19:42:14
Italiassakin tuli nukuttua yö ulkona (tosin poliisiaseman lähettyvillä, ja poliisit kävivät juttelemassakin). Makuupussissa, penkillä. Makuualusta olisi ollut aika hyvä juttu.  Reppu oli vieressä, passi ja rahat makuupussin sisällä. Vähän viima kävi, vaikka muuten oli kuuma.
Otsikko: espanjassakin
Kirjoitti: Kahmo - 30.07.2006, 12:46:02
Espanjassa tuli yksi yö vietettyä enemmän tai vähemmän hyvin Rantakallioilla. Voisi kuvitella, että sinne harvemmin kukaan deeku eksyy turisteja ryöstämään, että siitä vaan. Aamuyöstä itikat häiritsivät vähän.
Otsikko: Ulkona yöpyminen (teltatta)
Kirjoitti: wilu - 09.10.2006, 11:31:24
Kesällä tuli juuri tuolla akihanin kyseisellä Saksa-Sveitsi-Itävalta -akselilla reissattua ja muutama yö tuli ulkosallakin vietettyä. Näin äkkiseltään mieleen nousevat ainakin puistoyö Heidelbergissä ja leikkipuiston liukumäen katos Mattighofenissa. Muissa hostellittomissa öissä olikin muistaakseni sitten joko juna, juna-asema tai paikallisen hyväntekijän asunto kattona pään päällä. Isoimmissa citeissä näimme kuitenkin parhaaksi varata suosiolla maksullinen majoitus katoksi pään päälle.

Itse koin ulkona nukkumisen turvalliseksi tuolla akselilla ja jätimme vielä rinkat aina varuilta juna-asemien maksullisiin säilytystiloihin, koska useasti teimme samana päivänä vielä nähtävyyskierroksetkin kyseisessä kaupungissa, jolloin rinkka olisi ollut vain tiellä. Kesällä olosuhteetkin olivat oikein mielyttävät mitä nyt tuolla Mattighofenissa tuli herätys 4.00 aamuyöstä, kun vettä alkoi roiskia naamalle.  :lol: Bernin juna-asemalla sitten tuli joku paikallinen öykkäri herättelemään ja pyytämään taisteluseuraa, mutta ymmärti sitten poistua, kun emme olleet kiinnostuneita taistelemaan hänen kanssaan.

Meillä oli käytössämme ainoastaan retkipatjat, jotka yksinkertaisesti vain runttasimme maahan ja hyppäsimme makuupussiemme sisuksiin. Itsellä oli reppu suojattavana, jonka sitten sujautin jalkatilaani makuupussin sisälle. Olosuhteet olisivat siis voineet olla paremmin, mutta tärkeintähän nyt olikin, että väsynyt matkaaja sai vähän unta kaaliinsa. Junamatkoilla tuli sitten tasoiteltua huonosti nukuttujen öiden aiheuttamia univajeita.

Diokenestä lainatakseni muutaman yömyssyn ottaminen avittaa varmasti unen tuloa, mutta rajat kannattaa ehkä siinäkin pitää, ettei löydä itseänsä seuraavana aamuna mistään joen pohjasta.  :P
Otsikko: Ulkona yöpyminen (teltatta)
Kirjoitti: coral - 27.12.2006, 00:41:15
Viime kesänä tuli yövyttyä taivasalla muutamia kertoja. Se se oli elämää. Aamulla heräsi kun aurinko poltti naamaa. Oi oi oi... matkakuumetta iskee. Unkarissa kylläkin päädyimme lopulta ostamaan teltan kun olimme ensin yhden yön festareilla lavan edessä ilman nukkuneet ja tavaroidemme säilytys ystävällisten festarinjärjestäjien taukoparakissa ei enää onnistunut tilanpuutteen vuoksi...:) Arvostan unkarilaisia...
Otsikko: Ulkona yöpyminen (teltatta)
Kirjoitti: Pörriäinen - 16.01.2007, 22:07:56
Minä olen kuullut kaverilta niin kamalan jutun heidän yhdestä yöstään taivasalla pusikossa että sen jälkeen en ole edes harkinnut... Tosin laivakannella pelastusliivilaatikon päällä ja sitten lentokentän nurkassa on tullut vietettyä yö makuupussissa. Oli kyllä niin mukava varhaista aamulentoa odotellessa kellistyä nurkkaan makuupussiin kun muut "hienommat" matkustajat kärsivät epämukavilla oudon mallisilla tuoleilla terminaalissa.  :lol: