Pallontallaajat.net

Maapallo on pyöreä => Eurooppa => Aiheen aloitti: Okoa - 28.05.2003, 18:16:26

Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Okoa - 28.05.2003, 18:16:26
Loppukesästä olisi tarkoitus suunnistaa Irlannin maalle ja olisi kiva viettää muutama vuorokausi reivaamalla. Eli löytyisikö keneltäkään tietoa Dublinin klubeista?
Otsikko: Re: Dublinin klubit
Kirjoitti: Manna - 28.05.2003, 22:44:54
KristiinaE:ltä löytyy tietoa Irlantia koskevista jutuista noin yleensäkin. :)
Otsikko: Re: Dublinin klubit
Kirjoitti: KristiinaE - 29.05.2003, 00:11:54
Kyllähän minä klubeista tiedän, mutta reivipaikkoja en ole sattunut löytämään.

Jos kuitenkin tavallinen yökerho kelpaa, niin suosittuja ovat Spirit (Abbey St.) - järjestävät kaikenlaisia teemailtoja ja paikalta löytyy Tarot-korttien lukijaa sekä itämaista hierontaa...
Fireworks (Pearse St.) - suosittu opiskelijapaikka, tosi hieno sisältä.
Coyote Lounge (d'Olier St.) - intiimin tuntuinen paikka, keskiviikkoiltaisin kansainvälisten opiskelijoiden ilta.
POD (Harcourt St.) - juuri remontoitu trendikäs paikka, jonka yhteydessä oleva Chocolate Bar on ihana intiimi cocktail-baari.
George (George St) - suosittu homoklubi, musiikki kuitenkin ihan tavallista discomusiikkia.
Lillies Bordello (Grafton st) - sisäänpääsyyn vaaditaan rahaa ja naamaa, kaupungin ykkösnäyttäytymispaikka.

Osoitteesta http://www.entertainment.ie löytyy kaikenlaisia menoja, myös klubeista oma osionsa. Kannattaa vilkaista.
Otsikko: Re: Dublinin klubit
Kirjoitti: Anonymous - 21.07.2003, 09:55:23
Ja sit on Anabel, jonka sijaintia en muista, mutta oli ainakin drinksuilla hintaa. Viskikolalle tuli hintaa mummonmarkoissa 100. Että silleen. Baareihin saa ainakin rahaa menemään.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: hansuli - 13.11.2005, 14:52:45
Hei!
Täällä sivustoilla ei näytä löytyvän tietoa Dublinista tai Irlannista. Nyt kaipaisin pika-apua, kun suunnitellaan lähtöä joulukuun alussa Dubliniin. Riittääkö näkemistä ja tekemistä 4-5 päiväksi? Olemme ajatelleet vuokrata autoa ainakin päiväksi, eli mihinpäin kannattaa ajella? Vai onko joku paikka sellainen, että suosittelisitte ennemmin junamatkailua? Esim 3 päivää Dublinissa, ja 1 autoillen ja 1 junaillen?

Myös halpoja majoitusvinkkejä saa laittaa, sekä muuta tietoa mitä tulee mieleen :wink:
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: jilola2 - 13.11.2005, 17:10:33
alun kolmatta kuukautta kylässä asuneena sanoisin, että kyllä riittää. KEskusta on varsin tiivis, joten kävellen ehtii paljon.
2 päivässä tekee reissun junalla Galwayn tienoille ja kurkkii ympärilleen. En ole käynyt mutta kertovat olevan kannattava reissu.
Autolla liikkuminen saattaa osoittautua jännäksi jos ei ole koemusta vasemmanpuoleisesta liikenteestä. Kannattaa tarkistaa matkavakuutuksen pykälät ettei mahdollisen savun hälvettyä jää seisomaan lasku kännnyssä.
Hostellit taitavat lähteä 20€stä ylöspäin, hotelleista en tiedä. Tuskin ovat suomen tasoa kalliimpia. Kannattaa varata majoitus ajoissa.

Iso käsi  KristiinaE:lle joka täydentänee edellisen hyödylliselle tasolle.  8)

Jouni

Edit: Kurkkaa http://www.dur.ac.uk/p.j.d.scott/dub/index.html
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Tinja - 13.11.2005, 22:14:42
Hostelleja löytää Lower Gardiner Streetilta ja Marlborough Streetilta 10 eurosta ylöspäin, mutta muistaakseni Rainbow hostel tai joku samaisella kadulla ollut oli kyllä aika läävä...
Bray on kiva paikka ja Braysta Greystoneen voi kävellä vuoren viertä pitkin (ja kiivetä huipulle!). Mukavan matkan päässä keskustasta on myös Howth (kaikki nämä Dart-linjalla). Samoin Tramore Irlannin eteläkärjessä on vaikuttava paikka (ja vuoristo lähettyvillä; itse en ole siellä käynyt).
Itse kun en ole suuri Dublin fani, niin suuntaisin keskustasta muualle :D
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: hansuli - 20.11.2005, 23:09:32
..Ei näköjään ollut tullut vastauksista tietoa sähköpostiin.. Mutta kuiteskii, lyötiin kaikki lukkoon saman päivän aikana (eli viime sunnuntaina). Varattiin lennot 5pv:ks, ja auto 3pv(oli niin sama ottaako 2 vai 3pv).. Eli lähdetään heti lentokentältä autolla pohjoiseen, josta Galwayn kautta takaisin su illaksi Dubliniin - hulluja kun ollaan, niin kaikki pitää nähdä. Varattiin tänään myös DUblinin majoitus - nyt lähinnä etsiskellään autoreissun varrelle kahta B&B paikkaa. Eli toinen lähelle Belfastia ja toinen Galwayn tienoille - et jos jollain on vinkkei niin otetaan vastaan, ja tarkotus on, et noit majotuksii ei lyödä lukkoon, vaan ehkäpä etsitään vasta paikanpäällä. (Käy tietenkin kuten Saksakka, et pimeys laskeutuu, ja sit osuu ainoastaan se kallein matkan varrelle -noh sen vuoksi voi hieman kattoo etukätee mitä ois reitin varrel;) ) Joo ei oo mitään kokemusta tuosta liikennekulttuurista, mut aateltii, et ei hirveest pyöritä keskusta-alueil, et noil "isoil teil" ajellaa lonkalta väärinkinpäin;) yritetään pärjäillä...
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Amalia - 21.11.2005, 13:47:53
Tassa hyva sivu josta loytaa B&B paikkoja: www.townandcountry.ie
Ei kannata ahmia liikaa, minusta Belfast ja Galway kuulostaa aika paljolta noinkin lyhyella matkalla, koska parhaat maisemat on pienilla ja mutkaisilla teilla joilla kestaa ajella... Dublinissa ei tarvi autoa, on todellakin sen verran kompakti paikka ja parkkimaksut kalliita.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: hansuli - 21.11.2005, 14:00:12
Tosi hyvä sivusto - kiitos paljon. Aloin heti plärää sopivia paikkoja ja merkkaillaan niitä sitten muistiin.
Ahneella on yleensä p.. loppu, mut aikaisemman autoilukokemuksen valossa ajateltiin kaikki paikat kiertää. Suurempia pysähdyksiä ei tule taasen olemaan. Sitä kun suunnittelee kunnolla, mitä haluaa nähdä ja millä aikataululla, niin ihmeen paljon ehtii tehdä. Harmillista vain, kun tuollakin on kohteita, jotka eivät ole talvisin edes auki - toisaalta se vähentää kohteita, jotka olisi ollut pakko nähdä;) :P
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Neiti Q - 21.11.2005, 14:18:53
Lainaus käyttäjältä: "hansuli"
Hei!
Täällä sivustoilla ei näytä löytyvän tietoa Dublinista tai Irlannista.


On täällä kuitenkin jotain, muun muassa:
http://www.pallontallaajat.net/interrail/keskustelu/viewtopic.php?t=6059&highlight=dublin

Irkku-faneja tuntuu olevan aika paljonkin!

Suosittelen Connemaran seutua ja Cliffs of Moheria, minäkin. Omalla autoilureissulla (heinäkuussa 1998) B&B löytyi aina ilman ennakkovarauksia, joten noin joulukuun alussa luulisi riittävän, että tiedät suunnilleen mistä etsiä majapaikkoja ja mikä on kohtuullinen hintataso.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: KristiinaE - 21.11.2005, 14:52:48
B&B-paikkoja loytaa kivasti matkan varrelta, joten siita ei kannata stressata (ja hintoja pystyy aina tinkimaan alaspain, koska nyt ei ole mikaan sesonkiaika). Itse kavin piipahtelemassa lansi-Corkissa tuossa viikko takaperin ja kaunista seutua oli. Siella kannattaa tukokohdaksi ottaa Kinsale-niminen pikkupaikka. Juu ja pimea tulee tosiaan kello viidelta, joten koittakaa ajaa kaikki matkat ennen sita, etenkin pienet tiet ei kello viiden jalkeen ole mukavia ja liikennekuolemia tapahtuukin paljon  :twisted:  Nojoo, pelottelu pelotteluna. Parhaan reissun saatte kuitenkin niin, etta menette sinne milta tuntuu ja naette sen mika silla hetkella kiinnostaa!! Slan!
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Sininen - 24.11.2005, 11:47:36
Irlannissa kannattaa endottomasti käydä (Dublinin vierailun aikana) Greystonesissa merenrannalla, minne pääsee puolessa tunnissa Dart-junalla Dublinista. Kaunis paikka. Siellä on pieni kukkula, mistä uskomaton näkymä, mutta me ei kiivetty sinne koska oli niin kylmä ilma.. Viime kesänä käytiin.
Toinen on Cork. Dublinista juunalla sinne ja seuraavana aamuna takas. Ei kauheasti ehditty nähdä paikkaa, mutta illalla käytiin kirkossa kuunteleen konsertti ja pubissa kuunteleen Traditional Irish Sessio - Not to be missed ;) Tosi kaunis kaupunki!
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Keisari - 12.12.2005, 12:35:00
Hyvää morjesta pallontallaajat!

Ollaan menossa kaverin kolmikymppisiä juhlistamaan maaliskuussa Dubliniin (5päivää) ja tuskin lähdemme kaupungin ulkopuolelle seikkailemaan, olisiko ehdotuksia hyvistä nähtävyyksistä, baareista, pubeista, diskoteekeistä ym??

Toki saa ehdottaa nopeista, lyhyistä ja halvoista päiväretkistä keskustan ulkopuolelle.

Täng juu jo etukäteen.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: hansuli - 12.12.2005, 17:27:45
Reissu tuli tehtyä - autoilu kannattaa ehdottomast, ja jos haluu siitä tai muuten miedän reissult lisätietoi, nii saapi kysellä.
Jos 30 juhlajuttui miettii nähtävyyksien kannalta, nii myö käytii sekä Guinnesin tehtaal kierroksel (netist ku varaa liput nii saa halvemmal). Siel ol ylimmäskerrokses näköalabaari, jos saa pääsylipul tuopillisen "lempijuomaa". Ja sit käytii myös Jamesonin viskitislaamol, joka ol meitist kivempi (myös halvempi) sellain guided tour 45min, ja sisäls myös whiskymaistiaiset. Sit kierroksen aikana kolme valittiin maistelemaan eri whiskejä, joka ois ihan hauska jutska synttärisankarille, ja mieliwhisky:ää sai sit viel lasillisen;) Me siis ei kumpikaa pidetä whiskyst, mut toi ol ihan kiva nähtävyys, ja jos viel aattelee, et on vähänkii ikävämpi sää, nii kyl mieltä piristää saada jotain lämmikettä. Ruokapaikkana pystyn suosittelemaan Temple barin alueella (melkein itse baaria vastapäätä) olevaa meksikolaisraflaa, jossa ol 16-19 välil 2 ruokalajin menu 14e/hlö. Ihan törkeen hyvää ruokaa, ja maha täytty myös niist annoksist. Menu sisält myös kahvit.  Toiseen päivään käytii jossain kahvilamaises paikas kans syömäs 9e 2 lajin menu, mut annokset ol tosi pienet, ja ruoka ei ollu mitää erikoista. Baareissa en tullu piipahtaneeks, ku ol aikas rättiväsy fiilis, ja ku oltii nii lyhyen aikaan Dublinis... :lol:
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: FunkyStar - 16.12.2005, 15:13:32
Hei!

Paikallisjunaa (nyt en muista millä kirjainyhdistelmällä sitä kutsuttiin) kannattaa käyttää. Itse olin heinäkuussa 5 päivää ja matkustin tällä sekä pohjois- että eteläsuuntaan. Parhaiten jäi mieleen pohjoisen suunnan päätepiste, Howth-niminen kalastajakylä. Siellä oli markkinat päivänä jolloin olin siellä. Ja kylästä lähti mukava parin tunnin patikoimisreitti. Kannattaa kokeilla  :)
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Keisari - 20.12.2005, 13:04:09
Kiitos vastauksista. Eiköhän tästä kekkerit aikaiseksi saada.  8)
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: jilola2 - 21.12.2005, 14:39:49
Lainaus
Paikallisjunaa (nyt en muista millä kirjainyhdistelmällä sitä kutsuttiin)


DART.

LUAS taasen on the sporan näköinen vehje, jolla on kaksi toisiinsa liittymätöntä reittiä. Kävellen vaihtavat reitiltä toiselle.

Jouni
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Keisari - 05.01.2006, 13:06:34
Lainaus käyttäjältä: "hansuli"
Reissu tuli tehtyä - autoilu kannattaa ehdottomast, ja jos haluu siitä tai muuten miedän reissult lisätietoi, nii saapi kysellä.
Jos 30 juhlajuttui miettii nähtävyyksien kannalta, nii myö käytii sekä Guinnesin tehtaal kierroksel (netist ku varaa liput nii saa halvemmal). Siel ol ylimmäskerrokses näköalabaari, jos saa pääsylipul tuopillisen "lempijuomaa". Ja sit käytii myös Jamesonin viskitislaamol, joka ol meitist kivempi (myös halvempi) sellain guided tour 45min, ja sisäls myös whiskymaistiaiset. Sit kierroksen aikana kolme valittiin maistelemaan eri whiskejä, joka ois ihan hauska jutska synttärisankarille, ja mieliwhisky:ää sai sit viel lasillisen;) Me siis ei kumpikaa pidetä whiskyst, mut toi ol ihan kiva nähtävyys, ja jos viel aattelee, et on vähänkii ikävämpi sää, nii kyl mieltä piristää saada jotain lämmikettä. Ruokapaikkana pystyn suosittelemaan Temple barin alueella (melkein itse baaria vastapäätä) olevaa meksikolaisraflaa, jossa ol 16-19 välil 2 ruokalajin menu 14e/hlö. Ihan törkeen hyvää ruokaa, ja maha täytty myös niist annoksist. Menu sisält myös kahvit.  Toiseen päivään käytii jossain kahvilamaises paikas kans syömäs 9e 2 lajin menu, mut annokset ol tosi pienet, ja ruoka ei ollu mitää erikoista. Baareissa en tullu piipahtaneeks, ku ol aikas rättiväsy fiilis, ja ku oltii nii lyhyen aikaan Dublinis... :lol:Pystykkö heittään linkkiä jos mennään maistiaisille
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Tinja - 05.01.2006, 16:13:38
http://www.google.com/search?hl=fi&client=safari&rls=fi-fi&q=jameson+distillery+dublin&btnG=Hae&lr=

http://www.guinness-storehouse.com/
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Keisari - 11.01.2006, 13:12:21
Iso kiitos Tinja!  :D
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Mizzoni - 11.01.2006, 14:05:45
Lainaus käyttäjältä: "hansuli"
Hei!
Olemme ajatelleet vuokrata autoa ainakin päiväksi, eli mihinpäin kannattaa ajella? Vai onko joku paikka sellainen, että suosittelisitte ennemmin junamatkailua?


Jos vuokraat auton, varaudu siihen etta matkoihin voi kulua rutosti enemman aikaa kuin karttaa katsomalla ikina voisi kuvitella. Ruuhkia, onnettomia karrypolkuja, lehma- tai lammaslaumojen tukkimia teita... Karsivallisyytta:)!
Pitkan matkan busseista ja junista en tieda, mutta autolla ja valilla hampaita kiristellen on kierretty Cliffs of Moher, Giants Causeway, Ring of Kerry... Jotka ovat mielestani taman maan parhaimpia nahtavyyksia.
Dublin on aika pieni ja harmaa, mutta toki aivan paratiisi jos tykkaa ryomia lomansa jokaisena iltana kymmenessa eri pubissa.(Sateenvarjo kannattaa niitata kiinni lompakkoon ettei se vain unohdu hostellille.)
Dublinin sisainen bussiliikenne on epaluotettavaa ja hidasta, ainakin Helsingin tai minka tahansa muun EU-paakaupungin julkisiin tottuneille. Matkamuistomyymaloissa kaupiteltava kortti, jossa on kuvattu luuranko bussipysakilla tekstilla Waiting Bus in Ireland ei ole valitettavasti vitsi. Ei siis kannata valita halpaa B&B paikkaa kaukana keskustasta muutaman paivan reissulla.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: toveri Karvonen - 12.01.2006, 20:02:03
Olen juuri talla hetkella Dublinissa. Halpaa majoitusta loytyy mm. Abraham Housesta (10€/yo). Tama on ihan mukava paikka ja hintaan sisaltyy miniatyyri aamiainen.

Luin aamulla tasta samaisesta ketjusta vinkin kayda Greystonesissa. Kavelin parikymmenta minuuttia ympariinsa, eika siella ollut oikeastaan mitaan. Jos joku haluaa kokea jotain samankaltaista, voi menna sadesaalla junalla Mankin seisakkeelle, syljeksia tunnin asemalaiturille ja tulla junalla pois. Eivatka ne muutkaan radan varren kylat niin kiehtovilta vaikuttaneet. Voi olla, etta paremmalla kelilla olisi ollut miellyttavampi kokemus.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Tinja - 13.01.2006, 01:52:30
Greystones on ihan nimensä veroinen paikka (on siellä hienoja kiviä, jos niitä tykkää keräillä ja joskus näki myös meritähtiä), mutta Braysta Greystonesiin kävellen on kyllä maisemat hienoja (polkua joudutaan loppumatkasta muuttamaan silloin tällöin, kun osa jyrkänteestä sortuu mereen...). Tai voi tietysti kävellä Sandymountin hiekkarantaa pitkin niin pitkälle kuin pääsee (se ranta ei näy dartista). Kivempaa siellä Dart linjan toisessa päässä on, ja itse kyllä tykkään eniten Bull Islandista; Clontarf Road on lähin Dart asema. Jotain 12 km muistaakseni Howthiin, että siitä vaan kävelemään!  :lol:
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: toveri Karvonen - 16.01.2006, 13:48:18
Kyllä se paremmalla säällä / paremmin sääolosuhteisiin varustautuneena olisi ollut ihan mukava paikka. Maisemat olivat varsin komiat.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Roopatra - 24.01.2006, 09:10:46
Täällähän on ihan eloisa viestiketju Irlannista. Kuinka sopivaa. Finnairilta oli aivan pakko varata lennot Dubliniin kun ne sai niin halvalla messujen aikaan.. Joten olen kesäkuussa lähdössä kahdeksi viikoksi Irlantiin  :D  ja kuulisin mielellään lisää vinkkejä mitä tehdä ja nähdä. Junalla tykkäisin matkustella, mutta täytyy sitä välillä bussiinkin hypätä kun ei junat koskaan kulje joka paikkaan. Joten vinkkejä, vinkkejä..  :)
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: illusia - 24.01.2006, 09:19:33
Lainaus käyttäjältä: "Roopatra"
Täällähän on ihan eloisa viestiketju Irlannista. Kuinka sopivaa. Finnairilta oli aivan pakko varata lennot Dubliniin kun ne sai niin halvalla messujen aikaan.. Joten olen kesäkuussa lähdössä kahdeksi viikoksi Irlantiin  :D  ja kuulisin mielellään lisää vinkkejä mitä tehdä ja nähdä. Junalla tykkäisin matkustella, mutta täytyy sitä välillä bussiinkin hypätä kun ei junat koskaan kulje joka paikkaan. Joten vinkkejä, vinkkejä..  :)


Junalla + bussilla Dinglen niemimaalle, siellähän on mukavia pikkukyliä ja hienoja paikkoja vaikka patikoimiseen. Käy myös Aran-saarilla; kaunista ja hiljaista.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Keisari - 24.01.2006, 12:01:05
" Finnairilta oli aivan pakko varata lennot Dubliniin kun ne sai niin halvalla messujen aikaan.."


Ihan uteliaisuudesta, paljonko maksoi Finnairin liput? Ei muuta kuin hyvää matkaa! Koitan tähän ketjuun palata viimeistäään reissun jälkeen...mikäli muistan jotain ;)
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Viajar - 24.01.2006, 15:26:10
Roopatralta taisit kysyä, mutta ryntään tähän väliin vastaamaan. Finnair on mainostanut messutarjouksena Hki-Dublin-Hki hintaan 129. Noh, näipytin huvin vuoksi Finskin nettisivuilla lähtöpaikaksi erään - hmmm - nimeltä mainitsemattoman, viehättävän lounaisrannikon kaupungin ja kappas! 128!! Liityntälentoineen (ja sata x !).
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Keisari - 25.01.2006, 17:38:43
Teen tässä vain itselleni hallaa sillä olen lennot ja hotellin jo varannut...tosin en vielä maksanut. Nuo hinnat ovat niin edullisia omiin verrattuna että itken verta. Lähinnä kavereitani varten koitan kerätä infoa halvemmista matkustusvaihtoehdoista jotta mahdollisimman moni pääsisi Irlantiin asti juhlistamaan kaverini kolmekymppisiä.

Ryanairilta kun katsoin lentoja Riikan kautta oli hinnat n.30egee=sikahalvat. Päivästä riippuen, saattoi löytää 9,95€ tarjouksiakin.

Mutta bs loppui tähän tältä erää. Kiitos vastauksista!
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Roopatra - 27.01.2006, 13:46:07
Näinhän se juuri oli, kuten Viajarkin sanoi että 129 € ne kustansi. Onhan se mahdollista että Ryanairilla sinne pääsisi vieläkin halvemmalla, mutta harvoin sitä on kuitenkaan varaa lentää ihan Finnairilla! Todella houkutteleva hinta..

Olen tutkinut Irlannissa ympäriinsä liikuskelun mahdollisuuksia ja tourismirelandin nettisivuilla kerrotaan ISIC kortin omistajien saavan erikoishintaisia lippuja. Tietääkö kukaan paljonko tuo ale on?
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Fosse - 30.01.2006, 01:15:54
Lainaus käyttäjältä: "Keisari"
" Finnairilta oli aivan pakko varata lennot Dubliniin kun ne sai niin halvalla messujen aikaan.."


Ihan uteliaisuudesta, paljonko maksoi Finnairin liput? Ei muuta kuin hyvää matkaa! Koitan tähän ketjuun palata viimeistäään reissun jälkeen...mikäli muistan jotain ;)2h sitten varasin lennot kahdelle Dubliniin toukokuulle ja hinnaksi tuli 257e!!
Eli Finnairin hintoihin nähden varsin halpaa :D  :D
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: jilola2 - 30.01.2006, 03:26:28
eipä ole Ryankaan  aina ns. halpa.
Maaliskuuun suomenvisiitti: 210€ edes takaisin.

Vinkki itelle: Tarkista hinnat ENNEN tilaamista.

Jouni
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: jellyfish - 06.02.2006, 15:13:04
Irlannissa kannattaa suunnata Corkin maakuntaan ja Clonakiltyyn jos haluaa nähdän irlantilaista elämää, kauniita maisemia ja vanhoja linnoja. Uskomaton paikka! Tosin paikan halvin hostelli kannattaa kiertää kaukaa... :P
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Shamrock - 06.02.2006, 15:27:03
Irlanti, Irlanti ! Luin kaikkia vinkkejä ennen matkaani.. ( 4 kk kiertelin maata  :D  ) ja siellä tosissaan sanotaan ISIC-kortilla tulevan hyviä etuja ... Ei todellakaan ! Junaliput on älyttömän kalliita Irkuissa verrattuna bussiin ja mitään aleja ei herunu opiskelijakortilla.. bussista sai ehkä sen euron alennuksen / lippu.

Kannattaa ostaa lonely planetin kirja ennen matkaa.. tuli tarpeeseen.. tosin pienistä paikoista ja esim. Corkista siellä ei mielestäni ollut läheskään tarpeeksi tietoa.

Irkkujen ja mun suosittelema paikka missä pitää käydä on Galway ! Aivan ihanaa seutua meren äärellä.. =) Hotelliyö saatiin buukattua paikallisesta turisti infosta hostellihinnoilla kun oli samalle päivälle !
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: ellina - 06.02.2006, 17:13:59
Itse olen asettunut nyt kai suhteellisen pysyvasti Corkiin. Asustelen Cork Cityn lahettyvilla pikkukylassa, Blarneyn linnaan on muutama kilometri. Cork on viehattava kaupunki ja ihmiset ystavallisia. :)

Muuten Dublinista paasee Corkiin bussilla 7 eurolla. Hinnat tosin riippuu vahan ajankohdasta. Juna maksaa huomattavasti enemman.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Keisari - 07.02.2006, 10:46:44
Koitamme "selvitä" Corkkiin ja vaikka Galwayhinkin...


Matkaan aikaa 30 päivää... Tässä alkaa muuttua pikku hiljaa vihreäksi
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Mizzoni - 08.02.2006, 21:41:22
Pari paivaa sitten ostin Blue1 (jotenkin SASsiin liittyva, www.blue1.fi) suorat lennot, menopaluu veroineen 155e. Tosin lentaa suorilla vain lauantaisin.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Roopatra - 09.02.2006, 10:24:22
Ehdottomasti haluan käydä ainakin Dublinissa Corkissa ja Galwayssa!  :D  Aikaahan mulla on Irlannissa kaks viikkoa.
Onko ihmisillä tietoa noista bussipasseista.. BusEireannilla ainakin on sellasia että onko niiden hinta-käyttösuhde hyvä?
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: ellina - 09.02.2006, 14:41:31
Galway on minullakin nakematta ja kohteena joskus keveemmalla enka Dubliniakaan ole nahnyt paljon. Ensi viikonloppuna mennaan kaymaan Tipperaryssa. Onko kukaan kaynyt siella?
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: tirmo - 09.02.2006, 14:46:42
Tipperaryn murre on mielestäni kaikista hankalin mitä on englanninkielessä vastaan tullut. jopa paksuin e-afrikan englanti on selkeämpää.  :wink:
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: jilola2 - 09.02.2006, 15:51:02
Kamppis on Cavanista. Puheesta alkaa pikku hiljaa saada enemman puolen selvaa jos nakee hemmon naaman kuunnellessa. Hyvan kikan keksin kun opettelin suodattamaan kaikki taytesanat pois. Tosin puheen sisalto haihtui lahes olemattomiin. Kundi aikoo poliitikoksi, joten puheen maaran ja sisallon suhde alkaa olla kohdallaan.

Bussien alennukset heittelevat todella paljon. Samanhintaisesta matkasta kahteen eri kaupunkiin saattaa toisessa tapausesa saada 50% ja toisesa kokonaiset 3% alennusta. Junista en tieda, epailen etta sama homma toistuu siella.

Jouni
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Tinja - 11.02.2006, 21:05:59
Lainaus käyttäjältä: "jilola2"
Kamppis on Cavanista.


Onkohan se mun kaveri? :lol:
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: jilola2 - 12.02.2006, 11:30:38
OT:
Lainaus
Onkohan se mun kaveri?

Oma kotipaavimme John Paul on kaikkien kaveri. Antais hyvän haasteen kelle tahansa härmän helppoheikille.

Jouni
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Lady Sharaid - 22.02.2006, 21:42:49
Osaako kukaan sanoa millainen hostellitilanne on Irlannissa (etelässä Corkin ympäristössä ja lähettyvillä) joko toukokuun lopussa tai elokuun alussa? Ovatko ne ihan täysiä, pitäisikö varata etukäteen ja miten? Ja mikä yleensäkin on paras aika vuodesta käydä Irlannissa?
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Amalia - 23.02.2006, 16:31:48
Toukokuu ja elokuu on ihan hyvia aikoja matkailla Irlannissa ja kaikki silta valilta. Saasta kun ei koskaan voi tietaa. Taalta loytyy jo monta hostellia Irlannissa: www.anoige.ie.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Dimangi - 25.02.2006, 13:39:02
Oiskohan kenelläkään kokemusta, tietoa, yms. pikkukaupungista nimeltä Carlow? Olisi mahdollisuus viettää ensi kesä siellä, mutta ennen päätöksen tekoa haluaisin kuulla "puoleettoman" mielipiteen, jos sellainen vain jollain on. Tietysti kun miehen perässä olisin menossa niin ratkaisuun vaikuttaa moni muukin asia, mutta onhan kaupunki-infokin ihan tärkeää :)
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Lady Sharaid - 25.02.2006, 21:20:18
Mutta osaako kukaan oikeasti sanoa, että esim. elokuun alussa olisi jossain tuolla Corkin ympäristössä se vaara, että jää ilman yöpaikkaa, jos ei ole varannut sitä etukäteen?
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: jellyfish - 26.02.2006, 18:12:16
Kesä- heinäkuussa on ainakin aika täyttä :)
Voi olla viisasta varailla etukäteen jos ei halua ihan korpeen, mutta luultavasti tarpeeseen jos tulee majapaikan löytää myös lähikaupungin alueilta.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: mintsu - 25.03.2006, 16:09:01
Olisiko kenelläkään hyvää hotellivinkkiä Dublinista? Pitäisi tietenkin olla halpa ja hyvällä paikalla  :wink: Olen netistä yrittänyt etsiä ja aika kalliilta vaikuttaa. Olen menossa Dubliniin äitini kanssa, joka ei oikein innostunut dorm-vaihtoehdosta. Elättelen toivetta, että voimme olla yötä samassa paikassa ilman, että minä menen vararikkoon...
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: titania - 25.03.2006, 17:29:44
Lainaus käyttäjältä: "mintsu"
Olisiko kenelläkään hyvää hotellivinkkiä Dublinista? Pitäisi tietenkin olla halpa ja hyvällä paikalla  :wink: Olen netistä yrittänyt etsiä ja aika kalliilta vaikuttaa. Olen menossa Dubliniin äitini kanssa, joka ei oikein innostunut dorm-vaihtoehdosta. Elättelen toivetta, että voimme olla yötä samassa paikassa ilman, että minä menen vararikkoon...


Hotelleista en tiedä, mutta onhan hostelleissakin privaattihuoneita. Oltiin vuosi sitten huhtikuussa Oliver St. John Gogarty's -hostellissa kahden hengen huoneessa, hintaa 25€ per naama, huoneessa oma kylppäri. Ja sänkykin oli sellainen kerrossänky, jossa alas mahtuu kaksi ja ylös yksi (eli periaatteessa huoneeseen olisi mahtunut kolme henkilöä), niin ei tarvitse äidin kanssa kylki kyljessä nukkua. :)
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: mintsu - 27.03.2006, 12:21:18
Tuotakin vaihtoehtoa olen jo tutkinut, mutta ei vielä ainakaan onnannut. Olemme menossa kesäkuussa, ja tuolla Oliverissa näyttää privaattihuoneen kohdalla silloin punaista ruksia  :( Jossain toisissa hostelleissa taas privaattihuoneet maksoivat jo jotain 40 € henkilöltä. Parista suhteellisen edullisesta B&B-paikasta olen kysynyt, mutta olivat jo täynnä tuolloin.

Pitänee jatkaa etsimistä...
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Viajar - 27.03.2006, 12:27:59
Ryökäles, Oliverissa oli punaista ruksia jo tammikuussa, kun omat lippuni varasin!!! Eli liian kauan ei kannata etsiä, vaan varata vaikka joku vähän kalliimpikin. Kohta on jäljellä enää sikakalliit. Itse varasin Charles Stewart -guesthousesta: huone kahdelle noin 90 / yö, eli ei halpa, mutta sijainti erinomainen.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Sez79 - 27.03.2006, 13:07:34
Itse suosittelen Youth hostellia (halpa 18e yö, hyvä palvelu, ei ruuhkaa tuskin koskaan, hyvä sijainti). Tsekkaa netistä onko huoneita vapaina.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Siljams - 27.03.2006, 20:51:18
Lainaus käyttäjältä: "Sez79"
Itse suosittelen Youth hostellia (halpa 18e yö, hyvä palvelu, ei ruuhkaa tuskin koskaan, hyvä sijainti). Tsekkaa netistä onko huoneita vapaina.


Tarkoitatko tätä hostellia
Dublin International Youth Hostel 61 Mountjoy Street, Dublin 7 Dublin ?

Mielestäni sijainti oli nimittäin todella huono, aika syrjässä. Muuten kyllä ihan ok hostelli, tosin jotain outoja sääntöjä. Esim. kattiloita sai ruoanlaittoon vain 10e panttia vastaan, jos ei palauttanut sitä tunnin kuluessa tuli ruoanlaitto aika kalliiksi...
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Tinja - 28.03.2006, 01:37:09
Lainaus käyttäjältä: "siljams"
Tarkoitatko tätä hostellia
Dublin International Youth Hostel 61 Mountjoy Street, Dublin 7 Dublin ?
Mielestäni sijainti oli nimittäin todella huono, aika syrjässä.


Eihän siitä ole Parnell ja O'Connell Streetille kuin max 5min matka? Temple Bariin n. 10min.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Sez79 - 28.03.2006, 08:32:18
Tarkoitan nimenomaan tuota hostellia. Sijainti on mielestäni hyvä. 5 min spirelle. Ihmettelen kommenttia jossa sanottiin että sijainti olisi huono. Katsokaa ihmiset kartasta. Se kertoo sijainnin. Ei se minkälaiset maisemat siinä ympärillä on.

Noista säännöistä en tiiä mut asuin kyseisessä hostellissa (liian)pitkään ja kaikki toimi moitteettomasti. Lisäksi pyykinpesumahdollisuudet on hyvät. pulveri tais tulla hostellin puolesta. Aamupala on sellanen perus setti jotain muroja ja vaaleeta leipää ja kahvia. Mut mitä sitä voi 18e odottaakaan.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Siljams - 30.03.2006, 16:05:27
Lainaus käyttäjältä: "Tinja"
Lainaus käyttäjältä: "siljams"
Tarkoitatko tätä hostellia
Dublin International Youth Hostel 61 Mountjoy Street, Dublin 7 Dublin ?
Mielestäni sijainti oli nimittäin todella huono, aika syrjässä.


Eihän siitä ole Parnell ja O'Connell Streetille kuin max 5min matka? Temple Bariin n. 10min.


Mitenköhän meistä tuntui, että hostellista sai kävellä ikuisuuden ennenkuin pääsi ihmisten ilmoille?!? On varmaan vedetty muutaman kilsan ylimmääräinen reissu.  :D Ympäristö oli mielestäni aika ankea, mutta se saattoi johtua mielentilasta. Kaikki oli tosi harmaata.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Nalle Nallukainen - 30.03.2006, 16:21:11
Lainaus käyttäjältä: "siljams"
Ympäristö oli mielestäni aika ankea, mutta se saattoi johtua mielentilasta. Kaikki oli tosi harmaata.


Missäpä täällä ei olisi ankeata ja harmaata. Mä en todellakaan voi sanoa Dublinia mitenkään kauniiksi kaupungiksi tai lähinnä kauneus on katsojan silmissä...
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: repolainen - 02.04.2006, 14:11:26
Nyt kun hostelleista on puhe niin.... Valitsin Brewery hostelin Dublinin tukikohdakseni, ja varauksen jo tehtyäni löysin tällaisen tuoreen kommentin ko. hostellista:

"there is no where to keep any belongings, the "luggage room" can be accessed by anyone including people not even staying at the hosetl. they do not appear to change the sheets between different visitors, so you may end up sleeping on someone elses dirty sheets."

Eli mitenköhän tuo matkatavaroiden (=rinkka) säilytys onnistuisi turvallisesti? Passit ym. pidän tietysti tallelokerossa, enkä rinkkaan jätä mitään sinänsä arvokasta. Uhhm. Kai sitä sitten pitää vain kuorruttaa ja köyttää rinkka metallivarmistuksilla huoneen perustuksiin? Olettaisin että sama turvallisuustaso pätee useimpiin Irlannin hostelleihin, eli vinkkejä järkevimmästä toimintatavasta kaipaisin. (Selailin jo matkatavara-topicit lävitse, ja rautatieaseman säilytyslokero oli ainoa spottaamani vaihtoehto... Mutta kohtuuton vaiva siinäkin...)

Tuo lakana-juttukaan ei kovasti miellyttänyt, mutta minkäs teet... Vai olisiko jollakulla muunlaisia kokemuksia jakaa Brewery hostellista? (majoitustietokannassa ei merkintöjä)
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: juuso223 - 02.04.2006, 18:25:31
Onko kellään tietoa Pohjois-Irlannista Skotlantiin  menevistä lautoista ? ( mistä lähtee , hinnat etc)  kiitooos :)
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: titania - 02.04.2006, 20:07:05
Lainaus käyttäjältä: "juuso223"
Onko kellään tietoa Pohjois-Irlannista Skotlantiin  menevistä lautoista ? ( mistä lähtee , hinnat etc)  kiitooos :)


Lautta-aikatauluja voi tutkailla esim. täältä:

http://www.directferries.co.uk/

Olen menossa Skotlannista P-Irlantiin lautalla muutaman viikon päästä. Tehtiin sellainen ratkaisu, että ostettiin bussiliput Glasgowsta Belfastiin, jolloin lauttamatka sisältyy bussilipun hintaan eikä tarvitse itse kikkailla monien lippujen ja aikataulujen kanssa.

http://www.nationalexpress.com/eurolines/destinations/ireland.cfm
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Siljams - 03.04.2006, 16:52:53
Lainaus käyttäjältä: "juuso223"
Onko kellään tietoa Pohjois-Irlannista Skotlantiin  menevistä lautoista ? ( mistä lähtee , hinnat etc)  kiitooos :)


Belfastista menee stranraeriin Stena Line, googlettamalla löydät sivun. Joidenkin lauttavuorojen jälkeen lähtee satamasta juna glasgowiin, josta hyvät yhteydet muualle.  Ei ole kokemusta, mutta saattaappi sieltä mennä bussejakin. Olisivatkohan halvempia?
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Keisari - 03.10.2006, 15:22:19
Do diin, maaliskuu lähenee ja Dublin reissu nro2 suunnittelu alkaa tästä ja nyt, kiitos ja anteeks.

Kaivataan hyviä/halpoja hostelleita keskustan alueelta, kokemuksia??
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Fosse - 03.10.2006, 19:35:18
Isaacs hostellista tykkäsin ainakin itse.Löydät sen tuolta majoitustietokannasta niin kuin myös monta muuta varteenotettavaa vaihtoehtoa.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Bella - 04.10.2006, 17:09:17
Nappasin Ryanin lennot joulukuulle sentilla (plus sita ja tata, tuota ja muuta!!!) Ciampinolta Shannoniin. Onko siella pain joku tallustellut? Katselin jotain majotusta, oli siina yli 60 euron tietamissa. Onko toi ihan normitaso, vai onko myos huokeampia vaihtoehtoja? Sen Abraham house -hostellin huoneet oli kylla kans aika hintavia ollakseen kuitenkin hostellihuoneita. Kuten edella jo kyseltiin, niin tuplana sitten! Minakin kaipaan infoa ekalle Irlannin reissulle  :wink:
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Keisari - 04.10.2006, 17:48:16
Kyllä kysellä aina saa. Itsekkin katsoin ensiksi lentoja 1centillä mutta olivat nostaneet hintoja muutaman viikon jälkeen 9,99€ :)

Kyllä noihin hintoihin pystyy vielä venyyn, helposti!

Googleta Hostels Dublin niin tulee läjä linkkejä. Montako yötä tolla 60€ Abrahams setillä sai?? Jos oman huoneen haluaa niin siitä saa maksaakkin. Itse suosittelen lämpimästi mixed dorm settejä joissa on halvimmat hinnat ja yleensä mukavaa ja rentoa seuraa. Aika paljon on hostelleita Dublinin keskustassa n.10€ alkaen/yö. Etsivä löytää  8)

Ei muuta kuin bon voyage!
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Bella - 04.10.2006, 19:34:33
Se oli 38-46 euroa per latty kahden hengen huoneessa. Tosin enemmankin olen hakemassa B&B tai jotain pienia muita guesthouseja. Minua eika miestani haluta enaa jakaa makuuhuonetta ventovieraiden kanssa  :wink:
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Niah - 04.10.2006, 22:13:44
ite oon aina varannu hostellin paikanpäältä dublinista, joko turistitoimistosta (o'connels street) tai lentokentältä. tosin ne ottaa pienen välityspalkkion, mut oon aina ollu tyytyväinen saamini majoituksiin. voin myös suositella isaac hostellia  :D

@bella jos lennät shannoniin, niin voin lämpimästi suositella galwayta dublinin sijasta.shannonista on muistaakseni n. 1h matka galwayhin. galway on täynnä elämää, hyvin kansainvälinen (kokoonsa nähden) ja hintatasoltaan halvempi kuin dublin. galwaysta pääsee myös opastetuille retkille esim. connemara tai cliffs of moher. uskomattoman kauniita paikkoja..irlannin maaseutua parhaimmillaan!tekemistä löytyy..tiedän muutaman vuoden kokemuksella  :D
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Bella - 04.10.2006, 22:26:12
Voi Niah! Kuulostaa erittain hyvalta! Mitako nuo connemara ja cliffs of moher ovat?! Kiinnostaa nimenomaan ulkoilu, luonto, rauhallisuus ja leppea tunnelma. Mieheni on kaynyt Irlannissa muutaman kerran, etta han tietaa kylla jotain, mutta juurikin siella Shannonin kulmilla olevista mahdollisuuksista oli kiva kuulla enemmankin. Oletko sita mielta, etta Dubliniin ei kannata menna ollenkaan? Olemme reissussa ajalla 7.-14.12.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Olavi_virta - 04.10.2006, 23:18:15
Lainaus käyttäjältä: "Bella"
Voi Niah! Kuulostaa erittain hyvalta! Mitako nuo connemara ja cliffs of moher ovat?! Kiinnostaa nimenomaan ulkoilu, luonto, rauhallisuus ja leppea tunnelma. Mieheni on kaynyt Irlannissa muutaman kerran, etta han tietaa kylla jotain, mutta juurikin siella Shannonin kulmilla olevista mahdollisuuksista oli kiva kuulla enemmankin. Oletko sita mielta, etta Dubliniin ei kannata menna ollenkaan? Olemme reissussa ajalla 7.-14.12.


Minulle ainakin dublin oli pienehkö pettymys. Dublinin näkee hyvin 2päivässä, jos ei jokin tietty museo tai kaikki törkyhintaset nähtävyydet kiinnosta. Itse olin yötä emännän kanssa ABC Guesthousessa. Sijainti ei mikään paras, koska siitä ei kävele kaupungille, mutta majatalona oli loistava, semmoinen erilainen kokemus. maksoi 35e/per nenä, mikä tuntuu olevan dublinissa kohtuu hinta jos oman vessan ja suihkun halajaa.

Niin ja en ole varma ymmärsinkö oikein, että lennät lontoon kautta suomeen. Katsoppa lentoja semmoisesta paikasta kuin Knock. Veroineen kybän stanstedille, viimeksi kuin katsoin oli tosin 4e.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Bella - 05.10.2006, 00:04:06
Taytyy sitten varmaan uudestaan harkita kannattaako sita sinne Dubliniin lahtea koukkimaan! Voipi kylla olla, etta sielta Shannonin alueelta ja Galwaysta loytyy tarpeeksi touhukkaille! En ole muuten lentamassa Suomeen, Italiassa elan, niin taalta liikehdin! Mutta kiitos kuitenkin vinkista Iskelmakuningas  :wink:
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Bella - 05.10.2006, 00:04:37
Niin unohtu kysyman, miksi Dublin oli pettymys?
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Niah - 05.10.2006, 02:04:51
Ciao Bella  :) kuulostaa siltä että galway ja co.galwayn alue olis teille ehdottomasti parempi!Connemara on alue co.galwayssa, paikallista maaseutua jossa on paljon "vuoria", vihreitä nummia ja kaikkea sitä mitä irlannin mahtavilta maisemilta voi odottaa.cliffs of moher on merestä pystysuoraan nousevat n.200 metriä korkeat rantakalliot, uskomaton paikka.sijaitseee co.claressa (co.galwayn vieressä). molempiin paikkoihin pääseen päivän mittaiselle opastetulle tourille galway citysta. ne taitaa maksaa jotain 25 €. shannonissa ei kannata kuluttaa aikaa.useimmat ihmiset vaan lentää sinne ja jatkaa siitä matkaa. galwaysta voin vielä sen sanoa että se on kaikkein kelttiläisin kaupunki irlannissa, joten jos halutte aitoa irkku tunnelmaa. galwaysta pääsee myös päivän mittaiselle tourille aran saarille, joka on täynnä koskematonta luontoa ja muutama paikallinen ihminen jotka puhuu iiriä  :D
galwayssa saatte varmasti viikon kuluun. Dublinista vie sen verran et ihan kiva paikka käydä ja nähä, mut ei sie kannata yli 2 päivää olla.

Nauttikaa irlannista, mihin ikinä meettekin  :D
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Olavi_virta - 05.10.2006, 08:55:13
Lainaus käyttäjältä: "Bella"
Niin unohtu kysyman, miksi Dublin oli pettymys?Odotin, että kaupunki olisi ollut jotenkin kauniimpi ja modernimpi. Tottakai se vaikuttaa asiaan, että tulin suoraan roomasta dubliniin. Rooman (ja Vatikaanin) kirkkojen jälkeen tuntui käsittämättömälle, että johonkin "tuppukirkkoon" olisi pitänyt maksaa sisään 6(vai oliko jopa 8)euroa. Sitten sekin, että kaupunki ei oikeastaan enää jättänyt minuun mitään kipinää, vaikka vain 2 kokonaista päivää siellä olin. Harvoin kokee olevansa "nähnyt kokokaupungin" kahdessa päivässä. Jos nyt joku dublin-fani ajatukseni tyrmää, ja sanoo, että ainahan voit katsella kellssin kirjaa päivän. Lohduttaudun sillä, että dublin oli 2. viimeinen kohde reilun kuukauden reissullani ja oli väsymystä ;)

Oikeastaan vain jameson tislaamon olisin halunnut vielä viskin ystävänä nähdä. tietenkin dubliniin voisi joskus  kaveriporukalla lähteä, sillä pubit olivat mahtavia. Olisin myös halunnut päästä kiipeilemään dublinia ympäröiville vihreille "vuorille".  Kyllä sanoisin, että Irlannin maaseutu on paljon reissanneelle ihmiselle antoisampaa kuin dublin. Museotkaan eivät kiinnostaneet, sillä jatkoin dublinista matkaa lontooseen, jossa mulla oli pari päivää varattu museoihin. Ja siis maaseutua en ole nähnyt, kuin ystäväni kotivideolta:)

Siitä tosin tulee isot plussat, että ryanairin lentokenttä on dublinin pääkentän yhteydesä ja sieltä bussi keskustaan maksoi jotain 2euroa, hieman toista kuin nämä "Paris(Beuavais)" -kentät:) Ja siis tämähän vain on minun mielipide:)
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Bella - 05.10.2006, 11:05:09
Hei kiitos teille aivan mielettomasti!  :D

Juuri sopivat ja napakat vinkit (miun maun mukkaan!) viikon pistolle Irlantiin. Paasee kirmaamaan nummille! Tasta on hvya lahtee  :wink:
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Tinja - 05.10.2006, 12:28:08
Pääset kyllä tosiaan siihen Irlantiin enemmän sisälle, jos et mene Dubliniin. Dublin ei ole sama kuin Irlanti. Lähde vaan heti Shannonista pois, mutta älä jää Limerickiin :D Kannattaa muuten ostaa menopaluulippu (bussi) Shannoniin, joissakin tapauksissa saman hintainen kuin pelkkä meno (jos siis aiotte samaa kautta mennä sinne takaisin).

Lainaus käyttäjältä: "Olavi_virta"
Siitä tosin tulee isot plussat, että ryanairin lentokenttä on dublinin pääkentän yhteydesä ja sieltä bussi keskustaan maksoi jotain 2euroa, hieman toista kuin nämä "Paris(Beuavais)" -kentät:)


Emmää tiennykään, että Ryanairilla on siellä ihan oma kenttä ja vielä pääkentän vieressä! :D
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Olavi_virta - 05.10.2006, 13:07:56
Lainaus käyttäjältä: "Tinja"


Emmää tiennykään, että Ryanairilla on siellä ihan oma kenttä ja vielä pääkentän vieressä! :DNo eipäs viilata pilkkua :) Terminaalia tietenkin tarkoitin:) Mutta sieltä on siis yhteys pääterminaaliin. Itse ryaninterminaali vastaa viihtyvyydeltään jotain kittilän lentokenttää.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: pingu1 - 05.10.2006, 18:37:35
Oisiko kellään tiedossa jotakin hyvää kirjaa Irlannista tai muuten vaan matkavinkkejä täällä jo esille tulleiden asioiden lisäksi? Aion lähteä n. viikon matkalle joulukuussa ja koska viimeksi olin vaan Dublinissa, ajattelin nyt suunnata Galwayhin ja mahdollisesti tulla sieltä Corkin ja Kilkennyn kautta takaisin Dubliniin. Yritin kaupassa katella joitain kirjoja, mutta en löytänyt mitään kivan näköistä. Pääseekö busseilla hyvin Galwaysta Corkiin ja sieltä Kilkennyyn, vai kuulostaako mun suunnitelma mahdottomalta? Minkälaista säätä joulukuun puolessa välissä (noin 9.-17.12) voisi olla odotettavissa?
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Fosse - 05.10.2006, 19:31:09
Lainaus
Pääseekö busseilla hyvin Galwaysta Corkiin ja sieltä Kilkennyyn, vai kuulostaako mun suunnitelma mahdottomalta?


Kyllä pääsee!!Irlannissa on hyvät bussiyhteydet melkein mihin vaan.....
Linkki vielä mistä löydät aikatauluja ja hintoja matkallesi:
http://www.buseireann.ie/site/home/
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Niah - 05.10.2006, 21:39:45
@pingu
mielestäni lonely planet-opaskirjat on ehdottomasti parhaimpia ja netistä kannattaa etsiä myös tietoa. kuten fosse sanoi irlannissa on hyvät bussiyhteydet, mutta...välimatka galway-cork-kilkenny-dublin on aikaavievä (vaikka irlanti onkin pieni maa), koska irlanti on täynnä pieniä kyliä joiden läpi bussit ajavat. tiet ei myöskään ole parhaat mahdolliset. ite istuin kerran 5 tuntia bussissa dublinin kentältä galwayhin.. :!: joten jos olet reissussa viikon saat liikkua paikasta toiseen suhkot nopeasti.
joulukuussa ilmat on yleensä ihan okay, ainakin galwayssa länsirannikolla. lunta tuskin tulet näkeen  :lol:
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: sulca - 06.10.2006, 00:03:00
Täällä näyttää jos jonkinmoista tietoa Irkuista löytyvän  :D joten ajattelimpa kysyä viisaammilta, notta miltä näyttää uuden vuoden vietto Irlannissa? Saattaa tulla lähtö sinne päin uutta vuotta vastaan ottamaan joten missä olisi parhaat kaupungit/paikat juhlistaa tapahtumaa?
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Nalle Nallukainen - 06.10.2006, 00:22:13
Lainaus käyttäjältä: "sulca"
miltä näyttää uuden vuoden vietto Irlannissa?


Uusi vuosi Irlannissa on tylsä! Tai ainakin viime vuoden vaihde oli tylsin uusi vuosi mitä mulla on koskaan ollut. Uusi vuosi on ihan tavallinen viikonloppu, ilotulituksia tai mitään muuta speciaalia ei ole. Itse en todellakaan suosittele uutta vuotta Irlannissa, ellei sitten halua pommitonta vuoden vaihdetta.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Lonely rider - 06.10.2006, 12:20:34
Lainaus käyttäjältä: "Nalle Nallukainen"

Uusi vuosi Irlannissa on tylsä! Tai ainakin viime vuoden vaihde oli tylsin uusi vuosi mitä mulla on koskaan ollut. Uusi vuosi on ihan tavallinen viikonloppu, ilotulituksia tai mitään muuta speciaalia ei ole.

Olen samaa mieltä. Kaikki paikat on ihan täynnä. Itse ainakin kaipasin jonkinlaista ilotulitusta, mutta eipä sellaista ollut. Enkä löytänyt mitään muutakaan erikoista tapahtumaa.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Tinja - 06.10.2006, 12:37:18
Toissa vuoden uutena vuotena oli tulituksia vaikka oli se tsunami juttu. Mutta kuten sanottu, paikat täynnä (olin töissä) ja muuten kyllä aika hiljasta. Perähikiälläkin varmaan enemmän pommeja!
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Lady Sharaid - 07.10.2006, 10:29:04
Vakavasti harkinnassa on, että lähtisin ensi syksynä vaihtoon Irlantiin. Paikkojahan löytyy useampia, yksi niistä on Limerick, jota harkitsin, mutta sitten kuulin siitä pahoja juttuja (rikollisuutta yms. liekö totta? Ei kuulema kannata sinne mennä). Muita olisi ainakin Dublin ja sen vieressä Maynooth. Kukaan koskaan visiteerannut tuossa viimeseksi mainitussa? Sitten oli myös Galway, mutta siitäkin kuulin ikäviä juttuja opiskelijakämppien suhteen. Niinpä oikeastaan Maynooth kiinnostaa kaikkein eniten, itse asiassa se kuulostaa ainakin yliopistonsa puolesta lähes taivaalta. Mutta millainen kyseinen osa Irlantia on alueena? Ja entäs Dublin sitten, onko se kovinkin levoton kaupunki?
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Nalle Nallukainen - 07.10.2006, 15:25:28
Mun mielestä rikollisuus ja huumeongelmat ovat paljon näkyvimpiä Irlannissa kuin mitä ne ovat esim. Suomessa. Joka viikko joku saa puukosta jossain ja useamman kerran olen nähnyt hasista pyöritteleviä tyyppejä bussissa. Toisaalta, ei sua kukaan tule puukolla uhkailemaan keskustassa tai tunkemaan mömmöjä suoraan suoneen, ihan rauhassa saat täällä olla. Tietty on joitakin paikkoja ja alueita, joinne ei kannata yksin pimeällä lähteä hortoilemaan. Sinuna en jättäisi mitään Irlannin kaupunki pois laskuista sen takia, että olet kuullut sen olevan rauhaton. Rikollisuus ja levottomuuden pysyvät aika pitkälti sen tietyn porukan piirissä ja vaihtarina tuskin kuulut niihin.

Dublin on ihan kiva kaupunki, keskustan alueella voi öisinkin kävellä ihan itsekseen eikä tarvitse pelätä. Galway on mielestäni vielä kivempi ja jotenkin nuorekkaampi. Lisäksi sieltä on lyhyempi matka länsirannikon hienoille maisemille. Maynoothissa en ole koskaan käynyt (on ollut tarkoituksena, mutta en ole koskaan saanut aikaiseksi, kun se on niin lähellä), veikkaisin, että siellä ei ole paljon mitään. Maynoothista pääsee helposti lähijunalla Dublinin keskustaan.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: ellina - 07.10.2006, 16:16:09
Galway on todella kiva kaupunki. Se voisi sikali olla hyva vaihtoehto. Onko sinun pakko muuten asua opiskelija-asuntolassa?

Limerick oli mielestani vahan ikavahkon teollisuuskaupungin nakoinen, kun siella pikaisesti pysahdyimme, mutten tarkemmin tunne. Huono maine silla kylla on, olet oikeassa. Viime aikoina on uutisissa ollut murhia ja mm. pari lasta loukkaantui vakavasti, kun teinipojat sytyttivat auton palamaan. Nama taisivat sattua enimmakseen yhdella ja samalla asuinalueella. Limerickissa on hyvin paljon travellers -vaestoa (mitenhan tuon sanoisi suomeksi), vaestoa jotka asuvat enimmakseen asuntovaunuissa ja harrastelevat usein kaikenlaista rikollista toimintaa.

Maynoothista poikaystava sanoi, etta se on maineeltaan "holy", koska siella koulutetaan kaikki Irlannin katolisen kirkon papit.  Varmaan siis ainakin rauhallisempaa menoa kuin Limerickissa. Muuten en tieda paikasta oikeastaan mitaan.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Tinja - 07.10.2006, 20:10:54
Maynoothin yliopisto on kyllä vaikuttava paikka. Pääsin käymään siellä opiskelevan kaverin kanssa vanhassa kirjastossa, jossa oli... enpäs muista mitä, mutta helkutin vanhoja kirjoja! Ja taisi olla joku Irlannin perustuslakikirja tai vastaava... Pitäisi vissiin kuunnella vähän tarkemmin :lol: Samoin kuin siellä oleva kappeli oli vaikuttava...
Vaikutti erittäin kivalle pikku kylälle koko paikka. Onhan sinne nyt tullut ihan sopivan kokoinen ostoskeskuskin ja parissa bileissä olen käynyt ettei ihan kuollut paikka ole. Sopivan kaukana Dublinista...
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Keisari - 09.10.2006, 11:11:43
Alkaa tuo Galway kiinnostaan rajusti kun kaikki sitä hehkuttaa...

Kertaus on opintojen äiti: paljonko se bussimatka sinne Dublinin keskustasta kustansi? Onko G:ssä halpoja hostelleja??

Kiitos ja anteeksi.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Tinja - 09.10.2006, 15:24:30
Lainaus käyttäjältä: "Keisari"
Kertaus on opintojen äiti: paljonko se bussimatka sinne Dublinin keskustasta kustansi?


Tuolta löytyy hintoja:
https://www.buseireann.ie/asp/NationalList.asp
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Fosse - 09.10.2006, 15:53:06
Lainaus
Onko G:ssä halpoja hostelleja??Tottahan toki on!Toukokuussa(tänä vuonna) yövyttiin Gladdagh hostellissa jota voin ainakin sijainnin puolesta suositella ja jos et etsi mitään luksusyöpymispaikkaa niin tuolta saa aamiaisen huoneen hinnalla ja siinä taas muutaman pennosen säästää.Huoneet itsessään ovat aika pieniä mutta hyvin siellä yönsä nukkui!Ja vielä linkki kyseiseen paikkaan:
Linkki (http://www.reservations.bookhostels.com/poyhtari.com/hosteldetails.php/HostelNumber.11728/PHPSESSID.j5hki21526r5qflfb7fe547qaw5bvckd?PHPSESSID=j5hki21526r5qflfb7fe547qaw5bvckd)
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Bella - 09.10.2006, 15:57:09
Juuri tassa varasin joulukuulle tuohon Gladdagh-hostelliin. Huonehinnat vaihtelivat kuinka ruukasivat ja aika kallistakin oli. Loysin sitten hostelbookers.comista kyseiseen hostelliin viikon majotuksen 80 euroa halvemmalla kuin muista paikoista!
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: pingu1 - 09.10.2006, 18:10:28
Kiitos tosta bussilinkistä, sitä pitääkin tutkailla. Voi tosiaan olla, että viikko on liian vähän Galway-Cork-Kilkenny-Dublin -kierrokselle, joten ajattelin, että tyydyn vaan tohon Galwayhyn ja osallistun siellä vaikka jollekin retkelle. Ja Dublinissa varmaan joka tapauksessa oon muutaman päivän meno- ja paluumatkoilla.

Vielä tuosta ilmastosta kysyisin. Joulukuun puolivälissä oisi siis tarkoitus matkustaa, joten onko lämpötila suunnilleen tyyliin 15 astetta vai nollassa vai miten kannattaisi varustautua...?

Mitä luulette, onko tuo ajankohta kovinkin ruuhkainen, eli kannattaako hostellit varata etukäteen vai etsiä vasta perillä?
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Lady Sharaid - 09.10.2006, 20:44:43
Eihän se nyt mikään ehdoton pakko ole siellä opiskelija-asuntolassa asua, mutta se kuulostaa ehkä helpoimmalta ja halvimmalta vaihtoehdolta. Minulla ei ensinnäkään ole mitään hajua siitä kuinka hankkia yksityiseltä kämppä Irlannista mieluiten etukäteen ennen kuin menen sinne. Toisaalta monen olen kuullut tekevän niin, että he menevät paikan päälle pariksi yöksi hotelliin ja hankkivat siinä parin päivän aikana kämpän jostain. Ja mitenköhän semmoinenkin tehdään? Kaikinpuolin karmivan kuuloista hommaa. Minulla ei tosiaankaan loju rahaa säkkikaupalla pitkin nurkkia ja eiköhän tuossa ole iso riski, että jää ilman kämppää. Voin vaikka paastota pari viikkoa, olla ilman suihkua ja nukkua vaikka lattialla ilman patjaa, kunhan on kämppä, jossa on OMA tila missä saa olla omassa rauhassa. Niinpä en mieluiten haluaisi olla yhtään ainoaa sekuntia ilman kämppää.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Tinja - 10.10.2006, 10:47:41
Lainaus käyttäjältä: "Lady Sharaid"
Minulla ei ensinnäkään ole mitään hajua siitä kuinka hankkia yksityiseltä kämppä Irlannista mieluiten etukäteen ennen kuin menen sinne. Toisaalta monen olen kuullut tekevän niin, että he menevät paikan päälle pariksi yöksi hotelliin ja hankkivat siinä parin päivän aikana kämpän jostain. Ja mitenköhän semmoinenkin tehdään?


www.daft.ie
Sen lisäksi Trinityn ilmoitustaulua kannattaa käydä tutkimassa (löysin sieltä kolmannen asuntoni), kuin myös USIT matkatoimiston (josta löysin ekan asuntoni kahdessa päivässä). Kyllä sieltä hyvin esim. viikossa löytää itselleen kämpän.

Ei ole sen vaikeampaa!
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: teeärrä - 10.10.2006, 13:46:58
juurikin parin viikon reissulta ko. suunnasta palanneena:

Dublin oli hieno mesta. saavuttiin paikalle kelttiläisen fudiksen finaalipäivänä. ryysistä ja härdelliä joka puolella. ei kannattanu väärässä värissä väärään pubiin eksyä. :) pari yötä oltiin Isaac's Hostellissa. perushostelli mun mielestä.

seuraavaksi kävästiin Kildaressa. katseltiin nopeasti hepat kansallisilla hevostalleilla. samalla vähän japanialaista puutarhaa. samana päivänä kuitenkin jo Corkiin. bussimatka tuntui kestävän ikuisuuden.

Cork vaikutti hieman tyylikkäämmältä kaupungilta, ns. posh, ei ihan mun makuun. hostellimme Sheila's oli siisti.

corkin jälkeen Killarney. KALLIS! pizzan käntty 14 euroo. käytiin katsomassa yhtä linnaa, that's it.

Galway! Ah! hieno mesta. hieno fiilis. kävelykatu aivan loistava, kuhinaa kumpanakin yönä. katutaiteilijoita yms. King's Head pub tais olla sen mestan nimi, jossa käytiin ottamassa muutama pilsneri. ;) suosittelen.

Galwaysta Belfastiin. tää oli aika hämy mesta. ensivaikutelma, suljettu. yövyttiin Linen House hostellissa. en varsinaisesti suosittele. aika 'homeinen' mesta, myös sanan varsinaisessa merkityksessä. tämän huomaa, jos aikoo tupakoida sisällä, eli käy kellarissa.

Belfastista suunnattiinkin sitten jo Edinburghiin ja Lontooseen, jotka ei tähän kuulu.

reissattiin Irlannissa bussilla. omasta mielestä aikataulut toimii lähtöpäässä. jos vaihtoja, niin kannattaa varata aikaa. ja varsinkin etelä-Irlannissa seilatessa istu dösässä menosuuntaan oikealle, näkyy kuinka vastaantulevat henkilöautot suhahtelee senttien päästä satasen vauhtia.

hieman jäi fiilis, että vähemmälläkin suunnittelulla ois löytyny yösija, b&b:tä löyty lähes joka nurkasta.  hinta onkin sitten eri juttu.

poimintoina: Galway - Aran Islands päiväretki. fillaroi Inish Moorilla.
Belfast - Giant's Causeway päiväretki. jos ei välitä nipponilaisista turisteista,  niin hieno reissu. Bushmillsin viinatislaamo jäi väliin, ehkä ensi kerralla. ;)
Dublin - Guinnessia panimon omassa "näköalaravintolassa", näköala säävarauksella.

vielä semmonen, että kasvisruokailijoina pärjättiin vallan mainiosti. kunhan ei nipota. ja aina pysty ite kokkailemaan hostellin keittiössä.

seuraavaa reissua suunnitellen...
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Nalle Nallukainen - 12.10.2006, 23:22:30
Lainaus käyttäjältä: "pingu1"
.

Vielä tuosta ilmastosta kysyisin. Joulukuun puolivälissä oisi siis tarkoitus matkustaa, joten onko lämpötila suunnilleen tyyliin 15 astetta vai nollassa vai miten kannattaisi varustautua...?


Ei nyt ihan 15 astetta, mutta varmaan joku 5-10 astetta. Tuulista on aina, suurella todennäköisyydellä sateista melkein jokapäivä. Tai voi se aurinkokin paistaa. Saattaapa olla pari senttiä luntakin joku aamu. Suosittelisin jotain tuulen- ja sateenpitäävää takkia ja sinne alle jotain kerrosratkaisua, että voi lisätä ja vähentää tarpeen tullen.  Ei haittaa yhtään jos käy niin, että et pidä säästä. Tunnin päästä se voi olla täysin erilainen.... :D
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Anniina - 20.10.2006, 23:19:29
Ollaan menossa Dubliniin uutena vuotena ja itse asiassa mulle sopii mitä mainioimmin, että meno on vaisua kun en pippaloinnista välitä muutenkaan  :lol:


Miten mahtaa uuden vuoden viikonloppuna olla nähtävyydet/kaupat auki tuolla? Tarkoituksena olisi käydä ainakin vahakabinetissa, luonnontieteellisessä museossa (siis siinä, jossa on paljon täytettyjä eläimiö) ja Guinnes Storehousessa  :).
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Keisari - 21.10.2006, 15:44:50
Mites St.Patricks Day Dublinissa? Taitaa olla koko v-loppu yhtä Guinnesin juontia?? Viiimeksi oli joku rugby-turnaus meneillään samoihin aikoihin, onko tietoa onko siellä joku cup menossa. Maaliskuussa lähdetään 14.3-21.3.07.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Keisari - 26.10.2006, 16:59:20
Kohta 10 karvasta äjjää koossa. Sillä köörillä laitetaan irkut sekasin. Bulmerssin ja Guinnesin voi jo maistaa suussa...

Maaliskuuta odotellessa... Taidanpa mennä O´Connelssin kautta töiden jälkeen  8)
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Unik - 07.12.2006, 00:39:20
Hei!

Menemme  ryanilla Dubliniin tammikuun alussa 4ksi päiväksi.

Tosi paljon vinkkejä ja tietoa löysin täällä olevista useista viestiketjuista.

Reissua alkaa hahmottua niin, että keskiviikon tulopäivä ja seuraava päivä kokonaan tutustutaan Dubliniin, perjantaina Galwayhin ja la iltasella takaisin Dubliniin, lähtö suaamulla klo 7.30 kotio.

Majapaikat aluksi Dublinissa 2 yötä ja yön  Galwayssa on olen jo löytänyt, mutta la-suyön majoitukseen  kaipaisin vinkkejä: mistä olisi paras mennä lentokentälle bussilla (olettaen, että su-aamunakin kuudelta liikennettä, en ole vielä tsekannut).

Onko kentän lähellä  (allle 100 e/huone,) hostellia/hotellia ( ei dormia), kentän sivuilta en vinkkejä löytänyt.
Onko taksilla ajaminen älyttömän kallista, hinta-arviota keskusta-lentokenttä?

Galwayhin ajateltiin mennä maisemien takia bussilla, vaikka saattaakin kestää ja pois lauantaina illalla junalla.
Onko yleensä menopaluu-lippu paljon halvempi, joko bussissa tai junassa, alennuksia saisi toinen, 17 wee.

Mistä löytäisi aikataulut ja hinnat Galwaystä lähteviin päivän bussikiertueisiin. Cliffs of Moheriin.
Onko miten todennäköistä, että sää olisi niin selkeä, että pystyseinä näkyy, vai kannattako edes harkita retkeä sinne tammikuussa?

Iltaelämästä vielä, lapsoseni ei ihan ole vielä 18 v., onko hänen mahdollista olla mukana esim. irkkumusaa soittavassa pubissa, olutta ei tietenkää alaikäiset juo äidin seurassa, mut musan takia olis kiva, että hänkin pubiin pääsis.

Saako mistään tilattua ilmaisia turistikarttoja ( Dublin ja Galway), erään oppaan olen tilannut, mutta kartan tilauspaikkaa en ole löytänyt.


Kiitos, jos ehditte neuvoa
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: ellina - 07.12.2006, 04:52:39
En osaa vastata ihan kaikkiin kysymyksiin, mutta tassa jotain. Maksoimme poikaystavan kanssa taksista Dublinin keskustasta lentokentalle marraskuun alussa sellaiset 23 euroa. Matka taisi silloin kestaa aamulla 5-6 aikoihin noin puolisen tuntia, jos en ihan vaarin muista. Ruuhkia ei ollut.

Luulen, etta on aika samoissa hinnoissa ostaa liput vain yhteensuuntaan. Ainakin itse lippujen hintoja tutkiessa en ole huomannut, etta tulisi halvemmaksi. Junalla en ole kylla matkustanut.

Ilmaisia karttoja saa monista paikoista. Dublinin keskustan kartan loysin eraasta kahvilasta. Galwayn kartan sain turisti-infosta paikan paalla. Vai haluatko tutkia karttaa etukateen kotona tai loytaa kartan laajemmalle alueelle?
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: huygens - 07.12.2006, 10:18:05
Morjens,
Cliffs of Moherilla kannatta ehottomasti käydä. Me otettiin keväällä kiertueajelu, joka kävi luolissa yms. ja se kyllä kesti aika pitkään, että jos päivän vaan on Galwayssa niin kiirettä pitää.

En millään muista missä paikassa oltiin illalla, mutta kävelykadulla oli joku ruokapaikka/pub jossa soitettiin illalla irkkumusaa. Kannattaa kysellä.

Juna oli vähän nopeempi, mutta me päädyttiin jostain syystä meneen kans bussilla. Kyllähän se jonku tunnin ottaa. Bussi kylläkin pysähtyy ihan Galwayn keskustaan, että sieltä on hyvä lähtä luovimaan.

Kolikoita muuten sitte kannattaa varata bussiin, kun ne ei hyväksy seteleitä. Ja tasaraha kantsii olla jos ei halua menettää rahaa. Meinasin kerran jäähä kyydistä. :)

Meno-paluu on tosiaan halvempi kun Galwayssa käy.

Taksi makso muistaakseni lentokenttä - bussiasema jotain 20e. Aika
suomen hinnoissa taksit.

Dublinin pääkadulta menee ainakin bussi lentokentälle. Nimet on niin huonosti hallussa, mutta se katu missä on iso neula-monumentti pystyssä.

Vinkkinä vielä, että Dublinissa on aika kätevä ottaa lippu siihen turistibussi-hommaan mikä kiertää kaupunkia ympäri ja käy kaikissa mestoissa. Jostakin voi tuntua liian turistimeinigiltä mutta sillä on tosi kätevä liikkua ja pääsee helposti paikasta toiseen.
Lainaus käyttäjältä: Unik
Hei!

Menemme  ryanilla Dubliniin tammikuun alussa 4ksi päiväksi.

Tosi paljon vinkkejä ja tietoa löysin täällä olevista useista viestiketjuista.

Reissua alkaa hahmottua niin, että keskiviikon tulopäivä ja seuraava päivä kokonaan tutustutaan Dubliniin, perjantaina Galwayhin ja la iltasella takaisin Dubliniin, lähtö suaamulla klo 7.30 kotio.

Majapaikat aluksi Dublinissa 2 yötä ja yön  Galwayssa on olen jo löytänyt, mutta la-suyön majoitukseen  kaipaisin vinkkejä: mistä olisi paras mennä lentokentälle bussilla (olettaen, että su-aamunakin kuudelta liikennettä, en ole vielä tsekannut).

Onko kentän lähellä  (allle 100 e/huone,) hostellia/hotellia ( ei dormia), kentän sivuilta en vinkkejä löytänyt.
Onko taksilla ajaminen älyttömän kallista, hinta-arviota keskusta-lentokenttä?

Galwayhin ajateltiin mennä maisemien takia bussilla, vaikka saattaakin kestää ja pois lauantaina illalla junalla.
Onko yleensä menopaluu-lippu paljon halvempi, joko bussissa tai junassa, alennuksia saisi toinen, 17 wee.

Mistä löytäisi aikataulut ja hinnat Galwaystä lähteviin päivän bussikiertueisiin. Cliffs of Moheriin.
Onko miten todennäköistä, että sää olisi niin selkeä, että pystyseinä näkyy, vai kannattako edes harkita retkeä sinne tammikuussa?

Iltaelämästä vielä, lapsoseni ei ihan ole vielä 18 v., onko hänen mahdollista olla mukana esim. irkkumusaa soittavassa pubissa, olutta ei tietenkää alaikäiset juo äidin seurassa, mut musan takia olis kiva, että hänkin pubiin pääsis.

Saako mistään tilattua ilmaisia turistikarttoja ( Dublin ja Galway), erään oppaan olen tilannut, mutta kartan tilauspaikkaa en ole löytänyt.


Kiitos, jos ehditte neuvoa
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: pingu1 - 07.12.2006, 10:57:28
O'Connell Streetiltä menee ainakin Air Coachin bussi lentoasemalle ja tuo on muistaakseni ainoa, joka menee läpi yön ja sunnuntaisinkin lentokentälle. Hinta oli 7 euroa, muut bussit on halvempia, mutta eivät kulje välttämättä ihan aina. Busseista kannattaa muistaa se, että ne kulkevat ihan miten sattuu eikä aikatauluihin kannata luottaa, joten kannattaa varata reilusti aikaa ettei vaan myöhästy lennolta.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Deluxe - 07.12.2006, 13:19:06
En lukenut ketjua kokonaan, mutta olen lähdössä Dubliniin ensi kesänä viikoksi ja paljon on täällä puhuttu, että sen näkisi hyvin parissakin päivässä. Osaako joku kertoa kannattaako bussilla tai junalla käydä kattomassa Dublinin lähikaupunkeja? Onko siellä helppo kulkea? Missä kannattaa käydä? Vinkkejä otetaan vastaan  :D

Muoks. Galwaykin kiinnostaisi, eli Dublinissa pari-kolme yötä ja loput Galwayssa. Miten kannattaa järjestää? Ajankohtana heinäkuun loppu.
Kauheesti kysymyksiä, oon niin ummikko näissä  :lol:  :oops:
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Unik - 08.12.2006, 10:03:48
Lainaus
En lukenut ketjua kokonaan


Soo, soo, harva sitä noin reilusti tunnustaa  :lol:
Kukas sen sanoo, että jaksat vastauksiakaan lukea..No ei vais, mutta  hakutoiminolla Irlanti tai Dublin, löytyy monta hyvää ketjua.
Suosittelen tutustumaan.

Taitaa olla taksikyyti varmin sinne airportille, kiitos tiedosta.

Tietäiskö kukaan tosta pubin ikärajan tarkkuudesta, 17 wee äiten kans, ilman olutta.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Mizzoni - 08.12.2006, 23:58:57
Lainaus käyttäjältä: "Unik"

Tietäiskö kukaan tosta pubin ikärajan tarkkuudesta, 17 wee äiten kans, ilman olutta.


Riippuu varmaan aika lailla pubista ja siitä sijaitseeko se keskustassa vai ei. Olen 28 ja papereita on kyselty pariinkin otteeseen lähiaikoina Dublinin keskustassa, ihan peruspubeihin sisään mennessä (Ehkä olen hieman ylipukeutunut paikalliseen naiskantaan nähden, asuksi ei mielestäni ainakaan talvella riitä vain kaksi kengännauhaa ja sandaalit 15 sentin korolla. Naisella takki ja pitkät housut voi vähän pistää silmään Temple Barin alueen perjantai-illassa :D ). Eli ei siis taida olla ihan Euroopan löysimmästä päästä tämä ikärajapolitiikka.

Toisaalta vähän syrjäisempään pubiin irkut tuntuu lähtevän välillä ihan perheen voimin eli pikku taaperoita tallustaa lattialla. Tuskin siinä 17-vuotiasta pihalle heitettäisiin, varsinkaan jos on oma äippä mukana. Ja vieraiden kansallisuuksien ikää on tunnetusti hieman vaikeampi arvailla kuin tuttujen.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Tinja - 09.12.2006, 12:42:13
Lainaus käyttäjältä: "Unik"
Tietäiskö kukaan tosta pubin ikärajan tarkkuudesta, 17 wee äiten kans, ilman olutta.


Yhdeksään saakka illalla saat olla pubissa. Sen jälkeen voivat pyytää poistumaan, jos huomaavat sun näyttävän vähän liian nuorelta.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: vanimies - 09.12.2006, 20:11:44
http://koti.mbnet.fi/mietmi/irkku.htm  Meikäläisen kokemus Dublinista ja rockhedasta.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: PetraJii - 09.12.2006, 23:32:25
On tooosi pitkä ja informatiivinen ketju. kiitos monista hyvistä vinkeistä.

Olen alkanut pohtimaan kevätlomallani suuntaavani Irlantiin. Ainut mikä askarruttaa on sää..  Onko Dublinin seudulla ihmismäiset ilmat lomailla maalis-huhtikuun vaihteessa? Kyllä nyt sen oivallan, että ei varmastikaan mitkään rantsukelit ole enkä sellaista olisi etsimässäkään, mutta kun olen käsittänyt joidenkin tuttujen kommenteista että lämmitys on mitä on ja vanhoja akkoja saattaa tulla vaakatasossa niin ettei esim. sateenvarjo auta mitään ja ulkona ei tee mieli olla juuri ollenkaan  :lol:  Sattuukohan tämä aika olemaan vielä silloin vai joko kevät koittaa Irlantiin tuohon aikaan? Näenkö vihreää Irlantia?

Vertailukohtana voisin aatella että kun olin elokuussa Skotlannissa, ajattelin että ei kyllä koskaan tänne talvella, kun sekin aika oli lähes silkkaa gore-texeilyä :)
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Unik - 11.12.2006, 22:27:11
Hei!

Päättämätön vaakaluonne tarvitsee vinkkejä kipeästi.
Mennään siis Dubliniin tammikuun alussa, 4 yötä ollaan.

Dublinissa ke ja to, pe halutaan lähteä katsomaan muutakin ja lauantaina takaisin Dubliniin iltasella ja suaamuna kuudeksi kentälle.

Päättämisen vaikeus, mennäkö Galwayhyn vai Belfastiin???

Eka aateltiin, että Galwayhin, siellä perillä iltapäivällä ja la-aamuna Clif of mohernille suuntauvalle bussikiertoajelulle klo 11-16.30, juna lähtis klo 18.30 takaisin Dubliniin, perillä klo 21.20 ja sitten vaan nukkumaan.


Belfastin suuntaan matka on tunnin lyhempi ainakin.En löytänyt päiväretkiä Giant's Causewaylle, mahtaisiko retkeltä ehtiä klo 18 lähtevään junaan Dubliniin?

Huhuu Teeärrä, olit ollut molemmissa, mitäs arvelet, kumpi vaikutti enemmän?

Ennenkaikkea haluan nähdä merta, isoilla kuohuvilla vaahtopäillä.
Pääsikö tähän tunnelmaan, jos ajanpuutteen vuoksi päätysikin ajelemaan dartilla rannikkoa, olisi yötä vain Dublinissa.,....

Vai olisiko cliff of mohern tai giant's gauseway matkan arvoiset....

Helppiä....? Tänks
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Mizzoni - 12.12.2006, 00:53:48
Lainaus käyttäjältä: "Unik"


Päättämisen vaikeus, mennäkö Galwayhyn vai Belfastiin???


Galway. Ja Cliffs of Moher. Belfast on mielestäni matkailuarvoltaan vähän kuin Tampere, ja sieltä on vielä melkoinen matka Giant's Causewaylle (joka häviää nähtävyytenä Moherin kallioille - tai no joo miten sen nyt ottaa, ovathan kuusikulmaiset kivet aika kuriositeetti).

Tämä on tietty makuasia. Belfastista saa cooliuspisteitä että on käynyt Pohjois-Irlannissa :D . Ja onhan siellä niitä muraaleja (seinämaalauksia) ja mustien taksien kierroksia.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Päivi - 12.12.2006, 02:14:21
Sekä Cliffs of Moher että Giant's Causeway ovat kyllä näkemisen arvoisia, mutta itse en kyllä päiväreissulle lähtisi kumpaankaan, tulee aika hoppu. Periaatteessa molemmat ehkä just just ehtisi, jos haluaa juosta, esim. tämmöinen firma kuin Mini Coach Tours (http://www.minicoachni.co.uk/tours/giants_causeway.html) tekee päiväretkiä Causewaylle. Lähtö aamulla 9.30 ja paluu Belfastiin 17.45, eli kuuden junaan ehtiminen on lähinnä teoreettinen mahdollisuus. Itse olen tuolla retkellä ollut, ja silloin ainakin aikataulu kusi aika pahasti...

Bus Eireannin retket ovat yleensä hinnaltaan varsin kilpailukykyisiä, kannattaa katsella niitäkin.

Itse varmaan tyytyisin DART-matkailuun noin lyhyellä reissulla. Merta ja kallioita pääsee ihastelemaan vähän vähemmällä vaivalla vaikkapa Howthissa tai Brayssa, ja tosi hienoja maisemia on sielläkin.

Sinänsä ongelmasi on lohdullinen, että päädyitpä mihin ratkaisuun tahansa, luulen, ettet pety :)
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Unik - 12.12.2006, 17:32:58
moro!

No niin, nyt on ekan kerran   :oops:  ilmoitettu muutokset hostelleihin
(Barnacles Temple Bar House)
eli ei mennä Galwayhyn lainkaan. Otettiin järki käteen ja tyydytään lähirannikkoon päiväretken muodossa. Olisko vinkkiä, että millä retkellä varmimmin sitä kuohuvaa merta pääsis ihailee.

Kiitos Päivi, vilkaisin jo bus eireannin retkiä, 27 euroa, täytyy tutustua sisältöön ja taas joutuu päättämään :) .

Dublinissa kirpputoreja tai markkinapaikkoja, vaikka ihan tavis toreja, vinkkejä?
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Mizzoni - 13.12.2006, 23:10:55
Lainaus käyttäjältä: "Unik"
Olisko vinkkiä, että millä retkellä varmimmin sitä kuohuvaa merta pääsis ihailee.


Ei kamalasti ehkä kuoho Dublinin puolella (Englannin kanaali ei ole ihan aavan Atlantin veroinen). Jos ei satu kunnon tuulimyrsky. Lähiretkistä suosittelisin ehkä Howthia. Siellä on kalakauppoja, veneitä, ehkä myös hylkeitä vedessä. Voi vaikka mennä DART-junalla ja sitten kiva luontokävely saarekkeen rantaa kiertäen ja merta ihaillen ylös kukkulalle, jossa tuoppi olutta pubissa ja bussi pubin vierestä takaisin Dublinin keskustaan.

Toinen vaihtoehto on DARTilla Brayhin josta rantapolkua noin kahdeksan kilometriä Greystonesiin ja sieltä DART takaisin.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Unik - 08.01.2007, 12:50:53
Moro

Nyt on oikeen onnistunut reissu tehty, kiitos kaikille vinkkiä antaneille.

Ryanin lennot pelitti hyvin mennen tullen.
Kentältä ostettiin bus eireanin 3 päivän lippu, jolla sai ajella kaikilla busseilla ja opastetulla hop-on-hop-off linjalla, hintaa oli 25  euroa eli kallis, etenkin kun muuta ajoa ei sitten tullut kuin meno kentältä ja kerran turistirundi ympäri. Opastus oli kyllä jees, sai hyvän kokonaiskuvan kaupungista.Tykättiin kävellä keskustassa, kun kaikki kuitenkin lähellä.

Käytiin torstaina ja perjantaina  St.Patrikin katetdraali, National Gallery (reemprantti oli lainassa, mutta pikasso paikalla), Trinityssä, myös Kellsin kirja katsottiin, St.Stephens Greenin puistossa ja shopattiin. Kaikki oli kyl samanhintaista tai kalliimpaan kuin Suomessa, paitti tietysti Penneys.

La oltiin opastetulla retkellä, 25 euroa, täällä
http://www.knowth.com/newgrange.htm

Retkellä käytiin myös kelttiläisten ammoisella pyhällä paikalla Tara hillillä ja vanhalla luostarinrauniolla.
Lähtö oli klo 10 ja takaisin Dublinissa klo 18.

Ravintolassa syominen oli hinnakasta, mutta kerrankos sitä lomalla...
Täältä vinkattu Acapulco oli hyvä, Fitzsimmons hotellin yhteydessä ruokaravintola  ruualtaan hyvä, mutta melu oli kaaottinen, ravintolassa soi joku pop,joka sekoittui kakofoniaksi alakerran sähköskittaa soittavan trubaduurin kanssa, hirveääää.....

Ruokalistat tai hinnat vaihtuu kellonajan mukaan, lounashinnalla söi jossain vielä viiteen asti, sitten tuli early bird, noin klo 17-19 ja illallinen sitten klo 19 eteenpäin. Yksittäiset annokset 10-15 euroa ja menut 15-20 euroa. Kalliimpaan kuin Suomessa siis, no toki saahan täällälkin gourmeeseen vaikka kuinka paljon rahaa menemään.

Majoitus oli Barnakles Temple Bar-hostelli http://www.barnacles.ie/
Olivat sählänneet varauksen kanssa, muutin sitä kerran ja muutos ei ollut tullu tehtyä, vaikka mulla oli onneksi tulostettu email, jossa selvästi oli muutos luvattu huomioida. Eli 2 hengen huoneen sijaan saatiin käytöönn 4 petipaikkaa omalla vessalla ja kylppärillä.
Kerrossängyt molemmilla seinillä ja ihan hiukan lattiatilaa.Huoneen sijainti oli huonoin mahdollinen, ihan keittiön vieressä, josta tulevat käryt oli hirveät....
Paljoahan ei aikaa onneksi majotuksessa vietetäkään eli kyllä tuolla 27 euroa per nenä per yö tuon hajun kesti, korvatulpat takas yöunet jatkuvasta keittiötrafikiista huolimatta.

Siistiä oli muuten ja toastia hillolla ja mehulla sai jopa aamupalaksi.

Pubissa oltin, to oli hyvä irkkubändi, mutta vinkkinä. että pe- ja la-iltana livemusaa oli illalla vähän, porukka muutenkin liikkeellä. Ja luvattu irish live music saattaa olla 1- 2 tympääntyneen oloista vanhaa herraa...

Taksilla kentälle aamuviideltä, uuuh...., hintaa tuli 31 euroa, mutta varman päälle parempi.

Eihän tätä jaksa edes kukaan lukea, näin pitkää...
Uutta reissua suunnitellen, keväällä Pariisiin,,,,
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Mizzoni - 08.01.2007, 22:00:52
Lainaus käyttäjältä: "PetraJii"
Onko Dublinin seudulla ihmismäiset ilmat lomailla maalis-huhtikuun vaihteessa? Kyllä nyt sen oivallan, että ei varmastikaan mitkään rantsukelit ole enkä sellaista olisi etsimässäkään, mutta kun olen käsittänyt joidenkin tuttujen kommenteista että lämmitys on mitä on ja vanhoja akkoja saattaa tulla vaakatasossa niin ettei esim. sateenvarjo auta mitään ja ulkona ei tee mieli olla juuri ollenkaan  :lol:  Sattuukohan tämä aika olemaan vielä silloin vai joko kevät koittaa Irlantiin tuohon aikaan? Näenkö vihreää Irlantia?


Dublinin seudulla ei ole juuri koskaan ihmismäiset ilmat. Paitsi viime kesänä. Lämmityskin on yleensä mitä on. Toki kevät on pitemmällä täällä maalis-huhtikuun vaihteessa kuin Suomessa, mutta näistä säistä ei voi antaa mitään takuita. Voi olla hieno ja lämmin ilma (lyhytkestoinen hieno ilma) tai sitten menee viikossa kolme sateenvarjoa rikki. Sää voi vaihtua monta kertaa päivässä. Siis tyyliin klo 11 sataa viidettä kertaa. Tai bussilla ajellessa toisen kyljen puolella paistaa, toisen kyljen puolella sataa. Ja onkohan Bukowski käynyt täällä keksimässä ilmaisun "pilvet laukkaavat kuin villit hevoset yli vuorten". Dublin tosin näyttää kevyessä sateessa aika kivalta iltaisin. Kun valot hehkuvat ja vanhat talot kyyristelevät. Tai sitten alan olla jo liian tottunut.

Vihreää on kyllä ympäri vuoden. Siis pellot ja ruoho, ei puut ja puskat. Ilmasta lähestyttäessä näyttää vihreän eri sävyistä koostuvalta tilkkutäkiltä, jota valkoiset pilkut (lampaat) täplittävät.

Eli varautuisin vanhoihin akkoihin. Kylmä ei yleensä maalis-huhtikuun vaihteessa ole ulkona ollut, mitä nyt tuuli voi vähän hyytää sisuskaluja. Tai mikä nyt on kylmä. Eilen oli +10, mikä taitaa olla tavanomaista lämpimämpää talvisäätä. Niinkuin jokapuolella tänä vuonna.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: janna_ - 11.01.2007, 23:42:44
Kyselisin vielä ikärajoista, eli siis onko Dublinissa kaikkiin yökerhoihin ikärajana vähintään 21 vuotta? Itse olen 19, joten onko turha lähteä edes etsimään mitään yökerhoa minne pääsisi?

Jonnekin pubeihin varmaan pääsee, mutta siis jos kyseessä olisi jokin edes hieman "hienompi" paikka (ei nyt mikään supermahtava nightclub tarvitse olla mutta kuitenkin), niin miten on ikärajojen kanssa?

Dublinilaisten yökerhojen sivuilta löytyy todella huonosti informaatiota aiheesta.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Tinja - 12.01.2007, 01:30:23
Lainaus käyttäjältä: "janna_"
Kyselisin vielä ikärajoista, eli siis onko Dublinissa kaikkiin yökerhoihin ikärajana vähintään 21 vuotta? Itse olen 19, joten onko turha lähteä edes etsimään mitään yökerhoa minne pääsisi?


Suurinpaan osaan on 18v, kaikkein trendikkäimmät clubit saattavat vaatia 21 (tai enemmän?), mutta niitä ei taida olla kuin pari... Eiköhän sen kaupungin tarjonnasta löydy sullekin joku tarpeeksi hieno :D
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: janna_ - 12.01.2007, 13:12:57
Kiitos vastauksesta, tuo on mukava kuulla :)

Lontoossa käydessä tuli vaan huomattua, että tooodella moneen paikkaan olisi pitänyt olla se 21 vuotta tai yli...
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Honkedonk - 23.01.2007, 22:48:29
Törmäsin Youtubessa sattumalta videoon Barnacles ho(s)tellista. Tuo on mainittu sekä Pallontallaajien majoitustietokannassa että Lonely Planetissa.

http://www.youtube.com/watch?v=DBynIQQBe6Y&mode=related&search=

Ai, majoitustietokantaanko? Älkääs höpsikö. Eihän olisi reilua, että arpoisin jonkun tähtimäärän yhdestä viiteen vain, että voisin jättää kommenttini hotellista jossa en ole koskaan ollut.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Honkedonk - 25.01.2007, 09:32:29
Ilmeisesti Dublinissa on aika tyyristä syödä ravintoloissa. Joten pitänee kysyä tästä "self-cateringistä". Oliko jossain jotain halpaa markettia, josta saisi elintarvikeita ostettua? Vai pitääkö tyytyä McFoodiin?
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Mizzoni - 25.01.2007, 10:54:23
Lainaus käyttäjältä: "Honkedonk"
Ilmeisesti Dublinissa on aika tyyristä syödä ravintoloissa. Joten pitänee kysyä tästä "self-cateringistä". Oliko jossain jotain halpaa markettia, josta saisi elintarvikeita ostettua? Vai pitääkö tyytyä McFoodiin?


Moore Streetilla on Lidl. Ja Parnell Streetilla Aldi, O'Connellilta katsottuna vasemmalle lähtiessä. Tesco löytyy keskustassa ainakin Jervis Centerin alakerrasta (Henry St). Supervalu on myös aika edullinen. Siis Dublinin mittakaavassa, joka ei todellakaan ole Euroopan edullisimmasta päästä.

Jos haluaa syödä kiinalaista tai korealaista, kannattaa hakeutua Parnell Streetin O'Connell Streetiltä katsoen oikeanpuoleiseen päähän.

Suht edullinen ja kiva italialainen pizza- ja pastapaikka on Ciao Bella Roma Temple Barin laidalla. Jos hyödyntää Early Bird menun eli menee ennen iltakuutta. Muissakin Dublinin ravintoloissa aikainen lintu madon nappaa.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: illusia - 25.01.2007, 13:36:48
Entäs Temple Barin Mongolian Barbeque, ei ehkä edullisin, mutta rahoilleen saa vastiketta syömällä niin paljon kuin jaksaa (kehtaa).
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: tulirepo - 26.01.2007, 01:16:38
Jos haluaa erittäin maukasta italialaista perusruokaa, Il Baccaro, Meeting House Square
City Centre

toisin sanoen temple barissa, music centerin kulmalta alas portaita ja vasemmalle
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Honkedonk - 26.01.2007, 09:57:13
Lainaus käyttäjältä: "tulirepo"
Jos haluaa erittäin maukasta italialaista perusruokaa, Il Baccaro, Meeting House Square
City Centre.
Mikäs tuolla on hintataso?

Toinen kysymys: matkani ajottuisi helmikuun loppupuolelle. Kuinka kylmä siellä oikeasti on? Tilastojen valossa keskilämpötila helmikuussa on +8 astetta ja tämän ketjun perusteella olen ymmärtänyt, että sää on siellä tosi vaihtelevaa.  Mitä sinne pitää laittaa päälle? Olen ajatellut ihan normi farkkuja ja Etelä-Suomen talveen suunniteltua talvitakkia. Ajattelin ottaa piponkin matkaan. En ole ikinä ollut edes Briteissä saati Irlannissa, joten tuon tyyppinen ilmasto on minulle täysin vieras.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Thym - 03.02.2007, 17:31:46
Olen kyllä lukenut ketjun läpi, mutta jäin miettimään, onnistuuko päiväreissu Dublinista Belfastiin. Olisi hauskaa käydä Pohjois-Irlannissa, mutta majoitus on Dublinissa.

Kahden viikon päästä olen lähdössä viikoksi Dubliniin. Koko aikaa en kylläkään ajatellut kaupungissa luurata, luontoa pitäisi päästä ihailemaan ja tulla yöksi sitten nukkumaan Dubliniin.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: greenapple - 03.02.2007, 19:52:07
Onnistuuhan tuo. Junia kulkee suhteellisen hyvin, matka kestää pari tuntia eikä edes maksa maltaita. Ja ikkunasta kaupan päälle rannikkomaisemaa, peltoa, vuorta ym . mukavaa. Ja tietysti lampaita.  :)  
Muist sitten että Belfastissa vaihtuu valuutta eli puntaa pöytään!
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Mizzoni - 03.02.2007, 21:09:25
Ruoasta vielä, jos sushi maistuisi voi suunnata Hop-Houseen Parnell Streetille. Ei ehkä tyylikkäin mahdollinen paikka mutta Dublinin sushihintatasoon verrattuna varsin edukasta.

Vihanneksia ja hedelmiä ostellessa kannattaa hyödyntää Moore Streetin torikauppiaat.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Keisari - 27.02.2007, 13:39:44
Lainaus käyttäjältä: "Honkedonk"
Ilmeisesti Dublinissa on aika tyyristä syödä ravintoloissa. Joten pitänee kysyä tästä "self-cateringistä". Oliko jossain jotain halpaa markettia, josta saisi elintarvikeita ostettua? Vai pitääkö tyytyä McFoodiin?


Itse törmäsin vanhaan tuttuun ja turvalliseen Spar-markettiin. Luulin jo hetken että olin kännipäissäni matkustanut takaisin Suomeen. Sieltä löyty niin elintarvikkeita kuin viinaksiakin.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Honkedonk - 01.03.2007, 13:53:53
Nuo Keisarin mainitsemat Spar ovat osa isoa Spar-ketjua. Itse muistan asioineeni Sparissa ainakin Italiassa.

http://en.wikipedia.org/wiki/SPAR

Nuo Dublinin Sparit olivat suurimmaksi osaksi sellaisia kioskeja, joissa self-catering oli hintatasoltaan samaa kuin koettaisi elää Suomessa R-kioskin eineksillä. Eli ei kovin halpaa.

Itseltäni unohtui ottaa printit tästä ketjusta, enkä sitten löytänyt Lidlia tai Aldia. Tosin Lidlin muovikassi taisi olla koko kaupungin suosituin laukkumalli. Tescon löysin ja sitä voin suositella self-catering porukalle. Iso ja laajavalikoimainen

Muuten safkaaminen oli melko kallista. Tajusin varhaisessa vaiheessa, että pubiruoka on hinta/laatusuhteeltaa parasta safkaa Dublinissa.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Thym - 01.03.2007, 16:09:43
Kuten ylläkin todettiin, Sparit ovat tosiaan aika hintavia. Omena 60 senttiä ja niin pois päin.

Löysin yhden Lidlin vähän kauempana keskustasta, läheltä Guinnessin panimoa ja vankilamuseota. Siellä oli ihan hyvä valikoima ja kohtuulliset hinnat. Super Valut ovat kalliimpia kuin Lidlit, mutta edullisempia ja huomattavasti parempia valikoimaltaan kuin Sparit. Ainakin yksi Super Valu sijaitsee päärautatieaseman ja O'Connell Streetin välisellä poikkikadulla. Anteeksi onneton kadunnimimuistini.

Kiitokset greenapplelle Belfast-infosta. Junamatka oli tosiaan ihan mukava (ja lammaspitoinen)  ja Belfast vastasi odotuksia. Se oli viikonmittaisen Irlannin reissuni kohokohta.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: mampa - 01.03.2007, 18:01:20
Eikös keskustassa ainakin Moore-streetillä, vihanneskojujen vieressä sijaitse yksi Lidl...

Itse ainakin muistelisin hämärästi näin.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Gleb - 01.03.2007, 18:38:02
Lainaus käyttäjältä: "mampa"
Eikös keskustassa ainakin Moore-streetillä, vihanneskojujen vieressä sijaitse yksi Lidl...

Itse ainakin muistelisin hämärästi näin.


Taitaa ollakin ja siinä lähistöllä Parnell Streetillä on Aldi
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Tinja - 02.03.2007, 10:42:03
Lainaus käyttäjältä: "Thym"
Ainakin yksi Super Valu sijaitsee päärautatieaseman ja O'Connell Streetin välisellä poikkikadulla. Anteeksi onneton kadunnimimuistini.


Super Valuja taitaa olla suurin piirtein joka kadulla :D Halvimmat ruokapaikat taitaa olla juurikin Parnell Streetilla ja siina ymparistossa. Pubiruoka on ihan maittavaa niin pitkaan kun ei tieda millasta keittiossa on, ja mita tapahtuu keittion ja ruuan poytaan tuomisen valilla...
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: greenapple - 02.03.2007, 11:54:07
Lainaus käyttäjältä: "Thym"

Kiitokset greenapplelle Belfast-infosta. Junamatka oli tosiaan ihan mukava (ja lammaspitoinen)  ja Belfast vastasi odotuksia. Se oli viikonmittaisen Irlannin reissuni kohokohta.


Eipä kestä. Itsellenikin Belfast oli silloisen Dublinin reissuni kohokohta.  :D
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Roopatra - 02.03.2007, 14:20:48
Noniin, taas matkalla Irlantiin. :)
Nyt tarvis tietää pääseekö kaupunkibussilla keskustasta Dublinin lentokentälle keskellä yötä (n. kello 3)? Aircoachit kulkee (nettisivujen mukaan) 24/7 eli kannattaisko suosiolla ottaa meno-paluu sellaisella?
Teneriffalle olen menossa mutta Ryanairin lennot menee niin huonosti et tarvii viettää melkein vuorokausi Dublinissa molempiin suuntiin.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Roopatra - 02.03.2007, 14:21:14
Noniin, taas matkalla Irlantiin. :)
Nyt tarvis tietää pääseekö kaupunkibussilla keskustasta Dublinin lentokentälle keskellä yötä (n. kello 3)? Aircoachit (erillinen lentokenttäbussi, kalliimpi kuin perusvuorot) kulkee (nettisivujen mukaan) 24/7 eli kannattaisko suosiolla ottaa meno-paluu sellaisella?
Teneriffalle olen menossa mutta Ryanairin lennot menee niin huonosti et tarvii viettää melkein vuorokausi Dublinissa molempiin suuntiin.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Roopatra - 02.03.2007, 14:26:21
Noniin hehheh.. mä vastaankin sit omaan viestiini, jos aihe sattuis kiinnostamaan jotain muutakin.

Öisin ei kulje Dublinnin keskustasta lentokentälle tavallisia bussivuoroja, mutta Aircoachit kulkevat tunnin välein.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Honkedonk - 03.03.2007, 12:47:59
Itse tuolta kotiutuneena täytyy sanoa pari sanaa ihan tuoreeltaan.

Pidin reissua aika onnistuneena. Toki olin kuullut nämä maininnat, että Dublin on harmaa kaupunki. Tavallaan se onkin, eikä sen laitakaupungit ole kovinkaan mieltä ylentävän näköisiä. Mutta toisaalta samahan se on Brysselissä tai Madridissa.  Keskusta-alue (O`Connell Streetin alue + Temple Bar + Crafton St) on varsin viihtyisä vanhoine taloineen, patsaineen ja ennenkaikkea värikkäästi maalattuine liikkeineen.

Parasta Dublinissa on tietysti pubit. Pintille tulee istahdettua aivan koko ajan. Tiedä onko se aivopesua, kun jokaisessa maailman kylässä on irkkupubi, mutta jotenkin tuon konsepti on vain niin toimiva. Turisteille tarkoitettu Oliver St. John Gogarty Temple Barin sydämmessä oli aivan huippu, joskin pintit maksoivat siellä yli 5e. Syrjemmällä oleva Nash`s Pub matkalla Guinessin panimoille osoittautui myös erinomaiseksi paikaksi ja siellä join koko reissun halvimman pinttini 3,2e – tosin sisältö oli Beamishia. Pubiruoka tuolla oli parasta hinta/laatusuhteeltaan koko reissussa.

Minulle kokemus oli siinäkin mielessä tuore, että en ole koskaan aiemmin ollut Briteissä.

Shoppauspaikkana täälläkin mainittu Penney`s on aivan loistava. Rytkyt eivät ole laadultaan mitään ihmeellisiä, mutta perinteistä H&M kamaa selvästi halvemalla.

Majoituksena oli Charles Stewart budjettihotsku Parnell squerella vain 100 metriä Charles Stewart Parnellin patsaasta ja O`Connoll streetistä ylöspäin. Kahden hengen huone maksoi 65 euroa ja siihen sisältyi oma pieni (kylmä) wc ja suihku sekä suht muhkea rasvaa tirskuva brittiaamiainen.

Howhtin niemi on kyllä loistava kohde. Connellyn aseman kautta DART-junalla sinne pääsy on helppoa ja Ben of Howhtin kiertäminen patikoiden vie pari tuntia . Tässä kannattaa tietysti ottaa sää huomioon. Viikolla kahdeksan saimme nauttia patikoinnillamme 15 asteen lämmöstä ja auringonpaisteesta. Illalla taas satoi niin paljon, että Liffey sillat olivat peittyä veteen. Tuonne meneminen vesisateella olisi sekä kurjaa, että vaarallista pudotus mereen on äkkijyrkkä mutaisen noin puoli metriä mutaisen polun vieressä.

Sitä Trinity Collegen Books of Kellsia en oikein tajunnut. On se kai hieno, mutta aika vähän nähtävää siinä on kahdeksalla eurolla.  Jotain robertlangdonia tuo voi kait kiinnostaa.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: greenapple - 04.03.2007, 00:22:50
Lainaus käyttäjältä: "Honkedonk"


Majoituksena oli Charles Stewart budjettihotsku Parnell squerella vain 100 metriä Charles Stewart Parnellin patsaasta ja O`Connoll streetistä ylöspäin. Kahden hengen huone maksoi 65 euroa ja siihen sisältyi oma pieni (kylmä) wc ja suihku sekä suht muhkea rasvaa tirskuva brittiaamiainen.
.


Hih, mäkin oon kerran yöpynyt Charles Stewartissa ja elävästi muistan sen poikkeuksellisen kylmät vessat. Ihan ok paikka kyllä, ravitsevine aamiaisineen.    :)
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Mizzoni - 04.03.2007, 01:14:41
Lainaus käyttäjältä: "Honkedonk"

Parasta Dublinissa on tietysti pubit. Pintille tulee istahdettua aivan koko ajan. Tiedä onko se aivopesua, kun jokaisessa maailman kylässä on irkkupubi, mutta jotenkin tuon konsepti on vain niin toimiva.


Aivan. Mutta voi miksi ihanimmat irkkupubit eivät voi sijaita jossakin missä ilmasto olisi vähän suotuisampi.

Dublinin pubeista voisin suositella kurkistamaan esimerkiksi seuraavia:

- Foggy Dew (1 Fownes Street, Temple Bar)
- Brazen Head (20 Bridge Street)
- Cobble Stone (77 North King Street, the Smithfield Square)
- The Long Stone (10 Townsend Street)
- Hairy Lemon (41-42 Lr. Stephen Street, Johnsons Place)
- Porter House (16-18 Parliament Street, Temple Bar)
- Messrs. Maguire (1-2 Burgh Quay, melkein O’Connell Bridgen vieressä eteläpuolella)
- Uudemmista pubeista The Market Bar (George's Street Arcade, Fade Street)

Paras pubilounas löytyy mielestäni O'Neills Pubista (2 Suffolk Street, sitä vanhassa kirkossa sijaitsevaa turisti-infoa vastapäätä).

---

Jos kaljahampaan sijaan kolottaa kahvihammasta ja iso korvapuustikin maistuisi, kannattaa suunnata Simon's Place Coffee Shopiin (South Georges St., Market Arcade). Tai jos on tyylikkäämpi olo, Café En Seineen ("Café Insane :D ", 39 Dawson Street).

Viinihampaan kolotukseen auttaa Fallon & Byrne -food hallin alakerrasta löytyvä viinikellari/baari (11-17 Exchequer St). Suhtautuvat suopeasti siihenkin että kattaa viinien seuraksi alakerran pöytään yläkerran herkkutiskeistä hankitut pikkupurtavat. Juustoja, salameja, aurinkokuivattuja tomaatteja, oliiveja... Nami. Fallon & Byrnen kaupan puolelta saa myös hyviä smoothieita.

Lainaus käyttäjältä: "Honkedonk"

Sitä Trinity Collegen Books of Kellsia en oikein tajunnut. On se kai hieno, mutta aika vähän nähtävää siinä on kahdeksalla eurolla.  Jotain robertlangdonia tuo voi kait kiinnostaa.


Dublinissa voi ihan hyvin asua vuosia näkemättä Book of Kellsiä tai Guinness Storehousea ja Jameson Distillerya sisältäpäin. Senkin ajan ja rahan voi käyttää vaikkapa pubissa istuskeluun :wink: . Kunhan muistaa olla tunnustamatta näitä aukkoja sivistyksessään ihan joka seurueessa. Mutta esimerkiksi vankilamuseo Kilmainham Gaol on ihan mielenkiintoista nähtävää.

Pubit ja kulttuurin voi kivasti yhdistää osallistumalla Musical Pub Crawlille. Mielestäni oli hintansa arvoinen, varsinkin jos irkkumusiikki vähänkään innostaa.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Tinja - 04.03.2007, 05:36:09
Lainaus käyttäjältä: "Mizzoni"
Paras pubilounas löytyy mielestäni O'Neills Pubista (2 Suffolk Street, sitä vanhassa kirkossa sijaitsevaa turisti-infoa vastapäätä).


En tieda miten henkilokunta on muuttunut sitten viime vuoden, mutta siella toissa olleena en kylla pysty suosittelemaan... Ruoka on hyvaa "carvery" aikoina mutta a la carte... Kuten sanoin aiemmin, asiakas ei koskaan tieda mita tapahtuu siina valissa kun kokki on ruuan tehnyt ja sita ollaan tuomassa sun eteen.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: mampa - 04.03.2007, 10:55:56
Lainaus
Kuten sanoin aiemmin, asiakas ei koskaan tieda mita tapahtuu siina valissa kun kokki on ruuan tehnyt ja sita ollaan tuomassa sun eteen.


Mitä sille sitten tapahtuu...
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Mizzoni - 05.03.2007, 21:39:03
Lainaus käyttäjältä: "Tinja"
Lainaus käyttäjältä: "Mizzoni"
Paras pubilounas löytyy mielestäni O'Neills Pubista (2 Suffolk Street, sitä vanhassa kirkossa sijaitsevaa turisti-infoa vastapäätä).


En tieda miten henkilokunta on muuttunut sitten viime vuoden, mutta siella toissa olleena en kylla pysty suosittelemaan... Ruoka on hyvaa "carvery" aikoina mutta a la carte... Kuten sanoin aiemmin, asiakas ei koskaan tieda mita tapahtuu siina valissa kun kokki on ruuan tehnyt ja sita ollaan tuomassa sun eteen.


Siitä tiskistä olen yleensä ottanut. En listalta. Usein syötäväksi pubilounaat ovat vähän turhan tuhteja, joten lähinnä raahaan tuonne Dublinissa käyviä tuttuja tai sukulaisia.

Ruokapaikasta riippumatta minulle on aika lailla sama mitä annokselle tapahtuu sillä välin kun se matkailee kokilta asiakkaan eteen, kunhan on edelleen sopivan lämmintä ja hyvää eikä siitä tule sairaaksi. Jos esimerkiksi tarjoilija tai joku muu on tyydyttänyt annokseen joitakin kyseenalaisia intohimojaan tai karistellut sätkäänsä, niin antaa mennä vain. Kunhan ei maku kärsi. Ja harvassa ravintolassa ihan jokaisen annoksen kanssa jaksetaan pelleillä eli tilastollinen todennäköisyys yhden tai toisenlaisen korruption uhriksi joutumiseksi on aika pieni :wink: .
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Mizzoni - 06.03.2007, 12:19:57
Jos haluaa virittäytyä tunnelmaan ennen Dublinin/Irlannin reissua tai fiilistellä vanhan reissun jälkimainingeisssa, katsokaa leffa The Commitments (1991). Tästä näkyy aika selvästi millaisella vauhdilla yhteiskunnan muutos on Irlannissa tapahtunut parin viime vuosikymmenen aikana kelttitiikerin ampaistua tähtikartalle. Perustuu Roddy Doylen samannimiseen kirjaan. Aika viihdyttävä. Ja eikös tätä elokuvaa varten kasattu bändi keikkaile edelleenkin?
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: prina - 07.03.2007, 02:24:30
Lainaus käyttäjältä: "Mizzoni"
Jos haluaa virittäytyä tunnelmaan ennen Dublinin/Irlannin reissua tai fiilistellä vanhan reissun jälkimainingeisssa, katsokaa leffa The Commitments (1991). Tästä näkyy aika selvästi millaisella vauhdilla yhteiskunnan muutos on Irlannissa tapahtunut parin viime vuosikymmenen aikana kelttitiikerin ampaistua tähtikartalle. Perustuu Roddy Doylen samannimiseen kirjaan. Aika viihdyttävä. Ja eikös tätä elokuvaa varten kasattu bändi keikkaile edelleenkin?


Selvästikin osui myös sun silmiisi se, kun kyseinen leffa (jälleen kerran) esitettiin täällä telsussa tässä iltana eräänä ;)

Mainio raina kyllä, ja siinä saa hyvää harjoitusta Dublinin aksenttiin :lol:

The Commitments -niminen bändi on kyllä kai edelleen (tai taas) kasassa, mutta käsittääkseni siinä ei ole niitä elokuvassa näkyneitä hölöjä kuin ehkä yksi. Allmusic.com on yllättävän vähäsanainen, joten bändi ei taida olla kovin aktiivinen toiminnassaan.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Mizzoni - 08.03.2007, 14:10:06
Lainaus käyttäjältä: "prina"
Lainaus käyttäjältä: "Mizzoni"
Jos haluaa virittäytyä tunnelmaan ennen Dublinin/Irlannin reissua tai fiilistellä vanhan reissun jälkimainingeisssa, katsokaa leffa The Commitments (1991). Tästä näkyy aika selvästi millaisella vauhdilla yhteiskunnan muutos on Irlannissa tapahtunut parin viime vuosikymmenen aikana kelttitiikerin ampaistua tähtikartalle. Perustuu Roddy Doylen samannimiseen kirjaan. Aika viihdyttävä. Ja eikös tätä elokuvaa varten kasattu bändi keikkaile edelleenkin?


Selvästikin osui myös sun silmiisi se, kun kyseinen leffa (jälleen kerran) esitettiin täällä telsussa tässä iltana eräänä ;)


Juu. Näin tämän ensimmäistä kertaa pari vuotta sitten eikä nyt yhtään kärsinyt toisesta katselukerrasta. Taidanpa katsoa vielä kolmannenkin kerran jos osuu telkkarista sopivasti :wink: .

Toinen ihan katseltavissa oleva irkkuleffa, josta voi bongailla Dublinin maisemia on Inside I'm Dancing (2004). Ei tosin ihan Commitmentsin tasoa.  Adam & Paul (2004) puolestaan ei ainakaan mulla kolahtanut. Pohjois-Irlannin reissun aloitteluun sopisi Mickybo and Me (2004), joka sijoittuu 1970-luvun Belfastiin.

--

Ja lisätäänpä pubisuosituksiin O'Reilly's. Tara Street, Dublin 2. Tara Streetin DART-aseman alla/takana.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: septembre - 20.03.2007, 13:52:55
heii, pystyiskö kukaan vinkkaamaan löytyykö dublinista/muualta irlannista mukavia second hand-kauppoja?
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: mari-go-round - 20.03.2007, 15:57:35
Jos haluatte nähdä irlantilaista maaseutua, niin Dublinista pääsee helposti esim. bussiretkellä päiväksi Glendalough nimiseen paikkaan, mikä on aivan ihana.  :)
Kannattaa jaksaa kiivetä korkeimmalle mäennyppylälle, maisemat on sen arvoiset. Tuolla on filmattu osa Braveheartiakin.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Deluxe - 28.03.2007, 19:47:16
Semmosta kyselisin, et onko kukaan yöpynyt Ardmore Hotel nimisessä paikassa Dublinissa? Se sijaitsee Tolka Valleyssä, ilmeisesti n. 5km keskustasta. Onko liian pitkä matka? Pääseeköhän sieltä koskaan bussilla keskustaan, vai joutuuko niitä busseja odottelemaan aina? Kun tuntuu tuo 5km jo liian pitkältä matkalta... Kiitoksia mahdollisista vastauksista  :D
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: IrisU - 28.03.2007, 22:37:15
Irkkutunnelmiin virittää myös semmoinen leffa kuin Pelto (The Field).

Ja päänsisäisen irkkutunnelman saavuttamiseen suosittelen, jos koet olevasi rokkihenkisempää sorttia: Neil McCormickin kirja Bonon doppelgängeri (I was  Bono's doppelganger) .Ei ainakaan vielä leffaversiota, mutta kyllä tuo kirjakin mennessään vie. Suomennos on edullisehkona pokkarina kirjakaupoissa, ota vaikka matkalukemiseksi. Kertoo 1970-luvun lopulta lähtien U2:n noususta, mutta keskittyy Bonon taviksempaan ja punkimpaan koulukaveriin, joka rämpi huonommin menestyvien bändiviritysten kanssa eikä saanut koskaan levytyssopimusta. Varjoelämäkerta U2:n tarinalle, tavallaan. Dublinin lähiöitä ja rokkiklubeja käydään läpi, sekä irkkurokin vaiheita.  

Draamaisempaa kuvaa 1930- ja 40 -lukujen Irlannista,  Limerickin kaupunkiköyhälistön kurjuutta: Seitsemännen portaan enkeli eli Angela's Ashes. Alunperin kirja (Frank McCourt),  löytyy myös leffana, jossa Emily Watson. Limerickin kaupunki muuten ratsastaa leffalla ja kirjalla ihan täysillä nykyään: Angela's Ashes -krääsää kaupoissa ja moni järjestää kävelykierroksia kuvauspaikkojen maisemiin, jne.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: kaukamoinen - 28.03.2007, 23:27:16
Oltiin juuri viikko Dublinissa...Mukava reissu kaiken kaikkiaan. Lonely planetti kannattaa ottaa mukaan. Sekä Dublin että Best of Dublin. Niissä on vähän eri juttuja...

Majapaikkana toimi Citi Hostels Charlemont streetillä. En kyllä suosittelisi kyseistä hostellia erityisemmin. Patjat olivat aivan kamalia ja sänky muutenkin natiseva kapistus. Sijainti oli kyllä aika hyvä. Aamuisin oli tapana hakea leivät ja aamukahvit ja mennä syömään ja juomaan St. Stephens greeniin, jonne oli matkaa oli puolisen kilsaa.

Sain muuten ihmeellisiä allergisia iho-oireita matkan puolivälissä. Koko keho täynnä pientä pilkkua... Tulin tänään Suomeen ja pilkut on jo osaksi hävinneet. Saattaa kuulemma johtua homeesta...Hometalot ovat kuulemma yleisiä Dublinissa. Eli tänkään takia en erityisemmin suosittelis Citi Hostelssia, vaikken varma olekaan noiden oireiden syystä.

Ainiin...Lentokentältä matkattiin keskustaan paikallisella bussilla. Hinta 1,7 euroa ja bussissa oli ihan hyvin tilaa matkatavaroillekin. Taisi olla bussi numero 16. Takas tullessa tultiin taksilla lentoasemalle, koska Ryanairin lento oli niin aikaisin... Se kustansi 28 euroa.

Tehtiin kaksi matkaa DART-junalla viikon aikana. Howthissa käytiiin kävelemässä kukkuloilla...ja toisessa päässä Greystonesissa katselemassa uljasta ulappaa. Jos haluaa nauttia maisemista mahdollisimman paljon, kannattaa kuulemma jäädä Greystonesia edeltävällä pysäkillä (Bray) poies ja patikoida sieltä Greystonesiin. Tai toisinpäin. Matka kestää kuulemma n. 1,5 tuntia, mutta luulisin että ensikertalaisella voi kestää kauemminkin. Itse ei päästy siis niille hienoille kukkuloille kävelemään, koska oltiin vähän myöhään liikkeellä. Greystonesissa oli muuten ainakin mun mielestä yllättävänkin kylmä vaikka aurinkokin paistoi. Kylmä viima ei tosin näyttänyt paikallisia haittaavan.

Keskustan ulkopuolella käytiin lisäksi Glasnevin hautausmaalla. Aivan mahtava paikka. Suosittelen! Käytiin siellä sunnuntaina ja siellä oli tosi vähän porukkaa. Ihana rauha ja kauniita hautoja, paljon myös hoitamattomia hautoja, jotka luovat hauskaa tunnelmaa. Mentiin sinne kävellen hostelliltamme, mutta ei jaksettu kävellä takaisin, joten tultiin bussilla (40) takaisin keskustaan. Bussien käyttö jäi meillä muuten tosi vähäiseksi, vaikka ne taitais olla aika käteviä. Toisaalta keskusta on aika pieni ja keskustassa voi hyvin kävellä ja lähiympäristöönkin voi kävellä, jos huvittaa. Samalla näkee kaupunkia. Bussimaksu pitää maksaa sen mukaan, kuinka monella stagella matkustaa... Jäi ainakin meille aika mystiseksi toi stage-juttu.

Ruokaa... Dublinissa tuntuu olevan joka kulman takana ravintoloita , kahviloita ja delejä. Ei oo vaikea löytää ruokapaikkoja. Jos haluaa syödä kunnolla, niin joutuu tosin maksamaan. Intialaiset on suht. halpoja, reilun kympin joutuu maksamaan. Itse säästettiin parina päivänä syömällä Govinda's -nimisessä Hare krishna -kasvisravintolassa. Siellä on aivan mahtava Dish of the day -ateria, jolla saa vatsansa varmasti täyteen. Siinä on eri kasvisruokia, joista saa valita makunsa mukaan vaikka kaikkia tai vain yhtä. Niitä Govinda's -paikkoja on kolme, Abbey streetillä, Aungier streetillä ja kolmas St. Stephens green puiston koillispuolella (en muista katua).

Deleistä vois suositella Listons -nimistä paikkaa, joka on valittu monta kertaa kaupunkin parhaaksi deliksi. Sijaitsee Camden streetillä. Sieltä saa siis erilaisia täytettyjä leipiä ja muuta...Mahtavia. Ruoat on tarkoitettu lähinnä mukaan otettaviksi. Listonsissa on töissä myös Suomesta kotoisin oleva nuori nainen...  

Sunnuntaisin saa muuten koko päivän aamiaista monista paikoista jos on sattunut menemään myöhään pubissa edellisenä iltana. Full breakfast pitää ainakin nälkää pitkään.

Vaateita etsiville Dublin on varmaan aika unelma. Vaatteet ovat myös suht. samoissa hinnoissa kuin Suomessa. (Kaikki muu maksaa ehkä vähän enemmän). Ja valikoima on aika hyvä. Tietenkin naisille on tarjolla vaatteita tosi paljon enemmän kuin miehille, mutta miehillekin löytyy vaikka mitä. St. Stephens -ostoskeskuksessa on sellainen TK-maxx -niminen vaatekauppa, joka myy kalliita merkkivaatteita halvemmalla. Ne on siis yksittäisiä jämäkappaleita tms. Sieltä voi tehdä todellisia löytöjä! Täällä hehkuteltu Penney's taas oli mun mielestä aika floppi. Tosi perusvaatteita, ei tehnyt mieli ostaa mitään! Vaatteet oli vielä sellaisia telttamaisia ja kokoja oli vaikea löytää hoikemmille... Jos tykkää second hand- tai retrovaatteista niin kannattaa käydä ainakin Crown Alleyn (Temple Bar) Eager Beaverissa. Se myy uusia hieman retrohenkisiä vaatteita. Valikoima on tosi hyvä! Crown streetillä on taas Wild child -niminen -second hand kauppa. Crown Alley on muuten hauska katu, jossa hauskoja hieman hippihenkisiä pikkuputiikkeja... Trendikkäitä vaatekauppoja löytyy hyvin Grafton streetiltä ja Henry streetiltä, hauskoja pikkuputiikkeja taas Temple Barissa.

Pubeissa ei tullut ihan kamalasti käytyä, kun oli aika kallista touhua se. Guinness on yleensä halvin olut. Neljä euroa tai vähän päälle yleensä saa pintistä maksaa. Ulkomaiset oluet yleensä viis euroa. Bulmers -siideriä kannattaa ostaa, jos tykkää hyvästä siideristä. Se maksaa yleensä vajaan viis euroa pintti. Whelan's Wexford streetillä oli aika vauhdikas paikka, jossa oli hyvää musaa...Joku livebändikin oli toisella puolella, mutta ei tsekattu koska maksoi. Joen pohjoispuolella käytiin Celt barissa Talbot streetillä kuuntelemassa paikallista trubaduuria. Siellä on kai aina perjantaisin livemusaa. Kannattaa joskus kymmenen aikoihin. Vanhalla Harcourt -asemalla on sellainen kompleksi, jossa on useita trendikkäämpiä baareja ja yökerhoja... http://www.pod.ie/ Löytyy livekeikkoja, teknobileitä ja muuta vastaavaa...Käytiin itse vaan Crawdaddy -nimisessä paikassa haistelemassa tunnelmaa... Harcourtin asema on muuten se sama, josta on tullut veturi läpi joskus 1900-luvun alussa. Moni on varmaan nähnyt valokuvan kyseisestä jutusta...

Museoista käytiin National galleryssä ja Natural history -museossa. Kannattaa joka tapauksessa käydä jälkimmäisessä. Siellä on oikeastaan ainoastaan täytettyjä eläimiä ja se on kierretty nopeasti. Se oli aika piristävä elämys hengästyttävän galleryn jälkeen. Jos menee tuonne National galleryyn, niin kannattaa kiertää suht. nopeasti, jos ei ole erityisen kiinnostunut kuvataiteesta, koska muuten saattaa iskea paha puudutus kaiken sen klassismin tai uskontoaiheisten teosten keskellä... Sieltä löytyy muutama kuuluisuuden työ...De Goya, Rembrandt, Picasso, Vermeer ja Van Gogh. Näissä museoissa on hienoa se, että sisään pääsee ilmaiseksi. Toisin on katedraalien kanssa, joihin joutuu maksamaan sisään. Itse käytiin tsekkaamassa St. Patrick's -katedraali. Kyllä se oli sen neljän euron arvoinen, mutta vähän ärsytti silti maksaa.. Book of Kells -tsekattiin myös - sekin oli vähän ylihinnoiteltu. Olikohan se seitsemän euroa. Jos historia kiinnostaa, niin kannattaa tsekata, mutta jos matkabudjetti on pieni eikä historia kiinnosta, niin voi jättää helposti väliin..Trinity Collegen alue kannattaa kuitenkin katsastaa yleisesti vaikka turisteja pyöriikin varmaan eniten koko kaupungissa.

Eiköhän tässä jo jotain vinkkejä ollut...
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: jimwest - 29.03.2007, 15:16:16
Dublinissa on älyttömästi suomalaisia duunissa ja kantapaikkana taitaa edelleen olla "Woolshed" niminen aussibaari Parnell Streetillä.
Ja toinen on "The Bell" Blanchardstownissa. (tiekkö meikäläisen lähdön jälkeen vaihtunut sitten)

Maan suurin ostoskeskus löytyy myös kyseisestä kaupunginosasta.

IMO, Dublinissa ei ole paljoa nähtävää. Trinity College keskustassa ja Phoenix Park keskustan laitamilla on ihan ok paikkoja. Guinness museo ja Jameson's distillery on turistien peruskauraa, juoma-teemaan vielä lisäyksenä Temple Barin alue keskustassa.

Muuten kyllä joutuu lähtemään kaupungista ulos. Wicklow Mountain on ihan mielenkiintoinen paikka sen päällä olevan Hellfire Clubin ansiosta, vähän alempana on Johnny Fox's niminen perinnebaari joka on a) pieni b) aina täynä.

Galway, Kerry ja muutenkin se saaren länsirannikko on paljon viihtyisämpää ja kauniimman näköistä. Belfastissa ja ihan pohjoisnokasta löytyy Giants Causeway. Irlannin keskellä ei ole juuri mitään, sekalaisia pikkukyliä, lampaita, aitoja ja vihreitä niittyjä.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: LateX - 25.04.2007, 04:35:18
Minkäslaista menoa Dublinissa on vappuna (labour day) ?
Kaupat tietty kiinni ja pubit auki?  :D
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Vaikeaselkoinen hiippari - 12.05.2007, 14:22:19
Niin

Onkos kellään mittään tommosta vinkkejä lähiaikojen reissuilta tuolta Dublinista, Galwaysta tai yl. Irlannista em. jottain hyviä pizzapaikkoja tai tommosia ruokakauppoja ?  Noh kaikki vinkit kelpaa ..
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Zanzara - 15.05.2007, 20:25:00
Kuten joku aikaisemmin jo mainitsi, Dublin (kuten Glalway, Cork ynna muut turistiystavalliset kaupungit ja kylat) ovat taynna hyvia ruokapaikkoja! jos kunnon italialaista ruokaa haet, Dunne & Crescenzi lahella Grafton Streetin kavelykatua Dublinissa on erinomainen ruokapaikka. En voi muita ns aitoitalialaisia ravintoloita suositella, paitsi muuten Steps of Rome josta saa hyvaa pizzaa al trancio!
kunhan vain pysyttelet kaukana Temple Barin turistimekan rafloista, tulet loytamaan erinomaisia ravintoloita hintahaarukan molemmin puolin! Fallon & Byrnen ruokaemporiumi on kokemisen arvoinen paikka - viinibaari, deli ja ravintola saman katon alla ja sisustussuunnittelu on osannut kohalleen kuin nappi silmaan! Myoskin Camden Streetin alueella on paljon hyvia pikkupaikkoja - Bobo's Gourmet Burgers (himoitsen paikan luomuburgereita ja Irlannissahan liha on AIVAN yhta hyvaa kuin Argentiinassa uskallan sanoa!!), Cake Cafesen kannattaa menna lounaalle jne.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Mizzoni - 18.05.2007, 12:47:42
Kiinalaisen/korealaisen ruoan ystavat, kaykaa vilkaisemassa An Yang ja Ali Lang Parnell Streetilla, O'Connellilta ja Spirelta pain katsottuna oikealla puolen.

Erilaisia annoksia kannattaa ottaa jaettavaksi porukan tai edes muutaman tyypin kesken, etta voi maistaa useampaa - dumplingeja, sushirullia...
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: mampa - 18.05.2007, 13:00:09
Lainaus käyttäjältä: "Mizzoni"
Kiinalaisen/korealaisen ruoan ystavat, kaykaa vilkaisemassa An Yang ja Ali Lang Parnell Streetilla, O'Connellilta ja Spirelta pain katsottuna oikealla puolen.

Erilaisia annoksia kannattaa ottaa jaettavaksi porukan tai edes muutaman tyypin kesken, etta voi maistaa useampaa - dumplingeja, sushirullia...


Sekä friteerattu tofua!

Tuota ei Helsingistä tunnu löytyvän mistään, vai löytyykö?

Anteeksi kysymys ohi aiheen.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Mizzoni - 20.05.2007, 20:52:24
Lainaus käyttäjältä: "kaukamoinen"
Keskustan ulkopuolella käytiin lisäksi Glasnevin hautausmaalla. Aivan mahtava paikka. Suosittelen! Käytiin siellä sunnuntaina ja siellä oli tosi vähän porukkaa. Ihana rauha ja kauniita hautoja, paljon myös hoitamattomia hautoja, jotka luovat hauskaa tunnelmaa. Mentiin sinne kävellen hostelliltamme, mutta ei jaksettu kävellä takaisin, joten tultiin bussilla (40) takaisin keskustaan. Bussien käyttö jäi meillä muuten tosi vähäiseksi, vaikka ne taitais olla aika käteviä. Toisaalta keskusta on aika pieni ja keskustassa voi hyvin kävellä ja lähiympäristöönkin voi kävellä, jos huvittaa. Samalla näkee kaupunkia. Bussimaksu pitää maksaa sen mukaan, kuinka monella stagella matkustaa... Jäi ainakin meille aika mystiseksi toi stage-juttu.


Täältä (http://www.dublinbus.ie/home/) löytyy Dublinin bussiaikataulut ja hinnat. (Itse en muuten pidä paikallisbusseja kätevinä, ovat mokomat aina myöhässä, täynnä ja ties mitä - kammottavaa ja ruuhkien vuoksi takkuista. Mutta paremman puutteessa siihen on tyydyttävä :? . Ja toki jos liikkuu esimerkiksi arkisin päiväsaikaan, on tilanne ihan eri kuin ruuhka-aikana.)

Stagesysteemi on tosiaan pikkuisen hämärä varsinkin satunnaiselle kävijälle: saadakseen tietää maksun suuruuden on miinustettava aloituspysäkin numerosta poistumispysäkin numero. Esimerkiksi reitillä  40 (http://www.dublinbus.ie/your_journey/viewer.asp?route=40) Glasnevin Cemetery on numero 80 ja Parnell St. numero 75 = 5 stagea, tämänhetkisen taksan mukaan €1.40 (http://www.dublinbus.ie/fares_and_tickets/fares.asp). Toki voi kysyä kuskilta, jos ei tiedä paljonko pitäisi maksaa.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Mizzoni - 23.05.2007, 18:22:50
Lainaus käyttäjältä: "jimwest"
...Blanchardstownissa. (tiekkö meikäläisen lähdön jälkeen vaihtunut sitten)

Maan suurin ostoskeskus löytyy myös kyseisestä kaupunginosasta.

Tuo Blanchardstownin ostoskeskus on ihan ok, mutta isompi taitaa olla nykyisin Dundrum Town Centre (http://www.dundrum.ie/).

Dundrumiin paasee katevasti LUASilla  (http://www.luas.ie/green-line.php)keskustasta St. Stephen's Greenin ostoskeskuksen edesta. Ihan hyva vaihtoehto pahan sadepaivan ja ostohimon sattuessa samalla kertaa.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Tinja - 23.05.2007, 21:43:35
Lainaus käyttäjältä: "mampa"
Mitä sille sitten tapahtuu...


Siitä esim. syödään välillä. Jos Mizzoni haluaa maksaa toisen syömästä annoksesta, niin ok :D Toivottavasti siellä on henkilökunta vaihtunut!
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Mizzoni - 24.05.2007, 16:16:03
Lainaus käyttäjältä: "Tinja"
Lainaus käyttäjältä: "mampa"
Mitä sille sitten tapahtuu...


Siitä esim. syödään välillä. Jos Mizzoni haluaa maksaa toisen syömästä annoksesta, niin ok :D Toivottavasti siellä on henkilökunta vaihtunut!

Tarkoitatko, etta annokseni on yleensa jo kiertanyt jonkun toisen henkilon ruoansulatusjarjestelman lapi? Herranjestas. Taidankin pysytella eineksissa tastalahtien.  :shock:

Toisen syomista ruoista muissa olosuhteissa maksan ihan mielellani. Jos pitaa ne siella omalla lautasellaan. Pitaahan sita kaverille joskus tarjota. Tai no joo saa mun lautaseltakin ronkkia. Jos kovasti mieli tekee.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: PseudoPunk - 25.05.2007, 15:54:51
Kerrotteko vinkkejä miten pääsee Liverpoolista Dubliniin lautalla. Paljonkohan yksisuuntainen matka maksaisi halvimillaan, kauanko matka kestää, koska lauttoja lähtee Liverpoolista jne.?
Googlettamalla en onnistunut löytämään tietoa miten pääsisi meren yli ilman autoa tai muuta ajoneuvoa, siis 'jalankulkijana'.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Merkkari - 25.05.2007, 16:17:03
Suoraan Dubliniin menevän lautan sijaan yleisempiä ovat Dun Laoghaireen (n.10km Dublinista) menevät lautat, koita tuon nimen kanssa googlea niin löytänet omiin aikatauluihisi passeleimmat vaihtoehdot.
Itse todennäköisesti valitsisin kuitenkin tuolle välille Irish Ferriesin Holyheadista Walesin puolelta lähtevän paatin mutta se taas johtuu lähinnä Walesin rannikon ihailustani. Sieltä hinta näyttäisi olevan £20.
Huomaa toki myös, että ainakin Ryanair lentää Liverpoolin ja Dublinin väliä varsin halvalla sekin. Taitaa kuitenkin nimenomaan merimatka olla se juttu?
Blackpool on muuten myös käsittääkseni lauttaliikenteen suosiossa joten sitä kautta koukkaamalla päässee myös lauttailemaan.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: PseudoPunk - 26.05.2007, 10:23:20
^Merimatka on tosiaan ”se juttu” ja muutenkin Ryanair-kiintiö on tuon reissun osalta täynnä  :)

Kiitos vinkeistä. Dun Laoghairel-hakusanalla löytyikin tarvittavat tiedot millä pääsee Irlantiin. Taidan valita minäkin Holyheadin lautan jos kerran pääsee käymään samalla Pohjois-Walesissa. Blackpoolissa tulee vierailtua Rebellion punk-festareiden vuoksi, mutta sieltä ei mene yllättäen lauttoja ollenkaan Dubliniin ja käsittääkseni lähimmät portit Irlantiin ovat juuri Liverpool ja Holyhead.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Vaikeaselkoinen hiippari - 26.05.2007, 13:51:41
Lainaus käyttäjältä: "Merkkari"
Suoraan Dubliniin menevän lautan sijaan yleisempiä ovat Dun Laoghaireen (n.10km Dublinista) menevät lautat, koita tuon nimen kanssa googlea niin löytänet omiin aikatauluihisi passeleimmat vaihtoehdot.
Itse todennäköisesti valitsisin kuitenkin tuolle välille Irish Ferriesin Holyheadista Walesin puolelta lähtevän paatin mutta se taas johtuu lähinnä Walesin rannikon ihailustani. Sieltä hinta näyttäisi olevan £20.
Huomaa toki myös, että ainakin Ryanair lentää Liverpoolin ja Dublinin väliä varsin halvalla sekin. Taitaa kuitenkin nimenomaan merimatka olla se juttu?
Blackpool on muuten myös käsittääkseni lauttaliikenteen suosiossa joten sitä kautta koukkaamalla päässee myös lauttailemaan.Joo

Tonne Dun Laoghaireen pääsee paikallisella DART-junalla jolla pääsee kätsysti Dubliniin ja edestakaisin ja miten vaan ja One Day Ramler-lippu maksoi tossa äskettäin 7,20 ja yksittäislippu jottain 2,50 vissiinkin..Varsin kätevää liikkua tuolla ja samoin myös LUAS-junalla kaupungin sisällä..
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: gaillimh - 20.06.2007, 21:05:37
Heippa palstalaiset,
viitsisikö joku vähän jelppiä ja kommentoida tällaista suunnitelmaa, kun ollaan kaverin kanssa ensimmäistä kertaa lähdössä Irlantiin ja yleensäkin ensimmäinen omatoimimatka kyseessä. Selailin tuossa vanhat aiheeseen liittyvät keskustelut läpi, samoin kuin LP:n Ireland ja Dublin -opukset. Dublinista löytyi kivasti tietoa, mutta Galwaysta varsinkin jäin kaipaamaan lisäinfoa.

Itse matkasuunnitelmasta sen verran, että ensin ajattelimme olla Dublinissa pari päivää, joista tosin itse Dublinille ei kamalasti jää, kun sieltä olisi tarkoitus tehdä päiväretkiä muuallekin. Erityisesti Howth kiinnostaisi, ja sitä on tälläkin palstalla kovasti kehuttu. Sen verran tiedän, että DART:lla sinne pääsee helposti. Jos jollain on vielä vinkkejä, mitä siellä kannattaa tehdä (varmaan se cliff walk on ihan kiva tapa nähdä maisemia :)? Onko se miten pitkä?) ja missä voisi syödä halvalla, niin kertokoon ihmeessä. Se majakka olisi kiva nähdä, mutta se vissiin sijaitsee juurikin tuon cliff walkin varrella. Vai olisiko sittenkin joku muu näistä Dublinin lähialueen pikkukylistä parempi vaihtoehto kuin Howth?

Itse Dublinista sen verran, että ilmeisesti kävely on hyvä tapa tutustua kaupunkiin? Lähinnä siis näitä Liffeyn ympäristön nähtävyyksiä tarkoitan. Näistä keskusteluista on käynyt ilmi, että useimmat ovat sitä mieltä ettei kaupungin näkemiseen tarvitse kahta päivää enempää. Meillä olisi varmaankin pari melkein kokonaista päivää (saapumis- ja lähtöpäivät) sekä muutama iltapäivä/ilta alustavan suunnitelman mukaan Dublinin näkemiseen varattuna, varmaan riittänee?

Sitten ajattelimme mennä päiväksi Belfastiin, taitaa sattua juuri sunnuntaille, joten kamalasti paikkoja ei varmaan ole auki. Se ei niin haittaa, kun suurin kiinnostus olisi Black Taxi Tour ja ihan vaan kaupungin kiertely kävellen. Mahtaakohan ehtiä nähdä mitään, jos aikaa olisi noin seitsemän tuntia? Kannattaako junamatka Dublinista noin lyhyen ajan takia? Ja pitääkö/kannattaako lippuja jostain varata etukäteen (kyseessä on kuitenkin elokuun alku, eli aika lailla kai pahin turistisesonki). Joku varmaan heti kohta suosittelee bussia, mutta kun minä niin tykkään matkustaa junalla. :D Vai olisiko se bussi millään muulla tavalla parempi vaihtoehto, paitsi että se on halvempi? Kannattaisiko vaihtaa valmiiksi vähän rahaa Dublinissa? Missä onnistuu helposti? Vaikka Belfastissa vietettävä aika jäänee lyhyeksi (ellei sitten menisi aiemmalla bussilla ja tulisi myöhemmällä bussilla pois), olisi silti kiva käydä siellä.

Elokuun 6. on ilmeisesti Bank Holiday, mutta vaikuttaako tämä junaliikenteeseen miten? Ainakin kun hain rautatieyhtiön sivuilta junamatkoja Dublinista Galwayhin kyseiseksi päiväksi, niitä kuitenkin ihan mukavasti löytyi. Ellei hakusysteemi valehtele ;) Galwayssa olisi aikaa käytössä viisi kokonaista päivää ja matkustuspäivät. Meinattiin, että kolme päivää menisi varmaan jos pyörähtäisi Aran Islandsilla (Voiko näillä lautoilla siis mennä vain yhdelle saarelle vai kiertääkö se jotenkin, että ehtii käydä saman reissun aikana kaikilla saarilla? Jos pääsee vain yhdelle saarista, mikä kannattaisi valita? Mietin, että ehkä se keskimmäinen, jos ei olisi niin kauheasti ihmisiä, mutta silti nähtävää...?), Connemarassa ja Burren/Cliffs of Moher -kierroksella. Sitten siinä olisi vielä pari päivää... kyllä varmasti tekemistä löytyy, mutta jos joku haluaisi suositella erityisesti jotakin, niin vinkit otetaan kiitollisina vastaan :) Yövytään Salthillissa, joten oiskohan siinä lähettyvillä jotain kivoja pyöräreittejä ja mahdollisuus vuokrata pyörät? Vai mihin suuntaan ko. paikasta kannattaisi lähteä kauniiden maisemien perässä, ilmeisesti Salthill itsessään on melko turistirysä (?). Valittiin kuitenkin se yöpaikaksi, kun löytyi niin ihastuttavalta vaikuttava B&B -paikka.

Olipa kamalasti kysymyksiä, mutta toivottavasti joku jaksaa vastata edes johonkin. Kiitos jo etukäteen!
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: kosmi - 20.06.2007, 21:47:59
Lainaus käyttäjältä: "gaillimh"
Elokuun 6. on ilmeisesti Bank Holiday, mutta vaikuttaako tämä junaliikenteeseen miten? Ainakin kun hain rautatieyhtiön sivuilta junamatkoja Dublinista Galwayhin kyseiseksi päiväksi, niitä kuitenkin ihan mukavasti löytyi. Ellei hakusysteemi valehtele ;) Galwayssa olisi aikaa käytössä viisi kokonaista päivää ja matkustuspäivät. Meinattiin, että kolme päivää menisi varmaan jos ei pyörähtäisi Aran Islandsilla (Voiko näillä lautoilla siis mennä vain yhdelle saarelle vai kiertääkö se jotenkin, että ehtii käydä saman reissun aikana kaikilla saarilla? Jos pääsee vain yhdelle saarista, mikä kannattaisi valita? Mietin, että ehkä se keskimmäinen, jos ei olisi niin kauheasti ihmisiä, mutta silti nähtävää...?), Connemarassa ja Burren/Cliffs of Moher -kierroksella. Sitten siinä olisi vielä pari päivää... kyllä varmasti tekemistä löytyy, mutta jos joku haluaisi suositella erityisesti jotakin, niin vinkit otetaan kiitollisina vastaan :)


Jees... Eli me oltiin Irlannissa toukokuun puoles välissä. Mentiin Dublinista Galwayhin Dart- junalla (maksoi jotain 42€ meno-paluu). Galwayssa vietettiin pari päivää. Sit otettiin se pakettitarjous Aran Saarelle. Se sisälsi menopaluu bussimatkat Galwaysta Rossaveeliin, laivamatkat saarelle, sekä b&b- majoituksen Aran saarella. Tämä kaikki makso n. 50€/henkilö.
Oltiin siellä isoimmalla saarella. Muista saarista en tiedä, minkälaisia ne ovat, kun ei ollut aikaa käydä niissä. Isoimmalta saarelta pääsee muille saarille. Tais olla joku island jump.
Kun oltiin perillä saarella, vietiin kamat b&b- kämpille, sen jälkeen käytiin vuokraas maastopyörät (10€/pyörä). Poljettiin saaren päähän ja ihailtiin maisemia. Sit pyöräiltiin takas kylälle ja käytiin syömäs. Sen jälkeen käytiin ihailemassa majakkaa, mut sit rupesi tuleen vettä sen verran, että palattiin takas kylään. Mentiin sen jälkeen tälläiselle turistikierrokselle kahdestaan. Yksi vanha mies lähti kierrättään meitä pitkin saarea transitillaan. Hän näytti meille pakolliset nähtävyydet. Paras kohta oli Dun Aonghasa, eli n. 100m korkeat rantakalliot, edessä pelkkää Atlantia. Toisin kuin Cliffs of moherilla, tässä paikassa ei ollut mitää "kaiteita". Eli sä olit siellä ihan up yours :) Tosi mahtava paikka. Kuski siis jätti meidät sinne tunniksi ja tuli sit hakemaan.
Aran saaret jätti tosi hyvän fiiliksen, aivan mahtava paikka. Harmi vaan, kun olisi ollut aikaa viettää siellä toinenkin yö. Sitten olisi varmaan pystynyt kiertään ne muut saaret.

plussat ja miinukset:
+ fillarointi saarella
+ maisemat ja paikan aitous
+ toukokuun puolesvälis oli tosi vähän turisteja, esim. istuttiin paikallisessa pubissa melkein kahdestaan.

- fillarointi saarella (viitaten omaan kuntoon). Majakalle menevä mäki on paha :)
- minkätakia täytyy joka paikkaan pystyttää "mc donalds" ? Ei sovi kuvaan.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: greenapple - 20.06.2007, 21:57:08
Jotain kommentteja tässä.
Eipä siellä Howthissa kauheasti muuta voi puuhailla mutta niiden maisemien ja vaeltelun takiahan sinne mennään; kyllä ne on ihan sen vaivan arvoisetkin. Howth on tosiaan siitä hyvä että sinne on niin hyvät ja helpot kulkuyhteydet, ensikertalaisellekin, eli sinne vaan. Bussireittien selvittely on aina vaivalloisempaa.
Dublinin keskustan ottaa yleisesti varmaan parissa kolmessa päivässä ihan hyvin haltuun jos ei ole kiinnostunut mistään museoista ym. kohteista. St. Stephens Green on kiva puisto, siellä kannattaa loikoilla yhden iltapäivän jos vaan sää sallii.

Belfastissa kannattaa käydä ehdottomasti - jo senkin vuoksi että näkee miten se eroaa Dublinista! Junalla pääsee bussia nopeammin, vuorovälit on ihan hyvät, ja radanvarrella on hienoa maisemaa. Puntia voi esim. nostaa siellä tarvittavan määrän automaatista niin ei tarvi etukäteen vaihtaa. Eikä kannata hätkähtää jos junanlähtö myöhästyy jossain nähdyn yksinäisen laukun tms. takia. Tuota tapahtuu monesti.

Vähänhän nämä on makukysymyksiä että mistä kukakin tykkää mutta Galwaylle ei mun mielestä kannata kovin monta päivää varata. Käyttää nekin sitten Aran-saarilla.

Hyvää matkaa sitten vaan;  Irlanti on hieno maa, unohtamatta Pohjois-Irlantia joka on aika omalaatuinen ja karunkaunis maa.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: gaillimh - 20.06.2007, 21:58:49
Kiitoksia kosmi. Me meinattiin mennä sinne saarille kuitenkin ihan vaan päiväksi, kun majoitus on varattuna jo tosiaan sieltä Salthillista. (Tosin onneksi se meidän majapaikka on siinä bussireitin varrella ja noille muillekin retkille pääsee suoraan "kotiovelta" :D) Mä en tiennytkään, että siellä isoimmalla niistä Aran saarista on majakka! (Mutta olen kauhea majakkafani, joten kaipa sekin pitäisi nähdä!  8)) Mitä muuta te teitte Galwayssa? Kuinka junamatka Dublinista sujui, oliko kivat maisemat jne.?
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: gaillimh - 20.06.2007, 22:03:46
Lainaus käyttäjältä: "greenapple"
Belfastissa kannattaa käydä ehdottomasti - jo senkin vuoksi että näkee miten se eroaa Dublinista! Junalla pääsee bussia nopeammin, vuorovälit on ihan hyvät, ja radanvarrella on hienoa maisemaa. Puntia voi esim. nostaa siellä tarvittavan määrän automaatista niin ei tarvi etukäteen vaihtaa. Eikä kannata hätkähtää jos junanlähtö myöhästyy jossain nähdyn yksinäisen laukun tms. takia. Tuota tapahtuu monesti.

Vähänhän nämä on makukysymyksiä että mistä kukakin tykkää mutta Galwaylle ei mun mielestä kannata kovin monta päivää varata. Käyttää nekin sitten Aran-saarilla.


Kiitoksia sullekin kommenteista! Mietin lähinnä sitä rahan vaihtoa ihan senkin takia, että jos ei vaikka heti löydy automaattia (vaikka kaipa juna-asemalla on!) tai jos kortti ei toimikaan...  :roll: Tai sitten sitä vaan ekakertalaisena reissaajana haluaisi ottaa varman päälle.

Varattiin noin monta päivää Galwaylle ihan siksi, kun kaikki aina mainostaa, että se on "Irlannin irlantilaisin paikka", mutta samaan aikaan myös tosi elävä. Ja kun me ei haluta koko aikaa matkustaa ympäriinsä, ajateltiin että Galway voisi olla kiva paikka pysähtyä vähän pidemmäksi aikaa  :wink: Mutta sen näkee sitten, oliko hyvä vai huono valinta. Matkahan on vasta elokuun alussa, joten pitänee tässä yrittää etsiä vielä tietoa.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: kosmi - 20.06.2007, 22:12:52
Lainaus käyttäjältä: "gaillimh"
Kiitoksia kosmi. Me meinattiin mennä sinne saarille kuitenkin ihan vaan päiväksi, kun majoitus on varattuna jo tosiaan sieltä Salthillista. (Tosin onneksi se meidän majapaikka on siinä bussireitin varrella ja noille muillekin retkille pääsee suoraan "kotiovelta" :D) Mä en tiennytkään, että siellä isoimmalla niistä Aran saarista on majakka! (Mutta olen kauhea majakkafani, joten kaipa sekin pitäisi nähdä!  8)) Mitä muuta te teitte Galwayssa? Kuinka junamatka Dublinista sujui, oliko kivat maisemat jne.?


No se eka päivä (ilta) meni siinä pyöriessä ympäriinsä. Otettiin hotelli siitä torin laidalta. Sit seuraavana aamuna lähdettiin Burren- kierrokselle. Tais kestää seitsemän tuntia. Kohokohta oli tietenkin Cliffs of moher. Siellä oli aikaa maisemia ihailla tunti. Kiertoajelun paluumatkalla käytiin Ailwee caves- nimisessä luolassa. Oli kans ihan hieno paikka. Koko ajelun hinta oli n. 20€/henk+ luolamaksu 8€. Sit seuraavana aamuna lähdetttiin Aran saarelle.
Jos joskun vielä menen Galwayhin, niin vuokraisin auton sieltä ja lähtisin itse ajelemaan "maaseudulle". Näin näkisi paljon enemmän ja saisi mennä mihin huvittaa. Ei me hirveästi Galwayta kierrelty tai katseltu, kun esim. toi Burren tour väsytti jonkin verran (raitisilmamyrkytys+kävely). Ja taaskaan sitä aikaa ei liikaa ollut.
Junamatka sujui aika joutuisasti, kesti n. 3-4 tuntia. Aikalailla samanlaiset maisemat kokoajan, niittyjä+eläimiä.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: kosmi - 20.06.2007, 22:14:48
Lainaus käyttäjältä: "greenapple"
Vähänhän nämä on makukysymyksiä että mistä kukakin tykkää mutta Galwaylle ei mun mielestä kannata kovin monta päivää varata. Käyttää nekin sitten Aran-saarilla.


Samaa mieltä..
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: gaillimh - 26.06.2007, 20:35:46
Osaisiko joku vielä vastata noihin kysymyksiini? Etenkin nuo käytännön asioita koskevat jutut (junat yms.) olisi kiva saada selviksi jos joku niistä sattuisi tietämään  :P
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: gaillimh - 05.07.2007, 20:39:02
Millaisia irlantilaiset bussit ovat nykyään? Jostain luin jutun, että ainakin joskus vähän aikaa sitten oli vielä ollut vessattomia ja muutenkin hyvin vanhanaikaisia busseja, mutta onko kalustoa nyttemmin uusittu? :D

Entä osaako joku nimetä hyviä ruokapaikkoja Dublinissa tai Belfastissa? Ihan jotain pizzaa tai muuta perusruokaa, mahdollisimman halvalla tietty.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Vaikeaselkoinen hiippari - 05.07.2007, 20:59:08
Lainaus käyttäjältä: "gaillimh"
Millaisia irlantilaiset bussit ovat nykyään? Jostain luin jutun, että ainakin joskus vähän aikaa sitten oli vielä ollut vessattomia ja muutenkin hyvin vanhanaikaisia busseja, mutta onko kalustoa nyttemmin uusittu? :D

Entä osaako joku nimetä hyviä ruokapaikkoja Dublinissa tai Belfastissa? Ihan jotain pizzaa tai muuta perusruokaa, mahdollisimman halvalla tietty.Niin noista irlantilaisista busseista .. Niin kun menin tota Dublin - Galway väliä kahden eri firman bussilla niin ne olivat varsin uusia ja nykyaikaisia mutta mittään vessoja en nähnyt kummassakaan mutta muuten oikeen hyviä. Mutta niillä se kyyti onkin sitten hurjaa ainakin noin tottumattomalle tai sitten ne tiet ovat liian kapeita niille nopeuksille..heh heh
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Amalia - 06.07.2007, 07:23:04
Lainaus käyttäjältä: "gaillimh"
Millaisia irlantilaiset bussit ovat nykyään? Jostain luin jutun, että ainakin joskus vähän aikaa sitten oli vielä ollut vessattomia ja muutenkin hyvin vanhanaikaisia busseja, mutta onko kalustoa nyttemmin uusittu? :D

Entä osaako joku nimetä hyviä ruokapaikkoja Dublinissa tai Belfastissa? Ihan jotain pizzaa tai muuta perusruokaa, mahdollisimman halvalla tietty.

No kylla ne bussit on yleensa ihan hyvia ja moderneja, mutta vessoja irlantilaisissa busseissa ei ole (jos vaikka onkin niin se ei ole kaytossa). Ja tiet todellakin ovat kapeita ja lujaa paastellaan.

Pubi-ruoka on perusruokaa ja yleensa edullisimmasta paasta, ainakin annokset ovat isoja.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Mizzoni - 06.07.2007, 12:09:42
Lainaus käyttäjältä: "gaillimh"
Mietin lähinnä sitä rahan vaihtoa ihan senkin takia, että jos ei vaikka heti löydy automaattia (vaikka kaipa juna-asemalla on!) tai jos kortti ei toimikaan...  :roll: Tai sitten sitä vaan ekakertalaisena reissaajana haluaisi ottaa varman päälle.


Pohjois-Irlannissa on varmaankin automaatteja ihan riittävästi, mutta automaattipula voi yllättää länsirannikon pikkukylissä/-kaupungeissa ihan täällä tasavallan puolella. Jotenkin ainakin minun oli vaikeaa ymmärtää, että Länsi-Euroopassa voi ihan oikeasti olla paikkoja, joissa ei ole yhtään pankkiautomaattia. Mutta uskottava se vain oli. Tälläinen ATM-kortinvinguttajien painajainen on esimerkiksi Burrenissa sijaitseva Lisdoonvarna. No, toisaalta mitä sitä sitten odotan, jos maa muutenkin viettää suomalaiselta kantilta katsottuna monessa asiassa vasta iloista 70-, 80- tai 90-lukua.

Ja ai niin joo, puntia voi nostaa automaatista esim. Dublinin lentoasemalla.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: surffari - 06.07.2007, 15:56:48
Heippa. Ostin Ryanin lipun Dubliniin kun Brittien lautat alkoivat olla hankalia ja kalliita. Ts majoitukseni takia en halunnut matkustaa Holyheadiin jne.

Pikkuhiljaa alkaa olla ikava Suomen kielta ja siksi kyselenkin sattuuko kukaan muu olemaan tulevana viikonloppuna Dublinissa??
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: surffari - 06.07.2007, 16:01:14
Heips!

Viela yksi kaihertava asia... britanniaa nyt kolunneena alan ryydahtaa sapuskaan ja varsinkin kahviin. (Starbucks vastaa jo pelastavaa enkelia. ) Onko Irlannissa sama tilanne - etta tiskivesi kierratetaan kahvipannujen kautta?

Alkaa vaikuttaa silta etta noteeraan noi aiemmin mainostetut intia-yms raflat ihan vakavissani mikali vahankaan nayttaa samalta kun Englannin maaperalla.
:(

Miten se sanonta Britanniasta menikaan... "if you like the weather, you like the food"
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Sistis-80 - 06.07.2007, 16:14:02
Lainaus käyttäjältä: "gaillimh"
Millaisia irlantilaiset bussit ovat nykyään? Jostain luin jutun, että ainakin joskus vähän aikaa sitten oli vielä ollut vessattomia ja muutenkin hyvin vanhanaikaisia busseja, mutta onko kalustoa nyttemmin uusittu? :D

Entä osaako joku nimetä hyviä ruokapaikkoja Dublinissa tai Belfastissa? Ihan jotain pizzaa tai muuta perusruokaa, mahdollisimman halvalla tietty.


www.citylink.ie oli yhtiö, jonka busseilla itse taitoimme Dublin - Galway -välin toissa viikolla. Hintaa meno-paluulle tuli 18€ ja matka kesti about 3½ tuntia suuntaansa. Bussissa ei ollut vessaa, mutta muuten se oli ihan moderni. Eli ei kannata ottaa sixpackiä Guinnesstä mukaan, vaikka mieli tekisikin. :)

En muista, ajaako tuo Dublin - Belfast -väliä, mutta tsekkaa sieltä kotisivuilta.

Pizzasta sen verran, että minusta Irlannissa pizza oli erittäin kallista. Jossain Galwayn pubissa sai pulittaa 12€ halkaisijaltaan about 25 sentin lätystä, eikä se ollut edes mitenkään erikoista. Jos haluaa syödä halvalla, on ihan hampurilaisravintola hyvä vaihtoehto. Siis perinteiset McDonaldsit ja Burgerkingit. Sääli, että joudun näin toteamaan, melkein hävettää itseänikin. Näitä paikkoja kun tavallisesti vältän kuin ruttoa.

Galwaystä sai helvetin hyvää kebabia, jossa liha oli aitoa lammasta. Ja muutenkin pätevän makuista se oli. Hintaa oli tosin 6€ pelkälle pitalle, mutta asiansa se ajoi. Niin hyvää ei saa Suomesta. Dublinin kebab-tarjontaan tuli myös tutustuttua. Ihan ookoo sapuskaa sielläkin, muttei mitään ihmeellistä. Ja Suomea kalliimpaa niin ikään. Belfastissa en ole käynyt, mutta siellä on tietääkseni selkeästi halvempaa kuin Dublinissa.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: tuomas2 - 06.07.2007, 16:40:32
Itsekkään en ole tosiaan koskaan vessaa täällä busseissa nähnyt. Mutta yleisesti ottaen matkat maan sisällä ovat aika lyhkäisiä, koska maa on niin pieni, eli noin 3 tuntia joutuu maksimissaan pidättämään.  :D

Sitten tuohon halpaan ruokaan... Pizzat on tosiaan turha unohtaa, jos halpaa ruokaa haluaa, koska pizzojen hinnat lähtevät lähes poikkeuksetta 12 eurosta ylöspäin. Ja tuon 12 euroa maksaa juuri se pizza joka Suomessakin hinnastoissa on se ensimmäinen, eli jonkinlainen mini-margarita.  :shock:

Pubeissa annoksien hinnat ovat 8 ja 13 euron hujakoilla ja annokset tosiaan ovat lähes poikkeuksetta todella miehekkään kokoisia. Esim. hampurilaisateriassa kyllä riittää syömistä 2 bicmac-aterian edestä.

Mäkki ja BK hinnat ovat Suomen burgerihintojen tasolla.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: gaillimh - 06.07.2007, 18:38:47
Kiitos kaikille vastanneille! :D

Kaikenlaisia vinkkejä otetaan edelleen vastaan. Nyt mieleen tuli sellainen kysymys, että meillä ei tule varmaankaan kauhean paljon aikaa olevan itse Dublinin kiertelyyn, joten mikähän mahtaisi olla paras tapa nähdä edes jonkin verran näistä "pakollisista" nähtävyyksistä. Mahtaisiko olla hyvä idea ihan vaan katsoa kartalta jonkinlainen kävelyreitti ja sitten sen varrelta vain piipahtaa sisälle kiinnostavimpiin paikkoihin ja muut sitten kiertää ihan vain noin ulkoapäin? Vai olisiko jollakulla linkkiä esimerkiksi johonkin valmiiksi laadittuun itsenäiseen kävelyreittiin? 8) Tähän mennessä olen löytänyt vain johonkin osa-alueeseen keskittyviä kierroksia.

Mainioita valokuvia muuten sinulla, Sistis-80!  :wink: Matkakuume alkaa nousta...
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Sistis-80 - 06.07.2007, 19:07:29
Lainaus käyttäjältä: "gaillimh"

Mainioita valokuvia muuten sinulla, Sistis-80!  :wink: Matkakuume alkaa nousta...


Kiitos kiitos.

Minusta Dublinissa ei itseasiassa ollut edes hirveästi nähtävää. Guinnessin panimo, Jamesonin tislaamo ja Dublinin linna... Ja onko se linna edes varsinaisesti nähtävyys?

Guinness-panimolla en käynyt, Jamesonin tislaamolla kylläkin. Sitä voin varauksetta suositella.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: huygens - 06.07.2007, 19:10:32
Mun mielestä kannattaa ottaa se turistibussi lippu. Se kiertää kaikkien suurimpien nähtävyyksien kautta, ja niitä kulkee tosi tiheään. Ja ainakin minä sain todistaa maailman hauskinta bussikuskia kun itse viime kesänä semmosessa istuin.

Kävelemällä tulee aika paljon matkaa jos kaikki paikat aikoo
käydä läpi.

Lainaus käyttäjältä: gaillimh
Kiitos kaikille vastanneille! :D

Kaikenlaisia vinkkejä otetaan edelleen vastaan. Nyt mieleen tuli sellainen kysymys, että meillä ei tule varmaankaan kauhean paljon aikaa olevan itse Dublinin kiertelyyn, joten mikähän mahtaisi olla paras tapa nähdä edes jonkin verran näistä "pakollisista" nähtävyyksistä. Mahtaisiko olla hyvä idea ihan vaan katsoa kartalta jonkinlainen kävelyreitti ja sitten sen varrelta vain piipahtaa sisälle kiinnostavimpiin paikkoihin ja muut sitten kiertää ihan vain noin ulkoapäin? Vai olisiko jollakulla linkkiä esimerkiksi johonkin valmiiksi laadittuun itsenäiseen kävelyreittiin? 8) Tähän mennessä olen löytänyt vain johonkin osa-alueeseen keskittyviä kierroksia.

Mainioita valokuvia muuten sinulla, Sistis-80!  :wink: Matkakuume alkaa nousta...
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Deluxe - 18.07.2007, 09:54:51
Olen lähdössä tiistaina (!!!) Irlantiin ja koska se on ensimmäinen oikea ulkomaanmatka, niin olen paniikissa vähän kaikkien asioiden suhteen  :) Viimeisin on nyt se, että kai se Visa Electron nyt käy siellä? Aloin vaan hämmästelemään kun sitä ei löytynyt tuolta ---> http://visa.via.infonow.net/locator/global/ Joten jos joku viitsii vastata niin olisin kiitollinen  :D
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: hann- - 18.07.2007, 12:07:42
^Kyllä sieltä ainaki Dublin löytyi (Republic of Ireland). Hauskaa matkaa! :) Olin Dublinissa helmikuussa, mutta luulenpa sen olevan kesäaikana vielä viihdyttävämpi.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Deluxe - 18.07.2007, 21:45:33
Katos vaan... Kiitos todella paljon, ehdin jo huolestua  :D Ja uskon, että matkasta tulee hauska, tosiaan ensimmäinen ulkomaanmatka (lukuunottamatta Viro ja Ruotsi), joten ei hirveästi ole odotuksia, pääasia että pääsee kodista välillä pois!!  :D
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Deluxe - 13.08.2007, 11:38:31
Nyt on reissu tehty. Itselle tuli yllätyksenä tippikulttuuri ja se, että Galwayssa vettä ei voinut juoda kraanasta.
Reissun kohokohta oli ehdottomasti kiertoajelu (Burren-Cliffs of Moher) jota täälläkin kai suositeltiin. Lippu maksoi 25e ja ajelu kesti n. 8h. Cliffs of Moherit oli aivan mahtava paikka!

Julkinen liikenne toimi mielestäni ihan hyvin, busseissa pitää vaan muistaa varata tasaraha, koska vaihtorahaa ei saa takaisin  :D Taksit olivat mielestäni vähän edullisemmat kui Suomessa.

Dublin oli ihan erilainen mitä olin kuvitellut. Ihan MIELETTÖMÄSTI ihmisiä ja turisteja. Dublinissa esim. tarjoilijat olivat kivempia kuin Galwayssa, siellä asiakaspalvelijat eivät olleet mitenkään huippuja.

Dublinissa kävimme Phoenix Parkissa (todella iso puisto), Jamesonin tislaamossa (en oikeen tykännyt, opas oli kumminkin ihan huippu! n.9e, siihen sisältyi viskiä), Kilmainhamin vankilassa joka oli ihan hieno, n. 2e opiskelija ja Trinity Collegessa (Book of Kells ei niinkään vaikuttanut mutta se kirjasto sen jälkeen oli aika upea, n.8e).

Irlannissa kävimme pari kertaa pizzalla, ja vaikka niitä täällä on haukuttu, itse kuitenkin pidin niistä. Pizzat oli siellä paljon ruokaisampia eikä niin rasvaisia kun Suomessa, tosin olivat kalliimpiakin.

Kaikenlaista kerrottavaa olisi, mutta pää lyö nyt tyhjää  :D
Kuvathan kertovat enemmän kuin tuhat sanaa, joten...

http://kuvablogi.com/blog/9149/1/
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Koestine - 21.08.2007, 23:52:08
Osaisikohan kukaan auttaa meitä omituisessa ongelmassamme: Olemme Dublinissa ja Corkissa syyskuun loppupuolella ja yritämme löytää maatiloja tutustumiskohteiksi  :shock: . Lehmät, lampaat, kaikki karvaiset ja villaiset käyvät, kunhan vain jostain löytyisi edes joku ystävällinen paikka, joka ottaisi vastaan toistakymmentä kiinnostunutta nuorta. Olisiko kenelläkään mitään vinkkejä aiheeseen liittyen? Maatilat sekä maatalouteen liittyvät muut kohteet kiinnostaisivat kovin. Kaikki mahdolliset tiedot otetaan kiitollisuudella vastaan  :)
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Amalia - 22.08.2007, 06:38:54
Kokemusta ei ole, mutta aloita tasta: www.irishfarmhouses.com
Ettekohan te maatilamajoitusta loyda!
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Koestine - 24.08.2007, 21:10:05
Kiitos linkistä, Amalia, tuokin auttoi suuresti :). Majoitukset meillä on tosin jo varattuna, vain yksi yö ollaan maatilamajoituksessa (opiskelijabudjetti).
Maatiloille on ainakin täällä Suomessa hankala päästä ja tuplaten hankalampi löytää hyviä paikkoja . Ehkäpä otamme käyttöön kahden puhelinsoiton taktiikkaa, yleensä yhdestä (B&B-farm)paikasta osataan suositella toista :)
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: ffwd - 30.09.2007, 21:56:56
Dubliniin olis matkaajan mieli! Tällä hetkellä kaikki vielä varaamatta, mutta kattelin jo valmiiks lennot ja hostellia etsin. Perillä vietetään 3,5 päivää, joten eiköhän kaupungista löydy teidän puheiden perusteella ihan kivasti ajanviettoa :D

Mites kaupungin tippikulttuuri? Deluxe ylempänä siihen viittas, mutta mitä se käytännössä on? Mietin vaan että jos muutenkin on kallista (tai no, ei ainakaan halpaa), niin ei sitä hirveesti tekis mieli ylimääräsiä pennosia luovuttaa...
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Nalle Nallukainen - 30.09.2007, 22:08:56
Mä yleensä jätän tippiä muutaman euron, jos palvelu oli kivaa. Paskasta palvelusta en tippaa. Pyöristelen laskuja aina seuraavan tasa vitoseen tai kymppiin.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: ffwd - 30.09.2007, 22:55:25
Eli periaattees sama systeemi ku Suomessa,tippi ei siis oo varsinaisesti osa tarjoilijan palkkaa.

Entäs osaisko joku sanoa mielipidettään hostelleista Oliver St. John Gogarty, tahi Avalon House? Sen verta netistä luin, että edellinen voi olla meluisa sijaintinsa vuoksi. Molemmat muuten ilmeisesti ihan jees?
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: reppureissulainen - 07.10.2007, 20:02:05
Avalon Housessa yövyttiin viime kesänä yksi yö.  Ihan mukava paikka. Meillä oli lapsikin mukana.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: T-musu - 11.10.2007, 07:51:51
Varattiin kahdeks ekaks yöks kuitenkin joku katto pään päälle Ashfield Housesta. Saa nähä, otettiin halvin vaihtoehto, eli 18 hengen dormi.
Katsotaan sit jos kolmas yö oltais jossainjossain. Jos vaikka vuokrattais auto ja lähdettäis jonnekin kauemmas? Ei vielä tietoa. Tai sama se, vaikka tehtäis se jo tokana päivänä. Toi oli niin halpa majoitus, että ei sen väliks..  :D
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Deluxe - 11.10.2007, 20:51:00
Tuosta tipistä vielä...

Juu, ei ole osa tarjoilijan palkkaa, mutta yllättävää oli, että ravintolat saattoivat lisätä automaattisesti 10% laskun summasta laskuun tippiä. Mikä se sellainen tippi on, kun se tulee automaattisesti laskuun?  :lol: Toisaalta kyllä niissä menuissa se ilmoitettiin, mutta kuitenkin.

Itse annettiin melko "reilusti" tippiä (2-3e, en halunnut että ne ajattelevat että taas ne pihit suomalaiset) mutta varmaan pienempikin määrä olisi riittänyt. Kai se 10% (ravintolalaskusta, taxi-matkasta yms.) on ihan sopiva määrä.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: T-musu - 22.10.2007, 07:48:27
Ei se meidän huone ollut edes kuin 6:lle hengelle. Ihan kiva mesta, Ashfield House.
Kolmantena päivänä otettiin vuokrakärry alle ja ajeltiin rannikkoa etelään. Todellakin kannatti, vaikka ei vuorokausi riittänyt mihinkään. Ens kerralla (joka toivottavasti tulee joskus), otetaan auto alle heti, ja suunnataan jonnekin.
Ei ajeltu kauas, mutta pysähdeltiin kaikissa kivan näköisissä paikoissa. Bray, Graystones (pieni satama oli meidän lemppari <3), Wicklow ja Arklow. Ja ajettiin tosiaan pieniä mutkaisia teitä pitkin rannikkoa.
Autossa vietetty yö ei ehkä ollut mukavin mahdollinen, eikä ole sitten hyvä idea kaataa takapenkkejä ja koittaa nukkua takaluukussa.  :lol:  
Vika yö oltiin kentällä, sillä lento takaisin lähti aamulla, eikä oltais saatu ku joku sikahintainen hotelli, jos sitäkään. (Plus taksilla sitten kentälle, kun siihen aikaan ei vielä busseja kulkenut.) Jostain syystä koko Dublinin hotellit ja hostellit tuntui olevan ihan täynnä.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Sikuriina - 14.11.2007, 13:13:34
Vakavan matkakuumeen iskettyä suunnittelen kevääksi matkaa Irlantiin. Työn ja muiden valitettavien, mutta pakottavien seikkojen vuoksi matkan pituus olisi noin 4-5 päivää. Mutta mutta.. Ensimmäinen ongelma on, että en löydä finnairin sivuilta lentoja Dubliniin? Onko vika käyttäjässä, vai eikö niitä tällä hetkellä ole myynnissä? Tietäisikö kukaan viisaampi? Mahdollisimman suorat lennot olisi toiveissa, ettei siihen kuluisi turhaa matkustusaikaa, siksi hyökkäsin ensimmäisenä kattomaan tuota finnairia.

Ajattelin, että oltaisiin pari päivää Dublinissa ja pari päivää jossain muualla (Galway?). Kaipailen suosituksia tuoksi toiseksi paikaksi. Yksi vaihtoehto on tietysti matkustella junalla Dublinin lähialueilla oman mielensä mukaan. Allekirjoittanut rakastaa omaperäisiä taloja, luontoa ja kaikkia pieniä hassuja tai kauniita yksityiskohtia, joten näkemistä varmasti riittää.

Irlannin säästä ei kuulemma koskaan tiedä, mutta joko siellä maaliskuussa on keväistä vai olisiko parempi odottaa huhtikuulle? Mieluitenhan lähtisin toki tänään  :lol:

Kiitän ja niiata niksautan jo etukäteen mahdollisista neuvoista!

Ihanaa päästä taas suunnittelemaan  :D
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: kaukomatkailija - 14.11.2007, 13:43:59
Lainaus käyttäjältä: "Sikuriina"
Ensimmäinen ongelma on, että en löydä finnairin sivuilta lentoja Dubliniin? Onko vika käyttäjässä, vai eikö niitä tällä hetkellä ole myynnissä?

Dublin ei kuulu tällä hetkellä Finnairin lentokohteisiin.

Lainaus käyttäjältä: "Sikuriina"
Mahdollisimman suorat lennot olisi toiveissa, ettei siihen kuluisi turhaa matkustusaikaa, siksi hyökkäsin ensimmäisenä kattomaan tuota finnairia.

No eipä Aer Lingus (http://www.aerlingus.com/cgi-bin/obel01im1/bookonline/index.jsp) juuri sen enmpää kierrä kuin Finnairkaan.
 
Lainaus käyttäjältä: "Sikuriina"
Irlannin säästä ei kuulemma koskaan tiedä, mutta joko siellä maaliskuussa on keväistä vai olisiko parempi odottaa huhtikuulle?  

Yhtä vaihtelevaa siellä on keväällä kuin täälläkin, maaliskuun lopulla voi sataa räntää (tosin aika harvinaista) tai sitten olla +15 astetta lämmintä.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: greenapple - 14.11.2007, 13:50:40
Finnair ei lennä Dubliniin kuin kesällä ja loppusyksyllä. En tiedä, missä vaiheessa kevättä suorat lennot alkavat - eikö sitä näkynyt Finskin aikataulutiedostoistakaan? Blue1:llä pääsee Dubliniin myös, eivätkä hinnat järkytä.

Dublinin lisäksi kannattaa ehdottomasti katsastaa muutakin maata, jos vain aikaa on. Galway on päivämatkaksi turhan kaukana mutta toki näkemisen arvoinen, joskaan en itse sitä ehkä ottaisi toiseksi matkan pääkohteeksi. Etelästä löytyy kotoisa Cork, Belfastiin pääsee parissa tunnissa junalla Dublinista, ja sitä jaksan taas suositella. Matkalla näkee mukavasti  maisemia, ja rajanylitys tuo oman kiinnostavan lisänsä.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Sikuriina - 14.11.2007, 13:53:49
Kiitos. Myönnän avoimesti olevani melkoinen palikka, mitä lentojen etsimiseen tulee.  :oops:  Tuoltahan saisi lennot ihan kohtuullisella hinnalla. Sormia syyhyttää painaa tuota varausnappulaa, mutta pitänee varmistaa, että matkakumppanikin pääsee mukaan  :lol:
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: oblique - 15.11.2007, 19:13:21
Ihan jos laittaa vaikkapa Googleen Helsinki - Dublin, niin AerLingus on ensimmäinen sana, mikä näkyviin tulee.

Kannattaa muuten huomioida, ettei matkatavarat kuuluu siellä hintaan, vaan ne tulee maksaa erikseen..
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: vilaa - 11.12.2007, 14:51:35
Kävin Dublinissa puoltoista viikkoa sitten. Tässä tärkeimmät:

Kaksi yötä asuin Ashfield house- hostellissa, suosittelen kovasti! Viikolla maksoi kympin per yö. Hintaan kuului aamupala(sämpylä, muroja, mehua, kahvia, teetä. Aamupalalta yli jääneitä sämpylöitä sai sitten syödä vapaasti aamupalan jälkeen) Ruuanlaittomahdollisuudet oli hyvät.  Miinuksena oli ainoastaan se, että 18 hengen huoneeseen ei ollut avaimia, vaan huoneeseen olisi päässyt kuka tahansa hostellin asukas.  Muuten oli oikein hyvä.

Toiset kaksi yötä asuin Browns-hostellissa, en suosittele. Kaikin puolin epämiellyttävämpi kuin edellinen. Respan nainen oli usein poissa, ja kerran jouduimme odottamaan 10 minuuttia kylmässä eteisessä väsyneinä ja kylmissämme, kun ei täti ollut paikalla, ja oven oli hän lukinnut. Oltiin varattu etukäteen netissä 16hengen huone, mutta pääsimme 18 hengen huoneeseen.  Aamupalaan kuului paahtoleipää ja muroja niin paljon kuin halusi, siitä plussat.

Suosittelen käymään Howthissa. Edestakaisin junamatka maksoi 3,60e. Kävelimme Howthissa Dangerous Cliffs-reissun, siihen kesti vähän yli pari tuntia. Se oli ehkä jotain 4-5 kilsaa. Näkymät oli upeat. Polku kulki jyrkänteen yllä ja siinä alapuolella meri vaahtosi. Oli tosi siistiä. Onneksi ei satanut (oli niitä harvoja hetkiä, jolloin ei satanut).

Lisäksi käytiin Wicklow-tourilla. Noita kiertoajeluita on hirveästi, mistä valita. Suosittelen tätä Over the Top -toursin reissua. Aamulla lähdimme keskustasta klo 9.30 ja saavuimme takaisin klo 17.30. Maksoi 28 euroa. Auto oli 15 hengen minibussi, joka "kiertää sinne, mihin isot bussit ei mene". Kuskimme/oppaamme oli vanha irkkusetä, jolla oli mainiot jutut. Matka meni muutaman vuorijärven ja vesiputouksen kautta Glendaloughiin. Oli elämäni hienoimmat maisemat tuolla reissulla, suosittelen siis kovasti. Ja muutenkin TÄYTYY mennä Dublinin ulkopuolelle, jos lähtee tuonne reissuun.

Guinness Storehousessa käytiin. Maksoi muistaakseni 12epeä. Oli ihan kiinnostavaa, mutta ehkä vähän liian pitkä. Sitten lopuksi sai sen "ilmaisen"(kuului siis tuohon hintaan)  Guinness-tuopin, joka mukavasti tyhjään vatsaan juotaessa nousi päähän.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: T-musu - 11.12.2007, 21:33:31
Lainaus käyttäjältä: "vilaa"

Kaksi yötä asuin Ashfield house- hostellissa, suosittelen kovasti! Viikolla maksoi kympin per yö. Hintaan kuului aamupala(sämpylä, muroja, mehua, kahvia, teetä. Aamupalalta yli jääneitä sämpylöitä sai sitten syödä vapaasti aamupalan jälkeen) Ruuanlaittomahdollisuudet oli hyvät.  Miinuksena oli ainoastaan se, että 18 hengen huoneeseen ei ollut avaimia, vaan huoneeseen olisi päässyt kuka tahansa hostellin asukas.  Muuten oli oikein hyvä.

Tälle muuten pointsit multa/meiltäkin. Oltiin pari ekaa yötä siellä. Meidänkin piti olla 18hlön mixed dormissa, mutta jostain syystä meidät laitettiin kuitenkin 6hlön mixed dormiin.

Tosin siellä oli kai yli-innokas henkilökunta, kun olivat meidän tavarat siirtäneet yläpunkasta lattialle ja vaihtaneet petivaatteet ekan yön jälkeen niin, että joku oli kingennyt tuohon yläpunkkaan. Siirrettiin ne kamat vaan toiseen yläpunkkaan ja kaikki meni ok ja saatiin pitää se sama kerrossänky kokonaan, joka meillä ekanakin yönä oli. :)

Vaikkakin siis oltiin käsitetty, että ME viedään likaiset lakanat pois lähtiessämme. Olikos nyt vain pyykkikoriin nosto, vaiko palautus respaan. No, anyway noin.

Ja aamupala oli tosi jees. Me muuten maksettiin vaan joku 7,5€/yö.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: oblique - 19.12.2007, 00:17:18
Justiinsa saavuin Dublinista kotiin, oli kyllä todella jees matka. Asuimme viisi yötä Oliver St John Gogartyssä neljän hengen huoneessa (suihku+vessa huoneessa). Ensimmäinen yö oli aika tuskaa, koska emme osanneet käyttää patteria ja palelimme aivan julmetusti. Lattiat olivat myös jotain aivan järkyttävän kylmiä. Villasukat/housut/paita olisivat olleet tarpeen.

Toisena päivänä huoltomies kävi ystävällisesti aamulla katsastamassa tilanteen heti pyydettyämme ja saimme opastuksen patterin käyttöön. Arvostaa taas hiukka enemmän lämmintä kämppää. Petivaatteet olivat kuitenkin aivan mahtavat ja peittokin huikean paksu, joten onneksi sen alla selvisi ensimmäisen yön.

Sijaintihan oli loistava Temple Barin alueella, josta oli lyhyt matka kaikkialle. Melua toki sitten oli öisin ulkona, mutta ei liikaa. Alakerrassa oli baari, joka oli joka ilta tupaten täynnä hauskoja ja iloisia irlantilaisia ja toki turisteja.

Aamupalalla oli tarjolla muroja, mysliä, paahtoleipää, voita ja marmeladia, teetä, kahvia, appelsiinimehua, omenia ja banaaneja. Hyvin sillä täyttyi nuo muutamat aamut.

Kävimme myös Howthissa. Oli aivan mahtavaa, ehkä reissun kohokohta. Aikalailla kaksi tuntia kävelimme ja ihailimme maisemia jyrkänteiltä.

Kävimme Dublinissa myös ns. GhostBus-ajelulla. Suosittelen ehdottomasti kaikille, todella mielenkiintoista ja opas oli kyllä hiton pelottava. http://www.dublinbus.ie/sightseeing/ghostbus.aspx

Satanut ei muuten kertaakaan, aurinko paistoi joka päivä. Oli paras reissu erityisesti kyllä iloisten ihmisten takia :) Varsinkin asiakaspalvelu oli aivan mieletöntä.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Safir - 27.12.2007, 06:56:35
Viime yönä varasin itselleni ja ystävälleni lennot Dubliniin, maksoi 80e/hlö Ryanairilla. Tietty Helsingistä tulee lisäkustannuksia Tampereelle, mutta kun se bussi menee rautatieasemalta suoraan Pirkkalan lentokentälle niin eipä paljon vaivaa vaadi, kustantaa sen 25e.

Majoituskustannuksia ei onneksi tule kun siskon luona asutaan.

Useita kymmeniä kertoja Irlannissa tullut käytyä mutta ensimmäistä kertaa pääsen Patrikin päivän kemuihin. Ihanaa!!!
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: starling - 29.12.2007, 14:18:52
Lainaus käyttäjältä: "Honkedonk"
Dublinissa voi ihan hyvin asua vuosia näkemättä Book of Kellsiä tai Guinness Storehousea ja Jameson Distillerya sisältäpäin. Senkin ajan ja rahan voi käyttää vaikkapa pubissa istuskeluun :wink: . Kunhan muistaa olla tunnustamatta näitä aukkoja sivistyksessään ihan joka seurueessa. Mutta esimerkiksi vankilamuseo Kilmainham Gaol on ihan mielenkiintoista nähtävää.


Nimenomaan. Sama pätee mielestäni erityisen hyvin vain kaupungissa vierailevalle. Panimot, tislaamot ja kaiken maailman kummitusbussit voivat olla ihan ok, mutta varsinkaan jos ei huvita maksaa toistakymmentä euroa kaikesta mitä tekee, suosittelen pientä priorisoimisprosessia. Eli lyhyesti ja ytimekkäästi: pubit sekä mahtava mahtava mahtava Kilmainham Gaol ovat ehdottomasti Dublinin parasta antia :wink: . Myös Howthissa kannattaa käydä haistelemassa meri-ilmaa.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: oblique - 30.12.2007, 15:08:31
Tokihan sitä ihan missä vain voi istuskella pelkissä baareissa kaikki päivät, mutta itse ainakin onnistuin yhdistämään pubeilun ja nähtävyydet keskenään. Mutta kaikkihan tekevät juuri sitä, mikä itseä kiinnostaa.

Asuminen nyt on eri juttu missä vain, opiskeluun ja töihin voi mennä aikaa niin hyvin, ettei paljon nähtävyyksiä jaksa/huvita katsella.

Safir, eikö AerLingukselta löytynyt hyvän hintaisia lentoja tms? Itse en Helsingistä jaksanut lähteä Tampereelle turhan vuoksi, kun lentoja saa hyvällä hinnalla Helsingistäkin. Mutta näköjään nuo lentoaikataulut ovatkin vähän huonot tuossa Patrikin päivän kulmilla..
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: secretagent - 30.12.2007, 17:30:28
Vaikka Dublin ihan kiva kaupunki onkin, kannattaa ehdottomasti käydä kurkkimassa muitakin paikkoja. Itse olen aina tykännyt Corkista ja sen lähialueista. Juna/bussi Dublinista ei ihmeitä maksa ja on sen arvoista. Corkista lyhyen junamatkan päässä sijaitsee Cobh niminen kylä aivan Atlantin rannalla. Todella sympaattinen paikka ja kuuluisa mm. siitä että Titanic pysähtyi juuri täällä ennen uppoamistaan. Lisäksi Corkin läheltä löytää Jamesonin tislaamon viskin ystäville, hyvän eläintarhan sekä tietenkin Blarneyn keski-aikaisen linnan, jossa uskaliaammat voivat suudella sitä kuuluisaa kivea.
Ryanair lentää Lontoon kautta halvalla ja hyviä hostelleja löytyy paljon. Kolme kertaa käynyt ja varmasti palaan...
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Safir - 30.12.2007, 20:51:42
Juu tuo työ on kumma kun se rajottaa vapaa-ajan viettoa ja matkustelua, eli oli aika tarkat päivämäärät jolloin pääsee lähtemää ja palaamaan sillain ettei tarvitse ihan kauheessa "mahataudissa" matkustella...

Nyt ongelmana on seuraavanlainen:siskon mies haluaa meiltä tuliaiseksi 20 lätkämailaa aikuisille miehille!!! Pitänee alkaa selvittelee et mitä tuo Ryanair asiasta tykkää...
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Mizzoni - 30.12.2007, 21:20:24
Lainaus käyttäjältä: "oblique"
Tokihan sitä ihan missä vain voi istuskella pelkissä baareissa kaikki päivät, mutta itse ainakin onnistuin yhdistämään pubeilun ja nähtävyydet keskenään. Mutta kaikkihan tekevät juuri sitä, mikä itseä kiinnostaa.

Joo, Dublinissa minua huvittaa lähinnä se pubeissa istuskelu tai sitten lähteminen Dublinia edemmäs kalaan. Koska ne nähtävyydet eivät ole mielestäni kaksisia ja pubit taas puolestaan ovat aivan huippuluokkaa. Esim. Roomassa, Pariisissa ja Barcelonassa olen minäkin juossut tukka putkella nähtävyyksien perässä (pubeja toki unohtamatta).

Lainaus käyttäjältä: "oblique"
Asuminen nyt on eri juttu missä vain, opiskeluun ja töihin voi mennä aikaa niin hyvin, ettei paljon nähtävyyksiä jaksa/huvita katsella.

Silloinhan sitä juuri ehtisi, jos haluaisi - toisin kuin kestoltaan hyvin rajatulla lomareissulla? Useimmilla kuitenkin on kaksi vapaapäivää viikossa + lomat (jos niitä siellä asuinmaassaan haluaa viettää).
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Nalle Nallukainen - 30.12.2007, 21:30:40
Lainaus käyttäjältä: "Mizzoni"

Lainaus käyttäjältä: "oblique"
Asuminen nyt on eri juttu missä vain, opiskeluun ja töihin voi mennä aikaa niin hyvin, ettei paljon nähtävyyksiä jaksa/huvita katsella.

Silloinhan sitä juuri ehtisi, jos haluaisi - toisin kuin kestoltaan hyvin rajatulla lomareissulla? Useimmilla kuitenkin on kaksi vapaapäivää viikossa + lomat (jos niitä siellä asuinmaassaan haluaa viettää).


Juu, mutta kun asuu jossain, niin sitä miettii, että ehtiihän ne nähtävyydet kiertää myöhemminkin. Kun aikaa on rajattomasti, niin ainakin niin aikaansaamaton ihminen kuin minä ei saa niitä nähtävyyksiä koskaan kierrettyä. Turisitikuvat on vieläkin ottamatta Dublinin keskustasta, vaikka kaupungissa olen asunut jo 2.5 vuotta. Lomalla taas asioita tulisi tehtyä ihan eri tahtiin, koska tietää, että aikaa on rajoitetusti.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: starling - 30.12.2007, 22:50:08
Lainaus käyttäjältä: "Mizzoni"
Joo, Dublinissa minua huvittaa lähinnä se pubeissa istuskelu tai sitten lähteminen Dublinia edemmäs kalaan. Koska ne nähtävyydet eivät ole mielestäni kaksisia ja pubit taas puolestaan ovat aivan huippuluokkaa. Esim. Roomassa, Pariisissa ja Barcelonassa olen minäkin juossut tukka putkella nähtävyyksien perässä (pubeja toki unohtamatta)


Sepäs se. Ja ne "nähtävyydet" mitä Dublinista pubien ja muutaman em. poikkeuksen lisäksi voi löytää, eivät mielestäni ole hintansa väärtejä varsinkaan rajallisen matka-ajan tapauksessa.. Mutta edelleen, jos kummitusbussit kolahtaa niin mikäs siinä sitten :D

Jotta en antaisi kuitenkaan väärää kuvaa suhteestani Dubliniin, täytyy vielä mainita että kaupungin anti on kokonaisuudessaan hieno ja arvokas. Näkeminen ja tekeminen löytyy kuitenkin pääasiassa kaduilta ja kujilta, irlantilaisesta kulttuurista sekä kaupungin historiasta.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: oblique - 30.12.2007, 23:32:44
Lainaus käyttäjältä: "starling"
Mutta edelleen, jos kummitusbussit kolahtaa niin mikäs siinä sitten :D

Jotta en antaisi kuitenkaan väärää kuvaa suhteestani Dubliniin, täytyy vielä mainita että kaupungin anti on kokonaisuudessaan hieno ja arvokas. Näkeminen ja tekeminen löytyy kuitenkin pääasiassa kaduilta ja kujilta, irlantilaisesta kulttuurista sekä kaupungin historiasta.


Älä suotta puhu ristiin, tuo kummitusbusseilu juuri liittyy kaupungin historiaan, sen mysteereihin ja tietysti näin myös ihmisiin ja kulttuuriin kuten linkistä saattoi lukea. No suosittelen kaikille, jotka haluavat tutustua Dublinin historiaan erilaiselta kantilta pubikulttuurin ulkopuolellakin. Toisin kuin sinä itse en ymmärrä, miksei kyseinen historia voisi kiinnostaa useampaakin Dublinin kävijää.

Enkä kyllä vieläkään ymmärrä, miksi pitäisi valita jompi kumpi, nähtävyydet tai pubit/kahvilat jne. Itse koen saavani kaupungeista aina eniten kokemalla kumpaakin.

Vielä tuosta eri paikoissa asumisesta... Jostain syystä itsellä jää aina väliin kyseisen paikan historiaan ja nähtävyyksiin tutustuminen kun jossain asun pidempään, enkä todellakaan tiedä miksi. On vaan niin eri asia olla lomalla kuin töissä paikassa x. Harmi kylläkin.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: starling - 31.12.2007, 01:04:19
Lainaus käyttäjältä: "oblique"
Älä suotta puhu ristiin, tuo kummitusbusseilu juuri liittyy kaupungin historiaan, sen mysteereihin ja tietysti näin myös ihmisiin ja kulttuuriin kuten linkistä saattoi lukea. No suosittelen kaikille, jotka haluavat tutustua Dublinin historiaan erilaiselta kantilta pubikulttuurin ulkopuolellakin. Toisin kuin sinä itse en ymmärrä, miksei kyseinen historia voisi kiinnostaa useampaakin Dublinin kävijää.

Enkä kyllä vieläkään ymmärrä, miksi pitäisi valita jompi kumpi, nähtävyydet tai pubit/kahvilat jne. Itse koen saavani kaupungeista aina eniten kokemalla kumpaakin.


No herran jestas, enhän minäkään nyt Dublinissa käydessäni ole vain pubissa istunut, vaikka oluesta tykkäänkin paljon :lol:

Mustavalkoinen kahtiajaottelu ei liene koskaan paras ajattelutapa, ja se on vain hyvä asia jos et sinäkään sitä kannata. Kerroin vain mistä itse tykkään, eli paikallisesta pubikulttuurista, kaupungin kaduista, Howthin meri-ilmasta ja erityisesti Kilmainham Gaolista. Siinä minun Dublinin vinkkini. Eivätkös nämä ole nimenomaan jonkinmoisia nähtävyyksiä? Myös koko kaupunki on mielestäni nähtävyys sinänsä, mutta satun vain pitämään enemmän nostalgiasta, joka kumpuaa arkisesta kaupunkimiljööstä ilman 25 euron rahastusmaksua. Ja erityisesti Dublinin ollessa kyseessä.

Koska kiinnostuksenkohteita on varmasti yhtä monta kuin on Dublinin kävijääkin, eivätkö kaikenlaiset mielipiteet ole tiedonhakijalle ihan yhtä arvokkaita, myös toisistaan eroavat? Ehkä menen seuraavan kerran itsekin kummitusbussiin, kun sitä näin paljon kehutaan! :wink:
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: tirmo - 01.01.2008, 17:10:49
Dublin. Talvi. Nahkaiset saapikkaat. Kyllä vai Ei?
:?
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Strange Little Girl - 01.01.2008, 18:13:56
Lainaus käyttäjältä: "tirmo"
Dublin. Talvi. Nahkaiset saapikkaat. Kyllä vai Ei?
:?


Kyllä. Ja mielellään hiukan liian isot, että mahtuu kunnon paksut sukat mukaan (mulla palelee varpaat helposti). Paitsi jos ne on sellaiset ubermuodikkaat piikkikorkoiset jotka ei kestä vettä- niitä en lähtisi pilaan.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: tirmo - 01.01.2008, 19:24:31
Lainaus käyttäjältä: "Strange Little Girl"
Lainaus käyttäjältä: "tirmo"
Dublin. Talvi. Nahkaiset saapikkaat. Kyllä vai Ei?
:?


Kyllä. Ja mielellään hiukan liian isot, että mahtuu kunnon paksut sukat mukaan (mulla palelee varpaat helposti). Paitsi jos ne on sellaiset ubermuodikkaat piikkikorkoiset jotka ei kestä vettä- niitä en lähtisi pilaan.


Ei ole übermuodikkaat, on Eccon. ;) Taidan ruiskuttaa niihin extrakerroksen weatherproofia. Katselin Dublinin säätä ja totesin että vielä maaliskuussakin on 10 kieppeillä, joten voi tulla ihan tarpeeseen. Ja lauantaiaamuisin yöbussille kävellessä varmaan mukavammat kuin pikkukengät! :D
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: oblique - 01.01.2008, 20:48:45
Oli kyllä järkyttävää miten ihmiset hyppivät juuri ennen joulua sandaaleissa, pikkuavokkaissa/-kengissä, topeissa ja minihameissa (mistään sukkiksista tai legginseistä ei ollut puhettakaan) Dublinin yöelämässä. Päivisin ei ollut outoakaan nähdä ihmisiä shortseissa ja t-paidoissa. Ei ihan tulisi kyseeseen tuollainen Suomessa.. Oli siinä vähän outo olo talvikengissä ja -takissa.

Ehkä on sitten eri, kun sataa ja tuulee. Tai sitten ovat kovin lämminveristä kansaa.

Oli kyllä outoa, kun viiden päivän aikana ei satanut tippaakaan, kun aina kaikki puhuvat, että Dublinissa sataa ja koko ajan.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Strange Little Girl - 01.01.2008, 22:28:59
Lainaus käyttäjältä: "tirmo"
Lainaus käyttäjältä: "Strange Little Girl"
Lainaus käyttäjältä: "tirmo"
Dublin. Talvi. Nahkaiset saapikkaat. Kyllä vai Ei?
:?


Kyllä. Ja mielellään hiukan liian isot, että mahtuu kunnon paksut sukat mukaan (mulla palelee varpaat helposti). Paitsi jos ne on sellaiset ubermuodikkaat piikkikorkoiset jotka ei kestä vettä- niitä en lähtisi pilaan.


Ei ole übermuodikkaat, on Eccon. ;) Taidan ruiskuttaa niihin extrakerroksen weatherproofia.


No sitten  :wink: ja tuo weatherproof on hyvä idis, jota en ole käytännössä muistanut koskaan toteuttaa. Minulla oli järkyttävän kokoinen vaatevarasto Dublinissa, kun tuntui, että usein oli päivällä ihan kivan lämmin, ja illalla tuulinen ja kalsea. Kaikenlaista rättiä piti sitten käydä shoppailemassa tuollakin verukkeella  :D
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Mizzoni - 02.01.2008, 21:21:14
Lainaus käyttäjältä: "tirmo"
Dublin. Talvi. Nahkaiset saapikkaat. Kyllä vai Ei?
:?

Nahkaiset joo, mokkaiset ei. Mokka ei elä mokomalla saarella pitkään, vaikka sitäkin tietty tyhmänä kokeilin. Ei edes sadesuojaruiskutuksen kanssa. (Tosin pieni varoituksen sana myös nahkatassuille: yhden tutun kalliit saappaat homehtuivat vaatekaapissa. Homehtuivat.)
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: tuomas2 - 04.01.2008, 15:13:14
Pakko laittaa vähän kommenttia Dublinin säästä ja "ainaisesta sateesta"

Itsekin tänne saapuessani 11 kk sitten luulin, että täällä sataa aina ja kyllähän silloin alkuun tulikin vettä oikein kunnolla ja tyypillisesti vaakatasossa johon ei plajon sateenvarjot auta  :shock:

Mutta todellisuudessa Dublin ei kovin sateinen kaupunki ole. Jostain tilastoista muistan lukeneeni, että esimerkiksi New Yorkissa ja jopa Sydneyssä vuotuiset sademäärät ovat suuremmat kuin Dublinissa. Tämä taas varmaan johtuu siitä, että Dublinissa sataa tilastoissa joka toinen päivä, mutta melko usein kyseessä on heikko sadekuuro, eli 15 minsaa sataa heikosti ja loppupäivä on sitten sateeton, eli tilastot vähän aina valehtelee tai niitä kannattaa katsella pienellä varauksella.

Sadepäiväputket saattaa olla pitkiäkin. Kesäkuun 2007 puolesta välistä alkoi historiallinen 49 päivän sadepäiväputki. Mutta toisaalta taas nyt syksyllä taisi olla n. 3kk jakso jolloin tuli vettä vain muutamana päivänä.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: kaukomatkailija - 04.01.2008, 17:47:51
Lainaus käyttäjältä: "tuomas2"
Mutta todellisuudessa Dublin ei kovin sateinen kaupunki ole. Jostain tilastoista muistan lukeneeni, että esimerkiksi New Yorkissa ja jopa Sydneyssä vuotuiset sademäärät ovat suuremmat kuin Dublinissa...

Pitää paikkaansa. Toisaalta Sydneyssä ja New Yorkissa on kesäisin kuumaa jolloin myös haihtuvuus on suurta. Dublinissa on kesäisinkin viileää. Irlannin pienimmät sademäärät ovat itärannikolla, jossa vuoden sademäärä on noin puolet siitä mitä muualla saaressa.

Lainaus käyttäjältä: "tuomas2"
Tämä taas varmaan johtuu siitä, että Dublinissa sataa tilastoissa joka toinen päivä, mutta melko usein kyseessä on heikko sadekuuro, eli 15 minsaa sataa heikosti ja loppupäivä on sitten sateeton, ...

Tai sataa 5 minuuttia, paistaa tunnin ja taas sataa 5 minuuttia. Dublinissa säät vaihtelevat hyvin nopeasti, matalapaineisiin liittyvät säärintamat, solat, keskukset jne. kulkevat kaikki tyypillisesti saaren ylitse.  Näiden välissä on väliselänteitä ja kaunis sää.

Lainaus käyttäjältä: "tuomas2"
Mutta toisaalta taas nyt syksyllä taisi olla n. 3kk jakso jolloin tuli vettä vain muutamana päivänä.

Hitto, taisin bongata juuri ne muutamat päivät ;)
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Klazu - 08.01.2008, 20:57:00
Hei kaikki Irlannin tietäjät! Ajatuksissa olisi halvalla lentää 28.2. täältä Berliinistä Dubliniin. Vaihtoehtoja on kaksi:

1) Vietämme koko ajan 3.3. saakka (=4 yötä) Dublinissa tai
2) Vietämme esim. kaksi yötä Dublinissa, vuokraamme auton ja ajamme Corkiin, josta lento Berliiniin 3.3.

Vaihtoehdossa nro. kaksi olisi mahdollista viettää yksi yö Dublin - Cork välillä tai vaihtoehtoisesti kaksi Corkissa.

Valittu ajankohta on Wikipedian mukaan sateisuudeltaan keskitasoa ja tuskin sateeltakaan voi tuossa maassa välttyä. Osuukohan tuohon ajankohtaan, johon sisältyy karkauspäivä, jotain ylimääräisiä pyhäpäiviä?

Ennen suunnittelun jatkamista kysyn ensiksi, mitenkä paljon itse Dublinissa on nähtävää nuorelle avoparille, joka ei pubeista perusta (Irlannin kohdalla pakko mainita :wink:)? Itse kaupunkihan ei ole asukasmäärältään kovin iso.

Onko Dublin - Cork välillä jotain nähtävää ja esimerkiksi jotain rannikon upeaa pikkutietä? Olisiko välissä joku yöpymisen arvoinen paikka? Joku näkemisen arvoinen paikka (linnat, Irlannin ruohoniityt, jyrkät kalliot ja kaikki vanha kiinnostaa) kenties?

Viimeisenä kysyn, mitenkä hankala on Irlannissa käytössä oleva vasemmanpuoleinen liikenne suomalaiselle tottua? Olen siis tottunut suuriin liikennemääriin mm. täällä Saksassa, mutta tuottaako tuo eri puoleinen liikenne tottumisongelmia? Ja tyhmänä kysymyksenä kysyn vielä, että tuollahan varmaan saa ihan normaalisti ajella EU-ajokortin kanssa (kuten Länsi-Euroopassa saa)?

Kiitoksia vinkeistä! :P
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: GOzou - 11.01.2008, 21:10:04
Itse olisin maaliskuussa lähdössä Irlantiin viikoksi. Reittinä näillä näkymin Dublin-Galway-Belfast-Dublin. Bussi- ja juna-aikatauluja tarkastellessa huomasin, että Galwaysta Belfastiin joutuisi kulkemaan lähtöruudun, siis Dublinin, kautta.

Onko jollakulla paremmin saaresta tietävällä antaa jotain kikka kolmosta välille Galway-Belfast?
Edit: Jahas. Olisi pitänyt tutkia tarkemmin. Journey Planner heittää Dublinin kautta, mutta printattavista aikatauluista löytyi Table nro. 65 Galway-Belfast


Miten paikalliset suhtautuvat telttamatkailijoihin? Onko Irlannissa jonkinlaiset jokamiehenoikeudet vai kannattaako mennä maanomistajalta kysymään, josko voisi teltan pystyttää? Kiinnostaisi nimenomaan maaseudulla telttailla parina yönä.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Mizzoni - 11.01.2008, 21:30:43
Lainaus käyttäjältä: "Klazu"
Itse kaupunkihan ei ole asukasmäärältään kovin iso.

Dublinin keskusta-alue on mielestäni suurempi ja vilkkaampi ja tietty ehdottomasti kansainvälisempi kuin esim. Helsingissä. Eli kyllä kai siellä  päiväksi tai pariksi jotakin nähtävää riittänee.

Lainaus käyttäjältä: "Klazu"
Olen siis tottunut suuriin liikennemääriin mm. täällä Saksassa, mutta tuottaako tuo eri puoleinen liikenne tottumisongelmia? Ja tyhmänä kysymyksenä kysyn vielä, että tuollahan varmaan saa ihan normaalisti ajella EU-ajokortin kanssa (kuten Länsi-Euroopassa saa)?

Saa ajaa. Ja esimerkiksi suuriin liikennemääriin täysin tottumaton äitini ajeli ihan mallikkaasti. Tarkkana tietty kannattaa olla, ettei nitistä lammasta maaseudun raiteilla tai vahingossa ala huristella väärää kaistaa tyhjällä tiellä.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: DeeDee - 16.01.2008, 08:21:49
Kun täällä on ollut puhetta Howthista, niin tulipa mieleeni, että onko kukaan muu sattumalta saanut majakkareitillä opastusta mustalta, punapantaiselta labradorinnoutajaa muistuttavalta koiralta? Olimme patikoimassa siellä syksyllä -06 ja ko. koira opasti meidät pienellä ruokapalkalla koko reitin läpi. Katsellessamme sitten matkan jälkeen lomakuvia ystäviemme kanssa, he huomasivat koirasta ottamamme kuvan ja oivalsivat, että heidän ollessaan 3 kk aikaisemmin Howthissa, sama koira oli opastanut myös heitä!

Myös minä suosittelisin Dublinin ympäristössä pyöriville patikointiretkeä Howthin maisemissa. Esim. kävely asemalta majakalle ja takaisin on vaihtelevassa maastossa n. 8 km pituinen. Reitti kulkee välillä melko jyrkillä rinteillä, joilta on pudotus suoraan mereen, joten pienten lasten kanssa ei ehkä kannata reitille lähteä (eikä ne sitä reittiä edes jaksaisi kävellä:)).

Howthin Dart-asemaa vastapäätä on muuten pikkuinen kauppa/kioski, josta saa parilla eurolla valtavat, todella mehukkaat, omavalintaisella lisukkeella täytetyt kolmioleivät. Suosittelen!

Myöskin kävely Breystä Greystonesiin onnistuu rauhallisesti vajaassa päivässä. Me valitsimme ylös "vuorelle" nousevan ja sieltä alas laskeutuvan reitin. Reitti oli mukava ja maisemat olivat hienot. Vähän harmitti, kun "vuoren" juurella kasvavassa ihanassa lehtimetsässä oli niin paljon roskia :x

Syömisesta ja juomisesta Dublinissa:

Me emme, käydessämme O´Neillsin (st andrew st.?) carvery-puolella syömässä, havainneet annoksissamme muuta epätavallista, kuin annosten koon, joka oli valtava. Ja oli myös maukasta. Mutta aikaisempi kommentti ruuan laadusta taisikin olla a la carte-puoleen liittyvä..

2 Werburgh st:ssä kannattaa käydä Leo Burdocksilta hakemassa fish´n chipsit. Paikka on legendaarinen, ja ne chippersit todella ON hyviä!

Kävimme myös hakemassa Talbot st:llä sijaitsevasta Buckleys´lihakaupasta ihanan tuoreet lampaankyljykset (0,50 e/kpl) mukaan hostellin keittiössä valmistettaviksi.

Seuraavissa pubeissa ym. kannattaa käydä:

-O`Donoghues Merrion Rowilla on vanha pub, jossa Dubliners soitteli ekoja keikkojaan (ostaessani naisena itselleni pintin Guinnessia, katsoi baarimikko hieman kieroon.. sain myöhemmin kuulla että ko. paikka on yksi niistä melko vanhanaikaisista pubeista, joissa naisten olisi edelleen suotavaa juoda ½ pintejä :lol:)

-the Celt Talbot Streetillä on keskustan hintoihin nähden aika edullinen ja ihan leppoisa pubi, jossa on joka ilta jotain musiikkia (ei aina välttämättä trad-musaa)

-Mezz Temple Barin alueella, aika nuorekas paikka jossa on tiettyinä iltoina openmic-meininkiä

-Voodoo Lounge, Smithfieldissä (luasilla pääsee), hienosti sisustettu rock klubi, jossa keikkoja ja aulassa pannupizzeria. Käytiin katsomassa Anti NOwhere Leaguea, oli huippuilta!

jutut on vuosilta -06 ja -07, eli pahoillani jos hommat on ehtineetä tässä välissä muuttua. Muista kaupungeista vaikkapa sitten myöhemmin..
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: DeeDee - 16.01.2008, 08:40:56
Lainaus käyttäjältä: "Klazu"


Onko Dublin - Cork välillä jotain nähtävää ja esimerkiksi jotain rannikon upeaa pikkutietä? Olisiko välissä joku yöpymisen arvoinen paikka? Joku näkemisen arvoinen paikka (linnat, Irlannin ruohoniityt, jyrkät kalliot ja kaikki vanha kiinnostaa) kenties?


Wicklow-vuoret, Dublinin eteläpuolella on kokonaisuudessaan upeaa luontoa. Ruohoniittyä ja metsää ja järviä vuorten laaksoissa... Wicklowssa on myös Glendalough´n luostarisaitti, jossa on mm. hieno roundtower viikinkikaudelta ja vielä ihan ehjä!

Dublin-Cork välille mahtuu myös linnoja, ainakin co. Tipperaryssa sijaitseva Rock of Cashel. Vanha piispakuninkaan linna, rakennettu 1100-luvulta lähtien. Komea oli, joskin vähän remontin alla viime kesänä.. Cashelissa on myös vanhaan kaupunginmuurin torniin rakennettu hotelli. Hinnasta en tiedä, mutta näytti mielenkiintoiselta..
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Sikuriina - 18.01.2008, 12:43:30
Onkos tuolla Galwayn ympäristössä jotain ihanaa linnaa, joka kannattaisi ehdottomasti käydä katsastamassa. Pääseekö bussilla hyvin maaseudulle, vai olisiko parempi vuokrata auto? Connemara kiinnostaa, vaikka en ole vielä oikein päässyt selville, kuinka kaukana se on Galwaysta, joka on tukikohtamme matkalla. Pelottaa, kyllä se väärällä puolella ajelu, vaikka täällä onkin ollut rohkaisevia kommentteja sen onnistumisesta.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Norppa-78 - 21.01.2008, 22:44:40
Moi!
Dubliniin mieli halajaisi, joten lentoja tarkastellessa tuli mieleen onko kenelläkään kokemusta Aerlingus lentoyhtiöstä? Jos on niin millaisia kokemukset olivat?

http://www.aerlingus.com/cgi-bin/obel01im1/bookonline/index.jsp
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: fuego - 22.01.2008, 00:35:38
Lainaus käyttäjältä: "Norppa-78"
Moi!
Dubliniin mieli halajaisi, joten lentoja tarkastellessa tuli mieleen onko kenelläkään kokemusta Aerlingus lentoyhtiöstä? Jos on niin millaisia kokemukset olivat?

http://www.aerlingus.com/cgi-bin/obel01im1/bookonline/index.jsp


Aer Lingus on halpisversion British Airwaysista (lyhyestei maariteltyna). Ystavallinen henkilokunta, ei ole mulla ollut myohassa (olisko 30-40 lentoa lennetty tahan mennessa EU:n ja USAn suuntiin) ja tarpeeksi luggage kg rajoja.
Ainoa mita ei niille kuulu hintaan on esim Hellsinki-Dublin valille ruuat mutta jos maksat lennosta muutaman 10 eukkia veroineen voi kai ostaa jotain koneessa tai syoda lentoa ennen ja kunnon sapuskat sitten maissa.
Eli mun kokemukset on hyvia.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: oblique - 22.01.2008, 01:17:54
Lensin AerLinguksella tuossa joulukuussa Dubliniin. Se kyrsi hieman, etteivät matkatavarat (ruumaan menevät) kuuluneet hintaan ja se tuli ilmi vasta, kun lennot oli ostettu. Lisäksi matkatavarahintoja nostettiin imho liikaa siihen mennessä, kun ne ehdimme maksaa. Lisäksi kentällä maksut eivät näkyneet ja check-innissä kului puolisen tuntia hyvin osaamattoman virkailijan kanssa.....

Koneessa oli ihan ok, mutta hiton kirkkaat valot pidettiin päällä koko ajan ja nousun ja laskun aikana oli ärsyttävää musiikkia kovalla, mutta ei siinä mitään. Moni yritti kuitenkin iltaisella lennolla nukkua.

Matkustamohenkilökunta oli muuten mukavaa, mutta jokseenkin liian holhoavaa.

Matkustaisin kyllä mielellään uudelleenkin.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Sandman-- - 25.01.2008, 00:04:38
Mikäköhän mahtais olla Irlannin vastine Huuto.netille? Tai vaihtoehtoisesti otetaan vastaan ehdotuksia hyvistä kirppiksistä Dublinin alueella.

Tarvitsisin halvalla maton ja mukavan kangastuolin Dublinin alueelta, jos joku on esmeks muuttamassa ja haluaa päästä liiasta omaisuudesta eroon niin privaviestiä tulemaan...
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Junantuoma - 25.01.2008, 00:13:25
http://www.ebay.ie/
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: azucena - 25.01.2008, 01:04:35
Lainaus käyttäjältä: "GOzou"
Itse olisin maaliskuussa lähdössä Irlantiin viikoksi. Reittinä näillä näkymin Dublin-Galway-Belfast-Dublin. Bussi- ja juna-aikatauluja tarkastellessa huomasin, että Galwaysta Belfastiin joutuisi kulkemaan lähtöruudun, siis Dublinin, kautta.Olin viime keväänä suunnilleen samoilla reiteillä viikon matkassa. Dublinista junalla Limerickiin ja sieltä bussilla Dooliniin (vähän etelämpänä Galwaysta). Doolinista bussilla Dublinin kautta Banbridgeen (n.tunti ennen Belfastia).

Suosittelen hylkäämään junat samantein ja suosia bussimatkustusta! Juna-asema täytyy etsiä, matkustus selvästi kalliimpaa, eikä todellakaan erityisen nopeaa tai muutenkaan helppoa. Bussit taas lähtevät joka asemalta (ja lentokentältä), hyvät yhteydet, ja edullisempaa!

Viikko on hurjan lyhyt aika ihanassa Irlannissa, varsinkin kun noiden välien matkustaminen jo ottaa paljon aikaa. Vaikkakin bussiyhteydet toimivat ainakin minun kohdallani täydellisesti, ajassa liikenne ei todellakaan ollut. En suosittele siis tekemään kovin tiukkaa aikataulua..

Itse vietin 4 päivää Doolinissa ja kolme Banbrigen lähistöllä. Galwayssä en ole käynyt, mutta sanomattakin selvä että maisemat koko länsipuoliskolla on upeat. Belfast ei ole henkilökohtainen suosikkini, mutta moni muu paikka P-Irlannissa kyllä. Mourne Mountains on mukavaa aluetta ja tietysti P-rannikko. Mournella on P-irlannin korkein kohta Slieve Donard, joka on mukava päivän "vaellus".
Riippuu tietysti täysin että mistä tykkää ja minkälaisia kokemuksia tms. lähtee Irlannista hakemaan!

Nyt meni kyllä aivan kaikkien kysymysten sivusta, mutta ehkäpä joku näistäkin riveistä saattaapi hyötyä :)
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Kathel - 26.01.2008, 20:43:21
Tervehdys!

Olemme menossa muutamaksi päiväksi Dubliniin pääsiäisen jälkeen. Lennot on varattu Ryanairilta ja nyt etsitään kohtuuhintaista hotellia. Mitään luxusta emme ole etsimässä, mutta emme ihan murjussakaan haluaisi yöpyä. Löysimme täältä pallontallaajien listoilta Bridge house -nimisen hotellin, joka sijaitsee The temple bar -pubin yläkerrassa. Paikka ei varmaankaan ole kaikkein rauhallisin, mutta melun kyllä kestämme! :)  Onko kenelläkään kokemuksia, millainen hotelli on muuten? Kannattaako yöpyä 2 hengen huoneessa 202 euroa/3 yötä?

Kiitos jos vastaatte!  :D
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: greenapple - 26.01.2008, 22:11:51
Ainakaan Trip Advisorissa ei ollut huippukokemuksia Bridge Housesta. Sitaatteja: "Beware..." "The worst hotel ever", "Avoid". Kuviakin löytyi, esim. ötököiden puremasta koivesta.  Ja ne iänikuiset vessanpöntön kuvat tietysti, mitkä nyt on täysin turhia ellei kyseessä ole aivan hämmästyttävän törkeässä kunnossa oleva pytty. Enemmän informaatioarvoa on noilla säärikuvilla.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: vehvis - 28.01.2008, 07:36:20
Ite olin 3 yötä tms. Jacobs Innissä lokakuussa. Dormista (10 hengen kai) joutui pulittamaan 10 euron pintaan per yö. Pieni aamupala kuului hintaan, itse en jaksanut koskaan herätä niin aikaisin että sen olisin saanut.

Sijainti oli hyvä, parin minuutin kävelymatka O'Connell Streetille.

Tarvittaessa yöpyisin uudestaankin, mutta nyt on jo nelisen kuukautta vietetty Dublinissa joten vakituista majoitustakin on ehtinyt jo hankkia :)
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Kathel - 29.01.2008, 11:09:16
Kiitos greenapple! :)  Joo ei tosiaan ollu mitään hyviä kokemuksia Trip Advisorissa... Etsinnät jatkuvat. Jos jollakin on vinkkejä hyvän hinta-laatu suhteen omaavista hotelleista Dublinissa niin laittakaa ihmeessä viestiä!
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Maso - 29.01.2008, 13:01:25
Lainaus käyttäjältä: "Kathel"
Kiitos greenapple! :)  Joo ei tosiaan ollu mitään hyviä kokemuksia Trip Advisorissa... Etsinnät jatkuvat. Jos jollakin on vinkkejä hyvän hinta-laatu suhteen omaavista hotelleista Dublinissa niin laittakaa ihmeessä viestiä!


Tätä ainakin on kovasti kehuttu; tiedä sitten mitä olet mieltä hintaluokasta.

http://www.abchousedublin.com/
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: pöödi - 11.02.2008, 20:05:39
Paljon on ollut hyötyä tästä keskustelusta omaa Irlannin matkaa suunnitellessani! Kiitos siitä.

Itse olen lähdössä Ryanairilla Irlantiin viikoksi helmi-maaliskuun vaihteessa. Tarkoituksena olisi viettää Dublinissa ja lähialueella 4 yötä, sitten matkustaa pariksi yöksi Galwayhin ja viimeinen yö viettää sitten kentällä.

Olisiko Dublinin lähellä vielä muita kiinnostavia paikkoja Howthin lisäksi? Siellä ainakin ajattelin pistäytyä.

Entä löytisikö Dublinista/Galwaysta käymisen arvoisia kirpputoreja/markkinoita? Entä hippi-/retrotyylisiä kauppoja/kaupunginosia?

Majoituksen olen varannut Dublinista Browns hostellista ja Galwaysta Sleepzonesta.Millaisia kokemuksia teillä näistä paikoista?

Kiitoksia, jos joku viitsii auttaa :)
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Kazan - 13.02.2008, 17:35:27
Lainaus käyttäjältä: "pöödi"
Entä löytisikö Dublinista/Galwaysta käymisen arvoisia kirpputoreja/markkinoita? Entä hippi-/retrotyylisiä kauppoja/kaupunginosia?


Dublinissa on ainakin George's Arcade George's Streetillä ( http://www.georgesstreetarcade.ie ), jonka takanakin on muutama vintage vaatekauppa. Lisäksi kannattaa tsekata hyväntekeväisyyskaupat, esim. Oxfam, St. Vincent de Paul, Concern, joihinka irlantilaiset yleensä vievät omat vanhat vaatteensa. Näitä on ympäriinsä, mutta muistaakseni myöskin siinä George's Streetin varrella kun kävelet siitä ylöspäin kaupungista poispäin. Luulisin, että myös Galwaysta löytyvät nämä samat.

Aikaisemmalle kysyjälle: Society of Vincent de Paul (SVP) myy myöskin käytettyjä huonekaluja halvalla.
http://www.svp.ie/index.cfm/loc/5/project_area_id/53689091-3A94-4222-92F3B802976BA66E
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: kesabussi - 12.04.2008, 17:41:00
Lensin AerLinguksella tuossa joulukuussa Dubliniin. Se kyrsi hieman, etteivät matkatavarat (ruumaan menevät) kuuluneet hintaan ja se tuli ilmi vasta, kun lennot oli ostettu. Lisäksi matkatavarahintoja nostettiin imho liikaa siihen mennessä, kun ne ehdimme maksaa. Lisäksi kentällä maksut eivät näkyneet ja check-innissä kului puolisen tuntia hyvin osaamattoman virkailijan kanssa.....

Koneessa oli ihan ok, mutta hiton kirkkaat valot pidettiin päällä koko ajan ja nousun ja laskun aikana oli ärsyttävää musiikkia kovalla, mutta ei siinä mitään. Moni yritti kuitenkin iltaisella lennolla nukkua.

Matkustamohenkilökunta oli muuten mukavaa, mutta jokseenkin liian holhoavaa.

Matkustaisin kyllä mielellään uudelleenkin.

Sitä tietenkin saa mistä maksaa.

Mutta mulla on ainaski tosi positiivisia kokemuksia linguksesta vain. Lennän huomattavasti mielummin niillä kun esim British Airwaysillä josta mulla ei ole muita kun negatiivisia kokemuksia. Matkalaukuista tietysti joutuu maksamaan erikseen mutta mulla ei ole koskaan sellaisia joten sopii mulle vaan paremmin.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: pöödi - 12.04.2008, 17:51:39
No täytyypä vastata itte omaan kysymykseeni näin reissun jälkeen, jos jotaki muuta kiinnostaa. Eli Temple Barin alueelta löysin muutaman putiikin, jossa olisin voinut viettää vaikka kaikki päivät. Myivät hippityylistä kamaa, laukuja, koruja ja vaatteita. eivätkä hinnatkaan ihan pilviä hiponeet. paratiisi.. :) 

Howth oli ehdottomasti käymisen arvoinen paikka, samoin Galway. ihastuin siihen kovasti!

Dublinissa yövyin Browns-hostellissa, missä oli hyvin kylmää ja kosteaa. Halpahan tuo oli, mutta toista kertaa ainakaan talvella sinne tuskin menen. Huovat eivät sitten sisältyneet hintaan. muuten hostelli ihan ok.

sen sijaan Galwayssa yövyin sleepzonessa, joka oli ehdottomasti upea paikka! olin tyytyväinen kaikkeen: palveluun, huoneisiin, sijaintiin. suosittelen!
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Mizzoni - 12.04.2008, 17:58:50
Olisiko Dublinin lähellä vielä muita kiinnostavia paikkoja Howthin lisäksi? Siellä ainakin ajattelin pistäytyä.

Co. Wicklow - hienoja maisemia. Ja siellä esim. Glendalough (luostarin raunioita ym, hyvin suosittu kohde) ja Powerscourt Estate (iso, ihana puutarha).

Ja jos kävelemisestä tykkää, parin tunnin kävelyreitti rantaa pitkin Braysta Greystonesiin. (DARTilla pääsee)

Edit. Oops, pöödi olikin jo reissunsa ehtinyt tehdä.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: tessuli - 15.09.2008, 17:18:32
Tarvitseeko Dubliniin jonkinlaista adapteria pistorasioihin?
Tarviis varmaan saada kännyy ja kameran akkua ladattua tulevalla reissulla.  :)
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: kaukomatkailija - 15.09.2008, 18:24:49
Tarvitseeko Dubliniin jonkinlaista adapteria pistorasioihin?
Tarviis varmaan saada kännyy ja kameran akkua ladattua tulevalla reissulla.  :)
Tarvitaan, mutta eiköhän hotellit tai hostellit lainaa takuuta vastaan.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: fuego - 15.09.2008, 19:08:05
Tarvii ns UK mallin adapterin.

Jos ei ole ei hata europlugien omistajilla ole tamannakoinen. Tunge jotain sinne kolmanteen nappiin ja homma hoituu. Parhaimmalta se nayttaa kun tunget sinne esim sakset tms metalliesineen. Mutta mika tahansa sopivan kokoinen vekotin kay - puinen syomapuikko, ohut kyna tms tms.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Pitufo - 11.10.2008, 21:41:39
Jatkanpa tänne ketjun perään muutamalla Dublin-aiheisella kysymyksellä, kun en nyt äkkiseltään löytänyt aiempaa keskustelua minua askarruttavista jutuista.

Olen siis reilun viikon kuluttua menossa n. vuorokaudeksi Dubliniin (halvat lennot Madridiin löytyivät Dublinin kautta). Olen kyllä joskus muutama vuosi sitten viettänyt kaupungissa vajaan viikon, mutta kaipaisin nyt silti kokeneemmilta Dublin-ihmisiltä muutamia vinkkejä.

1. Ajattelin hankkia reissulukemista Dublinista, osaako joku suositella jotain hyviä kirjakauppoja tai divareita? Entä jotain kiinnostavaa irlantilaista kirjailijaa tai teosta (miel. nyky-)? Ei mielellään mitään Celicia Ahernia tai muuta chicklithömppää (englanninkielisiä nykylemppareitani ovat mm. Paul Auster, Siri Hustved, Zadie Smith, Kurt Vonnegut, Kiran Desai, Junot Diaz yms yms, ja myös tieto- ja asiakirjallisuus uppoaa hyvin, ja matkakirjat!, eli jotain tällaista on hakusessa).

2. Mistä saa hyvää ruokaa melko edullisesti? Olen pääasiallisesti vege (kalaa syön silloin tällöin), joten guinness piet jäävät väliin, eikä fish and chipskään houkuta, osaako joku suositella jotain kohtuuhintaista ruokapaikkaa, jossa on hyvä pöperö ja jonne kehtaa mennä yksinkin (eli ei mitään romantillisia kynttiläillallispaikkoja)?
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: mickeygroove - 12.10.2008, 00:31:27
Jatkanpa tänne ketjun perään muutamalla Dublin-aiheisella kysymyksellä, kun en nyt äkkiseltään löytänyt aiempaa keskustelua minua askarruttavista jutuista.

2. Mistä saa hyvää ruokaa melko edullisesti? Olen pääasiallisesti vege (kalaa syön silloin tällöin), joten guinness piet jäävät väliin, eikä fish and chipskään houkuta, osaako joku suositella jotain kohtuuhintaista ruokapaikkaa, jossa on hyvä pöperö ja jonne kehtaa mennä yksinkin (eli ei mitään romantillisia kynttiläillallispaikkoja)?

Tähän kakkoskysymykseen vastaan ilomielin! Itse kävin Mona Lisassa joka on italialainen ravintola, mielestäni sopivan halpa, ruoka on loistavaa. Maitoa ei tosin kannata ottaa ellei sitten pidä oikein rasvaisesta maidosta.

Vegepaikkojakin kävin läpi. Cornucopiaa ei tarvitse varmaan edes esitellä, aivan loistava ja suosituin vegemesta. Sijaitsee Wicklow streetillä. Powerscourtin Shopping Centressä on myös Café Fresh jossa on vegeruokia mutta siellä en syönyt joten laatuvinkkejä en voi antaa..

Kiinalaista etsiessä kannattaa mennä Jimmy Chungsiin. Eden Quayllä; siellä on buffet hinta ja saat lappaa ruokaa niin paljon kuin jaksat. Ja aina uudelta puhtaalta lautaselta! Yllätyin siihen kun sain lautasen tyhjäksi piti ottaa uusi kun tarjoilijat keräs heti likaisen pois (vert. Suomen Rax ja Pizza Buffet :D)

ehkä pääset näillä alkuun..
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Pitufo - 12.10.2008, 12:59:18
Oi, kiitos mickeygroove vinkeistä! Tuosta Cornucopiasta olen aiemminkin kuullut suitsutusta, joten taidan yrittää sinne (itseasiassa ihmettelen miksen käynyt siellä viimeksi Dublinissa ollessani, vai olenko vain unohtanut käyneeni?).

Olen tosiaan tällä kertaa kaupungissa vain yhden illan, joten en ehdi testaamaan useaa ruokapaikkaa. Jos en mahdu Cornucopiaan niin sitten taidan testata Mona Lisan, niiden lista ei vaikuttanut hullummalta. (kinkkibuffetti kuulostaa myös hauskalta, vaikka en yleensä ole buffet-tyyppisen ruokailun ystävä)
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Nalle Nallukainen - 12.10.2008, 13:07:44

1. Ajattelin hankkia reissulukemista Dublinista, osaako joku suositella jotain hyviä kirjakauppoja tai divareita?

Chapters on ihan ykkönen. Heillä on ihan uusia kirjoja ja käytettyjä. Itse kävin aina hakemassa matkalukemiset Chaptersin second hand pokkariosastolta. Harmitti vaan, kun liike muutti uusiin tiloihin ja samalla katosi niiden kotoinen sekasotku fiilis. Chaptersin löydät helpoiten kun kävelet Henry streetiltä Moore streetiä (se epämääräinen hedelmäkatu) pitkin kohti Parnell streetiä. Sieltä PArneliltä se sitten löytyy.

Yhtenä ruokapaikkana tuon Mona-Lisan (siellä muuten on iltasella kynttilät pöydässä) lisäksi voisin suositella Nudea. Sieltä saa patonkeja, pastaa, salaatteja yms kohtuu hintaan. Nude löytyy Suffolk streetiltä.


Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: kaukomatkailija - 13.10.2008, 10:35:20

2. Mistä saa hyvää ruokaa melko edullisesti? Olen pääasiallisesti vege (kalaa syön silloin tällöin), joten guinness piet jäävät väliin, eikä fish and chipskään houkuta, osaako joku suositella jotain kohtuuhintaista ruokapaikkaa, jossa on hyvä pöperö ja jonne kehtaa mennä yksinkin (eli ei mitään romantillisia kynttiläillallispaikkoja)?

Hyvä valikoima edullista kasvisruokaa löytyy Govinda Pure Vege (http://www.iskcon.org.uk/dublin/)ssä, osoitteessa Aungier St 4. Vieläkin parempi, mutta kalliimpi, on Montys of Kathmandu, Eustace St.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Pitufo - 14.10.2008, 10:38:44
Jee, kiitos kaikille kivoista neuvoista. Tuo Chapters kuulostaa hienolle, sinne menen varmasti kaivelemaan. Nude kuulostaa tutulta, saattaa jopa olla, että kävinkin siellä viimeksi Dublinissa ollessani. Muistaakseni siellä oli hyvää salaattia ainakin. Govinda kuulostaa myös hyvältä, varsinkin jos käytän liikaa rahaa Chaptersissa ja tarvitsen edullisemman ruokapaikan, haha. Tässä alkaakin vuorokauden ohjelma hahmottua: kamat hostellille, sitten kirjaostoksille ja syömään.

Jos jollakulla on vielä mielessään lisään kirjakauppa- tai jopa kirjasuosituksia, otan niitä ilomielin vastaan (vaikka toki pelkillä käsimatkatavaroilla matkustaminen aiheuttaa pieniä rajoituksia esim. siihen monta kirjaa voin ostaa  :)).
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: prina - 16.10.2008, 15:17:59
Winding Stair on kanssa ihan legendaarinen kirjakauppa, myy käytettyjä kirjoja. Itse asiassa siinä osoitteessa voisi hoitaa jopa nämä molemmat toiveet, nimittäin kirjakaupan yläkerrassa on samanniminen ravintola. Hintataso ei ole kaikkein alhaisin mahdollinen, mutta paikka on kyllä paljon kehuttu. Mallia ruokalistasta löytyypi täältä (http://www.menupages.ie/Restaurants/The_Winding_Stair_Restaurant.aspx). Ja sijaitsee siis Ormond Quaylla, joen pohjoisrannalla.

Govindalla on ravintola myös Abbey Streetillä, aivan Eason-kirjakaupan kupeessa. Easonia voi verrata ehkä parhaiten Suomalaiseen Kirjakauppaan, samantapainen valikoimaltaan. Mä olen itse aivan rakastunut Govindan tofupataan, ja kyytipojaksi otan aina mango-lassin  ;D
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Gleb - 19.10.2008, 22:46:23
Chapters on omakin suosikkikirjakauppa, useita kirjakauppoja löytyy Dawson Streetiltä joka on eteläpuolella, lähellä Grafton Streetiä.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Pitufo - 21.10.2008, 10:44:11
Tervehdys Dublinista, ja kiitos kaikille vinkeista. Winding Stariin en eilen ehtinyt (oli jo kiinni kun tallustelin Ormond Quayita), ja loppujen lopuksi kulutin muutekin sen verran aikaa muuhun (mm. sukkahousujen ostamiseen Penneysilta  :)), etta lopulta popsin vaan market-ruokaa (eika esim. Cornucopiaan olisi mahtunutkaan). Sain kuitenkin matkalukemista, ja kohta menen tutkimaan tarkemmin Chaptersin valikoimia (eilen ehdin vain pikaisesti). Sitten onkin aika vaihtaa maata.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Cadhlan - 23.10.2008, 00:33:58
Tietääkö kukaan kelttikoruja myyviä liikkeitä Dublinissa, joilla olisi online sivut, mistä katsastaa tarjontaa. Löysin suurimmaksi osaksi vain onlinessa myyviä kauppoja yhden St.Stephen's Green ostoskeskusta. En nyt tarkoita sitten mitaa Carrollsin tapaista kauppaa, vaan kunnon kultaliikettä, jossa olisi valikoimaa.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: prina - 23.10.2008, 15:40:48
Kultaliikkeillä ylipäätään on vähän hintsusti nettisivuja, ja mm. oman kelttikoruhaun tuloksena oli tosiaan lähinnä nettikauppoja, ja vielä pääasiassa tuonne rapakon taa suunnattuja. Valikoimaa kyllä on liikkeissä (siis sekä liikkeitä että valikoimaa siellä liikkeissä) vaikka kuinka, mutta vaatii runsaahkosti jalkatyötä.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: annnim - 29.10.2008, 00:54:47
Terveisiä Dublinista ja Howthista!

Tänään oli oikein supermatkailu/turisteilupäivä. Lähdin aamuyöllä 4 aikaan Brysselistä kämpiltä ja bussimatkan ja Ryanairin lennon jälkeen olin perillä Dublinissa paikallista aikaa kahdeksalta. Aamupäivän kiersin keskustaa ja yritin välttää shoppailukohteita, jotten tuhlaisi kaikkia rahojani! Aamulla ilma oli hieno, mutta kun sadekuuroa iski, päätin sitten hypätä DART:iin ja käydä tsekkaamassa tuon paljon täälläkin kehutun Howthin ja ihastuin ihan! Matka maksoi 3,80e edestakaisin ja kesti 20 min/suunta, kaunista merimaisemaa näkyi Howthin päässä. Perillä en viipynyt kuin alle tunnin verran, kävelin rantaviivaa, tsekkasin aallonmurtajan, jolta sain aivan mahtavia kuvia! Tuuli kovasti, mutta kannatti jaksaa kävellä. Paluumatkalla sai taas istua lämpimässä junassa ja vaan katsella ulos! :) Alkaa kypsyttää nuo varsinaiset kaupunkien turistibussijutut, mutta toisaalta, kun näin pitkän päivän reissaa, niin tekee välillä mieli ihan istahtaa alaskin.

Palasin reissusta tosiaan Brysseliin illalla 22 aikaan, eli varsin pitkä päivä tuli. Matkan kulut eivät silti olleet huimat, lennot Ryanairilla kun kustansivat palvelumaksuineen sen 30 e. Eli ihan mukavaa vaihtelua! Mieli olisi tehnyt poiketa myös ihan aidoissa irkkupubeissa, mutta se jäi nyt toiseen kertaan, kun on ihan seuraakin mukana, tällä kertaa kun reissasin yksin! Kova hinku jäi päästä Irlantiin uudestaan! Olenkin tässä vaan kuunnellut Flogging Mollya ahkerasti ja fiilistellyt!

Yksi kommelluskin kävi - sain odottaa bussia 16A lentokentälle päin O'Connell Streetillä 45 minuuttia, kun sen aikataulun mukaan piti kulkea 20 minuutin välein! Kun sitten vihdoin pääsin lentokentälle, bussimatka oli kestänyt ylipitkään, kun juututtiin ruuhkaankin ja olin jo varma, että saan juosta täysillä, jotta ehdin koneeseen.. No, ihan hyvinhän ehdin, nou hätä onneksi!
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Damseli - 03.11.2008, 14:34:16
Hei semmoista kyselisin (eikä ainakaan vielä silmääni osunut) että mitä tarkalleen tarkoittaa tuo, että Ryanairin terminaali on Dublinin varsinaisen terminaalin yhteydessä? Lähinnä kiinnostaisi tietää, onko niillä yhteinen turvatarkastus?

Minulla on vaihto Dublinissa, jonne saavun klo 23 ja sieltä lento Suomeen on vasta seuraavana aamuna klo 07. Tuo yö on siis tarkoitus viettää kentällä. Voinko siis livahtaa nukkumaan pääterminaalin puolelle ja vaikka ostaa sieltä tuliaisnesteitä (mukana vaan käsimatkatavarat eli turvatarkastuksien ulkopuolelta niitä en voi ostaa), ja kävellä sitten aamulla ne kourassa sinne Ryanairin puolelle?

Kiitos kovasti!
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: prina - 03.11.2008, 15:35:24
Se "Ryanairin terminaali" on ihan sitä samaa kompleksia kuin ne kaikki muutkin, eikä se mun käsittääkseni edes ole mikään Ryanairille pyhitetty terminaali, kyllä siellä muitakin koneita näkyy. Vartin kylläkin saa tallustella, ennen kuin sieltä pääterminaalin puolelle pääsee. Sentään uutta, komeaa lasikäytävää pääsee ihastelemaan siinä matkalla  ;D

Mutta siis, jos mä olen ymmärtänyt oikein, niin Ryanairin lentojen kanssahan sun on pakkokin käydä siellä turvatarkastuksen tuolla puolen, koska niiden lennothan on ihan erillisiä, eli ne ei tunne käsitettä vaihtolento..? Joku viisaampi ehkä voisi valaista? Tuliaispullot pystyt kyllä ostamaan joka tapauksessa sitten sen turvatarkastuksen jälkeen aamullakin (mulle annetun informaation mukaan ainoa alkoholia myyvä myymälä on siinä turvatarkastuksista vasemmalla, siellä A/D-terminaalissa ei myydä alkoholia), ja sitä paitsi siellä yleisellä puolella on paremmin nukkumakolojakin. Ainakin siellä alhaalla saapuvien puolella (ravintoloiden ja A/D-terminaalin puoleisessa päässä) on aina hyvinkin rauhallista. Niin ja siellä yleisellä puolella olevat ravintolatkin on parempia kuin turvatarkastuksen jälkeen löytyvät.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Damseli - 03.11.2008, 18:35:04
Kiitos vinkeistä :)

Tuokin oli uutta että Ryanairillä on pakko mennä ulos lentojen välissä, hyvä tietää etten vahingossa osta jo edelliseltä kentältä jotain kiellettyä! Ryanairillä tullut kyllä lenneltyä muttei vielä vaihdettua kentällä pysyen.

Eiköhän siellä jotenkin saa aikansa kulutettua vaikka yöaika onkin.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: fuego - 03.11.2008, 23:54:39
Jos joudut checkaamaan itsesi ulos ja sisaan kentalle 24 tunnin kuluessa ensimmaisesta lennosta, pida kentalta ostetut tavarat (viinakset, tuoksut ym) jotka on pakattu lapinakyvaan pussiin joka on kiinni, siina pussisa. Nama voi tuoda mukana seuraavalle lennolle, kun on tuon aikarajan sisalla, ja pussit on avaamatta, ja niista seka lennoista on kuitit.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Cadhlan - 08.11.2008, 00:34:44
Sopiiko Irlannissa hanavesi suomalaisen vatsalle, vai aiheuttaako jotain ongelmia?
Onko missään netissä mitään juomavesivertailuja. Ainakin Englannissa en pystynyt heidän vettä juomaan.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: fuego - 08.11.2008, 01:35:50
Ei mulla ainakaan kraanavesi taalla aiheuta ongelmia.
Suomessa taas on aiheuttanut (paak.seudulla)...
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Gleb - 08.11.2008, 20:27:46
Eipä ainakaan tämä Dublinin hanavesi yhtä hyvää ole kuin suomalainen mutta kyllä sitä juo eikä mitään ongelmia ole ollut.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Tinja - 10.11.2008, 03:19:52
Hanavettahan voi juoda, mutta kun katsoo tarkemmin mita kakkaa sielta veden mukana tulee niin en kylla joisi enaa :D Itse olin Dublinissa ja sen ulkopuolella asuessa koko ajan kipeana. Toisella kertaa muutettaessa ostin sitten vedenpuhdistimen ja loppui kipeilyt. Tosin jos sinne menee vaan parin paivan matkalle, niin voi hyvin juoda.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: tiaria - 22.11.2008, 11:36:39
Morjens!

Ollaan näillä näkymin menossa uudeksi vuodeksi dubliniin ja mietiskelin seuraavia juttuja: mistäköhän sais tietoa/minne kannattaisi mennä katsomaan stand uppia?? ja hyvää livemusaa kaipaisi myös aina :) ja ja.. kannattaako dokaus temple bain alueella vai laskeeko tuopin hinta radikaalisti jos menee vähän kauemmaksi..??
kiitoksia! ja mahtava keskusteluketju, enemmän tietoa kuin osaisin kysyä! ;P
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: prina - 25.11.2008, 00:10:39
Morjens!

Ollaan näillä näkymin menossa uudeksi vuodeksi dubliniin ja mietiskelin seuraavia juttuja: mistäköhän sais tietoa/minne kannattaisi mennä katsomaan stand uppia?? ja hyvää livemusaa kaipaisi myös aina :) ja ja.. kannattaako dokaus temple bain alueella vai laskeeko tuopin hinta radikaalisti jos menee vähän kauemmaksi..??
kiitoksia! ja mahtava keskusteluketju, enemmän tietoa kuin osaisin kysyä! ;P

Pari hyvää linkkiä, mistä käydä kurkkimassa "what's on":
Dublinks (http://www.dublinks.com/index.cfm)
InDublin (http://www.indublin.ie)
DublinEvents (http://www.dublinevents.com/)

Listoilta löytyy niin musiikkia kuin komiikkaakin. Puhtaasti komiikkaan erikoistuneitakin paikkoja on, esimerkiksi Laughter Lounge (http://www.laughterlounge.com/index_dublin.php).

Jos noilla nyt pääsisit alkuun :)

Niin ja toki tuopin hinta vaihtelee aika paljonkin sen mukaan, missä se lasketaan. Temple Barissa on usein vähän ilmaa hinnoissa, mutta eipä tarvi kauaskaan kulkea, kun löytyy jo ihan sopuhintaisia paikkoja. Valinnanvarastahan täällä ei pääse tulemaan puutetta... ;)
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: samppa73 - 25.11.2008, 21:12:31
Moe!

Sain sovitettua talvilomat sopivasti St. Patrickin päivän aikoihin... Ryanairin kohtuu hintainen lentokin tampereelta passais just sopivasti. Menohan tuolloin Dublinissa on varmaan katsastamisen arvoista.... Onko mitään kokemuksia ajankohdasta?? Esim. onko mitkään muut liikkeet auki kuin pubit??  ;D Tavoitteena reissussa ei juuri ole muuta kuin nauttia muutama Guinness autenttisilla mestoilla ja päästä kuulemaan ehkä jotain paikallista musiikkia, mutta kivahan se olisi jotain kauppojakin katsastella.
 
Kommentteja Dublinin hostelleista löytyi kivasti tuolta majoitustietokannasta, mutta onko kellään lähiaikojen kokemuksi?? Suosituksia??

Kiitos, jos joku jaksaa vastailla...

-s-

Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: prina - 25.11.2008, 22:19:07
Patrikinpäivänä meno on kyllä tosiaan katsastamisen arvoista..  ;D Esimakua karnevaalista voi katsella täältä (http://www.stpatricksday.ie/cms/home.html). On paraatia ja muuta härpäkkää ihan "kohtalaisesti", ja tapahtumia riittää edellisestä torstaista siihen tiistaihin (17.3.) asti.

Osa kaupoista on muistaakseni auki ihan sinä varsinaisena päivänäkin, mutta mä vähän luulen, että tuon karnevaalihulinan keskellä voi jäädä shoppailut sikseen ;)
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: Larppa - 13.12.2008, 11:06:14
Olemme työporukan kanssa suuntaamassa Dubliniin juuri Patrikinpäivän aikoihin (11-16.3-09) ja minulle nakitettiin tehtäväksi järkätä 12 hengelle jonkinlainen päiväreissu nummille/maaseudulle. Howth olisi yksi varteenotettava vaihtoehto, pääsisi omatoimisesti, mutta kysynpä nyt vielä onko kellään kokemuksia päiväreissuja Dublinista järjestävistä lafkoista? Esimerkiksi näistä Pallisten esittelemistä matkaohjelman tarjoajista?
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: tessuli - 13.12.2008, 13:17:30
Olemme työporukan kanssa suuntaamassa Dubliniin juuri Patrikinpäivän aikoihin (11-16.3-09) ja minulle nakitettiin tehtäväksi järkätä 12 hengelle jonkinlainen päiväreissu nummille/maaseudulle. Howth olisi yksi varteenotettava vaihtoehto, pääsisi omatoimisesti, mutta kysynpä nyt vielä onko kellään kokemuksia päiväreissuja Dublinista järjestävistä lafkoista? Esimerkiksi näistä Pallisten esittelemistä matkaohjelman tarjoajista?

me käytiin lokakuussa wicklown alueella sellainen valmiskierros. Se kesti jotain 7 tuntia ja oli kyllä sen arvoinen. Upeita maisemia, käytiin mm. Avoca-nimisessä pikkukylässä ja nähtiin maisemia joissa on kuvattu Braveheart-elokuvaa.

Sen järjestäjä oli muistaakseni dublintours, katsele niiden kotisivuilta vaikkapa vaihtoehtoja. Kuski toimii samalla oppaana, joten saa vähän tietoakin kaupan päälle. Hinta ei ollut mikään mahdoton ja hirmuisen helppoa matkustamista :) Netistä saa todennäköisesti reissun vähän halvemmalle etukäteen tilaamalla, ja muutenkin kannattaa tilata kaikki etukäteen, ovat melko täynnä. Ihan mukava kokemus on myös Dublinissa liikennöivä GhostBus, jossa käydään läpi mm. Bram Stockerin elämää ja vieraillaan pimeillä hautausmaalla. Tähän myös liput etukäteen esim. turistitoimistosta.

Irkuista kannattaa ehdottomasti katsastaa muutakin kuin Dublin. Kaupunki on mukava, mutta maaseutu vie sydämen.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: -stroller- - 08.01.2009, 16:23:12
Maaliskuussa ollaan lähdössä viikoksi Irlantiin ja reittisuunnitelmaa hahmotellut:
http://maps.google.com/maps?f=d&saddr=Tuntematon+tie&daddr=Tuntematon+tie+to:N31%2FRock+Rd+to:N11+to:N24+to:Penrose's+Quay+to:N22%2FRockery+Rd+to:51.879882,-9.588318+to:R568%2FS+Square+to:N70%2FNew+St+to:Kilrush+Rd%2FN67+to:N67+to:N67+to:Galway+Rd%2FN59+to:N5+to:Tuntematon+tie+to:Swords+Rd&hl=fi&geocode=FZZBLwMdOtCg_w%3BFcg_LwMdffug_w%3BFdBULQMd-Keh_w%3BFeLsIwMd9HCg_w%3BFfKNHQMdnjiT_w%3BFXzwFwMdStN-_w%3BFUqEGgMdgvZu_w%3B%3BFVT7FgMdbvdo_w%3BFaycGAMdlOBj_w%3BFejDIwMdrApt_w%3BFTR-JwMdlmdx_w%3BFepmKQMdKuFy_w%3BFcoqMAMdBF5n_w%3BFXB6NQMd5oVx_w%3BFUQ-LwMdIhCh_w%3BFVo8LwMd4Lug_w&mra=dpe&mrcr=0&mrsp=7&sz=9&via=1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15&sll=52.141917,-9.538879&sspn=0.871444,2.471924&ie=UTF8&ll=52.829321,-6.448975&spn=3.431883,9.887695&z=7 (http://maps.google.com/maps?f=d&saddr=Tuntematon+tie&daddr=Tuntematon+tie+to:N31%2FRock+Rd+to:N11+to:N24+to:Penrose's+Quay+to:N22%2FRockery+Rd+to:51.879882,-9.588318+to:R568%2FS+Square+to:N70%2FNew+St+to:Kilrush+Rd%2FN67+to:N67+to:N67+to:Galway+Rd%2FN59+to:N5+to:Tuntematon+tie+to:Swords+Rd&hl=fi&geocode=FZZBLwMdOtCg_w%3BFcg_LwMdffug_w%3BFdBULQMd-Keh_w%3BFeLsIwMd9HCg_w%3BFfKNHQMdnjiT_w%3BFXzwFwMdStN-_w%3BFUqEGgMdgvZu_w%3B%3BFVT7FgMdbvdo_w%3BFaycGAMdlOBj_w%3BFejDIwMdrApt_w%3BFTR-JwMdlmdx_w%3BFepmKQMdKuFy_w%3BFcoqMAMdBF5n_w%3BFXB6NQMd5oVx_w%3BFUQ-LwMdIhCh_w%3BFVo8LwMd4Lug_w&mra=dpe&mrcr=0&mrsp=7&sz=9&via=1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15&sll=52.141917,-9.538879&sspn=0.871444,2.471924&ie=UTF8&ll=52.829321,-6.448975&spn=3.431883,9.887695&z=7)
(aika pitkä linkki ja hidas lataantumaan..)


Eli viikko aikaa ja tuossa reilu tonni ajamista, päivämatkat 70km-300km. Yöpymiset alustavasti Dublin-Clifden-2xGalway-Killarney-Cork-Dublin. 

Olisiko ehdotuksia tai korjauksia reittiin? Tarkoitus käydä laukkakisoissa ja rugby ottelussa jos matkanvarrelle sattuu ja tietty maisemien takia tuolla ollaan :)
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: LoriGlory - 08.01.2009, 17:14:49
Oijoi, ihanalta näyttää reitti ja ihan kateutta pukkaa! Aikalailla tulee kyllä ajamista! Varsinkin kun tuolla länsirannikolla tiet saattaa olla tosi pieniä ja mutkaisia, aikaa kuluu rutkasti. Missä paikoissa meinaatte yöpyä? Entä mihin vuodenaikaan olette reissuun lähdössä? Esim Aran Islands on aivan mahtava paikka, mutta hyytävässä ilmassa ja vesisateella en sinne ehkä lähtisi. Mitenkään muita maanosia parjaamatta viettäisin itse ehkä enempi aikaa länsirannikolla, Connemarassa ja Galwayssa. Tässä muutama ehdotus matkan varrelle:Kylemore Abbey, Clifden ja fillarointi Sky Roadilla, ja noh, Connemara ylipäänsä on tosi karun kaunista seutua. Galway on kiva kaupunki, jossa paljon kaikenlaista kulttuuria. Reitti Galwaysta alaspäin on tosi kaunista (Burren, Cliffs of Moher,jne), mutta tiet tosiaan kapeita ja mutkaisia. Killarneyssa luonnonpuisto on hieno, ja siosittelen hevoskärrykierrosta, vaikka se onkin vähän turismos. Dublinissa kannattaa mennä Dublin Busin hop on-hop off-kiertoajeluille, kuskien tarinat on todella viihdyttäviä ja murre ehtaa dubia.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: -stroller- - 08.01.2009, 20:12:07
^Kiitoksia vinkeistä. Niin maaliskuun lopussa ollaan menossa, heti pyhän patrickin päivän jälkeen. Yöpymisiä varattu tavan hotelleista ja ihan perus B&B paikoista, sekä yksi yö linnahotellissa (vaimon toive  ::) ).
Onhan tuossa ajamista, mutta lähtökohtaisesti ideana on, että se ajelukin on osa matkaa, eikä vaan pakollista siirtymistä paikasta toiseen. Vaarana tietty on, että ajaminen stressaa ja vedetään hampaat irvessä mahdollisimman suoraan ja isoja teitä ja ilman taukoja, vähän riitelyä ja väsyneenä huoneeseen nukkumaan...

Periaatteessahan meillä tossa menee länsirannikolla toisesta reissupäivästä viidenteen päivään, joten suurin osa ajasta siellä suunniteltu olevammekin.

Alunperin oli tarkoitus mennä ilman etukäteissuunnitelua ja yöpymisvarauksia, mutta vaimon painostuksesta piti nyt tällaiset tehdä. Sillä kun ei hermorakenne kestä epätietoutta tulevasta majapaikasta ja mitä jos kaikki onkin varattuja (joo-o, irlannissa, maaliskuussa  ;D) Itelläkin kyllä sitten huono tapa jahkailla paikanpäällä paikan valitsemisessa, että jos siellä seuraavalla kadulla olisi vielä parempi B&B...  :) Joten ehkä ihan hyvä näin.

Dublinissa ollaan käyty aikaisemminkin, joten sinne ei "uhrata" niin paljoa nyt aikaa, mutta pakkohan se on sielläkin käydä paikat taas katsomassa.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: vyyhti - 10.05.2009, 12:09:47
Täällä on tietoa vaikka miten paljon matkustamisesta Dublinissa, mutta silti pyytäisin vielä jonkun avualiaan tietoa. Yövyn Dublinissa Bewleys Airport Hotellissa (onko muuten kellään tästä kokemuksia?), ja nyt olen iät ja ajat koettanut selvittää kuinka pääsen tuolta hotellilta bussilla keskustaan.

Olen tutkinut Dublin Busin aikatauluja, mutta kun paikkojen nimet eivät minulle kerro mitään, niin hankalaa on.

Eli pääseeköhän tuolta hotellilta jotenkin suht kätevästi keskustaan bussilla?

Kiitos ja kumarrus.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: prina - 11.05.2009, 01:39:24
Täällä on tietoa vaikka miten paljon matkustamisesta Dublinissa, mutta silti pyytäisin vielä jonkun avualiaan tietoa. Yövyn Dublinissa Bewleys Airport Hotellissa (onko muuten kellään tästä kokemuksia?), ja nyt olen iät ja ajat koettanut selvittää kuinka pääsen tuolta hotellilta bussilla keskustaan.

Olen tutkinut Dublin Busin aikatauluja, mutta kun paikkojen nimet eivät minulle kerro mitään, niin hankalaa on.

Eli pääseeköhän tuolta hotellilta jotenkin suht kätevästi keskustaan bussilla?

Kiitos ja kumarrus.

Sattuneesta syystä ei ole omaa kokemusta kyseisestä hotellista, mutta ohi ajaessa on näyttänyt ihan asialliselta ja hyvänkokoiselta paikalta, ihan samaa tasoa kuin Clarionit ynnä muut. Mutta valitettavasti näyttää siltä, että mikään bussilinja ei siitä ohi kulje, lukuunottamatta lentokenttäbussia 748, ja sillä taas ei taida olla pysäkkiä siinä kohdalla (ei taida pysähtyä kertaakaan lentokentän ja keskustan välillä). Näin ollen näyttäis siltä, että taksi olis ainoa keino päästä sieltä kätevästi keskustaan. Mutta kysy nyt vielä varmuuden vuoksi suoraan sieltä hotellilta, puhnro näyttäis olevan +353 1 8711000.

Ihan uteliaisuuttani kysyn: miksi muuten oot varannut huoneen kys. hotellista, jos oot kerran menossa kuitenkin keskustaan..? Jos tarvit huoneen esim. myöhäisen ajankohdan vuoksi mahdollisimman läheltä lentokenttää, niin ihan siinä lentokentäLLÄ on hotelli (Clarion (http://www.clarionhoteldublinairport.com/)). Ja kentältä pääsee sitten kätevästi keskustaan sekä lentokenttäbusseilla (747 ja 748) että normibusseilla (16A ja 41).
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: vyyhti - 11.05.2009, 08:54:42
Sattuneesta syystä ei ole omaa kokemusta kyseisestä hotellista, mutta ohi ajaessa on näyttänyt ihan asialliselta ja hyvänkokoiselta paikalta, ihan samaa tasoa kuin Clarionit ynnä muut. Mutta valitettavasti näyttää siltä, että mikään bussilinja ei siitä ohi kulje, lukuunottamatta lentokenttäbussia 748, ja sillä taas ei taida olla pysäkkiä siinä kohdalla (ei taida pysähtyä kertaakaan lentokentän ja keskustan välillä). Näin ollen näyttäis siltä, että taksi olis ainoa keino päästä sieltä kätevästi keskustaan. Mutta kysy nyt vielä varmuuden vuoksi suoraan sieltä hotellilta, puhnro näyttäis olevan +353 1 8711000.

Ihan uteliaisuuttani kysyn: miksi muuten oot varannut huoneen kys. hotellista, jos oot kerran menossa kuitenkin keskustaan..? Jos tarvit huoneen esim. myöhäisen ajankohdan vuoksi mahdollisimman läheltä lentokenttää, niin ihan siinä lentokentäLLÄ on hotelli (Clarion (http://www.clarionhoteldublinairport.com/)). Ja kentältä pääsee sitten kätevästi keskustaan sekä lentokenttäbusseilla (747 ja 748) että normibusseilla (16A ja 41).

Kiitos tiedosta! Hotellilla on ilmainen shuttle bus kuljetus kentälle, joten antaisivatko sillä matkustaa kentälle ja siitä sitten bussilla.. Tosiaan varasin tuon hotellin melko vähällä muiden vaihtoehtojen tarkastelulla, kun Dublin on "pysähdyspaikka" matkalla varsinaiseen kohteeseen; siinä vaan jää sen verran aikaa, että ehtii keskustassa hyvinkin käydä. Mutta pitää koettaa joku reitti sieltä kaivaa. :) Ja olla ensi kerralla tarkempi.
Otsikko: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: prina - 11.05.2009, 14:44:31
Ach so, no sitten :) Todnäk toimivin vaihtoehto (sen taksin lisäksi) on tosiaan se, että hurautat hotlan shuttle busilla kentälle ja siitä sitten keskustaan. Kannattaa huomata, että ne 16A ja 41 on ihan normilinjoja, eli matka keskustaan maksaa €2.20 per suunta (muista tasaraha! busseissa ei saa vaihtorahaa), kun taas lentokenttäbussit 747 ja 748 maksaa €6 per suunta (menopaluu muistaakseni €10).
Otsikko: Irlanti lokakuussa
Kirjoitti: Elegia - 04.08.2009, 19:52:37
Heippa!  Olen lähdössä lokakuun viimeisellä viikolla eli pyhäinpäivän viikolla Dubliniin erääseen konserttiin.  Onko ensi käden tietoa millaiset sääolosuhteet tuohon aikaan on ja onko jotain Halloween-tapahtumia joissa voisi pyörähtää?

(Tajusin juuri että tuolla on erikseen Dublin-keskustelu.  Voi siirtää tämän sinne jos haluaa...)
Otsikko: Vs: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: prina - 04.08.2009, 23:34:50
Juu ensi käden tietoa on, mutta ennustamaan en silti lähde. Lämpötila voi olla melkein mitä tahansa 10 ja 20 asteen välillä, ja joko sataa tai ei sada, tuulee tai ei tuule  ;D Kerrospukeutuminen on fiksu juttu, ja hyvät kengät kannattaa olla. Ja sadetta kestävä takki! Nämä on sitten sitäkin tärkeämpiä juttuja, jos se on ulkoilmakonsertti (jota kyllä epäilen, ei niitä ihan kauheasti enää lokakuussa taida olla).

Jos kelaat tätä ketjua vähän taaksepäin, löydät mun jonkin edellisen viestin, mihin laitoin linkit muutamalle menovinkkejä listaavalle sivustolle. Sieltä voi käydä kurkkimassa, joskin paremmin tietoa on vasta vähän lähempänä lokakuuta. Kaikenlaisia Halloween-hässäköitä on kyllä varmasti tiedossa, täällä se on kohtuullisen iso juttu. 26.10. on sitten yleinen vapaapäivä (eli pankit yms. kokonaan kiinni, kaupoilla normaalia lyhyempi aukioloaika ja kaikki pikkuputiikit ei välttämättä ole ollenkaan auki), vaikka varsinainen Halloween on vasta 31. päivä. Google vaan laulamaan ;)
Otsikko: Minne mennä Irlannissa...?
Kirjoitti: riikka r. - 26.02.2010, 10:31:56
Vinkkejä kaipailtaisiin Irlannin osalta. Pari kolmekymppistä mimmiä olisi lähdössä kesällä Irlantii viikoksi. Minne kannattaisi mennä?

Pari päivää ehkä Dublinissa, mutta olisi kiva saada vinkkejä myös kivoista pikkukylistä. Missä näkisi parhaiten sitä Irlannin upeaa luontoa, voisi patikoida, ratsastaa yms.?

Kiitos vinkeistä jo etukäteen!  :D
Otsikko: Vs: Minne mennä Irlannissa...?
Kirjoitti: vehvis - 26.02.2010, 10:45:28
Heip, Dublinissakin on tekemistä aika paljon, varsinkin jos tykkää pubeissa istua. :) Kandee testata ainakin Parliament Streetin (Temple Barin alueella) Porterhouse viikonloppuiltana, live-musaa ja hyvä meno. Kandee mennä hyvissä ajoin jos haluaa pöydän :)

Luontoa vois lähteä kattelemaan Howthiin tai Brayhin. Howth oli ehkä enemmän omaan makuun, sellanen pieni kalastajakylä. Kannattaa lähteä kylästä kävelemään sinne mäelle ja sieltä rantoja pitkin palloilla majakalle saakka vaikkapa. Kannattaa syödä hyvin tai ottaa parit eväsleivät messiin :) Päiväreissu, ei kande yöksi jäädä. Muistelisin, että junalla Dublinista kestää tunnin verran tulla.

Brayssa pääsee kans kukkulalle kiipeämään, mistä on kivat näköalat merelle ja kylään, mitään muuta ei nyt äkkiä tule mieleen.. Haulla luulisi löytyvän juttua enemmänkin. Myöskin päiväreissukohde.

Otsikko: Vs: Minne mennä Irlannissa...?
Kirjoitti: alan_mies - 26.02.2010, 10:57:46
Ja tässä aihetta koskeva vanhempi ketju.

Viestit siirretty vanhan ketjun jatkoksi. Samalla poistin tarpeettomaksi käyneen linkin alan_miehen viestistä. -Milma
Otsikko: Vs: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: LoriGlory - 01.03.2010, 10:03:08
Mä taas suosittelisin että vietätte pari päivää Dublinissa ja suuntaatte sitten bussilla Galwayhyn, josta voi käydä esim Aran saarilla tai Cliffs of Moherilla. Ja Galway on varsin lupsakka paikka, siellä on paaljon ihania pubeja ja ravintoloita, keikkoja ja näyttelyitä kompaktissa koossa. Niin paljon kuin Dublinista pidänkin, niin pakkohan se on myöntää ettei se mikään erityisen kaunis kaupunki ole. Mutta hauskaa siellä on helppo pitää :)
Otsikko: Vs: Dublin ja Irlanti tietoa kaivataan
Kirjoitti: S_antruska - 03.07.2018, 22:50:46
Herätellääs vähän Irlanti keskustelua.
Kahlasin ketjun läpi ja jäljelle jäi ainakin kysymys ratsastusretkistä. Onko kokemuksia, miten ja mistä varata?
Ollaan menossa viikoksi ja reitti olis about Dublin -Galway-Cork-Dublin.

Entä onko heittää jotain linna-majoitusta? Sellainen olis aika siisti... :P

Suositteletteko varaan majoitukset etukäteen ? Mennään siis syyskuussa ja itse haluisin jättää ne avoi iksi ettei tarvisi hoppuilla paikasta toiseen.
Kuitenkin jännittää o ko vaarana jäädä ilman majoitusta joku ilta  :o