Pallontallaajat.net

Maapallo on pyöreä => Eurooppa => Aiheen aloitti: Joopi - 15.07.2003, 12:51:35

Otsikko: Praha
Kirjoitti: Joopi - 15.07.2003, 12:51:35
Ollaan lähdössä vierailemaan Prahaan, ja olisi kiva kuulla kokemuksia ja vinkkejä kyseisestä kaupungista. Onko kellään tiedossa hyviä majapaikkoja opiskelijoille, tai muuten vaan edullista yösijaa...

VISA:n puuttuu varustuksesta, joten onnistuuko varaaminen mitenkään? Vai onko jo nykyään mahdollista käyttää maksamiseen VISA-Electronia?
Otsikko: Re: Praha
Kirjoitti: tuomas2 - 15.07.2003, 12:59:24
Etukäteen et oikein pysty maksaa hostellia Electronilla...  :'( Mutta kyllä pystyt varaamaan esim. sähköpostilla hostellin ja maksamaan sitten paikan päällä majoituksen käteisellä...

Tässä sivu, josta minä varasin Prahan majoitukseni etukäteen...

http://www.bugeurope.com/prague/accomm.html

Jos, ja kun et omista luottokorttia, kuten en minäkään, älä paina hostellin kohdalla "book hostel"-napukkaa, vaan "read reviews" ja sieltä saat sitten kommentteja hostellista , sekä monista löytyy, joko nettisaitti tahi sähköposti-osoite...  8)

Itte varasin huoneen Hostel U Melounusta, joka vaikuuttaa ainakin suosituksissa hyvältä..? Tiedän sitten paikan päällä..?
Otsikko: Re: Praha
Kirjoitti: Crack Hitler - 15.07.2003, 14:01:12
Itse majailin kesäkuussa Clown and Bardissa kolme yötä. Varsin mukava ja huokea paikka, jossa oli eloisahko baari alakerrassa ja muutenkin rento tunnelma. Ei ollut liian kaukana pää-asemastakaan. Soitin etukäteen ja varasin sängyn, aivan ilman luottokorttia siis :)
Otsikko: Re: Praha
Kirjoitti: Tommi - 16.07.2003, 08:58:59
saarihostelli aivan keskustassa, voi varata kaks viikkoo etukäteen netin kautta ( just eilen sain itsekin vahvistuksen 29.7-1.8 )
10€ yö. suuri dormi mut tosi mukava paikka, ainakin viime kesänä..

www.travellers.cz
Hostel Island - Strelecky Ostrov, tel. +420 224 932 991
Otsikko: Re: Praha
Kirjoitti: Joopi - 17.07.2003, 12:02:05
Onkos kellään kokemuksia sopuhintaisista hostelleista/hotellista, joista saa kahden hengen huoneen mieluiten omilla pesutiloilla? Hintaluokka mielellään alle 20 euroa per pää.

Missä kaikkialla kannattaa Prahassa vierailla? Nähtävyyksiä?
Otsikko: Re: Praha
Kirjoitti: Terhi - 19.07.2003, 11:14:59
Hostel U Melouny ja Hostel Center ovat hyviä paikkoja ja
sijaitsevat kävelymatkan päässä esim. vanhasta kaupungista.
Tosin metrolla ja ratikalla... yms liikkuminen on todella edullista
muutenkin (12 korunaa/lippu, 70 korunaa/päivälippu).
Olimme tänä kesänä Hostel Centerissä ja hintaa tuli kolmesta yöstä kahden hengen huoneessa (wc ja suihku jaettiin toisten kahden hengen huoneessa olevien kaa) lähes 3000 korunaa.
Kyllä se vähän kirpaisi mut on se kiva olla välillä rauhassa kahden hengen huoneessa dormien vastapainoksi.  ;)
Otsikko: Re: Praha
Kirjoitti: Terhi - 19.07.2003, 11:22:08
Nähtävyyksistä vielä...
kaikki paikat on todella täynnä turisteja joten kärsivällisyyttä tarvitaan. Mielestäni käymisen arvoisia paikkoja ovat esim kaarlensilta, linna alueineen, vanha kaupunki, kannattaa myös kierrellä paikkoja keskustan ulkopuolella: ainakin ruuan ja juoman hinnoissa on suuria eroja. Yöelämä on aika vilkasta ja iltasella on paljon turisteja liikkeellä joten oloa ei ainakaan hirveän turvattomaksi tuntenut tosin pimeille sivukujille emme eksyneet.
 8) tosi mahtava paikka!  :D
Otsikko: Re: Praha
Kirjoitti: raikuli - 19.07.2003, 18:03:49
Luottokorttia ei nähtävästi tarvita kun varaat hostellin osoitteesta www.prague-hostels.cz
Otsikko: Re: Praha
Kirjoitti: Chica - 19.07.2003, 21:03:30
Kaikki Terhin mainitsemat paikat on hienoja, tai siis Praha yksinkertasesti on vaan upee... :) Lisäksi mainitsisin Mala Stranan alueen linnan lähellä, siellä on kiva tunnelma. Siinä on kans lähellä sellanen kukkula jonka päälle pääsee cable car:illa (mikähän on ton suomenkielinen nimi?) ja jossa on mm. upee ruusutarha, sinne pitää palata romanttisel iltakävelyl oman rakkaan kanssa ku sellasen joskus löydän... ;)
Otsikko: Re: Praha
Kirjoitti: Urho_Kekkonen - 21.07.2003, 15:45:06
Jos Prahassa haluaa vältellä muita matkustavaisia, joita siellä kieltämättä on monen monta ainakin tähän aikaan vuodesta, kannattaa liikkua epäsovinnaisiin aikoihin. Esim Kaarlensillalla ja vanhassa kaupungissa kannattaa tallustella klo 05-07 aamulla. Aamusumussa se on muutenkin varsin tunnelmallista.

Hyvä paikka aloittaa Prahan katselu on mielestäni Petrin-kukkulan huipulla oleva Eiffel-torni, siis 2/3 - mittakaavan kopio siitä Pariisissa olevasta. Paras näkemäni paikka katsella koko Prahaa yhdellä silmäyksellä, eikä edes ole yleensä tungosta.

Lainaus
cable car:illa (mikähän on ton suomenkielinen nimi?)

Köysirata.
Otsikko: Re: Praha
Kirjoitti: Chica - 21.07.2003, 20:58:33
Lainaus
Köysirata.
Kiitos! Koko matkan tuli totakin pohdittua enkä keksinyt mitään vastinetta! Kesällä on vissin aivotkin lomalla...  :D

Joo eli samaisesta Petrin kukkulasta minäkin puhuin, unohdin vaan ton Eiffel-tornin ku ei sinne ehitty. Kaupungintalon torni keskusaukion vieressä oli kans ihan kiva näköalapaikka, mut ei kyl läheskään yhtä korkee ku toi Eiffelin kopio.
Otsikko: Re: Praha
Kirjoitti: jake_aro - 22.07.2003, 13:54:52
Hostel Strahov halpa!!! ok, 2henkeä/ yö noin 500-600Korunaa. (30korunaa=euro) Ihan ok, opiskelija-alueella, stadionin vieressä Petrinin kukkulan vieressä köysiradalla kaupunkiin tai bussilla. Voi buukata meilitse...
Otsikko: Re: Praha
Kirjoitti: jake_aro - 22.07.2003, 14:01:02
Niin mielestäni paras matkaopas(suomenkielinen) Tsekkiin on: Suomalainen matkaopas, Praha ja Tsekinmaa. Kannattaa ehdottomasti käydä Eero Balk:in kotisivuilla( etsi sanoilla eero+balk esim. googlesta)siellä on aivan uskomattoman laaja linkkikokoelma Tsekistä, hyvin ryhmiteltynä.Hauskaa matkaa
Ps. katso kuppojen hintoja www.akcniceny.cz/letaky/hlavni.asp
siitä sitten valitset kaupan kuvaston ja katselet halpoja hintoja noin 30 korunaa on siis 1euro.
Otsikko: Re: Praha
Kirjoitti: Anonymous - 23.07.2003, 19:04:52
Moro!

Kirjottelenpa tähän ketjuun, en viitsi turhaan aloittaa uutta. Toivottavasti joku nyt huomaa tämän  ???

Elokuun 5. päivä lähtee lento Prahaan, jonka mukana lähtee 2 19-vuotiasta nulkkia ja kolmas odottaa jo Prahassa. Olisi mukava kuulla kokemuksia yöelämästä (hyvät baarit/ nightclubit), shoppailusta ja kaikesta mikä meitä voisi kiinnostaa. Kulttuurista emme kai ole kiinnostuineita mitenkään erityisesti....

Mistä voi saada halvimmalla tuon matkaoppaan, jota joku täällä ahkerasti "mainostaa"? Onkohan siitä hyötyä meille? Käymme myös luultavasti kiertämässä muitakin kaupunkeja tsekeissä, eikä ole poissuljettuakaan, että emme vierailisi jossain naapurimaissa.

Olen kiitollinen kaikista vinkeistä!  ;D
Otsikko: Re: Praha
Kirjoitti: naksu - 24.07.2003, 01:28:19
Sellainen juttu vielä jäi mietintämyssyn alle, että mikäköhän mahtaa olla halvin tapa päästä suomesta prahaan?
Katselin tossa eurolinesin busseja (www.eurolines.ee) ja heillä hinnat "kummasti" hyppäävät kun Saksan raja tulee vastaan. Taas lennot tulevat olevan vähintään sen 250menopaluu, jolloin bussilla menemisessä ei olisi rahapoliittisestikaan paljon järkeä...
Onko kellään muuten mitään tietoa Tallinnan kautta menevistä halpislennoista vai ovatko ne pelkkä huhu?
Otsikko: Re: Praha
Kirjoitti: uuge - 24.07.2003, 07:56:57
Tallinnankautta menevät "halpis lennot" lentävät esim. Helsinkiin/Tukholmaan/Moskovaan josta jatkoyhteys sitten haluaamaansa kohteeseen. Korjatkaa jos olen väärässä...

Juho264 kyseli asioita mitkä Prahassa vois kiinnostaa, niin henk. koht. muo on tossa kaupungissa aina viehättänyt ihan yksinkertaisesti kaupungilla hengailu, ja turistipaikkojen välttely (mikä on aika vaikeeta). Siinä sivussa on sitten kiva harrastaa halpaa olutta. Iltaelämä on myös yksi kaupungin plus puolista, hyviä yökerhoja löytyy kun vaan jaksaa pientä vaivaa nähdä hakemisessa. Paikallisilta kannattanee tässäkin asiassa vähän udella mihin kannattaisi mennä. Välttämättä en suosittele sitä 6 kerroksista mikä on Kaarlen sillan vieressä ja täynnä Jenkkejä.
Otsikko: Re: Praha
Kirjoitti: Anonymous - 24.07.2003, 12:47:55
Jep, kuulostaa siltä, että taidat olla kiinnostunut samoista asioista kuin minäkin  ;D

Eiköhän tuolta heru infoa, käy muutamalta opiskelijalta kysymässä...
Otsikko: Praha
Kirjoitti: Bandit Queen - 22.08.2003, 19:03:49
Olin Prahassa heinäkuussa viitisen päivää reilillä ollessani. Ihana kaupunki. Kaarlen silta on makea, tosin vähän korni kultakoristeineen. Linnakin oli hieno. Ja kommunistinen museo kuulemma myös, itse en jaksanut sinne kuumeisena silloin lähteä. Pelkkä kaupungilla hengailu ja halpa ruoka ja bissekin on hauskaa aktiviteettia.

Yövyimme zizkovin (kirjoitusasu?) baarialueella olevassa Hostel Elf:ssä, aivan mahti paikka. 9 e/yö (hintaan sis. aamiainen), rento, kiva henkilökunta ja hauskaa porukkaa. Olin tuolloin vielä kipeänä niin tuli vietettyä hostellin oleskeluhuoneessa tavallista enemmän aikaa, mutta sekin meni hyvässä seurassa. :)

Eilen iski hillitön matkakuume ja aloin pohtia reissua Prahaan syyslomalla. Katotaan nyt jos rahat ja seura järjestyy. Toivotaan parasta, lokakuinen Praha...
Otsikko: Praha
Kirjoitti: Jjute - 23.08.2003, 16:37:21
Oltiin Prahassa juuri heinäkuussa,kun olimme reilaamassa.Meillä kävi yöpymisen kanssa todella hyvä tuuri.Kun saavuin aamulla tyttöystäväni kanssa Krakovasta Prahaan,asemalla eräs nainen tarjosi privateroom maijoitusta.Aluksi alkoi tottakai vähän epäilyttää,mutta kyllä se ihan luotettavalta alkoi vaikuttaa. Aivan Na Prikopen tuntumassa,käytännössä aivan keskustassa Old Town Squaren vieressä,panska nimisellä kadulla,ostoskeskuksen yläkerrassa sijaitsi yöpymispaikkamme.Iso huone,hyvä ja siisti vessa&suihku,omaa rauhaa jne..Alakerrassa ostoskeskuksessa oli todella hyvä leipomo,josta sai aina haettua aamupalaa.Ei olis voinu parempaa paikkaa varmaan löytääkään!Kaiken lisäksi hintakin oli todella hyvä,11 euroa/yö.
Otsikko: Praha
Kirjoitti: Beatta - 26.08.2003, 13:05:34
Olimme Prahassa heinäkuussa ja voi sanoa että "hostelliväijytys" oli paras verrattuna muihin matkamme kaupunkeihin.. Hostelli-ihmiset huutelivat jo ikkunoista että tulkaa meille..   :shock:
Lähdimmekin sitten yhden värvääjän mukaan, kaveri maksoi metroliput ja kävelytti meidät hostellille. Kahden hengen huone aamiaisella maksoi 12 €/nuppi.. Ainoa huono puoli oli että hosteli oli aika kaukana keskustasta, mutta onneksi metroliput olivat lähes ilmaisia..
Otsikko: Praha
Kirjoitti: Pablo - 26.08.2003, 16:27:16
Lainaus käyttäjältä: "Beatta"
Olimme Prahassa heinäkuussa ja voi sanoa että "hostelliväijytys" oli paras verrattuna muihin matkamme kaupunkeihin.. Hostelli-ihmiset huutelivat jo ikkunoista että tulkaa meille..   :shock:
Lähdimmekin sitten yhden värvääjän mukaan, kaveri maksoi metroliput ja kävelytti meidät hostellille. Kahden hengen huone aamiaisella maksoi 12 €/nuppi.. Ainoa huono puoli oli että hosteli oli aika kaukana keskustasta, mutta onneksi metroliput olivat lähes ilmaisia..


Taisi olla Strawberry? Tykkäsin myös kyseisetä hostellista. Ei ihan keskustassa, mutta kuuleman mukaan alueella pitäisi olla aika hyvä pubi/ravintola tarjonta. En sitä itse tosin kerenny pikaisella visiitilläni todeta.
Otsikko: Praha
Kirjoitti: Beatta - 26.08.2003, 17:51:18
Osuit oikeaan! Oleilimme mansikka hostellissa myös wienissä mutta hinta olikin jo tuplat Prahaan verrattuna..
Otsikko: Pari vinkkiä Prahasta
Kirjoitti: carol - 02.01.2004, 12:53:51
kävimme joulun alla pidennetyllä viikonloppu matkalla prahassa. itselläni jäi kaupungista erittäin hyvä kuva ja aion palata jossain vaiheessa takaisin.

yövyimme traveller's hostellissa (dlouha 33, vanhankaupungin laidalla, n. 300 metriä vanhalla torille) huoneistossa neljän hengen porukalla. huoneisto oli _erittäin_ tasokas, monet suomen hotellithuoneetkin jäävät toiseksi ja hinta oli ~50e/yö/koko huoneisto (eli siis ~12e/henkilö/yö). mainittakoon myös, että samaisen hostellin alakerrassa sijaitsee kuuluisa roxy klubi.

prahan hintataso oli suomalaiselle halpa, tai siis syöminen juominen ja tupakointi. ateria ravintolassa kahvi-konjakkeineen oli poikkauksetta alle 10e, riippuen siitä mitä söi ja kuinka paljon. juominen oli todella halpaa: pullo olutta kaupassa n. 30c ja baarissa 50c-> (riipuen tietenkin paikasta). tupakkiaski maksoi ~1,3e. hyvänä vinkkinä voin suositella, että ravintolaa etsiessä kannattaa katsoa ovesta menu ja sen hintoja. katsomalla hinnat ulkopuolelta voi hieman vertailla paikkojen hintatasoa ja olla päätymättä kalleisiin ravintoloihin (joissa hintataso samaa kuin suomessa). jos on lähdössä shoppailemaan prahaan (vaatteita, etc.) hintataso on sama kuin suomessa.

kuten totesin, itse pidin prahasta. se on hieno kaupunki ja mukava paikka viettää muutama päivä.
Otsikko: Pari vinkkiä Prahasta
Kirjoitti: Anonymous - 04.01.2004, 22:25:53
Kerropas lisää kokemuksiasi tuosta Traveller's hostellista. Olemme  kaverieni kanssa menossa Prahaan helmikuussa ja majoitumme samaiseen hostelliin (tai siis siihen 4 hengen huoneistoon), joten kaikki vinkit kiinnostavat!

T: Tume
Otsikko: Pari vinkkiä Prahasta
Kirjoitti: carol - 05.01.2004, 10:23:48
joo, eli tuo hostelli tosiaan sijaitsee siinä _aivan_ keskustassa, suunnilleen vanhan kaupungin ja josefovin (juutalaiskortteli) rajalla. kaikkialle on todella lyhyt matka kävellä, eikä julkisia kulkuneuvoja tarvitse muutakuin (lähinnä metroa) pitkillä matkoilla keskustan ulkopuolelle. alakerrassa, kuten totesin jo aiemmin, sijaitsee kuuluisa roxy klubi. lähellä on monta hyvää (ja halpaa) ravintolaa ja baaria. yksi hyvä ravintola, jossa itse söimme on aivan etuovesta kadun yli ja heti vasemmalla puolella (~20m).

hostellihuone itsessään oli todella upea! se todellakin oli yhtä hyvännäköinen mitä traveller's hostellin kotisivuilla kuvat väittävät. huone oli täysin remontoitu, uudet lattiat, keittiö ja kylpyhuone (jossa oli myös kylpyamme). lakanat kuuluivat hintaan ja ne oli puhtaat. kaikki huoneistot sijaitsevat ylimmässä (viidennessä) kerroksessa, jonne pääsee hissillä. dormit sijaitsevat toisessa ja kolmannessa, joten huoneistojen kerros oli hyvin hiljainen ja rauhallinen. talossa asuu myös paikallisia.

hostellin henkilökunta oli avuliasta ja ystävällistä väkeä. ja puhuivat todella hyvin englantia (kuten normaalisti kuuluukin). kolmannessa kerroksessa oli aamupalahuone, jossa aamupalaksi tarjoiltiin sämpylää, mehua, kahviä, teetä, muroja, jugurttia ja leivänpäällisiä. iltaisin samainen ruokala muuttui hostellin baariksi, jossa tarjoiltiin kohtuuhintaisia drinkkejä ja tietenkin olutta.

aivan nurkan takana (revolucini-kadulla) sijaitsee pankkiautomaatti, mutta hostellissa käy myös mm. visa electron. samaisella revolucini-kadulla sijaitsee myös iso ostoskeskus, metroasema ja ruokakauppa (ruokakauppaan mennään sisällä maan alta, liukuportaita pitkin).

eli siis kaikki on lähellä, huone on kertakaikkiaan hieno ja praha on halpa!

hyvää matkaa teille, toivottavasti nautitte yhtäpaljon kuin itse nautin reissusta!
Otsikko: Pari vinkkiä Prahasta
Kirjoitti: carol - 05.01.2004, 18:16:58
vielä sen verran, että kuvia hostellihuoneesta löytyy osoitteesta:
http://samuli.spiraali.net/albums/index.php?pageType=folder&currDir=./prague2003
Otsikko: Pari vinkkiä Prahasta
Kirjoitti: Anonymous - 05.01.2004, 20:08:57
Kiitoksia oikein paljon! Tuohan näyttää hyvältä.

T: Tume
Otsikko: Pari vinkkiä Prahasta
Kirjoitti: otl - 08.01.2004, 12:17:56
me oltiin 4hh tossa samassa mestassa, siisti ja ok. keittiökin oli käyttökelpoisen oloinen.

käytiin myös advantage-hostellissa sokolska-kadulla. jos dormi kelpaa niin se on edullinen. sokolskan poikkikaduilla oli parkkipaikkojakin.
Otsikko: Military Technical Museum, Praha
Kirjoitti: Anonymous - 06.04.2004, 13:14:59
Moro! Oletteko vierrailleet? Miten tuonne pääsee parhaiten, junalla vai bussilla?
Otsikko: Military Technical Museum, Praha
Kirjoitti: Neiti Q - 06.04.2004, 14:16:06
Hei,
en ole käynyt kyseisessä museossa, mutta ehkä se auttaa, että kerron sulle mitä löysin kyseisen kolmiosaisen museon tsekinkielisiltä sivuilta. Englanninkieliset sivut näyttivät olevan vaiheessa.

Military museum Žižkov, U Památníku 2, Praha 3
Opening hours: November - April Monday to Friday 9.00 a.m. - 5,00 p.m.
May - October daily except Monday 10.00 a.m. - 6.00 p.m.
Booking office: 02/ 20 20 49 24

- tämä osa museosta sijaitsee Zizkovin kaupunginosassa, jonne pääsee kätevimmin raitiovaunulla. Kunhan pitelet käsissäsi Prahan karttaa, löytänet katuhakemiston avulla tuon osoitteen ja lyhimmän reitin sinne.

The Aviation Museum Kbely
Mladoboleslavská ul. (Airport Praha - Kbely)
197 00 Praha 9 - Kbely
Opening hours: May - October daily except Monday 10.00a.m. - 6.00 p.m.
Booking office: 02/ 20 20 75 13

- Kbely ei sano mulle paljoakaan, mutta villi arvaus: sen on pakko olla Prahan vanha lentokenttä, samalla suunnalla kuin nykyinen (Ruzyne). Ehkä löydät sopivan bussin näiden vihjeiden avulla? Yksi lentokentälle menevistä busseista ainakin kiertää ihme kautta, voisiko se olla tämän toisen kentän kautta. Tsekin armeija puhutteli Klebya vähän niin kuin Tsekin Pentagonina, mutta museo näyttäisi olevan auki kävijöille.

The military technical museum Lešany
Lešany u Týnce nad Sázavou, p. Krhanice
Opening hours: June - at weekends only 10.00 a. m. - 4 p. m.
July and August - daily except Monday and Tuesday 10.00 a. m-4. p. m
September at weekends only 10.00 a.m. - 4p.m.
Information: 02/ 20 20 49 33
Booking office: 0301/ 70 21 30, 0301/ 70 21 23

- seuraavassa vapaa suomennos sivuilta löytyneistä ohjeista:

Autolla Prahasta Jesenicen suuntaan - Jílové u Prahy - Kamenný Přívoz - Prosečnice - Krhanice - Lešany.

Junalla Prahan päärautatieasemalta (hlavni nabrezi) tai Praha Vršovice-asemalta Týnec nad Sázavoun suuntaan,  Krhanicen asemalle ja sieltä ilmeisesti noin puolen kilsan kävely museolle.

Toivottavasti tästä oli jotain apua..
Otsikko: Military Technical Museum
Kirjoitti: Anonymous - 06.04.2004, 15:08:32
Kiitti, kyllä selvensi ainaski vähän.
Otsikko: Military Technical Museum, Praha
Kirjoitti: x26 - 06.04.2004, 16:55:42
Eiköhän se päärautatieasema ole vieläkin "hlavni nadrazi"  :)
Otsikko: Praha
Kirjoitti: phanatic - 08.06.2004, 17:33:48
Paljonkohan Krakovasta maksaa junalla tai bussilla Prahaan?
Otsikko: krakova-praha
Kirjoitti: Anonymous - 09.06.2004, 07:39:40
Niin Krakovasta ei kait pääse suoraan Prahaan, mutta reitistä (ja kulkuneuvosta) riippuen maksanee 25-30€.
Otsikko: Praha
Kirjoitti: Anonymous - 09.06.2004, 10:28:22
Miksei Prahasta pääse suoraan Krakovaan? Olen viettänyt oikein rattoisia öitä yöjunassa kyseisellä välillä, enkä toki kysellyt, menikö juna suoraan vai kiersikö, sitä ei kuitenkaan tarvinnut vaihtaa kesken kaiken.
Hintaa kannattaa tutkia www.bahn.de -osoitteesta. Viisi vuotta sitten se oli mitätön.
Otsikko: Praha
Kirjoitti: Anonymous - 09.06.2004, 12:16:13
www.vlak.cz[/list]
Otsikko: Re: krakova-praha
Kirjoitti: Ainuska - 09.06.2004, 12:46:05
Lainaus käyttäjältä: "Anonymous"
Niin Krakovasta ei kait pääse suoraan Prahaan, mutta reitistä (ja kulkuneuvosta) riippuen maksanee 25-30€.


Miten niin ei pääse? Ainakin juna numero (R tai D) 200 (toiseen suuntaan 201) menee päivittäin tuota väliä.
Otsikko: Juhuu?
Kirjoitti: pink* - 17.06.2004, 08:08:21
Olisko kukaan juhannuksena Prahassa?  8)  joskus 25.-27. pvä?
Otsikko: blääh!!
Kirjoitti: pink* - 18.06.2004, 18:49:30
mitä noi "Prague 1" , "prague 2" jne  tarkottaa, kun katselee hostelleja ja niiden osoitteita?? Onko koko kaupunki jaettu johonkin alueisiin ja sitten ne on vaan numeroitu? Eli vähän niinku Kallio, Töölö, Haaga jne? Vai? Olenko ihan hakoteillä?? Mikä numero mahtaa olla se ydinkeskusta? Mistä alueelta kandee ottaa hostelli? Millä numerolla vanha kaupunki sijaitsee??
Tunnen olevani taas yhtä huutomerkkiä koko tyttö...  :oops:
Otsikko: ja vielä...
Kirjoitti: pink* - 18.06.2004, 18:58:59
onko tuolla "saarihostellissa" mitään mahkuja säilyttää tavaroita lukkojen takana? Anyone??
Otsikko: Praha
Kirjoitti: Anonymous - 18.06.2004, 19:22:12
Matkustin viime tammikuussa Prahasta Krakovaan ja Krakovasta takaisin Prahaan. Menolippu maksoi n. 30 euroa. mutta Krakovasta takaisin Prahaan 46 euroa! Ja kaiken lisäksi juna oli huomattavasti surkeampi ja jopa hitaampi. Otti päähän! Eli kannattaa ostaa jo Prahasta jatkoyhteys lippu tai meno-paluu..

Praha 1 ja 2 jne. tarkoittavat todellakin kaupunginosia. Praha 1 on keskustan aluetta. Mutta lähistöllä on myös Praha 2 ja Praha 5..
Otsikko: Re: ja vielä...
Kirjoitti: Tommi - 22.06.2004, 14:22:58
Lainaus käyttäjältä: "pink*"
onko tuolla "saarihostellissa" mitään mahkuja säilyttää tavaroita lukkojen takana? Anyone??


on siellä suurempi 'luggage room', minne rinkka menee. avain tosin on kaikkien saatavilla kun henkilökunnalta käy hakemassa. eli ei kannata mitään arvokasta jättää sinne. sit tiskille saa jättää henk. kunnalle jemmaan kaikkein arvokkaimmat kamat (passi, yms.).

dormeissa on sitten vielä sänkyjen vieressä peltikaapit, mihin saa oman pienen lukon ja avaimen. ne on noin 2m korkeita ja 30 cm leveitä, eli sinne ei iso reppu mahdu mut pienissä erissä paljon tavaraa kuitenkin.
Otsikko: jep
Kirjoitti: pink* - 22.06.2004, 14:38:45
Kitoos avusta, enköhän mä saa pikkuisen reppuni tungettua siihen peltikaappiin.  :)
Otan kuitenkin vielä oman lukon mukaan (kun joku sanoi jossain keskustelussa, että ei kandee luottaa niihin hostelleitten lukkoihin, ne voi saada jollain tikullakin auki tms.), joka on osoittautunut aika hyväksi: se on semmoinen mitä tv:ssä jenkkisarjoissa näkee high schooleissa niillä nuorilla niitten lokeroissa. Siihen pitää siis pyöritellä semmonen tietty numerosarjakoodisysteemi, eli millään avaimilla sitä ei saa auki..

Hömm... niille hostellin sedille/tädeille voi siis varmaan ihan luottavaisin mielin jättää passin, lentoliput etc.? Hoppas så.
Otsikko: Levykauppoja Prahassa?
Kirjoitti: vinyl - 27.09.2004, 17:09:40
Onko täällä boardeilla levykauppoja Prahasta löytäneitä vinyylinhaistelijoita? Eli olen lähdössä kyseiseen kaupunkiin ja tahtoisin löytää niitä nuhjuisia aarrelaareja jostain kellaripuodin perukoilta.
Mites hintaluokat noissa uusissa levyissä. Lähinnä electro, hiphop, reggae, ja soulmusiikki kiinnostavat. Myös ns. yleiskauppoja saa tarjota.
Kertokaa kokemuksia jos niitä löytyy.

Kiitokset.


-Osku-
Otsikko: Praha
Kirjoitti: Neiti Q - 28.09.2004, 10:39:26
Ennen kuin luet vinkit, mainitsen, että vielä viitisen vuotta sitten, kun olen käynyt noissa kaupoissa, niissä oli myös vinyyliä, mutta en tiedä tämänhetkistä tarjontaa!

Veikkaan, että löytöjen tekemiseen hyvä olisi Radost FX-klubin yhteydessä toimiva levykauppa. Se sijaitsee samannimisen (tekno)klubin katutasossa osoitteessa Bělehradská 120 (Kansallismuseon eli Muzeumin ja I. P. Pavlovan metropysäkkien välissä, lähellä Vaclacin aukion yläpäätä). Vaikkei levykaupasta mitään löytyisikään, baarista saa kaupungin parasta vegeruokaa!

Sellainen perinteisempi iso levykauppa on Koruna-ostarin kellarissa, Vaclavin aukion alapäässä (Mustek-metropysäkin kohdalla, Vaclavske Namestin ja Na Prikopen kulmassa). Ainakin tsekkimusan valikoimat aivan kelvolliset. Hinnat oli aikoinaan noin 250 korunaa/cd, mutta nyt näytti uudet paikalliset levyt olevan noin satasen kalliimpia. Näppituntuma on se, että mikään länsimainen merkkitavara ei Tsekeissä ole merkittävästi edullisempaa kuin Suomessa.

Vilkaise myös tätä: Black Point Music, http://www.blackpointmusic.cz/obchod/frameset_obchod.html. Toimii ilmeisesti lähinnä nettikauppana, mutta osuvasti nimetty liikekin heillä on: PERIFERIE prodejna Black Pointu, osoitteessa Vacínova 5 Praha 8:ssa. (Metro B Palmovkaan, sitten kävellen keskustan suuntaan muutama minuutti - ja näillä ohjeilla putiikin voi löytää, nimim. kerran uroteon tehnyt).

Joidenkin muidenkin klubien kuin Radostin yhteydessä toimii levykauppa, ainakin Zelezna-kadun jazzklubin Zeleznan kammioissa on erillinen pikku putiikki.

(huom. kaikille tsekintaitajille: voitte vapaasti korjailla osoitteiden ja nimien oikeinkirjoitusta. En jaksa etsiä joka merkkiä ascesta, suomalainen ymmärtänee auttavasti ilman hattuja ym.)
Otsikko: Praha
Kirjoitti: Atah - 28.09.2004, 17:34:20
Hi,

Ajattelin vaan vielä muistuttaa teitä, jotka pidätte arkkitehtuurista niinkuin minä, että käykää kattomassa sitä tanssivaa taloa! Vai mikäköhän sen nimi nyt oli, mut jokatapauksessa kaikki varmaan tietää kyseisen talon?! Se on hienoa modernia arkkitehtuuria ja ihan Kaarlen sillan vieressä  :D

Itse oltiiin myös tuolla Strahovissa yötä,  oli ihan ok, vaikka vähän kaukana. Mutta julkinen liikenne on lähes ilmaista ja nopeaa... Ja oli hienot näkymät koko Prahan ylle sieltä!
Otsikko: Praha
Kirjoitti: Neiti Q - 29.09.2004, 18:34:33
Atah,
pakko kommentoida: Tanssiva talo ei ole *ihan* Kaarlen sillan vieressä, vaan pari siltaa yläjuoksun suuntaan.. Olen joskus ihmetellyt kun ihmiset täällä jaksavat kehua sitä miten kävellen näkee parhaiten (ja väheksyä julkisia)..  Jos vaikkapa tuo talo, jota harva Prahassa vieraileva vaivautuu jalkaisin pällistelemään on ihan siinä vieressä, ymmärrän paremmin, miten kunnon pallontallaaja kengänpohjia matkoillaan kuluttaakaan ;)

Näkemisen arvoinen talo joka tapauksessa. Huipulla on ranskalainen ravintola, jossa ei kannata suunnitella omalla rahalla ruokailua. Ja kävelymatka jokea pitkin Cechuv mostilta kohti Kaarlen siltaa on kaunis vaikkapa auringonlaskun aikaan. Tanssiva talo seurustelee renessanssinaikaisen vesitornin ja Manes-gallerian kanssa, ja kulttuurinähtävyyksiä riittää liki joka askeleelle siitä eteenpäinkin: vastarannalla Petrinin kukkula, jonka rinteillä mm. nälkämuuri, köysirata ja Pikku-Eiffel (ja kohtuuhintainen Nebozizek-ravintola, hyvä paikka auringonlaskun aikaan sekin); Kansallisteatteri, Kavarna Slavia; saaret joessa; seuraavaksi näkyykin jo linna koko komeudessaan, alapuolellaan Mala Stranan kaupunginosa, etummaisena Kampan saari. (Oho, en kai vaan eksynyt Moldaun rannoille..)
Otsikko: Praha
Kirjoitti: Atah - 29.09.2004, 18:43:24
Joo no ihan ja ihan, vähän häilyvä on tuo käsite.. Mutta mulle tuo 1,5-2 kilometriä on vieressä  :D
Otsikko: Praha
Kirjoitti: Meddle - 05.10.2004, 20:45:55
Kommunistimuseo on mainio, kannattaa käydä. Myöskin kidutusvälinemuseo taisi olla Prahassa. Kerättiin viime kesän matkalla näitä mielenkiintoisia museokokemuksia  :wink:

Apple hostel (?) oli muistaakseni Prahassa, lyhyehkö kävelymatka rautatieasemalta. Ihan mukava ja hyvätasoinen oli. En mene kyllä nyt nimestä ja kaupungista AIVAN varmaksi, kun tuppaa menemään reissumme kaikki mestat vähän sekaisin pienessä päässä :)
Otsikko: Praha
Kirjoitti: plösö - 07.10.2004, 10:45:51
Itse yövyin Prahassa viime kesänä Sir Toby's-hostellissa ja viihdyin erinomaisesti! Paikka oli vähän kauempana keskustasta, mutta kulkuyhteydet pelasivat hyvin. Lisäksi hostellin ympäristöstä löytyi mm. hyviä ja edullisia ravintoloita. Hostellin henkilökunta oli ystävällista ja avuliasta, seuraa löytyi yksin matkaavalle (no, niin kai löytyy muualtakin) ja alakerran pubi tarjosi olutta ja juttuseuraa :)
Otsikko: PRAHA???
Kirjoitti: reetu. - 07.10.2004, 13:18:01
MUA KIINNOSTAIS TIETÄÄ ETTÄ ONKO TOI PRAHA OIKEESTI NIIN HIENO PAIKKA MITÄ SIITÄ PUHUTAAN? ONKOS SIELLÄ ESIM.RIKOLLISUUTTA TAI MITÄÄ MIKÄ HUONONTAIS SEN MAINETTA?  :) JA ONKO SE SELLAINEN PAIKKA MINNE TÄLLÄINEN TYTTÖNENKIN USKALTAISI YKSIN LÄHTEÄ?
 :?
Otsikko: Re: PRAHA???
Kirjoitti: Red_Right_Hand - 07.10.2004, 14:33:45
Lainaus käyttäjältä: "maailmanmatkaaja"
ONKOS SIELLÄ ESIM.RIKOLLISUUTTA TAI MITÄÄ MIKÄ HUONONTAIS SEN MAINETTA?
 :?


Jos vaikka lopettaisit ton HUUTAMISEN aluksi...

Tottakai prahassa on rikollisia - kuten kaikkialla muuallakin.
Otsikko: Praha
Kirjoitti: reetu. - 07.10.2004, 14:36:34
heh. Sori :wink:
Otsikko: Praha
Kirjoitti: reetu. - 07.10.2004, 14:37:53
yritän puhua vähän hiljaisemmal äänellä. Mutta tarkoitin onko siellä enemmän kun esim. suomessa?
Otsikko: Praha
Kirjoitti: Jouni - 07.10.2004, 16:07:53
Ei siellä minusta mikään rikollisuuden muoto silmään pistä. Kokemukseni vuosilta 1999-2001 alkavat tosin jo vanhentua. Mutta minulla on mielikuva Prahasta hienona, rentona ja mukavana kaupunkina. En tiedä, onko hintataso jo kauttaaltaan noussut ja onko turistien määrä jo infernaalinen. Tietenkin juuri ne hienoimmat alueet Prahasta pursuavat turisteja. :(
Otsikko: Prahan rikollisuus
Kirjoitti: Anonymous - 08.10.2004, 14:32:35
Prahassa suurimman rikollisryhmän muodostavat taskuvarkaat. Itse en ole moisiin törmännyt neljällä Prahan käynnilläni, mutta kannattaa silti olla "varuillaan." Muutoin Tsekeissä rikollisuus ei ainakaan ole keskiverto euromaata pahempi. Jonkin verran kasvussa ovat rasisitiset väkivaltarikokset tummaihoisia kohtaan, mutta ollaan vielä kaukana esim. Suomen tilastoista (väkivaltarikoksissa).
Otsikko: Praha
Kirjoitti: Anonymous - 11.10.2004, 10:20:10
Prahassa tosiaankin eniten saa olla varuillaan taskuvarkaiden ja hintahuijausten suhteen. Ikinä en ole siellä pelännyt kadulla tai kapakassa.
Huijauksen kohteeksi voi joutua missä hyvänsä kahvilassa tai ravintolassa, takseista puhumattakaan, valitettavasti. Laskuusi lisätään jotain mitä et ole syönyt tai - tyypillistä Vanhan kaupungin aukion terasseille - et koskaan näe hintalistaa, joten jäätelölle ja kahvikupille voi ihan oikeutetusti tulla hintaa vaikka tuhat korunaa (karkeasti arvioiden 27 euroa). Kannattaa kuitenkin lukea myös ketju, jossa puhutaan ravintolahuijauksista - kaikki laskuun ilmestyneet lisämaksut eivät ole huijausta, vaan esim. kananrinnan lisäkkeistä samoin kuin leivästä velotetaan erikseen.
Jos tarvitset taksia, neuvottele hinnasta etukäteen. Pyynnöt voivat olla pöyristyttäviä, jälleen tuhannesta rahasta lähtien muutaman kilsan matkasta, mutta oikeat hinnat ovat vielä kohtuullisia. Luotettava yhtiö on AAA, jonka voi tilata puhelimitse.
Otsikko: Praha
Kirjoitti: Siena - 15.02.2007, 21:03:12
Olen menossa parin viikon päästä Prahaan ja kaipaisin vinkkejä siitä, miten lentokentältä pääsisi kätevimmin keskustaan? Hotellimme on Na Porici -kadulla.
Onko lentokentällä luotettavia takseja?

Myös kaikki vinkit ravintoloista, kaupoista jne ovat tervetulleita.
Otsikko: Praha
Kirjoitti: misu7 - 15.02.2007, 21:46:21
Vähän tylyä kai sanoa, mutta joskus tuntuu, että eikö ihmiset viitsi itse nähdä yhtään vaivaa... Hae Prague airport- hakusanalla ja löydät varmasti bussien aikataulut jne.
Otsikko: Praha
Kirjoitti: sleeper - 15.02.2007, 22:20:38
Bussilla numero 119 pääset kätevästi Dejvickan metroasemalle ja siitä voit vaihtaa metroon, joka kulkee keskustaan. 119 lähtee kansainvälisen terminaalin edestä ja maksaa vain 20 korunaa. Samalla lipulla pääse myös metrossa jos lippu on vielä voimassa. Dejvicka on 119 päätepysäkki, joten et voi ajaa siitä ohi ja metrotunneliin pääsee suoraan bussipysäkiltä. Metrosta kannattaa jäädä Muzeum nimisellä pysäkillä, niin pääset suoraan pääkadulle, josta voit suunnata hotellille.

Lentokentältä kulkee myös lentokenttäbussi, välillä 7.30-19.30, ja se menee puolentunnin välein. Se menee suoraan keskustaan pysähtyen vain kerran Dejvickan asemalla, josta se jatkaa suoraan matkaa keskustaan. Tämän bussin hinta on 60 korunaa ja matka-aika noin puoli tuntia.
Otsikko: Praha
Kirjoitti: Siena - 16.02.2007, 11:15:07
Lainaus käyttäjältä: "misu7"
Vähän tylyä kai sanoa, mutta joskus tuntuu, että eikö ihmiset viitsi itse nähdä yhtään vaivaa... Hae Prague airport- hakusanalla ja löydät varmasti bussien aikataulut jne.


No, tarkoitukseni oli enemmänkin kysellä muitten kokemuksia ja vinkkejä, kuin saada sellaista tietoa, minkä voi lukea suoraan netistä. Olisi ehkä pitänyt muotoilla kysymys paremmin...

Kiitos kuitenkin sleeper!  :)
Otsikko: Praha
Kirjoitti: Neiti Q - 16.02.2007, 12:05:37
Lainaus käyttäjältä: "sleeper"
Metrosta kannattaa jäädä Muzeum nimisellä pysäkillä, niin pääset suoraan pääkadulle, josta voit suunnata hotellille.


Taitaa olla Mustekilta lyhyempi Na Poricille. Nimim. asuin siellä.

Kimppataksit ovat hyvä vaihtoehto, jos haluatte suht nopeasti hotellille. Äijät kokoaa sopivia minibussillisia porukkaa siinä ovien edessä, matkan hinta muistaakseni 400 korunaa. Kova hinta, kyllä, mutta ei tarvitse pelätä huijaamisia tai eksymistä. Lentokenttätaksit velottaa todnäk nykyisin 650 korunaa, niillä on kartelli.
Otsikko: Praha
Kirjoitti: Put - 16.02.2007, 23:21:57
Siena, kannattaa lainata Mondon matkaoppaisiin kuuluvan Antti Helinin Praha -opas. Löydät varmasti valtavasti mielenkiintoisia vinkkejä reissullesi. Painos on jo parin vuoden takaa joten esim. kaikkien ravintoloiden tiedot eivät enää täsmää mutta ehdottomasti tutustumisen arvoinen kirja.  :wink:
Otsikko: Praha
Kirjoitti: Nepukki - 17.02.2007, 11:50:55
Praha on parhaimmillaan kaunis ja ikimuistoinen  kaupunki, mutta kyllä joka kaupungista löytyy myös niitä varjopuolia. Itse lähtisin kyllä yksinkin reissuun kaupunkiin ja tsekkeihin ylipäänsä. Rento ja  turvallinen, kun vähän käyttää maalaisjärkeä. Vaihtorahoista ja laskuista kannattaa pitää tosiaan huoli. Prostituutio on Prahassa yhä näkyvämpää, valitettavasti, ja erilaiset strippiklubit tuntuvat valtaavan alaa. Ekan kerran olin Prahassa noin -96, jonka jälkeen olen vieraillut kaupungissa pari kertaa. Edellisellä kerralla -05 olin aika pettynyt kaupungin "maksulliseen ilmapiiriin". No, voi olla että tämä johtuu myös omasta kasvamisesta.
Otsikko: Praha
Kirjoitti: Marza - 23.03.2007, 12:49:53
Meddle (toivottavasti muistan nimen oikein) kirjoitti Apple hostellista edellisellä sivulla.

Onko muilla kokemuksia kyseisestä hostellista? Varasitteko netin kautta vai kuinka?

Olen menossa kaverini kanssa elokuussa Prahaan ja kohde molemmille uusi. Jos jollain muita hyviä majoitusvinkkejä, niin kuulen mielelläni.

Tavoite olisi löytää opiskelijan budjetille sopiva hostelli/hotelli keskustasta.

Kiitos  :)
Otsikko: Praha
Kirjoitti: sixtus - 23.03.2007, 13:11:47
Lainaus käyttäjältä: "Marza"


Olen menossa kaverini kanssa elokuussa Prahaan ja kohde molemmille uusi. Jos jollain muita hyviä majoitusvinkkejä, niin kuulen mielelläni.

Tavoite olisi löytää opiskelijan budjetille sopiva hostelli/hotelli keskustasta.

Kiitos  :)


Jos vieressä kulkevan rautatien aiheuttama meteli ei haittaa ja biletys reissulla kiinnostaa, en voi kuin suositella Hostel Elfiä. Oikein mukavatunnelmainen hostelli Zizkovin alueella eli n.10min kävellen ydinkeskustaan.

Jos puolestaan etsit/etsitte rauhaa, kannattaa vältellä.
Otsikko: Praha
Kirjoitti: Neiti Q - 23.03.2007, 13:20:19
Lainaus käyttäjältä: "sixtus"

Jos vieressä kulkevan rautatien aiheuttama meteli ei haittaa ja biletys reissulla kiinnostaa, en voi kuin suositella Hostel Elfiä. Oikein mukavatunnelmainen hostelli Zizkovin alueella eli n.10min kävellen ydinkeskustaan.

Jos puolestaan etsit/etsitte rauhaa, kannattaa vältellä.


Zizkovin kaupunginosassa on käsittääkseni Prahan suurin baaritihentymä, eli bailaaja voi keskittyä vaan olemaan siellä :)
Otsikko: Praha
Kirjoitti: cene - 23.03.2007, 20:31:45
Oltiin Hostel Elf:ssa kaks viikkoa sitten ja tykkasin kovasti! Jos/kun Prahaan viela ennen keski-ikaa (tai no miksei sen jalkeenkin..) menen, majoitun takuuvarmasti sinne. Junien aanet hairitsi valilla mutta toisaalta loi myös jonkinlaista jannaa tunnelmaa.. Henkilökunta ja muut asukkaat oli rentoja ja oleskeluhuoneessa riitti porukkaa pitkalle yöhön ja seuraa sai myös baarikierrokselle :D

Ai niin, sain tietaa ko. hostellista Pallontallaajista, kiitoksia vaan! :)
Otsikko: Praha
Kirjoitti: ^alina^ - 25.03.2007, 12:25:14
Heii, sellainen kysymys.. Olin kolme vuotta sitten Prahassa ensimmäistä kertaa. Käytiin syömässä ravintolassa, jonka nimi on (päiväkirjamerkintöjeni mukaan) Pushkin. Se oli joku kellari ravintola- tyylinen. Ruokaan olimme tosi tyytyväisiä. Seuraavalla kerralla Prahassa koitin etsiä samaa raflaa, mutta eip löytynyt. Myös kaverini oli sitä katsellut tässä kevättalvella siellä ollessaan, mut ei sekään löytänyt. Onko kyseinen paikka kenellekään tuttu? (Jep, tiedän, voi olla aika mahdoton kysymys, mutta ihan mielenkiinnosta:))
Otsikko: Praha
Kirjoitti: vilviis - 25.03.2007, 14:38:24
Lainaus käyttäjältä: "^alina^"
Heii, sellainen kysymys.. Olin kolme vuotta sitten Prahassa ensimmäistä kertaa. Käytiin syömässä ravintolassa, jonka nimi on (päiväkirjamerkintöjeni mukaan) Pushkin. Se oli joku kellari ravintola- tyylinen. Ruokaan olimme tosi tyytyväisiä. Seuraavalla kerralla Prahassa koitin etsiä samaa raflaa, mutta eip löytynyt. Myös kaverini oli sitä katsellut tässä kevättalvella siellä ollessaan, mut ei sekään löytänyt. Onko kyseinen paikka kenellekään tuttu? (Jep, tiedän, voi olla aika mahdoton kysymys, mutta ihan mielenkiinnosta:))


Onpa tylsä sunnuntai itselläni kun menin tuonkin piruuttaani googlettamaan. Tuossa ainakin osoite:

Husova, 14
Prague 110 00 Czech Republic
+420 2 2421 6467
Open HoursMidday-11p M-Su
Otsikko: Praha
Kirjoitti: ^alina^ - 25.03.2007, 15:19:18
Kiitos! En edes tajunnut googlettaa, kun kaverini sanoi, ettei sitä löydy mistään oppaista tms. Ja kyllä tuo aivan pakosti on sama ravintola: tuo tien nimi on niin tuttu!:) Jeejee, katsotaan, jos vaikka kesällä eksyisin Prahaan, niin tarttee laittaa osoite ylös:)
Otsikko: Praha
Kirjoitti: teekkarityttö - 26.03.2007, 23:58:21
Minäpäs kerron tässä kans omista Prahan kokemuksistani. Oltiin nimittäin viime elokuussa neljän hengen porukalla viikon ajan siellä.

Lennot otettiin Blue1:lta. Majoitukseksi taas alun perin etsittiin hostellia, mutta pisti sitten silmään sellainen paikka kuin Hotel Orion. Sattuupa vielä olemaan suomalaisten omistama :D Kyseinen hotelli löytyy vanhan kaupungin laitamilta ja siellä on tosi hienoja ja isoja huoneistoja sekä aamupalatkin saa sieltä. Pubeja ja ruokapaikkoja löytyy ihan samasta korttelistakin. Erittäin viihtyisä majoitus oli, ihan mielellään siitä maksoi sen muutaman euron enemmän :) ja kun hotellin omistaa suomalaiset, ylläriylläri, löytyy sieltä saunakin. Ei ollut kallis, joten tulipa yhtenä iltana käytyä löylyissäkin.

Nettisivuilla lisää infoa hotellista:
http://www.okhotels.cz/?url=hotely/orion/description&lang=en

Prahaan lähtijälle suosittelen ehdottomasti Mondon matkaopasta. Itse saatiin siitä tosi paljon irti. Luettiin se läpi jo ennen reissua ja reissun aikana katottiin sieltä vinkkejä ruokapaikoista, yökerhoista, pubeista ja nähtävyyksistä. Ja suositellut paikat todella olivat hyviä. Hienoa, kun matkaoppaasta löytyy muutakin kuin ne kalleimmat paikat!

Mondo suositteli tosi paljon ranskalaista ravintolaa nimeltä La Lavande, kannattaa ehdottomasti käydä siellä. Syötiin siellä oikein hienot ateriat viineineen ja alkupaloineen eikä maksanut euroissa kuin noin 20 euroa / hlö. Ja ateria oli hienoin koskaan syömäni. La Lavandea vastapäätä löytyy kuitenkin ruokapaikoista mahtavin, Draka :) Halpaa, tosihyvää tsekkiruokaa ja erinomainen palvelu! Siellä tuli käytyä moneen otteeseen viikon aikana.

Mitä nyt nähtävyyksistä voisin sanoa, niin itse en yleensä mitenkään innolla kierrä museoita, mutta Prahassa oli käytävä kolmessa sellaisessa ihan mielenkiinnosta. Ensinnäkin kidutusmuseo oli tosi mielenkiintoinen paikka, vaikka kyllähän se kuvotti ajatella niitä vehkeitä, mitä siellä oli esillä. Sitten käytiin myös kommunismin museossa, aika pieni paikka, mutta mielenkiintoinen myös ja sieltä pystyi ostamaan hienoja kommunismijulisteita yms. kotiinviemisiksi. Nuo molemmat museot löytyy vanhasta kaupungista. Lisäksi käytiin tekniikan museossa, josta löytyi mielenkiintoisia vempeleitä. Itseä ainakin teekkarina kiinnosti semmoiset :)

Praha on vanhoine rakennuksineen tosi kaunis kaupunki. Tuli tosi paljon kierreltyä siellä etenkin vanhassa kaupungissa katsellen nähtävyyksiä.

Yksi parhaita puolia Prahassa on mielestäni tietysti se olut! Se on hyvää ja halpaa. Ainakin viime kesänä euroiksi käännettynä 0,5 litran tuopin sai yleisesti 70 sentillä, pienen tuopin 50 sentillä. Ihan keskellä vanhaa kaupunkia tosin löytyi jopa yli euron tuoppeja. Eli vähän sivumpaan menemällä säästää vähän ja löytää tosi mukavia pikkupubeja(ja niitähän Prahassa on joka kulmassa). Testaamisen arvoinen paikka on myös Al Capone's -hiljaiselta sivukujalta löytyvä gangsterimainen paikka, josta löytyy kyllä kantakaupungin halvimmat drinkit! Niin, ja pääkadullahan sijaitsee Jagr:n baari, olis kyllä ihan mahtava paikka katsella jotain peliä sieltä löytyviltä screeneiltä!

Bilepaikoista parhaina voisin kehua Lucerna Music Bar:ia. Lauantaisin siellä soi 80-luvun musiikki ja musiikkivideot näkyy ison tanssilattian vieressä olevalta screeniltä. Semmoista klubia tuli myös testattua kuin Karlovy Lázné. Sitä mainostettiin Keski-Euroopan suurimpana klubina - ja kyllähän siitä löytyikin 5 kerrosta. Kivan kokoinen paikka, mutta aika perusteinipaikka kyllä oli.

... Näin lopuksi voin todeta, että Praha on sellainen paikka, johon haluan pian uudestaan!  :)
Otsikko: Re: Praha
Kirjoitti: kaukomatkailija - 27.03.2007, 09:57:11
Lainaus käyttäjältä: "teekkarityttö"

Yksi parhaita puolia Prahassa on mielestäni tietysti se olut! Se on hyvää ja halpaa. Ainakin viime kesänä euroiksi käännettynä 0,5 litran tuopin sai yleisesti 70 sentillä, pienen tuopin 50 sentillä. Ihan keskellä vanhaa kaupunkia tosin löytyi jopa yli euron tuoppeja.

Tuo oluen hintaero on kyllä mieletön. Syrjäisistä pubeista saa yleisesti 15 korunalla (50 snt) mutta löytyy niitä 90 korunan oluttuoppeja (yli 3 €), mm. Savarin Cafe, Vacklavske nametski.

Ja mitä tulee Tsekkiolueeseen... Se on hyvää tuoreena, Suomeen tuotuna pastöroitua ja menettänyt paljon makuaan. Mutta kun Tsekeissä saa lähinnä Pilsiä - entäpä kun mielesi tekisi mitä tahansa pintahiivaolutta? Et saa.
Otsikko: Re: Praha
Kirjoitti: sixtus - 27.03.2007, 15:46:41
Lainaus käyttäjältä: "kaukomatkailija"

Tuo oluen hintaero on kyllä mieletön. Syrjäisistä pubeista saa yleisesti 15 korunalla (50 snt) mutta löytyy niitä 90 korunan oluttuoppeja (yli 3 €), mm. Savarin Cafe, Vacklavske nametski.


Kallein mitä ite spottasin oli joku niistä terassiravintoloista keskustassa ja tuopin hinta käsittämättömät 110 korunaa. Sanomattakin selvää, et vaihettiin heti mestaa.
Otsikko: Praha
Kirjoitti: ^alina^ - 27.03.2007, 22:03:15
Bilepaikkana annan ehdottomasti ääneni Lucernalle myös. Kerran sielä kävin ja yhet hauskoimmista juhlista ehkä koskaan, vaikka seurani ei edes ollut kummoisempaa.

Myös Karlovy Laznessa on tullut käytyä. Kun olin sinne ensimmäistä kertaa menossa, jono oli aivan järkyttävä. Varmaankin jtn 150m. (olen huono arvoimaan matkaa :D) Huh, sellasta koskaan missään nähnyt! Ja kun sinne sitten seuraavat pari kertaa tallustin, niin se oli jotenkin turhan koruton. olisin ehdottomasti osottanut enemmän. Ei poikennut mielestäni mitenkään perusdiscopaikasta, jopa pikemminkin alitti odotukset!
Otsikko: chilli hostel
Kirjoitti: reetu. - 02.04.2007, 10:44:52
kun noista hostelleista nyt oli puhetta niin kyselisin onko kukaan yöpynyt sellaisessa hostellissa kuin Chilli / chili / tai joku vastaava. pitäisi sijaita aika keskustan tuntumassa...
en ainakaan yhtään kommenttia löytänyt tuolta majoitustietokannasta.. mutta osaisiko joku muu sanoa jotain  :?
Otsikko: Re: chilli hostel
Kirjoitti: Sale - 02.04.2007, 11:44:57
Lainaus käyttäjältä: "reetu."
kun noista hostelleista nyt oli puhetta niin kyselisin onko kukaan yöpynyt sellaisessa hostellissa kuin Chilli / chili / tai joku vastaava. pitäisi sijaita aika keskustan tuntumassa...
en ainakaan yhtään kommenttia löytänyt tuolta majoitustietokannasta.. mutta osaisiko joku muu sanoa jotain  :?


Chillissä en ole itse ikinä yöpynyt, mutta kaverit ovat kovasti kehuneet, sanoivat sen olleen oikein mukava ja halpa. Sijaitsee muistaakseni Pstrossova kadulla. Alue on vanhoja kulmiani, ja voin sanoa, että joka kulmassa löytyy oikein mainioita baareja. Lisäksi alue on aivan ydinkeskustan tuntumassa.

Prahan yöelämästä haluaisin sanoa, että todellakaan suuret klubit eivät hätkähdytä ketään erinomaisuudellaan, vaikkakin Lucernan joka lauantaiset kasaribileet voivatkin olla riemukkaita. Parhaat meinigit pubien lisäksi saa suuntaamalla pieniin kellareissa sijaitseviin intiimeihin klubeihin, joissa paikalliset DJ:t pyörittelevät joka viikonloppu. Nässä paikoissa harvemmin törmää vastenmielisiin brittituristeihin (Prahassa asuessa viha heitä kohtaan vain kasvaa ja kasvaa), vaan jengi koostuu yleensä paikallisista. Oiken mainiota meininkiä. Yksi tällainen paikka löytyy korttelin päästä Hostelli Chillistä, nimeltä Nebe.

Kannattaa myös kysellä paikallisilta kaupungin laitamilla sijaitsevista bileistä, esimerkiksi monesti kuulee hauskoista bileistä vanhoissa teollisuushalleissa. Ottakaa ihan rohkeasti metro hieman kauemmas, ja löydätte varmasti mielenkiintoisia paikkoja lähiöistä. Asiakaskuntakin keskustan ulkopuolella on aivoimempaa ja varmasti kiinnostusta ulkomalaaisia kohtaan löytyy enemmän. Ja halvempaa myös.

Hinnoista sen verran että bissen hinta ei ole noussut lähivuosina käytännössä ollenkaan. Se on sen 24 koronaa vieläkin per tuoppi... tietenkin hajontaakin löytyy. Yleensä Gambrinus on halvinta, ja mielestäni parasta.
Otsikko: Praha
Kirjoitti: Marza - 02.04.2007, 12:18:29
Varasin tuon Apple hostellin, sillä paikasta tuli ystävällinen vastaus sähköpostiin tiedustelujen jälkeen, saa nyt nähdä kuinka käy :)

Itse sain lahjaksi tuossa juuri lonely planetin Prague-oppaan ja sitä tässä olen ahkerasti lueskellut. Ruokapaikoista olisi kysyttävää tuommoisesta oman mielenkiintoni herättäneestä Picante nimisestä mexican/take away paikasta, onko kokemuksia? Osoite on Revolucni 4, Namesti Republiky metron läheisyydessä.

Ja muutenkin mielelläni kuulen hyviä ravintoloita, mielellään kasvisvaihtoehdot hyviä näissä paikoissa ;)

Kaverini kaveri oli ollut työmatkalla muutama viikko sitten Prahassa ja sanoi, että oli ollut "järkyttävä" kokemus. Keskustassa (noin 22 aikaan) oli tullut joku porukka hyörimään ympärille, osa oli keskittynyt tönimään tätä suomalais-amerikkalaista porukkaa ja osa oli varastanut puhelimia, lompakkoja ym. (huom. työmatkalla, eivät olleet suomi-kännissä).

Myös kaikissa paikoissa, joissa he olivat syöneet oli tämä leipää ym. pöytään "kikka" toteutettu ja lasku oli ollut huiman iso. No mikäs siinä, kun firma maksoi ruokailut, mutta hänen mukaansa Prahassa on semmoinen huijauksen maku koko ajan havaittavissa johtuen tuosta.

Onko teillä kokemuksia tuommoisista "joukkohyökkäyksistä"?
Otsikko: Praha
Kirjoitti: Sale - 02.04.2007, 19:31:00
Lainaus käyttäjältä: "Marza"

Kaverini kaveri oli ollut työmatkalla muutama viikko sitten Prahassa ja sanoi, että oli ollut "järkyttävä" kokemus. Keskustassa (noin 22 aikaan) oli tullut joku porukka hyörimään ympärille, osa oli keskittynyt tönimään tätä suomalais-amerikkalaista porukkaa ja osa oli varastanut puhelimia, lompakkoja ym. (huom. työmatkalla, eivät olleet suomi-kännissä).

Myös kaikissa paikoissa, joissa he olivat syöneet oli tämä leipää ym. pöytään "kikka" toteutettu ja lasku oli ollut huiman iso. No mikäs siinä, kun firma maksoi ruokailut, mutta hänen mukaansa Prahassa on semmoinen huijauksen maku koko ajan havaittavissa johtuen tuosta.

Onko teillä kokemuksia tuommoisista "joukkohyökkäyksistä"?


Hmm... olen varmaan ennenkin täällä palstalla vastaillut tämän laisiin kysymyksiin ja taasen ihmettelen sitä että tällaista on tapahtunut. Minun mielestäni Praha on ehkä turvallisin iso kaupunki jossa olen ollut. Ikinä ei ole ollut mitään rähinöitä, ainakaan minua kohden. Kun tsekit vetävät kännit, harvoin mitään rähinöitä ilmenee. Onpas outoa. Tyttöystäväni kävelee yöllä yksin jopa pimeiden puistojen läpi, vaikka kovasti olen varoitellut.

Myös ravintolahuijausten raporttien määrä tällä sivustolla hieman ihmetyttää. Ihan oikeasti, minua ei ole ikinä yritetty huijata... ehkä olen sitten vaan sokea ja helposti huijattava, että en ole vain huomannut:). Pelko pois Prahassa.
Otsikko: Praha
Kirjoitti: Pomppu - 02.04.2007, 20:35:43
Kaverini kaveri oli ollut työmatkalla muutama viikko sitten Prahassa ja sanoi, että oli ollut "järkyttävä" kokemus. Keskustassa (noin 22 aikaan) oli tullut joku porukka hyörimään ympärille, osa oli keskittynyt tönimään tätä suomalais-amerikkalaista porukkaa ja osa oli varastanut puhelimia, lompakkoja ym. (huom. työmatkalla, eivät olleet suomi-kännissä).

Myös kaikissa paikoissa, joissa he olivat syöneet oli tämä leipää ym. pöytään "kikka" toteutettu ja lasku oli ollut huiman iso. No mikäs siinä, kun firma maksoi ruokailut, mutta hänen mukaansa Prahassa on semmoinen huijauksen maku koko ajan havaittavissa johtuen tuosta.

Me olimme käymässä Prahassa viime elokuussa ja  ei ollut kyllä mitään ongelmia paikallisten ihmisten kanssa, vaikka liikuimme paljon metroilla illallakin ja kävimme lähiöissäkin. Loppujen lopuksi Praha vaikutti varsin turvalliselta paikalta ja yhtälailla turpiin saattaa saada Helsingissäkin, joten älä siitä panikoi.

Prahasta jäi muutenki hyvä mieli. Kaunis, romanttinen. Aamulla oikein satujen kaupunki. Suosittelen!
Otsikko: Praha
Kirjoitti: Marza - 05.04.2007, 09:56:40
Lainaus käyttäjältä: "Pomppu"

Me olimme käymässä Prahassa viime elokuussa ja  ei ollut kyllä mitään ongelmia paikallisten ihmisten kanssa, vaikka liikuimme paljon metroilla illallakin ja kävimme lähiöissäkin. Loppujen lopuksi Praha vaikutti varsin turvalliselta paikalta ja yhtälailla turpiin saattaa saada Helsingissäkin, joten älä siitä panikoi.


En minä mitään paniikkia aio ottaa :) Lähinnä mietin vain, että onko tuollainen yleistä. Kyllä ihan avoimin mielin lähden ja en aio stressata turhista :D
Otsikko: Praha
Kirjoitti: skugga - 05.04.2007, 17:22:39
Onko kukaan ollut lastenvaunujen kanssa Prahassa? Onko siellä ruuhka-aikaan rattaiden/vaunujen kanssa likkuminen kielletty, vai liekö urbaani legenda? Oon itse aikoinaan asunut Prahassa, enkä muista yhtään että olisin nähnyt ketään lapsen kanssa liikenteessä julkisissa. Mutta silloin en ehkä vielä moiseen kiinnittänyt edes huomiota.  :roll:
Otsikko: Praha
Kirjoitti: Sale - 06.04.2007, 12:50:53
Lainaus käyttäjältä: "skugga"
Onko kukaan ollut lastenvaunujen kanssa Prahassa? Onko siellä ruuhka-aikaan rattaiden/vaunujen kanssa likkuminen kielletty, vai liekö urbaani legenda? Oon itse aikoinaan asunut Prahassa, enkä muista yhtään että olisin nähnyt ketään lapsen kanssa liikenteessä julkisissa. Mutta silloin en ehkä vielä moiseen kiinnittänyt edes huomiota.  :roll:

Juu, en tiedä onko kiellettyä, mutta ruuhka aikaan voi olla tosi tiukkaa änkeä rattaita ratikoihin, enkä kumma kyllä ole pahemmin rattaita metrossa nähnyt. Nyt vasta ensimmäistä kertaa asiaa ihmettelen, kun kerran mainittiin. Muuten ruuhka ajan ulkopuolella en luulisi olevan ongelmia. Olen monesti auttanut rattaiden kannossa ratikoihin. Ja yleensä prahalaisissa ratikoissa on vain yksi penkkirivi molemmin puolin, joten lattiatilaakin löytyy enemmän.

Ihan muuten vaan toteaisin Prahan olevan todellinen koira kaupunki. Koiria näkee aivan koko ajan, ja ne kulkevat yleensä vapaana!! Ja eivät edes karkuun yritä. Tsekkiläiset koirat ovat aivan loistavia.
Otsikko: Praha
Kirjoitti: Filias Folk 80 - 06.04.2007, 20:32:15
Praha on toiveiden ja surun kehto! Sieltä löydät tuhannet olut merkit joiden välistä samoa slaavilaisuuden väri-skaaloihin ota tee koe ja näe olet Prahassa!!
Otsikko: Praha
Kirjoitti: jennni - 28.04.2007, 13:29:53
En nyt oikein tiennyt liittääkö tämä kysymys tämän keskustelun jatkoksi vai aloittaako tuolla Ulkosuomalaiset -palstalla oma, mutta menköön. Kaikki keskustelut joita löysin Tsekeissä työskentelemistä, koskivat lähinnä jonkin jo koulutuksen saaneiden työntekoa jossain yrityksessä tms.. Mutta millaiset mahdollisuudet vain perus yo-tutkinnon suorittaneella on saada Prahasta töitä, esim. jostakin hostellista tai klubilta/kahvilasta/baarista? Pyöriikö foorumilla ketään joka tällaisiin töihin olisi Tsekinmaalle päätynyt?
Otsikko: Praha
Kirjoitti: Frank Nitti - 10.05.2007, 15:46:50
Parin viikon päästä pyörähdän Prahassa, tarkotus olisi käydä Prahan ulkopuolella Kutna Horassa ja Cesky Krumlovssa, mietinkin tässä että rajoittaako sunnuntai yllä olevissa paikoissa kiertelyä, enkä nyt puhu mistään ostomahdollisuuksista, vaan yleisesti ottaen jäänkö jostain oleellisesta paitsi jos teen vaikka tripin Cesky Krumlov:n sunnuntaina, enkä arkipäivänä.
Otsikko: Praha
Kirjoitti: pasaati1 - 09.07.2007, 13:10:09
Vielä viisi päivää ja sitten Prahaan.

Aikeena syödä ja juoda hyvin,käydä Petrinin kukkulalla,ja pienois eiffelissä.

Kutna horaan tehdään päivän reissu jne.

Toinen kerta kun mennään,viime kerralla käytiin muutamissa ns turistipaikoissa=Vituksen katedraali,prahan linnan edustalla,svejkin kuppila,u fleku yms.

Nyt siis käydään muissa paikoissa ja koitamme pysyä eroa massoista.
Otsikko: Praha
Kirjoitti: pasaati1 - 09.07.2007, 19:33:50
Kummalla kutna horaan,bussilla vai junalla?

Kumpi on "helpompi"?
Otsikko: Praha
Kirjoitti: Miimi - 10.07.2007, 00:51:03
Kun nyt Prahan rikollisuudesta on ollut puhe, täytyy mainita että nämä edellä mainitut, vastenmieliset brittituristit ovat erään tilaston mukaan vastuussa puolesta Prahan väkivaltarikoksista.

Varastelu ja huijaukset ovat tosiaan lähempänä Prahan omien kriminaalien sydäntä kuin silmitön mäiskintä, joten Prahassa liikkuessani olisin enemmän huolissani maallisesta omaisuudestani kuin henkirievustani  :roll:
Otsikko: Praha
Kirjoitti: Kapris - 10.07.2007, 08:53:18
Suosittelen Prahasta lämpimästi ravintolaa nimeltä U Bubenicku (ei toimi tsekkiläiset merkit näppäimistössä, mutta palleroa ja väkästä löytyy monen kirjaimen päältä). Pari ratikkapysäkin väliä Vltavan itärantaa Kaarlen sillalta etelään, kunnon tsekkiläistä ruokaa hyvin tehtynä, kiva henkilökunta, hupaisia seinämaalauksia ja olutkin järkihinnoissa (24-29 korunaa ainakin viime syksynä) vaikka ollaan jo lähellä keskustaa. Osoite Myslikova 8.

Oma lempparihostellini Prahassa on Sir Toby's Hostel Vltavan pohjoisrannalla. Oli kivatunnelmainen paikka, halpa ja kohtuuhintaisessa ympäristössä. Mausteena pari ulkkisproffaa jotka opettaa prahalaisessa yliopistossa ja asuu Sir Toby'sissä ollessaan kaupungissa - aika persoonia. Yksi niistä, juutalaisvainoihin perehtynyt tyyppi, veti Prahan kävelyopastuksia aina kun koolle saatiin tarpeeksi porukkaa ja kertoi kuulemma hyviä tarinoita. En itse lähtenyt ja harmitti sitten kun dormikaverit kehui... Eli aikas rauhallinen paikka, ei niinkään biletysmesta, mutta jos hostellin baarissa on vielä töissä semmoinen pitkä blondi kalifornialaismiekkonen, se saattaa innostua yöelämäoppaaksi... Ainakin se opasti mielellään mua ja satunnaista kanadalais-australialais-uusseelantilaista seuruetta kun siellä viimeksi kävin.

Ja kun Tsekkiin menette, juokaa ihmeessä tummaa Velkopopovicky Kozelia. Siellä tuoreena vielä parempaa kuin Suomessa ja muutaman korunan halvempaakin kuin vaaleat oluet...

Eli uskaltaa sinne nainenkin yksin lähteä ja saattaa jopa tavata paljon mukavia ihmisiä jos ei keskity pelkäämään rikollisuutta  :wink:   Henk. koht en joutunut kertaakaan minkäänlaisiin uhkaaviin tilanteisiin, vaikka tietysti keskustan ratikoissa pidin laukusta huolta vähän tavallista tarkemmin.
Otsikko: Re: Praha
Kirjoitti: moqa - 23.07.2007, 19:10:13
Lainaus käyttäjältä: "njussi"
Itse majailin kesäkuussa Clown and Bardissa kolme yötä. Varsin mukava ja huokea paikka, jossa oli eloisahko baari alakerrassa ja muutenkin rento tunnelma. Ei ollut liian kaukana pää-asemastakaan. Soitin etukäteen ja varasin sängyn, aivan ilman luottokorttia siis :)


suositteletko tota clown and bardsia? itse olen todennäkösest lähdös neljäksi päiväksi prahaan kun työt antaa periksi nii kannattaako noihin mennä? tykkään tutustua uusiin ihmisiin eikä unia pieni ääni häiritse:)?
Otsikko: Praha
Kirjoitti: pasaati1 - 23.07.2007, 23:06:36
Itse olimme viikko sitten prahassa ja yövyimme apartments emmassa,22€/yö.

Makuuhuone,keittokomero,vessa ja kylppäri.

Ratikka meni sadan metrin päästä ja sillä pääse keskustaan/metroaselle,josta pääsi sitten mieleiseensä paikkaan.
Otsikko: Yksin rahaan
Kirjoitti: SanJago - 28.07.2007, 20:13:04
Juups joo. Oon menossa yksin rahaan syyskuussa ja se on mun eka kerta... siis rahaan. Mitä muita "nähtävyyksiä" Rahasta löytyy kuin ne pakolliset "silta, linna...."

tänks
Otsikko: Lieksalainen Prahassa
Kirjoitti: pummix - 30.07.2007, 12:38:28
Lähtö on 2.8. ja aikaa perillä viikko. Finnairin tarjouslennot teki 147 e menopaluu. Majoitus Hostel Strahovissa, 1hh n. 11 e/vrk. Kuvia ja päiväkirjamerkintöjä matkalta näet os. http://lieksalainenprahassa.blogspot.com . Jo nyt sivuilla on webcamkuvaa, videoita ja paljon linkkejä. Vitejte!
Otsikko: Ravintola
Kirjoitti: balzary - 01.08.2007, 12:55:52
Ehdottomasti paras ravintola missä olen syönyt Prahassa on Mailsi:
http://www.pakistani-restaurant-mailsi.eu/kontakt.html

Ruoka ja palvelu on Loistavaa (varsinkin jos omistaja itse on töissä). Joskus tekee mieli matkustaa Prahaan 4 tuntia bussilla ihan syömisen takia. Ratikka tuo ydinkeskustasta ihan viereen.
Otsikko: Praha
Kirjoitti: kotivalo - 07.08.2007, 20:49:39
Jesh, Praha here we come!
14. päivä lähtö, ja 19. päivä paluu. Pikanen kaupunkiloma tekee ihan hyvää, tsekissä ruoka ja olut on perinteisesti hyvää ja halpaa 8)
Edellisjouluna muistan syöneeni monessakin paikkaa alkuruoka+pääruoka+jälkiruoka (joku pannari tai jäätelö) + litran olut noin 7€ yhteensä
Majottaudun toki samaan paikkaan kun viimeksi, eli Clown & Bard
Otsikko: Praha
Kirjoitti: purhonev - 10.08.2007, 22:20:53
Itse en allekirjoittaisi tuota tshekkiläisen ruoan hyvyyttä, vaikka halpaa se kylläkin on. Makukysymyksiähän nämä tietysti ovat, mutta mielestäni kaikki syömäni tshekkiläinen ruoka oli erittäin suolaista. Kaupungin monista etnisistä ravintoloista saa kuitenkin erittäin edullisesti kolmen ruokalajin ateriat oluen kera. Ehdoton helmi kaupungin useista pubeista oli Pivovarsky Dum (http://www.mytravelguide.com/restaurants/profile-79678605-Czech_Republic_Prague_Restaurace_Pivovarsky_Dum.html). Kannattaa kokeilla banaani- tai samppanjaolutta. :)

Yövyimme Dizzy Daisyssä, jossa kahden hengen huone kustansi karvan yli 20e yöltä. Kokemus oli kaikin puolin neutraali - ei mitään erikoista positiivista, eikä negatiivista sanottavaa.

Kannattaa muistaa, että oluiden perässä oleva luku, esimerkiksi Pilsner Urquell 12° tai 12% ei tarkoita todellakaan alkoholipitoisuutta, vaan ainoastaan mallassokerin määrää ennen oluen panemista. Kaikkea sitä briteiltä oppii.
Otsikko: Praha
Kirjoitti: Miimi - 10.08.2007, 23:29:45
Mukava lukea Praha-tarinoita! Kun niin moni siellä on käynyt, joku osaa varmaan kertoa niinkin spesifistä aiheesta kuin kaupunginosista. Etsin asuntoa Prahasta ensi kevääksi ja olisi mukava tietää, mihin kaupungin numeroiduista alueista kannattaisi yrittää majoittua - ja toisin päin, mitä alueita vältellä. Rauhallisuus ja hyvät kulkuyhteydet ovat plussaa.

Lisäksi peräänkuulutan kokemuksia asunnon etsimisestä. Olen löytänyt netistä joitakin asiallisen oloisia vuokra-asuntojen välitystoimistoja, mutta tunnen silti tarvetta löytää sivuston/välittäjän Pallontallaajien suositusten perusteella. In You I trust   :D

Kiitoksia infosta jo etukäteen!
Otsikko: Praha
Kirjoitti: Bar-Oz - 11.08.2007, 13:12:01
Onko kellään kokemuksia Plzenistä kaupunkina? ei siis pelkästään panimon turistina.  :?

Minne kannattaa mennä ja mistä löytyy edullisia yöpymispaikkoja?

Ajatuksena olisi lähteä vaihteeksi lännen suuntaan kun yleenstä on juuttunut jonnekin Ostavan ja Prahan välillelle. Yli 10 kertaa on tullut Tsekissä (kaverit kun asuu Prahassa) käytyä ja muutaman kerran jopa Tsekkoslovakiassa, mutta aina tuo länsipuoli jäänut koluamatta.

Tiistaina 14.8 lähtö ja paluu 29.8.
Otsikko: Praha
Kirjoitti: kaukomatkailija - 11.08.2007, 22:56:49
Lainaus käyttäjältä: "Bar-Oz"
Onko kellään kokemuksia Plzenistä kaupunkina? ei siis pelkästään panimon turistina.  :?

Minne kannattaa mennä ja mistä löytyy edullisia yöpymispaikkoja?

Aika tuppukylältähän Plzen vaikuttaa, mutta ainakin rautatieasema on komea. Kävin siellä viime syksynä.

Halpoja yöpymispaikkoja kyllä löytyy, netistä varasin. Olutvalikoima on erittäin suppea, lähinnä pilsiä on tarjolla. Marketeista voi löytää jopa 10 % alc (ei siis todellakaan kantavierre-%) pilssejä ja lagereita, viinan ja kaljan sekoituksen makuisia. Julkijuopottelua näkee puistoissaja asemilla varsin paljon, vähän suomalaistyylinen meininki.
Otsikko: Praha
Kirjoitti: kaukomatkailija - 11.08.2007, 23:23:33
Lainaus käyttäjältä: "purhonev"
Ehdoton helmi kaupungin useista pubeista oli Pivovarsky Dum (http://www.mytravelguide.com/restaurants/profile-79678605-Czech_Republic_Prague_Restaurace_Pivovarsky_Dum.html). Kannattaa kokeilla banaani- tai samppanjaolutta. :)
 

Jep, kyllä Dumissa kannattaa käydä. Se on etenkin viikonloppuisin todella suosittu paikka. Mielenkiintoisin oli nokkosolut.

Hyvää ruokaa saa paitsi intialaisista ravintoloista, niin myös esimerkiksi Ubulinusta (http://www.ubulinu.cz).
Otsikko: Praha
Kirjoitti: Bar-Oz - 12.08.2007, 08:48:05
No kun aloitettiin tämä kyselyrundi niin miten olis Ceske Budejovice. Ainakin Svejk viihtyi siellä pakosta  :D
Jonnekin pitäis suunnata lentokentältä ja aikiaa olisi se pari viikkoa.
Vaiettä on tuppukylä toi Plzen, onhan siellä sentään melkein puolet enemmän populaa kun Olomoucissa ja siellä viihtyi mainiosti melkein pari viikkoa viime vuonna (oonkohan tulossa vanhax).
Plzenissä on kyl Folk, country, jazz -festarit meneillään silloin että voi lisätä jonkun verran liikettä.

Jos jollakin on mitä tahansa ehdotuksia kaupungeista niin kaikki otetaan avosylein vastaan. Eihän tosta maasta oo näynyt edes hyttysen luikausta.  :P
Otsikko: Praha
Kirjoitti: balzary - 12.08.2007, 19:57:08
Lainaus käyttäjältä: "Bar-Oz"
Jos jollakin on mitä tahansa ehdotuksia kaupungeista niin kaikki otetaan avosylein vastaan. Eihän tosta maasta oo näynyt edes hyttysen luikausta.  :P


Mun mielestä Ceske Budejovice on käymisen arvoinen kaupunki. Bohemian puolella en ole muuten liiemmin pyörinyt, mutta jos Morava tai Slovakian puoli kiinnostaa niin sinne löytyy paljon suosituksia.
Otsikko: Praha
Kirjoitti: Bar-Oz - 12.08.2007, 23:02:19
Lainaus käyttäjältä: "balzary"
Lainaus käyttäjältä: "Bar-Oz"
Jos jollakin on mitä tahansa ehdotuksia kaupungeista niin kaikki otetaan avosylein vastaan. Eihän tosta maasta oo näynyt edes hyttysen luikausta.  :P


Mun mielestä Ceske Budejovice on käymisen arvoinen kaupunki. Bohemian puolella en ole muuten liiemmin pyörinyt, mutta jos Morava tai Slovakian puoli kiinnostaa niin sinne löytyy paljon suosituksia.


Laita vaan tulemaan, on kuitenkin ihan avointa että minne sitä joutuu ja luultavasti sinne moraviaan päin kiskot vie. Slovakia ja Moravia siis kiinnostaa.
Otsikko: Praha
Kirjoitti: Neiti Q - 13.08.2007, 10:07:13
Lainaus käyttäjältä: "Miimi"
Mukava lukea Praha-tarinoita! Kun niin moni siellä on käynyt, joku osaa varmaan kertoa niinkin spesifistä aiheesta kuin kaupunginosista. Etsin asuntoa Prahasta ensi kevääksi ja olisi mukava tietää, mihin kaupungin numeroiduista alueista kannattaisi yrittää majoittua - ja toisin päin, mitä alueita vältellä. Rauhallisuus ja hyvät kulkuyhteydet ovat plussaa.


Vinohrady Muzeumin takana on aika siistiä ja kivaa aluetta. Siitä on myös helppo valahtaa vaikkapa Zizkovin suuntaan, kun haluaa pubeihin.

Dejvicka on henkisesti kauempana keskustasta, mutta siistiä seutua ja metron ansiosta hyvien kulkuyhteyksien päässä sekin. Eikä sieltä itse asiassa ole kuin kilsan verran Prahan linnalle, eli mukavia kävelyreittejäkin etsivä löytää. Linnan ja Dejvickan välisessä maastossa on paljon mm. lähetystöjä ja lähettiläiden residenssejä, joten siellä ei välttämättä ole tarjolla kaupungin halvimpia huoneita, mutta Dejvcikan ympyrästä muihin suuntiin hinnat voisivat olla ihan kohtuullisia.
Otsikko: Praha
Kirjoitti: Suuno - 13.08.2007, 12:21:54
Suosittelisin myös Vinohradyn tai Zizkovin aluetta oman kokemukseni perusteella. Mukavia baareja ja muutenkin viihtyisää aluetta. Kannattaa käydä illan hämärtyessä piknikillä Riegrovy Sady puistossa, josta on mahtavat näkymät kaupunkiin päin. Puiston löytää esim. kun kävelee muzeumin takaa lähtevää vinohradska katua ylöspäin ja kääntyy vasemmalle italska kadulle. Sen varrelta se löytyy :)
Otsikko: Praha
Kirjoitti: Neiti Q - 13.08.2007, 13:20:11
Lainaus käyttäjältä: "Suuno"
Suosittelisin myös Vinohradyn tai Zizkovin aluetta oman kokemukseni perusteella. Mukavia baareja ja muutenkin viihtyisää aluetta.


Alkuperäiselle kysyjälle sellainen tarkennus, että Zizkov EI ole toivomaasi rauhallista seutua. Baaritiheys on kaupungin suurin, ja se luonnollisesti kuuluu katukuvassa.
Otsikko: Praha
Kirjoitti: Suuno - 13.08.2007, 22:21:17
Lainaus käyttäjältä: "Miimi"
Lisäksi peräänkuulutan kokemuksia asunnon etsimisestä. Olen löytänyt netistä joitakin asiallisen oloisia vuokra-asuntojen välitystoimistoja, mutta tunnen silti tarvetta löytää sivuston/välittäjän Pallontallaajien suositusten perusteella. In You I trust   :D


Oletkos katsonut www.happyhouserentals.com? Olen sitä kautta vuokrannut asunnon lyhyeksi ajaksi ja hyvin toimi. Hinta ei  tosin taida olla ihan halvimasta päästä.
Otsikko: Praha
Kirjoitti: skugga - 14.08.2007, 13:37:06
Minä etsisin Prague Postin sivuilta asunnon/huoneistonvälitystä. Tai jos oisin menossa pidemmäksi aikaa, ottaisin jonkun luukun ekaksi kuukaudeksi ja ajelisin ratikalla pitkin kaupunkia. Esim. strahovin lähistöllä oli lukuisia apartment/room for rent- lappusia hulppeahkojen ok-talojen pihoilla. Tiedä niistä hinnoista sitten.

Ja Pivovarsky Dumin Vegetarian Plate on vertaansa vailla! NAM!  :D
Otsikko: Praha
Kirjoitti: Sale - 20.08.2007, 06:10:14
Lainaus käyttäjältä: "Miimi"
Etsin asuntoa Prahasta ensi kevääksi ja olisi mukava tietää, mihin kaupungin numeroiduista alueista kannattaisi yrittää majoittua - ja toisin päin, mitä alueita vältellä. Rauhallisuus ja hyvät kulkuyhteydet ovat plussaa.


Juu, niinkuin Neiti Q mainitsi, Vinohrady on todella kivaa seutua. Itse asuin siella 5 kuukautta Londynska kadulla ja aina rakastin tuota seutua. vuokrista voi joutua maksamaan hieman enemman. Myos letna on kivaa aluetta, jossa asuin vuoden verran. Voisin kuitenkin todeta, etta jos saat asunnon mista vaan Prahan kaupungin sisapuolelta, lahella keskustaa, ei tuskin huonoja alueita voi saadakkaan. Tarkista asunnon etaisyys lahimmasta metro- tai ratikkapysakista osoitteesta mapy.cz. Jos julkinen pelaa, niin ongelmmia tuskin tulee.
Otsikko: Praha
Kirjoitti: Sakr - 21.08.2007, 22:33:37
Prahassa vietettiin viime kesänä kolmen kaverin kanssa vajaa viikko, ja oikein mukava kaupunki oli. Majoitus sujui Hostel Jednotassa rautatieaseman vieressä kolmen hengen huoneessa 13 eurolla yötä kohden. Hostelli oli oikein mukava, ei mitenkään erikoisen siisti, mutta kyllä siellä reppumatkailuhengessä viihtyi. Vessapaperi tietysti piti olla omasta takaa, niin kuin Tsekeissä aika usein. Alakerran kahviautomaatissa sai parilla kymmenellä sentillä aivan mahtavaa kahvia ja kaakaota. Ihan vieressä oli myös mahtava pizzapaikka, josta sai mainioita, jättikokoisia pizzoja neljällä eurolla.

Prahassa kierreltiin tietysti niin vanhaa kuin uuttakin kaupunkia. Oopperassakin käytiin ja satuttiin astronomiselle kellolle juuri sen soidessa. Kalja oli halpaa, mutta emme ole valitettavasti mallasjuomien ystäviä. Coctailien hinnat sen sijaan eivät kauheasti poikenneet suomi-hinnoista, esimerkiksi pina coladasta sai pulittaa 6 euroa. Tosin halvemmalla sai keskustan ulkopuolelta, kuten todettu.

Vanhassa kaupungissa oli muuten oikein mielenkiintoista bongailla Milos Formanin klassikkoelokuvan Amadeuksen -joka kuuluu suosikkielokuviini- kuvauspaikkoja! Bongattua tuli paikkoja Waldstein Gardenista Thunovska Streetiin asti. Osoitteesta http://www.amadeusimmortal.com/movie/praguelocations.php voi katsoa, missä päin Prahaa leffaa on kuvattu.

Nappaamiani kuvia Prahasta ja Kutna Horasta löytyy osoitteesta http://www.reunalla.net/kuvat/tsekit/index.html
Otsikko: Praha
Kirjoitti: Ipi - 22.08.2007, 08:25:53
En nyt millään ehdi lukea koko ketjua, kun kymmenen minuutin kuluttua pitäisi olla töissä ( :shock: ), mutta osallistunpa lyhyesti keskusteluun:

Prahassa kävijöille suosittelen aivan erityisesti Vinohrady-kaupunginosaa. Itse yövyin siellä yksityismajoituksessa 20 eurolla/yö/henkilö siistissä kaksiossa matkakumppanini kanssa. Majoitus löytyi rautatieasemalta, kun vanha rouva tarjosi meille asuntoaan.
Paitsi että Vinohrady on mielenkiintoinen ja hieman boheemin oloinen kauounginosa, on se huomattavasti halvempi kuin varsinainen Prahan ydinkeskusta. Söimme aivan loistavassa ravintolassa kunnon ateriat ja joimme olutta, ja laskun loppusumma oli 8 euroa.
Lisäksi alueelta löytyy hauskoja pikku kellaribaareja, joissa tunnelma on aivan eri kuin keskustan kovahintaisissa turistipaikoissa. Yhteenkään turistiin emme törmänneet Vinohradyn baarikierroksellamme.
Raitiovaunulla on ydinkeskustaan muutaman pysäkin verran matkaa, ja pari kertaa tuo matka tuli käveltyäkin. Suosittelen lämpimästi!  :)
Otsikko: Praha
Kirjoitti: MarjaTerttu - 23.08.2007, 11:57:13
Ipi, sattuisitko muistamaan tuon halvan ravintolan nimeä? :)
Otsikko: Praha
Kirjoitti: kaukomatkailija - 23.08.2007, 12:15:21
MarjaTerttu: Käsittääkseni tuolla hinnalla syö ja juo hyvin missä päin Prahaa tahansa, lukuunottamatta turistien kansoittamaa keskusta-aluetta.
Otsikko: Praha
Kirjoitti: MarjaTerttu - 23.08.2007, 13:27:03
^ Okei, kiitos tiedosta. Onpa tuolla sitten edullista, yksi hyvä syy lisää lähteä reissuun :D
Otsikko: Praha
Kirjoitti: Myrtti - 01.09.2007, 15:55:50
Oltiin ihan keskustassa (New Town) jossain hostellissa nimeltä Welcome Hostel Prague tms. Mukava ja kelpo paikka oli, mitä nyt suihkut välillä takkusi.

Jos on kultturelli ihminen, niin suosittelisin kyllä katsastamaan Prahan taidegalleriat, esim. kaupungin galleriassa Old Town Squarella on mielenkiintoisia näyttelyitä, kuin myös Kampa Muzeumissa Kampa-saarella. Juutalaiskorttelissa on pari hyvää kirjakauppaa, jotka myyvät englannin kielisiä kirjoja, myös Shakespeare & Son Kafka-museon tienoilla.
Otsikko: Praha
Kirjoitti: Tess - 13.09.2007, 21:28:01
Talla hetkella Prahassa, yovytaan A1 hotellissa. Sijainti hyva ainakin automatkailijoille, auton saa parkkiin. Tarpeeksi lahella keskustaa.

Praha on pettymys. Kaupunki on kylla todella kaunis, upeita rakennuksia! Mutta keskusta ainakin on pilattu. Turismilla. Viela nain syyskuussakin turistilaumat ovat suuret. Miksei kukaan kertonut etta Praha on kaupunkien Kanarian saaret :|? Tiesin kylla etta turismi kukoistaa, mutta en odottanut tallaisia laumoja. Voi sita Kaarlen siltaakin kun on niin kaunis, mutta eihan siella paivasaikaan mahdu kavelemaan kun saa vaistella ihmisia ja kaiken maailman kaupustelijoita. Ja Prahaa ei voi sanoa halvaksi, edulliseksi kyllakin joiltakin osin. Keskusta taynna turistihinnoiteltuja kahviloita ja ravintoloita ja esimerkiksi vaatteet ovat samanhintaisia kuin Suomessakin, osa kalliimpiakin. Ehka sitten keskustan ulkopuolella on edullisempaa, pian nahdaan..
Mutta tama nyt on vain yksi mielipide, minun sydantani Praha ei vienyt..
Otsikko: Praha
Kirjoitti: Kapris - 13.09.2007, 22:07:26
Lainaus käyttäjältä: "Tess"
Ja Prahaa ei voi sanoa halvaksi, edulliseksi kyllakin joiltakin osin. Keskusta taynna turistihinnoiteltuja kahviloita ja ravintoloita ja esimerkiksi vaatteet ovat samanhintaisia kuin Suomessakin, osa kalliimpiakin. Ehka sitten keskustan ulkopuolella on edullisempaa, pian nahdaan..
Mutta tama nyt on vain yksi mielipide, minun sydantani Praha ei vienyt..


Eikö kukaan muka valistanut teitä ennen matkaa, että keskustan turistikortteleissa hinnat voivat olla moninkertaisia "oikean" Prahan hintatasoon nähden? Toivottavasti tosiaan muutatte mielipidettänne, kunhan vaellatte esim. muutaman sata metriä Vltavan rantaa etelään...

Nimim. Praha vei sydämeni (ensimmäisen, toisen ja kolmannen kerran)
Otsikko: Praha
Kirjoitti: pasaati1 - 13.09.2007, 22:07:43
Eihän kukaan(paitsi ensikertalainen) mene keskustaan,saatikka kaarlen sillalle,ainakaan päivällä.

Itse olimme heinäkuussa ja kiersimme keskustan mahd. kaukaa.

Ja monesti kun meni pääkaduilta pari sataa metriä sivuun,oli todella rauhallista.
Otsikko: Praha
Kirjoitti: sina - 13.09.2007, 22:13:13
Prahan eläintarhaa on kyllä pakko kehua. Todella siisti, upeat maisemat ja paljon eläimiä. Kirahveja, tiikerin pentuja, pikku-gorilla, jääkarhu... Useampi tunti vierähti kierrellessä. Sisäänpääsymaksu oli kohtuullinen ~3€ ja bussilla helppo ja nopea päästä perille.
Otsikko: Auschwitziin?
Kirjoitti: enkelilapsi - 16.09.2007, 13:02:41
Olen lähdössä Prahaan lokakuun puolivälissä ja tahtoisin käydä rajan yli Puolan puolella Auschwitzissa päivän matkalla. Mitenköhän sinne pääsisi helpoimmin, mitä reittiä, millä kulkuneuvolla ja mitä se mahtaisi maksaa?
Otsikko: Re: Auschwitziin?
Kirjoitti: wilu - 16.09.2007, 13:31:59
Lainaus käyttäjältä: "enkelilapsi"
Olen lähdössä Prahaan lokakuun puolivälissä ja tahtoisin käydä rajan yli Puolan puolella Auschwitzissa päivän matkalla. Mitenköhän sinne pääsisi helpoimmin, mitä reittiä, millä kulkuneuvolla ja mitä se mahtaisi maksaa?


Kyseinen ekskursio voi tulla melko raskaaksi Prahasta asti, sillä lyhyimmät junayhteydet Praha-Oswiecim välillä ovat viidestä tunnista kahdeksaan tuntiin per suunta. En osaa sitten sanoa, menisiköhän Prahasta asti bussiyhteyksiä Oswiecimiin, mutta jokseenkin tuota epäilisin välimatkan huomioiden. Kaikista järkevintähän tuollainen keikka olisi ynnätä esimerkiksi Krakovan yhteyteen, mutta koska en aikatauluistasi tarkemmin tiedä, niin en enempiä ehdotuksia tarjoile. Tietysti, jos Auschwitzin näkeminen ei ole täysin ehdoton vaatimus, niin tokihan Prahan läheltä muitakin mielenkiintoisia päiväretkivaihtoehtoja löytyy, kuten vaikkapa Kutná Hora luukirkkoineen ja muine historiallisine saitteineen. Antaisi varmasti Tsekeistä hieman toisenlaista näkökulmaa Prahan hälinän jälkeen. Kyllähän tuo Auschwitzinkin keikka saattaisi olla päiväseltään mahdollista heittää, mutta melko hurjalta noin aikataulullisesti kyllä vaikuttaisi.
Otsikko: Praha
Kirjoitti: nanny - 16.09.2007, 15:25:37
Haaveilin aikoinani samasta, eli retkestä Prahasta Auschwitziin, mutta se olisi ollut hyvin hyvin vaivalloista (junavaihtoja 3-4), kallista ja vienyt aikaa runsaasti.
Onneksi (kiitos näiden sivujen) kuulin Prahan tuntumassa olevasta Terezinistä (about tunnin matka linja-autolla), joka oli aikoinaan toiminut gettona ja jossa nykyisin sijaitsee museoita, linnoituksia, krematorioita jne. koko päivän tarkasteluun asti. Terezin oli karmaiseva kokemus, jossa käymistä suosittelen kaikille holokaustista kiinnnostuneille.
Ja itse asiassa vierailtuani nyt elokuussa Auschwitzissa, totesin että tunnelmaltaan Terezin oli ehdottomasti pysäyttävämpi - johtunee turistien vähyydestä.
Suosittelen.
Otsikko: Re: Auschwitziin?
Kirjoitti: Neiti Q - 17.09.2007, 09:41:43
Lainaus käyttäjältä: "wilu"
Lainaus käyttäjältä: "enkelilapsi"
Olen lähdössä Prahaan lokakuun puolivälissä ja tahtoisin käydä rajan yli Puolan puolella Auschwitzissa päivän matkalla.


Kyseinen ekskursio voi tulla melko raskaaksi Prahasta asti, sillä lyhyimmät junayhteydet Praha-Oswiecim välillä ovat viidestä tunnista kahdeksaan tuntiin per suunta.


Komppaan edellisiä. Jos on ihan ehdoton pakko päästä Prahasta Auschwitziin, suosittelen ottamaan yöjunan Krakovaan, sieltä aamulla bussin keskitysleirimuseoon ja illalla jälleen yöjunan Krakovasta Prahaan. Tällä tavoin se onnistuu, mutta ei mielestäni ole järkevää, jos ei asu/oleskele pidempään Prahassa.

Harkitse tuota vinkkiä Terezinistä. Yhdistettynä Prahan juutalaisen kaupunginosan museoihin (vanha hautuumaa+synagogat) se on varmasti kattava paketti aiheesta.
Otsikko: Praha
Kirjoitti: Boheemi - 17.09.2007, 15:04:14
Edellisiin (Terezin ja jne) vielä voisi lisätä Lidicen retken. Karmaiseva historia kylällä!
http://www.lidice-memorial.cz/default_en.aspx
Otsikko: Praha
Kirjoitti: Neiti Q - 17.09.2007, 15:06:17
Lainaus käyttäjältä: "Boheemi"
Edellisiin vielä voisi lisätä Lidicen retken. Karmaiseva historia kylällä!
http://www.lidice-memorial.cz/default_en.aspx


Eikös tämä ole ihan silkkaa peltoa nykyisellään? En viitsisi huijata ketään lähtemään sinne ;) Historia toki on karmiva.
Otsikko: Dokumentti Terezínin keskitysleiristä TV1 kello 19:30
Kirjoitti: wilu - 19.09.2007, 18:37:08
Taidanpa olla jo hieman myöhässä, mutta tunnin kuluttua alkaisi moinen (http://www.telkku.com/tiedot;jsessionid=C76009810110316B138C6D4517CD73B2?oid=33192743) YLE TV1:lla, eli jos tämä viesti nyt kerkeäisi vielä jonkun asiasta kiinnostuneen tavoittamaan, niin töllöt yleisradion puolelle vaivihkaan... Jos nyt menee ohi, niin sitten toivotaan, että tämä vielä uusintana myöhemmin nähtäisiin.
Otsikko: Praha
Kirjoitti: J<3H - 19.09.2007, 20:58:49
taktak :D  Tulin just tänne 19.15 -ja huomasin vinkin, mielenkiintoinen oli ...
Otsikko: Praha
Kirjoitti: Tess - 03.10.2007, 17:39:59
Kylla piti aika kauas vaeltaakin etta ne hinnat tippuivat. Siis kyllahan edullisia paikkoja loytyi, mutta kaikkien puheista olin saanut kasityksen etta Praha on todella halpa. Yhta halvalla sita loytyy ravintoloita muuallakin, ei Praha eurooppalaisittain ollut sen edullisempi.
Kaarlen sillasta taas. Lahes yhta taynna se oli illallakin.

Mutta tama nyt oli vain minun kokemukseni. Matkamme aikana se oli kaupunki, jota odotin eniten. Ja ehka sen takia petyin pahiten. Mutta onhan tassa vuosien varrella opittu ettei vaatimuksien saa antaa kasvaa liian suuriksi. Muuten ne eivat voi millaan tayttya.
Otsikko: Praha
Kirjoitti: Kapris - 03.10.2007, 20:38:04
Lainaus käyttäjältä: "Tess"
Siis kyllahan edullisia paikkoja loytyi, mutta kaikkien puheista olin saanut kasityksen etta Praha on todella halpa. Yhta halvalla sita loytyy ravintoloita muuallakin, ei Praha eurooppalaisittain ollut sen edullisempi.


Esimerkiksi mihin kaupunkeihin verrattuna?  :o
Otsikko: Praha
Kirjoitti: Pehri - 10.10.2007, 20:20:44
Lentoliput, hotelli ja loma varattu nyt Prahaan muutamaksi päiväksi syyslomalla. Tarkoitus olis käydä kattomassa ainakin Kutna hora ja se Terezinin ghettopläjäys. Myös maistella hyvää olutta, absinthia ja ruokaa ja ostella ehkä vähän turhaa tavaraa ;)
Matkalta odotan niin paljon kuin yleensäkin kaupunkimatkalta odotan: tarpeeksi kun näkee niin on tyytyväinen ja kunhan maha tulee täyteen ja olut on hyvää =)
Otsikko: Marionetti oopperaa Prahassa
Kirjoitti: mepsukka - 22.10.2007, 20:01:56
Olin Prahassa 4 päivää pari viikkoa sitten, ja täytyy sanoa, että ihastuin kaupunkiin  :D!! Käykää hyvät ihmiset katsomassa Marionette Operan esitystä (osoite Karlova 12 vanhassa kaupungissa). Ostimme liput ex-temporee Don Giovanniin ja investointi (aikuiset 490, opiskelijakortilla 400) oli joka korunan arvoinen, enemmänkin! Todella hauska ja ammattitaitoinen esitys, vaikkei oopperan ystävä olisikaan  :P . Unohtumaton kokemus!!

Katsottavaa ja koettavaa oli niin paljon, että vikana päivänä totesimme, että mm. "kuuluisa" Kaarlen silta jäi näkemättä... mutta onpahan jotain uutta seuraavaa matkaa varten. Suosittelen myös kiipeämistä St. Vituksen  kappelin kellotorniin: (muistaakseni) 285 askelmaa kavuttavana ja hiki tuli, mutta näkymät on sen arvoiset! Kapuaminen tosin ei sovi ahtaanpaikan kammoisille, rappusten leveys ehkä 1m ja välillä oli ahdasta kun porukka kulkee ylös ja alas samaan aikaan  :lol: .
Otsikko: Praha
Kirjoitti: skugga - 22.10.2007, 21:37:15
Jos haluaa mukavia shoppailuja Prahassa tehdä, niin metrolla Andel- asemalle (huomatkaa ihanat sosialistipatsaat seinillä!) ja sitten metroaseman vastapäätä sjaitsevaan tavarataloon. Andelin kulmilla on myöskin mukavia kansankuppiloita, joissa lounasta (salaatti, kettio, pääruoka, leivät ja jälkkäri) saa parilla eurolla (taisin itse maksaa n.65 korunaa).

Ja tietty Hell´s Bells täytyy kaikkien raskaamman musiikin ystävien löytää. Tosin se voi olla vaikeaa, kun ovessa on vaan tarra. :D

Suosikkipizzeriani/pastapaikkani Prahassa on Donna-pizzeriat Perlovalla, Karlovo Namestilla ja vanhassa kaupungissa.
Otsikko: Praha
Kirjoitti: reissaaja89 - 23.10.2007, 14:55:10
Millainen sää Prahassa marraskuun puolessa välissä? Pitääkö varautua kuinka kylmiin keleihin? .. Millainen Prahan hintataso on yleensä ? Esim vaatteissa kengissä..yms? Voisitteko suosittella jotain halpoja tavarataloja tms? Olen kuullut, että Prahassa kengät olisi hyvinkin halpoja!? Pitääkö paikkaansa? Mitä pitäisi ottaa huomioon kun lähtee? (Lennämme tsekkiläisellä lentoyhtiöllä CSA.) Onko kenelläkään kokemusta siitä mitä laukut saa painaa (5 päivää kestävä reissu) ja mitä maksaisi jos menee yli painorajan? Mitä paikkoja suosittelette mitä kannattaisi käydä Prahassa katsomassa?

Kiitos jo etukäteen vastauksista :)
Otsikko: Praha
Kirjoitti: T-musu - 23.10.2007, 15:16:24
Varmaan kannattaa noi painohommat tarkistaa lentoyhtiön sivuilta. Siellä ne yleensä mainitaan. Samoin extrapainosta tulevat lisämaksut. Painorajoitukset ja hinnat saattavat vaihdella (ja vaihtelevatkin) lentoyhtiöittäin, eikä matkan pituudella ole mitään merkitystä siihen tietääkseni.

Ite en mihinkään erityisen halpoihin kenkiin törmännyt.
Vaatteet ehkä aavistuksen Suomen hintoja alempana, mutta ei juurikaan. Ja jossain ytimessä on sitten melko hintavia liikkeitä, jopa Suomen hintatasoa olevia.
Otsikko: Praha
Kirjoitti: Neiti Q - 23.10.2007, 15:22:09
Lainaus käyttäjältä: "reissaaja89"
Mitä paikkoja suosittelette mitä kannattaisi käydä Prahassa katsomassa?


Etkö oikeasti saanut tästä ketjusta yhtään vinkkiä? Hae kuvitettu opaskirja kirjastosta.

Olen ostanut paljon tsekkiläisen Batan kenkiä, mutta niistä halvimmat ei välttämättä ole kauneimpia. Päämyymälä Vaclavske namestilla.
Otsikko: Praha
Kirjoitti: Heloriina - 23.10.2007, 15:35:24
Lainaus käyttäjältä: "reissaaja89"
Mitä pitäisi ottaa huomioon kun lähtee? (Lennämme tsekkiläisellä lentoyhtiöllä CSA.) Onko kenelläkään kokemusta siitä mitä laukut saa painaa (5 päivää kestävä reissu) ja mitä maksaisi jos menee yli painorajan?


Täältä löytyy tarkat tiedot:
http://www.csa.cz/en/czechia/fin_info/nu_naletisti/nu_prepravnipodminky.htm
Otsikko: Praha
Kirjoitti: skugga - 23.10.2007, 19:45:45
Sää Prahassa on kolea! Se viima käy luihin ja ytimiin ja mukulakivikadut on järkyttävän liukkaita. Että lämmintä vaatetta mukaan. Villapaita ja tuulenpitävä takki. Tosin kahviloissa voi aina käydä lämmittelemässä kaakaon parissa. :D

Vaatteet on suunnilleen samoissa hinnoissa kuin Suomessa, mä en ainakaan löytänyt mitään extrahalpaa.

Kantsii käydä lukemassa sivustoa www.praha.fi , jos et näistä keskusteluista vielä menovinkkejä löytänyt.
Otsikko: Praha
Kirjoitti: J-Ko - 25.10.2007, 15:55:18
Lainaus käyttäjältä: "skugga"
Sää Prahassa on kolea! Se viima käy luihin ja ytimiin ja mukulakivikadut on järkyttävän liukkaita.

Todellakin!
Eilen palasin Prahasta olen tosi iloinen että oli pipo mukana. Jotenkin parin asteen lämpötila siellä tuntuu kylmemmältä kuin täällä. Tuulista oli tosiaan lähes koko ajan.

Jos on kiinnostunut kommunistiajan jutuista niin voin suositella Mustekin metroaseman lähellä olevaan museota. Se on ihan siinä mäkkärin vieressä. Lippu maksoi opiskelijakortilla 140 korunaa, täyshinta taisi olla 200 korunaa.

Illalla kannattaa välttää Vaclavin aukiota, jos ei pidä tissibaarien sisäänheittäjistä. Meno on kuin Kanarialla, ainakin minua tuollainen alkaa helposti riepomaan. Paitsi Kanarialla ne haluaa sua vaan syömään.
Kääntäen, jos etsii ko. paikkoja niin sittenhän se on vaan hyvä juttu.... :lol:
Otsikko: Praha
Kirjoitti: jamn - 28.10.2007, 21:23:08
Poistettu.
Otsikko: Praha
Kirjoitti: balzary - 30.10.2007, 15:57:32
Lainaus käyttäjältä: "jamn"
Nyt tulee erikoinen kysymys, mutta täältä kun löytää näitä Prahaan lähtijöitä.


Suosittelisin hakemaan itse. Jos koira on tarpeeksi pieni, niin käsittääkseni sen saa käsimatkatavarana matkustamoon mukaan?

Voi olla aika rankka paikka pennulle matkustaa heti emosta eroon jouduttuaan (monien välikäsien kautta) itsekseen "sikaosastolla" Suomeen uuteen kotiin.  Viikonloppu esim jossain Prahan hostellissa ei kuitenkaan kustanna mitään suurempia rahasummia (n.20e/yö).

Kerran lensin Prahaan vieruskaverinani tyttö, joka oli juuri hakemassa luovutusikäistä pentua itselleen. Suunnitelmana oli juuri tuoda se pienessä kuljetuslaatikossa käsimatkatavarana.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: S_ohvi - 17.03.2008, 21:26:14
Ollaan tässä vähän alustavasti suunniteltu matkaa Prahaan talveksi (joulukuun 26.-30.), mutta nyt kysyisinkin, että millaista siellä on tuohon aikaan? Miten on nähtävyyksien ja kauppojen ym. kanssa jouluaikaan, ovatko auki - entäs se 26. eli tapaninpäivä, ovatko kaikki paikat kiinni? Mitä kannattaa ylipäätään katsoa tuollaisella matkalla, kun kaikkehan ei varmasti ehdi nähdä :)

Muuten, onko kokemuksi U Tri Korunek-hotellista, kannattaako sinne lähteä, vaikka ei ehkä olekaan ihan parhaalla mahdollisella alueella, vai?
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Athelas - 18.03.2008, 00:38:40
Suunnitelmissa viikonloppureissu abi-siskoni kanssa, kesäkuun ekana viikonloppuna mieluiten. Budjetti lentojen osalta n. 200, majoitus sais olla n. 120 e / 3 yötä / 2 henkilöä.

Kysymys kuuluukin: Praha vai Budapest?
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Arabwel - 06.04.2008, 15:37:38
Olen tassa touko tai kesakuussa mahdollisesti aahaamassa itseni Prahaan,  joten tulee siis kyseltya tallaista: Onko Prahassa muuta goottia kiinnostavaa kuin arkkitehtuuri? :D Kauppoja, klubeja, jne?  Mitaan paikkoa, oissa voi teetattaa vaatteita? Olen luultaemmin maisemissa ainakin viikon ellei kaks, oten pitaisikeksia vahan muutakin tekemista kuin vahoen tehtaiden konyaminen :P
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: helri - 06.04.2008, 16:29:52
^ Kannattaa tehdä päiväretki pieneen Kutna Horan kaupunkiin/kylään. Sinne pääsee sekä bussilla, että junalla. Kaupungista löytyy tosi mielenkiintoinen luukappeli. Joku hullu on kaivanut hautausmaallisen luita ylös ja tehnyt niistä kokonaisen kappelin sisustuksen. Tunnelma kappelissa on kuitenkin melkein harras, eikä ollenkaan niin groteski kuin voisi äkkiseltään ajatella.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: pasaati1 - 06.04.2008, 18:12:43
Junamatka ei maksanut paljon mitään,olisikohan kahdelta meno-paluu (prahasta-kutna horaan) ollut n vajaa 10€.

Kaupungissa ei ole kyllä paljon muuta nähtävää kuin luukappeli,olimme n 3 tuntia ja se oli aivan tarpeeksi.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: skugga - 07.04.2008, 14:53:19
Olen tassa touko tai kesakuussa mahdollisesti aahaamassa itseni Prahaan,  joten tulee siis kyseltya tallaista: Onko Prahassa muuta goottia kiinnostavaa kuin arkkitehtuuri? :D Kauppoja, klubeja, jne?  Mitaan paikkoa, oissa voi teetattaa vaatteita? Olen luultaemmin maisemissa ainakin viikon ellei kaks, oten pitaisikeksia vahan muutakin tekemista kuin vahoen tehtaiden konyaminen :P

Empä tiedä mikä goottia kiinnostaa, mutta linna, kidutusmuseo, sex machine-museo, kommunismimuseo, vahakabinetti, eläintarha, army-vaatteiden ylijäämäkauppa, kahvilat ja heviklubit on hyvää ajanvietettä.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Arabwel - 08.04.2008, 08:43:38

Empä tiedä mikä goottia kiinnostaa, mutta linna, kidutusmuseo, sex machine-museo, kommunismimuseo, vahakabinetti, eläintarha, army-vaatteiden ylijäämäkauppa, kahvilat ja heviklubit on hyvää ajanvietettä.

Noita heviklubejen tietoja on ollu aika vaikea metsastaa - onko mitn lisatietoja muita kuin tama Hells Bells paikka josta threadissa on mainittu? (vai olenko vaan sokea?) 
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: skugga - 08.04.2008, 13:27:18
Parhaat klubit löytyy paikasta kuin paikasta joko seuraamalla flaijereita, tai kysymällä samanhenkisen näköisiltä tyypeiltä. Ùjezd- niminen pubi/klubi kannattaa katsastaa, sieltä yleensä löytyy sekä porukkaa että flaijereita. On malá stranan puolella 22-ratikkareitin varressa.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Arabwel - 08.04.2008, 17:29:34
Parhaat klubit löytyy paikasta kuin paikasta joko seuraamalla flaijereita, tai kysymällä samanhenkisen näköisiltä tyypeiltä. Ùjezd- niminen pubi/klubi kannattaa katsastaa, sieltä yleensä löytyy sekä porukkaa että flaijereita. On malá stranan puolella 22-ratikkareitin varressa.
Kiits - toi paikka pitaa ehdottomasti siten katsastaa.  :D 
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: sade22 - 02.05.2008, 11:01:45
Itse tahtoisin tietää jos joku osaisi neuvoa prahan keskustasta hieman halvemmille shoppailu alueille..? Ihan pääkeskusta kun on niin ylihinnoiteltu turistipaljouden takia että tahtoisin tietää jos joku osaisi neuvoa minne päin vaellella löytääkseen enemmän paikallisten paikat.. ostarit.. tai jopa ihan perus marketteja? 
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Boheemi - 02.05.2008, 12:21:47
Kokeile vaikka aluksi Andelin ja Floran ostareita. Molempiin pääsee metrollakin (saman nimiset metroasemat).
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: skugga - 02.05.2008, 12:22:32
Itse tahtoisin tietää jos joku osaisi neuvoa prahan keskustasta hieman halvemmille shoppailu alueille..? Ihan pääkeskusta kun on niin ylihinnoiteltu turistipaljouden takia että tahtoisin tietää jos joku osaisi neuvoa minne päin vaellella löytääkseen enemmän paikallisten paikat.. ostarit.. tai jopa ihan perus marketteja? 

22:n ratikalla kun lähdet Hostivariin päin, niin n.½ tuntia köröteltyäsi näet Hypermarket sparin. Sieltä löytyy kaikkea mahdollista ja mahdotonta suht käypään hintaan. kodinkoneita, ruokaa, vaatteita... mutta varaa ainakin 25min jonotusaikaa. Yläkerrassa on ravintoloita, yökerho, sisustuskauppoja jne.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Nuu - 03.05.2008, 21:29:13
Myös Chodovista, punaisen metrolinjan varrelta, löytyy massiivinen ostoskeskus, jossa on monenlaisia kauppoja. Siellä on myös suuri hypermarket. Suosittelen myös piipahtamaan Palladiumissa, joka on upouusi ostoskeskus Prahan ytimessä Namesti Republikyllä. Vaatteet ovat Suomen hintatasoa, kuten muuallakin Prahassa.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Suuno - 07.05.2008, 11:46:32
Myös zlicinissä b-linjan päätepysäkkillä on isohko ostoskeskus Avion shopping park. Sieltä löytyy ikeat sun muut hypersuper tescot. Vaatteita ei muistaakseni kuitenkaan silloin kun kävin ollut paljoa (useampi vuosi sitten). Batan kenkäkauppa siellä on.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Teve - 07.05.2008, 17:03:16
Onko  kukaan käynyt Prahan olutfestareilla.Ne alkavat 23.5.Kannattako käydä?Olen itse toukokuun lopulla Prahassa.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: valtov - 09.05.2008, 23:27:17
Olipas vanha viestiketju, me olimme Prahassa huhtikuussa 2008 , oli tosi upea kaupunki, kuvia sivustossa http://www.saunalahti.fi/~vavauh/
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Anacon - 09.05.2008, 23:36:52
Praha on hieno kaupunki, joskin siella on liikaa turisteja (huom. olimme pahimpaan aikaan, heinakuun lopulla). Ei se turistien maara itsessaan, mutta jotenkin se Prahassa pilaa harvinaisen paljon tunnelmaa. En tieda miksi.

Kavimme Prahassa seksimuseossa, se oli mielenkiintoinen kokemus! ;D Siina vanhan kaupungin sydamessa se oli, maksoikohan viisi euroa sisaan.. Kannattaa kayda!
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Baka-san - 19.05.2008, 17:45:29
Onko  kukaan käynyt Prahan olutfestareilla.Ne alkavat 23.5.Kannattako käydä?Olen itse toukokuun lopulla Prahassa.

Katos perkule noihan olisi sopivaan aikaan :O Toivottavasti tuolta saa majoitusta vielä hommattua.

Suunnitelmissa olisi mennä Prahaan joko 22. tai 23 pv :)

(http://www.pallontallaajat.net/pt2/keskustelu/index.php?topic=18017)
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Sämpy - 22.05.2008, 18:01:50
Prahaan olisin suuntaamassa 30.5 vähän reilu viikoksi.
Kauankohan noi olutfestarit muuten kestää?
Ja se mikä mua erityisesti kiinnostaa niin onko Prahassa esim jotain toria tai muuta suurta paikkaa missä ihmiset seuraa Tsekin EM-jalkapallo pelejä?
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Teve - 22.05.2008, 19:59:19
Ne olutfestarit  loppuu 1.6.Infoa täältä http://www.pivnifestivalpraha.cz/en/
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Baka-san - 22.05.2008, 23:20:46
Ne olutfestarit  loppuu 1.6.Infoa täältä http://www.pivnifestivalpraha.cz/en/

hah, kävipäs säkä hotlan kanssa.

Itse menossa tossa melkein vieressä olevaan Extol Inn nimiseen hotlaan, kyllä se on huomenna tuolla mentävä käymään :)

Kiitokset linkistä.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: balzary - 23.05.2008, 12:06:01
Ja se mikä mua erityisesti kiinnostaa niin onko Prahassa esim jotain toria tai muuta suurta paikkaa missä ihmiset seuraa Tsekin EM-jalkapallo pelejä?

Joskus aikaisemmin vanhan kaupungin aukiolla on ainakin ollut pelit nähtävissä. Jos ei sitä ole tällä kertaa, niin sporttibaareja on nykyään monessa paikassa.

Mekin ollaan menossa 30.5, alkaa jo suu napsumaan..
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: mustek - 30.05.2008, 17:24:00
Lainaus
Jos on kiinnostunut kommunistiajan jutuista niin voin suositella Mustekin metroaseman lähellä olevaan museota. Se on ihan siinä mäkkärin vieressä. Lippu maksoi opiskelijakortilla 140 korunaa, täyshinta taisi olla 200 korunaa.

Saanen esittää jyrkästi eriävän mielipiteeni. Tämä "Museum of Communism" on ehdottomasti yksi turhimmista museoista missä olen ikinä käynyt. Juurikin Tsekkoslovakia kommunistisen historian tähden ilmeisesti väkisin pykätty turistirysä, joka koostuu lähinnä uskomattomasta määrästä satunnaisia kommunismiaiheisia roinia, joista moni lienee tätä tarkoitusta varten tuotettu. Samat tiedot saa lukemalla minkä tahansa yläasteen historiankirjan, toki muutama yksittäinen seikka nimenomaan tsekkien historiasta mainittakoon kuriositeettina, mutta sitä varten vaikkapa wikipediaan, ei tuonne. Mikäli museon on tarkoitus tarjota sivistävä kokemus, omani oli ennemminkin taannuttava. Sanomattakin selvää että museo on luokkaretkiläisten kansoittama ja liikkuminen täten kovinkin tuskallista, riippuen kellonajasta.

Lisävinkkinä tähän, mikäli sydämestä hulmahtavat liput, niin Lenin -museo Tampereella on käymisen arvoinen ja sitäpaitsi halvempikin (opiskelija 2€). Vaihtuvia näyttelyitä, ynnä hyvin varusteltu museokauppa, josta löytyy kaikki aloittelevan vasemmistolaisen tarpeisiin.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: skugga - 31.05.2008, 13:18:35
Lainaus
Jos on kiinnostunut kommunistiajan jutuista niin voin suositella Mustekin metroaseman lähellä olevaan museota. Se on ihan siinä mäkkärin vieressä. Lippu maksoi opiskelijakortilla 140 korunaa, täyshinta taisi olla 200 korunaa.

Saanen esittää jyrkästi eriävän mielipiteeni. Tämä "Museum of Communism" on ehdottomasti yksi turhimmista museoista missä olen ikinä käynyt. Juurikin Tsekkoslovakia kommunistisen historian tähden ilmeisesti väkisin pykätty turistirysä, joka koostuu lähinnä uskomattomasta määrästä satunnaisia kommunismiaiheisia roinia, joista moni lienee tätä tarkoitusta varten tuotettu. Samat tiedot saa lukemalla minkä tahansa yläasteen historiankirjan, toki muutama yksittäinen seikka nimenomaan tsekkien historiasta mainittakoon kuriositeettina, mutta sitä varten vaikkapa wikipediaan, ei tuonne. Mikäli museon on tarkoitus tarjota sivistävä kokemus, omani oli ennemminkin taannuttava. 

Joo, Prahan Museum of Communism on jenkkien tekemä, eikä sillä ole juuri mitään hyvää sanottavaa kommunismista. Se siis esittelee lähinnä ympäristömyrkkyjä, tankkeja vyörymässä väkijoukkoon, tyhjiä kauppojen hyllyjä jne. Mutta jos tykkää vanhojen tavaroiden katselusta, vanhoista valokuvista, ja filminpätkistä, niin kyllähän tuo hyvinkin katsottava on. Itse oon käynyt siellä kolme kertaa (elo-, loka-, ja marraskuussa) eikä ihmisiä ole ollut koskaan siellä kymmentä enempää.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: nanitzu - 16.07.2008, 08:55:22
En jaksanut selata koko ketjua tarkasti. Olen lähdössä Prahaan noin viikoksi elokuun alussa. Haluaisin mennä vierailemaan sekä Lidicen kylässä että Terezinin keskitysleirillä. Osaisiko joku kertoa miten niihin pääsee kaikista kätevimmin julkisilla kulkuneuvoilla Prahasta?  :)
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: J-Ko - 17.07.2008, 07:22:21
Haluaisin mennä vierailemaan sekä Lidicen kylässä että Terezinin keskitysleirillä. Osaisiko joku kertoa miten niihin pääsee kaikista kätevimmin julkisilla kulkuneuvoilla Prahasta?  :)
Me mentiin viime syksynä Tereziniin bussilla. Käveltiin bussiasemalle ja kysyttiin että miten pääsisi Tereziniin. Matka kesti about puolitoista tuntia, hintaa en muista. Tuskin oli kovin kallis. Se bussi oli sellainen iso pikkubussi, ehkä 30 henkeä sopi kyytiin.

Me jäätiin pois siinä Terezinin keskitysleirin kohdalla, mutta takaisin ei kannata tulla siitä. Ainakin meillä oli vaikeuksia ymmärtää aikatauluja, joten kannattaa kävellä kylän keskustaan jossa on vähän isomman kokoinen bussipysäkki ja aikataulut paremmin esillä.
Ainakin syysaikaan tuo kaupunki oli todella synkkä ja hiljainen. En tosiaan lähtisi vuodeksi vaihtoon Tereziniin.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: x26 - 17.07.2008, 21:45:29
Jos haluaa liikkua junalla, lähin asema on Litoměřice.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Jarmali - 18.07.2008, 00:20:21
Pitääkin muuten taas Prahaan suunnata, viime reissusta on jo monta vuotta  :( Mutta siis, jos/kun ihmisiä kiinostaa tuo Prahan/Tsekin hintataso, niin ottaa ja katsoo mitä tavarat/ruoka yms. maksaa  ;)

http://www.akcniceny.cz/letaky/

:)
Otsikko: Prahasta lentokentälle
Kirjoitti: ässä - 05.10.2008, 16:33:08
Hei!
olisin kysynyt, että pääsenkö minä Dejvickan metroasemalta lentokentälle bussilla numero 119? tämä vuoro ajaa ainakin lentokentältä metroasemalle,niin haluaisin tietää,että toimiiko se toisinkin päin?
Kiitos  :)
Otsikko: Vs: Prahasta lentokentälle
Kirjoitti: aaro - 05.10.2008, 17:16:35
Miksei pääsisi? Tarkitstin vielä aikatauluhausta (http://jizdnirady.idnes.cz/praha/spojeni/), ja näin sunnuntaisinkin näyttää menevän kyseinen bussi 10 minuutin välein. Jos haluat tarkistaa tuon aikatauluhaun, niin asemien nimet ovat Dejvická ja Letiště Ruzyně (Ruzynen lentokenttä).
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: somero - 06.10.2008, 09:03:18
Löysin tälläsen vanhahkon threadin ja päätin herättää sen henkiin ankaralla kysymykseläni:

Onko kenelläkään tietoa tällaisesta hostellista kuin:

http://www.reservations.bookhostels.com/poyhtari.com/hosteldetails.php/HostelNumber.14554/PHPSESSID.da10297a2d0fa41415b5235680d01c7f?PHPSESSID=da10297a2d0fa41415b5235680d01c7f

ja kuinka kaukana se sijaitsee keskustasta? Muuta en tarvitse kuin katon pääni päälle yöksi, koska en paljoa hostellissa tule hengailemaan, koska kulutan vain 4 päivää Prahassa ennenkuin jatkan matkaani jonnekin. Praha on ensimmäinen kohteeni euroopan tämän kesän valloituksella ja kaipaisin vain käytännön tietoa onko tuo hostelli kannattava varata, koska hinta ainakin näyttää olevan kohdallaan!
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: skugga - 06.10.2008, 10:42:04
Aika kaukana keskustastahan tuo näkyy olevan, mutta metroaseman lähistöllä, että ihan saavutettavissa kätevästi.
Otsikko: Vs: Prahasta lentokentälle
Kirjoitti: skugga - 06.10.2008, 10:43:28
Pääsee. Selvyyden vuoksi sekä bussipysäkillä että bussissa on lentokoneen kuva. Tai oli ainakin viimeeksi kun siellä kävin.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: annnim - 12.11.2008, 22:53:14
Kävin Prahassa marraskuun alussa, olikohan 3.-5.11. Oli kyllä kaunis kaupunki! Yllätyin vaan suuresti, kuinka neuvostomeininki siellä oli.. Tai lähinnä se ero, jonka vanhankaupungin ja kaiken muun välillä näki, yllätti minut. Oletin, että Praha olisi ollut paljon keskieurooppalaisempi. Kaunista nähtävää kyllä riitti, shoppailuakin. Linnan alueella viihtyi pitkään ja sieltä oli hienot maisemat kaupungin ylitse. Linnalle muuten pääsi kätevästi ratikalla 22 - Mondon Prahan opas osoittautui löydöksi - ilman sitä olisin monesti ollut hukassa! Minulla oli lainassa myös Lonelyplanetin opas, mutta kyllä Mondolta löytyi paljon paremmat vinkit.

Kävin myös kurkkaamassa lähikaupunki Kalrstejnissa linnaa. Sekoilin junissa aika pahasti, mutta oli kiva kokea se pomppiva junamatka tavallisten ihmisten keskellä verrattuna siihen, että olisi ottanut perusbussipaketin.. Kutna Horan luukirkko kiinnosti, mutta jäi käymättä. No, onpahan syy lähteä uudestaan Prahaan! :)
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Sale - 13.11.2008, 18:25:10
Yllätyin vaan suuresti, kuinka neuvostomeininki siellä oli.. Tai lähinnä se ero, jonka vanhankaupungin ja kaiken muun välillä näki, yllätti minut. Oletin, että Praha olisi ollut paljon keskieurooppalaisempi.

Kiva etta pidit Prahasta, mutta olisi mielenkiintoista kuulla mita tuo "neuvostomeininki" tarkoittaa?

Kun minun mielestani Praha ei ole sen vahemman keskieuroppalainen kuin moni muukaan Eurooppalainen paakaupunki. Ja kylla Helsingissa taitaa olla enemman tuota neuvostomeininkia.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: annnim - 16.11.2008, 21:49:38
Neuvostofiilis taisi iskeä parhaiten metrossa. Tuli ihan sellainen olo, että olen taas käymässä Pietarissa.. Itse metrojuna oli kyllä uudenaikaisempi, ettei ihan julmetun vanha, mutta huomasi, että mitään ei olla hetkeen korjattu. Kaikki on jätetty vähän heitteille. Sama fiilis iski myös junassa, kun olin matkalla Karlstejniin: juna pomppi, hyppi ja heittelehti. Kyseessä siis oli ikäloppu rähjäinen juna. Opastekylttejä ei löytynyt, kukaan ei puhu kunnolla englantia. Puolet junan ikkunoista on rikottu tai sutattu ja korjaukset on tehty lähinnä jeesusteipillä.

Tuo kokemani neuvostofiilis varmaankin johtui siitä, että maassa kauan vallitsi kommunismi. Ja nyt kun olen tottunut Länsi-Euroopan idyllisiin kaupunkeihin, se herättää huomion eri tavalla.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: pekkapoks - 19.11.2008, 20:01:05
Neuvostofiilis taisi iskeä parhaiten metrossa. Tuli ihan sellainen olo, että olen taas käymässä Pietarissa..  ...Opastekylttejä ei löytynyt, kukaan ei puhu kunnolla englantia. Puolet junan ikkunoista on rikottu tai sutattu ja korjaukset on tehty lähinnä jeesusteipillä.Praha on lyhyelle visiitille ihan jees paikka, mutta palvelun taso on tosiaan aikamoista kuraa. Rähjäisistä junista tykkäsin...
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: pasaati1 - 20.11.2008, 18:38:23
"kukaan ei puhu kunnolla englantia."

Ainakin omilla reissuillamme on osunut englannin kielen taitoisia vastaan.

Itselleni ei ei kyllä tullut mieleen neuvostoajat,kaikkialla oli siistiä,ihmiset asiallisia/ystävällisiä/kohteliaita ja eikä jäänyt ainakaan niistä paikoista missä kävimme,sellaista kuvaa,että ne olisi "unohdettu" ja jääneet elämään omaa elämäänsä.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: somero - 31.12.2008, 15:08:49
28.7.2009 lento prahaan ja en tiedä viitsisikö täältä varata jo hostellia vai uskallanko lähteä prahaan ja toivoa parasta, että löydän sieltä majapaikan näinkin turistikaudelta dormista tai jostain kämäisestä hostellista?
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Liina - 02.01.2009, 23:47:09
Ainakin kesäkuun lopulla yöllä rautatieasemalla tuli tappelua, kuka majapaikan sisäänheittäjistä olisi saanut meidät. Kauhea tsekinkielinen väittely, josta ei tietenkään ymmärretty mitään. Mies, jonka paikassa yövyttiin, selitti vähän että huono paikka noilla muilla, tietenkin. Eli sillon ainakin oli jopa kilpailua. Me yövyttiin yksityismajoituksessa, että ei voi sanoa mitään hostellivinkkejä mutta kuitenkin. Ihana kaupunki Praha. Viime viikkoina ollut kauhea Praha-kuume.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: marspatukka - 05.01.2009, 23:14:13
Itselleni ei ei kyllä tullut mieleen neuvostoajat,kaikkialla oli siistiä,ihmiset asiallisia/ystävällisiä/kohteliaita ja eikä jäänyt ainakaan niistä paikoista missä kävimme,sellaista kuvaa,että ne olisi "unohdettu" ja jääneet elämään omaa elämäänsä.

Kyllä mä vaan löysin juurikin sitä neuvostomeininkiä heti kun astu vanhasta kaupungista vähän laitasemmalle. Tuli heti semmonen fiilis, että kaikki epämiellyttävyydet on vaan kylmästi siivottu sieltä keskustasta pois turistien silmistä.

Kaunista katsottavaa siellä kyllä riitti, mutta ei muilta osin jääny kummonenkaan maku paikasta. Eiköhän siellä tule kuitenkin vielä piipahdettua.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Kapris - 30.01.2009, 12:38:17
Tuli heti semmonen fiilis, että kaikki epämiellyttävyydet on vaan kylmästi siivottu sieltä keskustasta pois turistien silmistä.
Noin se vain taitaa olla joka kaupungissa, joissa turismi on jonkinasteinen tulonlähde: iso osa turisteista kun haluaa nähdä vain nättejä asioita, ei todellisuutta. Vertaapa huviksesi Helsingin turistikulmia ja Hakaniemeä.

Jos kerran näteistä asioista tykkäät: kun menet seuraavan kerran Prahaan, mene esimerkiksi ratikalla 25 Bubenecin asuinalueelle ja katsele ympärillesi. Ei ole turistialuetta, eikä neuvostomeiningistä tietoakaan. Prahassa on monenlaisia asuinalueita, koska siellä asuu rikkaampia ja köyhempiä ihmisiä siinä missä missä tahansa muussa miljoonakaupungissa - tai vaikka suomalaisessa pikkukaupungissa, jossa erot tosin ovat huimasti pienempiä.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Kerppo - 14.03.2009, 18:26:43
Parin viikon päästä Prahaan viideksi päiväksi. Heittäkääpä ideoita asioista, joita kannattaa tehdä. Siis sellaisia, joita ei matkaoppaista löydä. Miten toi EU:n puheenjohtajuus näkyy? Miten taantuma vaikuttanut, laskenut hintoja vai nostanut? Millainen sää on maalis-huhtikuun vaihteessa?
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Tomppa - 10.04.2009, 00:55:41
Lienekkö Kerpon kanssa lähes samoihin aikoihin sielä? Meillä lähtee lento 20.4. ja takaisin tullaan jo 23.4. mut eiköhän siinäkin ehdi jotain nähdä. Yks mikä rupesi kiinnostamaan oli Prahan Bar Crowl http://www.thepragueunderground.com/ Eli sinne varmaan ainakin tulee mentyä. Laitelkaa kevään parhaita vinkkejä tulemaan 3 yön reissulle.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Suuno - 13.04.2009, 13:46:13
Kannattaa käydä sunnuntaisin palac akropoliksen reggaepileissä, alkaa klo 23 ja etiäppäin. Toinen mielenkiintoinen paikka on Cross Club Holesovicessä, siellä olen käynyt vain kerran, mutta ehdottomasti käyn seuraavallakin reissulla :D
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Tomppa - 14.04.2009, 11:58:12
Onko tietoa onko muinakin päivinä vaan vain sunnuntaisin?
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Neiti Q - 14.04.2009, 12:30:29
Olen käynyt Palac Akropolis'n kellarissa hengailemassa kaikkina viikonpäivinä. Tosin siellä on savuista (hui, baari) ja toisinaan raskasta teknoa dj-vetoisesti. Mutta oli lempipaikkojani 1990-luvun lopulla, ja meno vaikutti ihan samalta kun viimeksi kävin. Ennen klo 23 aika hiljaista. Isossa salissa on usein konsertteja, löytänet netistä. Ja osoitehan on Kubelikova 27 ;)
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: tomini - 15.04.2009, 00:49:17
En tiedä miten tämä Bar crawl eroaa Pub crawlista, yrittää ainakin mainostaa olevansa backpackereille. Ainakin tuo Pub crawl taitaa olla aika turistitouhua, eikä sen hintakaan ole kovin edullinen, kun miettii oluen hintaa Prahassa. Mutta ehkä tuo on parempi, ehkä ei. Näkeehän siinä ainakin jotain erilaisia paikkoja.

Cross club on kyllä sellainen paikka, että toiseen samanlaiseen tuskin törmää. En oikein osaa muodostaa omaa mielipidettäni paikasta, mutta ehdottomasti tutustumisen arvoinen. Clubille voitaisiin myös myöntää jokin kierrätyspalkinto. Musiikki tuolla tosin tuntuu vaihtelevan, joskus on rock/rockabilly/punk sekoitusta hyvällä lykyllä pändinkin kera, joskus taas drum'n bassia.

Jos säät Prahassa jatkuvat sellaisina, kuin ovat nyt olleet (pari viikkoa yli 20), ja on aikaa tsillata, suosittelen myös joitakin puistoja, jos turistipaljous alkaa ahdistaa. Tällaisia löytyy keskustan liepeiltä esimerkiksi Malostranskan aseman läheisyydestä kukkulalta, tai tv-tornin kupeesta (josta näkee auringonlaskun kaupungin yli). Jälkimmäisestä löytyy myös pari terassia ja sapuskaa. Myös Petrin hilliltä löytyy nurmialueita hyvällä näkymällä.

Oma suositukseni Prahaan matkustaville olisi ehkä, että kiertää "pakolliset" nähtävyydet mahdollisimman nopeasti, ja sen jälkeen siirtyy hieman syrjäisemmille paikoille katsomaan todellista kaupungin eloa. En vain tiedä kovin paljon vielä paikkoja, joten voin itsekin ottaa ehdotuksia vastaan :) Mainitsemani tv-tornin läheinen alue esimerkiksi vaikuttaa mukavalta. Hinnatkin putoavat kummasti, kun siirtyy pahimmilta alueilta pois (mutta on silti "keskustassa"). Fillari olisi toki paras väline paikkojen tutkimiseen, mutta Praha ei todellakaan ole pyöräilijän kaupunki.

PS. Kevätkeleillä (ainakin kun ei ole vielä liian kuuma) kannattaa suosia ratikoita metron sijaan, niin näkee enemmän, ja voi halutessaan stopata mielenkiintoisen näköiselle alueelle.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Bar-Oz - 29.07.2009, 10:55:56
Olemme lähdössä vaimon kanssahäämatkalle Prahaan elokuun lopussa. Vietämme aikaa mahtavassa kaupungissa 9 pv ja kahdessa yöpaikassa eri puolella Prahan kaupunkia (Zizkov, Praha 3 ja Smichov, Praha 5).
Jos jollakin on kokemuksia noilta alueilta niin olisi hienoa kuulla hieman tarinoita :)

Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: balzary - 05.08.2009, 11:12:34
Olemme lähdössä vaimon kanssahäämatkalle Prahaan elokuun lopussa. Vietämme aikaa mahtavassa kaupungissa 9 pv ja kahdessa yöpaikassa eri puolella Prahan kaupunkia (Zizkov, Praha 3 ja Smichov, Praha 5).
Jos jollakin on kokemuksia noilta alueilta niin olisi hienoa kuulla hieman tarinoita :)Zizkovissa vähän hotellista riippuen voi olla suht rauhatonta menoa. Eli kannattaa katsoa mihin menee yöksi. Itse suosittelisin apartmentin vuokrausta, todennäköisesti saatte paremman kämpän hyvältä paikalta omalla keittiöllä. Lipanska pysäkin kupeessa olevassa Mailsi-ravintolassa kannattaa ehdottomasti käydä, loistava pakistanilaispaikka.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Minttuinen - 12.08.2009, 22:25:05
Heippa :)

Matka Prahaan varattuna marraskuun lopulle, en oo koskaan siellä ollu, ja olisin kyselly paria asiaa:

-Majoittaudutaan kaupunginosaan nimeltä Nusle, näyttää olevan hyvät kulkuyhteydet (ratikka 11), olisin kysynyt kokemuksia, onko millasta seutua?

- Tiedän että tsekki on olutmaa, mutta mites jos haluaa avata oluen vaikka keskellä katua ja juoda kävellessä, onko se ihan ok? Tää asia vaihtelee niin paljon maasta maahan et olisin tiedustellu jo etukäteen, ni tietää miten kannattaa toimia.

viel yks juttu: ku tosiaan marraskuussa saattaa olla jo hieman kylmä, ni kulkeehan cable car petrin-kukkulalle silti?

Kiitos jo etukäteen :)
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: JN1234 - 12.08.2009, 23:17:56
Heippa :)

Matka Prahaan varattuna marraskuun lopulle, en oo koskaan siellä ollu, ja olisin kyselly paria asiaa:

-Majoittaudutaan kaupunginosaan nimeltä Nusle, näyttää olevan hyvät kulkuyhteydet (ratikka 11), olisin kysynyt kokemuksia, onko millasta seutua?

- Tiedän että tsekki on olutmaa, mutta mites jos haluaa avata oluen vaikka keskellä katua ja juoda kävellessä, onko se ihan ok? Tää asia vaihtelee niin paljon maasta maahan et olisin tiedustellu jo etukäteen, ni tietää miten kannattaa toimia.

viel yks juttu: ku tosiaan marraskuussa saattaa olla jo hieman kylmä, ni kulkeehan cable car petrin-kukkulalle silti?

Kiitos jo etukäteen :)

Asuinalueesta ei niinkään ole tietoa, mutta ratikkayhteydet kulkevat mukavasti. Itse vetelin pussikaljoja siellä täällä keskustan alueella, ei siihen kukaan ainakaan kiinnittänyt huomiota. Puistoista ja aukioilta väkeä löytyi enemmänkin. Cable carin luulisi kulkevan, koska kyseessähän on enemmänkin junan kaltainen vehje. Petrinille pääsee tietysti myös kiertämään "takakautta" paikallisliikenteen ja pienen patikoinnin avulla.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Bar-Oz - 17.08.2009, 11:37:53
Nusle on ihan kivaa aluetta, mun tsekkiläisiset kaverit asui siellä joskus 90 -luvun alussa ja silloin se oli ihan rauhallinen paikka. Varmastikin muuttunut jonkin verran siitä kun olen käynyt siellä viimeksi.

Olunejuonnista ei yleensä ole kukaan valittanut, joskus oli jopa sellainen käytäntö (ainakin) Prahassa että ostettiin iso savinen kannu joka täytettiin korunoita vastaan jossakin pivnicessä(olutkuppila) ja sitä sit ryystettiin missä sit liikuttiinkin  ;DHeippa :)

Matka Prahaan varattuna marraskuun lopulle, en oo koskaan siellä ollu, ja olisin kyselly paria asiaa:

-Majoittaudutaan kaupunginosaan nimeltä Nusle, näyttää olevan hyvät kulkuyhteydet (ratikka 11), olisin kysynyt kokemuksia, onko millasta seutua?

- Tiedän että tsekki on olutmaa, mutta mites jos haluaa avata oluen vaikka keskellä katua ja juoda kävellessä, onko se ihan ok? Tää asia vaihtelee niin paljon maasta maahan et olisin tiedustellu jo etukäteen, ni tietää miten kannattaa toimia.

viel yks juttu: ku tosiaan marraskuussa saattaa olla jo hieman kylmä, ni kulkeehan cable car petrin-kukkulalle silti?

Kiitos jo etukäteen :)
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Marianne83 - 07.09.2009, 15:33:06
Moro,

Onko kukaan käynyt Prahassa talviaikaan? Tyyliin uutena vuotena tai joskus helmikuun tietämillä. Mietin, josko lähtisi talvilomalla sinne... Onko hyvä talvikohde?
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: aaro - 07.09.2009, 16:46:02
Moro,

Onko kukaan käynyt Prahassa talviaikaan? Tyyliin uutena vuotena tai joskus helmikuun tietämillä. Mietin, josko lähtisi talvilomalla sinne... Onko hyvä talvikohde?
Olin aikanaan Tshekissä erasmus-vaihdossa helmikuusta kesäkuuhun ja elämäni aikana olen ehtinyt käydä Prahassa jokaisena vuodenaikana. On hyvä talvikohde, mutta lämpimpiä vaatteita vain mukaan. Kannattaa varautua pakkaseen ja huonolla tuurilla myös lumisateisiin. Lämpimpiä juomia (kahvia ja glögiä ainakin) saa Tshekissä monesta paikasta. Paremman sään takia tuonne ei kannata lähteä, mutta toisaalta Prahassa talvella vähemmän turisteja ja hotelleista voi saada hyviä tarjouksia.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Boheemi - 09.09.2009, 12:13:34
Moro,

Onko kukaan käynyt Prahassa talviaikaan? Tyyliin uutena vuotena tai joskus helmikuun tietämillä. Mietin, josko lähtisi talvilomalla sinne... Onko hyvä talvikohde?
Olin aikanaan Tshekissä erasmus-vaihdossa helmikuusta kesäkuuhun ja elämäni aikana olen ehtinyt käydä Prahassa jokaisena vuodenaikana. On hyvä talvikohde, mutta lämpimpiä vaatteita vain mukaan. Kannattaa varautua pakkaseen ja huonolla tuurilla myös lumisateisiin. Lämpimpiä juomia (kahvia ja glögiä ainakin) saa Tshekissä monesta paikasta. Paremman sään takia tuonne ei kannata lähteä, mutta toisaalta Prahassa talvella vähemmän turisteja ja hotelleista voi saada hyviä tarjouksia.

Tuli oltua pidennetty viikonloppu viime tammikuussa Prahassa. Mukava yllätys, kun turisteja oli paljon vähemmän kuin kesäisin. Sanoisin että jopa aavemaista tunnelmaa oli tarjolla.. :D
Majoituskin oli neljän tähden hotellissa 36 euroa/yö/2hh! :)
Suosittelen "lämpimästi", vaikka ilma olikin enempi alkukevään tuntuista.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: pasaati1 - 28.10.2009, 16:45:54
Olipahan taas hienoa olla Prahassa(24-27.10) sää suosi.

Mitään ihmeellistä ei sinänsä tullut tehtyä,hengailtua pienellä puolella,kampa saarella ja tutustua paikallisiin ravintoloihin.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Tomppa - 31.10.2009, 00:59:34
Heippa :)

Matka Prahaan varattuna marraskuun lopulle, en oo koskaan siellä ollu, ja olisin kyselly paria asiaa:

-Majoittaudutaan kaupunginosaan nimeltä Nusle, näyttää olevan hyvät kulkuyhteydet (ratikka 11), olisin kysynyt kokemuksia, onko millasta seutua?

- Tiedän että tsekki on olutmaa, mutta mites jos haluaa avata oluen vaikka keskellä katua ja juoda kävellessä, onko se ihan ok? Tää asia vaihtelee niin paljon maasta maahan et olisin tiedustellu jo etukäteen, ni tietää miten kannattaa toimia.

viel yks juttu: ku tosiaan marraskuussa saattaa olla jo hieman kylmä, ni kulkeehan cable car petrin-kukkulalle silti?

Kiitos jo etukäteen :)

Itse keväällä korkkasin metrossa oluen ja sielä poliisi antoi varoituksen puhuen todella hyvää englantia.

Tuol http://conofthebitch.blogspot.com/ on kans juttua ja kuvia reissusta.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: maijuliini - 06.11.2009, 14:17:55
onko kenelläkään kokemuksia Minotel Seven Days -hotellista?
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: iskela - 06.11.2009, 16:21:37
onko kenelläkään kokemuksia Minotel Seven Days -hotellista?

http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g274707-d280294-Reviews-Hotel_Seven_Days-Prague_Bohemia.html
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Mandariinikala - 21.11.2009, 18:16:23
Hei! Prahaan lähdössä ens pääsiäisenä ja satuin huomaamaan, et kaupungissa on tuolloin oopperaa tarjolla, joten voisin mennä katsomaan. Lipun pystyy ilmeisesti varaamaan Prahan oopperan nettisivuilta, mut miten käytännössä toimii? Saako sieltä siis printattua lipun omasta sähköpostista vai hoituuko tuolla vaan varaus ja tiketin joutuu hakemaan paikan päältä? Kokemusta?
Otsikko: Opperaliput Prahassa
Kirjoitti: ffflame - 29.11.2009, 20:28:07
Tarkista ensin www.ticketpro.cz ja www.bohemiaticket.com. Usein myyvät halvemmalla kuin oopperan nettikauppa. Ticketprolla oopperaliput (ainakin vielä viimeksi vajaa vuosi sitten) varattiin ja maksettiin ja käytiin hakemassa sit paikan päältä tstosta. E-ticket on käytössä joillain konserttien ym. järjestäjillä.
Bohemiaticketsillä.. öö.. empäs muistakaan. Ilmiselvästi liian pitkä aika edellisestä reissusta.
Otsikko: EDIT: Opperaliput Prahassa
Kirjoitti: ffflame - 29.11.2009, 20:30:04

Sorry, tarkistin linkit ja se on www.bohemiaticket.cz
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: noposenseppo - 01.12.2009, 12:56:55
Teen nyt tietoisen aloittelijavirheen ja jätän koko viestiketjun lukematta, mutta ainakaan haku-toiminnolla en löytänyt vielä hehkutusta Kutna Horasta ja luukirkosta.

Prahasta lyhyen juna (tai bussi..)matkan päässä sijaitsee Kutna Hora niminen kylä. Ihan hauska pikkumesta, jonne päädyttiin Prahasta päiväreissulle. Keli oli kuuma, joten onneksi matkalle osui myös tankkauspisteitä edulliseen hintaan.

Paikan päällä näkemisen arvoista edustaa ehdottomasti "luukirkko" eli http://en.wikipedia.org/wiki/Sedlec_Ossuary (http://en.wikipedia.org/wiki/Sedlec_Ossuary) joka on melkoisen pelottavan oloinen goottikirkko joka on koristeltu sisältä ihmisluin. Sinänsä loogista, että pistetään mustan surman kaatamat hyötykäyttöön.. Mestassa järjestetään tasan kerran vuodessa jumalanpalvelus ja You Guessed It, Halloween eli Pyhäinmiestenpäivä on kyseessä! Pelkästään luukirkko on jo käymisen arvoinen kohde.

Paluumatkalla juna-asemalla nälkä alkoi jo kalvaa, ja sieltä löytyikin Kummelin Lääkärit Tulessa -henkinen grillikioski, josta ei valitettavasti saanut pärämäts-piirakoita, mutta koko muu repertuaari käytiin kyllä läpi ja ainakaan rasvasta ei ollut puutetta. Koko kylässä muuten leijuu aikamoinen sytyttämättömän röökin katku, ja löytyihän se Philip Morrisin tehdaskin lopulta..
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: fnla - 15.12.2009, 10:13:49
Olen muutaman päivän päästä lähdössä poikaystäväni kanssa Prahaan ja haluaisin tietää vaatekaupoista siellä. Ja nimenomaan niistä hieman erikoisemmista, sillä tykkäämme molemmat pukeutua tosi värikkäisiin ja vähän erikoisempiin vaatteisiin, elektroyppisiin. Osaisiko kukaan kertoa mistä sen tyylisiä vaatekauppoja löytyisi? Olemme Prahassa vain muutaman päivän joten sinä aikana ei oikein olisi aikaa kiertää koko Prahaa etsien omantyylisiä vaatteita. Löytyykö esim Urban Outfitters-tyylisiä liikkeitä?
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Boheemi - 15.12.2009, 10:55:49
Mitäs rockclubeja Praha 1:ssä on? Ennestään tuttuja on Vagon, Rock Cafe, Batallion ainakin. Sunnuntaina lähtö viikoksi  :D
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Haroosh - 15.12.2009, 17:05:09
http://rockinpub.hellsbells.cz/index-en.htm       
Oma suosikki. Välillä tosin turhankin rankkaa mörinää. Cross clubilla saattaa kans välillä olla hyviä bändejä mut siel on sit kaikkea mahdollista, hip hopista jazziin. Ihan kiva mesta muutenkin vaikka ei musiikista pitäisikään.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Haroosh - 15.12.2009, 17:07:42
Nii joo, eipä noi kumpikaan kyl Praha 1:ssä ole...
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: tonppa - 18.02.2010, 18:57:41
Mulla on Prahan lentokentällä 3,5h vaihto ilman matkatavaraa, joten mietin ehtisinkö pistäytyä keskustassa ja millä kulkuvälineellä kannattaa mennä?
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Neiti Q - 18.02.2010, 21:05:57
Prahan lentokentällä 3,5h vaihto -- ehtisinkö pistäytyä keskustassa ja millä kulkuvälineellä kannattaa mennä?

Varmaan pätee samat ohjeet kuin ylipäätään keskustaan menossa:

lainattu sivulta 4 tai 5:
Bussilla numero 119 pääset kätevästi Dejvickan metroasemalle ja siitä voit vaihtaa metroon, joka kulkee keskustaan. 119 lähtee kansainvälisen terminaalin edestä ja maksaa vain 20 korunaa. Samalla lipulla pääse myös metrossa jos lippu on vielä voimassa. Dejvicka on 119 päätepysäkki, joten et voi ajaa siitä ohi ja metrotunneliin pääsee suoraan bussipysäkiltä. Metrosta kannattaa jäädä Muzeum nimisellä pysäkillä, niin pääset suoraan pääkadulle, josta voit suunnata hotellille.

Lentokentältä kulkee myös lentokenttäbussi, välillä 7.30-19.30, ja se menee puolentunnin välein. Se menee suoraan keskustaan pysähtyen vain kerran Dejvickan asemalla, josta se jatkaa suoraan matkaa keskustaan. Tämän bussin hinta on 60 korunaa ja matka-aika noin puoli tuntia.

 - Ylläolevan kirjoitti joku toinen vuonna 2007; minulla ei ole kokemusta tuosta lentokenttäbussista, mutta se olisi toki nopein vaihtoehto heti taksin jälkeen. Aika tiukka aikataulu Prahan-visiitille, kun matkoihin metro+bussi-yhdistelmällä on pakko varata liki tunti/suunta. Ehtiihän siinä yhdellä kaljalla käydä.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Boheemi - 23.02.2010, 13:08:48
Mulla on Prahan lentokentällä 3,5h vaihto ilman matkatavaraa, joten mietin ehtisinkö pistäytyä keskustassa ja millä kulkuvälineellä kannattaa mennä?

Itse nappaisin noin tiukalla aikataululla AAA-taksin saapuvien edestä, silläkin matka kestää yleensä noin 30 min+. Vaikkapa "Old town square" osoitteeksi, ja ehdit nähdä nätimpää Prahaa vilaukselta. Vanhan kaupungin aukiolla on nykyään myös suht järkevän hintainen rafla vaikkapa ruoalle ja/tai oluelle (Staromestska restaurace). Takaisin kentälle taksilla AAA-taksin numero 14014 (ei muita suunta tms numeroita eteen).  :D
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: attila - 03.03.2010, 06:01:50
Vinkatkaas nyt Prahasta jotain ultra-halpaa backpackers-henkista majapaikkaa? En talla hetkella valitettavasti ehdi kahlata lapi tata ketjua ja vanhempia suosituksia eli pyytaisin toistamaan (mahdolliset) suosituksenne.

Olen palaamassa Eurooppaan pitkalta matkalta ja ajattelin piipahtaa viimeisena kohteenani Prahassa jossa kaverini on kaymassa samaan aikaan. Rahat ovat vahissa luonnollisesti (takana Uusi-Seelanti ja muuta Polynesiaa yhteensa noin 12kk) mutta ei taida syominen ja (oluen) juominen olla kallista Prahassa?

Kiitos vinkeistanne
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Boheemi - 03.03.2010, 10:57:41
Vinkatkaas nyt Prahasta jotain ultra-halpaa backpackers-henkista majapaikkaa? En talla hetkella valitettavasti ehdi kahlata lapi tata ketjua ja vanhempia suosituksia eli pyytaisin toistamaan (mahdolliset) suosituksenne.

Olen palaamassa Eurooppaan pitkalta matkalta ja ajattelin piipahtaa viimeisena kohteenani Prahassa jossa kaverini on kaymassa samaan aikaan. Rahat ovat vahissa luonnollisesti (takana Uusi-Seelanti ja muuta Polynesiaa yhteensa noin 12kk) mutta ei taida syominen ja (oluen) juominen olla kallista Prahassa?

Kiitos vinkeistanne

Prahassa on paljon hostellitarjontaa, ja kesällä vielä enemmän. Hinta-sijaintisuhteeltaan hyviä ovat esimerkiksi Traveller´s hostel (www.travellers.cz) ja Apple hostel (http://www.applehostel.cz/). Molemmat vanhassa kaupungissa. Kannattaa tsekata kuitenkin tarjonta esim. täältä hostellihakukoneella.
Syöminen ja juominen on halpaa, kunhan katsoo ensin mihin paikkaan astuu. Menut hintoineen on useimmiten kuppiloiden ulkopuolellakin. Kaupassa hinnat ovat reilusti alle puolet Suomen hinnoista.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: attila - 03.03.2010, 12:49:43
Vinkatkaas nyt Prahasta jotain ultra-halpaa backpackers-henkista majapaikkaa? En talla hetkella valitettavasti ehdi kahlata lapi tata ketjua ja vanhempia suosituksia eli pyytaisin toistamaan (mahdolliset) suosituksenne.

Olen palaamassa Eurooppaan pitkalta matkalta ja ajattelin piipahtaa viimeisena kohteenani Prahassa jossa kaverini on kaymassa samaan aikaan. Rahat ovat vahissa luonnollisesti (takana Uusi-Seelanti ja muuta Polynesiaa yhteensa noin 12kk) mutta ei taida syominen ja (oluen) juominen olla kallista Prahassa?

Kiitos vinkeistanne

Prahassa on paljon hostellitarjontaa, ja kesällä vielä enemmän. Hinta-sijaintisuhteeltaan hyviä ovat esimerkiksi Traveller´s hostel (www.travellers.cz) ja Apple hostel (http://www.applehostel.cz/). Molemmat vanhassa kaupungissa. Kannattaa tsekata kuitenkin tarjonta esim. täältä hostellihakukoneella.
Syöminen ja juominen on halpaa, kunhan katsoo ensin mihin paikkaan astuu. Menut hintoineen on useimmiten kuppiloiden ulkopuolellakin. Kaupassa hinnat ovat reilusti alle puolet Suomen hinnoista.

thanks! Eikohan sinnekin siis viela koukkaus onnistu, vaikkakin ULTRA-BUDJETILLA, heh. Ja sitten Suomeen missa pitaisi tienata uusia euroja. Halvin tapa siirtya Lontoosta Prahan kautta Suomeen nayttaa olevan Easyjetilla menopaluu Lontoosta Prahaan ja sitten Easyjetilla Lontoosta Helsinkiin. Oli yhteensa noin 170e tallainen systeemi.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Vandit - 03.03.2010, 13:16:16
Mitä suosittelisitte tekemään 5 tunnin aikana Prahassa? En ole aiemmin ollut Prahassa/Tsekissä.

Minulla olisi koneenvaihto Prahassa, 6h40min vaihtoajalla, joten kerkeän 4-5 tuntia pällistelemään kaupunkia (maanantai-aamua ja aamupäivää). Alustava suunnitelma olisi mennä vanhaankaupunkiin, pällistellä siellä aikansa ja kävellä puolisatunnaisesti sinne sun tänne. Miltä kuulostaa? En taida pahemmin suunnitella etukäteen kun on noin lyhyt visiitti, mutta kiva jos tulee kohdistettuja suosituksia  :)

Mikä on paras tapa siirtyä lentokentältä vanhaan kaupunkiin ja takaisin?
(en nyt taida lukea tätä ketjua läpi, menisi melkein yhtä paljon aikaa kuin mitä vietän siellä :D )
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Boheemi - 03.03.2010, 14:35:28
Mitä suosittelisitte tekemään 5 tunnin aikana Prahassa? En ole aiemmin ollut Prahassa/Tsekissä.

Minulla olisi koneenvaihto Prahassa, 6h40min vaihtoajalla, joten kerkeän 4-5 tuntia pällistelemään kaupunkia (maanantai-aamua ja aamupäivää). Alustava suunnitelma olisi mennä vanhaankaupunkiin, pällistellä siellä aikansa ja kävellä puolisatunnaisesti sinne sun tänne. Miltä kuulostaa? En taida pahemmin suunnitella etukäteen kun on noin lyhyt visiitti, mutta kiva jos tulee kohdistettuja suosituksia  :)

Mikä on paras tapa siirtyä lentokentältä vanhaan kaupunkiin ja takaisin?
(en nyt taida lukea tätä ketjua läpi, menisi melkein yhtä paljon aikaa kuin mitä vietän siellä :D )

Julkisilla matka lentokentältä kestää 45 min - 1h/suunta. Taksilla puolisen tuntia ruuhkasta riippuen. Taksi maksaa noin 20-25 euroa. Lippu julkisiin noin euron/suunta.
Jos et ole ennen Prahassa käynyt, niin pelkästään Vanhan kaupungin pällistelyyn saat muutaman tunnin kulumaan. Voithan vaikka loivasta Kaarlen sillan yli Pienelle puolellekin, jos aikaa jää.
Käy ihmeessä syömässä ja oluella! Paikaksi kelpaa vaikka tuolla ylempänä mainitsemani vanhan kaupungin aukion kuppila. www.staromestskarestaurace.cz/cz/  :D
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Neiti Q - 03.03.2010, 20:48:25

Mitä suosittelisitte tekemään 5 tunnin aikana Prahassa? En ole aiemmin ollut Prahassa/Tsekissä.
Mikä on paras tapa siirtyä lentokentältä vanhaan kaupunkiin ja takaisin?

Saitkin jo edellä perusohjeet liikkumiseen.

Varteenotettava vaihtoehto on sekin, että menet taksilla Prahan linnan seutuville, Pohorolec-nimiselle aukiolle. Tuolta aukiolta jos hipsii Strahovin luostarille, pääsee näkemään linnan, joen ja vanhankaupungin parhaalta mahdolliselta näköalapaikalta.

Strahovin luostarista voi jatkaa matkaa ulkoministeriön ohi, joko Kultaisen kujan kautta koukaten tai sitten suoraan Prahan linnalle, ja käydä pällistelemässä linnanpihoja ennen kuin hakeutuu Nerudova-kadulle, jota pitkin on mukava kävellä Mala Stranan kaupunginosan halki Kaarlensillalle sekä siitä Karlova-katua pitkin kohti vanhankaupungin aukiota (Staromestske namesti).

Voit vaikkapa kulkea aukion halki Ruutitornille saakka, ja näin olet kulkenut keskiaikaisen kruunajaisreitin. Ruutitornin vieressä on yksi prahalaisen art nouveaun merkkirakennus, Obecni dum, jonka kahvilaan uskaltaa kullankimalluksesta huolimatta istahtaa.   

Obecni dumilta voit jatkaa vanhankaupungin entistä muuria myötäillen, vallihaudan katua (Na Prikope) kohti Vaclavske Namestia eli kaupungin pääaukiota. Tunnetaan englanniksi nimellä Wenceslas Square; ei mielestäni erityisen viihtyisä mutta kiva käydä kurkistamassa aukion alapäästä kohti Kansallismuseota ennen kuin häipyy vanhankaupungin pikkukujille.
(Tavoilleni uskollisesti kirjoitin tsekinkieliset nimet ilman erikoismerkkejä.)

Mikäli viitsit sittenkin lukea vanhoja ketjuja täältä pallontallaajista, löydät tarkempia kävely- ja kuppilasuosituksia reitin varrelta. Ja jopa julkisen liikenteen käyttöohjeet; päivän pääteteksi voit palata vanhastakaupungista Dejvickan metroasemalle ja ottaa siitä bussin lentokentälle.   
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Vandit - 03.03.2010, 21:22:49

Varteenotettava vaihtoehto on sekin, että...

Kiitos, kuulostaa mielenkiintoiselta  :) Yksi tarkoitus tällaisella pintaraapaisulla onkin, että tietää huvittaako palata jatkossa paremmalla ajalla...
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: sunshineen - 31.03.2010, 11:09:27
Lopultakin sain varattua kaverin kanssa matkan Prahaan viideksi päiväksi. Olemme Prahassa juuri jääkiekon MM-kisojen aikaan 10-14.5, joten kysymys kuuluukin näin: Onko jotain pubia, missä voisi katsoa Suomen pelejä? Hotellimme on Prahan kaupunginmuseon lähellä, joten olisi hyvä, jos pubeja löytyisi siitä lähettyviltä. Tietääkseni tsekit ovat myös melko fanaattista kiekkokansaa, joten toivottavasti ei tule riitoja...  ;)

Prahassa on tarjolla paljon loistavia olutpaikkoja, mutta saako näistä paikoista ostettua myös siideriä? Minä en siideristä niinkään välitä, mutta matkaseuralainen olisi varmasti paljon iloisempi siiderituoppi edessään.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Haroosh - 31.03.2010, 12:51:09
Pubeja siel on joka kulmalla. Siideristä en oo varma, kun en sitä juo.
Jamassa varmaan näytetään pelit, ja se on suht lähellä museota. Jame 7 on osoite. Ja sieltä muistakseeni sai myös sidukkaa. Mut eiköhän noita kisoja katsota lähes joka paikassa, missä nyt tv sattuu olemaan...Joskus katselin joitain pelejä vanhankaupunginaukiolla, mihin oli viritetty iso screeni. En tiedä onko tulevien kisojen aikaan.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Neiti Q - 31.03.2010, 12:57:15
-- loistavia olutpaikkoja, mutta saako näistä paikoista ostettua myös siideriä?

Todella harvoin olen törmännyt siideriin Prahassa. Entisaikoina se tarkoitti hyvästejä kansankuppiloiden edullisille hinnoille ja siirtymistä irkkupubeihin, joissa tuopin hinta on  vähintään nelinkertainen.

Ehkä kannattaa kokeilla paikallisia drinkkejä. Beton onnistunee paikassa kuin paikassa, sillä siinä Becherovka kohtaa tonicin ja syntyy enemmän kuin osiensa summa (eli vaikka ei pitäisikään Becherovkasta, tätä voi maistaa; tonic peittoaa Becherin maun).
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: sunshineen - 31.03.2010, 15:09:53
Kiitos loistavista vinkeistä! Olisko teillä suositeltavana muitaki drinkkejä tms siiderin tilalle?
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Pacman - 06.04.2010, 14:46:15
Shandy (sprite-olut/valkkari-olut)
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: pasaati1 - 06.04.2010, 16:49:00
Mojitot on hyviä,ei kyllä pernteisiä Tsekkiläisiä juomia,mutta hyviä ja halpoja.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Pacman - 07.04.2010, 15:07:17
Mojitot on hyviä,ei kyllä pernteisiä Tsekkiläisiä juomia,mutta hyviä ja halpoja.

OT,mutta en oo kauhean halpoihin mojitoihin törmännyt vielä missään.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: pasaati1 - 07.04.2010, 17:44:53
Halpoja Suomen hintoihin verrattuna.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: sunshineen - 07.04.2010, 20:44:34
Mojitot on kyllä hyviä, mutta enemmänki haluisin tietää tsekkiläisistä erikoisuuksista. Mojitoja kun saa periaatteessa mistä tahansa.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: neitsytmaria - 15.04.2010, 23:33:16
Minä ja puoli Eurooppaa vietimme pääsiäisen Prahassa. Hauskaa kyllä oli paikallisen kaverin johdolla! Vanha kaupunki ja Prahan linna olivat tietysti aivan tukossa, mutta kilometri keskusta-alueelta poispäin tarjosi jo paljon miellyttävämpiä meininkejä.

Suosittelen lämpimästi Dahlia Inn -nimistä design-hotellia. Loistolöytö. Yöstä pulittaa halvimmillaan 30 euroa/2 hengen huone, ja kyseessä on todella uusi, kaunis ja siisti design-hotelli. Hyvien hostellien rento meininki, hotellin mukavuudet. Omistaja Mark on entinen punkkari, joka osasi neuvoa loistobaareihin ja kiinnostaviin modernin taiteen gallerioihin keskustan ulkopuolella.  www.dahliainn.com

Gallerioista suosikkimme oli DOX, jossa oli esillä maailman johtavien nykytaiteilijoiden tekemiä shakkilautoja käsittelevä näyttely, David Cernyn kohua herättänyt Entropa ja paljon kommarimenneisyyttä purkavaa taidetta. 
http://www.doxprague.org/

Toinen hyvä olivat pihan perällä, ränsistyvien kerrostalojen keskellä sijainnut sokkeloinen ja superkiinnostava Futura Gallery, jossa oli esillä pääasiassa tsekkiläistä nykytaidetta. Gallerian helmi olivat tuon samaisen David Cernyn tekemät patsaat: kaksi viisimetristä ukkelia kyyristyy peput pystyssä puoliksi talon seinän sisään. Persiiseen kiivetään tikkailla ja siellä pyörii video, jossa presidentti ja valtion taidemuseon johtaja syöttävät toisilleen vauvanruokaa.
http://www.futuraproject.cz/

Nykytaiteen museo Veletrzni Palac oli valtaisa. Suosittelen vain niille, jotka todella rakastavat kuvataidetta 1800-luvun lopulta alkaen. Muzeum Kampassa (Kampan saarella) oli remontti - suurin osa kiinnostavasta kamasta oli paketoitu, mutta ihastelimme sentään keltaisten pingviinien loppumatonta jonoa, muutamia moderneja patsaita ja Cernyn (taas!) jättivauvoja.

Jos Cerny vielä jaksaa kiinnostaa, tämä kirjoitukseni käsittelee aihetta:
http://www.city.fi/yhteisot/blogit/tarkastaja/110372/
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Neiti Q - 16.04.2010, 11:52:28
Palaan vielä cocktail-aiheeseen.

Ylivoimainen suosikkini on vaatimaton cocktailbaari Hapu osoitteessa Orlicka 8 Vinohradyssa. Viehättävä kotikutoinen tunnelma, pitkä drinkkilista, jossa klassikoiden seassa omia innovaatioitakin. Hinnat olivat vielä pari vuotta sitten laatuun nähden kohtuulliset, useimmat drinkit maksoivat 100 - 120 korunaa.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Boheemi - 16.04.2010, 12:02:08
Oma suosikkini löytyy Betlemin aukiolta: http://papasbar.cz/page.php?id=1178&byday=1180 
Melko edustava drinkkilista (pitkät drinkint alkaen pari euroa).
VR6:lla (6,5 euroa)  synkinkin päivä muuttuu iloksi!  :D
Keskeisestä sijainnistaan huolimatta ei ryysispaikka.  :)
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: ErebosJr - 15.07.2010, 19:17:28
Itse pidin Prahassa erityisesti alue 6:sta ja metrolinjan päättärin alueesta. Kivoja baareja, ruokapaikkoja sekä kahviloita. Idyllistä ja kaunista. Turistialueet on niin täynnä turisteja, että oksennus lähtee. Ite pidin enemmän hieman pienemmistä kaupungeista kuten Brnosta ja Olomoucista Tsekeissä. Kaunista ilman suurempia määriä turisteja ja paljon havelmmalla.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: pasaati1 - 16.07.2010, 19:52:47
Cantinassa myös hyvä drinkkilista ja ruokakin on hyvää,
Pienellä puolella sijaitsee.

http://www.restauracecantina.cz/
Otsikko: Vs: Praha, siideri
Kirjoitti: ffflame - 25.07.2010, 16:56:44
Kopparbergia ja Rekordeligia näytti ilmestyneen joihinkin kuppiloihin, esim. Rock café Národnilla. IKEAn pohjoismainen ruokapuotiosasto myy muuten 2,5-prosenttista siideriä, varokaa!
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: ziggystardust - 25.07.2010, 19:38:03
Hei!

Olen viikon päästä lähdössä käymään Prahassa ja Brnossa yhteensä viikon reissulla. Tiedustelisinkin täällä Tsekin tuntijoilta, että onkohan maassa minkälainen kirpputorikulttuuri? Löytyykö Prahasta tai Brnosta hyviä kirpputoreja? Ja jos löytyy, niin mistä?

Entäpä mahtaneekohan kaupungeista löytyä esim. Jalokivigallerian tapaisia kauppoja? Kristallikauppojahan tuolta Prahasta löytyy kyllä, mutta entäpä kivikauppoja?

Olisin kiitollinen jos jollain olisi vinkkejä. :)
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Teeku - 25.07.2010, 20:33:57
Hei!

Olen viikon päästä lähdössä käymään Prahassa ja Brnossa yhteensä viikon reissulla. Tiedustelisinkin täällä Tsekin tuntijoilta, että onkohan maassa minkälainen kirpputorikulttuuri? Löytyykö Prahasta tai Brnosta hyviä kirpputoreja? Ja jos löytyy, niin mistä?

Entäpä mahtaneekohan kaupungeista löytyä esim. Jalokivigallerian tapaisia kauppoja? Kristallikauppojahan tuolta Prahasta löytyy kyllä, mutta entäpä kivikauppoja?

Olisin kiitollinen jos jollain olisi vinkkejä. :)


Kirpputoreista en tiedä, mutta vissiin ihan normitoreja muistaakseni on ihan toriaukeilla. Jostain jalokivikaupasta ostin tyttöystävälle korvikset joissa oli jokin kivi koristeena..kauppa taisi sijaita yhden sillan päässä. Siis yhden niistä seitsemästä sillasta, vai montako niitä siinä joen yli meneekään. Eli yhden tiedän, mutten tarkemmin osaa neuvoa kun siitä on kolme vuotta aikaa :)
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Haroosh - 25.07.2010, 22:26:32
Ainakin ennen oli Namesti Mirulla kirpputori joka kuukauden neljäs perjantai tai lauantai, jompikumpi. Ja tuossa ois jonkinlaista listaa jalokivikaupoista.

http://prague.tv/prague/shopping/jewelers

En noista osaa kyllä mitään suositella...
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: tomipoika - 27.09.2010, 17:55:47
Ahoj!

Ollaan lähdössä marraskuussa pidennetylle viikonloppubreikillä (to-ma) Prahaan muutaman kaverin kanssa ja tiedustelisin muutamaa asiaa.

1. Hostelleista löytynee tilaa reilusti, kun matka ajoittuu marraskuun puoleenväliin? Hintataso varmaankin myös hieman alhaisempi kun off-season painaa päälle?

2. Parit Prahaan liittyvät ketjut luin jo läpi ja otin sieltä vinkkejä, mutta jos on ehdottaa aktiviteetteja, nähtävyyksiä (aika hyvin jo tiedossa), pubeja, yökerhoja ym., niin mielelläni otan ehdotuksia vastaan.

3. Yksi meistä on käynyt ennenkin Itä-Euroopan maissa, mutta näin itsellä iskee (taas) ennakkoluulot päälle ja safety mode on jo nyt maksimissaan. Miten kaupungin turvallisuus? Kuumotuksia?

4. Kannattaako lähteä kaupungista pois seikkailemaan lähikaupunkeihin vai riittääkö Prahassa tekemistä?

Jos tulee muuta infoa ja/tai ehdotuksia mieleen, niin olkaapa ystävällisiä ja jakakaa kokemuksianne.

Kiitos.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Neiti Q - 27.09.2010, 18:22:15
safety mode on jo nyt maksimissaan. Miten kaupungin turvallisuus? Kuumotuksia?

Jos käyttäytyy tyhmästi, tulee ryöstetyksi joko kadulla, taksissa tai ravintolassa. Jos taas ei örvellä eikä hölmöile, ei ole hätää.

Kantsii tsekata omasta hostellista, mitä taksiketjua he suosittelevat, ainakin AAA on luotettava ja ajaa oikean mittarin mukaan. Tsekkaa oikea hintataso, jos haluat neuvotella etukäteen hinnasta! Tonnilla pitäisi päästä jo maaseutukierrokselle.

Julkisissa/kadulla varmasti käy edelleen sitä vanhanaikaista, että joku tulee kyselemään neuvoa yhdeltä ja kaverit säkittää loput teidän porukasta ja tyhjentää taskut.

Ravintolassa on aina viisasta tsekata etukäteen hinta. Olut voi maksaa vanhassakaupungissa kaikkea 25 ja 500 korunan väliltä. Kaikkein härskeimmät terassit rahastavat tuhat korunaa pelkästä kahvista.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: tomipoika - 28.09.2010, 00:14:03
safety mode on jo nyt maksimissaan. Miten kaupungin turvallisuus? Kuumotuksia?

Jos käyttäytyy tyhmästi, tulee ryöstetyksi joko kadulla, taksissa tai ravintolassa. Jos taas ei örvellä eikä hölmöile, ei ole hätää.

Kantsii tsekata omasta hostellista, mitä taksiketjua he suosittelevat, ainakin AAA on luotettava ja ajaa oikean mittarin mukaan. Tsekkaa oikea hintataso, jos haluat neuvotella etukäteen hinnasta! Tonnilla pitäisi päästä jo maaseutukierrokselle.

Julkisissa/kadulla varmasti käy edelleen sitä vanhanaikaista, että joku tulee kyselemään neuvoa yhdeltä ja kaverit säkittää loput teidän porukasta ja tyhjentää taskut.

Ravintolassa on aina viisasta tsekata etukäteen hinta. Olut voi maksaa vanhassakaupungissa kaikkea 25 ja 500 korunan väliltä. Kaikkein härskeimmät terassit rahastavat tuhat korunaa pelkästä kahvista.

Kiitos vinkeistä. Suurin osa oli jo tiedossa ja iskostuneena takaraivoon. Olen hyvin skeptinen julkisten liikenteiden käyttäjä ja pidän lähes koko ajan lompakosta (tai missä rahat ovatkaan) kiinni/puristettuna kylkeä vasten takin/paidan sisällä.

Toi maaseutukierros kuulostaa kivalta. Pitääkin ottaa puheeksi.

Tackar.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: balzary - 28.09.2010, 15:57:09
Ahoj!

Ollaan lähdössä marraskuussa pidennetylle viikonloppubreikillä (to-ma) Prahaan muutaman kaverin kanssa ja tiedustelisin muutamaa asiaa.

1. Hostelleista löytynee tilaa reilusti, kun matka ajoittuu marraskuun puoleenväliin? Hintataso varmaankin myös hieman alhaisempi kun off-season painaa päälle?

Pitäisi olla joo alhaisemmat hinnat. Toisaalta, jos teitä on kolme tai useampi lähdössä liikenteeseen, niin kannattaa tsekata josko löytyisi sopiva kämppä (apartmán) käyttöön. Vuokrat ovat 50e ylöspäin yöltä.

Kutná Hora on n. tunnin matkan päässä, kiva päiväkohde. Sieltä löytyy mm. tämä paikka http://www.kostnice.cz/
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: tomipoika - 28.09.2010, 17:08:39
Ahoj!

Ollaan lähdössä marraskuussa pidennetylle viikonloppubreikillä (to-ma) Prahaan muutaman kaverin kanssa ja tiedustelisin muutamaa asiaa.

1. Hostelleista löytynee tilaa reilusti, kun matka ajoittuu marraskuun puoleenväliin? Hintataso varmaankin myös hieman alhaisempi kun off-season painaa päälle?

Pitäisi olla joo alhaisemmat hinnat. Toisaalta, jos teitä on kolme tai useampi lähdössä liikenteeseen, niin kannattaa tsekata josko löytyisi sopiva kämppä (apartmán) käyttöön. Vuokrat ovat 50e ylöspäin yöltä.

Kutná Hora on n. tunnin matkan päässä, kiva päiväkohde. Sieltä löytyy mm. tämä paikka http://www.kostnice.cz/

Totta. Apartment-tyylinen majoitus taitaa tulla halvemmaksi ja onhan se luotettavampi vaihtoehto, kun on turvallisessa paikassa kamat.

Ja kiitos tuosta vinkistä! Vaikuttaa mielenkiintoiselta.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: tessuli - 28.09.2010, 17:36:58
Meillä oli ihana huoneisto (loft bedroom) tuolta http://www.svoboda-williams.com/apartments-prague/residence/205-apartments-ericsson-palace/

Mahtavalla paikalla, suosittelen!!
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Suuno - 15.10.2010, 10:25:36
Näistä on myös hyviä kokemuksia: http://www.asuntoprahassa.com/
ja http://www.happyhouserentals.com/en/short-term-rentals

Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: vanilla - 12.01.2011, 22:27:30
Kaikille Prahan tallaajille suosittelen lämpimästi kyseistä kiertokävelyä (mikä hitto on walking tour suomeksi?  ;D) http://www.extravaganzafreetour.com/ (http://www.extravaganzafreetour.com/)

Hostellit ym. mainostaa muita, suurempien yritysten kierroksia, mutta niissä on imho aina liikaa porukkaa matkassa ja oppaat on brittejä ja jenkkejä jotka on opetelleet vuorosanansa ulkoa... Nuo extravaganza-oppaat ovat paikallisia, ja Filip (jota ei tuolla sivuilla mainita kun on kai vasta aloittanut) tietää suunnilleen kaiken Prahan historiasta ja osaa kertoa ties mitä mielenkiintoisia tarinoita ronskilla tsekkihuumorilla höystettynä, paras opas johon olen koskaan törmännyt.  :)
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Mrks - 09.02.2011, 12:31:55
Näistä on myös hyviä kokemuksia: http://www.asuntoprahassa.com/
ja http://www.happyhouserentals.com/en/short-term-rentalsHappyhouserentalista on itselläni myös ihan ok kokemuksia. Kämppä oli aikalailla sellainen kuin ilmoituksessa ja muutenkin homma ihan ok. avaimia tuova kaveri taisi olla vähän myöhässä sovitusta ajasta muttei pahasti (alle 10 min).
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: liskafinka - 03.04.2011, 19:23:11
Tässä minun Praha-vinkkejä...

- Nähtävyyksien katseluun suosittelen kiertokävelyä, esim. yllä mainittu Extravaganza free tour, joka siis maksetaan tippeinä (sen verran kuin haluat, yleensä ehkä 100-300 korunaa). Extravaganzalla on paikalliset oppaat mikä on plussaa minun mielestä, New Europella taas on suuremmat ryhmät ja amerikkalaiset/brittiläiset oppaat.
Kävely kattaa lähes kaikki tärkeimmät nähtävyydet, ja siinä oppii kaupungin historiasta (ei-tylsästi kerrottuna!) sekä kuulee kaikenlaisia vinkkejä mm. ravintoloista ja yöelämästä.

- Julkinen liikenne on todella toimivaa, en siis suosittele taksin käyttöä ollenkaan (taksit kalliita ja tuppaavat ottaa turisteilta ylihintaa). Lippuja voi ostaa metroasemilta, kioskeista, bussikuskilta sekä joiltain ratikkapysäkeiltä. 75 minuutin lippu maksaa 26 korunaa eli suunnilleen euron. 20 minuutin lippu (20 min ratikassa tai 5 metropysäkkiä) maksaa 18 korunaa. Prahassa on aika paljon lipuntarkastajia, jotka ovat yleensä aika tiukkoja...voi olla, että suomen puhuminen ja avuttoman turistin leikkiminen ei auta.   ;D Tarkastusmaksu muistaakseni jotain 20-30 euron luokkaa.

- Ehdottomasti paras ravintola Prahassa on kasvisravintola Lehka Hlava. Suosittelen muillekin kuin kasvissyöjille! Sopii hyvin myös romanttisiin kynttiläillallisiin, yhdessä ravintolan huoneista on "tähtitaivas"katto. :) Lounas maksaa arkisin 108kc. http://www.lehkahlava.cz/en_novinky.htm
Toinen kiva kasvisruokapaikka on Mala Stranan Nerudova-kadulla sijaitseva Gopal, jonka on intialaistyyppinen all you can eat -menu maksaa 150 korunaa (sisältää teen ja jälkiruuan).

- Kirpputoreista tykkääville suosittelen Kolbenovan metroaseman (keltainen linja) lähellä olevaa valtavaa ulkoilmakirppistä. Sisäänpääsy 20kc. Auki la-su aamukuudesta puoli yhteen iltapäivällä. Vaatteita, antiikkia, kaikenmaailman kummallista tavaraa, soittimia, koruja... ei-turistipaikka.  ;)

- Jos haluaa nähdä kaunista luontoa, suosittelen ehdottomasti vierailua Divoka Sarka -puistoon/metsään. Sinne pääsee kätevästi esim. ratikalla numero 36 (n. puoli tuntia keskustasta). Upeita maisemia, googlen kuvahaku kertoo jo paljon. ;)


- Halpoja tapoja päästä Prahaan tai sieltä pois? Ecolinesilla ja Eurolinesilla on bussiyhteys Tallinnasta Prahaan, halvimmillaan olen matkustanut tuon välin 50 eurolla. Bohemian Lines taas kuljettaa Ruotsista (jopa Suomesta, jollen väärin muista??  ???) Prahaan.
Mikäli lähtee Prahasta junalla muualle Eurooppaan, kannattaa ostaa liput netin kautta (asemalta ostettuna hinnat moninkertaisia). Esim. Praha-Varsova tai Praha-Berliini -matkan voi saada netistä ostettuna n.20 eurolla. http://www.cd.cz/en/

Berliiniin on myös hyviä ja nopeita bussiyhteyksiä, esimerkiksi StudentAgencyllä sekä Orangewaysillä (menee myös Budapestiin).


Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: piltee - 17.05.2011, 14:18:02
Hei Prahan kävijät! Kuinkas kannattaa rahan kanssa toimia? Missä vaihtaa vaiko nostaa paikan päällä? Onko kokemuksia reissusta Pilsner Urquellin tehtaalle?
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: tessuli - 17.05.2011, 15:02:32
Hei Prahan kävijät! Kuinkas kannattaa rahan kanssa toimia? Missä vaihtaa vaiko nostaa paikan päällä? Onko kokemuksia reissusta Pilsner Urquellin tehtaalle?

Me nostettiin paikan päällä. Eka masiina löytyy heti kentältä, kaupungissa on myös paljon pankkiautomaatteja.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: JN1234 - 17.05.2011, 16:46:02
Ajeltiin itse suoraan omalla autolla Pilsner Urquellin tehtaille. Kierroksia oli muutama päivässä ja ajat löytyivät tehtaan nettisivuilta. Itse kierros oli mielestäni tosi hyvä, vaikka olikin hieman "amerikantyylisempi" kuin kilpailijansa Budejovicessa (Budweiser). Kierrokseen vierähti pari tuntia ja sen jälkeen oli sopivasti aikaa koluta läpi kaupungin muut nähtävyydet. Suosittelen!
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Super_Esa - 26.06.2011, 13:37:40
Voipi olla että olen juntti, tai laiska etten ole jaksanut tarkaan lukea koko ketjua. Katselin lentojen hintoja Prahaan syyskuun lopulle, ja sain tulokseksi n.260 e pelkkä meno. Hakukoneena oli supersaiver. Onko hinnat oikeasti tuota luokkaa, vai olenko vain huono käyttämään noita hakukoneita?
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: path - 26.06.2011, 14:19:44
Kokeileppas vaikka Norwegiania http://www.norwegian.com/fi/ (http://www.norwegian.com/fi/), niin löytyy halvempia.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: kulmalukko - 26.06.2011, 14:59:00
Voipi olla että olen juntti, tai laiska etten ole jaksanut tarkaan lukea koko ketjua. Katselin lentojen hintoja Prahaan syyskuun lopulle, ja sain tulokseksi n.260 e pelkkä meno. Hakukoneena oli supersaiver. Onko hinnat oikeasti tuota luokkaa, vai olenko vain huono käyttämään noita hakukoneita?

Lentohakukoneet eivät taida sisällyttää hakuihinsa jokaikistä lentoyhtiötä, varsinkaan niitä halvimpia.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Super_Esa - 26.06.2011, 17:11:53
Kiitosta! Ollaan menossa Prahasta varmaankin junalla Krakovaan, Matkaan mahtuisi vielä joku muukin paikka. Onko kaupunkien välillä tahi lähellä mitään suositeltavia kohteita? Pienemmät käymisen arvoiset kylätkin kävisi vallan mainiosti.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: eeppos - 27.06.2011, 21:47:41
Kiitosta! Ollaan menossa Prahasta varmaankin junalla Krakovaan, Matkaan mahtuisi vielä joku muukin paikka. Onko kaupunkien välillä tahi lähellä mitään suositeltavia kohteita? Pienemmät käymisen arvoiset kylätkin kävisi vallan mainiosti.

Olomouc. Suosittelen.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Super_Esa - 29.06.2011, 21:23:17
Olomouc. Suosittelen.

Sopivasti olisi matkan varrella. ja ihan mukavalta näyttää kuvissa. Mikä sinut saa paikkaa suosittelemaan?
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: eeppos - 30.06.2011, 16:24:41

Sopivasti olisi matkan varrella. ja ihan mukavalta näyttää kuvissa. Mikä sinut saa paikkaa suosittelemaan?

Mukava pienehko kaupunki viehättävällä keskustalla ilman turistimassoja. Ruuat ja juomat selkeästi halvempaa kuin Prahassa. Mainio paikka lähteä retkille myös ympäristöön, vaikkapa polkupyörällä. Aussiomisteinen Poet's Corner hostelli on yksi Euroopan kodikkaimmista pienistä hostelleista.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: starman - 07.07.2011, 11:32:03
Osaako joku suositella Prahasta kirpputoreja (tai vastaavia markkinoita)??

Edellisessä viestissä oli jokin ulkoilma -kirppis, mutta auki ilmeisesti vain la-su, ja meikän olisi tarkoitus olla Prahassa vain ma-pe.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: starman - 20.07.2011, 14:35:16
Nostetaas tätä pinnalle, kun ei ole parissa viikossa saanut kenenkään huomiota, sillä luulisi budjettimatkaajien foorumilla kuitenkin kirpputoritkin kiinnostavan.
Löytyykö siis Prahasta jotain hyviä kirpputoreja??? =)
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Neiti Q - 20.07.2011, 22:30:05
Löytyykö siis Prahasta jotain hyviä kirpputoreja??? =)

Prahassa ei vanhastaan ole sellaisia perinteitä, esim. omana asuinaikanani 90-luvun lopulla en kirppareihin törmännyt. Kaivelin kuitenkin foorumin haulla, ja löysin vuodelta 2004 tällaisen "tiedon":
Vltavskan metroasemasta lyhyen kävelymatkan päässä itään päin, pitäisi löytyä isohko torialue. Ei ole aivan 100% varma tieto, yksi tuttu kertoi.

Kukaan ei ollut palannut siihen ketjuun kertomaan, löytyikö paikkaa, mutta kenties tässä ketjussa (jos jaksat selata läpi) on tuoreempaa tietoa samasta paikasta.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Pikasika - 20.07.2011, 23:04:17
Sattuipas sopivasti silmiin tämä topic, nimittäin muutaman viikon kuluttua olisi suuntana juurikin Praha. Mistä halpa yösija muutamaksi yöksi (muutama yö vedetään telttaillessa Prahan ulkopuolella)?
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: eeppos - 21.07.2011, 01:56:23
Sattuipas sopivasti silmiin tämä topic, nimittäin muutaman viikon kuluttua olisi suuntana juurikin Praha. Mistä halpa yösija muutamaksi yöksi (muutama yö vedetään telttaillessa Prahan ulkopuolella)?

http://www.hostelworld.com/search?search_keywords=Prague%2C+Czech+Republic&country=Czech+Republic&city=Prague&
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: balzary - 21.07.2011, 10:58:29
En ole käynyt paikalla, mutta googlauksen perusteella Blesy Trh vois olla hyvä paikka käydä kirpparin kannalta:
http://www.prazsketrhy.cz/cojeblesitrh.htm
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Neiti Q - 21.07.2011, 11:18:41
En ole käynyt paikalla, mutta googlauksen perusteella Blesy Trh vois olla hyvä paikka käydä kirpparin kannalta:
http://www.prazsketrhy.cz/cojeblesitrh.htm

Linkin perusteella blesy trh on yleissana, joka tarkoittaa kirpputoria. Terminy-kohdasta löytyi pari paikkaa ja päivämääriä, jolloin toimintaa on eri puolilla kaupunkia:
http://www.prazsketrhy.cz/terminy.htm
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: balzary - 21.07.2011, 11:27:34

Linkin perusteella blesy trh on yleissana, joka tarkoittaa kirpputoria. Terminy-kohdasta löytyi pari paikkaa ja päivämääriä, jolloin toimintaa on eri puolilla kaupunkia:
http://www.prazsketrhy.cz/terminy.htm

Totta, en jaksanu lukea tekstiä sen kummemin:)  Anyway, tuossa listassa on tosiaan pari kirpparia. Kolmatta (Rasinovo nabrezi) googlasin hieman, mutta vaikuttaisi olevan enemmän maatilatori, kirpparia järjestetään harvakseltaan.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: starman - 21.07.2011, 11:34:45

ok, kiitoksia vaivannäöstä.

ilmeisesti kirppari ei tuollapäin sitten olekaan mitenkään iso juttu.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: balzary - 21.07.2011, 11:54:21
Tollainen lista löytyi vielä:
http://www.praguewelcome.cz/cs/informace/o-praze/co-se-deje-v-praze/42-trhy-a-burzy.shtml

Blesi trhy kohdasta löytyy ainakin yksi lisää noihin aiempiin (Kolbenova), joka on auki joka la-su. Rasinovollakin näköjään on kirppis jokaisena ekana ja kolmantena lauantaina kuusta. Burzy-kohdan alla on myös listattuna eri tavaroiden keräilijöiden kokoontumisia.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: marika_ - 29.08.2011, 15:02:38
Hyvissä ajoin liikenteessä, mutta siis tänä vuonna vietetään uuttavuotta Prahassa. Kokemuksia?
Lähinnä mietiskelin että kannattako esim. ravintolasta varata pöytä etukäteen? Entä olisko samaan hengenvetoon antaa suosituksia jostain ravintoloista, jotka olis hiukan jotain bubiräkälää parempia, mutta ei kuitenkaan mitään Michelin -tasoa kaivata (eikä sellasia hintojakaan...). Jotain joenvarsipaikkoja esim? Googlettelin jo jotain vaihtiksia, mutta tietysti muiden omia kokemuksia ja suosituksia on aina kiva kuulla.
Entäpä hyviä yökerhoja tai jotain missä vois sitten yöllä juhlia? Musiikin suhteen ei olla kauhean kranttuja, eli kaikki Lady Gagasta johonkin indierockiin menee, mistään hirveistä teknoluolista ei nyt ehkä varsinaisesti olla kiinnostuneita. Varmaan kaikkialla on kyllä niin täyttä, että saa nähä uskaltautuuko sitä mihinkään :P

En oo koskaan viettäny uuttavuotta muualla kun Suomessa, niin olen vähän pihalla että miten suuresti sitä muualla biletetään... :)
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: nonkku - 29.08.2011, 18:58:11
Itellä reissu Prahaan tossa lokakuun puolivälissä, ja olisin myös halukas kuulemaan kommentteja ja kokemuksia muilta!! Esimerkiksi hyvistä ja suht edullisista ruokapaikoista, biletysmestoista, ostosmahdollisuuksista ja nähtävyyksistä olen valmis ottamaan informaatiota vastaan!!  :)
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: piltee - 01.09.2011, 13:56:00
Itellä reissu Prahaan tossa lokakuun puolivälissä, ja olisin myös halukas kuulemaan kommentteja ja kokemuksia muilta!! Esimerkiksi hyvistä ja suht edullisista ruokapaikoista, biletysmestoista, ostosmahdollisuuksista ja nähtävyyksistä olen valmis ottamaan informaatiota vastaan!!  :)

Suosittelen käymään ravintolassa nimeltä Bar Bar (Vsehrdova 17) . Ratikalla kun menee niin muistaakseni pysäkki Újzed. Pieni sivukuja ja ravintola kellarissa mutta miljöö, ruuat ja palvelu...!! Jos asuisin Prahassa olisi tämä ravintola kantapaikkani. Tarjoilija valmisti meille itse (ensimmäistä kertaa kuulemma) jälkiruuat kun keittiö ehti mennä kiinni meidän höpötellessä jonninjoutavia... Yleensä vältän menemästä kahdesti samaan paikkaan mutta tänne oli palattava uudelleen. Ja kunhan seuraavan kerran Prahaan menen, löydän itseni varmasti taas tuolta BarBarista  :)

Ja jos en ihan väärin muista niin Narodni-kadulla oli loistava Italialainen ravintola. Pastaa jos ja vaikka minkälaista eikä hinnatkaan olleet pahoja. Tietysti tässä vaiheessa joku miettii että miksi mennä syömään italialaista ruokaa Prahaan mutta itse en liiemmin paikalliselle ruualle lämmennyt...

Ja käymisen arvoinen paikka on myös Kavárna Obecni dum ( Námesti Republiky 5). Turistipaikka joo, mutta kakut aivan huikeita vaikkakin ehkä "hintavia" 4,5e/pala. Mutta jos miettii Suomen hintoja niin samanlaisesta palasta maksaisit täällä melko varmasti 6-7e. Ja hyvää oli!
Lähellä sijaitsee ostoskeskus Palladium.

Eläintarhaan kannattaa myös mennä mutta...varaa reilusti aikaa ja ota se hemmetin kartta! :D Alue on iso ja siellä on paljon nähtävää. Suosittelen!

Ostosreissullekin kannattaa varata reilusti aikaa. Meidän piti vain vähän katsella ja aikaa meni 10 tuntia... :D Kivoja kauppoja ja vaatteita mitä Suomessa ei ole ja suht edullisesti. Merkkivaatteet ja -kengät esim.Converset samoissa hinnoissa kuin Suomessa. H&M:lla paikoin jopa kalliimpia :O Mutta esim. Gate, New Yorker, Terranova...Riippuu tietysti mitä hakee ja haluaa :)

Ihana kaupunki, helppo liikkua ja nähtävää riittää!
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: nonkku - 01.09.2011, 22:01:26
Kiitos paljon vinkeistä, täytyy käydä tsekkaamassa toi BarBar ainakin. Ja miksei toki italialaista voisi maistella sielläkin :D
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: illusia - 02.09.2011, 08:02:46
Mukava, paikallisten suosima kuppila on Karlův Sklep (Odburu 14), kannattaa kokeilla täytettyjä perunalettuja.
Yksi lukuisista hyvistä italialaisista on Pizzeria di Carlo.
http://www.dicarlo.cz/
Kuubalainen U Bile Kuzelky (Misenska 12) taitaa olla hotelliravintola, mutta söin siellä reissun parhaan kana-annoksen.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: nonkku - 02.09.2011, 13:07:14
Kiitos kiitos, lisää vaan vinkkejä tulemaan!! :)
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: piltee - 03.09.2011, 06:56:14
Niin ja sinne seksivälinemuseoon EI kannata mennä. Käsittämättömän surkea ja silkkaa rahastusta..
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: nonkku - 03.09.2011, 19:33:51
Niin ja sinne seksivälinemuseoon EI kannata mennä. Käsittämättömän surkea ja silkkaa rahastusta..

Asia selvä :D
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: vanilla - 04.09.2011, 00:14:55
Nostetaas tätä pinnalle, kun ei ole parissa viikossa saanut kenenkään huomiota, sillä luulisi budjettimatkaajien foorumilla kuitenkin kirpputoritkin kiinnostavan.
Löytyykö siis Prahasta jotain hyviä kirpputoreja??? =)

Suomalaistyyppisiä itsepalvelukirppiksiä ei juuri näy, mutta second hand shoppeja, joissa myydään käytettyjä vaatteita ja asusteita, on sitäkin enemmän. Esim. Lidická -nimisellä kadulla on useampia (metro/ratikka: Andel).
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Super_Esa - 05.09.2011, 14:10:10
Sain suosituksen jokiristeilylle. Itse olen hieman skeptinen ajatusta kohtaan, ja kysynkin onko joku hairahtanut samaan, ja millaisilla kokemuksilla?
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Neiti Q - 05.09.2011, 15:06:59
Älä ainakaan syö jokilaivalla.

Minä pidän kovasti risteilyistä, mutta Prahassa joelta näkee aika vähän. Siinä junnataan kanavissa, eli esimerkiksi 1,5 tunnissa ei kauhean kauas keretä.

Joskus viime vuosituhannella oli jazzristeilyitä, tsekkaa paikalliset lehdet/flyerit, josko jotain vastaavaa olisi vielä tarjolla!

Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Boheemi - 10.09.2011, 14:14:27
Onhan noita jazzristeilyjä yhä:

http://www.cruise-prague.cz/cruise/jazzboat
 8)
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Boheemi - 10.09.2011, 14:27:21
Marikalle uudesta vuodesta. Praha on täynnä hyviä ravintoloita, mutta yksi vakipaikoistamme on http://www.laryfary.cz/#/en/food
Gourmet-ruoka ja erinomainen palvelu, hinnat vielä kuitenkin järkevähköt, ja sisustus itämainen. Kannattaa varata pöytä uutena vuotena (mihin ravintolaan ikinä päädyttekin), Praha on suosittu uuden vuoden juhlinta paikka! Jos sää ei ole aivan mahdoton, niin veikkaan että ne parhaat bileet pidetään Vanhan kaupungin aukiolla, ja Vaclavin aukiolla! En tiedä onko auki silloin, mutta www.vagon.cz tarjoaa rock-pitoista ohjelmistoa aivan Vanhan kaupungin tuntumassa.  :D
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Boheemi - 10.09.2011, 14:38:38
Jos järkevän hintaiset englannin kieliset kierrokset kiinnostavat Prahassa, niin suosittelen http://www.caputregni.cz/about.html
Perinteisten nähtävyyskierrosten lisäksi Marketa järjestää asiakkaan mielenkiinnon mukaisia erikoiskierroksia.    :)
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Neiti Q - 11.09.2011, 08:15:40
^ olipa muuten hyvät sivut. Risteilyistä kysyneelle suosittelisin tuolta erikoisretkeä Trojan palatsiin:

Boat trip to the Baroque palace Troja
A visit to the vineyards of St Clara with a possibility of wine tasting, a walk through the Central park Stromovka, tram journey back to the city center taking the nostalgic historic tram line.

-toisaalta, jos retki tehdään julkisilla, kuten opas yleisesti lupaa, menee Trojaan (eli samalla Zoohon) edelleen laiva, jolla voi aivan omatoimisestikin lähteä noille kulmille. Trojan linnan sivuilla neuvotaan palaamaan aluksella takaisin kaupunkiin: The cruise from the Zoo to Rašínovo nábřeží (in the centre) takes 75 minutes; the boats leave at 11.00hrs, 14.00hrs and 17.00hrs during the high season.

Tuo reitti on jäänyt mieleen, sillä eräs viehättävä prahalainen vei minut kerran eläintarhaan ja sitten kävelimme Stromovkan puiston halki kohti keskustaa. Holesovicen kaupunginosassa reitti tupsahtaa Prahan vanhalle messualueelle (onkohan siellä yhä tivoli?) ja siitä on pieni matka modernin taiteen museoon, jossa on kiva käydä kuolaamassa 1800- ja 1900-luvun taitteen klassikoita kaikkialta Euroopasta. Museo on rakennuksenakin viehättävä, vajaa 15 vuotta sitten tarkoitukseen kunnostettu messupalatsi.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: pasaati1 - 11.09.2011, 14:48:56
Just varasin lennot Prahaan,oli finskillä tarjous,viikko Prahassa ensi keväänä,neljäs kerta aivan loistava paikka :)
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Boheemi - 11.09.2011, 15:35:38
Just varasin lennot Prahaan,oli finskillä tarjous,viikko Prahassa ensi keväänä,neljäs kerta aivan loistava paikka :)


Tervetuloa joukkoon!  :D
T. 15 Tsekin reissua takana
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Viajar - 11.09.2011, 15:44:17
Just varasin lennot Prahaan,oli finskillä tarjous,viikko Prahassa ensi keväänä,neljäs kerta aivan loistava paikka :)
Varailtiin varmaan samoihin aikoihin.. ;D Yritin ensimmäisellä kerralla BravoFlyn kautta, mutta mikä piru siinä oli kun PayPal-vaihtoehto ilmoitti jatkuvasti erroria? Luottokortin käytöstä olisi pitänyt pulittaa törkeät 50 euroa, joten vaihdoin osoitetta saman tien. Yhtä kaikki, minulle kolmas ja puoliskolle viides Prahan reissu tulossa!!!
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: pasaati1 - 11.09.2011, 21:52:40
Praha se vaan on  :)
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Viajar - 13.09.2011, 11:46:31
^Päätit sitten tulla tuon kertomaan Praha-palstalle?  ::)
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: pasaati1 - 13.09.2011, 21:41:19
Kyllä.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Boheemi - 14.09.2011, 14:20:37
Neiti Q:lle kyllä siellä edelleen on olemassa Luna park-huvipuisto, jos sitä tarkoitit?
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Reissu-Lassi - 22.09.2011, 04:36:33
Muutamia asioita joita jäi mieleen Prahan nopeasta parin päivän käynnistä.

Prahassa olevaa lentomuseossa(kbelyssa)tuli käytyä.Paikassa käyntihän ei maksa mitään eikä turisteja ole liikaa mutta voi suositella ainoastaan niille joita lentokoneet varmasti kiinnostavat.Kaikki koneet olivat matalien aitojen takana joka mielestäni pilasi tunnelmaa verrattuna siihen että olisi päässyt lähelle ottamaan kuvia.

Metroissa jos matkustat muista ostaa se lippu, kuljin vain yhteensä 8 matkaa metrolla ja kerran iski tarkastajat kimppuun asemalaiturilla.Onneksi lippu löytyi joten vahinkoa ei syntynyt, sakko liputta matkustamisestahan on n. 40€.

Takseistahan monissa opaskirjoissa valitellaan/varoitellaan mutta omalle kohdalle sattui asiallisia kuskeja eikä ongelmia ollut vaikka samaan kieltä ei aina löytynytkään.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Boheemi - 22.09.2011, 11:34:07
^ itse pari kertaa Kbelyn ilmailumuseossa aikoinaan käynyt, silloin näyttelyhalleissa ei ollut muistaakseni aitoja koneiden edessä, ikävä muutos. Joko ulkosalla oli näytillä isompia koneita enemmän? Muistan että viimeksi käydessäni näytti olevan parikin esim. toisen maailman sodan aikaisia pommikoneita työn alla.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Ayla - 22.09.2011, 11:38:51
Meille kyllä sattui niitä asiattomia taksikuskeja kohdalle myös... AINA pitää sopia matkan hinta kuskin kanssa etukäteen. Vaikka taksissa olisi mittari, niin hinta on sovittava etukäteen. Me tyhminä luotettiin (tolpalta otettuun) taksiin, jossa oli mittari, eikä sovittu hintaa etukäteen. Pianhan se mittari alkoikin raksuttaa numeroita valonnopeudella. Kyllä vitutti. Mut sen kerran jälkeen ymmärrettiin se hinta sopia etukäteen. Ja tinkiä kannattaa.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Boheemi - 22.09.2011, 14:39:18
^ Jos Prahassa ollessa ilmenee tarvetta käyttää taksia, niin suosittelen käyttämään esim. http://www.aaataxi.cz/
Luotettava yhtiö, jossa ei puijata. Tolpalta varmin kyyti löytyy "fair place" kyltin luota, joita saavat käyttää vain rehelliset taksiyhtiöt: http://www.praguewelcome.cz/en/services/transportation/taxi/taxi-fair-place.shtml
Esimerkiksi Vanhan kaupungin Pienellä aukiolla (Male namesti) hengailevat taksarit ovat useimmiten juuri niitä viritetyllä taksamittarilla leipäänsä tienaavia huijareita.
Nyrkkisääntönä voidaan sanoa, että mitä vanhempi ja romumpi auto ilman taksiyhtiön tarroja ja taksaluetteloa, sitä varmemmin se on huijaritaksi (poikkeuksiakin toki voi olla).
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Ayla - 22.09.2011, 15:55:44
Ja kyseessähän nimenomaan oli tuo AAA-taksi, jonka mittari huiteli missä sattui. Ja niin mekin luultiin, että ne on rehtejä takseja. Paskat ollu.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Boheemi - 22.09.2011, 16:27:27
^ Ohos! Tuosta olisi kannattanut reklamoida ko. firmaa! Itse olen käyttänyt AAA-taksin palveluksia jos ei nyt 100 kertaa, niin ei paljon vähempäänkään. Otitteko kuitin kuskilta?
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Ayla - 22.09.2011, 16:36:18
Ei otettu. Melkonen riita siinä saatiin kuitenkin aikaseks. Ja paha mieli. Ainakin meille. Isosta rahastahan ei ollu kyse, periaatteesta ennemminkin.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Boheemi - 22.09.2011, 18:39:01
Huvittaako kertoa matkanne pituus (tai mistä-mihin suunnillen), ja paljonko taksamittari näytti?
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Ayla - 22.09.2011, 19:12:54
Vanhasta kaupungista hotellille, matkaa ehkä n. 3km. Summaa en muista, mutta oli siis melkein triplasti sen, mitä muut kuskit (joiden kanssa hinta sovittiin etukäteen) samasta matkasta veloittivat.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Reissu-Lassi - 23.09.2011, 05:08:55
^ itse pari kertaa Kbelyn ilmailumuseossa aikoinaan käynyt, silloin näyttelyhalleissa ei ollut muistaakseni aitoja koneiden edessä, ikävä muutos. Joko ulkosalla oli näytillä isompia koneita enemmän? Muistan että viimeksi käydessäni näytti olevan parikin esim. toisen maailman sodan aikaisia pommikoneita työn alla.

Näyttelyhalleissa jokaisessa oli sama juttu, sama oli ulkona olevilla koneilla.Ulkosalla kuljetuskoneille varattu nurmikko ammotti tyhjyyttään.Ja noista 2 maailmansodan koneista oli enimmäkseen hävittäjiä esillä.Pommittajia oli sitten muutama seuraavilta vuosikymmeniltä.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: balzary - 28.09.2011, 09:18:30
Vanhasta kaupungista hotellille, matkaa ehkä n. 3km. Summaa en muista, mutta oli siis melkein triplasti sen, mitä muut kuskit (joiden kanssa hinta sovittiin etukäteen) samasta matkasta veloittivat.

Mä pyytäisin tuossa tilanteessa taksikuskin hotellin respaan selvittämään asiaa. Eiköhän ne sieltä ota yhteyttä poliisiin ja taksifirmaan.

Pyrin välttämään takseja mahdollisuuksien mukaan Prahassa. Ei vaan jaksa sitä vatvomista mikä mahdollisesti odottaa reissun lopussa. Ei auta, että tsekiksi hoidetaan puhuminen kuskin kanssa. Prahan julkinen liikenne on tosi toimiva, yöaikaankin yleensä pääsee hyvin ratikalla jos aikataulut on puhelimen muistissa.

Edit: Niinkuin täällä on mainittu, niin taksin keskuksesta tilaamalla homma toimii varmasti luotettavammin kuin kadulta taksin ottamalla.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Boheemi - 28.09.2011, 10:26:21
Tuossa huono kokemus myös AAA-taksista, ilmeisesti siihenkin firmaan on pesiytynyt rosvoja, tai sitten jotkut ovet keksineet hyvän busineksen muuntamalla autonsa ko. firman autojen näköiseksi... Ikävä juttu anyway..
http://www.virtualtourist.com/travel/Europe/Czech_Republic/Hlavni_Mesto_Praha/Prague-400455/Warnings_or_Dangers-Prague-Taxi_Drivers-BR-1.html

-E- Vastaisuudessa lienee varminta soittaa AAA-taksikeskukseen (14014), näin heille jää jälki tilauksesta auton numeroineen jne, joten kuskia ei ihan niin paljon huvita huijata. Itse olen joutunut käyttämään taksia Prahassa puolison pitkäaikaissairauden tuoman liikuntarajoitteen vuoksi kohtuu paljon.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Neiti Q - 28.09.2011, 14:25:57
Mulla oli AAA-taxiin niin kiinteä suhde, että tiesivät esittelemättäkin, kuka soittaa, ja mihin taksilla halutaan mennä. Kätevää. Huijauksia ei sattunut.

Tosin en tykännyt siitä, että minua alettiin puhutella tsekkipoikaystävän rouvana. Asia helpotti, kun tarpeeksi usein tarvitsi taksia yksin osoitteeseen Kubelikova 27 (= Palac Akropolis).

Missä tahansa tuntuu auttavan se, että osaa sanoa pari sanaa paikallisella kielellä. Hintaneuvottelut onnistuu ummikonkin kanssa, kun lukusanat on jotenkin hanskassa. Vastaavasti pelkkä buongiorno ja hymy pelastivat mut Rooman kentällä ylipainomaksulta toissapäivänä..
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Boheemi - 28.09.2011, 14:34:25
^ Minun numeroni tunnistavat myös, vaikka en asukaan Prahassa 
Tosin suomen kielisten nimien vaikeudesta johtuen ilmeisesti siellä muistissa oleva nimi on koko lailla väärä.  :D
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: marika_ - 12.10.2011, 13:06:50
Marikalle uudesta vuodesta. Praha on täynnä hyviä ravintoloita, mutta yksi vakipaikoistamme on http://www.laryfary.cz/#/en/food
Gourmet-ruoka ja erinomainen palvelu, hinnat vielä kuitenkin järkevähköt, ja sisustus itämainen. Kannattaa varata pöytä uutena vuotena (mihin ravintolaan ikinä päädyttekin), Praha on suosittu uuden vuoden juhlinta paikka! Jos sää ei ole aivan mahdoton, niin veikkaan että ne parhaat bileet pidetään Vanhan kaupungin aukiolla, ja Vaclavin aukiolla! En tiedä onko auki silloin, mutta www.vagon.cz tarjoaa rock-pitoista ohjelmistoa aivan Vanhan kaupungin tuntumassa.  :D

Ihanaa, kiitos, vaikutti tosi kivalta paikalta! Taidetaan jopa varata pöytä tuolta, kun ei jakseta käyttää hirveesti aikaa yhden ravintolan metsästämiseen :)

Meiän hotelli on keskustan ulkopuolella, joten varmaan joudutaan taksia käyttään jos halutaan olla yöhön asti bilettämässä... Vai kuinkas hyvin ratikat mahtaa yleisesti kulkea? Hotelli siis ööö... 9-alueella tai jossain sellasessa :D
Hotelli tarjois jotain omaa palveluaan jossa kuljetus keskustasta maksais jotain 16€, niin kuinkakohan paljon se on tavallista taksia kalliimpi?
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Boheemi - 13.10.2011, 14:54:16
^ Praha 9:ään taksin PITÄISI maksaa noin 10-15 euroa (Praha 9 on laajahko alue), mutta kuten tässäkin ketjussa on jo todettu, niin liikkeellä on monenlaista yrittäjää. Ehkäpä tuo 16 euroa ei loppujen lopuksi kertasuoritteena kovin iso raha ole. Yöraitsikat varmasti kulkevat siloinkin, mutta tarkemmin en osaa auttaa siinä asiassa. Tuli mieleen että Lary Faryn lähellä on tällainen bilemesta www.roxy.cz
Voisin ainakin kuvitella, että sielläkin juhlitaan uutta vuotta!  8)
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: balzary - 13.10.2011, 16:15:30

Ihanaa, kiitos, vaikutti tosi kivalta paikalta! Taidetaan jopa varata pöytä tuolta, kun ei jakseta käyttää hirveesti aikaa yhden ravintolan metsästämiseen :)

Meiän hotelli on keskustan ulkopuolella, joten varmaan joudutaan taksia käyttään jos halutaan olla yöhön asti bilettämässä... Vai kuinkas hyvin ratikat mahtaa yleisesti kulkea? Hotelli siis ööö... 9-alueella tai jossain sellasessa :D
Hotelli tarjois jotain omaa palveluaan jossa kuljetus keskustasta maksais jotain 16€, niin kuinkakohan paljon se on tavallista taksia kalliimpi?

Täältä voi tsekkailla julkisen liikenteen, myös yöratikoiden, aikatauluja. http://jizdnirady.idnes.cz/praha/spojeni/
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: leego - 16.10.2011, 13:30:58
olipahan mahottoman nätti kaupunki, tuli reilu viikko sitten junaillen käytyä!

en ole koko ketjua lukenut, mutta ihmiset nyt tuntuu usein joka tapauksessa kaipaavan "tuoreita" vinkkejä niin laitampa omat suosikkini visiitiltä  :) varmasti on joku ne jo ehtinyt luetella...

ensinnäkin, czeck inn-hostelli. yöltä joku 11 e 6 hengen dormissa, todella siisti kauttaaltaan ja hyvä palvelu. breku 4,5e jos haluaa, se on hyvä buffee. hostelli on kävelyetäisyydellä kaikesta, mutta laiskemmalle myös tramit kulkee vierestä! ja hostellin omasta kartasta saa paljon hyviä vinkkejä juurikin kaupungin katsastamiseen...

vanha kaupunki, tornin ympäristö ILTA-AIKAAN. vähemmän ihmisiä ja enemmän tunnelmaa. näytti jopa laimealta seuraavana päivänä päivänvalossa  :D menin itse illalla ylös torniin, 4 e piletti, kivat näkymät kun valot loistaa kaukaisuuteen.

lennon wall-graffitiseinä sillan toisella puolen, vähän vasempaan (nyt oli markkinat siinä kadulla) ja sit oikealle kujalle. vähän piilossa mutta lähellä, ja tosi hieno mun mielestä, muuttuu jatkuvasti! ja siitä markkinoilta sai hyvää pöperöä, itse söin tuoreita juuri käristettyjä "sipsejä" tuutista  ;D

linnalta ainakin näkymät kaupungin ylle, sisätiloihin maksaa mennä. toisaalta tykkäsin vitkov-kukkulan tarjoamasta näkymästä yhtä lailla, siellä kun ei ollut KETÄÄN mun lisäksi, ja se hevospatsas (maailman suurin) on aivan hillittömän kokoinen.

cream & dream jäätelöbaari. jätskin suurena ystävänä löydän aina joka paikasta parhaan jäätelömestan, ja prahassa se on tämä. kulman takana vanhasta tornista ja aukiosta, ja niillä on myös pieni  "luukku" matkan varrella sillalle...

ja toinen herkkusuille on sukklaamuseo sinä sen aukion laitamilla. kertoo suklaan historian, valmistuksen ja terveydellisiin juttuihin liittyviä juttuja, sisältää demonstraation valmistuksesta ja maistiaisen  :) tiesin olevani aiheesta kiinnostunut, mutta silti yllätyin miten mielenkiintoinen olikaan. musta tuli melkonen friikki ton myötä sanotaanko näin  :D

free tour. prahallla on mielenkiintoinen historia, ja mun mielestä jää paljosta paitsi jos ei tutustu siihen. tosi moni firma tekee "ilmaisia" kierroksia, eli sitten hinta on tipit käytännössä. itse jätin n. 8 e, vaikka olis ollu enemmänkin arvonen, mutta oman budjetin puitteissa! extravaganzalla on paikalliset oppaat, new europella engl. kieliset. molempia voin suositella!

siinäpä mitä tulee mieleen äkkiseltään. aina voi suositella kukemista jalan muualla kuin niillä suosituimmilla turistireiteillä, prahan kaltaisissa kaupungeissa rakennuksissa riittää katseltavaa ja ihasteltavaa missä vaan lähiössä  ;)

Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: marika_ - 26.10.2011, 19:55:12
Marikalle uudesta vuodesta. Praha on täynnä hyviä ravintoloita, mutta yksi vakipaikoistamme on http://www.laryfary.cz/#/en/food
Gourmet-ruoka ja erinomainen palvelu, hinnat vielä kuitenkin järkevähköt, ja sisustus itämainen. Kannattaa varata pöytä uutena vuotena (mihin ravintolaan ikinä päädyttekin), Praha on suosittu uuden vuoden juhlinta paikka! Jos sää ei ole aivan mahdoton, niin veikkaan että ne parhaat bileet pidetään Vanhan kaupungin aukiolla, ja Vaclavin aukiolla! En tiedä onko auki silloin, mutta www.vagon.cz tarjoaa rock-pitoista ohjelmistoa aivan Vanhan kaupungin tuntumassa.  :D

Ihanaa, kiitos, vaikutti tosi kivalta paikalta! Taidetaan jopa varata pöytä tuolta, kun ei jakseta käyttää hirveesti aikaa yhden ravintolan metsästämiseen :)

Höh. Tuolla onkin erillinen uudenvuoden menu, joka maksaa melkein 2000czk per naama (ei sisällä mitään juomia), mikä on kyl vähä liikaa meille :/

Tosi monissa "hienommissa" paikoissa itseasiasiassa näytti olevan erillinen uudenvuoden menu, jotka parhaimmillaan makso jotain 6000 korunaa!  :o Nyt laitoin La Finestraan (http://www.lafinestra.cz/en/uvod/) kyselyä et onks niillä ihan normimenu voimassa... Jos on, niin laskin tosta nopeesti et kolmen ruokalajin illallisen kahelle ja pullon viiniä sais jollain 3000 korunalla (+tipit), mikä olis vielä musta ihan kohtuullinen ja voidaan sen verta maksaa. Onks jollain kokemuksia (tai puskaradiotietoa) tosta paikasta?
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Boheemi - 30.10.2011, 19:51:37
Marikalle uudesta vuodesta. Praha on täynnä hyviä ravintoloita, mutta yksi vakipaikoistamme on http://www.laryfary.cz/#/en/food
Gourmet-ruoka ja erinomainen palvelu, hinnat vielä kuitenkin järkevähköt, ja sisustus itämainen. Kannattaa varata pöytä uutena vuotena (mihin ravintolaan ikinä päädyttekin), Praha on suosittu uuden vuoden juhlinta paikka! Jos sää ei ole aivan mahdoton, niin veikkaan että ne parhaat bileet pidetään Vanhan kaupungin aukiolla, ja Vaclavin aukiolla! En tiedä onko auki silloin, mutta www.vagon.cz tarjoaa rock-pitoista ohjelmistoa aivan Vanhan kaupungin tuntumassa.  :D

Ihanaa, kiitos, vaikutti tosi kivalta paikalta! Taidetaan jopa varata pöytä tuolta, kun ei jakseta käyttää hirveesti aikaa yhden ravintolan metsästämiseen :)

Höh. Tuolla onkin erillinen uudenvuoden menu, joka maksaa melkein 2000czk per naama (ei sisällä mitään juomia), mikä on kyl vähä liikaa meille :/

Tosi monissa "hienommissa" paikoissa itseasiasiassa näytti olevan erillinen uudenvuoden menu, jotka parhaimmillaan makso jotain 6000 korunaa!  :o Nyt laitoin La Finestraan (http://www.lafinestra.cz/en/uvod/) kyselyä et onks niillä ihan normimenu voimassa... Jos on, niin laskin tosta nopeesti et kolmen ruokalajin illallisen kahelle ja pullon viiniä sais jollain 3000 korunalla (+tipit), mikä olis vielä musta ihan kohtuullinen ja voidaan sen verta maksaa. Onks jollain kokemuksia (tai puskaradiotietoa) tosta paikasta?EI omaa kokemusta, mutta http://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g274707-d1504567-Reviews-La_Finestra_in_Cucina-Prague_Bohemia.html tuskin ihan huono. :) Harmillisen kalis tuo Lary Faryn uuden vuoden menu. :(
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: marika_ - 02.11.2011, 20:27:44
Ja La Finestrallakin uudenvuodenmenu, hinta about 3000 korunaa. Voihan nenä nyt sitten.
Noh, nyt lähti kysely Divinikseen (www.divinis.cz). Löyty vähän ristiriitasia arvosteluja, mutta suurimmaks osaks kuitenkin ihan positiivisa ja tän bongasin Michelin-oppaasta (tais olla Bib Gourmand) eikä hintakaan oo yhtään paha, niin kai on kokeiltava. Siis sikälimikäli niilläkin ei oo jotain hyperkallista menua...

Hitto, jos kaikkialla on joku menu, ni kai me sit mennää johki snägärille  :D
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: balzary - 03.11.2011, 09:09:18
Divinis on todella hyvä paikka. Toi uuden vuoden koko illan menu on ihan yleinen käytäntö ympäri maata.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Boheemi - 03.11.2011, 14:39:25
Marikalle, tietysti voi olla täälläkin sellainen kallis menu, mutta jos perinteinen tsekkiruoka maistuu, niin http://www.staromestskarestaurace.cz/menu-2-16.html täällä on sijaintiinsa (Vanhan kaupungin aukio) nähden hyvin kohtuulliset hinnat ja hyvä ruoka.

-edit- tosin viimeksi sinnekin oli levinnyt Prahassa ikävästi sikiävä tippien kärttäminen, en pidä siitä että tarjoilija määrittelee ansaitsemansa palvelurahan, kun tässäkin tapauksessa tippi oli luokkaa +20% (yleinen käytäntö 5-10%).

-edit2- toinen suositus on paikallisten suosiossa oleva http://www.upinkasu.com/pe-restaurant/
Ruoka rehellistä perinnemurkinaa myös. Keskustan parasta Urquellia.  :D
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: marika_ - 04.11.2011, 15:52:09
^No vitsi, oli noissa ainakin ruokalistassa vaihtoehtoja ja hinnat kohdallaan :D Pistetään korvan taakse! Ainakin jonain päivänä vois käydä..
Diviniksestä edelleen vastausta odotellaan...

Mitenköhän muuten tossa uudenvuoden tienoilla muina päivinä, onko ravintoloissa tilaa vai onko turistisesonki niin kova, että joutuu kauheesti jonottelemaan?

Ja sitten sellasta, et voiko 1.1 tehdä mitään, vai onko aivan kaikki kiinni? Kaupat varmaan ainakin on, olettaisi, mutta oisko mitään tekemisideaa sille päivälle?

Niin ja vielä yks kysymys, eli mä kun en juo kaljaa, niin saako mistään siideriä? Entä mitkä drinkit (jonkun gin tonicin lisäks, se alkaa vähän jo kyllästyttään...) olis sellasia, jotka tiedettäs useimmissa paikoissa? Ei varmaan jaksas ihan koko lomaa viiniä lipittää, vaikka viinit mulle maistuukin  ;D
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Neiti Q - 06.11.2011, 21:54:06
Vastauksena siiderikysymykseen, pari sivua aiemmin aihetta käsitelty viimeksi:

-- loistavia olutpaikkoja, mutta saako näistä paikoista ostettua myös siideriä?

Todella harvoin olen törmännyt siideriin Prahassa. Entisaikoina se tarkoitti hyvästejä kansankuppiloiden edullisille hinnoille ja siirtymistä irkkupubeihin, joissa tuopin hinta on  vähintään nelinkertainen.

Ehkä kannattaa kokeilla paikallisia drinkkejä. Beton onnistunee paikassa kuin paikassa, sillä siinä Becherovka kohtaa tonicin ja syntyy enemmän kuin osiensa summa (eli vaikka ei pitäisikään Becherovkasta, tätä voi maistaa; tonic peittoaa Becherin maun).
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: ffflame - 07.11.2011, 16:31:51
Kopparberg-sidua on saatavilla mm. Club007 Strahovista, Rock Cafesta, Retrosta (muistaakseni). Onhan se kalliimpaa kuin kalja, ja limun+tuzemskyn saa melkein samalla rahalla. Mut jos makea päärynäsiideri maistuu niin mikä ettei.

Vastauksena siiderikysymykseen, pari sivua aiemmin aihetta käsitelty viimeksi:

-- loistavia olutpaikkoja, mutta saako näistä paikoista ostettua myös siideriä?

Todella harvoin olen törmännyt siideriin Prahassa. Entisaikoina se tarkoitti hyvästejä kansankuppiloiden edullisille hinnoille ja siirtymistä irkkupubeihin, joissa tuopin hinta on  vähintään nelinkertainen.

Ehkä kannattaa kokeilla paikallisia drinkkejä. Beton onnistunee paikassa kuin paikassa, sillä siinä Becherovka kohtaa tonicin ja syntyy enemmän kuin osiensa summa (eli vaikka ei pitäisikään Becherovkasta, tätä voi maistaa; tonic peittoaa Becherin maun).
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: marika_ - 10.11.2011, 10:08:16
No mä muistelinkin hämärästi, että olisin tästä siideriasiasta lukenu aiemmin, mutta jotenkin onnistuin sit varmaa silmilläni hyppiin yli kun yritin nopeesti selailla ketjua taaksepäin  ::) No mutta kiitos vastauksista molemmille! :)

Diviniksessäkin on joku uudenvuoden menu. Ei ollut vielä valmis, lupasivat lähettää sen meille heti kun valmistuu. Jos sekin on kovin kallis, niin sitten varmaan mennään Konirnaan (http://www.konirna.eu/en/). Ihan hyviä arvioita saanu Trip Advisorissa ja noilla on uutenavuoten a'la carte, varmistettiin jo. Ei sama a'la carte kun normaalisti vaan sekin on joku uudenvuoden erityisjuttu, mutta hinnat oli sitä luokkaa, että kolmen ruokalajin illallisen saa rakennettua alle 1000czk/nenä.

Noi Boheemin vinkkaamat paikat on merkattu myös jo karttaan, pitänee ehdottomasti jonain päivänä eksyä. Kuutena päivänä kuitenkin pitää jossain syödä jossain :P
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Juholpr - 10.11.2011, 15:31:55
03.11 lähettiin Helsinki-Vantaalta Munchenin kautta Prahaan. Lentoyhtiö oli Lufthansa ja lento kesti vaihdon takia reilut 8 tuntia. Lufthansasta jäi positiivinen mielikuva, tarjos siellä juomaa ja pientä purtavaa. Noh, lennot varattiin edellisenä päivänä tietokoneen kanssa lentokentältä, joten siinä tuli mukavat 18 tuntia venailua kentällä. Supersaverilta saatiin halvin hinta, lennot 186e ja hotelli 37e per henkilö (5-yötä.) Lento oli perillä vähän kaheksan jälkeen keskiviikko iltana, joten päätettii ottaa AAA-taksi (käsittääkseni lentokentän oma yhtiö) ja mennä suoraan hotellille. Taksi makso 705 korunaa (~27,5e) eli melko hintavaa noin 20 kilometrin matkasta. Hotelli oli nimeltään Hotel Fortuna Luna ja se sijaitsi 9 kilometrin päässä keskustasta, lähellä Střížkov:n metroasemaa (muutama minuutti metrolla ydinkeskustaan.) Vähän ränsistyny ja karun näkönen, mutta huoneet oli ihan siistit. Hintaan sisälty aamiainen, joka nyt ei kovin kummonen ollut, mutta hintaansa nähden kelpaava. Henkilökunta oli ystävällistä porukkaa, miinustaen parit elämään kyllästyneet siivoojat. :) Aulabaarissa tavattiin koko reissun kalleimmat juomat; vaalea olut Gambrinus makso 35 korunaa eli ~1,5e ja wodkapaukut tais olla eurohinnoissa 1,71e tjsp. Hotellista jäi loistavat fiilikset, suosittelen lämpimästi kaikille, jotka ei hirveitä yöpaikaltaan vaadi.

Muuten aika meni lähinnä kävellessä, ihmetellessä ja erilaisissa kaljapaikoissa istuen. Halvimmat oluet löyty muutamien kilometrien päästä ydinkeskustasta ja hintaa niille jäi 18-23 korunaa, eli alle euron. Ruuat oli törkeen hyviä ja annokset oli aina riittävän isoja. Ruuan kanssa ei tullu hirveesti hintoja mietittyä, mut yleisesti halvoissa paikoissa käytiin. Aterian hinnat oli
juomineen (parit bisset tai colat) jotain 6-12 euroa keskimäärin henkilöltä.

Kaikin puolin loistava reissu, suosittelen Prahaa varsinkin oluen ystäville !
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: magmur - 13.11.2011, 21:38:25
Hei kaikki Prahan asuntojen vuokratilanteesta tietävät! Millähän hintatasolla nuo vuokrat tätä nykyä kulkee keskustassa ja sen tuntumassa? Olen etsimässä siis jaettua asuntoa vaihdon ajaksi, eli mitään kallista lukaalia ei ole hakusessa. Mitä tähän mennessä on tarjontaa tutkaillut niin näyttäisi hintahaarukka kulkevan siinä 5000-8000 CZK:n välillä noissa halvemmissa huoneissa, vaikuttaako olevan ihan ok? Ja jos on jotain lisävinkkiä mistä noita huoneita kannattaisi katsella, niin otetaan ilolla vastaan (tsekkiä en puhu, joten englanniksi pitäisi olla). Kiitos!
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Suuno - 23.11.2011, 23:26:02
Hei,

Täältä voit katsella ilmoituksia :) http://www.expats.cz/prague/czech-classified-server/property/

ehkäpä myös täältä http://www.happyhouserentals.com/en/
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: balzary - 24.11.2011, 09:20:17
http://www.bytyvpraze.cz/byty-pronajem/

Tällä haulla voit katsella yleistä hintatasoa.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: marika_ - 13.12.2011, 14:02:06
Reissuun lähtö ois parin viikon päästä ja suunnittelu hyvin vauhdissa. Etenkin ravintoloita on merkkailtu karttaan runsaasti (esim. Boheemin vinkkaamat 2 paikkaa, kasvisravintola Maitrea, Hard Rock Cafe johon mies haluaa ehdottomasti mennä kiskomaan burgerin yms.), mutta edelleen jos jollain on heittää vinkkiä kivoista ja edullisista paikoista niin otetaan vastaan :) Etenkin kiinnostais sellaset ei-niin-turistirysät, niitä turistirysän olosia kun on löytyny vaikka mitä, mutta ei oo monista tullu sellanen fiilis et hinta-laatusuhde ois erityisen kehuttava...

Niin ja uutena vuotena mennään siis Konirnaan :)

Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Boheemi - 13.12.2011, 18:42:34
Reissuun lähtö ois parin viikon päästä ja suunnittelu hyvin vauhdissa. Etenkin ravintoloita on merkkailtu karttaan runsaasti (esim. Boheemin vinkkaamat 2 paikkaa, kasvisravintola Maitrea, Hard Rock Cafe johon mies haluaa ehdottomasti mennä kiskomaan burgerin yms.), mutta edelleen jos jollain on heittää vinkkiä kivoista ja edullisista paikoista niin otetaan vastaan :) Etenkin kiinnostais sellaset ei-niin-turistirysät, niitä turistirysän olosia kun on löytyny vaikka mitä, mutta ei oo monista tullu sellanen fiilis et hinta-laatusuhde ois erityisen kehuttava...

Niin ja uutena vuotena mennään siis Konirnaan :)Ikävä piirre suurkaupunkien ravintolamaailmassa on se, että kuppiloita tulee ja menee.. Prahassakin on tullut poikettua tavernaan jos toiseenkin, monet niistä enemmän ja vähemmän myönteisiä muistoja herättäviä. Useat niistä ovat jääneet (mielessäni) anonyymeiksi "peruskuppiloiksi", joissa oli halpa olut ja "ihan jees" safka. Jos haluatte edullista ruokaa ja juomaa ja paikallista meininkiä, niin suosittelen  esim. majapaikkanne lähettyvillä tarkkailemaan missä ne paikalliset käyvät. Keskustassakin noita paikallisten suosimia paikkoja on siellä täällä, mutta hintataso on kohonnut viime vuosina niissäkin (turismin myötä). Suomea halvempaa Prahassa on syödä joka tapauksessa, ihan pahimpia turistirysiä lukuun ottamatta.
Kannattaa muistaa myös, että mihin hintoja vertaa, tasokas ravintola on tasokas ravintola paikasta riippumatta, ja siten myös yleensä "rossoja" hinnakkaampi. Noissa paikallisten suosimissa pivniceissä jne. saa usein hinta-laatusuhteeltaan erinomaista sapuskaa, ilmaista se ei kuitenkaan ole niissäkään (perinteiset tsekkiläiset lämpimät ruoat tyypillisesti 3-10 euroa). Zizkovin kaupunginosa on erityisen rikas oluttuvista ja mukavista pikkuravintoloista.
Tässä yksi vähän erikoisempi paikka, johon paikalliset tuttavani minut kerran veivät: http://www.uvoka.cz/index.html nimellä on mielenkiintoinen historiallinen tauta.  :)
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: marika_ - 13.12.2011, 19:34:21
^Okei, kiitos paljon vinkeistä :) Joillekin päiville aiotaan toki ehdottomasti jättää tilaa sille että vaan ympäriinsä seikkaillen etsitään paikka, mutta koska pelkään kuuden päivän jatkuvaa räntäsadetta (tai vaihtoehtosesti 20 asteen pakkasia), niin olis kiva olla noita jotain paikkoja valmiikskin listattuna. Kesäreissuilla on aina menty enempi fiiliksellä kaikkialla, mut nyt tuntuu enemmän et pitää suunnitella.

Hotellin lähellä jo seikkailin googlen street viewill ja on aika syrjässä, hirveesti ei oo ravintoloita siis lähellä, tai ainakaan en seikkaillessani siinä pahemmin nähnyt. Tosin on siinä ihan vieressä ostoskeskus josta nyt löytyy pikaruokalaa ja muuta tällästä "kauppakeskusravintolaa" ja sellasta josta voi varmaan hakea joskus vaikka lounasta jos päivemmällä tulee hengailtua hotellin kulmilla, mutta mitään muuta ei oikein vaikuttanu olevan.
Hotelli on siis Clarionin congressihotelli, jonka mies oli varatessaan bongannu hyvään hintaan + oli aivan innoissaan kun tuolla on ilmanen minibaari ja pääsee saunaan :D Eli sen takia noin kaukana keskustasta (metrolla menis vartin verra mitä kattelin).
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: marika_ - 14.12.2011, 18:34:39
Tulipas muuten mieleen, että mitäköhän Prahassa maksais ripsienpidennykset tai muuten kosmetologilla käynti? Kellään sattumalta mitään tietoa?
Vähän koitin googletella ja äkkiä ainoa jonka löysin oli tämä: http://www.salon-krasy-praha.cz/cenik-2/ ja jos ymmärsin hinnaston oikein, niin tuo ripsienpidennyshän on paljon kalliimpaa kun Suomessa.. Mut oisko tietoa et onks hintataso yleisesti tuo vai onks toi vaan erityisen kallis?
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Boheemi - 29.12.2011, 10:55:33
Tulipas muuten mieleen, että mitäköhän Prahassa maksais ripsienpidennykset tai muuten kosmetologilla käynti? Kellään sattumalta mitään tietoa?
Vähän koitin googletella ja äkkiä ainoa jonka löysin oli tämä: http://www.salon-krasy-praha.cz/cenik-2/ ja jos ymmärsin hinnaston oikein, niin tuo ripsienpidennyshän on paljon kalliimpaa kun Suomessa.. Mut oisko tietoa et onks hintataso yleisesti tuo vai onks toi vaan erityisen kallis?

Eipä ole ominta aluetta, mutta täältä http://prague.tv/prague/health/beauty-salons  löytyy listausta alan liikkeistä  :D
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: georges - 02.01.2012, 23:14:47
Ahoj!

Lentoliput Prahaan varattu ja kylmien talvi-iltojen ratoksi bongailen kiintoisia kohteita itse Prahasta sekä sen ympäriltä. Kaupungista itsestään on tässä ketjussa turistu hyvin ja informatiivisesti, (yllätysyllätys, mitähän se ketju mahtoikaan käsitellä) mutta ainakin itseäni kiinnostaisi kovasti lähialueiden pienet kaupungit, syrjäiset must-see-spotit jne. Kutna Horasta ja sen luisevasta kirkosta olen tietoinen, mutta onko jotain muuta vastaavaa? Kovin montaa tuntia ei huvita reissata kun Prahassa sitä päämajaa tullaan kuitenkin pitämään.

Děkuji jos jaksoit lukea edes näin pitkälle.

Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Neiti Q - 03.01.2012, 14:50:09
Kun asuin Prahassa, kävin aina tilaisuuden tullen linnoissa. Niitä on Böömissä ja Määrissä ehkä 250, eli valinnanvaraa riittää. Usein ne sijaitsevat ikävästi jonkun kukkulan päällä kaukana kylästä - minkä tsekit ovat kääntäneet myönteiseksi seikaksi: on ihan normaalia vaeltaa juna-asemalta reilu patikkamatka linnalle. Toinen erityispiirre on se, että useimpiin linnoihin pääsee vain opastetulle kierrokselle, toisaalta ei niistä ilman opasta paljoa saisikaan irti.

Prahaa lähellä sijaitsee Konopiste, jossa voi käydä muutamalla erilaisella opastetulla kierroksella. Linnan juurella on kuppiloita, joten päiväretki onnistuu. Lähimmässä kaupungissa Benesovissa pannaan Ferdinand-olutta (panimokierrokset etukäteisvarauksesta www.pivovarferdinand.cz). Mutta linna avaa taas huhtikuussa, teidän reissu taitaa olla silloin jo tehty!

Toinen linna lähellä Prahaa, noin puolen tunnin junamatkan päässä on Karlstejn (www.hradkarlstejn.cz). Se näyttäisi olevan auki helmikuussa viikonloppuisin ja maaliskuusta lähtien myös arkena. Linna on komean näköinen, mutta muistaakseni sisältä kolkko, ja ympäristö poikkeuksellisen turistinen (matkamuistokojuja, ravintoloita).

Hieman oudompi kohde (Kutna Horan luukirkon ja kaivosmuseon ohella) olisi Táborin luolasto. Tábor on erittäin tavallinen historiallinen pikkukaupunki Etelä-Böömissä, mutta sen alla kulkee hussilaissotien aikaisia luolia, joista noin kilometrin osuus on auki yleisölle. Kaupungin perustajat taboriitit olivat vinksahtanut uskonlahko, esikommunistinen yhteisö, jossa kaikki oli yhteistä, ehkä siksi tämä kylä on jäänyt mieleeni.

Tsekin suloisin kylä on Cesky Krumlov aivan etelärajalla, mutta siellä käyminen on haastavaa päiväseltään ainakin ilman autoa. Valmis retki voisi olla suositeltava, vaikka junayhteyskin on olemassa Ceske Budejovicen kautta. Krumlovista löytyy juttua foorumin haulla (niin kuin muistakin pikkukaupungeista, by the way). Se on itävaltalaisten ja vähän muidenkin turistien suosima kohde, johon mennään pääosin maan toiseksi suurimman linnan takia (useita opastettuja kierroksia). Pidän siitä etenkin, koska linnan juuressa avautuu renessanssiasussa säilynyt vanhakaupunki. Ja Eggenbergin panimolle pääsee puoliltapäivin kierrokselle.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: georges - 03.01.2012, 15:46:41
Kiitos neidille mainioista vinkeistä, varsinkin tuo Tábor luolastoineen vaikuttaa kiinnostavalta. Linnoja en ollut edes ajatellut, ja varmaan johonkin noista mainitsemistasi tulee lähdettyä. Ja jep, olen lueskellut tuota Tsekin pikkukaupunki-threadia myös, tuo Cesky Crumlow kiinnostaisi myös mutta taitaa etäisyyden takia jäädä seuraavaan kertaan.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Boheemi - 04.01.2012, 09:41:47
Ahoj!

Lentoliput Prahaan varattu ja kylmien talvi-iltojen ratoksi bongailen kiintoisia kohteita itse Prahasta sekä sen ympäriltä. Kaupungista itsestään on tässä ketjussa turistu hyvin ja informatiivisesti, (yllätysyllätys, mitähän se ketju mahtoikaan käsitellä) mutta ainakin itseäni kiinnostaisi kovasti lähialueiden pienet kaupungit, syrjäiset must-see-spotit jne. Kutna Horasta ja sen luisevasta kirkosta olen tietoinen, mutta onko jotain muuta vastaavaa? Kovin montaa tuntia ei huvita reissata kun Prahassa sitä päämajaa tullaan kuitenkin pitämään.

Děkuji jos jaksoit lukea edes näin pitkälle.Jos oluen valmistus ja kaunis (Tsekkiläisittäin) keskikokoinen kaupunki kiinnostaa, niin Plzen olisi mukava päiväretkikohde. Junalla tai bussilla Prahasta 1h 45min, Zlicininin bussiassalta tunnissa Studenagencyn dösällä.  http://www.studentagency.eu/ http://www.prazdrojvisit.cz/en/prohlidka-pilsner-urquell-pro-verejnost/
Mikäli autoilun historia kiinnostaa, niin Skoda-museo Mlada Boleslavissa (erittäin nätti kaupunki myös linnoineen päivineen) on käymisen arvoinen, junalla vähän reilu tunti, ja  bussi Cerny Mostin bussiasemalta jopa 40:ssä minuutissa. http://www.skoda-auto.cz/en/about/tradition/museum/pages/museum.aspx
Näitähän riittäisi, mutta tässä pari alkajaisiksi.  :)
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: marika_ - 06.01.2012, 14:51:55
Pari päivää sitten nyt Prahasta kotiuduttu ja hieno reissu oli. Tuntu että paljon jäi yhdellä reissulla näkemättä ja ehdottomasti pitää joskus palata uudestaan, kenties seuraavalla kerralla kesällä, vaikkei talvisessa Prahassa ollut tietenkään myöskään mitään vikaa, vaan oikeastaan päinvastoin - oli aika romanttista kävellä illalla kauniisti valaistussa vanhassa kaupungissa ja pysähtyä välillä johonkin hörppimään hotwinea. :) (medovinasta en muuten ite yhtään tykännyt, mutta mies kyllä, osti sitä kotiinkin...)

Ravintoloista sen verran, että tuo jossa käytiin uutenavuotena, eli Konirna, ei ollut oikeestaan kummonen... Palvelu oli kyllä erinomaista ja ravintola nätti ja tunnelmallinen (+ uuden vuoden aaton bonuksena oli livemusiikkia!), mutta ruoka jätti hintaansa nähden hieman toivomisen varaa... Lisäksi epäilen että sain tuolta jonkun pöpön, olin nimittäin seuraavana päivänä niin sairas, että jouduin lähtemään Motolin sairalaan :( Ei sillon paljon naurattanu, itketti enemminkin kun oltiin aivan eksyksissä siellä sairaalassa, mutta olipahan kokemus. Onneks ulkomaalaiskeskuksesta sai apua ja lääkärikin puhu englantia (hoitaja taas ei sitä vertaa, että olis osannu pyytää mua kääntymään).

Vanhan kaupungin liepeiltä löydettiin aivan erinomaisen hinta-laatusuhteen omaava ravintola: Sedm Konselu, osoite Žatecká 10. Ei siis ollu mitään erikoista gurmeeta, mutta imho oikein hyvää perusruokaa sijaintiinsa nähden todella halvalla: annoksia sai jopa alle 100czk ja naudanpihvi ranskalaisillakin tais olla vaan jotain 150czk luokkaa. Talon kallein punaviini oli 167czk/pullo (0,75 siis) ja oluet muistaakseni 30czk luokkaa. Myös jälkiruuat hyviä ja edullisia. Annokset oli isoja, ravintola pieni ja musta ihan mukava tunnelmaltaan. Tarjoilijat ehkä aavistuksen tympeitä, mutta osasivat kuitenkin ihan kohtuullisesti englantia, vaikka suurin osa asikkaista paikallisia taisi ollakin.
Käytiin tuolla kahdesti ja kummallakaan kerralla ei tarvinnu pettyä. Neljää eri annosta tuli siis testattua ja kaikki oikein kelvollisia jos ei etsi mitään kovin suuria ruokaelämyksiä.

Uudenvuoden raketit olivat komeeta katseltavaa, mutta koska niitä sai näemmä ampua keskustassakin kuka vaan, niin meno oli vähän rauhatonta ja yks raketti räjähti suoraan meiän jalkoihinkin, niin se vähän tunnelmaa latisti... Vaclavin aukiolla siis oltiin seuraamassa ilotulitusta, eli jos joku muu on samanlainen pelkuri kun minä (rupesin itkeen tosta jalkoihin räjähtäneestä..), niin suosittelen etsiin jonkun vähän rauhallisemman paikan rakettien katseluun.

Niin ja hotelli meillä oli siis Clarion Congress Center, joka on ihan Vysocancka (tjsp? en jaksa tarkistaa nyt kirjotusasua mistään) metroasemalla, eli n. 10-15min matka keskustaan. Hotelli oli kaikinpuolin tosi hyvä ja etenkin oli ihana päästä kaupungilla vietetyn talvipäivän jälkeen porealtaaseen ja saunaan, jotka siis oli hotellin asiakkaille ilmaset. Lisäks executive-huoneissa oli ilmanen minibaari, jota tehokkaasti toki Suomalaiseen tyyliin hyödynnettiin  :P Ei tietysti mikään edullisin vaihtoehto ja enskerralla otettais varmaan itekin vähän halvempi paikka keskustasta, mutta kyllä tuota voisin suositella jos joku haluaa jonkun paremman hotellin eikä välitä vaikkei olekaan kävelyetäisyydellä keskustasta..
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Boheemi - 07.01.2012, 11:51:33
^ Ikävä juttu toi vatsatauti, on kokemusta siitäkin reissussa, pahin taisi sattua Funchalissa.  :-[
Ravintolavinkki pistetty korvan taa. Varo Praha-kärpäsen puremaa, ettei tarvitse siellä (ja mahdollisesti muuallakin Tsekissä) jatkuvasti ravata, kuten allekirjoittaneen.  :D
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: marika_ - 07.01.2012, 22:39:40
^Tais vähän purasta jo ;D Asiaa ei toki myöskään mitenkään helpottanut se, että joka puolella kummitteli mun lapsuuden ultimate suosikkini Myyrä. Olisin niiiiin halunnut napata tän kentältä mukaani, mutta olis voinu olla vähän turhan kookas salakuljetettava:

(http://i3.aijaa.com/t/00549/9318985.t.jpg) (http://aijaa.com/005499318985)

Tyydyin siis vaan kaupungilta ostettuun ylisöpöön puiseen avaimenperään ja puiseen magneettiin. Sit joskus kun meillä on iso talo eikä tällästä kerrostaloluukkua, niin tahon sinne kyllä oman työhuoneen jonka nurkkaan paan tollasen jätti-Myyrän (kera jätti-Akun ja jätti-Muumin).
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Sikuriina - 07.01.2012, 22:52:17
Praha on ihana kaupunki ja myyrä on kyllä huippu  ;D Myyrämagneetti koristaa meidänkin jääkaapin ovea muistona reissulta. Harmi tuo vatsatauti, mutta ilmeisesti selvisit siitä kuitenkin kohtuullisessa ajassa, ettei mennyt koko reissu pilalle.

Prahassa on muuten aika huikea tekniikan museo, jos tallaajissa on tekniikasta kiinnostuneita. Vanhat autot, lentokoneet, junat jne. kiinnostivat tällaista ei-niin-tekniikkaan-vihkiytynyttäkin. Museossa on muistaakseni kolme kerrosta ja useita näyttelyitä. Suosittelen ehdottomasti!
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Boheemi - 08.01.2012, 00:12:59
"Täältä tulee Myyrä" tuli käytyä katsomassa...  ;)

Tekniikan museo on tosiaankin upea! http://ntm.cz/en Vajaa vuosi sitten uudelleen avattu pitkän remontin jälkeen, vielä ilmeisesti joitain näyttelyitä odottaa avaamista (mm. kaivosalan ja metallurgian osastot).
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Kaisa- - 09.01.2012, 21:22:39
..."Varo Praha-kärpäsen puremaa, ettei tarvitse siellä (ja mahdollisesti muuallakin Tsekissä) jatkuvasti ravata"...

Tuo kärpänen taitaa olla melko aktiivinen pureksimaan pahaa arvaamattomia turistiraukkoja, mä oon nyt Prahassa (ja Tsekissä) kaks kertaa käynyt ja nyt kun edellisestä kerrasta on 1½ vuotta, niin alkaa olemaan lähes pakottava tarve päästä taas. Pääsiäisenä suunnittelin meneväni, mikäli töistä saan vapaata.

Onks kukaan muu suunnitellut pääsiäistä Prahassa? Mun ois tarkotus olla reissussa 5-6 päivää, riippuen mille päiville saa halvimmalla lennot ja käydä Prahan lisäksi mahdollisesti Cesky Krumlovissa ja ehkä jossain muuallakin, mikäli aikaa ja menohaluja tuntuu riittävän. Yksin oon pääasiassa reissaillut ja reilannut, mutta en sanois ei, jos löytyis jotain mukavaa matkaseuraakin. :)
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: h3LMi - 25.02.2012, 17:28:30
Olin Prahassa viime kesäkuussa ja majoituin ystävieni kanssa Hotel Archibaldiin (Os. Zitna 33). Loistavalla sijainnilla (pystyy hyvin liikkumaan kävellen moneen suuntaan, ei pitkää matkaa nähtävyyksiin) neljän tähden hotelli mielestäni erittäin edulliseen hintaan! Varasimme hotellin ebookersin kautta. Hotellin hintaan sisältyi aamiainen ja hotellin lähistöllä oli hyviä baareja, mikäli yöelämästä on kiinnostunut!  ;D Hotellin vieressä sijaitsee myös pieni ruokakauppa, mikä oli kätevää. Suosittelen!
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: h3LMi - 25.02.2012, 17:33:12
P.S. Rahaa vaihtaessa kannattaa olla tarkkana.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: evve - 10.03.2012, 20:36:03
Onkohan joku käynyt lähiaikoina Prahassa panimokierroksella...? Pääsiäisen aikaan ollaan matkaan lähdössä, ja olisi tarkoitus myös jokin paikallinen panimo käydä tsekkaamassa... :) Staropramenin sivuja kävin katsomassa ja siellä jotain kierroksia varmaan järjestetään...?
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Neiti Q - 11.03.2012, 12:38:08
^ sieltä sivuiltahan löytyi perustiedot, auki ti-la 10-18, kierrokset englanniksi klo 13 (ja ti klo 17 saksaksi), muina aikoina tsekiksi. Aikoinaan toiminta oli hyvin epämuodollista, mutta sanapari Visitor Centre lupaa jotain organisointia. Onko se sitten hyvä vai huono... Todellista panimoturismia pääsee harrastamaan Pilsenissä, jos aikataulunne sen sallii. Sata kilsaa Prahasta.

Kaupungilla kulkiessa on kiva bongata klassisen U Flekun lisäksi muitakin panimoravintoloita, kuten pian jo 20-vuotias Novoměstský Pivovar (Vodičkova ulice 20, Praha 1, tuotteita voi ostaa myös mukaan) ja Pivovarský dům (Ječná/Lípová 15, Praha 2), joka on kuuluisa kokeilevasta linjastaan, esim. samppanja- ja banaanioluesta. Vähintään 8 olutta hanassa. Kaikki käyvät myös ruokapaikoiksi, tosin etenkin Novoměstskýä pitäisin hieman kalliina.

Linnan kupeessa Strahovin luostarin pihapiirissä toimii myös panimo. Samoin U Medvidkun hotelli- ja ravintolakokonaisuuden ytimessä (Na Perštýně 7, Praha 1, Tescon naapurissa). Paras tsekkioluiden valikoima oli ennen nimenomaan U Medvidkun baarissa (huom. ei perinteikkäässä oluttuvassa vaan sen naapurissa), mutta se on nykyään Budvar bar, ja lupaus on viisi olutta hanassa. Sekin on kolme neljä enemmän kuin keskivertokapakassa :)
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Gleb - 11.03.2012, 14:24:41
Panimoravintoloita tuossa jo tulikin edellä, omasta mielestä Strahovissa on parhaat oluet. Jos erilaisia tsekkiläisiä oluita enemmän haluaa maistella niin parhaat paikat taitavat nykyään olla Zlý Časy ja Prague Beer Museum, jälkimmäinen on aivan keskustassa  ja enemmän turisteille suunnattu, Zlý Časy on taas on hieman syrjemmässä ja pitäisi olla tunnelmaltaan mukavampi (en ole itse sinne ehtinyt), molemmissa noin 20 erilaista tsekkiolutta hanoissa.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: evve - 11.03.2012, 20:07:13
Kiitos tiedoista! :) Harmi vaan että tuonne Pilseniin emme varmaan ehdi... Täytynee tyytyä keskustan lähettyvillä oleviin :)
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: maisa112 - 13.06.2012, 12:21:02
Heips,

Ketjua selaillessa tuli, kuten oletettavaa, kovasti tietoa turistin Prahasta, mutta mietin olisiko täällä Prahassa asuvia/asuneita? Itse olen sinne muuttamassa parin kuukauden päästä, ja vaikka useimmat käytännön asiat toki kykenen selvittämään, vinkkejä tarvitsisin esimerkiksi kämpän etsimisen (juu olen katsonut kimppakämppäsivustot, mietin vain onko englanninkielisissä turistilisää tms?) ja muiden tällaisten asioiden kanssa. Mikä esimerkiksi on hyvä asuinalue ajatellen sitä että faculty of social scienses tulee olemaan piiitkään yksi päivittäisistä kohteista?

Kaikki muutkin muutto- ja asumisvinkit otetaan ilolla vastaan :)
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Neiti Q - 13.06.2012, 17:26:53
Mikä esimerkiksi on hyvä asuinalue ajatellen sitä että faculty of social scienses tulee olemaan piiitkään yksi päivittäisistä kohteista?

Katsoin ihan mielenkiinnosta, missä se sijaitsee, mutta tiedekunnassa on laitoksia, joilla on eri osoitteet:
The Faculty of Social Sciences (FSS) is divided into five institutes, each of which is responsible for teaching and research in one of the five main subject areas cultivated at the Faculty:

Institute of Communication Studies and Journalism, Smetanovo nabrezi 6, 110 01 Prague 1
Institute of Economic Studies, Opletalova 26, 110 00 Prague 1
Institute of International Studies, U krize 8, 158 00 Prague 5 - Metro Jinonice
Institute of Political Studies, U krize 8, 158 00 Prague 5 - Metro Jinonice
Institute of Sociological Studies, U krize 8, 158 00 Prague 5 - Metro Jinonice

Yrittäisin vain katsoa hyvät kulkuyhteydet, jos mahdollista ilman vaihtoja tai jopa kävelymatkan päästä. Keskustan osalta asunto kävelymatkan päästä opiskelijabudjetilla voi olla haastava löytää, Jinonice taas on mulle oudossa suunnassa ja etäämmällä, mutta keltaisella metrolla pääsee.
 
Jos muutut prahalaiseksi, opit rakastamaan kävelyä - moni kävelee pitkänkin matkan aamuisin töihin/yliopistolle ja oikein nauttii joen ylityksestä ja puistojen halki oikaisemisesta. Muistan monen suomalaisen asuneen Dejvickan suunnalla tai Holesovicen kaupunginosassa, ja ne tarjoavat juurikin hyviä mahdollisuuksia kivoihin aamulenkkeihin. Julkisia kulkee kuitenkin aika hyvin niitäkin, Dejvickasta vihreä metrolinja ja Holesovicesta punainen.

Itse asiassa nyt taas kun katsoin Prahan metrokarttaa, oli pakko todeta, että se on toimiva laitos. Jos vain sattuu metron varrelle, pääsee melkein minne vain vähintään yhdellä vaihdolla. Ja kivoja kulmiakin Prahassa riittää, varmaan lähinnä budjetti rajaa sitä, miten läheltä keskustaa kannattaa etsiä kämppää. Esim. Vinohradyn kukkula olisi sellainen paikka, johon edelleen mielellään menisin; Zizkov taas on rauhattomampaa aluetta.

Uskoisin, että kun nyt ummikkona (?) haet asuntoa, joudut maksamaan ulkomaalaislisää. Mutta kenties seuraavaa asuntoa etsiessäsi voit jo pyytää apua paikallisilta kavereilta, etkä maksa koko opintojen aikaa ylihintaa.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Larry! - 25.06.2012, 14:29:52
Hei!

Onko kenelläkään kokemusta Pension Prague City -hotellista?

Onko sijainniltaan hyvä? Millainen hotellina? Ei tarvitse mikään ihmeellinen olla, kunhan siellä yönsä nukkuu rauhassa.  :)
http://www.supersaver.fi/hotellitiedot?supplierHotelId=7_308760
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Larry! - 27.06.2012, 21:56:17
Tuli varattua reissu 4 kaverin kans Prahaan elokuun alussa Travellinkiltä. Täytyy kyllä kehua travellinkiä asioimisen helppoudesta ja hyvästä hinnasta!
Suorat lennot Finnairilla juurikin tuossa ylläolevassa hotellissa, la-to yht. 427e /hlö.

Asiasta toiseen. Terezinin keskitysleiri kiinnostaa historiasta kiinnostuneena ihmisenä. Millaiset kulut moisesta reissusta aiheutuu? Onko ko. paikkaan sisäänpääsymaksua?

Kiitos jo etukäteen
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Neiti Q - 28.06.2012, 14:16:19
Kokeilin forumin hakua ja löysin tällaista tekstiä kuuden vuoden takaa:


"Noin tunnin bussimatkan päässä Prahasta on Terezinin kylä, joka paremmin tunnetaan Theresienstadtin keskitysleirinä. Ennen II Maailman sotaa Terezinissä toimi vankila ja ennen keskitysleiriaikoja juutalainen ghetto.

Auschwitziin verrattuna Terezin ei ole mikään massaturistikohde. Itse käydessämme siellä kaksi kesää sitten oli kaupunki käytännössä autio ja näkyvillä vain muutamia turisteja. Keskitysleirin lisäksi kaupungissa on myös hyvin kattava juutalaismuseo. Tuolloin osa paikoista oli vielä tulvien takia suljettu tai korjauksen alla, mutta luulisin että nykyään paikat on saatu kuntoon. Kaupungissa oli yksi hassu tsekkiläisravintola, jossa törkyhinnat (turisteille). Eväät kannattaa siis ottaa mukaan.

Ehdottomasti käynnin arvoinen! Lisätietoa osoitteessa http://www.pamatnik-terezin.cz/showdoc.do?docid=164"

Linkki ei näytä toimivan, mutta ko. saitilta löytyi asiaa viimevuotisesta juhlavuodesta (myös englanninkielinen ohjelma, saattaa sisältää lisätietoa) http://www.pamatnik-terezin.cz/misto-klamani-zamlcovani-a-vzpominanitheresienstadt-a-terezin-–-od-roku-1941-do-dneska-2475
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Nakeli - 28.06.2012, 15:14:31
Joo me käytiin tuolla Terezinissä kesäkuun alussa. Ostettiin retki hotellista ja Tereziniin körötettiin minivanilla. Ihan ok reissu tuo oli. Kesti jonkun viitisen tuntia. Ajomatka ei ole kovin pitkä, koska tie on hyvässä kunnossa oleva moottoritie. Retken hintaan sisältyi kaikki maksut ja paikallinen opas siellä perillä. Aluehan ei ole kovin kummoinen, jos on käynyt esim. Auschwitzissa. Elokuvasalissa näytettiin natsien tekemä propagandafilmi, joka kesti varmaan vartin verran.

Meillä oli hirveän tiukka aikataulu, joten mitään ylimääräisiä pysähdyksiä ei ollut. Alueella oli pieni kahvila, jossa haukattiin äkkiä hodarit ja kokikset ja sitten pitkin jo taas juosta autolle.

Parakkeihin on pesinyt paljon pääskysiä ja niitä sai tosissaan varoa, kun kurvailivat pesilleen. Tukka pölähti muutaman kerran, kun lensivät niin läheltä.

Retken hinnasta minulla ei kyllä ole enää hajuakaan. Täytyy yrittää muistaa kysyä mieheltä, jos hän muistaisi.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Larry! - 30.06.2012, 11:00:11
Kiitokset infoista!  :D

Osaako kukaan sanoa onko tuo Jagr's Sports Bar enää toiminnassa? Lueskelin opaskirjoista kyseisestä lafkasta ja lätkäfanina kohde on lähestulkoon pakollinen. En löytänyt mitään linkkiä kyseisestä paikasta.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Nakeli - 30.06.2012, 12:58:43
Varmistin vielä äijältä Terezinin retken hinnan ja se oli noin 40 euroa per lärvä.

Praha oli ihan OK paikka, mutta turisteja siellä kyllä on aivan sairaasti. En ole missään törmännyt tuollaiseen massaan turisteja. Paikoin se oli vähän ahdistavaa. Ja toisekseen, kyllä minusta esim. Krakova oli kauniimpi ja mukavampi paikka kuin Praha. Jotenkin Praha ei säväyttänyt, mutta minulla taisi olla vähän turhan kovat ennakko-odotukset.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: pasaati1 - 30.06.2012, 18:29:41
Praha on siitä kätevä, että pari katua sivuun keskustasta ja turisti määrä putoaa huomattavasti,kilometri kaksi poispäin niin alkaa olemaan jo vaikeuksia löytää turisteja :)

Käytiin kanssa Terezinissä,ostettiin itse bussiliput ja paikan päältä liput sisään Terezeniin, pieni paikkahan se on ja odoteltiin paluu bussia viereissä ns automuseossa,kun ei muuta paikkaa sattunut olemaan silloin auki.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: pasaati1 - 30.06.2012, 18:33:49
Praha on siitä kätevä, että pari katua sivuun keskustasta ja turisti määrä putoaa huomattavasti,kilometri kaksi poispäin niin alkaa olemaan jo vaikeuksia löytää turisteja :)

Käytiin kanssa Terezinissä,ostettiin itse bussiliput ja paikan päältä liput sisään Terezeniin, pieni paikkahan se on ja odoteltiin paluu bussia viereissä ns automuseossa,kun ei muuta paikkaa sattunut olemaan silloin auki.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Kukajoku - 02.07.2012, 10:28:51

Käytiin kanssa Terezinissä,ostettiin itse bussiliput ja paikan päältä liput sisään Terezeniin, pieni paikkahan se on ja odoteltiin paluu bussia viereissä ns automuseossa,kun ei muuta paikkaa sattunut olemaan silloin auki.

Itse tehtiin näin myös ja kätevästi hoitui ja paljon halvemmalla kuin valmiit retket + omalla aikataululla sai liikkua. Bussit taisi kulkea puolen tunnin tai tunnin välein ja silloin oli talviaika, joten meneeköhän muuten sitten tiuhempaan?
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: tomini - 02.07.2012, 13:39:02
Heips,

Ketjua selaillessa tuli, kuten oletettavaa, kovasti tietoa turistin Prahasta, mutta mietin olisiko täällä Prahassa asuvia/asuneita? Itse olen sinne muuttamassa parin kuukauden päästä, ja vaikka useimmat käytännön asiat toki kykenen selvittämään, vinkkejä tarvitsisin esimerkiksi kämpän etsimisen (juu olen katsonut kimppakämppäsivustot, mietin vain onko englanninkielisissä turistilisää tms?) ja muiden tällaisten asioiden kanssa. Mikä esimerkiksi on hyvä asuinalue ajatellen sitä että faculty of social scienses tulee olemaan piiitkään yksi päivittäisistä kohteista?

Kaikki muutkin muutto- ja asumisvinkit otetaan ilolla vastaan :)

Jos olet opiskelemaan menossa, kannattaa ehkä harkita sitäkin, että ottaa vain sen naurettavan halvan opiskelijapunkan aluksi ja etsii sitten paikan päältä asuntoa. Jos kyse on töistä tai muusta, tämä ei ehkä päde.

Olin itse Prahassa vaihdossa 2009 ja monet tekivät tuota, että keräsivät siellä kimppakämppäporukan ja etsivät asunnon. Ne (jaetut) solut eivät siellä kuitenkaan maksa mitään (itse maksoin 120e/kk) että ei siinä kamalasti menetä vaikka löytäisi heti sieltä jonkun. Paikan päällä on kuitenkin helpompi etsiä, kun tutustuu paikallisiinkin. Ja monille kävi niin, että jo olemassaolevasta kimppakommuunista joku lähti pois. Itsekin yritin saada solukämppikseni parempaan kimppakämppään, mutta kaikki eivät ole valmiita lähtemään halvoista pois. Meille suomalaisille opiskelijoille kun ei ole juuri eroa maksaako vuokraa 100e vai 300e, kiitos asumistuen.

Noista käytännön asioista paikan päällä, niin tarvitset kyllä paikallisen avuksi. Mutta edelleen jos opiskelemaan menet, sellainen kyllä järjestyy.

Mainitaan vielä sen verran, että Dejvicessä asuin itse, teknillisen yliopiston kupeessa.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Boheemi - 03.07.2012, 15:57:31
Käytiin kanssa Terezinissä,ostettiin itse bussiliput ja paikan päältä liput sisään Terezeniin, pieni paikkahan se on ja odoteltiin paluu bussia viereissä ns automuseossa,kun ei muuta paikkaa sattunut olemaan silloin auki.

Kiitokset tuosta automuseovinkistä! Luulin jo kiertäneeni kaikki Tsekin automuseot...  8)
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: sunshineen - 09.09.2012, 16:28:35
Osaako kukaan sanoa onko tuo Jagr's Sports Bar enää toiminnassa?
Tämä tulee vähä myöhään, mutta kyseinen paikka ei ole enää toiminnassa. Kaverini kanssa etsittiin sitä kauan ja saatiin lopulta kuulla erään hotellin respalta tämä karu totuus.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: jukkapoika - 13.10.2012, 15:14:20
Varattiinpa ensimmäinen Prahan matka :) Hotelli tarjoaa lentokenttäkuljetuksen hintaan 22eur/suunta. Kannattaako ottaa?

http://www.absolutumhotel.cz/en/hotel-prague-7/

EDIT: ja mielelläni kuulisin vähän Prahan hintatasosta tällä hetkellä, kahviloiden ja ravintoloiden hintoja, museoiden yms lippujen hintoja. Kahlasin ketjun läpi, mutta en huomannut kuin hintoja vuosien takaa.

Ja kolmas kysymys, voiko Prahassa liikkua järkkäri kädessä ihan huoleti? Tai Lowepron laukku olalla, onko rosvomagneetti automaattisesti?
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Haroosh - 13.10.2012, 16:52:17
Halvinta on varmaankin mennä kentältä bussilla 119 (lähtee ihan terminaalin edestä) Dejvickan metroasemalle. Asema on bussin sekä metron päättäri , joten helppo jäädä kyydistä oikeella pysäkillä. Siitä metrolla Muzeumin asemalle, jossa vaihto punaiselle linjalle ja Holesovicessa pois. Kentältä saa ostettua vaikkapa useamman päivän lippuja, jotka käyvät metrossa, ratikassa ja bussissa. Ei toi 22 euroakaan kyllä pahalle kuulosta, ainakaan laukkujen kanssa.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: jukkapoika - 13.10.2012, 16:55:30
Ok, eli toi bussi 119 pätee edelleen (se taisi vilahtaa tässä ketjussa aikaisemmin). Kiitos tiedosta.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: jukkapoika - 14.10.2012, 16:41:02
Onko toi planetarium käymisen arvoinen paikka?

http://www.planetarium.cz/
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: papuwokki - 14.10.2012, 20:18:48
Mitäs kivaa Prahassa on jouluna? Mitenkäs kaupat ovat auki?
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: pasaati1 - 17.10.2012, 15:21:08
Me ollaan kyllä liikuttu turistimaiseen tapaan kamera kaulassa ja/tai kameralaukku mukana,ei ole yritetty ryöstää,varastaa yms.

Praha on turvallinen kaupunki,toki pitkäkyntisiä löytyy sieltäkin.

Kerran on otettu tuollainen kyyti,setä oli nimilapun kanssa lentokentällä odottamassa ja sitten vaan mersuun istumaan ja hotellille,viimeiset pari reissua on menty julkisilla.

Hintataso menee niin,että keskustassa on huomattavasti kalliimpaa kuin ns sivummalla,eli olut voi maksaa keskustassa n 1,5-2€ ja sivummalla 0,8-1,2 €/tuoppi.

Maaliskuussa oltiin viikko ja kahdelta ihmiseltä menii rahaa(ei sis majoitusta) 80€/päivä sis syömiset n 3 kertaa päivässä ulkona,juomiset,matkaliput,sisäänpääsyt museoihin ja matka Tereziniin,että halvalla siellä pääsee.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: jukkapoika - 17.10.2012, 17:34:01
Kuulostaa todella hyvälle, kiitos. Pari päivää pitäs jaksaa vielä odottaa :)
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: papuwokki - 17.10.2012, 18:59:17
Mistäs olette nimilapun kanssa seisseen kuskin hommannut ja minkä hintaista on ollut?
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: jukkapoika - 17.10.2012, 20:20:28
Meillä sellainen järjestys meidän hotellista, mutta päädyttiin kuitenkin menemään julkisilla, näkeepä samalla vähän enemmän. Meillä kyyti olisi maksanut hotellin kautta järjestettynä 22eur/suunta.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: jukkapoika - 18.10.2012, 20:55:24
Sellainen tyhmä kysymys vielä näin matkan kynnyksellä, kannattaako suomalaisen juoda Prahassa hanavettä? Meneekö vatsa kuralle :)
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Boheemi - 18.10.2012, 22:50:58
Sellainen tyhmä kysymys vielä näin matkan kynnyksellä, kannattaako suomalaisen juoda Prahassa hanavettä? Meneekö vatsa kuralle :)
Allekirjoittanut on kyllä juonut hanavettä Prahassa, eikä mitään vatsatautia ole tullut. Toisaalta pullovettä saa halvalla kaupasta (halvimmat parikymmentä senttiä 1,5l), jos epäilyttää kaikesta huolimatta.  :)
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Boheemi - 18.10.2012, 23:14:42
Mitäs kivaa Prahassa on jouluna? Mitenkäs kaupat ovat auki?

Yksi joulu(kin) tullut Prahassa vietettyä, ja mukavaa oli!
Vanhan Kaupungin aukiolla (ja Havelske Trzistellä ja Vaclavin aukiolla myös esimerkiksi) on tietysti joulutori lukuisine kojuineen, joista saa esim. paikallisia leivonnaisia ja hehkuviiniä, sekä kaikenlaista aiheeseen liittyvää pikkutilpehööriä. Tuolloin aukiolla on myös paljon musiikkipitoista ohjelmaa, sekä jouluyönä messu. Aukio on todella kaunis jättimäisine kuusineen joulun aikaan!
Itse kävimme Klementinumissa ( http://www.klementinum.com/index.php?linkID=lnk6&lang=2 )  aattona joulukonsertissa, joka herkisti mukavasti joulun tunnelmaan. Suosituimpiin ravintoloihin kannattaa ehkä varata pöytä aattona (kaikki ravintolat eivät ole aukikaan) ja joulupäivänä.
Ruokakaupat menevät aattona muistaakseni Suomen tapaan hieman aiemmin kiinni, ja joulupäivänä ovat jo sitten pääasiassa normaalisti auki. Joulutorien kojujen lisäksi jotkin matkamuistoliikkeet ovat auki iltamyöhälläkin.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Viajar - 18.10.2012, 23:25:30
Sellainen tyhmä kysymys vielä näin matkan kynnyksellä, kannattaako suomalaisen juoda Prahassa hanavettä? Meneekö vatsa kuralle :)
Allekirjoittanut on kyllä juonut hanavettä Prahassa, eikä mitään vatsatautia ole tullut. Toisaalta pullovettä saa halvalla kaupasta (halvimmat parikymmentä senttiä 1,5l), jos epäilyttää kaikesta huolimatta.  :)
Kuten myös. Ja vaikken olekaan juuri joulua Prahassa viettänyt, uskallan kompata Boheemia: Praha on varmasti erinomainen paikka sitä viettää.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: pasaati1 - 19.10.2012, 21:07:16
Joko tämä tai vastaava palvelu:http://www.lentokentta-praha.com/?gclid=CMnjqt_VjbMCFS56cAodjn8AtQ

Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: papuwokki - 20.10.2012, 08:13:47
Joko tämä tai vastaava palvelu:http://www.lentokentta-praha.com/?gclid=CMnjqt_VjbMCFS56cAodjn8AtQ

Ei näkyny hintoja limppareille :/
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: pasaati1 - 20.10.2012, 16:37:34
Limppari?? = limonadi,limosiini ??
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Sikuriina - 20.10.2012, 18:42:05
Halvinta on varmaankin mennä kentältä bussilla 119 (lähtee ihan terminaalin edestä) Dejvickan metroasemalle. Asema on bussin sekä metron päättäri , joten helppo jäädä kyydistä oikeella pysäkillä. Siitä metrolla Muzeumin asemalle, jossa vaihto punaiselle linjalle ja Holesovicessa pois. Kentältä saa ostettua vaikkapa useamman päivän lippuja, jotka käyvät metrossa, ratikassa ja bussissa. Ei toi 22 euroakaan kyllä pahalle kuulosta, ainakaan laukkujen kanssa.

Tätä minäkin suosittelen. Muutenkin Prahassa julkisilla liikkuminen oli helppoa, halpaa ja näppärää.

Turvallisuudesta sanoisin, että tervettä järkeä käyttäen pärjää ihan niinkuin missä muualla tahansa. Kaupunki oli todella siisti ja kertaakaan en lomani aikana tuntenut oloani turvattomaksi.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: papuwokki - 20.10.2012, 19:05:01
Limppari?? = limonadi,limosiini ??

Joo Limppari = limousine / limusiini / jne.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: jukkapoika - 20.10.2012, 22:34:21
Joo, bussilla nro 119 mentiin metroasemalle ja sieltä a-metrolla museolle ja sieltä c-metrolla hotellin kulmalle. Yllättävän helppoa oli liikkua tänne, vaikkei olla liikuttu aikaisemmin metrolla.

Sellainen detalji muuten että lentokentältä sai ostettua max 3pv lipun julkisiin kulkuneuvoihin, 320 paikallista rahaa/aikuinen. Ei paha, kun pelkkä taksi olisi maksanut ja vain yhteen suuntaan sen 22eur.

Hieno kaupunki, vähän otettiin jo tuntumaa. Oli vaan niin pitkä päivä takana, että tultiin hotellille. Huomenna sitten kunnon kierrokselle.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: papuwokki - 21.10.2012, 08:43:11
Metrot ovat yleensä helppoja käyttää varsinkin jos metrokartan on onnistunut jostain nappaamaan mukaan.


Pistä kommenttia mitä kannattaa käydä katsomassa ja mitä ei. Jouluna oma prahan keikka tiedossa.

Kerro hinnoista ja tasosta jos käytte syömässä sellaisessa paikassa kuin La Lavande, pitäisi olla kohtuullisen halpa ja aika tasokas paikka. http://www.lalavande.wz.cz/en/
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: jukkapoika - 21.10.2012, 22:03:17
Kentällä ei kannata vaihtaa rahaa, paljon huonompi kurssi kuin itse kapungissa tarjotaan.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: balzary - 22.10.2012, 09:57:22
Kentällä ei kannata vaihtaa rahaa, paljon huonompi kurssi kuin itse kapungissa tarjotaan.

Turistialuen rahanvaihtojen kanssa kannattaa olla tosi tarkkana. Kysy ennen rahojen antamista paljonko ko. setelillä tulet saamaan korunoita. Aika usein näkee turistien ja poliisien selvittelevän ongelmia tietyillä rahanvaihtopisteillä.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: papuwokki - 22.10.2012, 12:13:40
Eikös rahanvaihto kannata suorittaa suomessa jossain? Sitten makselee Visalla ja jos käteistä tarvii lisää niin nostaa Visalta?
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Boheemi - 22.10.2012, 21:00:03
Eikös rahanvaihto kannata suorittaa suomessa jossain? Sitten makselee Visalla ja jos käteistä tarvii lisää niin nostaa Visalta?

Tätä tyyliä olen itse lähinnä suosinut, seinästä kun nostaa tarpeeksi harvakseltaan isompia summia, niin ei tule kovin kalliiksikaan.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: papuwokki - 29.10.2012, 06:43:24
Onko kukaan käynyt tuolla Ice Pubissa?
21-04 pitää olla clubin asiakas jotta sinne pääsee.
Mites tuo 12-21, onko silloin normaali 'yksittäinen' pubi mihin pääsee sisälle ilman että on clubilla sisällä vai kuinka tuo toimii?

http://www.icepubprague.com/
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: jukkapoika - 02.11.2012, 20:36:24
No niin, tässä omia nostoja nähtävyyksistä missä kannattaa käydä (ei missään järjestyksessä)

Petrin puisto, me lähdettiin nousemaan mäkeä ylös eteläpuolelta ja hienot maisemat oli kyllä. Polku mutkitteli mukavasti ylös mennessä, hienoja kuvauspaikkoja niin alas kaupunkiin kuin itse polkukin lähes koko matkan varrelta. Siihen kylkeen ilman muuta näköalatorni, ei mitään hissiä vaan ihan kiikkuen portaat ylös. Muutaman euron siitä joutuu maksamaan, mutta kyllä näkymät ovat sen mukaiset. 60m korkea torni, ihan jees.

Ennen tuota näköalatornia pongaat observatorion, oltaisiin menty sinnekin ihmettelemään mutta ei päästy sisään. Syy ei selvinnyt, mutta se oli joku muu kuin pilvinen sää, tarkka syy jäi avoimeksi. Jos olisi ollut kirkas keli niin olisi päässyt katsomaan kaukoputkella ihan aurinkoa yms. Alkoi harmittamaan kun ei päästy edes kierrokselle.

Vituksen katedraali, aivan mahtava paikka! Jo pelkästään sen kiertäminen ulkopuolitse ympäri saa suun pyöreäksi ihmetyksestä, mutta jos menee sisälle tutustumaan niin on myyty ihan täysin. Me ostettiin ehkä vähän turhankin kattavat liput, 350 yksikköä/hlö jolla pääsi itse katedraaliin mutta useaan muuhunkin lähimaaston paikkaan. Emme käyneet sisällä muualla kuin yhdessä museossa (muistaakseni nimi oli sellainen kuin "Story of Prague". Siellä avattiin Prahan historiaa, ja se on kyllä suosittelemisen arvoinen paikka. Muihinkin mestoihin tuolla lipulla olisi päässyt, rajattomasti 2pv aikana mutta ei kiinnostanut.

Zoo Praha, hintaansa nähden todella mukava kokemus. Elukoita laidasta laitaan, jopa lokakuussa. Ainoa miinus tulee siitä että kirahvit olivat aitauksessa 200-300m päässä, onneksi oli järkkärissä polttoväliä sen verran matkassa että sain niistä ihan hyviä kuvia. Iso alue kaikkinensa tuolla tarhalla, vähän sokkeloinen, mutta käymisen arvoinen mesta. Bussilla pääsee ihan portille ja takaisin.

Dancing House. No joo, ei mitenkään erikoinen, en suosittele että lähdet kävelemään katsoaksesi ko rakennuksen ihan vain varta vasten.

Kansallismuseo, varsinkin ilta-aikaan aivan mahtavan näköinen rakennus. Nyt kun oltiin Prahassa, niin siellä oli remppa kesken. Samoin kuin viereisessä museossa joten näiden sisällöstä ei mitään hajua. Mutta siellä aukiolla kävellessä saa hienoja kuvia, ja kannattaa ilmestyä paikalle tosiaan ilta-aikaan.

No joo, Kaarlen silta. Olihan se. Ei mikään erikoinen. Väkeä niin perkeleesti, eikä sillan ylittäminen kyllä antanut mitään kiksiä. Hienoja kuvia siitä saa, rannalta kuvaten, mutta ei muuta.

Tässä lyhyesti. Meillä oli viiden päivän reissu, oli ehkä liian pitkä, kolme olisi riittänyt. Mutta suosittelemisen arvoinen kaupunki, kertakaikkiaan. Halpa, helppo liikkua, siisti ja turvallisen oloinen.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: papuwokki - 03.11.2012, 07:19:10
Löytyykös keneltäkään kokemuksia Hotel Kings Courtista? http://www.hotelkingscourt.cz/
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: jukkapoika - 14.11.2012, 20:43:14
Vasta tultiin Prahasta, ja nyt pitäs tuolla huhtikuulla lähteä sinne uudelleen. Kysymys kuuluu, miltä kentältä kannattaa vaasalaisen katsella sinne lentoa? Viimeksi lähdettiin täältä, Arlandan kautta seikkailtiin lopulta pääkallopaikalle, mutta olisko Tampere tai joku muu halvempi?
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: unskilo - 18.11.2012, 21:16:41
Heinäkuussa käytiin Prahassa neljästään. Yövyttiin vanhan kaupungin alueella apartmentissa, joka löytyy täältä (http://www.homeaway.co.uk/p419615). Ei käynyt neljälle hengelle kalliiksi - 4 tai 5 yötä oltiin. Pienellä lisämaksulla saatiin vielä ilmastointilaite käyttöön (tuli tarpeeseen niissä 30 asteen helteissä).

Yksi parhaita päiviä oli Micro brewery tour, jossa irlantilainen äijä kierrätti meitä jossain 4-5 eri pubissa, joilla kaikilla on omaa oluttuotantoa. Samalla maisteltiin paikallisia pieniä snäksejä ja turistiin kaikenmoista :P Hauskaa oli se, että koska menimme paikalle saamamme mainoksen mukaan: "Tourit joka päivä klo 12 --", saimme vasta paikan päällä selville, että opas ei ollut paikalla ollenkaan, koska 99 % kierroksista on etukäteen tilattuja. Paikalla ollut yrittäjä soitti oppaalle, joka sanoi pääsevänsä paikalle "in one hour", joten lähdimme sitten juomaan parit Urquellit läheiseen pubiin oppaan saapumista odotellessamme. Sitten menimme takaisin opastuspaikalle, jonne opas ei ollut vieläkään saapunut, ja saimme sitten paikan piikkiin olutlasit kätöseen. Aina kun lasi tyhjeni, tarjoilija kävi täyttämässä sen... Lopulta kävi ilmi, että australialaisella yrittäjällä ja irlantilaisella oppaalla ei ollut ymmärrys ihan pelannut --> "in one hour" tarkoitti, että tyyppi pääsee paikalle tunnissa, jos tarvitsee :P Lopulta pääsimme lähtemään kierrokselle ainakin 2 tuntia myöhässä. Se ei kyllä sitten haitannut, koska kierroksen hintaan joimme odotteluoluita, opas oli tosi hyvä ja asiallinen tyyppi, ja hän vielä pahoitteluksi tarjoili meille ensimmäisessä pubissa becherovkat omasta pussistaan. Eikä meillä alunperinkään ollut mihinkään kiire. Ilta jatkui oppaan lähdettyä syömingeillä viimeisessä kierroksen panimoista, siitä kaupunkia kierrellen ja lisää juoden.

Kävipä vielä niinkin, että viettäessämme viimeistä yhteistä iltaa Beer Gardenin läheisellä nurmikolla tämä samainen opas oli pyöräilemässä töihin ja tunnisti meidät! Pysähtyi juttelemaankin hetkeksi. Eli ei todellakaan jäänyt paha maku suuhun.

Muutenkin Praha jäi kyllä mieleen tosi mukavana kaupunkina. Tässä (http://pulu.org/pro/31-budapest-ja-praha-heinakuussa-2012) vielä miekkoseni raportti reissusta - alussa on Budapestin osuus tältä matkalta.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: skugga - 05.01.2013, 22:50:04
..."Varo Praha-kärpäsen puremaa, ettei tarvitse siellä (ja mahdollisesti muuallakin Tsekissä) jatkuvasti ravata"...

Tuo kärpänen taitaa olla melko aktiivinen pureksimaan pahaa arvaamattomia turistiraukkoja, mä oon nyt Prahassa (ja Tsekissä) kaks kertaa käynyt ja nyt kun edellisestä kerrasta on 1½ vuotta, niin alkaa olemaan lähes pakottava tarve päästä taas. Pääsiäisenä suunnittelin meneväni, mikäli töistä saan vapaata.

Vaarallinen kaupunki siltä osin, nimim. Kolmas Prahanmatka varattuna...

Ravintola- ja shoppailuvinkit tervetulleita, etenkin sisustuspuodit, kirppis/vintagekama, puu- ja peltilelut ja käsityöt.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: ziGo - 21.03.2013, 03:49:18
Onko kenelläkäön kokemusta autoilusta Prahassa ja sen lähistöllä. Kolmeksi päiväksi on auto vuokrattuna ja tarkoitus olisi ajella lähipaikoissa päivän retkiä. Illaksi Prahaan nukkumaan. Onko suositeela esim mitään hienoja maisemareittejä?
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Neiti Q - 22.03.2013, 17:42:26
Tsekki on niin pieni maa, että päiväretkelläkin ehtii pitkälle. Maisema Böömissä on yleisesti ottaen kauniisti kumpuilevaa, ja pohjoiseen mennessä tulevat vastaan maan korkeimmat huiput. Omat retkeni ovat yleensä suuntautuneet linnoihin, ja ne taas sijaitsevat yleensä hienosti kukkuloilla. Esimerkiksi tämä reitti Prahasta karkeasti ottaen etelään on kiva:

Ihan lähistöllä, noin tunnin ajomatkan päässä on kuulu Konopisten linna. Benesovin kaupungissa toimii Ferdinandin panimo. Siitä voi jatkaa vaikka Taboriin, joka on söpö pikkukaupunki. Kuuluisa mm. keskustan alla risteilevistä tunneleista, joihin pääsee opastetulle retkelle. Siitä tunti etelään sijaitsee Hlubokan linna, ja sitten oletkin jo melkein Ceske Budejovicessa, joka on aika tavallinen kaupunki, mutta keskustassa on joidenkin tietojen mukaan Euroopan suurin tori. Budejovice on Budweiserin (= Budvarin) koti, ja hyvä paikka nauttia sitä on Masne Kramy, lihahallista ravintolaksi muutettu perinteikäs ruokala.

Ceske Budejovice on minulle ollut aina vain portti varsinaiseen kohteeseen Cesky Krumloviin aivan Itävallan rajalla. Jos käy noissa kaikissa paikoissa matkan varrella, ei pääse yhdessä päivässä Krumloviin asti, mutta jos ottaa sen pääkohteeksi, ehtii pitkän päivän aikana käväistä Krumlovin vanhassakaupungissa ja linnassa.

Linnoja ja söpöjä pikkukaupunkeja on maa pullollaan. Linnavierailuilla kannattaa muistaa, että niihin pääsee yleensä vain opastetulla kierroksella. Joskus olen mennyt tsekinkieliselle kierrokselle pelkästään siksi, että olen päässyt näkemään linnan sisältä.

Kutna Horasta moni tykkää, koska siellä on luukappeli ja kaivosmuseo. Pilseniin (noin 100 kilsaa Prahasta) houkuttaa tietysti olut, johon voi tutustua niin museossa kuin Pilsner Urquellin panimossakin. Kuuluisin kylpyläkaupunki Karlovy Vary, saksankieliseltä nimeltään Karlsbad, on aivan vuoristoisella länsirajalla, erittäin vaikuttavassa jokilaaksossa. Jos lähdette sinne, kannattaa yhdistää retkeen pysähdys Marienbadissa. Paluumatkalla voi ihailla Saatzin (eli Satecin) maailmankuuluja humalaköynnöksiä ja täydentää Krusovice-varastoaan panimon kioskista valtatien varresta.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: ziGo - 24.03.2013, 15:22:38
Kiitos vinkeistä, näillä päästään varmasti pitkälle. Pitää tarkemmin kartan kanssa tutkia vaihtoehtoja ja katsella sitten tarkemmin minne ajejjaan.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Roger1994 - 01.04.2013, 19:57:06
Onko Prahan lentokentän läheisyydessä mitään katseltavaa kävellen? Lento lähtee 12 aikaan aamulla, mietin olisiko järkeä nukkua yö kentällä ja katsella aamulla lähitienoita... Ja se 10e säästö siinä hostelliyössä tulisi tarpeeseen, meinaa budjetti olla vähän tiukalla  :)
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Neiti Q - 01.04.2013, 23:35:25
En kyllä usko, että jalkaisin pääset puusta pitkään Prahan lentokentän seudulla. Siinä on muun muassa sotilaslentokentän tyyppinen lähistöllä; jotkut paikallisbussit kurvaa sen kautta, mutta tuskin sinne voi mennä hengailemaan. Matkalla kaupungista lentokentälle on myös iso puistomainen alue (oikeastaan luonnonsuojelualue, Divoka Sarka), mutta ei sekään ihan kävelymatkan päässä lentokentästä ole.
Ehkä joku tallaajahenkisempi osaa antaa rohkaisevampia neuvoja!
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Boheemi - 04.04.2013, 08:26:59
Jos pystyt 32KC (hieman reilut 1 euro)x2 sijoittamaan, niin pääset käväisemään vaikkapa keskustassa asti! Lentokentän läheisyydessä nähtävyydet on hieman vähissä.  :)
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: lottai - 02.06.2013, 19:09:38
Moikkamoi!

Päädyin ihan sattumalta tälle sivulle ja sain paljon vinkkejä selaillessani vuosien varrella kirjoitettuja viestejä.
Olen menossa 31.7-5.8 poikaystäväni kanssa Prahan reissulle ja minua kiinnostaisi muutamat asiat.
Onneksi varasimme hotellin noin 5km päästä keskustasta, ei ilmeisesti ole niin turistirysä siellä?

Ehkä eniten kiinnostaisi tässä vaiheessa just noi turistit. Onko niitä oikeasti niin paljon, että on vaikea hengittää? Vai häärivätkö pääasiassa suosituimpien nähtävyyksien ympärillä? Haluaisin kuitenkin käydä tsekkaamassa ainakin kaarlensillan ja vitutuksen katedraalin. Kuinka kauan niihin yleensä täytyy tuohon aikaan jonottaa? Mihin aikaan kannattaa käydä? Entä ovatko ostoskeskuksetkin ihan täysiä? Pakko päästä shoppailemaan nimittäin  ::)
Elokuu kuulema on ehkä pahin turistirysä, joten alkoi jo nyt epäilyttää :D

Entä ovatko julkiset ihan täysiä tuohon aikaan, vai suositteletteko taksilla liikkumista?
Jajaja, oletteko tietoisia mistään pienemmistä nähtävyyksistä, jotka olisivat visiitin arvoisia? :)

Odotan kyllä Prahan reissua aivan älyttömästi ja olisi kiva jos voisin jo pikakelata itseni heinäkuun loppuun!! Harmittaa silti ehkä vähän, että otettiin matka juuri tuolle pahimmalle ajalle... Olen kuitenkin kuullut älyttömästi hyvää Prahasta! On kuulema kuin keski-euroopan amsterdam ja amsterdam on AIVAN IHANA PAIKKA.

Niin, ja mites elokuun säät? Tulenko kuolemaan siihen kuumuuteen ja turistimassojen rysään vai pitääkö paeta pienille sivukaduille? hehheh 8)
Kiitos jos jaksatte vastailla!
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Boheemi - 02.06.2013, 22:30:32
Turisteja on Prahassa tuohon aikaan vähintään omiksi tarpeiksi, varsinkin tunnetuimpien nähtävyyksien ja Vanhan kaupungin lähistöllä. Majoituksenne on kuitenkin todellakin riittävän kaukana välttääksenne ryysiksen. Linnakaupunkiin (ja muihinkin kohteisiin) kannattaa sännätä jo hieman ennen kuin sen nähtävyydet aukeavat, usko pois vältätte uskomattomat jonot, vaikka silloin aamullakin väkeä on kohtuu paljon!
Prahassa julkisia kulkuneuvoja menee niin tiheään, että aina ei tarvitse siihen ruuhkaisimpan ratikkaan/metroon hypätä, seuraava tulee päiväsaikaan muutamassa minuutissa, ja se saattaakin olla jopa puolityhjä. Puolen yön jälkeen yöratikoita menee hieman harvemmin, ja hotellinne sijainti huomioiden voin suositella tätä taksifirmaa http://www.aaataxi.cz/?xSET=lang&xLANG=2
Tällä firmalla on ainakin Androidiin sopiva kätevä sovelluskin tilaamiseen.
Sään herra en ole minäkään, joten päivälämpötila voi olla mitä vain 15 ja +30 väliltä...
Omia suosikkejani nähtävyyksistä (niiden kuuluisimpien lisäksi) on ollut esim. Tekniikan museo ( ntm.cz ), Naprstekin museo ( http://www.nm.cz/Naprstek-Museum/ ). Vaimo piti paljon Koristetaiteenmuseosta ( http://www.upm.cz/ )
Hauskaa ja nautinnollista reissua! :D
P.S. Jos haluatte loistavaa opaspalvelua englanniksi: http://www.caputregni.cz/about.html
Perusnähtävyyskierroksista aina erikoisempiin räätälöityihin opastuksiin kohtuuhinnalla.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: iidb - 12.06.2013, 14:25:57
Ajattelinpa tulla jakamaan myös hieman omia vinkkejäni Prahan matkailuun :) tehtiin tosiaan tammikuussa matka Prahaan otsikolla "poikien reissu", vaikka itse en tosin poika olekaan. Joka tapauksessa pääasiallisena aktiviteettina meillä oli halpa tsekkibisse, joten siihen nämäkin vinkit tulevat liittymään (en jaksanut selata läpi kaikkia 20 sivua, mutta ainakin osa näistä on varmasti mainittu jo useaan otteeseen aiemminkin).

The Pub: http://www.thepub.cz/welcome/?lng=en (http://www.thepub.cz/welcome/?lng=en) löytyy Prahasta useampiakin. Pöydässä omat oluthanat, muut juomat sekä herkulliset pubisafkat tilataan kosketusnäytöiltä. Kaikille seurueen jäsenille osoitetaan alussa oma tilausnumero, jolle omat tilaukset sitten kohdennetaan ja lähtiessä maksetaan oma tabi tyhjäksi. Tilattua saa myös esim. haluamiaan biisejä soimaan, mikä ainakin meitä viihdytti loppuillasta. Isolta screeniltä näkee mikä pöytä pubissa on upottanut eniten sekä myös kansallisen tilanteen eri toimipisteiden välillä. Teimme parhaamme (mikä on yleisesti aika hyvin) ja loppulasku hanoineen, safkoineen, shotteineen ja biiseineen oli noin 30 e per nassu.

Vytopna Railway Restaurant: http://praha-en.vytopna.cz/ (http://praha-en.vytopna.cz/) Juomat tilataan tarjoilijalta, mutta lähetetään pöytään pienellä junalla, joka kulkee edestakaisin koko ravintolan läpi pujottelevia pienoisrautatiekiskoja pitkin. Enemmän rento ravintola kuin varsinainen baari - monissa seurueissa näkyi myös muksuja. Ruoka oli ihan jees, sellasta pubiruokaa jälleen.

Seuraavalla matkalla koettavaksi jäivät vielä:

Spa, jossa jokaisella on oma oluthanalla varustettu kylpytynnyri: http://prague-stay.com/lifestyle/review/502-pivni-lazne-zoto-beer-spa-zoto/ (http://prague-stay.com/lifestyle/review/502-pivni-lazne-zoto-beer-spa-zoto/)

Boulder bar, jossa voi sekä juoda että kiipeillä: http://www.boulder.cz/bb/bbinfos.php (http://www.boulder.cz/bb/bbinfos.php)


Majoituimme muuten tässä kohteessa: https://www.airbnb.fi/rooms/555333 (https://www.airbnb.fi/rooms/555333), joka sopii 2-4 hengelle, oli erinomaisesti varusteltu, hyväkuntoinen ja todella hyvällä sijainnilla!
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: lottai - 18.06.2013, 22:36:43
heipatihei taas!

Kiitos vinkeistä! Ollaa me poikakaverinkin kanssa varmaan menossa tutustumaan oikee urakalla Tsekkiläiseen olueen nii tuli noi vinkit tarpeeseen ;)

Ja siis noista julkisista (ratikka jne), eikö niitä kulje siis ilta/yöaikaan paljoa? Katselin webistä niitä aikatauluja ja netistä löytyneitä keskusteluja ja sanottiin, että Prahan julkiset kulkee melko myöhäänkin? Vai mikä nyt tässä tilanteessa sitten laskettiin myöhäiseksi? :) Ja myös tuolla 5km päässä niitä julkisia siis menee parin min välein? Varmaankin tutustun näihin vielä ennen reissua.
Niin, mietittiin myös, että onko järkevämpää liikkua taksilla just iltasin/lentokentältä hotlalle ja takasin, vai ihan kokoajan? Itse suosisin sitä kolmen päivän rajatonta lippua julkisiin, onko tämä järkevämpi?

Ja turisteista... Joku oli täällä aikaisemmin sanonut, että suosituimpiin kohteisiin voi myös mennä esim viiden maissa. Kuulema suurin osa turisteista iskee juuri siinä puolenpäivän tienoilla. Vaiko toi, että menee venttailemaan jo ennen kun aukeaa?

Ja niin, niistä OSTOSKESKUKSISTA? Missä parhainta/halvinta/muuten vaan kivointa shoppailla? Ovatko sesonkiaikaan ihan tupaten täynnä?
Tänks! :)
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Boheemi - 19.06.2013, 20:23:11
heipatihei taas!

Kiitos vinkeistä! Ollaa me poikakaverinkin kanssa varmaan menossa tutustumaan oikee urakalla Tsekkiläiseen olueen nii tuli noi vinkit tarpeeseen ;)

Ja siis noista julkisista (ratikka jne), eikö niitä kulje siis ilta/yöaikaan paljoa? Katselin webistä niitä aikatauluja ja netistä löytyneitä keskusteluja ja sanottiin, että Prahan julkiset kulkee melko myöhäänkin? Vai mikä nyt tässä tilanteessa sitten laskettiin myöhäiseksi? :) Ja myös tuolla 5km päässä niitä julkisia siis menee parin min välein? Varmaankin tutustun näihin vielä ennen reissua.

Noin kello 0:30 jälkeen ratikat muuttuvat yöratikoiksi (metro lakkaa kulkemasta 00:00). Riippuu pitkälti missä suunnalla asustelette meneekö yöratikoita tiheään vai harvemmin, nimittäin joihinkin suuntiin menee useampia linjoja, ja joihinkin vain yksi yölinja.

Niin, mietittiin myös, että onko järkevämpää liikkua taksilla just iltasin/lentokentältä hotlalle ja takasin, vai ihan kokoajan? Itse suosisin sitä kolmen päivän rajatonta lippua julkisiin, onko tämä järkevämpi?

Lähinnä yöaikaa ajattelin, kun oluiden jälkeen haluaa ehkä nopsasti petiin? =) Tuo lentokenttäkyyti riippuu jälleen kerran paljon majapaikkanne sijainnista, julkisilla saattaa matka kauan mikäli joutuu parikin kertaa vaihtamaan.
[/b]

Ja turisteista... Joku oli täällä aikaisemmin sanonut, että suosituimpiin kohteisiin voi myös mennä esim viiden maissa. Kuulema suurin osa turisteista iskee juuri siinä puolenpäivän tienoilla. Vaiko toi, että menee venttailemaan jo ennen kun aukeaa?

Voi tuo viiden aikaan menokin onnistua, mutta aamu on siitäkin kesäaikaan kivempi, että voi viuhtoa hieman viileämmässä ilmanalassa nähtävyyksiä.

Ja niin, niistä OSTOSKESKUKSISTA? Missä parhainta/halvinta/muuten vaan kivointa shoppailla? Ovatko sesonkiaikaan ihan tupaten täynnä?

Vanhan Kaupungin kupeessa sijaitsevat Kotva (vanha perinteikäs ja nykymittapuun mukaan pieni) ja valtaisa Palladium riittänevät useimpien shoppailuhimoon. Jälkimmäinen on niin valtavan kokoinen, että sekaan mahtuu aina. Jos halua riittää katsella muuallakin, niin Novy Smichov (metor Andel) ja Flora (metro Flora)ovat esimerkiksi hyviä ostareita.

Tänks! :)
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: skugga - 01.10.2013, 00:39:45
Oliskos palliksilla suositella hyvää ravintolaa Prahasta? Voi olla mistä päin kaupunkia vaan.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Boheemi - 07.10.2013, 22:46:17
Oliskos palliksilla suositella hyvää ravintolaa Prahasta? Voi olla mistä päin kaupunkia vaan.
Melko laaja kysymys, mutta tässä muutamia omia suosikkeja:

Pubimeininkiä (ja hyvää sapuskaa) http://www.thepub.cz/praha/?lng=en
http://www.restaurant-graff.cz/
http://www.usemika.cz/en/restaurant/about-the-restaurant/

Hienostunutta (lue hintavahkoa), mutta hyvää  http://www.palffy.cz/en/
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: skugga - 27.10.2013, 12:32:18
Kysymys oli juu laaja, mutta koska makummekin on varsin laaja ja avarakatseinen, niin kaikki vinkit huomioidaan. ;) Hintavahkokin saa olla, jos ruoka on hyvää ja atmosfääri mukava. Mitään hienostelua emme kaipaa (eikä meidän repuissa kulkevaan vaatekertaan mahdu fiinejä asusteitakaan). Perus pubisafkalla elää kyllä, mutta joku rouheampi, mieleenpainuva mesta olisi kiva löytää.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Boheemi - 27.10.2013, 20:36:31
Kysymys oli juu laaja, mutta koska makummekin on varsin laaja ja avarakatseinen, niin kaikki vinkit huomioidaan. ;) Hintavahkokin saa olla, jos ruoka on hyvää ja atmosfääri mukava. Mitään hienostelua emme kaipaa (eikä meidän repuissa kulkevaan vaatekertaan mahdu fiinejä asusteitakaan). Perus pubisafkalla elää kyllä, mutta joku rouheampi, mieleenpainuva mesta olisi kiva löytää.
Tsekissä ollaan pukeutumisen suhteen melko suvaitsevaisia, joten Palffyynkin voi pyyhältää ihan farkut jalassa! =)
Mieleeni tuli myös yksi "piilotettu" helmi , http://www.restaurace-monarchie.cz/
Sijaitsee Lucerna palacissa Vaclavin aukiolla, sisäänkäynti sivukadulta. Erinomainen ruoka (ja edullista suomalaiselle), mikäli lyhyehköstä menusta löytyy vain itselle mieluista. :)
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Neiti Q - 28.10.2013, 17:34:22
En oikeastaan viitsi enää antaa ravintolasuosituksia, kun omista Prahan-vuosista ja viime käynnistäkin on niin turkasesti aikaa. Mutta pari paikkaa nousee aina uudestaan esiin, ja ne ovat todistettavasti yhä olemassa. Ensinnäkin kasvissyöjän märkä uni, Radost FX:n katutason kahvila, sopii myös sekasyöjälle. Oiva sijainti korttelin päässä Muzeumilta.
http://radostfx.cz/restaurant/en/

Toinen, ihan eri tyylinen on näköalaravintola Petrinin kukkulan puolivälissä. Nebozizekissä on yllättävän mukava ruokailla, ei nyt välttämättä suuria kulinaarisia elämyksiä, mutta esim. 15-vuotiskihlajaismatkalla kesällä siellä käynyt pariskunta oli tyytyväinen. Tähän tietty liittyi se, että myös alkuperäisellä kihlajaismatkalla käytiin samassa paikassa :) Varaus suositeltava.
www.nebozizek.cz/en/
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Boheemi - 28.10.2013, 18:35:01
^ Molemmat paikat ovat muuten allekirjoittaneella vielä käymättä.  :P

Kuten on myös käymättä Zizkovin tv-tornissa remontin jälkeen, ihan hyvältä näytäisi ainakin menu: http://www.towerpark.cz/en/restaurant/
Näkymät ovat pärähdyttävät edelleen.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: skugga - 28.10.2013, 19:35:53
Jes! Kiitos! Seuraavaksi utelen Prahan parasta paikkaa (live) rockmusiikin kuunteluun? Ja mistä löytää parhaan ja kattavimman keikkakalenterin? Google osoittautui tässä pelissä kelvottomaksi tietolähteeksi. Tai sitten Prahassa ei vaan enää ole rock-keikkoja. :(

RadostFX:ssä oon käynyt vuonna 2003, et kymmenvuotisturneellahan voisi katsastaa paikan uudestaan. ;)
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Boheemi - 28.10.2013, 21:45:21
Jes! Kiitos! Seuraavaksi utelen Prahan parasta paikkaa (live) rockmusiikin kuunteluun? Ja mistä löytää parhaan ja kattavimman keikkakalenterin? Google osoittautui tässä pelissä kelvottomaksi tietolähteeksi. Tai sitten Prahassa ei vaan enää ole rock-keikkoja. :(

Paikallista rytinää löytyy esim. täältä(ydinkeskustassa): http://www.vagon.cz/indexV.html
Kansainvälisempää tarjontaa (Zizkovin laidalla): http://www.novachmelnice.cz/?page_id=71
Zizkovissa: http://www.palacakropolis.com/program/koncert

Vagonissa symppiksen rähjäinen tunnelma ja paikallisia esiintyjiä laidasta laitaan cover-bändeistä isompiinkin nimiin. (kaikissa suomalaiselle edelleen vaarallisen halvat juotavat :P )

-edit- http://www.ticketpro.cz/jnp/en/home/index.html  tuolta löytyvät suurimmat keikat ainakin
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: skugga - 28.10.2013, 22:40:05
Jaa että Akropoliskin on vielä tolpillaan? Tämäpä yllätys. :)
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Boheemi - 29.10.2013, 06:23:15
Jaa että Akropoliskin on vielä tolpillaan? Tämäpä yllätys. :)

Juu, itse tosin kävin siellä viimeksi 2009 Van der Graaf Generatoria katsomassa, eli jonkin verran on Vltavassa virrannut vettä sen jälkeen...  ::)
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Neiti Q - 29.10.2013, 08:56:25
Jaa että Akropoliskin on vielä tolpillaan? Tämäpä yllätys. :)

Juu, itse tosin kävin siellä viimeksi 2009 Van der Graaf Generatoria katsomassa, eli jonkin verran on Vltavassa virrannut vettä sen jälkeen...  ::)

Mä en varmaan ikinä unohda Akropoliksen osoitetta. Kubelikova 27 (ja kyllä, osaan lausua luvun tsekiksi vaikka unissani). Joistain asioista vain jää vahva muistijälki..

Mitä olen Prahaa etäältä seuraillut, Vagon on se paikka, jossa haluaisin nähdä paikallisen lempibändini. Pod Crny Vrch esiintyy siellä säännöllisen epäsäännöllisesti.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: cha am fani - 29.10.2013, 11:46:30
Minä vietin ikimuistoisen loman 89, kun asuin loka-marraskuussa pääkadun Ambassador-hotellissa.  Näin kun valta vaihtui etc.  Jos joskus menen uudelleen valitsen ehdottamasti jonkun tosi vanhan hotellin.  Kahden viikon loman ostin Topclubilta, taisi maksaa 6000 markkaa .
Suomen rahalla eli herroiksi silloin. Suosittelen valitsemaan vanhan hotellin keskustasta vaikka maksanee vähän enemmän, välttyy taksi- ja metromatkoista (rikollisuus).
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Boheemi - 30.10.2013, 06:32:05
Minä vietin ikimuistoisen loman 89, kun asuin loka-marraskuussa pääkadun Ambassador-hotellissa.  Näin kun valta vaihtui etc.  Jos joskus menen uudelleen valitsen ehdottamasti jonkun tosi vanhan hotellin.  Kahden viikon loman ostin Topclubilta, taisi maksaa 6000 markkaa .
Suomen rahalla eli herroiksi silloin. Suosittelen valitsemaan vanhan hotellin keskustasta vaikka maksanee vähän enemmän, välttyy taksi- ja metromatkoista (rikollisuus).

Melko kallista oli silloin (siis tuo pakettimatka)!  :D
Nykyisinhän keskustastakin irtoaa majoitusta joka lähtöön, kesällä jopa alle 10€/nuppi (opiskelija-asuntolat). Tosin halvin majoitus itsellä ollut kun yövyttiin Vysehradin lähellä kolmen tähden hotellissa 20€/yö/2hh.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: cha am fani - 30.10.2013, 12:05:49
No joo,   iso kulu oli yhden hengen lisämaksu . Eipähän kulunut rahaa paikan päällä, kun tuli valuutta vaihdettua pimeästi. 
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: ASSA - 31.10.2013, 23:57:54
...
Seuraavalla matkalla koettavaksi jäivät vielä:
Boulder bar, jossa voi sekä juoda että kiipeillä: http://www.boulder.cz/bb/bbinfos.php (http://www.boulder.cz/bb/bbinfos.php)
...
Vähän vanhasta viestistä kyselen, mutta vaikutti mielenkiintoiselta. Eli kyseinen paikka on kiipeilyn ja kuppilan fuusio? Kenelläkään kokemusta paikasta?
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: veras - 02.11.2013, 21:14:49
Kuinkas tuon 3 päivän lipun (julkisiin kulkuneuvoihin) ostaminen lentokentältä käytännössä onnistuu? Yritin aihetta googletella, mutta asia ei selvinnyt. Ostetaanko automaatista ja mistä päin kenttää? Entä kuinka 3 päivän lippua käytetään? Leimataanko jokaisella kerralla, kun astutaan liikennevälineeseen?

Lisäksi kysyisin, onko kenelläkään tietoa/kokemusta baareista ja ravintoloista Nove Mestossa tai Nove Meston ja Stare Meston rajalla? Tai seudun tunnelmasta ylipäänsä? Majoitus olisi Jecnalla ja iltaisin olisi kiva jossain lähistöllä käväistä oluella tai iltapalalla. Onko elävää seutua, törmääkö turistilaumoihin?
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Neiti Q - 03.11.2013, 16:21:47
Lisäksi kysyisin, onko kenelläkään tietoa/kokemusta baareista ja ravintoloista Nove Mestossa tai Nove Meston ja Stare Meston rajalla? Tai seudun tunnelmasta ylipäänsä? Majoitus olisi Jecnalla ja iltaisin olisi kiva jossain lähistöllä käväistä oluella tai iltapalalla. Onko elävää seutua, törmääkö turistilaumoihin?

Olen asunut kulmilla yhden kesän, mielestäni se oli varsin arkista ja tylsää seutua, mutta siitä on lyhyt kävelymatka melkein minne vain. Esim. yllä mainitsemani Radost FX on ihan lähellä, ja osoitteessa Ječná 14 on yksi Prahan kiintoisimmista panimoravintoloista, Pivovarský dům, jossa on sekä ruokaa että omatekoista olutta. Novoměstský pivovar taas on Vodičkovalla, se oli turisteille hinnoiteltu mutta ihan käymisen arvoinen panimoravintola. Siitä jos jatkaa jokea kohti, tulee U Flekun eli kaikkein kuuluisimman ja turistisimman panimoravintolan luo (Křemencova 11), mutta niille kulmille avautui 2000-luvun taitteessa myös mielenkiintoisimmat uudet ruokaravintolat, kaikki järjestään kohtuuhintaisia. Joku muu on varmaan paremmi kartalla, vieläkö niistä on jotain jäljellä.

Vielä yksi panimoravintolahenkinen on mainittava: kun kävelee Tescon ohi ja jatkaa Na Perštýněä vanhankaupungin suuntaan, on heti vasemmalla U medvídků. Klassikkopaikka on perinteistä böömiläistä pubiruokaa tarjoava iso halli, mutta ennen sitä on toinen ovi, josta mennään pubin puolelle. Tämä pub on pitkään ollut se paikka, jossa on Prahan isoin tsekkioluiden valikoima. Yllämainittu Vagon-klubi on muuten samassa korttelissa.
 

Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Boheemi - 03.11.2013, 17:50:05
Kuinkas tuon 3 päivän lipun (julkisiin kulkuneuvoihin) ostaminen lentokentältä käytännössä onnistuu? Yritin aihetta googletella, mutta asia ei selvinnyt. Ostetaanko automaatista ja mistä päin kenttää? Entä kuinka 3 päivän lippua käytetään? Leimataanko jokaisella kerralla, kun astutaan liikennevälineeseen?


Kun tulet tullin läpi ( terminaali 2 Suomesta tultaessa), niin vasemmalla ulko-ovien läheisyydessä on Prahan julkisen liikenteen (DPP)  kioski, josta saa lippuja.  Lentokentän bussipysäkillä on myös lippuautomaatteja, jos sattuu kolikoita olemaan jo. Liput leimataan  astuttaessa  ensimmäisen kerran bussiin (lentokentältä lähdettäsessä), raitiovaunuun tai metron alueelle, tämän jälkeen niitä ei tarvitse leimata.

-e- http://www.myczechrepublic.com/prague/prague-airport-bus.html
Linkissä kuva ko. kioskista ja tietoa muutenkin julkisista Prahassa.
 8)
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: PaimionParoni - 19.11.2013, 15:14:14
Morjens Tallaajat

Lähden parin viikon päästä ekaa kertaa Prahaan!

Haluttiin vaimon kera olla ihan vanhan kaupungin keskustassa, eli otimme hotelliksi Metamorphiksen. Onko hyvä?

Täältä jo luettuna ajattelimme kierrellä kaikkialla Stare Mestossa ja Nove Mestossa, joskus ehkä jopa Vltavan toisella puolella. Olisko jotain "must" -paikkoja käydä/nähdä?

Olen SUURI kulinaristi. Mistä löydän parhaat possun potkat? Onko jotain hyvää kalaravintolaa tiedossa? Ja jos löytyy vanhasta kaupungista, niin hyvä. Tiedän toki, että joudun hieman enemmän köyhtymään...

Meillä on mukana alle vuoden vanha tyttäremme. Koko vanha kaupunki lienee mukulakivikatua?

PP
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Neiti Q - 19.11.2013, 15:43:22
^ No on kiva sijainti. Ja hotellissa on myös beer spa, tosin Bernard on hyvää juotunakin :)

Voi olla, että ette pääse taksilla ihan ovelle, mutta tuolle sisäpihalle ei ole montaa korttelia käveltävää esim. Obecni Dumilta (engl. Municipal house).

Koko vanha kaupunki on tosiaan mukulakiveä. Oi niitä aikoja, kun korkoa piti olla, ja päivät pitkät opastin noilla kaduilla! Kummasti sitä ihminen kypsyy 15 vuodessa - nyt lähtisin lenkkareilla.

Juutalaisessa kaupunginosassa siinä naapurustossa (Dlouhalta joelle) on varmasti hyviä ravintoloita, niitä alkoi tulla silloin vanhoina hyvinä aikoina.  Michelinin tähdittämä La Degustation Hastalska-kadulla edustaa kaupungin parhaimmistoa. Maistelumenu ja juomat 3 500 korunaa (noin 130 €). http://www.ladegustation.cz/static/useruploads/ohlasy/ohlas-235.jpg

Aromi, kotimainen ruoan ja juoman ammattilaisten lehti, kertoi vastikään Prahan fine dining -skenestä, ja tuo yllämainittu aiheutti hekumointia. Toinen tähtikerholainen, Alcron, ei sen sijaan nostattanut yhtä positiivisia fiiliksiä.

Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: balzary - 19.11.2013, 16:09:02
Täällä on meidän hyviksi havaitsemia ravintoloita Prahassa:
http://www.firewaterspace.com/en/magic-in-the-kitchen/restaurants-bars/czech-republic-prague
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: PaimionParoni - 19.11.2013, 16:36:28
Kiitos linkeistä!

Arvatkaa kenellä on nälkä...

Lisää, lisää, lisää!!!

PP
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: balzary - 20.11.2013, 12:06:15
Tämä unohtui, aivan huippu italialainen paikka:
http://www.winemarket.cz/kontakty.php
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Packbacker - 19.07.2014, 22:58:57
Olipas Praha-ketju päässyt valahtamaan piiloon foorumilla. Tunteroinen tässä vierähti lukiessa läpi 20 sivua hyvää informaatiota ja vinkkejä. Oma reissu alkaa ensi torstaina, joten nostellaanpas ketjua pinnalle parin kysymyksen myötä.

Terezíniin on tarkoitus tehdä päivämatka ja nyt jäi vähän askarruttamaan, että kannattaako tehdä omatoiminen reissu (halpa) vai varata jonkun järjestämä reissu (kalliimpi, esim Sandemans (http://www.newpraguetours.com/daily-tours/terezn-concentration-camp.html))? Tripadvisorissa oli molempien puolestapuhujia, joten onkos täällä kokemuksia näistä? Omilla aikatauluilla liikkuessa saa rauhassa tutustua paikkoihin, mutta toisaalta sitten kaikki ylimääräinen informaatio jää kuulematta ja välttämättä ei löydä edes kaikkiin mielenkiintoisiin kohteisiin suht laajalla alueella..

Ja olisiko suosituksia sellaiseen kierrokseen, jossa tutustutaan pienpanimoihin ja maistellaan paikallisia oluita? Samainen Sandemans ainakin järjestää jonkinlaista, mutta onko muita vaihtoehtoja? Ei siis kiinnosta mikään pub crawling, jossa tarkoitus juoda porukkaa pöydän alle vaan sen sijaan vähän sivistyneempi paikallisten olueiden maistelu.  ;)
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Packbacker - 28.07.2014, 21:00:53
Terezíniin on tarkoitus tehdä päivämatka ja nyt jäi vähän askarruttamaan, että kannattaako tehdä omatoiminen reissu (halpa) vai varata jonkun järjestämä reissu (kalliimpi, esim Sandemans (http://www.newpraguetours.com/daily-tours/terezn-concentration-camp.html))?

Vastataanpa nyt itselle kun tuli reissu tehtyä eli ehdottomasti omatoimisesti Tereziniin. Prahassa ensin metrolinja C:llä Nadrazi Holesovicen asemalle jonka yhteydessä linja-autoasema, josta BusLinen bussilla n. 50min matka Tereziniin. Hinta oli 75 CZK suuntaansa eli vajaa 3€. Bussit kulkevat ainakin tunnin välein ja lähtevät laiturilta 7.

Terezinissä linja-auto pysähtyy keskusaukiolle, jossa vieressä turisti-info, josta sai alueen kartan 40 CZK:lla. Kierros on hyvä aloittaa kulman takana olevasta Ghettomuseosta, jossa myydään yhteislippua (210 CZK), jolla sisäänpääsy myös Madgeburgin kasarmille ja pieneen linnoitukseen.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Neiti Q - 11.08.2014, 21:28:23
Ja olisiko suosituksia sellaiseen kierrokseen, jossa tutustutaan pienpanimoihin ja maistellaan paikallisia oluita? Samainen Sandemans ainakin järjestää jonkinlaista, mutta onko muita vaihtoehtoja? Ei siis kiinnosta mikään pub crawling, jossa tarkoitus juoda porukkaa pöydän alle vaan sen sijaan vähän sivistyneempi paikallisten olueiden maistelu.  ;)

Miten kävi tämän kanssa? Teitkö omatoimisen kierroksen vai löytyikö hyvä järjestetty?

En ole muutamaan vuoteen käynyt Prahassa, joten aivan tuoretta tietoa ei olisi ollut tarjota. Toisen käden tietona se, että tsekkiläinen olutkulttuuri elää ihan uutta nousua.
Otsikko: Vs: Praha
Kirjoitti: Packbacker - 16.08.2014, 20:21:25
Miten kävi tämän kanssa? Teitkö omatoimisen kierroksen vai löytyikö hyvä järjestetty?

Kunnon panimokierros jäi lopulta seuraavan reissun ohjelmaan. Edullista olutta tuli kyllä maisteltua useamman kerran, mutta aikaa vierähti kaikissa muissa aktiviteeteissa ja kiertelyssä niin paljon ettei vaan ehtinyt toteuttaa tätä suunnitelmaa.